Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• WKSW

3

• Kowal

2

• Tupak

1

• Arkao

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mega pozytywny materiał - najlepszy komentarz - "sami trenują, bo w Polsce nie ma trenerów" (cuś w tym stylu) :twisted: . Keep it going :)

Do tego jak materiał został zrealizowany nie będę się wypowiadał, bo mogę zostać oskarżony o stronniczość z racji moich powiązań z MCW. Polsat to przedstawił jak chciał, nie zrobił z wrestlerów pośmiewiska tak jak to miał w zwyczaju robić TVN. To dobrze, ale sytuacjami takimi jak z tym splashem na mówiącego cały czas reportera niepotrzebnie wyskoczyliście. Wiadomo, fajnie to wygląda, ale wrestling w Polsce ma i tak status czegoś udawanego i słabego, a każdy z was wiele czasu spędza na nauce sprzedawania akcji. Nikt zwykłemu Januszowi nie wytłumaczy że np. skok był lżej wykonany czy coś, tylko skoro niewytrenowany reporter tylko sapnął to przecież zawodnika też to nie boli. Więc po co się uczyć sprzedawać akcje skoro upewniliście kilka milionów Polaków w tym ze to w ogóle nie boli. Teraz nie można powiedzieć że boli tylko trochę, skoro daje się radę walczyć jeszcze później..

Próba rozsławienia wrestlingu w Polsce i od razu ujawnianie tajemnic, które Wy jako pasjonaci robiący to przecież po to żeby luzie kupowali wasz ból, chcecie sprzedać mija się kompletnie z celem! W ten sposób na starcie robicie z tego cyrk, bo w swoich filmikach pokazujecie że przykładowo splash boli, a w wiadomościach widać ze tak nie jest i sami to udowadniacie, to jest dziwne dla kogoś niezwiązanego z wrestlingiem, bo to są dwie sprzeczne rzeczy.

Może się okazać też że inne federacje backyardowe to odczują, bo zapraszając kogoś na gale będziemy słyszeć od ludzi, ze widzieli w Polsacie że to w ogóle nie boli, wiec nie ma co oglądać. Jak ktoś bodajże z PXW robił Agnieszce Rylik suplex w jakimś materiale to ta go chociaż trochę sprzedała ze to nie jest jednak do końca takie bezbolesne, bo poczuła upadek? A tutaj reporter cieszył się na koniec jakby podwyżkę dostał a nie finisher wielu wrestlerów i cios krzesłem. Dobrze że chociaż jak zgarnął tym krzesłem po plecach to go zassało na tyle ze musiał to sprzedać.

Wyraziłem tylko swoje zdanie, wiem że nie zostanie pewnie potraktowane poważnie, ale fakty są takie że nie po to uczysz się sprzedawać ból żeby wszem i wobec pokazywać że to jednak nie boli.

28054889252fa02dfba372.jpg

Kowal...Rylik sprzedała ten upadek? Po suplexie leży kilka sekund w ciszy i potem z uśmiechem mówi to wymuszone to bolało. Stary ja nie rozumiem i nie wiem jak chcesz promować wrestling ale swoim podejściem według mnie daleko nie zejdziesz.

Po 1 to reporter chciał coś takiego zrobić i jeżeli byś zrozumiał całość a nie fragment materiału to byś tak nie pisał. Jest to forma aktorstwa i to zostało pokazane jak i bólu(choćby to krzesło). Nie wiesz jak wyglądały kulisy i ten śmiech na końcu jest jak najbardziej na miejscu ale to tylko dlatego że kulisy wyglądały tak a nie inaczej ale...ZARAZ! Ten reporter po tym splashu powinien się zwijać z bólu co nie? Udawać że umiera? Ludzie kogo my chcemy oszukać? Mamy wmawiać że wrestling zawsze boli? Tym robisz sobie negatywną opinię niż mówieniem prawdy. Choćby tekst z tymi pokazami. Bo tak jest. Przychodzą na pokazy i czują że to nas boli. Ale gadajmy w telewizji i udawajmy jeszcze bardziej - róbmy z tego cyrk bo to byłby cyrk na siłę robić i pokazywać jaki to jest wrestling. W Polsce opinia o tym już dawno została wyrobiona...ale patrząc na materiał z TVN a Polsatu to tego z TVN to chyba byś znienawidził;)

