Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Oscary 2015

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rok 2014 dobiegł końca i w końcu zostały ogłoszone nominacje do tegorocznych Oscarów.Oto jak sie one prezentują:

NAJLEPSZY FILM:

Birdman

Boyhood

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Selma

Snajper

Teoria Wszystkiego

Whiplash

NAJLEPSZY REŻYSER:

Wes Anderson(Gra Tajemnic)

Alejandro Gonzalez Inarritu(Birdman)

Richard Linklater(Boyhood)

Bennett Miller(Foxcatcher)

Morten Tyldum(Gra Tajemnic)

NAJLEPSZY AKTOR:

Steve Carell(Foxcatcher)

Bradley Cooper(Snajper)

Benedict Cumberbatch(Gra Tajemnic)

Michael Keaton(Birdman)

Eddie Redmayne(Teoria Wszystkiego)

NAJLEPSZA AKTORKA:

Marion Cotillard(Dwa Dni, Jedna Noc)

Felicity Jones(Teoria Wszystkiego)

Julianne Moore(Still Alice)

Rosamund Pike(Zaginiona Dziewczyna)

Reese Witherspoon(Dzika Droga)

NAJLEPSZY AKTOR 2GOPLANOWY:

Robert Duvall(Sędzia)

Ethan Hawke(Boyhood)

Edward Norton(Birdman)

Mark Ruffalo(Foxcatcher)

J.K. Simmons(Whiplash)

NAJLEPSZA AKTORKA 2GOPLANOWA:

Patricia Arquette(Boyhood)

Laura Dern(Dzika Droga)

Keira Knightley(Gra Tajemnic)

Emma Stone(Birdman)

Meryl Streep(Tajemnice Lasu)

NAJLEPSZY SCENARIUSZ ORYGINALNY:

Birdman

Boyhood

Foxcatcher

Grand Budapest Hotel

Nightcrawler

NAJLEPSZY SCENARIUSZ ADAPTOWANY:

Gra Tajemnic

Snajper

Teoria Wszystkiego

Wada Ukryta

Whiplash

NAJLEPSZY FILM OBCOJĘZYCZNY:

Dzikie Historie(Argentyna)

Ida

Leviatan(Rosja)

Mandarynki(Estonia)

Timbuktu(Mauretania)

NAJLEPSZA ANIMACJA:

Jak Wytresować Smoka 2

Pudłaki

Song of the Sea

The Tale of the Princess Kaguya

Wielka Szóstka

NAJLEPSZA MUZYKA:

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Interstellar

Mr Turner

Teoria Wszystkiego

NAJLEPSZY MONTAŻ:

Boyhood

Gra Tajemnic

Interstellar

Snajper

Whiplash

NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE:

Ewolucja Planety Małp

Interstellar

Kapitan Ameryka:Zimowy Żołnierz

Strażnicy Galaktyki

X-Men:Przeszłość, Która Nadejdzie

NAJLEPSZY MAKEUP I UCZESANIE:

Foxcatcher

Grand Budapest Hotel

Strażnicy Galaktyki

NAJLEPSZE KOSTIUMY:

Czarownica

Grand Budapest Hotel

Mr Turner

Tajemnice Lasu

Wada Ukryta

NAJLEPSZE ZDJĘCIA:

Birdman

Grand Budapest Hotel

Ida

Mr Turner

Niezłomny

NAJLEPSZA PIOSENKA:

Everything is Awesome(Lego Przygoda)

Glory(Selma)

Grateful(Beyond the Lights)

I'm not Gonna Miss You(Glen Campbell:I'll Be Me)

Lost Stars(Zacznijmy od Nowa)

NAJLEPSZA SCENOGRAFIA:

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Interstellar

Mr Turner

Tajemnice Lasu

NAJLEPSZY DŹWIĘK:

Birdman

Interstellar

Niezłomny

Snajper

Whiplash

NAJLEPSZY MONTAŻ DŹWIĘKU:

