Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pierwsze Raw Is Hardcore było wyśmienite. Na sam początek dostaliśmy batalię o Hardcore Championship, którą wygrał Dolph Ziggler. Bardzo mnie to ucieszyło, gdyż Dolph zasługuje na pas. Nie wiem czy konkretnie na ten, ale fajnie, że dostał push. Szczerze myślałem, że to Kevin Steen będzie miał takie dobre wejście i zgarnie tytuł, ale jednak debiut Kevina został przeniesiony na następny odcinek, Może Dolph po raz pierwszy będzie bronił tytułu właśnie przeciwko Steenowi? Pożyjemy, zobaczymy. Styles i Wyatt za tydzień w Steel Cage Matchu. Bardzo dobrze. :)

Segment z Romanem Reingsem i Deanem Ambrose'm bardzo ciekawy i fajnie się to czytało ale... No właśnie, jest jedno ale. Oni nigdy nie byli nazywani "House of Justice", tylko "HOUNDS of Justice". Takie tam, na przyszłość :)

Kane zgarnia tytuł Interkontynentalny, hmm... szkoda, bo liczyłem, że Mark trochę dłużej potrzyma ten tytuł. Mamy już dziś drugiego mistrza, ale to chyba nie koniec...

Kilka walk pominąłem, ale walkę wieczoru przeczytałem z zapartym tchem, a jeszcze bardziej emocjonowało mnie to, co się stało po pojedynku... Cesaro zainkasował walizkę! Punk po tym jak ostatnio trzymał pas 434 dni, teraz traci go po jednym dniu! To dopiero wydarzenie. Szczerze ucieszyło mnie to, choć bardziej spodziewałem się Szwajcara realizującego kontrakt na Cenie. Ale to rozwiązanie jest lepsze.

Pierwsze RiH wyszło ci bardzo dobrze i zdecydowanie zmiana na plus. Czekam na kolejną galę. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-354228

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak Ci obiecywałem, komentuję, tak więc czas skomentować Raw is hardcore.

- Y2J powrócił już podczas Battle Royal. Swoją drogą pojawiło się tam kilka ciekawych zawodników, jak choćby Mick Foley czy boski Roman Reigns, który powrócił jako ostatni, ale...przegrał. Fajnie że dałeś wygrać Zigglerowi, kosztem Romana, tylko szkoda że po walce Dolph nic nie powiedział, a cały spotlight zabrał mu Hulk Hogan.

- Całkiem przyjemny segment CM Punka i Stehpanie McMahon, choć mam wrażenie że wypowiedzi Punka i złej szefowej dało się rozpisać lepiej. To co mi się najbardziej podobało, to pomysł tego segmentu. Jest on bowiem częścią podbudowy pod większy storyline, ale jednocześnie ma związek z wydarzeniami, które dzieją się teraz. Brawo, bo to bardzo rzadko spotykany motyw w Booking Zone i mimo że segment był...średni to spełnił swoją rolę w 100%.

- momentem gali, był speech Stone Colda. Bradzo fajnie rozpisałeś jego wypowiedź. Zauważyłem że potrafisz się znakomicie wczuć się w jego charakter przez co wypowiedź nie jest chaotyczna, a przemyślana. Co do treści, to wydaje mi się że jest to tylko zasłona dymna i Stone Cold powróci, by rozpocząć feud z CM Punkiem na SummerSlam o WWE Title.

- Kane przejął IC title i ciekawe, kto zatrzyma bestię. Nie wydaje mi się, że byłby to Henry, który na takiej czystej porażce stracił wiarygodność.

- Cash-ing walizki, to pozytywne zaskoczenie. Nie dałeś się nacieszyć Punkowi złotem, i wydaje mi się że po odejściu Austina Punk wejdzie w feud z....Shanem McMahonem, bo to przecież on ustalił walkę Punkowi. Co do Cesaro, to ciekaw jestem czy na następnym PPV zmierzy się on z Punkiem, czy może z Ortonem czy może dasz walkę o pas komuś innemu? Nie wiem, może Reigns który powrócił na dzisiejszej gali.

- Y2J po nieudanej próbie wygrania pasa Hardcore teraz obrał sobie za cel Johna Cene. Pomysł fajny, wykonanie również, tylko trochę słabo wyszło z tym Battle Royal. Bo w końcu Y2J został wyrzucony przez Romana, a teraz chcę walki o pas z Ceną? Nie kupuję tego, ale może jakoś dobrze to wytłumaczysz.

Reasumując była to kolejna udana gala. Co prawda nie było tu jakiejś bomby, ale pojawił się element zaskoczenia(cash-ing Cesaro), a do tego wszystko było solidnie opisane i co najważniejsze storyline'y idą do przodu. I jeśli mam być szczery, to według mnie twoje WWE jest najlepsze w naszym Booking Zone, bo tworzysz coś innego niż inni. Powodzenia!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-354233

• Urządzenie:  Windows

http://s3.ifotos.pl/img/breaking-_enqprqw.png

Czas na newsy i odpowiedzi na komentarze do RAW is Hardcore #1!

:arrow: WWE robi kolejne czystki w rosterze. Tym razem zwolnieni zostali: Justin Gabriel, Kofi Kingston i R-Truth. Najbardziej może zdziwić zwolnienie Kingstona, który przed WrestleManią XXX przeszedł heel turn. Jednak na dłuższą metę Creative Team nie mógł wymyślić czegoś ciekawego dla Kofiego.

:arrow: Oficjalnie trzyletni kontrakt z WWE podpisał Kevin Steen, gwiazda sceny niezależnej.

:arrow: W trakcie dwudziestoosobowego Gauntlet Battle Royal o WWE Hardcore Championship powrócili: Drew McIntyre, Mick Foley i Roman Reigns. O ile występy McIntyrera i Reignsa są przewidziane w normalnej częstotliwości to Foley może pojawiać się sporadycznie w ringu, dlatego na razie nie jest dopisany do głównego rosteru.

:arrow: Oficjalnie profil Steve'a Austina na wwe.com został przeniesiony z powrotem do sekcji Alumni.

:arrow: Absencja Daniela Bryana przez kontuzję prawdopodobnie potrwa trzy miesiące. Powinien wrócić przed SummerSlam i dostać jakiś duży program. Mówi się także o odświeżeniu jego gimmicku.

:arrow: Powrót Batisty także jest przewidywany przed SummerSlam. Jednak na razie nie mówi się o jakimś indywidualny title run.

:arrow: The Rock po miesiącu od swojej walki z The Undertakerem na WrestleManii trzydziestej wraca do treningów, co może być dobra wiadomością dla jego fanów. Jeżeli zdąży się wyleczyć to zobaczymy go jeszcze przed Payback. Jeżeli nie to powinien wystąpić na No Way Out.

:arrow: Co dalej z The Undertakerem? Deadman prawdopodobnie dalej będzie pokonywał gwiazdy WWE, by podnieść sobie obecną ocenę u zarządu. Tymczasowo wstrzymywany jest kolejny title run, bo Vince obawia się, że w razie następnej kontuzji Taker nie będzie mógł bronić pasa. Mówi się nieoficjalnie na zapleczu, że Phenom będzie walczył w WWE góra do WrestleManii XXXII. To może oznaczać, że obecny streak 22-0 może zostać zakończony na 24-0. Na razie nikt nie może sobie wyobrazić przerwania streaku, a jeżeli miałoby do tego dojść to w naprawdę wyjątkowy sposób.

:arrow: Są plany, by heel turn Johna Ceny potrwał przynajmniej do WrestleManii XXXI. Wtedy po walce z jedną z legend WWE John miałby "się nawrócić". Na razie nie wiadomo kto byłby tą legendą.

Teraz co do komentarzy.

@merfik16

- Później pojawił się CM Punk. Dobry segment i no i pojawiła się Stephanie i wtedy już mi się zdawało że coś planują. No i pojawienie się drugiego z Mcmahonów i ustalenie walki między Punkiem a Ortonem w No Holds Barred.

Nie No Holds Barred, a Extreme Rules. Wiem, że walki nie różnią się od siebie zbytnio jeżeli chodzi o typ, ale jednak...

@schocker98

Segment z Romanem Reingsem i Deanem Ambrose'm bardzo ciekawy i fajnie się to czytało ale... No właśnie, jest jedno ale. Oni nigdy nie byli nazywani "House of Justice", tylko "HOUNDS of Justice".

Racja, mały botch :D Zwalmy winę na Reignsa, tak jak w rzeczywistości Hogan powiedział Silverdome, a nie Superdome :twisted: A tak na serio to nie wiem czemu w trakcie pisania tak sobie to skojarzyłem przypominając wypowiedzi Shieldów...

@backayrdowania

Bo w końcu Y2J został wyrzucony przez Romana, a teraz chcę walki o pas z Ceną? Nie kupuję tego, ale może jakoś dobrze to wytłumaczysz.

Przez długi czas zastanawiałem się kto byłby odpowiedni do walki z Ceną po Kurcie Angle. I dopiero w trakcie pisania gali (już po napisaniu GBR o HC) wpadłem na Chrisa! Nie chciałem tak na siłę wciskać Steena, bo i tak pojawili się powracający: Foley, Reigns i McIntyre. A dla Kevina mam plan na jakiś program. Z kim? To się okaże...

I ludzie... skąd Wam się wziął powrót Chrisa Jericho, skoro on wrócił już przed WMką, a do tego na RAW przed Extreme Rules najpierw walczył z Rollinsem, a potem z Ambrosem? To nie był żaden powrót :D Co najwyżej jego atak na Cenę miał być elementem zaskoczenia na sam koniec gali i kolejny title-run.

@backayrdowania

I jeśli mam być szczery, to według mnie twoje WWE jest najlepsze w naszym Booking Zone, bo tworzysz coś innego niż inni. Powodzenia!

Dzięki! Zastanawiałem się na samym początku jak podejść do tej diary. Wielokrotnie zmieniałem styl graficzny, styl rozpisywania gal. W końcu się odnalazłem i choć to co tworzę to jest raczej kompletny fantasy booking, to traktuję to WWE całkowicie jako swoją federację. Gdybym nie wprowadził tyle zmian to chyba tuż po WMce porzuciłbym diary... Chcę żeby te diary trwało długo i zapisało się w pamięci czytelników.

I jeszcze słowo do RAW is Hardcore #1. Cieszę się, że gala, która w moim mniemaniu wyszła przeciętnie przez Was została dobrze odebrana. Teraz zmieniam trochę front. Na tygodniówkach postaram się bardziej skupiać na segmentach i podgrzewaniu feudów, a mniej na walkach. Do pojedynków będę się przykładał (i do ich długości) jeżeli będą w jakichś dodatkowych stypulacjach, ewentualnie walki o pasy mistrzowskie no i oczywiście te na galach PPV. Od teraz też w każdym odcinku będzie pięć walk. RAW is Hardcore #2 postaram się wstawić do końca tygodnia. Powiedzmy, że jestem już po napisaniu 3/4 gali.

Trzymajcie się i miłego oglądania Mundialu ;)

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-354626

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #2

12.05.2014 - Trzy tygodnie do Over The Limit!

Drugie już RAW is Hardcore otwiera tradycyjny pokaz sztucznych ogni. Momentalnie przenosimy się do stałych komentatorów: Michaela Cole'a i Jerry'ego "The Kinga" Lawlera.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Odkąd RAW is Hardcore stało się faktem już nic w WWE nie jest takie same! Tydzień temu wydarzyło się tyle niesamowitych wydarzeń, że aż trudno wyliczyć wszystkie na szybko! A dzisiaj tradycyjnie witają państwa Michael Cole i Jerry "The King" Lawler!

Jerry Lawler: O tak! Pierwsze RAW is Hardcore miało być wyjątkowe i rzeczywiście takie było! Od początku do końca szokowało obrotem spraw, a WWE Universe nie mieli prawa się nudzić! Jednocześnie powstało kilka pytań, na które być może dzisiaj poznamy odpowiedź.

Michael Cole: Po pierwsze co się teraz stanie z WWE Championship? Po wykorzystaniu walizki przez Antonio Cesaro prawo do rewanżu mają zarówno CM Punk i Randy Orton. A przecież wcześniej na gali Stephanie McMahon zapowiedziała pojedynek Punka z Ortonem o pas na Over The Limit! Co zatem zrobi rodzina McMahonów?

Jerry Lawler: Po drugie jaki motyw miał Chris Jericho atakując Johna Cenę tydzień temu na sam koniec walki? Y2J w przebraniu najpierw zaatakował krzesełkiem od tyłu World Heavyweight Championa, a chwilę potem wykonał mu Codebreaker! Czy to oznacza wyzwanie na nadchodzące PPV?

Chwila, moment... muzyka Stephanie McMahon przerwała wypowiedź komentatorom! Viceprezes WWE witana porcją gwizdów zmierza zadowolona do ringu. Nic dziwnego, że jest w dobrym humoru. W końcu CM Punk, który ją tydzień temu obraził stracił potem pas mistrzowski. Czy do tego odniesie się córka Vince'a McMahona?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/steph-2.png

Stephanie McMahon: Tydzień temu byliśmy świadkami historycznego wydarzenia! Na Waszych oczach powstało RAW is Hardcore! Od samego początku do końca show było niesamowite. Najpierw poznaliśmy nowego WWE Hardcore Championa. Został nim Dolph Ziggler! Potem w akcji zobaczyliśmy członków byłego teag teamu, czyli Braci Destrukcji. Ponadto znakomity pojedynek dali AJ Styles i Kurt Angle, według mnie jeden z najlepszych wciągu ostatnich miesięcy. Ale to co było najważniejsze... wydarzyło się na koniec! Poznaliśmy nowego WWE Championa! Antonio Cesaro po raz pierwszy został Mistrzem WWE realizując kontrakt na samym "Best in the World" - CM Punku! Na Waszych oczach powstała nowa gwiazda WWE! Cesaro to przyszłość tej federacji! A CM Punk... próbując grać i udawać chytrego sam się stał ofiarą własnych sztuczek! CM Punk owszem pokonał Randy'ego Ortona na Extreme Rules w Three Stages of Hell matchu i zdobył po raz trzeci w swojej karierze WWE Championship... ale jego reign trwał zaledwie jeden dzień! Czy zatem wciąż zasługuje na tytuł najlepszego na świecie? Mocno bym w to wątpiła! CM Punka dzisiaj nie ma w arenie, ale tydzień temu ogłosiłam jego pojedynek z Randym Ortonem na Over The Limit o Mistrzostwo WWE. W związku z wydarzeniami sprzed tygodnia jestem zmuszona zamienić moją decyzję. Wraz z moim szanownym bratem oraz ukochanym ojcem zatwierdziliśmy oficjalnie pojedynek Antonio Cesaro kontra CM Punk kontra Randy Orton na Over The Limit! Będzie to Main Event nadchodzącej gali! A teraz po tym ogłoszeniu... chciałabym zaprosić do ringu nowego WWE Championa... Antonio Cesaro!

Przez chwilę panuje cisza... aż w końcu słyszymy z głośników dźwięk syreny! Antonio Cesaro ze swoim WWE Championship pojawia się na stage'u! Przy okazji można zauważyć, że dostał nowy theme song. Publiczność jest podzielona w swojej reakcji. Ale King of Swing się tym nie przejmuje, tylko zadowolony wchodzi do ringu, bierze mikrofon... i całuje dłoń Stephanie!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/cesaro_3.jpg

Antonio Cesaro: Dziękuję Pani McMahon! To dla mnie zaszczyt i duma usłyszeć z Pani ust, że jestem nową gwiazdą WWE! Długo pracowałem, by być w tym miejscu, gdzie jestem teraz. Czternaście lat... czternaście lat czekałem, by dzisiaj być wśród elity WWE! Wszystko zaczęło się od WrestleManii trzydziestej! Wygrywając Money in the Bank Ladder Match otworzyłem sobie bramę do elitarnego grona WWE Championów lub World Heavyweight Championów! Przez miesiąc straszyłem rywali. Najpierw pokazałem siłę niszcząc Johna Cenę... a na Extreme Rules przypomniałem się o swoim istnieniu CM Punkowi. Przyznam, że planowałem trochę później zrealizować kontrakt z tej walizki. Ale zachowanie CM Punka sprzed tygodnia... po prostu przekroczyło pewne granice! Nie traktuje się tak "Szwajcarskiej Sensacji"! Punk myślał, że jest cwany, ale mocno się przeliczył. To co dwukrotnie powodowało, że szokowało świat WWE tym razem zszokowało jego! I to w takim stopniu, że dzisiaj nie mógł spojrzeć Wam w oczy przez wstyd jaki go ogarnął! CM Punk nie jest "Best in the World!" CM Punk to po prostu zwykły oportunista, chytrus i oszukaniec! Tydzień temu role się odwróciły. To ja oszukałem jego. I wiecie co? Czuje się z tym fantastycznie! Wykonując dwukrotnie w ciągu jednego wieczoru Neutalizer na... "najlepszym na świecie" zdobyłem coś czego duża część zawodników WWE nie mogła nawet dotknąć. Na szczęście... ja nie będę wśród tych nieudaczników. Rozpoczęła się nowa era! Nie ta Hardcore Justice... rozpoczęła się era panowania Antonio Cesaro jako WWE Champion!

Przez całą wypowiedź publiczność buczała i chantowała "CM Punk!". Stephanie z nieznikającym uśmiechem na twarzy słuchała co ma do powiedzenia Cesaro i od czasu do czasu potakiwała głową.

Stephanie McMahon: Wow... nie dosyć, że gentleman to okazało się, że Antonio jest do tego świetnym mówcą! To jest prawdziwy WWE Champion! To jest nowa gwiazda WWE! To jest "Nowa Twarz tej organizacji"! To jest postać, która...

I hear voices in my head... ooo jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia w tej sprawie! Randy Orton wychodzi na stage, co ciekawe... zbierając pozytywną reakcję od widzów! Co ma do powiedzenia "Viper" po raz pierwszy od Extreme Rules?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/2896_Randy_Orton.jpg

Randy Orton: Nie obchodzi mnie jakie macie układy. Nie obchodzi mnie kim ty jesteś Antonio, ani kim ty jesteś Stephanie. Prawda jest taka, że Cesaro w porównaniu ze mną jest nikim! Natomiast ty Steph dając szansę temu nieudacznikowi na zdobycie pasa WWE Championship zrobiłaś poważny błąd. Mam prawo czuć się tak samo wyrolowany jak CM Punk. Mówiłem Ci na backstage'u byś zostawiła Punka mi! Mówiłem Ci, że go załatwię! A ty co robisz?! Miałaś Cesaro trzymać z daleka ode mnie i CM Punka. Miałaś zrobić wszystko, by zrealizował on kontrakt Cenie! A teraz co? Nazywasz go nową gwiazdą WWE?! Proszę Cię... to ja jestem "Twarzą tej organizacji"! Pamiętasz Stephanie?

Stephanie McMahon: Pamiętam Randy... ale ponieważ nie pokonałeś Punka na Extreme Rules, a do tego nie byłeś w stanie pojawić się tydzień temu na RAW is Hardcore... musiałam wprowadzić plan b! Tak to ja namówiłam Shane'a by zorganizował Three on Three Tag Team Match! Wiedziałam, że Punk nie jest w stanie walczyć. A przez dodatkowe osłabienie go w trakcie walki Cesaro spokojnie mógł później zrealizować kontrakt i odebrać mu pas. Zrozum Randy... Punk jako WWE Champion to zagrożenie dla organizacji! Musiałam coś zrobić!

Randy Orton: I dlatego jednocześnie oszukałaś Punka, mnie i cały ten biznes? Wiedziałem, że rodzina McMahonów to mafia... ale nie sądziłem, że oszukacie kogoś kto jest po Waszej stronie.

Stephanie McMahon: Przesadzasz Randy! Lepiej wstrzymaj się ze słowami!

Antonio Cesaro: Jeżeli mogę przerwać Pani McMahon... Randy po co się tak rzucasz? Sam na SummerSlam za pomocą Triple H'a zrealizowałeś kontrakt z walizki Money in the Bank na biednym Danielu Bryanie. Dzisiaj po prostu role się odwróciły. To nie Stephanie McMahon Cię oszukała! Tylko ja! Antonio Cesaro! "Szwajcarska Sensacja"! Wyrolowałem tak samo Ciebie jak i CM Punka! Prędzej czy później zrealizowałbym ten kontrakt na WWE Championship! Atak na Cenę przed Extreme Rules miał tylko spowodować byś ty i CM Punk nie czuli się tak pewni siebie. Teraz to ja jestem Mistrzem WWE! I tak naprawdę wszystko co powiesz ty, co powie CM Punk... to już nie ma żadnego znaczenia!

Randy Orton: Antonio zrób mi przysługę... i zamknij swoją gębę! To prawda - jesteś WWE Championem! Ale zrealizować kontrakt z walizki Money in the Bank potrafi każdy, nawet najgłupszy i najsłabszy wrestler! Swoją wartość jako mistrz trzeba udowodnić przede wszystkim w ringu. A w dotychczasowej swojej karierze w WWE jedyne co zdobyłeś to marne U.S. Championship.

Antonio Cesaro: Dobrze, chcesz bym udowodnił swoją wartość w ringu?! W takim razie walcz ze mną! Antonio Cesaro kontra Randy Orton! Co ty na to "Viperze"?

Randy Orton: Czekałem aż to zaproponujesz! Zgadzam się!

Stephanie McMahon: Chwila, chwila, chwila! To jest RAW is Hardcore damn it! Jeżeli chcecie ze sobą walczyć to nie może być to zwykły pojedynek! Niech to będzie... Extreme Rules Match! Mam nadzieję, że pokażecie swoją wartość!

Zabrzmiała muzyka Stephanie. Randy zadowolony kiwa głową, a Antonio wznosi swój pas mistrzowski do góry...