Po 2 dziękujemy za rozprawkę dotyczącą jednej akcji na której opierasz cały artykuł;)

Pozdrawiamy

P.S. A że temat może rozciągnąć się na milion postów my już Tobie tu nie mamy zamiaru odpowiadać. Masz swoje zdanie ok. Koniec;)

Po 2 dziękujemy za rozprawkę dotyczącą jednej akcji na której opierasz cały artykuł;)

Odniosłem się do tego co mi nie pasowało. A cały materiał oglądałem nie raz, żeby nie opierać krytyki danego fragmentu na gorąco, czyli po jednym obejrzeniu. Poza tym jak się was ktoś o coś pyta to odpowiadacie mu jednym zdaniem czy dodajecie do tego odpowiednie waszym zdaniem argumenty.

Jak już mi piszecie że nie zrozumiałem całości materiału to przyznam ze mi się ten materiał nawet podobał i gdyby nie ten fragment to by było spoko.

Napisałem że nie zostanę potraktowany poważnie, wielce się zdziwiliście że ktoś potrafi wysmarować posta takiej długości o kilku sekundach filmiku, dało się to przewidzieć. Nie znamy się i przez to ciężej jest się nam zrozumieć. Ale nie róbcie z siebie drugiego DDW, dla którego jak ktoś dobrze skomentuje to jest cacy a jak źle to trzeba mu dowalić albo wywalić jego komentarz.

A że temat może rozciągnąć się na milion postów my już Tobie tu nie mamy zamiaru odpowiadać.

Gratuluję odcięcia się od dyskusji po jednym poście. Wyrażę swoje zdanie, wiem że na pewno mam racje bo nie obchodzi mnie czyjeś zdanie... Dzięki że raczyliście mi w prawie tak samo długiej rozprawce odpisać.

Wszyscy mówią że wrestling jest udawany, więc.... pokazujmy im że mają rację :grin:

28054889252fa02dfba372.jpg

Ale co ja Ci mam odpisać? Widzę że edytowałeś swój post ale odniosę się do tego co napisałeś "że może warto" aby ten redaktor umierał z bólu. Wtedy bylibyśmy tak samo wyśmiani jak DDW w Mam Talent i to nas różni od nich. My nie pchamy tego na siłę i że chcemy pokazać jakie to jest wszystko prawdziwe. Śnisz ciągle o tym że w Polsce będzie wielkie bum na wrestling? Ja nie i nigdy nie będę bo nie mamy takich warunków a polacy są po prostu niedorozwinięci pod tym względem. Jeden lubi to drugi tamto. Nie zmienisz tego. Wrestling ma swoich fanów w Polsce i ta grupa się systematycznie powiększa ale nie musimy udawać żeby przekonać starych wyjadaczy jak to naprawdę wygląda. Przyjdzie Ci taki "Janusz" na pokaz i co? Serio myślisz że On to wszystko kupi? Że wyjdzie po gali czy to DDW czy innej fedki i powie " O kurwa ale się napierdalają"? Człowiek jak wychodzi po gali wrestlingu powinien docenić całą otoczkę a nie skupiać się na tym czy ktoś udaje czy nie. Daj im to na tacy i dadzą Ci spokój. My markujemy uderzenia ale wejdzie Ci taki "Janusz" na ring i zrobi jeden pad to zmieni zdanie i ja nie muszę robić z siebie debila żeby sprzedawać nie wiadomo co. Miejmy swoich odbiorców ale nie róbmy z tego nie wiadomo czego. To tak jakbyś chciał wprowadzić nowy sport do polski. Wiesz że mamy nawet jakiś futbol amerykański jak się nie mylę? Ok to ma swoją widownie i nie pcha się dalej. Bo się nie da. Nie ma zainteresowania. Jest za późno na takie cuda w naszym kraju. W Stanach mają to na tacy i się tym bawią - u nas patrzą z przymrużeniem oka.

