Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 33 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Już 4 dni po Ostatecznej Przejażdżce na Rollercoasterze, a ja tradycyjnie z gali niewiele pamiętam, może to kwestia jej długości, a może mojej (nie)umiejętności skupienia się :)

Pre Show pominięty, nie chciałem się katować :)

Początek strasznie drętwy, człowiek chce obejrzeć galę, a tu wchodzi jakaś, za przeproszeniem, Tinashe. Jak już wreszcie skończyła, to na pocieszenie, musieli jeszcze dowalić New Day.

Shane vs AJ

Wynudziłem się okropnie, w sumie czekałem tylko, żeby się skończyło, więc zapamiętałem tylko coast 2 coast ze śmietnikiem i ogólne wrażenie, że Shane jest najlepszym ringowo non-wrestlerem :)

KO vs Jericho, US Title

Nawet dało się to oglądać, chociaż wciąż nie widzę tej Chrisowej "najlepszej formy w karierze", o której tyle piszą na zagranicznych fanpage'ach. Końcówka wydawała się zbyt nagła, jakby musieli uciąć 1/3 matchu ze względów czasowych. Jak na walkę o mistrzostwo, bardzo zepchnięto na margines pas w całym build upie.

4 Way kobiet o Women's Title

Bardzo przyjemnie się to oglądało, szczególnie gdy "dziewczynki" próbowały wyeliminować Nię. Potem jakoś emocje osłabły (głównie ze względu na małą ilość interakcji Bayley z jej "przyjaciółką"). Zakończenie pokazało, że finisher Bayley jest do wyrzucenia,skoro najtrudniejszy mecz w swojej karierze kończy elbow dropem, zamiast tym Bayley to belly (czy tam na odwrót).

4 Way o pasy TT RAW

Przyznam, że nastawiałem się na nudę, góra poprawny match, ale powrót Hardych wiele zmienił, głównie to, że się popłakałem i potem już było ciężko się skupić na ocenie jakości walki. Zabookowane to jak klasyczny multi man ladder match, czyli jeden z fajniejszych typów walk na Wrestlemanii, Matt i Jeff pokazali parę fajnych spotów, inne teamy też się wykazały i wyglądało to naprawdę fajnie. Boję się tylko, że za parę miesięcy ten run Hardych okaże się równie "ciekawy" jak powrót Dudleyzów - mocny początek a potem równia pochyła.

Zastanowiło mnie jedno, przy zdejmowaniu pasów. Gong zadzwonił dopiero po zdjęciu przez Matta obu pasów, co gdyby po zdjęciu jednego pasa, drugi zdjął przeciwnik z innej drużyny?

Mixed tag match o tytuł Najlepszej Pary

Miz i Maryse dali z siebie wszystko, ale wiadomo było, że te parę minut w ringu, to tylko po to, żeby Cena mógł się oświadczyć Nikki, więc nikt się nie spodziewał wygranej heeli. Podobno nikt w federacji, oprócz jednego producenta nic nie wiedział o segmencie po walce, muszę przyznać, Nikki była chyba najbardziej zaskoczona :)

Triple H vs Rollins

Na plus wejścia zawodników, jedne z niewielu, które wykorzystały potencjał tej przydługiej rampy. Spodziewałem się więcej interwencji, była tylko jedna ale za to bardzo korzystna - po "kontuzji" Steph można mieć nadzieję, że chwilę odpoczniemy od niej jako zarządzającej RAW. Walka wypadła zgodnie z build-upem, momentami bardziej to była walka Setha z własnym kolanem, niż z Hunterem. Bardzo fajnie wyglądała końcowa sekwencja z Pedigree, komu pierwszemu uda się wykonać ten finisher, muszę przyznać, że rzadko coś takiego spotykamy.

WWE Championship

Z tej walki to chyba najbardziej zapamiętałem robaki i RKO "out of nowhere", niestety magia Wyatta skutecznie odwracała uwagę od reszty matchu, a szkoda, bo Bray nawet bez czarodziejskich robaków był do zabookowania jako zwycięzca. Żal tak szybkiego skończenia reignu Braya, wygląda to jakby Bray dostał pas tylko po to, by Orton kończąc tę przydługą historię zyskał coś więcej niż wolność od Rodzinki. Tak mamy ciąg dalszy bookingu Braya w stylu 1 krok w przód, 2 kroki w tył.

