Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Throw!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

THROW! - Japońska federacja pro wrestlingu zrzeszająca zawodników z całego świata, w różnym wieku o różnym odcieniu skóry i zwyczajach. Prezesem spółki jest pochodzący ze Stanów Zjednoczonych Andrew McHale, młody biznesmen który ma za sobą kilka nieudanych prób tego typu rozrywki w swojej ojczyźnie. Ostatnie nieudane inwestycje oraz fakt, że został znienawidzony w swoim rodzinnym kraju zmusiły go do ucieczki do kraju kwitnącej wiśni. Razem z dwójką znajomych Nobusiko'm Oshima (CIMA) I Chris'em Stahli spróbują podbić rynek Japońskiego wrestlingu, przygoda rozpoczyna się w Tokio, 2 Stycznia 2015 roku.

Jak to wszystko ma wyglądać?

2 Stycznia 2015 roku, Tokio 22;37 (Dom McHale).

A.Mchale - ...Nie mam pojęcia, na razie wygląda to całkiem przyzwoicie zgłosiło się naprawdę wielu świetnych zawodników w tym Masato Yoshino, Dragon Kid czy nawet Chris Sabin. Poza tym jesteś jeszcze ty (CIMA) I kilku naprawdę niezłych zawodników z rozwojówki dlatego liczę, że wszystko pójdzie jak należy. W przypadku klapy spierdalamy I tym razem do Europy z tego co ogarniam tam wrestling dopiero “raczkuje” więc można pozwolić sobie na chwilę słabości, choć może w cale nie będziemy musieli uciekać...

(Mchale siada przy laptopie wysłuchując kolegi w telefonie).

...Dobra dzięki za news'a teraz ograne tych młodych I jakby co dam Ci znać, Nara.

(Mchale odpala stronę internetową a tam informacje na temat jego zawodników. *Zawodnicy są podzieleni na zawodowców I młodzież).

THROW! Roster/Pasy/Gale.

Zawodowcy*.

CIMA

Chris Sabin

Masato Yoshino

Dragon Kid

Amazing Red

Frightmare

Naruki Doi**

Extreme Tiger

**- zawodnicy nie potwierdzeni.

Zawodnicy z rozwojówki.

Craig Tucker aka. Craig.

Token Black aka. T-Bone.

Clyde Donavan aka. CD. (SiDi)

Alex Glick aka. Alex!

Damien Thorn aka. THORN.

Dou Che-Bag aka. Douchebag!

Bradley Biggle aka. Double B.

Douglas Pipe aka. Douglas.

Metryczki zawodników!

Imię: Craig

Nazwisko: Tucker

Ring Name: Craig.

Wzrosta/Waga: 177/72kg

Pochodzenie: USA

Debiut: 2014r.

Moves: Dropkick, Moonsault, Body slam.

Finisher: Tuccer (Cutter)

Imię: Token

Nazwisko: Black

Ring Name: Black.

Wzrost/Waga: 183/80kg

Pochodzenie: USA/Ghana

Debiut: 2014r.

Moves: Powerslam, Chokslam, Big Boot.

Finisher: Big End (Tiger Bomb)

Imię: Clyde

Nazwisko: Donavan

Ring Name: CD.

Wzrost/Waga: 176/70kg

Pochodzenie: USA

Debiut: 2011r.

Moves: Superkick, Complet Shot, Neckbreaker.

Finisher: Flyning Armbar

Imię: Alex

Nazwisko: Glick

Ring Name: Alex!

Wzrost/Waga: 178/75kg

Pochodzenie: Kanada

Debiut: 2015?

Moves: Moonsault, Neckbreaker, Karate Kick.

Finisher: 450 Splash.

Imię: Damien

Nazwisko: Thorn

Ring Name: THORN!

Wzrost/Waga: 181/80kg

Pochodzenie: USA/Niemecy

Debiut: 2015? (2010-2014, zapasy)

Moves: ---

Finisher: Olympic Slam.

Imię: Dou

Nazwisko: Che-Bag

Ring Name: Douchebag

Wzrost/Waga: 179/73kg

Pochodzenie: USA/Korea Płd.

Debiut: 2012r.

Moves: Springboard dropkick, High Kick, Flyning Elblow

Finisher: Douch-Splash (Frog Splash).

Imię: Bradley

Nazwisko: Biggle

Ring Name: Double B

Wzrost/Waga: 190/91kg

Pochodzenie: Wielka Brytania

Moves: Powerbomb, Big Boot, Splash

Finisher: Running Big Boot.

Imię: Douglas

Nazwisko: Pipe

Ring Name: Douglas

Wzrost/Waga: 177/77kg

Pochodzenie: Wielka Brytania/Francja

Moves: Running Knee, T-Bone Suplex, Armbar

Finisher: Doudley (Swiming Neckbreaker)

Tytuły mistrzowskie I turnieje.

Jak na razie przewidziano tylko jeden tytuł dla federacji Throw!, będzie to pas Throw Grand Championship I będzie mógł o niego rywalizować każdy zawodnik z kontraktem, z federacją oraz taki wrestler który został zaproszony na starcie o tego typu tytuł.

