Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi Live - Polish Giant part 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

-Raven-, Dla nas generalnie najważniejszy jest wrestling w Polsce (zabrzmi to bardzo pompatycznie, ale chuj z tym). I tutaj zapewne jest różnica w naszej społeczności. Niektórzy przychodzą popierdolić sobie o tym jakie nowe story w WWE zrobił Vince i spółka. I super takie ich prawo. A niektórzy są w tej społeczności, bo chcą rozwoju tej rozrywki w Polsce. Walczymy o to, a nie o ratowanie biznesu Dona Roida. Polish Giant wchodzi do DDW też po to aby ruszyć coś ten nasz polski światek. Oczywiście nie jest tak idylliczne, każdy ma swoje dodatkowe cele. My też.

Zachowujcie się trochę jak marki trzymające kartki "You sold out!", gdy jakiś face przeszedł turn.

To jest mój ostatni post w tym temacie. Jeśli, ktoś chce pogadać to zapraszam na priva na jakiekolwiek platformie (może być nawet skype face to face).

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350499

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

11

• -Raven-

7

• legopower

7

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

cytując Vercyna " nowy cm punk forum attiude XD" wypowie się po raz ostatni (żartobliwie to mówię, żeby ktoś nie pomyślał że wpadłem w samozachwyt) :). boli mnie to i pisałem to już perę razy, że po tym co zrobił don roid, attitude jak owieczki za pastuchem prosto na ubój ciągną za nim. "mesjasz polskiego wrestlingu" <- bo tak zwykłem na niego mówić, kolejny raz czeka na to by się na nas wypiąć, pytanie brzmi , ile jeszcze można. uprzedzenie poszło , uprzedzenie było, uprzedzenie zostanie i Przemk0 jak i inni popierający tą inicjatywę ( a jest was niewielu ) zrozumcie to. jestem i chcę wrestlingu w polsce, ale nie pod szyldem DDW a jeśli już pod ich szyldem, bez "grupy trzymającej władze" (pawłowski , roid). nie zauważyliście tego że CHĘĆ WSPÓŁPRACY przyszła wtedy, gdy jego federacja była na kolanach i nikt nie chciał ich oglądać? dlaczego współpraca poszła po tym jak skompromitował środowisko wrestlingowe w tv ? dlaczego nagła chęć współpracy z największymi wrogami ? przypadek? " remont generalny ?" nie sądzę. za tą decyzją stoją osobiste interesy pewnych ludzi i musimy się z tym pogodzić czy tego chcemy czy nie. cytując Batiste " deal with it "
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350504

Niektórzy przychodzą popierdolić sobie o tym jakie nowe story w WWE zrobił Vince i spółka. I super takie ich prawo. A niektórzy są w tej społeczności, bo chcą rozwoju tej rozrywki w Polsce.

Po ponad trzech latach bytności na forum, pisania newsów, artów, publikowania wywiadów, generalnie poświęcania czasu, który mógłbym spożytkować całkowicie inaczej dowiaduję się, że jestem częścią tej ciemnej masy, która wchodziła na forum, żeby popierdolić o WWE, za to ty i trójka pozostałych, która doznała ZASZCZYTU negocjacji z Donem walczy o wrestling w Polsce. To cholernie przykre PrzemkO, że szczasz na ludzi, którzy w jakiś sposób wspierali forum i jednocześnie zachwycasz się współpracą z kolesiem, który na to forum i na jego użytkowników nasrał (i to nie jeden raz).

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350506

Mimo, że nie znam tych spraw od wewnątrz to jako takie doświadczenie na forum pozwala temat skomentować, zwłaszcza, że dotyczy ona właśnie "naszego" forum i poruszono w poprzednich postach kilka ważnych kwestii...

Przede wszystkim, moje ogólne odczucie co do pomysłu jest bardzo na "tak". Dlaczego? Mimo poprzednich afer i dyskredytacji ze strony DDW? Czasem honor trzeba schować pod dywan, zakopać topór wojenny i spróbować, oczywiście na cholernie odmiennych warunkach i jedno jest pewne, Atti powinno grać tu pierwsze skrzypce... skoro chodzi o dobro polskiego, nowego i lepszego wrestlingu, a tylko to może być dla mnie towarem przetargowym.

Kilka kwestii poruszonych przez kolegów wyżej...

