Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE by Giero

Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zazwyczaj pisze tylko u xYoohas, ale napisze też u ciebie, ponieważ masz bardzo ciekawe odcinki i czekam na pierwszy odcinek Raw Is Hardcore. Powodzenia w dalszym pisaniu :)

Czas na Typy

Conor O'Brian vs Ryback (Tables Match) via złamanie stołu rywalem

AJ Styles vs Bray Wyatt (Normal Match) via pin

Seth Rollins © vs Dean Ambrose (Ladder Match for U.S. Championship) via pin

Mark Henry © vs Kane (Normal Match for Intercontinental Championship) via pin

Daniel Bryan vs Steve Austin (Street Fight Match) via pin

John Cena © vs Kurt Angle (Normal Match for World Heavyweight Championship) via pin

Randy Orton © vs CM Punk

(Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match - Three Stages of Hell for WWE Championship)

1 Steel Cage Match - CM Punk via Escape Cage

2 Falls Count Anywhere Match - Randy Orton via pin

3 Ladder Match - CM Punk via zdjęcie pasa

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mamy typer, więc jestem i ja :D Jak utrzymam skuteczność w typowaniu, to dojdzie do tego że będę podejmował wszystkie decyzje w twoim diary :D

Sorry, że nie opiszę szczegółowo twojego RAW, ale muszę przyznać że czytanie diar nie sprawia mi już tyle przyjemności co kiedyś, nie mówię tutaj tylko o twoim dary, ale ogólnie o wszystkie. Zastanawiam się czy nie wziąć sobie wolnego na jakiś czas, ale więcej napiszę już u siebie, przejdźmy do typów.

Connor O'Brian vs. Ryback - Trudno tutaj przewidzieć zwycięzcę. Connor to tak naprawdę jedynie narzędzie w rękach Heymana, tak przynajmniej to odbieram. Ryback jest lepej budowany, ale jeżeli będziesz chciał umocnić Heymana jako wpływowego menagera, to O'Brian powinien wygrać. Do tego dochodzi gimmick match który może promować niepodziewane zakończenia, tzn. Ryback powadzi walkę, ale Paul odwraca jego uwagę i Connor rzuca nim w stół. Możesz to rozwinąć na wiele sposobów, ale ja chyba jednak postawię na Connora ;) via złamanie stołu przeciwnikiem

AJ Styles vs Bray Wyatt - Tutaj nie mam faworyta, ale podobają mi się segmenty z Wyattem, dlatego postawię na Braya ;) via Pinfall

Seth Rollins © vs Dean Ambrose - Otatnio na niego postawiłem i się nie zawiodłem, więc może tym razem będzie tak samo ;) via zdjęcie pasa

Mark Henry © vs Kane - Jeżeli newsy nie kłamią... via Pinfall

Bryan vs. Austin - przejadł mi się Daniel, więc stawiam na Steve'a via Pinfall

John Cena © vs Kurt Angle - Dobrze prowadzisz Cenę, więc odbieranie mu pasa nie byłoby najlepszym pomysłem via Submission

Randy Orton © vs CM Punk - zatypuję CM Punka żebym nie miał remisu z Paul_Heyman ;) Orton wychodzi z klatki, Punk via Submission i Punk zdejmuje pas

A co do zapowiedzi Extreme Rules, to miło że ktoś jeszcze stara się dodać coś nowego do swojego diary, co nie oznacza że nie można było tego zrobić lepiej ;) Być może nawet spróbuję zrobić coś podobnego u siebie :D

EDIT: Zapomniałem podać sposobu wygranej :D

Raw było fajne, atmosfera przed Extreme Rules zdecydowanie się podgrzała. Nie podobał mi się trochę na niej wywiad z Ceną, rozumiem, że jest heelem i właśnie przez to jego wypowiedzi nie podobały mi się. Podoba mi się feud na linii Daniel Bryan - Stone Cold Steve Austin, piszesz między nimi naprawdę fajne segmenty. Poprzez segment z Cesaro, Colterem, oraz obecnym mistrzem Wagi Ciężkiej naprawdę zacząłem myśleć o tym, że to Antonio na Johnie wykorzysta walizkę. Ale mimo to, tak jak ktoś wspomniał wcześniej - Cena jest przez ciebie kreowany na fajnego heela (pomimo, że tak jak pisałem, nie za bardzo podszedł mi jego wywiad) i dobrze, że to on obecnie jest mistrzem :) Wcześniej pisałem, że po porażce Edge'a w turnieju, może przywróci on Tag-Team z Christianem i jak widać nie omyliłem się z czego jestem bardzo zadowolony! Na pewno zdołasz dużo wyciągnąć z tej drużyny :) Highlight Reel także wypadło dobrze, podobała mi się ta konfrontacja słowna pomiędzy Ambrosem i Rollinsem. Undertaker pokonuję Ortona? Bardzo dobrze, ale czuję, że nie będziesz tego ciągnął w nieskończoność i w końcu Umarły ruszy po jakiś tytuł. Ktoś wcześniej napisał, chyba schocker98, że dlaczego walczy on na tygodniówce. Taker na Raw po Wrestlemanii oznajmił, że od teraz będzie występował na tygodniówkach :D Mamy kolejny segment odnoszący się do walki Rybacka z Conorem. Dobrze, że wyszedł tu Heyman, to daje nam odczuć, że Ascension naprawdę są - Paul Heyman guys. Nadszedł finał turnieju no i to ostatecznie Kurt zwyciężył! Miałem nadzieję, na Jeffa, no ale potoczyło to się inaczej. Nie mam jakichś zażaleń, Angle na pewno też jest dobrym kandydatem na predententa. Podpisanie kontraktu na walkę o pas WWE - Strasznie mi się ten segment podobał, według mnie najlepszy na tej gali, aczkolwiek miałem nadzieję, że będzie trochę dłuższy. Shane pokazał się w tym segmencie naprawdę fajnie i podoba mi się jego postać, kreowana przez ciebie.

Dobrze, a teraz czas zatypować Extreme Rules 2014 w twoim wykonaniu! Oczywiście chciałbym w jakiś sposób wygrać ten typer, a jak będzie to zobaczmy :P

Conor O'Brian vs Ryback Tables Match - Można tutaj naprawdę wymysleć dużo opcji odnośnie końca tego pojedynku. Mimo wszystko stawiam na Rybacka. Conor został nowym Paul Heyman Guyem, ale myślę, że to jeszcze nie jego czas :)

Sposób - złamanie stołu przeciwnikiem

AJ Styles vs Bray Wyatt Normal Match - Chciałem tutaj postawić na Stylesa, ze względu na to, że powrócił no i powinien wygrać na PPV. Ale mimo to, Bray jest świetnie przez ciebie prowadzony i to na niego stawiam mój typ.

Sposób - pin

Seth Rollins © vs Dean Ambrose Ladder Match for U.S. Championship - Seth utrzyma jeszcze ten pas. Nie sądzę, żeby Dean zdobył mistrzostwo Stanów Zjednoczonych, powinien pójść ,,dalej".

Sposób - ściągniecie mistrzostwa

Mark Henry © vs Kane Normal Match for Intercontinental Championship - Pisałeś, że Mark ma już zakończyć karierę, także to właśnie na Kane'a, powinno się postawić, co właśnie zrobiłem. Nie można wykluczyć, że możesz nas zaskoczyć i Henry utrzyma pas :)

Sposób - pin

Daniel Bryan vs Steve Austin Street Fight Match - Zwycięstwo Bryana nad Austinem na pewno byłoby dla niego wielkim krokiem naprzód. Steve to jednak jeden z najlepszych zawodników w WWF/E. I właśnie mam nadzieję, że to on odniesie zwycięstwo, a Daniel o ile ten feud potrwa dalej, wygra na kolejnej gali PPV.

Sposób - pin

John Cena © vs Kurt Angle Normal Match for World Heavyweight Championship - Cena utrzyma pas. Jest bardzo fajnie prowadzoną przez ciebie postacią, a Kurt oczywiście wygrał turniej, lecz widzę tutaj zwycięstwo Johna, a potem wykorzystanie na nim walizki przez Cesaro!

Sposób - submission

Randy Orton © vs CM Punk (Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match) - Three Stages of Hell for WWE Championship - Bardzo fajny konflikt tej dwójki może mieć jeden z głównych punktów właśnie na Extreme Rules. Poprzez wprowadzenie nowej ery, czyli Hardcore Justice i to, że Punk tak naprawdę był ważna gwiazdą Main Eventu Wrestlemanii - to dzięki temu on wygra ten Three Stages of Hell Match

Sposób - Randy wygrywa Steel Cage poprzez wyjście z klatki, Punk Falls Count Anywhere Match, a Ladder Match także Punk przez zdjęcie mistrzostwa.

Czekam z niecierpliwością na Extreme Rules! Powodzenia i życzę weny! :)

Śledzę twoje WWE już od ładnego kawałka czasu, ale już widzę że jest bardzo fajne. To ile wkładasz w to pracy... pełne podziwu. Wszystkie feudy stoją na najwyższym poziomie. Jest nawet typer. Ok, super bo co do typów to:

Conor O'Brian vs Ryback Tables Match -

Typ: Ryback

Sposób - rzucenie rywala przez stół

AJ Styles vs Bray Wyatt Normal Match

Typ: Bray Wyatt

Sposób - pin

Seth Rollins © vs Dean Ambrose Ladder Match for U.S. Championship -

Typ: Seth Rollins

Sposób - ściągniecie mistrzostwa

Mark Henry © vs Kane Normal Match for Intercontinental Championship -

Typ: Kane

Sposób - pin

Daniel Bryan vs Steve Austin Street Fight Match -

Typ: Daniel Bryan

Sposób - pin

John Cena © vs Kurt Angle Normal Match for World Heavyweight Championship -

Typ - John Cena

Sposób - pin

Randy Orton © vs CM Punk (Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match) - Three Stages of Hell for WWE Championship -

Typ: CM Punk

Sposób - Punk wygra Steel Cage poprzez wyjście z klatki, Randy Falls Count Anywhere poprzez pin, a Punk wygra Ladder Match przez sciagnięcie pasa.

Takie typy właśnie przewiduję. Jeszcze co do nowej ery i Raw is Hardcore - dobra decyzja. Będę dalej śledził twoje wypociny i czekam na ER!

Moją decyzję, o PPV już znasz, teraz pora na typy:

Conor O'Brian vs Ryback (Tables Match)

Typ: Ryback

Sposób: ShellShocked przez stół

AJ Styles vs Bray Wyatt (Normal Match)

Typ: Bray Wyatt

Sposób: Sister Abigail + pinfall

Seth Rollins © vs Dean Ambrose (Ladder Match for U.S. Championship)

Typ: Seth Rollins

Sposób: Seth wykona jakąś efektowną akcje z drabiny i ściągnie pas

Mark Henry © vs Kane (Normal Match for Intercontinental Championship)

Typ: Kane

Sposób: Tombstone Piledriver + pin

Daniel Bryan vs Steve Austin (Street Fight Match)

Typ: Stone Cold

Sposób: Stunner + pin

John Cena © vs Kurt Angle (Normal Match for World Heavyweight Championship)

Typ: John Cena

Sposób: STU + submission

Randy Orton © vs CM Punk (Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match - Three Stages of Hell for WWE Championship)

Typ: CM Punk

Sposób: Orton wygra Steel Cage Match po wyjściu z klatki, Punk odliczy rywala po GTS na schodach, a na koniec CM Punk ściągnie pas, wymierzając Randy'emu GTS z drabiny.

CESARO CASH-ING MITB CONCRACT

Po walce Antonio zrealizuje walizkę na CM PUnku.

• 2 tygodnie później...

• Urządzenie:  Windows

http://s3.ifotos.pl/img/stephanie_eepxena.jpg

Pre-Show:

http://s6.ifotos.pl/img/WWE-TT-Cp_enqpras.png

http://s3.ifotos.pl/img/the-usos-_enqpraw.png

Walkę rozpoczynają Jimmy i Antonio. Zwarcie siłowe wygrywa Cesaro i sprowadza rywala do narożnika. Tam wyprowadza solidny European Uppercut. Cesaro powtarza kilka razy akcję, aż sędzia zostaje zmuszony do przerwania ataków. Gdy chce wrócić do przeciwnika ten zaskakuje go kopnięciem i wyprowadza cios z łokcia. Jimmy ciska rywala w przeciwległy narożnik... i mamy Stinger Splash! Do tego mamy Uppercut i Savate Kick. Uso odbija się od lin... ale Cesaro zatrzymuje jego zamiary European Uppercutem. Do tego... wykonuje Delayed Gutwrench Suplex! Pin 1...2... Kick Out. Jack pokazuje, że jest gotowy do zmiany. Cesaro się jednak tylko na niego popatrzył... i wrócił do rywala, który zaskakuje go Knife-Edge Chopem! Ponadto mamy Float-Over DDT! Jimmy nie przerywa natarcia... i jest Springboard Corkscrew Senton! Pin 1...2... Kick Out. Jimmy idzie do narożnika i robi zmianę ze swoim bratem. Jimmy przyciąga Antonia bliżej cornera i atakuje go Elbow Dropem, a Jey dokłada Diving Headbutt. Pin 1...2... Kick Out. Jey podnosi oponenta i częstuje go Knife-Edge Chopem. Ciska go na liny... a ten się ich chwyta i kontruje kopnięciem! Cesaro rusza z szarżą na Jey'a... ale on odpowiada Back Body Dropem! Antonio z impetem ląduje plecami na matę. Realizator pokazuje Swaggera, który przygląda się wszystkiemu beznamiętnie. Cesaro się podnosi... a Jey zaskakuje go Samoan Dropem! Antonio po tej akcji siada przy narożniku... a Jey wykorzystuje to Running Hip Attack! Nakręcony Samoańczyk krzyczy "Us!, a publiczność odpowiada "O!". Jey szykuje się do Superkicku... ale Cesaro przechwytuje nogę! Mimo to Uso zdołał wyprowadzić Enzuigiri! Jey wchodzi na narożnik. Szykuje się Diving Headbutt... ale Cesaro zrobił unik i rywal lądował z impetem na matę! Swagger jakby odżył i pokazywał, że jest gotów na zmianę. Antonio czołgał się do swojego narożnika i już chce zrobić zmianę... ale Jack zszedł z ringu! Czyżby to oznaczało rozpad The Real Americans?! W międzyczasie Jey zrobił zmianę z Jimmym. Cesaro się odwraca... i inkasuje podwójny Superkick! Pin 1...2...3! The Uso's bronią pasów mistrzowskich!

Winners: The Uso's by pinfalls

Bracia Uso celebrują zwycięstwo, a Jack z stage'u przygląda się wszystkiemu i ignoruje pretensje Zeba Coltera. Z kolei Antonio Cesaro powoli dochodzi do siebie i bierze od sędziego swoją walizkę Money in the Bank, po czym siada na macie i patrzy w stronę Swaggera..

Jest taki jeden wieczór w roku, kiedy wszystko osiąga ekstremalny poziom...

Wtedy stawia się wszystko na szali: karierę, zdrowie, a nawet życie...

CM Punk: Zostanę WWE Championem, jestem Best in the World!

John Cena: The Champ is Here! Widzicie najbardziej dominującego World Heavyweight Championa w historii!

Randy Orton: Nikt nie pokona The Legend Killera! To ja jestem "Twarzą" WWE!

AJ Styles: Pokażę dlaczego nazywają mnie "Fenomenalnym!"

Daniel Bryan: Nikt nie ma prawa ignorować Daniela Bryana! Nawet Stone Cold Steve Austin!

Wszystkie pasy mistrzowskie na szali...

Ponad połowa walk ma dodatkowe stypulacje...

Czas na wieczór, w trakcie którego normalne zasady przestają być ważne!

CZAS NA EXTREME RULES!

WWE prezentuje...

http://s6.ifotos.pl/img/ExtremeRu_enqprah.png

EXTREME RULES 2014

Utwór "Come with Me Now" zespołu Kongos i pokaz sztucznych ogni rozpoczął najbardziej hardkorowy wieczór w roku! Publiczność już nie może się doczekać... a z głośników zabrzmiało "Oh yeahhh, I can slap a tornado!". To Matt Hardy wychodzi na stage! Zgromadzeni na trybunach są zaskoczeni, ale Hardy przybija piątki z fanami, a potem siada przy stole komentatorskim!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpg

Michael Cole: Panie i Panowie! Matt Hardy na ten jeden wieczór dołącza do naszego stanowiska komentatorskiego! Witaj Matt, świetnie wyglądasz!

Matt Hardy: Dzięki Michael. Ty i Jerry również wyglądacie dobrze! Shane McMahon szukał kogoś kojarzącego z ekstremalnością, kto mógłby dołączyć do stołu komentatorskiego i zgłosił się do mnie, z czego się cieszę.

Jerry Lawler: Twój brat Jeff dzisiaj nie walczy, ale czeka nas siedem walk, które na pewno zapadną nam na długo w pamięci. Na jaką najbardziej czekasz Matt?

Matt Hardy: Na pewno na dzisiejszy Main Event, czyli walkę CM Punka z Randym Ortonem. Takiego starcia w ramach Three Stages of Hell Matchu jeszcze nigdy nie było w historii WWE. Jestem ciekaw co pokażą obydwaj.

Michael Cole: Myślę, że na pewno zgodzicie się, że ciekawie też zapowiada się walka Setha Rollinsa z Deanem Ambrosem o U.S. Championship. Ladder Match w wykonaniu tych obydwóch zawodników może być ekscytujący.

Jerry Lawler: Ponadto mamy też walkę o World Heavyweight Championship między Johnem Ceną, a Kurtem Angle. Choć odbędzie się na normalnych zasadach. Dzisiejszą galę rozpocznie jednak walka Conora O'Briana z Rybackiem!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Już na arenie zabrzmiał theme song The Ascenscion. Nie zabrakło przy boku Conora O'Briana i Viktora samego Paula Heymana. Witać, że Conor jest bardzo nakręcony przed swoją walką. Po drodze wskazał na jeden ze stołów, jakby pokazując co czeka Rybacka. O'Brian już w ringu. Feed Me! Feed Me More! Publiczność od razu zareagowała gromkim popem dla Rybacka. The Big Guy energicznie zmierza do ringu, a gdy tylko wchodzi do środka... zaczyna brawl z Conorem!

http://s6.ifotos.pl/img/napisy-co_enqhpew.png

http://s3.ifotos.pl/img/conor-vs-_enqhpep.png

Sędzia daje znak i mamy gong, a obydwaj zawodnicy wciąż trwali w brawlu! Ryback zdołał przepchnąć rywala do narożnika i tam zaczął zasypywać go nawałnicą Punchów na korpus. Do tego mamy Headbutt... i Irish Whipem Conor zostaje wysłany w przeciwległy narożnik. The Big Guy rusza z szarżą... ale mamy kontrę w postaci kopnięcia! Do tego Shot-Arm Clothesline od Conora! O'Brian podnosi przeciwnika i rzuca go do narożnika. Teraz to on atakuje, ale serią Shoulder Thrustów. Oprócz tego mamy Uppercut. Conor chce wysłać rywala do przeciwległego narożnika... ale ten odwraca akcję i to O'Brian w nim ląduje! Do tego mamy Corner Clothesline od Rybacka! Big Hungry dalej chce osłabiać przeciwnika i częstuje go Headbuttem. Do tego przydusza go przyciskając kolanem do narożnika. Ryback odchodzi od rywala i patrzy w kierunku Paula. Krzyczy "Feed Me Paul!" wraz z publicznością! Heyman wygląda na przestraszonego, a Ryback... wychodzi z ringu i biegnie za nim! Zatrzymuje go jednak Viktor Clotheslinem. Tag Team partner Conora wrzuca jego rywala do ringu, a sędzia... każe Viktorowi opuścić arenę! Ten nie może się zgodzić z tą decyzją, podobnie jak Paul Heyman. Paul nawet wchodzi do kwadratowego pierścienia i protestuje. W międzyczasie podnoszą się Conor i Ryback... i mamy Clothesline od Rybacka! Po chwili kolejny Clothesline! I jeszcze jeden! Ryback podnosi przeciwnika i Irish Whipem chce wysłać go na liny. Ten jednak odwraca akcję. Ryback chwyta się lin... i wyrzuca Conora Back Body Dropem prosto w Viktora!!! Heyman mocno zdenerwowany obserwował sytuację z narożnika. Kiedy Ryback podszedł do niego ten błagał, by mu nic nie zrobił. Ponownie jednak mamy serię okrzyków "Feed Me Paul!". W międzyczasie zdołał jednak dojść do siebie Conor i wrócił do ringu, by chwilę później za pleców zaatakować Rybacka. O'Brian częstuje go kolankiem i wysyła w narożnik, by chwilę później... potraktować go Running Shoulder Thrust! Heyman wyszedł z ringu, a Viktor zaczął opuszczać arenę. Inicjatywę w walce zaczął jednak przejmować Conor. Atakuje Rybacka serią Punchów w głowę. Wrzuca go nawet na szczyt narożnika! Czyżby jakaś akcja wysokiego ryzyka? Conor chwyta rywala pod Suplex... ale ten zaczyna kontrować! Odpowiada serią uderzeń z łokcia w głowę i Headbuttem zrzuca przeciwnika z narożnika! Ale to nie wszystko! Szykuje się... Diving Splash! Heyman wszystko obserwuje już z dość bezpiecznej odległości, bo z rampy. Ryback wychodzi z ringu i wyjmuje spod niego stół. Wchodzi z nim z powrotem do ringu i ustawia stół przy narożniku. Odwraca się i podnosi Conora. Ciska go w stół, a sam sygnalizuje kolejny atak i rusza, by... wykonać Spear! Ale nie trafił! Conor w ostatniej chwili się odwrócił i to sam Ryback niszczy stół! Co dalej? Heyman się ucieszył i klaszcze swojemu podopiecznemu. A ten wychodzi z ringu i wyciąga kolejny stół. Tym razem ustawia go na środku kwadratowego pierścienia. Podnosi Rybacka i ciska jego głową w narożnik. Po chwili powtarza akcję przy kolejnym narożniku. Conor wchodzi na szczyt cornera... i mamy Diving Shoulder Block! Ryback powalony, a O'Brian wynosi go na barki! The Big Guy jednak się wydostaje... i mamy Spear! Wściekły Big Hungry przestawia stół, by zrobić sobie wolną drogę do kolejnego ataku. Szykuje się Meat Hook Clothesline! Publiczność krzyczy "Feed Me More!". Ryback rusza z szarżą... ale zatrzymuje się, bo Heyman wkracza do ringu i prosi go o zaprzestanie ataku! Ryback nic sobie z tego nie robi, jedynie odpycha z całą siłą Paula i rusza ponownie na Conora... a ten kontruje niespodziewanie Flapjackiem!!! O'Brian w stylu Rybacka krzyczy "Finish Him!" Wynosi Rybacka... i Muscle Busterem wysyła go prosto w stół! Koniec!

