Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Raw 01.05.2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na samym początku na ekranie ukazuje nam się Vince McMahon, który mówi o tym, że poprzedniej nocy razem ze swoim synem Shane’em dokonał czegoś, co dla niektórych wydawało się niemożliwe, a mianowicie pokonał HBK’a i Boga. Nastepnie Vinnie mówi, że dzisiaj zrobi dokładnie to samo, co Bóg robi cały czas, czyli weźmie sobie wolne, zaszyje się gdzies w zaciszu i zrelaksuje. McMahon postanawia również, że na dzisiejszej gali mianuje aż 5 osób na GM Raw. Są nimi…Spirit Squad. Pojawiają się zielone „dziewczynki” ze Spirit i zaczynają gadkę, że będzie to dla nich wielki zaszczyt itd. Itp. Następnie jeden z nich mówi, że są TT Championami i dziś na Raw mają zamiar (a dokładnie Kenny) powalczyć o World Title z Ceną. Następnie kolejny pajac ze Spirit mówi, że dziś divy będą walczyć w strojach cheerleaderek. Po tym pytają się McMahona, czy jest gotowy, ten potwierdza i razem ze Spirit Squad wykrzykuje ich bojowy okrzyk :P

Torrie Wilson & Maria def. Mickie James & Victoria

Końcówka:

Mickie James próbuje przerzucić przez liny na ring Marię, lecz w tym momencie pojawia się kontuzjowana Trish, która pod nieuwagę sędziego zagadanego przez Torrie pociąga za nogi Mickie, w wyniku czego ta zostaje odliczona przez Marię. Trish staje zadowolona na rampie, a Mickie wpada w lekki szał.

Na ring wychodzi 3 członków Spirit. Jeden z nich znowu zaczyna gadkę, że dziś dwudziestoletni Kenny zostanie najmłodszym w historii WWE Championem pokonując Johna Cenę, co nie znaczy, ze trojka znajdujaca się na ringu bierze sobie dzis wolne. Spirici ogłaszają w tym momencie 6 man Tag team match. Jeden z nich pyta się publiczności, czy chce wiedziec, dlaczego to robia, a następnie cała trójka wykrzykuje, ze są „Spirit Squad”, a ich przeciwników można nazywać „Odd Squad”. Chwile później uderza Theme Eugene’a i ten wychodzi do ringu w towarzystwie Snitsky’ego i Goldust’a.

Spirit Squad def. Eugene, Snitsky & Goldust

Końcówka:

Snitsky zmienia się z Eugene, po czym Johny uderza Goldusta, a ten upada na mate koło ringu. Johny wrzuca Eugene’a na ring, ten po chwili próbuje zrobić mu Stunnera, jednak członek Spirit Squad odpycha przeciwnika w stronę lin i wykonuje mu kick’a z powietrza. Następnie odlicza Eugene’a do 3.

W During Commercial zostaje pokazane, jak Mickie James atakuje na ringu Marię niszcząc ją doszczętnie…

Następnie widzimy Todd’a Grisham’a przeprowadzającego wywiad z Eugene’em. Todd pyta się Eugene’a, jak się poczuł przegrywając dzisiejszą walkę. Eugene wykazując się swoją inteligencją odpowiada, że to świetne uczucie, jednak jego wujek Eric Bischoff zawsze mu powtarzał, żeby nigdy się nie poddawać…jednak po chwili zmienia zdanie i mówi, że wujek Eric kazał mu się poddawac codziennie…następnie stwierdza, że wujek Eric był frajerem i mówi, że Bischoff może go pocałować w dupę, lecz w tym momencie Eugene’a atakuje Matt Striker uderzając go jakimś podręcznikiem i mówi, że nigdy nie należy okazywac braku szacunku do swojego nauczyciela.