A.Mchale – hmm...wygląda ciekawie tylko dziwi mnie wiek niektórych zawodników, no nic będę musiał się z nimi jutro z konfrontować I omówić sprawy walk oraz potencjalnych kontraktów. Co do “starszej” ekipy muszę potwierdzić kontrakty Tiger'a I Doi'a oraz załatwić jeszcze kilka osób.

Spotkanie

3 Stycznia 2015 roku, Tokio (Throw Dojo)

Na hali widzimy już przedstawicieli Throw oraz młodych zawodników, do hali zbiegają się już profesjonaliści oraz sędziowie zatrudnieni na czas pierwszej gali.

Chris Stahli – Witam serdecznie pracowników I zawodników federacji Throw!, w przyszłym tygodniu dokładnie 10 Stycznia 2015 odbędzie się tutaj pierwsza oficjalna gala. Jeszcze nie wiemy jaki będzie nosiła tytuł I czy będzie w formie tygodniówki ale obiecuje, że zapłata za dobrze wykonaną robotę będzie na czas. Dobrze znam starszych zawodników z ich występów z TNA czy Dragon Gate, ale nie mam pojęcia jak walczycie wy, przyszłość Throw (wskazuje na młodzież). Proszę aby starsza ekipa udała się do biura Mchala tam omówicie kontrakty a młodziki zostaną tu...

Po krótkiej chwili...

...W porządku czas abyście zaprezentowali swoje umiejętności pamiętajcie, że występ tutaj ustawi waszą sytuacje na przyszłych galach dlatego dajcie z siebie 100%. Żeby było sprawiedliwie będziecie losować.

Na sali widzimy dwa pudełka w których są numery od 1-4 (2x). Osoby które wylosują ten sam numer walczą ze sobą.

Wyniki losowania

Craig - 3

T-Bone - 2

CD. - 4

Alex - 2

Thorn - 1

Douchebag - 3

BB - 1

Douglas – 4

Karta Walk

Thorn vs. BB

Alex vs. T-Bone

Douchebag vs. Craig

CD. vs. Douglas

Single Match

Thorn vs. Double B

Walka rozpoczęła się w szybkim tempie, ponieważ obydwoje zawodnicy chcieli zaimponować pracodawcy. Wymieniali się ciosami różnego pokroju a całość tworzyło całkiem niezłe widowisko. Thorn pokazał kilka na prawdę wartych uwagi rzutów zapaśniczych, imponowała także siła Damiana który rzucał najcięższym zawodnikiem jak chciał. Bradley też miał swoje chwilę ale niestety wysiadał z kondycją przez co zostawił show koledze. Po kilku minutach walka ustała a jej zdecydowanie lepszy był Thorn.

Single Match

T-Bone vs. Alex

Najmłodszy w stawce Alex I najlepiej zbudowany T-Bone. Chłopaki jak ich poprzednicy narzucili szybkie tempo które momentami przypominały walki Masato Yoshino, Alex był zdecydowanie słabszym zawodnikiem, często zdarzały się botch'y w jego wykonaniu jak np. Przy próbie powerslamu czy Moonsault. T-Bone był zdecydowanie lepszy co pokazywał po przez genialne akcje które robiły duże wrażenie na reszcie chłopaków. Młody Glick był totalnie wymęczony dominacją starszego kolegi przez nie mógł za bardzo rozwinąć skrzydeł a w jego przypadku może to przynieść problemy.

Single Match

Craig vs. Douchebag

Zdecydowanie najlepszy pojedynek. Chłopaki dawali z siebie dosłownie wszystko, mieszali akcje, atakowali z narożnika oraz widzieliśmy parę spotów z poza obrębu ringu. Chemia w ringu między nimi była wspaniała chłopaki rozumieli się bez słów przez co pojedynek był genialny. Pod koniec pojedynku na “prowadzenie” wychodził Douchebag ale Craig w porę się zorientował o co chodzi I sprowadził kolegę na ziemie. Pojedynek zbyt wyrównany by mówić o jakimś zwycięscy.

Single Match

CD. vs. Douglas

Ciekawy pojedynek ale niczym specjalnym się nie wyróżniał może tylko tym, że jako jedyny miał stałe tempo które dodawało uroku pojedynkowi. Chłopaki nie przeginali z akcjami dlatego zobaczyliśmy kawał dobrego starego wrestlingu który mógł podobać się potencjalnemu widzowi. Po raz pierwszy podczas tej nocy zobaczyliśmy Finisher a dokładnie Flyning Armbar po którym CD zmusił Douglasa do odklepania czym, CD zaliczył “pierwszą wygraną”.

Chłopaki udali się na przerwę a sztab szkoleniowy do McHala, razem ustalą co dalej.

Po przerwie...

A.Mchale – Okej, młodzież I starsi razem ze sztabem trenerów ustaliliśmy kartę oraz sprawy kontraktowe. Za dwa dni w federacji pojawi się kolejnych 6 zawodników (2 zawodowców I 4 młodzików). Oni jak narazie nie będę brani pod uwagę. Rozpiska wisi na drzwiach mojego gabinetu dlatego zapoznajcie się z nią I dobranoc.

Rozpiska

Data gali: 10/1/2015r. Tokio (Throw Dojo).

Single Match “Pro” vs. Rookie

Amazing Red vs. Alex!

Single Match “Pro” vs. Rookie

Chris Sabin vs. Thorn!

Six Man Tag Team Match “Pros” vs. Rookies

Yoshino, Dragon Kid, CIMA vs. Double B, Douglas, CD.