Winner: Conor O'Brian

Paul zaskoczony patrzy na to jak sędzia wznosi rękę ku górze jego podopiecznego. W końcu dochodzi do Heymana, że O'Brian pokonał Rybacka i ściska go. Wraca do ringu też Viktor, który gratuluje swojemu tag team partnerowi. Sędzia sprawa co z Rybackiem... ale Heyman go odpycha! Każe The Ascenscion wykończyć Rybacka! Conor podnosi The Big Guy'a... i mamy Fall of Man w wykonaniu O'Briana i Viktora! Brzmi muzyka The Ascenscion, a Ci wraz z Heymanem celebrują zwycięstwo.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpg

Michael Cole: Kto by się spodziewał?! Conor O'Brian pokonuje Rybacka! To Ci dopiero otwarcie Extreme Rules!

Jerry Lawler: Może i Conor pokonał The Big Guy'a, ale dla mnie w pewnym momencie to był nawet handicap match trzech na jednego.

Matt Hardy: Zgadzam się z Jerrym. Dla mnie to się tak nie skończy. Na pewno jutro usłyszymy jakiś komentarz Rybacka co do tej walki.

Michael Cole: W każdym bądź razie ten pierwszy pojedynek już mamy za sobą. Czas iść dalej! AJ Styles kontra Bray Wyatt!

Jerry Lawler: Rywalizacja, która trwa właściwie od WrestleManii trzydziestej! Wtedy to Wyaci przeszkodzili AJ'owi i Sheamusowi w Money in the Bank Matchu.

Matt Hardy: Pojedynek na pewno zapowiada się niezwykle ciekawie, ale według mnie to Fenomenalny wygra te starcie. Jest w naprawdę świetnej formie. Oby to tylko udowodnił.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się na zaplecze, gdzie Byron Saxton szuka rozmówcy. Widzi nagle, że do swojej szatni chce wejść John Cena i podbiega do niego.

Byron Saxton: John, John! Możesz nam odpowiedzieć dosłownie na dwa pytania?

John Cena: Po pierwsze dla Ciebie jestem Panem Ceną, bo posiadam Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Po drugie nie potraficie dać mi nawet na PPV chwili dla siebie! Wal szybko te pytania, ale dosłownie dwa!

Byron Saxton: John... Panie Cena jak Pan odniesie się do słów Antonio Cesaro z ostatniego Monday Night RAW i jego ataku?

John Cena: Antonio Cesaro jest pewny siebie, ale wielu przed nim również było. Tak jak mówiłem na RAW - nie obchodzi mnie ile będzie miał walizek. Może ich nawet z pięć zainkasować. Nie jest na tyle dobry, by pokonać The Champa - Johna Cenę!

Byron Saxton: A jak Pan ocenia swojego dzisiejszego rywala - Kurta Angle?

John Cena: Jak go oceniam? Phi lepszego pytania nie miałeś? Kurt Angle to był mój pierwszy rywal, kiedy zadebiutowałem w WWE. Jakiś czas temu cieszyłem się, gdy odszedł z organizacji. Tymczasem okazuje się, że chyba jest moim prześladowcą, bo znowu wrócił i walczy ze mną o pas. To, że pokonał trzech gości, by ze mną walczyć to nic nie znaczy. Edge też był kozakiem przed WrestleManią trzydziestą, a wszyscy widzieli jak skończył. Dzisiaj to samo czeka Kurta Angle'a. Kurt... pamiętasz to co wszyscy śpiewali o Tobie? Jak to leciało... chyba tak - You Suck! You Suck! You Suck!

John zamknął Byronowi drzwi przed nosem, ale z szatni wciąż było słychać okrzyki "You Suck!" w rytmie theme songu Kurta Angle.

Wracamy na arenę... gdzie przygasły wszystkie światła. Po chwili zabrzmiało Evil Ways, co zwiastowało przybycie AJ Stylesa. Fenomenalny został wrzawo przywitany przez publiczność. Czas na jego rywala. DEEP. Widzimy Bray'a Wyatta z towarzyszami. Trzyma lampę naftową i mówi "We're Here", po czym zdmuchnął w niej ogień. Gdy światło na arenie się zapaliło to Bray siedział już na fotelu, a obok jego stali Erick Rowan w masce i Luke Harper. AJ zachęcał Wyatta, by ten wszedł do ringu. Ten to robi i mamy gong.

http://s3.ifotos.pl/img/NAPISY-aj_enqnsaa.png

http://s6.ifotos.pl/img/styles-vs_enqnsqh.png

AJ nie idzie w klincz. Od razu rzuca się serią łokci na rywala. Po chwili chce go cisnąć na liny... ale ten odwraca atak! Jednak Wyatt nadziewa się na Dropkick! AJ klęka nad przeciwnikiem i atakuje go serią Punchy. Sędzia jest zmuszony przerwać akcję, ale witać, że Styles jest mocno nakręcony. Bray wstaje przy narożniku... a AJ atakuje go Corner Forearm Smashem! Do tego bierze rozbieg... i mamy Missile Dropkick! Wyatt pada, a Styles kontynuuje natarcie... Low Front Dropkickiem! Pin 1...2... Kick Out! AJ przydusza przeciwnika bocznym Headlockiem w parterze. Bray jednak używa siły, dzięki czemu udaje mu się wstać... i kontruje serią uderzeń z łokcia. Wydostaje się i rusza, by odbić się od lin... ale AJ dopada go Back Elbow! Bray jednak po chwili odpowiada potężnym Clotheslinem! Rowan i Harper z boku ringu obserwują jak Wyatt pinuje rywala 1...2... Kick Out! Bray podnosi przeciwnika... i ciska go z całej siły w narożnik! Do tego... mamy Corner Body Avalanche! To nie koniec, bo Wyatt odbija się od lin... i wykonuje potężny Big Boot! Pin 1...2... Kick Out! Bray podnosi oponenta i wykręca mu rękę w Wrist Locku. Ten kontruje i przechodzi w Waist Lock. Wyatt zdołał jednak cisnąć rywala w narożnik. Bray puszcza przeciwnika i odchodzi, by wziąć rozbieg. Rusza z szarżą... ale AJ kontruje kopnięciem! Do tego Fenomenalny wchodzi na drugą linę... i mamy Diving Crossbody! Styles zachęca rywala do wstania. Zaczyna swoją tradycyjną kombinację - dwóch Punchy, Shoot Kicku, Spinning Backfist i Clothesline'u! AJ podnosi Bray'a... i mamy Bloody Sunday! Pin 1...2... Kick Out! Styles nie przerywa akcji i przeskakuje na krawędź ringu. Jednak jego uwagę odwraca Erick Rowan. Momentalnie wykorzystuje to Bray, który Clotheslinem zrzuca rywala z apronu. Wyatt wychodzi z ringu i każe odejść swoim towarzyszom. Podnosi AJ'a... i z całej siły ciska go w metalowe schodki! Bray uśmiecha się i powoli podchodzi do rywala. Podnosi go i uderza głową o apron. Po chwili jednak... AJ zaczął kontrować serią uderzeń z łokcia! Erick odwrócił uwagę sędziego wstając na apronie z drugiej strony ringu, a Luke chciał to wykorzystać. Rusza z szarżą na AJ'a... ale ten to zauważa i robi unik, przez co to Bray inkasuje Clothesline! Do tego Styles powala Harpera Dropkickiem! AJ wraca do ringu... i pozbywa się z krawędzi Rowana Dropkickiem! Nakręcony Styles bierze rozbieg... i mamy Suicide Dive dla Bray'a! AJ wrzuca Wyatta do ringu i przechodzi do przypięcia 1...2... Kick Out! Fenomenalny ponownie próbuje wykonać akcję z apronu. Czeka aż rywal się podniesie... i mamy Springboard Forearm Smash! Styles podnosi oponenta... i zapina Calf Killer! Jednak ponownie uwagę sędziego odwraca Erick Rowan. Wściekły AJ chciał go zaatakować, ale ten zeskoczył z krawędzi ringu. Po chwili jednak... na arenie pojawili się Rob Van Dam i Sheamus! Zaczęli obijać Wyattów. Styles odwraca się do Bray'a... a ten atakuje Running Crossbody! Do tego... mamy Running Senton! Pin 1...2... Kick Out! Wyatt wściekły, ale szykuje się na Sister Abigail. AJ wydostał się jednak spod finishera... i skontrował Brainbusterem! Do tego Styles wspina się na szczyt narożnika! Spogląda jeszcze na moment jak Sheamus ciska Harpera w metalowe schodki. AJ bierze oddech i mamy Spiral Tap! Ale nietrafione! Bray podnosi Stylesa... i mamy Sister Abigail! Pin 1...2...3!

Winner: Bray Wyatt by pinfall

Po walce Bray szybko wyturlał się z ringu, a do środka weszli RVD i Sheamus. Obydwaj podnieśli AJ'a, a Wyatt sprawdził stan swoich towarzyszy. Wraz z nimi zaczął opuszczać powoli arenę, po drodze śpiewając "He's Got The Whole World... In His Hands!". AJ wściekły odepchnął RVD i opierając się o liny obserwował triumfujących Wyattów.

Michael Cole: A jednak... znowu nie odbyło się bez interwencji zewnątrz, ale tym razem na szczęście AJ Styles miał pomoc. Choć i tak to niewiele mu pomogło.

Matt Hardy: Jestem zaskoczony. Wydawało mi się, że AJ jest w świetnej formie i pokona Bray'a. Wygrał jednak jego spryt i pewnie wcześniej ustalona taktyka z swoimi towarzyszami.

Jerry Lawler: Jest to kolejny nieczysto zakończony pojedynek, ale może chociaż następna walka będzie starciem jeden na jednego i nikt nie wmiesza się.

Michael Cole: Może i będzie to pojedynek jeden na jednego, ale będzie on Ladder Matchem! Panie i Panowie - pierwsza walka o pas mistrzowski dzisiejszego wieczoru! U.S. Championship na szali i pojedynek Seth Rollins kontra Dean Ambrose!

Matt Hardy: Warto zauważyć, że jest to jedyny rewanż za WrestleManię trzydziestą. Obydwaj są młodzi, mają dobrą kondycję i umiejętności, co na pewno przełoży się na długi i świetny pojedynek.

Jerry Lawler: Seth Rollins jest na fali, ale Dean w trakcie ostatniego Monday Night RAW pokazał, że nie da się tak łatwo. Przekonajmy się zatem, który z tych młodych zawodników będzie górą!

http://s6.ifotos.pl/img/ovtl-prom_enqwaae.png

http://s6.ifotos.pl/img/rollins-t_enqwqpr.png

Z głośników zabrzmiał theme song "Battle On", co oznacza, że czas na walkę o Mistrzostwo Stanów Zjednoczonych! Do ringu zmierza już Seth Rollins, który po drodze przybija parę piątek z fanami. Wygląda na dość pewnego siebie. Wskakuje do kwadratowego pierścienia i spogląda na górę, gdzie wisi jego pas mistrzowski. Czas na jego rywala. Słyszymy "Why So Series?" i z trybun wychodzi Dean Ambrose. Street Dog chyba już się przyzwyczaił do tego wyjścia za czasów The Shield. Ambrose wchodzi do ringu i za chwilę możemy rozpoczynać pojedynek.

http://s3.ifotos.pl/img/seth-vs-d_enqsphw.png

http://s6.ifotos.pl/img/rollins-v_enqsphq.png

Obydwaj spojrzeli w górę. Dean zaczął wykrzykiwać, że to jego pas mistrzowski i on wróci na swoje miejsce. Seth tylko się uśmiechnął... i rzucić się na rywala, powalając go i zasypując serią Punchów! W końcu Rollins podnosi oponenta i wysyła go Irish Whipem w narożnik. Bierze rozbieg na Stinger Splash... ale Ambrose robi unik i częstuje go solidnym podbródkowym! Dean wstaje na drugiej linie i teraz to on atakuje nawałnicą Punchy w głowę rywala. Publiczność odlicza wszystkie ciosy. W końcu Street Dog przerywa atak i szykuje się do Bulldogu... ale Seth odepchnął go i ten pada z impetem na matę! Do tego The Architect częstuje rywala świetnym Enzuigiri! Rollins wyczuwa okazję... i mamy Springboard Moonsault! U.S. Champions się nakręcił i wychodzi z ringu. Szuka jakiejś broni do ataku... i znajduje krzesełko! Jest to ladder match, ale czemu nie użyć też krzesła? Seth wchodzi z nim do ringu i czeka aż rywal się podniesie... po czym mamy Chair Shot! Dean pada długi jak struna. Ale to nie koniec akcji z krzesełkiem. Seth układa je tuż przed leżącym rywalem. Podnosi Ambrose'a... i mamy DDT prosto w krzesło! Rollins pewny swojej przewagi wychodzi z ringu i bierze drobinę. Wrzuca ją do środka, a potem ustawia. Seth zaczyna po raz pierwszy powoli wspinać się po swój tytuł mistrzowski. Dean jednak zdołał wstać i atakuje rywala ciosami w plecy. Ostatecznie zdejmuje go z drabiny... Springboard Dropkickiem! Przy okazji drabina również się przewróciła. Ambrose zajmuje się swoim rywalem... wykonując One Hitter! Street Dog przejmuje inicjatywę. Podnosi oponenta i chce cisnąć go Irish Whipem w krawędź drabiny... ale ten odwraca akcję i to ostatecznie Ambrose plecami uderza w ladder. Seth rusza z szarżą... jednak mamy kontrę w postaci Back Body Dropu i Rollins plecami upada na drabinę! Dean zadowolony z siebie wyturlał z się z ringu i sięga po kolejną drabinę. Wchodzi z nią do kwadratowego pierścienia i ustawia. Zaczyna wspinać się na szczyt... ale nie po to, by zdjąć pas mistrzowski! Udaje, że strzela do rywala i... Senton Bomb! Ale nietrafiony! Rollins zszedł w ostatniej chwili z drabiny, a Ambrose pada plecami na nią! Cholera jasna! Dean chwiejąc się schodzi z drabiny... a Seth wykonuje Avada Kedavra znikąd! Ambrose wygląda na znokautowanego, ale Rollins też padł na matę zmęczony. Seth sięga po krzesełko i za jego pomocą podnosi się. Widzi leżącego rywala... i dopada go serią uderzeń w plecy! Witać już na nich czerwony ślad! Seth wyrzucił krzesełko i ustawił drabinę. Bardzo powoli jednak wykonuje już wszystkie czynności. Zaczyna się wspinać na szczyt drabiny... a Dean podnosi się za pomocą laddera! Po chwili zdejmuje z niego rywala... i Powerbombem wysyła w drabinę, ułożoną na narożniku!!! Holy Shit! Street Dog już ciężko oddycha. A przeciwnik usiadł przy drabinie, wciąż czując ból w plecach. Ambrose odchodzi kilka kroków... i rusza z szarżą, by po chwili wykonać Low Dropkick! Co dalej? Dean jakby szukał pomysłu w głowie na kolejny atak. Decyduje się... na zapięcie Crossface Chickenwing! Nie ma w tej walce poddań przez dźwignie, ale można osłabić przeciwnika! Seth po chwili zaczął odklepywać, ale to go nie uratuje! Po chwili używa wszystkich sił, by powoli doczołgiwać się do lin. W końcu Seth znalazł się pod liną, więc Dean go puścił, a ten wyturlał się po za ring. Dean podnosi się i widzi, że Seth próbuje wstać za pomocą baneru. Ambrose odbija się od lin, by wziąć rozbieg... i mamy Suicide Dive! Ale nie trafił!!! Rollins w ostatniej chwili odepchnął rywala prosto w baner! Dodatkowo mamy Big Boot od Setha i Dean przewrócił się na drugą stronę baneru! Walka przenosi się wśród publiczność! Rollins bierze oddech... a chwilę potem wykorzystuje baner, by skoczyć i wykonać Blackout! Seth przybija kilka piątek z fanami. Podnosi przeciwnika i wysyła go Irish Whipem w baner! Dodatkowo bierze rozbieg... ale ten Back Body Dropem posyła go prosto w podłogę! Dean mocno zmęczony, ale przeskakuje przez baner i szykuje się do ataku. Wskazuje na rywala... a chwilę potem mamy Running Knee Lift! Ale nietrafione! Ambrose w ostatniej chwili zatrzymał się przy metalowych schodkach. A Seth podnosi drabinę, która stoi w pobliżu... i atakuje nią Deana!!! The Architect układa oponenta na metalowych schodkach... a sam wspina się na drabinę! Szykuje się akcja wysokiego ryzyka! Seth jest już na szczycie, a publiczność kwituje to olbrzymim popem! Rollins... Corkscrew 450° Splash na Ambrosie leżącym na metalowych schodkach!!! Oh my god! Rollins wturlał się do ringu i zaczyna się wspinać na drabinie, która jest ustawiona pod pasem mistrzowskim. Seth bardzo powoli wchodzi na górę... ale w końcu jest na szczycie i zdejmuje swój tytuł mistrzowski!

Winner and still United States Champion: Seth Rollins

Seth szczęśliwy celebruje wygraną ze szczytu drabiny, a Dean chyba tylko po tym, że usłyszał theme song swojego rywala poznał, że przegrał tą walkę. Ambrosem zajmują się lekarze, a Rollins powoli schodzi z drabiny i przy dużym aplauzie opuszcza arenę. Po drodze dziękuje swoim fanom.

Michael Cole: To był prawdziwy pokaz woli walki i chęci zwycięstwa! Brawa dla Setha Rollins, choć i Dean Ambrose pokazał się z dobrej strony. Obydwaj są według mnie przyszłością WWE!

