Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - Royal Rumble 2017 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Podobno Vince wpadł na bombowy pomysł, który spodoba się fanom. Niby jakiś tam znany reporter/dziennikarz tak twierdzi, że to coś naprawdę fajnego dlatego zrezygnowano z walki Ceny z Undertakerem. Poza tym Rollins/HHH ta walka już jest podobno zaklepana i wątpię, żeby Balor się wykurował do Wm 33.

Ten dziennikarz to Bryan Alvarez, ten sam który w 9 na 10 przypadków nie ma racji. Rok temu stwierdził że ten cały Josh z Tough Enough dostanie Daniel Puder treatment i w Royal Rumble Matchu wszyscy shootowo go pobiją za te tweety o Social Outcasts :twisted:

2036019559a718103ce0a.png

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

11

• Grins

11

• CzaQ

10

• JohnBoy

10

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

RR nie jara mnie tak jak ostatnio, chyba ze względu jak mało o nim wiemy.

To że nie ma wyraźnego faworyta jest dla Ciebie złe? :shock: Główny zarzut co do ostatnich edycji Royal Rumble był taki, że z góry było wiadome, kto wygra - 2014 Batista, 2015 Romuś, 2016 Triple H. U mnie działa to w zupełnie inną stronę. To, że NIE ma wyraźnego faworyta sprawia, że czekam na tą galę i to bardzo.

Można psioczyć na te brandowe PPV, które mają małą rangę, ale trzeba przyznać, że dzięki temu, gale wielkiej 4 zyskują ten prestiż. Teraz kiedy nadchodzi gala wielkiej 4, to wiesz, że jest to coś specjalnego. Można było to zaobserwować choćby po tegorocznym Survivor Suries, które miało dobrą podbudowę, a sama federacja przyłożyła się, by odpowiednio wypromować to PPV. W przypadku Royal Rumble jest podobnie, gdzie karta, jak i sam Royal Rumble Match prezentuje się naprawdę dobrze. Czuć ten Star Power.

Co do potencjalnego zwycięzcy RR Matchu, to chciałbym by wygrał Cena i na WM'ce zmierzył się z Takerem, który pas mógłby przejąć na Elimination Chamber. Podoba mi się również opcja z debiutującym Joe, ale nie sądzę, by federacja zabookowała w ten sposób debiut Samoańczyka w głównym rosterze. Nawet jeśli wygra Strowman, lub powracający Balor, to nie będę skreślał - wszystko zależy od tego, jak federacja poprowadzi zwycięzce Royal Rumble w okresie RTWM.

Z tego co czytam, to niektórzy chcieliby powrotów midcarderów, takich jak RVD, Barrett, czy Benjamin. Spoko, tylko czy ich potencjalny powrót przy tak silnej obsadzie Royal Rumble Matchu, wywołałby większe emocje? Tu musi być jakaś petarda - wyobraźcie sobie 50 tysięcy ludzi skandujących "You Suck" w stronę Kurta Angle.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

• Reputacja:   735
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Niemal pewne że Triple H już zabookował sobie miejsce w Royal Rumble Matchu, gdzie na bank wypchnie Rollinsa.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

HHH pojawi się pewnie dopiero jak sezon NFL się skończy - obstawiam tak kilka tygodni przed samą WM.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

To że nie ma wyraźnego faworyta jest dla Ciebie złe? :shock: Główny zarzut co do ostatnich edycji Royal Rumble był taki, że z góry było wiadome, kto wygra - 2014 Batista, 2015 Romuś, 2016 Triple H. U mnie działa to w zupełnie inną stronę. To, że NIE ma wyraźnego faworyta sprawia, że czekam na tą galę i to bardzo.

Pojęcie , ,,mało wiadomo o rumble'' ma dość szeroki zakres. W rozumieniu miałem wszeliakie przesłanki

Z resztą.

Nie oglądanie wrestlingu ---> czytanie news'ów ---> nie otrzymanie konkretnych informacji/nie napalanie się na jakieś ,,bomy'', które przeważnie kończą się rozczarowaniem ---> zmniejszone chęci na sięgnięcie po produkt. Wiadomo jakieś są zawsze to w końcu istota rumble, można mieć w dupie ostatnie programy a rr wszystko ładnie streści , co działo się w drugiej części poprzedzającego roku a zarazem wprowadzi świeże feudy, kluczowe zmiany.

W przypadku Royal Rumble jest podobnie, gdzie karta, jak i sam Royal Rumble Match prezentuje się naprawdę dobrze. Czuć ten Star Power.

Fakt, jednak nie sądzę, by tegoroczny star power WIELCE różnił się od tego z 2016 roku.