Spirit Squad spotykają HBK’a w towarzystwie Big Showa i Haas’a. Spirici informują Shawn’a, że dzisiaj to oni są GM’s of Raw. To znaczy, że to oni ustalają tu zasady, ale Michaels nie musi się martwić, ponieważ mają dobre serce i dziś dają mu wolne….ale tylko jako wrestlerowi. SS postanawiają zrobić z HBK’a SĘDZIEGO w pojedynku Rob Conway vs Kane. SS już chcą odchodzić, jednak przypomina im się jeszcze coś. Jeden ze Spiritów wyciąga pomarańczową koszulkę z napisem MAY 19 i każe ją założyć Shawn’owi podczas walki, którą będzie sędziował…po czym SS życzą Michaels’owi dobrej zabawy i odchodzą.

Kane def. Rob Conway (special guest referee HBK)

Początek i końcówka:

Shawn wychodzi pierwszy w pomarańczowej koszulce z napisem MAY 19. Po nim pojawia się Conway. HBK informuje Rob’a, że chce sprawdzić, czy jest „czysty”, po czym po chwili wykonuje mu low blow, ściąga z siebie koszulkę i zakłada ją przeciwnikowi Kane’a. W tym momencie uderza „Slow Chemical” i sam Kane pojawia się na arenie. Widząc Conway’a w koszulce z przesladującą go data wpada w szał i zaczyna go niszczyć.

HBK wyraźnie daje po sobie znać, że podoba mu się „demolka” Kane’a. Najpierw wrzuca z powrotem na ring uciekającego Rob’a, potem wyciąga spod ringu kubeł na śmieci, który wpada w ręce Kane’a. Big Red Machine uderza kubłem Conway’a, wykonuje mu chokeslam, po czym schodzi z ringu i kieruje się w stronę wyjścia. Shawn jednak dopada mikrofon i powtarza trzykrotnie „May 19”. Kane wraca na ring, wykonuje na Conway’u TOMBSTONE PILEDRIVER, po czym odlicza go do 3.

Na ringu stoi Estrada, który przedstawia zawodnika, który zniszczył na Backlash 16-krotnego mistrza świata, czyli Ric’a Flair’a. Po chwili uderza theme Umagi i wrestler pojawia się na arenie…

Umaga def. Rory Fox

Końcówka:

Taka sama jak każda końcówka walki Umagi. Pojedynek jednostronny, bardzo krótki…

Na ekranie pojawia się Vince zabawiający się z Candice. Jakaś gadka szmatka w stylu „Będziesz moją pacjentką, a ja Twoim doktorem”, Vince napalony rzuca się na Candice i w tym momencie przerywa im HHH, który mówi do Vince’a, że ten chciał go widzieć. McMahon się ogarnia, po czym mówi, że potrzebuje przysługi ze strony Triple H, lecz wyjdzie to także na dobre Hunterowi. Vince mówi, że HHH był poprzedniej nocy bardzo blisko WWE Title, więc dziś zasługuje na specjalny udział na gali, po czym Mcmahon informuje Hunter’a o tym, że będzie sędzią podczas walki Kenny vs Cena. HHH wyraźnie niezadowolony pyta Vince’a. dlaczego nie może po prostu ogłosić pojedynku Tripe H vs John Cena o WWE Title. McMahon odpowiada, że to niemożliwe po tym, jak HHH na Backlash wykonał Spinebuster na Licie, uderzył młotem po walce sędziego, Edge’a i Cenę. HHH kontynuuje rozmowę, mówiąc, że on kryje Vince’a, a Vince jego i jeśli jakimś cudem Kenny zdobędzie dziś pas, to za tydzień Vince ma ogłosić walkę o tytuł, mianowicie Kenny vs HHH. Jeśli tego nie zrobi, to Hunter nie jest zainteresowany ofertą bycia sędzią na dzisiejszym Raw. McMahon jednak stwierdza, że HHH jest „The Game”, lecz on jest „Bossem”, po czym znowu przypomina sobie, że Trypel nazwał go niedawno starcem. Po tym Vince radzi Hunterowi, żeby ten lepiej przyjął jego ofertę, bo jeśli tego nie zrobi, to właśnie on może być starcem, kiedy otrzyma następny title shot. HHH odchodzi niezadowolony.

