Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi Live - Polish Giant part 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

A ja wciąż mam naiwną nadzieję że grupka kilku/kilkunastu osób najgłośniej krzyczących w sprawie wznowienie współpracy, nie jest reprezentatywną próbą dla całej społeczności fanów wrestlingu. Liczę że jest trochę osób, które w dupie ma personalne uprzedzenia i chciałoby oglądać przynajmniej przyzwoity polski produkt wrestlingowy o który chcemy walczyć. Brzmi naiwnie? Pewnie tak, ale przynajmniej chcemy coś w tym kierunku zrobić, a nie wyłożyć laskę i czekać aż federacja upadnie...

Swoją drogą ciekawe, że osoby które na IRCu regularnie obrabiają dupę userów za ich plecami, czuje się urażona, gardzą a nawet nazywają chujami tzw. "elytę", która miała czelność ustalać coś bez ich wiedzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350558

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

11

• -Raven-

7

• legopower

7

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

A ja wciąż mam naiwną nadzieję że grupka kilku/kilkunastu osób najgłośniej krzyczących w sprawie wznowienie współpracy, nie jest reprezentatywną próbą dla całej społeczności fanów wrestlingu. Liczę że jest trochę osób, które w dupie ma personalne uprzedzenia i chciałoby oglądać przynajmniej przyzwoity polski produkt wrestlingowy o który chcemy walczyć.

A jakie to ma w tym momencie znaczenie? (i jakie w ogóle miało?) Gdybyś się z tym w jakikolwiek sposób liczył Koper, to sprawdzilibyście to (ankieta? Temat do dyskusji?) zanim została ponownie nawiązana współpraca z DDW, zamiast teraz uderzać w ton świętego oburzenia męczenników w walce o propagowanie wrestlingu w Polsce (na zasadzie: "my wam wrestling niesiemy pod strzechy, a Wy tylko krytykować potraficie i kręcić nosem!").

Zrobiliście co chcieliście zrobić (w końcu wasz cyrk - wasze małpy, mieliście do tego prawo), ale przynajmniej można by było sobie teraz darować te wzniosłe motywy prometejskie, jak to podjęliście tą trudną, niepopularną decyzję dla dobra nas wszystkich.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350561

, to sprawdzilibyście to (ankieta? Temat do dyskusji?)

Pośrednio to zrobiliśmy: http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=42980

jak to podjęliście tą trudną, niepopularną decyzję dla dobra nas wszystkich.

Od początku miałem świadomość że nie trafimy do wszystkich, bo to zwyczajnie niemożliwe. Duża doza ryzyka była wkalkulowana, nie jestem oburzony bo wiedziałem i z dużą trafnością byłem w stanie wytypować kto będzie najgłośniej krzyczał.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350562

-Raven- napisał/a:

He, he - dobre, Koper. To tak jakby zrobić sondę: "czy chcesz pojechać na spotkanie z osobą znaną z pierwszych stron gazet?", a dopiero później (po podliczeniu głosów) okazałoby się, że tą osobą jest Trynkiewicz :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350564

-Raven- napisał/a:

Ale tylko pośrednio. Nikt by nie pomyślał, że taki temat nie dotyczy jedynie tego, ze jak Atti samo(!) zrobiłoby galę to czy byśmy się takim pojawili. Zapewne nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że mogłoby chodzić o galę DDW organizowaną pośrednio przez Attitude. Wiem że to był temat będący pochodną zainteresowania żartem na prima aprilis i dlatego nie powinno się tego używać jako argumentu w rozmowach w tym temacie, bo Attitude a DDW plus Attitude to jest różnica, nawet ogromna.

Mnie osobiście współpraca z DDW nie grzeje ani nie ziębi. Pisałem już że jak będzie zlot to pojadę, ale nie musi to być równoznaczne z pójściem na galę.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350565

Porównanie zabawne (szczególnie w kontekście Trynkiewicza polskiego wrestlingu ;P), ale z jego słusznością bym polemizował :). Niemniej jeżeli teoretycznie większość osób wspierałoby projekt wrestlingowy Attitude, to pewne wnioski z tego można przełożyć na projekty współtworzone przez Attitude. Wiem że teraz odniesiesz się do tego, z kim ta współpraca jest, więc może poprzestańmy na swoich stanowiskach
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350566

Trochę smutno patrzy się na to wszystko.

Do tej pory widziałem różne dyskusje na forum, ale nigdy nie były one tak ostre. Tymczasem teraz jeżeli jeszcze nie mamy wojny, to niewiele dzieli nas od jej wybuchu.

Po zapoznaniu się ze stanowiskami obydwu stron, wszystko wskazuje na to, że za stroną contra stoją argumenty, a za stroną pro nadzieja na sukces.

