Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

NEW ERA STARTS NOW!

Qba5000

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

IT'S BEGINNING!

AN NEW ERA IN BOOKING ZONE!

STARTING NOW!

Witajcie w najnowszym i najbardziej innowacyjnym diary w historii tego działu. Bardzo przejąłem się tym projektem i zaangażowałem w niego jednych z najlepszych bookerów w tym dziale. Czas na przedstawienie ich: arkao, Mr. Ghost, Adrian! oraz Paul_Heyman (kolejność przypadkowa). Zdarzały się diary prowadzone przez dwie osoby, ba, było jedno prowadzone przez trzy osoby. Ale nie było historii pisanej przez aż pięć osób. W dodatku każda zajmuje się inną galą.

Już na początku chciałem przeprosić waszą czwórkę za moje poganianie, wtrącanie się w wasze gale i w ogóle we wszystko, ale jestem bardziej zestresowany niż prawiczek przed pierwszą randką. Mam nadzieję, że w NASZYM (tak, naszym) diary wszystko będzie przebiegało pomyślnie i wytrwamy jak najdłużej i z każdą galą będziemy lepiej się poznawać i zaprzyjaźniać. Kurde, brzmi banalnie, ale dziękuję wam za to, że zaangażowaliście się i nie wystawiliście mnie do wiatru.

Koniec mojego ględzenia, bo i tak tego nikt nie przeczyta (może to i lepiej :D). Czas przedstawić rostery i mistrzów!

RAW (Mr. Ghost)

Generalny Menadżer: Adam „Edge” Copeland

V-ce Generalny Menadżer: Kurt Angle

WWE Champion

Dolph Ziggler

WWE United States Champion

Austin Aries

WWE Tag Team Champions

Team 3D

(Bully Ray and Devon)

Antonio Cesaro (heel)

Daniel Bryan (face)

Brock Lesnar (heel) (part-timer)

MVP (face)

Batista (heel)

John Cena (face) (kontuzja; TBD)

CM Punk (heel)

Shelton Benjamin (face)

John Morrison (face)

Austin Aries (face)

Kane (heel)

Dolph Ziggler (heel)

Magnus - (face)

Mark Henry - (heel)

Cody Rhodes (face)

RVD (face)

Goldust (face)

Big Show (heel)

Seth Rollins (face)

Bully Ray (heel)

Devon (heel)

Evan Bourne (face)

Tyler Reks (heel)

AJ Styles (face)

Mr. Kennedy (heel)

Bobby Lashley (heel)

Christopher Daniels (heel)

Kazarian (heel)

D.H Smith (face)

Smackdown! (Adrian!)

Generalny Menadżer: Booker T

World Heavyweight Champion

Randy Orton

Intercontinental Champion

Alberto del Rio

WWE World Tag Team Champions

The Uso's (Jimmy and Jay)

Bray Wyatt (heel)

Alberto Del Rio (heel)

Jeff Hardy (face)

Sheamus (face)

Randy Orton (heel)

Roman Reings (face)

Jey Uso (face)

Jimmy Uso (face)

Christian (tweener)

Brodus Clay (heel)

Ryback (heel)

Luke Harper (heel)

Eric Rowan (heel)

Fandango (heel)

Big E (face)

Sin Cara (face)

The Miz (heel)

Damien Sandow (heel)

Dean Ambrose (face)

Santino Marella (face)

Jack Swagger (heel)

Bad News Barrett (heel)

Booker T (face)

Kofi Kingston (face)

Rey Mysterio (face)

Undertaker (heel) (part-timer)

NXT (arkao)

Generalny Menadżer: William Regal

NXT Champion

?

NXT Tag Team Champions

?

Kevin Steen (face)

Adam Cole (heel)

Necro Butcher (tweener)

Sami Callihan (heel)

El Torito

Hornswoggle

Brian Kendrick (heel)

Drew McIntyre (heel)

Alex Shelley (heel)

Adrian Neville (face)

Hiroshi Tanahashi (face)

Corey Graves (heel)

Chris Hero (face)

Kalisto (face)

Kaval (face)

Eddie Edwards (face)

Davey Richards (face)

Max Buck (heel)

Jeremy Buck (heel)

Viktor (heel)

Konnor (heel)

Tyler Breeze (heel)

Olivier Grey (face)

Jimmy Jacobs (heel)

Michael Elgin (heel)

Sami Zayn (face)

Divy (qba5000)

WWE Divas Champion

Paige

AJ Lee (heel)

Paige (tweener)

Brie Bella (face)

Nikki Bella (face)

Beth Phoenix (heel)

Natalya (face)

Eve (face)

Tamina (heel)

Victoria (heel)

Kharma (heel)

Charlotte (face)

Raquel Diaz (heel)

PPVs

May 31: Rebelion (NXT)

June 1: Payback

June 29: Money in the Bank

July 20: Battleground

July 26: In Your House: NXT

August 17: Summerslam

September 21: Night of Champions

October 26: Hell in a Cell

November 23: Survivor Series

December 14: TLC

Extreme Rules 2014

RESULTS

Pre-show

Extreme Rules Match

The American Wolves (Eddie Edwards and Davey Richards) and Adrian Neville def. The Ascensions (Konnor and Victor) and Necro Butcher

PPV

No Disqualification Match

World Heavyweight Championship Semi-Final

Randy Orton def. Kofi Kingston

Tornado Tag-Team Table Match

WWE Tag Team Championship

Team 3D def. Rhodes Brothers

No Disqualification Match

World Heavyweight Championship Semi-Final

Sheamus def. Bray Wyatt

Extreme 2 out of 3 Falls Count Anywhere Match

CM Punk def. Rob van Dam

Last Man Standing

World Heavyweight Championship

Randy Orton def. Sheamus

(Wyatt Family Interference)

Ladder Match

WWE Intercontinental Championship

Austin Aries def. Antonio Cesaro

No Holds Barred Match

WWE Championship

Dolph Ziggler def. Daniel Bryan

(CM Punk Interference)

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Monday Night Raw

05.05.2014

Zaczynamy pierwszą galę Raw po Extreme Rules PPV! Czas oczywiście przypomnieć wyniki walk, które odbyły się na tej gali reprezentując czerwony brand. Team 3D pokonali Rhodes Brothers w Tornado Tag-Team Tables Matchu, tym samym broniąc swoje tytuły mistrzowskie. CM Punk zdobył zwycięstwo w pojedynku z Robem Van Damem w 2 out 3 falls. Za to Austin Aries zdołał obronić swój pas Stanów Zjednoczonych w Ladder Matchu w starciu z klientem Paula Heymana, czyli Antonio Cesaro, a w Main Evencie Extreme Rules, Dolph Ziggler w brutalnym No Holds Barred Matchu zdołał pokonać Daniela Bryana i obronić pas WWE, lecz jedynie z pomocą CM Punka, który zaatakował predententa i Show Off w spokoju mógł go przypiąć i zgarnąć zwycięstwo! Fani zebrani w hali po przypomnieniu tego wydarzenia, zaczęli buczeć, co Jerry Lawrer skwitował oznajmieniem, że ci ludzie na pewno nie są zadowoleni z zakończenia wczorajszej gali PPV. Komentatorzy wspomnieli także o tym, że w związku z tym, dziś odbędzie się Fatal 4-Way Match o miano predententa do pasa WWE na Payback!

Oficjalna część gali rozpoczyna się, kiedy słyszymy theme song... Daniela Bryana! Wchodzi on do ringu, ze zniesmaczoną miną i każdy wie dlaczego. W końcu American Dragon poprosił o mikrofon i zeche teraz przemówić. ''To się stało zeszłej nocy. Miałem zdobyć pas WWE, pokonując Dolpha! Stało się inaczej. Lecz jak, przecież miałem zwycięstwo w garści! A tak, że to przez niego. CM Punka." Zostaje nam pokazany klip video z Extreme Rules w którym widzimy, jak podczas walki Bryana z Zigglerem, kiedy ten pierwszy ma zgarnąć zwycięstwo, pojawia się CM Punk i atakuje Daniela! Jako, że był to No holds barred match, arbiter nie mógł nic zrobić. Dolphowi nie pozostało nic innego, jak tylko przypiąć ofiarę Punka, tym samym zgarniając zwycięstwo! Fani skandują ''NO! NO! NO!", a Bryan kontynuuje swoją wypowiedź. ''Wiem, dlaczego mnie zaatakował. Rozumiem, dlaczego w tej walce, a nie po. Przed Extreme Rules zdobyłem szansę na zdobycie pasa WWE, pokonując właśnie jego! A on, zamiast się z tym, pogodzić, niczym tchórz zaatakował mnie z zaskoczenia do tego jeszcze jak byłem osłabiony tym pojedynkiem. Dzisiaj będę miał kolejną szansę na zostanie predententem do pasa WWE w Fatal 4-Way Matchu i obiecuję ci Punk, że jeśli po raz kolejny mi w czymś dla mnie ważnym przeszkodzisz, to będę jeszcze bardziej zły niż teraz, a tego zdecydowanie nie chcesz, uwierz mi!" Fani skandują tym razem "YES! YES! YES!" co robi Daniel wraz z nimi do czasu, kiedy...

Rozbrzmiewa theme song CM Punka, czyli głównego winowajcę porażki Bryana na Extreme Rules! Fani zebrani na hali zdecydowanie nie są za nim, buczą na niego, aczkolwiek on w ogóle się tym nie przejmuje i z szyderczym uśmiechem na twarzy zmierza do ringu. "Daniel, Daniel... Rozumiem fakt, że jesteś zdruzgotany tym, co stało się dwadzieścia cztery godziny temu. Ale jeśli myślisz, że ja, czyli Najlepszy na świecie, obawiam się ciebie, to muszę cię bardzo rozczarować, bo tak nie jest." Punk z kpiącym uśmiechem na twarzy dostatecznie zezłościł Bryana, który zabrał głos, a fani skandowali tym razem jego imię. "Tak więc, dlaczego boisz się otwartej walki ze mną, no? Jeśli jesteś taki... Najlepszy na świecie, to dlaczego zaatakowałeś mnie na Extreme Rules, kiedy byłem wyczerpany walką? Dzisiaj biorę udział w Fatal 4-Way Matchu i miano predententa do pasa WWE na Payback i nawet nie radzę ci interweniować." Punk nie przejął się słowami American Dragona, wręcz przeciwnie, zaczął udawać przestraszonego, za co fani go oczywiście wybuczeli. "O mój boże, Daniel, jak groźnie, boję się! Nie. Mam dla ciebie wiadomość. JA także biorę udział w tej walce i mam dla ciebie wiadomość, że wygram ten pojedynek, a na Payback pokonam Zigglera i zostanę nowym mistrzem WWE! Jestem czołówką w tej federacji i nikt nie przeszkodzi mi w ponownym dostaniu się na szczyt. Na Extreme Rules pokonałem Roba Van Dama, na Payback pokonam Dolpha, a dalej będę bronił mojego nowego tytułu mistrzowskiego" Bryan zamierza coś jeszcze od siebie dodać, ale nagle na całej hali rozbrzmiewa theme song... Generalnego Menadżera Raw, czyli Edge'a! Fani szaleją, ponieważ widzą swojego ulubieńca z dawnych lat! Hall of Famer z 2012 roku wchodzi do ringu i zamierza coś powiedzieć, ale ludzie na hali nie dają mu tego zrobić, ponieważ bardzo go dopingują! W końcu Rated R Superstar dochodzi do głosu! "Po prostu nie mogłem wytrzymać, kiedy słyszę co się tutaj dzieje! Rozumiem twój ból, Danielu, sam niejednokrotnie byłem wyrolowany w mojej karierze. Specjalnie ustanowiłem ten Fatal 4-Way Match pomiędzy wami, Johnem Morrisonem i Batistę, aby w końcu rozwiązać wasz problem! Także, jeśli jeden z was, wygra ten pojedynek, to drugi nie będzie mógł podczas jego walki na Payback interweniować, rozumiemy się?" Po swoim oznajmieniu, Edge zbiera duży cheer od fanów, a po minach Daniela i Punka widać, że zgadzają się z tym układem. Kiedy ich trójka wyszła z ringu, Michael Cole oznajmił nam, że jeszcze dziś ujrzymy walkę Austina Ariesa, czyli mistrza Stanów Zjednoczonych w Tag-Teamie Rhodes Brothers przeciwko Antonio Cesaro i mistrzom Tag-Team, czyli Teamowi 3D!

Urywki z walki Austin Aries vs. Antonio Cesaro na Extreme Rules

*Panie i panowie, Austin Aries jest na narożniku i wykonuje Frog Splash! Antonio jest coraz bliżej przegranej, widać strach u Paula Heymana, że jego podopieczny polegnie, także stara się odwrócić uwagę Ariesa, co wykorzystuje Cesaro i atakuje mistrza Stanów Zjednoczonych łańcuchem. Mimo to, kiedy wszedł na drabinę to Aries wstał i wszedł na nią, atakując Cesaro, przez co razem spadli! Predentent nie może spocząć na laurach, pojedynek trwa dalej!*

*Dochodzimy już do końca tego pojedynku, Austin atakuje swojego przeciwnika, oraz wrzucił w narożnik! Postanowił wejść na drabinę, chcąc jak najszybciej zdjąć swój pas mistrzowski. Pojawia się jednak Paul, który krzyczy coś do niego! Odwraca to uwagę Ariesa, co naturalnie wykorzystuje Cesaro i atakuje go! Wykonywali między sobą ataki na szczycie drabiny, ale ostatecznie mistrz Stanów Zjednoczonych zrzuca swojego przeciwnika na Heymana i bez problemu ściąga pas! Austin Aries broni swój pas mistrzowski! _____________________________________________________________________________

Tag-Team Match: United States Champion Austin Aries and Rhodes Brothers vs. Antonio Cesaro/w.Paul Heyman\ and Tag-Team Champions Team 3D

Walka zawodników, którzy walczyli ze sobą na Extreme Rules. Team 3D obronili swojego pasy Tag-Team przeciwko braciom Rhodes, a Aries pas Stanów Zjednoczonych przeciwko Cesaro. Pojedynek rozpoczęli Cody Rhodes, oraz Bully Ray. Zaczęli bardzo agresywnie, brat Goldusta był obijany przez swojego przeciwnika i inkasował od niego różnorakie akcje. Następnie Bully zamienił się z Antonio i ten zaczął brutalnie atakować rywala. Jednak ostatecznie Cody odzyskał kontrolę i po wykonaniu Dropkicka, szybko zmienił się z Goldustem, który szybko podbiegł do klienta Paula Heymana i wykonał serię stompów i kopnięć w brzuch. Kilka razy przebieg walki zmieniał się do czasu, kiedy Devon wkroczył do ringu tuż po zmienieniu się z Cesaro i udało mu się wykonać na swoim przeciwniku potężny Clothesline, po którym mimo wszystko sędzia odliczył jedynie do 2. Jeden z obecnych mistrzów Tag-Team wykonał Body Slam, oraz Big Boot na Golduście, a potem odwrócił się od niego i zaczął szydzić z fanów, na co oni nagrodzili go gromkim buczeniem. To była szansa dla jednego z braci Rhodes i szybko zmienił się z Austinem, który wykonał Dropkick z narożnika dla Devona! Następnie nastąpiła szybka seria ataków z jego strony, na co fani zaczęli go cheerować! Punkt kulminacyjny tego pojedynku miał miejsce, kiedy Aries tuż po wykonaniu Frog Splasha przypiął, przez co do ringu wbiegli Cesaro i Ray, ale zainkasowali Crossbody od Rhodesa i Goldusta! Wtedy obecny mistrz Stanów Zjednoczonych nie miał żadnych problemów w wykonaniu Brainbustera i dania zwycięstwa swojemu zespołowi, kiedy sędzia doliczył do 3!

I o to mamy zwycięzców tej walki, czyli Austin Aries wraz z Rhodes Brothers! Mistrz Stanów Zjednoczonych wchodzi na narożnik ku uciesze fanów, co po chwili robią także Cody i jego brat. Za to przegrani znajdują się po za ringiem, a Paul Heyman ze zniesmaczoną miną patrzy na Cesaro, który po raz kolejny przegrał swoją walkę.

Przenosimy się na backstage, gdzie widzimy, jak GM Raw Edge, rozmawia ze swoim zastępcą, Kurtem Anglem! Rozmawiali cicho między sobą, ale w końcu podszedł do nich kamerzysta i można było już usłyszeć o czym mówią. "Słuchaj, Edge. Nie sądzisz o tym, że na Payback powinniśmy zorganizować coś...nowatorskiego i zarazem ciekawego? Wprowadzić jakąś nowość, powiew świeżosci zawsze jest ciekawy, nie uważasz?". Rated R Superstar chwilę nad tym pomyślał i w końcu odpowiedział. " Wiesz, Kurt. Trochę nad tym myślałem, mówiłeś mi o tym już poprzednio i wymyśliłem coś. Powiedz mi, kiedy ostatnio w WWE odbył się... Scramble Match?" Fani usłyszawszy nazwę takiego pojedynku nie omieszkali w cheer dla GM'a! "O, już chyba wiem do czego zmierzasz, Edge!". Zastępca Generalnego Menadżera Raw był coraz bardziej usatysfakcjonowany tym, że jego szef rozważył jego propozycje! "Ten pojedynek już dawno nie odbywał się w tej federacji. Czas, aby powrócił! Więc jeszcze dziś ogłoszę, że na Payback odbędzie się Scramble Match o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych. Jednego uczestnika już mamy. Oczywiście mam tu na myśli Austina. Potrzeba jeszcze czterech a wyłonieni zostaną oni dziś i za tydzień! Co o tym myślisz, Kurt?". " Nie powiem, świetny pomysł jak dla mnie także powiadomię już o tym Ariesa." Także zastępca Edge'a poszedł do szatni zawodników, a on sam z uśmiechem na twarzy szedł w stronę wyjścia na arenę.

Jesteśmy tuż po reklamach, a w ringu widzimy obecnego generalnego menadżera Raw, Rated R Superstara, Edge'a! Zapewne będzie chciał przekazać nam to, co omawiał wraz ze swoim zastępcą, Kurtem Anglem na zapleczu. "Witam was wszystkich tu, zebranych na hali! Już za kilka tygodni Payback, kolejna gala PPV po Extreme Rules. Wraz z Kurtem ustanowiliśmy na niej coś, co nie odbywało się już dobre kilka lat w WWE. Tak jak on powiedział to czas nowości! Na Payback powróci Scramble Match z udziałem mistrza Stanów Zjednoczonych o jego właśnie tytuł. I to właśnie oznacza, że jednego uczestnika już mamy, posiadacza tego tytułu, Austina Ariesa! Brakuje nam jeszcze czterech. Także już teraz oznajmiam, że dziś odbędą się takie walki jak MVP vs. Tyler Reks, oraz Kane vs. Shelton Benjamin, a zwycięzcy wezmą udział w Scramble Matchu. No i za tydzień pojedynki ze sobą stoczą Seth Rollins i Mark Henry, a także Antonio Cesaro z AJ Stylesem! I co, podoba się wam?" Fani skandują teraz słowa ,,YES! YES! YES!", a Edge po raz kolejny zabrał głos. "Ach tak, czuję się teraz niczym Daniel Bryan! Widzę, że spodobał się wam ten pomysł, a więc dobrze, przejdźmy do kolejnych konkretów. Dzisiaj w Main Evencie Raw odbędzie się Fatal 4-Way Match pomiędzy Batistą, Johnem Morrisonem, CM Punkiem, oraz Danielem Bryanem! Zwycięzca stoczy pojedynek z obecnym mistrzem WWE, czyli Dolphem Zigglerem na Payback o jego tytuł! Na Extreme Rules doszło do nieczystej wygranej, przez co Daniel stracił szansę na zdobycie najważniejszego tytułu w tej federacji przez Punka. Za to dałem mu walkę w Main Evencie! A dlaczego także temu winowajcy? Ponieważ zeszłej nocy pokonał Roba Van Dama, który na pewno jest przeciwnikiem trudnym. John Morrison jak i Batista w ostatnich tygodniach pokazywali dlaczego powinni dziś walczyć w tym Fatal 4-Way Matchu, wygrywali swoje pojedynki, więc umieszczenie ich w nim nie było postanowione przeze mnie pochopnie!" Edge przerwał swoją wypowiedź, aby posłuchać wiwatujących fanów, ale kiedy chciał zabrać głos, usłyszeliśmy muzykę wejściową obecnego mistrza WWE, czyli.. Dolpha Zigglera! Wchodzi on do ringu przy mieszanej reakcji fanów, ale nie przejął się tym, tylko od razu zabrał głos. "Tak, Edge, to był naprawdę świetny pomysł, już się podnieciłeś? Zawsze jesteś wniebowzięty tym, co wymyślisz, a tak naprawdę te wymysły są nijakie. Na Payback wiadomo, że ja jako mistrz WWE obronie moje mistrzostwo i wtedy przejrzysz na oczy to, że ten dzisiejszy Fatal 4-Way był ani trochę nie potrzebny" GM Raw zaczyna śmiać się z Dolpha, aby po chwili zabrać głos. "Wiesz Dolph, może to i twoje zdanie, ale fanom tutaj się na pewno to podoba!" Po czym Rated R Superstar zwraca mikrofon ku trybunom, a tam ludzie zgadzają się z nim! "Widzisz, jesteś niestety w zdecydowanej mniejszości! Jeśli tak naprawdę ci się to nie podoba, to myślę, że nie powinieneś być mistrzem WWE, ponieważ jego celem jest podnoszenie prestiżu tego tytułu poprzez bronienie go przed innymi zawodnikami i godne prezentowanie się! W każdej chwili mogę odbebrać ci ten pas, a wtedy dzisiejszy Fatal 4-Way Match będzie o te mistrzostwo!" Edge skończył swoją wypowiedź, a fani poprzez wiwaty zgadzają się z nim! Zły Ziggler wziął ze złości ponownie mikrofon i po raz kolejny zaczął się wypowiadać. "Jako Generalny Menedżer dobrze się bawisz, prawda? Masz władzę, możesz robić co chcesz! Ale powiem ci, że kiedyś się na tym przejedziesz, już ja tego dopilnuje. Wiesz, że jestem obecnie najlepszym zawodnikiem w tej federacji poprzez to, że posiadam mistrzostwo WWE. Ty także wiele osiągnąłeś w swojej długiej karierze, ale musiałeś ją przerwać, naprawdę, wszyscy rozpaczamy, oczywiście, nie ma innej opcji..." Ludzie zebrani na dzisiejszej gali zaczęli buczeć na Dolpha za jego ostatnie słowa, które były wypowiedziane w ironii, a komentatorzy powiedzieli, że obecny mistrz mocno sobie grabi u generalnego menadżera Raw! "Tak, tak buczcie na mnie, ale to prawda, Edge był już niepotrzebny w tej federacji! Ciągle chciał zdobywać nowe pasy mistrzowskie, blokował szanse na wybicie się młodszym zawodnikom, a teraz gdy odszedł jest już o wiele lepiej!" Rated R Superstar tylko się zaśmiał. "Tak, Dolph, dokładnie! Jakimś cudem zdobyłeś mistrzostwo WWE, zgadzam się. Nie blokowałem im drogi na wybicie się, tylko pokazywałem, że jeśli chcą dotrzeć na sczyt, to czeka ich do tego jeszcze długa droga! A co do ciebie, to na Payback na pewno zmierzysz się z przeciwnikiem, który będzie mógł w stanie cię pokonać. Nieważne czy to będzie John Morrison, Batista czy CM Punk, ale każdy z nich jest w stanie odebrać ci pas WWE także nie będziesz miał łatwo, wierz mi. A teraz won z tego do ringu, ponieważ zaraz odbędzie się tu kolejna walka! Dolph nie chciał tego szybko zrobić, krzyczał coś do Edge'a bez mikrofonu, ale ten udawał, że go nie słyszy i wychodzi z ringu, co po chwili robi także Ziggler!

