Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Android- problem z pamięcią wewnętrzną

TakerFanKrk

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Od paru miesięcy mam problem z telefonem: mianowicie pamięć wewnętrzna kurczy mi się w dużym tempie. Na dzień dzisiejszy zostało mi 30 mb wolnej pamięci i pomimo że nie mam dużej ilości aplikacji (ani ich rozmiar nie jest duży) to i tak wyskakuje mi komunikat "kończy się miejsce. niektóre funkcje systemu mogą nie działać". Czy ktoś miał podobny problem i wie jak się z nim uporać? Gdzie podziało się ponad 900 mb wolnego miejsca? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Wersja mojego Androida to 4.1.2

PS. parę miesięcy temu zainstalowałem sobie Carmageddona ale szybko go przeszedłem i odinstalowałem, to była jedyna duża gra którą miałem na telefonie.

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

W ustawieniach powinieneś mieć opcję Pamięć i tam będzie mógł sprawdzić co dokładnie zawala ci fona. Dodatkowo pełno jest aplikacji które odpowiadają za sprzątanie śmieci w telefonie. Ja używam Clean Mastera, który wydaje mi się całkiem spoko.

maly619, sprawdziłem i oto co wyszło: Całkowitej pojemności pamięci wewnętrznej mam 0,98 GB z czego 30,34 mb jest wolne, 100 mb jest zajęte przez aplikacje a Dane Pamięci Podręcznej zajmują 780 kb. Nie mam żadnych "pamięciożerczych" aplikacji a jednak jakiś element w telefonie pożarł mi ponad 900 MB. Próbowałem przejrzeć ukryte pliki ale żadnego "dużego pliku" nie znalazłem... Zazwyczaj pliki zajmują po klika megabajtów bądź kilobajtów.

PS. Clean Mastera też używałem ale z mizernym skutkiem.

Być może aplikacje systemowe i ich aktualizacje zawalają Ci system. Ale bez roota tego nie usuniesz.

Juveninho, właśnie zauważyłem że nawet gdy usunę jakąś przypadkową aktualizację nieużywanej aplikacji to pamięć wcale się nie zwiększa, tak jakby gdzieś tworzyły się pliki tymczasowe czy inne śmieci. A jak zrobić roota? Jestem kompletnie zielony w tym temacie (telefon z Androidem mam zaledwie parę miesięcy)

Podaj jaki masz telefon i jaki firmware (w Xperiach jest to numer kompliacji w ustawienia > system > informacje o telefonie).

soldierrro, Goclever Insignia 5. Wersja Androida: 4.2.1 Numer kompilacji: INSIGNIA 5_V5_20140104

Skorzystaj z tego poradnika

To co Ciebie interesuje to do punktu 2 włącznie

Gdy zrootujesz polecam zainstalować Titanium Backup (spokojnie znajdziesz plik .apk z wersją pro). By zainstalować będziesz musiał aktywować opcję "Nieznane źródła" w ustawienia > osobiste > zabezpiecznia.

W Titanium Backup będąc w głównym oknie kliknij przycisk ustawień na swoim telefonie (ten obok domku) i wybierz opcję czyszczenia pamięci Dalvik cache. Do tego wybierz opcję w prawym górnym rogu ekranu (opcje zbiorowe) i wybierz opcję odinstaluj - wywal te aplikacje których nie chcesz (np. śmieci od operatora, fejsbuki itp.). Uważaj żeby nie usunąć jakieś aplikacji systemowej, bo możesz mieć spory problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      Znając WWE to pójdą po linii najmniejszego oporu, czyli Ulicznicy przepierdolą walkę o pasy, a wkurwiony Ford zaatakuje Dawkinsa, przejdzie turn i dostanie solowy push. Nie spodziewałbym się po tej sytuacji zbyt wielkiej finezji.
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Analizę sytuacji! Kartę gali przeanalizują prezes KPW Krystian Malinowski oraz Krystian Czekaj. Gala Wrestlingu: KPW Arena 26 15 listopada 2024 Nowy Harem Gdynia Bilety: https://kpw.kupbilecik.pl/ Dwunasty odcinek programu Analiza sytuacji. Kartę gali KPW Arena 26 analizują prowadzący Krystian Czekaj oraz prezes KPW Krystian Malinowski.Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
      https://www.youtube.com/watch?v=4HGJUvuvvQsZobacz na YouTube
    • PpW
      WYJĄTKOWE MIEJSCE - WYJĄTKOWE POKAZY - WYJĄTKOWA NAGRODA 🏆🐏 W ten weekend na Poznańskich Targach Piwnych czeka na was naprawdę wiele, ale jedną z najciekawszych rzeczy będzie bez wątpienia POZNAŃSKI BATTLE ROYAL O ZŁOTEGO KOZIOŁKA 🔥🔥🔥 Bitwa o najbardziej prestiżowe trofeum wrestlingowe na terenie Wielkopolski już w tą sobotę 🔥🍻 Przeczytaj na fanpage.
    • HeymanGuy
      Rhea Ripley mówiąc, że w przeszłości dywizja kobiet mierzyła się z totalnym dysrespektem ma totalną rację. Przez lata kobiece walki w WWE były traktowane jak dodatek, taki "toaletowy przerywnik", kiedy fani szli sobie po napój albo do toalety (w tym ja  ). I to było strasznie niesprawiedliwe. Teraz, patrząc na to, jak kobiety w WWE zdominowały scenę – od Becky, przez Rondę, aż po Charlotte, a teraz Rheę i nie tylko – widać, że naprawdę zasługują na szacunek. Z tego, co mówi Ripley, kobiety wciąż walczą o uznanie. Aż trudno uwierzyć, że niektórym wciąż nie wchodzi do głowy, że te dziewczyny wchodzą do ringu i dają z siebie wszystko. Dla mnie to nie tylko kwestia siły, ale i odwagi – one nie mają nic do stracenia. Jak Ripley mówi, potrafią dać z siebie więcej niż niejeden facet w tej federacji i w końcu ludzie zaczynają to dostrzegać. To, że teraz są traktowane poważniej, to jedno, ale wciąż nie zapominajmy, że WWE przez lata miało je jako tło, zapychacz, każdy pamięta Erę Divas i to że nie kładzono nacisku na ich talent, no chyba że na innej płaszczyźnie. Teraz jest lepiej, ale na pewno nie wszystko jeszcze jest idealne. Ripley i reszta dziewczyn robią wszystko, by pokazać, że to one potrafią wciągnąć publiczność i dać show, które zostanie zapamiętane.
  • Dodaj nową pozycję...