Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Cruiserweight Classic (Spoilery, komentarze, dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Pierwsza walka - Akira Tozawa vs Jack Gallangher

Japończyk był faworytem. Ma umiejętności, ale tutaj widać, że brakuje mu tego czegoś. Na Anglika ludzie reagowali, jest jakiś. Pokazał się z dobrej strony. Chciałbym żeby dali mu szansę, bo gość wydaje mi się taki jakimi Vaudevillains powinni być.

Druga walka - Noam Dar vs Hoho Lun

Jestem skłonny dać jeszcze szansę Szkotowi, może coś z niego będzie. Hoho jedzie do domu. Hohoho. :twisted:

Trzecia walka - Brian Kendrick vs Tony Nese

W pierwszej rundzie Nese spodobał się wielu i także tutaj pozostawił bardzo dobre wrażenie. Gość ma nie tylko gabaryty, ale potrafi coś w kwadracie. Kendrick jest chytry i będzie chytry także z Ibushim, chociaż Japończyka trudniej wycwanić. Szykuje się bardzo ciekawy półfinał gdzie obydwu widziałbym w finale.

Dwie porządne walki i jedna gorsza. Druga runda zachowuje dobry poziom.

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

15

• N!KO

14

• Johnny Ryper

13

• aRo

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Juz dwie osoby piszą o półfinałach w kontekście następnej rundy... ludzie: przed nami dopiero ćwierćfinały!!!

W zasadzie nie ma co pisać o Dorado vs Swann. Dobra walka, ale nie było to nic wybitnego. Dorado nie zapisał mi się jakoś w pamięci. Z zamaskowanych o wiele lepiej pamiętam Metalika.

Po pierwszej rundzie kompletnie nie byłem zwolennikiem wrestlingu Zacka Sabre Juniora i Gulaka, ale teraz mnie kupili. Oczywiście nie pobili poziomu Ibushi vs Alexander, jednak dali dobre show. Mam nadzieję, że Gulaka już więcej nie zobaczę, a przynajmniej nie w takiej odsłonie. Facet ma ring skill, ale co z tego jak nie ma za grosz wizerunku?

Gargano z Perkinsem pokazali kawał świetnej walki i mimo wszystko jestem zaskoczony wynikiem. Gargano nic nie stracił na takiej porażce, lecz spodziewałem się go w półfinale z Ibushim. Oby Perkinsa zatrudnili. Koleś jest fenomenalny.

Wreszcie niezły odcinek CWC. Teraz zaczynamy ćwierćfinały to musi być tylko lepiej.

• Urządzenie:  Android

Całkiem przyjemna walka na początek. Swann ma poparcie fanów i łatwo zapada w pamięć. Nie było powodu, dla którego miałby awansować Lince, szczególnie, że w kolejnej rundzie jest już Metallik.

Sabre Jr. i Gulak wykręcili świetny techniczny pojedynek. Dzisiaj na dodatek był on bardziej efektowny niż ich poprzednie starcia w turnieju. Zaprezentowali całą gamę submissionów, a walka naprawdę wciągała. Zgodnie z przewidywaniami dalej awansuje Zack.

Walka z udziałem Gargano i Perkinsa również była bardzo dobra. Trochę dziwi, że dalej nie awansował Johnny, bo po tym jak go przedstawiają w turnieju byłam bardziej skłonna postawić na niego. TJ jest jednak świetny i jego wygrana cieszy.

Rich Swann vs Lince Dorado - dobra walka, obaj powinni zawitać na Raw. Poprzednia walka sprawiła że miałem odpuścić sobie ewentualne ranty, ale są rzeczy które mi irytowały - jego tańczenie (za dużo, szczególnie w walce, którą musi wygrać by przejść dalej), mimika (overselling w stylu Ambrose'a) oraz coś za co moim zdaniem zawsze należy się zjeba - lądowanie na twarzy swoim Phoenixem (paskudne, głupie i mogło źle się skończyć)

Drew Gulak vs Zack Sabre Jr - na zapleczu w Dabju, po pierwszej walce ZSJ, był tylko jeden temat - czy Zack odwiedził kiedyś siłownie? Fanów swojej sylwetki tam nie znajdzie. Walka raczej taka sobie, pobudzili mnie dopiero swoim slap festem, bo o ile wcześniejsze kulanki były spoko/dobre, tak nie robiły specjalnego wrażenia.

