Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skomentuję Ci ostatni odcinek, bo komentarze zawsze dają kopa do pracy.

- zaskoczył mnie wynik pierwszej walki, ale...pozytywnie. Na prawdę nigdy bym się nie spodziewał, że dasz Rowanowi (który jest uważany za najsłabsze ogniwo Wyatt'ów) wygrać nad AJ Stylesem. Jedyne co kuje w oczy to ten finisher Rowana, czyli...Running Splash. Lepiej by wyglądało gdybyś dał mu jakiś inny finisher, nie wiem, może Chokeslam, czy jakiś zmodyfikowany Powerbomb?

- segment Punka i Ortona był całkiem spoko, ale zabrakło mi w nim tej iskry, która była w segmentach The Rocka i Takera. Wierze jednak, że ten feud się jeszcze rozkręci, bo masz pod niego solidne fundamenty. Możesz przecież odwołać się do przeszłości, lub pójść całkiem nową drogą, jednym słowem, będzie ciekawie.

- masz już jakieś podwaliny pod feud Ceny z Takerem, ale wolałbym byś zostawił to na WM'kę 31. Jednak, nie wiem czy będziesz tworzył tak długo, więc ten feud powinien być u Ciebie na pierwszym planie, bo w końcu to dwie największe, i najbardziej zasłużone gwiazdy w historii WWE!

- Shane MacMahon jako nowy CCO, to zawsze jakiś powiew świeżości. Pewnie do czasu powrotu Triple H'a jego rola ograniczy się do tej przed Main Eventem, czyli wejdzie, coś poględzi i pójdzie, ale mi to tam pasuje. Ciekawe tylko, kiedy powróci The Game, i czy znowu dostaniemy walkę dwóch teamów, czy może obaj panowie spotkają się w walce 1 vs 1.

- Daniel Bryan vs Stone Cold to coś, na co zawsze patrzy się z ciekawością. Myślałem, że Autsin pójdzie na Punka, ale jednak zaskoczyłeś (znowu pozytywnie) i jednak Texański Sukinsyn poszedł na brodacza. W jednym z newsów pisałeś, że Stone Cold, ma jeszcze mocniej wypromować Daniela, ale mam jednak nadzieję, że to zasłona dymna i ostatecznie Steve Austin wygra z Bryanem i pójdzie na Punka.

Aha, na koniec chciałbym coś powiedzieć o Twojej twórczości, tak ogólnie. Uważam, że potrafisz zainteresować czytelnika, i nie potrzebujesz do tego Bóg wie jakich długich gal, więc za to na pewno duży plus. Dodatkowo Twoje WWE różni się od tych pozostałych, więc na pewno będę tu zaglądał i jeśli będę miał czas, to możesz liczyć na mój komentarz, tymczasem...God Lock!

211437251853627083cc668.jpg

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

*AJ Styles vs. Erick Rowan

Fajna walka i muszę powiedzieć, że bardzo mnie zaskoczyłeś, ponieważ myślałem, że to Styles wygra, a tu proszę bardzo, jest zupełnie inaczej. Fajnie, że dałeś mu powalczyć, a nie tylko Bray'owi w singlowym pojedynku. Ich feud zdecydowanie dalej się toczy, na razie jest ciekawie!

*Segment CM Punka i Randy'ego Ortona

Średni był trochę ten segment, muszę przyznać. Spodziewałem się, że dasz im jeszcze trochę bardziej się wypowiedzieć, no i jakoś mi nie podchodziły ich słowa. A no i brawo za świetny pomysł, jakim jest Three Stages of Hell Match!

*Alberto del Rio vs. Jeff Hardy

Dobrze, że wygrał Jeff, chociaż nie można było spodziewać się jakiegoś innego rozwiązania. Enigma przechodzi dalej w turnieju i ciekawe będzie to, kto wygra i zawalczy z Johnem Ceną! Bray Wyatt vs. AJ Styles na Extreme Rules, można było się tego spodziewać, a teraz tylko czekać na stypulację, którą mam nadzieję, że dodasz :)

*Wypowiedź Johna Ceny

Podobał mi się ten krótki segment w którym Cena się trochę wypowiedział! Według mnie idealnie podkreśliła jego obecny charakter, no i jak na heela przystało nie obawia się swojego kolejnego przeciwnika, a zdecydowanie powinien :D

*Flying Warriors vs. The Real Americans

Czyżby zazdrość Swaggera za to, że jego Tag-Team partner jest Mr. Money in the Bank doprowadziła do upadku Real Americans? Myślę, że może to wyjść, a główną osią tego feudu będzie właśnie walizka Cesaro, Obecnie jednak, po kolejnej wygranej, nie przeczuwam ich rozpadu :)

*Segment ze Steve Austinem i Danielem Bryanem

Po zeszłotygodniowym ataku na American Dragonie, Stone Cold musiał się wypowiedzieć. Powód był prosty, aczkolwiek ma drugie dno - ponieważ według niego, to przez takich jak Bryan, WWE spada na psy. Podobał mi się ten segment, zdecydowanie lepszy od segmentu Punka i Ortona. Street Fight Match na Extreme Rules? Świetny pomysł! :-)

*Mark Henry vs. Wade Barrett

Walka stosunkowo krótka, mająca na celu początek feudu Kane'a z Henrym. Zobaczymy co z tego wyjdzie już na kolejnej gali, a Big Red Monster powraca w masce!

*Segment rodzeństwa McMahonów

Oj widać, że pomiędzy Stephanie i Shanem relacje nie układają się i to zdecydowanie widać. Podoba mi się to w jaki sposób lekceważą oni Shane'a, ah czekam na powrót Triple H'a i wtedy wyżyje się on na nim :D

*Edge vs. Christian

Walka byłych Tag-Team partnerów, którzy na całe szczęście pogodzili się tuż po pojedynku. Wygrywa Rated R Superstar i mam dziwne przeczucie, że to właśnie on wygra turniej, albo przegra i wraz z Kapitanem Charyzmą, stworzą Tag-Team i spróbują zdobyć tytuły mistrzowskie.

*Ważna wypowiedź Shane'a McMahona

Zdecydowanie najważniejszy moment Raw, ze względu na niej, że od tej pory dużo się zmieni. Raw is Hardcore? Mi nazwa pasuje, a wszystko rozpocznie się po Extreme Rules! Powrót WWE Hardcore Championship? Dobrze, że nie z zasadą 24/7, ponieważ byłoby by wtedy zdecydowanie za dużo chaosu. Main Event będzie NO DQ Matchem, bardzo dobry pomysł, na pewno urozmaici to ten pojedynek :-)

*John Cena vs. The Undertaker

Ooo, tak jak wspominał Taker, rusza on na drogę zdobywania tytułów, poprzez pokonanie Ceny! Czy w jakiś sposób wtargnie do walki o pas Wagi Ciężkiej? Pożyjemy, zobaczymy. Już widać, że Raw is Hardcore powoli pojawia się - obaj zawodnicy krwawili, oj czekam na Raw po Extreme Rules!

Raw podobało mi się, choć miało swoje słabsze momenty, ale była to zdecydowana mniejszość. Utrzymujesz solidny poziom pisania gal, a na pewno widać poprawę. Życzę ci powodzenia w dalszym pisaniu!

3930159675357f7ecdcc03.jpg

Nareszcie przywiało mnie do twojego diary, wybacz że pominę WM-kę i zajmę się RAW #11, ale jeżeli dotrzymasz obietnicy, to już jutro pojawi się nowe RAW a nie chcę być aż tak bardzo do tyłu :D

Pierwsza walka i od razu niespodzianka, Rowan wygrywa i to w miarę czysto ;) Fajnie prowadzony feud, ciekawe jak się dalej rozwinie.

Niezły segment Punka z Ortonem, chociaż dla mnie Punk na początku nie brzmiał jak Punk, ale dalej już wrócił na właściwe tory. Końcówka segmentu dynamiczna, kilka zwrotów akcji, tym razem Punk wychodzi zwycięsko, i wydaje mi się że feud też zakończy się jego zwycięstwem.

Hardy wygrywa walkę. Teraz wszystko zależy od tego jak go poprowadzisz, ja rozważałem jego powrót w moim diary, ale doszedłem do wniosku, że nie wiedziałbym jak go poprowadzić, ale powinieneś dać radę ;)

Krótka wstawka z Wyattem, całkiem dobra, chyba tylko tyle mogę o niej powiedzieć, ale nie ze względu że jest słaba, tylko że był to monolog Braya ;)

Kolejny monolog, tym razem Ceny. Dobry, ale moją uwagę zwróciło coś innego o czym powiem w kolejnym akapicie ;)

Po wypowiedzi Ceny była od razu walka. Cena mówił w ringu, i zaraz po nim konfrontacja w kwadratowym pierścieniu, mogłeś to oddzielić wypowiedziami komentatorów jak po segmencie Orton-Punk i dopiero dać walkę, albo dać po speechu ceny promo. Według mnie wyglądałoby to trochę lepiej, ale może tylko ja zwracam na to uwagę :D

Szykujesz rozpad w Real Americans? Może być ciekawie. Może nie jest to materiał na jakiś genialny feud, ale na 1 PPV owszem ;)

Teraz pora na, jak dla mnie, najlepszy moment gali. Można powiedzieć, że od teraz rzeczą na którą najbardziej u ciebie czekam jest właśnie walka Bryana i Austina :)

Kane odwraca uwagę Henrego i ten przegrywa swoją walkę. Może z tego wyjść całkiem niezły feud, dwóch dużych gości na przeciwko siebie. Zobaczymy co wykombinujesz ;)

Kolejny krótki segment, ale też kolejny dobry segment. Styles powiedział to co miał powiedzieć i odjechał. Krótko i na temat.

Kłótnia w rodzinie, czyżby kolejny feud o władze w Booking Zone? :D :D

Edge wygrywa i ponownie jednoczy się z Christianem... No i w sumie to dobrze, zawsze lubiłem E&C i nie chciałbym oglądać ich feudujących ze sobą ;)

Steen debiutuje, ciekawe kto ci podsunął taki świetny pomysł :D

Powrót Hardcore Championship. Na pewno będzie ciekawie, piszesz dobre walki a Hardcore doda im jeszcze jakości, więc czekam z niecierpliwością.

Taker z pasem? Dawno tego nie widzieliśmy, więc czekam jak to rozwiniesz ;)

Ogółem RAW trzyma dobry poziom już od kilku gal, oby tak pozostało ;) Good Luck ;) :D

Edytowane przez xYoohas

• Urządzenie:  Windows

Dzięki Wam za komentarze, one zawsze motywują do pracy :)

@backayrdowania w końcówce walki Erick używa Chokeslamu, a chwilę potem Running Splashu. Nie wiem, może niepotrzebnie dopisałem tą drugą akcję, ale uważałem, że podkreśli to zwycięstwo Rowana.

@Mr. Ghost być może segment Punka i Ortona był słabszy, ale tam postawiłem bardziej na podkreślenie całej sytuacji końcową akcją. Jakoś nie potrafiłem się na początku wczuć w Punka, ale postaram się ogarniać jego postać, by była wiarygodna.

@ xYoohas Wybaczam Ci, ja też u Ciebie komentuję dopiero od jakiegoś czasu, a na początku jakoś pomijałem diary. Tzn. czytałem je, ale jakoś nie mogłem zebrać się na komentarz, bo inni pisali mniej więcej to samo co ja chciałem :D

Co do storyline'ów to jest tak, że do niektórych bardziej się przykładam, bo łatwiej wczuć mi się w niektóre postacie. Natomiast inne mogą być słabsze, bo mniej przykuwam im uwagi. Choć staram się, by cała gala i wszystkie feudy zaciekawiły czytelnika. W tej chwili na pierwszy szereg wyszedł feud Bryana z Stevem, Stylesa z Wyattami i Punka z Ortonem. Na nich staram się skupiać.