SixKiller, jest dużo prawdy w Twoich wywodach. Mam na myśli to, że będąc częścią czegoś nie chciałbym takiej sytuacji, gdzie robione jest coś za moimi plecami. Skoro DDW ma stać teraz pod szyldem Atti to projektem powinny zajęć się osoby, tworzą te forum (i portal) i dbają o jego markę. Rozumiem po części Przemk0 i fakt podjęcia decyzji w wąskim gronie jestem po części w stanie zrozumieć (powiedzmy), jednak jeżeli projektowaniem nowego lepszego DDW również to wąskie grono będzie się zajmowało, a reszta mniej lub bardziej doświadczonych userów będzie pomijana to uznam to za crap. Jeżeli walczyć o lepszy wrestling w Polsce to wspólnie, tym bardziej nie pod dyktaturą Roida... jeżeli gość faktycznie jest w stanie zaufać i dać użytkownikom "władzę" nad fedką to cholera, spróbujmy. Jeżeli jednak jest inaczej, nie przyjmuję tej decyzji do wiadomości i na ewentualną pomoc z mojej strony, w jakimkolwiek aspekcie liczyć nie możecie.

-Raven-, ciężko się nie zgodzić w aspekcie szacunku... jednak na ocenę tego wszystkiego myślę, że przyjdzie czas. Tak jak wyżej napisałem, jeżeli to Don "wylizał" Atti tyłek i doszedł do wniosku, że popełnił błędy, schowałbym szacunek w kieszeń i powalczył wspólnymi siłami. Jeżeli jednak odbędzie się to na zasadzie, o której napisałeś (puste obietnice, brak konkretnych zmian i dyktatura Dona) to sam wykopię dołek, w którym to towarzystwo zakopię.

Tak jak powiedziałem, jestem w stanie zaufać temu pomysłowi, czekam teraz na konkrety i rozwój tego, jak forum wpłynie na polski wrestling. I oby to było forum, a nie jego część... ;)

Edytowane przez E_9
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350511

• Reputacja:   228

Przemk0 - jest takie mądre powiedzenie: "jeżeli ktoś Cię oszuka - powinien się wstydzić. Jeżeli ta sama osoba oszuka Cię drugi raz - Ty sam powinieneś się wstydzić". Nie muszę przypominać, że Roid wydymał nas już dwa razy, a Wy pakujecie mu się po raz trzeci do wyra...

Jeżeli kogoś nie przekonuje takie pojęcie jak "honor" czy "szacunek do samego siebie", to może przekona go choć zdrowy rozsądek? Może nie znam się na informatyce, czy moderowaniu forum, ale znam się trochę na negocjacjach w biznesie (pośrednio zawodowo) i powiem tylko tyle - NIGDY partner, który wcześniej przekręcił partnera, nie będzie tego drugiego traktował w przyszłości poważnie i z szacunkiem, jeżeli ten nadal chce z nim ubijać interesy. Dlaczego? Bo wie, że to on ma pozycję dominującą w tym "związku" i to ta druga strona potrzebuje go bardziej (bo kto inny chciałby po wydymaniu raz jeszcze wchodzić w układy z "dymającym"?). Reasumując - Roid zawsze będzie traktował Atti jako narzędzie, które można użyć, a później wyjebać do śmieci lub schować do szuflady. Zrobił tak już dwa razy i zrobi kolejny jeżeli będzie mu to na rękę.

Promocja wrestlingu w Polsce? Dobre sobie... Roida nie interesuje "promocja wrestlingu w Polsce" tylko promocja DDW, a to zasadnicza różnica. Podejście Dona do internetowej "sceny wrestlingowej" czy Backyardu - jasno to pokazuje. Otwórzcie oczy i przestańcie się oszukiwać, że jest inaczej. Jeżeli Roid będzie promował wrestling w Polsce to wyłącznie jako "skutek uboczny" promowania DDW, a więc nie zamydlajcie ludziom oczu i nie róbcie z niego "ostatniej nadziei dla promocji wrestlingu w Polsce".

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350516

jednak jeżeli projektowaniem nowego lepszego DDW również to wąskie grono będzie się zajmowało, a reszta mniej lub bardziej doświadczonych userów będzie pomijana

To już się stało :) Elyta uznała, że i tak tym pominiętym powiedziała już za dużo, więc teraz trzeba wrócić za zamknięte drzwi, żeby nie było wątpliwości, że rozmowy z DDW nie mają charakteru redakcyjno-środowiskowego, ale kolesiowsko-towarzyski. Jednocześnie dorabia się do tego legendę, że to w obawie przed przeciekami. Rozumiecie? Gość, który krył największego redakcyjnego kapusia i złodzieja, i który zawsze miał w dupie bezpieczeństwo informacji administracyjnych, teraz powołuje się na ochronę tychże informacji.