Chciałbym aby ci, którzy są przeciwko nie odeszli z forum (każdy z Was decyduje o jego kolorycie). Natomiast tym którzy są za i będą działać w tym kierunku, chciałbym życzyć tego, aby nie sprawdziło się stwierdzenie, że chodzenie po bagnach wciąga...

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350678

• Reputacja:   1

Widzę, że niektórzy widzą tutaj zalążek 3 wojny światowej. Really?

Jeżeli chodzi o konflikt... No cóż, przeważnie przekładam rozwój nad unoszenie się honorem, ale akurat w tym feudzie jestem po stronie protestujących. Mają znacznie lepsze argumenty (pozdro Sixkiller i -Raven-), gdy w tym czasie forumowi sojusznicy DDW odgrywają gimmick mesjaszy polskiego wrestlingu i wielkich męczenników.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350694

Ja jestem bliżej tych, którzy protestują, ale mam mieszane uczucia, bo przecież jest Polish Giant, a on nie wszedłby w to wszystko, gdyby coś naprawdę nie było na rzeczy jeżeli chodzi o ten "generalny remont w DDW". Pozostaje czekać i mam nadzieję, że jeżeli rok 2014 przynosi takie zmiany na polskiej scenie wrestlerskiej, to w roku 2015 będzie już tylko z górki i będziemy jedynie oczekiwać gal w spokojniejszej atmosferze niż teraz.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350702

• Reputacja:   66

bo przecież jest Polish Giant, a on nie wszedłby w to wszystko, gdyby coś naprawdę nie było na rzeczy jeżeli chodzi o ten "generalny remont w DDW".

A co to on jest jakimś inwestorem czy jak ? Po prostu dostał ofertę,ma możliwość zarobku na dodatek w rodzimym kraju więc skorzystał.Polish Giant z polityką DDW niema nic wspólnego,jest po prostu zwykłym wrestlerem w tej federacji więc nie róbcie z niego jakiegoś zbawiciela :P

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350779

No i wpisał się Don Roid. Wpis jest ogólnie przyjazny, utrzymany w pojednawczym tonie, więc nie będę go atakował i doszukiwał się złych intencji. Zwróćcie jednak uwagę na fragment, w którym Don wyjaśnia, dlaczego się nie udało. Nie pisze o stu tysiącach złych decyzji, które podjął, ale daje nam do zrozumienia "to wy, fani z Europy Wschodniej (sic!), jesteście jacyś inni i nie da się z wami normalnie". A przecież jego współpracownikami w DDW byli sami Polacy. Na tym forum też doradzali mu sami Polacy. I co? Tak się liczył z waszym zdaniem, że w obliczu coraz gorszej frekwencji na galach DDW najpierw kopnął nas w dupę, a potem skombinował sobie jakiegoś konsultanta z USA :)

Don dalej jest szefem DDW i co jeszcze bardziej oczywiste, dalej ma amerykańską mentalność. Siłą rzeczy nie jest w stanie ocenić, co się tutaj sprzeda, a co nie. Powinien więc zostać odsunięty od wszystkich procesów twórczych, ale na to oczywiście nie ma szans, bo przecież jest szefem i chce mieć coś do powiedzenia w kwestii swojego dziecka. Poza tym słaba strategia reklamowa: WWE nie wróci, TNA nie przyjedzie, więc wszyscy na DDW. Do tej pory alternatywą dla braku WWE i TNA było siedzenie w domu, więc trzeba najpierw coś pokazać, żeby wyjazd do Rzeszowa zaczął być postrzegany jako lepsza alternatywa.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350846

Don dalej jest szefem DDW i co jeszcze bardziej oczywiste, dalej ma amerykańską mentalność. Siłą rzeczy nie jest w stanie ocenić, co się tutaj sprzeda, a co nie. Powinien więc zostać odsunięty od wszystkich procesów twórczych, ale na to oczywiście nie ma szans, bo przecież jest szefem i chce mieć coś do powiedzenia w kwestii swojego dziecka.

A to Ci niespodzianka! Nie trzeba było być Wróżbitą Maciejem żeby przewidzieć, że tak będzie miała wyglądać ta "nowa współpraca" - czyli Roid jako McMahon i "polscy doradcy", których pomysły będzie wykorzystywał lub nie (deja vu?). Przy takim układzie nic się nie zmieni, bo Roid ma swoją własną wizję i będzie cisnął na kierunek taki jak do tej pory, a ten się nie sprawdził. By to miało sens, Roid musiałby dać całkowicie wolną rękę "nowym bookerom", a samemu zając się konsumpcją Snickersów i tylko obserwować efekt nie wpierdalając się między wódkę a zakąskę. Znając mentalność Don Dona, prędzej oddałby swoją żonę dla N!KO na prywatny pokaz Kleinów, niż stery swojego ukochanego dziecka "jakimś internetowym cwaniakom, co to w życiu nigdy bumpa w ringu nie przyjęli a się mądrują".