Na pewno ostatnie gale z okresu Road to WrestleMania przyzwyczaiły niektórych, że mnóstwo dzieje się u mnie rzeczy. Ale to była droga do WrestleManii, czyli najważniejszej gali w roku. Teraz muszę planować odcinki tak, by wszyscy znaleźli miejsce i nie robić zbyt dużo feudów, co nie jest łatwe. Podkreśla to fakt, że najnowszy odcinek (malutki, ale bardzo malutki spoiler) będzie miał jedną walkę więcej niż poprzednie gale. I prawdopodobnie wszystkie RAW is Hardcore również będą miały (najpierw 6 walk, bo jest Gauntlet Battle Royal) 7 walk.

Apropos - widzę, że wszyscy czekają na RAW is Hardcore. W momencie gdy wydam tą galę odcinki zacznę liczyć od początku, tak jakby naprawdę wszystko zaczęło się od nowa. Wszystkie walki o Hardcore Championship będą miały jakieś stypulacje. Logo, które widzicie w moim podpisie (zasługa xYoohasa) będzie logiem RAW is Hardcore. Co do odcinków to niestety xYoohas, ale dzisiaj nie pojawi się Monday Night RAW, choć jestem bliski ukończenia gali. Ale niestety matury spowalniają moje pisanie ;)

Może wrzucę kalendarz najbliższych czterech gal:

10.05 Sobota - Monday Night RAW #12 (trzynaście dni do ER)

21.05 Środa - Monday Night RAW #13 (ostatnia gala przed ER)

31.05 Sobota - Extreme Rules (to naprawdę będzie Extreme Rules :D)

5.06 Czwartek - RAW is Hardcore #1

Prawdopodobnie raz w miesiącu będę wrzucał takie kalendarze i w razie czego będę informował o opóźnieniach w pojawieniu się gali ;)

Baltimore, Maryland

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

MONDAY NIGHT RAW

21.04.2014

Dzisiaj jesteśmy w Baltimore! Pokaz sztucznych ogni otworzył dzisiejsze Monday Night RAW, przedostatnie w drodze do Extreme Rules! Na środku ringu stała drabina. Co to może oznaczać? Być może zaraz się dowiemy, bo zabrzmiała Look in my eyes! CM Punk witany ciepło przez publiczność zmierza do ringu. Bierze mikrofon i wraz z nim wchodzi na szczyt drabiny, na której siada.

CM Punk: Trzynaście dni... tyle pozostało do największego wydarzenia w historii WWE! Bowiem za trzynaście dni Best in the World - CM Punk zdobędzie po raz trzeci w swojej karierze WWE Championship! Nie bez powodu siedzę na drabinie. Otóż moja walka z Randym Ortonem będzie miała stypulację Three Stages of Hell! Viper łaskawie pozwolił mi wybrać jeden z gimmicków naszego starcia. Jak łatwo się domyśleć... będzie to Ladder Match! Dlaczego? Dzięki drabinom niejeden raz wspinałem się na szczyt kariery. Pamiętny TLC Match w 2009 roku przeciwko Jeffowi Hardy'emu, czy też wygrane walki Money in the Bank powodują, że drabina to moja ulubiona broń w zadawaniu bólu przeciwnikowi. Przy okazji fani mogą mieć pewność, że będzie mnóstwo znakomitych akcji z drabiny. Zwycięzca też będzie miał pewność, że zrobił absolutnie wszystko, by zdobyć pas mistrzowski! To dlatego, że zwykle na drabinę wchodzi ten, który ma najwięcej sił i zadał przeciwnikowi najwięcej bólu. Extreme Rules 2014 rozpocznie kolejną drogę na szczyt Najlepszego na Świecie! Dlatego też warto zapamiętać moment kiedy Randy Orton będzie przyglądał się bezradnie celebrującemu zwycięstwo, nowemu WWE Championowi - CM Punkowi!

Po tych słowach ponownie zabrzmiała muzyka CM Punka i Best in the World opuścił ring. Przenosimy się do naszych komentatorów!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Mocnym akcentem rozpoczynamy przedostatnie w drodze do Extreme Rules Monday Night RAW! CM Punk ogłosił jeden z trzech gimmicków w Three Stages of Hell Matchu!

Jerry Lawler: O tak! Będzie to Ladder Match, więc możemy się spodziewać, że będzie to ostatnie z trzech starć. Dzisiaj powinniśmy też poznać drugi z gimmicków. Swoją decyzję ma ogłosić Randy Orton.

Michael Cole: Tymczasem Państwo za pomocą WWE App mogą głosować i wybierać jeden z trzech gimmick matchy! Do dyspozycji są: Tables Match, Steel Cage Match i Lumberjack Match!

Jerry Lawler: Ale nie tylko WWE Championship jest w centrum zainteresowań zawodników! Dzisiaj odbędą się dwa półfinałowe pojedynki w ramach turnieju o miano pretendenta do World Heavyweight Championship!

Michael Cole: Dokładnie! Big Show zmierzy się z Kurtem Angle, a Edge z Jeffem Hardym. Zwycięzcy tych starć na następnym Monday Night RAW zmierzą się o miano pretendenta do tytułu, który posiada obecny Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena!

Jerry Lawler: A wieczór rozpoczniemy bardzo ciekawym starciem! Dean Ambrose, który na WrestleManii trzydziestej stracił U.S. Championship zmierzy się z Chrisem Jericho! Zobaczymy czy porażka Y2J'a z Sethem Rollinsem dwa tygodnie temu była tylko wypadkiem przy pracy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Break to Walls Down! Chris Jericho w drodze na ring! Realizator przypomina jak dwa tygodnie temu Y2J przegrał z Sethem Rollinsem po Diving Corkscrew 450° Splash. Seth siedzi przy stole komentatorskim i będzie obserwował starcie Jericho... z Deanem Ambrosem! Ten już zmierza do ringu przy buczeniu publiczności.

Walka #1

Normal Match

Chris Jericho vs Dean Ambrose

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/jericho2k14ner2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose5_cutout_by_Crank.jpg

Zaczęli. Od razu ruszają na siebie. Chris zdołał przepchnąć rywala do narożnika... i tam atakuje go Knife-Edge Chopem. Deana to tak zezłościło, że natychmiast przerzucił Jericho do cornera i zaczął zasypywać go Punchami. Dopiero sędzia zdołał przerwać akcję odciągając Ambrose'a. Street Dog mało sobie z tego robił i ruszył ponownie na Chrisa... ale ten skontrował Backhand Chopem i cisnął Deana w przeciwległy narożnik. Jericho rusza na niego z szarżą... ale Ambrose zdołał odpowiedzieć ciosem z łokcia. Uliczny Pies wchodzi na szczyt narożnika... i mamy Missile Dropkick! Dean pinuje 1...2... Kick Out. Ambrose zapina boczny Headlock w parterze. Dean dosyć pewny siebie się uśmiecha, ale mina mu za chwile zrzędła, bo Chris zdołał wstać i odpowiedział kilkoma ciosami z łokcia w brzuch. Mamy Back Kick i ciska Deana na liny. Ten jednak chwyta się ich. Chris rusza na jego, ale Dean wyrzuca go Back Body Dropem na krawędź ringu. Jericho częstuje go uderzeniem z łokcia w twarz i mamy Springboard Crossbody! Od razu przypięcie 1...2... Ambrose kontruje i przypina! 1...2... Kick Out! Obydwaj wstają... i mamy podwójny Clothesline! I Jericho i Ambrose leżą powaleni. Sędzia zaczyna ich wyliczać. Pierwszy zaczyna dochodzić do siebie Dean. Chris też zaczął powoli wstawać, ale to Dean pierwszy się podniósł. Ambrose atakuje Jericho mocnym Punchem w głowę. Ten odpowiada solidnym Backhand Chopem. Dean powtarza swoją akcję... a Chris robi to samo! Do tego Y2J zaczyna przejmować inicjatywę i dokłada kilka ciosów. Jericho ciska Ambrose'a na liny, a sam schyla się pod Back Body Drop. Dean zdołał jednak skontrować kopnięciem. Do tego Street Dog ponownie odbija się od lin... ale mamy Flying Forearm Smash od Chrisa! Ponadto gdy tylko Ambrose się podnosi... Jericho wykonuje wspaniałe Enzuigiri! Rollins klaszcze Lionheartowi, a ten szybko rusza, by odbić się od lin... i wykonać fenomenalny Lionsault! Pin 1...2... Kick Out! Chris przechodzi do Walls of Jericho! Walls of Jericho zapięte! Czy Dean się podda?! Ambrose próbuje doczołgać się do lin. Sygnalizuje sędziemu, że jest w stanie dalej walczyć! Jeszcze centymetr... i Ambrose przerywa dźwignię dotykając liny! Chris puszcza nogi rywala i ustawia się do finishera! Dean się podnosi... Codebreaker!!! Pin! 1...2...3!

Winner: Chris Jericho

Chris Jericho zaczyna celebrować zwycięstwo, a Seth klaszcząc powoli opuszcza arenę. Po chwili jednak świętującego Y2J'a zaatakował za pleców Dean i Rollins wrócił do ringu. Robi unik przed ciosem Ambrose'a... i mamy Avada Kedavra! U.S. Champion pomógł wstać Chrisowi, a ten zapiął Deanowi Walls of Jericho! W międzyczasie Rollins wyszedł z ringu i wyciągnął spod niego... drabinę! Wraz z nią wrócił do środka. Jericho przerywa dźwignię i ustawia Ambrose'a pod akcję Rollinsa. Seth zachęca publiczność do większego popu... i wykonuje Corkscrew 450° Splash z drabiny! Po chwili brzmi muzyka Setha i ten wznosi pas mistrzowski nad obolałym Deanem, a Chris wznosi rękę Rollinsa w geście zwycięstwa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się na zaplecze, gdzie widzimy gotową do wywiadu Renee Young. Jej gościem jest Edge!

Renee Young: Witajcie, wraz ze mną jest półfinalista turnieju o miano pretendenta do World Heavyweight Championship - Rated R Superstar Edge! Jak czujesz się przed walką z Jeffem Hardym?

Edge: Pytasz się Renee jak się czuję? Czuję się wybornie! Odkąd wróciłem do WWE mam w swojej głowie jedno - Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej! Śni mi się to po nocach, jest to mój narkotyk... jestem od tego uzależniony. Na WrestleManii trzydziestej nie udało mi się zdobyć tego tytułu. Jednak mam kolejną okazję, a żeby walczyć o World Heavyweight Championship muszę najpierw pokonać Jeffa Hardy'ego, a potem Big Showa lub Kurta Angle.

Renee Young: Po tym jak pogodziłeś się z Christianem jest Ci teraz chyba łatwiej skupić się na swoich celach.

Edge: Tak, owszem. Christian to mój największy przyjaciel jakiego poznałem w WWE. Jesteśmy niemal jak bracia. Trochę go zdenerwowało kiedy wróciłem i chciał mi pokazać, że mój czas już minął. Ja mu jednak udowodniłem, że jest na odwrót i miejsca w WWE starczy dla nas obydwóch.

Renee Young: Masz już jakieś plany w razie niepowodzenia w turnieju?

Edge: Żartujesz sobie ze mnie? Po pierwsze - myślisz, że nie wygram tego turnieju? Wygram go i zawalczę ponownie z Johnem Ceną! Po drugie - gdybym zdradzał swoje plany to nie byłbym teraz nazywany Oportunistą! Ale spokojnie słonko. Nie wpadnę w depresję. To słodkie, że się o mnie martwisz.

Renee Young: Yyy.... Tak... Dziękuję Ci za wywiad i powodzenia!

Widzimy rozmawiających ze sobą Stephanie McMahon i WWE Championa - Randy'ego Ortona. Po chwili dołącza do nich

Shane McMahon. Viper widząc jego minę postanowił odejść.

Shane McMahon: Znowu coś kombinujesz pod moją nieuwagę siostrzyczko?