Na ring wychodzi Lita, która przedstawia najbardziej oglądanego mistrza WWE w przeciągu ostatnich 5 lat. Na ringu pojawia się Edge, który zaczyna swoją gadkę. Wspomina o tym, że Cena nie odliczył na Backlash jego, lecz HHH’a, więc Edge’owi należy się kolejny title shot. Edge mówi między innymi o tym, że „ukradł” show tak samo jak na Wrestlemanii, obraża komentarz Joey Styles’a, po czym stwierdza „oh my god Joey, you suck”. Edge przedstawia człowieka, dzięki któremu ukradł show na WM, którego zniszczył na WM, mianowicie „byłą” legendę hardcore’u…Mick’a Foley’a. Uderza theme Foley’a i Mick pojawia się na ringu. Foley mówi, że oglądał wiele razy taśmę z WM szukając błędu, który popełnił, lecz w końcu doszedł do wniosku, że zrobił wszystko tak jak zrobić powinien. Mick mówi również, ze był tej nocy skupiony i nastawiony na hardcore tak mocno, jak nigdy dotad…Następnie stwierdza, ze zmierzył się z najtwardszym sukinsynem w WWE. Foley ściska rękę Edge’a i całuje Litę w policzek. Po chwili jednak mówi, że w koncu doczekał się niezapomnianej chwili na WM, po czym na ekranie zostaje wyświetlony spear na płonący stół i wyraz twarzy Edge’a po spinowaniu Foley’a. Mick każe spojrzec Edge’owi na swój wyraz twarzy, mówiąc, że Edge już nigdy nie będzie taki sam, po czym stwierdza, że różni się od Rated R Superstar’a właśnie tym, że Edge już nigdy nie chciałby tego powtórzyć, a Foley z wielką chęcia zrobiłby to znowu i chce rematch’u z WM właśnie tu i teraz! Edge zaczyna się tłumaczyć, że wczoraj miał powazną walke na Backlash, otrzymał chair shota, jego dziewczyna dostała spinebuster’a itd. Ostatecznie Edge zgadza się na walkę na następnym Raw. Foley ogłasza, że będzie to Hardcore Match…

Na ring wychodzi Masters i zaczyna się żalić z powodu swojej walki na Backlash, mówiąc, że to był przekręt itd. Następnie stwierdza, ze Carlito niepotrzebnie z nim zadarł, ponieważ teraz zamiast jabłka będzie wypluwał swoje własne zęby. Po tym Masters wzywa RVD na Master Lock Challenge. Na ringu pojawia się RVD. Kiedy Chris łapie Rob’a na ring wbiega Shelton, który zaczyna okładac Van Dam’a, lecz chwile później pojawia się Carlito z krzesłem atakując Mastersa. Shelton ucieka z ringu, a RVD wyrzuca z niego Chrisa. Po chwili jednak pojawia się koles ze Spirit Squad, który ogłasza oficjalnie walkę RVD & Carlito vs Masters & Benjamin tu i teraz.

RVD & Carlito def. Chris Masters & Shelton Benjamin

Końcówka:

Shelton schodzi z ringu i wraca z krzesłem, jednak pojawia się Charlie Haas, który wyrywa przy linach krzesło z rak Sheltona, ten uderza o liny i nadziewa się na Carlita, który wykonuje na nim roll up i odlicza Sheltona do 3.

Na ekranie pojawia się Spirit Squad i Joey Styles wezwany przez członków SS podczas poprzedniej walki. SS wyrażają swoje niezadowolenie z powodu kometarza Styles’a. Ten jednak broni się słowami, ze wykonuje tylko swoją robotę. SS tłumaczą Joey’mu, że jeśli nie będzie komentował walki tak, jak sobie życzą, to będzie musiał włożyć na siebie strój cheerleaderki. Następnie SS zmuszają Styles’a, by ten powtórzył „The New WWE Champion is KENNY!”

