Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi Live - Polish Giant part 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Nie chcieliśmy robić nic za plecami redakcji "Attitude", nie chcemy robić z siebie "Elity". Trzymaliśmy to w wąskim gronie, bo baliśmy się przecieków. Były one zresztą w przeszłości (vide afera z "Prawdą o Attitude"). Jak już zrzuciliśmy bombę, to wracamy do dobrych zwyczajów na Attitude.

Wiemy już, ze wraca dział DDW, więc pozostaje pytanie, czy wraz z nim wróci DDW-owski porządek. Nawiązuję oczywiście do słynnego forum DDW, na którym sama rejestracja groziła już banem. Ciekawe też, czy wrestlerzy dostaną pozwolenie, by wypowiadać się nie w gimmickach i w ogóle, jak to teraz będzie. W końcu jedni kolesie już się dogadali z drugimi za zamkniętymi drzwiami, więc zmieni się tylko tyle, że liczba osób bezwarunkowo zadowolonych z DDW będzie większa (do tej pory był to tylko Roid, a teraz to będzie Roid i elyta).

Zdajesz pytania, na które znasz odpowiedzi.

Porządek a'la stare DDW nie wróci. Mówiliśmy wszyscy w trakcie AM, że jest potrzebny "Generalny remont w DDW" i razem z PG chcemy go przeprowadzić. DDW będzie prowadziło tutaj swój dział i nie będzie to dział pod batem cenzury.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350373

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

11

• -Raven-

7

• legopower

7

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

W tym AM zabrakło mi jednego: Dona Roida całującego Atti w dupę i mówiącego "Przepraszam". DDW tonie i potrzebuje bardziej Was niż Wy ich. A Don jak zwykle załatwia wszystko tak, żeby czasami mu korona z głowy nie spadła i o tym, że "wie, że popełnił kilka błędów" nie dowiadujemy się od głównego zainteresowanego, ale od ciebie PrzemkO. Generalnie - szkoda strzępić klawiatury. Musiałbym napisać jeszcze kilka rzeczy, które by się Tobie PrzemkO nie spodobały, ale nie zrobię tego, bo a) nie chce mi się wszczynać awantury, b) to i tak nic nie da. :(
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350377

To czego nie ma i nigdy nie będzie ( moim zdaniem ) na wrestlefans to prawdziwi fani wrestlingu , którzy siedzą w tym już kilka ( a nawet kilkanaście ) lat i których można nazwać PRAWDZIWYMI FANAMI.

Hmm czyli jak oglądam wrestling od 9 lat to jestem już prawdziwym fanem wrestlingu czy tylko go udaje? Bo widzę, że masz jakąś inną definicję fana wrestlingu niż tą, którą ja znam.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350378

Co do pojednania z Roidem, podjeta decyzje za plecami? Jest w Attitude Awards taka kategoria "WTF?!" roku - mysle ze za rok 2014 wlasnie mamy juz pierwsza kandydature. Edytowane przez Streetovs
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350382

... i bankowego zwycięzcę tej niechlubnej kategorii.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350384

źle mnie zrozumiałeś. pod pojęciem " prawdziwy fan " wg. mnie kryje się osoba , która zna wrestling, interesuje się nim i pasjonuje. porównać to można do kierowców, są tacy którzy jeżdżą często i potrafią i są też " niedzielni ". ktoś kto siedzi w temacie, zagłębia się w niego, chce poszerzać swoją widzę, rozumie ten "buisnes" jest prawdziwym fanem wg mnie. ktoś kto ogląda gale na Extreme sport lub puls 2 z miesięcznym < jak nie lepiej > opóźnieniem i zna 4rech wrestlerów na krzyż, nie rozumie podstawowych pojęć odnośnie wrestlingu... ja bym go raczej do fanów nie kwalifikował. osobę która nawet krótko w tym siedzi ale chce coś widzieć i być na bieżąco, można nazwać fanem.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350385

Widzę, że ostatni warn dla Kolegi legopower podziałał mobilizująco i teraz posty są bardziej czytelniejsze. Natomiast to o czym wspomina Tupak, rzeczywiście zostało przejaskrawione w Twojej wypowiedzi. Nie zagłębiam się zbyt mocno w otchłanie WF, ale wiedzy i pasji w mówieniu o wrestlingu nie można odmówić właśnie Tupakowi, KL'owi, Rafałowi Tomasiakowi czy innym, którzy działają tylko u konkurencji (a nie tak jak wymienieni, którzy i u nas piszą).
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350386

