Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 199: Rockhold vs Bisping

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

200px-Rockhold_vs_Weidman_2.jpg

Data: 4 czerwca 2016

Miejsce: The Forum, Inglewood, California

Transmisja: FOX Sports 1/Fight Pass/Extreme Sports Channel

Walka wieczoru:

UFC Middleweight Championship

185 lbs: Luke Rockhold (15-2) vs. Michael Bisping (28-7)

Karta główna (04:00)

UFC Bantamweight Championship

135 lbs: Dominick Cruz © (21-1) vs. Urijah Faber (33-8)

145 lbs: Max Holloway (15-3) vs. Ricardo Lamas (16-4)

185 lbs: Dan Henderson (31-14) vs. Hector Lombard (34-5-1, 2NC)

155 lbs: Dustin Poirier (19-4) vs. Bobby Green (23-6)

Karta wstępna (02:00)

145 lbs: Cole Miller (21-9, 1 NC) vs. Alex Caceres (11-8, 1 NC)

145 lbs: Clay Guida (32-16) vs. Brian Ortega (10-0)

155 lbs: James Vick (9-0) vs. Beneil Dariush (12-2)

115 lbs: Jessica Andrade (13-5) vs. Jessica Penne (12-3)

Preeliminacje FightPass (00:00)

170 lbs: Sean Strickland (17-1) vs. Tom Breese (10-0)

205 lbs: Jonathan Wilson (7-0) vs. Luiz Henrique da Silva (10-0)

185 lbs: Kevin Casey (9-4) vs. Elvis Mutapcic (15-4)

155 lbs: Dong Hyun Kim (13-7-3) vs. Marco Polo Reyes (5-2)

Luke Rockhold Last 3: Chris Weidman (TKO) | Lyoto Machida (SUB) | Michael Bisping (SUB)

Michael Bisping Last 3: Anderson Silva (DEC) | Thales Leites (DEC) | C.B. Dollaway (DEC)

Mimo sympatii do Hrabiego nie widzę dla niego większych szans w tym pojedynku, mimo to chciałbym uniknąć słowa missmatch. Anglik nie ma argumentów, które mogłyby sprawić sensację, chyba, że trafi mu się szczęśliwe poddanie, niczym Różalowi na ostatnim KSW, bo ani w stójce nie powinien zagrozić mistrzowi, ani przez braki kondycyjne...może nie braki, bo gość wygrał ostatnie dwie 25 minutowe walki, lepiej stwierdzić, że Rockhold i w tej materii ma przewagę i niestety wydaje mi się, że zobaczymy podobny scenariusz, co 1,5 roku temu w ich poprzednim starciu. Jednakże uwielbiam być zaskakiwany wydarzeniami w oktagonie i ucieszyłby mnie taki scenariusz, mimo, że Luke jest w życiowej formie i wydaje się być mistrzem na kilka łądnych lat.

Dominick Cruz Last 3: T.J. Dillashaw (DEC) | Takeya Mizugaki (KO) | Demetrious Johnson (DEC)

Urijah Faber Last 3: Frankie Saenz (DEC) | Frankie Edgar (DEC) | Francisco Rivera (SUB)

J. w., Cruz w ostatnim starciu był na tyle podobny do siebie samego z najlepszych lat, że TJ dwoił się i troił, a i tak nie udało mu się urwać wystarczającej ilości rund, by zatriumfować. Faber po ostatniej porażce w walce mistrzowskiej, która była określana mianem "teraz albo nigdy" pokonywał zawodników z niższego szczebla, ale już bez takiego błysku, jak przed laty, gdy droga do title shota była dla niego czymś dziwnie prostym. Teraz jest chyba największym underdogiem w całej swojej karierze, moim zdaniem nie zasłużył na kolejną szansę, jednakże ciężko wskazać kogoś bardziej odpowiedniego i równie medialnego, co California Kid.

Max Holloway Last 3: Jeremy Stephens (DEC) | Charles Oliveira (TKO) | Cub Swanson (SUB)

Ricardo Lamas Last 3: Diego Sanchez (DEC) | Chad Mendes (TKO) | Dennis Bermudez (SUB)

Bardzo ciekawe zestawienie, mimo, że Max chyba powinien dobrać się już do kogoś z wielkiej czwórki - jednak Edgar walczy z Aldo, a Mendes jest po dwóch porażkach, w związku z tym i ostatnimi występami starcie Osiłka z Błogosławionym wydaje się być najbardziej logicznym zestawieniem. Stephens długo nie dał Hawajczykowi rozwinąć skrzydeł, ten jednak finalnei zrobił na tyle dużó, by przedłużyć swoją serię, Lamas natomiast pewnie wypunktował Sancheza, do pełnej dominacji brakowało tylko nokautu, ale wiadomo, jak ciężko skończyć Diego przed czasem. W roli faworyta widzę rzecz jasna Maxa, który jest chyba jednym z najjaśniejsych gwiazd młodeo pokolenia i tak jak wtopy niektórych juniorów wręcz mnie cieszą, to ewentualna porażka Holloway'a byłaby stratą gotowego produktu do ścisłej czołówki kategorii.

Reszt karty także wygląda interesująco - mamy ciekawą walkę nestorów kategorii średniej, znakomicie wyglądające na papierze starcie efektownego Greena z niepokonanym po przejściu do lekkiej Poirierem, a także świetnie zapowiadającego się Ortegę, który musi stawić czoła doświadczonemu Guidzie. Elvi sspróbuje zmazać plamę po nieudanym debiucie, a Breese dostaje chyba pierwsze znaczące nazwisko w UFC.

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• N!KO

3

• Morison

2

• MattDevitto

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Po cichu liczę, że ta zwycięska passa Bispinga będzie trwać, ale nie wiem ile ma argumentów na Rockholda. Wątpie, żeby go wypunktował na pełnym dystansie, a o nokaucie, to nawet Anglicy nie marzą. Luke pewnie okopie rywala i dorzuci obalenia podkreślając triumf.

W drugiej walce o pas też trzymam z pretendentem. Zawsze lubiłem Fabera i jemu daję większe szanse niż Bispingowi. Pieniędzy bym jednak nie postawił. Dominick ma przekozackie warunki w tej kategorii wagowej i nie prędko zostanie uwalony - najpewniej uwali się sam (kolejna kontuzja)

Hendo już jest jedną nogą na emeryturze. Porażke byłaby wstydliwa dla Lombarda. To ostatni pojedynek Dana w UFC.

Ciekawi mnie Breese i Vick, którzy o swój status niepokonanych będą musieli powalczyć z dobrymi rywalami. Conajmniej jeden straci 0 z rekordu :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405188

• Reputacja:   228

W drugiej walce o pas też trzymam z pretendentem. Zawsze lubiłem Fabera i jemu daję większe szanse niż Bispingowi. Pieniędzy bym jednak nie postawił. Dominick ma przekozackie warunki w tej kategorii wagowej i nie prędko zostanie uwalony - najpewniej uwali się sam (kolejna kontuzja)

Też kiedyś lubiłem Fabera, ale po tym jakie ostatnio pierdoli kocopoły (te chamskie zarzuty z dupy o koksowanie Cruza czy zwłaszcza swojego ex-kumpla T.J.'a) - życzę mu jak najgorzej. Faceta trawi zawiść i ból dupy, że rozpierdala wszystkich pretendentów, a później sam jest garowany przez Mistrzów. Mam nadzieję, że Cruz go skończy przed czasem i zamknie mu jadaczkę.

Faber powinien walczyć z Dillashawem, a nie o pas.

Po cichu liczę, że ta zwycięska passa Bispinga będzie trwać, ale nie wiem ile ma argumentów na Rockholda.

Angol mógłby to wygrać tylko i wyłącznie przez TKO, gdyby Rockhold nagle dostał zawału, albo wylewu w oktagonie. Mocno się zdziwię jeżeli Lukę nie skończy tego przed rundami mistrzowskimi.

Ogólnie całkiem przyjemna gala się kroi. Cała karta główna jest ciekawa, a i na wstępnej jest na czym oko zawiesić.