Joey wraca na swoje stanowisko, lecz zastaje King’a, który nakłania Styles’a do „show some Spirit”. Ten nie wydaje się zbytnio zadowolony, lecz Lawler kontynuuje mówiąc, ze w ECW Styles pokazywał swój „spirit”. Joey odpowiada King’owi obrażając go, ten jednak cieszy się, że Styles w końcu pokazał pazur. Nastepnie Joey popycha dwukrotnie King’a, po czym uderza go „ z płaskiego”. Tym razem King wyraźnie wytrącony z równowagi odpycha mocno Styles’a, ten podnosi się z ziemi i opuszcza arenę.

Po przerwie Lawler przy stole komentatorskim zaczyna oficjalnie przepraszac Joey’ego i prosi go, by ten wrócił i dokończył razem z nim komentowanie dzisiejszego show…Styles pojawia się na rampie, lecz nie zamierza powrócić do stolika. Zaczyna mówić o tym, ze 6 miesięcy temu WWE zaproponowało mu prace i że to nie on przyszedł do WWE tylko WWE do niego. Styles kontynuuje mówiąc, ze nie potrzebował tej pracy ale otrzymał propozycję, ponieważ federacja ponownie zwolniła Jima Ross’a, który rzekomo był za słaby, po czym Joey tydzień po tygodniu obserwował, jaka jest różnica między pro-wrestlingiem a sports-entertainment. Styles mówi między innymi, że tutaj wrestlingu nie nazywa się wrestlingiem tylko właśnie sports entertainment, a wrestlerów nie nazywa się wrestlerami tylko „superstars”. Joey mówi także o tym, ze kazano mu podczas walk ignorowac opisywanie ciosów i pojedynku na rzecz sprzedawania storyline i rozwijania feudów, lecz to według niego jest nie w porządku wobec wrestlerów, którzy opuszczają swoje rodziny na całe tygodnie, żeby dać z siebie wszystko w tym ringu. Styles wspomina następnie, że został usunięty jako komentator na WM dlatego, że nie opowiada podczas komentarza historyjek, a następnie z tego samego powodu został odsunięty od Backlash i zastąpiony JR’em, który wyleciał jeszcze niedawno na zbity pysk, ponieważ nie odpowiadał WWE. Joey twierdzi, że to nie ma kompletnego sensu i że w ECW komentował SAM wszystkie PPV! Następnie Styles zaczyna wymieniać wszystko, czego ma już dość w tej federacji tj. sports entertainment, męskie cheerleaderki, zabawy swojego szefa w głupie angle z Bogiem oraz „miętolenie” się z divami. Na koniec Styles mówi, ze najbardziej z tego wszystkiego ma dość tych wszystkich fanów, którzy kupują bilety, żeby oglądać tą kupę gówna (czyli produkt WWE) przypominającą cyrk. Joey stwierdza, że nie chciał tej roboty i już jej nie potrzebuje, wyrzuca z mikrofonu znak WWE, po czym oświadcza: I QUIT! i odchodzi…

John Cena def. Kenny (special guest referee TRIPLE H)

Przebieg walki:

Cena już po chwili pojedynku łapie skaczącego z narożnika Kenny’ego i wynosi go do wykonania F-U, jednak HHH przeszkadza mu w tym, uderzając Cenę. Następnie Cena za ringiem zostaje obity przez resztę członków SS, lecz za każdym razem, kiedy Kenny chce odliczyć John’a, HHH jakby od niechcenia i strasznie powoli składa się do pinu…w końcu Kenny nie wytrzymuje i odpycha Huntera, ten funduje Kenny’emu punch’a, po czym robi Pedigree jednemu ze Spiritów, który wbiegł na ring. HHH ściąga koszulkę i woła resztę SS na ring, po chwili jednak macha na wszystko ręką i opuszcza ring. Cały SS zaczyna okładać Cenę. Hunter odwraca się jeszcze raz, ale ponownie macha ręką i zmierza w stronę wyjścia, gdzie jednak spotyka…HBK’a!! (tutaj oczywiście publiczność zaczyna skandować DX! DX! DX!). Obydwaj wrestlerzy patrzą się na siebie przez chwilę, potem razem spoglądają na ring, Hunter jednak odchodzi…W międzyczasie Kenny wykonuje Cenie leg drop z narożnika. Shawn wbiega na ring, lecz odlicza tylko do dwóch! Kenny ma pretensje do Michaels’a przez co otrzymuje Sweet Chin Music. Następnie HBK razem z Ceną czyszczą ring ze Spiritów, po czym Jasiu wykonuje w końcu F-U na Kenny’m i Shawn odlicza do 3. HBK schodzi z ringu i rzuca przez liny pas Cenie, ten zaczyna świętować tauntując na narożnikach…