Dziękuje. Każdy w końcu dorasta a przynajmniej powinien się starać dorosnąć, nawet jeśli przychodzi to tak późno jak u mnie :D. Nie twierdzę, że brakuje im profesjonalizmu, chodzi mi po prostu o całokształt. attitude zawsze w moim mniemaniu było forum i społecznością inną niż wszystkie, mocno skupioną na forumowiczach i ich opinii. Byliśmy ( bo tak wypada powiedzieć ) "motorem napędowym" jeśli chodzi o rozumienie, postrzeganie i ogólny "poziom" wrestlingu w Polsce i niejednokrotnie nie baliśmy się użyć mocnych słów, jeśli coś (lub ktoś) na to zasługiwał. Co niedziela attitude mówi przyciągało do siebie dużo widzów, jak na tak niszowy kontent jak wrestling, powiem nawet że BARDZO DUŻO. Moim skromnym zdaniem przepchnięcie decyzji o współpracy z DDW bez zapytania o to forumowiczów, było strzałem w stopę. Don Roid obrażał NAS więc nie sądzę aby przeżył " cudowne nawrócenie " i nagle stał się mesjaszem polskiego wrestlingu. Fakt, ludzie powiedzą że "przemawia przeze mnie uprzedzenie" etc. ale szczerze mówiąc nie widzę przyszłości dla nich po tym co zrobili ( kompromitacja w tv, olanie fanów i ludzi którzy chcieli pomóc, wszechwiedzący włodarze, brak nawet namiastki profesjonalizmu, odwoływane gale etc.). Co więcej , choć się powtórzę - dla mnie CO NAJMNIEJ DZIWNĄ decyzją jest decyzja Polish Gianta - mówi że chce się rozwijać i dążyć do dwóch najlepszych federacji, a strzela sobie w kolano przechodząc do głębokiego mainstreamu. W Angli miał okazje pracować z dobrymi zawodnikami, chodzić na regularne treningi, być zauważonym i wypromować się, nie sądzę ,iż będzie mógł to zrobić w DDW. Nie życzę źle wrestlingowi w Polsce, ale pod szyldem DDW moim zdaniem nic się już nie zdoła zrobić.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350388

Przecieki, jasne :) Bo nie można było tego skonsultować przez Fb, IRCa czy nawet archaiczne GG (o prywatnej wiadomości na forum nie wspominając). Część z was spędza tam codziennie WIELE godzin, więc nie był to żaden dodatkowy wysiłek. A teraz robicie jakieś pospolite ruszenie, że wszyscy są mile widziani przy budowaniu nowego DDW... No litości. I tak wiadomo, że jak przyjdzie co do czego, to znów dogadacie się za plecami, o czym nikt nawet nie będzie wiedział, bo robicie to z prywatnych adresów mailowych.

A piszę o tym dlatego, że ludzie, którzy z ulgą przyjęli wiadomość o zerwaniu współpracy, zasługują na wyjaśnienie, że decyzji o powrocie nie poparła większość redakcji/administracji, bo ta większość nawet o tym NIE WIEDZIAŁA. Wersja oficjalna: "baliśmy się przecieków" (jej bzdurność już wykazałem), nieoficjalna-prawdziwa: "baliśmy się, że ludzie się nie zgodzą i taki BREAKING NEWS jak transfer Polish Gianta do DDW przejdzie nam koło nosa".

Warto też by wiedzieli, że osobą, która ciągnie za sznurki na tym forum, jest Don Roid. To on mówi: współpracujemy/nie współpracujemy (wystarczy przeczytać jego ostatni wpis na tym forum - to nie była propozycja, tylko oświadczenie: "nadszedł czas, by Attitude znów zaczęło współpracować z DDW"). To on też wskazuje członków redakcji, którzy będą dopuszczeni do rozmów. Mówiąc wprost: dyktator wybrał sobie kolaborantów. Pozostaje więc nadzieja, że ludzie nie dadzą się ogłupić i że każda kolejna gala DDW będzie powtórką tej ostatniej (15 osób na widowni), po której nawet Jędruś stracił wiarę w wrestling.