Jerry Lawler: Walka była świetna! Dużo akcji z wykorzystaniem drabin, pojawiło się nawet krzesełko! A przy tej akcji kończącej Setha na Deanie leżącym na metalowych schodkach... aż mnie zabolały plecy!

Matt Hardy: Sam przyznam, że ten pojedynek był na poziomie tych, które dawałem ja lub mój brat Jeff Hardy! Jestem pod olbrzymim wrażeniem. Myślę, że zarówno Seth jak i Dean będą się wkrótce bić o coś więcej niż Mistrzostwo Stanów Zjednoczonych.

Michael Cole: Dobrze, ale trochę odpłynęliśmy po walce dwóch, młodych, gniewnych. A przed nami prawdziwe starcie wagi ciężkiej. World's Strongest Man - Mark Henry kontra The Big Red Monster - Kane!

Jerry Lawler: Kolejna walka o pas mistrzowski! Intercontinental Championship na szali! Mark Henry zdobył ten tytuł na WrestleManii trzydziestej, ale kto wie, do czego w tej chwili jest zdolny Kane?

Matt Hardy: Kane to na pewno szaleniec i ze zwykłej walki może nam się zrobić krwawa jatka. Jestem niezwykle ciekawy, czy Mark jest w dobrej kondycji, bo tylko to może go uratować przed zniszczeniem. Oczywiście nie skreślam Henry'ego, ale Kane to mój faworyt!

http://akshaykumarsinghonjour.files.wordpress.com/2012/01/postpic.png

Jesteśmy ponownie na zapleczu. Tym razem widzimy Renee Young. Jej gościem jest CM Punk.

Renee Young: Witajcie! Jest ze mną Best in the World - CM Punk! Punku jak Twoje samopoczucie przed dzisiejszą walką, a przede wszystkim zdrowie? Bo na ostatnim Monday Night RAW jeszcze nie czułeś się najlepiej.

CM Punk: Cóż... na pewno czuję się zdecydowanie lepiej niż na początku tygodnia. Randy myślał, że Punt Kickiem osłabi mnie przed dzisiejszą walką, ale niezbyt mu wyszło. Na pewno jestem w wystarczająco dobrej formie, by skopać mu dzisiaj tak dupę, jak nikt nie zrobił tego nigdy wcześniej. Jestem mocno nakręcony na zwycięstwo w dzisiejszym pojedynku.

Renee Young: Masz szansę zdobyć po raz trzeci WWE Championship, ale w tle jest jeszcze Antonio Cesaro z walizką Money in the Bank.

CM Punk: Cesaro? Nie martwię się o niego. Jestem Best in the World. Jeżeli pokonam Randy'ego Ortona to oznacz to, że już absolutnie nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać. Wiem, że Antonio ma teraz chrapkę na obydwa najważniejsze pasy mistrzowskie. Sam nieraz posiadałem walizkę Money in the Bank i wiem jaką władzę i potęgę ona daje. Ale z całym szacunkiem dla Antonio... nie nadaje się on na WWE Championa tak jak ja.

Renee Young: Three Stages of Hell... taki drugi pojedynek może się nie powtórzyć w Twojej karierze.

CM Punk: To tylko jeszcze bardziej mnie motywuje do wygrania tej walki. Z tego pojedynku naprawdę wyjdzie zwycięsko lepszy. Nie będzie żadnego przypadku. Po wyjściu z klatki i przypięciu rywala będzie trzeba zdjąć pas mistrzowski, używając do tego drabiny. Być może już nigdy więcej ja i Randy nie włożymy tyle wysiłku w walkę, co dzisiaj.

Renee Young: Powodzenia Punku w dzisiejszym Main Evencie, a my wracamy na arenę.

Czas na ostatnią część dzisiejszego wieczoru. Przez moment na arenie panowała chwila ciszy... a po momencie zabrzmiała muzyka Daniela Bryana! Cała hala wzniosła się w okrzykach "YES! YES! YES!". Daniel krzyczał wraz z fanami i uśmiechnięty wszedł do ringu. Po chwili jednak wyglądał na skupionego, a na z głośników... słyszymy muzykę Stone Colda Steve Austina! Witać, że publiczność kibicuje obydwom zawodnikom, bo SCSA składali hołdy i krzyczeli "Stone Cold". Kto wygra ten Street Fight?

http://s6.ifotos.pl/img/scsa-vs-d_eeprswr.png

http://s6.ifotos.pl/img/scsa-vs-b_eeprswn.png

Obydwaj stanęli przed sobą i spojrzeli sobie w oczy. Daniel wraz z publicznością zaczął krzyczeć znowu "YES!". Steve odpowiadał "WHAT?!". Publiczność się podzieliła i co chwilę słychać było inny chant. W końcu Austin ruszył na Daniela z serią uderzeń z pięści w głowę i korpus, a po chwili mamy Irish Whip w narożnik. Stone Cold rusza z szarżą, a Daniel kontruje kopnięciem. Wskakuje na szczyt cornera... i mamy Missile Dropkick! Pin... one count! Austin natychmiast się poderwał wściekły... i pokazał rywalowi środkowe palce! Trybuny kwitują to popem, a Bryan zaskakuje przeciwnika Repeated Shoot Kickiem w kolano, a po chwili seria tradycyjnych, trzech Roundhouse Kicków na klatkę piersiową. Czas na kopnięcie w głowę... ale Steve zrobił unik i przechodzi do Schoolboy Pinu! 1...2... Kick Out! Daniel poderwał się i obydwaj uciekli do narożnika, a Steve zrobił to niczym wąż. Stone Cold uśmiechnął się. Obydwaj wstają... i Daniel rusza z szarżą, ale Austin robi unik przed ciosem i wyprowadza Gut Kick, a po chwili Punch w głowę. Przepycha rywala do narożnika i sam wchodzi na drugą linę... po czym mamy serię Punchów w głowę. Publiczność odliczała każdy cios. Po dziesiątym uderzeniu SCSA wysyła Danielsona w narożnik... ale ten odbija się Backflipem! Odbija się od lin, robi unik przed ciosem, ponownie się odbija... i mamy Crooked Arm Lariat! Seria chantów "YES!" i Daniel wychodzi z ringu, by wyciągnąć jakąś broń spod narożnika. Jest nią... Kij Kendo! Wchodzi z nim z powrotem do ringu... i mamy serię ciosów na klatkę piersiową Stone Colda! Każdy cios idzie wraz z okrzykiem "YES!". Na koniec... mamy uderzenie w głowę! Bryan odrzuca Kendo Stick i wchodzi na szczyt narożnika. Ponownie porcja chantów... i Diving Headbutt! Ale nietrafiony! Steve zrobił unik w ostatniej chwili! Austin odbija się od lin, pokazuje środkowe palce... i mamy Pointed Elbow Drop! Teksański Grzechotnik szykuje się do wykonania finishera i mamy Stu... nie! Daniel w ostatniej chwili odpycha przeciwnika, a po chwili traktuje go Roundhouse Kickiem! Steve po tej akcji zachwiał się i opadł na liny. Daniel to wykorzystuje... i pozbywa się go z ringu Dropkickiem! Ponownie seria chantów "YES!" w ramach oczekiwania na podniesienie się przeciwnika... i mamy Suicide Dive! Bryan bardzo się nakręca. Zagląda pod ring... i wyciąga spod niego kosz na śmieci! Czeka aż oponent wstanie... i rzuca tym koszem prosto w jego głowę! Walka przenosi się na rampę. Tam Bryan wyprowadza serię uderzeń z łokcia. Próbuje przeciwnika cisnąć Irish Whipem w kierunku stage'u... ale ten kontruje i wyprowadza uderzenie z kolana. Do tego... mamy Vertical Suplex prosto na rampę!!! Steve klęka nad rywalem i mamy serię Punchów w głowę. Austin podnosi przeciwnika i wyprowadza kolejny Punch. Prowadzi go na stage... i ciska prosto w minitron! Co Steve kombinuje? To... Texas Piledriver na stage'u!!! Cholera jasna! Austin daje sobie chwilę na odpoczynek, a realizator pokazuje powtórkę akcji. Stone Cold wstaje... i wynosi Bryana na bark. Wraz z nim wychodzi na zaplecze! Po chwili kamera przeniosła nas na backstage. Steve dalej niesie rywala... i Snake Eyes ciska w jakąś skrzynię! Steve widzi gaśnicę, i wyciąga nią. Czeka aż przeciwnik będzie próbował się podnieść... i uruchamia gaśnicę! Ciska cały gaz z niej prosto w Bryana. Na koniec... rzuca ją prosto w jego głowę! Daniel wygląda już na zamroczonego. Steve jednak nie ma dość. Podchodzi do jakiejś skrzyni... i otwiera nią, z niej wyciąga puszkę piwa. Bierze łyk... a po chwili wypluwa prosto w Bryana! Wylewa na niego też resztę napoju. Jednak to nie wszystko... bo Stone Cold wyciąga też szklaną butelkę z piwem! Podchodzi do Daniela... i uderza w niego butelką!!! Cholera jasna! Daniel krwawi!!! A Steve zaczyna nawałnicę Knife-Edge Chopów! Snapmarem przerzuca rywala i traktuje go Soccerball Kickiem. Austin wynosi rywala na bark i ma chyba zamiar wrócić z nim na ring. Dlatego kamera ponownie przenosi nas na arenę. SCSA wyszedł już niosąc rywala na stage... ale ten nagle jakimś cudem zeskakuje z jego barku! Mamy Roundhouse Kick w głowę!!! Skąd on ma w sobie tyle siły?! Po ataku Daniel padł, ale próbuje złapać oddech. Jest mokry od piwa, a do tego krwawi. Jednak jakimś cudem się jeszcze podnosi, choć ciężko oddycha i każdy jego kolejny krok jest już powolny. Bryan podchodzi do rywala i podnosi go. Ustawia... tak, by wykonać akcję za rampę! Chwyta przeciwnika pod Suplex... ale ten kontruje serią Punchów! Do tego wyprowadza Headbutt! Stone Cold wynosi rywala... i mamy Powerbomb po za rampę!!! Holy Shit!!! Publiczność krzyczy "This is Awesome!". Steve z trudem wstaje, ale nie idzie po Bryana. Wręcz przeciwnie... idzie w kierunku ringu! Wyciąga spod niego... stół! Ustawia go... i postanawia podpalić!!! OMG! Wszystko trwa dość długo, dlatego też Daniel w międzyczasie zdołał się przeczołgać i wrócić na rampę. Steve po jego wraca i Irish Whipem chce cisnąć prosto w stół. Daniel jednak przewraca się po drodze, co go ratuje przed podpaleniem się. Bryan powoli się podnosi... a Austin rusza z szarżą! Jednak Amerykański Smok skontrował... Back Body Dropem i to Stone Cold upada plecami prosto w palący się stół!!! To już nie jest zwykły wrestling! To jest naprawdę, jeden, cholerny Street Fight! Dopiero Bryan wyciągnął gaśnicę spod ringu i ugasił palącego się Austina! A ten zaczął krwawić i jest poparzony! Naprawdę nieciekawie to wygląda! Daniel wrzuca rywala do ringu i w końcu walka wraca na prawidłowe pole bitwy. Sam Danielson czeka na apronie. Co on chce zrobić? Stone Cold wstaje chwiejąc się... a Bryan wykonuje Springboard Sunset Flip z przypięciem!!! 1...2... Kick Out do jasnej ciasnej!!! Daniel przechodzi do LeBell Locku!!! Ale nie podda tą akcją rywala! Tu nie ma poddań przez dźwignię! Bryan jednak próbuje wycisnąć resztki sił z siebie, by jak najbardziej osłabić przeciwnika. Steve nie ma jak przerwać dźwigni... aż w końcu decyduje się, by ugryźć rywala w rękę!!! Dopiero ten krok przerywa submission! Obydwaj wstają... i mamy Stunner znikąd!!! Stone Cold Stunner! Pin 1...2... Kick Out!!! SCSA nie wierzy w to, a ludzie na trybunach łapią się za głowę. Steve wyturlał się z ringu... i wyciąga spod niego krzesełko! Wchodzi z nim powoli do środka... i wkłada w krzesło nogę rywala! Po chwili... kopie w to!!! To może skończyć się kontuzją Daniela!!! Austin jednak ma to gdzieś. Podnosi oponenta... i mamy kolejny Texas Piledriver!!! Pin 1...2... Kick Out!!! WTF?! Steve wygląda na przestraszonego. Podnosi się cały zakrwawiony za pomocą lin. Zachęca Bryana do tego samego. Ten jednak nie jest już w stanie wstać! Gdy próbuje to po chwili upada. W końcu Stone Cold podnosi go, pokazuje środkowe palce... i mamy kolejny Stone Cold Stunner!!! To chyba po wszystkim! Pin 1...2...3!!! Steve wychodzi zwycięsko z tej krwawej jatki!

Winner: Stone Cold Steve Austin (by pinfall)

Po walce Austin pada z wycieńczenia na matę. Wstaje jednak za pomocą sędziego, który wznosi jego ręce ku górze w geście triumfu. W swoim stylu wchodzi na narożnik i prosi o piwo. Wypija łyk i obserwuje jak jego rywalem zajmują się lekarze. Medycy przenoszą Bryana na nosze. Nie jest w stanie się ruszyć, ale na szczęście ma otwarte oczy, bo został pobudzony przez ratowników. Stone Cold wychodzi z ringu i odpycha jednego z lekarzy. Jednak nie ma zamiaru atakować Bryana, lecz wstaje przy nim i wraz z lekarzami odprowadza do karetki, która wjechała obok stage'u.

Michael Cole: Przepraszam, ale nie mogę nic innego powiedzieć jak... Cholera jasna, co to był za pojedynek! Krwawa rzeź! Dawno czegoś takiego nie widziałem!

Jerry Lawler: To co pokazali Daniel i Steve... to naprawdę zasługuje na oklaski! Choć większość walki inicjatywę miał Stone Cold to i Bryan pokazał się z naprawdę dobrej strony.

Matt Hardy: Zgodzę się z Wami. Trzeba przyznać, że to był naprawdę cholerny street fight! Dawno czegoś takiego nie było w WWE. Ale warto podkreślić, że jednak Old School zwyciężył!

Michael Cole: Ten świetny pojedynek może być jednak okupiony kontuzjami obydwóch zawodników i tymczasową nieobecnością w ringu. Jednak myślę, że warto było! A teraz czas na kolejne starcie o pas mistrzowski!

Jerry Lawler: John Cena kontra Kurt Angle! Odwieczni wrogowie o World Heavyweight Championship! Będzie to normalne starcie, byśmy mogli chwilę odetchnąć, ale i tak szykuje się znakomity pojedynek!

Matt Hardy: John jest w świetnej formie, ale Kurt tak samo udowodnił, że jest w dobrej dyspozycji wygrywając turniej, by dzisiaj zawalczyć o pas mistrzowski. To może być naprawdę ciekawa walka!

http://s6.ifotos.pl/img/ExtremeRu_enqprah.png

EXTREME RULES 2014 PART 2

http://s2.ifotos.pl/img/Bez-nazwy_eepxpsh.png

Słyszymy muzykę Kurta Angle, co oznacza, że czas na pojedynek o World Heavyweight Championship! Złoty Medalista Olimpijski wychodzi na stage... i mamy tradycyjny wystrzał fajerwerków! Kurt witany owacyjnie przybija piątki z fanami. Cyborg już gotowy do starcia, a jego muzyka przycichła. Za to zabrzmiało... Word Life! John Cena wychodzi na stage... z mikrofonem!

John Cena: Dzisiaj mamy Extreme Rules... a ja mam wrażenie, że komuś padło na mózg! Mówią na niego "Cyborg"... choć pewnie na co dzień nie myje rąk. Ten koleś myśli, że mnie pokona... choć tak naprawdę za chwilę w ringu skona. Nie ważne co na Tobie wykonam, czy AA, czy też STF... obronię swój tytuł i to żaden blef. . Kurcie Angle żaden z Ciebie amerykański bohater... i to mówi Tobie Ja, John Cena... świetny raper.

John odrzucił mikrofon i ponownie jego muzyka była głośniejsza, a ten wszedł z pasem mistrzowskim do ringu.

http://s6.ifotos.pl/img/cena-vs-k_eepxewa.png

http://s6.ifotos.pl/img/cena-vs-a_eepxesh.png

Mamy gong i zaczęli! Na początku nie kwapili się do zwarcia. Obeszli cały ring patrząc sobie w oczy. W końcu po chwili zdecydowali się ruszyć w klincz. Miotali się w nim przez dłuższy czas, aż Cena zdołał odepchnąć rywala w narożnik. Tam jakby przez chwilę chciał przerwać akcję... ale moment później potraktował Kurta mocnym ciosem w korpus. Chwyta go za głowę... i ciska nią o narożnik obok. Do tego mamy już nawałnicę Punchów i w brzuch i w głowę przeciwnika. Dopiero sędzia przerywa akcję. John się uśmiechnął, a Kurt miał moment na przemyślenie kolejnego ruchu. Po chwili jednak The Champ rusza z szarżą na rywala... ale ten kontruje kopnięciem! Ponadto mamy Clothesline od Angle'a. Cyborg nie przerywa natarcia i zapina boczny Headlock w parterze. John próbuje się jakoś wydostać, ale nie udaje mu się rozerwać dźwigni. Postanawia jednak wstać... i udaje mu się, po czym odpycha przeciwnika na liny, a następnie podcina Drop To Hold i od razu przechodzi do STF!!! Złoty Medalista Olimpijski już na początku walki jest w ciężkiej sytuacji! Próbuje sobie znaleźć miejsce, by przeczołgać się i przerwać dźwignię. Walczy ze sobą... ale udaje mu się doczołgać do liny, co go ratuje przed submissionem! Cena zmuszony przez sędziego przerywa akcję i siada przy narożniku, by chwilę odpocząć. Uśmiecha się widząc wstającego z trudem rywala. Obydwaj szykują się do pierwszych pozycji. Wydaje się, że będzie ponownie klincz... ale John atakuje uderzeniem z kolanka! Do tego wykonuje Snap Suplex! Pin 1... 2... Kick Out! Cena odbija się od lin i częstuje rywala Elbow Dropem. Kolejne przypięcie 1... 2... Kick Out. World Heavyweight Champion chce jak najbardziej osłabić rywala. Częstuje więc go serią kopnięć. Podnosi Kurta i ciska w narożnik. Następnie wykonuje Monkey Flip. The Champ wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż przeciwnik wstanie... Diving Leg Drop! Pin 1... 2... Kick Out! John się wścieka. Podnosi oponenta... a ten kontruje Jawbreakerem. Ponadto wykonuje DDT! Angle powoli przejmuje inicjatywę. Zapina... Bodyscissors! Cena jest w opałach. Pokazuje sędziemu, że się nie podda i próbuje siłowo rozerwać dźwignię. Nie udaje mu się to jednak. Wykorzystuje więc reszty sił, by doczołgać się do lin. To też jest trudne, bo przecież ma rywala na plecach. Udaje mu się jednak nogą dotknąć lin. Kurt przerywa dźwignię. Obydwaj wstają... i mamy Uppercut od Angle'a! Cena odpowiada Punchem w głowę. Cyborg powtarza akcję... a The Champ robi to samo. Trwa wymiana ciosów. W końcu Kurt atakuje Headbuttem. John odbija się od lin... i mamy Shoulder Tackle! Cena odbija się podnownie od lin i mamy kolejne Shoulder Tackle! Angle wstaje... i Cena traktuje go Sitout Powerbomb! World Heavyweight Champion wznosi rękę... i mamy tradycyjne "You Can't See Me!" w kierunku publiczności! Odbija się od lin... i Five Knuckle Shuffle! John ustawia się do kolejnego ataku... i wynosi na AA!!! Kurt jednak w porę kontruje uderzeniami z łokcia i chwyta rywala... na German Suplex! Uchwyt nie zostaje przerwany, co oznacza... kolejny German Suplex! I jest jeszcze trzeci! Kurt szykuje się do akcji kończącej... i wynosi przeciwnika, ale ten wydostaje się i odpycha Angle'a na narożnik!!! Ten odbija się... i Cena wynosi go na barki! Mamy Attitude Adjustment!!! Pin 1... 2... Kick Out! Wow! John nie może w to uwierzyć i pokazuje sędziemu, że było trzy. Kłóci się z nim, a w międzyczasie podnosi się Kurt... i zaskakuje Cenę Olympic Slamem!!! Pin 1...2... Kick Out do cholery jasnej! Teraz to Angle łapie się za głowę. Obydwaj powoli się podnoszą... i mamy podwójny Clothesline! Sędzia zaczyna obydwóch wyliczać. Jest już przy sześciu i obydwaj zaczynają wstawać. Jednak to Cena odbija się od lin... i mamy Throwback! Pin 1...2... Kick Out! John powoli wstaje i podnosi Kurta. Ciska go na liny Irish Whipem i schyla się... ale Kurt kontruje kopnięciem! Do tego mamy Belly to Belly Suplex! Mistrz Świata Wagi Ciężkiej po tej akcji wypadł z ringu. Kurt wykorzystuje moment na chwilę odpoczynku i idzie za przeciwnikiem. Podnosi Cenę... i ciska w metalowe schodki! Angle resetuje licznik sędziego... i decyduje się na rozebranie stołu komentatorskiego! Podnosi rywala i wbija go w krawędź ringu, a następnie układa na stole. Sam wraca do ringu... i decyduje się, by wejść na szczyt cornera! Co on szykuje?! Odwraca się... i mamy Moonsault! Ale nietrafiony!!! Cena w ostatniej chwili zrobił unik i to Angle łamie stół!!! John powoli wstaje za pomocą ringu i idzie po przeciwnika, po czym wrzuca go do ringu. Sam teraz... wspina się na szczyt narożnika! Mamy kolejne "You Can't See Me!", tym razem w kierunku Kurta... i Five Knuckle Shuffle ze szczytu cornera! Cena ustawia się do akcji kończącej... i mamy wyniesienie na barki! Attitude Adjustment!!! Pin 1... 2... What?! Kick Out!!! Cena jest wściekły i częstuje rywala serią Punchów w głowę. Po chwili... przechodzi w STF!!! Czy Kurt się podda?! Walczy z bólem... ale odklepuje!!! Cena broni tytuł mistrzowski!