Single Match “Pro” vs. “Pro”

Frightmare vs. Extreme Tiger

Single Match Rookie vs. Rookie

Craig vs. Douchebag

KARTA WALK JEST UŁOŻONA LOSOWO!

Throw! 21/4/2015 News!

:arrow: Federacja Throw!, jest gotowa przyjąć 6 nowych zawodników. Już wiadomo, że roster organizacji zasilą Chuck Taylor (kontrakt ważny na rok) oraz Ricochet (Otwarty kontrakt ważny na rok). Poza profesjonalistami pojawi się czwórka zawodników ze szkółki wrestlingu.

Sylwetki zawodników:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2032/Cartman2.jpg

Eric T.Cartman aka. Cartman

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2039/Kenny_McCormick.jpg

Kenny McCormick aka. Kenny

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2040/Stan_Marsh.jpg

Stan Marsh aka. Stan

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2038/Kyle_Broflovski.jpg

Kyle Broflovski aka. Kyle (Crazy Jew)

:arrow: Na wielu forach internetowych wrze, fani wrestlingu bardzo sceptycznie podchodzą do nowego pomysły Andrew Mchala, wielu z nich ciągle wypomina mu sprawy z przed kilku lat m.in. korupcję czy łapówki. Głos w tej sprawie wziął Eddie Kingston (jeden z oszukanych).

@reale.kingston -ehh...Andrew Mchale, serio? Myślisz, że jeśli zmienisz miejsce zamieszkania to ludzie zapomną to co zrobiłeś, jak ich oszukałeś? Że takie szumowiny nadal są na wolności!

:arrow: Potwierdzono, pas mistrzowski Grand Championship będzie jak na razie jedynym oficjalnym tytułem w federacji Throw! Dużo mówiło się także o możliwości powstania pasów Tag Team ale pomysł odrzucono z powodu braku odpowiedniej ilości zawodników.

:arrow: Powrót MCMG i to w Throw? Alex Shelley dodał bardzo ciekawą informacje na twitterze!

@ShelleyAlex - Does it happen again? Chris Sabin getting ready for the party begin!

Jeśli chodziło o powrót MCMG to wydarzyć się to może tylko w Throw! Chris jest związany zamkniętym kontraktem pozwalającym mu na występy tylko w Japonii natomiast Alex od miesiąca jest wolnym agentem! Czy zaliczymy wielki powrót i początek ery TT? Zobaczymy!

:arrow: Na koniec wspólna fotka chłopaków z wczorajszej imprezy (na zdjęciu są już nowe nabytki).

http://1.bp.blogspot.com/__uicNjYogqo/S9Yuy6-ppjI/AAAAAAAAAGE/H7SVrOU2HoA/s1600/south_park_guitar.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Throw!

3

• Mr. Ghost

2

• Giero

1

• xYoohas

1

Top użytkownicy w tym temacie

Hmmm... powiem Ci szczerze, że ciekawi mnie twoje diary. Jest takie inne w porównaniu do diar reszty userów a ja z niecierpliwością czekam na gale i powrót MCMG :D
https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349774

O HOLY SHIT! Świetny pomysł na diary, gratulacje dla ciebie Throw!! Jest to niesamowita odmiana względem tego co wszyscy piszą w Booking Zone, także wielkie brawa dla ciebie! Fajnie, że prezes czy tam właściciel, a mianowicie Andrew McHale ma mroczną przeszłość, z tego co można wyczytać w newsach chodzi o jakieś łapówki, korupcję i inne tego typu rzeczy i mam nadzieję, że będzie to miało jakoś większy przebieg i konsekwencje w przyszłości :D Bardzo fajnie, że federacja skupia się na różnych ,,typach" zawodników, czyli z różnych krajów i kontynentów. Strasznie podobał mi się motyw z tym losowaniem swojego przeciwnika i pokazaniem w walce z nim swoich umiejętności. Spodziewam się po tym diary, aby pojawiało się w nim więcej zaplecza niż gal, lecz trzeba dać ci czas, abyś mógł się rozkręcić :grin: . Wkradło ci się kilka literówek, czy jakieś tam pomniejsze błędy, które trochę wpadają w oko, ale nie przeszkadzają aż tak bardzo w czytaniu. Tak czy inaczej, życzę ci powodzenia w pisaniu tego diary, ponieważ jest to zupełnie inny pomysł od tego, co pisze większość użytkowników w tym dziale, także obyś miał dużo weny i pomysłów, gwarantuję ci, że będę śledził to diary! :)

P.S - Co do postaci z South Parka jako wrestlerzy, to zniszczyłeś mi tym umysł :D

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349789

Nie powiem, projekt ciekawy, ale:

* cholernie denerwują mnie obrazki z South Parku, nie mam pojęcia po co one są, całkowicie zbędne są,

* nie rozumiem również sensu szkółki,

* mało znani wrestlerzy to najgorszy problem wszystkich federacji; w tym twój

* staraj się pisać dłuższe odcinki, bardziej poprawne gramatycznie i stylistycznie

Nie jest jakoś fantastycznie, ale źle też nie. Powodzenia w dalszym pisaniu!