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405220

Dustin Poirier (20-4) vs. Bobby Green (23-7) – Poirier wyglądał genialnie. Green nie jest jakimś ogórkiem, a Dustin go zdemolował. Pięknie to wyglądało, jak Bobby zaczął coś gadać i chwile później leżał na deskach. Mniej gadania, więcej skutecznych kombinacji, bo ledwo wróciłeś do oktagonu i było widać, że jeszcze nie czujesz się w nim tak swobodnie jak kiedyś.

Dan Henderson (32-14) vs. Hector Lombard (34-6-1, 2NC) – Hendo lubi rollercoastery. Pierwsza runda świetna. Wyczekiwał, a gdy tylko Kubańczyk podszedł, to sypał swoją bombę. Zaraz Hector z wyłączonymi światłami go obala, a później mocno trafia. Spodziewałem się, że 45-latek już nie wytrzyma drugiej odsłony, że zaraz zobaczę jego koniec. Teoretycznie niegroźna sytuacja i najczystszy łokieć, jaki widziałem. Lombarda chyba nigdy tak nie odcięło. Przed galą spodziewałem się, że to może być jego ostatnia walka, ale po takiej walce już tego nie chce :wink:

20 sierpnia – Diaz vs McGregor 2 – Kozak zapowiedź. UFC zwykle jedzie po szablonie, a to było inne, klimatyczne.

Max Holloway (16-3) vs. Ricardo Lamas (16-5) – Niby walczył z czołówką swojej kategorii, ale byłem spokojny o Hollowaya. Lamas odkąd doczołgał się do title-shota, jest strasznie niemrawy, nieciekawy, nudny – wcześniej też był, ale trochę mniej. Max zasypywał go fajnymi kombinacjami i zgarnął pewne zwycięstwo. Gość zaczyna zasługiwać na title-shota. Końcówka pokazała, że on nie kalkuluje, a takich w tym biznesie się lubi.

WTF! Brock na UFC 200?! Can You See Me Now! Odstąpił od WWE i już dał swoje najlepsze promo :wink:

Dominick Cruz © (22-1) vs. Urijah Faber (33-9) – Po pierwszej rundzie liczyłem na więcej. Tam Uriah fajnie napierał i zapaśniczo dominował. W przerwie, jak zeszli do narożników, to widać było ciężki oddech u Cruza. Problem w tym, że Faber przestał wywierać presje, pozwolił Cruzowi odsapnąc i rozdawać karty. Stał i czekał, a Cruz go punktował. Z tymi długimi łapami, to jak inaczej miało się to skończyć? Głupio Faber, bardzo głupio.

Luke Rockhold (15-3) vs. Michael Bisping (29-7) – Rockhold ma za swoje. Patrzył już na kolejne wyzwania. Pewnie w głowie już układał plan na Jacare, bo Bisping nie miał czym mu zagrozić. To się przeliczył. Pierwszy cios nie wyglądał groźnie i przypominał mi troche Weidmana z Silvą, ale okazał się na tyle skuteczny, że był początkiem końca. Trash-talk wygrał. Ja się cieszę. Lesnar już chyba nie jest największym zaskoczeniem tego wieczora.

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405369

• Reputacja:   580

Chłopaki się lubią :D

Co do walki stara historia jak świat - mistrz się przeliczył, trochę zlekceważył rywala i dostał za swoje. Klasyka :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405373

• Reputacja:   1

Przed galą spodziewałem się, że to może być jego ostatnia walka, ale po takiej walce już tego nie chce

Mówimy o Hendo? Jak na moje to najlepszy moment żeby odwiesił rękawice na kołek. Formy do walki już raczej nie ma, od czasu do czasu uda się coś ustrzelić - w sumie 3 z 4 zwycięstw w obecnym runie w UFC zdobył właśnie w ten sposób. Ma teraz kolejny piękny nokaut do kolekcji, a ewentualna kolejna walka może się zakończyć w zgoła inny sposób. No chyba że polujemy na Bisping/Hendo 2 na jakimś ppv w Londynie :twisted:

Świetna gala. Pierwsza od dawna główna karta którą obejrzałem od deski do deski.

Szkoda mi Fabera, ale niestety już chyba na zawsze zostanie #2 bez względu na to kto jest mistrzem. Kto wie, może dla niego to też dobry moment żeby dać sobie już spokój z oktagonem i skupić się na budowaniu młodych zawodników w swoim klubie. Udało się z TJ'em, teraz gdzieś tam pojawia się Cody NoLove, może to najlepsza decyzja dla Kalifornijskiego Dzieciaka. Trochę się zawiodłem na samej walce, styl Cruza momentami jest fantastyczny, a momentami kompletnie nużący.

btw. ciekawe do ilu wygranych z rzędu będzie musiał dobić Max żeby wreszcie dostać szansę na walkę o pas.

Lesanr wraca na jedną walkę. Ciekawe jakiego ogórka mu rzucą, bo wątpię by WWE zgodziło się na taki myk jeśli miałby walczyć z kimś notowanym.

BISPING. lol. 10 lat w UFC, pierwszy tilte shot, pierwszy rewanż i od razu tytuł mistrza. Luke wyglądał na mocno niezainteresowanego walką i to się na nim zemściło. Anglik to solidny wyrobnik i zawsze może udać mu się coś ustrzelić, trafił raz, poprawił jeszcze mocniej i nagle okazało się że dwójka Rockhold/Weidman wcale nie zdominowała dywizji na długo. Osobiście mam nadzieję że Mike sprawi podobną niespodziankę przy okazji swojej pierwszej obrony i usadzi również Chrisa któremu mocno odbiło po straci tytułu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405378

Mówimy o Hendo? Jak na moje to najlepszy moment żeby odwiesił rękawice na kołek. Formy do walki już raczej nie ma, od czasu do czasu uda się coś ustrzelić - w sumie 3 z 4 zwycięstw w obecnym runie w UFC zdobył właśnie w ten sposób. Ma teraz kolejny piękny nokaut do kolekcji, a ewentualna kolejna walka może się zakończyć w zgoła inny sposób. No chyba że polujemy na Bisping/Hendo 2 na jakimś ppv w Londynie

Dla niego jasne - idealny. Dla mnie jako fana - z chęcią bym go jeszcze zobaczył

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405387

1. Dustin Poirier (20-4) vs. Bobby Green (23-7) - niezła forma Dustina, który z dużą łatwością rozbił tej klasy rywala, który przecież nie jest kimś pierwszym z brzegu. Green jest znany z pajacowania podczas walk, ale żeby miało to moc, musi być poparte efektywnością w oktagonie, a tutaj Poirier przepięknie zgarował Bobika kiedy ten zaczął rozkładać łapy (ten nokdaun był po prostu pięknym "daniem po łapskach"). Podobał mi się ten spokój Diamonda, który nawet po zafundowaniu nokdaunu nie podpalił się za bardzo i na spokojnie wyczekał rywala, żeby go wykończyć.

2. Dan Henderson (32-14) vs. Hector Lombard (34-6-1, 2NC) - Henderson standardowo zawdzięcza wygraną twardej szczenie i H-Bombie, bo był w zajebiście dużych opałach, kiedy Lombard go posłał na glebę. Gdyby Kubańczyk mocniej przycisnął, pewnie by Dana dobił, ale obecny Hector, to nie to samo co dawny "Kubański Niszczyciel" walczący na "paliwie rakietowym" w Bellatorze.

Dość zabawne zakończenie, bo ten łokieć od Hendo wyglądał na takiego machniętego na odpierdol "łokcia-odganiacza", a trafił Lombarda centralnie w ucho i wyłączył mu zasilanie niczym ENEA za niepłacone rachunki.

Jak dla mnie - pomimo wygranej, u Hendo wciąż więcej szczęścia i "obicia" niż czystych skillsów, bo na przestrzeni całej walki, nawet pomimo pierwszej trafionej H-Bomb, Hector prezentował sie dla mnie lepiej niż Amerykanin.

3. Max Holloway (16-3) vs. Ricardo Lamas (16-5) - świetna walka i kolejny zajebisty występ Holloway'a, który - pomimo, że nie skończył rywala - nawet przez chwilę nie był zagrożony. Max kapitalnie zaganiał Lamasa pod klatkę i rozbijał go tymi swoimi długimi łapskami, cały czas wywierając presję oraz świetnie broniąc prób sprowadzeń. Lamas, pomimo średniej skuteczności, pokazał niezłe jaja, nie dając się skończyć (a kilka razy był w niezłych opałach) i odgryzając się kontrami.

Majstersztykiem było ostatnie 10 sekund, kiedy obaj spojrzeli po sobie, skinęli głowami i poszli na szalony berserkerski brawl, gdzie cepy latały niczym w sezonie na wsi. Szacun dla Maxa, bo tak jak Ricardo nie miał nic do stracenia (przepierdalał to punktowo po całości), tak on postawił murowaną wygraną na jedna kartę.

Niech Łysy da chłopakowi w końcu tą walkę o pas, bo Holloway jest teraz w sztosie i szkoda by było to zmarnować.

4. Dominick Cruz © (22-1) vs. Urijah Faber (33-9) - wystraszył mnie trochę Cruz walcząc na początku niczym JDS z Koniną (w chuj tańczenia i minimum wyprowadzanych uderzeń), bo wiem jak takie coś potrafi się mścić. Na szczęście Dominator szybko się rozkręcił i zaczął gasić Fabera w stójce swoimi zamachowcami. Na dokładkę pokazał jaja, bo wcale nie unikał koronnego parteru przeciwnika i sam inicjował próby obaleń, co chyba trochę rozmontowało psychicznie Urijah. Faber jakoś się pogubił, bo zamiast na chama ciągnąć to na glebę, dał sobie narzucić grę Cruza i poszedł z nim w stójkę, gdzie to Dominator jest Sprite'em, a pretendent - Pragnieniem.

Słabo zawalczył to Faber, tym bardziej że Dominick nie błyszczał z cardio i już od drugiej odsłony oddychał dość ciężko, co jednak nie przeszkodziło mu posłać kilka razy na dupę Urijah, który nie potrafił efektywnie skracać dystansu.

5. Luke Rockhold (15-3) vs. Michael Bisping (29-7) - pierwsza moja myśl: "Rockhold, ty pizdo!". Tak jak zawsze kibicowałem Luke'owi, jeszcze od czasu StrikeForce'a, tak widząc to jego gwiazdorzenie w oktagonie, miny na zasadzie "mógłbym w tym czasie poruchać, lub pograć w Vegas" oraz kompletny brak szacunku dla rywala wyrażający się w stylu walki (opuszczone łapy, głupie szarże, walczenie na totalnej wyjebce) - ucieszyłem się, jak Bisping skarcił cwaniaka. Uwielbiam, kiedy takie buce dostają lekcje pokory, bo choć pas można kiedyś odzyskać, to zostać dojebanym via TKO przez "wato-rękiego" Michaela, to tak jakby zostać poddanym przez Pudziana. Uczucie wyruchania w dupsko zostaje na całe życie :twisted:

Za to właśnie kocham MMA. Tutaj niczego nie można byc do końca pewnym. Bisping pewnie zostanie skręcony w precel przez Jacare, ale tego tytułu z CV nikt mu juz nie odbierze. Good job, Angolu.

Co do powrotu Lesnara, to widać, że Dance dupa się zapaliła w związku z UFC 200 (i tym, że wypadł mu z karty Rudolf), opierdolił gałę Wujkowi Vinniemu (trochę to zabawne w kontekście tego jak zawsze z pogardą Łysol wyrażał się o wrestlingu) i pewnie zaproponował Rondę na WrestleManię, w zamian za One Night Only z Brockiem.

Dla mnie White skradłby show gdyby dla Lesnara skręcił na jeden występ - Fedora, ale to oczywiście SF. Mam nadzieję, że dla Brocka dadzą jakiegoś part-timera, a nie kogoś z topu, kto ośmieszy Lesnara w oktagonie (a ten formy olimpijskiej zapewne obecnie nie ma).

P.S. Wiele źródeł podaje, że dla Lesnara szykowany jest Mark Hunt...