Stephanie McMahon: Ależ bracie skądże znowu. Randy po prostu przekazywał mi jaki wybrał gimmick na walkę z CM Punkiem. Później to oczywiście sam przekaże WWE Universe, ale mi to powiedział pierwszej jako szefowej.

Shane McMahon: Dlaczego nie mi?

Stephanie McMahon: Shane... naprawdę zachowujesz się czasami jakbyś był nadal w przedszkolu. Po prostu niektórzy zawodnicy na razie nie są do Ciebie przekonani jako do szefa.

Shane McMahon: Dobrze, nie skomentuję tego, bo nie chcę kolejnych kłótni. Zrobiłaś coś z Kanem?

Stephanie McMahon: Ustaliłam walkę na dzisiaj. Przekazałam Kane'owi, że jeżeli chce walczyć z Markiem Henrym to nie wystarczy jak go zaatakuje. Jego rywalem będzie... Wade Barrett.

Shane McMahon: W porządku. Widzę, że panujesz nad sytuacją. Ale pamiętaj - nieważne, że jesteś Vice-Prezesem. I tak mam Cię na oku.

Stephanie McMahon: Tak, tak... wiem.

Shane opuścił Stephanie, a ta chwilę popatrzyła na niego i pokręciła głową.

W ringu już jest Big Show! Największy Atleta Świata już gotowy do walki. Po chwili brzmi muzyka Kurta Angle! Złoty Medalista Olimpijski bardzo pozytywnie witany przez publiczność zmierza do ringu.

Walka #2

Normal Match

Semifinal tournament for number one contender to World Heavyweight Championship

Big Show vs Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/3294_Big_Show.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/angle_13.jpg

Kurt od razu próbuje znaleźć jakiś sposób, by zaatakować nogi olbrzyma. Big Show jednak cały czas uciekał przeciwnikowi. W końcu przy jednej z próbie chwycenia za nogi Wight poczęstował Angle'a mocną maczugą w plecy i zaczął atakować go nawałnicą kopnięć. Show podnosi oponenta i ciska go w narożnik. Pochodzi do Kurta... i częstuje go solidnym Open-Handed Chopem! Do tego mamy Headbutt i Angle padł na matę. Big Show ma ochotę dalej pomaltretować rywala, dlatego chwyta go dwoma rękoma za szyję i wynosi... a po chwili przerzuca przez cały ring, aż Kurt wylądował przy narożniku! Show od razu rusza na niego z szarżą... ale ten zdołał skontrować uderzeniem z łokcia! Do tego Cyborg wszedł na szczyt cornera... i mamy Missile Dropkick! Angle w końcu zaczyna dochodzić do głosu. Kurt natychmiast przechodzi do Ankle Locku! Big Show jednak dosyć szybko zdołał przerwać dźwignię łapiąc linę. Złoty Medalista Olimpijski nieco rozczarowany puszcza nogę rywala, ale za chwilę zaczyna atakować go kopnięciami. Wyraźnie widać, że zależy Kurtowi na osłabieniu dolnych kończych u przeciwnika. Angle przerywa atak i czeka aż rywal będzie próbował wstać... i po chwili wykonuje mu DDT! Pin 1... ale Show odrzucił Kurta jak lalką! Cyborg natychmiast zaczyna atakować Gianta Punchami w głowę, ale ten odpowiada uderzeniami na korpus. Inicjatywę zaczyna przejmować Big Show i wyprowadził serię ciosów. Po chwili ciska oponenta na liny, ten odbija się... i mamy Shoulder Block! Big Show natychmiast odbija się od lin, by wykonać Leg Drop... ale nikogo nie było w domu, bo Kurt zrobił unik! Do tego niskim Front Dropkickiem Angle sprowadził rywala do parteru! Pin 1...2... Kick Out! Kurt nie przerywa natarcia. Zapina Bodyscissors! Big Show się nie poddaje, ale odczuwa ból. Kurt stara się, by ani na chwilę nie rozluźnić dźwigni. Natomiast Giant próbuje przesunąć się bliżej lin. Show widzi jednak, że tak nie da rady, więc przenosi się do takiej pozycji, z której mógłby się podnieść. Wight... wstaje wraz z rywalem na plecach! Po chwili zrzuca go na narożnik! Kurt próbuje ruszyć na Big Showa, ale ten kontruje Back Kickiem! Do tego mamy Big Boot! Wight przypina 1...2... Kick Out! Największy Atleta Świata powoli zaczyna odczuwać trudy walki. Powoli podnosi przeciwnika... i mamy Showstopper! Do tego Giant odbija się od lin... i wykonuje Running Senton! Pin 1...2... Kick Out! Big Show powoli zaczyna tracić cierpliwość i sygnalizuje finishera! Czeka aż rywal się podniesie. Wight rusza z atakiem... ale Kurt robi unik... i wykonuje German Suplex! Cholera jasna, jak?! Angle nie przerywa uchwytu... i mamy kolejny German Suplex! Czy będzie tradycyjna kombinacja? Tak! Jest trzeci German Suplex! Nakręcony Angle zdejmuje górną część kostiumu i ustawia się do finishera! Show wstaje... A Kurt chce wykonać Olympic Slam! Ale Show go przeciążył... i wynosi na bark, po czym wykonuje Running Powerslam! Big Show przeciąga Kurta bliżej narożnika. Co siedzi mu w głowie?! Show... wspina się na drugą linę! Patrzy jeszcze czy rywal na pewno wciąż jest na miejscu... i wykonuje Corner Slingshot Splash! Ale trafia w pustkę, bo Kurt robi unik! Teraz do Angle przeciąga rywal bliżej środka ringu, a sam wspina się na narożnik! Moonsault!!! Ale Show skontrował podnosząc kolana!!! Holy Shit! Ależ emocje! Obydwaj się podnoszą... i Big Show chwyta za gardło Kurta Angle! Ten jednak zdołał skontrować kilkoma uderzeniami z łokcia... i wykonuje Olympic Slam!!! Szaleństwo! Cyborg... zapina Ankle Lock!!! Czy Big Show się podda?! Odklepuje!!! Kurt wygrywa!

Winner: Kurt Angle

Kurt szczęśliwy celebruje zwycięstwo. Obolały Big Show powoli dochodzi do siebie. Angle wykonuje gest fair play i pomaga Giantowi wstać. Obydwaj klepią się po plecach i Big Show powoli opuszcza ring, a Kurt klaszcze mu w ramach podziękowań.

Jerry Lawler: Szalona walka zakończona fenomenalnym zwycięstwem Kurta Angle! Dodatkowo jego zachowanie po zakończeniu pojedynku - prawdziwe mistrzostwo świata!

Michael Cole: Kurt naprawdę pokazuje znakomitą formę od powrotu do WWE! Według mnie obok CM Punka, Randy'ego Ortona, Johna Ceny i The Undertakera to obecnie czołówka w rosterze WWE.

Jerry Lawler: Złoty Medalista Olimpijski swojego rywala pozna dopiero po Main Evencie dzisiejszego Monday Night RAW! Otóż to w nim Edge zmierzy się z Jeffem Hardym!

Michael Cole: Ponadto też poznamy pretendenta do Mistrzostwa Interkontynentalnego! Kane zmierzy się z Wadem Barrettem. Zostańcie Państwo z nami!

JUŻ WKRÓTCE ZADEBIUTUJE W WWE NOWA GWIAZDA... (PROMO)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Widzimy CM Punka schodzącego po schodach. Próbuje otworzyć jakieś drzwi na piętrze... ale atakuje go Randy Orton! Rozpoczęli brawl, ale inicjatywę zaczął przejmować Viper po uderzeniu z kolanka. Żmija chwilę podprowadził Punka... i chciał wykonać RKO! Jednak Punk zdołał w ostatniej chwili odepchnąć go tak, że niemal spadł z schodów. Brooks ruszył na Ortona, ale ten zrobił unik... i zrzucił Punka ze schodów! Randy zszedł piętro niżej gdzie leżał Punk. Podniósł go... i wykonał RKO! Jednak WWE Championowi nie było mało! Ustawia się do kolejnego ataku... którym jest Punt Kick! Orton uśmiechnięty kleknął nad nieprzytomnym Punkiem.

Randy Orton: Na Twoim miejscu Punk miałbym się na baczności. Widzisz nasza walka na Extreme Rules może odbyć się w każdym miejscu. Nawet na ulicy. Będzie tak ponieważ gimmick match, który wybrałem na nasze starcie to Falls Count Anywhere! Można przypiąć rywala wszędzie. Niech to co się przed chwilą wydarzyło będzie zapowiedzią dla Ciebie jak może zakończyć się nasze starcie Extreme Rules. A zakończy się tak, że to wciąż Randy Orton, Viper, Twarz tej organizacji, Legend Killer... nadal będzie WWE Championem. I wtedy będę mógł też ogłosić światu, że to ja jestem Best in the World.

Randy się roześmiał i opuścił Punka, który wciąż był nieprzytomny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się do szatni... Edge'a. Widzimy, że Rated R przygotowuje się do swojej walki. Do środka wchodzi Christian.

Christian: Jak się czujesz?

Edge: Dobrze... świetnie... fantastycznie!

Christian: A tak na serio?

Edge: A tak na serio poważnie odczuwam jeszcze bóle, o których Ci mówiłem. Po naszej walce się jeszcze nasiliły i czasami mam wrażenie, że mózg mi eksploduje.

Christian: Czy Vince wie...

Edge: Nie, nie wie! I nie może się dowiedzieć!

Christian: Wiesz, że cholernie dużo ryzykujesz! Wracając do WWE w takim stanie...

Edge: Christian rozmawialiśmy o tym. W tej chwili sytuację zna tylko ja, mój lekarz i ty. Jeżeli komukolwiek wypaplasz...

Christian: Wiesz, że tego nie zrobię... choć może powinienem.

Edge: Pamiętasz co kiedyś mówiłem? Zawsze razem! Poprawiło mi się, więc wróciłem do ringu. I skończymy karierę razem! Jesteśmy najlepszymi kumplami, dlatego zawsze powinniśmy się trzymać.

Christian: Wiesz jak ciężko jest to trzymać w tajemnicy? Wszyscy na Ciebie patrzą i są pod olbrzymim wrażeniem jak wyszedłeś z takiej choroby. A ty...

Edge: Ja jestem Oportunistą - pamiętasz? Oportunista nie ma żadnych zasad, zawsze ryzykuje i nie słucha się innych. Chcę zdobyć World Heavyweight Championship bardziej niż kiedykolwiek!

Christian: Ale po co Ci to?! Masz więcej tytułów mistrzowskich niż połowa rosteru WWE razem wzięta. Odszedłeś z WWE jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej. I...

Edge: Kto inny jak nie ty powinieneś mnie zrozumieć. Owszem odszedłem jako World Heavyweight Champion i nigdy nie straciłem tego tytułu mistrzowskiego. Ale kiedy patrzę kto ma je w posiadaniu... Mój pas musi być na właściwym miejscu. Dopiero kiedy odbiorę pas Cenie i naprawdę go stracę w prawdziwej walce to dam sobie spokój. Lub też kiedy ktoś inny zabierze pas Cenie.

Christian: Dobrze... ale uważaj na siebie w dzisiejszej walce.

Edge: Mówisz jak moja matka... wiesz, że uważam na siebie co tydzień.

Obydwaj przybili sobie żółwika.

Wracamy na arenę i brzmi muzyka R-Trutha, który wraz z Xavierem Woodsem zmierzają do ringu. Ich rywalami będą Flying Warriors, czyli Evan Bourne i Rey Mysterio.