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349792

Początek, i tak na dobrą sprawę niewiele można powiedzieć na temat tego diary. Pierwszą rzeczą która rzuca się w oczy jest miejsce akcji - Japonia. Jestem tutaj od roku i nie przypominam sobie żeby ktokolwiek pisał diary z federacji japońskiej. Teraz wreszcie możemy powiedzieć że w Booking Zone mamy wszystko ;) Kolejną rzeczą jest opis walk, które różni się od reszty, ale nie wiem czy na +, dla mnie nie. Kolejna sprawa, brak segmentów, ale mam nadzieję że to tylko w pierwszym odcinku. Ale chociaż fajnie że robisz coś innego ;) Powodzenia :D
https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349812

Odpowiem tak na szybko. To nie była pierwsza gala tylko zarys tego co będzie się działo oczywiście, że walki będę dłuższe to był tylko opis tego co młodzież prezentuje. Co do rzekomej szkółki, ona podsyła mi tylko nowych zawodników naprawdę nie chciałem robić rosteru ze sław, jak dla mnie to jest nudne.

Co do błędów to przepraszam ale program który używam do pisania nie podkreśla mi ich.

btw. South Park jest dla beki ale postaram się to zmienić.

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349834

• Urządzenie:  Windows

Jestem ciekaw jak rozwinie się Twoja diara. Na pewno na pierwszy rzut oka różni się od pozostałych, co jest zdecydowanie na plus i powoduje, że będę tu zaglądał i obserwował rozwój wydarzeń. Czekam na pierwszą galę i życzę wytrwałości w prowadzenia projektu, bo wiem, że tworzenie własnej federacji paradoksalnie nie jest takie łatwe jakby się wydawało ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-349868

Tak więc zaczynajmy, Throw! 1

10/1/2015 r. Tokio, 4 godziny do gali!

Jesteśmy w budynku organizacji Throw, na korytarzu widzimy podekscytowanych wrestlerów, sztab szkoleniowy czy komentatorów. Im jesteśmy głębiej tym bliżej nam do biura Mchala który ma wiele spraw do przemyślenia.

A.Mchale – To już niedługo, niby to nie pierwszy raz jak organizuje gale ale jestem bardziej ze stresowany a za razem podekscytowany niż zazwyczaj. Może to dlatego, że jest to szansa by wrócić na szczyt I odzyskać dawną pozycję oraz pokazać ludziom w stanach jak bardzo się zmieniłem I że można mi zaufać.

Do biura wchodzi nie znajomy. A my znikamy na zaplecze by sprawdzić co tam u innych zawodników. Pierwszy w oczy rzucił się Douchebag który był pochłonięty lekturą na temat bezpieczeństwa na ringu, w oddali widzimy Pipe, Biggle I CD. Którzy dokładnie coś analizują, Alex natomiast odpoczywał w szatni. T-Bone I Craig walczyli z automatem z napojami a Thorn gdzieś telefonował widać było po nim, że jest bardzo podekscytowany. Starsi zawodnicy jak jeden mąż siedzieli w szatni I już tylko spokojnie czekali na wieczór.

Na arenie na samym środku ringu widzimy Stahil'a I CIMA.

C. Stahil – 6 nowych zawodników a ja nie mam na nich żadnych pomysłów co odbiło Mchalowi, że tak nagle zaczął zatrudniać ludzi bez konsultacji z nami przecież tak naprawdę to my się nimi zajmujemy I to chyba, my powinniśmy ich sobie dobierać.

CIMA – spokojnie, Andrew chce pokazać na co go stać jak udowodni swoją wartość I odzyska pieniądze które stracił w USA oleje organizację I w tedy będziesz mógł sobie dobierać ludzi w nieskończoność.

C. Stahil – No niby racja, aż mi się przypominaj projekt “Mchale Challenge”. Gdy dobił się do hajsu olał wszystko po drugiej gali a potem wpadał do biura raz na 3-4 miesiące a ja mogłem spokojnie rozwijać zawodników.

CIMA – widzisz nie masz się co denerwować a poza tym, przyjechał ten koleś który “wszystko zmieni” a Andrew wspominał żebyśmy byli u niego jak się pojawi więc lepiej już chodźmy bo się z nowu wkurwi.

Panowie odszedli, a na hali zaczęli pojawiać się pierwsi widzowie.

THROW 1 10/1/2015

Miejsce: Throw Dojo, Tokio

Widzów: 3500

Na arenie pojawił się Andrew Mchale I chyba chce coś powiedzieć.

A. Mchale – Panie I Panowie witam na pierwszej oficjalnej gali Throw!!! Wspaniale usłyszeć, że wszystkie miejsce na sali są zajęte i dlatego ponieważ wy daliście z siebie 100% dlatego mam nadzieje, że moi zawodnicy to docenią i także dadzą z siebie 100% albo nawet 110%! Życzę miłej zabawy i liczę na to, że nikt po gali nie będzie żałował pieniędzy wsadzonych w tą rozgrywkę!!!

C. Stahil – Panie i Panowie czas na pierwszy pojedynek wieczoru. Jeden zawodnik będzie wam bardzo dobrze znany, drugi natomiast zaczyna przygodę z wrestlingiem dlatego mam nadzieje, że przyjmiecie go ciepło!