Birdman

Hobbit:Bitwa Pięciu Armii

Interstellar

Niezłomny

Snajper

Dyskusje na temat kto ma jakie szanse można prowadzić, ja się wypowiem szerzej gdy obejrzę wszystkie filmy nominowane.Ale za to wypowiem się o samych nominacjach.Parę niespodzianek jest, niektóre na plus, niektóre na minus.Najważniejsze z nich to dla mnie:

-Ida ma nominację za zdjecia, fajnie że docenili

-Całkowite pominięcie Zaginionej Dziewczyny(bak nominacji za scenariusz muzykę i nie dostanie się do czołowej 8 to absurd)

-brak Lego w nominacjach do animacji szokuje wręcz - film wygrywał prawie wszędzie w tym sezonie nagrodowym a tutaj nawet nie powalczy.

-2 krótkie dokumenty polskie znalazły się pośród nominowanych(polski dzień !), ale w nominacjach szorty pominąłem, dlatego tutaj ich nie podałem(nikt nigdy o tym nie dyskutuje więc po co)

-brak Turysty w nominowanych do obcojęzycznego filmu ułatwia drogę Idzie, ale Lewiatana dalej ciężko będzie pokonać

-scenariusz Whiplasha został uznany za adaptowany...WTF?

-Selma dostała nominację do 8 najlepszych bez nominacji za scenariusz i reżyserię, a Foxcatcher, który je obie otrzymał tam się nie znalazł.Logika podpowiada, że powinno być na odwrót.

-Jest Cooper, nie ma Gyllenhaala.Można to było przewidzieć...grrr

A co Wy sądzicie?

Edytowane przez Thrawn4
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Thrawn4

8

• PH93

5

• -Raven-

4

• N!KO

4

Top użytkownicy w tym temacie

Całkowite pominięcie Zaginionej Dziewczyny(bak nominacji za scenariusz muzykę i nie dostanie się do czołowej 8 to absurd)

Też liczyłem na więcej nominacji dla tego filmu. Jest Rosamund Pike, która zniszczyła system swoją rolą, ale jak znam życie Oscara nie dostanie. Muzyka w tym filmie to majstersztyk i brak nominacji w tej kategorii to dla mnie WTF. Ale generalnie zbytnio się nie podniecam. Tak bywa z tymi Oscarami. Poza tym większości z nominowanych filmów nie widziałem i może są tam perełki dużo lepsze niż "Zaginiona dziewczyna". Czas nadrobić zaległości.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373475

Selma pewnie wygra oscara, poprawnosc polityczna az do wysrania musi byc :!: sa lepsze filmy, ale co tam....
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373492

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Thrawn4 napisał/a:

Całkowite pominięcie Zaginionej Dziewczyny(bak nominacji za scenariusz muzykę i nie dostanie się do czołowej 8 to absurd)

Też liczyłem na więcej nominacji dla tego filmu. Jest Rosamund Pike, która zniszczyła system swoją rolą, ale jak znam życie Oscara nie dostanie. Muzyka w tym filmie to majstersztyk i brak nominacji w tej kategorii to dla mnie WTF. Ale generalnie zbytnio się nie podniecam. Tak bywa z tymi Oscarami. Poza tym większości z nominowanych filmów nie widziałem i może są tam perełki dużo lepsze niż "Zaginiona dziewczyna". Czas nadrobić zaległości.