Ale ewentualny sukces DDW też będzie okej. Pewnego dnia do Roida zapukają Boryss z Supronem, powiedzą "a my mamy telewizję", i zabiorą wam to DDW, tak jak wcześniej zabrali stołek komentatorski w Eurosporcie. Roid ma duże doświadczenie w kopaniu Attitude w dupę i na pewno z niego skorzysta, jeśli będzie mu się to opłacało.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350394

• Reputacja:   1

Jeżeli Roid zmienił swoje podejście względem relacji z fanami (czyli potencjalnymi klientami jego produktu) to wróżyłbym odrodzonemu DDW może nie sukces, ale poparcie ludzi zainteresowanych przyjazdami na gale. Tylko tak jak napisał Six ten renesans relacji odbywa się pod dyktando Dona i na jego warunkach co każe wątpić w szczerość jego intencji. Może to się skończyć tym, że wódz Do or Die Wrestling pójdzie na skromne ustępstwa by potem znów wrócić do starych metod. Jeżeli ktokolwiek się dziwi negatywnej reakcji ogółu lub spodziewał się entuzjastycznego "Hura" to niech lepiej walnie przysłowiowego baranka o ścianę. Już Heraklit z Efezu mówił, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. A właśnie ten błąd poczyniło Attitude bez jakichkolwiek gwarancji z drugiej strony. Zaufanie można zburzyć w jednej chwili, ale potrzeba miesięcy, a czasami lat by je odbudować.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350395

Nie rozumiem decyzji Attitude... Ja rozumiem, że wszyscy jesteśmy fanami wrestlingu i powinniśmy wspierać "nasze podwórko", jednak po tym wszystkim co DDW zrobiło... co Don Roid zrobił... Sorry, ale dla mnie jest to niezrozumiałe.

Wczoraj specjalnie zapytałem na forum DDW co sądzą o MZW. Kilkanaście minut po moim poście ktoś zapytał się dlaczego profile Jędrusia i Straceńca nie zostały przesunięte do działu "Alumni", tylko całkowicie usunięte ze strony DDW. Oba posty zostały usunięte... W tej kwestii, nic więc się nie zmieniło. DDW jak się okazuje wciąż "boi" się krytyki. A, te posty nawet nie można było nazwać krytyką... Były to normalne pytania, z czego te pierwsze rzeczywiście mogło zostać przyjęte tak, a nie inaczej i wiedziałem, że zostanie one usunięte. Jakby nie patrzeć... teraz jest to konkurencja. Ale, drugie?? Proszę was... normalne pytanie. Teraz co, bo nie rozumiem? DDW będzie traktowało Jędrusia tak jak Chrisa Benoit ?? No bo sorry... ktoś taki jak Austin Aries, czy Adam Polak którzy NIGDY nie wystąpili na ani jednej gali DDW są w dziale Alumni, a Jędruś i Straceniec jeszcze nie. Mówię 'jeszcze', bo prawdopodobnie prędzej, czy później ta dwójka zawodników zostanie tam dodana. Ale, po co usuwać dotyczące tego pytanie??

Cóż... moje zdanie o DDW nigdy się nie zmieni. I nie wiem co musiałoby się stać, ale z taką polityką, takimi promami jak ostatnie promo Kawalera, czy post Klarysa na facebooku (nie wiem czy każdy je widział, więc tutaj pozwolę sobie to wstawić) na pewno mnie do siebie nie przekonają. Co do postu Klarysa:

"zażyłości z moim odwiecznym rywalem Kamil Aleksander na otwartym pokazie w Rzeszowie. uważacie, że jesteście lepsi? zapraszam ,z otwartymi rękami, na trening! Attitude.pl, WrestleFans.pl, Ktokolwiek.pl, DDW żyje i szkoli adeptów na PROfesjonalnych zawodników! chcesz mieć morde obitą i dostać serie chopsów na wejściu? przeżyjesz to? w takim razie to jest Twój Świat! Świat dla Ciebie! pseudo-wrestlerzy, popierdóły i mientkie cipy nie mają u Nas racji bytu..."

Sorry, ale nie przemawiają do mnie takie wyrażenia jak "cipy nie mają u nas racji bytu", czy lizanie swoich palców przez Kawalera w jego promie. Uważam, że takim sposobem zamiast przybliżać polaków do wrestlingu, my ich jeszcze oddalamy.

Jest też błąd w tym co napisał Klarys... otóż panie Klarys, nie jestem jakimś wielkim humanistą, ale "mientkie" piszemy "miękkie".