Universal Championship

Przyznam, że przez pierwsze parę minut starcia serce podeszło mi do gardła, jak zobaczyłem dominację Goldberga. Na szczęście szopka z powrotem bohatera szybko się skończyła i w zamian mamy niewiele (ale jednak) lepsze rządy Bestii, którą pokonać umie tylko dzielny Roman.

6pack o pas kobiet SmackDown

Becky cosplayowała bohaterkę Horizon:Zero Dawn, więcej nic ciekawego się w tej walce nie dopatrzyłem.

Roman vs Undertaker

Tutaj jestem zadowolony z wyniku, od początku miałem nadzieję, że motyw posłania Grabarza na emeryturę zostanie wykorzystany. Dość fajnie opowiedziana historia w ringu, wzruszające zakończenie i w końcu nadeszło to na co internetowi smarci nie mogli się doczekać, a za czym teraz równie głośno płaczą - koniec kariery Deadmana. Jest to wystarczająca podbudowa na heelturn Romana (szczególnie patrząc po RAW dzień później), pytanie tylko, czy to się stanie, a może znowu zaczną edytować reakcje i pushować Romana jako "ulubieńca publiczności"

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grins

9

• -Raven-

7

• 8693

6

• PH93

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Podobno nikt w federacji, oprócz jednego producenta nic nie wiedział o segmencie po walce, muszę przyznać, Nikki była chyba najbardziej zaskoczona :)

Tylko jeden producent i całe Attitude o tym wiedziało :twisted: , tak więc albo Nikki ma mniej kobiecej intuicji niż Romek szans na stanie się Peoples Championem, albo Bellaska pierdoli jak Maddox.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   36
  • Urządzenie:  Android

Ma ktoś może linka żeby obejrzeć Wrestlemanie po polsku?

W poniedziałek leciała na Extreme ale nie mogę w necie znaleźć i jakby ktoś miał linka to byłoby super :)

Albo jakby była taka możliwość że skoro w sobotę będzie znowu leciała to żeby ktoś nagrał i wrzucił w neta? Osobiście nie mam możliwości nagrać a mam znajomych którzy jeszcze nie oglądali i nie bardzo kumają angielski to z polskim komentarzem lepiej by im się oglądało

Z góry dzięki :)

W poniedziałek leciała na Extreme ale nie mogę w necie znaleźć i jakby ktoś miał linka to byłoby super :)

Albo jakby była taka możliwość że skoro w sobotę będzie znowu leciała to żeby ktoś nagrał i wrzucił w neta? Osobiście nie mam możliwości nagrać a mam znajomych którzy jeszcze nie oglądali i nie bardzo kumają angielski to z polskim komentarzem lepiej by im się oglądało

Najlepiej by było jakbyś poprosił kogoś o nagranie WM i dogranie fanowskiego komentarza bo chujowy Borys i jeszcze gorszy Supron mogą popsuć oglądanie gali.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Najlepiej by było jakbyś poprosił kogoś o nagranie WM i dogranie fanowskiego komentarza bo chujowy Borys i jeszcze gorszy Supron mogą popsuć oglądanie gali.

Fanowski komentarz nagrany ziemniakiem tak cicho, żeby mama w pokoju obok nie usłyszała na pewno nie zepsuje oglądania gali. A tylko dla tego, że fan zna Shooting Star Avalanche Tope Suicide DDT a Supron nie. Akurat na komentarz z Extreme Sports nigdy nie narzekałem. Zawsze fajnie opowiadają historię w ringu, przede wszystkim starają się "urealistycznić" (starają się wyjaśnić typowe w wrestlingu zachowania) walkę. I to jest moim zdaniem duży plus Suprona. Borys natomiast czasami doda trochę emocji, które nie odbiegają zbytnio od "OH MYYYYY", więc i tu nie powinno być narzekań. Aż z chęcią bym obejrzał reakcję na powrót Hardys, bo nie mam już Extreme Sports :D.

https://www.facebook.com/p1346791/?fref=ts

Ten Pan się tym zajmuje. Wrestlemanii jeszcze nie wrzucił ale na pewno wrzuci ;)