OVER THE LIMIT JUŻ ZA TRZY TYGODNIE!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bb/Over_the_Limit_Loo.png

Wracamy na arenę, na której panuje całkowita ciemność! Jednak po chwili... słyszymy muzykę AJ Stylesa! Realizator pokazuje klatkę, która jest nad ringiem. Fenomenalny po podejściu bliżej też na nią spojrzał. AJ skupiony wszedł do kwadratowego pierścienia i oczekuje na swojego rywala... DEEP! Widzimy tradycyjnie zapalającego lampę naftową Bray'a Wyatta. Wyatt głęboko westchnął... i dmuchnięciem zgasił lampę. W charakterystyczny dla siebie sposób zmierza do ringu. W końcu światło na arenie się zapala. Co najważniejsze Bray jest sam, bez swoich towarzyszy tak jak obiecał Stylesowi tydzień temu. Obydwaj są już w ringu. Klatka upada. Czas na ten Steel Cage Match!

Walka #1

AJ Styles vs Bray Wyatt

Steel Cage Match

http://s6.ifotos.pl/img/aj-vs-bra_eespaeh.png

Klatka już całkowicie upadła. Sędzia daje gong i czas zacząć walkę! Jednak obydwaj nie ruszają od razu na siebie. Bray rozłożył ręce... i zaczął śpiewać "He's got the whole world... in his hands!". AJ nie wytrzymał i rzucił się na rywala Thesz Pressem. Mamy serię Punchów w głowę. Styles podnosi Wyatta i Irish Whipem ciska go w narożnik. Fenonemalny bierze rozbieg... i mamy Corner Forearm Smash! Do tego... jest Knife-Edge Chop! AJ powtarza atak i chce cisnąć Bray'a na liny, ale ten odwraca akcję i to Styles odbija się od lin... by po chwili zainkasować Shoulder Block. Wyatt odbija się od lin, by wykonać Running Senton... ale Styles w ostatniej chwili zrobił unik! AJ podnosi się i wściekle atakuje nawałnicą kopnięć rywala. Fenomenalny podnosi Wyatta... i ciska go prosto w klatkę! Do tego... mamy Springboard Back Elbow! Bray powalony, a AJ rusza, by odbić się od lin... ale Wyatt niespodziewanie wstaje i atakuje Stylesa uderzeniem w plecy! Bray brutalnie chwytając za włosy ściąga rywala do parteru. Wyatt ponownie zaczyna śpiewać "He's got the whole world...", po czym klęka nad przeciwnikiem i częstuje go serią Punchów w głowę. Uśmiechnięty i pewny siebie Bray idzie do narożnika... i wykonuje swoją pozę sygnalizującą finisher! Wyatt rusza po Stylesa... a ten niespodziewanie wyprowadza Pele Kick!!! AJ przypina rywala 1... 2... Kick Out! Styles chce osłabić rywala zapinając Hammerlock. Bray jednak sprytnie kontruje uderzając tyłem głowy w klatkę piersiową przeciwnika. Udaje mu się podnieść... i rozrywa siłowo dźwignię! Do tego... mamy Ura-nage! Wyatt chce chyba trochę poznęcać się nad oponentem, bo podnosi go... i wykonuje Shot-Arm Clothesline. Sędzia otwiera klatkę! Bray uśmiechnięty powoli idzie w kierunku otwartych drzwi. Jednak... widzi, że podnosi się AJ. Styles zachęca go do zadania ciosów. Bray podchodzi do niego... i mamy mocny Punch w głowę! To jednak nie robi wrażenia na Stylesie, tylko go nakręca! Wyatt lekko przestraszony zadaje kolejne uderzenie. W końcu Styles odpowiada dwoma Punchami... Shoot Kickiem... Spinning Backflistem i Clotheslinem na koniec, czyli tradycyjną kombinacją! Sędzia już zamyka klatkę, a Styles wchodzi na narożnik. Szykuje się akcja z top rope... mamy Diving Knee Drop! Bray się podnosi, a AJ chwyta go i próbuje wynieść... ale ten odpowiada i wydostaje się po uderzeniu z kolana! Bray ciska Irish Whipem przeciwnika na liny... a ten kontruje Springboard Back Elbow! AJ chwyta powalonego rywala za nogę, a ten kontruje odkopując go. Wyatt wstaje... i powala oponenta Clotheslinem! Bray podnosi AJ'a i chwyta go... po czym Suplexem ciska w klatkę! Styles zaplątał się między linami, a klatką. Wyatt to wykorzystuje i tylko gdy AJ podnosi się... inkasuje Body Avalanche! Do tego mamy też European Uppercut. Bray chwyta przeciwnika i chce go Suplexem wrzucić na matę... ale ten kontruje uderzeniem z łokcia! Mamy... Springboard Forearm Smash! AJ nie przerywa natarcia, tylko wykorzystuje liny... by wykonać Shooting Styles Press! AJ wykorzystuje moment i zaczyna wspinać się po klatce... ale na stage'u pojawiają się Erick Rowan i Luke Harper! To rozprasza uwagę Stylesa! Bray się podnosi... i Powerbombem zdejmuje rywala z klatki! Pin 1... 2... Kick Out! Towarzysze Bray'a podbiegają i ustawiają się wokół klatki. Bray coś krzyczy do Ericka... a ten idzie w kierunku stołu komentatorskiego! Rowan... zabiera krzesło siedzącemu announcerowi! Rowan już szykuje się do rzucenia krzesełka... ale pojawiają się Rob Van Dam i Sheamus! RVD zajmuje się Harperem, a Sheamus ciska w metalowe schodki Rowana! Bray jest wściekły... a AJ zaskakuje go Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick Out! Obydwaj wstają... Sister Abigail znikąd dla Stylesa! Przypięcie 1... 2... Kick Out! W międzyczasie Sheamus częstuje Rowana Brogue Kickiem! Wściekły Bray przy narożniku sygnalizuje kolejny finisher! Podchodzi do AJ'a... a ten kontruje DDT! AJ Styles wspina się na szczyt narożnika... mamy Spiral Tap! Przypięcie 1... 2... Kick Out! RVD i Sheamus już rozprawili się z Wyattami, którzy teraz leżą na rampie. Irlandczyk wrzuca do klatki... krzesełko, które wcześniej miał podać Bray'owi Erick Rowan! Styles podnosi krzesło, ale waha się z atakiem. Bray wstaje i wykorzystuje moment dekoncentracji rywala i chwyta go! Ten upuszcza krzesełko... a Bray wykonuje kolejne Sister Abigail, tym razem prosto w krzesło! Pin 1... 2... 3!

Winner: Bray Wyatt (by pinfall)

Sheamus i RVD są wściekli! Klatka się unosi, a Bray szybko wyturlał się z ringu i dołącza do powoli wstających towarzyszy z The Wyatt's Familly. Z kolei Sheamus pomaga wstać AJ Stylesowi. AJ odpycha Sheamusa i wściekły wstaje przy linach, by obserwować rodzinkę Wyattów celebrujących wygraną.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Bray Wyatt ponownie górą, ale znowu oszukując AJ Stylesa! Czy Fenomenalny jest w stanie pozbyć się The Wyatt's Familly?! Przecież oni nękają go od WrestleManii trzydziestej!

Jerry Lawler: Mnie zaskoczyło zachowanie AJ Stylesa. Nie użył krzesełka, choć nic by się nie stało jakby to zrobił. Ciekaw jestem co zatrzymało go przed atakiem.

Michael Cole: Naprawdę ciężko to wytłumaczyć. Odetchnijmy, ale naprawdę dosłownie na chwilę. Przed nami starcie o miano pretendentów do pasów tag team! Christian i Edge zmierzą się z The Ascension!

Jerry Lawler: Niezależnie kto wygra to The Uso's będą mieli bardzo ciężkie zadanie na Over The Limit. Warto też wspomnieć o dzisiejszym Main Evencie RAW is Hardcore! WWE Champion - Antonio Cesaro zawalczy z byłym mistrzem Randym Ortonem w Extreme Rules Matchu! Będzie się działo!

Przenosimy się na backstage. Widzimy piękną Renee Young, która jest gotowa do przeprowadzenia wywiadu... z Romanem Reingsem!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5179/3285_Renee_Young.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/Roman_Reigns_4_CutOuT_Jess-x.jpg

Renee Young Witajcie! Stoi obok mnie człowiek, który powrócił tydzień temu w trakcie Gauntlet Battle Royal o Mistrzostwo Hardcore - Roman Reigns! Roman czy możesz nam wyjawić dlaczego nie było Cię od WrestleManii trzydziestej?

Roman Reings: Są w życiu takie chwile, kiedy trzeba od wszystkiego się po prostu oderwać. Musiałem ten miesiąc odpocząć. Miałem czas, by zrozumieć to co wydarzyło się między mną, Sethem Rollinsem, a Deanem Ambrosem. I zrozumiałem, że ten ostatni jest przyczyną rozpadu The Shield. Seth się odegrał i zabrał Deanowi U.S. Championship. Natomiast ja jeszcze nie dostałem swojej szansy na zemstę. Odegram się na Ambrosie. Wcześniej czy później...

Renee Young Dzisiaj stoczysz swoją pierwszą singlową walkę od czasów The Shield. Twoim rywalem będzie Jeff Hardy. Co o nim powiesz?

Roman Reings: Jeff to bardzo doświadczony zawodnik. Walka z nim nie będzie należała do najłatwiejszych. Ma na koncie wiele tytułów mistrzowskich i znakomitych walk. Już nie mogę doczekać się, by... skopać mu dupę!

Renee Young Dziękuję za wywiad, powodzenia w walce!

You think you know me! Oh my... To Edge i Christian! Czas zatem na walkę o miano pretendentów do Mistrzostw Tag Team! "Rated R" i "Kapitan Charyzma" nakręceni wchodzą do ringu, a publiczność wita ich owacyjnie! To ich pierwsza tag teamowa walka od dziewięciu lat! Ich przeciwnikami będą... wychodzący już na stage The Ascension! Oni walczyli już przeciwko Rybackowi przed Extreme Rules w Handicap Matchu, ale w normalnej walce dwóch na dwóch nie brali jeszcze udziału. A dzisiaj zarówno przed nimi jak i przed Edgem, oraz Christianem staje szansa na walkę od WWE Tag Team Championships na Extreme Rules przeciwko The Uso's.

Walka #2

Normal Tag Team Match for Number One Contenders to WWE Tag Team Championships

The Ascension vs Edge&Christian

http://s2.ifotos.pl/img/ascension_eeseaqa.png

Zaczynają Konnor i Christian. Mamy od razu zwarcie. Lepiej wychodzi z niego Konnor, który zapina boczny Headlock. Doświadczony rywal jednak odpycha go na liny i pozbywa się... po czym Konnor przeskakuje nad nim, odbija się od lin... Christian przeskakuje nad Konnorem i po chwili Dropkickiem pozbywa się Konnora z ringu! Edge pokiwał głową będąc pod wrażeniem. A Christian... Baseball Slidem wbija Konnora w stół komentatorski. Ale to nie koniec... bo mamy jeszcze Corner Springboard Plancha od Kapitana Charyzmy! Christian się nakręca i tauntuje, co publiczność kwituje dużym popem. The Instant Classic wraca do ringu i wykorzystuje moment, by chwilę odetchnąć. Konnor po chwili dochodzi do siebie i wstaje na apronie, ale Christian natychmiast go dopada i chwyta pod Suplex! Konnor jednak zatrzymuje akcję i kontruje uderzając z łokcia. Roughhouse pozbywa się rywala i wchodzi na narożnik, by wzmocnić kolejny atak. Mamy... Missile Dropkick z top rope! Pin 1... 2... Kick Out! Niespodziewanie The Ascension zaczyna przejmować kontrolę w ringu. Konnor podnosi rywala i Irish Whipem ciska do swojego narożnika. Tam Christian inkasuje kilka ciosów, po czym Konnor robi zmianę z Viktorem. Konnor odchodzi kilka kroków, by wziąć rozbieg... i mamy Body Avalanche! Po chwili w ringu zostaje legalnie Viktor... i też atakuje Christiana Body Avalanche! Viktor wynosi Kapitana Charyzmę... i mamy podręcznikowy Body Slam! Edge poddenerwowany obserwuje jak jego kumpel obrywa. Viktor chcąc osłabić jeszcze oponenta zapina boczny Headlock w parterze. Edge zachęca publiczność, by klaskaniem wspierała Christiana. Ten w końcu powoli się podnosi i zaczyna kontrować serią uderzeń z łokcia. The Showstealer wydostaje się z dźwigni i rusza, by odbić się od lin... aby powalić rywala Dropkickiem! Obydwaj leżą, a Edge i Konnor nakręceni zachęcają swoich tag team partnerów do dokonania zmiany. Christian czołga się do swojego narożnika... Viktor także... i Christian robi zmianę z Edgem! A Viktor wpuszcza do walki Konnora! Edge robi unik przed ciosem rywala... po czym mamy Gut Kick i Impaler DDT!!! Rated R pozbywa się Viktora z narożnika Shoulder Thrustem i wchodzi na szczyt cornera. Viktor się podnosi... ale momentalnie inkasuje Diving Crossbody! Pin 1... 2... Kick Out! Edge nie przerywa ataku, lecz podnosi oponenta... a ten kontruje Jawbreakerem! Viktor odbija się od lin... mamy Flying European Uppercut, czyli Psycho Crusher! Pin 1... 2... Christian przerywa pin! Do ringu wkracza też Konnor... i próbuje wyrzucić Christiana z ringu... ale ten odwraca go i to Konnor wylatuje z kwadratowego pierścienia! Kapitan Charyzma się odwraca... a Viktor atakuje go Gut Kickiem! Sędzia sygnalizuje, że Christian musi opuścić ring, ale Viktor i tak chwyta go pod Suplex... na szczęście pojawił się Edge! Obydwaj ciskają Viktora na liny... a po chwili wykonują Double Flapjack! Christian opuszcza ring, a Edge sygnalizuje Spear! Edge rusza z szarżą... ale pojawia się ponownie Konnor, który chce go zaatakować Big Bootem! Na szczęście Edge robi unik, a do tego wykonuje Winning Edge! W międzyczasie Christian ponownie wchodzi do ringu... i wykonuje Killswitch na Viktorze! Mamy Unprettier! Edge ponownie sygnalizuje finishera! Czeka aż Viktor się podniesie... jest Spear!!! Spear!!! Spear!!! Pin 1... 2... 3! Fenomenalne zwycięstwo Edge'a i Christiana!

Winners: Edge&Christian (by pinfall)

Edge i Christian zawalczą o swój ósmy tytuł Mistrzów Tag Team z The Uso's na Over The Limit! Obydwaj celebrują zwycięstwo. Edge nagle... odlicza od jednego do pięciu! Christian ze zrozumieniem kiwa głową... i mamy Five Second Pose! Po tym obydwaj się ściskają, a na stage'u pojawiają się bracia Uso, którzy im klaszczą i pokazują na logo nadchodzącego PPV widocznego na minitronie, pokazując, że ich rywali czeka trudny pojedynek.

Michael Cole: Wracają stare, dobre czasy! Edge i Christian pokonali Konnora i Viktora z The Ascension, co oznacza, że na Over The Limit zawalczą o WWE Tag Team Championships! Tym samym mamy ogłoszoną drugą walkę na nadchodzące PPV.

Jerry Lawler: Dokładnie! Old school okazał się lepszy niż świeża krew, co mnie osobiście cieszy. Ciekaw jestem kto okaże się górą na Over The Limit - bracia Uso, czy Edge i Christian. Obydwa tag teamy są świetne i czeka nas na pewno dobry pojedynek.

Michael Cole: Dzisiejsza noc trwa! Za nami dopiero trwa pojedynki na RAW is Hardcore. Już za chwilę kolejne starcie! Pojedynek Champion vs Champion! Dolph Ziggler, czyli WWE Hardcore Champion zmierzy się... z Sethem Rollinsem - U.S. Championem! To powinien być świetny pojedynek!

Jerry Lawler: To nie wszystko! Bo dojdzie do debiutu nowego zawodnika w WWE! Jest to gwiazda sceny niezależnej! Kto to taki? Przekonacie się lada moment!

Pozostał sam Jimmy na Cesaro i Punka! Brooks odwraca się do swojego tag team partnera, by wykonać zmianę... ale... what?! Antonio wykonuje na Punku Neutralizer!!! Cesaro opuszcza ring, a Jimmy przypina Punka 1... 2... 3!!! [...] Kto by się spodziewał?! Jey dołącza do Jimmy'ego i obydwaj świętują zwycięstwo. Tymczasem Cesaro gdzieś zniknął, a Punk obolały próbuje dojść do siebie. Jest wściekły. Zabiera swój pas od sędziego... co?! Brzmi ponownie theme song Antonio Cesaro!!! Nie... on ma w ręku swoją walizkę Money in the Bank! Uśmiechnięty wchodzi z nią do ringu i wręcza sędziemu!

Justin Roberts: Ladies and gentlemans... Antonio Cesaro realizuje kontrakt z walizki Money in the Bank na walkę o pas WWE Championship!

Punk nie ma sił wstać... a Cesaro go wynosi i mamy kolejny Neutralizer! Pin 1... 2... 3! Mamy nowego WWE Championa!

Wracamy na ring i widzimy stojącego w ringu Justina Robertsa.

Justin Roberts: Panie i panowie... chcę abyście przywitali nową gwiazdę WWE! O to pochodzący z Marieville, Quebec, Canada... ważący sto dziesięć kilogramów... Mr. Wrestling... Kevin Steen!!!

Przez chwilę panuje cisza... aż w końcu brzmi muzyka Kevina Steena! Mr. Wrestling w drodze na ring! Fani chantują jego imię i nazwisko. Sam Kevin uśmiechnięty od ucha do ucha wita się z publicznością i wchodzi do kwadratowego pierścienia, po czym klepie po plecach Justina Robertsa i bierze mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/steen_01.jpg

Kevin Steen: Dziękuję Ci Justin za tą zapowiedź! Dziękuję Wam WWE Universe za przywitanie! Kiedy dostałem ofertę z WWE długo nie zastanawiałem się czy nią przyjąć. Jeszcze rok temu może miałbym jakieś wątpliwości, ale patrząc na to jaki kierunek obrała ta organizacja postanowiłem, że chcę zostawić tutaj ślad po sobie! W końcu jestem Mr. Wrestling, więc powinienem walczyć w najlepszej organizacji wrestlerskiej jaką obecnie jest WWE! W World Wrestling Entertainment walczyło wielu Kanadyjczyków. Kilku zapisało się na stale w historii różnymi osiągnięciami. Bret Hart wygrał Royal Rumble Match, był dwukrotnym zwycięzcą King of the Ring, a do tego posiadał wszystkie najważniejsze tytuły mistrzowskie w WWE i WCW! Chris Benoit... wygrał Royal Rumble Match wchodząc jako pierwszy do tego pojedynku! Chris Jericho.. Pierwszy niekwestionowany Mistrz Wagi Ciężkiej w WWE. Edge... jeden z niewielu posiadaczy dwukrotnie walizki Money in the Bank, zwycięzca Royal Rumble i King of the Ring... ja ich wszystkich mogę przebić! Nie mam zbyt dużo czasu. Mam trzydzieści lat na kark. Ale mam umiejętności ringowe, których nie jeden by mi pozazdrościł. To na mnie mówią "The Anti-Christ of Pro Wrestling"! I to ja... będę wkrótce najbardziej rozpoznawalnym Kanadyjczykiem w Pro Wrestlingu!

Steen zamilkł, a zabrzmiała muzyka... Jacka Swaggera! Realizator przypomina jak w Pre-Show Extreme Rules Swagger pozostawił samego Antonio Cesaro przeciwko braciom Uso w pojedynku o WWE Tag Team Championships. The Real American wchodzi do ringu z mikrofonem.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger_24_GD.jpg

Jack Swagger: Mówiłeś coś o Chrisie Jericho i Edge'u? Jakbyś nie wiedział... bo jesteś tu nowy... to ja zabrałem Chrisowi World Heavyweight Championship realizując kontrakt z walizki Money in the Bank! Byłem ECW Championem! Byłem U.S. Championem! Nie ma szans byś miał kiedykolwiek takie osiągnięcia jakie miałem ja! Jack Swagger! Prawdziwy... Amerykanin.

Kevin Steen: Uświadom mnie... kiedy ostatni raz posiadałeś jakikolwiek pas mistrzowski w WWE? Uświadom mnie... czy walczyłeś od 2010 roku w jakimkolwiek Main Evencie gali PPV? Jack wybacz mi... ale te Twoje niby "osiągnięcia" są niczym. Nazywasz siebie "Prawdziwym Amerykaninem" tak? Jednak nigdy nie dorównasz prawdziwym legendom tego biznesu. Owszem ja jestem nowy w WWE... ale mogę się założyć, że nie miałbym problemu z pokonaniem Ciebie nawet już teraz!

Jack Swagger: Chcesz walki? Chcesz nią teraz?! Wiesz co... nie dostaniesz jej . Nie zasługujesz na to by być w jednym ringu z Jackiem Swaggerem. Możesz sobie wymieniać wszystkich Kanadyjczyków jacy walczyli w WWE... ale nikt z nich nie jest tak wspaniały jak ja! Ja! Jack Swagger! Więc jeżeli nie chcesz skończyć w grobie jak... Chris Benoit to lepiej wynoś się z tego ringu!

Publiczność z każdym słowem coraz bardziej buczała. Kevin odrzucił mikrofon i jedynie patrzył w oczy Swaggera, a ten coś do niego krzyczał i pokazuje, by wyniósł się z ringu. Steen cofa się... ale po chwili zaskakuje Jacka Superkickiem!!! Do tego mamy... Package Piledriver, czyli firmową akcję Pana Wrestlingu! Ponownie brzmi muzyka Kevina, a ten triumfując opuszcza ring przy wrzawie publiczności!

Jesteśmy na zapleczu. Widzimy jak idzie WWE Champion - Antonio Cesaro. Zaczepia go World Heavyweight Champion - John Cena.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/johncena_6.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/cesaro_3.jpg

John Cena: Proszę, proszę... kogo ja tu widzę! Nasz nowy WWE Champion - Antonio Cesaro! Skoro mam taką okazję to chcę Ci od razu pogratulować. Wyrolować za jednym razem CM Punka i Randy'ego Ortona to nie lada sztuka.