Choć taka transformacja niespecjalnie mnie dziwi. Pamiętam fajnych userów tego forum, którzy po tym, jak zapisali się do DDW, zmieniali się w strasznych buców. Więc może Don Roid ma jakieś szamańskie zdolności, że potrafi z każdego w miarę przyzwoitego człowieka zrobić ch*ja?

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350523

Ok Przemk0 sie wypowiedział, ale gdzie reszta elyty? Czyżby Don im zakazał rozmawiać? ;-)
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350525

• Reputacja:   6

Przepraszam, ale argumenty o męskiej dumie jakoś do mnie nie przemawiają. Bo są bezdennie głupie. Teraz mamy sytuację w której Roid mógłby nawet zrobić pałkę Ravenowi na wizji, a i tak nikogo by tym nie przekonał.

Szkoda mi klawiatury na ciągnięcie tego tematu.

Ja widzę możliwości, jakie pojawiają się przede mną jako fanem. "Nowe" DDW ma potencjał. W rosterze ciągle widzę kolesiów z HCW, do których z miesiąca na miesiąc nabieram coraz więcej szacunku. Na myśl o walkach w rodzaju: Polish Giant vs Ron Corvus, albo Renegade vs Joe Legend, tudzież Klarys vs Dover (w jakiejś hardcorowej otoczce, zobaczymy, czy z Klarysa taki twardziel), na myśl o tym wszystkim czuję... zainteresowanie. Tak po prostu.

Dodając do tego jeszcze nowopowstałe MZW, mamy szansę na bardzo ciekawy rok jeśli chodzi o wrestling w Polsce. Czy ta szansa zostanie wykorzystana, to już inna bajka. Pożyjemy, zobaczymy... jak zwykle.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350527

• Reputacja:   228

Przepraszam, ale argumenty o męskiej dumie jakoś do mnie nie przemawiają. Bo są bezdennie głupie. Teraz mamy sytuację w której Roid mógłby nawet zrobić pałkę Ravenowi na wizji, a i tak nikogo by tym nie przekonał.

A szkoda, bo to tylko hobbystyczne forum i portal, a nie firma w realu i jedyne źródło dochodu, kiedy trzeba czasem komuś zrobić pałę, by przetrwać na rynku. Tu akurat, w wirtualnym świecie, można sobie pozwolić na coś takiego jak honor i olać typa, który nas od samego początku olewał.

Ja na Nowe DDW mam wyjebane i z pewnością nie pojadę na drugi koniec Polski, by robić klimat komuś takiemu jak Roid, chyba że mnie skusi - tak jak kiedyś - gwiazdą pokroju El Generico czy kimś w tym stylu (Steen? Hero?). A walki o których wspominasz (w kontekście całej eskapady do Rzeszowa) budzą we mnie takie emocje jak kolejny odcinek M jak Miłość. Jak chcesz ruchnąć najlepszy towar - idziesz do dobrej agencji towarzyskiej. Jak chcesz sobie obejrzeć dobre Indys jedziesz zagranicę i dostajesz produkt wart całej eskapady (a Roid i Spółka nie są ci do tego potrzebni, ze swoim pseudo-Indys).

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350528

Ok Przemk0 sie wypowiedział, ale gdzie reszta elyty? Czyżby Don im zakazał rozmawiać? ;-)

Oczywiście, że tak. Do tego musiałem czekać aż mój Amerykański Pan zezwoli mi na posta na forum i powie co wolno mi napisać. :)

Nie miałem zamiaru wypowiadać się w tym temacie, bo w tej chwili są to zwykłe przepychanki pomiędzy dwoma stronami. Wy z góry założyliście, że będziemy lizać dupę Donowi, my możemy twierdzić, że jest inaczej, ale to czas zweryfikuje która strona miała racje. Ja lizać niczyjej dupy nie mam zamiaru.