Druga rzecz. Nie wiem kiedy Roid się do was kontaktował, ale wydaje mi się, że zrobił to jako odpowiedź na MZW. Przestraszył się nowej federacji ? Nie wiem. Ale, dla mnie to wszystko jest bardzo dziwne.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350404

Decyzja zapadła jeszcze przed powstaniem MZW. Myślicie, że ta sonda "czy pojechałbyś na galę organizowaną przez Attitude" to się pojawiła przypadkiem? :) Ktoś sondował, czy jak się do tego rzeszowskiego barszczu wrzuci parę atti-grzybów, to ludzie zaczną na to jeździć. Wyszło im, że może tak i teraz siedzą i dzielą się stołkami: ja będę announcerem! a ja sędzią! I tylko czekać, aż przyjdzie Don i powie: hola, hola, it's my house. Zresztą komedia dzieje się tu i teraz. Przemk0 przekonuje, jakie to fajne będzie nowe DDW, a w tym czasie na ich forum usuwane są posty :lol: Pamiętajcie, że za niedługo osoby odpowiedzialne za ich usuwanie pojawią się tutaj i tylko elyta wie, w jaki to cudowny sposób dokona się ich wewnętrzna przemiana. Że nagle staną się fajnymi gośćmi i zaczną odpowiadać na pytania. A może i tego nie wie, ale i tak było warto w zamian za wyobrażenie sobie siebie klepiącego w matę.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350429

• Reputacja:   15

Ghostwriter, Don będzie w AM i będzie też tutaj na forum. Nie sądzę aby występ Dona zatrzymał wysyp "hejtu". Uznaliśmy, że lepiej rozpocząć od pozytywnej wiadomość jaką jest zaangażowanie Polish Gianta w nasz polski wrestling.

CenBoyz, Osobne forum DDW zniknie. Forum DDW będzie u nas i u nas takie akcje nie mają racji bytu. Jeśli ktoś będzie wypowiadał się merytorycznie i bez obrażania innych osób to jego posty nie będzie kasowane. Nawet jeśli opinia nie będzie przychylna dla DDW.

Co do postu Klarysa, to był zapewne pisany w gimmicku. Zresztą, co pewien czas pojawiała się propozycja gimmicku dresiarza... a jak któs próbuje uderzać w te tony to nagle wytyka mu się błędy ortograficzne.

My chcemy zrobić generalny remont w DDW, ale nie wszystko stanie się w jeden dzień.

Don skontaktował się z nami przed MZW. Tak, więc ta teoria spiskowa odpada.

SixKiller, Taaaa... sprzedałem się DDW aby móc klepnąć sobie w matę. Ziejeszy już hejtem bez jakiekolwiek pomyślunku.

ps. Sonda była założona z innych powodów.

https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350433

Przedstawiam tylko fakty, które są interesujące, a o których ludzie normalnie by się nie dowiedzieli, bo kto by im o tym powiedział, skoro ty nawet współpracownikom nie potrafisz tego powiedzieć? I gadasz w kółko o jakichś przeciekach, jakbyś kiedykolwiek przywiązywał do tego wagę. Zresztą jak cię pytam: a IRC? a GG?, to milczysz. I nawet sobie nie zdajesz sprawy, że tym milczeniem odpowiadasz. Wryłeś sobie do głowy jedno słowo - "hejt", i teraz nim będziesz odpowiadał na każdy zarzut dotyczący tego kłamliwego pojednania. I piszesz, że teraz już wszystko będzie po staremu ("powrót dobrych zwyczajów"), a ja już wiem, ze szykuje się kolejna runda rozmów za zamkniętymi drzwiami. I co? Robicie wałki z tym Roidem i mam nadzieję, że znów się na tym przejdziecie.
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350435

SixKiller <- mimo że uderzająca większość osób jest za tobą uważaj. możesz zostać " przytłumiony " , ja mam już 2 zagrożenia więc staram się pisać pod cenzurą i choć forum powinno służyć wyrażaniu swoich poglądów, obawiam się że jeden ostrzejszy post i mogę pożegnać się z częścią " mojej " społeczności. w zasadzie , nie powinna ważna być " ranga " , każdy kto ma coś do powiedzenia, powinien móc to zrobić i skonfrontować swoje poglądy, bez strachu że zostanie " przytłumiony ".
https://forum.wrestling.pl/topic/35457-attitude-m%C3%B3wi-live-polish-giant-part-2/page/2/#findComment-350438