Antonio Cesaro: Cena nie musisz mi gratulować. Lepiej ciesz się, że nie zrealizowałem tej walizki na Twoim World Heavyweight Championship. A miałem początkowo taki zamiar...

John Cena: Jasne, domyślam się. Tylko widzisz... ze mną nie poszłoby Tobie tak łatwo jak z kontuzjowanym Punkiem tydzień temu. W sumie... świetna zagrywka Stephanie. Ogłaszają three on three tag team match mistrzów, a przy okazji wykorzystują to do zrealizowania kontraktu z walizki. Wyborne, sam bym tego lepiej nie wymyślił... Choć może dodałbym tutaj trochę dramatyzmu i...

Antonio Cesaro: Możesz się zamknąć John? Wiem, że uważasz siebie za wspaniałego, bo jedenaście razy posiadałeś ten pas, który ja mam obecnie. Ale w tej chwili to ja jestem na szczycie. To na mnie są zwrócone oczy wszystkich.

John Cena: Oczywiście! Dlatego lepiej wykorzystaj swoje pięć minut i pokonaj dzisiaj Randy'ego Ortona. Ja to zrobiłem nie jeden raz, a nawet nie dwa razy. A teraz... lepiej obserwuj dalszy rozwój RAW i ucz się od prawdziwego mistrza jak niszczy się rywali oraz odpowiada na zaczepki innych! Powodzenia w dzisiejszej walce Antek. Przyda Ci się...

Cena w swoim stylu zasalutował Cesaro i odszedł zostawiając nieco wkurzonego WWE Championa.

Wracamy na ring! Zabrzmiała muzyka WWE Hardcore Championa - Dolpha Zigglera! "The Show-Off" pozytywnie witany przez publiczność wchodzi nakręcony do kwadratowego pierścienia. Witać, że po zdobyciu pasa mistrzowskiego to zupełnie inny człowiek! Momentalnie słyszymy theme song Setha Rollinsa! U.S. Champion także dostaje dobrą reakcję od widowni. "The Architect" wchodzi do ringu skupiony.

Walka #3

Normal Match

Champion vs Champion

Dolph Ziggler (WWE Hardcore Champion) vs Seth Rollins (U.S. Champion)

http://s6.ifotos.pl/img/ziggler-v_eeanpns.png

Obydwaj mistrzowie do siebie podeszli i podali rękę w geście fair play. Mamy gong! Zawodnicy ustawili się do pozycji... i ruszyli w klincz. Rollins zdołał przepchnąć przeciwnika do narożnika, ale jakby nie miał pomysłu na dalszy atak. Sędzia zaczyna odliczać... a Seth w końcu puszcza rywala i częstuje go Punchem w głowę. The Architect Irish Whipem wysyła oponenta w przeciwległy narożnik... i mamy Corner Forearm Smash! Seth bierze rozbieg na kolejny atak... ale Ziggler robi unik i Rollins trafia w pustkę! Dolph wziął rozbieg... i mamy Stinger Splash! Do tego jest Gut Kick... i Jawbreaker! Seth po tej akcji zachwiał się i padł na liny... a Dolph wykorzystuje to i Dropkickiem pozbywa się rywala z ringu! Hardcore Champion nie przerywa akcji, tylko wchodzi na szczyt narożnika... i mamy Missile Dropkick po za ring! Dolph nakręcony zachęca publiczność do dopingu. The Show-Off podnosi przeciwnika... i ciska go w metalową rurę od narożnika! Ziggler wrzuca oponenta do ringu, a sam wstaje na apronie. Szykuje się do jakiejś akcji springboardowej! Dolph czeka aż rywal się podniesie... i odbija się od liny, ale mamy piękne Enzuigiri w odpowiedzi od Rollinsa! Pin 1... 2... Kick Out! Seth stara się przejąć inicjatywę, więc zapina boczny Headlock, by bardziej osłabić rywala. Trwają w dźwigni... aż w końcu Dolph zaczyna kontrować uderzeniami z łokcia. Ziggi w końcu wydostaje się... i odbija się od lin! Rollins się schyla pod Back Body, a Ziggler kontruje Jumping DDT!!! Pin 1... 2... Kick Out! The Show-Off podnosi przeciwnika... i zapina Sleeper Hold! Tym razem to Dolph chce poddusić oponenta! Rollins w porę jednak zdołał wbić przeciwnika w narożnik, dzięki czemu wydostał się z opresji. To nie wszystko, bo Seth odwraca rywala... i mamy Reverse STO into the turnbuckle! U.S. Champion przechodzi do przypięcia! 1... 2... Kick Out. Architekt powoli podnosi oponenta... a ten nagle kontruje i wyprowadza Punch w głowę! Po chwili jeszcze jeden... i Irish Whipem wysyła go na liny! Seth się odbija... a Dolph wyprowadza Back Elbow! Przeciwnik powalony, więc to okazja... do wykonania Jumping Elbow Drop! Dolph wyprowadza całą nawałnicę ataków, aż w końcu po sygnalizacji i wykonaniu ostatniego przechodzi do przypięcia 1... 2... Kick Out! Dolph podnosi się i czeka aż przeciwnik spróbuje wstać... a następnie odbija się od lin i będzie Fame-Ass... nie ma! Jakimś cudem Seth w ostatniej chwili odepchnął przeciwnika, a ten z impetem wylądował na macie! Rollins widzi, że oponent jest na kolanach... więc wykonuje Avada Kedavra! Ale to nie koniec... bo mamy też Skywalker! Pin 1... 2... 3! U.S. Champion jest górą w tym starciu!

Winner: Seth Rollins (by pinfall)

Seth celebruje zwycięstwo... a nagle od tyłu pasem mistrzowskim atakuje go John Cena! Rollins po ataku wypadł z ringu... a World Heavyweight Champion bierze się za Dolpha Zigglera! Wynosi go... i mamy Attitude Adjustment! Cena wykopuje The Show-Offa z ringu, a sam bierze mikrofon... i siada na szczycie narożnika!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/johncena_6.jpg

John Cena: Panie i panowie... widzicie właśnie jedynego i prawdziwego The Champa... Mistrza Świata Wagi Ciężkiej - Johna Cenę! Tak, dobrze słyszcie! To co przed chwilą widzieliście... to jest ostrzeżenie! Ostrzeżenie dla każdego członka rosteru WWE! Zwłaszcza dla Ciebie... Chrisie Jericho! Nie wiem co sobie Y2J myślałeś tydzień temu atakując mnie od tyłu krzesełkiem... i tak naprawdę gówno mnie to obchodzi! Jedna.. zadarłeś nie z tym człowiekiem, co trzeba! Y2J... wiem, że jesteś gdzieś na zapleczu. Jeżeli masz jaja to wyjdź na ring i uderz mnie prosto w twarz, a nie atakujesz od tyłu na backstage'u! Dalej Chris... wierzę w Ciebie! Pokaz, że jesteś facetem! Wyłaź na ten cholerny ring już teraz!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/2946_Chris_Jericho.jpg

Break to Walls... Down! Zabrzmiała muzyka Chrisa Jericho! Publiczność była zachwycona... ale coś Y2J nie pojawia się na stage'u! John zaczyna się lekko niepokoić... i nie widzi, że Jericho wybiega z trybun! Muzyka Chrisa ucicha, a Cena rozkłada ręce... by po chwili Y2J go odwrócił i wykonał Codebraker! Ponownie brzmi theme song Lionhearta, a ten wznosi do góry World Heavyweight Championship title i po chwili kładzie na obecnym mistrzu, po czym opuszcza ring.

Michael Cole: Wow! Chris Jericho ponownie celuje w World Heavyweight Championship! Kto by się tego spodziewał Jerry?

Jerry Lawler: Wydarzenia sprzed chwili zapowiadają nam kolejne, ekscytujące starcie na Over The Limit! Wydaje mi się, że Cena może stanąć przed trudnym wyzwaniem!

Michael Cole: Y2J nic nie powiedział, ale może za tydzień w końcu usłyszymy jego komentarz o całej sytuacji. Tymczasem na dzisiejszym RAW is Hardcore pozostały nam jeszcze dwie walki!

Jerry Lawler: Otóż to! Już za chwilę ponownie będziemy świadkami starcia doświadczenia ze świeżą krwią! Enigma Jeff Hardy zawalczy z Romanem Reignsem!

Michael Cole: To nie wszystko! Bo czeka nas jeszcze walka Antonio Cesaro, obecnego WWE Championa z Randym Ortonem w Main Evencie dzisiejszego RAW is Hardcore! Będzie to Extreme Rules Match, więc warto zostać z nami!

OVER THE LIMIT JUŻ ZA TRZY TYGODNIE!

Jesteśmy na parkingu. Widzimy jak w złym humorze AJ Styles z plecakiem wchodzi na motocykl. Już chce założyć kask... ale pojawia się Kevin Steen.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/2ajstylesner2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/steen_01.jpg

Kevin Steen: Cholera... czy ja dobrze widzę?! AJ brachu! Co u Ciebie? Kiedy to ostatnio się widzieliśmy?

AJ Styles Ciężko powiedzieć, ale nie przewidziałbym, że zobaczymy się kiedykolwiek w WWE! Widzę, że main stream też i Ciebie skusił.

Kevin Steen: Wiesz jak to jest... sama scena niezależna nie spowoduje, że będziesz ulubieńcem fanów wrestlingu. Ale... zmieńmy temat. Widziałem Twoją dzisiejszą walkę. Co się stało AJ? Czemu nie użyłeś tamtego krzesła?

AJ Styles Nie wiem czy to zrozumiesz... ale coś mnie powstrzymało. Nie potrafię dokładnie powiedzieć co. Nagle w głowie pojawiły mi się wszystkie obrazki i głos Bray'a z poprzednich gal...

Kevin Steen: Musisz coś z tym zrobić, bo niedługo Bray naprawdę wejdzie Ci do głowy. Sam bym Ci pomógł... ale widziałeś chyba, że muszę załatwić innego szkodnika.

AJ Styles Swaggerem nie masz co się obawiać. Kurt Angle załatwił go na WrestleManii trzydziestej. Jackowi odwaliło od tamtego momentu... spokojnie go rozwalisz. Natomiast ja... ja tak łatwo nie daruję Wyattowi! Wiedziałem, że nie mogę ufać jego obietnicom czystej walki.

Kevin Steen: Co teraz zrobisz?

AJ Styles Jak to co? Mam w zanadrzu jeszcze parę asów... Bray w końcu sobie odpuści jak zobaczy, że nie jest tak łatwo wystraszyć fenomenalnego AJ Stylesa!

Kevin Steen: Tak trzymaj! Dobra, nie zatrzymuję Cię. Lecę jeszcze dopełnić parę formalności, a ty pojedź do domu, weź może jakiś ciepły prysznic i wypij sobie piwko. To Ci pomoże...

AJ Styles Wiesz co... normalnie piwa nie piję, ale tym razem chyba rzeczywiście tak zrobię. Dzięki!

Kevin poklepał po plecach AJ'a, a ten uruchomił motor i odjechał.

Wracamy na arenę! Publiczność od razu reaguje wrzawą przy pierwszych taktach muzyki Jeffa Hardy'ego! Enigma w swoim stylu wita się z fanami. Witać, że jest skupiony i zmotywowany. Jeff już w ringu... i tym razem słyszymy theme song Romana Reignsa! Kuzyn The Rocka także dostaje pozytywną reakcję, ale witać, że jemu w tej chwili zależy jedynie na walce z Jeffem Hardym.

Walka #4

Normal Match

Jeff Hardy vs Roman Reigns

http://s6.ifotos.pl/img/hardy-vs-_eeawnrn.png

Zaczęli! Mamy zwarcie, z którego lepiej wychodzi Jeff. Zapina on boczny Headlock. Roman miota się i próbuje wyjść z opresji, ale Hardy zaskakuje go Headlock Takedown sprowadzając do parteru. Wciąż trwają w dźwigni. W końcu Reigns powoli się podnosi z przeciwnikiem na plecach... i kontruje jednym uderzeniem z łokcia, drugim... i wydostaje się z dźwigni. Roman odbija się od lin... ale Hardy przebiega pod nim! Reigns ponownie się odbija... a Enigma nad nim przeskakuje! W końcu Roman przez napad złości odwraca się i powala rywala z całej siły Clotheslinem! Przypięcie... ale tylko one count. Reigns klęka nad oponentem i częstuje go serią Punchów w głowę. Były członek The Shield podnosi przeciwnika i Irish Whipem ciska go w narożnik, z taką siłą, że ten odbija się i z impetem upada na matę. Roman wygląda już na przekonanego, że ma inicjatywę w tym pojedynku. Podnosi lekceważąco rywala... a ten kontruje Sitout Jawbreakerem! To nie wystarczyło, by powalić oponenta, więc Jeff próbuje kopnięcia... ale Roman przechwytuje jego nogę! Hardy jednak w swoim stylu zaskakuje rywala Mule Kickiem! Do tego szykuje się... charakterystyczny Double Leg Drop! Pin 1... 2... Kick Out! Jeff podnosi Reignsa i chce Irish Whipem wysłać w narożnik, ale ten odwraca akcję... na co Hardy odpowiada wykonując Whisper in the Wind! Przypięcie 1... 2... Kick Out! Enigma jest zaskoczony. Jeff podnosi oponenta i przerzuca go do cornera. Tam częstuje Romana serią Shoulder Thrustów. Hardy odchodzi kilka kroków... i atakuje przeciwnika niskim Low Dropkickiem! Jeff podnosi rywala i chwyta pod Suplex... ale ten kontruje Punchami! Po chwili... zaskakuje Hardy'ego wykonując Ura-nage! Pin 1... 2... Kick Out! Reigns sygnalizuje Superman Punch! Czeka aż Jeff się podniesie i szykuje się do akcji... ale jakimś cudem zrobił unik! Roman odwraca się... Twist of Fate! Nie... Reings w ostatniej chwili odepchnął przeciwnika na liny... i mamy Spear!!! Spear!!! Spear!!! Nagle... coś rozprasza uwagę Romana. To... Dean Ambrose! Schodzi pomiędzy publicznością w dół ringu! Reigns nakręcony zachęca Ambrose'a do bójki! W między czasie powoli dochodzi do siebie Jeff Hardy... i jakby instynktownie przechodzi do Schoolboy Pin! 1... 2... 3! Jeff wygrywa!

Winners: Jeff Hardy (by pinfall)

Hardy po tej akcji uciekł szybko z ringu, a do kwadratowego pierścienia wbiega Ambrose! Dopada Reignsa i atakuje nawałnicą kopnięć. Publiczność to wszystko kwituje oczywiście buczeniem. Dean podnosi przeciwnika i ustawia się pod Headlock Driver! Do ringu wraca jednak Jeff Hardy... i wykonuje na Ambrosie! Twist of Fate! Dean wypada z kwadratowego pierścienia, a Enigma ponownie triumfuje przy swojej muzyce. Jednak gdy się odwraca... Roman Reigns atakuje go Superman Punchem! Ambrose na rampie lekko zamroczony spogląda na Reignsa stojącego nad powalonym Hardym.

Michael Cole: To się porobiło! Ależ ta nasza młodzież jest szalona, co Jerry?

Jerry Lawler: Jakoś rozumiem jeszcze atak Ambrose'a na Reignsa, bo ten zaatakował go tydzień temu. Ale że Roman zaatakuje potem Jeffa Hardy'ego?!

Michael Cole: Jestem bardzo ciekaw do czego to doprowadzi. Ale przed nami jeszcze jeden pojedynek dzisiejszego wieczoru.

Jerry Lawler: Dokładnie! Extreme Rules Match drodzy państwo! Antonio Cesaro po raz pierwszy zawalczy jako WWE Champion! Jego rywalem... były Mistrz WWE - Randy Orton!

Jesteśmy ponownie na backstage'u. Tym razem widzimy Hulka Hogana. GM RAW is Hardcore puka do jakiegoś biura z plakietką "Mr. McMahon". Odpowiada mu... żeński głos mówiąc "proszę". Okazało się, że w środku przy biurku siedzi Stephanie McMahon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/171/Hulk_Hogan_2_CutByJess_13March2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/steph-2.png

Hulk Hogan: Przepraszam, powiedziano mi, że mam stawić się w biurze szefa...

Stephanie McMahon: Tak Hulk, świetnie, że jesteś! Widzisz mam mnóstwo roboty, a teraz jeszcze nie ma Shane'a, bo załatwia jakieś sprawy zagranicą. Chciałabym żebyś mi w czymś pomógł...

Hulk Hogan: Oczywiście, co mogę zrobić?

Stephanie McMahon: Jak wiesz zbliża się Over The Limit PPV. Chcę Cię prosić o to byś znalazł zawodników, którzy za tydzień zawalczyliby o miano pretendenta do U.S. Championship.

Hulk Hogan: Nie ma problemu Mrs. McMahon. Postaram się wybrać najlepszych z możliwych.

Stephanie McMahon: Świetnie! Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć! Możesz już iść... a i jeszcze coś. Nie wspominaj lepiej mojemu braciszkowi, że byłam w jego biurze. Po prostu szukam ważnego dokumentu potrzebnego ojcu.

Hulk Hogan: Jasne, rozumiem...

Hulk nieco podejrzliwie zaczął spoglądać na Stephanie, ale ta mu pomachała, więc wyszedł z biura. Wiceprezes wykorzystuje dalej okazję i przeszukuje biurko brata.

http://thewweforum.com/attachments/20140327_extremerules_event_logo-png.3079/

"Przez moment obydwaj leżą powaleni, a po chwili to Best in the World wstaje pierwszy. Podnosi Ortona... i wynosi na barki! Szykuje się GTS! Randy jednak kontruje serią uderzeń z łokcia i wydostaje się, po czym... chce wykonać RKO! Punk w ostatniej chwili odbija Vipera na liny, ten odbija się... i ponownie zostaje wyniesiony na barki! Mamy Go To Sleep!!! Pin 1... 2... Kick Out! Punk jest kompletnie zaskoczony! Jednak poddaje się... tylko przechodzi do Anaconda Vise!!! Czy Randy odklepie?! Obecny WWE Champion w opałach!!! Orton szuka sposobu wydostania się... ale po chwili odklepuje!!! Punk wygrywa pierwsze starcie! [...]

Walka przenosi się na korytarze stadionu! Punk częstuje rywala kopnięciem w brzuch. Widzi niedaleko stojące stanowisko gastronomiczne, więc podnosi Randy'ego i prowadzi do tego miejsca... by przerzucić go przez barek! Brooks bierze od jakiegoś fana stojącego obok kubek z colą i wypija łyk, po czym mu oddaje napój. Punk czeka aż Randy się podniesie... i wynosi go przez barek... po czym wykonuje z niego Rope-Hung DDT! Czyli tradycyjną akcję Ortona! Pin!!! 1... 2... Kick Out! Punk podnosi Randy'ego i prowadzi go przez grupkę fanów w kierunku ruchomych schodów! Idą one w dół areny. Best in the World dochodzi ze swoim rywalem do schodów... i wynosi go na barki!!! Randy jednak kontruje uderzeniami z łokcia! Do tego... mamy RKO!!! Wow! Pin 1... 2... 3!!! Orton wygrywa drugie starcie![...]

Mamy 1:1 i czas na ostatni, ladder match! Randy najpierw zamierza iść z powrotem w kierunku głównej areny... ale po chwili zatrzymuje się. Patrzy na Punka... i jakby mu coś przyszło do głowy! Orton ustawia się do ataku... Punt Kick! Punt Kick! Punt Kick! [...]

Randy jest już na trybunach i zadowolony patrzy na titantron. W końcu powoli schodzi w dół, by wrócić na ring. Zajmuje mu to dosyć dużo czasu, ale w końcu jest na dole areny i przeskakuje przez baner. Idzie, by wziąć drabinę... i wrzuca ją do ringu. Sam też wchodzi do środka... ale zatrzymuje się, bo z zewnątrz hali słychać odgłosy... karetki!!! What the... Karetka wjeżdża na arenę!!! Kiedy zatrzymuje się... wychodzi z niej CM Punk!!! [...]

Rozbiera ten stół! Układa na nim Ortona, a sam wraca do ringu... tylko po to, by wykonać akcję z narożnika!!! On chyba zwariował! Wspina się powoli na szczyt cornera. Wznosi ręce do góry niczym Randy Savage i mamy Diving Elbow Drop!!! Stół został zniszczony! Cholera! Obydwaj nie mają już sił. Jednak... Punk na czworaka wchodzi na schodki i po nich wraca do ringu. Z trudem wstaje i układa drabinę. Wszystkiemu przygląda się Shane McMahon, który wygląda na mocno zaskoczonego. Jednak... widzimy też, że Randy wstaje!!! A Punk wspina się już na drabinę!!! Viper wraca do ringu! Wchodzi z drugiej strony drabiny na górę!!! Obydwaj zaczynają wymieniać ciosy! Punk wyprowadza uderzenie z łokcia, a Randy European Uppercut! W końcu... Punk... niemożliwe!!! Wynosi Randy'ego na barki!!! Ale jak?! Skąd on ma siły?! Szykuje się... cholera jest Go To Sleep ze szczytu drabiny!!! Orton naprawdę może pójść spać!!! A Punk... Punk zdejmuje pas mistrzowski!!!"