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350858

daje nam do zrozumienia "to wy, fani z Europy Wschodniej (sic!), jesteście jacyś inni i nie da się z wami normalnie".

Może ja jakoś źle czytałem, ale napisał jego odczucie: w europie wschodniej (fakt mógł napisać centralnej, w każdym razie zachodem to my nie jesteśmy) są inni fani niż w tych miejscach w których był. Ja nie widzę tu nigdzie tego:

"to wy, fani z Europy Wschodniej (sic!), jesteście jacyś inni i nie da się z wami normalnie"

No, ale może ja miałem z mało styczności z Donem i nie przesiąknąłem jeszcze nienawiścią do niego :roll:

[ Dodano: 2014-05-02, 17:32 ]

Don dalej jest szefem DDW i co jeszcze bardziej oczywiste, dalej ma amerykańską mentalność. Siłą rzeczy nie jest w stanie ocenić, co się tutaj sprzeda, a co nie. Powinien więc zostać odsunięty od wszystkich procesów twórczych, ale na to oczywiście nie ma szans, bo przecież jest szefem i chce mieć coś do powiedzenia w kwestii swojego dziecka.

A to Ci niespodzianka! Nie trzeba było być Wróżbitą Maciejem żeby przewidzieć, że tak będzie miała wyglądać ta "nowa współpraca" - czyli Roid jako McMahon i "polscy doradcy", których pomysły będzie wykorzystywał lub nie (deja vu?). Przy takim układzie nic się nie zmieni, bo Roid ma swoją własną wizję i będzie cisnął na kierunek taki jak do tej pory, a ten się nie sprawdził. By to miało sens, Roid musiałby dać całkowicie wolną rękę "nowym bookerom", a samemu zając się konsumpcją Snickersów i tylko obserwować efekt nie wpierdalając się między wódkę a zakąskę. Znając mentalność Don Dona, prędzej oddałby swoją żonę dla N!KO na prywatny pokaz Kleinów, niż stery swojego ukochanego dziecka "jakimś internetowym cwaniakom, co to w życiu nigdy bumpa w ringu nie przyjęli a się mądrują".

no ja pierdziu! Po jednym poście jesteście to w stanie stwierdzić? Tego czy Atti będzie bookować storyline'y czy nie dowiemy się po pierwszej gali/filmiku na yt/whatever. Może Don faktycznie odda pewne rzeczy innym osobom? Nie mówię, że wszytko, bo to oczywiście jego dziecko i na pewno nie będzie chciał stać z boku i przyglądać się temu...

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350859

kr3cik-bmc, możesz się nie zgadzać co do interpretacji, ale odpowiedz sobie na inne pytanie: czy trzeba było PIĘCIU LAT i WĘGRÓW, żeby dojść do takiego wniosku? Bo dla mnie to jednak kompromitacja, że facet przez tyle czasu nie chciał dostosować się do fanów, tylko próbował dostosować ich do siebie. Poza tym w HCW nie ma chyba amerykańskich konsultantów itd. To federacja Węgrów dla Węgrów, a nie jakaś hybryda.

[ Dodano: 2014-05-02, 17:54 ]

No, ale może ja miałem z mało styczności z Donem i nie przesiąknąłem jeszcze nienawiścią do niego :roll:

Pisz sobie, pisz o jakiejś nienawiści. Zawsze to lepsze niż odpowiedź na argumenty :) Pięć lat, Węgrzy, konsultant z Ameryki...

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350862

kr3cik-bmc, możesz się nie zgadzać co do interpretacji, ale odpowiedz sobie na inne pytanie: czy trzeba było PIĘCIU LAT i WĘGRÓW, żeby dojść do takiego wniosku? Bo dla mnie to jednak kompromitacja, że facet przez tyle czasu nie chciał dostosować się do fanów, tylko próbował dostosować ich do siebie. Poza tym w HCW nie ma chyba amerykańskich konsultantów itd. To federacja Węgrów dla Węgrów, a nie jakaś hybryda.

[ Dodano: 2014-05-02, 17:54 ]

Pisz sobie, pisz o jakiejś nienawiści. Zawsze to lepsze niż odpowiedź na argumenty :) Pięć lat, Węgrzy, konsultant z Ameryki...

Możliwe że i tak... ja tam się nie znam. Z tego co kojarzę to tylko na ostatnich galach było mało osób. (na wcześniejszych niby były jakieś grupy, które wchodziły za darmo, ale tego nie jestem pewien). Co do argumentów to na razie mamy podobnego kalibru. Ty (i inni też, żeby nie było :P) twierdzi że Don się nie zmieni, bo wcześniej się nie zmienił... Ja twierdzę, że śmierć kliniczna "dziecka" mogła go zmienić i odda część rzeczy innym osobom. O tym kto ma rację dowiemy się za kilka miesięcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/5/#findComment-350866