Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Breaking News: SmackDown! na żywo + przywrócony podział na b

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE.com poinformowało, że 19 lipca SmackDown! całkowicie zmieni swój kształt. Federacja postanowiła powrócić do podziału na brandy, to jest osobnych rosterów SmackDown! i RAW. Ponadto niebieska tygodniówka znowu będzie transmitowana "na żywo".

"Nasze najważniejsze programy będą mogły wykorzystać potencjał naszyc...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.wrestling.pl/news-breaking-news-smackdown-na-zywo-przywrocony.html
https://forum.wrestling.pl/topic/41961-breaking-news-smackdown-na-%C5%BCywo-przywr%C3%B3cony-podzia%C5%82-na-b/

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

3

• aRo

3

• smartfan

3

• Pavlos

2

Top użytkownicy w tym temacie

O KURWA, nie wiem co wiecej powiedziec.

Teraz dać oddzielny stage dla RAW i SmackDown.Powrócić do eksluzywnych stageów na PPV i corocznych Drafrów po WM i jesteśmy w domu.Jedynym pytaniem jest co teraz z pasem WWEWHC.Rozdzielenie go automatycznie daje przyznanie się do błędu jakim było łączenie rosterów.Zaś zostawienie jednego pasa musiałoby dawać nam na każdym PPV TripleThreaty by każdego zadowolić.Ale obecne zmiany jak najbardziej na +

Dobra zmiana, ale wiemy że mogą to spierdolić.

Roster jest cholernie duży i zgodzę się ze stwierdzeniem, że chyba najmocniejszy w historii bo nigdy nie było tylu zawodników którzy powinni być pushowani. Teraz pytanie. Czy SmackDown będzie faktycznie osobnym brandem? Marzy mi się takie oddzielenie jak np. w 2005r gdzie oba brandy miały nawet własne PPV. Jeśli choć raz na RAW pojawi się gwiazda SD czy na odwrót to już będę zawiedziony, RAW Supershow przerabialiśmy. Osobny stage na SD to chyba marzenie ściętej głowy. Jestem ciekaw jak podzielą brandy, kto gdzie się znajdzie. Czy pas IC będzie tym głównym? Pas WHC byłby tutaj wskazany, ale mistrzostwo WWEWH jest ponad wszystko, mistrz mistrzów i tak powinno zostać. Jeśli już to jakiś nowy pas albo powrót do pasa Cruiserweightów, pas IC jako ten drugi w hierarchii i będzie bosko. Obyśmy się jednak za wczas nie cieszyli, trzeba poczekać do tego cholernego lipca :twisted:

Myślę, że raczej nie będziemy czekać do lipca na wieści odnośnie całego kształtu SmackDown!, ale powinni poinformować już wcześniej. Jednak, jeżeli chcą zrobić osobne brandy to muszą zrobić ku temu fundamenty. Ta informacja wyszła tak trochę z dupy, choć od dawna już były plotki. Myślę, że do kolejnych decyzji nas przygotują, by jak najlepiej wypromować SmackDown!.

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Roster jest cholernie duży i zgodzę się ze stwierdzeniem, że chyba najmocniejszy w historii bo nigdy nie było tylu zawodników którzy powinni być pushowani.

Najlepszy od dekady, może tak. Choć też bym się zastanawiał, czy w 2008/2009 nie było ciekawiej w rozłożeniu sił. Jednak jeśli spojrzymy co za rostery wwe miało w 2002 czy 2004, to hola Boga. ;)

Szczerze powiedziawszy, tak jak bardzo podoba mi się wizja dwóch brandów, tak do prawdy nie chcę przynajmniej na chwilę obecną widzieć jednego , ,tego'' mistrza. Będzie się panoszył od raw do sd, na każdej tygodniówce. Nie wyobrażam sobie trochę w jaki sposób będzie trzeba było wyłonić pretendenta, że o monotonności rozpoczęcia feudu nie wspomnę. Zobaczymy w praniu. Nie mniej jednak wreszcie coś się dzieje w lato.

Mówcie co chcecie, ale dla mnie to jest news roku. Czekałem na to długo i nie powiem, jestem okropnie zadowolony i nie mogę się odczekać połowy lipca. Wreszcie potencjał rosteru zostanie w pełni wykorzystany. No i nareszcie dostaniemy to show live, nie będzie już zmieniania reakcji fanów, właśnie przez to skończyłem oglądać Smackdown od dłuższego czasu. Teraz na pewno powróci do mojej cotygodniowej ramówki. Czekam, czekam. Na nowy pas tak samo. Oj, będzie się działo.

-więcej szans dla niektórych na występy

-ciut luźniejszy grafik - niektórzy zaliczą 1 występ zamiast dwóch, a z live eventami też może się coś zmienić

-jak będzie za mało ludzi na podział, mamy ekipę z NXT

-będzie odcinek Draftu, na który się kiedyś czekało - kolejny pewny mocny punkt w roku

-SD live, gdzie nie będzie samych powtórek z RAW

Pewnie ktoś bez problemu powymienia minusy tej sytuacji, ale ja się cieszę.

Edytowane przez aRo

• Reputacja:   615
  • Status:  Online

Bardzo dobra decyzja, szczególnie, że WWE ma odpowiednie warunki do podziału brandów. Najważniejsze plusy wymienił już aRo i ciężko z nimi się nie zgodzić. To co mnie najbardziej cieszy jako oglądającego niebieską tygodniówkę to bardzo prawdopodobny wzrost poziomu tego show. Wiemy jak ciężko czasem ogląda się w dzisiejszych czasach Smackdown, ile tam się dzieje i w zasadzie nic ważnego nie ma tam miejsca. Mam nadzieję, że teraz się to zmieni. Plus do tego dochodzi Draft, który zawsze lubiłem. Dla mnie plus :D

Bardzo dobra wiadomość, przy tak dużym rosterze podział na brandy ma same pozytywy. SD będzie teraz o wiele ciekawsze. A i wróci Draft plus fajnie by było jakby organizowali na Survivor Series 5 vs. 5 Raw vs. SD Oby tylko tego nie spieprzyli, np. robiąc brandowe pasy TT I ciekawe co z RAW zostanie 3 godzinne czy może skrócą je do dwóch godzin.

Co za wiadomość. Tak nagle mimo tego, że na Payback typowaliśmy podział na brandy. Bardzo się z tego cieszę, gdyż swego czasu uwielbiałem niebieską tygodniówkę i mam nadzieję, że SmackDown znowu będzie prestiżową galą. Od dłuższego czasu mówi się, że roster jest wystarczający, aby zrobić podział, więc chętnie to ujrzę.

Wiadomość dobra, ale co z tego wyjdzie to się dopiero okaże. Kreatywni WWE nie nadążają z tworzeniem solidnych storyline'ów na samym RAW, w midcardzie odwalają pańszczyznę, więc pytanie brzmi: dlaczego mieliby teraz ogarnąć SD, którego wcześniej nie ogarniali? (tygodniówka bez historii, którą można spokojnie obejrzeć na przewijaczu, a straci się niewiele albo nic). Bo będzie na żywo? Chciałbym żeby SD było ciekawe, ale jak dla mnie problemem jest bardzie przesyt w ilości programów, a nie to, czy jest podział na brandy, czy go nie ma. Ilość nie przekłada się na jakość. Ale tak jak wspomniałem wcześniej - pożyjemy, zobaczymy.

N!KO jeszcze się nie wypowiedział jak to bardzo mu się nie podoba, że jednak będzie podział na brandy?

Dla mnie świetna decyzja, Smackdown obecnie jest trochę przerośniętym Superstars albo Main Event, pojedyncze feudy są tam rozwijane a raczej przeciągane do przesady. Między Payback a ER na każdym RAW i SD były starcia Clubu z Romkiem i rodziną, brand split to wyklucza. Napiszę to raz jeszcze, RAW z 2003 roku robiło 25-30 zawodników, obecnie w WWE jest 75 zawodników i zawodniczek z MR (18 nieaktywnych)+ 28(7 pań) z NXT TV + 40 kolejnych, które się szkolą w PC i występują na house show'ach NXT. Także spokojnie można z tego uzbierać 2 rostery po 40 osób, przy czym 3h na RAW powinny skrócić się do 2 żeby nie dolało to widza, oglądać Romka po 5 razy na show. Spokojnie N!KO, ludzie boją się zmian (zwłaszcza wiekowi ;)) to naturalne, ale WWE żadna zmiana nie może zaszkodzić :)

Edytowane przez Susek

Dobra zmiana

Jeśli masz na myśli taką dobrą zmianę jaka miała miejsce w polskiej polityce - to tak, zdecydowanie #dobrazmiana. :roll:

Fatalna decyzja. Oczywiście zacznie się ciekawie, bo będzie wojna brandów - czyli klasyczna napierdalanka, którą wszyscy lubią. Ale gdy to się skończy - a ile to może trwać? trzy? cztery miesiące? trudno będzie wycisnąć więcej zachowując jednocześnie atrakcyjność programu - powróci bieda jaka była na SD! gdy istniały dwa rostery. Zacznie się problem, bo ilość możliwych kombinacji zestawień zawodników znacząco się zmniejszy tym samym utrudniając tworzenie feudów. Zacznie się posucha... a że WWE to przede wszystkim RAW i zawsze będzie przede wszystkim RAW, flagowa tygodniówka na której skupiają się wszystkie siły, a Smackdown to ci drudzy, dla których nie musimy się tak starać, bo praktycznie nikt go nie ogląda (albo zajmuje mu to góra 20 minut), to ponownie znaczą się SuperShowy, jak kogoś będą potrzebować ze Smacka to luźno sobie będzie na RAW przychodził itd. Skończy się tym co było - sztucznym podziałem stwarzającym tylko niepotrzebne problemy. Już to przerabiamy. Na co pcha się w to Vince kolejny raz, nie wiem. Oczywiście rozumiem idee make SmackDown great again, ale znacznie rozsądniej, znacznie lepiej dla widza byłoby zwyczajnie dawać tam interesujące segmenty, a nie próbować przeciągnąć go samymi nazwiskami. Nie zdziwię się jak pierwszym, który przejdzie na SD! będzie Cena, bo podniesie to prestiż niebieskiej tygodniówki i równocześnie uchroni WWE od niemożliwego - zderzenia się Cenaminatora z SuperRomanem o główny tytuł.

Poza tym, znowu będzie dwóch mistrzów, co jest wybitnie kiepskie.

Plusem jest to, że będzie live... i tyle. Absolutnie nie kupuje tekstów, że więcej czasu będą mieli midcarderzy. No bo jak. SD! właśnie do tej pory kreował głównie środek karty, tam się toczyły konflikty, które nie miały swojego miejsca na RAW, tam mogli się wypowiedzieć ci którzy mikrofonu u czerwonych by nie dostali. A po zmianie trzeba będzie ten czas rozplanować i najwięcej dostaną go okupujący górną części karty tylko, że rozbici na dwie grupy.

Edytowane przez Anapolon