Wracamy na arenę po przypomnieniu wydarzeń z Extreme Rules! Z głośników natychmiast rozległo się... I hear voices in my head! To oznacza, że ten który stracił pas WWE Championship osiem dni temu - Randy Orton jest w drodze na ring! Publiczność jest podzielona, ale chyba jednak przeważa pozytywna reakcja. "Viper" wchodzi do kwadratowego pierścienia i pokazuje swoją klasyczną pozę z narożnika. W końcu jego muzyka ucicha... a słyszymy ponownie dzisiejszego wieczoru dźwięk syreny! To obecny WWE Champion - Antonio Cesaro jest w drodze na ring! "Szwajcarska Sensacja" nie zwraca uwagi na gwizdy trybun, tylko pewnym krokiem wchodzi do kwadratowego pierścienia i wykonuje tradycyjny dla siebie gest "jodłowania"

MAIN EVENT

Extreme Rules Non-Title Match

Antonio Cesaro (WWE Champion) vs Randy Orton

http://s2.ifotos.pl/img/cesaro-vs_eeqxwqe.png

Mamy gong... i Randy od razu wściekle rzuca się Thesz Pressem na rywala, po czym zasypuje go serią Punchów w głowę! Orton podnosi przeciwnika... i ciska go barkiem w metalową rurę od narożnika! Auć... Viper nie przerywa ataku, częstuje Cesaro uderzeniem z kolana. Do tego mamy European Uppercut. Żmija podnosi oponenta... i wyrzuca go z ringu! Na razie widać zdecydowaną przewagę byłego WWE Championa. Randy idzie za rywalem... i ciska jego głową o barykadę oddzielającą ich od widzów. Orton chwyta Cesaro... i ciska w schody! Widać, że Randy chce pomiatać rywalem, chce go jak najbardziej zmaltretować. Viper układa rękę oponenta na schodku... i traktuje nią kopnięciem! Antonio cierpi, ale na razie nic nie może zrobić. Obecny WWE Champion jest w poważnych opałach. Randy... zagląda pod ring! Czyżby pierwsze użycie broni? Tak jest! Jest Kendo Stick! Viper nieco teatralnie podchodzi z kijem do rywala... i częstuje go potężnym ciosem w brzuch! Antonio aż się skulił, a Orton uderza go jeszcze w plecy! The Legend Killer chyba kompletnie oszalał, bo zaczął podduszać przeciwnika używając Kendo! W końcu Randy przestaje i wykorzystując swoją przewagę wykonuje swoją charakterystyczną pozę, przy uciesze fanów. Orton wrzuca rywala na apron... i częstuje go Running Big Bootem! W końcu walka wraca na ring, gdzie Randy przechodzi do przypięcia 1... 2... Kick Out! Orton chcąc osłabić rywala zapina boczny Headlock w parterze. Cesaro jednak w końcu zaczyna kontrować! Podnosi się i kilka razy uderza w brzuch przeciwnika z łokcia. W końcu Antonio wydostaje się z dźwigni... odbija się od lin i robi unik przed ciosem Randy'ego, by ponownie odbić się od lin... i zaatakować European Uppercutem! Cesaro zaczyna atakować rywala serią Uppercutów, aż w końcu ciska Ortona Irish Whipem w narożnik. Antonio rusza z szarżą... ale Randy wyrzuca go po za ring Back Body Dropem!!! Orton robi chwilę na złapanie oddechu i wychodzi z kwadratowego pierścienia. Viper podchodzi do rywala i powoli go podnosi... a ten ponownie kontruje European Uppercutem! Oprócz tego... mamy German Suplex! Orton z impetem ląduje na podłodze. Antonio się nakręca. Wstaje... i wyjmuje z pod ringu stół! Wchodzi z nim do ringu i układa. Ale to nie wszystko co szykuje dla Ortona. Spogląda czy rywal dochodzi do siebie, a po chwili ponownie wychodzi z kwadratowego pierścienia... i wyjmuje z pod ringu krzesło! Randy wturlał się do ringu, a Antonio czeka aż on wstanie... i jest Chair Shot!!! Orton pada na matę niczym rażony piorunem, a Cesaro kontynuuje atak krzesełkiem, obijając Randy'ego w każdą część ciała. W końcu WWE Champion wyrzuca krzesło i podnosi rywala. Antonio podnosi przeciwnika... i atakuje go European Uppercutem, a ten chwiejąc się ustawia przy stole. Cesaro chwyta Randy'ego... co on kombinuje? Powerbomb w stół!!! Holy Shit! Pin 1... 2... Kick Out!!! Antonio nie może w to uwierzyć! Chwyta przeciwnika za nogi, co może oznaczać tylko jedno... Cesaro Swing!!! Publiczność tradycyjnie odlicza wszystkie okrążenia, aż przy jakimś piętnastym Antonio w końcu puszcza rywala. Szwajcarska Sensacja sygnalizuje swojego finishera! Wynosi Ortona... mamy Neutralizer! Pin 1... 2... Kick Out! Cesaro powoli wyczerpuje pomysły na wykończenie rywala. Podnosi Randy'ego... a ten w końcu kontruje Jawbreakerem! Orton przerzuca przeciwnika między liny... i wykonuje charakterystyczny Rope-Hung DDT! Pin 1... 2... Kick Out! Randy sygnalizuje RKO! Orton czeka aż rywal się podniesie i... RKO... nie! Antonio w ostatniej chwili kontruje European Uppercutem w tył głowy! Orton się odwraca... a Cesaro wyrzuca go i mamy Very European Uppercut!!! Ale to chyba nie koniec. Antonio wynosi przeciwnika... i jest drugi Neutralizer! Pin 1... 2... 3! WWE Champion zwycięża!

Winner: Antonio Cesaro (by pinfall)

Cesaro celebruje zwycięstwo... ale zaraz! To CM Punk nie wiadomo skąd wbiega do ringu! Antonio się odwraca... i inkasuje Roundhouse Kick! Punk wynosi go na barki... Go To Sleep!!! Ale Best in the World nie ma dość! Wynosi także Randy'ego na barki... kolejny

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-354829

Skomentuje 2 odcinek Raw is Hardcore.

- Początek i odrazu pojawia się Stephanie. Stephanie opowiedziała o historycznym pierwszym odcinku RIH. Stephanie powiedziała o wyrolowaniu CM Punka i nadejście nowego mistrza. Cesaro trochę podlizywał się szefowej i wypowiedział się na temat Phila i ze realizacja miała odbyć się później, ale przerwał o nadejście według Stephanie byłej twarzy WWE. I pytanie czy to był Face turn Ortona, przekonamy się. A więc Triple Treat Match i Cesaro pewnie zatrzyma pas. A zdaje mi się że Cesaro przegra pas dopiero z powracającym Hunterem chociaż mam nadzieje że to Punk wygra pas na Over. I jeszcze zapowiedzie walki wieczoru Orton vs Cesaro w Extreme Rules Matchu

- Następnie walka Steel Cage. Powiem szczerze że myślałem że to Styles wygra, ale tu niespodzianka i wygrał Wyatt. Zdziwienie to że Styles nie użył krzesła, ale czemu tego dowiemy się w przyszłości.

- Następnie wywiad z Romanem. Reings zacznie konflikt z Ambrosem, ale co z Sethem z kim będzie walczył o pas się dowiemy.

- Następnie walka o pretendentów do pasów tag team. Zwyciestwo Edge'a i Christiana mnie cieszy, ale zdaje mi się że póki co nie zgarną tytułów

- Następnie przypomnienie realizacji kontraktu

- I wreszcie długo oczekiwany debiut Kevina. Kevin wymienił wszystkich bardzo dobrych wrestlerów z kanady oprócz Christiana. Ale przerwało mu nadejście Jacka i pierwsza walka na ppv Kevina zdaje mi się że będzie z Jackiem.

- Następnie spotkanie dwóch mistrzów i widać że Cesaro chce już od razu być najpepszym, ale lepiej z t0tego segmentu wyszedł John

- Następnie starcie mistrz vs mistrz i szkoda że Ziggler tej walki nie wygrał bo dużo by to mu dało, ale tak Seth podbudował swoją pozycje jako mistrza.

- Atak na rywali przez Johna co potwierdza go w roli mistrza. Cena wypowiedział się na temat Y2J i czekał na niego, ale jak to Chris zaskoczył Johna od tyłu i mam nadzieje że jak dojdzie do walki to Chris wygra.

- Następnie segment Kevina i AJ. Ciekawy wywiad i już zapowiadający dwie walki na Over The Limit, ale mogę się mylić.

- Następnie walka Reings vs Hardy i zdziwiłem się zwyciestwem Jeffa, ale przy pomocy Deana i starcie na Reings vs Ambrose.

- No i dowiedziałem się z kim będzie walczył Rollins można powiedzieć. Kto będzie zwycięscą tego się przekonamy.

- No i Main Event w którym musiał wygrać Cesaro bo nie mógł przegrać pierwszej walki po zdobyciu pasa. Jednak Punk był na arenie i zaatakował swoich przeciwników.

Kolejne dobre Raw is Hardcore trzymaj tę poziom co teraz i powodzenia w dalszym pisaniu

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-355149

Trochę minęło od dodania ostatniego odcinka, ale ja postanowię go skomentować.

- Na samym początku wita nas Stephanie oraz nowy mistrz i nowa twarz federacji - Antonio Cesaro. Szwajcar oczywiście podlizuje się Stephanie, a ta oczywiście jest tym zachwycona. Przerywa im robiący w tym segmencie za face'a Randy Orton. Wszystko kończy się ustaleniem walki wieczoru - Extreme Rules bejbeee!

- Pierwszą walką był Steel Cage Match między Brayem Wyattem a AJ Stylesem. AJ mógł wygrać walkę, ale widać, że Bray siedzi w jego psychice. Wyatt ostatecznie zwycięża, ale wątpię, że to koniec ich feudu.

- Edge i Christian pokonują Ascension tym samym stając się pretendentami do tytułów Tag Team. Co prawda spodziewałem się zwycięstwa żółtodziobów, ale zwycięstwo staruszków i być może zdobycie przez nich pasów na sam koniec kariery to dobra rzecz.

- Kevin Steen wygłasza przemowę i przerywa mu Swagger. Widać, że chcesz z Kevina zrobić face'a. Dobry segment, ale pytanie, co się stało z Zebem Colterem? Bo mam nadzieję, że wszystko co było jeszcze niedawno nazywane Real Americans, nie zniknie tak bez powodu.

- Cesaro i Cena spotykają się na korytarzu. Jedyne co mi przychodzi na myśl po tym segmencie, to ich nieunikniony feud. Może dojść wkrótce do walki między Szwacjarem i Ceną, a na szali mogą być pasy WWE WHC, ale równie dobrze Cena może stracić pas i Cesaro może stracić, a wtedy ich feud byłby o tzw. pietruszkę.

- Rollins pokonuje Zigglera. Muszę ci powiedzieć, że jest za dużo mistrzów. Niestety, ale jest za dużo mistrzów. W niedługim czasie chyba koniecznie będzie zunifikowanie pasów US i IC, bądź WWE i WHC. Pas Hardcore jest świeży, więc on pozostanie pewnie na długo. W każdym bądź razie czasami idzie zapomnieć, kto jaki pas posiada.

- Cena heel turn? Można było to zrobić lepiej. Ale podobnie zachowywał się w czasie feudu z Rockiem, więc nie wydaje mi się, że to było przejście pełnoprawnego heel turnu.

- Hardy pokonuje Reingsa, ale ciekawsze wydarzyło się po walce. To zwiastuje feud Ambrose'a i Reingsa.

- Za tydzień walka o pretendenta do pasa Stanów Zjednoczonych. Bardzo dobrze!

- No i walka wieczoru, z której bardzo dobrze, że zwycięsko wyszedł Cesaro. Jednak niby nieobecny CM Punk po walce zaatakował Mistrz i feud między tą dwójką, a nawet trójka zawodników się zaognia. Może z tego wyjść naprawdę dobry feud. Jednak wydaje mi się, że Orton już stoi w cieniu i na straconej pozycji...

Ogółem Raw dobre i czekam na następne.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-355251

I'M BACK!!!

Mam dla Was dobre informacje!!! Powracam :D Długo moja przygoda z WLF nie trwała, ale to dlatego, że napisałem już pięć gal (wraz z PPV) i później miałem problem z ułożeniem jakichś logicznych feudów. Przepraszam tych, którzy przeczytali pierwsze dwa/trzy epizody i nie doczekali się na więcej (po części zapeszył xYoohas swoim pierwszym wpisem :D). Jak się okazało prowadzenie własnej federacji jednak nie jest łatwe. Zdecydowałem o powrocie do WWE i kontynuowaniu tej diary z kilkoma zasadniczymi różnicami...

Po pierwsze nie będę się trzymał jakoś jednego rosteru. Po prostu raz na jakiś czas będę używał jakichś zawodników, jednych częściej, drugich rzadziej. To samo dotyczy się gal PPV. Będę na aktualnie informował na przykład o tym jakie są dwie, trzy gale PPV do przodu. Dla przypomnienia - obecnie trwa maj 2014 w moim diary.

Informacja druga - będę się starać wydawać cztery tygodniówki między galami PPV jeżeli tak jest w kalendarzu, ale czasami może mi się zdarzyć zmniejszyć ilość do trzech. Tak jak będzie to teraz. Wydawałem już dwie tygodniówki przed Over The Limit i w weekend pojawi się trzecia, która będzie ostatnią przed PPV (po przerwie trochę trudno było mi zebrać pomysły na dalsze feudy, ale po OTL wszystko wróci do normy).

RAW is Hardcore #3 pojawi się w poniedziałek 25 sierpnia, a Over The Limit postaram się ogarnąć do końca sierpnia, bo już mam połowę gali napisaną.

Bajo!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-355981

• 1 miesiąc temu...

Fajnie że powracasz z tym pomysłem chociaż tamten był fajny to wole ten :D Czekać na pierwszy odcinek po powrocie i że szybko to ci się nie znudzi
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-360954

Ostatnio patrząc w booking zone byłem właśnie zdziwiony, że to diary powróciło do aktywnych. Ale jednak bardzo miłe zaskoczenie. Przyznam szczerze, że ostatnim Twoim pomysłem prowadzenia własnej federacji nie byłem zbytnio zaciekawiony. Może to dlatego, że nie lubię pomysłów zbytnio oderwanych od rzeczywistości. Teraz jednak powracasz do WWE i bardzo mnie to cieszy. Na Raw czekam, z niecierpliwością. Tymczasem przeczytam sobie kilka ostatnich gal, żeby mniej więcej przypomnieć sobie feudy. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361118

London Arena, Anglia

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #3

26.05.2014 - Sześć dni do Over The Limit

Witajcie! Czas na ostatni epizod RAW is Hardcore w drodze do ekstremalnej gali PPV jaką jest Over The Limit! Dzisiaj powinniśmy poznać odpowiedzi na kilka pytań, które narodziły się podczas poprzednich tygodniówek. Zatem po co dalej przedłużać... publiczność w Londynie już nie może się doczekać! Zaczynajmy show!

"Look in my eyes"... już wiemy kto otworzy dzisiejsze RAW is Hardcore! To sam Best in the World - CM Punk we własnej osobie! Witany jest olbrzymim cheerem, ale on kwituje to tylko lekkim uśmiechem i wchodzi do ringu z mikrofonem, po czym siada po turecku na macie. Niczym trzy lata temu...

CM Punk: Dwa tygodnie temu na pierwszym w historii RAW is Hardcore moje życie wywróciło się całkowicie do góry nogami. Pewne wydarzenie spowodowało, że całkowicie zmieniłem swój obecny pogląd na sytuację. Antonio Cesaro zrealizował na mnie swoją walizkę Money in the Bank, którą zgarnął na WrestleManii trzydziestej. Właściwie... nie mam do niego pretensji. Zrobił coś, co ja wcześniej robiłem i to dwukrotnie. Jednak jeżeli Cesaro myśli, że dzięki temu, że pokonał mnie za pomocą walizki, jest lepszy ode mnie... to lepiej niech odstawi swoje dragi. Gdyby nie rodzinka McMahonów to dzisiaj wyszedłbym tutaj na ring z pasem mistrzowskim. Wiecie czemu jestem niewygodny jako WWE Champion dla Stephanie i Shane'a? Nie trzeba być cholernym geniuszem, by się tego domyśleć. Obydwoje wiedzą, że będąc jednocześnie mistrzem tej organizacji i posiadając mikrofon nie muszę mieć nic więcej, by zrobić w WWE chaos, którego nie będą mogli ogarnąć. Może podchodziłbym do nich inaczej... gdyby traktowaliby mnie z szacunkiem. W końcu jestem Best in the World, damn it! Zasługuję na respekt. Teraz powiem coś, co lepiej niech rodzeństwo McMahonów posłucha... wraz z końcem lipca kończy mi się kontrakt. Jeżeli do tego czasu będą dalej mi utrudniać życie i będą traktować bez szacunku... odejdę z WWE. Jednak nie na dzień, nie na tydzień... po prostu odejdę. A wtedy... to ja im będę utrudniał życie. Będę ich nękał, będę nawiedzał ich nocami, aż w końcu powiedzą całemu światu, że jestem Best in the World i nie mieli racji, mówiąc o mnie wszelkie głupoty na tygodniówkach. A być może... przy okazji odejdę stąd posiadając WWE Championship? W końcu wygrywałem już w swojej karierze Triple Threat Matche, a na Extreme Rules odebrałem pas mistrzowski Randy'emu w Three Stages of Hell Matchu, więc pojedynek, który odbędę za trzynaście dni... to dla mnie nic. Antonio Cesaro... lepiej naciesz się Mistrzostwem WWE przez nadchodzące sześć dni... bo wkrótce skończy się Twoje panowanie.

Punk wstał i odrzucił mikrofon, po czym przy swojej muzyce opuścił arenę.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROMO: OVER THE LIMIT 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woo, woo, woo! You know it! Czas na pierwszy pojedynek dzisiejszego wieczoru, a w drodze na ring "Broski" - Zack Ryder! Ma on dosyć ciężkie przed sobą zadanie w postaci... Sin Cary! To powinna być ciekawa walka.

G7VBTS.png

Normal Match

Zack Ryder vs Sin Cara

Panowie najpierw podają sobie dłonie w geście walki fair play... i zaczynamy pojedynek! Mamy klincz... z którego lepiej wychodzi Sin Cara i przechodzi do Wrist Locku. Zack próbuje jakoś skontrować... i udaje mu się wydostać dzięki Gut Kickowi, po czym teraz to on przechodzi w Wrist Lock! Sin Cara kontruje i zapina Waist Lock. Ryder sprytnie wykorzystuje liny, by odbić się od nich i przejść w Victory Roll Pin! 1... 2... Kickout! Obydwaj się podnoszą... i mamy Arm Drag od Sin Cary! Znowu wstają... i kolejny Arm Drag w wykonaniu Meksykanina. Po chwili jeszcze jeden! Zack próbuje podnieść się za pomocą lin... ale zamiast tego zostaje wyrzucony z ringu Dropkickiem! Na dokładkę Międzynarodowa Sensacja wykonuje wspaniałe Suicide Dive, które podgrzewa nieco publiczność! Sin Cara wrzuca rywala do ringu, a sam szykuje się do akcji przy użyciu lin, która okazuje się być... Springboard Hurricanraną! Zack ląduje aż przy narożniku, a Sin Cara chce to wykorzystać Missile Dropkickiem... lecz Ryder zrobił unik! Ponadto wykonał Tornado DDT! Zack przeciągnął sobie oponenta do narożnika i sygnalizuje kolejną akcję swoim tauntem "Woo, woo, woo!"... i to jest Broski Boot! Ależ nam się Ryder rozkręcił! Zachęca on przeciwnika do wstania... i to jest Rough Ryder! Jakby tego było mało Zack wykonuje jeszcze dawno niewidziany Zack Attack! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Zack Ryder

Ryder wygląda na kompletnie zaskoczonego, ale jednocześnie cieszy się ze zwycięstwa jak małe dziecko! Skacze po całym ringu, po czym podnosi Sin Carę i dziękuje mu za pojedynek, co publiczność kwituje gromkim cheerem! Meksykanin opuszcza ring, a Zack kontynuuje celebrację swojego zwycięstwa!

Jeszcze dzisiaj...

ufasA1.png

BEEP! Widzimy maskę Ericka Rowana. Po chwili kamera przenosi się na twarz Luke'a Harpera. W końcu pokazuje Bray'a Wyatta trzymającego lampę...

Bray Wyatt: Londyn... We're here...

BEEP! Na arenie gra już theme song The Wyatt's Familly, a światło całkowicie zgasło. Ludzie wyjęli telefony i z nich świecą lampami, co robi niesamowite wrażenie przy wejściu na ring rodzinki Wyatta. W końcu gdy Bray siada na swoim krześle na środku ringu światło się zapala.

Bray Wyatt: Wydaje się, że ludzka psychika jest niezwykle skomplikowanie skonstruowana. Jednak... wystarczy znaleźć kilka słabych punktów, by złamać psychicznie człowieka. Tydzień temu udało mi się to zrobić z AJ Stylesem. Dzięki kilku tak zwanym "trikom" AJ Styles przestał już być tak "fenomenalny", a stał się taki jak każdy z Was... czyli zwykłym, przeciętnym człowiekiem. AJ przegrał ze mną już dwa pojedynki. To pokazuje, że mam rację w stosunku do niego. AJ Styles to tylko podszywany bohater. Jest Waszym idolem, ale prawda jest taka, że on jest... po prostu słaby. Nie jest w stanie mi się przeciwstawić. To pokazuje, że to ja mam sytuację pod kontrolą. To ja mam jego świat w swoich rękach. To ja mam cały świat w swoich rękach! Dlatego lepiej ze mną zaśpiewajcie, przyznając mi rację... He's got the...

AJ Styles: Bray, hej Bray! Jeżeli chcesz pośpiewać to lepiej idź do pobliskiego baru karaoke, tam możesz fałszować do woli! Tu jesteśmy na RAW is Hardcore, a nie na festiwalu piosenek! Masz rację... wygrałeś ze mną dwukrotnie. Jednak za każdym razem w pobliżu były dwa Twoje półgłówki! To nie były czyste zwycięstwa! Nie masz zatem się czym przechwalać Wyatt. Odkąd pokonałeś mnie w Steel Cage Matchu zastanawiałem się w jaki sposób mogę się całkowicie na Was zemścić... w jaki sposób mogę wygrać tą batalię za jednym zamachem. I w końcu wpadłem na to! Pojawiła się nad moją głową żarówka, która sygnalizowała pomysł! Bray... prawda jest taka, że nie pokonam Ciebie w singlowym pojedynku, to prawda. Jednak nie dlatego, że jesteś lepszy ode mnie... a dlatego, że zawsze przy Tobie będą kręcić się Rowan i Harper. Dlatego też mam dla Ciebie małą propozycję. Na pewno tak samo jak ja chciałbyś to wszystko zakończyć, bo nasza rywalizacja trwa od WrestleManii trzydziestej, czyli właściwie od mojego debiutu. Zbliża się kolejne PPV - Over The Limit... dlatego proponuję Tobie pojedynek. Jednak nie kolejny singlowy... One on Three Handicap Match! Ja kontra cała Wasza rodzinka!