Nie widziałem wszystkich filmów z nominowanymi Paniami, ale chociażby Julian Moore (w "Still Alice") miażdży swoją rolą Rozamundę.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373494

Propo Moore, mnie ona jakoś nie urzekła.Po prawdzie żadna z jej ról mnie specjalnie nie urzekła, więc może nie widzę tego co większość.Natomiast Pike po wielu, wielu drewnianych rólkach wykazała się wielkim aktorstwem i to jest moja ulubiona rola damska w 2014 roku, zaraz po niej jest Marion Cotillard(brawa za nominację, aktorki zagraniczne mają pod górę tutaj) i dopiero potem Moore i Witherspoon, a na szarym końcu Jones(nie wiem za co nominacja, chyba za postać, bo wypadało nominować.Inaczej nie widzę żadnego powodu)
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373497

Moore mogła spokojnie być jeszcze nominowana za rolę w "Maps to the Stars", gdzie na prawdę kozacko zagrała zblazowaną, podstarzałą gwiazdę filmową, która nie może się pogodzić z tym, że jej 5 minut minęło. Ta rola także mi się podobała bardziej niż rola Pike w "Zaginionej Dziewczynie".
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373506

Mam jeszcze sporo zaległości i trudno mi teraz wybrać swoje typy. Nie będę oryginalny i podpiszę się pod tym, że dziwi mnie olanie "Zaginionej dziewczyny". Należały się nominacje w co najmniej trzech kategoriach. Przynajmniej Pike docenili. Miałem ją za przeciętną aktoreczkę, a tutaj pokazała się z bardzo dobrej strony. Jake Gyllenhaal IMO za rolę życia nie dostał nawet nominacji. Gdyby zagrał świrusa z dodatkowymi zapędami gejowskimi i przelizał się z jakimś odpowiednikiem Ledgera, to pewnie byłby w gronie kandydatów do statuetki. Wybrali Coopera biegającego z karabinem snajperskim...

Będę trzymał kciuki za "Whiplash". Zdecydowanie najlepszy film roku, ale akademia kieruje się innymi kryteriami i na nagrodę w tej kategorii nie ma szans. Simmons natomiast ma spore szanse za to, co odwalił na ekranie. Z tego składu nie widziałem tylko Nortona. Hawke jak zawsze był Hawkiem, Duvall na poziomie ale specjalnie nie zachwycił, zagrozić może mu tylko Ruffalo. Oscar pewnie nic wielkiego nie zmieni w karierze Simmonsa. W dalszym ciągu będziemy go widywać na drugim i trzecim planie, ale fajnie, że ma teraz swoje 5min. BTW polecam mało popularny w naszym kraju serial "Oz", w którym ten pan również ma na koncie popisową rolę. W klimatach "Prison Break", którego wciąga nosem.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373538

NAJLEPSZA AKTORKA: Marion nie widziałem, ale domyślam się, co mogła zmajstrować - piszę już o tej kategorii, bo zwyczajnie nie mam zamiaru sięgać po "Dwa Dni, Jedna Noc". Reese Witherspoon uznam za żart, bo dla mnie powinna być zastąpiona inną aktorką ze swojego wora, czyli Jennifer Aniston. Rachel z Przyjaciół była bardziej przekonująca. Felicity trafiła na dobrą rolę, ale też nie zrobiła z nią nic wyjątkowego. Zostają nam ceniona przez forumowiczów Pike, i ta która wygra, czyli Moore. Nie widzę innej opcji, z całą sympatią do "Gone Girl" i Rosamund - jak wspomniał Raven, Julianne miażdży konkurencje. Mnie brak "Zaginionej Dziewczyny" nie dziwi, bo mimo, że był to dla mnie topowy film roku, to jakoś nie śmierdział mi on Oscarami.

NAJLEPSZY FILM OBCOJĘZYCZNY: Fajnie, że jest "Ida", ale absolutnie w nią nie wierzę. Był to dla mnie niezły film, a o "Lewiatanie" słyszałem sporo dobrego i mam go w planach - pewnie wrócę do tematu, jak go obejrzę.

NAJLEPSZA ANIMACJA: Brak Lego to kolejny przykry żart. Nie wiem, czy to dlatego, że byli normalni aktorzy w dwóch scenach? Innego wyjaśnienia nie mam. I tak by nie wygrało - Jak Wytresować Smoka 2, to pewniak dla mnie - ale jakieś uznanie w postaci nominacji było konieczne.

NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE: Mocno będę trzymał kciuki za Małpy. Jednak bardziej cenię te efekty, które są tak dobre, że wyglądają jak prawdziwe, niżeli te, które pierdzą światłami i innymi strzałami - patrz wszystkie inne.

NAJLEPSZY MAKEUP I UCZESANIE / NAJLEPSZE KOSTIUMY: Cieszyłby się, gdyby te niszowe kategorie pozgarniał mocno bajkowy Grand Budapest. Kolejna czołówka mojej listy 2014, która niestety nie ma większych szans na zgarnięcie głównej statuetki. Fajnie by było ich tak wyróżnić, choć konkurencja jest mocna. Szczególnie w Make-upie w "Foxcatcherze" i kostiumach w - o zgrozo - "Tajemnicy Lasu"

NAJLEPSZA PIOSENKA: Starałem sobie przypomnieć którąś z tych piosenek i byłem w stanie tylko jedną - Glory z "Selmy". A skoro człowiek zapamiętał motyw muzyczny, to musiało się podobać. To go wyróżnia na tle pozostałych.

Do braku Gylenhaala i innych kwiatków przejdę po "Wadzie Ukrytej" i "Birdmanie". Wtedy będę miał tegoroczne Oscary "zamknięte". Reszta to wyrywkowe dodatki, ewentualność.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373552

Jestem świeżo po Birdmanie i nie wyobrażam sobie by taki Norton nie wygrał w swojej kategorii (JK Simmons klasa, ale rola jednowymiarowa), dla mnie przebił Keatona który niby jest pewniakiem, ale kto wie czy ten Eddie nie pokona go.

Moja lista zwyciężców... Nie typy.

NAJLEPSZY FILM:

Birdman

Boyhood

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Selma

Snajper

Teoria Wszystkiego

Whiplash

NAJLEPSZY REŻYSER:

NAJLEPSZY AKTOR:

Steve Carell(Foxcatcher)

Bradley Cooper(Snajper)

Michael Keaton(Birdman)

NAJLEPSZA AKTORKA:

Robert Duvall(Sędzia)

Ethan Hawke(Boyhood)

Edward Norton(Birdman)

Mark Ruffalo(Foxcatcher)

J.K. Simmons(Whiplash)

Laura Dern(Dzika Droga)

Emma Stone(Birdman)

Birdman

Boyhood

Foxcatcher

Grand Budapest Hotel

Nightcrawler

Gra Tajemnic

Snajper

Teoria Wszystkiego

Wada Ukryta

Whiplash

Ida

Leviatan(Rosja)

Mandarynki(Estonia)

Timbuktu(Mauretania)

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373554

Jestem świeżo po Birdmanie i nie wyobrażam sobie by taki Norton nie wygrał w swojej kategorii, dla mnie przebił Keatona który niby jest pewniakiem, ale kto wie czy ten Eddie nie pokona go.

To nie wiem, co on zrobił, skoro jest pewniakiem w kategorii z JK Simmonsem. Tam nie ma innego zwycięzcy. Przed Birdmanem jestem, ale już teraz ten nauczyciel to dla mnie taki pewniak jak Ledger czy Waltz.

Keatonowi faktycznie Redmayne może sprzątnąc statuetke sprzed nosa. Dużą rolę odegra najważniejsza kategoria, gdzie też film jednego i drugiego to topowi kandydaci - tak, Teoria Wszystkiego może zaskoczyć i wygrać. Podejrzewam, że jeden wygra tu, drugi tam. Boyhood niech sobie dostanie za Montaż + Patricia Arquette za drugi plan. Jest strach, że akademia będzie się spuszczać nad pomysłem, ale poza nim, nie jest to aż tak genialne kino.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373556

Może żle się wyraziłem...Ja sobie nie wyobrażam, żeby Norton nie wygrał (dla mnie jest pewniakiem), ale dopuszczam do siebie głosy, że Simmons jest wszędzie typowany na zwyciężce. Tak samo jak nie wyobrażałem sobie by "Artysta" czy "Slumdog" wygrał.