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405397

Poirier po przejściu do lekkiej jedzie jak do pożaru, Greena nigdy nie uważałem za wielkiego zawodnika, ale na pewno jest solidnym i nieprzewidywalnym stójkowiczem, spodziewałem się, że postawi większe wymagania Dustinowi, a okazał się być Andersonem Silvą w wersji demo - 20 sekund kozaczenia z opuszczoną gardą i gość leży na deskach. Diamond nie przepuścił takiej okazji i kilka chwil później było po wszystkich. Jeśli taki trend się utrzyma, to może jeszcze kiedyś zobaczymy jego rewanż z Conorem, tylko że już jako main event gali.`

Przed galą spodziewałem się, że to może być jego ostatnia walka, ale po takiej walce już tego nie chce

A j bardzo bym chciał, żeby po tym pojedynku Hendo zawiesił rękawice na kołku. Zostawił po sobie bardzo dobre wrażenie i znokautował rywala w spektakularny sposób, ale mało brakowało, a walka skończyłaby się tak samo, jak kilka poprzednich, bo Hector miał go już praktycznie ubitego, za miesiąc nikt nie będzie pamiętał przebiegu walki, tylko finish, moim zdaniem jest to najlepszy moment na zakończenie kariery, chociaż chyba się na to nie zanosi.

Holloway znowu pokazał się ze znakomitej strony, Lamas nawet przez chwilę nie był w stanie mu zagrozić i tylko twarda szczęka uratowała go przed skończeniem, nie wiem, czy już teraz jest traktowany jako nowy pretendent, czy będzie musiał przejść kogoś z trójki odwiecznych contenderów, ale już nie mogę się doczekać jego walki o tytuł, z kimkolwiek by się nie zmierzył.

Cruz zrobił swoje, chociaż wyraźną przewagę mistrza było widać tylko chyba w dwóch rundach, trzy kolejne Faber zawalczył an tyle poprawnie, że właściwie nie odstawał od Dominicka, a do szczęscia brakowało niewiele - jednego obalenia, czy efektowniejszej kombinacji, by wyrwać rundę na swoją korzyść. Wszystko przebiegło zgodnie z przewidywaniami, Cruz nie szarpał, walczył bardzo bezpiecznie, Urijah miał swoje momenty, ale na dłuższą metę okazało się to niewystarczające.

Co te sensacje w UFC to ja nie mam pytań, normalnie pewnie byłoby mi trochę szkoda Rockholda, ale patrząc na jego lekceważący stosunek do przeciwnika i mina mówiąca, że pojedynek wygra się sam sprawia, że cholernie cieszę się z nowego mistrza, nawet jeśli miałby utrzymać pas tylko do kolejnego pojedynku. Zawsze pod względem emocji WWE stawiałem wyżej, ale w tym roku chyba oktagon Dani dostarczył mi więcej przyjemności, niż ring Vince'a, a jak patrzę na zestawienie mistrzów, to widzę bandę wiecznych wyrobników, którzy nigdy nie mieli polizać złota: RDA, Miesha, Stipe Miocic i właśnie Bisping, z drugiej strony wygląda to przepieknie i świadczy o nieprzewidywalności tego sportu - tak jak powiedział Rogan: siedzisz sobie przed telewizorem niczego niewiadomy, by po chwili zbierać szczękę z podłogi w akompaniamencie słów "holy shit".

Ale że kurwa Waciany Majk ubił mistrza dwoma ciosami....

0gAqxFDh.jpg

Jeszcze Lesnar - podobno oprócz Hunta rozważani są Nelson i Barnett, a gotowość do walki wyraża Shane Carwin.

https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405401

A jednak Lesnar zawalczy z Huntem... Ciekawe zestawienie, zważywszy, że Mark jest w życiowej formie, a Brock miał 5 lat przerwy od MMA i pewnie będzie w chuj zardzewiały. Ciekawie zacznie być jak (a raczej "jeśli") Lesnar sprowadzi na glebę, bo dopóki walka będzie toczyła się w stójce (a tam się przecież zaczyna), to widmo zabójstwa z rąk Super Samoan'a będzie baaardzo wyraźne.

Bukmacherzy w swoich kursach nie dają Bestii większych szans i wyjdzie do oktagonu jako zdecydowany underdog.

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/41989-ufc-199-rockhold-vs-bisping/#findComment-405477