Bray Wyatt: Hahahahaha.... AJ naprawdę jesteś takim idiotą, czy tylko go udajesz? Jeżeli nie byłeś w stanie pokonać mnie samodzielnie to tym bardziej nie dasz rady przeciwko naszej trójce! Musisz być naprawdę na skraju, że prosisz mnie o coś takiego...

AJ Styles: To nie jest prośba! Tylko wyzwanie! I nawet jeżeli nie zaakceptujesz go to ja sam prędzej czy później Was dorwę i po kolei każdemu z Waszej trójki skopię dupsko! Także wybór należy do Ciebie...

Bray Wyatt: Zgoda! Jednak... jeżeli przegrasz to będziesz musiał zrobić wszystko co Tobie rozkażę. Jeżeli będę chciał byś uklęknął przed te mną... zrobisz to! Jeżeli będę chciał wykonać na Tobie Sister Abigail... nie będziesz się bronić! Będziesz całkowicie pod moją kontrolą. Będziesz moim podwładnym...

AJ Styles: Wiesz co Bray... zgoda! A zapomniałbym... żeby nie było będzie to Elimination Match. Mam nadzieję, że nie sprawi Ci to żadnych problemów.

Bray Wyatt: W tej chwili to my jesteśmy Twoim problemem...

AJ uśmiechnął się i zabrzmiała jego muzyka, po czym zniknął z titantronu.

"Somebodies Gonna Get It..." proszę, proszę! Mark Henry na RAW is Hardcore! Realizator przypomina jak "World's Strongest Man" stracił dwa tygodnie temu Mistrzostwo Interkontynentalne na rzecz Kane'a. Dzisiaj Mark stanie do walki... z Titusem O'Neilem!

0ZXyRh.png

Normal Match

Mark Henry vs Titus O'Neil

Obydwaj podchodzą do siebie i mamy wymianę spojrzeń. Po chwili Titus tauntuje w swoim stylu... i częstuje rywala Punchem, po czym odbija się od lin z próbą Shoulder Blocku. Na Marku jednak to nie zrobiło wrażenia, więc O'Neil ponownie próbuje Shoulder Blockiem go powalić... ale znowu nic z tego. Kolejna próba... została skontrowana już Powerslamem! Mark wygląda na wściekłego! Z dziecinną łatwością wynosi O'Neilla... i mamy Millitary Press Slam! Odbija się od lin... World's Strongest Splash! Pin 1... 2... ale sam Henry specjalnie to przerwał! Sędzia jest zdziwiony... a Mark wynosi rywala i mamy World's Strongest Slam! Do tego po chwili przechodzi do Bearhugu! Titus walczy z bólem, ale dosłownie po trzydziestu sekundach odklepuje, czując jak ma miażdżony kręgosłup! Mark go zniszczył!

Zwycięzca przez dźwignię: Mark Henry

Jest już po walce... ale Mark wykonuje kolejny World's Strongest Slam na Titusie! Odstrasza sędziego i sięga po mikrofon, a w międzyczasie O'Neilem zajmują się sanitariusze.

Mark Henry: Kiedy dwa tygodnie temu straciłem Intercontinental Championship... słyszałem i czytałem mnóstwo opinii, że się skończyłem i powinienem iść na sportową emeryturę. Gówno prawda! Strata mistrzostwa dopiero spowodowała, że obudził się we mnie prawdziwy potwór i chęć niszczenia innych, czego przykładem niech będzie ten gość, z którym przed chwilą walczyłem! Nic nie przestraszy Marka Henry'ego... nawet "Ulubiony Demon Diabła"!. Mam dla Ciebie wiadomość Kane... na Over The Limit zamierzam wykorzystać swój rewanż i odbiorę Tobie Mistrzostwo Interkontynentalne! Pas wróci na właściwe miejsce... czyli na moją talię, czy to się Tobie podoba, czy też nie!

Henry'emu przerwał wybuch płomieni ognia na stage'u! Cała arena zalana została czerwonym światłem, a na titantronie pojawił się Kane, za którym buchał ogień.

Kane: Zastanawiam się Mark... czy jesteś najsilniejszym mężczyzną na świecie, czy też największym idiotą na świecie... Odkąd wrócił stary, dobry Kane nikt nie może go powstrzymać! Niszczę na swojej drodze każdego! Ciebie także zniszczyłem dwa tygodnie temu, ale najwyraźniej prosisz się o więcej. Dobrze... dam Tobie szansę zrewanżowania się, jednak... na moich zasadach. Zapewne dobrze pamiętasz WrestleManię dwudziestą drugą i Twoją walkę z moim bratem The Undertakerem. Pewnie też pamiętasz w jakieś stypulacji ona się odbyła. Za trzynaście dni na Over The Limit czeka Ciebie to samo! Ponownie skończysz w trumnie... jednak tym razem dopilnuję osobiście byś nigdy z niej nie wyszedł! Diabeł czeka na kolejny dar od swojego ulubionego demona...

Kane diabolicznie się zaśmiał i zniknął z titantronu, a arena wróciła do normalnego oświetlenia. Mark miał niezbyt wesołą minę... Casket Match to jest jednak chyba zdecydowanie to co chciałby sobie wymarzyć z pamięci...

Jeszcze dzisiaj na RAW is Hardcore...

Walka o miano pretendentki do WWE Divas Championship pomiędzy Laylą, a Paige!

Dolph Ziggler stanie do pierwszej obrony Hardcore Championship, a za rywala będzie miał Romana Reignsa!

Ponadto Highlights Reel, czyli program Chrisa Jericho, a jego gościem będzie World Heavyweight Champion - John Cena!

Renee Young ma rozmówcę...

Renee Young: Witajcie! Moim gościem jest Hardcore Champion - Dolph Ziggler! Dolph... dzisiaj staniesz do obrony swojego tytułu mistrzowskiego, a Twoim przeciwnikiem będzie Roman Reigns, którego wyeliminowałeś dwa tygodnie temu jako ostatniego w Gauntlet Battle Royal. Co możesz nam powiedzieć przed Twoją walką?

Dolph Ziggler: Jesteśmy na RAW is Hardcore... ja jestem Hardcore Championem. Czyli właściwie jesteśmy na moim terenie! Roman Reigns co prawda będzie dzisiaj ze mną walczył, ale w międzyczasie ma też inny problem w postaci Deana Ambrose'a, dlatego też być może nie będzie całkowicie skupiony na pojedynku ze mną. A to... może go zgubić. Jestem "The Showoff"! Mam wszystko, co powinien posiadać prawdziwy mistrz - charyzmę, znakomite umiejętności ringowe i jestem świetny przy mikrofonie. Słyszysz te reakcję publiczności za każdym razem, gdy brzmi mój theme song?! Oni chcą mnie jako mistrza! Dzisiaj... mam zamiar dać im kolejną frajdę i chcę skopać dupę Romanowi Reignsowi. Show... czas zacząć!

A przed nami pierwszy pojedynek kobiet na czerwonej tygodniówce od trzech miesięcy! Zarząd postanowił o powrocie walk pań do głównych gal i tym samym przed nami pojedynek o miano pretendentki do WWE Divas Championship! Co ciekawe... będzie to No DQ Match! Zatem będzie ciekawie...

xbfxTd.png

No DQ Match for No. #1 Contender to WWE Divas Championship

Layla vs Paige

Zaczynamy! Obydwie wściekle na siebie ruszyły, ale to Paige wyrobiła sobie przewagę i przepchała rywalkę do narożnika. Tam mamy serię Shoulder Thrustów... i uderzeń z kolana. Snapmare sprowadzający Laylę do parteru... i Soccerball Kick! Do tego jeszcze Neck Snap! Pin... ale tylko one count! Brytyjka wyrzuca przeciwniczkę z ringu i wychodzi za nią. Publiczność jest zdecydowanie za Paige, czemu nie można się dziwić, bo walczy ona na swojej ziemi! Angielka podnosi oponentkę... i ciska Irish Whipem w metalowe schodki! Paige podnosi rywalkę i ciska jej głowę w krawędź ringu, a potem wrzuca ją z powrotem na pole bitwy. Natomiast Brytyjka... wyjmuje spod ringu stalowy kosz na śmieci! Paige wrzuca ten kosz wraz z pokrywą na ring i wraca... ale po chwili inkasuje Clothesline od Layli! Podnosi ona pokrywkę od kosza.... i po chwili uderza nią z całej siły Paige! Pin 1... 2... Kickout! Layla podnosi Paige... a ta odpowiada Headbuttem! Po chwili jeszcze jeden... i trzeci! Paige ciska rywalkę w narożnik... i częstuje ją Corner Clotheslinem! Angielka ustawia sobie kosz i chwyta przeciwniczkę... by Suplexem cisnąć ją prosto w kosz!!! Pin 1... 2... Kickout! Paige podnosi rywalkę i trochę lekceważąco trzyma ją za twarz. Ta zaczyna karcić Paige kilkoma uderzeniami z łokcia, odbicie od lin... ale Paige odpowiada Side Kickiem i dokłada Facebuster! Pin 1... 2... Kickout! Angielka zaczyna się śmiać i wychodzi z ringu... lecz tym razem zabiera krzesło leżące obok stanowiska komentatorskiego! Wraca z nim do ringu... i uderza krawędzią krzesła w brzuch Layli! Do tego uderzenie w plecy! Paige układa krzesełko i szykuje się, by wyprowadzić przeciwniczce DDT w nie... ale Layla kontruje i wyprowadza Reverse STO prosto w krzesło! Pin 1... 2... Kickout! Nasty Girl jest zaskoczona, ale podnosi rywalkę i szykuje się Bombshell... ale Paige robi unik i... to jest Knight Light!!! Pin 1... 2... 3! Paige zostaje pretendentką do tytułu mistrzowskiego!

Zwyciężczyni przez przypięcie i pretendentka do WWE Divas Championship: Paige

Dopiero po chwili można zorientować się, że czoło Paige jest lekko rozcięte i leci krew! Ona jednak nic sobie z tego nie robi, tylko celebruje zwycięstwo wraz ze swoją publicznością i pokazuje, że pas mistrzowski będzie jej!

PROMO: The Champ is here...

Jesteśmy w biurze... Stephanie McMahon. Siedzi ona przy biurku, a obok jej niczym ochroniarz stoi Kane z pasem Interkontynentalnym na barku. Do środka wchodzi "The Viper" - Randy Orton.

Stephanie McMahon: Randy! Świetnie, że Cię widzę - usiądź.

Randy Orton: Postoję... to coś ważnego? Tylko nie ty!

Stephanie McMahon: Spokojnie Randy... specjalnie zaprosiłam tutaj Antonio. Chcę porozmawiać z Wami. Za sześć dni mamy kolejne PPV - Over The Limit. Jak wiecie zmierzycie się ze sobą w Triple Threat Match, a ponadto w tej walce będzie CM Punk...

Randy Orton: Możesz nie zanudzać? Przejdź to rzeczy!

Antonio Cesaro: Randy nie przystoi odzywać się do kobiety z takim tonem...

Randy Orton: Ty lepiej się nie odzywaj, bo zaraz dostaniesz w mordę!

Stephanie McMahon: Ej, spokój! Faceci... Antonio jest po naszej stronie Randy. To ja namówiłam go, by dwa tygodnie temu zrealizował kontrakt na CM Punku. Dzięki temu nie posiada on w tej chwili WWE Championship i pas wrócił do The Authority...

Randy Orton: Gówno mnie to obchodzi! To ja miałem załatwić Punka...

Stephanie McMahon: Właśnie, miałeś! Nie pokonałeś go na Extreme Rules i przez to musiałam przygotować Plan B. Był nim Antonio. I tu jest sedno sprawy przez którą Was tu sprowadziłam. Chcę byście w niedzielę rozwiązali między sobą to kto ma zostać Mistrzem. Jeżeli nie dacie rady wyeliminować z pojedynku Punka... to ja już zadbam o to, by nie dokończył walki . Randy... Antonio... chcę byście ze sobą współpracowali tylko gdy Punk jest w ringu! To tyle! Chyba nikt z nas tutaj obecnych nie chce go jako Mistrza, prawda?

Antonio Cesaro: Na mnie może Pani liczyć, Pani McMahon. Jestem gotów do współpracy z Randym... jeżeli on tego chce .

Randy Orton: Zgoda... ale tylko w celu wyeliminowania Punka . Na Over The Limit pas wróci na swoje miejsce... czyli na moją talię! .

Stephanie McMahon: Kane... wiem, że w niedzielę masz walkę, ale chcę byś także kontrolował poczynania Randy'ego. Chcę być pewna, że nic głupiego nie zrobi. Tobie Antonio dziękuję... powodzenia w niedzielę.

Antonio zrobił ukłon i odszedł wraz ze swoim pasem mistrzowskim...

Kane: Nie rozumiem jednego Steph... dlaczego nie dopilnujesz by pas wrócił do Randy'ego, albo bym ja przejął tytuł. Przecież Antonio to nieudacznik i lizus...

Stephanie McMahon: Wiem Kane, wiem... ale widzisz... to wszystko to gra. Póki Shane nie pojawia się na galach, bo załatwia sprawy związane z logiem i WWE Network to ja mam kontrolę nad sytuacją... muszę to wykorzystać, by wszystko wróciło do swojego starego porządku. Cieszę się Kane, że mi w tym pomagasz...

Kane wzruszył ramionami jakby chciał powiedzieć "a co innego mogę zrobić".

Czas na Main Event dzisiejszego RAW is Hardcore! "Here to show the world..." Hardcore Champion - Dolph Ziggler w drodze na ring! Witany jest bardzo pozytywną reakcją publiczności, zresztą... podobnie jak Roman Reigns, który schodzi na ring przez trybuny! Czas rozpocząć pojedynek o Mistrzostwo Hardcore!

OTZ8bt.png

Extreme Match for Hardcore Championship

Dolph Ziggler © vs Roman Reigns

Zaczynamy Main Event dzisiejszego RAW is Hardcore! Nie mamy zwarcia, od razu Roman rusza z mocnym podbródkowym. Irish Whip na liny... i Leaping Clothesline od Reignsa. Roman podnosi Dolpha... a ten kontruje Jawbreakerem i wysyła go w narożnik! Do tego dokłada Missile Dropkick. Ziggler decyduje się na użycie pierwszego przedmiotu, więc w tym celu zagląda pod ring i wyciąga... tradycyjnie krzesełko. Dolph szykuje się do Chair Shootu... ale Reigns kontruje Gut Kickiem i wyprowadza Neckbreaker! Pin 1... 2... Kickout. Roman kładzie krzesełko w narożniku i chce wysłać w nie Zigglera... lecz ten zaczął kontrować w odpowiednim momencie seriami łokci, odbija się od lin... i wykonuje Swinging Neckbreaker! Ponadto mamy serię charakterystycznych dla Dolpha Jumping Elbow Dropów. The Showoff wyszedł z ringu... i wyjmuje spod niego Kendo Stick! Roman w międzyczasie się podnosi i przy próbie uderzenia Zigglera... Reigns zatrzymuje swoją siłą kij w powietrzy! Dolph przez chwilę się z nim siłuje, ale w końcu stwierdza, że to nie ma sensu, więc odpowiada kopnięciem... i wyprowadza DDT! Pin 1... 2... Kickout! Dolph próbuje podnieść kij... ale nagle łapie za niego Roman! Obydwaj zaczynają nim ciągnąć w swoje strony, jakby przeciągali liny... i w końcu Reigns okazał się silniejszy, co pozwoliło mu wyprowadzić Shoulder Block! W końcu zaczyna atakować na zmianę plecy i brzuch Zigglera... by na koniec zacząć go przyduszać do maty! Wreszcie Roman zaczyna darować przeciwnikowi i odrzuca kij, a chwilę potem przechodzi do przypięcia 1... 2... Kickout! Dolph jeszcze czuje wcześniejsze duszenie i turla się po macie... znajdują się po chwili pod linami, co jest tylko wodą na młyn dla Reignsa, który wychodzi z ringi i częstuje Zigglera swoim klasycznym Running Dropkickiem! The Powerhouse jest nakręcony! Wyjmuje spod ringu... stół! Wchodzi z nim na ring i rozkłada w narożnika. Idzie jeszcze po Zigglera... którego ciska w stół ułożony wcześniej w innym narożniku! Dolph słaniając się odchodzi od cornera... i inkasuje Superman Punch! Hardcore Champion jest już mocno osłabiony, a Roman ustawia go sobie na stole. Odchodzi kilka kroków, by wziąć rozbieg... ale nagle z trybun wybiega Dean Ambrose, który wskakuje znienacka do ringu i zaskakuje Romana Pendulum Lariatem! Do tego mamy Dirty Deeds! Dolph zamroczony tego nie widzi, a gdy już podnosi się to Ambrose'a nie ma już w ringu! Ziggler instynktownie zapina Sleeper Hold!!! Roman... po chwili walki odklepuje!

Zwycięzca przez dźwignię i wciąż Hardcore Champion: Dolph Ziggler

Dolph słaniając się na nogach zapiera pas mistrzowski od sędziego i opuszcza ring, po drodze mijając Deana Ambrose'a. The Street Dog uśmiecha się i przy buczeniu publiczności wraca na ring... jednak ma coś w ręce! Podchodzi do rozłożonego nieco wcześniej stołu... i rozpala go!!! Podnosi Reignsa, po czym mówi mu coś prosto w twarz i ustawia go sobie na narożniku. Dean głośno zawył... i to jest Double Underhook Superplex prosto w palący się stół!!! Reigns w płonącym stroju miota się po ringu, a Dean usiadł przy narożniku i śmiejąc się patrzy jak Romana gaszą strażacy! Reignsem zajmują się sanitariusze, a Ambrose przy olbrzymich gwizdach opuszcza arenę, po drodze jeszcze kłaniając się publiczności na stage'u.

PROMO: OVER THE LIMIT 2014

Na titantronie wyświetla się zegar, który odlicza od dziesięciu w dół. W końcu gasną światła... i widzimy kontury kurtki świecącej się na czerwono i niebiesko... "Break to Walls... Down!" Chris Jericho! Y2J owacyjnie witany zmierza do ringu, a ten przystrojony jest specjalnie do programu Highlights Reel. Chris bierze mikrofon i wchodzi z nim do kwadratowego pierścienia.

Chris Jericho: Witajcie na... RAW... is... Jericho!!! Sześć dni... sześć dni do kolejnej, ekstremalnej gali PPV jaką jest Over The Limit! Na niej zawalczę o World Heavyweight Championship z... Johnem Ceną . Wiem, że go nie lubicie... jednak dzisiaj znowu będziecie musieli oglądać jego twarz za co przepraszam, bo to moja wina. Mam nadzieję, że mi wybaczycie. Jednak nie przedłużając... panie i panowie, przed Wami Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena!!!

"World Life" zabrzmiało z głośników i na stage'u pojawia się World Heavyweight Champion przy olbrzymich gwizdach publiczności. Cena się jednak tym nie przejmuje, tylko wchodzi do ringu i unosi pas mistrzowski do góry. Jericho chciał podać mu rękę, ale ten jedynie się na nią popatrzył i po chwili usiadł. Chris także zajął miejsce na stołku barowym.

Chris Jericho: John... za pewne bardzo Ciebie irytowało to, że atakowałem Ciebie za pleców, a do tej pory ani razu się nie odezwałem w tej sprawie. Myślę jednak, że zrozumiałeś mój przekaz i tutaj nie było nic do gadania. Dzisiaj powiem to Tobie prosto w oczy... chcę to, co obecnie masz na barku - pas World Heavyweight Championship! Pierwszego czerwca w Tampa, Florida... mam zamiar odebrać Tobie ten tytuł mistrzowski i zostać nowym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej, po raz czwarty w swojej karierze!

John Cena: Chris. Szanuję Ciebie za to co dokonałeś w tym biznesie. Jednak... prawda jest taka, że Twój czas już dawno minął. Powiedz mi kiedy ostatni raz zdobyłeś jakikolwiek pas mistrzowski?! Cztery lata temu, trzy?! Kiedy ostatnim razem zniknąłeś z WWE powinieneś już nigdy więcej tutaj nie wracać i kontynuować karierę przeciętnej gwiazdy heavy metalu. Ciekawe ile osób na trybunach zna przynajmniej jedną piosenkę Fozzy, ha?! Zna ktoś?! To ja Tobie zacytuję tekst jednej z Twoich piosenek... "To ciężkie ruszyć w przeszłość. Na zawsze w mojej świadomości. Nigdy nie śniłem o rzeczach które potrafię szybko zmienić. Co zrobić? Mam odpuścić?". Tak Chris... powinieneś odpuścić, bo nie potrafisz śnić o rzeczach, które potrafisz szybko zmienić. Dlatego też nie zmienisz tego iż po Over The Limit wciąż będę World Heavyweight Championem. Nie zmienisz tego.

Chris Jericho: Widzę Cena, że jednak ty słuchałeś moich piosenek, a skoro tak to nie mogę być aż tak przeciętnym wokalistą. Chyba, że ty masz tak denny gust i dlatego słuchasz kawałków Fozzy. Powiem Tobie tak... lepiej nie mieszaj mojej kariery muzycznej w WWE. Mam Tobie wymienić wszystkie filmy, w których brałeś udział? Proszę bardzo... "Ready to Rumble"! (What?!)... "The Marine"! (What?!)... "12 Rounds"! (What?!)... "Legendary"! (What?!)... "Fred: The Movie"! (What?!)... "The Reunion"! (What?!)... i słyszałem, że w planach masz za kilka miesięcy kolejne filmy, więc popatrz na to tak... gdybym odebrał Tobie pas mistrzowski to miałbyś więcej czasu na karierę w Hollywood. Zresztą... od zawsze byłeś świetnym aktorem, wielokrotnie pokazywałeś to także w ringu zarówno w walce jak i przed mikrofonem, gdy robiłeś z siebie dupka.