Winner: John Cena (by submission)

John szybko zabiera pas mistrzowski od sędziego i celebruje zwycięstwo. Opuszcza ring zadowolony z siebie. Kurta dopiero po dłuższej chwili dochodzi do siebie. Wstaje za pomocą sędziego i niepocieszony obserwuje świętującego przeciwnika.

Michael Cole: A jednak John Cena górą! Czy jest ktokolwiek w stanie go powstrzymać?

Jerry Lawler: Kurt dał z siebie wszystko. Ten Moonsault nietrafiony... aż mi go szkoda.

Matt Hardy: Cena dąży do spełnienia swojego celu, jakim jest najdłuższy reign jako World Heavyweight Champion w historii.

Michael Cole: Widzę, że ta walka zrobiła na nas wszystkich tak duże wrażenie, że nie wiemy co powiedzieć.

Jerry Lawler: A przed nami jeszcze Main Event CM Punka kontra Randy Orton w Three Stages of Hell matchu o WWE Championship!

Matt Hardy: Aż trudno mi pomyśleć co jeszcze zobaczymy, skoro już tyle się działo!

Nadszedł ten czas! Klatka, która przez całą galę nad ringiem już upada! To oznacza, że lada moment walka o WWE Championship w Three Stages of Hell Matchu! Ale zaraz... moment, to brzmi muzyka Shane'a McMahona! Czyżby COO miał jeszcze coś do powiedzenia? Witany owacyjnie zmierza z mikrofonem do ringu.

Shane McMahon: Fani zgromadzeni w Izod Center w East Rutherford, New Jersey, oraz wszyscy oglądający nas za pośrednictwem WWE Network... jak się macie?! Widzę, że doskonale! Wciąż jesteście w formie mimo już ponad dwóch godzin gali. To dobrze. Bo przed nami pojedynek o WWE Championship w Three Stages of Hell Matchu! Rozpoczniemy w stalowej klatce, potem przypięcia będą liczone wszędzie, a na sam koniec trzeba będzie zdjąć pas mistrzowski za pomocą drabiny! To wszystko tylko po to, by rozpocząć nową erę, erę Hardcore Justice jako WWE Champion! Dzisiaj byliśmy świadkami znakomitych akcji. Był rozlew krwi, kontuzje... a to przecież nie wszystko, bo wciąż przed nami Main Event! Jest to tylko zapowiedź tego, co czeka nas w nowej erze WWE! A już jutro... pierwsze w historii wydanie RAW Is Hardcore! No dobrze... ale czas na walkę o Mistrzostwo WWE!

Gdy Shane skończył mówić zabrzmiała muzyka CM Punka! "Best in the World" został przywitany chyba jeszcze większą owacją niż COO. Brooks obszedł całą klatkę, a potem wszedł do środka i spojrzał na górę, gdzie wisiało WWE Championship. McMahon chciał podać mu rękę. Ten spojrzał na nią podejrzliwie, ale po chwili zaakceptował gest. Ucichła muzyka Punka... i moment później zabrzmiało "I Hear Voices In My Head"... To Randy Orton zmierza do ringu! WWE Champion nie zwracał uwagi na buczenie, które wychodziło z każdej strony trybun. Pewny siebie wszedł do ringu i ignorując za równo Punka jak i McMahona wykonał swoją tradycyjną pozę.

Shane McMahon: Panie i Panowie! Cieszę się, że jako COO w WWE mam zaszczyt zapowiedzieć pierwszą walkę o WWE Championship w nowej erze Hardcore Justice! Z mojej lewej strony... pretendent do tytułu! Pochodzący z Chicago, Illinois! Ważący dziewięćdziesiąt dziewięć kilogramów... "Best In The World"... CM PUNK! Z mojej prawej strony... obecny WWE Champion, broniący dzisiaj tytułu mistrzowskiego. Pochodzący z Saint Louis, Missouri... ważący sto siedem kilogramów... RANDY ORTON!

Shane życzył każdemu powodzenia i opuścił ring. Sędzia po za ringiem zamknął klatkę, a sędzia ringowy dał znak na gong!

http://s6.ifotos.pl/img/orton-vs-_eepaeqr.png

http://s6.ifotos.pl/img/orton-vs-_eepaeqs.png

Obydwaj spojrzeli w górę, na wiszący nad nimi pas WWE Championship. Punk zaczął pokazywać, że ten pas będzie jego, a Randy tylko się uśmiechał. Z trybun słychać było chanty "CM Punk!". Przez moment trwali jeszcze w bezruchu... aż w końcu Orton ruszył z potężnym Punchem w głowę przeciwnika! Seria trzech uderzeń i ciśnięcie Punka Irish Whipem w narożnik. Viper rusza z szarżą... ale Best in the World kontruje kopnięciem i zaczyna wspinać się po klatce, by z niej uciec! Randy jednak szybko znajduje się przy nim i zrzuca z klatki. Do tego obecny WWE Champion atakuje European Uppercutem. Ponadto mamy też Gut Kick i solidny Punch w głowę. Punk po chwili odpowiada Low Kickiem... i mamy Roundhouse Kick prosto w głowę! Orton pada na matę. Z kolei Brooks decyduje się na akcję z narożnika. Wspina się na szczyt cornera i czeka aż rywal wstanie... po czym mamy Diving Crossbody z natychmiastowym przypięciem! 1... 2... Kick Out! Obydwaj się podnoszą... i mamy Clothesline od Ortona! Po chwili kolejny Clothesline! Randy unik przed ciosem... i jest Powerslam! The Legend Killer się nakręca. Patrzy szalonym wzrokiem na rywala, a po chwili rusza na niego, by zaatakować tradycyjnymi Garvin Stomp w kończyny, a na sam koniec w głowę. Randy podnosi Punka... i ciska prosto w ścianę klatki! Best in the World odbija się od niej... i inkasuje jeszcze Inverted Headlock Backbreaker! Orton sygnalizuje finishera! Czeka aż CM Punk wstanie... i RKO... nie! Punk odpycha rywala prosto w narożnik! Po chwili rusza z szarżą i atakuje uderzeniem z kolanka... a do tego mamy Bulldog! Sędzia otwiera drzwi klatki! Best in the World powoli wstaje i rusza, by uciec. Czołga się jednak też Orton... i w ostatniej chwili chwyta nogę Punka! Randy wstaje, wciąż trzymając kończynę przeciwnika... a po chwili wykręca go w Dragon Screw! Obydwaj się podnoszą... i Randy robi unik przed ciosem, a po chwili wykonuje RKO znikąd!!! Pin 1... 2... Kick Out! Orton łapie się za głowę i zaczyna kłócić się ze sędzią. W międzyczasie Punk powoli dochodzi do siebie. Randy podnosi go i ciska Irish Whipem w narożnik. Wrzuca go na szczyt cornera, a sam też wspina się na trzecią linę! Randy chwyta przeciwnika... Superplex z narożnika! Cholera! Pin 1... 2... Kick Out! Viper wstaje i z niedowierzaniem rozkłada ręce. Bardzo powoli podnosi Punka i trzymając go za brodę coś do niego mówi. Ten odpowiada uderzając go z liścia w twarz! Randy ze wściekłością robi to samo! Natomiast Punk atakuje Low Kickiem z taką siłą, że Orton pada na kolana! Best in the World odbija się od lin... i mamy Shinning Wizard! Pin 1... 2... Kick Out! Punk kręci głową, ale nie przerywa natarcia. Chwyta Ortona... i mamy Pepsi Twist! CM Punk wynosi rywala na barki! Szykuje się GTS... ale Randy kontruje uderzeniami z łokcia i wydostaje się! Orton chce wykonać kolejne RKO... ale znowu Punk go odpycha na liny... a po chwili ponownie wynosi na barki!!! Mamy Go To Sleep!!! Pin 1... 2... Kick Out!!! CM Punk jest mocno zdziwiony. Korzysta jednak z okazji i decyduje się na akcję z narożnika! Best in the World jest już na szczycie cornera i wznosi tradycyjnie ręce do góry niczym Randy Savage... ale nagle spojrzał na klatkę i jakby coś mu wpadło do głowy! Punk wspina się na szczyt klatki! Co on chce zrobić?! Jeszcze raz sygnalizuje atak... i mamy Diving Elbow Drop ze szczytu steel cage!!! Pin 1... 2... Kick Out!!! Cholera jasna, ale walka! Punk podnosi przeciwnika... a ten kontruje European Uppercutem tak, że Brooks ląduje pomiędzy klatką, a linami! Randy powoli się podnosi i podchodzi do lin. Szykuje się... mamy Rope-Hung DDT!!! CM Punk leży powalony, a Orton... podchodzi do narożnika, by wziąć rozbieg do kolejnej akcji! Rusza z szarżą na Punt Kick... ale Punk kontruje Clotheslinem!!! Przez moment obydwaj leżą powaleni, a po chwili to Best in the World wstaje pierwszy. Podnosi Ortona... i wynosi na barki! Szykuje się GTS! Randy jednak kontruje serią uderzeń z łokcia i wydostaje się, po czym... chce wykonać RKO! Punk w ostatniej chwili odbija Vipera na liny, ten odbija się... i ponownie zostaje wyniesiony na barki! Mamy Go To Sleep!!! Pin 1... 2... Kick Out! Punk jest kompletnie zaskoczony! Jednak poddaje się... tylko przechodzi do Anaconda Vise!!! Czy Randy odklepie?! Obecny WWE Champion w opałach!!! Orton szuka sposobu wydostania się... ale po chwili odklepuje!!! Punk wygrywa pierwsze starcie!

Winner first stage: CM Punk (by submission)

Punk zmęczony puszcza rywala, a klatka uniosła się do góry. Mamy kolejny gong, a to oznacza drugie starcie! Falls Count Anywhere Match! Sędzia czeka aż obydwaj się podniosą. Brooks wstaje za pomocą lin. Daje sobie chwilę na wytchnienie, a moment później podchodzi do Randy'ego i podnosi go... po czym traktuje Knife-Edge Chopem! Best in the World szuka sił do kolejnych ataków. Moment stoją w bezruchu, a po chwili mamy kolejny Knife-Edge Chop! Do tego Low Kick! Punk się nakręca i częstuje rywala nawałnicą Low Kicków! Szykuje się Roundhouse Kick... ale Randy robi jakimś cudem unik i przechodzi do Schoolboy Pinu!!! 1... 2... Kick Out! Obydwaj się podnoszą i Punk Irish Whipem ciska Vipera na liny. Ten się ich chwyta, a Brooks rusza z szarżą... ale zostaje wyrzucony Back Body Dropem po za ring!!! To niesamowite skąd obydwaj znajdują w sobie tyle sił do walki! Randy ma moment na złapanie oddechu. Po chwili wyturlał się z ringu, by ruszyć za rywalem. Podnosi Punka... i ciska prosto w metalowe schodki!!! Po chwili... mamy pierwsze przypięcie po za ringiem! 1... 2... Kick Out!!! Randy wstaje za pomocą krawędzi ringu, a po chwili podnosi Punka i częstuje go Gut Kickiem. Do tego wrzuca oponenta na apron... i mamy Rope-Hung DDT z krawędzi ringu! Przypięcie 1... 2... Kick Out! Orton nie ma już nawet zbytnio sił, by kłócić się z sędzią. Na chwilę zostawia Punka... tylko po to, by spod ringu wyciągnąć Kendo Stick!!! Randy podchodzi do przeciwnika... i z całej siły uderza go w plecy! Viper ponawia kilkukrotnie atak! Po chwili odrzuca kij i przechodzi do pinu na rampie! 1... 2... Kick Out! The Legend Killer powoli traci pomysły na kolejne ataki. Podnosi rywala... a ten wyprowadza Enzuigiri znikąd!!! Cholera! Punk przechodzi do przypięcia 1... 2... Kick Out! Obydwaj bardzo powoli wstają... i mamy Frankensteiner od Punka! Walka przenosi się coraz bliżej stage'u! Brooks wstaje i idzie po kij kendo, który nieco wcześniej używał jego rywal. Wraca do przeciwnika... i po chwili częstuje go potężnym uderzeniem w brzuch!!! Do tego cios w plecy! Punk się nakręca... i traktuje oponenta kolejnym ciosem w plecy! Best in the World odrzuca kij... i wynosi Randy'ego na barki!!! Szykuje się GTS na rampie!!! Orton jednak wydostaje się... i mamy DDT prosto w rampę!!! Punk zaczął krwawić!!! Viper przypina 1... 2... Kick Out!!! Randy nie przerywa natarcia. Podnosi Punka... i mamy Inverted Headlock Backbreaker!!! Orton nie przechodzi jednak do przypięcia. Podnosi Punka, prowadzi go przez chwilę po rampie w kierunku ringu... a po chwili przerzuca przez banery oddzielające ich od fanów!!! Punk szuka drogi do ucieczki, a Randy przechodzi przez baner i zaczyna osłabiać rywala kopnięciami! Walka przenosi się w górę areny. Orton podnosi przeciwnika i wrzuca na schody prowadzące na górną trybunę! Viper zabiera jakiemuś kibicowi kubek z napojem, bierze łyk... a po chwili wypluwa prosto w twarz Punka!!! Ten krwawiący i oślepiony nie może zorientować się w terenie. Randy podchodzi do niego i wyprowadza cios z kolana. Po chwili też mamy European Uppercut. Brooks przewraca się na schody, a Orton podnosi go i wrzuca jeszcze wyżej!!! Lada moment będą na szczycie trybun Izod Center! Punk wspina się wyżej, a Randy atakuje go kopnięciem w plecy. Viper... zabiera jakiemuś fanowi podróbkę WWE Championship! Czeka aż Punk wstanie za pomocą obręczy schodów... i atakuje tym tytułem prosto w jego głowę!!! Randy przypina Punka na schodach! 1... 2... Kick Out!!! The Legend Killer cierpliwie wykonuje swoją charakterystyczną pozę nad próbującym wstać Punkiem. Orton podnosi go... a ten wyprowadza Roundhouse Kick znikąd!!! Kibice się pobudzili i chantują "CM Punk!". Ten jeszcze nie najlepiej widzi, ale przedziera oczy i podnosi Randy'ego... po czym przerzuca go przez drzwi prowadzące do wyjścia z głównej areny! Walka przenosi się na korytarze stadionu! Punk częstuje rywala kopnięciem w brzuch. Widzi niedaleko stojące stanowisko gastronomiczne, więc podnosi Randy'ego i prowadzi do tego miejsca... by przerzucić go przez barek! Brooks bierze od jakiegoś fana stojącego obok kubek z colą i wypija łyk, po czym mu oddaje napój. Punk czeka aż Randy się podniesie... i wynosi go przez barek... po czym wykonuje z niego Rope-Hung DDT! Czyli tradycyjną akcję Ortona! Pin!!! 1... 2... Kick Out! Punk podnosi Randy'ego i prowadzi go przez grupkę fanów w kierunku ruchomych schodów! Idą one w dół areny. Best in the World dochodzi ze swoim rywalem do schodów... i wynosi go na barki!!! Randy jednak kontruje uderzeniami z łokcia! Do tego... mamy RKO!!! Wow! Pin 1... 2... 3!!! Orton wygrywa drugie starcie!

Winner second stage: Randy Orton (by pinfall)

Mamy 1:1 i czas na ostatni, ladder match! Randy najpierw zamierza iść z powrotem w kierunku głównej areny... ale po chwili zatrzymuje się. Patrzy na Punka... i jakby mu coś przyszło do głowy! Orton ustawia się do ataku... Punt Kick! Punt Kick! Punt Kick! Punk spada po ruchomych schodach piętro niżej!!! Czyżby Randy pozbył się już swojego rywala na dobre? Viper robi sobie chwilę odpoczynku, a realizator pokazuje kilka powtórek z poprzedniego starcia. W końcu Orton kieruje się powoli w stronę wejścia na arenę główną. Natomiast widzimy, że Punkiem... zajmują się lekarze! Przenoszą go na nosze... i prowadzą do karetki na zewnątrz! To chyba koniec Brooksa!!! Randy jest już na trybunach i zadowolony patrzy na titantron. W końcu powoli schodzi w dół, by wrócić na ring. Zajmuje mu to dosyć dużo czasu, ale w końcu jest na dole areny i przeskakuje przez baner. Idzie, by wziąć drabinę... i wrzuca ją do ringu. Sam też wchodzi do środka... ale zatrzymuje się, bo z zewnątrz hali słychać odgłosy... karetki!!! What the... Karetka wjeżdża na arenę!!! Kiedy zatrzymuje się... wychodzi z niej CM Punk!!! Powoli ale kieruje się w stronę ringu. Randy jest zaskoczony, a Best in the World... wskakuje do ringu i obydwaj zaczynają brawl! Punk ciska rywala w narożnik, a do tego podnosi drabinę... i jej krawędź wbija w Ortona! CM Punk odchodzi kilka kroków... ale tylko po to, by wziąć rozbieg na High Knee przy cornerze! I... jest Bulldog prosto w drabinę!!! Wow!!! Punk wykopuje z ringu Ortona, a sam zakrwawiony ustawia drabinę na środku ringu. Jednak po chwili zatrzymuje się. Przychodzi mu do głowy jakiś pomysł. Wyturlał się z ringu i idzie do stołu komentatorskiego. Rozbiera ten stół! Układa na nim Ortona, a sam wraca do ringu... tylko po to, by wykonać akcję z narożnika!!! On chyba zwariował! Wspina się powoli na szczyt cornera. Wznosi ręce do góry niczym Randy Savage i mamy Diving Elbow Drop!!! Stół został zniszczony! Cholera! Obydwaj nie mają już sił. Jednak... Punk na czworaka wchodzi na schodki i po nich wraca do ringu. Z trudem wstaje i układa drabinę. Wszystkiemu przygląda się Shane McMahon, który wygląda na mocno zaskoczonego. Jednak... widzimy też, że Randy wstaje!!! A Punk wspina się już na drabinę!!! Viper wraca do ringu! Wchodzi z drugiej strony drabiny na górę!!! Obydwaj zaczynają wymieniać ciosy! Punk wyprowadza uderzenie z łokcia, a Randy European Uppercut! W końcu... Punk... niemożliwe!!! Wynosi Randy'ego na barki!!! Ale jak?! Skąd on ma siły?! Szykuje się... cholera jest Go To Sleep ze szczytu drabiny!!! Orton naprawdę może pójść spać!!! A Punk... Punk zdejmuje pas mistrzowski!!!