Walka #3

Normal Tag Team Match

Flying Warriors vs R-Truth&Xavier Woods

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/2880_Rey_Mysterio.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/truth_03.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/xavier_woods.jpg

Zaczynają Evan i Xavier. Klincz wygrywa Woods i przechodzi do Headlocku. Wykorzystując swoją przewagę siłową sprowadza rywala do parteru, wciąż trzymając dźwignię. Bourne próbuje wstać... i kontruje serią uderzeń z łokcia. Evan w końcu wydostaje się z dźwigni i odbija się od lin... po czym przeskakuje nad Xavierem. Woods rusza, by zaatakować Bourne'a, ale ten robi unik, ponownie odbija się od lin... i mamy Springboard Hurricanranę! Xavier powalony, ale momentalnie się podnosi... i zdołał skontrować kolejny atak rywala Arm Dragiem! Woods wynosi oponenta... i mamy Military Press Double Knee Gutbuster! Xavier przypina... ale tylko one count. Woods podnosi przeciwnika i zapina Wrist Lock. Bourne zdołał jednak skontrować Low Kickiem i Dropkickiem sprowadził rywala do parteru! Dodatkowo Evan odbija się od lin... i mamy Springboard 450° Splash! Pin 1...2... Kick Out. EB podnosi przeciwnika i Irish Whipem próbuje go cisnąć na liny. Ten jednak odwraca akcję i to Evan odbija się od lin... by zainkasować Front Dropkick! Woods wykorzystuje chwilę przewagi i robi zmianę z R-Truthem. Obydwaj podnoszą rywala, ciskają go na liny... a potem sprowadzają do parteru podwójnym Arm Dragiem! R-Truth wykonuje swój charakterystyczny taniec... i mamy Leg Drop! Pin 1...2... Kick Out. Killings zapina Chin Lock. Evan jest w opałach, ale zdołał skontrować kopnięciem w głowę. R-Truth po uderzeniu zachwiał się, ale po chwili odbił się od lin. Bourne zdołał skontrować Frankensteinerem! Truth wylądował przy linach... więc Evan pozbywa się go z ringu Dropkickiem! To nie koniec... bo mamy Corkscrew Plancha! Widać, że Bourne się nakręcił. Wrzuca R-Trutha do ringu, a sam wchodzi na narożnik. Czyżby szykował się finisher?! Ale Xavier nie pozwala na wykonanie akcji wchodząc do ringu i stając przed leżącym R-Truthem. Evan ma dylemat... którego nie ma Rey Mysterio! Natychmiast Springboard Hurricanraną rzuca Xavierem na drugą ligę. To samo robi z R-Truthem, który próbował wstać. Mysterio odbija się od lin... podwójne 619! Xavier wyturlał się z ringu, a Evan wykonuje w końcu Air Bourne na R-Truthie! Pin 1...2...3!

Winners: Flying Warriors

Flying Warriors świętują zwycięstwo, a po chwili dziękują rywalom za walkę.

PLEASE... DON'T TRY THIS

Przenosimy się do... biura Hulka Hogana. Do środka wchodzi AJ Styles.

Hulk Hogan: Witaj AJ. Co mogę dla Ciebie zrobić?

AJ Styles: Hulk... wiem, że jesteś Generalnym Managerem RAW. Chcę dorwać jeszcze dzisiaj Bray'a Wyatta!

Hulk Hogan: Widzisz teoretycznie mogę ustalić Waszą walkę na dzisiejszym Monday Night RAW, ale nie wiem czy szefostwo będzie zadowolone...

AJ Styles: Przecież po to masz władzę, tak?! Przepraszam... Wiem, nie powinienem podnosić głosu.

Hulk Hogan: Widzę, że masz poważne problemy. Co się dzieje Panie Stylesie?

AJ Styles: Od pewnego czasu Bray Wyatt nie opuszcza mojej głowy. Wiem, że do Extreme Rules jeszcze trzynaście dni i wtedy mamy pojedynek... ale ja chcę go dorwać jeszcze dzisiaj!

Hulk Hogan: Słuchaj Bracie... Mogę ustalić tag team match po walce Kane'a z Wadem Barrettem. Pan i wybierze sobie dowolnego tag team partnera, z którym zawalczycie przeciwko Eric...

AJ Styles: Nie chcę Rowana, czy Harpera! Ja chcę Wyatta!

Hulk Hogan: Dobrze, w porządku! Zmierzycie się z Bray'em Wyattem i Lukiem Harperem. Pasuje?

AJ Styles: Tak, dziękuję!

Hulk Hogan: AJ... skopcie tyłki Wyattom!

Styles uśmiechnął się i kiwnął głową, a następnie wyszedł.

Brzmi już muzyka Wade'a Barretta, a to oznacza, że na czas na jego pojedynek! Realizator przypomina w jaki sposób Brytyjczyk tydzień temu pokonał samego Mistrza Interkontynentalnego - Marka Henry'ego. Anglik uśmiechnięty obserwował materiał, ale przestał być wesoły, gdy ze stage'u buchnęły ognie i wyszedł zamaskowany Kane!

Walka #4

Normal Match

Number one contender to Intercontinental Championship

Kane vs Wade Barrett

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/kane1_wrestlingmaniac.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/wade_barrett_11.jpg

Kane nie patyczkuje się i od razu częstuje rywala solidnym podbródkowym. Zamaskowany ciska Wade'a w narożnik... i mamy Corner Clothesline! Do tego natychmiastowy Shot-Arm Clothesline! Pin... ale tylko one count! Big Red Monster zapina Headlock w parterze. Kane osłabia rywala poprzez dźwignię, ale ten nie podda się w tak łatwy sposób. Powoli się podnosi i kontruje ciosami z łokcia. Próbuje ruszyć, by odbić się od lin... ale Kane nieczyto zagrywa łapiąc przeciwnika za włosy i brutalnie sprowadza go do parteru! Sędzia zwraca mu uwagę, ale ten nic sobie z tego nie robi, a wręcz przeciwnie przechodzi do przypięcia 1...2... Kick Out! Kane podnosi Wade'a i ciska go na liny. Ten się ich chwyta... ale to był jego błąd, bo zaraz Kane Clotheslinem pozbył się go z ringu. Widać, że Ulubiony Demon Diabła ma ochotę zniszczyć przeciwnika. Natychmiast ciska go w banery... Military Press Slamem zrzuca na nie Barretta! Do tego ciska Anglika w metalowe schodki! Wade w końcu może chwilę odetchnąć, bo Kane zaczął rozbierać stół komentatorski. Gdy skończył zresetował licznik sędziego i wrócił po przeciwnika. Ten w końcu zaczynał odpowiadać serią Punchy w głowę. Na Kanie jednak to nie zrobiło wrażenie, bo wystarczyło jedno uderzenie z kolanka i mocny podbródkowy, by zgasić nadzieje Barretta. Kane zapina Wrist Lock i prowadzi w nim Wade'a do stołu komentatorskiego. Tam puszcza dźwignię... ale po chwili chwyta Barretta za gardło!!! Chokeslam from Hell prosto w stół komentatorski! Kane podnosi niemal nieprzytomnego Wade'a i wrzuca do ringu. Big Red Machine wchodzi na narożnik i mamy Diving Elbow Drop! Kane podnosi się i sygnalizuje koniec egzekucji. Wynosi Barretta... i mamy Tombstone Piledriver! Pin 1...2...3!

Winner: Kane

Kane po dość prostym zwycięstwie chce wykonać swój charakterystyczny gest... ale wtedy brzmi muzyka Marka Henry'ego! Intercontinental Champion podążał w stronę ringu. Kane czekał na przeciwnika w ringu, a gdy ten wszedł... zacząć go częstować nawałnicą kopnięć! Big Red Monster pewny siebie zostawił rywala i zaczął wchodzić na narożnik. Henry jednak wrócił na nogi... i zdjął Kane'a z cornera Military Press Slamem! Mark czeka aż Kane wstanie... i mamy World's Strongest Slam! Najsilniejszy Atleta Świata właściwie zniszczył swojego rywala! Mark chciał już opuścić ring... ale Kane niespodziewanie usiadł jak nigdy nic, w stylu swojego brata! Zszokowało to Marka Henry'ego, a Kane wstał i zaczął atakować go serią Punchów w głowę. Nawałnicę kończy silny podbródkowy. Kane... chwyta Marka Henry'ego za gardło! Chokeslam from Hell!!! Ale to nie koniec... Kane wynosi Mistrza Interkontynentalnego i wykonuje Tombstone Piledriver! Big Red Machine wznosi pas interkontynentalny do góry, a następnie kładzie na Mistrzu i wykonuje swój charakterystyczny gest, po którym z narożników strzela ogień. Płomienie palą się póki Kane nie opuszcza ringu i na stage'u przykłada palec do ust, jakby je uciszając.

Jerry Lawler: Ponownie na widok Kane'a i tego co robi z rywalami przeszły mi ciarki po plecach. Mam wrażenie, że szybciej zniszczył Największego Atletę Świata niż ukończył swój pojedynek z Wadem Barrettem!

Michael Cole: W pojedynku z Barrettem było widać, że Kane chce przede wszystkim dokonać egzekucji na przeciwniku. Natomiast z Markiem Henrym pokazał jaka trzemie w nim siła.

Jerry Lawler: Tym samym poznaliśmy kolejny pojedynek na Extreme Rules! Mark Henry kontra Kane o Mistrzostwo Interkontynentalne! To będzie ciekawe...

Michael Cole: Do Extreme Rules pozostało trzynaście dni! Gala zapowiada się niesamowicie! Natomiast my jesteśmy na przedostatnim w historii WWE Monday Night RAW! Pierwsza gala po Extreme Rules od teraz będzie nazywać się RAW is Hardcore!

Jerry Lawler: Na tej gali poznamy między innymi nowego WWE Hardcore Championa! Wyłoni go dwudziestoosobowy Gauntlet Battle Royal Match!

Michael Cole: To za dwa tygodnie, natomiast dzisiaj w Main Evencie Monday Night RAW zobaczymy walkę Edge'a z Jeffem Hardym! Szykuje się ekscytujące starcie! Natomiast już po reklamach zobaczymy w akcji Bray'a Wyatta i Luke'a Harpera! Ich rywalami będzie AJ Styles, oraz jego tajemniczy tag team partner. Zostańcie z nami!

REKLAMA

Przenosimy się na backstage. Renee Young ma kolejnego gościa... a jest nim Ryback!

Renee Young: Witajcie ponownie! Ze mną jest kolejny rozmówca, którym jest Ryback! Rybacku...

Ryback: Nie lubię głupich pytań, więc pozwól, że to ja będę mówić krótko i na temat. Tydzień temu Paul Heyman pozbawił mnie kolejnej szansy na rozwój kariery. Odkąd on pojawił się przy mnie mam same kłopoty. Przez niego musiałem męczyć się u boku Curtisa Axela, który ciągle dawał ciała i przegrywaliśmy. Gdyby nie Paul Heyman to na WrestleManii trzydziestej nie walczyłbym w Pre-Show z Curtisem Axelem, a walczyłbym w jednej z głównych walk wieczoru. Gdyby nie Paul Heyman to ja walczyłbym dzisiaj z Kurtem Angle w półfinale turnieju o miano pretendenta do World Heavyweight Championship! Dzisiaj... dzisiaj walczę sam naprzeciwko The Ascenscion. Ale już nie takich pokonywałem w ringu. Kiedy najpierw zniszczę w pojedynkę Connora O'Briana i Victora to wtedy zajmę się Paulem Heymanem! I cała publiczność wraz ze mną będzie krzyczeć: Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul!

Ryback odszedł wciąż krzycząc "Feed Me Paul!". Chanty było słychać też na arenie.

Światło na całej arenie zgasło... DEEP! Widzimy Całą rodzinkę Wyattów. Bray oczywiście w swoim stylu trzymał lampę

Bray Wyatt: Baltimore, Maryland... We're Here.

Bray zgasił lampę i powolnym krokiem zaczęli zmierzać do ringu. Kiedy światło na arenie ponownie się zapaliło, The Wyatt's Familly byli już w środku ringu. Bray był uśmiechnięty. Klęcząc trzymał mikrofon i chciał coś powiedzieć.. ale przerwała mu muzyka AJ Stylesa! AJ wraz z mikrofonem wyszedł na stage.