John Cena: Lepiej uważaj Chris na słowa... czas Johna Ceny pupila wszystkich się już skończył kilka miesięcy temu. W tej chwili trwa era nowego "Mr. Prototype!". Walczyłeś w trakcie Attitude Ery. Gdzie podział się tamten Chris Jericho, co? Byłeś pierwszym Undisputed WWF Championem. Pokonałeś The Rocka i Stone Colda tego samego wieczoru, a potem co? Trzy razy tytuł World Heavyweight Championa i ani razu nie zdobyłeś WWE Championship. Natomiast ja jestem posiadaczem jedenastu Mistrzostw WWE. Rozumiesz to? Jedenastu!!! Mówisz, że jesteś najlepszy na świecie we wszystkim co robisz... ale prawda jest taka, że jestem dużo lepszy od Ciebie. Wielokrotnie wychodziłem jako zwycięzca w naszych pojedynkach. Tak też będzie za sześć dni, w niedzielę na Over The Limit, damn it!

Chris Jericho: Jeżeli uważasz siebie za lepszego od te mnie... to zawalcz na moich warunkach! . Zawalczmy na wybranej przez ze mnie stypulacji. Jeżeli mnie w niej pokonasz... wtedy tak, wtedy będę mógł przyznać, że jesteś lepszy ode mnie. Musisz to jednak udowodnić czynami, a nie zwykłymi słowami. Słowa lepiej zachowaj na Hollywood.

John Cena: Proszę bardzo! W jakiej chcesz walczyć stypulacji? Extreme Rules? TLC? Falls Count Anwyhere? Street Fight?

Chris Jericho: Nie John... nasz pojedynek nie będzie zwykłą walką. Zawalczymy w stypulacji rzadko używanej przez zawodników. A przede wszystkim... chcę zrobić coś czego nie dokonał wcześniej chyba nikt inny chcę Cię poddać. Chcę Cię zmusić do klepania! Dlatego zawalczymy... w Submission Count Anywhere Matchu!

John Cena: Serio? Brałeś coś? Każdy wie, nawet pięcioletnie dziecko siedzące w ostatnim rzędzie , że John Cena nigdy nie klepie. Rozumiesz to? John Cena nigdy nie klepie!

Chris Jericho: Skoro tak to czego się obawiasz? Wygrasz walkę i tyle. Chyba Tobie nie robi różnicy w jakiej stypulacji zawalczysz, prawda?

John Cena: Naprawdę chcesz tego... dobra, masz to! Ale powiem Ci coś Chris na ucho ... w niedzielę... w niedzielę spuszczę Tobie ostry wpierdol!

Cena atakuje Jericho Gut Kickiem i wynosi na barki! Ten jednak wydostaje się, chwyta pas mistrzowski... i uderza nim Johna prosto w twarz!!! Publiczność reaguje na to gromkim cheerem, a Y2J... przechodzi do zapięcia Walls of Jericho!!! Cena po kilku sekundach odklepuje, ale Chris nie przerywa dźwigni! W końcu po jakichś dwóch minutach Jericho się lituje i podnosi World Heavyweight Championship, po czym unosi je nad obolałym Ceną. Z głośników brzmi muzyka Chrisa.

Tym obrazkiem kończymy ostatnie RAW is Hardcore przed Over The Limit!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361222

Raw is Hardcore się już pojawiło, gala stała oczywiście na bardzo wysokim poziomie, ale po kolei.

Na początku przemowę wygłosił CM Punk i znowu wspomniał o przerabianym już motywie z kontraktem. Nie sądzę, żeby pas wrócił do najlepszego na świecie, ale atmosfera przed walką o WWE Championship się podgrzewa.

Zack Ryder i Sin Cara w walce na Raw :o

Feud na linii Bray Wyatt - AJ Styles narasta, ale na Over The Limit prawdopodobnie zmierzą się po raz ostatni, a Wyatt Family powinni udowodnić swoją przewagę nad Stylesem. A właściwie Bray, bo spodziewam się, że to on jako ostatni wyeliminuje Stylesa.

Mark Henry pokonał Titusa O'Neila, ale ciekawsze działo się już po walce. Naprawdę jestem ciekaw, czy w Casket Matchu czasem nie zatriumfuje Mark Henry.

Divy wracaj do ciebie na Raw. W sumie mi to nie robi różnicy, bo i tak segmentów i walk z ich udziałem czytać nie będę. Wolę oglądać :P

Chyba najlepszy segment tego Raw odbył się w biurze Stephanie. Cesaro ma pas, Orton nie jest chętny do współpracy z nim, Antonio dodatkowo jest uważany za nieudacznika a przy ringu będzie Kane. Coś mi się wydaję, że to może się zakończyć w ostatnich minutach walki pojedynkiem Cesaro vs Orton.

Ziggler broni pasa przy pomocy Ambrose'a. Szykuje się ciekawy feud.

Ostatni segment bardzo fajny, to wszystko zapowiadało bardzo ciekawą walkę na Over The Limit gdyby... Cena już na Raw nie odklepał. Naprawdę smaczku temu wszystkiemu odebrał klepiący Cena. Gdyby serio tak się wydarzyło, to straciłby w oczach niemal wszystkich fanów, a dodatkowo wrestlerzy typu Y2J mieliby pożywkę z tego, że przecież Cena już odklepał. Naprawdę szkoda, że ten segment zakończył się tak a nie inaczej, bo mogłoby to podgrzać jeszcze bardziej atmosferę przed Over The Limit.

Ogólnie Raw oceniam bardzo wysoko i czekam na następne. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361233

Kolejny odcinek RiH po sporej przerwie, czekam na Over the Limit, bo po PPV zawsze jest jasna sytuacja co do storyline'ów, a teraz nie chce mi się czytać poprzednich odcinków ;)

RAW zaczyna CM Punk przemową w ringu. Już widzieliśmy Punka grożącego odejściem, ale nikt nie mówił, że od ciebie też nie może odejść ;)

lepiej naciesz się Mistrzostwem WWE przez nadchodzące dwa tygodnie

Do OtL zostało 6 dni, a z tego co zrozumiałem to Punk będzie walczył z Cesaro o pas na PPV, więc chyba wkradł się mały botch, albo ja czegoś nie doczytałem :D

Walka która chyba się nie odnosi do żadnego feudu, promocja Rydera :shock:

Potem segment z Wyattami i AJ. Ten feud chyba pamiętam, i wydaje mi się że bardzo chciałem zobaczyć ich walkę na PPV, więc dobrze że wracasz :D Kolejny dobry segment na gali.

Kane vs Henry w Casket Match... Faworyt nasuwa się sam :D Panowie powiedzieli co chcieli powiedzieć, jakby to powiedzieli ludzie komentujący moje diary: "bez fajerwerków" :D :D solidny segment

Nie wiem czy tylko mi, ale Dolph kompletnie nie pasuje do roli mistrza Hardcore. Takie jest moje odczucie, i po prostu go nie kupuję w gadce od tym, że Hardcore to jego teren ;)

Ciekawa sytuacja z Steph i pasem WWE, jej plan ma wiele części które muszą ze sobą współgrać. Dobrze się czytało ten segment, zaryzykuję stwierdzenie, że był to najlepszy segment na gali ;)

Walka Zigglera OK, ciągle mi nie pasuje :D

No i segment zamykający, który był jednym z jaśniejszych punktów na gali. Never Give Up? Jak fantasy booking, to fantasy booking, Cena będzie klepał :D

Jak zwykle dobry odcinek, czekam na Over the Limit ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361234

Zaintersowałem się twoim Diary dopiero jak przeczytałem WLF, więc to jest pierwszy odcinek RiG jaki czytam. Chwilami siada składnia, ale to się zdarza każdemu mam wrażenie.

Przemowa CM Punka była bardzo rzeczowa - dziwnym by było, gdyby miał za złe Cesaro inkasowanie walizki, a z drugiej strony zapowiada odzyskanie swojego pasa. Można powiedzieć, że to taki standard, zabrakło pazura trochę.

Walk na tygodniówkach nie czytam całych, ale wygrana Rydera to pozytywne zakoczenie. You know it!

Bray Wyatt: Londyn... We're here...

Musisz się zdecydować, czy w takich krótkich zdaniach używasz Angielskiego czy Polskiego. Więc albo "Londyn... Jesteśmy tu." albo "London... We're here." Taka mieszanka językowa i brzmi i wygląda słabo moim zdaniem.

AJ Styles sam propnuje handicap match? Dziwny pomysł, bardzo dziwny, ale jestem ciekaw, jak się rozwinie, bo kreujesz tutaj Stylesa na ogromnego underdoga, więc może jakimś cudem to wygrać. Wolałbym jednak, gdyby nie...

Segment z Randym i Cesaro jest zdecydowanie najlepszy na całej gali, nie mam co do tego wątpliwości, ale mam przeczucie, że Cesaro i tak to wygra po jakimś nieporozumieniu, albo zwyczajnie i czysto. To zaogni feud z Ortonem.

Zgadzam się z Yoohasem, że Zigglera ciężko kupić jako Hardcore Championa. Serio, ten gość? On nie ma w sobie ani pół milimetra "hardkorowości", której się oczekuje od takiego mistrza. Jeszcze suplex na płonący stół... Takie akcje wolałbym na PPV, a nie na tygodniówkach :D

Cena odklepał za szybko, mogłeś to też zostawić na OtL. Skoro już raz to zrobił, to gdzie unikalność klepania w walce na PPV?

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361476

Znalazłem trochę czasu, więc skomentuję. Przemowa Punka trzymała poziom, ale jak dla mnie zabrakło trochę tego pazura tak jak to było w 2011 roku. Zack Ryder pokonuje Sin Carę. Ten wynik ani mnie nie ziębi, ani nie grzeje, ale fajnie, że ci najniższi w hierarchii również dostają swoją szansę. Feud na linii Styles-Wyatt zapowiadał się ciekawie, nawet ostatni seg był dobry, ale troche zabiłeś feud wyzwaniem na handicap match. Nie pokonał Bray'a w walce 1 na 1 to nie zrobi tego tymbardziej w handicapie. Kane i Mark Henry dali solidny segment i chyba więcej o nim nie można powiedzieć. Sam Casket Match faworyzuje niepokonanego mistrza IC, Kane'a. Segment The Authority był jednym z najjaśniejszych segmentów na gali. Fajnie podkreślił feud Punk-Authority i Cesaro-Orton. Ziggler wygrywa i to mnie nie dziwi, bo wszedłby Dean i koniec walki. Swoją drogą Ziggler nie pasuje na Hardcore Championa i ciekawe co zrobisz z walką o ten pas na PPV jak na tygodniówce jest łamany płonący stół. No i został najlepszy seg moim zdaniem na gali. Panowie dobrze pociąneli feud tylko problem tkwi w klepaniu Ceny. To zabiło cały smaczek Submission Matchu. Ogólnie RiH stało na wysokim poziomie, ale cały czas może być lepiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-361540

Karta walk:

:arrow: AJ Lee vs Paige (Extreme Rules Match for WWE Divas Championship)

:arrow: Dean Ambrose vs Roman Reigns

:arrow: Seth Rollins vs Jack Swagger (U.S. Championship)

:arrow: The Uso's vs Edge&Christian (WWE Tag Team Championships)

:arrow: AJ Styles vs The Wyatt's Familly

:arrow: Kane vs Mark Henry (Casket Match for Intercontinental Championship)

:arrow: John Cena vs Chris Jericho (Submission Count Anywhere Match for World Heavyweight Championship)

:arrow: Antonio Cesaro vs CM Punk vs Randy Orton (WWE Championship)

Tampa, Florida

Over The Limit 2014

1 czerwca 2014 jest kojarzony zwykle z międzynarodowym Dniem Dziecka. Jednak... nie dzisiaj! Dzisiaj jesteśmy świadkami Over The Limit PPV! Osiem walk w karcie głównej o różnych stypulacjach zapowiada niesamowicie ekscytujące show. Czy AJ Styles wygra swoją wojnę z The Wyatt's Familly? Chris Jericho zapowiedział, że zdobędzie World Heavyweight Championship po raz czwarty, ale John Cena na pewno tak łatwo się nie podda, w końcu on nigdy nie klepie! No i w końcu... czy Antonio Cesaro potwierdzi, że jest godzien WWE Championship, a może CM Punk lub Randy Orton udowodnią, że Szwajcar jeszcze nie jest gotów, by być Mistrzem WWE? Czas się przekonać!

Z głośników brzmi "Let's Light It Up", a to oznacza, że główne show rozpoczniemy od pojedynku kobiet! AJ Lee w swoich podskokach zmierza do ringu. Przed nią obrona pasa WWE Divas Championship. Jej rywalką jest... niezwykle młoda i utalentowana - Paige. Czy Brytyjka, która wchodzi już do kwadratowego pierścienia, będzie w stanie odebrać mistrzostwo dominującej w dywizji kobiet AJ Lee?

VtKEcZ.png

Extreme Rules Match for WWE Divas Championship

AJ Lee © vs Paige

Zaczynamy pierwszy pojedynek dzisiejszego wieczoru! Obydwie panie podają sobie dłonie w przyjaznym geście i ustawiają się do pozycji bojowych. Od razu mamy zwarcie, z którego lepiej wychodzi AJ Lee i zapina boczny Headlock. Paige kontruje kilkoma uderzeniami z łokcia i przechodzi do Wrist Locku. Z tym świetnie sobie radzi Mistrzyni kontrując i przechodząc w Waist Lock, a następnie w German Suplex! Paige jednak szybko się podnosi i zaskakuje AJ mocnym Clotheslinem! Do tego kilka Brytyjka ma dla rywalki Punchów w głowę. Angielka wychodzi z ringu i szuka czegoś pod nim... okazuje się, że czas na pierwszy przedmiot! Paige wraca do kwadratowego pierścienia z krzesełkiem w ręku i szykuje się do Chair Shotu... lecz AJ Lee zrobiła unik, odbija się od lin i powala przeciwniczkę Front Dropkickiem! Przypięcie 1... 2... Kickout. Aprilka wstaje i podnosi rywalkę, a ta zaczyna kontrować kilkoma uderzeniami z łokcia. Jeszcze uderzenie z kolana... i mamy Shot-Arm Clothesline! Paige dokłada drugi Shot-Arm Clothesline... i jest trzeci. Angielka podnosi oponentkę... i ciska prosto w metalową rurę od narożnika, a następnie przechodzi w Schoolgirl Pin! 1... 2... Kickout! Obydwie wstają... i mamy Side Kick od AJ! Jest ona obolała, ale odbija się od lin... i wykonuje wspaniałą Hurricanranę! Paige ląduje przy narożniku... a Divas Champion dokłada Missile Dropkick! AJ ustawia sobie przed narożnikiem krzesełko, które wcześniej wniosła do ringu Paige, a następnie chwyta nią... i odbijając się od cornera wykonuje niebezpieczne Tornado DDT prosto w krzesło! Pin 1... 2... Kickout! AJ wyszła z ringu i... wyjmuje kij kendo spod niego! April wchodzi z stickiem do ringu... i częstuje Paige ciosem prosto w brzuch! Następnie uderzenie w plecy! Angielka na kolanach... a AJ wykorzystuje to wykonując Shining Wizard!!! Przypięcie 1... 2... Kickout!!! AJ Lee jest zaskoczona i łapie się za głowę! AJ odbija się od lin... ale Paige niespodziewanie kontruje Side Kickiem i wykonuje Paige-Turner!!! Pin 1... 2... Kickout! Brytyjka sięga po kendo stick, które wcześniej wykorzystała AJ. Paige szykuje się do ciosu, ale Divas Champion robi unik, częstuje rywalkę uderzeniem z łokcia... i mamy Standing Shiranui! Ponadto... jest zapięte Black Widow!!! Brytyjka walczy z bólem... ale w końcu odklepuje!

Zwyciężczyni przez dźwignię i wciąż WWE Divas Champion: AJ Lee

AJ Lee broni swojego tytułu mistrzowskiego, a Paige już chyba wypada z kolejki po mistrzostwo, przynajmniej na razie! Mimo wszystko publiczność zadowolona jest z takiego obiegu sytuacji, a obydwie panie dziękują sobie za walkę.

http://imagizer.imageshack.us/a/img703/3517/l4mk.png

Następne PPV: Payback już 29 czerwca 2014!

Jesteśmy na zapleczu. Renee Young ma pierwszego gościa...

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest jeden z pretendentów do WWE Championship, The Viper - Randy Orton. Randy... co chciałbyś nam powiedzieć tuż przed walką z Antonio Cesaro i CM Punkiem?

Randy Orton: Widzisz Renee... mam wrażenie, że po Extreme Rules wiele osób całkowicie nie wierzy w możliwość odzyskania przez ze mnie WWE Championship na dzisiejszym PPV. Wszyscy mówią albo o Antonio Cesaro jako tym który obroni pas mistrzowski, albo o CM Punk, że niby odzyska tytuł. W sumie... to lepiej dla mnie. Będąc nieco z boku mam lepszą pozycję, by zaatakować obydwie osoby naraz. Wiele osób zapomniało, że na Extreme Rules byłem bliski wysłania Punka do szpitala, a ten zakończył walkę mocno poturbowany. Dzisiaj jednak nie walczymy w Three Stages of Hell Matchu, a Triple Threat Match. Uwaga będzie musiała być podzielona pomiędzy obydwóch zawodników, lecz już wychodziłem z takich pojedynków zwycięsko.

Renee Young: Co zrobisz jeżeli na przykład CM Punk będzie przypięty, a Cesaro obroni pas mistrzowski, albo to Antonio zostanie przypięty, a Punk odzyska tytuł?

Randy Orton: Wtedy na pewno nie odpuszczę aż nie dostanę kolejnej szansy walki o pas mistrzowski. W Triple Threat Matchach właśnie najbardziej niebezpieczne jest to, że walka wymknie Ci się spod kontroli. Ja jednak do tego nie dopuszczę... pokonywałem już nie takich jak Cesaro, czy Punk. Dzisiaj wyjdę zwycięsko z walki o WWE Championship i zdobędę pas mistrzowski po raz dziewiąty w swojej karierze! "The Legend Killer", "The Apex Predator", "Viper"... wróci na tron.

Renee Young: Dziękuję za wywiad i życzę powodzenia w walce!

Wracamy na arenę, a tutaj z głośników już brzmi theme song Deana Ambrose'a, który przy heatcie od publiczności zmierza do ringu! The Street Dog wskakuje już na matę i jest gotowy do walki! Długo na swojego przeciwnika nie musi czekać, bo niemal natychmiast gra utwór Romana Reignsa, a ten schodzi z trybun ku uciesze widzów.

BtBK3p.png

Normal Match

Dean Ambrose vs Roman Reigns

Mamy gong... i Ambrose natychmiast powala rywala, po czym zasypuje go serią Punchów w głowę! Dean wstaje i podnosi Reignsa, po czym ciska go Irish Whipem w narożnik i zaczyna serię Shoulder Thrustów. W końcu Roman odpowiada mocną maczugą w plecy i dokłada solidny podbródkowy. Jeszcze do tego Headbutt... i Irish Whip w narożnik, po czym Reigns częstuje rywala Corner Clotheslinem. Snapmare sprowadzający Ambrose'a do parteru, po czym Roman odbija się od lin... i mamy Low Front Dropkick! Pin 1... 2... Kickout! The Powerhouse podnosi oponenta i atakuje go kolejnym podbródkowym, aż ten odbija się od lin... ale po chwili mamy Pendulum Lariat od Ambrose'a! Oprócz tego... Dean przechodzi do zapięcia Crossface Chickenwing! Czy Reigns się podda? Roman walczy z bólem i próbuje czołgać się do lin. Jest już blisko, jeszcze kilka centymetrów... i tak, przerywa dźwignię! Sędzia odciąga Deana, a Roman ucieka z ringu i bierze głęboki oddech opierając się o stół komentatorski. Ambrose natomiast odbija się od lin, by nabrać rozpędu... i wykonać Suicide Dive! Jeszcze przy okazji Roman został wbity w stół. The Street Dog natomiast bierze się za rozbiórkę hiszpańskiego stołu komentatorskiego. Dean zdejmuje całą osłonę i monitory, po czym idzie po Romana i chwyta go, by następnie wrzucić na stół. Ambrose szykuje się do Dirty Deeds... ale Reigns go odpycha... i mamy Spear z jednego stołu w drugi! Niczym kiedyś Edge i Chris Jericho na WrestleManii 26! Publiczność kwituje to gromkim "This is Awesome!", choć Cole, Lawler i JBL już nie mogą być tak zadowoleni. Roman jeszcze tantuje i wrzuca Ambrose'a do ringu, by przejść następnie do przypięcia 1... 2... Kickout!!! Reigns zaskoczony podnosi się i sygnalizuje kolejny atak tradycyjnym uderzeniem z pięści w matę. Ambrose powoli wstaje za pomocą lin i narożnika, a Roman rusza z Superman Punchem... lecz Dean robi unik i Reigns uderza prosto w corner!!! The Street Dog wykorzystuje moment i przechodzi do Schoolboy Pinu! 1... 2... Kickout! Obydwaj się podnoszą... Dirty Deeds od Ambrose'a!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Dean wygląda na wściekłego, ale podnosi się ponownie za pomocą narożnika i udaje wystrzał z pistoletu! Chyba wiemy co to będzie! Running Knee Lift... ale nietrafiony! Reigns zrobił unik, odbija się od lin... i mamy Superman Punch, po którym Dean padł na pierwszą linę! The Powerhouse wychodzi z ringu... i jest klasyczny dla niego Running Dropkick! Reigns wchodzi z powrotem do ringu, szykuje się do kolejnej akcji... i nadchodzi Spear, ale Ambrose zrobił unik i Reigns wbił się w metalową rurę od narożnika! Roman chwiejąc się odchodzi od cornera, a Dean... wykonuje kolejne Dirty Deeds! Pin 1... 2... 3!!! Ambrose zwycięża!