Winner and new WWE Champion: CM Punk

Punk nie może uwierzyć, że w końcu skończył tą walkę. Szczęśliwy siada na drabinie i wznosi pas mistrzowski do góry. Jednak nagle... słyszymy dźwięk areny i nikomu nieznany theme song! To Antonio Cesaro z walizką Money in the Bank!!! Nie ma zamiaru jednak jej realizować... kładzie walizkę obok siebie i klaszcze CM Punkowi w ramach gratulacji. Randym zajmują się lekarze, a Punk z drabiny obserwuje Cesaro.

Tym obrazkiem kończymy Extreme Rules 2014!!! Mam nadzieję, że gala Was nie zawiodła. Już wkrótce RAW Is Hardcore #1! Oraz jeżeli pojawią się jakieś komentarze to chętnie odpowiem na nie w Breaking News.

Gdzie walka o pas IC????

Racja, dopiero teraz zauważyłem. Nie wiem jakim cudem pominąłem ten pojedynek O.O. Powiedzmy, że Kane zaatakował Marka Henry'ego w trakcie gali i ich pojedynek odbędzie się na RAW Is Hardcore #1... Dzięki Paul, nigdy wcześniej mi się coś takiego nie wydarzyło...

Świetna gala, nawet mimo pominięcia 1 walki. Twoje diary jest obecnie najlepsze, a RAW is Hardcore jeszcze to ulepszy, no ale po kolei:

Porażka RyBacka, ale zapewne feudu to jeszcze nie kończy, fajny program i wydaję mi się, że w końcowym rozrachunku to RyBack będzie górą.

Wyatt pokonał AJ, troszkę się zaskoczyłem, bo myślałem, że 1 starcie wygra Styles, tak czy siak czekam na ciąg dalszy feudu.. pachnie mi dołączeniem AJ do Wyattów.

Seth pokonuje Deana i co dalej? Hmm kolejnej ich walki bym nie chciał, zobaczymy co dla obu przyszykowałeś.

Steve pokonał Bryana i dobrze, SCSA to wielka marka, nie może ciągle moczyć. Hardcorowa walka, ciekawe co teraz, czy to będzie jakaś długa kontuzja Bryana, zobaczymy.

Cena pokonał Kurta, podoba mi się to jak prowadzisz postać Jasia. Myślę, że jeszcze trochę ten pasek potrzyma.

CM Punk!!! Kapitalnie rozpisany mecz, zwroty akcji, dużo ciekawych spotów. Brakowało mi tylko wykorzystania walizki przez Cesaro, ale to chyba za wcześnie na niego. Tak czy siak teraz RAW is Hardcore więc będzie ciekawie oj będzie. :)

Gala względem poziomu walk = 4+/5 za brak walki IC. ;) Dobra robota.

Obietnice, się dotrzymuje, tak więc, czas skomentować Payback...uyyyyy Extreme Rules.

- Tables Match: początek dobrze opisany. Panowie wymieniali się akcjami, i nie było sztampowego bookingu, tyle że było to dosyć....nudne. Po odejściu Victora, wcale nie było lepiej, i jeśli mam być szczery, walka mi się nie podobała. Nie zrozum mnie źle, były zmiany przewag, kontry, Ryback popisał się nawet Diving Splashem...Wow! Ale tak naprawdę walka nigdy nie wkroczyła na wyższy poziom. Wynik, i końcówka zwiastuje chyba koniec feudu, bo Ryback przegrał jak największy frajer....po otrzymaniu swojego finishera! Ocena: 5/10 (walka była dobrze opisana, miała dobry booking, ale zabrakło mi tego "czegoś")

- AJ Styles vs Bray Wyatt: początek fajny. Wściekły AJ bez pardonu atakuje znacznie większego przeciwnika, tyle że Bray nie pozostaje dłużny i też wyprowadza ciosy. Fajnie to wyszło. Następnie przez chwilę dominował Wyatt, później do głosu doszedł Styles, i gdy wydawało się że za chwilę wrzucą to największe tempo...dostaliśmy Sheamusa i RVD'ego. Na szczęście to nie zabiło końcówki, która była ciekawe, AJ nawet skontrował próbę finishera przeciwnika, ale finalnie....przegrał. Sytuacja po walce, może zwiastować, że feud będzie kontynuowany, tyle że tym razem dostaniemy Wyatt Family vs Styles, RVD i Sheamus. Ocena walki: 6.5 (nie mogę dać więcej, bo walka była zbyt krótka, i tak naprawdę nigdy nie wskoczyli na ten największy poziom)

- USA Title Ladder Match: bardzo fajna walka. Naprawdę, dopiero przy tej walce, poczułem, że to jest Extreme Rules. Były zmiany przewag, finishery, akcje z drabiną(nietrafiony Senton Bomb, czy finalny Corkscrew 450° Splash) Do tego wszystko było opisane z głową i nie było sztampowego bookingu. Jedną rzeczą, do której się przyczepie, są czasu....mieszasz je w trakcie pisania walk, co bardzo utrudnia czytanie. Tak czy siak, walkę oceniam na - 8/10

- Street Fight Match: to naprawdę był brutalny Street Fight! Było w tej walce wszystko, tylko znowu te cholerne mieszanie czasów. Musisz to poprawić, bo niszczy to obraz całej walki i nie pozwala wkręcić się na maksimum. Końcówka, w której Bryan pokazał serce do walki, typowa dla jego gimmicku, ale to zrozumiałe i nie psuje mi obrazu całej walki, która jak już pisałem byłą bardzo dobra. Nawet był Kick-out po finisherze, więc na pewno ta walka na dużyyyyyy plus. Ocena: 8.5/10

- WHC Match: wiadome było że Kurt nie przejmie pasa, i jest to pretendent na jedno PPV, ale obaj wrestlerzy mają sporą historię, którą dobrze pokazałeś w tej walce. Obaj panowie musieli się sporo napracować, by wykończyć rywala, były zmiany przewag, kick-outy po finisherach i ostatecznie to John odniósł zwycięstwo po STF. Ocena: 8/10

- WWE Championship Match: Najlepsza walka gali. Pierwszy finisher pojawił się dosyć szybko, ale wpłynęło to na tempo walki, które od początku do końca było bardzo wysokie, a walka EMOCJONUJĄCA! Ostatecznie to Punk wygrywa, i jest nowym mistrzem, dlatego nasuwa się pytanie - co teraz? Czy to pojawienie się Cesaro po walce świadczy o ich walce na MITB, czy może rewanż dostanie Orton. Jest jeszcze opcja C, którą jest Stone Cold, tak więc czekam na Raw, i to jak się rozwinie sytuacja z pasem. Ocena: 9/10

Reasumując, było to dobre PPV, na którym pojawiło się kilka walk godnych uwagi. Co prawda do świetności sporo zabrakło (głównie początek był słaby, i nie rozgrzał publiczności), ale Ty jesteś jeszcze Świeżakiem, więc błędy u Ciebie to rzecz naturalna. Ocena gali: 7/10

http://s3.ifotos.pl/img/breaking-_enqprqw.png

Witajcie! Na początek kilka słów od autora. Zastanawia Was pewnie dłuższa nieobecność odcinka. Jest to spowodowane tym, że dość długo zeszło mi pisanie 20-Man Gauntlet Battle Royal Matchu o WWE Hardcore Championship na pierwszym RAW is Hardcore. Postaram się, by odcinek ukazał się około 12 czerwca. Ponieważ i tak mam opóźnienie w stosunku do kalendarza to przy galach nie będę już pisał dat tylko numer odcinka i ilość tygodni do kolejnego PPV (mniej więcej jak u xYoohasa).

Newsy z WWE!:

:arrow: Jak można było zauważyć do Michaela Cole'a i Jerry'ego "The Kinga" Lawlera na Extreme Rules do stołu komentatorskiego dosiadł Matt Hardy. Jest to początek pomysłu Creative Team, by przy każdym ppv komentowała galę inna gwiazda.

:arrow: Prawdopodobnie na pierwszym RAW is Hardcore nie zobaczymy Daniela Bryana i Randy'ego Ortona. Jest to spowodowane kontuzjami zawodników. Przy okazji Bryana mówi się nawet o dłuższej eliminacji z walk, do około dwóch, trzech miesięcy! Orton powinien pojawić się na RAW is Hardcore #2. Na pierwszej tygodniówce po Extreme Rules pojawi się Stone Cold Steve Austin, ale w jego przypadku także jest możliwa dłuższa przerwa od walk.

:arrow: WWE planuje przenieść walki Money in the Bank na galę TLC (która od następnego roku wraca do nazwy Armageddon). Powrót tego pojedynku na WrestleManię był jednorazowy. Na tegorocznym TLC powinniśmy ponownie zobaczyć dwa MitB matche.

:arrow: Tak samo jak z Money in the Bank tak też Elimination Chamber matche zostają przeniesione z powrotem na No Way Out. Ta gala od następnego roku będzie odbywać się znowu w lutym na miejscu Elimination Chamber PPV. Wkrótce WWE ma ogłosić listę wszystkich gal PPV na 2015 rok.

:arrow: Creative Team powoli zaczyna przygotowywać plany na dłuższe feudy, nawet do SummerSlam. Vince'owi McMahoni zależy na tym, by karta na to PPV wyglądała imponująco. W końcu SummerSlam to druga co do ważności gala w WWE.

:arrow: Triple H ostatnio wrzuc ił zdjęcie na twittera jak ćwiczy na siłowni. Czyżby miał wrócić szybciej niż się spodziewaliśmy?

A teraz co do diary...

Punktacja typera (bez walki Mark Henry vs Kane)

Paul_Heyman 7 pkt

merfik16 7 pkt

xYoohas 9 pkt

Mr. Ghost 9 pkt

NML 7 pkt

backayrdowania 9 pkt

Jako, że aż trzy osoby mają po 9 punktów to postanowiłem, że nikomu na razie nie będę dawał decyzji odnośnie mojej diary. Może Over The Limit wyłoni jednego zwycięzcę? Możliwe, że będę podliczał też klasyfikację ogólną typera.

To tyle. Proszę Was, byście cierpliwie czekali na RAW is Hardcore #1. W ciągu tygodnia powinienem wstawić odcinek.

Historia zostaje rozpoczęta na nowo...

Era Hardcore Justice jest już faktem i wrestling przestaje być zwykłymi zapasami...

Krew, hardcorowe akcje i przedmioty w użyciu będą na porządku dziennym...

Jesteście gotowi?

No to zapnijcie pasy...

Czas na hardcore!

CZAS NA RAW IS HARDCORE!

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #1

4.05.2014 - Cztery tygodnie do Over The Limit!

Potężny pokaz sztucznych ogni otwiera pierwsze w historii WWE RAW Is Hardcore! Nie tylko loga na arenie były zmienione, ale także wygląd areny przypominał ten z czasów RAW is WAR... Przenosimy się do naszych stałych komentatorów! Michael Cole i Jerry "The King" Lawler już w gotowości!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Are you ready?! To jedna z najbardziej niesamowitych chwili w mojej karierze komentatora! Rozpoczynamy pierwsze w historii WWE RAW is Hardcore! Teraz już wszystko przestaje być takie jakie powinno! Niesamowite emocje, zwroty akcji i zawodnicy, którzy kochają ryzyko! Aż sam się dziwię, że doczekałem jeszcze takiej sytuacji...

Jerry Lawler: Wczoraj oficjalnie rozpoczęliśmy erę Hardcore Justice, a dziś rozpoczynamy całkowicie nowy rozdział w historii wrestlingu! RAW is Hardcore! Aż wymawiając tą nazwę mam ciarki. To niesamowite, bo dzisiejsze show rozpocznie dwudziestoosobowy Gauntlet Battle Royal Match o... WWE Hardcore Championship!

Michael Cole: Ostatnim WWE Hardcore Championem był Rob Van Dam, który zunifikował ten pas z WWE Intercontinental Championship na RAW 25 sierpnia 2002 roku, pokonując Tommy'ego Dreamera! Kto dzisiaj zgarnie ten tytuł?

Jerry Lawler: Ponadto odbędzie się także jeszcze jeden pojedynek o pas mistrzowski! Wspomniane przez Ciebie Mistrzostwo Interkontynentalne będzie na szali w walce obecnego Championa - Marka Henry'ego z Kanem! Starcie miało się odbyć wczoraj, ale Kane zaatakował Marka przed ich walką.

Michael Cole: Oprócz tego w ringu pojawi się wciąż obecny World Heavyweight Champion - John Cena! Odniesie się on do wczorajszego zwycięstwa nad Kurtem Angle. Aż sam ciekaw jestem co powie "The Champ"!

Jerry Lawler: Nie zabraknie także nowego WWE Championa - CM Punka! "Best in the World" wczoraj udowodnił, że nie na darmo nosi ten tytuł, bo w morderczym Three Stages of Hell matchu pokonał "Vipera" Randy'ego Ortona! Panie i Panowie... czas na pierwszą walkę tego historycznego RAW is Hardcore!

Czas na pierwszy pojedynek RAW is Hardcore #1! Sędzia wnosi do na ring pas mistrzowski i prezentuje go wszystkim. To nie będzie zwykły Gauntlet Battle Royal. To jest Gauntlet Battle Royal o WWE Hardcore Championship, co za tym idzie wszystko będzie dozwolone!

http://s3.ifotos.pl/img/hardcorep_eexeqnp.png

Fani na trybunach czekając w napięciu. W końcu... słyszymy dźwięk samolotu! To Evan Bourne rozpocznie z numerem pierwszym to starcie! Tag Team partner Rey'a Mysterio entuzjastycznie witany przez fanów wskakuje do ringu i już nie może doczekać się rywala.

#1 Evan Bourne

Przez chwilę mamy ciszę na arenie... aż w końcu trybuny eksplodowały popem! To Jeff Hardy! Enigma jest numerem dwa w dzisiejszym Gauntlet Battle Royal!

#2 Jeff Hardy

Panowie podają sobie ręce w geście walki fair play. Sędzia daje znak na gong... i ruszyli! Na początek mamy klincz. Lepiej z niego wychodzi Jeff i przepycha rywala do narożnika. Tam częstuje go Punchem w głowę i Backhand Chopem. Hardy chce wysłać przeciwnika Irish Whipem w przeciwległy narożnik... ale ten kontruje i odwraca akcję. To Enigma ląduje w cornerze! Bourne bierze rozbieg... mamy Dropkick! Do tego Facewash. Flying Warrior podnosi oponenta... i Frankensteinerem sprowadza go z powrotem do parteru! Jeff wstaje za pomocą lin... a Evan Dropkickiem próbuje się go pozbyć z ringu! Ten jednak zdołał utrzymać się na apronie. Bourne dopiero po chwili to zauważa... ale momentalnie zostaje skarcony Springboard Clotheslinem! Tymczasem mamy pierwsze odliczanie zegara. Kto jest z numerem trzecim?

#3 Rob Van Dam

To RVD! Rob jest ostatnim Hardcore Championem przed jego zunifikowaniem z Mistrzostwem Interkontynentalnym! Van Dam od razu atakuje Springboard Crossbody Jeffa Hardy'ego! RVD widzi, że wstaje Evan, więc częstuje go Low Kickiem, a następnie... wspaniałym Enzuigiri! Podnosi się Hardy... ale dosłownie na moment, bo mamy Spinning Wheel Kick od Vam Dama! RVD nakręcony tauntuje wraz z publicznością. Bourne wstaje przy narożniku, więc Mr. RAW is Hardcore rusza na niego z szarżą! Ten jednak Back Body Dropem wyrzuca Van Dama na krawędź ringu! Mimo to... RVD zdołał odpowiedzieć wspaniałym kopnięciem w głowę! Rob ustawia się do ataku na Jeffa i szykuje się akcja Springboardowa... ale w locie Hardy przechwytuje rywala i kontruje Powerslamem! Czas na kolejnego zawodnika!

#4 Dean Ambrose

Były U.S. Champion w drodze na ring! A w ręku ma... krzesło!!! Uliczny Pies wskakuje do ringu i robi unik przed ciosem Jeffa... by chwilę potem Chair Shootem zaatakować Bourne'a! Po chwili też krawędzią krzesła atakuje Hardy'ego w brzuch... i upuszcza krzesło, by następnie wykonać w nie DDT!!! Dean robi unik przed atakiem Rob Van Dama... i odpowiada Dropkickiem! RVD wylatuje na krawędź ringu... a Ambrose podnosi krzesło i Chair Shootem eliminuje Van Dama z walki! Dean zadowolony z siebie nie zauważa... że za nim stoi Hardy. Enigma próbuje zaatakować kopnięciem, ale Ambrose przechwytuje jego nogę! Mamy jednak Mule Kick od Jeffa!!! Charyzmatyczny Enigma podnosi Deana i Irish Whipem ciska go w narożnik. Sam ustawia sobie krzesełko... tylko po to, by z niego wykonać Poetry in Motion! Ale nagle Jeffa Hurricanraną zaskakuje Evan Bourne! Tymczasem... nadchodzi kolejny zawodnik!

#5 The Miz

Mr. Awesome dołącza do walki! The Miz od razu wchodzi do ringu i częstuje Clotheslinem Bourne'a. Rusza na niego Hardy... ale zostaje potraktowany Back Body Dropem! Dopiero Dean Ambrose zaskakuje Miza Springboard Dropkickiem! The Street Dog odwraca się... i inkasuje podwójny Dropkick od Hardy'ego i Bourne'a! Jeff podnosi Ambrose'a i ciska Irish Whipem w narożnik. Enigma wraz Evanem próbują wyrzucić Deana z pojedynku! Niespodziewanie... pomaga im The Miz! Wspólnie eliminują Ambrose'a jako drugiego z walki! Współpraca jednak się kończy, bo Miz od razu częstuje Punchem w głowę Hardy'ego, oraz uderzeniem z kolanka Bourne'a! Do tego... mamy Skull-Crushing Finale na Evanie! Czy to koniec dla jego? Miz... wyrzuca z ringu Bourne'a! Pan Niesamowity macha mu na pożegnanie, a do walki za chwilę dołączy kolejny zawodnik!

#6 R-Truth

What's up?! R-Truth wbiega do ringu i zaczyna brawl z The Mizem! Z inicjatywą wychodzi Mr. Awesome i udaje mu się przerzucić R-Trutha przez liny! Obydwaj walczą ze sobą przy linach... a moment wykorzystuje Jeff Hardy, który obydwóch wyrzuca z ringu!!! Wow! Tymczasowo pozostał jedynie Enigma w walce. Wykorzystuje więc moment, aby odpocząć, a R-Truth i Miz nie wierzą w to co się stało. Ponownie zaczynają brawl, ale sędziowie ich od siebie odciągają i karzą opuścić arenę! Jeff spokojnie się wszystkiemu przygląda i czeka na kolejnego przeciwnika, który już za chwilę nadejdzie!

#7 Kofi Kingston

To Kofi Kingston! Afrykańczyk od razu Springboard Clotheslinem powala Jeffa! Hardy szybko się podnosi, ale momentalnie inkasuje Double Axe Handle. Kofi wykorzystuje czas i wykonuje Springboard Crossbody! Ale to nie koniec! Ghanijczyk sygnalizuje kolejny atak... i mamy Boom Drop! Kofi podnosi Jeffa i próbuje Irish Whipem cisnąć na liny... ale ten kontruje i to Kingston ląduje na apronie! Hardy rusza, by wyrzucić z ringu rywala, ale ten odpowiada Shoulder Thrustem... i mamy Back Flip, a do tego potężne kopnięcie w głowę! Kingston się nakręca. Widzi, że z boku leży krzesełko. Podnosi je i przez chwilę jakby zastanawiał się, czy na pewno je użyć. Układa je jednak w narożniku. Odwraca się, a w międzyczasie podnosi się Jeff. Hardy próbuje zaatakować kopnięciem... ale Kingston przechwytuje nogę! Jednak po chwili mamy Mule Kick!!! Kofi w ostatniej chwili ratuje się przed lądowaniem w krześle, a Jeff rusza z szarżą... i Kingston robi unik co kończy się wylądowaniem Hardy'ego w krzesełku! Po chwili Kofi wyrzuca Jeffa z ringu! Jednak Ghanijczyk nie ma zbyt dużo czasu na odpoczynek, bo czas na kolejnego zawodnika!