1. Single Match Amazing Red vs. Alex!

Walka rozpoczęła się w szybkim tempie oboje zawodnicy początkowo się sprawdzali bez większego szału. Wiele dynamicznych akrobacji ze strony obydwu zawodników sprawiały szał wśród publiczności, Red jako doświadczony zawodnik cały czas nadawał tempo walki w taki sposób żeby Alex zbytnio się nie zajechał, młody natomiast cały czas starał się zaimponować fanom popisując się efektownym Moonsault czy jeszcze ciekawszym SSP. Po dobrych kilku minutach zawodnicy ciężko łapali oddech jednak pop publiczności dawał im nowe siły do działania dlatego właśnie końcówka tempem przypominała początki oboje zawodnicy dawali z siebie wszystko jednak siła doświadczenia i kilka mocnych botchów Alexa sprawiły, że Red wyszedł na zdecydowanie prowadzenie w walce i po kombinacji Red Eye i Red Star Press pokonał młodzika.

Winner: Amazing Red via. Pinfall

Wracamy na backstage widzimy na nim mocno poobijanego Alexa do którego podchodzi młody dziennikarz.

Dziennikarz – Wow! Wspaniała walka pełna niesamowitych akcji, jak ją skomentujesz Alex?

Alex – Muszę przyznać, że Red jest bardzo wymagającym przeciwnikiem i jak na mój debiut na ringu był chyba zbyt wymagającym rywalem. Jednak cieszę się, że federacja ufa mi na tyle i na sam początek rzuciła mnie na tak głęboką wodę.

Dziennikarz – Jakie plany na przyszłość? Celujesz może w myślach w pas Grand?

Alex – Na razie muszę jeszcze mocno trenować aby nawet myśleć o zwycięstwie nad kimkolwiek. Throw zatrudnia zbyt wiele wspaniałych zawodników znanych na cały świat i to pewnie między nimi rozegra się starcie o ten pas a ja, może kiedyś.

Dziennikarz – dziękuje za te kilka zdań i życzę powodzenia w karierze.

Alex – dziękuje a teraz czas na odpoczynek.

Kamera wędruje dalej i zatrzymuje się pod biurem Mchala.

A. Mchale – Posłuchaj jest co raz gorzej ludzie mnie po prostu nienawidzą co może źle wpłynąć na całą organizację, próbowałem rozmawiać z Quackenbush'em czy Hyde ale oboje zlewali pomysł „kooperacji” naszych organizacji wszędzie gdzie nie wejdę słyszę „To za 2014 rok”. A najgorzej było gdy spotkałem Kingstona mało mnie nie zabił choć został wydymany chyba najmniej! Jednym słowem jesteśmy skończeni i możemy liczyć tylko na przyjaciół z Japonii i Meksyku.

C.Stahli – A czego się spodziewałeś? Ciesz się, że teraz nie siedzimy w pace tylko tutaj! Nie wiem poproś CIMA może z nim będą chcieli gadać? Przecież jeszcze go z nami wtedy nie było więc może jeśli spotkają się z kimś uczciwym to zmienią nastawienie!

Rozmowa była kontynuowana dalej ale kamera udała się na ring!

2. Single Match

Chris Sabin vs. Thron!

Walka nie zaczęła się w taki sposób jaki powinna, ponieważ w czasie wchodzenia na ringu Chris Sabin został zaatakowany przez Thorn'a i jednego z nowych członków federacji „Erica”. Oboje strasznie się nad nim znęcali co oczywiście nie podobało się publiczności i w momencie gdy „młodzież” próbowała ostatecznie zniszczyć Sabina poprzez atak krzesłem na rękę z tłumu pojawił się...ALEX SHELLEY!!!

Komentator – O mój boże to Alex Shelley!!! Przybył aby pomóc swojemu przyjacielowi!!!

Shelley bardzo szybko poradził sobie dwójką napastników i pomóc stać przyjacielowi.

Na rampie pojawił się CIMA!

CIMA – Panie i panowie zobaczyliśmy przed chwilą potężny akt wandalizmu ze strony dwóch młodych zawodników! Ponieważ nie chcę ich karać zawieszeniem, sprawię prezent wam fanom! Thorn i Eric kontra Chris Sabin i... Alex Shelley!!!Ta walka zacznie się teraz!!!

Fani wiwatują a zawodnicy zaczynają walkę!

Tag Team Match

Motor City Machine Guns vs. Thorn & Eric Cartman

Walkę rozpoczęli mocno nakręcony Alex i Thorn. Shelley narzucił bardzo mocne tempo walki przez co kompletnie zdominował przeciwnika który tak naprawdę nie wiedział co i jak ma robić. Shelley popisał się kilkoma naprawdę świetnymi akcjami np. Sprinboard dropkick, suicide dive czy neckbreaker po każdej wyśmienitej technice celebrował w znany dla MCMG sposób. W końcu doszło do zmian w obydwu narożnikach mocno poobijany Sabin oddał „władzę” w ręce Erica który jak na sporą masę ciała prezentował się całkiem nieźle wykonał wiele imponujących akcji które bardzo podobały się publiczności. Po kilku minutach obijania Sabin'a w końcu się odbił wykonując Springboard DDT po którym tak naprawdę mógł być koniec akcji ale Thorn w porę przerwał pin po czym został znokautowany superkick'em przez Alex który spowodował, że młodziak wyleciał za ring a Shelley dołożył do tego suicide dive podkręcając publiczność. Sabin który już w pewni nabrał sił i kontrolę nad przeciwnikiem po raz kolejny dołożył springboard ddt które tym razem wystarczyło.