Zwycięzca przez przypięcie: Dean Ambrose

Ludzie na trybunach wyglądają na rozczarowanych, ale sędzia podnosi w geście triumfu rękę szczęśliwego Deana, a ten po chwili szybko ucieka z ringu i w ekstazie opuszcza arenę. Reigns natomiast potrzebuje kilku minut, by dojść do siebie i niepocieszony opuszcza arenę, po drodze przybijając piątki i żółwiki z fanami. Dean odnotowuje cenne zwycięstwo.

Czas na kolejny pojedynek o pas mistrzowski! Brzmi już muzyka Jacka Swaggera, a ten wychodzi na stage z Zebem Colterem i oczywiście nie mogło zabraknąć tradycyjnego tauntu "We The People!". The Real American wchodzi do ringu i jest gotowy na pierwszą walkę o pas mistrzowski od czasu rozpadu tag teamu z Antonio Cesaro. Po chwili słyszymy też muzykę Setha Rollinsa, który zostaje przywitany bardzo pozytywną reakcją publiczności. The Architect wskakuje do ringu, czas zacząć zatem walkę o U.S. Championship!

pIWYoS.png

Normal Match for U.S. Championship

Jack Swagger w/Zeb Colter vs Seth Rollins ©

Pas mistrzowski zaprezentowany, obydwaj są już gotowi, czas zatem na pierwszy gong i rozpoczęcie pojedynku! Od razu mamy klincz, z którego lepiej wychodzi Swagger i zapina boczny Headlock. Jest Takedown i kontynuacja dźwigni w parterze. Jack próbuje od początku jak najbardziej osłabić rywala, lecz ten zaczyna się podnosić i kontruje kilkoma uderzeniami z łokcia. Rollins wydostaje się z dźwigni i odbija się od lin... ale Swagger kontruje podręcznikowym Overhead Belly to Belly Suplexem, po którym Seth aż wypada z ringu! U.S. Champion wściekły z takiego obrotu sytuacji kopie w barykadę oddzielającą go od publiczności, a Jack wykorzystuje moment, by wraz z Colterem ponownie krzyknąć "We The People!". Rollins powoli wraca do ringu, bo sędzia zaczął go wyliczać. Jack się uśmiechnął, a Seth pokiwał głową i zasygnalizował chęć do kolejnego zwarcia. Jednak tym razem zaskakuje rywala Gut Kickiem... a następnie mamy Russian Legsweep. Jakby tego było mało Seth ma jeszcze dla przeciwnika Standing Moonsault, a następnie przechodzi do pinu 1... 2... Kickout. Rollins wchodzi na narożnik i szykuje się akcja z Top Rope... tak jest, to Diving High Knee! Przypięcie 1... 2... Kickout. The Architect podnosi rywala i odbija się od lin... ale Swagger kontruje Arm Dragiem! Obydwaj się podnoszą i jeszcze jeden Arm Drag od Jacka! Znowu wstają i Real American powtarza akcję, lecz tym razem od razu przechodzi do zapięcia Arm Baru. Seth jednak podnosi się... i chwyta liny, dzięki czemu Swagger zostaje zmuszony przez sędziego do przerwania dźwigni. Jack przerywa uchwyt, ale ponownie po chwili rusza na Rollinsa, który trzymając się ciągle lin odpycha go, a do tego dokłada Springboard Crossbody... lecz Swagger przerolował akcję i przeszedł do Fallaway Slamu, po którym Rollins kolejny raz w tej walce pożegnał się z ringiem! Seth obolały próbuje dojść do siebie po za kwadratowym pierścieniem, ale Jack natychmiast wychodzi po niego... i ciska go Irish Whipem prosto w metalowe schodki! Jakby tego było mało jest jeszcze Running Knee Lif od Swaggera! Wydaje się, że Prawdziwy Amerykanin przejmuje inicjatywę w tym pojedynku. Wrzuca on Rollinsa i sam też wraca do ringu... by po chwili zaatakować przeciwnika Football Tackle! Jack kontynuuje osłabianie oponenta Leg Dropem. Pin 1... 2... Kickout. Swagger kręci głową z niezadowolenia, ale wynosi rywala... by wykonać Vertical Suplec! Jack ustawia sobie przeciwnika naprzeciw narożnika, a my chyba wiemy co to oznacza... Swagger Bomb! Jednak nie jeden, bo Real American odchodzi na kilka kroków... i po chwili dokłada kolejny! Szykuje się też i trzeci... lecz tym razem Rollins zrobił unik! Seth wstaje... i mamy Reverse STO into the Turnbuckle! Pin 1... 2... Kickout! Seth jednak nie poddaje się, tylko wynosi rywala... i to jest Turnbuckle Powerbomb! Nadchodzi jeszcze Curb Stomb... jednak Swagger w porę się odchylił i po chwili powalił rywala Running Big Bootem! Zeb Colter jest zadowolony z tej kontry, a Jack wynosi oponenta... i to jest Gutwrench Powerbomb! Pin 1... 2... Kickout! Swagger jest mocno zły i kłóci się z sędzią, a Rollins powoli podnosi się za pomocą narożnika. Jack to widzi i chce ruszyć z Running Shoulder Thrustem... lecz Seth w porę zrobił unik, a do tego mamy Avada Kedavra!!! To chyba będzie koniec! Rollins wchodzi na narożnik i sygnalizuje akcję wysokiego ryzyka... Corkscrew 450° Splash! Lecz nietrafiony!!! Swagger w porę zrobił unik i przechodzi do zapięcia... jakiejś nowej akcji! To chyba... Gorilla Clutch? Tak to

! Seth walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin! Jest już dość blisko... ale Jack przeciąga go na środek ringu i jeszcze mocniej zapina dźwignię, przechodząc do parteru!!! Rollins krzyczy z bólu i chwyta się za głowę, ale nie ma jak dojść do lin! Ależ akcja Swaggera! U.S. Champion powoli odpływa... przestaje już dawać jakiekolwiek znaki! Sędzia sprawdza czy może kontynuować pojedynek i unosi jego rękę ku górze... upada! Unosi po raz drugi... ponownie upada! Po raz trzeci... utrzymuje się w powietrzu! Publiczność kwituje to gromkim cheerem, a Colter wygląda na zaniepokojonego! Seth... zaczyna walczyć z nogami przeciwnika i powoli czoła się do lin! Ma już w sobie mało sił, ale dalej czołga się... i w końcu przerywa ten uchwyt! Rollins podnosi się za pomocą lin, a Swagger rusza z szarżą... jednak Seth wyrzuca go na krawędź ringu Back Body Dropem! The Architect odchodzi kilka kroków, co on kombinuje... to Springboard Sunset Flip Powerbomb!!! Ależ akcja! Aż mnie zabolały plecy od patrzenia na nią! Seth jednak ma coś jeszcze, bo wraca do ringu. Zeb od razu chce pomóc wstać swojemu podopiecznemu, ale natychmiast odchodzi od niego... bo Rollins wykonuje Somersault Plancha!!! Publiczność krzyczy "This is Awesome!", a Seth i Jack mocno już zmęczeni pojedynkiem leżą po za ringiem! Realizator pokazuje powtórki dwóch, trzech ostatnich akcji, a sędzia wylicza obydwóch zawodników. Już mamy sześć i powoli zaczyna podnosić się Seth, który wrzuca Swaggera do ringu... i ma dla niego Springboard Clothesline! Do tego... jest Blackout!!! To chyba koniec! Seth wspina się na szczyt narożnika! To chyba będzie to! To... Corkscrew 450° Splash! Fenomenalna akcja! Pin 1... 2... 3! Rollins broni U.S. Chamionship!!!

Zwycięzca przez przypięcie i wciąż U.S. Champion: Seth Rollins

Obydwaj wykonali kawał dobrej roboty i byliśmy świadkami chyba najlepszego dotąd pojedynku! Seth wstaje za pomocą sędziego, a Jackowi pomaga Zeb Colter. Rollins proponuje Swagger uścisk dłoni... a ten niespodziewanie akceptuje gest, choć po chwili szybko opuszcza ring. Seth natomiast zostaje w nim jeszcze przez chwilę, by celebrować swoje zwycięstwo ku uciesze publiczności!

Jesteśmy ponownie na zapleczu, a Renee Young ma kolejnego rozmówcę...

Renee Young: Over The Limit PPV trwa, a teraz ze mną jest "The Ayatollah of Rock 'n' Rolla", "Y2J" - Chris Jericho. Chris... przed Tobą walka z Johnem Ceną w Submission Count Anywhere Matchu. Jak dzisiaj zamierzasz wygrać, skoro John Cena właściwie nigdy nie klepie po dźwigniach?

Chris Jericho: Być może i John Cena nigdy nie klepał, ale zawsze musi przyjść ten pierwszy raz. Dzisiaj zmuszę go do poddania albo moim Walls of Jericho, albo Liontamerem. To akurat nie jest ważne. Najważniejsze jest to, że po Over The Limit na RAW is Hardcore zawita nowy World Heavyweight Champion. Zamierzam dzisiaj użyć każdego możliwego przedmiotu, każdej możliwej akcji... by John Cena dzisiaj odklepał. W końcu... jestem najlepszy we wszystkim co robię, także w poddawaniu przeciwników!

Renee Young: Nie obawiasz się, że John ma jednak w zanadrzu coś specjalnego na dzisiejszy pojedynek?

Chris Jericho: To jest wrestling. Nie możemy obawiać się przeciwników. Gdy wchodzimy do ringu to szanse na zwycięstwo są podzielone. Może i Cena ma na dzisiaj jakiś plan... jednak ja zawsze byłem o krok przed nim. Tak też będzie dzisiaj. John dzisiaj straci pas, a jutro będzie musiał pojawić się na RAW is Hardcore i przyznać mi, że jestem lepszy od niego. Tyle w tym temacie.

Oh my! W drodze na ring są już pretendenci do Mistrzostw Tag Team - Edge i Christian! Dzisiaj zawalczą o to, by wywalczyć ósmy tytuł mistrzowski. Nie będzie to jednak takie łatwe. Ich rywalami są The Uso's, którzy posiadają pasy mistrzowskie od WrestleManii trzydziestej, gdzie pokonali New Age Outlaws. Kto dzisiaj będzie górą?

CJabA1.png

Normal Tag Team Match for WWE Tag Team Championships

The Uso's © vs Edge&Christian

Zaczynają Jimmy i Edge. Mamy zwarcie, z którego zwycięsko wychodzi Rated R i przechodzi do bocznego Headlocku. Uso odpycha go na liny i wydostaje się z uchwytu, po czym mamy Irish Whip... i Uso schylił się pod Back Body Drop, ale Edge skontrował kopnięciem i cisnął go barkiem w metalową rurę od narożnika! Do tego mamy Schoolboy Pin 1... 2... Kickout. Lekko wystraszony champion zrobił szybko zmianę z bratem. Edge uśmiechnięty wprowadza do walki Christiana. Czas na kolejny klincz. Tym razem Jey odpycha przeciwnika do narożnika. Nie wyprowadza jednak żadnej akcji, więc sędzia zaczyna go odliczać. Wydaje się, że Uso powróci do pozycji wyjściowej... jednak po chwili zaskoczył Christiana mocnym podbródkowym! Irish Whip w przeciwległy narożnik i Jey rusza z szarżą... ale Kapitan Charyzma kontruje Back Kickiem i mamy wspaniały Corner Springboard Sunset Flip, z którego jednak Uso sprytnie się wydostaje i próbuje zaatakować kopnięciem... lecz Christian zrobił unik i przechodzi do Schoolboy Pin! 1... 2... Kickout! Obydwaj wstają i Kanadyjczyk rusza na Samoańczyka... lecz ten kontruje Back Body Dropem! Christian po tym ataku czołga się do narożnika, co Jey widzi i chce wykorzystać wykonując Running Hip Attack... ale Christian zrobił unik! Do tego zmiana z Edgem! Oportunista natychmiast częstuje rywala Clotheslinem, po chwili drugi Clothesline... i mamy Edge-O-Matic!!! Rated R się nakręca, po czym... wykonuje Edgecution! Pin 1... 2... Jimmy przerywa! Na pole bitwy wbiega też Christian, który rusza na Jimmy'ego... lecz ten uchylił liny i pozbył się Kapitana Charyzmy z ringu! Po chwili jednak Edge wyrzucił Jimmy'ego Clotheslinem. Oportunista się odwraca... i inkasuje Superkick od Jey'a! Przypięcie 1... 2... Kickout! Uso podnosi Edge'a i ciska Irish Whipem w narożnik. Nadchodzi Stinger Splash... ale Rated R robi unik! Jey odbija się od narożnika... i inkasuje Spear!!! Spear!!! Spear!!! Pin 1... 2... przerywa ponownie Jimmy! Pomaga on wstać Jey'owi i obydwaj podnoszą Edge'a, po czym podwójnym Irish Whipem wysyłają go w liny. Edge chwyta się lin, więc Uso's ruszają z próbą Clothesline'ów, tyle że Kanadyjczyk uchylił liny i obydwaj bracia wylatują z ringu! Edge natomiast... wykonuje wspaniały Somersault Plancha!!! Realizator pokazuje powtórki, a sędzia zaczyna odliczanie. Do ringu wraca Christian. Widzi, że Uso's się podnoszą, więc wskakuje na narożnik... i częstuje ich Corner Springboard Planchą!!! Ależ seria akcji! Edge wstaje i wrzuca Jey'a do ringu. Wraca też i Christian na swoją pozycję. Rated R czeka aż Jey się podniesie... i kolejny Spear!!! Jimmy chce zaingerować, ale Christian także wchodzi do ringu i częstuje go Killswitchem! Edge spokojnie może przypiąć Jey'a 1... 2... 3! Mamy nowych mistrzów tag team!

Zwycięzcy przez przypięcie i nowi WWE Tag Team Champions: Edge&Christian

Edge i Christian szczęśliwi celebrują swój ósmy tytuł mistrzowski jako tag team! Pomagają wstać braciom Uso's i dziękują im za walkę, co publiczność kwituje dużym cheerem. Samoańczycy opuszczają ring, a Kanadyjczycy wykonują jeszcze kilka swoich póz z pasami mistrzowskimi.

Jesteśmy ponownie na zapleczu. Tym razem coś do powiedzenia ma przygotowujący się do swojej walki WWE Champion - Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro: Trzydzieści trzy lata temu w Szwajcarii, a dokładniej w mieście Lucerna urodziła się nowa gwiazda WWE. Choć oczywiście wtedy o tym jeszcze nie wiedziałem. Zacząłem profesjonalnie walczyć jako wrestler mając dwadzieścia lat. W WWE zadebiutowałem mając trzydzieści lat. W ciągu dziesięciu lat walczyłem na wielu scenach niezależnych z całego świata. Przez ten czas nauczyłem się pięciu języków. To pozwoliło mi na zostanie supergwiazdą WWE. Na WrestleManii trzydziestej dwa miesiące temu zdobyłem walizkę Money in the Bank, co otworzyło mi furtkę do zdobycia jednego z głównych pasów mistrzowskich tej organizacji. Prawie miesiąc temu dokonałem historycznej rzeczy. Na pierwszym RAW is Hardcore w historii WWE zrealizowałem kontrakt Money in the Bank odbierając pas WWE Championship CM Punkowi po zaledwie jednym dniu jego reignu. Odebrałem tytuł facetowi, który ma najdłuższy reign jako WWE Champion w dwudziestym pierwszym wieku, a dzień wcześniej przetrwał morderczy Three Stages of Hell Match pokonując Randy'ego Ortona i zostając mistrzem. Dzisiaj... stanę do pierwszej obrony mojego Mistrzostwa WWE. Za przeciwników będę miał zarówno Randy'ego Ortona jak i CM Punka. Z jednej strony "The Legend Killer", "Twarz WWE", "The Viper"... z drugiej "Best in the World". Pokonując ich obydwu w jednym ringu mogę udowodnić, że jestem przyszłością WWE i nową, najbardziej dominującą gwiazdą w tej organizacji! Randy, Punk... nadchodzę...

BEEP! Tradycyjnie widzimy maskę Ericka Rowana. Po chwili kamera przenosi się na Luke'a Harpera... aż w końcu możemy zobaczyć Bray'a Wyatta trzymającego lampę naftową.

Bray Wyatt: Tampa, Florida... We're here...

Bray zdmuchnął ogień i po chwili całą trójką zaczęli zmierzać w kierunku ringu. Na całej arenie zgasło światło, a publiczność na trybunach wyjęła telefony i zaczęła świecić latarkami, co zrobiło niesamowitą atmosferę. W końcu światło się zapala... a Wyacci są już ringu. Bray siedzi na swoim krzesełku i śmieje się. Wreszcie słyszymy "Evil Ways" na co publiczność reaguje olbrzymim cheerem! AJ Styles pojawia się na stage'u i spokojnym krokiem zmierza do ringu.

pzwZoV.png

Handicap One on Three Match

AJ Styles vs The Wyatt's Familly

AJ już gotowy do walki. Jako pierwszy z rodzinki Wyattów do walki wychodzi Luke Harper. Zaczynamy! Luke nie idzie w zwarcie, tylko od razu przeciska Stylesa do narożnika i częstuje go solidnym podbródkowym. Do tego seria Shoulder Thrustów. Harper odchodzi kilka kroków i szykuje się Body Avalanche... ale AJ w porę zrobił unik! Luke w narożniku, a Styles bierze rozbieg... i mamy Corner Forearm Smash! Do tego seria uderzeń z łokcia. Harper w końcu odpowiada European Upprcutem i dokłada Headbutt. Jeszcze podbródkowy, Irish Whip na liny... i potężny Big Boot! Pin 1... 2... Kickout. Luke robi zmianę z Erickiem. Obydwaj ciskają AJ'a na liny... i mamy Double Elbow. Do tego Rowan odbija się od lin... i to jest Leg Drop! Pin 1... 2... Kickout! Erick podnosi Stylesa... a ten zaczyna kontrować! Mamy tradycyjne combo - dwa Punche, Shoot Kick, Spinning Backflist... i Lariat! To jednak nie powaliło Ericka, więc Fenomenalny odbija się od lin... ale Rowan kontruje Back Body Dropem! Erick podnosi AJ'a... i zapina Bearhug! Fenomenalny z trudem znosi ból... ale w końcu zaczyna kontrować łokciami, a na dodatek wyprowadza DDT! Pin 1... 2... Kickout! AJ podnosi przeciwnika i chwyta... ale ten nie daje się podnieść. W końcu Rowan odpowiada Punchami i wydostaje się, po czym mamy Scoop Slam! Erick robi zmianę z Bray'em, a ten natychmiast odbija się od lin... i mamy Running Senton! Pin 1... 2... Kickout! Wyatt podnosi AJ'a i szykuje się Suplex... ale Styles zatrzymuje akcję! The Phenomenal wyprowadza Snap Suplex! To nie koniec... bo mamy Jumping Knee Drop! Pin 1... 2... Kickout. AJ podnosi rywala i ciska Irish Whipem w narożnik. Szykuje się Corner Forearm Smash... ale Bray robi unik! Do tego robi zmianę z Lukiem! Ten wchodzi do ringu i szykuje się Lariat... ale AJ robi unik i odpowiada Pele Kickiem! Erick próbuje zaatakować Stylesa, lecz ten wyrzuca go z ringu! Styles staje naprzeciw Luke'owi... i przechodzi do zapięcia Calf Killer! Harper walczy z bólem, Bray jeszcze coś krzyczy do niego... ale w końcu on odklepuje! Jednego mniej! AJ wykopuje Luke'a z ringu i zachęca Bray'a do walki. Ten wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z Stylesem... lecz nagle do ringu wkracza też Rowan i zaskakuje AJ'a ciosem! Wyatt wraca na swoją pozycję, a Erick zasypuje rywala serią kopnięć. Rowan robi zmianę z Bray'em i obydwaj ciskają Stylesa w narożnik. Po chwili... Wyatt ciska Rowana prosta w AJ'a! Do tego Bray dokłada Body Avalanche! Do tego dokłada Ura-Nage! Pin 1... 2... Kickout. Wyatt... sygnalizuje koniec walki, swoją tradycyjną pozą w narożniku! Bray całuje AJ'a w czoło i nadchodzi Sister Abigail... a jednak nie! AJ w porę zaczyna kontrować łokciem! Styles... mamy próbę Brainbustera, ale Bray zeskakuje w porę i robi zmianę z Erickiem! Ten chce pozbyć się AJ'a z ringu Clotheslinem... lecz ten utrzymał się za pomocą lin! Do tego mamy Springboard Forearm Smash! Ponadto... mamy Bloody Sunday! AJ pozbywa się Bray'a z narożnika... i wykonuje Styles Clash! Pin 1... 2... 3!!! Zostają już jeden na jeden! Fenomenalny odbija się od lin... i natychmiast częstuje Wyatta Suicide Dive! AJ nakręca się... i ciska Bray'a w metalowe schodki! Jeszcze uderzenie głową w krawędź ringu... i Bray wrzucony do z powrotem na pole bitwy. Styles podnosi Wyatta i próbuje przejść do Calf Killer... ale Bray blokuje akcję... i mamy Sister Abigail!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Wyatt jest kompletnie zaskoczony. Podnosi AJ'a trzymając jego głowę i mówi coś do niego... a ten zaczyna kontrować uderzeniami z łokcia! Do tego Backhand Chop... i Irish Whip w liny, po którym mamy Backbreaker! AJ... robi taunt w narożniku w stylu Bray'a Wyatta! Co chce zrobić Styles? Podnosi Bray'a... i całuje go w czoło, po czym mamy Sister Abigail! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: AJ Styles

AJ jakby nie mógł uwierzyć, że w końcu zakończył tą mękę trwającą od WrestleManii trzydziestej! Wreszcie zwyciężył... i to z całą rodzinką Wyattów! Bray dochodzi do siebie, a AJ opuścił ringu i zadowolony żegna się z publicznością.

Jesteśmy na zapleczu. Widzimy, że do swojej walki szykuje się w szatni Randy Orton. Do środka wchodzi... Stephanie McMahon.

Stephanie McMahon: Gotowy?