AJ Styles: Wątpię, by wszyscy zgromadzeni tu, w Baltimore, Maryland chcieli Ciebie słuchać! Dlatego też przejdźmy od razu do rzeczy! Tydzień temu udało Wam się okraść mnie ze zwycięstwa, owszem... ale tym razem nie będzie Wam tak łatwo! Jak to mówią co dwie głowy to niejedna... Mianowicie moim tag team partnerem będzie... Ten człowiek!

Po chwili zabrzmiała muzyka... Roba Van Dama! RVD tag team partnerem AJ Stylesa!

Walka #5

Normal Tag Team Match

AJ Styles&Rob Van Dam vs Bray Wyatt&Luke Harper [W. Erick Rowan]

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/styles_05.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/Rob_Van_Dam_15_GD.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/braywyatt.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3808/Luke_Harper_CutByJess05March2013.jpg

Zaczynają Rob i Luke. Ze zwarcia siłowego lepiej wychodzi Harper, ale Van Dam po chwili zdołał przepchnąć go na liny i wydostał się z dźwigni. Luke odbija się od lin... a RVD natychmiast go powala Jumping Spin Kickiem! Rob odbija się teraz od lin, przedskakuje nad rywalem... a ten po chwili wstaje i atakuje Clotheslinem! Harper podnosi oponenta i ciska go Irish Whipem w narożnik. Luke rusza na RVD... ale ten robi unik i to Harper ląduje przy cornerze. Rob wspina się na drugą linę i zaczyna częstować Luke'a serią Punchy, które odlicza publiczność. W końcu Van Dam szykował się do ostatniego uderzenia... ale Luke niespodziewanie zdołał wynieść rywala i wykonał Powerbomb!!! Harper od razu wyczuwa okazję i atakuje nawałnicą kopnięć. Po chwili robi zmianę z Bray'em. Luke podnosi Roba i ciska go w narożnik. Po chwili Irish Whipem wzmacnia akcję Bray'a, który atakuje RVD Body Avalanche. Wyatt zadowolony z siebie podnosi Van Dama i wykonuje Shot-Arm Clothesline. Bray przypina rywala 1...2... Kick Out. Wyatt podnosi przeciwnika... a ten zaczyna kontrować jednym, drugim, trzecim Punchem... w końcu odbija się od lin i mamy Spinning Wheel Kick! Bray wstaje dość szybko po tej akcji, ale po chwili inkasuje Monkey Flip! Do tego jest Rolling Thunder! Wszyscy wraz z Robem krzyczą "R...V...D!", a ten robi zmianę z AJ Stylesem. Obydwaj wchodzą na narożniki. Najpierw RVD atakuje Diving Crossbody.. a potem AJ wykonuje tą samą akcję! Styles przypina 1...2... Harper przerywa pin! Luke wstaje... a Van Dam częstuje go Springboard Dropkickiem! Harper wyturlał się z ringu i natychmiast wstaje przy nim Rowan, by pomóc mu wstać. RVD wykorzystuje moment... i mamy Somersault Plancha! W międzyczasie AJ podnosi Bray'a i częstuje go Clotheslinem. Po chwili mamy kolejny Clothesline. Styles ciska Wyatta w narożnik i rusza z szarżą... ale Wyatt kontruje STO Slamem! Do tego mamy Running Senton! RVD próbuje zaingerować, wchodzi na narożnik i szykuje się do ataku... ale Bray zrzucił go prosto na Stylesa! Rob wyturlał się z ringu, a Wyatt pewny siebie wykonuje swoją pozę w narożniku i szykuje się na spożycie ofiary. Bray podnosi AJ'a i sygnalizuje Sister Abigail... ale ten zaczyna kontrować i wydostaje się! Styles zaczyna wyprowadzać swoją kombinację Punchy, Shoot Kicku, Spinning Backflist i Clothesline'u. Styles skacze na krawędź ringu i czeka na kolejny atak. Widzi jednak niebezpieczeństwo w postaci zbliżających się Ericka i Luke'a. Na szczęście jest też RVD, który najpierw ciska Rowana w baner, a chwilę potem rozpoczyna brawl z Harperem. AJ Styles czeka aż Bray się podniesie... i mamy Springboard Forearm Smash! Nakręcony Styles pomaga jeszcze RVD po za ringiem i obydwaj ciskają Harpera w metalowe schodki. AJ wraca na ring i wchodzi na narożnik. Wykonuje Spiral Tap! Do tego podnosi Bray'a... Styles Clash! To jednak nie koniec, bo AJ robi zmianę z RVD... i mamy Five Star Frog Splash! Pin 1...2...3!

Winners: AJ Styles&Rob Van Dam

AJ Styles celebruje zwycięstwo wraz z Rob Van Damem. Erick wyciąga Bray'a i wraz z Lukiem poobijani opuszczają szybko arenę. Ale AJ bierze jeszcze mikrofon...

Michael Cole: Znakomita współpraca AJ Stylesa i Rob Van Dama dała im zwycięstwo! To tylko podgrzewa atmosferę przed starciem AJ Stylesa z Bray'em Wyattem na Extreme Rules!

Jerry Lawler: A ta gala za trzynaście dni! Już mamy oficjalnie potwierdzonych siedem walk, dzisiaj dokonamy kolejnego kroku do poznania przeciwnika Johna Ceny w pojedynku o World Heavyweight Championship.

Michael Cole: W dzisiejszym Main Evencie Edge zmierzy się z Jeffem Hardym! Zapowiada się znakomite starcie! Zwycięzca za tydzień będzie walczył z Kurtem Angle o miano pretendenta do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej!

Jerry Lawler: Znamy juz natomiast przeciwnika Marka Henry'ego! W pojedynku o Mistrzostwo Interkontynentalne dojdzie do walki gigantów! World's Strongest Man kontra Big Red Monster - Kane!

Michael Cole: Z kolei o pas U.S. Championship dojdzie do rewanżu za WrestleManię trzydziestą. Obecny Champion Seth Rollins będzie walczył z Deanem Ambrosem w Ladder Matchu!

Jerry Lawler: Natomiast już za chwilę, po reklamach Michael Cole zdradzi nam jaką stypulację wybrali fani do pojedynku Three Stages of Hell między CM Punkiem, a Randym Ortonem o WWE Championship! Przypominam - do wyboru był Tables Match, Steel Cage Match i Lumberjack Match! Punk już ogłosił, że jednym ze starć będzie Ladder Match, natomiast Orton wybrał Falls Count Anywhere Match! Zostańcie Państwo z nami!

Przenosimy się ponownie do Renee Young. Tym razem jej gościem jest rywal Edge'a w dzisiejszym Main Evencie - Jeff Hardy.

Renee Young: Witajcie ponownie! Tym razem jest ze mną drugi uczestnik Main Eventu dzisiejszego Monday Night RAW - Jeff Hardy! Jeff w ćwierćfinale turnieju pokonałeś Alberto Del Rio. Teraz czas na Edge'a. To dla Ciebie duży skok jeżeli chodzi o poziom przeciwników?

Jeff Hardy: Ciekawe pytanie. Na pewno nie ma co porównywać Edge'a i Alberto do siebie. Choć Edge pokonał Del Rio na WrestleManii dwudziestej siódmej. Na dodatek jest bardziej utytułowany od Alberta, ale być może tylko dlatego, że dłużej siedzi w tej organizacji. Spodziewam się trudniejszej walki niż tydzień temu, bo Edge ma dużą chrapkę na World Heavyweight Championship. Ale ja także...

Renee Young: Walczyliście wiele razy przeciwko sobie, czy to jako dwa rywalizujące tag teamy, czy też indywidualnie. Czy jest coś, czym jesteś w stanie zaskoczyć dzisiaj Edge'a?

Jeff Hardy: To prawda... mamy za sobą wiele walk. Każda jest jednak inna. Na pewno nie zdradzę co szykuję dla Edge'a, ale na pewno może się mnie obawiać. Jestem w znakomitej formie, lepszej niż kiedykolwiek i dzisiaj to udowodnię. Pokonam Edge'a, a za tydzień wygram z Kurtem Angle i zawalczę z Johnem Ceną na Extreme Rules o World Heavyweight Championship.

Renee Young: Mam jeszcze jedno pytanie. Zaskoczyłeś wszystkich powrotem do WWE przed WrestleManią trzydziestą, ale jeszcze bardziej dlatego, że dołączyłeś do drużyny Triple H'a. Dodatkowo przez swoje zachowanie zacząłeś być źle odbierany przez fanów. Jak to skomentujesz?

Jeff Hardy: Triple H każdemu zawodnikowi, który dołączył do jego drużyny dużo obiecywał. Ja też naiwnie dałem się nabrać, że dzięki odwróceniu się od wszystkich znowu stanę na szczycie. Ale po WrestleManii trzydziestej zrozumiałem jaki błąd popełniłem. Choć tak naprawdę to głównie tylko dzięki Hunterowi wróciłem do WWE, bo bardzo o to ubiegał. Teraz jednak ponownie chcę dawać frajdę moimi walkami fanom. Jeżeli kogoś uraziłem po powrocie do tej organizacji to chcę za to serdecznie przeprosić.

Renee Young: Dziękuję Jeff, powodzenia w walce!

Wracamy na ring, w którym jest już Michael Cole.

Michael Cole: Witajcie jeszcze raz wszyscy zgromadzeni tutaj w Baltimore, Maryland, oraz wszyscy oglądający nas przed telewizorami! Trwa Monday Night RAW, a za trzynaście dni będziemy świadkami najbardziej ekstremalnej, ba teraz mogę rzec najbardziej hardkorowej gali w roku - Extreme Rules PPV! W Main Evencie o Mistrzostwo WWE zmierzą się CM Punk i Randy Orton w Three Stages of Hell Matchu! Szykuje się ekscytujące starcie. CM Punk wybrał już jedną ze stypulacji - jest to Ladder Match. Z kolei nasz obecny Mistrz Randy Orton zadecydował, że inne starcie to będzie Falls Count Anywhere Match. Wy z kolei mogliście wybrać za pomocą WWE App trzecią stypulację pomiędzy Tables Matchem, Steel Cage Matchem i Lumberjack Matchem. Zobaczmy zatem Waszą decyzję.

Na titantronie pojawiła się grafika z postaciami CM Punka i Randy'ego Ortona, a pomiędzy nimi pas WWE Championship. Niżej ich były trzy stypulacje i słupki, które co chwile rosły i malały. W końcu gdy wszystko się zatrzymało... Lumberjack Match miał 15% głosów, Tables Match 30%, a Steel Cage Match 55%.

Michael Cole: Zatem postanowione! Ostatnia stypulacja, która dołącza do Ladder Matchu i Falls Count Anywhere Matchu to będzie Steel Cage Match! Przed chwilą zostałem poinformowany, że Three Stages of Hell Match na Extreme Rules pomiędzy CM Punkiem, a Randym Ortonem o WWE Championship odbędzie się w kolejności: Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match i Ladder Match! Za tydzień odbędzie się oficjalne podpisanie kontraktu na walkę o Mistrzostwo WWE! To tyle! Zostańcie z nami, bo już za chwilę walka Rybacka z The Ascenscion!