Poza tym ten splash był końcówką materiału a zakończyć materiału całym splashem nie chcieli bo i by słabo wyglądało zapewne. Tutaj musisz rozumieć też telewizję i jej działanie. Był skok i przejście do końcówki - gdyby udawał to by zepsuło całą płynność tej wypowiedzi a i przy tym jak na niego upadł to coś tam jęknął. Ja tam nie widzę żadnego problemu i lepiej pokazać wrestling z też trochę zabawnej strony niż napinać się i zrobić poważny materiał. Takie jest moje zdanie.

I co do ostatniego zdania Twojego. Wszyscy wiedzą że wrestling jest udawany to pokazujmy im że taki nie jest! Ale przyjdź na trening do nas i dowiesz się jak udawać. Fuck logic.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Bardzo fajny materiał, bądźmy realistami, dostaliście 2 minuty w telewizji i trzeba przyznać że fajnie to zostało przedstawione. DDW w mam talent się tylko ośmieszyli, więc tutaj też można było mieć pewne obawy. Wypadło to bardzo fajnie, bowiem zostaliście pokazani nie jako szaleńcy którzy obijają się bez sensu krzesełkami a grupa osób uprawiająca ciekawy sport.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Całe szczęście, że jednak udało Ci się to wrzucić, bo nie miałem tyle szczęścia, żeby akurat trafić na to w niedziele. Materiał myślę, że na plus. Nie zbesztano was i nie robiono idiotów, a po prostu przedstawiono to tak jak jest na prawdę. Zauważyłem, że w każdym materiale skaczecie na reportera, ale tego, że dostanie krzesełkiem to się nie spodziewałem. :D

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Moim zdaniem materiał był bardzo fajny. Reporter mógłby co prawda udawać, że boli ale wiadomo - nie wasza wina, a poza tym - pewnie i tak 80% Januszy nie zwróciła na to uwagi. Powodzenia panowie! Wielu sukcesów i dostania się chociaż do tej Wielkiej Brytanii Was życzę!

• Reputacja:   1

Bardzo mnie ucieszył ten materiał gdyż spodziewałem się wykpiwania przez reportera że "to udawany cyrk" a okazało się że przedstawiono wrestling, jak każdy inny sport. Ja także dołączam się do życzeń dla chłopaków. Ćwiczcie i stawajcie się coraz lepszymi.

• Recent Posts

• MattDevitto
      @ CzaQ  z cyklu obrazy, które słyszysz
    • Grishan
      Bardzo dobre. Bardzo.  Jak się do czegoś przyczepić to może do tego, że jednak poświęciłeś potencjalnym przeciwnikom trochę mało czasu. Ale czy w dzisiejszych czasach można to uznać za minus?  Jest klimat, jest dużo Bidama. Dziwnie jest, ale ciekawie.  Bardzo dobre. Bardzo. 
    • MattDevitto
      Dzień 6 BOSJ to jakieś totalne nieporozumienie i stracony czas. Jak nie mają później czasu na walki turniejowe to mogliby sobie darować choć 1 tag match na początek, nikomu to nie jest potrzebne. A później są takie kwiatki, że walki turniejowe nie wychodzą poza parę minut...Liczyłem, że w tym roku będzie lepiej, tragedii nie ma, ale obiecywałem sobie po składach nieco więcej, choć nie widziałem wszystkiego od dechy do dechy.
    • MattDevitto
    • PpW
      Isnorr dołącza do Rodziny 🤯 (Feed generated with FetchRSS)Przeczytaj na fanpage.
  • Dodaj nową pozycję...