Johnny Gargano vs TJ Perkins - to jak przestrzelił Gargano swoim cannonballem jest niepojęte - czym on chciał lądować na Perkinsie? Swoją szyją? Masakra :P . Bardzo dobra walka, z finishem którego jak widać mało kto się spodziewał. Gargano tapuje, drugi raz w ciągu tygodnia, coś z tej historii będzie wykrzesane. TJP jak na razie bardzo pozytywnie, gdyby wyciąć Ibushiego i Sabre Jr, to on i Kendrick byliby moimi typami w finale.

Ćwierćfinały:

* Akira Tozawa vs. Gran Metalik

* Zack Sabre, Jr. vs. Noam Dar

* Brian Kendrick vs. Kota Ibushi

* T.J. Perkins vs. Rich Swann

• Reputacja:   1

Lince Dorado vs Rich Swann - *** i 1/2

Dorado nadal do mnie nie przemawia, ale jak chcą mu dać kontrakt to może latać po ringach. Swann przechodzi do 1/4, ale tam raczej już polegnie. Jest to spore nazwisko, które ma wylądować w dywizji cruiserweight, lecz w pojedynku z Perkinsem ma małe szanse. Sama walka dobra i efektowna, ale finish jakiś taki z dupy.

Drew Gulak vs Zack Sabre Jr - **** i 1/4

Kozak walka techniczna, dwóch wielkich specjalistów od tego stylu. Szkoda że dostali tak mało czasu, bo gdyby mieli tyle go co Ibushi i Cedric to byłaby to walka turnieju. Drew raczej podpisze kontrakt z federacją, bo mocno go tutaj pokazali, a i porażka wynikała z własnego błędu. Sabre Jr idzie dalej i przejdzie Noam, ale jak nie podpisze kontraktu to wątpie by doszedł do finału.

TJ Perkins vs Johnny Gargano - **** i 1/4

Wspaniały pojedynek niesamowitych zawodników. Gargano notuje kolejny wielki plus, bo po rewelacyjnym występie na Takeover teraz znowu spisał się świetnie. Johnny odpada, a Perkins to czarny koń rywalizacji i od na serio może to wygrać. Swanna raczaj przejdzie, a półfinale Ibushi i to może być kapitalny pojedynek.

Najlepszy odcinek do tej pory.

Dobry odcinek dzisiaj.

Co prawda Swann z Dorado jakoś mnie nie porwali, ale nie można im odmówić, że zrobili przyzwoitą walkę. Tylko ten Phoenix Splash na twarz wzbudza niesmak. No ale Dorado leżał prawie na środku ringu, więc mógł nie wymierzyć. Swann niby jest pod kontraktem, ale jak dla mnie to powinien odpaść w ćwierćfinale.

Sabre Jr. dostał gościa równie dobrego technicznie i od razu lepiej się oglądało. Gulak podobał mi się bardziej, bo nie ograniczał się tylko do chwytów technicznych, ale z tak nijakim wyglądem zbyt wielkiej kariery nie zrobi. Końcowy pin wyglądał bardzo realistycznie. Podobał mi się.

Gargano dał dwie bardzo dobre walki w turnieju. Może być zadowolony. Jego porażka może sugerować, że jednak jego tag team z Ciampą ma jakąś przyszłość, bo awans do wyższych etapów powinien mu dać awans do dywizji Cruiserów na RAW, a tak mogą iść po pasy tag team na NXT. Perkins ma spore szanse wygrać ze Swannem.