Edytowane przez Giero

MONDAY NIGHT RAW

21.04.2014 PART 2

Walka #6

1 on 2 Handicap Match

Ryback vs The Ascenscion [W/Paul Heyman]

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_4.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2533/2655_Conor_OBrian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3761/rickvictor9_wfmashupz_2.jpg

Na pierwszy ogień naprzeciw Rybackowi idzie Connor. Obydwaj mają sobie dużo do powiedzenia... aż w końcu O'Brian uderzył Rybacka z liścia w twarz! Ten odpowiedział potężnym Punchem i rozpoczął się brawl! Walka przeniosła się do narożnika i z inicjatywą zaczął wychodzić Ryback. Sędzia zmusił go jednak do przerwania akcji. Ryback wraca do rywala, ale ten kontruje Gut Kickiem i przerzuca go do cornera. Teraz to Connor wyprowadza serię Punchy w głowę. Ciska przeciwnika Irish Whipem w przeciwległy narożnik... ale ten kontruje uderzeniem z łokcia! Dodatkowo rusza z potężnym Clotheslinem. Ryback podnosi oponenta i ciska go na liny... tylko po to, by chwilę później potraktować go Back Body Dropem! Pin 1...2... Kick Out! Ryback zapina Headlock w parterze. Connor powoli się podnosi i częstuje przeciwnikami kilka uderzeniami z łokci oraz dokłada Jawbreaker. Po chwili mamy też Flapjack! Connor robi zmianę z Victorem. Obydwaj odbijają się od lin... i mamy najpierw Elbow Drop od Connora, a chwilę później Leg Drop w głowę od Victora. Pin 1...2... Kick Out. Victor podnosi rywala i zapina boczny Headlock. Ten jednak zdołał go odepchnąć na liny... i mamy Spinebuster! Ryback patrzy w kierunku zdenerwowanego Paula Heymana i krzyczy "Feed Me Paul!". Podnosi Victora... ale ten nagle kontruje Uppercutem. Ciska Rybacka do swojego narożnika i robi zmianę z Connorem. Victor częstuje rywala kilkoma Shoulder Thrustami przy cornerze, a gdy kończy O'Brian bierze rozbieg... i mamy Body Avalanche! Heyman klaszcze swoim podopiecznym, a Connor wznosi triumfalnie ręce do góry. O'Brian bierze ponownie rozbieg... ale Ryback kontruje STO Slamem! Do tego pozbywa się Victora z narożnika atakując go Headbuttem. Ryback tym razem krzyczy "Feed Me More!" i czeka aż rywal się podniesie. Po chwili... mamy Meat Hook Clothesline! Victor wraca i próbuje zaskoczyć Rybacka... ale ten jego też częstuje Meat Hook Clotheslinem! Ryback krzyczy "Finish Him!" i wstaje pomiędzy Victorem i Connorem. Przez chwilę się zastanawia co z nimi zrobić... a po chwili obydwóch wynosi na barki!!! Podwójny Shell Shocked! Pin na Connorze 1...2...3!

Winner: Ryback

Ryback celebruje zwycięstwo nad poobijanymi rywalami, aż jego uwagę zwraca Paul Heyman. Ten widząc ewentualne niebezpieczeństwo zaczął uciekać i zdołał w ostatniej chwili wyrwać się Rybackowi, przeskakując przez baner. Choć wyglądało to trochę komicznie, bo przez chwilę Heyman ugrzązł na banerze. Paul biegnie w górę schodami, a Ryback spokojnie stoi przy ringu i krzyczy wraz z publicznością "Feed Me Paul!".

Michael Cole: Ryback pokonał dwóch rywali i staje się głównym kandydatem do zwycięstwa w jego walce z Connorem O'Brianem.

Jerry Lawler: Choć trzeba przyznać, że dwaj byli NXT Tag Team Champions nie zrobili zbyt dużo, by Ryback miał się ich obawiać.

Michael Cole: A teraz czas na Main Event dzisiejszego wieczoru! Rated R Superstar - Edge zmierzy się z Charyzmatycznym Enigmą - Jeffem Hardym!

Jerry Lawler: Edge w ćwierćfinale turnieju o miano pretendenta do World Heavyweight Championship musiał pokonać Christiana, natomiast Jeff wygrał z Alberto Del Rio. Zwycięzca ich pojedynku za tydzień zmierzy się z Kurtem Angle! Będzie ciekawie!

Przenosimy się na zaplecze. Zadowolony po walce do swojej szatni idzie Rob Van Dam. Nagle za pleców... atakują go Erick Rowan i Luke Harper! Zaczęli okładać go serią Punchów, a później kopnięciami. Gdy widzą, że RVD nie jest już w stanie się bronić dołączył do nich Bray Wyatt, który schyla się nad Van Damem. .

Bray Wyatt: Rob... Rob...Rob. Wiesz, że mogliśmy tego uniknąć. Niepotrzebnie się w to wszystko mieszałeś. Mogłeś spokojnie obserwować z boku jak ja i moi towarzysze niszczymy AJ Stylesa. Nie tylko fizycznie, ale także psychicznie. Rob Van Dam. Taka legenda, gwiazda ECW, a teraz nie jest w stanie wstać i powiedzieć Bray'owi Wyattowi, że myli się. A może nie? Może mam rację? Może nie chcesz ze mną walczyć, bo wiesz, że i tak przegrasz, a AJ Styles na Extreme Rules będzie na straconej pozycji? Widzisz RVD... nawet Cię lubię jako zawodnika. Dlatego nie wchodź The Wyatt's Familly więcej w drogę. Niech to będzie dla Ciebie dobra lekcja.

Bray wstał... i wykonał swoje Sister Abigal Van Damowi! Po chwili odeszli, a Wyatt śpiewał po drodze "He's got the whole world in his hands"!

Wracamy na ring. Jest w nim już Edge i czeka na swojego oponenta. A jest nim Jeff Hardy, którego już brzmi muzyka na arenie i zmierza on do ringu. Niespodziewanie zostaje przywitany dość pozytywnie przez fanów. Realizator przypomina walki obydwóch zawodników w poprzedniej rundzie turnieju i możemy zacząć Main Event dzisiejszego Monday Night RAW.

Main Event

Semifinal tournament for number one contender to World Heavyweight Championship

Edge vs Jeff Hardy

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/13/edge_3_unconquerable_.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2475_Jeff_Hardy.jpg

Rozbrzmiał gong oznaczający początek walki. Obydwaj zawodnicy na początku próbowali wyczuć zamiary rywala. Obserwując siebie zatoczyli kółka chodząc po ringu. W końcu obydwaj rzucili się w klincz. Z inicjatywą z niego wyszedł Edge, który zdołał przepchnąć przeciwnika do narożnika. Tam potraktował go kilkoma Shoulder Thrustami. Następnie wyprowadził serię Punchów w głowę. Zmuszony do interwencji zostaje sędzia, który odciąga Edge'a od oponenta. Oportunista próbuje wrócić do ataku i ciska Jeffa Irish Whipem w przeciwległy narożnik. Ten zdołał jednak złapać się trzeciej liny i próbował przedskoczyć nad Edgem, ale ten zdołał złapać jego nogi. Mimo to Jeffrey zdołał zapiąć Headscissors, a po chwili mamy wspaniałą Hurricanranę! To kompletnie zaskoczyło Edge'a, który zszokowany wylądował przy narożniku i próbował dojść do siebie. Akcja na chwilę zamarła. Jednak po chwili Oportunista wstał i ponownie obydwaj ruszyli w klincz. Tym razem lepiej ze zwarcia wyszedł Hardy i zapiął boczny Headlock. Jednak Edge zdołał go odepchnąć na liny. Enigma uniknął ciosu od rywala, ponownie odbił się od lin... i Dropkickiem powalił rywala! Jeff przypina... ale tylko one count. Hardy podnosi oponenta, a ten kontruje wyprowadzając Jawbreaker. Do tego mamy Gut Kick... i natychmiastowy Northern Lights Suplex z przejściem do pinu 1...2... Kick Out. Obydwaj wstają... ale to Edge zdołał zaatakować Flying Forearm Smashem! Czeka aż przeciwnik się podniesie... i mamy Enzuigiri! Edge wykorzystuje moment i wspina się na szczyt narożnika. Hardy jednak wstał... i Frankensteinerem sprowadził oponenta do parteru! Edge jednak wstaje i próbuje szybko zaatakować przeciwnika. Ten robi unik i chce wyprowadzić kopnięcie. Edge przechwytuje nogę... a Jeff zaskakuje go Mule Kickiem! Do tego mamy charakterystyczny Double Leg Drop! Jeffrey wykonuje swój taunt. Hardy podnosi rywala i szykuje się Twist of Fate... ten jednak skontrował i wyprowadza Edge-O-Matic! Pin 1...2... Kick Out! Znakomite tempo walki. Edge podnosi przeciwnika i wynosi na Vertical Suplex... ten jednak go przeciąża i wydostaje się, po czym chwilę później mamy Sitout Jawbreaker! Oportunista chwiejąc się pada na liny... a Jeff natychmiast pozbywa się go z ringu Clotheslinem! Ale to nie wszystko... bo mamy Plancha w wykonaniu Hardy'ego! Enigma coraz bardziej się nakręca. Podnosi Edge'a i uderza jego głową najpierw o metalowe schodki, a chwilę później o rurę od narożnika. Jeff wrzuca rywala na krawędź ringu, a on sam też wstaje na apronie. Sygnalizuje atak i bierze rozbieg na Leg Drop... ale Edge w ostatniej chwili robi unik! Do tego wstaje i Baseball Slidem wpycha Hardy'ego w baner. Oportunista wrzuca rywala do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika, ale robi to bardzo powoli. Jeff to wykorzystuje... i podcina go! Do tego... mamy Facebuster!!! Pin 1...2... Kick Out! Obydwaj się podnoszą i zaczyna się wymiana ciosów. Najpierw Jeff wyprowadza Punch w głowę, a chwilę potem Edge odpowiada Backhand Chopem i tak na zmianę kilka razy. W końcu z inicjatywą zaczyna wychodzić Oportunista i chce cisnąć rywala na liny, ale ten odwraca akcję i to Edge z całą siłą zostanie ciśnięty. Rated R ląduje na krawędzi ringu. Jeff idzie po niego... ale ten zaskakuje go Shoulder Thrustem. Do tego szybko stara się wejść na narożnik... mamy Diving Crossbody! Pin 1...2... Kick Out! Edge podnosi przeciwnika, ale ten zaczyna kontrować seria uderzeń z łokci... i atakuje Alley Oop Facebusterem!!! Jednak po tej akcji Jeff pada ze zmęczenia na matę. Edge natomiast próbuje wstać za pomocą narożnika. Hardy bierze rozbieg na Stinger Splash... ale Edge robi unik i wyprowadza Edgecution!!! Pin 1...2... Kick Out! Oportunista łapie się za głowę, a na z trybun wydobywa się "This Is Awesome!". Edge... w swoim stylu staje przy narożniku i sygnalizuje kolejny atak! Szykuje się Spear! Edge rusza z szarżą... mamy Spear! Spear! Spear! Pin 1...2... Kick Out do cholery!!! Edge zaczyna się wykłócać z sędzią. Jeff powoli dochodzi do siebie. Dopiero po chwili Rated R podnosi Hardy'ego... a ten kontruje Gut Kickiem i wyprowadza kolejne dzisiaj Twist of Fate! Jeff zdejmuje koszulkę i rzuca nią w publiczność! To oznacza tylko jedno... Hardy wspina się na narożnik! Mamy Swanton Bomb! Pin 1...2...3!!!

Winner: Jeff Hardy

Widać, że ten pojedynek obydwóch dużo kosztował sił. Jeff dopiero po chwili powoli wstał i to za pomocą sędziego. Bardzo krótko wznosi rękę ku górze w geście triumfu, a po chwili celebruje zwycięstwo z narożnika. Hardy podchodzi do Edge'a i pomaga mu wstać, po czym mamy wspaniały gest - obydwaj klepią się po plecach i wznoszą swoje ręce triumfalnie ku górze. Edge opuszcza ring, a Jeff dalej celebruje wygraną, dzięki której za tydzień zmierzy się z Kurtem Angle o miano pretendenta do World Heavyweight Championship.

Tym widokiem kończymy przedostatnie Monday Night RAW w drodze do Extreme Rules!

*Wypowiedź CM Punka

Krótkie oznajmienie Punka na temat jednej ze stypulacji Three Stages of Hell. Fajnie, że będzie to Ladder Match, aczkolwiek spodziewałem się jakiejś innej, ze względu na to, że będzie już walka z drabinami o pas Stanów Zjednoczonych.

*Chris Jericho vs. Dean Ambrose

Dean będzie na Extreme Rules walczył z Sethem, a na Raw... przegrywa z Y2J'em. Trochę słabo, ale może Triple Threat Match na nadchodzącym PPV?

*Wywiad z Edgem i rozmowa Stephanie z Shanem

Przedstawiłeś Rated R Superstara w dobry sposób w tym wywiadzie, podobał mi się on! Za to co raz bardziej przeczuwam podstęp Stephanie względem swojego brata. Czuję, że na Summerslam, albo trochę dalej ten konflikt w jakiś sposób znajdzie swój punkt kulminacyjny

*Big Show vs. Kurt Angle

Nadszedł półfinał turnieju o 1#Contender do pasa Wagi Ciężkiej i wygrywa.. Kurt! Bardzo dobrze, szczerze obawiałem się, że to olbrzym wygra, ale na całe szczęście stało się inaczej.

*Ogłoszenie kolejnej stypulacji przez Ortona, oraz segment z Edgem i Chrtistianem

Falls Count Anywhere? Spodziewałem się trochę lepszego jednego z rodzaju tej walki, np. Last Man Standing Match, ale na pewno dobrze to rozpiszesz :) Edge i Christian oczywiście jako starzy przyjaciele. Fajny segment, dobrze rozpisałeś relacje tej dwójki między sobą.

*Flying Warriors vs. R-Truth & Xavier Woods

Walka mająca na celu lekkie podpromowanie Mysterio i Bourne'a. Nic w sumie więcej nie można o tym napisać, ale nie można było się spodziewać innego rezultaty niż wygranie ,,latających wojowników".

*Segment z AJ Stylesem i Hoganem

Ta część gali była... taka sobie. Przychodzi AJ, chce walki z Wyattem, ale wyszło to jakoś tak nijako. Niestety, słaby segment, przynajmniej według mnie.

*Kane vs. Wade Barrett

Pojedynek mający na celu wyłonić predententa do mistrzostwa Interkontynentalnego. The Big Red Monster wygrywa, co jest według mnie dobrym posunięciem, może jeszcze ostatni tytuł dla Kane'a? Wolałbym na pewno jego, jako mistrza niż Marka Henry'ego :P

*AJ Styles & Rob Van Dam vs. Bray Wyatt & Luke Harper

RVD partnerem Stylesa do tej walki! Ich zwycięstwo w pewien sposób podpowiada mi, że to Bray wygra na Extreme Rules z AJ'em, a ten może sformuje tag-team z Robem? Chociaż równie prawdopodobne jest to, że był to jednorazowy ich występ.

*Wywiad z Jeffem Hardym, oraz ogłoszenie ostatniej stypulacji Three Stages of Hell

Dobry wywiad z Hardym, pokazującym jego aktualne nastawienie. Przeczuwam, że to on wygra turniej i zmierzy się z Ceną na Extreme Rules. Steel Cage Match? Dobry wybór. Na całe szczęście nie wybrałeś Lumberjack Matchu, którego nie lubię :D

*Ryback vs. The Ascenscion

Rybackowi udało się wygrać... Trochę szkoda. Liczyłem na jego przeciwników, szczególnie, że był to Handicap Match. Czuję, że wygra on także na Extreme Rules, niestety...

*Atak Rodzinki Wyattów na Robie Van Damie

No to teraz na pewno RVD wkręci się w feud na linii Styles-Wyatt. Ten atak już raczej nam to uświadomił :)

*Edge vs. Jeff Hardy

Tak jak myślałem Jeff wygrał ten pojedynek i czuję, że z całego turnieju też wyjdzie zwycięsko. Edge przegrał no i może powrót jego tag-teamu z Christianem? Nie obraziłbym się :D

Raw było dobre, ale gorsze od poprzedniego odcinka. Czuję, że pisałeś go na szybko, pojawiło się kilka mniejszych czy większych błędów. Ogólnie odcinki trzymają jednak dobry poziom, a atmosfera co raz bardziej podgrzewa się przed Extreme Rules :)

3930159675357f7ecdcc03.jpg

Od razu piszę, że nie czytałem twoich poprzednich odcinków, przejrzałem je tylko pobieżnie, ale ostatni epizod Raw udało mi się przyswoić i zabieram się do komentarza.

Mamy Three Stages of Hell na Extreme Rules, promo Punka króciutkie, nie ma żadnej kontry ze strony Randy'ego Ortona, troszkę szkoda, ale gimmick match jak najbardziej trafiony i szykuje się świetna walka.

Jeśli chodzi o walki to raczej nie ma co się rozpisywać, jeśli będzie coś ważne to wtrącę parę zdań, zwykłych walk na tygodniówkach raczej nie ma co komentować, długość i poziom są w porządku i tyle wystarczy :) .

Wywiad z Edgem także na dobrym poziomie.

Turniej o pas WHC to dobry pomysł, przynajmniej mamy pewność, że przyszły pretendent będzie dobrze wypromowany i nie trzeba się trudzić z logicznym początkiem feudu.

Jednak mamy kontrę ze strony żmiji, mam nadzieję, że w pełni wykorzystasz potencjał Falls Count Anywhere matchu.

Segment z Edgem i Christianem w porządku, jak to starzy kumple.

Fajnie, że chcesz zrobić coś z Evanem Bournem i tag team z Rayem Mysterio to na pewno lepsze posunięcie niż trzymanie go w jooberce.

Segment AJ z Hoganem, raczej na neutral, nie było w nim nic ciekawego, ot zwykła wymiana zdań, bez której spokojnie by się obyło.

Kane ciśnie Anglika i na ER mamy walkę dwóch potworów. Jakoś mnie to bardzo nie kręci, zwłaszcza, że wolałbym, żeby pasy mid-cardowe trzymali jacyś młodzi, obiecujący się zawodnicy, ale ta dwójka jest już sprawdzona i na pewno u ciebie pas IC jest wyżej w hierarchii niż w obecnym WWE.

Wywiad z Jeffem był w porządku, ogłoszenie wyników głosowania także, tutaj raczej nic ciekawego nie mogło się wydarzyć, gimmicki na ER fajnie i na pewno szykuje się długi pojedynek.

Ryback sam ciśnie dwójkę żółtodziobów, mam nadzieję, że jeszcze zrobisz coś z tym teamem bo gimmicki mają naprawdę dobre.

Rob chyba będzie żałował, że wmieszał się w konflikt Wyattów z Stylesem, ciekawe jak to się dalej potoczy, atak jak najbardziej na plus.

Main Event w porządku, w głębi duszy liczyłem na blondyna, bo jestem trochę jego fanem, ale wygrana Jeffa też jest spoko. No i chyba mamy już pewniaka do wygraniu turnieju.

Raw naprawdę w porządku, chociaż nie było żadnego świetnego segmentu w ringu, to całość stała na dobrym poziomie. Powodzeniu w dalszym pisaniu i czekam na kolejne Raw które na pewno skomentuję.

Zapraszam do zapoznania się z moją, alternatywną wersją WWE, WWE by StorN.

Skomentuje najważniejsze rzeczy(te które mnie interesowały)

- speech Punka naprawdę spoko. Podobało mi się nawiązanie do przeszłości (feud z Hardy'm) i historii z drabinami Do tego ładnie połączyłeś to w całość i wyszedł z tego fajny speech, dzięki któremu feud Punka i Ortona zyskał w moich oczach.

-

Edge: Żartujesz sobie ze mnie? Po pierwsze - myślisz, że nie wygram tego turnieju? Wygram go i zawalczę ponownie z Johnem Ceną! Po drugie - gdybym zdradzał swoje plany to nie byłbym teraz nazywany Oportunistą! Ale spokojnie słonko. Nie wpadnę w depresję. To słodkie, że się o mnie martwisz.
Fajnie to rozpisałeś, bo Edge wyszedł na czwanego wilka. Co do segmentu z Renne wydaje mi się, że Christian albo zdradzi swojego przyjaciela, albo dostaniemy powrót Edge and Christian. Co by się nie działo, obie opcje są interesujące.

- segment z Ortonem i Punkiem podobał mi się. Randy w swoim przemówieniu był wiarygodny, ale jeśli mam być szczery, to przyczepie się do jednej rzeczy - Punt Kick. Mam rozumieć, że Punka nie będzie na następnej gali, bądź pojawi się w jakimś ochronnym kaftanie?

- kolejny bardzo fajnie rozpisany segment to ten z Christianem i Edge'm! Serio! Podobają mi się takie naturalne segmenty, i cenię je najbardziej, bo wiem że najtrudniej jest je napisać, a Ty zrobiłeś to bardzo dobrze za co plus.

- zwycięstwo Jeffa nad Edge'm mnie zaskoczyło, ale pozytywnie. Fajnie budujesz postać Edga, szkoda że na Raw nie było Ceny, bo liczyłem na jego Heelowy speech, ale i tak było dobrze.

Reasumując, był to kolejny dobry epizod. Dalej trzymasz przyzwoity poziom i potrafisz zainteresować czytelnika. Ja, będę czekać na następny epizod. Mam nadzieję, że podgrzejesz atmosferę przed Extreme Rules, które swoją drogą zapowiada się całkiem fajnie.

Mr. Ghost, StorN i backayrdowania - dzięki za komentarze. Zawsze zależało mi na opinii czytelników i wszystko robię po to, by Wam się podobało. Widzę, że każdy ma inne zdanie odnośnie różnych segmentów, ale to chyba dobrze :-) Jako, że byliście grzeczni to łapcie kolejny epizod, ciut wcześniej niż zapowiadałem :)

Saint Louis, Missouri

Monday Night RAW

28.04.2014

Po pokazie sztucznych ogni natychmiast przenosimy się do stałych komentatorów: Michaela Cole'a i Jerry'ego "The Kinga" Lawlera.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/jerry_lawler_cutby_lewis0214.png

Michael Cole: Sześć dni pozostało do najbardziej ekstremalnej, ba najbardziej hardkorowej gali w historii WWE! Extreme Rules PPV już w tą niedzielę! A ze stołków komentatorskich na dzisiejszym Monday Night RAW witają Was Michael Cole i Jerry "The King" Lawler!

Jerry Lawler: Witajcie! Dzisiaj zapowiada się niezapomniany wieczór! Wiele wspaniałych walk, a przede wszystkim poznamy już oficjalną kartę walk na Extreme Rules!

Michael Cole: W dzisiejszym Main Evencie poznamy przeciwnika Johna Ceny na najbliższym PPV. O miano pretendenta do World Heavyweight Championship będą dziś walczyć Jeff Hardy z Kurtem Angle!

Jerry Lawler: W drodze do dzisiejszej walki Kurt Angle pokonał Stone Colda Steve Austina i Big Showa. Z kolei Jeff wyeliminował z turnieju Alberto Del Rio i Edge'a. Kto dzisiaj będzie górą?

Michael Cole: Dojdzie też do oficjalnego podpisania kontraktu na walkę o WWE Championship pomiędzy obecnym Mistrzem - Randym Ortonem, a Best in the World - CM Punkiem!

Jerry Lawler: Warto podkreślić, że to ostatnie Monday Night RAW w obecnym wydaniu! Już za tydzień zobaczymy się na RAW is Hardcore! Dlatego też dzisiejszy wieczór staje się jeszcze bardziej wyjątkowy!

Czas na pierwszy pojedynek dzisiejszego wieczoru! Już jest w drodze na ring Kofi Kingston. Afrykanin ignoruje młodych fanów z publiczności, którzy chcieli sobie z nim przybić piątki. Zostaje przez to wybuczony. Zupełnie inaczej zostaje przywitany jego rywal. A jest nim Sin Cara.