Winners: MCMG

MCMG wiwatują a na rampie po raz kolejny pojawił się CIMA.

CIMA – gratulację panowie kawał świetnej roboty! Nie da się ukryć, że publiczność was kochaA my chcemy doceniać takich ludzi, dlatego za miesiąc podczas pierwszego iPPV staniecie do walki o pasy mistrzowskie Throw! Waszych przeciwników poznacie wkrótce!

Kamera przechodzi na backstage widzimy tak mocno pobudzonego Craiga. Po jego twarzy widać, że jest bardzo podekscytowany faktem iż będzie walczył w pierwszym oficjalnym Main Even'cie w gali Throw! Idąc dalej widzimy Douchebag'a drugiego uczestnika tego pojedynku który tak samo jak Craig nie może usiedzieć na miejscu!

Reklama!

Po Reklamie!

T. Winger (komentator*) - Witamy po przerwie na pierwszej w historii gali Throw! Już za chwilę kolejne starcie 1vs.1 będzie to pierwszy i jedyny pojedynek dwóch „Pro”.

Single Match

Extreme Tiger vs. Frightmare

Walka typowa dla stylu Lucha! Oboje panowie zwłaszcza Tiger są doświadczeni w tego typu walkach! Praktycznie cały pojedynek spędzili w „powietrzu”. Publiczność praktycznie cały czas stała na nogach krzycząc jak najmocniej co na pewno spowodowało dodatkowe siły zawodników. Niestety tego typu akcje czasami kosztują wiele botchów i tak było też w tej walce, jednak można było na to przy mrużyć oczy, ponieważ reszta pojedynku pod względem technicznym była całkiem udana i obydwoje panowie dali z siebie 100%. Walkę wygrał Tiger po kombinacji Superkick/450 Splash!

Winner: Extreme Tiger!

T. Winger – cóż za widowisko tych dwóch panów naprawdę można nazwać Luchas! Walka była świetna a jak wspominał CIMA oni będą nagradzać takie akcje, dlatego właśnie Tiger i Frightmare wystąpią podczas pierwszej gali iPPV Punishment, wezmą udział w turnieju który wyłoni pierwszego mistrza Grand! A tak prezentuje się aktualna karta walk!

Punishment 2015 – karta!

Tag Team match for Throw Tag Team Championship

MCMG vs. ???

Single Match – Grand Championship Tournament

Extreme Tiger vs. ???

Frightmare vs. ???

Przenosimy się na zaplecze a tam widzimy Trio z Dragon Gate które obmyśla plan walki. Zawodnicy są bardzo skupieni i mocno coś analizują, kamera ucieka dalej i w oddali widzimy MCMG panowie są bardzo podekscytowani można usłyszeć takie słowa jak „Cool”, „Championship” czy „Jamie?”. Chłopaki znikają do szatni a my wędrujemy na ring gdzie czeka już A. Mchale!

A. Mchale – Panie i panowie fani z całego świata, chce abyście mnie wysłuchali i proszę was o nie wyłączania mnie, przewijania bo to co powiem jest warte uwagi. W 2012 roku przejąłem nie istniejące już PWX w którym utworzyłem „Mchale Challenge” jak dobrze wiecie lub nie zgarnąłem wiele pieniędzy które miałem przekazać na cele charytatywne. Dostałem je od ludzi, zawodników, sponsorów i małych inwestorów następnie zgarnąłem masę łapówek i ustawiłem turniej tak aby wygrał mój dobry znajomy, wszystkie pieniądze na dzieci; przepiłem, przegrałem w karty, chodziłem po burdelach bawiłem się jak nigdy! Świat pro wrestlingu w USA się ode mnie odwrócił zostałem usunięty z każdego możliwego projektu, wszyscy zawodnicy, promotorzy i ludzie, odwrócili się ode mnie ostatecznie. Nie mam czego szukać w USA ale chciałem powiedzieć tylko jedno...przepraszam wiem, że te słowa nic nie zmienią ale...

W tym momencie na rampie pojawił się Ricochet było widać, że jest zły.

Ricochet – Wow! Chwila moment myślisz, że jak powiesz głupie przepraszam to o wszystkim zapomnimy? Wykorzystałeś naiwność ludzi do tego stopnia, że na jedno osobowej kampanii „pomoc dzieciom” potrafiłeś wyciągnąć nawet kilkaset tysięcy dolarów! Moje zarobki nie przekraczają więcej niż 30-40 tys. dolarów rocznie a sam potrafiłem władować w kampanie jakieś 10 tys. Zachowałeś się skurwiel i teraz już zawsze będziesz tak traktowany nie ważne jak bardzo się zmienisz czy co zrobisz ludzie Ci tego nie zapomną...

Ricochet wszedł do ringu próbował zaatakować McHala ale w tym momencie do ringu wpadła trójka zamaskowanych zawodników którzy szybko zniszczyli napastnika a następnie pozbyli się go z, ringu w bardzo brutalny sposób, Andrew uśmiechnął się bardzo szeroko po czym opuścił pierścień a zamaskowani zniknęli gdzieś wśród publiczności.

Six Men Tag Team Match

CIMA, Drakon Kid, Yoshino vs. CD, Double B, Douglas.