Randy Orton: Bardziej niż gotowy.

Stephanie McMahon: Randy... wiem, że czasami nie było między nami w porządku. Ale mimo wszystko byłeś i jesteś przyjacielem mojego męża, moim... i naszej rodziny. Chcę żebyś wiedział po prostu, że będę trzymała za Ciebie dzisiaj kciuki.

Randy Orton: Steph... dzisiaj mam w głowie tylko walkę z Antonio i Punkiem o pas. Jeżeli zdobędę tytuł to zapomnę o tym, że wmieszałaś w to wszystko Cesaro. Mam nadzieję, że na dzisiaj nic nie wykombinowałaś i zostawisz sprawę mi.

Stephanie McMahon: Oczywiście... liczę na Ciebie Randy. W każdym razie... powodzenia w walce.

Stephanie wyciąga rękę, a Randy ją uścisnął. Po tym McMahon opuściła szatnię.

"Somebodies Gonna Get It!". Czas na walkę o Mistrzostwo Interkontynentalne! Mark Henry wykorzysta swój rewanż z pierwszego w historii RAW is Hardcore. Zadanie będzie miał trudne. Po pierwsze za rywala ma Kane'a... a po drugie zawalczą w Casket Matchu! Trumna wisi już nad ringiem, a Mark stoi pod nią i patrzy na nią. W końcu... mamy wybuch płomieni ognia na stage'u! Arena zalana została czerwonym światłem, a w drodze na ring jest Intercontinental Champion - Kane!

gBGRow.png

Casket Match for Intercontinental Championship

Kane © vs Mark Henry

Obydwaj spojrzeli do góry... i natychmiast mamy podbródkowy od Kane'a! Jeszcze jeden... i Irish Whip w narożnik. Corner Splash w plecy Marka... i Snapmare sprowadzający do parteru, a następnie Leg Drop. Kane podnosi Henry'ego, ustawia go przy narożniku... i częstuje go kilkoma Shoulder Thrustami. Mark w parterze, a Kane częstuje go uderzeniem z kolana i przydusza, przyciskając do narożnika. Wielka Czerwona Maszyna odchodzi kilka kroków... i z rozbiegu dokłada jeszcze jedno uderzenie z kolana. Kane zaczyna wspinać się na szczyt narożnika. Czeka aż Mark wstanie... i częstuje go Diving Clotheslinem! Jakby tego było mało Kane dokłada Scoop Slam. Pin 1... 2... Kickout! Kane podnosi Marka... i wyrzuca go z ringu! Sam wychodzi też z kwadratowego pierścienia... i idzie po krzesełko! Big Red Machine ustawia się do ataku... i to jest Chair Shoot! Mark natychmiast pada, a Kane ma coś jeszcze dla niego. Podnosi go... i ciska prosto w metalowe schodki! Wielki Czerwony Potwór ma chyba jeszcze jakieś plany co do schodków, bo wrzuca je do ringu! Sam wynosi z niesamowitą łatwością Marka na bark... i ciska Snake Eyes w metalową rurę od narożnika! Kane wrzuca rywala do ringu i sygnalizuje Chokeslam! Mark powoli się podnosi... a Kane chwyta go za gardło! Henry jednak nie daje się i próbuje walczyć! W końcu to "World's Strongest Man"! Mark... w końcu rozrywa uchwyt i częstuje rywala Headbuttem! Jeden, drugi... Irish Whip na liny... i Titl-a-Whirl Slam! Henry zaczyna się nakręcać! Przeciąga przeciwnika do narożnika i nadchodzi Corner Slingshot Splash... ale Kane robi unik! Odbija się on od lin... i to jest Running DDT! Big Red Machine ustawia sobie schodki... i wynosi Marka! Czy to... to jest... Tombstone Piledriver prosto w metalowe schodki!!! To chyba koniec! Kane unosi ręce do góry i w momencie, gdy one upadają... trumna zaczyna spadać w dół. W końcu jest ona na macie, a Kane otwiera jej wieko. Wielka Czerwona Maszyna odwraca się i podnosi Marka... po czym chwyta go za gardło! To... Chokeslam prosto do trumny! Kane unosi ręce i z płomienie ognia wystrzeliwują z narożników, a trumna się zamyka! Kane broni Intercontinental Championship!

Zwycięzca i wciąż Intercontinental Champion: Kane

Kane swoje zadanie wykonał i obronił Mistrzostwo Interkontynentalne. Teraz z pasem mistrzowskim opuszcza ring. Stephanie McMahon na pewno jest zadowolona. Ciekawe czy będzie także po Main Evencie...

Po reklamach wracamy na arenę. Gaśnie światło... i na titantronie pojawia się zegar, który odlicza od dziesięciu w dół! Ze stage'u wystrzeliwują fajerwerki i widzimy w końcu kontury kurtki, która świeci się na niebiesko i czerwono! To Chris Jericho! Y2J pewny siebie zmierza do ringu. Wchodzi do kwadratowego pierścienia i czeka na swojego rywala - World Heavyweight Championa. Johna Cenę. Nagle... słyszymy czyiś głos! To sam The Champ...

John Cena: Joł, joł, joł... zapewne wszyscy zastanawiacie się teraz gdzie jest Wasz World Heavyweight Champion - John Cena. Odpowiedź jest prosta... czekam na parkingu. Widzisz Chris... zaakceptowałem Twoją propozycję walki w Submission Count Anywhere Matchu, ale jeżeli myślisz, że będziemy walczyć na Twoich warunkach... to się grubo mylisz. Proponuję załatwić to klasycznie... jak za starych, dobrych czasów. Więc jeżeli Chris chcesz pasa mistrzowskiego to musisz sobie go wziąć!

Jericho zdjął kurtkę i wraz z sędzią opuścił ring, po czym wybiegł na backstage. Kamery przez chwilę pokazują trybuny i podekscytowaną publiczność. W końcu znajdujemy się na parkingu. Chris wybiega na środek, ale po za samochodami nikogo nie widać. W końcu... pojawia się Cena, który z tyłu atakuje kijem baseballowym, uderzając Jericho w głowę!

C3D06o.png

Submission Count Anywhere Match

John Cena © vs Chris Jericho

Chris opadł na kolana przez siłę uderzenia, a John zaczął kijem atakować go w brzuch. W końcu po kilku ciosach Cena sobie darował i na chwilę odszedł... jak się okazało moment później, by przynieść ze sobą pas World Heavyweight Championship. John chwyta Chrisa za włosy i pokazuje mu przed twarzą pas krzycząc "że tylko teraz może go sobie dotknąć". Cena chwyta rywala... i ciska prosto w przednią szybę pobliskiego samochodu. Y2J spada z wozu, a John natychmiast go dopada serią kopnięć. The Prototype podnosi przeciwnika... i atakuje Punchem w głowę. Chris zaczyna odpowiadać, najpierw wyprowadzając Backhand Chop, a następnie Gut Kick. Jericho chwyta Ceną i ustawia naprzeciw innego samochodu... i Suplexem ciska Johna prosto na maskę! Lionheart próbuje złapać oddech. Mistrz Świata Wagi Ciężkiej spada z samochodu, a Chris... odbija się od maski, by wykonać Lionsault!!! Ależ akcja!!! Jericho się nakręca... i już chce przejść do zapięcia Walls of Jericho! John jednak w porę zareagował i skontrował tą akcję. Obydwaj się podnoszą i zaczynają wymianę Punchów. W końcu Cena odpowiada Gut Kickiem... i wykonuje Fisherman Suplex prosto w betonową podłogę!!! Cena podnosi oponenta i wynosi na barki. Przenosi go bliżej jakiegoś lamborghini i szykuje się Attitude Adjustment... ale Chris w porę wydostaje się i odpowiada Codebreakerem!!! Cena zamroczony pada na maskę samochodu. A Jericho wynosi go... i ciska Powerbombem w tą maskę! Ale Y2J nie przerywa uchwytu, co oznacza... drugi Powerbomb! Nadchodzi też... trzeci do klasycznej kombinacji! Chris wchodzi na maskę samochodu i podnosi Cenę, po czym ten jednak zaczyna kontrować uderzeniami z łokcia. W końcu... John Back Body Dropem ciska Jericho na dach samochodu!!! John ma coś jeszcze. Chris spływa na podłogę, a Cena pokazuje "You Can't See Me"... i mamy Five Knuckle Shuffle z dachu samochodu!!! Cholera! John... zapina STF!!! Sędzia będąc cały czas przy obydwóch zawodnikach sprawdza teraz czy Chris jest w stanie dalej walczyć. Jericho szuka sposobu, by rozerwać dźwignię... aż w końcu gryzie rękę Ceny i ten przerywa uchwyt! Obydwaj się podnoszą... i Jericho wyprowadza Northern-Lights Suplex! The Ayatollah of Rock 'n' Rolla podnosi rywala i przez chwilę go prowadzi... ku jakiemuś jeebowi. Chris... ciska Johna głową prosto w przód jeeba! Jericho po coś odchodzi... po chwili wraca... z metalowym koszem na śmieci. Y2J... wysypuje wszystkie śmieci na World Heavyweight Championa, a następnie układa sobie przy nim kosz... i atakuje go Front Dropkickiem! Jericho wyraźnie chce jak najbardziej upokorzyć obecnego mistrza. Chris podchodzi do rywala i teatralnie pokazuje "że czymś od niego zajeżdża", po czym chwyta go i prowadzi do kolejnego samochodu. Jericho chce wykonać chyba kolejny Suplex... ale Cena kontruje... i mamy DDT prosto w betonową podłogę! Y2J zaczyna krwawić! John go wynosi na barki... i mamy Attitude Adjustment w maskę samochodu! Cena tauntuje swoim tradycyjnym gestem "Word Life". Gdy tylko Chris spada z samochodu to John przechodzi do zapięcia STF po raz kolejny! Jericho próbuje walczyć z bólem i pokazuje sędziemu, że się nie podda. Jednak powoli Chris zaczyna odpływać. Cena nie przerywa uchwytu, a sędzia w końcu sprawdza sam stan Jericho. Podnosi jego rękę... upada! Podnosi po raz drugi... znowu upada! Podnosi po raz trzeci... zatrzymuje się w powietrzu! Chrisowi udaje wykręcić się na plecy i ciosami z łokcia pozbywa się rywala. Obydwaj z trudem podnoszą się... a Jericho wbija się w rywala, niczym w meczu w rugby i ciska go w najbliższy samochód! Y2J podnosi przeciwnika... i jeszcze ciska go w przednią szybę samochodu, tym samym niszcząc nią! Właściciel tego pojazdu nie będzie zadowolony... ale Cena może być jeszcze w gorszym humorze, bo wyraźnie ucierpiał jego bark przy tej akcji, a ponadto zaczęła lecieć krew! Jericho wstaje na masce samochodu... i przechodzi do zapięcia Liontamera! Cena nie poddaje się... i wydostaje się z dźwigni, odrzucając nogami Jericho. John z trudem schodzi z wozu i wynosi Chrisa na barki, po czym wchodzi z nim ponownie na maskę. To jest... AA prosto w szybę, która już całkowicie zostaje zniszczona! Jericho spada z wozu... a Cena przechodzi do zapięcia Liontamera!!! Czy Chris się podda?! Jericho walczy z bólem... ale w końcu odklepuje! John wygrywa ten morderczy bój!

Zwycięzca przez dźwignię i wciąż World Heavyweight Champion - John Cena

Sędzia przyniósł pas mistrzowski Cenie i wręczył mu go. Wyraźnie widać, że zakrwawiony John stracił dużo sił na pojedynku z Jericho.

Czas na ostatniego dzisiaj gościa Renee Young...

Renee Young: Witajcie! Jest ze mną... Best in the World - CM Punk! Punku... co masz do powiedzenia tuż przed swoją walką o WWE Championship z Antonio Cesaro i Randym Ortonem?

CM Punk: Myślę, że to do miałem do powiedzenia to powiedziałem na ostatnim RAW is Hardcore. Teraz... czas przejść w czyny. Przez ostatnie miesiące mocno pracowałem na to, by zostać nowym WWE Championem. Na WrestleManii trzydziestej zapewniłem władzę rodzince McMahonów, poddając jako ostatniego samego Triple H'a. Następnie pokonałem Daniela Bryana i wywalczyłem sobie miano pretendenta do Mistrzostwa WWE. Zawalczyłem o tytuł mistrzowski przeciwko Randy'emu Ortonowi na Extreme Rules w morderczym Triple Threat Matchu... i wygrałem! Jednak dzień później na RAW is Hardcore... pojawił się Antonio Cesaro, który zrealizował kontrakt z walizki Money in the Bank. Jedną decyzją zniszczył wszystko to na co pracowałem przez ostatnie miesiące, a nawet lata! Jednak dzisiaj... dzisiaj udowodnię ponownie, że jestem najlepszy na świecie! Pokonam zarówno Randy'ego Ortona jak i Antonio Cesaro i zostanę... nowym WWE Championem!

Słyszymy dźwięk syreny, a to oznacza, że obecny WWE Champion - Antonio Cesaro jest w drodze na ring! Większość wśród ludzi na trybunach buczy na Szwajcara, a nie którzy nawet krzyczą "You Sold Out!". Mistrz WWE wchodzi do ringu i uśmiechnięty czeka na przeciwników. "I hear voices in my head"... o to i jest! "The Apex Predator" - Randy Orton! Stracił pas mistrzowski na rzecz CM Punka na Extreme Rules, dlatego też dzisiaj może wykorzystać swój rewanż. "Viper" pewnym krokiem wchodzi do ringu, wymienia spojrzenie z Cesaro... i staje obok jego. Ucicha muzyka Ortona i obydwaj czekają na tego ostatniego pretendenta. I o to jest! Słyszymy "look in my eyes" i na stage wychodzi CM Punk, który dostaje niesamowitą reakcję od publiczności! Best in the World jest mocno nakręcony i jednocześnie już skupiony przed walką. Wskakuje do ringu i wstaje naprzeciw dwóm rywalom.

Lillian Garcia: Panie i panowie... czas na Main Event dzisiejszego wieczoru! Udział w nim wezmą... pochodzący z Saint Louis, Missouri... ważący 107 kilogramów... "The Apex Predator"... Randy Orton! Drugi pretendent pochodzi Chicago, Illinois... waży 99 kilogramów... "The Best in the World" - CM Punk! I w końcu... ważący 105 kilogramów... pochodzący z Luzern w Szwajcarii... obecny WWE Champion... "The Swiss Sensation" - Antonio Cesaro!

vkup9g.png

Triple Threat Match for WWE Championship

CM Punk vs Antonio Cesaro © vs Randy Orton

Mamy gong i cała trójka ustawia się już do walki. Wydaje się, że Cesaro i Orton połączą siły przeciwko Punkowi... ale nagle Randy wykonuje RKO na Antonio!!! Szwajcar wylatuje z ringu po tej akcji, a my widzimy nieco zaskoczoną minę Punka. Czyli Viper chce to załatwić sam? Po chwili Punk i Orton ruszają na siebie i mamy wymianę ciosów! Orton zdołał przepchnąć Punka w narożnik, ale ten po chwili Irish Whipem wysyła go w przeciwległy corner. Punk rusza z High Knee... ale Randy robi unik i ten uderza o narożnik! Viper to wykorzystuje... i mamy Inverted Headlock Backbreaker! Orton natychmiast przechodzi do osłabiania przeciwnika klasycznymi Garvin Stompami. The Apex Predator pewny swojej dominacji pokazuje swoją charakterystyczną pozę. W międzyczasie Punk zaczął się podnosić, więc Orton natychmiast ruszył na niego z serią European Uppercutów. Irish Whip, ale Punk odwraca akcję i to Randy odbija się od lin... po czym mamy Dropkick od Punka! Pin 1... 2... Kickout. Phil... przechodzi do Pepsi Twist. Punk odchodzi kilka kroków i próbuje kopnięcia z rozbiegu... ale Randy robi unik! Żmija w swoim stylu czołga się do narożnika niczym wąż, a Punk staje naprzeciw jego. Best in the World rusza z szarżą, ale Randy robi unik i chce wyrzucić Punka z ringu... a ten wykorzystuje sytuację i jeszcze częstuje podnoszącego się Cesaro Suicide Divem po za ring! Ponadto Punk podnosi Antonio i jeszcze bardziej go osłabia ciskając w metalową rurę od narożnika. Brooks próbuje wrócić do ringu... ale Randy go przechwytuje i mamy Rope-Hung DDT!V Viper ustawia się do RKO... ale przy próbie akcji Punk go odpycha i odpowiada Roundhouse Kickiem w głowę! Irish Whip w liny, których chwycił się Orton. Punk zatem poczęstował go Step-Up High Knee! Szykuje się jeszcze Bulldog... ale Randy jakoś zatrzymuje tą akcję... i kontruje Fallaway Slamem! Pin 1... 2... przerywa powracający Cesaro! Szwajcar jeszcze odczuwa finisher Randy'ego z początku walki, ale już próbuje go skarcić za to częstując go European Uppercutem. Orton odpowiada tą samą akcją! Antonio dokłada kolejny Uppercut... a Viper odpowiada Headbuttem! Do tego Gut Kick i Irish Whip w narożnik. Randy rusza z szarżą... ale Antonio kontruje ciosem z łokcia! Do tego... mamy Diving European Uppercut z drugiej liny! Pin 1... 2... przerywa Punk, który wyrzuca Randy'ego i zapina Anaconda Vise na Cesaro!!! Szwajcar walczy z bólem! Próbuje doczołgać się do lin, ale bardzo ciężko mu to idzie. Natomiast próby uderzeń z kolana w głowę nie robią wrażenia na Punku. Szwajcara "ratuje" Orton, który przerywa dźwignię. Randy wyrzuca z ringu Antonia, a Punka wrzuca na narożnik. Częstuje go jeszcze kilkoma Punchami w głowę... i szykuje się Superplex! Ale Punk jednak zaczyna kontrować Headbuttami i odrzuca rywala. Randy leży powalony, a Punk sygnalizuje atak w stylu Randy'ego Savage'a... i to jest Diving Elbow Drop! Punk podnosi się, ale do ringu wraca też Cesaro, który atakuje Punka Big Bootem! Szwajcar podnosi Punka... i ciska go barkiem prosto w metalową rurę! Best in the World po tej akcji wyturlał się z ringu, a Cesaro ruszył na Ortona. Seria kopnięć i podnosi powoli Randy'ego, po czym zaczął atakować go Punchami w głowę. Viper mimo to zaczął się podnosić i odpowiada European Uppercutem. Irish Whip w narożnik... i Corner Clothesline dla Cesaro! Do tego Shot-Arm Clothesline. Orton odwraca się... i okazuje się, że Punk jest na krawędzi ringu! Częstuje on Randy'ego Springboard Clotheslinem! Do tego mamy Arm-Trap Swinging Neckbreaker! Punk wyrzuca Cesaro z ringu i podnosi Ortona, którego ciska Irish Whipem w narożnik... i to jest udane Step-Up High Knee, a na dodatek Bulldog! Punk sygnalizuje, że pora na sen dla Ortona. Punk wynosi Randy'ego na barki... ale ten wydostaje się... i mamy kontrę w postaci RKO! Pin 1... 2... przerywa Cesaro! Orton próbuje ruszyć na Szwajcara... ale ten go wyrzuca i mamy Very European Uppercut!!! Pin 1... 2... przerywa Punk! Wyraźnie Best in the World zachował się mocno instynktownie. Cesaro podnosi Punka... ale ten go wynosi na barki i mamy Go To Sleep! Randy jednak wyrzuca Punka z ringu i to on pinuje Antonio! 1... 2... Kickout!!! Randy nie może w to uwierzyć! Publiczność też jest mocno zaskoczona! Viper ustawia się w narożniku. Chyba wiemy co nadchodzi... Randy nakręca się i nadchodzi Punt Kick... ale jest ponownie Punk, który powala Ortona Springboard Clotheslinem! Cesaro w międzyczasie uciekł z ringu, więc Best in the World ruszył za Szwajcarem. Punk daje się jednak zaskoczyć mocnym Punchem i do tego mamy Uppercut od Antonia. Do tego ten ustawia sobie Punka przy metalowej rurze od narożnika i bierze rozbieg... Holy Shit! Running Big Boot!!! Ale jak! Wszyscy na trybunach aż jękneli, bo to może być koniec walki dla Brooksa! Cesaro próbuje wrócić do ringu... ale Randy go przechwytuje i mamy Rope-Hung DDT! Orton coś kombinuje. Viper uśmiecha się i opuszcza ring... a spod niego wyjmuje stół! Ale nie tylko... rozkłada stół na środku ringu... i polewa go benzyną! Co siedzi w jego głowie?! On... rozpala stół!!! Randy podnosi Cesaro i ustawia go sobie na narożniku! Czy to będzie Superplex?! Randy wspina się na szczyt cornera i atakuje Antonio Punchami w głowę. Ten jednak... zaczyna kontrować! Siada na narożniku... czy to będzie Powerbomb?! Nie... Cesaro... ustawia sobie Randy'ego do Neutralizera!!! Czy to... tak to Neutralizer prosto w płonący się stół ze szczytu narożnika!!! Holy Shit! OMG! Antonio wychodzi z ringu i wyjmuje spod niego gaśnicę, którą ugasił płonącego się Randy'ego! Pin 1... 2... 3!!! Cesaro broni mistrzostwa!

Zwycięzca i wciąż WWE Champion: Antonio Cesaro

Szwajcar pokazał dzisiaj klasę! Mimo iż jest mocno zmęczony to wstaje i celebruje swoje zwycięstwo. Nagle... brzmi muzyka Stephanie McMahon! Sama Wiceprezes pojawia się na arenie i idzie po pas mistrzowskim, po czym wręcza WWE Championship Szwajcarowi! Następnie unosi jego rękę triumfalnie ku górze! Stephanie opuszcza ring, przy okazji spojrzała na Randy'ego i pokręciła głową, a na widok dopiero dochodzącego do siebie Punka uśmiechnęła się. Widokiem świętującego Antonio Cesaro kończymy Over The Limit!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/6/#findComment-362129