KONIEC RAW

Jeśli chodzi o moją opinię, to Raw mi się nawet bardzo podobało i sądzę, że WWE na 100% powoli doprowadza do reaktywacji DX. Dzięki temu (plus angle z ECW) naprawdę z wielką niecierpliwością czekam na kolejne Raw :)

Co do raportu to niektóre momenty były pisane z pamięci, ponieważ coś mi kodeki nawalają i czasami nie mogę otworzyć filmów, gal itd. a ponieważ nie chciało mi się wczoraj w nocy resetować 5 razy kompa, żeby w końcu Raw się otworzył, stąd niektóre cześci raportu są pisane z pamięci. Mimo wszystko starałem się opisac galę dokładnie :)Miłego czytania.

PS. Wybaczcie literówki, błędy stylistyczne itd., ale chwilowo mam sprawną tylko lewą rękę z powodu małego wypadku, a pisac jedną ręką to kurewstwo :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wee Man

2

• Scythe

2

• sixter

1

• evertonian

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zajebisty raport, jak i zajebiste RAW.. Wszystko opisałeś dokładnie, zgodnie z tym, co działo się na gali, świetny raport, nie mam zadnych zastrzezeń..

A ten RAW był IMO najlepszym/najśmieszniejszym RAW w tym roku.. HBK i HHH jako sędziowie - brak słów, śmiałem się, jak głupi.. DX jest blisko... :) Suck It!

EDIT: bolek, kurwa, postaraj się napisac cos wiecej! To juz sie robi maksymalnie wkurwiajace, czlowieku!

Świetna robota i ogromne dzięki za raport.
Say Hello to The Bad Guy

Bardzo dobry raport, coś czuję, że gala AWF jest coraz coraz bliżej :)

Sam RAW według mnie także jeden z najlepszych w całym roku... jeśli nie najlepszy... Spirit Squad coraz bardziej zaczynają mnie wyprowadzać z równowagi, ale hej - przecież o to chodzi w ich gimmickach :D

Dobry segment z odejściem Stylesa... Wszystko ok, rzadko trafia nam się gala, oraz do niej raport, abym ja naczelny malkontent nie przyczepił się do niczego.. więc... może... ekhm... Torrie była głupio ubrana, mogła pokazać więcej ciała [żeby nie było tak idealnie musiałem coś wymyślić] :D

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Fajny raporcik. Shot czy nie shot Joey' S. wysmienity... :) Ale bardziej mi to podpada juz pod feud ECW...
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Raport bardzo fajny. Gala też. HHH i HBK jako sędziowie :) . Wole ich jednak oglądac jako zawodników walczących. Dzięki za raport.

20726886454675b1540758e.jpg

RAW bardzo dobre , kilka naprawde powalajacych momentow :))) HHH wkurwiajacy sie ze musi liczyc Cene co 5 sekund, HBK wrabiajacy Conway'a w ten caly MAY 19TH :P , a speech Styles'a shoot czy "shoot" po prostu swietny , szczegolnie podobal mi sie text o tym ze ignorujac rzuty jest rownoznaczne z obraza wrestlerow .... i niestety wraca JR :( a ja tak polubilem styles'a jako glownego komentatora ...

Sprowadzanie dowolnych rzeczy WWE i TNA na zamowienie forumowiczow !!!