Walkę rozpoczęli CIMA i CD. Zdecydowanie przeważał zawodnik starszego pokolenia który dawał lekcje pokory młodemu bardzo narwanemu zawodnikowi. Mocno obijał go w ringu ale robił to w taki sposób aby ten dawał radę kontynuować spotkanie, po kilku minutach znudzony CIMA zrobił zmianę i do ringu wszedł zdecydowanie szybszy Kid który rozpoczął od ataku z narożnika (dropkick), po czym dorzucił kilka niesamowitych akrobacji jak np. moonsault, spinning kick czy hurricannrana. CD nie pokazywał nic co mogło pobudzić publiczności pokazał tylko, że musi popracować nad kondycją oraz technikom! W końcu po długiej serii zmian i obijania młodzieńca Yoshino włączył drugi bieg i pokazał dlaczego to on jest „Speed Star” i po serii szybkich ciosów wyeliminował CD...CD wyeliminowany!

Po, CD do ringu wszedł Douglas który zdążył ogarnąć, że zostało już ich tylko dwóch i czas brać się do walki. Lekko zmęczony Yoshino został początkowo zdominowany przez dryblasa z UK który rzucał nim o w każdy narożnik po czym dokładał kilka łokci, uderzeń czy kopnięć które mocno sprawiały ból Japończykowi który był po prostu bezradny! W narożniku żółtodziobów dochodziło do częstych zmian które masakrowały Yoshino który już ledwo dychał ale nie był po prostu w stanie poradzić sobie z wypoczętymi wielkoludami. Po kilku minutach obijania młodzież poczuła się bardzo pewnie i pozwoliła Masato na zmianę ten wybrał CIMA który rozpoczął bardzo pomału ale konsekwentnie starał się przejąć władzę w ringu i po chwilowym brawl'u zaczął dominować na Double B który jak CD zaczął się gubić i pokazywać braki w kondycji. Po kombinacji Schwein + Mad Splash uzyskał pin!...Double B wyeliminowany!

Douglas po raz kolejny musiał sobie uświadomić, że znowu jest ich mniej tylko tym razem został sam i musiał pokazać, że zasługuje na choć jedno wyeliminowanie. Niestety w ringu pojawił się najświeższy Dragon Kid. Mały Japończyk nie dawał chwili odpoczynku żółtodziobowi i ujawniał kolejne braki techniki oraz radzenia sobie ze stresem Douglasa. Po kilku minutach walki Dragon Kid uzyskał pin...Douglas wyeliminowany!

Winners: Dragon Kid, CIMA & Masato Yoshino.

Reklama

Po Reklamach!

T. Winger – Cóż za emocjonalna noc! Tuż przed walką 6 man tag team, Andrew Mchale wypowiedział się na temat swojej korupcji mocno rozwścieczały Ricochet próbował go zaatakować i wtedy stało się to...

Przypomnienie akcji sprzed kilku minut.

Trzech nowych zawodników? Czy po prostu ochrona dla znienawidzonego prezesa! Na razie nie wiemy ile są warci samodzielnie ale już za tydzień podczas Throw II dojdzie do walki pomiędzy jednym z zamaskowanych a Ricochetem. A już teraz zapraszamy na Main Event gali w której udział wezmą dwaj żółtodzioby Craig i Douchebag!

Main Event Match

Craig vs. Douchebag!

Walka rozpoczęła się od typowego sprawdzania, siłowania i wymiany słabszych ciosów. Pierwszy do ataków rzucił się Craig który rozpoczął od high kick'a i complet shota po czym szybko zakładał dźwignie które miały osłabić przeciwnika. Douchebag natomiast starał się wyglądać jak osoba nie wzruszona jednak było widać jak z momentu na moment traci oddech! Po chwili tarzania się w końcu dotarł do liny i sędzia wznowił walkę w górze. Znowu rozpoczęły się klincze i wymiany ciosów jednak tym razem do ataku ruszył Dou który wykonał imponujące enzegurii które wbiło Craig' do narożnika i tam zaczęło się porządne obijanie zakończone imponującym Diving Moonsault jednak to było za mało na wygraną, walka na moment przeniosła się za ring gdzie użyto barykad odgradzających ring od widzów. Szybko wrócili do pierścienia i pojedynek w końcu się wyrównał obydwoje zawodnicy dawali z siebie wszystko wymyślając co raz to lepsze kombinacje i akrobacje. Fani byli bardzo pobudzeni i finał walki oglądali na stojąco. Koniec starcia był jednak bardziej niebezpieczny niż imponujący otóż oboje zawodnicy spadli na stół po wykonanym C4 i zostali odliczeni! Fani skandowali „Holy Shit!”.

Double Count-out.

T. Winger – O mój boże! Cóż za koniec oboje zawodnicy nadal leżą na macie i nie wiadomo czy nie będzie potrzebna opieka lekarska! Niestety to już koniec żegna się z państwem Winger i do zobaczenia w przyszłym tygodniu.[/i][/center]

Newspack!

:arrow: Oficjalnie Alex Shelley, Ricochet, Naruki Doi, Cartman, Marsh, Broflovsky, McCormick są zawodnikami Throw!

:arrow: Od przyszłej gali będzie obowiązywała nazwa Throw Fight Night!