Rich Swann v Lince Dorado

Chyba najbardziej indykowe starcie ze wszystkich, które tutaj oglądaliśmy. Sztuką w wrestlingu jest sprzedawanie akcji, tutaj był, spot fest bez zbytniego przejmowania się sprzedażą akcji. Można się pozachwycać pojedynczymi akcjami, ale nie sądzę żeby to przeszło w WWE na dłuższą metę, gdyby tak było to indyki już dawno zaczęły stanowić konkurencję dla WWE. Fajnie pooglądać, można się wkręcić, ale na dłuższą metę to nie nie ma racji bytu w WWE.

Drew Gulak v Zack Sabre Jr.

Matko co to za szlafrok przytaszczył Gulak do ringu. Takiego Zack'a to ja rozumiem, nie było bezsensownych przejść z chwytu do chwytu. Lepsza historia w ringu, lepszy przeciwnik, zresztą obaj pokazali się ze znacznie lepszej strony niż w poprzednich stariach. Podobało mi się zakończenie gdzie techniczny pin zadecydował o zwycięstwie. Nie tak efektowna walka jak Swann v Dorado, ale na pewnie wolę oglądać takie techniczne pojedynki niż ciągłe kontrowanie swoich mocnych akcji.

Johnny Gargano v TJ Perkins

Dobra walka, też spot fest, ale nie taki perfidny jak w pierwszym pojedynku tego odcinka, no i nie było takiego pajacowania. Nie było tej dawki emocji co w pojedynku Gargano v Ciampa, ale dało się wkręcić. Zakończenie trochę zbyt szybkie, wszyscy oczekiwali, że potrwa to jeszcze z 3 minutki. Zabawne, że Gargano drugi raz z rzędu w WWE TV przegrywa walkę przez submission nogi :)

W 1/16 było już nieźle, momentami wręcz bardzo dobrze. Oby w ćwierćfinałach było jeszcze lepiej, w końcu zostało już tylko 7 walk.

• Urządzenie:  Windows

Lince Dorado vs Rich Swann - Są ludzie, dla ktorych Cruiserzy nie maja miejsca w wrestlingu. Ten ktos by mial tu nad czym się pastwić. Niby kilka akcji było, ale wszystko tonęło w sztuczności. Lince dla mnie mega słabo. Zdenerowalbym sie, gdyby odpalili Richa, tak jak bylem zly, gdy awans wywalczyl jakis Hoho. Nie wkrecili mnie.

Zack Sabre Jr vs Drew Gulak - Tu latania nie było, byliśmy skazani na parter. A było o niebo lepsze, niż poprzednia walka. Przede wszystkim rzucili się na siebie na starcie. Czułeś, że jakaś stawka jest na szali. Nie to, co tamci festyniarze, którym jakby nie zależało. A i jeśli o parter chodzi, to dostaliśmy światową czołówkę. Nie zawiedli. Nie mnie. Potrafią sprawić, że te wszystkie chwyty wyglądają okrutnie. W tym tkwi sztuka. Please sign Gulak?

TJ Perkins vs Johnny Gargano - Jeden z lepszych pojedynkow w CWC. Smialo mogacy zostac wrzuconym do elitarnego groma z Gargano vs Ciampa i Ibushi vs Alexander. Pływali w ringu. Sporo kontr, near-falli, a nawet ringowa historia, co raczej jest rzadkoscia w tym turnieju. Bardzo dobrze, ze TJP przeszedl dalej. Johnnyemu CWC nie jest niezbedne, a i ma wymowke w postaci nogi, dzieki ktorej ta porazka go nie obciąża.

Gran Metalik z Sabre Jr i Ibushi z Perkinsem w polfinalach.

Swann musiał przejść dalej. Dużo lepszy. Lince od czasów starych gal EVOLVE, na których go widywałem, się poprawił, ale do gościa z DG mu sporo brakuje. Widzę Richa nawet w półfinale, nawet kosztem Perkinsa(ale nie będę zły niezależnie od wyniku).