#8 Rey Mysterio

Mr. 619 kolejnym uczestnikiem walki! Rey szybko wbiega do ringu, robi unik przed ciosem Kofiego, odbija się od lin... i mamy wspaniały Springboard Moonsault! Mysterio wskakuje na narożnik... i jest Frog Splash! Luchador czeka aż rywal wstanie... i Hurricanraną wysyła go na drugą linę! Rey sygnalizuje finishera! Czy będzie 619? Mysterio odbija się od lin, szykuje się do kopnięcia... ale Kofi łapie jego nogi! Rey trzyma się lin, a Kingston wstaje... i mamy Low Blow kick! Afrykańczyk ustawia rywala przy linach... i eliminuje go z pojedynku Trouble in Paradise! Wow! Kofi wykorzystuje moment na odpoczynek i pokazanie swojej wyższości.

#9 Sin Cara

Kolejny Fly Highyer! Sin Cara wskakuje od razu na szczyt cornera... i mamy Diving Crossbody! Meksykanin czeka aż rywal wstanie... i powala go Enzuigiri! Meksykanin podnosi oponenta i przerzuca po za liny, po czym próbuje go wyeliminować! Kofi jednak wykorzystuje przewagę fizyczną i Punchem w głowę pozbywa się problemu... a po chwili powala jeszcze Sin Carę! Springboard DDT!!! Kofi sygnalizuje kolejną akcję! Czyżby znowu Boom Drop? Kingston odbija się od lin... ale w ostatniej chwili Sin Cara robi unik przed atakiem! Do tego odbija się od lin i mamy Tilt-a-Whirl Arm Drag! Meksykanin wskakuje na szczyt narożnika! Jest Senton Bomb!!! Ale to nie koniec! Sin Cara czeka aż rywal wstanie i... mamy La Misticę!!! Luchador podnosi oponenta i ponownie próbuje wyrzucić go z ringu! Ten jednak jakoś utrzymuje się na apronie! Sin Cara jednak chce jeszcze wypchnąć go nogami! W międzyczasie przyszła kolej na kolejnego zawodnika!

#10 Wade Barrett

Wade wbiega do ringu... i od razu częstuje Sin Carę Bull Hammerem!!! Brytyjczykowi jest jeszcze za mało... i wykonuje Wasteland!!! Barrett pomaga wstać Kingstonowi. Czyżby jakaś współpraca? Kofi odbija się od lin... i mamy kolejny Boom Drop!!! Obydwaj podnoszą Sin Carę... i wyrzucają go z ringu! Wade... proponuje uścisk dłoni Kofiemu! Ten przez chwilę się waha... ale akceptuje gest! Zawodnicy nie ruszają na siebie, a czekają na kolejnego rywala!

#11 Cody Rhodes

Cody nie kwapi się, by wejść do ringu. Widzi, że naprzeciw jego są dwaj zawodnicy. W końcu jednak staje na apronie... i Shoulder Thrustem zaskakuje Wade'a! Do tego mamy Springboard Dropkick dla Kofiego! Rhodes odbija się od lin... ale Barrett go przechwytuje i wykonuje Winds of Change! Krzyczy coś do Kingstona i podnosi Cody'ego... a potem Irish Whipem ciska go prosto na lin Trouble in Paradise! Obydwaj podnoszą Rhodesa i wyrzucają z ringu!

#12 Drew McIntyre

Drew McIntyre powraca!!! Szkot zaskakuje Wade'a i Kofiego. Drew wbiega do ringu i staje naprzeciwko dwóch zawodników. Barrett próbuje namówić go do współpracy... i nawet wyciąga rękę! McIntyre jakby miał zaakceptować gest... ale po chwili częstuje Barretta Punchem w głowę! Mamy też uderzenie z kolanka dla Kingstona... i Future Shock DDT!!! Drew robi unik przed ciosem Barretta... i na nim też wykonuje Future Shock DDT!!! Publiczność kwituje to dużym popem, a Drew... próbuje wyrzucić z ringu Wade'a! Ten się nie daje, ale McIntyre odchodzi kilka kroków... i Spearem eliminuje Barretta z walki!!! Drew nakręcony odwraca się... i robi unik przed Trouble in Paradise! McIntyre odbija się od lin... i mamy kolejny Spear!!! Po nim Kofi wyturlał się z ringu! Kingston wstaje przy pomocy stołu komentatorskiego, a Drew przechodzi pomiędzy linami na apron... i wykonuje wspaniały Springboard Moonsault, przy którym sam ucierpiał!!! Holy shit! Ale moment... czas na kolejnego zawodnika!

#13 Mick Foley

Niemożliwe!!! To Mick Foley!!! The Hardcore Legend powraca! Foley nie wbiega do ringu, tylko zmierza w kierunku stołu komentatorskiego, gdzie są Kofi i Drew. Mick rusza na Szkota i obydwaj rozpoczynają brawl! W końcu z inicjatywą wychodzi Foley i częstuje rywala uderzeniem z kolanka... a następnie ciska go w metalowe schodki!!! Bang bang! Mick jednak nie widzi, że za jego plecami podniósł się Kofi i w rękach trzyma krzesełko! Foley się odwraca... i inkasuje Chair Shoot! Cholera! Ale to nie wszystko... Ghanijczyk zaczyna rozbierać stół komentatorski!!! Kofi wrzuca Foley'ego na stół, a sam... wchodzi na szczyt narożnika!!! Czy to możliwe?! To... Boom Drop!!! Stół złamany! Publiczność kwituje to wszystko gromkim "This is Awesome!". Przy okazji akcji nieco ucierpiał też sam Kofi, ale powoli udało mu się wstać. Idzie w kierunku Drew McIntyrera i gdy wstaje przy nim... ten zaskakuje go Low Blow!!! Drew z trudem wstał i wrzucił Kofiego do ringu. A sam wspina się na szczyt narożnika! Ale chwila... czas na kolejnego zawodnika!

#14 Justin Gabriel

Kolejny Afrykańczyk dołącza do walki! Drew w międzyczasie wykonał Frog Splash na Kofim! Tymczasem Justin wskakuje od razu na szczyt cornera... i mamy Diving Crossbody! Drew dość szybko wstaje, ale po chwili inkasuje Low Kick! Do tego mamy wspaniałe Enzuigiri! McIntyre upada na matę, a Justin go podnosi... i barkiem ciska w metalową rurę od narożnika! Gabriel... ponownie wskakuje na szczyt cornera! Sygnalizuje atak... i jest 450° Splash!!! Znakomita akcja! Justin wstaje przy linach... ale nie widzi podnoszącego się Kofiego Kingstona i inkasuje Trouble in Paradise!!! Po tym ataku Gabriel wypada z ringu!!! Zawodnik z RPA jest wściekły, bo zbyt długo nie był w tym pojedynku. Kofi zadowolony z siebie macha mu na pożegnanie, a z tyłu do ringu wturlał się z Mick Foley! Do tego... wyjmuje skarpetkę!!! Czyżby? Jest! Mr. Socko!!! W międzyczasie podniósł się z trudem McIntyre. Mick przerywa dźwignię... i wraz z Szkotem eliminują z walki Kofiego Kingstona!!! Foley cieszy się i chce podać rękę McIntyrerowi. Ten akceptuje gest... ale po chwili wyprowadza Future Shock DDT! Chwilę później eliminuje z pojedynku Foley'a, wyrzucając go z ringu! Publiczność kwituje to buczeniem! A Szkot sobie nic z tego nie robi... czas na kolejnego zawodnika!

#15 Jack Swagger

Swagger wkracza do ringu i od razu mamy zwarcie. Jack wychodzi z niego zwycięsko i ciska rywala Irish Whipem w narożnik, a następnie atakuje go kilkoma Shoulder Thrustami. Jack odrzuca przeciwnika od cornera... i mamy Swagger Bomb! Prawdziwy Amerykanin podnosi rywala i próbuje wyrzucić z ringu... ale ten zatrzymuje się na apronie! Do tego Drew kontruje uderzeniem z łokcia... i Springboard Dropkickiem! McIntyre... wskakuje na szczyt narożnika! Ale Swagger szybko wstaje i Big Bootem podcina go! Do tego... mamy DDT z cornera! Jack podnosi oponenta... i wykonuje Gutwrench Powerbomb!!! Swagger ponownie chce wyrzucić z ringu rywala... ale ten upada na krawędzi! Jack próbuje go jeszcze wypchnąć nogą... ale ten się nie daje! W międzyczasie zegar pokazał, że czas na kolejnego zawodnika!

#16 Sami Zayn

Kto by się spodziewał?! Sami Zayn debiutuje w głównym rosterze WWE! Kanadyjczyk robi unik przed ciosem Swaggera, odbija się od lin... i mamy Springboard Arm Drag! Jack szybko wstaje... ale po chwili inkasuje Spin-out Powerbomb!!! Sami widzi, że odwraca się Drew McIntyre... i wykonuje na nim Flapjack! Zapały Zayna potężnym Clotheslinem powstrzymuje Swagger! Jack podnosi Sami'ego... ale ten kontruje Jawbreakerem! Do tego mamy Dropkick! Z szarżą na Zayna rusza Drew McIntyre... lecz ten odpycha go na krawędź ringu! Szkot utrzymuje się za pomocą lin... ale po chwili zostaje wyeliminowany przez Big Boot! Zayn robi ponownie unik przed uderzeniem Swaggera... i wynosi go! Mamy Spike Brainbuster!!! Sami się nakręca, ale jego uwagę odwraca fakt, że za moment będziemy mieli kolejnego uczestnika walki!

#17 Chris Jericho

Y2J!!! Chris Jericho dołącza do walki! Lionheart wbiega do ringu i wstaje naprzeciw zaskoczonemu Zaynowi. Chris najpierw coś mówi do Sami'ego... a po chwili częstuje go Backhand Chopem! Y2J ciska rywala Irish Whipem na liny... a potem przeskakuje nad min! Zayn ponownie odbija się od lin... i przeskakuje nad Jericho! Po chwili mamy jednak Flying Forearm Smash od Y2J'a! Chris wykorzystuje moment... i mamy Lionsault!!! Jack odwraca Jericho... ale po chwili mamy Codebreaker, po którym Swagger wypadł z ring, zostając wyeliminowanym z walki! Chris wraca do Sami'ego i podnosi go, ale ten... odpowiada Knife-Edge Chopem! Do tego mamy Jawbreaker! Zayn ryzykownie wskakuje na szczyt narożnika! Jericho jednak w odpowiednim momencie dopada go i atakuje Backhand Chopem! Do tego... sam też wchodzi na szczyt cornera i chwyta rywala pod Suplex!!! Czy to możliwe?! Superplex ze szczytu narożnika! Ale chwila... czas na kolejnego zawodnika!

#18 Dolph Ziggler

Ziggler!!! Dolph wbiega do ringu i od razu atakuje podnoszącego się Jericho Fame-Ass-erem! The Show-Off widzi leżącego Zayna i atakuje go Elbow Dropem. Dolph powtarza kilka razy akcję, a publiczność odlicza każdy atak, aż do dziesięciu! Ziggler widzi, że w międzyczasie podnosi się Chris, więc ciska go Irish Whipem w narożnik. Dolph bierze rozbieg... na Stinger Splash! Ziggler atakuje Jericho kilkoma Punchami, a po chwili odchodzi kilka kroków, by ponownie ruszyć z szarżą... ale tym razem Chris zrobił unik przed Stinger Splashem! Do tego mamy Neckbreaker od Lionhearta! Jericho wraca do gry! Wynosi Zigglera... i mamy Powerbomb! Ale Chris nie przerywa uchwytu! Podnosi Dolpha... i mamy drugi Powerbomb! Po chwili po raz trzeci powtarza akcję! Tymczasem... czas na przedostatniego zawodnika!

#19 Alberto Del Rio

Del Rio przedostatnim uczestnikiem walki! Alberto wkracza do ringu... i od razu częstuje podnoszącego się Zayna Superkickiem! Jericho odwraca Meksykanina... ale ten zaskakuje go Low Kickiem, a do tego mamy Armbreaker! Ale... chwila to Ziggler się podnosi i mamy Sleeper Hold na Albercie!!! Ten... jednak zdołał zrzucić Dolpha na narożnik... a do tego wykonuje wspaniałe Enzuigiri! Co dalej? Podnosi się Jericho! Alberto rusza na niego... ale ten wyrzuca go Back Body Dropem na krawędź ringu! Chris odbija się od narożnika... i Dropkickiem eliminuje z walki Del Rio!!! Jericho, Zayn i Ziggler pozostali w tej walce! Podnosi się Sami, a Chris wynosi go na Suplex! Zayn jednak jakoś się wydostał i atakuje rywala Low Kickiem! Do tego mamy Cradle DDT! Kanadyjczyk już odczuwa trudy tej walki... a do tego nie widzi, że za nim podnosi się Ziggler! Mamy Zig Zag!!! Dolph podnosi Zayna... i eliminuje go z pojedynku! W walce pozostali Jericho i Ziggler! Ale chwila... czas na ostatniego zawodnika!

#20 Roman Reigns

Roman Reigns powraca!!! Samoańczyk był niewidziany od WrestleManii trzydziestej! Jericho i Ziggler już z trudem stoją, a Reigns świeży wkracza do ringu. Cała trójka spogląda na siebie i przez chwilę trwają w bezruchu. W końcu Jericho wzruszył ramionami... i ruszył na Zigglera! Częstuje go serią Punchów, a Reigns przygląda się wszystkiemu z niewzruszoną miną. Chris ciska Dolpha Irish Whipem na liny, ten odbija się... i przeskuje nad Jericho! Odbija się od lin... i wykonuje Dropkick na Y2J'u! Dolph w końcu rusza na Romana, ale ten kontruje Drop Toe Hold! Reigns czeka aż przeciwnik się podniesie, robi unik przed ciosem... i mamy Samoan Drop!!! Reignsa... zaskakuje Jericho wykonując Double Knee Backbreaker!!! Lionheart odbija się od lin... i mamy Lionsault... ale nie! Roman skontrował unosząc kolana!!! Jericho odczuł to i chwiejąc się wstał przy linach, co wykorzystuje Reigns... Dropkickiem przerzucając rywala przez liny!!! Roman odbija się od lin... i Spearem eliminuje z walki Jericho!!! Pozostali dwaj! Roman Reigns i Dolph Ziggler! Samoańczyk sygnalizuje kolejny atak uderzeniem z pięści w matę! Szykuje się Superman Punch... ale Dolph jakimś cudem zrobił unik!!! Do tego mamy Sitout Facebuster!!! Co szykuje The Show-Off?! Ziggler sygnalizuje kolejny atak! Czeka aż Reigns wstanie... i mamy Zig Zag! Dolph podnosi rywala i chce go wyrzucić, ale ten zatrzymuje się za pomocą lin na krawędzi ringu! Po chwili... mamy jednak Superkick i Reigns jest wyeliminowany!!! Dolph Ziggler nowym WWE Hardcore Championem!

Winner and new WWE Hardcore Champion: Dolph Ziggler

Dolph nie może uwierzyć, że udało mu się! Został Hardcore Championem! Ale chwila... brzmi muzyka Hulka Hogana!!! Hulkster jest w drodze na ring!!! W ręku ma pas WWE Hardcore Championship! Trybuny wybuchnęły wrzawą, a Ziggler uśmiechając się spoglądał na wkraczającego do ringu Hulka. Hogan pomógł wstać Dolphowi i wzniósł jego rękę ku górze w geście triumfu! "The Immortal" wręcza Zigglerowi pas mistrzowski, a sam sięga po mikrofon.

Hulk Hogan: Brawo bracie! Dokonałeś czegoś wielkiego zostając pierwszym WWE Hardcore Championem po powrocie tego tytułu mistrzowskiego! Jako Generalny Manager RAW is Hardcore mam zaszczyt Ci pogratulować osobiście i życzyć powodzenia na kolejnych galach przy obronie tego tytułu! Ale show dopiero się zaczyna! Jak się macie Hulkmaniacy?! Mam dla Was kilka ciekawych wieści! Po pierwsze dwudziestoosobowy Gauntlet Battle Royal Match o WWE Hardcore Championship, który jest za nami to nie jedyny dzisiaj pojedynek o pas mistrzowski! Wszystko to dlatego, że już wkrótce "Najsilniejszy Atleta Świata" Mark Henry będzie bronił tytułu interkontynentalnego przeciwko... "Wielkiej Czerwonej Maszynie" Kane'owi! Ponadto w Main Evencie dzisiejszej gali zawalczą wszyscy obecni mistrzowie! W jednej drużynie będą: Mr. Money in the Bank - Antonio Cesaro, WWE Champion - CM Punk, oraz U.S. Champion - Seth Rollins, a ich rywalami będą Tag Team Champions - The Uso's, oraz World Heavyweight Champion - John Cena! Będzie to elimination match! Na koniec mam coś jeszcze do powiedzenia! What'cha gonna do brothers when Hulkamania runs wild on you?!

Ponownie zabrzmiała muzyka Hogana i ten w swoim stylu opuścił ring.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Ależ noc nam się szykuje! Już poznaliśmy nowego Hardcore Championa, którym został Dolph Ziggler wygrywając 20-Man Gauntlet Battle Royal Match! Do tego Mistrz Interkontynentalny Mark Henry będzie bronił swojego tytułu mistrzowskiego przeciwko Kane'owi!

Jerry Lawler: A to nie wszystko! W Main Evencie dzisiejszego Raw is Hardcore zobaczymy wszystkich mistrzów w three on three tag team matchu! To dopiero będzie starcie!

Look in my eyes... what do you see?! CM Punk w drodze na ring!!! Realizator przypomina fragmenty walki Punka z Randym Ortonem o WWE Championship na Extreme Rules. Nowy Mistrz serdecznie witany przez publiczność dosyć powoli wchodzi do ringu, ale jest zadowolony z reakcji trybun. Best in the World wchodzi do ringu ze swoim tytułem mistrzowskim i sięga po mikrofon.

CM Punk: Mówiłem Wam, że to zrobię? No właśnie... dokonałem tego! Cholera udało mi się! Zostałem po raz trzeci Mistrzem WWE! Sam wciąż do końca nie wierzę, że pokonałem Randy'ego Ortona po niesamowitej bitwie. To co się działo w ringu i po za nim to była właściwie wojna! To było prawdziwe Three Stages of Hell! Kiedy skończyła się walka przepływało przez ze mnie kilka uczuć. Głównie dominowały mną szczęście... oraz ból. Noc nie spędziłem na świętowaniu. Musiałem udać się do szpitala. Dzisiaj myślałem, że nie stanę z łóżka. Jednak wziąłem się w garść i przybyłem tutaj dla Was! Bo tak robi prawdziwa "Twarz tej organizacji", oraz WWE Champion! Chcę z Wami celebrować mój sukces! Tymczasem jest mi to zabrane, bo... ktoś kto jest zupełnym idiotą lub idiotką stwierdził, że mam walczyć w dzisiejszym Main Evencie. Dlaczego Randy Orton dostał dzisiaj wolnę i może spokojnie odpoczywać, a ja ledwo poruszający się w tym ringu mam do cholery walczyć? Nie tak traktuje się nowego WWE Championa! Mam nadzieję, że w tej chwili ktoś z "góry" wyjdzie tu na ring i mi to wyjaśni! Śmiało, chyba nie chcecie, bym zabrał Wam cały czas antenowy stojąc tutaj i czekając?!

Punk wciąż czeka... a po chwili brzmi muzyka Stephanie McMahon! To Viceprezes WWE! Uśmiechnięta weszła do ringu trzymając mikrofon.

Stephanie McMahon: Punk, Punk, Punk... to cały dni! Jesteśmy zaledwie jeden dzień po zdobyciu przez Ciebie WWE Championship, a ty już chcesz, by organizacja spełniała wszelkie Twoje zachcianki! Co z Tobą Punk?! Nazywasz siebie "Best in the World", prawda? Czy nie powinieneś zatem walczyć w każdych warunkach i nie narzekać? Jako nowa "Twarz" WWE powinieneś przyzwyczaić się do ciągłego reprezentowania swojego tytułu mistrzowskiego. Czy nie o to Ci chodziło Brooks ? Pytasz się czemu Randy dzisiaj dostał wolne? Bo miał takie prawo! Jest byłym WWE Championem, "Viperem", "The Legend Killerem", "The Apex Pretadorem"...