Jest strach, że akademia będzie się spuszczać nad pomysłem, ale poza nim, nie jest to aż tak genialne kino.

"Artysta" vol2? :twisted:

W sumie Eddie miał jako jedyny w tym roku "metamorfoze" za którą sie daje Oscary z nominowanych (Carella nie licze :grin: )

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373557

Teoria Wszystkiego tutaj nie odegra większej roli w wyścigu po główną nagrodę.Tutaj się ścigają Boyhood, Birdman i Grand Budapest Hotel.Z sezonu wygląda mi na to, że Boyhood ma zapewnioną wygraną, choć dla mnie jest dopiero 7 na liście 2014, po Birdmanie prawdopodobnie spadnie na 8.Pomysł, koncept i jakby na to nie patrzeć nowatorstwo powinno przeważyć na jego korzyść i wygrać.Jednakże dopuszczam możliwość że nie wygra.Niemożliwa jest jednak przegrana Linklatera w wyścigu o nagrodę za reżyserię.Poświęcił 12 lat pracy nad tym filmem i za to powinien być nagrodzony IMO
https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373563

Nie wiem czy podzielacie moją opinię, ale wg mnie w ostatnich latach powstaje bardzo niewiele dobrych filmów. Nie chodzi mi ogólnie bo zawsze można znaleźć jakąś perełkę, ale głównie o te które są najbardziej wypromowane. Może patrzę na to z sentymentem, ale od końca lat 90 tak naprawdę ta walka o oskara w kategorii najlepszy film jest nudna, bo co najwyżej są 2 lub 3 filmy które warto obejrzeć z tych nominowanych. Ogólnie ujmując to większość filmów opiera się na stałych schematach, które powtarzają się tylko dlatego że producenci mają większą szansę na promocję. Nie chcę tu nikogo urazić i nie jestem rasistą ale w ilu filmach spotkaliście się z dwójką policjantów gdzie jeden jest biały a drugi czarny. Takich sytuacji jest więcej, a ta walka z dyskryminacją rasową, przesądami i przypinaniem łatki zamieniła się w obsesję amerykanów. Niektóre z tych filmów były naprawdę dobre i fajnie się je oglądało, ale jest tego stanowczo za dużo i przez to robi się to nie tyle nudne co irytujące. Kolejna kwestia to traktowanie widza jak typowego Amerykanina, który ma tylko oglądać film i obżerać się popcornem. Te filmy nie pobudzają u widza myślenia i są łatwe w zrozumieniu(oczywiście nie wszystkie, ale większość). Być może niektórym osobom to nie przeszkadza i preferują właśnie takie kino, które da im rozrywkę po ciężkim dniu pracy(nie mówię, że jest to złe lub dobre) ale wg mnie filmy powinny pełnić taką rolę jak książki, czyli rozwijać człowieka i pozwalać na wyrabianie swoich własnych opinii na dane tematy, a odnoszę wrażenie że obecnie pełnią zupełnie przeciwną rolę.

W spoilerze umieszczam moje typy, które opierają się nie na moich odczuciach, ale zwykłym hazardzie tzn jak obstawiałbym to za pieniądze. Jeśli chodzi o "Idę" to wg mnie zgarnie statuetkę. Akurat zawiera jakiś element judaistyczny więc jej szanse na wygranie w Hollywood drastycznie rosną.