Na ten moment : Undi, Goldberg, Jericho, Brock, Ambrose, Seth

2016: Tryplak, Aj, Romek, Shemus , Dean, (z faktu, że został ostatnim wyeliminowanym , co daje mu +100 do mocy) Wyatt(+50 za rodzinkę)

Wiadomo dojdą pewnie Ortony i inne takie, więc finalnie może być to star power porównywalny z tym z 2009( ostatnie według mnie tak silne zestawienie)

Co do potencjalnego zwycięzcy RR Matchu, to chciałbym by wygrał Cena i na WM'ce zmierzył się z Takerem, który pas mógłby przejąć na Elimination Chamber.

Dobrze zrozumiałem, że John , który walczy na gali o pas , ma wygrać rr?

Z tego co czytam, to niektórzy chcieliby powrotów midcarderów, takich jak RVD, Barrett, czy Benjamin. Spoko, tylko czy ich potencjalny powrót przy tak silnej obsadzie Royal Rumble Matchu, wywołałby większe emocje?

-Znowu kwestia siły rr matchu, mniejsza.

-Gwarantuję, że wywołałaby zdecydowanie większe, niż ci się zdaje. Zwróć uwagę na to jak silny cheer uzyskują midcarderzy AE czy RA. To są ludzie, którzy przeważnie dość dawno nie byli widziani w wwe. Nawet z samego sentymentu , ludzie będą piszczeć, bo to ludzie! Proste instynkty odnajdują się zawsze, czy to 21 czy to 25 wiek. Jakby niespodzianką okazał się jeszcze jakiś mnie, bardziej niespodziewany etrance: midcarder typu Morisson, to istnieje ogromna szansa , że dostanie owacje dnia.

Biorąc pod uwagę drugą stronę ,,potrzeby'' takich wejść, jest stwierdzenie, iż może to być jedyna taka szansa dla tych ludzi by się tu mogli choć na 1 raz pokazać/przypomnieć , analogicznie zaś dla widowni jedyna okazja by zobaczyć ulubieńców z przed lat.

Niby przypuszcza się, że obecnie większość ludzi oglądających, to nowa era, jednak prawdą jest, że ta granica się zaciera. W ten sposób dla WIELU pewnie choćby powracający Benjamin(wstaw każdego) będzie tym numerem 1, dal którego kiedyś oglądał wrestling. Wiadomo dziś by już nie przeszedł jako ,,ten najbliższy czyjemuś sercu zapaśnik'' , lecz oco innego tutaj chodzi. Każdy pewnie bardzo kibicuje jakiemuś zawodnikowi o nie najkorzystniejszym statusie, czemu kiedyś miało by być inaczej?

Nawet gdyby 1 osoba spuściła się na widok Kidmana(wstaw, ponownie ), to ten powrót właśnie spełnia swoje zadanie! Niekoniecznie w oczach Vinca.

Tu musi być jakaś petarda - wyobraźcie sobie 50 tysięcy ludzi skandujących "You Suck" w stronę Kurta Angle.

Powątpiewam by ludzie w ogóle w tym momencie zdawali sobie sprawę z istnienia tegoż chantu. Za bardzo byliby zajęci zbieraniem tego, co ,,wyleciało im z pewnego miejsca'' na skutek nadmiaru szczęścia.

163870508457e2d890447a3.jpg

Dobrze zrozumiałem, że John , który walczy na gali o pas , ma wygrać rr?

Dobrze zrozumiałeś. John, który uległby w walce o pas Stylesowi, wszedł by pod koniec Royal Rumble Matchu i finalnie wygrałby całą walkę. Styles na EC straciłby pas w komorze na rzecz Takera , a Andrzej na WM'ce zmierzyłby się z Ceną o pas WWE. Dla AJ'a widziałbym pojedynek z Joe, lub walka z Rollinsem z Raw. Przecież na WM'ce mieliśmy już takie międzybrandowe pojedynki, a Rollins vs Styles i to w dodatku na WM'ce to kolejny mokry sen fanów idny.

• Reputacja:   708

Styles na EC straciłby pas w komorze na rzecz Takera , a Andrzej na WM'ce zmierzyłby się z Ceną o pas WWE.

I myślisz, że Styles, którego obowiązuje wtedy klauzula rewanżowa odbębniłby pojedynek na tygodniówce jak Wmka jest za rogiem? :-D Mało prawdopodobne.

Tak baj de wej wyciekł scenariusz Royal Rumble

RR match wygra syn Goldberga, w walkę o WWE title'a wmiesza się Ellsworth - heelowa Stefcia robi Triple Threat Match i na WM mamy Main Event - Ellsworth © vs Silverberg. 100% źródło, ale wszystko może się zmienić!

:twisted:

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Silverberg, padłem xDDDDDDDDDD

Niby logika podpowiada, ze jak nie ma wyraznego rywala to wygrywa Janusz, no ale bez przesady. Nie powinna taka osoba wygrywac, ktora ma walke o sam pas na RR, on w ogole w tym meczu nie powinien sie znalezc. IMO może wygrac jakas osoba, ktora wlasnie wbija do ME, jest w upper mid cardzie, i dostanie shota na ten "boczny" główny pas czyli WWE championship. Ma byc draft za jakis czas, wiecmoflby wygrac ktos z RAW i zostac przeniesiony na SD, taka niespodzianka.

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Dobra, do rr tydzień, coś można już na siłę napisać. ;)

Widzę, że nie tylko mi nie udzieliła się póki co zajawka na galę. Choć kto tam wie.

Zastanawiam się jak rozwiążą sytuację triumfatora rr.

Undi

Strowman

Jericho

Orton

plus ludzie, którzy mogliby wygrać, lecz nie mamy do końca stuprocentowej pewności, że w tym meczu się znajdą:

Angle

Balor

Joe

Ciężko jest w takim wypadku brać ich w ogóle pod uwagę.

Sytuacja Fina jest o tyle dziwna, że nikt (chyba) nie podaje jakiegoś konkretniejszego terminu końca jego absencji. Pojawienie się w uk, trochę zaniża według mnie szanse, na to potwierdzenie jego gotowości do czynnego udziału walkach. Zresztą w laszym ciągu jest to za mały pick na zwycięstwo i rozpatrzenie jego kandydatury można brać pod uwagę tylko pod warunkiem dopasowywania walk innych , tych którzy będą tworzyć główne show wm.

Jeśli ktoś zostanie bez pary, to jakieś szanse Balor ma, choć znikome.

Joe chyba jest wycofany już z nxt, więc jego debiut na rr rozpatruję czegoś w rodzaju zeszłorocznego pojawienia się Aj'a. Musi to nastąpić. Niespodzianka stanie się wówczas, gdy Joe w rr zabraknie. Niby czekam,choć nie ukrywam , że wolałbym element zaskoczenia w postaci np: Roode'a, który przegra na take over z Nakamurą. Wracając do Joe, niby planują monster push, zakładam, że skończy się na finałowej 4.

Kurt byłby perfekcyjnym kandydatem na zwycięstwo. Niby wygrana za zasługi, lecz nikt by się chyba BARDZIEJ na taką kolej rzeczy nie obraził. Prócz problemu samego występu jest tutaj inny sporego kalibru kłopocik. Kurt musiałby iść na Stylesa a ten prawdopodobnie utraci pas wwe, jak nie teraz to już na bank a Elimination Chamber.

Właśnie biorąc pod uwagę następstwo specjalnej tygodniówki z pod szyldu Sd! wszystko skłania się ku wygranej rr kogoś z raw i tylko w ten sposób odrzucam możliwość wygranej Randala. Choć nie ukrywam, że jego promocja od Survivor Series wygląda całkiem dobrze i kolejnym, świetnym krokiem do odbudowania pozycji Ortona byłaby niewątpliwie wygana w rr matchu. W 2016 dostał on nieźle w dupę od Brocka , więc coś takiego byłoby koniecznością dla wwe, jeśli ci wciąż chcą mieć Ortona jako main even'orowego gracza, a nie tylko part timera z którym można robić różne dziwne rzeczy. Mniejsza, jest na sd, to go skreślamy. :D

Zostaje 3 panów , którzy pozostali do rozważenia. Pomocą są oczywiście ewentualne plany dla nich na wm.

Braun vs Romek?

Jericho vs Kevin?

Undi-?

Zakładając, że 2 główne pasy nie zmienią posiadacza na zbliżającej się gali. Nie chce mi się po prostu w to wierzyć. Dawno nie mieliśmy w okresie mani, aż taki wielkich przetasowań. Trochę to po prostu nie logiczne, do wwe niepodobne.

Cena def Aj( bo ec i wszystkie inne aspekty, które poruszyłem wyżej)

Więc Owens def Reigns. To co mnie podtrzymuje jeszcze bardziej do takiego obrotu spraw, jest ta nierówność sił i wyższość na papierze Romka nad Kevinem. Jericho zamknięty itp- typowy myk z odwróceniem uwagi. Sądzę, że jakimś cudem Y2J przyczyni się jednak jeszcze do wygranej Kevina. Co oznacza, że Braun rr nie wygra , bo musi iść na Romka?

Bez pasa w tle, no ale nic innego nie przychodzi mi na ten moment do głowy. Y2J jest już dość dużo na rr, więc i on finalnie nie wygrywa rr a jakimś cudem i tak kontynuuje program z Owensem o pas. Coś na wzór Y2J vs Punk 2012.

Drogą pokrętnej eliminacji , zwłaszcza w ostatecznej 3, wychodzi na to, że to Taker ostatecznie wygrywa rr i idzie na Cenę by zawalczyć o pas. Niby nie trzyma to się kupy, słysząc , że wwe kompletnie jednak porzuciło ten pomysł.

Gdyby zaś faktycznie Romek zdobył pas na rr a Aj stracił go dopiero na elimination chamber, to najwiarygodniejsza będzie się wydawać wygrana Brauna, którego notowania przecież drastycznie urosły. Jednak nie sądzę, by wwe nie bało się reakcji na wygraną Brauna(aż tak szybko po repacku jego postaci na terminatora jakim jest obecnie) a przede wszystkim na konfrontację Brauna z Romanem na największej ze scen. Choć to moja opinia, moja nadzieja, że wwe otworzyło w końcu oczy i kolejny raz nie pokusi się oto samo, że kolejny raz nie pokarze fucka tysiącom/milionom ludzi oglądających ich show.

Braun vs Romek w tytułowym obrazku? Tak, lecz po wm.

Właściwie większość tego , co przedstawiłem kupy się nie trzyma, no ale cóż.

RR 2017 winner- mimo wszystko Taker. :wink:

Wtedy wm wyglądała by jakoś tak

Braun vs Romek

Jericho vs Owens o UN

Cena vs Taker o wwe

Styles vs Angle/Joe/ Schane

Orton vs Wyatt

Goldberg vs Lesnar

Nie ukrywajmy, jaj takie zestawienia nie urywają.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Caribbean Cool, błagam przeczytaj swój post, zanim wrzucisz go na stronę, bo czasami robisz tyle literówek, że ciężko to się czyta.

Co do Royal Rumble Matchu, to w moim przypadku jest tak, jak pisałem kilka postów wyżej - hype jest naprawdę duży. I w końcu czuję, że to ważna gala, a nie dłuższa wersja SmackDown czy Raw. Mam nadzieję, że po WM'ce wrócą do jednego PPV dla obu brandów, chociaż mogłoby się to wiązać z obniżeniem poziomu SmackDown, czy Raw - pojawiłoby się więcej zapychaczy, bo nie dla wszystkich byłoby miejsce na PPV.

Wtedy wm wyglądała by jakoś tak

Braun vs Romek

Jericho vs Owens o UN

Cena vs Taker o wwe

Styles vs Angle/Joe/ Schane

Orton vs Wyatt

Goldberg vs Lesnar

Nie ukrywajmy, jaj takie zestawienia nie urywają.

I znowu się nie zgadzam z Twoją opinią. Gdyby karta na WM'kę wyglądała tak, jak Ty to przedstawiłeś, to pod kątem zestawień byłaby to najmocniejsza WM'ka od 4 lat. 6 naprawdę mocnych pojedynków, które mają coś do zaoferowania. Ja biorę to w ciemno.

Romek vs Braun - bardzo ciekawe starcie z niewiadomym wynikiem. Strowman ma jeszcze braki, ale z Romkiem mógłby zrobić zjadliwy pojedynek. Dwóch największych niszczycieli Raw w jednej walce - takie starcia się sprzedają. I wynik byłby niewiadomą, z lekkim wskazaniem na Romusia.

Jericho vs Owens o UN - walka z dużą historią. Byłbym jednak skłonny, do dania im walki o pas US, a walkę o UN Title przerzuciłbym na Romek vs Strowman. Romek vs Braun zagwarantują wysoką pozycję w karcie pasowi UN, a wiemy że ten pas potrzebuje mistrza, który będzie mocno bookowany. Dzięki temu pozycja pasa wzrośnie w oczach fanów i być może będzie w końcu traktowany na równi z najważniejszym pasem na SmackDown?

Cena vs Taker o wwe - pod względem star poweru, starcie to urywa jaja. John Cena to być może ostatni wielki draw wrestlingu. Śmiało stawiam go w jednym rzędzie z Rockiem, Hoganem i Austinem. Undertaker jest również rozpoznawalną postacią, nie tylko w środowisku wrestlingowym. Być może jest to ostatnia szansa by zrobić tą walkę i wywołać mocny boom, czyli Heel Turn Johna Ceny.

Styles vs Angle/Joe/ Schane - najbardziej chciałbym, aby doszło do pojedynku z Kurtem, ale nawet jeśli dostaniemy Styles vs Shane, to nie będzie źle. Przy ewentualnym pojedynku z McMahonem mamy gwarancję odpowiedniej podbudowy. Starcie Stylesa z którymś z wymienionych przez Ciebie wrestlerów byłyby mocnym punktem największej gali roku.

Orton vs Wyatt - kolejne starcie, które miałoby w sobie historię. WM'ka jest od tego, by kończyć długie storyline'y i może Orton vs Wyatt nie jest, aż tak mocnym zestawieniem, ale jako silny dodatek do karty na pewno by się sprawdziło.

Jeśli dodasz do tego Goldi vs Lesnar, walkę Miza, Ambrose'a, czy Battle Royal i pojedynki pań, to wychodzi mi naprawdę mocna karta WM'ki. Może napiszesz Caribbean Cool, jaką byś proponował kartę na tegoroczną WM'kę. Chętnie poczytam to, co masz do zaoferowania.

Na forum nie udzielam się często (praktycznie nigdy :P) ale z racji tego, że mam trochę wolnego czasu, a na to Royal Rumble chyba czekam najbardziej od kiedy oglądam wrestling (8 lat już? Zleciało :D) to postanowiłem, że coś napiszę.

Swann vs Neville - walka na którą najbardziej czekam od kiedy dywizja cruiser wróciła do WWE. Z jednej strony Neville świeżo po turnie, który niszczy każdego innego z 205 live, a z drugiej strony mistrz Swann, którego po prostu kupuje jako mistrza :D. Mimo wszystko uważam, że z gali jako mistrz powinien wyjść Nevile. Jest tak budowany, że wygrana pasa na np. Wrestlemanii będzie dla mnie zbędnym przeciąganiem. A Swann i reszta cruiserów doczekają się ladder matchu na WM-ce o pas, gdzie dla mnie można zrzucić pas z Nevilla :).

Charlotte vs Bayley - jedyna walka w karcie, gdzie jestem pewny co do zwycięzcy. Charlotte niepokonana na PPV, a Bayley dla mnie nie będzie wiarygodna jako mistrzyni teraz. Może podpromują ją trochę do WM'ki, coś było słychać, że mają ją budować jak Bryana przed WM 30. Ja jestem na tak, jeśli CT by się na to zgodziło, poczekamy, zobaczymy :).

Roman Reigns vs Kevin Owens - stawiam na Owensa. Wiemy, do czego jest CT zdolne, ale Reigns vs Strowman z głownym pasem rosteru na największym PPV w roku się sprzeda? Może i star-power jest dość duży przy takiej walce, ale czuję, że większość fanów będzie na nie, a i sama walka będzie po prostu nudna. Bez pasa w tle - jestem zdecydowanie na tak, ale jak już napisałem, z pasem tego nie kupię i jestem pewny że znajdą się osoby którym też się to nie spodoba. Jeszcze przed utratą pasa przez Romka stawiałem na Strowman vs Reigns o pas US na WM, co także byłoby dobrym posunięciem według mnie. Natomiast co z Owensem w takiej sytuacji? Są dwie opcje dla mnie: Jericho i.... Zyan. Gdyby Chris nie miał pasa, byłbym pewny takiego zestawienia na Wrestlemanii, ale kto wie, może w okolicach Fast Lane Roman skorzysta z rematchu i pas zgarnie? :twisted: . Co do Zyana, słyszałem, że są plany co do jego pushu, więc czemu ma nie dostać walki z KO o pas na WM? Ponadto historia tych dwóch byłaby za tym - niekończący się feud, walka o główne złoto na największej gali po raz kolejny (ROH - Final Battle, NXT - Takeover, WWE - Wrestlemania). Osobiście wolałbym opcję drugą, czyli Kevin vs Sami, lecz z drugiej strony Jericho jak mało kto zasłużył na title shota przez ostatnie miesiące. Dlaczego nie wymieniłem Balora? Nie wydaje mi się, aby był na tyle zdrowy, aby WWE puściło go na RTWM. Uważam, że idealnym momentem na jego powrót byłoby RAW pod WM.

AJ Styles vs John Cena - wszystkie znaki wskazują na Johna. 16-krotny mistrz, pokonanie Stylesa po 2 (nie jestem pewny co do tego, kilka miesięcy temu nie oglądałem WWE praktycznie) porażkach i oczekiwana przez wielu walka Ceny z Takerem na WM. Jednak czy taka walka musi mieć pas w tle? Uważam, że nie. Nie wyobrażam sobie zwycięstwa Johna w walce z Takerem, a widok Phenoma z pasem WWE po WM byłby dla mnie dziwny. Po wygranej z Johnem na tej Wrestlemanii i po tej walce, która według mnie jest bardzo prawdopodobna, Undertaker powinien definitywnie zakończyć karierę. Wiele osób mówi, że AJ nie wyjdzie na Wrestlemanie z pasem, gdyż czeka go walka z Ceną + Elimination Chamber, jednak czy tylko ja pomyślałem, że Styles traci pas na RR, a na EC go odzyskuje? Według mnie ciekawa opcja. Pomimo tego, na Royal Rumble stawiam na czyste zwycięstwo Jaśka.

Royal Rumble match - RR match, na który czekam najbardziej od kiedy oglądam wrestling. Od 4 lat przed galą 90% osób w internecie wiedziało kto wygra, jednak teraz faworytów jest kilku. Mogę śmiało powiedzieć, że jest to Royal Rumble match z największym star powerem od lat - Goldberg, Lesnar, Taker, Jericho, Rollins, Orton itd. Długo się zastanawiałem, kto ma największe szanse na wygranie i mój typ padł na Samoa Joe. Długo się mówi o jego debiucie w Main Rosterze, wiec dlaczego nie teraz, na Royal Rumble? Są plotki, które mówią, że ma on dostać z marszu wielki push, więc wygrana w RR idealnie by pasowała. Obawiam się, że WWE może postawić na Strowmana, który przy takiej sytuacji musiałby walczyć o pas z Reignsem, co może się nie spodobać fanom, lub Undertakera, który przy takiej sytuacji zawalczyłby najprawdopodobniej z Ceną, gdzie przy takiej walce pas jest zbędny. Rollins? Triple H zainterweniuje i go wyrzuci/przyczyni się do eliminacji. Angle? Podobno miał wystąpić na gali 5 Star Wrestling, która będzie w ten sam weekend co Royal Rumble, lecz jego występ został odwołany, dzięki czemu szanse na powrót w RR matchu powiększyły się, ale nie wydaje mi się, aby wygrał. Czy pojawi się Omega? Nie :P. Rok temu Styles, Nakamura, Gallows i Anderson odeszli z NJPW i pojawiły się na różnych forach, fanpage'ach różne plotki o ich przejściu do WWE. Fakt, cała czwórka pojawiła się w WWE, ale to nie oznacza, że w tym roku będzie tak samo. Kenny po prostu udanie trolluje, a internet to pompuje na coś realnego. Tak jak pisałem, stawiam na Joe i jego walkę ze Stylesem na WM, Taker zajął by się Ceną bez pasa w tle, Roman Strowmanem, a Owens najprawdopodobnie Jericho.

Może i walka Ceny z Undertakerem nie potrzebuje pasa, ale pas potrzebuje tej walki. Po to jest pas, żeby walczyły o niego największe kozaki. Owens z Jericho/Zaynem mogą sie bić co najwyżej o midcardowy tytuł.

• Styl:  Jasny

Jeszcze przed Raw rzucili info, że Big Show dołącza do RR matchu. To co, Shaq jako surprise?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Jasny

Pozostało dziewięć miejsc. Biorąc pod uwagę dzisiejsze SmackDown pewnie jeszcze z dwie, trzy osoby ogłoszą swoją obecność w RR Matchu. To daje dość spore pole manewru co do powrotów i debiutów, liczę przynajmniej na mocne wejście Joe i jakąś miłą niespodziankę, nawet w postaci Angle.

Btw znowu oprócz RR Matchu szykuje się przynajmniej jeden, dwa dobre pojedynki (Neville - Swann i Cena - Styles). Może trochę lipnie, że samo ppv potrwa 4h, ale czuję, że dość szybko to zleci ;)

• Reputacja:   708

Ostatnie tygodniówki za nami, więc można już śmielej spekulować ;-)

WWE Title Match

John Cena vs. AJ Styles

Wygra Joshua - zrówna rekord z Flairem i powie, że osiągnął już wszystko - prócz wygranej z Andrzejem. Tym sposobem mamy otwartą furtkę - Undi może wygrać RR match, ale nie musi, bo walkę jakoś i tak sobie zapewni. AJ dostanie walkę rewanżową w EC matchu, więc z automatu się znajdzie w komorze - pozostali będą musieli się kwalifikować. Cały czas mam przeczucie, że na WM dostaniemy walkę Stylesa z Mizem.

No DQ Match for the WWE Universal Title

Roman Reigns vs. Kevin Owens

WWE United States Champion Chris Jericho will be hanging above the ring in a shark cage.

Wygrana Romuald coraz mniej wiarygodna po ostatnich wydarzeniach, ale.. i tak dojdzie do skutku. Y2J coś sknoci, nie powtórzą myku z Takeovera i Authors of Pain, bo to by była istna zrzyna z NXT. Warto zaznaczyć, że Rollins nie ma roli na RR, więc może pomoże Romkowi, gdy siły heelów zaczną przeważać szalę. W każdym razie Owens będzie obwiniał przyjaciela i zaczną feud o pas US na WM.

Dla Romana jest wielu kandydatów od niechcianego amerykańskiego Khaliego, przez Finna Balora po skądinąd pasującego Andrzeja aż po nawet Goldberga. Zależy jak bardzo chcą namieszać w karcie WM. Ale o tym później.

RAW Women's Title Match

Bayley vs. Charlotte

Szarlota powinna wygrać. Wieśniara nie jest bez szans, ale chyba za wcześnie na stratę tytułu przez queenową. Na WM zmieszają oba feudy i dostaniemy pewnie Fatal 4 Way Jabłecznik vs Wieśniara vs gruba kuzynka Rocka vs Banksowa o ile ta ostatnia nie pójdzie na Stefcię w co wątpię, ale żalążek był.

WWE Cruiserweight Title Match

Neville vs. Rich Swann

Nie oglądałem 205 w tym tygodniu, ale z raportów wynika, że na końcu wygranej walki Neville'a z Cedriciem - obecny mistrz przybył na ratunek i wywiązał się brawl zakończony remisem - sędziowie ich powstrzymywali czy coś. Na Raw górą był Swann co każe myśleć, że Anglik będzię górą... ale wg mnie za wcześnie na to. Mimo wszystko pójdę zasadą tygodniówka-niePPV i Adrianek przejmie tytuł. Na Fastlane rewanż,a na WM całkiem nowy skład - albo multiosobówka małpek albo Austin Aries-Neville? Wszak cruiserweightowy komentator coś mówił o shocie na ten pas? Z tym, że kolejny raz walka heel vs heel..

Nikki Bella, Naomi and Becky Lynch vs. Mickie James, Natalya and SmackDown Women's Champion Alexa Bliss

Mickie podłożyła się na Takeoverze, teraz jestr w MR i dziwne jakby w debiucie przegrała. Stawiam na heelówki - Alexa i tak niedługo straci pas, prawdopdoobnie na rzecz Naomi, więc na razie niech się cieszy wygraną.

Kickoff Pre-show Match

Sasha Banks vs. Nia Jax

Sasha była górą na RAW, więc tutaj przegra. Nia pokaże, że umie niszczyć. Feud potrwa dalej i scali się z konfliktem o pas na WM.

Kickoff Pre-show Match for the RAW Tag Team Titles

Luke Gallows and Karl Anderson vs. Cesaro and Sheamus

There will be two referees.

Walka z dwoma sędziami nie pozwala myśleć inaczej niż triumf faceów. Poza tym zazwyczaj na kickoffie face'owie wygrywają, więc jeśli heelowa Nia ma wygrać z Sashą to tutaj musi być równowaga w przyrodzie. Martwi tylko udział mistrzów w RR matchu - a może zrzucą?

Neeee - Sheamus z Cesaro wygrają i na WM multitagi będą o pasy. Byłoby brak czasu i miejsca na ich konflikt i singles match.

30-Man Royal Rumble Match

Brock Lesnar, Bill Goldberg, Kofi Kingston, Xavier Woods, Big E, WWE United States Champion Chris Jericho, Braun Strowman, Dolph Ziggler, Baron Corbin, The Undertaker, The Miz, WWE Intercontinental Champion Dean Ambrose, RAW Tag Team Champion Cesaro, RAW Tag Team Champion Sheamus, Bray Wyatt, Randy Orton, Luke Harper, Big Show, Sami Zayn, Big Cass, Rusev, Mojo Rawley

No i najważniejsze, to na co wszyscy czekają - RR match. Mocarny i nieprzewidywalny RR match. Duża ilośc Main Eventerów, reszta to mid/upper midcard i 1 JOBBER MOJO :roll:

Może od początku - zostało bodajże 7 slotów wolnych. Kogo się spodziewać?

1. Kurt Angle - na spokojnie widze wbicie Kurta - niepotrzebnie go zapowiadali tak wcześnie do HoF. Nie zesraliby się jakby poczekali kilka tygodni, a niespodzianka i reakcja na RR byłyby ogromne, a tak możemy przeczuwać, że będzie jednym z występujących. Nie wygra, odpadnie wyeliminowany przez Ruseva i może jakaś krótka walka na WM Rusev - Angle z oczywistym tłem USA vs Russia/Bułgaria.

2. Finn Balor - mocny kandydat na zwycięstwo i shot na Lord Zedd Championship. Pytanie czy kontuzja wyleczona? Czy może wbije jak Cena w 2008 roku?

3. James Ellsworth - chyba nie myślicie, że Mojo to będzie jedyny jobber podczas tej prestiżowej walki? :lol: Powinien szybko wypaść albo być elementem komediowym. Albo obie te opcje :twisted:

4. Tye Dillinger - wszystkich ulubiony face'owy midcarder nie ma co robić już w NXT. Szczególnie po sobotniej porażce z Youngiem. Nie zabookować mu numeru 10 to byłaby zbrodnia. Wejście z przytupem i reakcją ;-) Kilka minut wytrzyma i może zacznie jakiś feud?

5. Samoa Joe - tak samo jak Tye nie ma już racji bytu u żółtych. Minimalne szanse na zwycięstwo mógłby mieć ze względu na niepewność spowodowaną brakiem brandu, więc wybór mistrza z którym chciałby walczyć, ale musieliby w ten sposób mocno przegruntować kartę WMki na co aż tak bardzo się nie zanosi, co nie znaczy, że Joe nie będzie jedną z mocniejszych postaci i długo wytrzyma i podczas RR matchu zahaczy jakiegoś midcardera/uppermidcardera i zaczną feud.

6. Tyler Bate - czy jak mu tam. Mistrz UK wyskoczy się pokazać, trochę wytrzyma i odpadnie.

7. Kenny Omega? - jeśli zwolniliby go przedwcześnie z kontraktu NJPW to mógłby być niezły shocker. Pewnie nie dojdzie to do skutku, ale fajnie by było :-D

Oczywiście to tylko taka pobożna lista - wierzę tylko w 6 pierwszych - równie dobrze mogą dodać jakiegoś jobbera/cruisera/weterana/Hall of Famera/chujwiekogo.

Jeśłi miałbym wybrać winnera to zależne oczywiście od pasów, więc :

dla Reignsa - Undertaker, Balor, Joe, Goldberg, Strowman.

dla Owensa - Jericho, Balor, Goldberg, Lesnar, Zayn.

dla Ceny - Undertaker, Angle, Joe

dla Stylesa - Miz, Undertaker, Ziggler.

Kandydatów jest multum, jedni bardziej prawdopodobni inni mniej, a inni z czapy.

Najbardziej podejrzewam o zwycięstwo Andrzeja. Najbezpieczniejsza opcja.

A czego spodzeiwać się na samym RR matchu?

1) Spotu Kofiego jak co roku - tym razem widziałbym, że pierwszy wyeliminowany zostaje lidere New Day - Big E, wkurzony czeka przy ringu i niedługo potem wylatuje Kofi, którego łapie w locie, mając go na ramieniu zamiast go wrzucić na ring, aby kontynuował to wykonuje mu Big Ending i eliminuje go przechodząc heelturn. Szczerze New Day już nie ma racji bytu i teraz sztucznie przedłużają żywot stajni, która powinna zwieńczyć swoje istnienie feudem na WM,a dokładniej Triple Threatem na WM - Big E jako najmocniejszy z 3 byłby heelem kontra dwóch mniejszych faceów. Book it.

2) Tye Dillinger jako numer 10 - głupotą byłoby nie zrobienie tego. Reakcja gwarantowana.

3) Debiuty i redebiuty - Joe rozpierdalator w końcu w main rosterze, Angle powrót, Tye, mistrz UK na pokaz, może ktoś całkiem nowy albo niespodziewany awans z NXT.

4) Feud na linii Rusev - Angle bądź mniej prawdopodobne Ziggler - Angle

5) Staredown pomiędzy gigantami w dowolnej kombinacji - czy to Show-Braun, Braun-Taker, itp.

6) Goldberg wychodzący daleko w stawce, gdyż poci się jak pedobear oglądający komunie nawet przy wchodzeniu na ring. Gość nie ma kardio, więc musi spędzić w walce jak najmniej czasu.

7) Corbin wchodzący z numerkiem 25-30, gdyż pokazywany jest jako jeden z faworytów, którym oczywiście nie jest. Ale i tak zostanie długo.

8) Rozpad Wyatt Family - Harper już chyba wypadł, więc teraz kolej aby Randy pozbawił marzeń lidera rodzinki. Triple Threat na WM.

9) Powrót Kane'a i podkręcenie ilości wyeliminowanych ludzi w historii RR.

10) Teraz jak tak myślę, to pewnie Eric Rowan wróci.

11) James Ellworth w próbie pobicia najszybszej eliminacji

12) brak cruiserweightów

Jak tak patrzę na RR match, jest tyle możliwości, tyle czasu, a tak mało miejsc.

Mogliby spokojnie podkręcić do 40 osób jak nie więcej. Obecny roster jest olbrzymi i z łatwością kilka spotów dla weteranów, kilka osób które mogą się pokazać, kilka niespodzianek, kilku cruiserów i kilku jobberów można było wrzucić.

W każdym razie jaram się jak nigdy i pierwszy raz od dawna mam to dziwne uczucie, w którym nie jestem w stanie powiedzieć choćby na ułamek procentów co odjebie bookerom, kto wyjdzie z pasami, kto wygra królewską rozpierduchę?

Jeden z nielicznych plusów brand splitu to to, że faktycznie podczas PPV wielkiej czwórki się starają i zdecydowanie czuć, że to faktycznie coś wyjątkowego jak RAW i SD są na jednym show. Brawo.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png