:arrow: Pierwszym oficjalnym iPPV z pod szyldu Throw będzie gala Punishment! Poniżej prezentuje się karta

Tag Team match for Throw Tag Team Championship

MCMG vs. ???

Extreme Tiger vs. ???

Frightmare vs. ???

:arrow: Nie długo nad oprawą gali zaczną pracować graficy z USA.

:arrow: Karta na Fight Night II

1. Muscular Speed vs. Thorn & Eric - Tag Team Championship eliminator (zwycięscy zmierzą z MCMG na Punishment).

2. Craig vs. Thorn - Wygrany dołączy do turnieju o pas Grand!

3. Douchebag vs. T-Bone - Wygrany dołączy do turnieju o pas Grand!

4. Amazing Red vs. CIMA - Wygrany dołączy do turnieju o pas Grand!

5. Ricochet vs. Mystery? - Wygrany dołączy do turnieju o pas Grand!

6. Mystery Team vs. Double B & Douglas - Wygrani dołączą do turnieju o pas Grand!

7. Dragon Kid vs. CD - Wygrany dołączy do turnieju o pas Grand!

8. MCMG tag team open challenge!

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-350022

Wydałeś kolejny odcinek swojego diary, także wypada go skomentować!

Jako pierwsze, co mnie zawiodło to to, że jednak pojawiło się mało zaplecza. A właściwie tylko na samym początku, spodziewałem się, że może po końcu pierwszej gali spod szyldu Throw! zaprezentujesz nam od ,,wewnątrz" co zawodnicy i inni myślą o niej, także trochę szkoda :(

Throw! zaczyna się od przemówienia prezesa i co mi się rzuca w oczy, to fakt, że używasz trzech wykrzykników na końcu zdania, dla mnie w zupełności wystarczy jeden :D Odniosę się co do walk z całej gali, które według mnie trzymają poziom, ale nie obraziłbym się jakby były trochę dłuższe, oraz pojawił się w nich jakiś większy opis całego pojedynku, takie moje małe zażalenie :grin: Co do segmentów, jakieś tam się pojawiły, ale nie były one za bardzo długie, a wręcz były one krótkie. Naprawdę według mnie mógłbyś je wydłużyć. Podoba mi się to, że nie używasz znanych zawodników do swojej federacji, lecz pojawiają się w niej wrestlerzy także z rozwojówki. Oczywiście, pojawiają się np. Chris Sabin, czy debiutujący Alex Shelley (plus za reaktywację MCMG!), ale nie stanowią one większości co jest fajne :) Mógłbyś też trochę poprawić estetykę, czyli od segmentów i walk robić jakieś odstępy, bo przyznaje się, że kilka razy się zgubiłem, czytając twój nowy odcinek. Jeszcze tak odbiegając od tematu - podobała mi się wypowiedź McHale'a o jego przekrętach, nie dawaniu pieniędzy na akcje charytatywne - no i atak trzech zamaskowanych na Ricocheta - czekamy na kolejną galę. Co do newsów - czytam, że ,,graficy z USA" mają zamiar zająć się oprawą graficzną Throw! zobaczymy jak ci to wyjdzie :D

A więc ogólnie, odcinek był bardzo średni. Krótki, zdecydowanie powinny pojawić się dłuższe segmenty, walki, oraz według mnie - więcej zaplecza, ponieważ myślałem, że to właśnie to będzie głównym celem tego diary. Tak czy inaczej, początki zawsze są trudne, także zachęcam cię do dalszego pisania, jak i powodzenia i weny ci życzę!

https://forum.wrestling.pl/topic/35412-throw/#findComment-350053

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Też to widziałem, ale co się dziwić jak i tak wszyscy wiedzą, że to będzie jego debiut
    • Jeffrey Nero
      Jeszcze nie zadebiutował a już jego merch oficjalnie sprzedają   
    • Attitude
      Z informacji "PWInsider" wynika, że Jade Cargill była obecna w poniedziałek w WWE Performance Center. To by oznaczało, można się spodziewać jej powrotu w trakcie Road to WrestleMania. Być może już w trakcie Royal Rumble. Cargill została wypisana z telewizji w listopadzie. Były sprzeczne wieści na temat tego, czy rzeczywiście ma problemy zdrowotne. W storylinie Naomi zastąpiła Jade jako mistrzyni tag team u boku Bianci Belair. Dzisiaj w nocy kolejny epizod Raw w drodze do Royal Rumble. Na ten moment zapowiedziano: * WWE Women's Intercontinental Championship: Lyra Valkyria vs. Dakota Kai * Street Fight: Damian Priest vs. Finn Balor * Sheamus vs. Ludwig Kaiser * Chad Gable vs. Mystery Luchador * Wystąpią m.in Rhea Ripley, CM Punk i GUNTHERPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Attitude
    • MattDevitto
      W tym tygodniu chociażby dla Penty warto rzucić okiem na Roł. Poza tym: -  WWE Women’s Intercontinental Championshipn - Lyra Valkyira vs. Dakota Kai - Street Fight - Damian Priest vs. Finn Balor - Sheamus vs. Ludwig Kaiser - Chad Gable vs. Mystery Luchador (ciekawe kto) - Rhea Ripley, CM Punk i Gunther też mają się dzisiaj pojawić....
  • Dodaj nową pozycję...