Scramble Match Qualifying - Normal Match: MVP vs. Tyler Reks

A więc nadszedł czas na pierwszą walkę kwalifikacyjną do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback! Wezmą w niej udział zawodnicy, którzy raz mają swoje lepsze lub gorsze dni, ale teraz mają bardzo dobrą okazję, aby pokazać dlaczego są w tej federacji i dlaczego powinni pojawić się na kolejnej gali PPV! Pojedynek od razu rozpoczyna się klinczu i wymianie ciosów. Reks przejął kontrolę po bolesnym Clotheslinie, oraz Elbow Dropie. Jednak kiedy wszedł na narożnik z chęcią wykonania Diving Crossbody, MVP zorientował się i rzucił go, wykonując DDT! Udało mu się także zaatakować swojego przeciwnika poprzez kilka charakterystycznych akcji, ale przy próbie Playmakera, Tyler wykonał mu kilka ciosów w głowę, przerzucił go przez swoje barki i zapiął dźwignię na głowę! Jednak Black Godzilla zdążył wyjść z niej i po kilku kopnięciach w brzuch, oraz Dropkicku po którym Reks wyleciał z ringu mógł chwilę odpocząć! Sędzia zaczął odliczać, ale kiedy było trzy, MVP zobaczył Tylera za ringiem, odbił się od lin i postanowił wykonać Suicide Dive! Obaj zawodnicy leżeli za ringiem, a arbiter oczywiście dalej liczy i jest już pięć! Pierwszy wstał były mistrz Stanów Zjednoczonych i po Irish Whipie na stalowy narożnik wrzucił swojego rywala do kwadratowego pierścienia, oraz nie omieszkając od razu wykonał Clothesline dwa razy z rzędu i dropkick! Postanowił po raz pierwszy w tym pojedynku przypiąć, lecz sędzia odliczył tylko do dwóch. MVP ustawił się u rogu ringu i czekał aż Reks wstanie! Ten to uczynił, ale widział jak jego przeciwnik biegł i wykonał Powerslam! Nie czekał i od razu zaczął wykonać kopnięcia w brzuch jak i w głowę, a po Flapjacku przypiął, lecz było tylko dwa! Tyler zaczął się już irytować i postanowił zostać w narożniku do czasu, aż jego rywal wstanie, który zainkasował właśnie Big boot od niego! Postanowił zostać przy nim, aż ponownie stanie na nogi, aby prawdopodobnie wykonać swój finisher, czyli Burning Hammer! MVP już wstał, ale skontrował akcję kończącą Reksa i udało mu się wykonać German Suplex, a następnie Springboard Dropkick! Jeszcze przez pewien czas jego przeciwnik przejął kontrolę, ale ostatecznie to były mistrz Stanów Zjednoczonych wykonał Clothesline'a, a następnie Playmakera i tylko formalnością było przypięcie, a sędzia odliczył do trzech!

MVP cieszy się ze swojego zwycięstwa, pokazał, że jego powrót do WWE nie był żadną głupotą. Za to Tyler już musi sobie uświadomić, że to jeszcze nie jego czas, aby zaistnieć w tej federacji! Zwycięzca tego pojedynku wziął jeszcze mikrofon, postanowił coś jeszcze przekazać nam wszystkim! "Tak, tak, tak! Udało mi się, zakwalifikowałem się do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback! Szanuję Austina Ariesa, ale już za kilka tygodni to ja dam z siebie wszystko, aby ponownie zdobyć te mistrzostwo! Posiadałem je już dwa razy, na nadchodzącym PPV po raz trzeci będę miał ten tytuł na moich biodrach. Przed moim powrotem do WWE, postanowiłem sobię, że powrócę tu, aby zdobywać tytuły, a właśnie na Payback nastąpi początek tego! Dziękuje wam, moi fani za wsparcie i potwierdzę wam to, że powinienem być mistrzem!" MVP skończył swoją wypowiedź, a fani nagrodzili go oklaskami!

Przenosimy się na backstage, gdzie jest Renee Young, mająca zamiar przeprowadzić wywiad z CM Punkiem! ''Witam wszystkich, dziś jest ze mną były mistrz WWE, CM Punk! Powiedz mi, czy obawiasz się przed dzisiejszym Main Eventem na Rawm czyli Fatal 4-Way Matchem o miano predententa do pasa WWE?". "Słuchaj Renee, pierwsza sprawa to taka, że zapowiadaj mnie jako ,,przyszły", a nie jako ,,były" mistrz tej federacji. Czego mam się obawiać, tych pseudo-wrestlerów? To jest bardzo oczywiste, że pokonam ich, no i na Payback zmierzę się z Dolphem, którego zdołam pokonać." Punk jest bardzo pewny siebie i zdaje się w ogóle nie zwracać uwagi, że Renee przeprowadza z nim teraz wywiad. "Nie uważasz, że tacy zawodnicy jak Daniel Bryan, John Morrison, czy Batista mogą stanowić przeszkodę w realizacji twoich planów dotyczących mistrzostwa WWE?". "Ale ja już przecież o tym mówiłem. Ci wrestlerzy nie mogą sobą niczego zaprezentować, ponieważ nie posiadają takich umiejętności jak ja, czyli Najlepszy na świecie... CM Punk" Renee postanowiła o coś się jeszcze spytać swojego gościa, ale nagle zauważa... Batistę! Najprawdopodobniej słyszał wszystko, o czym ówił Punk, który zawuażając go, sprawiał wrażenie bardziej skupionego. "A więc uważasz, że nie posiadam umiejętności ringowych, tak? Dziś, w Main Evencie Raw, zobaczysz, jaką siłę posiada rozeźlony zwierzak. Radzę ci przygotować się do tego pojedynku, albo wycofać się, ponieważ mój gniew może sięgnać szczytu" Punk i The Animal tylko groźnie się na siebie patrzą, a po chwili obaj poszli w swoje strony.

*Już zaraz ujrzymy walkę div, a niedługo po niej kolejny pojedynek kwalifikacyjny do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback!*

Do ringu zmierza niepokonana do tej pory mistrzyni div Paige! Na titantronie wyświetla się napis 7-0. Przypomnijmy, że Paige siódme zwycięstwo zaliczyła wczoraj, na Extreme Rules przeciwko Taminie. Czy dzisiaj powiększy swój streak? Rozbrzmiewa theme powracającej Raquel Diaz! Dwie byłe zawodniczki NXT zmierzą się na RAW. Czy Raquel udowodni, że jest zawodniczką, z którą warto się liczyć?

Non-title Match: Divas Champion Paige vs. Raquel Diaz

Na arenie słychać dźwięk gongu i zaczynamy to starcie. Raquel podchodzi do Paige i podaje jej rękę. Mistrzyni div również podaje swoją. Jednak chwilę później powala Diaz i błyskawicznie zapina Scorpion Cross Lock! Raquel Diaz nie wytrzymała długo i odklepała dając Paige ósme zwycięstwo w głównym rosterze.

Divas Champion zabiera swój pas i szczęśliwa schodzi na backstage, zostawiając w ringu obolałą przeciwniczkę, która mściwym wzrokiem spogląda na pas wiszący na ramionach czarnowłosej zawodniczki.

Przenosimy się po raz kolejny na backstage, gdzie kamerzysta widzi, jak John Morrison rozgrzewa się do Main EventU! Zobaczył go i poprosił, aby podszedł, chyba zamierza coś oznajmić! "Dostałem niewyobrażalną szansę dla mojej kariery. Byłem mistrzem Interkontynentalnym, Tag-Teamów, ale nigdy nie posiadałem mistrzostwa WWE. Już dzisiaj będę mógł wypełnić pierwszy krok co do tego celu. Fatal 4-Way Match. Zwycięzca walczy z Dolphem Zigglerem na Payback. Będę miał trudnych przeciwników, wszyscy byli mistrzami WWE, ja nigdy! To mnie motywuje. Wynika, że jestem z tego grona najgorszy, ale udowonię wam wszystkim, że tak nie jest! Trenowałem, nie spoczywałem na laurach. Czułem, że kiedyś dostanę szansę i tak się teraz dzieje. Dziękuje Edgowi, oraz Kurtowi, za to, że umieścili mnie w tym pojedynku. Nie zawiodę siebie, was, mojej rodziny. Dam z siebie wszystko, pokaże wam, że John Morrison może osiągnąć w WWE dużo i udowodni to jeszcze dziś! Po tych słowach John poszedł dalej rozgrzewać się, a kamerzysta wyszedł z szatni...

Scramble Match Qualifying - Normal Match: Shelton Benjamin vs. Kane

No i nadszedł czas drugiej jak i ostatniej na tym odcinku Raw, walki kwalifikacyjnej do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback! Shelton Benjamin będzie miał trudne wyzwanie, zmierzy się z Kanem! Oboje są bardzo zmotywowani, aby wygrać ten pojedynek, dostaną szansę, aby zdobyć mistrzostwo, którego posiadaczem obecnie jest Austin Aries. The Big Red Monster rozpoczyna z solidnym uppercutem dla swojego rywala, oraz Body Slamem. Ten jednak był zbyt pewny siebie i zainkasował kopnięcia w nogi, które osłabiły go, a już dostatecznie kiedy otrzymał kopnięcie prosto w głowę! Jednak nastąpiła nieduana próba przypięcia do dwóch. Benjamin wszedł na narożnik i spróbował Crossbody, co było jednak karygodnym błędem no i musiał zainkasować Backbreaker. Kane odbija się jeszcze od lin i potężny Big Boot, po którym jednak sędzia odliczył do dwóch. Nie omieszkał w atakach, Shelton otrzymał kilka razy uppercuty, ale kiedy jego przeciwnik wszedł na narożnik z chęcią wykonania Flying Clothesline, to The Gold Standard wykonał Superkick, kiedy jego przeciwnik był jeszcze w locie! Jednak był mocno zmęczony i dopiero po chwili przypiął, a wtedy sędzia odliczył jedynie do dwóch. Obaj zawodnicy wstali jednocześnie na nogi, ale pierwszy atak należał do Benjamina, wykonując Enzuigiri! Do tego wszedł na narożnik i mamy Splash! Szybkie przypięcie, lecz mamy jedynie 2 count. Shelton był tym zaskoczony, ale szybko wstał i czekał aż jego rywal wstanie. Kiedy The Big Red Monster był już na nogach, to ten pobiegł w jego stronę chcąc użyć Superkicka, ale jego noga została złapana przez Kane'a i ten rzucił nim przed siebie! Podszedł w pośpiechu do niego i łapie go za szyję, chcąc wykonać Chokeslam! Jednak Benjamin zdołał wykonać kilka kopnięć w nogi i to dało mu trochę czasu, aby odbył się od lin, ale mimo to zainkasował Powerslam! Kane od razu przypiął, ale sędzia odliczył niestety dla niego tylko do dwóch. Pojedynek ten zaczął mieć już bardzo szybkie tempo! Shelton leżał w ringu, a kiedy jego rywal podszedł do niego wykonał mu szybko kopnięcie w głowę! Teraz oboje leżą w kwadratowym pierścieniu! Pierwszy zdążył wstać The Gold Standard, który czekał, aż Kane wstanie, aby mógł zrobić na nim Superkicka, co ostatecznie udaje mu się, lecz jego przeciwnik wypada z ringu! Benjamin jest tym bardzo rozeźlony, także wchodzi na narożnik i wykonuje splash na... podłogę, ponieważ Kane zdążył się przeturlać! To musiało boleć! The Big Red Monster wstaje, łapie Sheltona za szyje i Chokeslam za ringiem! Wrzuca go do ringu i wynosi pod Tombstone Piledriver, co udaje mu się wykonać! To już koniec! Sędzia odlicza i mamy trzy!

A więc nastąpił koniec tego pojedynku, który zwycięża The Big Red Monster, Kane i to on weźmie udział w Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback! Celebruje on w charakterystyczny dla siebie sposób, poprzez wybuch ognia z narożników! Tak kończy się ta walka, wygraną Kane'a, oraz przegraną Sheltona Benjamina.

Jesteśmy na backstage'u, gdzie Renee ma kolejnego gościa, którym jest kolejny były mistrz WWE, czyli Daniel Bryan! "Witam cię, Daniel. Już zaraz odbędzie się Fatal 4-Way Match o miano predententa do pasa WWE na Payback. Na Extreme Rules przegrałeś z Dolphem z wiadomych powodów, przez CM Punka, więc teraz na pewno jesteś zmotywowany, aby wygrać. Co sądzisz o tym pojedynku?". " Walka ta na pewno łatwa nie będzie. Jednak tak jak powiedziałaś, bardzo chce wygrać. Tak jak wspomniałaś, to właśnie przez CM Punka straciłem szanse na to, abym stał teraz przed tymi wszystkimi zebranymi na arenie, jako mistrz WWE. Postaram się o to, aby przeze mnie miał jak najtrudniej w tym Fatal 4-Way Matchu." Widać na twarzy Bryana, że jest bardzo zły, więc na pewno będzie chciał nade wszystko zwyciężyć. "A nie obawiasz się tego, że jeśli dziś wygrasz, to na Payback lub kiedy indziej Punk znowu może ci przeszkodzić?". " Jeśli się do tego dopuści i po raz kolejny stracę szansę na zostanie mistrzem, to on na pewno tego pożałuje. I to bardzo. Jeśli ktoś mi podpadnie, już mu tego nie odpuszczę.". " Dobrze. W takim razie dziękuje za wywiad, powodzenia w walce." Daniel nawet nie odpowiedział tylko pomachał Renee i szybko poszedł na wejście do ringu.

Fatal 4-Way Match for 1#Contender to WWE Championship: CM Punk vs. Batista vs. John Morrison vs. Daniel Bryan

A więc nareszcie nadszedł czas Main Eventu Raw! Wygrany tego pojedynku zawalczy z Dolphem Zigglerem na Payback o pas WWE. Wszyscy zawodnicy na pewno są bardzo zmotywowani, aby odnieść zwycięstwo. Po wejściu na ring, kiedy wszyscy byli już w ringu, Daniel jak i Batista groźnie patrzyli się na CM Punka i po rozbrzmieniu gongu obaj rzucili się na niego, a Morrison na razie czekał! Po obiciu ,,Najlepszego na świecie" ci dwaj zawodnicy zostawili go w ringu, aby sekundę później zainkasować podwójny Clothesline od Johna! Chciał on szybko zdobyć prowadzenie i dołożył jeszcze Crossbody dla tej dwójki! Jednak Bryan zdołał szybko tego uniknąć i szybko wykonał kilka kopnięć dla Morrisona, kiedy Punk i Animal leżeli w ringu! Zaczął także wykonywać Roundhouse Kick'i, które dostatecznie osłabiły Johna, aby można było go przypiąć, ale sędzia doliczył tylko do dwóch, a zaraz po tym Batista zaatakował Daniela! Wyniósł go i mamy Backbreaker, oraz Suplex! Stał jeszcze nad nim, krzycząc coś do niego, ale w końcu wstał CM Punk i od razu wykonał Flying Clothesline z narożnika dla ,,zwierzaka"! Dołożył jeszcze High Kick, a zaraz po tym Morrison wykonał na nim Dropkick, po którym poleciał na liny, a po Clotheslinie wyleciał całkowicie z ringu i ponownie jest aktualnie wyłączony z rozgrywki. Wtedy Daniel i Batista wstali i każdy stał w osobnym narożniku. Po chwili Animal ruszył na Johna i zrobił na nim Clothesline'a, a American Dragon wszedł na narożnik i mamy Springboard Dropkick! Szybkie przypięcie, ale tylko 2 count. Po tej nieudanej próbie pinu, wdał się w bójkę z Johnem, którzy zaczęli inkasować na sobie raz po raz akcje. Tą wymianę ciosów przerwał Punk, który po wejściu na narożnik wykonał Flying Clothesline! Potem nastąpiła seria jego ataków na Bryanie, i po chwiili wyniósł go pod GTS, ale Morrison wykonał na nim Enzuigiri! Wtem nie zauważył, że Batista jest z tyłu i zainkasował Spear! Mamy przypięcie, które jednak przerywa Daniel! Animal zaszarżował na niego, a po chwili razem wylecieli z ringu po Suicide Dive! W kwadratowym pierścieniu pozostali w tej chwili tylko Morrison i CM Punk! Oboje podeszli do siebie i zaczęli krzyczeć do siebie, a po chwili John wykonał mu kilka ciosów w głowę! Następnie odbił się od lin i Clothesline! Mamy przypięcie, ale sędzia doliczył jedynie do dwóch. John wszedł na narożnik, zamierza wykonać jakąś akcję w locie, ale kiedy już wyleciał to zainkasował High Kick od Punka! Wtedy szybko przypiął, ale było tylko 2 count! Wtedy do ringu wrócił Daniel, a Animal nadal leżał po za ringiem, chociaż już się zbierał. Bryan wykorzystawszy chwilę nieuwagi ,,Najlepszego na świecie" zdołał wykonać na nim Dropkick z narożnika, aby następnie zaatakować Morrisona i zrobić na nim Crossbody. Batista już wszedł do ringu, ale Punk postanowił od razu go wyeliminować z ringu, aby po chwili uniknąć Suicide Dive Bryana i ta dwójka ponownie znalazła się po za ringiem! Morrison w tym czasie już się zbierał i kiedy Punk się do niego odwrócił to zdołał wykonać na nim Enzuigiri, a wtedy aktualny przeciwnik Johna znalazł się pod narożnikiem! To doskonała okazja do finishera! Morrison szybko wchodzi na narożnik i mamy Starship Pain! Batista i Bryan już są na krawędzi ringu, ale sędzia odlicza do trzech! John Morrison został predententem do mistrzostwa WWE!

Udało mu się to, John Morrison będzie walczył z Dolphem Zigglerem o pas WWE na Payback! Bryan patrzy ze smutkiem, jak zwycięzca celebruje, a Batista wściekły wychodzi z ringu i udaje się od razu na backstage, krzycząc do Morrisona, że ten pożałuje! Jednak dla niego to nie ma znaczenia, ponieważ to on wygrał tą walkę! Wtedy na rampie pojawia się Dolph Ziggler, który ,,gratuluje" mu i wznosząc swój pas, krzyczy do niego, żeby ten nie miał złudzeń, ponieważ to on na Payback odniesie zwycięstwo!

Tym obrazkiem WWE Raw schodzi z anteny.

NEW ERA STARTS NOW! - myślałem, że będzie to coś przełomowego, że po przeczytaniu pierwszej gali aż mnie zwali z krzesła, ale jak to mówią z dużej chmury mały deszcz. Opis Raw był bardzo przeciętny, do tego musicie wprowadzić jakieś pogrubienia, kursywy, kolory itp bo ciężko się to wszystko czyta. Na pewno będę to śledzić dalej, bo pięciu autorów jednego dairy - to nie może być nudne! Jednak z głębszą analizą wstrzymam się do SmackDown! Na razie jest bardzo przeciętnie.

A więc nadszedł ten czas... :D

Od razu pierwsze pytanie, czym będzie się zajmował Paul_Heyman, bo nie napisałeś ;) Rostery mocarne, zastanawiam się czy nie zbyt przeładowane. Na RAW tak dużo postaci, a na SmackDown! pustki. No nic, zobaczymy jak to będzie funkcjonować.

Wygląd tygodniówki raczej nie przypadł mi do gustu, chyba był wzorowany na amerykańskim pierwowzorze, ale dla mnie wygląda dużo gorzej niż w innych pamiętnikach z tego forum.

Początek wyszedł dosyć krytycznie, jeszcze ostatnia kwestia i przechodzę do RAW. Pisanie w formie raportu jest wg mnie mało czytelne, ale to wy o tym decydujecie, jednak gdyby to zależało ode mnie to pisałbym to w formie jaką możemy zaobserwować u większości bookerów, gierobaka, Kelleya czy chociaż u mnie ;)

Jak to pierwsza tygodniówka, nie należy się spodziewać fajerwerków, i tak też było tym razem, ale to może przez to że trudniej mi się wkręcić w tak naprawdę raport. Mocniejsze punkty to na pewno segment z GM RAW oraz segment otwierający galę.

Na koniec wrócę jeszcze raz do tej nieszczęsnej formy, mój komentarz jest krótki, bo po prostu trudno mi się w tym diary odnaleźć i ciężko się to czyta, przynajmniej jak dla mnie. Napawdę, pomyślcie o pisaniu segmentów jako dialogów ;)

Nie chcę was zniechęcać, to dopiero początek więc starajcie się stopniowo polepszać poziom. Doceniam tą inicjatywę i na pewno was nie skreślam, bo to może być najlepsze co kiedykolwiek spotkało Booking Zone ;) Powodzenia :D

NEW ERA STARTS NOW! - myślałem, że będzie to coś przełomowego, że po przeczytaniu pierwszej gali aż mnie zwali z krzesła, ale jak to mówią z dużej chmury mały deszcz

Wiesz, można to interpretować na kilka sposobów. Może za mocno się napaliłeś i dlatego jesteś zawiedziony ;)

Wygląd tygodniówki raczej nie przypadł mi do gustu, chyba był wzorowany na amerykańskim pierwowzorze, ale dla mnie wygląda dużo gorzej niż w innych pamiętnikach z tego forum. [/quote=xYoohas]

O to mi chodziło, żeby był jak pierwowzór. ;)

Pisanie w formie raportu jest wg mnie mało czytelne, ale to wy o tym decydujecie, jednak gdyby to zależało ode mnie to pisałbym to w formie jaką możemy zaobserwować u większości bookerów, gierobaka, Kelleya czy chociaż u mnie

Jednak jest przede wszystkim szybsze. Ta forma pozwala na więcej (co prawda, ilość nie idzie z poziomem, ale reguły są po to, żeby je łamać).

MainEvent 07.05.2014 r.

Zaczynamy pierwsze Main Event po Extreme Rules. Gala zostaje otwarta przez pokaz fajerwerków, a następnie na stage’u pojawia się przy swojej muzyce Randy Orton. Zaraz po nim w ringu pojawia się jego dzisiejszy rywal – Goldust.

Normla Non- Title Match: WHC Randy Orton vs. Goldust w/Cody Rhodes

Od razu po gongu Goldust zaatakował rywala Spinebusterem. Potem wykonał Clotesline i DDT. Następnie nasz żółty przyjaciel wszedł na narożnik, z którego skoczył na Ortona. Jednak były mistrz widział co się dzieje i skontrował na RKO! Orton przeszedł do pinu. 1…2… liczenie przerwał Cody Rhodes wyciagając sędziego z ringu. Orton miał jakieś pretensje do brata jego rywala, a sędzia szybko musiał wrócić do ringu, ponieważ Goldi zaszedł rywala i wykonał Roll-up. 1…2…Kick-out! Randy otrzymał jeszcze Dropkick, a potem skontrował Spinebuster na European Uppercut, po którym dorzucił jeszcze Belly-to-back Suplex i ustawił się w narożniku. Gdy tylko Goldust doszedł do siebie otrzymał RKO, po którym Randy odlicyzł rywala.

Przenosimy się na zaplecze gdzie Renee Young spotkała Johna Morissona. „Witaj John. Na PayBack zmierzysz się w walce o pas WWE, a twoim przeciwnikiem będzie obecny mistrz – Dolph Zigglerr.” John: „Witaj Renee! Pięknie dziś wyglądasz. Zresztą jak zawsze. Na Payback czeka mnie cięzkie zadanie. Dolph jest świetnym zawodnikiem, ale mnie stać na to, żeby pokazać, że ja jestem jeszcze lepszy niż on. Na tej gali, w main evencie John Morisson odliczy Zigglera do trzech i zostanie nowym mistrzem WWE!” Po tych słowach John odszedł a Renee tylko na niego porządliwie spojrzała.

Normal Handicap Non-TitleMatch WWE Tag Champions Team 3D vs.Kofi Kingston

Bully ruszył na rywala i powalił go Cloteslinem. Następnie Devon również wykonał tę akcję, po czym Ray wykonał rywalowi Samoan Drop, a Devon dołożył Diving Headbutt. Bully następnie wyniósł rywala i wykonał German Suplex, a potem Team 3D wspólnie rozwalili rywala Dudleyville Device. Potem Devon podniósł rywala a jego partner wbił go Irish Wipem w narożnik w wbiegł na niego. W między czasie Devon wyjął spod ringu stół i rozstawił go obok stołu komentatorskiego. Bully w tym czasie dołożył jeszcze Side Slam, Bionic Elbow i wykończył Kofi’ego Piledriverem. Na koniec przypiał go, a sędzia doliczył do trzech.

Po walce Team 3D wykonali rywalowi podwójny suplex z krawędzi ringu na stół. Następnie panowie wrócili do ringu, a Bully poprosił o mikrofon. Bully Ray: „Czy wy wiecie kim my jesteśmy? Jesteśmy Team 3D – Bully Ray i Devon i jesteśmy MISTRZAMI tag teamowymi WWE. Jesteśmy tutaj. Byliśmy mistrzami 15 lat temu, jesteśmy nimi dzisiaj. Jesteśmy NAJLEPSZYM teamem w historii pro wrestlingu i mamy zamiar udowodnić to, trzymając pasy jak najdłużej i niszcząc kolejnych przeciwników!”

Jesteśmy ponownie na zapleczu gdzie z Renee Young jest teraz Randy Orton. „Randy, dzisiaj bez problemu pokonałeś Goldusta…” Renee nie dokończyła, ponieważ mikrofon wyrwał jej Orton, który powiedział: „Goldust? Kim jest Goldust? Pajac w żółtym kostiumie, który myśli, że może walczyć z kimś takim jak ja? Naprawdę? Jestem Randy Orton i jestem mistrzem świata! W rosterze SmackDown, ani w żadnym innym rosterze nie ma drugiego tak dobrego zawodnika jak ja! Randy Orton jest jedyny i niepowtarzalny. Jestem żmiją i dziś ta żmija ukąsiła Goldusta!”

No DQ Match: Antonio Cesaro vs. Sami Zayn

Po gongu obydwaj panowie ruszyli na siebie. Sami otrzymał Dropkick i Double Foot Stomp. Następnie Cesaro próbował Irish Wipem wbić rywala w narożnik, ale ten skontrował to i sam wymierzył ten chwyt w corner. Sami z rozbiegu wykonał jeszcze Dropkick, a następnie wziął rozbieg aby dobić rywala. Ten jednak przerzucił go nad sobą i uderzeniem w twarz zrzucił poza ring. Następnie Cesaro zszedł za nim i uderzył jego głową cztery razy o krawędź ringu, po czym powalił opponenta European Uppercutem. Zayn padł, a Cesaro wyjął krzesło spod ringu i uderzył nim leżącego rywala w brzuch, a następnie założył je na nogę rywala i Stompem wbił mu je w nogę. Zayn przez chwilę zwijał się z bólu, a Antonio tym czasem rozmontował stół komentatorski, na który potem położył Samie’ego. Następnie Antonio chwycił rywala i wykonał… Holly Shit! Cesaro Swing na stole komentatorskim. Potem Szwacjar rzucił Zaynem na barierkę. Antonio przez chwilę tauntował, a potem podszedł do Sami’ego i podniósł go, a ten niespodziewanie zaatakował rywala uderzeniem ręką w twarz, p czym zwinnie uciekł do ringu. Antonio wściekle wyrwał metalowe schody prowadzące do ringu i rzucił je do kwadratowego pierścienia. Potem sam wślizgnał się tam, ale serią kopnięć zaatakował go Zayn. Następnie Sami zostawił rywala i odszedł aby podnieść schody, ale wtedy ten uciekł z ringu. Kamera pokazała nam obolałego Szwajcara podpierającego się o stół komentatorski, a wtedy Sami znalazł się na narożniku i chciał zaskoczyć rywala Diving Crossbody, ale ten zorientował się co się święci i uniknął, a Zayn trafił prosto na stół komentatorski, który się rozpadł. Po chwili Antonio podniósł rywala i wrzucił go do ringu, a tam chwycił jeszcze raz pod Giant Swing i obrócił nim 20 razy! Na koniec Antek wykonał Neutralizer i odliczył rywala.

Main Event schodzi z anteny.

PS Prosze o niehejtowanie z powodu długości, Main Event musi być krótszy od RAW...

Jeśli na PPV będą wyglądały tak, że zawodnicy z RAW będą walczyć między sobą, ze Smackdown między sobą itd. to nie będzie żadnej różnicy pomiędzy zwykłym diary jednego writera, a waszym. To jak pisanie 5 różnych diar i wystawianie ich w jednym temacie. Póki co daleki jestem od zachwytu. Jeśli będziecie współpracować i wymieniać się zawodnikami, to może wyjdzie z tego coś znacznie lepszego :)

• Urządzenie:  Windows

Przyznam szczerze - samo czytanie RAW długo mi idzie, bo niezbyt lubię formę raportu. Trzeba przyznać, że rostery macie mocno napakowane. No i mistrzowie wyglądają dość ciekawie (TEAM 3D TAG TEAM CHAMPIONS WOW!). Na pewno u mnie macie plus za podział na rostery, ale na razie ciężko cokolwiek powiedzieć. Bardziej będę mógł się wypowiedzieć po pierwszym PPV.

Mam tylko nadzieję, że nie skończycie projektu od razu jak ktoś zrezygnuje i nie wyjdzie z dużej chmury mały deszcz... jest Was pięciu, więc teoretycznie sporo i powinniście sobie poradzić. Trzymam kciuki i będę zaglądał ;)

• Reputacja:   1

images?q=tbn:ANd9GcQia9C9iqV2Z2TK4xppVBDTbdgHt0MsX4bXOmqX8zwnVm8biZD0CQ

Czas na pierwszą galę WWE NXT w nowej erze tej federacji, zupełnie nowi zawodnicy, własne gale IPPV. Wielkie gwiazdy sceny niezależnej, oraz młode perspektywiczne osoby które mogą być kiedyś jak Rock, Austin czy Hogan. This is The Future, this is the NXT!

Bez czekania na arenie zabrzmiała niespodziewania muzyka wielkiej legendy WWF oraz WWE, pierwsze NXT w nowej erze rozpoczyna sam Stone Cold Steve Austin. Holly Shit ! Teksański grzechotnik pojawił się na arenie po czym wskoczył do ringu i stanął na wszystkich czterech narożnikach witając się z fanami.

Stone Cold Steve Austin - Byłem dzisiaj rano w rodzinnym Teksasie, wsiadłem jednak do samolotu i po czterech godzinach jest już w Orlando na gali na której tworzy się przyszłość (Hell Yeah) ! Przez te wszystkie lata Austin miał tylko dwa Hobby, picie piwa i kopanie dupsk. Byłem częścią tej organizacji w jej najlepszym okresie gdy była tutaj Attitude Era, gdzie co tydzień biliśmy się z WCW o każdego z was. Byłem wielokrotnym mistrzem, oraz skopał tysiące dup, nie było w szatni osoby która nie posmakowała by Stunnera. Mój czas przeminął ponad dekadę temu na Wrestlemani 19, w tej szatni jest pełno moich następców. Po tej gali pewnie udam się do domu założe kapcie, otworze piwo i utwierdzę się w przekonaniu że już nie jestem największym sukinsynem w tym biznesie. Mimo to nie jestem tak stary i tak gruby by nie móc stanąć tutaj przed wami, wejść na narożnik krzyknąć Hell Yeah i oblać się piwem. Jeszcze także nie jestem tak stary by nie móc zapowiedzieć osoby która jest General Managerem tej gali, czyli samego Williama Regala.

Anglik pojawił się na arenie po czym dumnie ruszył w kierunku ringu w swoim nowym garniturze. Następnie przywitał się ze Stevem i ten podał mu piwo. Mieli oni już otworzyć puszki gdy nagle niespodziewanie zagrała muzyka wielkiej gwiazdy sceny niezależnej czyli Adama Cola. Ten w garniturze i krawacie pojawił się na arenie, uśmiechnął się po czym ruszył do ringu. Tam kazał sobie podać mikrofon przy wielkim zdziwieniu Steva i Williama.

Adam Cole – Wielka gwiazda Attitude Ery Stone Cold Steve Austin oraz General Manager NXT William Regal. Kogo to moje oczy widzą, jeden z was to urodzony alkoholik oraz barbażyńca, drugi za to jest tłustym Anglikiem który po dwudziestu latach w tym kraju miał jeden sukces, i było nim zjedzenie ponad dziesięciu hamburgerów naraz. Przed wami za to stoi przyszły mistrz NXT oraz przyszły WWE Champion, osoba która za kilka lat podczas Wrestlemanii jako ostatnia wejdzie na narożnik z pasem WWE i pokaże że jestem lepszy od tych wszystkich Austinów, Hoganów, Rocków czy Undertakerów. Wy wszyscy ludzie na trybunach powinniście kupować dwa bilety, jeden na oglądanie ludzi pokroju alkoholika Steva Austina czy grubego General Managera który myśli że ma tutaj władzę. Drugi bilet powinniście kupić by mnieć zaszczyt oglądania największego talentu jaki kiedykolwiek miał miejsce w tym biznesie czyli Panama City Playboya. Adam Cole Baybe.

Fani buczeli na Cola, ten wszedł na narożnik by pokazać że jest wielką gwiazdą, jednak gdy zszedł trafił pod kopniak od Steva oraz Stone Cold Stunner ! Austin i Regal wypili piwo po czym Steve wylał dwie kolejne puszki na dochodzącego do siebie Adama.

(Jeszcze dzisiaj w walce wieczoru ostatni mistrz NXT starej ery Adrian Neville podejmie w walce 1 vs 1 Coreya Gravesa, czeka nas wielkie starcie)

Match nr 1

Kalisto vs Drew McIntyre

images?q=tbn:ANd9GcRQSXutyQKc3eGI2vayZWX64KL-egw2rqp5A5H44tbBvGypk03A vs images?q=tbn:ANd9GcTuoPUWbI2JqmWD06xiZMf-BMunffK6YXcbfZXIPsWo-EkzIAwbRA

Luchador chciał podać swojemu przeciwnikowi ręke, jednakże ten odkopał dłoń oponenta i ruszył na niego z serią uderzeń. Do tego kilka potężnych kopniaków w narożniku, rzut na liny i potężny Clothesline w głowę oponenta. Powaliło to luchadora na matę, McIntyre podszedł do niego by go podnieść, nadział się jednak na kopniaka w głowę. Odrzuciło to Szkota, gdy doszedł do siebie to zainkasował wyrzucający z ringu Dropkick, do tego Kalisto odbił się od lin by wymierzyć Suicide Dive. Jednakże gdy był przy linach i miał już wylecieć to zainkasował Uppercutt w głowę, mocno to go zamroczyło. Europejczyk za to nie odpuszczał, wrzucił zamaskowanego zawodnika w stalowe schodki. Po tej akcji zawodnicy wrócili do ringu, McIntyre wszedł na drugą linę, nie trafił jednak z Diving Clotheslinem, po chwili zainkasował on Running Enzuigiri ..1....2....Kickout ! Drew nie podda się po takiej walce, Kalisto rzucił go na liny, lecz McIntyre wyprowadził mu pod odbiciu potężny Big Boot, do tego także Snap Suplex ..1...2...Kickout ! Teraz było już bardzo blisko, Drew wyszedł za liny i chciał wykonać Suplex za liny dla Kalisto, jednak ten się nie dał i po chwili walki posłał przeciwnika na ziemię za ring Enzuigri w głowę ! Luchador wykorzystał, wyszedł on za liny a następnie wymierzył wspaniały Asai Moonsault wprost na swojego oponenta. Obydwaj zawodnicy leżeli za ringiem, Kalisto po chwili wrzucił do środka swojego przeciwnika. Sam za to wszedł na narożnik, chciał wykonać Diving Crossbody, mimo wszystko Drew to przejął po czym wykonał Body Slam !! ..1....2....Kickout ! McIntyre teraz już chciał zakończyc to Powerbombem, tylko gdy podniósł rywala to ten skontrował to pod Frankenstainer, po chwili jeszcze Scoop Powerslam. Kalisto wyszedl za liny by wykonać Slingshot Senton, jego oponent jednakże wystawił w ostatniej chwili kolana. McIntyre do tego wyprowadził po chwili świetny Big Boot w narożniku i Elbow Drop z drugiej liny ! ..1....2...Kickout ! Europejczyk był wściekły, postanowił wykonać więc kończące DDT, lecz Kalisto tego uniknął i sam wykonał Enzuigiri. Do tego jeszcze Running Shooting Star Press z rozbiegu i na koniec kombinacji 450 Splash z narożnika ..1....2....3...Kalisto w swoim debiucie pokonuje Drew McIntyre'a.

Na zapleczu wściekły Adam Cole nie mógł nigdzie znaleźć Williama Regala, w końcu wszedł do jego biura. Tam jednak Anglika także nie było, zaczął on więc demolować ze wściekłości wszystkie rzeczy, na koniec rozbił on obraz królowej Elżbiety o ścianę. Następnie zadowolony z siebie Adam opuścił biuro.

***Reklamy***

Na korytarzu Necro Butcher szedł w stronę ringu bowiem czekała go walka z Callihanem. Jednak nagle niespodziewanie Sami Callihan zaatakował go od tyłu, powalił go potężnym Clotheslinem a do tego wykonał serię uderzeń w parterze. Chwycił jeszcze za leżące krzesełko, w tym momencie jednak Butcher wykonał mu Dropkick w nogę i to on wykonał kilka uderzeń krzesełkiem w plecy oponenta. Ustawił on jeszcze ten przedmiot, chciał wykonać DDT na krzesełko, jednakże Sami się nie dał i po chwili powalił wroga Clotheslinem. Chwycił on go za głowę i cisnął w stojące obok drzwi, po chwili Callihan powtórzył tą akcję. Na głowie Necro pojawiła się krew, Sami nie odpuszczał i gdy jego oponent wstał to chciał wykonać mu cios krzesłem w głowę. Tylko że Butcher tego uniknął i wyprowadził Dropkick, do tego po chwili Body Slam na krzesło. Akcja przeniosła się na parking, tam Necro chwycił wroga pod Body Slam, jednak Sami uciekł mu z rąk i wrzucił go na maskę auta. Do tego wyprowadził przy nim serię potężnych kopniaków, Sami wszedł na dach z rywalem. Chciał mu wykonać Powerbomb na dach auta, Necro tego uniknął a do tego zrzucił wroga z samochodu. Gdy ten wstawał na ziemi to Butcher dołożył mu Clothesline z auta, Necro sięgnął go bagażnika i chwycił gaśnicę. Callihan uniknął jednak ciosu i sam wyprowadził Big Boot, do tego wykonał on Spear w zaparkowane obok auto. Sami następnie wrzucił rywala na samochód po czym wykonał mu DDT na przednią szybę rozbijając ją. Pojawiła się służba medyczna, Sami więc postanowił zostawić Butchera i odszedł z zadowoloną miną.

Match nr 2

Michael Elgin vs Oliver Grey

images?q=tbn:ANd9GcRLUm-T_JLkP5Nz83HEEEvMDZZr7PXORYMagBIm31qkL4S0d_Rjeg vs images?q=tbn:ANd9GcSwOzTHShNncZWMExQBD3VxJIt_KbS0zRa9y20rPVVh4ZS-bMu-

Elgin rzucił się na przeciwnika z serią uderzeń, do tego kilka Shoulder Blocków w narożniku. Po pierwszy sekundach walki Grey był już praktycznie nie aktywny, Elgin zrobił rozbieg i wymierzył mu potężny Corner Clothesline. Do tego potężny Powerbomb, po chwili jeszcze jedna taka akcja, do tego Michael wskoczył na narożnik i zakończył walkę Corkscrew Sentonem ..1..2...3....To była bardzo szybka walka.

***Reklamy***

Nadszedł czas na jedną z największych gwiazd WWE NXT, pochodzącego z Kanady Kevina Steena. Kanadyjczyk pojawił się na arenie przy sporej owacji od fanów. Przyszedł on do ringu gdzie kazał sobie podać mikrofon.

Kevin Steen – Czy wy wiecie kim ja jestem ? Czy wy wiecie kto przed wami stoi ? Te wszystkie ofiary w garniturkach które siedzą na zapleczu mogą mówić że jesteśmy nową erą tej organizacji. Kevin Steen nie wie co to nowa Era, bowiem jestem już wrestlerem od ponad dekady, i od ponad dekady to ja ustalam poziom. Takie osoby jak Callihan, Kaval czy Elgin mogą sobie mówić kim oni nie są. Prawdą jest jednak to że gdy ktoś wejdzie do jednego ringu z największym Motherfuckerem tego biznesu to nie będzie dla niego ratunku.

W tym momencie zagrała muzyka Samiego Zayna, ulubieniec fanów z Orlando przy wielkim aplauzie pojawił się na arenie a następnie wskoczył do ringu.

Kevin Steen – Wyłączcie tą muzykę bo jest za głośna ! Sami Zayn ? Moment przypominasz mi kogoś, jesteś strasznie podobny do mojego byłego przyjaciela który był także wrogiem. Luchadora z Kanady z którym robiłem walki roku co najmniej co dwa miesiące. Jednak człowiek ten odszedł od swoich przyjaciół, ściągnął maskę, zmienił pseudonim i teraz chodzi w berecie niczym francuski alfons. 

Sami Zayn – Kevin Steen, osoba która od dekady nie zmieniła się ani trochę. Ciągle ma na sobie spoconą koszulkę pod którą kryją się tony tłuszczu, na twarzy ma krótki zarost oraz ciągle jest osobą która jeszcze nie była na siłowni. Wszystko się zmienia, ja się zmieniłem, czasy także, nie walczymy już na małych salkach za kilka dolarów. Teraz jesteśmy w największej federacji na świecie, tylko zostaje pytanie, jako przyjaciele czy wrogowie ?

Zayn wystawił rękę w kierunku swojego oponenta, Steen się przez moment zastanawiał czy podać swoją byłemu przyjacielowi. Po chwili nogą odkopał ręke Zayna, lecz zrobił to tylko po to by następnie przytulić Samiego. Więc jednak Sami Zayn i Kevin Steen znowu po tej samej stronie.

Match nr 3

Nick Jackson w/Matt Jacksown vs Davey Richards w/Eddie Edwards

images?q=tbn:ANd9GcR86Xxv2qBw8YyyHW5S7PHE4eZpCE5BtafvqOXHkCZ_k9hwzknR vs images?q=tbn:ANd9GcQzk25piMwiqcsyHRaw71-9a6yUzAeeLRon1FlLzwJd9c85w9fp

Jeden z braci już na początku chciał zdenerwować rywala grając przed nim na „gitarze”. Lecz Richards poczęstował go potężnym slapem w twarz, zwaliło to wręcz Nicka na matę. Davey go podniósł po czym szybko dołożył mu potężny Lariat po rzucie na liny ..1....2.....Kickout ! Walka ta mogła się zakończyć błyskawicznie, jednak Richards nie zszedł z fali i wrzucił oponenta do narożnika. Zadał mu on tam kilka potężnych kopniaków w klatkę piersiową. Następnie Richards chciał wykonać Irish Whip, jednak Jackson nie dał sobą rzucić po czym wykonać potężny Elbow Smash ..1....2...Kickout ! Nick zaczął prężyć muskuły przed rywalem, następnie jeszcze przybił piątkę z bratem. Gdy jednak się odwrócił to zainkasował potężny High Kick od Richardsa, Davey poszedł po całości i wykonał następnie swój Tombstowne Piledriver !! ..1...2....Kickout ! Nick nie poddał się po tej potężnej akcji, Richards był zły. Podniósł on swojego przeciwnika na nogi, jednak Jackson wymierzył przeciwnikowi świetny Frankenstainer wyrzucający z ringu. Członek Young Bucks wskoczył jeszcze na narożnik i wykonał rywalowi niesamowity Moonsault za ring ! Nick oraz Matt cieszyli się razem, jednak po chwili akcja wróciła do ringu. Tam Nick zaczął lekceważyć rywala atakując go w tył głowy, jednak gdy chciał on podnieść Richardsa to ten wymierzył mu potężny Alarm Clock z zaskoczenia ...1...2...Kickout ! Było blisko, członek American Wolves przez moment naradził się z Eddiem Edwardsem co ma dalej robić. Po kilku sekundach wrócił on do akcji atakując przeciwnika serią potężnych kopniaków w klatkę piersiową. Następnie jeden członek wilków chciał wykonać Backdrop Suplex, tylko że Nick w locie przeleciał do tyłu po czym sam wymierzył rywalowi potężny Spear ...1...2...Kickout ! Jackson podszedł do przeciwnika, ten jednak go podciął po czym założyć LebelLock, po chwili Nick dał radę się uwolnić. Do tego wykonał on Dropkick oraz wyrzucił przeciwnika z ringu piękną Hurricanraną. Nick na nic nie czekał, ruszył on za ring piękną Somersault Planchą, tylko że Davey przechwycił go w locie. A następnie jeszcze cisnął Nickiem Body Slamem o stalowe schodki. Następnie jeden z amerykańskich wilków cisnął oponentem do ringu a sam wszedł na narożnik. Wymierzył on jeszcze piękny Diving Headbutt ...1.2....3....Richards pokonuje jednego z członków Young Bucks.

Po walce Eddie i Davey świętowali wygraną tego drugiego, tylko gdy się odwrócili to nadziali się na potężny podwójny Superkick. Do tego Nick oraz Matt weszli na narożnik i wymierzyli wrogom po 450 Splashu. The Young Bucks pokazują że są mimo wszystko niebezpieczni.

Na korytarzu Rene Young, chciała ona zrobić wywiad z Samim Callihanem. Ten wyrwał jej mikrofon i zwrócił się w strone kamery przy wystraszonej Young.

Sami Callihan - Nowa Era w WWE, nowe NXT, mnóstwo świetnych zawodników, ludzie którzy kiedyś będą w Main Eventach Wrestlemanii. To mówią wam, nam oraz wszystkim osobom oglądającym to jak my ryzykujemy swoje kariery oraz życie. Jednak to ja jestem tutaj największym drapieżnikiem, Butcher był pierwszą ofiarą, lecz na pewno nie był ostatni. Nie obchodzą mnie śmieszne pasy, mam gdzieś pieniądze czy fanów, jedyne co się dla mnie liczy to ból. Urazy, rany oraz cierpienie które sprawiam swoim przeciwnikom daje mi siłe na walczenie cały czas. W moich walkach nie ma i nigdy nie było żadnych zasad, ktoś mógł pomyśleć że przychodząc do NXT rozpoczyna nowy rozdział swojej kariery. To prawda, jednak módlcie się byście nie musieli walczyć ze mną, bowiem wtedy będzie to ostatni rozdział. Nikt w tej szatni, nikt w całym tym biznesie nie jest tak samo niebezpieczny jak Sami Callihan.

***Reklamy***

Main Event

Adrian Neville vs Corey Graves

images?q=tbn:ANd9GcR70GqWeGWJXaewx5qDBPlIMAnLjPlJ-SgAJaNcjhjR3_Vej2aYBA vs images?q=tbn:ANd9GcS03tSHKp7ivP_M0HZo-1IicdAHTg-8-a6aOxiZhf8Op-3eNxCjJA

Były mistrz NXT rozpoczął walkę kilkoma kopniakami w nogę oponenta, następnie rzucił on rywala na liny i wykonał mu Clothesline. Graves wypadł z ringu, więc Neville nie czekał i po odbiciu od lin wymierzył kapitalną Springboard Somersault Planche prosto na swojego oponenta. Fani nagrodzili go za to sporymi brawami, akcja wróciła do ringu, tam Graves obudził się i wykonał kilka ciosów. Szybko jednak wpadł pod Dropkick, Adrian zrobił nabieg by wykonać Corner Clothesline. Nie trafił jednak z tą akcją i Graves wykonał Roll Up ..1...2..Kickout ! Corey wstał pierwszy i po odbiciu od lin wykonał Big Boot wyrzucający z ringu Nevilla, do tego jeszcze Diving Double Axe Handle z krawędzi za ring. Graves zaczął wrzucać swojego przeciwnika w bandę, następnie jeszcze cisnął nim o stalowy narożnik. Akcja wróciła do ringu, Corey wszedł na drugą linę i szykował się do lotu, nie trafił jednak i przeciwnik powalił go Frankenstainerem. Do tego także Running Shooting Star Press ..1.....2...Kickout ! Neville był zły, wrzucił on swojego przeciwnika na narożnik, następnie wszedł on tam by wymierzyć Avalanche Frankenstainer. Jednakże Graves go przejął po czym sam wykonał potężny Powerbomb z narożnika !!! ….1.....2...Kickout ! Teraz było bardzo blisko by Graves sensacyjnie wygrał tą walkę, jednak nie zszedł on z dominującej fali i zapiął swój Submission na nogę. Neville nie mógł wytrzymać bólu, powoli zaczął on iśc w kierunku lin. Gdy był blisko Graves go podniósł by go znowu przenieść na środek ringu. Lecz wtedy Adrian wykonał przerót w przód i Corey wypadł z ringu. Wykorzystał to Anglik wymierzając mu wspaniały Suicide Dive za ring ! Neville przybił piątki fanom, następnie wrzucił rywala do środka, sam za to wszedł na narożnik, Corey wskoczył na narożnik i wykonał Superplex z trzeciej liny na matę !! ..1.....2....Kickout ! Graves nie mógł uwierzyć że walka jeszcze trwa, wszedł on na narożnik i wykonał niestety nietrafiony Diving Elbow Drop z trzeciej liny. Błąd przeciwnika wykorzystał Neville wymierzając Standing Moonsault, następnie wszedł on na narożnik szykując się do Red Arrow ! Nagle kolejny raz niespodziewanie zabrzmiała muzyka Adama Cola, ten wszedł na rampę i odwrócił uwagę Nevilla. Ten zeskoczył z narożnika i podszedł do lin, wtedy Graves nagle wymierzył mu Roll Up ..1....2....3....Corey Graves niespodziewanie pokonuje Adriana Nevilla !

Corey szybko zadowolony wyszedł z ringu, Adrian był wściekły lecz a do ringu wszedł Cole ! Chciał on podać nonszalancyjnie ręke Adrianowi, lecz ten to odrzucił i chciał wykonać kopniaka. Cole jednak tego uniknął po czym wymierzył znakomity Florida Key ! Cole wskoczył na narożnik i nim kończymy pierwszą galę NXT w nowej erze WWE !

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał problemu z tym, że wstawiam Smackdown dzień wcześniej - po prostu jutro mogę nie mieć czasu usiąść do komputera, więc...zapraszam do czytania i komentowania.

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

9.05.2014

Na arenie gra theme song Friday Night Smackdown, a na pierwszej niebieskiej tygodniówce po Extreme Rules na żywo prosto z Orlando witają nas komentatorzy, którzy rozmawiają o wydarzeniach z Extreme Rules, gdzie Randy Orton w finale turnieju o zawieszony pas wagi ciężkiej pokonał Sheamusa po interwencji Braya Wyatta, którego Celtycki Wojownik pokonał kilka chwil wcześniej.

I hear voices... i w drodze na ring World Heavyweight Champion - Randy Orton. The Viper mówi, że w tej chwili jest chyba najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi - podczas, gdy wielu wróżyło mu rychły spadek w hierarchi po przeniesieniu na Smackdown - on udowodnił, że jest najwspanialszą gwiazdą w historii WWE i wygrał turniej o tytuł wagi ciężkiej. Teraz będzie tak jak być powinno i rozpoczynają się jego rządy na tej gali.

"Czekaj chwilę!" Pojawia się Sheamus z mikrofonem!. "Gratuluję! Jesteś mistrzem świata wagi ciężkiej! Wszystko brzmi wspaniale, ale prawda jest taka, że o czymś zapomniałeś. Nie pokonałeś mnie w sprawiedliwym meczu. Zostałem zaatakowany przez Wyatt Familly. Nie chcę mówić, co by było, gdyby, bo nie jestem typem człowieka, który się nad sobą użala. Kocham walczyć i chcę jeszcze dziś zmierzyć się z Tobą w walce rewanżowej o pas World Heavyweight Championship!

Słychać cheer, jednak Randy Orton nie podzielał entuzjazmu fanów. "Zamknijcie się! Nie, Sheamus - nie będzie tak łatwo. Przewidziałem, że pojawisz się, powiesz kilka słów o tym, jaki jesteś waleczny i honorowy, by szybko wyzwać mnie do walki, jednak co by nie było - przegrałeś i musisz iść na koniec kolejki."

Sheamus stwierdził, że mogą walczyć w tej chwili, odłożył mikrofon i ruszył odważnym krokiem w stronę ringu, jednak przerwał mu theme song Generalnego Managera Smackdown. Nowy-stary szef niebieskiej tygodniówki Booker T nakazał Irlandczykowi się zatrzymać i wysłuchać to co ma do powiedzenia. "Od dziś Smackdown jest na żywo, więc przygotowałem coś specjalnego. Oprócz tego, że zakontraktowałem Matta i Jeffa Hardy'ego mam jeszcze jedną niespodziankę! To będzie coś, uwierzcie mi! Ok, panowie - teraz przejdę do was. Randy - jesteś mistrzem świata wagi ciężkiej i reprezentujesz moje show! Nie możesz bać się walki, a Sheamus zasługuje na walkę rewanżową w związku z tym, co stało się na Extreme Rules! W dzisiejszej walce wieczoru będziesz bronił tytułu w walce z Sheamusem i oficjalnie zakazuje interwencji The Wyatt Familly w tym pojedynku! Can you dig it, sucka!

Na arenie gra theme song Bookera T i ten uśmiechnięty opuszcza arenę. Sheamus wskazuje na pas wagi ciężkiej, zaś Orton jest wściekły.

REKLAMY.

Bray Wyatt (w/Eric Rowan & Luke Harper) vs. Kofi Kingston

Starcie dwóch zawodników, którzy odpadli w walkach półfinałowych turnieju o pas wagi ciężkiej na Extreme Rules. Kofi, po dzielnej walce został pokonany przez Randy'ego Ortona, a Wyatt przegrał z Sheamusem, jednak to nie był koniec jego udziału w PPV, bowiem pojawił się w walce finałowej i przeszkodził Sheamusowi w odniesieniu wygranej.

Po gongu Kofi odważnie ruszył w stronę Wyatta, jednak został przez niego szybko sprowadzony do parteru. Pierwsze kilka minut pojedynku to przewaga Braya, jednak po tym jak chybił z Clotheslinem w narożniku, to inicjatywę przejął Kofi i rozbudził nieco publiczność, która głośno go wspierała. Po jakimś czasie wykonał Boom Drop i szykował się do wykonania Trouble in Paradise, jednak jego uwaga została rozproszona przez towarzyszy Wyatta przez co zainkasował Sister Abgail i został odliczony do trzech. Bray Wyatt pokonuje Kofiego Kingstona.

Po walce Bray ponownie wykonał finisher Kingstonowi, wziął mikrofon i powiedział, że w niedzielę naprawdę niewiele brakowało do tego, by zwyciężył, jednak wcale nie zamierza nad tym rozpaczać. Wyatt odniósł się także do zakazu jaki otrzymali od Bookera T. Bray wyśmiał GM'a Smackdown, po czym powiedział, że wcale nie muszą się pojawiać w czasie tej walki, a Sheamus niedługo sam wszystko zrozumie. Po tym tajemniczym promo The Wyatt Familly opuszcza ring.

Tymczasem w biurze Bookera T pojawia się Jeff Hardy! Obaj panowie się uścisnęli, po czym Jeff powiedział, że dobrze jest być ponownie w domu. Podobno jemu bratu została już ustalona walka, więc on nie chce być gorszy i również chciałby dziś wystąpić w ringu. Generalny Manager Smackdown stwierdził, że coś dla niego znajdzie i jeżeli jest gotowy, to może już iść do hali.

REKLAMY

Jeff Hardy vs. Christian

Pierwsza walka Jeffa na Smackdown od pięciu lat! Po gongu zaproponował on Christianowi uścisk dłoni, jednak ten odmówił i od razu zaatakował młodszego z braci Hardy. Jeff wspierany przez głośny doping publiczności wydostał się z headlocka i przed kolejną przerwą reklamową wyrzucił Kanadyjczyka z ringu. Gdy wróciliśmy na arenę obaj panowie wymieniali ciosy, po którym Hardy usiłował wykonać Twist of Fate, jednak Christian go odepchnął i próbował wykonać Killswitch, co z kolei Jeff skontrował na roll-up! 2 count. Kolejna próba Twist of Fate i udało się! Hardy wchodzi na narożnik i próbuje wykonać Swanton Bomb, jednak Captain Charisma blokuje jego akcje! Pin do dwóch. Christian szykował się w narożniku na Speara, jednak Jeff go przeskoczył i wykonał Whisper in the Wind! Po tej akcji były mistrz świata pomyślnie wykonuje Swanton Bomb i odlicza rywala do trzech! Jeff Hardy pokonuje Christiana.

Jeff sięgnął po mikrofon, podziękował wszystkim za wsparcie i rzekł, że cudownie jest być znów na Smackdown. Trochę się zmieniło odkąd był tu ostatnim razem, jednak wie, że wciąż może być gwiazdą wieczoru, więc czeka na wynik starcia Orton kontra Sheamus, bo chce być następny w kolejce po tytuł!.

Na zapleczu jest Renee z Sheamusem. #1 contender do pasa mistrzowskiego wagi ciężkiej stwierdził, że nie zamierza się przejmować Brayem Wyattem i jego rodzinką, ponieważ doskonale wie, że chcą wejść mu do głowy, by nie wygrał dziś pasa, bo nie mogą się pogodzić z tym, że okazał się lepszy od niego na Extreme Rules. "Dziś zrobię wszystko by wygrać i zostać po raz drugi w karierze mistrzem świata wagi ciężkiej". Celtic Warrior wypowiedział się również o powracającym Jeffie Hardym, który po pokonaniu Christiana zapowiedział, że chce być następny w kolejce do pasa. "Nie walczyłem nigdy z Jeffem, jednak cieszę się, że powrócił, ponieważ jest naprawdę świetnym zawodnikiem i mam nadzieje, że wkrótce będę mógł bronić pasa w walce z nim, jednak na razie koncentruję się na tym, by pokonać Ortona."

JESZCZE DZIŚ NA SMACKDOWN: WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH:

RANDY ORTON © vs. SHEAMUS

Po przerwie reklamowej z ringu stoi Dean Ambrose oraz Roman Reigns. Jako pierwszy głos zabrał Dean. Były United States Champion powiedział, że osiągnęli w WWE jako The Shield chyba wszystko - pokonywali takie gwiazdy jak John Cena, Daniel Bryan, Randy Orton, Sheamus, CM Punk czy choćby Big Show, a lista jest jeszcze dłuższa, jednak nie chodzi tu o przechwalanie się, a o podkreślenie, jak wielcy są. Byli ze sobą w stajni ponad rok i Dean zastanawia się, czy nie warto zacząć podążać swoimi ścieżkami. Ambrose'a interesuje pas Interkontynentalny i dowiedział się, że za tydzień będzie walczył o miano pretendenta do tego tytułu, jednak nie wie kto będzie jego przeciwnikiem. Dean uważa, że muszą się rozdzielić, na co Reigns pokiwał głową i powiedział, że w tym roku był bliski wygrania Royal Rumble Matchu i wie, że może być gwiazdą main eventów. Fani zaczęli bić brawo, a panowie się uścisnęli. Tą wspaniałą chwilę przerywa im muzyka mistrza Interkontynentalnego - Alberto Del Rio! Meksykanin stanął na rampie i powiedział, żeby panowie dali sobie spokój, bo nikogo nie obchodzi ta cała sytuacja, tak samo zresztą jak nikogo nie obchodzi dzisiejsza walka o pas wagi ciężkiej. Każdego powinien obchodzić tylko Alberto Del Rio. Tak się składa, że ma przyjemność ogłosić, że Booker T dał mu prawo do ogłoszenia pewnej rzeczy. "Na najbliższym Smackdown zobaczymy walkę o miano pretendenta do pasa IC, a zwycięzca w przyszłości zmierzy się ze mną. Wiecie co jest najlepsze? Że to ja mogę ustalić kto będzie walczył o miano pretendenta. Ambrose nie otrzymał rewanżowej walki o pas United States, więc jak sobie zasłuży, to zmierzy się ze mną o mój tytuł...Jeśli zasłuży. Twoim rywalem będzie...Roman Reigns!"

Na arenie rozbrzmiewa theme song Del Rio, który zadowolony patrzy na zmieszanych byłych członków The Shield.

WWE Tag Team Champions: The Usos & Matt Hardy vs. The Miz & Bad News Barrett & Ryback

Pierwsza walka po powrocie do WWE Matta Hardy'ego nie trwała zbyt długo. Na początku Hardy był obijany przez całą drużynę przeciwną, później zmienił się z Jeyem Uso, który razem z bratem zaprowadził porządek w ringu. Po przerwie reklamowej The Miz był bliski zapięcia Figure 4, na Jimmym, jednak ten zdołał się wydostać i pchnął byłego mistrza WWE prosto na Barretta! Roll-up i pin do dwóch. Do ringu zostaje wpuszczony Matt Hardy oraz Ryback. Ryback zdominował Matta i zaczął okładać go w narożniku, sędzia próbował go powstrzymać, jednak otrzymał on Big Boota od Rybacka! The Usos & Matt Hardy pokonują Miza, Bad News Barretta i Rybacka przez dyskwalifikacje

Po walce Miz i Barrett mieli pretensje do swojego partnera i obaj otrzymali po kopniaku, tymczasem bracia Uso i Matt Hardy opuścili ring przybijając piątki z fanami.

O co chodzi Rybackowi? Sięgnął on po mikrofon i powiedział, że ma wszystkiego dosyć - jeszcze rok temu o tej porze był niszczycielem, którego każdy się bał, a teraz jest pośmiewiskiem w całym WWE! Kiedyś był niepokonany! "Od teraz nie będę...."

BREAK THE WALLS DOWN!

Fani szaleją, bo w hali pojawia się Chris Jericho nieobecny od lipca w WWE! Y2J wbiega do ringu, unika ataku Clotheslinem, po czym odbija się od lin i powala Dropkickiem Rybacka! Po chwili mamy Lionsault i zapięcie Walls of Jericho! Ryback cierpi, odklepuje w matę, jednak Chris nie chce go puścić. W końcu interweniują sędziowie i pierwszy w historii Undisputed Champion odchodzi. Wydawało się, że sytuacja jest zażegnana, jednak to tylko pozory! Chris wykonuje jeszcze Codebreaker i bez słowa opuszcza arenę.

REKLAMY

W przerwie reklamowej Renne chciała przeprowadzić wywiad z Chrisem Jericho, jednak ten odmówił i opuścił budynek wsiadając do limuzyny.

Po chwili udało się znaleźć rozmówcę i jest to World Heavyweight Champion - Randy Orton. The Viper uważa za niesprawiedliwe to, że musi dzisiaj bronić pasa. To nie jego wina, że Sheamus ma jakieś problemy z Wyattami. Prawda jest taka, że na Extreme Rules wygrał turniej, przez co zasługuje na bycie mistrzem jak i na to, by mieć święty spokój, a tu słyszy już o Jeffie Hardym, który chce być następnym prendentem. Orton jest wściekły, jednak nie ma żadnych wątpliwości, że obroni dzisiaj pas mistrzowski.

World Heavyweight Championship Match

Randy Orton © vs. Sheamus

Przed walką Lillian Garcia oficjalnie zapowiedziała obu zawodników, a komentatorzy przypomnieli, że The Wyatt Familly ma zakaz pojawiania się przy ringu w czasie tego pojedynku.

Po gongu doszło do zwarcia, w którym lepszy okazał się Sheamus, po czym Orton opuścił ring. Irlandczyk ruszył za nim i na początku walka toczyła się poza kwadratowym pierścieniem. Zawodnicy obijali się o barierki i stół komentatorski. Randy próbował wykonać RKO, jednak został zepchnięty na metalowe schodki. Sheamus powrócił do ringu, jednak zdał sobie sprawę, że wygrana przez count-out nie dałaby mu pasa, więc wrócił po swojego rywala i próbował go odliczyć, jednak bez skutku. The Celtic Warrior wykonał Neckbreaker i pin tylko do dwóch. Po chwili Irlandczyk pchnął mistrza świata w stalowy narożnik i szykował się do wykonania Celtic Cross, jednak Randy w porę odskakuje i wykonuje Backbreaker. 2 count. Sheamus znalazł się na krawędzi ringu i The Viper próbuję wykonać DDT z drugiej liny, jednak pretendent kontruje i przerzuca go nad sobą i ląduje za ringiem. Po przerwie reklamowej Randy trzymał Sheamusa w headlocku, a ten wspierany dopingiem młodszej publiczności zdołał się uwolnić i uderzył go kilkakrotnie łokciem w brzuch i powala przeciwnika Double Axe Handle! 1....2....kickout! Irlandczyk sygnalizował Brouge Kick, jednak chybił, próba RKO skontrowana i po chwili Sheamus pomyślnie wykonuje swój finisher! 1...2...3! Ale nie! Orton położył nogę na linach! Celtycki Wojownik jest wściekły, bo bardzo mało brakowało do tego, by wygrał ten pojedynek. Sheamus przesunął Randy'ego na środek ringu i próbował jeszcze raz odliczyć, ale tym razem Orton odkopuje. Celtic Warrior próbuje ponownie wykonać kopnięcie, ale mistrz świata unika i Clotheslinem wyrzuca przeciwnika za ring razem ze sobą. Mimo tego, że panowie na pewno odczuwają skutki Last Man Standing Matchu na Extreme Rules, to się nie oszczędzają.

Randy bierze pas mistrza świata i próbuje odejść, jednak Sheamus łapie go i wrzuca ponownie do kwadratowego pierścienia. Sędzia wyrywa pas mistrzowski Ortonowi, odwraca się i chce go odłożyć, a tymczasem Randy kopie Sheamusa poniżej pasa, po czym wykonuje RKO! Sędzia szybko się odwraca i odlicza! 1...2..3! Randy Orton broni tytułu mistrza świata wagi ciężkiej

Po walce Randy nie czekał nawet na ogłoszenie wyników tylko zabrał szybko swój pas i stanął na rampie, gdzie świętował udaną obronę pasa mistrzowskiego. Takim obrazkiem kończy się Smackdown!

NEWSY

- Nowi bookerzy Smackdown chcą co najmniej nawiązać do czasów, gdy niebieska tygodniówka była traktowana na równi z RAW. W tym celu sprowadzeni został Jeff Hardy oraz Chris Jericho. Obaj mają odgrywać znaczące role w najbliższych miesiącach.

- Jeżeli chodzi o Jericho, to tym razem jego powrót (w porównaniu do ostatnich) nie będzie polegał na podkładaniu się innym zawodnikom. Creative Team Smackdown ma wobec niego wielkie plany i tylko, gdy ten będzie czołowym graczem, będzie mógł wyprowadzić inne gwiazdy.

- Na pierwszy rzut oka może wydawać się, że na Smackdown brakuje odpowiednio wypromowanych zawodników i CT się z tym zgadza jednak nie zamierza próżnować. Mówi się, że na duży push mogą liczyć nie tylko promowani od jakiegoś czasu Bray Wyatt czy Roman Reigns, ale także Damien Sandow, w którym jest ogromny potencjał.

- WWE zamierza dodać nieco "pikanterii" niebieskiej tygodniówce. Spekuluje się, że na porządku dziennym na Smackdown będzie krew i nieco więcej "extremalnych" pojedynków.

- Creative Team dyskutuje nad zmianą gimmicku dla Kofiego Kingstona, który od ładnych paru lat odgrywa właściwie tą samą postać i jest bardzo monotonny. Czy będzie się to wiązało z main eventami? Wielu zawodników na zapleczu uważa, że Ghanijczyk zasługuje na to, ale zdarzają się i tacy, którzy twierdzą, że Kingston nie wybija się ponad przeciętność i taka pozycja jaką ma jest dla niego idealna.

- Latem na Smackdown ma na dłużej zagościć jedna z legend WWE. Internauci spekulują o kogo może chodzić - padają nazwiska Rica Flaira, Hulka Hogana czy nawet Stone Colda. Nie wiadomo jednak ile w tym prawdy.

- W najbliższych tygodniach planowany jest duży storyline ze stanowiskiem Generalnego Managera Smackdown, bowiem obecny szef SD, którym jest Booker T zmaga się z kłopotami zdrowotnymi i być może będzie zmuszony zrobić sobie kilkutygodniową przerwę. Creative Team ma już plan na taką ewentualność i ma to być coś "dużego".

- Jeśli chodzi o dywizję Tag Team, która wygląda dużo gorzej niż na RAW, to jest plan jej odbudowy i w takim celu już wkrótce na Smackdown pojawi się nowa drużyna.

Monday Night Raw

12.05.2014

Panie i panowie, czas zacząć drugie Raw w drodze do Payback! W zeszłym tygodniu działo się wiele ciekawych spraw, pzypomnijmy kilka z nich!

:arrow: Generalny Menedżer Raw, Edge wraz z Kurtem Anglem, czyli swoim zastępcą, ustanowili Scramble Match o pas Stanów Zjednoczonych na Payback! Dzisiejszej nocy ujrzymy dwóch kolejnych i ostatnich uczestników tego pojedynku.

:arrow: Jeszcze wcześniej ustanowiony został Fatal 4-Way Match o miano predententa do pasa WWE na nadchodzącym PPV, pomiędzy Johnem Morrisonem, Danielem Bryanem, Batistą i CM Punkiem.

:arrow: Kane, oraz MVP zakwalifikowali się do Scramble Matchu.

:arrow: John Morrison w Main Evencie pokonał swoich rywali i to on zmierzy się z Dolphem Zigglerem, obecnym mistrzem WWE, na Payback.

Czas zacząć oficjalną część gali!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na całej hali rozbrzmiał theme song jednej z głównych tygodniówek WWE, czyli ,,Tonight is the Night". Fani zebrani na arenie zaczęli głośno wiwatować, a komentatorzy powitali wszystkich przed telewizorami, jak i zebranych w budynku. Przypomnieli oni w skrócie zeszłotygodniowe wydarzenia, jednocześnie zapowiadając dzisiejsze walki, którymi są Antonio Cesaro vs. AJ Styles, oraz Seth Rollins vs. Mark Henry. Oba te pojedynki są kwalifikacyjne do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback, którego obecnym posiadaczem jest Austin Aries. Ten rodzaj walki dawno się już nie odbywał, przez co Jerry Lawrer jak i Michael Cole oznajmili, że była to świetna decyzja obecnego Generalnego Menedżera Raw, Edge'a! Nie omieszkając, komentatorzy wypowiedzieli się jeszcze na temat poszczególnych sprawach na Raw i zapowiedzieli mistrza WWE, Dolpha Zigglera!

Tak jak wspomnieli komentatorzy, słyszymy theme song obecnego mistrza WWE, czyli Dolpha Zigglera! Po zeszłotygodniowym Fatal 4-Way Matchu, wie on z kim stoczy batalię na Payback o swoje mistrzostwo, zapewne teraz będzie chciał się na ten temat wypowiedzieć, także słuchajmy!

Dolph Ziggler: Stoję tu jako mistrz WWE. Tak samo będzie po Payback. John Morrison nie jest dla mnie żadną przeszkodą, aby po raz kolejny obronić moje mistrzostwo. Dokładnie wiecie, że jestem najjaśniejszą gwiazdą w rosterze, na każdej gali na której się pojawiam, cały czas kradnę show! Czy to Raw, SmackDown, Main Event czy coś innego. Nie ma lepszego ode mnie. Jest tylko jeden Dolph Ziggler, każdy chciałby być mną, ale przykro mi, jestem osobą nie do skopiowania, jedyną w swoim rodzaju z idealnymi umiejętnościami. Oferuje wam wszystko, co powinien posiadać wrestler kompletny! Doskonale o tym wiecie i nic tego nie zmieni, nawet John Morrison, który na Payback odniesie srogą porażkę!

Po tych słowach, słyszymy muzykę wejściową... predententa do mistrzowskiego tytułu WWE, Johna Morrisona!

John Morrison: Możesz domniemać Dolph, ale zeszłotygodniowa moja wygrana w Fatal 4-Way Matchu nie była przypadkowa. Pokonałem trzech świetnych zawodników, jestem z tego dumny! Ale poprzez to jestem głodny. Głodny zwycięstw. Wiesz co zawsze było moim marzeniem, jak byłem dzieckiem? Oglądając w telewizji, jak Hulk Hogan, Ultimate Warrior czy Randy Savage zostają mistrzami, czułem się tym zainspirowany. To było moim głównym celem zanim ostatecznie dostałem się do WWE, także na Payback pokaże ci w jaki sposób John Morrison spełnia swoje marzenia!

Dolph Ziggler: Zapomniałeś o tym, kto jest aktualnym mistrzem WWE. Jestem to ja, a zaszczytem dla ciebie jest to, że w ogóle ze mną rozmawiasz. Może i jesteś predententem, ale proszę cię, nie żyj w żadnym złudzeniu. Wygram na Payback, taka jest prawda. Jedna, jedyna dopuszczalna prawda, do której radzę ci się w tej chwili zastosować.

John Morrison: Jest jeszcze druga opcja, realistyczniejsza, możliwsza, o wiele bardziej lepiej przyjęta przez fanów. John Morrison wykonuje Starship Pain na Dolphie Zigglerze, przypina i mamy, raz, dwa, trzy, John został nowym mistrzem WWE, sprostał swojemu wyzwaniu, teraz on tworzy nową historię! Taki będzie koniec naszej batalii. Nic tego nie zmieni, Dolph. Wygrałem Fatal 4-Way Match, jestem jedynym godnym predententem do twojego tytułu mistrzowskiego.

Dolph Ziggler: Bardzo byś chciał, żeby tak było, prawda? Niestety, muszę zniszczyć twoje marzenia. Na Wrestlemanii trzydziestej, jubileuszowej, udało mi się w Main Evencie sprostać wyzwaniu i pokonać Daniela Bryana, oraz CM Punka! A co ty tam robiłeś? A no tak. Byłeś skontuzjowany! Nie było cię na Wrestlemanii! Ja tam byłem. Zdobyłem pas WWE. Nikt mi go nie odbierze. jestem jedynym mistrzem, który wszędzie kradnie show, świetnie się prezentuje i jest po prostu idealny! Więcej argumentów mogę jeszcze wyliczyć niż ty w przyszłości zdobędziesz jakiekolwiek pasy mistrzowskie. To jest kolejna, dopuszczalna prawda, John!

John Morrison: Dobrze. Masz rację. Kontuzja wyeliminowała mnie z Wrestlemanii. Lecz powróciłem. Teraz jestem predententem do pasa jakiego posiadasz. Wygrałem Fatal 4-Way Match, ALE jeśli to ci nie udowodni tego, że powinienem być na miejscu jakim jestem, to mogę podjąć się każdego wyzwania! Mogę zmierzyć się z każdym zawodnikiem, który będzie tego chciał, zobaczysz, że..

Theme Song Batisty rozbrzmiewa na hali! Odpowiedział on na wezwanie Johna Morrisona! Widać po Animalu, który wkracza do ringu, że jest zły, ponieważ to ostatecznie przez Johna nie jest predententem do pasa WWE.

Batista: Możesz zmierzyć się z każdym zawodnikiem, co, John? Także stocz pojedynek ze mną! Tydzień temu pozbawiłeś mnie szansy pokonania tego błazna i zostania mistrzem na Payback. Także odpowiadam na twoje wyzwanie. Jeśli masz dostatecznie odwagi, aby zmierzyć się ze mną, to zrób to, a nie gadasz jakieś farmazony. Pokaże wam wszystkim i przede wszystkim tobie, że Zwierzak jest chętny na mistrzostwa i ktoś taki jak ty, nie przeszkodzi temu na drodze.

John Morrison: Nie boję się ciebie, Batista. Jeśli chcesz ze mną walki, to przyjmuje twoje wyzwanie, jeszcze dziś stoczymy ze sobą pojedynek. Zobaczysz, że przyszły mistrz WWE jest w formie i jeszcze dzisiaj rozklepie cię w ringu.

Dolph Ziggler: Zaraz, zaraz... Nie żaden ,,przyszły" mistrz WWE. Takim mianem możesz okreslać tylko mnie, ponieważ musisz wiedzieć, że tak łatwo ci nie ulegne. A raczej w ogóle.

Batista: Moja dzisiejsza wygrana z tobą, John, pokaże wam, że ty, jako obecny predentent jest przypadkowy. Dzisiaj zostaniesz zniszczony w taki sposób, że nie dasz rady wystąpić za tydzień, jak i na Payback.

Po tych słowach John zamierza coś powiedzieć, ale Batista wykonuje mu Spear! Następnie stanął nad nim i zaczął wykrzykiwać mu prosto w twarz, że on jako były mistrz WWE, pokaże mu co to jest doświadczenie! Tym czasem Dolph Ziggler powoli wychodzi z ringu, nie chcąc w żaden sposób zostać zaatakowany przez Animala, który jednak nie zwraca na niego żadnej uwagi.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

*Panie i panowie, już za chwilę czeka nas kolejna walka kwalifikacyjna do Scramble Matchu na Payback o pas Stanów Zjednoczonych! W tym pojedynku zmierzą się ze sobą Antonio Cesaro, oraz AJ Styles. Dodatkowo jeszcze dzisiejszej nocy na Raw ujrzymy kolejny pojedynek o wejście do tej walki, a batalię w niej stoczą ze sobą Seth Rollins i Mark Henry.*

*Promo Payback*

___

*Przypomnienie zeszłotygodniowej wypowiedzi Edge'a o inicjatywie zorganizowania Scramble Matchu na nadchodzącej gali PPV*

Antonio Cesaro /w.Paul Heyman\ vs. AJ Styles - Scramble Qualifying Match

Nadszedł czas kolejnej walki kwalifikacyjnej do pojedynku o pas Stanów Zjednoczonych na Payback w Scramble Matchu! W ringu widoczni są już zawodnicy, Antonio miał już swoją szansę na Extreme Rules, lecz tam Austin Aries pokonał go. Dzisiaj będzie mógł zmazać plamę tej porażki. Za to AJ Styles jest zawodnikiem kompletnym, nie bez powodu ma miejsce w tej walce! Usłyszeliśmu gong i od razu obaj zawodnicy ruszyli na siebie. Klincz, który wygrał klient Paula Heymana, wykonując po nim silne uderzenia w głowę! Po tym nastąpił silny Clothesline i Phenomenal zaczynał mieć problemy. Irish Whip na liny, Cesaro przygotował się na Dropkick, ale mamy Pelé Kick! Dobra kontra Stylesa! Ten chwilę odpoczywa, a kiedy jego przeciwnik wstał, wykonał na nim Enzuigiri. Postanowił przypiąć, ale nie było nawet dwóch. AJ nie omieszkał w czynach, postanowił szybko działać, także Suplex był w drodze, ale Antonio był szybszy i mamy Headbutta! Złapał go jeszcze i Backbreaker. Chciał coś jeszcze dołożyć, także wykonał Irish Whip na liny i Big Boot! Cesaro zaczął szydzić ze swojego rywala, pokazując, że nie posiada do niego szacunku, co zdecydowanie fanom się nie spodobało. Chwilę jego nieuwagi chciał wykorzystać Styles, także dzięki temu ujrzeliśmy Clothesline, ale były Antonio nie dał się tak łatwo robiąc Back bady drop! To na pewno zabolało Fenomenalnego! Cesaro nie czeka, tylko od razu podchodzi do niego i wykonuje wiele uderzeń, kopnięć, które osłabiają AJ'a. Dodatkowo rzuca go w narożnik i sadza go na nim, ale ten skontrował jego atak i Styles Clash z narożnika! Niewiarygodne! Przeciwnik klienta Heymana chwilę się zbierał, ale w końcu przypiął! Już mamy dwa, ale menedżer Cesaro kładzie jego nogę na linach! Sędzia zobaczył to i skończył przypinanie. AJ zaczął się z nim kłócić, nie wierzył w to, co się stało, ale Antonio ostatecznie doszedł do siebie i mamy brutalne ataki dla Stylesa! Potem wyniósł go pod Cesaro Swing! Okręcił go wiele razy, a następnie mocno rzucił! Następnie wszystko potoczyło się bezproblemowo i Cesaro wykonał Neutralizer! Mamy także przypięcia i sędzia liczy do trzech! Panie i panowie, właśnie poznaliśmy kolejnego uczestnika Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych na Payback!

Poznaliśmy kolejnego, czwartego już zawodnika, który weźmie udział w Scramble Matchu na nadchodzącym PPV w walce o pas, który aktualnie dzierży Austin Aries.

Jesteśmy w tej chwili na Backstage'u, gdzie Renne ma zamiar przeprowadzić z kimś wywiad! Teraz już wiemy, że tym ,,kimś" jest... Daniel Bryan! Zobaczmy co ma do powiedzenia po zeszłotygodniowej porażce.

Renne Young: Witam cię, Daniel. W zeszłym tygodniu brałeś udział w Fatal 4-Way Matchu o miano predententa do pasa WWE. Jednak nie wygrałeś i nie stoczysz kolejnego pojedynku z Dolphem o jego mistrzostwo. Co o tym sądzisz?

Daniel Bryan: Cześć Renne. Tak, zostałem pokonany i ostatecznie pogodziłeś się z tym. Nie muszę wszystkiego wygrywać, a to co się stało na poprzednim epizodzie Raw, uświadomiło mi, że nie jestem gotowy w tej chwili na to, aby walczyć o pas WWE.

Renne Young: A czy już ostatecznie rozwiązałeś swoje sprawy z CM Punkiem? Jak wiemy, zaatakował on cię na Extreme Rules, przez co nie zostałeś wtedy mistrzem WWE.

Daniel Bryan: Byłem i jestem na niego zły. Nadal nie wycofuje się ze stanowiska w którym oświadczam, że Punk zachował się jak tchórz, atakując mnie od tyłu. Boi się walczyć ze mną w owartej walce, tak po prostu jest. Jednak to już jest dla mnie przeszłość i w tej chwili będę chciał jedynie podnieść się dalej w hierarchii, aby ostatecznie zawalczyć z Dolphem czy Johnem Morrisonem, zależnie od wyniku ich pojedynku na Payback.

Renne Young: Dziś zmierzysz się z Mr. Kennedym. Na pewno jesteś zmotywowany, aby odnieść zwycięstwo w tym pojedynku. Jak sądzisz, jakie są twoje szanse, jeśli chodzi o tą walkę?

Daniel Bryan: Mr. Kennedy jest zawodnikiem dobrym technicznie, oraz oczywiście ringowo, ale jednocześnie jest arogantem, to go zgubi. Pokonam go, udowadniając, że nie bez powodu byłem mistrzem WWE.

Renne Young: Dobrze. Dziękuje za wywiad. Powodzenia w walce!

*Przypomnienie zeszłotygodniowego zwycięstwa Austina Ariesa i Rhodes Brothers nad Antonio Cesaro i Teamem 3D*

Jesteśmy w tej chwili w gabinecie Generalnego Menadżera, Edge'a! Przegląda on różne notatki do czasu, kiedy ktoś zapukał do drzwi. GM Raw zaprosił tego kogoś do swojego gabinetu, a był nim...Austin Aries, mistrz Stanów Zjednoczonych!

Edge: O, cześć Austin. Co cię tu do mnie sprowadza?

Austin Aries: Na początku chciałbym odnieść się, co do Scramble Matchu na Payback. Chciałbym ci powiedzieć, że... Dziękuję ci, za zorganizowanie takiej walki! Znudziło mi się bronienie mojego pasa w normalnych walkach.

Edge: Dobrze... Cieszę się, że podoba ci się to, Austin! Jednak radziłbym ci trenować do tego pojedynku, będziesz musiał walczyć przeciwko czterem innym zawodnikom!

Austin Aries: To był mój główny cel w przyjściu do ciebie. Potrzebuję treningu, brania udziału w pojedynkach. Dzisiaj, na Raw nie mam ogłoszonej żadnej walki. Chce walczyć, Edge!

Edge: Spokojnie, spokojnie. Jako mistrz Stanów Zjednoczonych masz takie prawo, jeszcze dziś stoczysz pojedynek. Twoim przeciwnikiem będzie David Hart Smith! Chciałem znaleźć dla niego czas na dzisiejszej gali, dlatego już za niedługo zawalczysz z nim!

Austin Aries: Dobrze. Dziękuje, że wysłuchałeś mnie, Edge. Zdecydowanie pomoże mi to.

Edge: Jako Generalny Menadżer muszę dbać o formę zawodników z mojego rosteru, tak musi być. Tak czy siak, powodzenia w walce.

Austin podziękował Edge'owi i wychodzi z jego gabinetu, a Rated R Superstar odbiera telefon...

United States Champion Austin Aries vs. David Hart Smith - Non-Title Normal Match

Tak jak chciał Aries, już teraz odbywa swoją walkę na Raw! Jego przeciwnikiem jest były członek Tag-Teamu The Hart Dynasty, czyli David Hart Smith. Jest to oczywiście walka bez tytułu na szali. Obaj zawodnicy tuż przed gongiem podają sobie ręcę, okazując wzajemny szacunek, co podoba się fanom! Ale w końcu rozpoczynamy. Pojedynek zaczął się od zdecydowanej przewagi Austina, który zaciągnał swojego przeciwnika w narożnik, wykonując mu kilka kopnięć w głowę, oraz inne części ciała, skutecznie go osłabiając. Jednak odwrócił się, a kiedy biegł na Smitha, chcąc wykonać jakąś akcję, otrzymał Big Boot i szybki Clothesline, oraz Bady Slam! David szybko wszedł na falę. Czeka aż mistrz Stanów Zjednoczonych ponownie będzie na nogach, a kiedy już tak się stało, szybko odbija się od lin i biegnie na niego i kolejny Clothesline! Łapie następnie Austina i szykuje się Suplex, ale szybko kontra i Neckbreaker! Aries nie czeka, tylko szybko wchodzi na narożnik i Crossbody, a także Dropkick! Hart znajduję się w narożniku, co zostaje wykorzystane przez Austina i Enzuigiri z lin! Mamy pierwsze przypięcie w tym pojedynku, ale sędzia liczy tylko do dwóch. Mistrz Stanów Zjednoczonych obmyśla co zrobić dalej, czekając aż jego przeciwnik wstanie, który inkasuje Facebuster! Austin wchodzi także na narożnik po raz kolejny, chcąc zrobić Crossbody, ale Smith kontruje to na Powerslam! Teraz oboje leżą w ringu. Ostatecznie wstają jednocześnie i mamy klincz, z którego zwycięsko wychodzi David i dzięki temu zapina on Headlock, po którym następuje także Bady Slam, oraz Clothesline po odbiciu od lin! Aries leży, a Hart zakłada mu Sharpshooter! Czy mistrz odklepie? Jednak po chwili łapie się on lin, a kiedy wstaje, wykonuje Superkick! Po kilku sekundach od razu przypina, ale sędzia liczy tylko do dwóch! Austin nie może chwilę w to uwierzyć, ale po chwili opanowuje się i biegnie na swojego przeciwnika, ale mamy Arm drag, który jednak o dziwo zostaje skontrowany i mamy mocne kopnięcie w twarz! Mistrz Stanów Zjednoczoncych w tej chwilii tylko czeka i ostatecznie mamy Brainbuster! Nie pozostało nic innego jak tylko przypięcie, po którym nie ma niczego innego, jak to, że sędzia odlicza do trzech! Austin Aries pokonał Davida Harta Smitha!

Mistrz Stanów Zjednoczonych umocnił swoją pozycję jako posiadacz tego pasa. Jednak po chwilii zaproponował on uścisk dłoni Davidowi, który przyjął tą propozycję! Wychodzą oni razem, przy owacji fanów!

Jesteśmy tuż po walce Austina Ariesa z Davidem Hartem Smithem i słyszymy theme song CM Punka! Na pewno ma on coś do powiedzenia.

CM Punk: Wszyscy mówią o zeszłotygodniowym Fatal 4-Way Matchu, którego nie udało mi się wygrać. Jednego jestem pewien, a mianowicie tego, że nie była to moja wina. Może i to mnie przypiął John Morrison, ale to ze względu na to, że byłem rozproszony Batistą i Danielem Bryanem. Mieli oni do mnie jakieś denne, dziecinne sprawy do rozwiązania. Nie mogłem się skupić! To był główny czynnik mojej przegranej. Do tego Daniel Bryan mówi, że to przeze mnie nie zdobył pasa WWE na Extreme Rules. I dokładnie tak było! Uratowałem was, przed panowaniem kogoś takiego jak on, jako mistrza WWE. To byłaby totalna katastrofa, nie uważacie? Widzę, że się ze mną zgadzacie. Jego stwierdzenia, że zachowałem się jak tchórz, zdecydowanie są przesadzone, błędne, niewłaściwe. Jak tchórzostwem można nazwać to, co zrobiłby każdy dla dobra tego biznesu? Aby ktoś taki jak on, nie został mistrzem WWE? Postąpiłem najsłuszniej jak uważałem. A raczej każdy, kto ma zdrowy umysł, nie naćpany i zniszczony przez używki. Mistrzem WWE powinien być ktoś taki jak ja, czyli zawodnik kompletny, w pełni świadomy tego co robi, oraz Najlepszy na Świecie! Mistrzem nie powinien być Dolph Ziggler, tylko CM Punk i każdy doskonale o tym wie! To co się aktualnie dzieje, jest dla mnie złe, niemożliwe. Byłem mistrzem przez 434 dni. Do dziś nie poczułem tego tytuły na swoich biodrach. Powinno zmienić się to tydzień temu, a dopełnienie tego na Payback. To, że tak się nie stało, nie skreśla mnie jeszcze jako Najlepszego na Świecie. Już niedługo pokaże wam, co się dzieje, kiedy CM Punk jest zły na to, co się w tej federacji dzieje. Będę musiał zacząć od niszczenia tego, co mi przeskadza. I gwarantuje wam, że już niedługo tak właśnie uczynię.

Po tych słowach CM Punk zrzuca mikrofon na ring i przy średniej reakcji fanów wychodzi na zaplecze, wznosząc ręcę do góry i krzycząc, że nadal jest ,,Best in the World"

Seth Rollins vs. Mark Henry - Scramble Qualifying Match

Nadszedł czas drugiego na tej gali, jak i ostatniego kwalifikacyjnego już pojedynku do Scramble Matchu na Payback. W ringu po dwóch stronach barykady stają przeszłość, oraz przyszłość WWE, czyli Mark Henry i Seth Rollins. Oboje są bardzo zmotywowani, aby wygrać ten pojedynek, może to być szansa dla nich, aby zaistnieć. Słyszymy gong i Seth biegnie na swojego przeciwnika, ale inkasuje Shoulder Block! Następnie dostaje serię Headbuttów, ale uniknął potężnego Splashu, który na pewno zabolał nawet samego wykonawcę, Henry'ego. Rollins nie czeka, tylko odbija się od lin i Somersault plancha! Szybko idzie na narożnik i skacze, ale Mark łapie go i byłoby World's Strongest Slam, ale były mistrz Ring of Honor zdążył odskoczyć na liny i wykonał kilka uderzeń w głowę, ale w chwili wykonania kopnięcia w głowę Henry złapał go za nogę i wyrzucił na środek ringu! Zdecydowanie go to zabolało, a także potężny Clothesline! Wtedy nastąpiło przypięcie, ale sędzia doliczył tylko do dwóch. Zezłościło to Marka, dlatego złapał go za włosy, oraz rzucił w narożnik i mamy Body avalanche! Seth leżał na środku ringu, a kiedy Henry biegł na niego, ten podciął mu nogi, przez co ten się przewrócił! Rollins szybko wykorzystał okazję i zaczął obijać swojego przeciwnika, uderzająć go kilka razy w głowę, a także zakładając dźwignię na rękę! Jednak Henry ustał na kolana i wykonał kilka silnych headbuttów dla Setha! Obaj byli już poobijani, ale ostatecznie pierwszy wstał były mistrz Ring of Honor chcąc wykonać Avadę Kedavrę! Jednak były mistrz Wagi Ciężkiej po raz kolejny w tym pojedynku złapał go za nogę i wyrzucił przed siebie znowu robiąc Body avalanche! Henry zaczął tauntować i pokazując, że Rollins zostanie przez niego łatwo pokonany, ale ten o dziwo szybko wstał i kiedy jego przeciwnik się odwrócił, wykonał uderzenie kolanem z narożnika! Wtedy postanowił szybko przypiąć, ale było tylko dwa. Nie czekał tylko od razu założył dźwignię na Henrym, który jednak wyszedł z tego, ale Seth szybko odskoczył i Avada Kedavra! Finisher Setha Rollinsa w akcji, teraz nie pozostało mu nic innego jak tylko przypiąć, co zresztą czyni! Sędzia dolicza do trzech i w tym momencie to on jest ostatnim uczestnikiem Scramble Matchu na Payback o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych!

Seth Rollins zwyciężył, panie i panowie! To on jest ostatnim uczestnikiem Scramble Matchu! Ma na pewno z czego się cieszyć, to może być krok milowy w jego karierze. Wchodzi na narożnik, celebruje, fani nagradzają go oklaskami! Mają za co go oklaskiwać.

Jesteśmy na Backstage'u, gdzie Renne ma kolejnego już gościa, a jest nim zwycięzca walki, która odbyła się przed chwilą. Mamy tutaj oczywiście na myśli... Setha Rollinsa!

Renne Young: Witam cię, Seth. Jesteśmy tuż po twoim pojedynku z Markiem Henrym, powiedz mi, co po nim czujesz?

Seth Rollins: Nie mogę czuć nic innego niż duma i poczucie szczęścia. Zakwalifikowałem się do Scramble Matchu o pas Stanów Zjednoczonych. Zdobycie go, może być krokiem milowym w mojej karierze w WWE.

Renne Young: Tak więc masz pewność, że na Payback odniesiesz zwycięstwo?

Seth Rollins: Tego oczywiście pewnym nigdy nie mogę być. Scramble Match to rodzaj walki nieprzewidywalny, mogą się w nim stać kilka rzeczy naraz, ale ja postaram się dać z siebie wszystko, tak jak przed chwilą w moim pojedynku z Markiem Henrym. Szanuję Austina jako wrestlera, jest świetny w tym co robi. Jednak to już czas na nowego mistrza i mam szczere przeczucie, że będę nim ja!

Renne Young: A co sądzisz o uczestnikach tej walki? Obawiasz się ich czy może wręcz przeciwnie?

Seth Rollins: MVP to zawodnik, który ma doświadczenie w tej federacji. Posiadał już pas Stanów Zjednoczonych, na pewno będzie trudnym przeciwnikiem. Antonio jakiś czas temu pojawił się w WWE, także miał te mistrzostwo. Nie szanuję go, gdyby nie jego menedżer, nie byłby na Payback. Kane, jak i ja nie mieliśmy tego tytułu. Wszyscy, którzy znajdą się w tej walce, będą dla mnie wyzwaniem. Ale ja lubię wyzwania, dlatego podejdę do tej walki z odpowiednim przygotowaniem.

Renne Young: Dobrze. W takim razie dziękuje za wywiad.

Przenosimy się po raz kolejny na ring, ale raczej nie w zamiarach kolejnej walki, ponieważ do ringu udają się obecni WWE Tag-Team Champions, czyli Team 3D! Zobaczmy, co mają do powiedzenia.

Bully Ray: Wiecie, kogo w tej chwili widzicie? Widzicie najwspanialszy Tag-Team w WWE, ten który ma obecnie pasy mistrzowskie Tag-Team. Musicie wiedzieć, jak nas traktować. Z należytym szacunkiem, oraz uznaniem.

Devon: Inaczej być nie może. Górujemy w tej federacji jako tag-team. To dla NAS ludzie co tydzień w poniedziałek włączają Raw, z oczekiwaniem na Team 3D. Kiedy się nie pojawiamy, ludzie wysyłają skargi do oficjeli, nie chcą płacić za show. To jest to, czym jesteśmy. Niesamowitymi zawodnikami, jeśli których ludzie na Raw nie widzą, osobiście dzwonią do Vince'a, aby go zwyzywać.

Bully Ray: Dopełniliśmy to, obraniając nasze pasy na Extreme Rules przeciwko braciom Rhodesów. Nikt się nie spodziewał niczego innego! Złamałem stół Goldustem, to było coś. Nie miałem z tym żadnych problemów, dokładnie wiecie, że my, jako najlepsi ekstremalni zawodnicy w tej federacji, musieliśmy obronić nasze pasy mistrzowskie.

Devon: Co racja, to racja. Obecnie w WWE nie ma tag-teamu, który miałby stawić nam jakiekolwiek zagrożenie. Cody Rhodes, oraz jego ,,złoty" braciszek nie odebrali nam tytułów tag-team i tak zostanie już do końca naszej kariery w tej federacji, Inaczej być nie może!

Jednak już tuż po tych słowach Devona słyszymy theme song...Rhodes Brothers! Wchodzą oni do ringu z uśmiechami na twarzy, zobaczymy co mają do powiedzenia.

Cody Rhodes: Witam was, nasi ,,niezwykli" mistrzowie Tag-Team. Zgadza się, udało wam się pokonać nas na Extreme Rules. Przyznajemy się do naszego błędu i przepraszamy was, moi drodzy fani, że nie odebraliśmy tym błaznom pasów mistrzowskich! Musimy to zrobić, nie pozwolimy hańbić WWE takimi dennymi mistrzami!

Goldust: Wyśmienicie się z tobą zgodzę, mój braciszku. Czas odebrać im te tytuły, oni nie mogą ich dzierżyć. My, jako mistrzowie, zapewnialiśmy rozrywkę, godne i honorowe panowanie. To, co się w tej chwili dzieje, jest na pewno inne od tego, co było za czasów naszego panowania.

Bully Ray: Nie wierzę w to, co mówicie. Naprawdę myślicie, że byliście i możecie być lepszymi mistrzami od nas? Nie wiecie chyba, kim my tak naprawdę jesteśmy. My, to Team 3D. Najlepszy Tag-Team w przeszłości, teraźniejszości, oraz przyszłości. Nic tego nie zmieni.

Cody Rhodes: Przed tym, jak przybyliście do WWE wszystko było w jak najlepszym porządku. KIedy pojawiliście się, wszystko wywróciło się do góry nogami. Nikt nie okazuje do was szacunku i to bardzo słusznie. Nie zasługujecie na niego w aktualnej chwili.

Devon: Może i nie zasługujemy na szacunek, ale nie jest on nam potrzebny w odniesieniu wielkiego sukcesu. Teraz jesteśmy mistrzami Tag-Team, następnie będziemy celować w wyższe, bardziej prestiżowe cele. Wtedy zobaczycie jeszcze większą siłę Team 3D, obecnych mistrzów!

Goldust: Jako tag-team dużo osiągnęliście. Lecz w inny sposób nic już nie wpiszecie w swoje kariery. My za to, chcemy w tej chwili waszych pasów mistrzowskich, także lepiej uważajcie, bo niedługo możecie je stracić.

Po tych słowach Rhodes Brothers patrzą na siebie ze zrozumieniem i atakują Team 3D! Wykonują oni swoje finishery, a po tym biorą pasy mistrzowskie tag-team i wznoszą je ku górze!

Daniel Bryan vs. Mr. Kennedy - Normal Match

Tak jak wcześniej zapowiedziano, czas na tę walkę! Daniel zapowiedział, że postara się wygrać, pokazując to, że powinien być mistrzem WWE. Za to Mr. Kennedy z nonszalancją wchodzi do ringu, uważa, że bezproblemowo pokona swojego przeciwnika, a jak będzie, zobaczmy już teraz! Rozbrzmiał gong oznajmiający rozpoczęcie tego pojedynku. Oboje zawodnicy nie śpieszą się z rozpoczęciem, krążą po ringu, wypatrując okazji na zaatakowanie przeciwnika. W końcu to Bryan wyprowadza pierwsze uderzenie, poprzez kopnięcie Kennedy'ego w nogę. Następnie wykonuje serię takich kopnięć, które skutecznie osłabiają jego rywala. Potem szybko odbija się od lin, ale inkasuje Clothesline! Kennedy nie czeka, tylko szybko podchodzi do Amerykańskiego smoka i uderza go kilka razy pięścią, oraz kopnięcami w brzuch. Następnie tauntuje przed fanami, pokazując, że to tak naprawdę on jest lepszy niż Bryan, za co ci go wybuczają! Dzięki temu Daniel może wejść na narożnik i mamy dropkick z zaskoczenia, a zaraz po tym Roundhouse kicki, które skutecznie osłabiają Kennedy'ego, który po Headbuccie z narożnika zostaje przypięty, ale sędzia odlicza tylko do dwóch. Po tym Bryan czeka, aż jego przeciwnik wstanie, a kiedy ten to uczynił, pobiegł na niego chcąc zrobić Running single leg high knee, ale został zauważony i mamy Big Boot! Kennedy nie czeka od razu rzuca się na Daniela z serią uderzeń prosto w głowę i inne części ciała, a po tym mamy Irish Whip na liny no i Clothesline, oraz Bady Slam! American Dragon jest w opałach, a to pogłębia się po tym jak otrzymał kilka charakterystycznych akcji od byłego zawodnika TNA. Kennedy wrzuca Bryana w narożnik, a kiedy na niego biegnie, to nie wyprowadza ataku, ze względu na to, że dostaje kopnięcie prosto w głowę, oraz Flying Clothesline z narożnika! Daniel szybko przechodzi do kolejnej akcji, przez co właśnie ujrzeliśmy Suplex i Enzuigiri. Bryan miał zamiar przypiąć, co zresztą zrobił, ale mamy tylko dwa! Wtedy szybko odbija się od lin, unika Clothesline'a i mamy Crossbody prosto z lin i High Kick! Ależ dobra kombinacja Daniela Bryana! Teraz Mr. Kennedy leży w ringu i to postanawia wykorzystać jego przeciwnik i panie i panowie, mamy Lebbel Lock! Czy Kennedy odklepie? Jest daleko od lin, jest co raz bardziej prawdopodobna jego porażka. I tak, tak właśnie się dzieje, Kennedy odklepuje i to American Dragon triumfuje w tym pojedynku!

Tak jak Daniel zapowiadał, tak zrobił! Pokonał Mr. Kennedy'ego, udało mu się to! Celebruje teraz wraz z fanami, wchodzi na narożnik i długo skanduje YES! YES! YES! Jednak nie zawuaża CM Punka, który wbiega do ringu i Bryan inkasuje GTS! Fanom się to zdecydowanie nie podoba! Za to Najlepszy na świecie jest bardzo zadowolony z tego co zrobił i bierze mikrofon, zamierzając coś jeszcze powiedzieć!

CM Punk: Tak jak mówiłem, tak właśnie zrobiłem. Daniel Bryan irytował mnie, więc zrobiłem to, co uważałem za słuszne. Byłem zły i musiałem wyładować swoją złość. Oczywiście wiem, że nie macie mi tego za złe, właśnie uciszyłem najgorszego wrestlera w tej federacji! Ale Daniel teraz was nie słyszy, dlaczego go obrażacie? To jest złe... Tak jak to, co zrobiłem i zaraz zrobię to ponownie!

Tak jak przed chwilą powiedział, tak właśnie robi! CM Punk atakuje po raz kolejny Bryana i ponownie wynosi pod GTS, co właśnie zrobił! Następnie krzyczy coś jeszcze do Daniela, a fani buczą na niego, co można było się spodziewać.

Jesteśmy na backstage'u, gdzie Renne ma kolejnego już gościa na Raw, a jest nim uczestnik walki na dzisiejszej gali, która odbędzie się już za chwilę, czyli Batista!

Renne Young: Moim kolejnym gościem jest Zwierzak, Batista. Witam cię, już za chwilę zmierzysz się z Johnem Morrisonem, powiedz mi...

Batista: Co? Co mam powiedzieć? Czy obawiam się tego pseudo-wrestlera? Nawet nie mam siły śmiać się na takie bzdury. Tydzień temu John wygrał szczęściem, ja byłem za ringiem, okładając się z Danielem. A wtedy on przypiął Punka i został predententem. Kiedy ja byłem na szczycie, to on był nikim! Powtarzam: nikim! Tak naprawdę Morrison dostał się na szczyt całkowitym szczęściem. Dlatego mówię wam i tobie piękna, że dzisiaj John polegnie, a wtedy udowodnię, że to ja powinienem na Payback walczyć z tym błaznem, który obnosi się jako mistrz WWE. Już za chwilę dowiecie się, co robi ziwerzak kiedy jest zły. I to bardzo. Ponieważ nie pozwolę, aby John Morrison zabierał mi szansę na mistrzostwo WWE. Nie zgadzam się na to, aby taki amator, został posiadaczem najważniejszego tytułu w tej federacji. Pokonawszy go, uświadomię oficjelom, że predentent jest wybrany przypadkowo.

Wtedy Batista od razu poszedł, nie dawając dokończyć wywiadu Renne.

Ciągle jesteśmy na backstage'u, a tam widzimy Johna Morrisona idącego na arenę, ale zaczepia go... Mistrz WWE Dolph Ziggler! Morrison nie jest zadowolony z takiego aspektu spraw, ale został, czekając na to co się stanie.

Dolph Ziggler: Witam cię, John. Chciałbym życzyć ci powodzenia w twojej dzisiejszej walce z Batistą, na pewno będziesz musiał go potrzebować.

John Morrison: Słuchaj Dolph, nie interesują mnie twoje gierki. Dziś pokonam Batistę i udowodnię ci, że jestem zasłużonym predententem jeśli chodzi o twoje mistrzostwo. Na Payback ciebie także pokonam i zostanę nowym mistrzem WWE.

Dolph Ziggler: Komiczny jesteś. Nawet jeśli Batista cię pokona, nie będę za tobą płakał. Wygram nawet z nim czy z tobą. Chciałbym cię poinformować, że życzę ci tego, aby twój dzisiejszy przeciwnik skopał ci dupę i skontuzjował cię tak, abyś już nie wstał o własnych siłach.

John Morrison: Żyj w złudzeniach, Dolph. Muszę cię jednak poinformować, że tak się nie stanie. Przykro mi, twoje wypowiedzi nie sprawdzą się tutaj. Teraz cię żegnam, a ty będziesz mógł obejrzeć tu, na zapleczu jak pokonuje Batistę.

John po tych słowach odchodzi od Dolpha, który śmieje się z niego i wraz ze swoim pasem WWE idzie do swojej szatni.

John Morrison vs. Batista - Normal Match

I nadszedł moment dzisiejszego Main Eventu Raw! Predentent do tytułu mistrzowskiego WWE zmierzy się dzisiaj ze Zwierzakiem, Batistą. Obaj są bardzo pewni swojego zwycięstwa, nie myślą o innym scenariuszu niż ich wygrane. Znajdują się już teraz oboje w ringu, zmotywowani, aby wygrać, ale Batista swoim zachowaniem pokazał przed chwilą, że nie posiada aktualnie żadnego szacunku do swojego przeciwnika. Za to kiedy rozbrzmiał gong, rzucił się z rozpędem na Morrisona i zaczął wykonywać na nim serię punchy w brzuch i głowę, aż zaciągnął go do narożnika z którego rzucił na środek ringu. Następnie czeka, aż John wstanie i mamy potężny Clothesline! Po tym następuje przypięcie, ale mamy tylko dwa. Animal od razu wstaje i łapie swojego rywala za głowę, ale ten zaczyna go atakować i mamy dropkick! Szybko odbija się też od lin, ale kiedy biegnie, inkasuje Big Boot. Batista powoli podchodzi do Morrisona, co ten wykorzystuje i podcina go, a następnie wykonuje szybkie Crossbody z narożnika! Nie omieszka w akcjach i zaczyna wykonywać kilka punchy, ale kiedy następuje próba Suplexu, zostaje wyrzucony na środek ringu! Zwierzak biegnie na Johna, ale ten wyrzuca go z ringu! Morrison wykorzystuje to i po odbiciu od lin wykonuje Suicide Dive. Teraz oboje są już za kwadratowym pierścieniem. Sędzia odliczył dopiero do dwóch, a pierwszy wstaje JoMo, który zrobił High Kick! Następnie wrzucił Batistę w stalowy narożnik i Enzuigiri w jego głowę, która była przy tym narożniku! To musiało boleć! Potem wrzucił Animala do ringu, wchodzi na korner i szykuje się do Diving Crossbody co udaje mu się to i mamy szybkie przypięcie, ale sędzia liczy tylko do dwóch. John szykuje się do swojego finishera! Kładzie Batistę pod narożnik, wchodzi na niego, ale kiedy skacze, wykonując Starship Pain, Animal odskoczył! Nieudana próba akcji kończącej! Teraz obaj odpoczywają i w końcu razem stają na nogi. Wymieniają serię punchy, jednocześnie odbijają się od lin i podwójny Clothesline! Ta dwójka zaczyna powoli się męczyć tym pojedynkiem. Ostatecznie JoMo otrzymał Spinebuster, oraz szykował się do Spearu, ale John przeskoczył go i wykonał Superkick! To już będzie koniec! Mamy przypięcie, ale sędzia liczy tylko do dwóch! Coś nieprawdopodobnego. Ta walka jeszcze trwa! Morrison postanawia wejść na narożnik, czas na kolejną akcję z lotu i będzie to Crossbody, co się staje, ale widzimy Powerslam, a następnie przypięcie, ale jest tylko dwa! Batista łapie swojego przeciwnika za głowę, wrzuca go w narożnik i zasypuje go serią uderzeń i kopnięć. Staje w drugim narożniku, to po raz kolejny będzie Spear! John stoi już na nogach, Animal biegnie, ale Morrison skacze na liny i mamy potężne kopnięcie w głowę! Po chwili predentent do pasa WWE wchodzi też na narożnik, to czas na finisher, co staje się i mamy Starship Pain! Jest też przypięcie, sędzia liczy do trzech! John Morrison pokonuje byłego mistrza Wagi Ciężkiej, oraz WWE! To dużo będzie znaczyć w jego karierze!

John Morrison celebruje w ringu, to dla niego na pewno dużo znaczy. Cieszy się wraz z fanami do chwili kiedy do ringu zmierza..Dolph Ziggler! Co on zamierza zrobić? Staje on twarz w twarz z Johnem i wymieniają się oni słowami, co mistrz WWE kończy podniesieniem swojego tytułu w górę! Takim obrazkiem kończymy kolejne wydanie Raw!

• Reputacja:   1

images?q=tbn:ANd9GcQia9C9iqV2Z2TK4xppVBDTbdgHt0MsX4bXOmqX8zwnVm8biZD0CQ

Czas na drugą galę w drodze do NXT Rebiellion, już dzisiaj zobaczymy dalszy ciąg konfliktów, Adam Cole oraz Adrian Neville pokazali że nie przepadają za sobą. Sami Callihan oraz Necro Butcher tydzień temu stoczyli brutalną bitwę na zapleczu. William Regal powinien ogłosic co z pasami na NXT. Więc zapraszam na nowy odcinek NXT w nowej erze.

Galę NXT rozpoczęła najbardziej kontrowersyjna osoba w rosterze, Panama City Playboy Adam Cole. Zawodnik ten pojawił się na arenie w garniturze oraz czarnych okularach. Fani „nagrodzili” go spory buczeniem. Cole jednakże z uśmiechem na ustach wszedł do ringu i kazał sobie podać mikrofon. Zanim coś on powiedział znowu na trybunach poleciała fala heatu dla Adama, w końcu ten przeszedł do rzeczy.

Adam Cole – Gdy miałem pięć lat oglądałem takie gwiazdy jak Bret Hart, Shawn Michaels, Yokozuna czy Hulk Hogan. Dekadę później postanowiłem zostać wrestlerem, trenowałem dzień w dzień, walczyłem w małych salkach, przed kilkunastoma osobami za kilka dolarów. Mimo to wyrosłem na największy talent który aktualnie chodzi po tej ziemi, William Regal może myśleć że ma tutaj jakąś władzę. Adrian Neville może i jest ostatnim mistrzem NXT w starej erze, lecz to ja będe kolejnym championem. Nie ważne z kim mam zawalczyć i kogo pokonać, na Rebellion chcę walki o tytuł. William Regal to spasiony Anglik którego największym osiągnięciem było pocałowanie dupy Vince'a McMahona. Niech on teraz wyjdzie i ogłosi że Panama City Playboy Adam Cole jest nowym pretendentem.

Nagle niespodziewanie zagrała muzyka Coreya Gravesa, zawodnik ten wszedł do ringu przy mieszanej reakcji fanów.

Corey Graves – Adam, Adam, być może nie pamiętasz że tydzień temu to ja w walce wieczoru pokonałem na ostatniej gali ostatniego mistrza czyli Nevilla. To mi się należy starcie o pas, możesz mówić że było ci ciężko walczyć na małych salkach za kilka dolarów. Lecz ja wychowywałem się na ulicy, całe życie walczyłem by stanąć na szczycie. Regal powinien dać walkę o tytuł mistrzowski mi, ostatnio pokazałem że nie ma tutaj lepszego niż ja. Daje z siebie wszystko gdy tylko pojawiam się na arenie, oddaje tutaj serce oraz pot. Przez wiele lat nie było w tym sporcie tak zmotywowanej oraz głodnej sukcesu, nie ma dla mnie zasad. Jestem tutaj zby wygrywać pasy i zdobywać pase, mam gdzieś fanów, rywali a także ciebie.

Zawodnicy stanęli naprzeciwko siebie, tylko zagrała muzyka General Managera NXT czyli Williama Regala. Ten stanał na rapie z mikrofonem.

William Regal – Na NXT Rebellion w Main Evencie odbędzie się walka o nasze główne z wakowane złoto. Adrian Neville nigdy nie przegrał tego pasa, więc będzie on tam jednym z pretendentów. Drugiego zawodnika wyłoni dzisiejszy Main Event gdzie to Adam Cole zawalczy z Coreyem Gravesem o miano drugiego z pretendentów.

Zawodnicy byli zadowoleni, Adam Cole wystawił do swojego przeciwnika lewą rękę, jednak Graves go spoliczkował a następnie wyrzucił go z ringu. Cole był wściekły tylko że nie chciał on wejść do ringu tylko wyszedł z areny uśmiechając się jeszcze na rampie.

***Reklamy***

Match nr 1

Alex Shelley vs Sami Zayn

images?q=tbn:ANd9GcRRSBto8MGK-b19OJQpmW8i_nHsEqg_Tdmg1lUEAW0vuVfqyJlY2w vs images?q=tbn:ANd9GcTd9jEGhMQHIYcfHdM0vr1MUGf7ByMSa5uxrzFKyiHmL4CgyKaiIQ

Walka rozpoczęła się od klinczu, Zayn przeszedł za przeciwnika i zapiał mu Headlock. Alex rzucił rywala na liny i wykonał Shoulder Block, do tego odbicie od lin, tylko że wtedy Sami wykonał świetny Dropkick. Zamroczyło to mocno Alexa, wyszedł on z ringu i kłócił się tam z fanami. Gdy chciał wrócić to przy krawędzi Sami wykonał mu świetne Enzuigiri, następnie Zayn wziął rozbieg i chciał wymierzyć Planche za ring. Tylko Alex go przejął a następnie wrzucił swojego rywala w stalowy narożnik, mocno zamroczyło to Kanadyjczyka. Shelley wrzucił go do środka, sam za to wszedł na narożnik i wykonał Missile Dropkick a następnie zrobił rozbieg i wykonał wspaniały Springboard Moonsault ..1...2...Kickout ! Alex nie czekał i po chwili zapiął bolesny Single Leg Boston Grab, Kanadyjczyk mocno odczuł ból. Po chwili zaczął iść do lin, tylko że Shelley znowu przeszedł z nim na środek ringu. Zayn nie czekał i wykonał przewrót w przód, Alex wyleciał z ringu, Sami wział rozbieg by wykonać Suicide Dive. Gdy był jednak przy linach to Graves wykonał mocny Uppercutt przy linach. Shelley wykonał po chwili świetny Springboard Neckbreaker ….1.....2....Kickout ! Alex był wściekły, podniósł on przeciwnika, tylko że ten powalił go High Kickiem w głowę, powaliło to Shelleya. Zayn wskoczył na narożnik i wyonał świetny Shooting Star Press z narożnika dla oponenta ...1.....2....Kickout ! Alex szykował się do Ole ! Kicka w narożniku, tylko nagle zrobiło się ciemno na całej arenie. Po chwili zagrala muzyka The Ascension, Konnor i Viktor pojawili się odwracając uwagę Zayna, po chwili gdy Kanadyjczyk się odwrócił to zainkasował potężne STO od Shelleya ..1..2.3...Alex Shelley pokonuje Samiego Zayna !

Po walce Alex i The Ascension obijali Samiego, Shelley wykonał imponujący Frog Splash z trzeciej liny, za to Ascension szykowali się do swojej kończącej akcji. Tylko nagle zagrała muzyka Kevina Steena, ten pojawił się z krzesełkiem przeganiając całą trójkę i pomagając wstać swojemu przyjacielowi.

***Reklamy***

Po reklamach zagrała muzyka Olivera Greya, ten pojawił się w płaszczu oraz szaliku, wszedł do ringu z krzesełkiem i mikrofonem, usiadł na krześle po czym chwycił za mikrofon.

Oliver Grey – Przez lata w tej rozrywce sportowej dominowali wielcy mięśniacy, jednak żaden z nich nawet w żadnym stopniu nie był tak inteligentny i przystojny jak ja. Wy wszyscy ludzie siedzący na trybunach nie jesteście lepsi, mam pewną wiadomość w języku ludzi oświeconych. Intelligens sum qui semper in re CAPSA provoco ad pugnam aliquis. „Hoc autem oportet esse id quod post illius non eros”. Nie podejrzewam was że w ogóle coś zrozumieliście, więc mam też wiadomość w języku który zrozumieją nawet ludzie waszego pokroju. „Ja, najbardziej inteligentna osoba która kiedykolwiek była w tym biznesie, wyzywam do walki kogokolwiek z szatni. Jednak ta osoba musi być pewna tego że po starciu nie będzie miała żadnych szans.”

W tym momencie z areny wyszedł Kalisto, przywitał się on z fanami po czym ruszył do ringu by stoczyć walkę z Greyem.

Match nr 2

Kalisto vs Oliver Grey

images?q=tbn:ANd9GcRQSXutyQKc3eGI2vayZWX64KL-egw2rqp5A5H44tbBvGypk03A vs images?q=tbn:ANd9GcSwOzTHShNncZWMExQBD3VxJIt_KbS0zRa9y20rPVVh4ZS-bMu-

Oliver zlekceważył przeciwnika, podszedł do niego po czym spoliczkował luchadora. Zaczął on się kłócić z fanami i jednocześnie wyśmiewał przeciwnika, tylko gdy się odwrócił to otrzymał on Frankenstainer oraz Moonsault z narożnika ! ..1..2...3....Kalisto wygrywa w tej błyskawicznej walce.

Po walce wściekły Grey chwycił swój plaszcz i wyszedł z areny krzycząc że to dopiero początek.

***Reklamy***

Do ringu zmierzał Sami Callihan, szykował się on do swojej akcji, tylko że nagle od tyłu zaatakował go Necro Butcher. Zawodnik ten cisnął swoim oponentem o stalowe schodki, następnie Necro wyciągnął spod ringu kij do basseballu owinięty drutem kolczastym. Chciał nim zaatakować oponenta, tylko Sami w ostatniej chwili zrobił unik i wykonał Dropkick. Teraz to on chwycił za kij, podniósl on oponenta i chciał przylożyć mu maczugę do twarzy. Jednakże Butcher niespodziewanie wykonał mu Low Blow, do tego po chwili zaczał on okładać przeciwnika kijem z drutem. Gdyby tego było mało przyłożył mu on ten przedmiot do twarzy po której pociekła krew. Następnie jeszcze Butcher przeszedł po oponencie pokazując mu że ich konflikt dopiero się rozpoczyna.

Match nr 3

Chris Hero vs Hiroshi Tanahashi

images?q=tbn:ANd9GcRDeesX8FxQnKQAeOLj7q3pQ96u9kcge-hHUkV0O3398i4GiKqC vs images?q=tbn:ANd9GcQudG4FMt4JNZUDrJ8-ujtP6SepIOTZD5JtjICB3jZTAIlO8jgK

Hero na początku zaproponował podanie ręki rywalowi, ten oczywiście to przyjął za co zawodników tych nagrodziła pozytywna reakcja od fanów. Zawodnicy rozpoczęli od klinczu, jednak siłowo nikt z nich nie mógł za bardzo zyskać sobie przewagi. Hero więc przeskoczył za plecy rywala i zaczął mu wykręcać rękę, Hiroshi po chwili dał radę się uwolnić, do tego jeszcze wykonał Snapmare. Japończyk zapiął Headlock swojemu oponentowi, Chris dał radę jednak wstać, zrobił przeżut i teraz to on zapiął Camel Clutch. Tanahashi szybko wstał, lecz Chris chwycił go na barki a następnie wymierzył mu świetny Alabama Slam ...1...2...Kickout ! Amerykanin zrobił sobie lekką przewagę, wyszedł on do tego za liny. Podniósł rękę do góry by zgarnąć cheer od publiki, do tego wykonał on Slingshot Senton. Lecz Hiroshi w ostatniej chwili wystawił kolana, zrobiło to sporą krzywdę Chrisowi. Do tego Japończyk wykonał swojemu rywalowi z Ameryki bolesny Double Foot Stomp w klatkę piersiową, sędzia jednak znowu doliczył tylko do dwóch. Chris powoli chciał się podnieść w narożniku, Hiroshi chciał wykonać Corner Splash. Tylko że Hero w ostatniej chwili zszedł z linii ciosu, następnie szybko wymierzył on Japończykowi widowiskowy Hammerlock Suplex ...1.....2...Kickout ! Hero zapiął szybko Inverted Indian Deathlock. Dźwignia ta mogła nawet zakończyć tą walkę, Hiroshi wykonał kilka potężnych uderzeń w głowę dzisiejszego przeciwnika. Amerykanin musiał go więc puścić, w narożniku Hero chciał wykonać Elbow Smash. Tylko że Azjata w ostatniej chwili się odsunął, do tego Tanahashi wykonał oponentowi piękny Frog Dropkick. Do tego Japończyk wyszedł za liny i wymierzył dla Hero Springboard Crossbody ...1..2....Kickout ! Tanahashi jednak szybko wskoczył na narożnik, gdy jego oponent wstawał to wymierzył mu on piękny Missile Dropkick. Do tego także przechwycenie nóg Hero i zapięcie mu niezwykle bolesnego Figure 4 Leg Lock. Chris mógł teraz przegrać to starcie, zaczął on jednak wędrować w kierunku lin. Tanahashi nie pozwolił na to oponentowi, więc Chris obrócił się na brzuch i to teraz Hiroshi odczuwał ból. Japończyk błyskawicznie puścił rywala, do tego wykorzystał on to że Hero jeszcze leży. Azjata postanowił wykonać Diving Crossbody, lecz Chris go przechwycił po czym wykonał potężny Hero Sandwich ..1.......2.....Kickout ! Hiroshi jeszcze się nie poddaje, obydwaj zawodnicy leżeli osłabieni na środku ringu. Pierwszy dał radę wstać Amerykanin, podniósł on rywala, lecz Hiroshi wyrzucił go z ringu po czym wymierzył jeszcze Cannonball Senton z krawędzi ringu dla rywala. Teraz za ringiem zawodnicy leżeli i nikt nie mógł wstać, lecz powoli Hiroshi wstał japo pierwszy. Wrzucił on rywala do ringu, sam za to wszedł na narożnik, szykował się do wykonania Crossbody. Lecz przeciwnik go przejął po czym wykonał imponujący Body Slam, następnie Hero wszedł na trzecią linę i naskoczył na przeciwnika wymierzając mu Hero Stomp ….1....2...Kickout ! Walka wchodziła na coraz większe obroty, Amerykanin szykował się do wykonania Rollins Elbow Smasha. Tylko że Tanahashi tego uniknął a następnie wymierzył przeciwnikowi Enzuigiri prosto w głowę. Hiroshi nie miał siły nawet wstać, nagle zagrała niespodziewanie muzyka  Michaela Elgina. Zawodnik ten wskoczył do ringu i wymierzył walczącym zawodnikom Double Clothesline.

Po walce Elgin wyrzucił z ringu Chrisa Hero, za to zostawił tam Tanahashiego, wyniósł go po czym cisnął nim Powerbombem. Po chwili jeszcze dwa razy powtórzył on tą akcję, na koniec miał jeszcze Corkscrew Senton z narożnika dla Japończyka. Michael przy wielkich gwizdach fanów opuścił ring, przy schodkach miał jeszcze potężny Clothesline dla Chrisa Hero.

***Reklamy***

Kaval szykował się w swojej szatni do walki, gdy jednak chciał wyjść to na korytarzu zaatakowało go trzech zamaskowanych zawodników. Cisnęli go oni o ścianę korytarza, do tego jeszcze rzucili nim o drzwi które się aż połamały. Mocno zamroczyło to Kavala, jednak napastnicy nie przestawali atakować, przeszli oni z nim na parking i tam wrzucili go na samochód. Największy z nich cisnął Low Kim o przednią szybę auta która rozsypała się na wiele kawałków. Napastnicy odeszli zadowoleni a po chwili do lotnika podeszła służba medyczna.

Main Event – Starcie o miano pretendenta do pasa NXT

Adam Cole vs Corey Graves

images?q=tbn:ANd9GcQeQpY3fivZsQo8FjCCvrG0yzWLkP4LvZGJ0w6gJpU2NFj57d8s vs images?q=tbn:ANd9GcS03tSHKp7ivP_M0HZo-1IicdAHTg-8-a6aOxiZhf8Op-3eNxCjJA

Graves rzucił się na swojego oponenta, powalił on go na matę, w parterze wykonał serię potężnych uderzeń. Po chwili jeszcze odbicie się od lin i potężny Knee Drop w głowę Adama, Cole po tej akcji wypadł z ringu. Graves ruszył za nim, za ringiem chciał wykonać Clothesline, tylko że Panama City Playboy zrobił unik i wykonał imponujące Enzuigiri. Adam wrzucił swojego oponenta do środka, tylko gdy wszedł na narożnik to jego przeciwnik do niego doskoczył i wykonał świetny Superplex z narożnika ...1....2..Kickout ! Było blisko tego by Corey był już pretendentem, podniósł on przeciwnika, jednakże ten wymierzył efektowny Dropkick. Do tego wrzucenie w narożnik i imponujący Corner Clothesline dla Adama. Powaliło to na matę Cole'a, Graves wskoczył na narożnik, chciał wykonać Diving Crossbody. Jednakże zawodnik z Florydy przejął go w locie i wymierzył świetny Michinoku Driver II ! Corey wyleciał z ringu, Cole zrobił rozbieg i wykonał świetny Suicide Dive za ring dla swojego oponenta. Zawodnicy leżeli za ringiem, fani jednak nie nagrodzili Cola brawami tylko potężną falą heatu. Tylko że Panama City Playboy nic sobie nie robił z tego i cisnął przeciwnika do ringu. Sam za to wskoczył na narożnik i wykonał świetny Diving Crossbody dla Gravesa ..1.....2...Kickout ! Były mistrz Ring of Honor był wściekły, podniósł on oponenta, lecz ten go podciął i Graves zapiął bolesny Single Leg Boston Grab. Widać było ból na twarzy zawodnika z Florydy, szedł on jednak w kierunku lin. Po chwili doszedł on do lin, Graves był wściekły, chciał powtórzyć tą akcję. Tylko Adam go podciał i wymierzył świetny Elbow Drop z miejsca, po chwili także efektowny Standind Moonsault !! Cole nie przeszedł do pinu, zasygnalizował on koniec i po chwili zapiął Figure 4 Leg Lock. Wydawało się że Graves może się poddać, nie dał się on jednak i po chwili przekręcił się na brzuch i to Adam odczuwał ból. Więc zawodnicy po chwili odpuścili, Graves podnióśł przeciwnika, lecz ten wykonał Enzuigiri ! Do tego po chwili świetny Florida Key …...1.....2.....3...Adam Cole wygrywa i jest pretendentem do pasa NXT na IPPV Rebellion.

Po walce Cole wstał na narożnik, do tego pojawił się na rampię Adrian Neville, zawodnicy patrzyli na siebie i tym widokiem kończymy kolejny odcinek NXT !

Gale znów wrzucam w czwartek wieczorem (no chyba że to zaakceptowane zostanie jutro) bo jutro nie wiem czy znalazłbym czas na wstawienie gali... Zapraszam do czytania i komentowania naszych gal.

Friday Night Smackdown!

16.05.2014r

Smackdown otwiera video przedstawiające wydarzenia z ostatniej gali, na której to Randy Orton obronił pas mistrza świata wagi ciężkiej w kontrowersyjny sposob w walce z Sheamusem. Powoli zbliżamy się do Payback i dzisiaj powinniśmy się dowiedzieć z kim zmierzy się The Viper w obronie pasa mistrzowskiego.

Na arenie gra theme song Generalnego Managera Smackdown Bookera T, który powitał wszystkich na hali oraz przed telewizorami na niebieskiej gali nadawanej na żywo. Tydzień temu byliśmy świadkami World Title Matchu, walka stała na wspaniałym poziomie i właśnie z takich walk będzie słynął Smackdown za jego kadencji. No more words i w drodze na ring Jeff Hardy! Charismatic Enigma przywitał się z Bookerem i powiedział, że to wszystko jest niesamowite, a chodzi mi głównie o to, że tydzień temu pokonał Christiana, a na najbliższej gali Pay Per View chciałby pokonać Randy'ego Ortona w walce o pas mistrzowski wagi ciężkiej! "Posłuchaj tylko tych ludzi, Booker!" Fani zaczęli skandować "Hardy! Hardy!", a w stronę ringu wychodzi Sheamus!

"Witajcie panowie, od razu przejdę do konkretów. Booker - wysłuchaj mnie. Chciałbym otrzymać kolejną walkę z Ortonem o pas mistrzowski, jednak wiem, że nie ma nic za darmo, więc jeżeli Jeff również ma na to ochotę, to z chęcią zmierzę się z nim dzisiaj o miano pretendenta!"

Booker T chwilę się zastanowił, po czym zapytał fanów, czy chcieli by zobaczyć taką walkę. Ci zareagowali owacyjnie, zaś GM Smackdown stwierdził, że w dzisiejszym main evencie zobaczymy po raz pierwszy w historii walkę pomiędzy Jeffem Hardym, a Sheamusem, a zwycięzca trafi na Payback, gdzie zmierzy się z Randym Ortonem o pas mistrzowski wagi ciężkiej.

Roman Reigns vs. Dean Ambrose

Walka o miano pretendenta do pasa Interkontynentalnego. W zeszłym tygodniu starcie pomiędzy byłymi członkami The Shield ustalił sam IC Champion Alberto Del Rio, który dzisiaj zasiadł przy stole komentatorskim.

Sama walka idealna na opener Smackdown i niewykluczone, że zobaczymy kiedyś taki pojedynek jako atrakcje jakiegoś PPV.

Pojedynek długi i wyrównany - sporo zmian przewag, a fani dopingowali jednego i drugiego zawodnika. Nieco lepszy okazał się być Reigns, który w końcówce starcia uniknął ataku Clotheslinem i wymierzył Spear, po którym odliczył Deana.

Roman Reigns pokonuje Deana Ambrose'a i zostaje pretendentem do pasa Interkontynentalnego.

Po walce Reigns chciał pomóc dojść do siebie Ambrose'owi, jednak ten odepchnął go, po czym zły opuścił ring. Roman krzyczał coś do byłego United States Championa, jednak ten się nie odwrócił i poszedł na zaplecze. W tym samym momencie w ringu pojawił się Alberto Del Rio, który uderzył nowego pretendenta pasem mistrzowskim w głowę.

JESZCZE DZIŚ NA SMACKDOWN POJAWI SIĘ NOWY TAG TEAM! SZCZEGÓŁY NIECO PÓŹNIEJ.

REKLAMY

Po reklamach w ringu jest Matt Hardy, który podziękował fanom za ciepłe przyjęcie go ponownie i obiecał, że co tydzień będzie dawał z siebie wszystko, by Ci byli z niego zadowoleni. Tymczasem...

Bad News Barrett

Wade na początku swojego segmentu obraził publiczność mówiąc, że podczas gdy on co tydzień walczy w ringu, oni siedzą na hali bądź przed telewizorami wiecznie się obżerając. Jest ktoś taki jak Matt Hardy, dla którego Barrett ma złe wieści. Hardy jest aktywnym zawodnikiem, jednak ma jeszcze gorszą sylwetkę niż przeciętny widz i Wade nie widzi przed nim żadnych sukcesów w przeciwieństwie do Bad News Barretta. Segment zakończył się śmiejącym się Anglikiem i odgrażającym się mu Mattem stojącym w ringu.

Kofi Kingston vs. Fandango

Krótkie starcie obu zawodników. Fandango ostatnimi czasy się nieco zagubił o czym świadczy przebieg tego pojedynku. Na samym początku był w ofensywie i sprowadził Kofiego do parteru, jednak ten szybko uciekł z headlocku, po czym przerzucił rywala przez siebie, uniknął rozpaczliwego ataku Clotheslinem i wyprowadził Trouble in Paradise, po którym uzyskał pinfall. Kofi Kingston pokonuje Fandango!

Break the Walls Down! Podczas gdy Kingston opuszczał ring na arenie gra muzyka Jericho, który biegnie w stronę ringu! Fani szaleją, Y2J atakuje Fandango! Pierwszy w historii Undisputed Champion najpierw okładał tancerza w parterze, następnie wyprowadził Lionsault, by po chwili zapiąć Liontamer! Fandango od razu odklepywał, jednak Chris nic sobie z tego nie robił i trzymał go w dźwigni dopóki nie przerwali tego sędziowie. Fani skandują "Y2J", a ten spokojnie opuszcza halę.

Z Renee Young jest Randy Orton. Dzisiaj Randal zmierzy się z Jeyem Uso, ale również pozna swojego przeciwnika na Payback - w starciu o miano pretendenta do tytułu wagi ciężkiej zmierzy się Sheamus jak i Jeff Hardy. Na Extreme Rules wygrałem turniej o pas wagi ciężkiej pokonując w finale Sheamusa, a tydzień temu na Smackdown zamiast świętować, to wciąż musiałem słuchać o tym, jakie to miałem szczęście, bo Sheamus narobił sobie problemów z The Wyatt Familly. To nie jest mój biznes, jednak musiał z nim walczyć ponownie i po raz kolejny z nim wygrałem. Jeżeli spotkam się z nim na Payback zrobię to po raz kolejny i będzie tak ciągle, ponieważ nie stanowi on dla mnie wyzwania. Jeżeli chodzi o Hardy'ego, to jeśli z nim przyjdzie mi się mierzyć na Pay Per View, to kopiąc w czaszkę, sprawie, że on już do WWE nie wróci. Za chwilę mam walkę z Jeyem Uso, który jest mistrzem Tag Team. Nie obchodzi mnie to, ponieważ są trzy powody, dla których wygram z nim, tak samo jak pokonam Hardy'ego, Sheamusa, czy kogokolwiek! Jestem trzynastokrotnym mistrzem świata, jestem żmiją i jestem...Randy Orton.

Kamera przenosi nas na backstage, gdzie jest The Wyatt Familly. Głos zabrał Bray, który powiedział, że wszystko idzie zgodnie z planem. Tydzień temu nie musieli interweniować w walce Sheamusa, by ten przegrał. Wkrótce zrozumie on, że jedyną osobą, która może go wyzwolić jest Bray Wyatt. Cierpienie i ból jakiego dozna w związku z utratą szansy na zostanie mistrzem sprawi, że będzie mógł on zająć się czymś innym, czymś bardziej pożytecznym i właśnie wtedy pojawią się oni. Follow the buzzards.

World Heavyweight Champion Randy Orton vs. Jey Uso

Kolejne krótkie starcie na dzisiejszej gali. Mistrz świata kontrolował pojedynek właściwie przez cały czas nielicząc krótkiego zrywu mistrza Tag Team. Orton po jakimś czasie próbował wykonać DDT z lin, jednak Uso przerzucił go nad sobą, wyrzucając go poza ring. Po chwili Jey usiłował wykonać Sucide Dive, jednak Randal uniknął przez co Jey trafił na barierkę! Orton wykonuje RKO za ringiem! The Viper wrzucił przeciwnika do kwadratowego pierścienia i ponownie wykonał swoją kończącą akcje, co dało mu pinfall! Randy Orton pokonuje Jeya Uso.

Po walce brat Jeya, Jimmy sprawdzał stan swojego tag team partnera, jednak Orton zaatakował go i również jemu zaaplikował RKO. Randal wyczyścił ring z mistrzów Tag Team, po czym wziął mikrofon i powiedział, że to wiadomość dla zwycięzcy dzisiejszej walki wieczoru. Ktokolwiek zmierzy się z nim na Payback go nie pokona.

Na hali rozbrzmiał theme Paige, która udała się ku stolikowi komentatorskiego, do którego dołączyła, by komentować walkę div o miano pretendenta.

Battle Royal for be the 1# to Divas Championship: AJ Lee vs. Brie Bella vs. Nikki Bella vs. Beth Phoenix vs. Natalya vs. Eve vs. Tamina vs. Victoria vs. Kharma vs. Charlotte vs. Raquel Diaz

- Tamina została wyeliminowana przez Kharmę (0:26)

- Kharma została wyeliminowana przez Natalyę, Victorię, AJ Lee i Beth Phoenix (0:51)

- Natalya została wyeliminowana przez AJ Lee (0:54)

- Charlotte została wyeliminowana przez Eve (1:14)

- Raquel Diaz została wyeliminowana przez Brie Bellę (1:48)

- Eve została wyeliminowana przez Victorię (2:59)

- Brie Bella została wyeliminowana przez Beth Phoenix (3:20)

- Nikki Bella została wyeliminowana przez Beth Phoenix (3:41)

- Beth Phoenix została wyeliminowana przez AJ Lee (4:18)

- AJ Lee została wyeliminowana przez Victorię (5:27)

Po walce do ringu momentalnie wraz z krzesłem wskoczyła Paige i zaatakowała Victorię, a następnie wzniosła pas do góry i uśmiechnęła się ironicznie.

REKLAMY

Big E vs. Ryback

Ciekawe zestawienie pojedynku. Big E to były mistrz Interkontynentalny, który obecnie nieco zagubił się na Smackdown, zaś Ryback na początku swojej kariery był dominującą postacią, a obecnie notuje spadek w hierarchii, a tydzień temu otrzymał lanie od Chrisa Jericho. Ten kto wygra dzisiejszą walkę będzie mógł zwrócić na siebie uwagę.

Sam poziom pojedynku nie stał może na najwyższym poziomie, jednak zainteresował publiczność, bowiem w przeciwieństwie do dwóch poprzednich walk na dzisiejszym Smackdown trwał więcej niż kilka minut.

Po przerwie reklamowej Ryback trzymał w defensywie swojego przeciwnika, jednak ten wspierany dopingiem publiczność zdołał się wydostać w headlocku i przeszedł do ataku. Niestety, gdy okładał rywala w narożniku sędzia postanowił interweniować, by nie doprowadzić do jego dyskwalifikacji, co wykorzystał Ryback atakując palcem oko Big E'ego. Pozwoliło mu to przejąć kontrolę nad pojedynkiem i pomyślnie wykonać swój finisher. Ryback pokonuje Big E!

Po walce wyświetlono segment nagrany kilka godzin przed galą, w którym to The Miz rozmawiał z Christianem na zapleczu. Main Eventer Wrestlemanii 27 zapytał, czy Christian zauważył, co się teraz z nimi dzieje. Obaj byli kiedyś liczącymi się graczami w tej federacji, a teraz? Teraz na dobrą sprawę nie ma dla nich miejsca w karcie. "Ja jestem byłym mistrzem WWE, to ja pokonałem na Wrestlemanii Johna Cenę i teraz nic z tego nie pozostało."

Christian stwierdził, że również na ten temat rozmyślał. "Kiedyś byłem kochany przez fanów, jednak to nie było nic warte - po siedemnastu latach oczekiwania, gdy w końcu zdobyłem World Heavyweight Title, w spisku odebrano mi ten tytuł po pięciu dniach. Nauczyłem się wtedy, że warto liczyć tylko i wyłącznie na siebie...Chociaż, wiem, co chcesz mi zaproponować, Miz."

Miz powiedział Christianowi, że obaj byli członkami świetnych drużyn. Wystarczy wspomnieć - Edge & Christian! Miz również bywał mistrzem w drużynie z Johnem Morrisonem czy Big Showem, jednak tak naprawdę nigdy się z nimi świetnie nie dogadywał, a czuję, że połączony w tym samym celu z Christianem mogą zdominować Friday Night Smackdown. "Nie jestem typem osoby, która składa takie propozycje każdemu...Zrozum mnie, być może nawet pierwszy raz w życiu coś takiego robię, ale...teraz wszystko zależy od Ciebie. Wchodzisz w to?"

Christian chwilę się zastanowił, po czym przyznał Mizowi rację i zgodził się na sojusz.

JESZCZE DZIŚ - JEFF HARDY KONTRA SHEAMUS - ZWYCIĘZCA TRAFI NA PAYBACK, GDZIE ZMIERZY SIĘ Z RANDYM ORTONEM O PAS MISTRZA ŚWIATA WAGI CIĘŻKIEJ.

The Miz & Christian vs. Rey Mysterio & Sin Cara

Dobra walka drużynowa - to to z czego słynęła kiedyś niebieska gala. Miz oraz Christian debiutują jako tag team - lepiej nie myśleć, co się stanie, jeżeli przegrają dzisiejszy mecz. Sam przebieg pojedynku typowy dla walk drużynowych WWE. Początek to dominacja "dobrego" tagu w tym przypadku Reya Mysterio i Sin Cary. Po jakimś czasie, jednak gdy Sin Cara nie trafił z szarżą w narożniku Miz dokonał zmiany z Christianem i przez dłuższy czas był obijany przez swoich rywali.

Po przerwie reklamowej był on trzymany w headlocku przez Miza i wspierany dopingiem publiczności "podkręcanej" przez Reya Mysterio, zdołał się uwolnić i próbował przejść do ataku i doszło do podwójnego Clothesline'u!

Hot tag po obu stronach i do akcji przechodzi mistrz 619 oraz Captain Charisma. Mysterio zdominował Kanadyjczyka swoimi koronnymi akcjami i posłał go na liny, by wymierzyć sześć-jeden-dziewięć, ale Christian unika i wyprowadza roll-up! 2 count. Partner Miza próbował wykonać Killswitch, jednak Mysterio się uwalnia i wykonuje Hurricanrane. Christian po raz kolejny wpada na liny tuż przy swoim narożniku przez co Miz dokonuje z nim zmiany, czego nie widzi Rey! 619 udane i Meksykanin wchodzi na narożnik, by wykonać z niego Splash, jednak Miz go z niego spycha, wpada do ringu i wykonuje Skull-Crushing Finally, przez co uzyskuje pinfall! The Miz & Christian pokonują Reya Mysterio & Sin Carę!

Po walce Miz atakuje jeszcze Sin Carę, którego popycha i ten nadziewa się prosto na Spear od Christiana. Obaj panowie podają sobie dłonie i celebrują triumf na narożnikach.

Komentatorzy dyskutują nad nowopowstałą drużyną, zaś przed nami walka wieczoru - Sheamus kontra Jeff Hardy - zwycięzca zostaje pretendentem do pasa mistrzowskiego wagi ciężkiej, który jest w posiadaniu Randy'ego Ortona. Ten pojedynek już po reklamach.

#1 contender's match: Jeff Hardy vs. Sheamus

Pierwsza w historii walka obu panów.

Przed walką doszło do oficjalnej zapowiedzi obu zawodników w ringu przez Lillian Garcie. Obaj podają sobie dłoń i mamy pewność, że dojdzie do "czystej" walki z obu stron.

Początek bardzo wyrównany, jednak Sheamus jest silniejszy od Hardy'ego i to ten zdobył sobie przewagę atakując Jeffa głównie w partnerze i osłabiając go licznymi rzutami o matę.

Celtycki Wojownik po jakimś czasie usiłował wykonać Superplex z narożnika, jednak Hardy zdołał się uwolnić i kikoma ciosami zrzuca go na matę. Jeff chciał wykonać Splash, jednak na wstającym rywalu, jednak ten złapał go i nadział na swoje kolano! Pin do dwóch.

Sheamus sygnalizował wykonanie Brouge Kicku, jednak Charismatic Enigma uniknął i mamy roll-up! 2 count. Hardy przeszedł do ataku i kilkoma Clothesline'ami osłabia przeciwnika. Próba Whisper in the Wind nie udana i Irlandczyk próbuje przypięcia, ale tylko do dwóch.

Po reklamach Sheamus trzyma rywala w headlocku, a na trybunach słychać na przemian 'Let's go Hardy! Let's go Sheamus!".

Jeff jakimś cudem się podnosi, uwalnia się z dźwigni i wykonuje Whisper in the Wind! Próba Swanton Bomb, jednak Celt w porę się podnosi, wymierza kilka ciosów w narożniku i mamy Superplex! 1...2...kickout!

Sheamus pomyślnie wykonał Brouge Kick, jednak nie był w stanie odliczyć Hardy'ego, ponieważ ten wypadł z ringu. Trochę czasu zajęło mu "wciągnięcie" do niego ponownie przez co pin tylko do dwóćh! King of the Ring 2010 chybił z próbą kolejnego kopniaka i zahaczył nogą o liny! Kolejny roll-up i pin znów do dwóch.

Po krótkiej szamotaninie Jeff zdołał wykonać Twist of Fate! 1...2...Sheamus kładzie nogę na linach! Hardy wchodzi na narożnik i chce wykonać Swanton Bomb i...udało się! Ale nie! Sheamus blokuje się nogami i to musiało być bardzo bolesne dla Jeffa! 1...2...kickout! Obaj byli już bardzo zmęczeni, jednak nie przeszkodziło to w próbie wykonania Celtic Cross! Hardy w ostatniej chwili odskakuje i po raz drugi mamy Twist of Fate! Sheamus już chyba nie wstanie - Swanton Bomb! 1...2...3! Jeff Hardy pokonuje Sheamusa i zostaje pretendentem do pasa wagi ciężkiej!

Po dojściu do siebie widać, że Hardy był bardzo zmęczony i ten pojedynek kosztował go sporo sił. Jeff pomaga dojść do siebie swemu przeciwnikowi, patrzy na niego z uznaniem i obaj przybijają sobie piątkę. Sheamus unosi rękę Jeffa do góry mówiąc, że to on był dzisiaj lepszy, bije mu brawo i opuszcza ring udając się na zaplecze, tymczasem Hardy świętuje na narożniku...Kamera przenosi nas na zaplecze, gdzie The Wyatt Familly demoluje Sheamusa! Bray Wyatt śmieje się na głos, po czym cała trójka gdzieś odchodzi.

Będący wciąż w ringu Jeff Hardy patrzy na to, po czym postanawia udać się na zaplecze, by sprawdzić stan Sheamusa! Niestety dla niego - nie zauważył, że w ringu znajduje się ktoś jeszcze - World Heavyweight Champion Randy Orton zatrzymał pretendenta i wykonał mu RKO!

Widokiem stojącego Ortona z pasem mistrza świata wagi ciężkiej nad obolałym Hardym kończy się Friday Night Smackdown.

Pierwsza walka zapowiedziana oficjalnie na Payback PPV:

- Randy Orton © vs. Jeff Hardy - World Heavyweight Championship Match

ZAPOWIEDŹ KOLEJNEJ GALI

- Czy The Miz i Christian podbiją dywizję Tag Team na Smackdown?

- Jaka będzie rola Chrisa Jericho po pobiciu Rybacka i Fandango na dwóch ostatnich galach?

- Czy Sheamus zemści się na The Wyatt Familly?

- Czy Dean Ambrose pogodzi się z tym, że okazał się gorszy od Romana Reingsa i w którą stronę podąży konflikt tego drugiego z mistrzem Interkontynentalnym - Alberto Del Rio?

- Co będzie miał do przekazania pretendent do pasa mistrzowskiego wagi ciężkiej - Jeff Hardy?

- Generalny Manager Smackdown Booker T będzie miał ważne ogłoszenie związane z najbliższą przyszłością gali - co to będzie?

Fajnie by było jakby pojawiły się jakieś komentarze, bo sam dla siebie tego nie piszę.

Adrian!, chcesz komentarze? Proszę bardzo. Na początku wezmę pod lupę NXT, które pisze arkao.

I tak, Adam Cole pretendentem do pasa NXT. Dla mnie jest to niezły pomysł, bo ten wrestler jakiś tam star power ma. Do tego jeśli jego rywalem ma być Adrian Neville, to jest szansa skleić dobrą walkę.

No właśnie...walka. Na NXT były one całkiem niezłe. Arkao piszesz lepsze walki od swoich kolegów, co nie znaczy że sa one na jakimś super poziomie. Na pewno dałoby się rozpisać je lepiej, a tak poza tym nadużywasz w walkach słowa: świetny, znakomity, itp. Słowem, spuszczasz się nad zwykłą akcją, jakby było to coś fenomenalnego, a nie jest.

Zyan i Steen, ponownie w Tagu? Kolejny dobry pomysł. Mam nadzieję, że to dobrze rozwiniesz i finalnie dojdzie do kolejnego feudu obu panów.

Reasumując, NXT trzyma jakiś tam poziom. Ciągle coś się dzieje, są ataki po walce, przed walką, są pomysły, ale brakuje mi TREŚCI! Nie umiesz jeszcze dobrze przelać pomysłów na papier, w niektórych momentach ciężko się połapać o co chodzi. Przydałoby się również wydłużyć gale, bo jest strasznie krótka. Ode mnie dostałbyś za ostatni epizod NXT 4/10

Jeśli chodzi o SmackDown! to przede wszystkim trzeba poprawić OPRAWĘ GRAFICZNĄ! Przed wrzuceniem odcinka na forum PRZECZYTAJ dokładnie gale(przy takiej ilości tekstu nie jest to trudne) i odpowiedz sobie na pytanie - czy Ty sam przeczytałbyś taki syf? No kurwa! Ja w większości gali nie mogłem się połapać. Recepta na sukces w booking zone to przede wszystkim:

- oprawa graficzna (przyciąga ona w jakimś tam stopniu czytających. Ma również UŁATWIĆ czytanie, a nie odstraszać od projektu)

- storyline'y (musi to być coś co sprawi, że ludzie Cię zapamiętają! Ty, masz jakiś tam potencjał, ale brakuje mi treści)

- znak rozpoznawczy (np. Twoim znakiem rozpoznawczym mogłyby być walki. Człowiek którego imienia nie można wymamlać, w tym dziale pisał świetne walki, i to było jego znakiem rozpoznawczym, u Ciebie na razie jest to bardzo słaba oprawa graficzna, ale to nie jest pozytyw)

Teraz przejdę do SmackDown!:

- widać zalążek jakiś tam historii i muszę Ci przyznać, że są one nawet ciekawe. Feud Orton - Hardy, Tag team Christiana i Miza, czy kłótnia dwóch byłych członków The Shield może przyciągnąć Ci widzów, ale musisz mieć TREŚĆ! Tego nie było w dzisiejszym SmackDown, którego nawet nie chcę mi się oceniać. Słowem, popraw oprawę graficzną i wydłuż galę, a wtedy na pewno będzie lepiej, bo wiem że pisać UMIESZ. Czytałem Twoje stare diary (między innymi TNA, które zrobiło na mnie duże wrażenie) i jeśli SmackDown będziesz pisał na podobnym poziomie, to może zmienisz moje nastawienie do tej całej śmiesznej nazwy tego diary jakim jest....NEW ERA STARTS NOW!

POWODZENIA!

backayrdowania,

Przed wrzuceniem odcinka na forum PRZECZYTAJ dokładnie gale(przy takiej ilości tekstu nie jest to trudne) i odpowiedz sobie na pytanie - czy Ty sam przeczytałbyś taki syf? No kurwa!

Czytałem, jestem w stanie i nie uważam, żeby był to syf, no ale na następny Smackdown postaram się, żeby było wygodniej, jeżeli to tak przeszkadza.

Jeżeli chodzi o storyline'y, to trudno, żeby na drugiej gali działo się coś niesamowitego, ale gwarantuję, że już za tydzień zacznie się dziać i mam nadzieje, że przykuję waszą uwagę tym.

Walki - nienawidzę ich pisać i powiem szczerze, że najchętniej pisałbym jedynie zwycięzcę, no ale w sumie nie wypada, więc uprzedzam, że nie będę pisał ich długich, a jedynie ograniczył się do ogólnego opisu pojedynku i ewentualnie finisz będzie bardziej opisany, jeżeli będzie to istotne dla scenariuszu. Wolę postawić na fabułę niż na pojedynki, bo z doświadczenia wiem, że mało kto je czyta i ogranicza się jedynie do wyniku. Najgorsi są tacy, co czepiają się, że walki są krótkie, a i tak ma na nie wyjebane i nie czyta.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
    • Attitude
      https://www.youtube.com/watch?v=cmOvEdm10ikZobacz na YouTube
    • PpW
      TO NIE JEST MAIN EVENT, KTÓRY MOŻNA PRZEGAPIĆ, AXEL FOX VS MISTER Z - CHRISTMAS STREET FIGHT 🤯🎅 Zestawienie na które Fanatycy czekali od samego przybycia "Polskiego Lisa" do Ewenementu... NO I SIĘ DOCZEKALI 🔥🔥🔥 Czy walka której Axel domaga się od "Ale Grzeje" pójdzie po jego myśli, a może "Real Deal" powtórzy swój sukces z "Co Za Noc" i znowu przypnie Lisa? 🦊🔫 KUP BILET NA GRUDNIOWE HARDCORE FRIDAY I PRZEKONAJ SIĘ SAM 🔥🔥🔥 Bilety dostępne na stage24 - UWAGA ZOSTAŁA JUŻ TYLKO 2 PULA 🎟 Przeczytaj na fanpage.
    • Attitude
      W tym tygodniu doszło do bezpośredniej rywalizacji antenowej pomiędzy NXT i AEW Dynamite. Warto podkreślić, że NXT miało miejsce w legendarnej 2300 Arena i pojawiło się kilka postaci, które były mocno kojarzone z ECW. Najwidoczniej ta decyzja zadziałała pozytywnie, NXT zebrało o niemal 100 tysięcy osób więcej przed telewizorami niż Dynamite. NXT oglądało 619 tysięcy widzów, a Dynamite 523 tysiące. W ratingach przełożyło się to na 0.17 vs 0.16. Link do filmu Dzisiaj w nocy dojdzie do pierwszego SmackDown po Crown Jewel. Na ten moment WWE potwierdziło: - WWE Tag Team Champions Motor City Machine Guns pojawią się Grayson Waller Effect - Jey Uso zaprosił Samiego Zayna na SmackDown do dyskusji o wydarzeniach z Crown Jewel - Co dalej dla Cody'ego Rhodesa? - Wystąpi Roman ReignsPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KPWrestling
      Pora na walkę wieczoru! Na gali KPW Godzina Zero 2024 Red Scorpion pokonał Jacka Jestera i po raz kolejny obronił tytuł mistrza KPW. Wydawało się, że Włoch opuści najważniejszą galę roku z pasem na ramieniu, jednak celebrację przerwał mu niespodziewanie Hans Schulte. Niemiec wygrał wcześniej walkę Siedmiu Wspaniałych, gwarantując sobie mistrzowski kontrakt, który postanowił wykorzystać tego samego wieczoru. Były mistrz KPW Tag Team wyzwał do walki bardzo zmęczonego Scorpiona i zgodnie z przewidywaniami, pokonał go, odbierając mu pas. Nie ma wątpliwości co do tego, że był to skrajnie nierówny pojedynek. W związku z tym władze KPW postanowiły dać byłemu mistrzowi szansę na rewanż. Scorpion i Schulte zmierzą się po raz drugi! Tym razem jednak każdy z nich będzie gotów do walki w stu procentach. Szykujcie się na fenomenalne, historyczne starcie. Czy "Il Guerriero Mascherato" znów zachwyci polską publiczność i zostanie mistrzem KPW po raz drugi? Czy też przebiegły i cyniczny Hans Schulte udowodni, że zwycięstwo z Włochem na Godzinie Zero nie było jedynie wykorzystaniem chwilowej słabości rywala? Hans Schulte vs. Red Scorpion Instagram: hansschultepro redscorpion_wrestling KPW Championship match Gala Wrestlingu: KPW Arena 26 15 listopada 2024 Nowy Harem Gdynia Bilety: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...