Jakoś wielce tłumaczyć się z mojej decyzji nie mam zamiaru, ale dodam tylko, że przede wszystkim jestem fanem wrestlingu. Jeśli Don przychodzi prosić o pomoc, to nie widzę problemu, żeby mu jej udzielić. Owszem w przeszłości nie zachowywał się fair w stosunku do nas i zdaje sobie sprawę, że tym razem też tak może być, ale jako fan wrestlingu, chce móc mieć możliwość oglądania na rynku lokalnym. Jeśli mam szanse pomóc to czemu nie, personalnie ten gości mi żadnej krzywdy nie zrobił, więc nie widzę powodu, żeby z góry się na niego wypinać. Czy się zmienił? Wszystko okaże się za jakiś czas.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350537

Chyba coś mnie ominęło, bo nie pamiętam, żeby DDW wypięło się na nas dwa razy. Odświeży ktoś mi pamięć?

Six, z tego co pamiętam (ale znowu mogę coś pomieszać) to Ty najlepiej się kumałeś z Kingiem. A może nie, mniejsza. Wg mnie nie wypada Ci ciągnąć jego wątku dalej; argument z komunikacją osobistą na IRC czy GG jest lepszy :)

Ja się chętnie na DDW przejade, ale na pewno nie w takiej formie jak poprzednio, na zabawę. Bardziej z ciekawości co się zmieni.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350538

Six, z tego co pamiętam (ale znowu mogę coś pomieszać) to Ty najlepiej się kumałeś z Kingiem.

On się kumał z Bonkolem i J-Ro. Ze mną przez bardzo krótki czas na początku, kiedy chciał wejść do redakcji, i to tylko dlatego, ze skierował go do mnie Razor. Ale to tylko tytułem wyjaśnienia.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350539

Kurcze, widzę, że ominęło mnie niezłe trzęsienie ziemi, a wystarczyło, że przez tydzień zlewałem trochę forum. Jako, że się jeszcze nie wypowiadałem na ten temat to napisze krótko co o tym sądzę. Według mnie zachowanie administratorów jest godne pogardy, chodzi mi tu zarówno o wznowienie współpracy, jak i o nie poinformowanie o tym fakcie osób, które były temu przeciw (czyli o ile dobrze pamiętam Street, Six, bo siebie pomijam). Więcej niż cios w policzek, zwykła zdrada, niewybaczalne zachowanie. Gadania o tym, że dla nas najważniejsze jest promowanie wrestlingu w Polsce też do mnie nie trafia.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350545

• Reputacja:   66

Mam beke z tej całej podjarki że Polish Giant przechodzi do DDW i te nagle stanie się lepsze.Gówno prawda! Kim jest do cholery Polish Giant? Nie mam nic do gości i wiadomo szacun że spełnia marzenia ale prawda jest taka że jest nikim na Europejskiej Scenie.To że był na try-outach to tylko zaleta tego że trenuje w Anglii gdzie te try-outy się odbywają.Tak więc nie gadajcie o nim jak o jakiejś super gwieździe bo nią nie jest.Co prawda będzie najbardziej doświadczonym Polakiem w federacji jednak nadal to przeciętny zawodnik a w DDW przewinęło się już kilku lepszych i ciekawszych postaci niż on.DDW będzie nadal samo,wczoraj widziałem jak bardzo się zmieniło na lepsze gdy kazali na jednym blogu skończyć promocje MZW jeżeli ci chcą z nimi współpracować.Na Attitude pewnie się do tego nie posuną bo wiedzą czym to się skończy ale wielkich zmian w polityce Dona bym raczej nie wróżył.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350556

Jeśli Don przychodzi prosić o pomoc, to nie widzę problemu, żeby mu jej udzielić.

Tak czytając wasze wszystkie wypowiedzi właśnie tutaj widzę problem. Don przeszedł do Adminów(elyty) i myśli że to Oni załatwią za niego wszystko i lepsze relacje z fanami. Brakowało w tej całej otoczce Dona w AM który by powiedział "Witajcie fani wrestlingu. Wiem że spierdoliłem i popełniłem dużo błędów ale teraz chcemy stworzyć nowe DDW - z wami fanami wrestlingu". Jeżeli takie coś miałoby miejsce byłbym w stanie uwierzyć w zmiany. A tak wyglądało to na to że są pionki(Przemko,Schoop i Chris) a gracz(Don) tylko ogląda co się dzieje. Powinien tam być także Don.

Życzę ogólnie powodzenia i wytrwałości chłopaki. Może jednak coś ruszy...

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/4/#findComment-350557