REY024 Allegro, aktualna oferta:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24560233

• Urządzenie:  Android

Dobra gala a raport bardzo dobry - chlopak sie rozpisal :P

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

coz. Raw lepszy niz Backlash :D od okolic wm raw to naprawde swietny show i az cche sie czekac na te gale. wszystkie walki bardzo dobre, swietne segmenty (hbk i conway :D:D:D:D:D), super ss :) no i znakomity main event.

jedyne co mnie denerwuje to tak oczywista reaktywacja DX. powinni zluzowac z tymi taunt'ami i polaczyc ich w najmniej oczekiwanym dla widza momencie.

Styles genialny! az nie moge uwierzyc ze to przeszlo przez wwe tv..Jedyne co durne to fani. caly czas przyklaskuja styles'owi a jak on ich z leksza pojechal to juz buczenie :P

ps. raport swietny!

129287286446c8a666924a3.jpg

doskonaly raport nie ogladalem tego RAW ale z tego co czytam ta gala byla lepsza od Backlash. Zauwazylem ze autor raportu jest w malej konfuzji jesli chodzi o tytul, o jaki idze gra na tym show, wielu ludzi jest w konfuzji bo nie odroznia WWE title ktory jest na RAW i opatrznie nazywa go World title co w moim odczuciu odnosi sie do World heavyweight title ktory jest na SD.

Cale WWE jest w konfuzji bo nawet Triple H powiedzial przed Backlash ze bedzie eleven time world champion, a nawet przypomina mi sie tekst Kinga ze Ric Flair byl 16 time WWE champion, ale to byl blad.

Więc mamy WWE title na RAW oraz World heavyweight title kotry jest na SD. Wazniejszy tytul to ten ktory jest na RAW. Sam Edge stwierdzil tą prawde mowiac Kurtowi ze jest mistrzem podrzednego Show, co bylo prawdą. Nie wiem czy nie lepiej by bylo jakby WWE skasowalo World heavyweight title i zastapilo go WWE title SD. A RAW dopisalo do swojego tytulu ze jest to tytul RAW. Dzieki temu po kolejnych draftach nie bylo by roznicy czy ktos byl WWE champion RAW czy SD jak by byl kiedys i tego i tego to by sie mowilo ze jest to two time WWE champion a tak mamy galimatjas.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Zauwazylem ze autor raportu jest w malej konfuzji jesli chodzi o tytul, o jaki idze gra na tym show, wielu ludzi jest w konfuzji bo nie odroznia WWE title ktory jest na RAW i opatrznie nazywa go World title co w moim odczuciu odnosi sie do World heavyweight title ktory jest na SD.

drogi Sixterze. Odróżniam te dwa tytuły, tylko nie przykładam aż tak wielkiej uwagi do nazewnictwa, bo i tak każdy wie o co chodzi. Lecz w kolejnm raporcie specjalnie dla Ciebie nazwa "World Title" nie pojawi sie ani razu :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Świetny raport. Wszystko dokładnie opisane. Ja nie miałem możliwości obejrzenia gali, dzięki mojej "wspaniałej inaczej" nagrywarce... :/

[ Dodano: 2006-05-07, 11:36 ]

Taka myśl : Dlaczego te raporty, nie mogą być wrzucane na stronę? Przecież są profesionalnie pisane, zawierają to co powinny. Według mnie, moderatorzy tego działu, powinni otrzymać konta na stronę, i również tam wrzucać te raporty.

164305289646824b56733d3.gif

A na houseshow w San Jose zadebiutowal Oleg Prudius, wiec pewnie jutro zadebiutuje oficjalnie na RAW. Oby nie byl to kolejny gosc pokroju Khali albo Henry...

A na houseshow w San Jose zadebiutowal Oleg Prudius, wiec pewnie jutro zadebiutuje oficjalnie na RAW. Oby nie byl to kolejny gosc pokroju Khali albo Henry...

Mam dla Ciebie złą wiadomość. To BĘDZIE kolejny monster z zerowymi umiejętnościami... Prudius wygląda imponująco, ale w ringu sobie nie radzi. Więc mamy kolejną maszynę do kontuzjowania zawodników... Excellent...

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg