Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - Royal Rumble 2017 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie wiem czy nie zepsułem sobie zabawy z Royal Rumble patrząc na kursy bukmacherów, a faworyt teraz jest już bardzo wyraźny. Dla tych co nie wiedzą o kogo chodzi będzie bezpieczniejsze jak dam w spoilerze ;)

Oczywiście chodzi o Randyego Ortona. Wczoraj patrzałem to kursy były w granicach 1.5, a dzisiaj spadły już do 1.1. Każdy kto obstawia wie co to znaczy - buki sądzą, że Orton jest niemal pewniakiem.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

11

• Grins

11

• CzaQ

10

• JohnBoy

10

Top użytkownicy w tym temacie

Nie oglądałem nic na żywo od wielu lat. Rzucicie jakieś pewne linki, które na pewno się nie wysypią? Bo z ciekawości obejrzałbym sobie ten RR Match.

• Reputacja:   735
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Orton mógłby wygrać w sumie, mało ma wygranych Royal R. Matchów.

Co do powrotów niemal obstawiam Kurta i jeszcze jakąś niespodziankę wielką.

Pewnie zamieszanie z Rollinsem będzie który wyeliminuje HHH z RR matchu.

z NXT obstawiam Nakamurę jako debiut.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1

reddev, patrzę na to i się łapie za głowę, niezła beka będzie jak ten leszcz wygra XDD

Nie oglądałem nic na żywo od wielu lat. Rzucicie jakieś pewne linki, które na pewno się nie wysypią? Bo z ciekawości obejrzałbym sobie ten RR Match.

http://watchwrestling.tc/main/

http://www.rojadirecta.me/

http://taima.tv/

2036019559a718103ce0a.png

Leszcz ? Lepszy ten "leszcz" niż Goldberg, Strowman, czy nawet Balor. Ja bym sobie życzył wygranej kogoś z tych osób: Wyatt, Jericho, Zayn, Taker. Ale Orton nie będzie złym wyborem. W sumie ważne żeby nikt z tej wymienionej przeze mnie trójki nie wygrał. No i liczę na dobre niespodzianki, a nie kwiatki typu Lawler, czy Ellsworth co jest niestety baaardzo prawdopodobne, że ta dwójka się pojawi. Niestety bardzo prawdopodobna jest taka ósemka:

Lawler, Ellsworth, Joe, Dillinger, Kane, Kalisto, Crews i pewnie jakiś cruiser.

Edytowane przez JojCeec

Lawler

Nie puszczą Jerry'ego do ringu po zawale. Będą chuchać i dmuchać na zimne. Wersje z JBLem i Colem już były. Ellsworth to pewniak, o Apollo zapomniałem. A jeśli z 205 kogoś wstawią, to będzie to faktycznie Kalisto.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

To Kalisto należy oficjalnie do 205 ?

Bardzo ciekawy jestem, przy tak mocno obsadzonym RR matchu, kto wejdzie numerami 1 i 2. Ciekawe, czy zaczną z grubej rury, czy może pierwsze dwa numerki to będą Mojo Rawley i Big Cass....

• Reputacja:   708

Na kilka godzin przed galą ostatnie podsumowanie karty i przewidywań. Samą galę obejrzę dopiero jutro koło 20, będę unikał spojlerów jak ognia :D

Pre Show :

Cesaro i Sheamus vs Club - obstawiam Sheasaro. Primo - face'owie, a wiemy jak kick-offy działają, secundo - stypulacja z dwoma sędziami, która działa na niekorzyść heelów zazwyczaj.

Jeśli nie oni to najwyżej widzę tu no contest i kłótnie sędziów. Poza tym do tej pory Club tyle pokazał, że nie zasługuje nawet na paski TT.

TYP - SHEASARO

Divy 1 - Sasha vs Jax - Sasha sprzedaje kontuzje, a Jaxowa musi pokazać, że niszczy. Co by to była za destroyerka gdyby przegrała z mniejszym, połamanym face'm?

TYP : NIA JAX

Divy 2 - Bella, Lynch, Naomi vs Bliss, James i nie pamiętam kto xD - szczerze na początku stawiałem na wygraną heelówek, bo Mickie James redebiut na PPV, bo i tak Alexa niedługo pewnie straci pas i to będzie jedna z ostatnich jej wygranych, ale potem myślę sobie to pre show, czyli +100 do mocy dobra i jakoś muszą popchnąć feud Naomi z Alexą, więc pewnie to ona mistrzynie spinuje, a jako że to jest 6 women tag team match to za dużo Mickie nie ujmie taka porażka. No i dodajmy do tego obecność Nikki Belli, z którą to nigdy nic nie wiadomo co do wyniku i to, że jest to połączenie trzech feudów w jeden pojedynek i ostatnio dostała na backu wpierdal od Natalyi (aa to Natalia była trzecia :D ), więc teraz musi się zrewanżować.

TYP : NIKKI BELLA, BECKY LYNCH, NAOMI - Naomi spinuje Alexę Bliss.

Główna karta :

Cruiserweight Championship - Neville vs Rich Swann © - Swann dość mocno dominuje na tygodniówkach i szczerze mimo mojej sympatii do niego to jako mistrz prezentuje się słabo.

Dziwne miny i ataki nie wystarczają żeby być dobrym mistrzem. Adrianek przeżywa drugą młodość i jako heel spisuje się wyśmienicie - byłaby szkoda jakby teraz nie zdobył pasa, odbębnił rewanż ze Swanne, z którego więcej nie wyciągną na Fastlane, a potem wbiłby jako mistrz na Wrestlemania w jakimś świetnym pojedynku przeciw wielu osobom (ladder match *.*) bądź mocnemu face'owi (vs Alexander :D). Fajna też byłaby opcja na WM z Ariesem, który coś tam gadał o shocie na pas CW.

TYP : NEVILLE

Women Championship - Bayley vs Charlotte © - słaby feud, wieśniara jest mdła jak cholera. Ktoś (bodajże Rainmaker, pozdrawiam ;-) ) napisał, że Bejli wbiła się w kolejkę i to jest cały powód konfliktu. "No to z Sashą odbębniłaś swoje, to teraz ja będę w kolejce o shota" :roll:

Charlotte przynajmniej do Wrestlemanii powinna zachować galowe dziewictwo, a potem w fatal four wayu czy innym czymś bronić pasa na WM.

TYP : CHARLOTTE FLAIR

UNIVERSAL championship - Roman Reigns vs Kevin Owens © - wszystko zależy od bookingu walka może być dobra, ale może też być siermiężna (pozdro Romek). Co do wyniku dali nam niezłego ćwieka ze stypulacją i dominacją Romualda na ostatniej tygodniówce przed PPV, ale dalej obstawiam swoje - Romeo wyjdzie z pasem. No bo jak Kev obroni pas to kto dla Jericho? Krzysiu MUSI pokłócić się ze Steenem i podnieść prestiż pasa US. Stawiam na koniec przyjaźni.

TYP : ROMAN REIGNS

WWE Championship - John Cena vs AJ Styles © - walka na pewno będzie przynajmniej dobra, ze skillem Allena i chemią, bookingiem i staminą Jasia może wyjść styczniowy kandydat na walkę roku.

Liczę na wygraną Ceny - w końcu wielkopomny 16 tytuł na PPV wielkiej czwórki, pierwsze PPV po powrocie (pamiętam jak skończyło się to dla Jericho w 2009 (?) roku :twisted: ) oraz ustawi to rywalizację AJ-Cena na 2:2. Potem z automatu z klauzuli rewanżowej Styles znajdzie się z Jasiem w komorze, a pozostali będą walczyć o miejsca. Potem ich drogi się rozejdą. Tylko pytanie kto potem dla Phenomenala na WM? Przekonamy się, ja stawiam na MIza.

TYP : JOHN CENA

Main Event :

ROYAL RUMBLE MATCH - Królweska rozpierducha to do dziś dzień moja ulubiona walka w roku, liczne powroty, debiuty, 30 chłopa oraz fajne spoty - to jest to co lubię najbardziej :)

Co ciekawe myślę, że 2 typy mają największe szanse i co najlepsze oba nie potrzebują wygranej, aby dostać walkę o pasy. A są to - faworyt mój - The Undertaker, który może niczym Cena zjawić się na SD i "poprosić" o title shota, bądź Cena wykaże się dobrocią serca i chęcia sprawdzenia się (segment w stylu "osiągnąłem wszystko, mam największą ilość złota na świecie, pokonałem prawie wszystkich, prócz jednego - Andrzeja! Wyzywam Cię na pojedynek na Wrestlemanii, a jeśli to Ci za mało to stawiam mój pas na szali!" wah wah wah.)

Drugim typem jest Finn Balor - może wygrać, ale nie musi. Jestem w 90% przekonany, że na RR się pojawi. Wciąż może upominać się o "swój" pas universal, który musiał zwakować i ma klauzulę rewanżową chyba.

Są jeszcze pomniejsze typy, ale te 2 osoby są najbardziej prawdopodobne.

TYP : THE UNDERTAKER i walka z Johnem Ceną o WWE Championship na Wrestlemanii.

Co do pozostałych pustych miejsc (nie pamiętam czy jest ich 7 czy 8?), które są nieznane to obstawiam :

- Kurt Angle,

- Erick Rowan,

- Finn Balor,

- Samoa Joe,

- Tye Dillinger,

- James Ellsworth,

- Kane,

- Tyler Bate.

Kurwa brzmi jak jakaś lista życzeń DLC to bijatyki xD

Ważne żeby atmosfera, booking i wyniki były rewelacyjne, a gala sama się zrobi.

Życzę wszystkim jak najmniej spojlerów i miłego oglądania ;-)

Widzimy się jutro przy omawianiu wrażeń i wyników :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   735

Obstawiam że pierwszy wejdzie Strowman.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Już za kilka godzin rozpocznie się najciekawsze i najbardziej nieprzewidywalne Royal Rumble od wielu lat. Czas na moje przewidywania.

Pre-Show:

Cesaro and Sheamus © vs. Luke Gallows and Karl Anderson

Tutaj nie mam żadnych wątpliwości, Cesaro i Sheamus muszą wygrać tę walkę. Wskazuje na to wszystko co tylko może, Szwajcar i Irlandczyk dopiero zdobyli tytuły, na ostatnim Raw przed PPV triumfował klub, no i w dodatku jest to pre-show w którym face'owie mają w zwyczaju wygrywać. O tej walce wiele powiedzieć nie można, krótki, słaby feud. Zresztą nie ma sensu się na tym skupiać skoro czeka na nas tyle innych, ciekawych walk na RR.

Typ: Cesaro and Sheamus ©

Sasha Banks vs. Nia Jax

Również mało ciekawy feud. Sasha Banks jest kontuzjowana, Nia Jax ma to gdzieś i ją atakuje, motyw który pojawił się w tej rywalizacji kilka razy. Jako, że na ostatnim Raw to Sasha triumfowała, postawię na Nia Jax. Myślę również, że WWE będzie chciało nadal budować ją jako destroyera.

Typ: Nia Jax

Becky Lynch, Nikki Bella, and Naomi vs. Alexa Bliss, Mickie James, and Natalya

Wszystkie feudy kobiet ze SmackDown wrzucone do jednej walki. Myślę, że wygra tutaj strona face'ów. Jakoś wydaje mi się to ciekawsze rozwiązanie, da to więcej argumentów Becky lub Naomi do walki o tytuł.

Typ: Becky Lynch, Nikki Bella, and Naomi

Główna karta:

Rich Swann © vs. Neville

Neville powraca jako heel i sieje spustoszenie wśród cruiserweightów, szkoda byłoby zabić potencjał tej postaci poprzez przegraną. Może też być tak, że WWE chce zostawić moment Nevilla na Wrestlemanie, gdzie wygrałby pas w Ladder matchu. Chociaż ja uważam, że jutrzejsza wygrana króla cruiserweightów będzie lepszym rozwiązaniem i na to postawi WWE.

Typ: Neville

Charlotte Flair © vs. Bayley

W moich oczach Bayley nie jest ani trochę wiarygodnym przeciwnikiem dla mistrzyni kobiet i nie widzę innej opcji jak obrona pasa przez Charlotte. Mimo bycia over z fanami, według mnie to za wcześnie na moment Bayley, może na Wrestlemanii...

Typ: Charlotte Flair ©

Kevin Owens © vs. Roman Reigns

Do ostatniego Raw przed RR byłem niemal pewien wygranej Romana, ostatecznie jednak postawię na Owensa z kilku powodów. Po pierwsze myślę, że WWE będzie chciało mieć jednego heelowego mistrza na Wrestlemanii i prędzej będzie nim Owens pokonujący Reignsa niż Styles pokonujący Cene. Po drugie zmieniono stypulacje tej walki na No DQ match i to daje potencjał do różnych nieczystych zagrać lub interwencji na korzyść Owensa. Po trzecie, ma to związek z moim typem w Royal Rumble matchu. Jednak tak naprawdę wytypowanie zwycięzcy tej walki to rzut monetą. Równie dobrze może okazać się, że WWE kolejny raz postawi na Romana w najważniejszych walkach wieczoru Wrestlemanii, chociaż obawiam się, że z pasem czy bez on i tak się tam znajdzie.

Typ: Kevin Owens ©

AJ Styles © vs. John Cena

Kolejna walka która jest dla mnie ciężka do wytypowania. Myślę jednak, że John Cena pokona AJ Stylesa i wyrówna rekord Rica Flaira w ilości zdobytych pasów mistrzostwa świata. Jeśli Romek nie przejmie pasa to zrobi to na pewno Cena. Spodziewam się naprawdę dobrej walki. Kto by nie wygrał to nie będę miał pretensji do WWE.

Typ: John Cena

Royal Rumble match

Chyba najpotężniejszy skład Royal Rumble matchu w historii. Do tego wynik tego pojedynku jest nieprzewidywalny. Mamy już zapowiedzianą zdecydowaną większość uczestników, pozostało kilka wolnych miejsc. Na pewno zadebiutuje ktoś z NXT, oczywistym wyborem jest Samoa Joe, który niedawno zrzucił pas i przestał występować na tygodniówkach, jest to najbardziej prawdopodobny debiutant. Drugim jest Tye Dillinger, który według wszelkich oczekiwać powinien wejść jako numer 10. Możliwy jest również występ Kurta Angela, gdyby jednak miał się pojawić to WWE jak zwykle zepsuło niespodziankę zapowiadając go do Hall of Fame. Jeśli chodzi o zwycięzców to jest co najmniej kilku mocnych faworytów. The Undertaker, jeden z pierwszych faworytów, według plotek miałby wygrać RR, a na Wrestlemanii walczyć z Ceną o pas, ja jednak nie wierzę w to, nie wyobrażam sobie tego feudu w obecnej formie. Lesnar i Goldberg to również faworyci, ale moim zdaniem na Wrestlemanii powinni zająć się sobą, dokończyć feud i pozostawić pasy młodszym zawodnikom. Jeśli chodzi o młodszych zawodników to mamy Strowmana, jednak według mnie jest na niego trochę za wcześniej. WWE pokazywało nam, że będzie na niego stawiać, dając go do segmentów z Lesnarem czy Goldbergiem. W dodatku czy kogoś interesuje perspektywa walki Reignsa z Strowmanem o pas Universal? Jest też Orton, który dawno nie kręcił się wokół głównego pasa, teraz mógłby z impetem wrócić do main eventu wygrywać Royal Rumble i może na Wrestlemanii walcząc z Ceną. Jest też ostatni faworyt na którego osobiście postawię, jest nim Finn Balor. Właściwie to nie wiadomo do końca czy w ogóle wystąpi w tej walce, ale jeśli wrócił w pełni do zdrowia to moim zdaniem powinien to wygrać. WWE pokazało nam, że widzi w tym gościu potencjał, a teraz jest najlepszy moment żeby wrócił po swoje, czyli tytuł WWE Universal.

Typ: Finn Balor

To tyle, teraz jak patrzę na moje typy i możliwe scenariusze to właściwie żaden z nich nie kończy się walką Owensa z Jericho na Wrestlemanii co do niedawna było takim samym pewniakiem jak Rollins vs Triple H.

Kurde jest straszny hajp na to Royal Rumble i ogólnie nastroje są bardzo pozytywne, ale boję się, że WWE to spier*oli....

Jeszcze co do wejść, to raczej można być pewnym, że Goldberg i Taker wejdą z którymś z 25-30. Mam też nadzieję, że taki Mojo Rawley nie dostanie 29 numerka......

Powroty/debiuty..... Liczę mimo wszystko na Kurta Angle i po cichu też na Stinga. Coś cisza a temat Balora, miał przejść ostatnio badania i tyle było o nim słychać. Może jest coś narzeczy. Samoa Joe i Tye Dillinger to raczej pewniaki.

W sumie tak teraz sobie pomyślałem..... że Shane McMahon też może się pojawić w RR matchu.

Do tego Big Show też wystąpi..... czyżby Szakill O Nil jako jedna z niespodzianek ?

Edytowane przez JojCeec

• Urządzenie:  iPhone

Orton to dla mnie najlepszy wybór, ale jak ma walczyć na WM o Pas z JOBBEREM Wyattem to może lepiej nie. :? Najlepiej to Aj Styles vs Orton byłoby świetne.

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Zgodnie z coroczną tradycją zapoczątkowaną przez Czaqa rok temu :twisted:

Czas na RR BINGO!!!!!!!!!!!

1. Rusev znów wypadnie jako jeden z pierwszych

2. 3 spoty na suprajsy, 1 na coś pokroju JBLa

3 Zan utrzyma się długo, wywali Strowmana

4. Goldberg zacznie rumble z Brockiem, bądź nadejdzie moment, gdzie oni sami będą w ringu. Brock i tak szybko wyleci

5 Miz zostanie ostatnim wyeliminowanym

6 Ostatnia 4(z 6) Undi, Goldberg, Angle, Joe,Jericho, Orton

7.Corbin wyjdzie pod koniec

8 New daysi face of Wyaci

9 najwięcej będzie spearów

10 New Day się rozssypie

11. 1 spot na babe

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Cena zbeształ Stylesa w story do RR = AJ obroni pas.

Gun&Gallows vs Cesaro & Sheamus mają idiotyczną stypulację - title match się zjebał po wejściu drugiego sędziego = dodajmy drugiego sędziego na RR :roll: WTF?

Owens vs Reigns z Jericho w klatce - ich negatywna chemia jest tragiczna, to będzie taki clusterfuck, że można z tego wymyśleć niemieckie słowo clausterfooken; wszyscy będą trollować chantując Jericho

Jerry the King wyrzuci Zigglera z Royal Rumble Matchu

Nia Jax to Smokozord

a Gulaka wyjebać

Takie zrobiłem sobie notatki przed RR - Mystic Jack powinien coś z tego ustrzelić.

• Reputacja:   708

Zgodnie z coroczną tradycją zapoczątkowaną przez Czaqa rok temu

Czas na RR BINGO!!!!!!!!!!!

AAa zapomniałem :D Dzięki za przypomnienie, w sumie w innym temacie już coś skrobłem o tym :D

A więc :

- Rozpad New Day i Big E heelturn,

- 2 gigantów będzie miało staredown - obojętnie w jakiej kombinacji np. Strowman-Show, Undertaker-Strowman, itp.

- Coroczny spot Kofiego będzie uwzględniał kolegów z ekipy,

- Ellsworth spotka się sam na sam w ringu ze Strowmanem

- ostatnia czwórka - Jericho, Undi, Strowman i Balor.

- Tye Dillinger wystąpi jako #10 i wyrzuci Dolpha Zigglera rozpoczynając ich feud,

- Rusev z Anglem zaczną feud, któryś któregoś wyeliminuje.

- nie pojawi się Triple H ani Seth Rollins,

- Orton zdradzi Wyatta, Harper wyrzuci Ortona,

- w tym roku nie będzie kobiet,

- Goldberg i Corbin będą jednymi z ostatnich numerków ze znaczących zawodników,

- Corbin wyrzuci Ambrose'a.

- Kane podbije rekord,

- zwycięzca (w moim przypadku Andrzej) będzie miał numerek poniżej 10,

- Sami bardzo daleko dojdzie, może też nawet finałowa czwórka. Tak jak Miz,

- nie będzie rozpadu Sheasaro,

- Goldberg i Lesnar wzajemnie się wyeliminują po czym będą kontynuować bezowocny konflikt.

To chyba tyle. 17 punków, ciekawe ile się sprawdzi ;-)

Gdybym mógł pić to za każde trafienie bym brał łyka/wychylał kielona, ale nie mogę :P

W sumie dobry drinking game by był :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png