NAJLEPSZY FILM:

Birdman

Boyhood

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Selma

Snajper

Teoria Wszystkiego

Whiplash

NAJLEPSZY REŻYSER:

NAJLEPSZY AKTOR:

Steve Carell(Foxcatcher)

Bradley Cooper(Snajper)

Michael Keaton(Birdman)

NAJLEPSZA AKTORKA:

Robert Duvall(Sędzia)

Ethan Hawke(Boyhood)

Edward Norton(Birdman)

Mark Ruffalo(Foxcatcher)

J.K. Simmons(Whiplash)

Laura Dern(Dzika Droga)

Emma Stone(Birdman)

Birdman

Boyhood

Foxcatcher

Grand Budapest Hotel

Nightcrawler

Gra Tajemnic

Snajper

Teoria Wszystkiego

Wada Ukryta

Whiplash

Ida

Leviatan(Rosja)

Mandarynki(Estonia)

Timbuktu(Mauretania)

NAJLEPSZA ANIMACJA:

Jak Wytresować Smoka 2

Pudłaki

Song of the Sea

The Tale of the Princess Kaguya

Wielka Szóstka

NAJLEPSZA MUZYKA:

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Interstellar

Mr Turner

Teoria Wszystkiego

NAJLEPSZY MONTAŻ:

Boyhood

Gra Tajemnic

Interstellar

Snajper

Whiplash

NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE:

Ewolucja Planety Małp

Interstellar

Kapitan Ameryka:Zimowy Żołnierz

Strażnicy Galaktyki

X-Men:Przeszłość, Która Nadejdzie

NAJLEPSZY MAKEUP I UCZESANIE:

Foxcatcher

Grand Budapest Hotel

Strażnicy Galaktyki

NAJLEPSZE KOSTIUMY:

Czarownica

Grand Budapest Hotel

Mr Turner

Tajemnice Lasu

Wada Ukryta

NAJLEPSZE ZDJĘCIA:

Birdman

Grand Budapest Hotel

Ida

Mr Turner

Niezłomny

NAJLEPSZA PIOSENKA:

Everything is Awesome(Lego Przygoda)

Glory(Selma)

Grateful(Beyond the Lights)

I'm not Gonna Miss You(Glen Campbell:I'll Be Me)

Lost Stars(Zacznijmy od Nowa)

NAJLEPSZA SCENOGRAFIA:

Gra Tajemnic

Grand Budapest Hotel

Interstellar

Mr Turner

Tajemnice Lasu

NAJLEPSZY DŹWIĘK:

Birdman

Interstellar

Niezłomny

Snajper

Whiplash

NAJLEPSZY MONTAŻ DŹWIĘKU:

Birdman

Hobbit:Bitwa Pięciu Armii

Interstellar

Niezłomny

Snajper

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373566

Dla mnie sama nominacja Idy to ponury żart. Film jest przeciętny jak przeciętny Kowalski (5/10), a jeżeli chodzi o tematykę, to takiemu "Pokłosiu" (8/10) mogłaby buty czyścić pod każdym względem. Ogólnie film bezbarwny jak jego tytułowa bohaterka, której losy po mnie spływały. Fabuła rozmywa się i potrafi przynudzić, a dźwięk-to jakaś porażka. Na+ zajebista Kulesza i zdjęcia.

Co do Boyhood, to poza pomysłem i poświęceniem reżysera, film jest baardzo przeciętny (6/10) i na dobra sprawę, taki o "wszystkim i o niczym". Przyznam szczerze, że zupełnie mnie nie ruszył, a wynudził - i owszem. Reasumując - ciekawy projekt z kręceniem przez lata, ale sam film nie porywa. Ma ciekawe momenty, ale większość to dłużyzny. Na+ aktorstwo i naturalizm.

Jeden i drugi - to nie są dla mnie pozycje oscarowe.

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373588

Jeśli chodzi o "Idę" to wg mnie zgarnie statuetkę. Akurat zawiera jakiś element judaistyczny więc jej szanse na wygranie w Hollywood drastycznie rosną.

Nie no, "W ciemności" jakoś nie wygrało :D

https://forum.wrestling.pl/topic/37994-oscary-2015/#findComment-373592

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...