CM Punk: Dość! Zanim wymienisz setkę ksywek Randy'ego to lepiej przystopuj i weź głęboki oddech, bo to co raz usłyszysz nie będzie miłe. Jak to jest być... największą suką w historii WWE? Czy reprezentowanie najważniejszego tytułu mistrzowskiego to także walka mając kontuzję, dzień po zdobyciu tego pasa? Czy już nie udowodniłem, że jestem najlepszy na świecie?!

Stephanie McMahon: Po pierwsze Punk... zamknij gębę! Już Ci jakiś czas temu mówiłam, że to ja jestem Twoją szefową, a nie na odwrót. Po drugie... jeżeli będę chciała to będziesz bronić tego pasa mistrzowskiego o każdej porze dnia i nocy! Jesteś arogancki, bezczelny...

CM Punk: Słysząc to wszystko z Twoich ust "szefowo" to te wyzwiska brzmią jak komplementy!

Stephanie McMahon: Nie przerywaj mi! Jeżeli jeszcze raz kiedykolwiek odezwiesz się do mnie w podobny sposób to dopilnuję tego byś jak najszybciej stracił ten pas mistrzowski, a potem być nigdy nie pojawił się na galach WWE!

Zabrzmiała muzyka Shane'a McMahona! COO nie ma zbytnio zadowolonej miny, zresztą podobnie jak Stephanie...

Shane McMahon: Obydwoje lepiej się uspokójcie, bo zachowujecie się jak dwoje dzieci kłócących się w piaskownicy! Punk... Twój udział w dzisiejszym Main Evencie to nie był pomysł Stephanie, a mój! Uznałem, że skoro to jest pierwsze w historii RAW is Hardcore to w jednej walce powinni wziąć udział wszyscy obecnie znaczący się zawodnicy! Dzisiejszy dzień to wielkie święto w historii WWE! Dlatego nie chcę już słyszeć jak się kłócicie! Ponadto Punku nie jest godne odzywanie się do swojej szefowej w ten sposób przez WWE Championa! Natomiast ty siostrzyczko nie zapominaj, że nie tylko ty masz władzę w WWE!

Stephanie McMahon: W porządku... ale chciałam przekazać jeszcze jedną, ważną rzecz w imieniu Randy'ego Ortona. Chcę Punku żebyś wiedział... że Randy na Over The Limit wykorzysta swój rewanż o pas WWE Championship! Ponadto... braciszku teraz kieruję te słowa też do Ciebie... wraz z Vincem McMahonem, Chairmanem WWE i moim ojcem ustaliliśmy stypulację tej walki! Będzie to Extreme Rules Match! Także Punku... życzę powodzenia, bo będzie Ci ono potrzebne!

Z głośników ponownie brzmi muzyka Stephanie i opuszcza ona ring! Punk jest wściekły, a Shane zaskoczony. Kiedy jego siostra wchodzi na stage'u, kłóci się z nią... Czas na reklamy!

Walka #2

AJ Styles vs Kurt Angle

Normal Match

http://s6.ifotos.pl/img/styles-vs_eenqwpa.png

Wracamy po reklamach, a obydwaj panowie już są w ringu. Sędzia daje znak na gong, a zawodnicy podają sobie dłonie w geście walki fair play. Ruszyli w klincz! Miotają się przez chwilę w zwarciu aż w końcu z inicjatywą wychodzi Kurt Angle i zapina boczny Headlock. AJ zdołał odepchnąć go na liny... i momentalnie powala Shoulder Blockiem! Fenomenalny odbija się od lin, przeskakuje nad rywalem, wraca... i nadziewa się na świetny Arm Drag! Od razu Kurt przechodzi do Chin Locku. Cyborg chce osłabić dźwignią przeciwnika. Ten jednak wstaje... i siłowo rozrywa submission, a po chwili częstuje oponenta znakomitym Enzuigiri! Mamy pin 1... 2... Kick Out! AJ odchodzi od rywala, by wziąć oddech, a Kurt powoli się podnosi. Jednak Styles atakuje Angle'a uderzeniem z łokcia w plecy. Następnie... wykręca przeciwnikowi rękę w Wrist Locku... i mamy Russian Legsweep! Do tego Fenomenalny dokłada Knee Drop... i przechodzi do przypięcia! 1... 2... Kick Out! Styles powoli chce rozpracowywać oponenta. Podnosi go... i ciska Irish Whipem w narożnik! AJ bierze rozbieg... i jest Corner Forearm Smash! Styles odchodzi kilka kroków, by ponownie ruszyć z szarżą... ale Kurt kontruje kopnięciem! Do tego mamy Shot-Arm Clothesline! Przypięcie... ale tylko one count! Angle podnosi rywala... i wyprowadza European Uppercut! Ten chwieje się... ale odpowiada Knife-Edge Chopem! Kurt za to atakuje Punchem w głowę! Angle wyprowadza serię uderzeń, chce cisnąć Irish Whipem rywala na liny... ale ten w ostatniej chwili wykręca Kurtowi rękę i wyprowadza uderzenie z kolana! Do tego mamy dwa Punche, Shoot Kick, Spinning Backflist... i Clothesline! Czyli tradycyjna kombinacja AJ Stylesa! Co dalej zrobi AJ? Fenomenalny... wspina się na szczyt narożnika! Czyżby jakaś akcja wysokiego ryzyka? Ale zaraz... Kurt się nagle podnosi i zdejmuje AJ'a z cornera Avalanche Belly to Belly Suplexem!!! Ależ akcja! Pin 1... 2... Kick Out! Kurt jakby nie mógł w to uwierzyć, ale już szykuje się do kolejnej akcji. Czeka aż AJ wstaje... i jest Olympic Slam!!! Ale nie! AJ wspaniale się wydostał i skontrował Arm Dragiem! Podręcznikowa kontra! Kurt wstaje za pomocą narożnika, a AJ rusza z szarżą! Jednak... zostaje Back Body Dropem wyrzucony na krawędź ringu! Styles utrzymuje się na apronie za pomocą lin i wyprowadza Kurtowi cios z łokcia w twarz! Fenomenalny szykuje się do ataku... i jest Springboard Forearm Smash!!! Styles się nakręca! Wynosi przeciwnika na Suplex... ale ten go jakoś przeciążył i wykonuje German Suplex! Kurt nie przerywa uchwytu... co oznacza drugi German Suplex! Do tradycyjnej kombinacji pozostał jeszcze jeden! Powoli się podnoszą... a w końcu AJ kontruje uderzeniami z łokcia! Styles szybko wskakuje na narożnik i szykuje się do akcji... ale Kurt przechwytuje go w locie i kontruje fenomenalnym Belly to Belly Suplexem! AJ z impetem upada plecami na matę, a Cyborg ma dla niego coś jeszcze! Wspina się na szczyt narożnika i odwraca się od ringu! To oznacza jedno... wspaniały Moonsault!!! Pin 1... 2... Kick Out!!! Ależ było blisko! Kurt czeka aż przeciwnik się podniesie... i jest! Jest Olympic Slam!!! Pin 1... 2... nie!!! Kick Out! Cyborg zdejmuje górną część stroju! To sygnalizuje jedno... Ankle Lock!!! Ankle Lock zapięty! Czy AJ odklepie? Stylses walczy z bólem! Robi wszystko, by przetrwać dźwignię! W końcu... wyrolował rywala i przeszedł do Calf Killer!!! Ależ odpowiedź! Teraz to Złoty Medalista Olimpijski jest w opałach! Ale chwila... co on robi?! Jakimś cudem znalazł sposób na zapięcie Ankle Locku w parterze!!! Cholera jasna! Jak się z tego wydostanie Styles? Czy się wydostanie?! AJ walczy z bólem! Nie daje się przeciwnikowi! W końcu... przedostał się na plecy i kilkoma kopnięciami rozerwał dźwignię Angle'a! Oh my... Obydwaj z trudem się podnoszą za pomocą lin. AJ... wynosi Kurta i wykonuje Brainbuster!!! Pin 1... 2... Kick Out! Holy Shit! Styles przeskakuje na krawędź ringu! Szykuje się akcja springboardowa! Stylin' Cra... ale nikogo nie ma w domu! Kurt w ostatniej chwili zrobił unik! Obydwaj wstają... i mamy Schoolboy Pin od Angle'a! 1... 2... Kick Out... i Roll-up Stylesa! 1... 2... Kick Out! Obydwaj wstają... i jest Discus Clothesline od Stylesa! Obydwaj stracili już dużo sił! AJ... wchodzi na szczyt narożnika! To oznacza jedno... Spiral Tap! Spiral Tap cholera jasna! Przypięcie 1... 2... Kick Out! Styles łapie się za głowę! Czy oni w ogóle skończą dzisiaj ten pojedynek? Obydwaj dają znakomity pokaz umiejętności! AJ wstaje... i wynosi Kurta tylko po to... by wykonać Styles Clash! Styles Clash! Pin 1... 2... Kick Out!!! Impossible!!! AJ'owi już brakuje pomysłów na pokonanie rywala! Podnosi powoli Kurta... i wyprowadza Knife-Edge Chop! Ten... odpowiada European Uppercutem! Ależ obydwaj mają serce do walki! Styles... wyprowadza Low Kick! Fenomenalny chce Irish Whipem cisnąć rywala na liny, ale ten odwraca akcję i to Styles odbija się od lin... by zainkasować Back Body Drop! Angle próbuje jeszcze wykrzesać z siebie resztki energii! Podnosi przeciwnika w Waist Locku... i jest German Suplex! Uchwyt nie zostaje przerwany, co oznacza... drugi German Suplex! I na dokładkę jest... trzeci German Suplex! Kurt ustawia się do akcji kończącej! Wynosi rywala na Olympic Slam... ale ten się wydostaje i mamy Roll-up z pinem!!! 1... 2... 3!!! Ależ rozstrzygnięcie!

Winner: AJ Styles (by pinfall)

AJ pomaga wstać Kurtowi i dziękuje mu za walkę. Publiczność kwituje to brawami. Angle opuszcza ring, a Styles bierze jeszcze mikrofon.

AJ Styles: Chcę bardzo podziękować Kurtowi za ten pojedynek. Mam nadzieję, że tą walką się po części Wam zrewanżowałem za wczorajszą przegraną z Bray'em Wyattem. Choć sam osobiście uważam, że tej walki nie przegrałem. Ten pojedynek nie rozegrał się tak jak powinien. Bray... wiem, że jesteś w budynku. Rusz swoje dupsko na ring!

DEEP! Widzimy na ekranie maskę Ericka Rowana, a po chwili też twarz Luke'a Harpera. W końcu kamera pokazuje samego Bray'a Wyatta.

Bray Wyatt: AJ Stylesie... "The Phenomenal One"... jesteś zadziwiający. Chciałeś walki na Extreme Rules, dostałeś ją. Pokonałem Ciebie w czysty sposób. Nie byłeś w stanie odpowiedzieć na mój Sister Abigail. I czego żądasz jeszcze AJ?

AJ Styles: Dobrze wiesz, że walka na Extreme Rules nie odbyła się na normalnych zasadach! Nikt inny nie powinien ingerować w nasze starcie. Dlatego mam dla Ciebie propozycję... za tydzień na RAW is Hardcore rewanż! Tym razem... Pojedynek w stalowej klatce! Żadnej ingerencji zewnątrz! Co ty na to Bray?

Bray Wyatt: Wiesz, że nie muszę akceptować Twojego wyzwania? Już raz Cię pokonałem! Jestem w stanie z Tobą wygrać niezależnie czy pomogą mi moi towarzysze, czy też nie. Są we mnie demony, które powodują, że na starcie w rywalizacji ze mną jesteś na przegranej pozycji! To ja mam moc, której ty nie jesteś w stanie opanować! To ja...

AJ Styles: Jeżeli jesteś w stanie mnie pokonać bez pomocy Twoich koleszków to udowodnij to! Ty i ja! Steel Cage Match za tydzień na RAW is Hardcore dwa! Powiedz tylko: tak, czy nie?!

Bray Wyatt: Tak... Akceptuję Twoje wyzwanie AJ. Ale jeżeli nikt z mojej strony ma nie ingerować w pojedynek to liczę na to samo z Twojej strony...

AJ Styles: Masz to jak w banku!

Zabrzmiała muzyka AJ Stylesa i ten zadowolony kiwał głową.

Michael Cole: Jerry szykuje nam się rewanż za PPV! AJ Styles kontra Bray Wyatt, tym razem na RAW is Hardcore za tydzień w stalowej klatce! To będzie się działo biorąc pod uwagę to co dzisiaj AJ pokazał w dzisiejszym pojedynku z Kurtem Angle!

Jerry Lawler: Dokładnie! AJ Styles mimo wczorajszej przegranej na Extreme Rules dzisiaj udowodnił, że wciąż jest w wysokiej formie! Bray nie będzie miał za tydzień łatwo. Choć trochę wątpię, że nie odbędzie się bez ingerencji Ericka Rowana i Luke'a Harpera.

Michael Cole: Też mam takie uczucie, ale o tym się przekonamy za tydzień! Tymczasem przyszedł czas na kolejny pojedynek o pas mistrzowski! Tym razem na szali Mistrzostwo Interkontynentalne, a tytułu będzie bronić "World's Strongest Man" - Mark Henry! Jego rywalem będzie... sam "Big Red Monster" - Kane!

Jerry Lawler: Pojedynek dwóch gigantów o pas mistrzowski! Czegoś takiego dawno nie było w WWE! Czy ktoś w końcu zatrzyma Kane'a, który w ostatnich miesiącach niszczy każdego kto popadnie? Przekonamy się już wkrótce!

Przenosimy się na backstage. Tam widzimy Renee Young, która... przeprowadzi wywiad z nowym WWE Hardcore Championem - Dolphem Zigglerem!

Renee Young: Witajcie WWE Universe! Wraz ze mną jest nowy WWE Hardcore Champion - Dolph Ziggler! Dolph... jak to jest wygrać pierwszą walkę w historii RAW is Hardcore, a do tego zdobywając pas mistrzowski?

Dolph Ziggler: Renee czuję się... wybornie! W końcu zdobyłem pas mistrzowski, a posiadanie tytułu Championa jest najważniejsze w karierze wrestlera! Wygrałem pojedynek, w którym udział brało też dziewiętnastu innych zawodników. Ostatni raz tak wspaniale się czułem, gdy zdobyłem World Heavyweight Championship!

Renee Young: WWE Hardcore Championship wraca po kilkunastu latach. To chyba jeszcze tylko podnosi rangę Twojego sukcesu?

Dolph Ziggler: Tak. To powoduje, że teraz inni muszą zacząć mnie bardziej cenić. Miałem w swojej karierze lepsze i gorsze chwile... ale wczoraj sobie uświadomiłem, że mija rok odkąd posiadałem jakikolwiek pas mistrzowski. Ucieszyłem się z szansy zdobycia WWE Hardcore Championship. Myślę, że teraz to pomoże mi wrócić do elity.

Renee Young: Czyli czujesz się teraz pewniejszy siebie?

Dolph Ziggler: Owszem czuję się pewniejszy siebie, a przede wszystkim ponownie poczułem smak zwycięstwa w ważnym starciu co podnosi, nieco nadszarpnięte w ostatnim czasie moje, ego. Jako WWE Hardcore Champion "The Show-Off" w końcu pokaże na co go stać!

Renee Young: Dziękuję za wywiad!

Zostajemy na backstage'u. Widzimy idącego Deana Ambrose'a. The Street Dog chce otworzyć drzwi locker roomu, ale gdy pociąga za klamkę... ktoś pchnął z całej siły drzwi i Ambrose się przewrócił! To Roman Reigns stoi przed wejściem do jego szatni!

Roman Reigns: Tęskniłeś?

Ambrose próbuje rzucić się na Reignsa, ale ten go chwyta i wrzuca prosto do szatni. Obydwaj rozpoczynają brawl! Zwycięsko wychodzi z jego Roman, który po kilku Punche'ach zaatakował Gut Kickiem... i wyprowadził Powerbomb prosto w szafę z ciuchami!!!

Roman Reigns: Believe in The Shield... pamiętasz to? Pamiętasz jak nas nazywano? "The House of Justice"! Jak witać z naszej trójki tylko ja teraz będę musiał postępować sprawiedliwie. Mam Tobie jedno do przekazania... nigdy więcej nie próbuj oczerniać Romana Reignsa. Bo to... źle się kończy.

Reigns uderzył jeszcze z liścia Ambrose'a i opuścił pomieszczenie.

Wracamy na arenę... a ze stage'u buchnęły płomienie co oznacza walkę z udziałem Kane'a! "Wielka Czerwona Maszyna" jest w drodze do ringu, a przed nią pojedynek o Mistrzostw Interkontynentalne! Kane od kilku tygodni budzi prawdziwy strach. Jest niepokonany od powrotu w masce po WrestleManii trzydziestej. Czy Mark Henry jest w stanie go pokonać? To się okaże za chwilę, bo... już brzmi "Somebodies Gonna Get It!". "World's Strongest Man" zmierza do ringu. Co ciekawe... zebrał pozytywną reakcję publiczności! Czyżby WWE Universe w tym starciu byli za Markiem Henrym?

Walka #3

Mark Henry© vs Kane

Normal Match for intercontinental Championship

http://s2.ifotos.pl/img/henry-vs-_eeenwex.png

Mamy gong! Obydwaj podchodzą do siebie i spojrzeli sobie w oczy. Mark kiwa głową, a Kane niewzruszony patrzy na rywala. W końcu... Henry odpycha wściekle rywala! Kane karci go za to potężnym podbródkowym! Mark upada, a Big Red Machine dopada go serią kopnięć. Kane podnosi przeciwnika... i Irish Whipem ciska w narożnik. Tam Henry ponownie inkasuje serię sierpowych. Kane chwyta Marka... i uderza jego głową o corner obok. Kolejny potężny podbródkowy... i kolankiem Kane przyciska oponenta do narożnika, dopóki sędzia nie jest zmuszony do ingerencji i przerwania akcji. Kane podnosi Marka... a ten kontruje kopnięciem i wyprowadza Headbutt! Henry ciska Irish Whipem rywala na liny, ten odbija się... i niespodziewanie atakuje Flying Clotheslinem! Ulubiony Demon Diabła wynosi Marka... i wykonuje Scoop Slam! Pin 1... 2... Kick Out. Kane chce pomęczyć oponenta, więc zapina boczny Headlock w parterze. Henry'emu udaje się podnieść i kontruje uderzeniami z łokcia. Wydostaje się z dźwigni i rusza, by odbić się od lin... ale Kane pozbywa się go z ringu Clotheslinem! Big Red Machine rusza za rywalem i ciska go prosto w metalową rurę od narożnika. Kane rusza do stołu komentatorskiego... i rozbiera stół! Co siedzi w jego głowie? Big Red Monster wraca do przeciwnika... a ten niespodziewanie wyprowadza mocny cios w głowę! Kane jednak ponownie odpowiada potężnym podbródkowym! Pretendent do tytułu resetuje licznik sędziego. Podchodzi do Marka... i wrzuca go na stół komentatorski! Obydwaj wstają na stole... a Kane chwyta Marka Henry'ego za gardło!!! Czy to będzie Chokeslam?! Czy Kane zniszczy stół?! Ale chwila... World's Strongest Man łapie za rękę Kane'a i odciąga ją wykorzystując swoją siłę! World's Strongest Slam prosto w stół!!! Stół zniszczony! Holy Shit! Sędzia doliczył już do sześciu, więc Mark wraca do ringu. Czyżby w taki sposób chciał utrzymać pas? Przez wyliczenie przeciwnika? Mamy już siedem! Osiem... Kane nagle się podnosi w stylu swojego brata - The Undertakera! Mark wygląda na przestraszonego, a Kane wraca do ringu! Od razu Mistrz Interkontynentalny zasypuje go serią kopnięć. Mark przypina Kane'a! 1... 2... Kick Out! Henry wściekły podnosi przeciwnika i ciska go na liny. Ten odbija się... i zaskakuje pochylonego Marka Running DDT!!! Przypięcie 1... 2... Kick Out! Obydwaj się tak łatwo nie poddają! Chwila... Kane wspina się na szczyt narożnika!!! Szykuje się akcja z top rope. Wielka Czerwona Maszyna czeka aż rywal wstanie... i jest Flying Clothesline! Kane sygnalizuje Chokeslam! Czy tym razem się uda?! Mark wstaje... a Kane chwyta go za gardło! Jest Chokeslam!!! Pin 1... 2... Kick Out!!! Kane się podnosi i przejeżdża palcem po swoim gardle sygnalizując finish! Ulubiony Demon Diabła... wynosi Marka Henry'ego! Jest Tombstone Piledriver!!! Pin 1... 2... 3! Mamy nowego Mistrza Interkontynentalnego!

Winner and new Intercontinental Champion: Kane

Stało się! Kane wygrał pas mistrzowski, ale sam też ucierpiał w tej walce. Wielka Czerwona Maszyna swoim tradycyjnym gestem i wybuchem płomieni ognia celebruje zwycięstwo, po czym opuszcza ring. Natomiast Mark dosyć długo dochodzi do siebie po zainkasowanym Tombstone Piledriverze..

Michael Cole: Stało się! Mark Henry mimo iż wykonał World's Strongest Slam Kane'owi na stole komentatorskim to później już nie dał rady przetrwać kombinacji Chokeslam oraz Tombstone Piledriver, przez co stracił swoje Mistrzostwo Interkontynentalne!

Jerry Lawler: Przyznam, że przez pewien moment uwierzyłem w możliwość wygranej Marka Henry'ego w tym pojedynku. Ale Kane ma w sobie teraz taką moc destrukcji jakiej nie posiada nikt inny! Ciekaw jestem kto powstrzyma tego gościa!

Michael Cole: Jeżeli Jerry jeszcze masz chęć oglądania destrukcji to za chwilę dostaniemy kolejną dawkę. Kolejny pojedynek olbrzymów Big Show kontra The Undertaker! Kogo jak kogo, ale "Deadmana" nie mogło zabraknąć na pierwszym RAW is Hardcore w dziejach WWE!

Reklamy

Słyszymy... dźwięk stłuczonego szkła! A to oznacza jedno... Stone Cold Steve Austin zmierza do ringu! "Teksański Grzechotnik" dosyć wolno idzie do kwadratowego pierścienia, ale nie ma co mu się dziwić. W końcu na Extreme Rules odbył niesamowitą bitwę z Danielem Bryanem. Co ma nam do powiedzenia SCSA?

Steve Austin: Jeżeli to co zobaczyliście wczoraj na Extreme Rules jest hardcorem to dajcie mi hell yeah! Jestem trochę poparzony... boli mnie kręgosłup... ... a do tego dzisiaj w nocy nie mogłem spać przez ból przeszywający całe moje ciało! Ale wiecie co? Jest mi z tym cholera jasna dobrze! Nie sądziłem, że to powiem... ale chcę podziękować Danielowi Bryanowi! Dzięki jemu poczułem się jak za najlepszych czasów, kiedy krew w WWE była na porządku dziennym, a tamtejsi wrestlerzy byli największymi sukinsynami jakich można było zobaczyć w tym biznesie. Przyznam, że przed naszą walką nie doceniałem Bryana. Uważałem, że obecni zawodnicy nie są w stanie zrobić tyle, by zadać ból przeciwnikowi, a jednocześnie być obojętnym na własny ból. Być może Daniel Bryan może być czołową twarzą tej organizacji. Jednak mam dla jego jedną radę... Jeżeli oglądasz mnie chłopie to lepiej postąp tak jak Ci mówię. Przestań wydawać te żałosne okrzyki "YES! YES! YES!" lepiej naprawdę poćwicz przy mikrofonie i przestań traktować WWE jako zabawę. To poważny biznes. A przetrwają tu tylko największe sukinsyny, takie jak ja! Mam nadzieję, że szybko wrócisz po kontuzji i postąpisz tak jak Ci radzę. Teraz wróćmy do mnie! Wczorajszy pojedynek uświadomił mnie w jeszcze jednej rzeczy. W tym roku kończę pięćdziesiąt lat. Prawdę mówiąc wracając do WWE miałem plan wystąpienia tylko na WrestleManii trzydziestej. A ja zawalczyłem jeszcze na Extreme Rules ryzykując już nieco nadszarpnięte swoje zdrowie. Wiem, że to co powiem może wydać się Wam zaskoczeniem... ale będąc już w takim wieku jak ja trzeba powiedzieć sobie szczerze: nie jest się wiecznie młodym. Skopałem w swojej karierze dupy najlepszym zawodnikom w WWE, oraz WCW! Hulkowi Hoganowi... The Rockowi... Triple H'owi... The Undertakerowi... Zdobywałem w swojej karierze najważniejsze tytuły mistrzowskie takie jak WWE Championship... Intercontinental Championship... Tag Team Championships... Uwielbiam Was sukinsyny! Wiem, że WWE poradzi sobie bez ze mnie. Chciałbym stoczyć jeszcze wiele walk... ale już raz odchodziłem obiecując sobie, że nigdy więcej nie stanę w ringu jako zawodnik. Jednak wiem, że już nikomu nie mam nic do udowodnienia, a tym bardziej sobie! Jestem Stone Cold Steve Austin! The Texas Rattlesnake! Toughest Son of a Bitch in the WWE! Zrobiłem w swoim życiu wiele głupich rzeczy, ale się też sporo nauczyłem. A WWE zostanie w moim sercu do końca świata i jeden dzień dłużej! Być może kiedyś tu wrócę już w innej roli... Ale już nigdy więcej nie zawalczę! Chciałbym Was prosić jeszcze jedną rzecz... Jeżeli Stone Cold Steve Austin jest dla Was największym sukinsynem w historii WWE to dajcie mi gromkie hell yeah! And That's The Bottom Line's... Cause Stone Cold Said So!

Ostatnie słowa wszyscy na trybunach wypowiedzieli niczym echo. Brzmi muzyka Stone Colda, a ten jest żegnany owacjami na stojąco przez wszystkich fanów, a także pracowników WWE i komentatorów!

Well its the Big Show! "Największy Atleta Świata" w drodze na ring! Przed nim starcie z nie byle jakim rywalem, bo z The Undertakerem! Big Show ma niezbyt miłe wspomnienia ze starć z "Deadmanem", bo obydwaj spotkali się w jednym ringu na WrestleManii dziewiętnastej, a Show mimo iż miał pomoc w postaci A-Traina, to we dwóch nie zdołali pokonać Takera. Jak będzie dzisiaj? GONG! Światła zgasły. The Undertaker w drodze na ring! Jak zwykle jego wejście wywołuje duże ciarki...

Walka #4

Normal Match

Big Show vs The Undertaker

http://s6.ifotos.pl/img/big-show-_eeeqapw.png

Obydwaj przyglądają się sobie z daleka. Byli tag team partnerzy podeszli do siebie i spojrzeli sobie w oczy. W końcu... Big Show nie wytrzymał i uderzył z liścia Takera! Ten odpowiedział potężnym podbródkowym, aż Paul upadł. Show szybko się podnosi, a Deadman Irish Whipem ciska go w narożnik i tam zasypuje nawałnicą Punchów. W końcu Big Show kontruje nieczysto wkładając palec w oko rywala. Taker odchodzi od niego... a ten atakuje Shoulder Blockiem! Największy Atleta Świata chce osłabić przeciwnika, więc... zapina boczny Headlock w parterze. Phenom zdołał wstać bez większych problemów i zaczął kontrować uderzeniami z łokcia. Undertaker wydostał się z dźwigni i odbił się od lin... by wykonać Running DDT na rywalu! Pin 1... 2... Kick Out! Big Evil spokojnie i powoli wstaje oraz podnosi oponenta w Wrist Locku. Undertaker... wchodzi i spaceruje po trzeciej linie! Mamy Old School!!! Taker sygnalizuje Chokeslam! Czeka aż przeciwnik się odwróci... i chwyta go za gardło! Ale... Big Show także chwyta go za gardło!!! Próba sił... który okaże się silniejszy?! Taker wolną ręką chwyta rękę Big Showa... i rozrywa uchwyt! Wight nie może w to uwierzyć! Undertaker atakuje Gut Kickiem... i wynosi Showa na Last Ride!!! Ten jednak okazał się zbyt ciężki i natychmiast wydostaje się z opałów. Odbija się od lin... i mamy Spear!!! Przypięcie 1... 2... Kick Out! Show jest wściekły! Staje przy narożniku i sygnalizuje WMD!!! Jednak... nagle mamy Kip-up Takera!!! Big Show patrzy jak Deadman wstaje jakby nic nie zainkasował. The World's Largest Athlete rusza z Puchami na korpus rywala, a do tego dodaje Headbutt... ale to nie robi na nim wrażenia! Phenom wrzuca przeciwnika do narożnika i atakuje go serią strike'ingowych Punchy! Taker... wynosi Big Showa na bark! Mamy Snake Eyes! Big Evil odbija się od lin... Running Big Boot! Undertaker sygnalizuje Chokeslam! Czeka aż rywal się podniesie. Rusza... ale mamy KO Punch zniką!!! Przypięcie 1... 2... Kick Out!!! Jak?! Big Show nie może w to uwierzyć! Wstaje... i w stylu Undertakera sygnalizuje Chokeslam!!! Czy Największemu Atlecie Świata się to uda?! Podnosi Deadmana... i chwyta za gardło! Wyniesienie... ale ten kontruje niespodziewanie wyprowadzając DDT! The Undertaker odbija się od lin... i mamy Leg Drop! Pin 1... 2... Kick Out! Takerowi chyba powoli kończy się cierpliwość. Sygnalizuje finisz tego pojedynku! Wynosi Big Showa... i jest Tombstone Piledriver! Ale to chyba nie wszystko... mamy zapięte Hell's Gate! Hell's Gate zapięte! Big Show stara się walczyć z bólem... ale wychodzi mu to dosłownie przez chwilę, bo momentalnie odklepuje! Undertaker wygrywa kolejną walkę!

Winner: The Undertaker (by submission)

Michael Cole: Stało się! Big Show nie wytrzymał Hell's Gate i odklepał! The Undertaker notuje kolejne zwycięstwo i chyba kwestią czasu jest jego walka o jeden z głównych pasów mistrzowskich.

Jerry Lawler: Deadman zwycięża, ale przed jego walką byliśmy świadkami jeszcze jednego, ważnego wydarzenia! Stone Cold Steve Austin ogłosił, że już nigdy więcej nie zawalczy w ringu WWE!

Michael Cole: Stone Cold ma swoje lata, ale przyznam, że jego ogłoszenie mnie trochę zszokowało. Nie przypuszczałem, że tak krótko będziemy go oglądać po jego powrocie...

Jerry Lawler: Dzisiejsze RAW is Hardcore jest naprawdę wyjątkowe, a przed nami danie główne! Three on three elimination tag team match! Mr. Money in the Bank - Antonio Cesaro zawalczy w jednej drużynie z WWE Championem - CM Punkiem, oraz U.S. Championem - Sethem Rollinsem! Naprzeciwko ich staną Tag Team Champions - The Uso's, oraz World Heavyweight Champion - John Cena! Będzie się działo!

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #1

Part 2

Main Event

Three on three tag team elimination match

Antonio Cesaro&CM Punk&Seth Rollins vs The Uso's&John Cena

http://s6.ifotos.pl/img/ttpngpng_eewrhsh.png

Wszyscy zawodnicy już są w ringu, a zaczynają... Antonio Cesaro i Jey Uso! Rozpoczęli od zwarcia. Z klinczu lepiej wychodzi Mr. Money in the Bank, który przepycha rywala do narożnika i tam częstuje go European Uppercutem. Cesaro chce cisnąć Jey'a w przeciwległy corner... ale ten odwraca akcję i to Antonio ląduje przy narożniku. King of Swing inkasuje Running Forearm Smash. Do tego... mamy Northern Lights Suplex! Pin... ale tylko one count! Jey robi zmianę z Jimmym. Obydwaj podnoszą Cesaro... i Hotshot w liny! Ponadto jest też Backbreaker dla Antonio. Jimmy przypina 1... 2... Kick Out. Antonio wstaje przy narożniku... a Uso ma dla niego Stinger Splash! Jimmy odchodzi kilka kroków, by wziąć rozbieg. Rusza z szarżą... ale Cesaro robi unik i wykonał zmianę z CM Punkiem! Ten jakby nie był zadowolony z tego faktu. Powoli przechodzi przez liny i pokazuje sędziemu, że nie jest w stanie walczyć. Z kolei... Cena zachęca Jimmy'ego do zmiany. Ten przez chwile się waha, ale w końcu robi zmianę. John nakręcony wchodzi do gry i czeka aż Punk ruszy na niego. Jednak chwila... Cena pokazuje, że ma jakiś pomysł. Zaczął... opuszczać ring! Trybuny na niego gwiżdżą, a sędzia zaczyna wyliczać. John zabiera swój pas mistrzowski i z nim odchodzi, przy okazji pokazując wszystkim "You Can't See Me!". Punk wzruszył ramionami i zrobił zmianę z Sethem Rollinsem. Cena sam siebie wyeliminował, a do walki wraca lekko zdenerwowany Jey Uso. Mamy klincz. Lepiej wychodzi z niego Rollins, który zapina boczny Headlock. Jey go odpycha na liny, ten odbija się i przeskakuje nad Samoańczykiem... by za chwilę powalić go Dropkickiem! Architekt nie przerywa natarcia. Podnosi oponenta i ciska go do narożnika... tylko po to, by potraktować Corner Forearm Smashem! Seth chce wysłać Uso w przeciwległy corner... ale ten odwraca akcję! Wykorzystuje moment... i robi zmianę z Jimmym! Jey... atakuje Stinger Splashem! Rollins chwiejąc się odszedł od narożnika... ale inkasuje jeszcze Double Superkick od braci Uso's! Przypięcie 1... 2... 3! Rollins wyeliminowany! Stan rywalizacji się wyrównuje! Cesaro i Punk popatrzyli na siebie, a Best in the World zachęcił Antonia, by wszedł do walki. Mr. Money in the Bank chcąc nie chcąc wchodzi na pole bitwy. Sygnalizuje chęć klinczu... ale zaskakuje rywala uderzeniem z kolanka. Do tego Uppercut. Jakby tego nie było mało... Bridging Fallaway Slam! Oponent powalony... a Antonio sygnalizuje kolejną akcję! To Cesaro Swing! Publiczność oczywiście odlicza wszystkie obroty... aż dochodzi do dziesięciu! Mr. Money in the Bank jest przygotowany i nakręcony, by wykończyć rywala! Ale chwila... CM Punk klepie go w plecy robiąc zmianę! Punk wynosi Jey'a na barki, a zaskoczony Antonio obserwuje GTS od Best in the World! Pin 1... 2... 3! Pozostał sam Jimmy na Cesaro i Punka! Brooks odwraca się do swojego tag team partnera, by wykonać zmianę... ale... what?! Antonio wykonuje na Punku Neutralizer!!! Cesaro opuszcza ring, a Jimmy przypina Punka 1... 2... 3!!!

Winners: John Cena&The Uso's

Kto by się spodziewał?! Jey dołącza do Jimmy'ego i obydwaj świętują zwycięstwo. Tymczasem Cesaro gdzieś zniknął, a Punk obolały próbuje dojść do siebie. Jest wściekły. Zabiera swój pas od sędziego... co?! Brzmi ponownie theme song Antonio Cesaro!!! Nie... on ma w ręku swoją walizkę Money in the Bank! Uśmiechnięty wchodzi z nią do ringu i wręcza sędziemu!

Justin Roberts: Ladies and gentlemans... Antonio Cesaro realizuje kontrakt z walizki Money in the Bank na walkę o pas WWE Championship!

Wszyscy są w szoku! CM Punk obolały stanął przy narożniku, a Cesaro przygotowuje się do kolejnej walki!

Cashing Money in the Bank contract for WWE Championship

CM Punk vs Antonio Cesaro

http://s6.ifotos.pl/img/mitbpng_eewxpee.png

Sędzia daje znak na gong! Punk bardzo powoli rusza na Cesaro, co ten wykorzystuje atakując go nawałnicą uderzeń z pięści w plecy! Antonio ciska Punka na liny... by po chwili go wyrzucić go góry i zaatakować Very European Uppercutem! Jakby tego było mało... mamy ponownie dzisiejszego wieczoru Cesaro Swing! Tym razem można zauważyć, że publiczność tak wrzawo nie reaguje przy tej akcji jak w poprzedniej walce. Antonio kończy akcję... i sygnalizuje finishera! Punk nie ma sił wstać... a Cesaro go wynosi i mamy kolejny Neutralizer! Pin 1... 2... 3! Mamy nowego WWE Championa!

Winner and new WWE Champion: Antonio Cesaro

Co za noc! Antonio Cesaro celebruje swój pierwszy tytuł Mistrza WWE! Punk wciąż nie może dojść do siebie, nawet lekarze weszli do ringu, by zobaczyć co się z nim dzieje. A Antonio... Antonio otwiera nowy rozdział w swojej karierze!

Zaglądamy na backstage, gdzie widzimy wędrującego z pasem mistrzowskim Johna Cenę. World Heavyweight Champion zadowolony z siebie gwiżdże idąc do swojej szatni. Nagle... jakaś postać w bluzie z kapturem atakuje Cenę krzesłem od tyłu! Ta osoba odrzuca krzesełko, podnosi Johna... i wykonuje Codebreaker! To oznacza tylko jedno! Po zdjęciu kaptura okazuje się, że tą osobą jest Chris Jericho! Y2J bez słowa opuszcza obolałego Cenę. Czy to oznacza jakieś wyzwanie dla Mistrza Świata Wagi Ciężkiej? Przekonamy się w następnym RAW is Hardcore!

Debiut Kevina Steena przeniesiony na następny odcinek. Ogółem wiem, że może to nie było najlepsze RiH, ale myślę, że takim bum na sam koniec Wam to wynagrodziłem :)

Raw Is Hardcore się pojawiło więc trzeba skomentować.

- Pierwsza walka długa i przyznam się ze jej nie czytałem chociaż cieszy wygrana Zigglera.

- Później pojawił się CM Punk. Dobry segment i no i pojawiła się Stephanie i wtedy już mi się zdawało że coś planują. No i pojawienie się drugiego z Mcmahonów i ustalenie walki między Punkiem a Ortonem w No Holds Barred. Zapowiada się fajne starcie

- Następnie walka dwóch przegranych z Extreme Rules wygrane przez Stylesa z czego się bardzo ciesze. Następnie wypowiedź AJ i kolejne świetne starcie się szykuje z tydzień.

- Następnie czekał nas wywiad z nowym mistrzem Hardoce Dolphem Zigglerem. Mam tylko nadzieje z Ziggler tak szybko pasa nie straci.

- Później mamy atak na Deana Ambrose'a. Szykuje nam się starcie między byłymi członkami The Shield.

- Następnie walka między o pas mistrzowski. Skoda że Heniek stracił pas, ale zobaczymy jak Kane sprawdzi się w roli mistrza.

- Następnie pojawienie się w ringu Steve'a. Bardzo dobry segment, szkoda tylko że nie zobaczymy już Steve'a w akcji.

- Następnie starcie między Showem a Takerem. Starcie miało tylko podkreślić dobrą pozycje Deadmana.

- No i Main Event. Nie zdziwiło mnie odwróczenie się Cesaro od Punka tylko szkoda że Punk trzymał pas tak krótko. No to się chyba szykuje Triple Treat Match na Over The Limit i mam nadzieje że Punk odrzyska mistrzostwo.

- No i szok na sam koniec. POWRÓT Y2J! Dobrze zastąpiło to debiut Kevina chociaż szkoda że go nie było, ale poczeka się RIH 2. A co do Chrisa to mam nadzieje że pokona Johna na Over The Limit, gdyby doszło do ich walki.

Pierwsze Raw Is Hardcore wyszło dobrze. Minusy to brak Kevina i według mnie strata przez Punka pasa mistrzowskiego. Ale duży plus za powrót Chrisa. Czekamy na Raw Is Hardcore #2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 439 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 803 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 810 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024