Sabre i Gulak pokazali, że techniczny wrestling nie musi być nudny. Walka gali. Świetnie się to oglądało. Patrzenie na niektóre akcje sprawiało ból - nie, że tak słabo, a że tak dobrze to robili ;)

Perkins i Gargano też ekstra, ale mieli ten problem, że powinni wystąpić wcześniej, a nie w ME. Jedyna przewaga, jaką mieli, to fakt, że nie byliśmy pewni zwycięzcy. Dzięki temu końcówka dała trochę emocji. Fajnie, że TJP jest dalej - jemu ta promocja przyda się bardziej. Johnny już się wybija w NXT.

"CWC - Crazy bumps, everyone is OK

Main Roster - Falls on the mat, injured"

Komentarz z YT :lol:

Dorado i Swann ciekawej walki nie dali rady zrobić. Swann przechodzi dalej, a ten gorszy zamaskowany zostaje w 1/16.

Sabre i Gulak wykręcili fantastyczną walkę. Efektowna wymiana dźwigni, a ja takie walki uwielbiam. Dla mnie najlepsza w tej rundzie.

W main evencie były dwie mocarnie wyglądające akcje, które aż mnie zabolały (zwłaszcza ten rzut TJP w narożnik). Dobra walka z zaskakującym zwycięzcą. Gargano to ma kontrakt, to się w NXT już może promować, zaś Perkins niech dalej się prezentuje pozytywnie.

1. Czy oni to wszystko planowali czy to przypadek że Gargano odklepał 2 razy przez submission nogi?

2. Sabre chyba nie jest aż tak popularny bo w komentarzach na YT wszyscy mówią tylko o tym jaki jest chudy. I ja też muszę. Co jest z tym gościem? On jest jakoś chory? Co jak co ale jak ktoś chcę być wrestlerem to powinien cokolwiek robić. Ja myślałem że Sami Zayn jest chudy. Przu ZSJ Sami to misiek.

3. Ciekawe jak by wyglądało CWC gdyby Lucha Underground użyczyło zawodników. Z 8 co najmniej by od nich wzięli.

2. Sabre chyba nie jest aż tak popularny bo w komentarzach na YT wszyscy mówią tylko o tym jaki jest chudy. I ja też muszę. Co jest z tym gościem? On jest jakoś chory? Co jak co ale jak ktoś chcę być wrestlerem to powinien cokolwiek robić. Ja myślałem że Sami Zayn jest chudy. Przu ZSJ Sami to misiek.

Sami Zayn wcale nie jest aż taki mały. Gośc po prostu tak wygląda w świecie gigantów :wink: Naprawde trzeba wziąć pod uwagę, że oni są tam ogromni. Pamiętam jak moj brat, będąc spory rozmiarów, zrobił sobie zdjęcie z Cena i Batista i wygladal przy nich jak nastoletni fan :wink:

Zackowi gabaryty pasuja, bo gibkosc u niego to podstawa. On sie musi skrecac we wszystkie strony, a masa mięśniowa by to skutecznie utrudniala. Ale fakt, estetycznie to on nie wyglada :wink:

Johnny Ryper napisał/a:

Sami Zayn wcale nie jest aż taki mały. Gośc po prostu tak wygląda w świecie gigantów Naprawde trzeba wziąć pod uwagę, że oni są tam ogromni. Pamiętam jak moj brat, będąc spory rozmiarów, zrobił sobie zdjęcie z Cena i Batista i wygladal przy nich jak nastoletni fan

Zackowi gabaryty pasuja, bo gibkosc u niego to podstawa. On sie musi skrecac we wszystkie strony, a masa mięśniowa by to skutecznie utrudniala. Ale fakt, estetycznie to on nie wyglada

Wystarczy go ubrać w spodnie zamiast gaci, do tego jakaś koszulka. Po prostu ubrać go jak Angelico z LU. Nie dość, że się wyróżni, to ukryje się jego posturę.