Walka #1

Normal Match

Kofi Kingston vs Sin Cara

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/2412_Kofi_Kingston.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/cara.png

Mamy gong i ruszyli. Od razu Kofi przechodzi do ofensywy zaskakując rywala uderzeniem z kolanka. Kingston ciska przeciwnika do cornera i tam zasypuje go serią Punchy w głowę. Sędzia przerywa akcję, ale Ghanijczyk nic sobie z tego nie robi i powtarza swój atak. W końcu gdy sędzia już go odepchnął to Sin Cara wykorzystuje moment i wskakuje na narożnik... by zaraz zaatakować Diving Crossbody! Pin... ale tylko one count! Obydwaj się podnoszą w tym samym czasie. Kofi robi unik przed ciosem rywala, odbija się od lin... Flying Forearm Smash! Luchador wstaje, ale zaraz momentalnie zostaje ukarany Atomic Dropem... i Float-Over DDT! Pin 1...2... Kick Out! Kofi podnosi przeciwnika i ponownie ciska w narożnik. Rusza na niego z szarżą... ale ten kontruje kopnięciem! Do tego mamy wspaniałą Hurricanranę! Kingston dość szybko się podnosi po tej akcji, ale momentalnie zostaje sprowadzony do parteru Arm Dragiem. Sin Cara biegnie by odbić się od lin... ale nie trafia z Springboard Moonsaultem! Kofi to natychmiast wykorzystuje Springboard Clotheslinem! Gdy tylko Międzynarodowa Sensacja się podnosi to Kingston Dropkickiem wysyła go w narożnik. Kofi bierze rozbieg... i mamy Monkey Flip! Sin Cara z impetem spada plecami na matę. Po chwili Kingston wykonuje SOS! Czy to zwiastuje koniec walki? Kingston odbija się od lin... i mamy Boom Drop! Teraz sygnalizuje akcję kończącą. Czeka aż rywal się podniesie... Trouble in Paradise! Pin 1...2...3!

Winner: Kofi Kingston by pinfall

Czas na pierwszy wywiad dzisiejszego wieczoru. Z Renee Young jest World Heavyweight Championship - John Cena.

10359500_10201266404816683_7378596596885464129_n.jpg

Renee Young: Witajcie WWE Universe! Jest ze mną obecny Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena! Na początek chciałam Ciebie John spytać o to jak oceniasz turniej o miano pretendenta do Twojego tytułu. Dzisiaj zawalczą ze sobą Jeff Hardy i Kurt Angle, a zwycięzca będzie walczyć z Tobą na Extreme Rules.

John Cena Szczerze? Nie obchodzi mnie który wygra tą walkę. W swojej karierze pokonywałem i Jeffa Hardy'ego i Kurta Angle. Tak naprawdę ten kto wygra ich starcie będzie skazany na porażkę w najbliższą niedzielę, bo zmierzy się z jedną z największych, jak nie największą gwiazdą w historii WWE. Spójrzmy prawdzie w oczy. Każdy kto stawał ze mną twarzą w twarz wychodził z walki jako przegrany. Od Hell in a Cell nikt mnie nie pokonał!

Renee Young: A The Under....

John Cena Nikt mnie nie pokonał i za każdym razem broniłem pasa mistrzowskiego! Jestem najlepszym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej wśród wszystkich do tej pory. Nikogo nie było takiego jak John Cena. Skoro Edge nie pokonał mnie na WrestleManii trzydziestej, a wszyscy na niego stawiali, to tymbardziej nie zrobią tego Jeff Hardy, czy Kurt Angle!

Renee Young: A co powiesz odnośnie Twojego dzisiejszego przeciwnika - Dolpha Zigglera?

John Cena Dolph? Jest dla mnie nikim nawet w porównaniu do takich zawodników jak Jeff czy Kurt. Owszem... kiedyś mnie pokonał w walce o walizkę Money in the Bank, ale to był słaby i beznadziejny John Cena. Teraz z walki na walkę staję się coraz silniejszy i nikt, absolutnie nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać! A na pewno nie ktoś taki jak Dolph Ziggler!

Renee Young: Dziękuję za wywiad...

John Cena Jeszcze coś! Nie przerywa się Mistrzowi w trakcie jego wypowiedzi! Jeżeli jeszcze raz coś takiego zrobisz to nie zawaham się wykonać na Tobie Attitude Adjustment, zrozumiano?!

Renee Young: Tak... przepraszam...

John jeszcze groźnie spojrzał na Renee i odszedł.

Walka #2

Normal Tag Team Match

Daniel Bryan&Kane vs Mark Henry&Steve Austin

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_CutByJess_28April2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/maskedkanener2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_7.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/202/steve_austin_17.jpg

Zaczynamy pojedynek, a dokładniej rzec ujmując robią to Kane i Steve Austin. Mamy najpierw wymianę spojrzeń... a chwilę potem Steve prowokuje rywala pokazując mu środkowe palce. Po chwili chce go zaskoczyć Punchem, ale Kane blokuje cios i wyprowadza mocny podbródkowy. Austin odpowiada Gut Kickiem i ciska przeciwnika do narożnika. Tam zasypuje go serią Punchów w głowę. Steve rzuca przeciwnika na matę i częstuje go Soccerball Kickiem w plecy. Austin pinuje... ale tylko one count. Kane niespodziewanie siada jak nigdy nic, w stylu The Undertakera. Wstaje, a Stone Cold ciska go Irish Whipem na liny. Steve schyla się... ale Kane zaskakuje go solidnym podbródkowym. Do tego odbija się od lin... i mamy Big Boot! Pin 1...2... Kick Out. Daniel zachęca Kane'a do zmiany. Ten przez chwilę się zastanawiał... ale jednak zdecydował się wprowadzić Bryana do walki. Kane ciska Steve'a na liny... a Bryan częstuje go Dropkickiem! Daniel wspina się na szczyt narożnika... i mamy Diving Headbutt! Pin 1...2... Kick Out. Bryan podnosi rywala... a ten kontruje Jawbreakerem! Do tego mamy Lou Thesz Press i serię Punchów w głowę. Stone Cold podnosi przeciwnika i ciska go w narożnik. Tam wspina się na drugą linę... i ponownie mamy serię ciosów w głowę. Ponadto SCSA wykonuje Bulldog. Pin 1...2... Kick Out. Austin chwyta Bryana i wykonuje Vertical Suplex. Ponownie próba pin... ale tylko one count. Steve kontynuuje atak przy narożniku. Zaczyna częstować rywala serią Knife-Edge Chopów. W końcu Daniel kontruje i wyprowadza kilka European Uppercutów. Amerykański Smok próbuje cisnąć rywala w narożnik, ale ten odwraca akcję. Daniel jednak Backflipem odbijając się od cornera przeskakuje nad oponentem, odbija się od lin, robi unik przed ciosem, ponownie odbija się od lin... i mamy Crooked Arm Lariat! Seria okrzyków "YES!" i gdy przeciwnik się podnosi to Daniel podcina go Repeated Shoot Kickiem, a po chwili mamy serię Roundhouse Kicków na klatkę piersiową. Daniel sygnalizuje kopnięcie w głowę... ale Austin zrobił unik i przeszedł do Schoolboy Pinu! 1...2... Kick Out! Obydwaj się podnoszą... i mamy podwójny Clothesline! Akcja zamarła. Sędzia zaczyna odliczać obydwóch zawodników. Pierwszy powoli dochodzi do siebie Austin. Zaczyna podnosić się także Bryan... i obydwaj robią zmiany z tag team partnerami! Mark Henry od razu rusza na Kane'a, ale ten robi unik przed ciosem i wyprowadza mocny podbródkowy! Kane powtarza kilka razy atak i ciska przeciwnika w narożnik. Tam wykonuje Corner Clothesline i przerzuca Marka na matę. Kane wspina się powoli na szczyt cornera i szykuje się atak z powietrza. Czeka tylko aż Henry się podniesie... i mamy Flying Clothesline z narożnika! Kane już sygnalizuje finishera, ale do ringu wbiegł Steve Austin! SCSA jednak został natychmiast ukarany... Chokeslamem! Kane szykuje się do kolejnej akcji. Wynosi Marka Henry'ego... ale w międzyczasie Daniel Bryan go klepnął w plecy robiąc zmianę! Kane mimo to wykonał Tombstone Piledriver! Poczuł jednak klepnięcie i zostawił przeciwnika, a Daniel przeszedł do LeBell Locku!!! Mark natychmiast odklepuje!

Winners: Daniel Bryan&Kane (by pinfalls)

Byli mistrzowie tag team ponownie odnoszą zwycięstwo wspólnymi siłami! Daniel cieszy się ze zwycięstwa i proponuje Kane'owi uścisk dłoni. Ten przez chwilę się na nią popatrzył... i chwycił Bryana za gardło!!! Mamy Chokeslam!!! Jednak to nie wszystko!!! Kane wynosi Daniela... i wykonuje Tombstone Piledriver!!! Wszystkiemu ze strachem w oczach przyglądał się Steve Austin ze stage'u. Kane wznosi ręce do góry... i z narożników buchają płomienie ognia.

Michael Cole: Kane ponownie zasiał postrach niszcząc swoich rywali! On robi w tej chwili na mnie naprawdę duże wrażenie.

Jerry Lawler: Widać, że odkąd wrócił w masce to moc niszczenia do niego wróciła. To jest stary, dobry Kane z czasów Attitude Ery!

Michael Cole: Czy jego brat również jest tak potężny jak on? Dwa tygodnie temu The Undertaker pokonał World Heavyweight Championa - Johna Cenę.

Jerry Lawler: Dzisiaj jego rywalem będzie kolejny mistrz - WWE Champion, Randy Orton! Randy będzie wspomagany przez doping własnych fanów, bo wraca właściwie do swojego domu, czyli Saint Louis, Missouri!

Michael Cole: Z kolei na sam koniec gali CM Punk i Randy Orton podpiszą kontrakt na ich walkę o pas mistrzowski na Extreme Rules. Wszyscy pamiętamy Punt Kick Ortona tydzień temu. Ciekaw jestem czy Punk doszedł już do siebie.

Jerry Lawler: Natomiast w Main Evencie dzisiejszego Monday Night RAW w końcu poznamy pretendenta do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej, które posiada John Cena! Złoty Medalista Olimpijski - Kurt Angle zmierzy się z Charyzmatycznym Enigmą - Jeffem Hardym! Już za chwilę krótkie reklamy, ale zostańcie Państwo z nami, bo dzisiejszego wieczoru będzie się jeszcze mnóstwo działo!

NA RAW IS HARDCORE #1 ZADEBIUTUJE NOWA GWIAZDA WWE!

Przenosimy się na backstage. Obolały Daniel Bryan z okładem na głowie idzie do swojej szatni... nagle wpadając na Steve'a Austina, który pił piwko i stał opierając się o automat.

Daniel Bryan: Proszę, proszę... kogo to moje piękne oczy widzą. Jak czuje się Teksański Grzechotnik po kolejnej porażce od powrotu do WWE? Pewnie łyso Ci było, gdy widziałeś jak Mark Henry odklepuje po moim LeBell Locku... oh wait, przecież ty jesteś łysy! A do tego jak zwykle popijasz piwko. Nie wstyd Ci? Jaki przykład dajesz fanom, którzy przychodzą nas oglądać? Przecież to wszystko jest dla nich, a ty propagujesz alkoholizm!

Steve Austin: Oh shout up! Być może i zgarnąłeś dzisiaj zwycięstwo... ale obydwaj dobrze wiemy, że ktoś odwalił za Ciebie większość roboty, a ty tylko zjadłeś wisienkę z tortu. W bezpośredniej konfrontacji na Extreme Rules to ja będę lepszy! Pokażę Ci dlaczego nigdy nie dorównasz gwiazdom z czasów Attitude Ery, czy Ruthless Aggression.

Daniel Bryan: Steve... nie rozśmieszaj mnie. Masz prawie pięćdziesiąt lat! Nie nadajesz się już do tego biznesu! Lepiej wróć do grania w filmach. Tam przynajmniej będziesz mógł piwo pić do woli. Natomiast tutaj, w WWE nadszedł czas Daniela Bryana! Ty to dobrze wiesz i odpowiedzieć mi możesz tylko... Yes!

Steve Austin: Nie zaczynaj!

Daniel Bryan: Yes!

Steve Austin: What?!

Publiczność na zmianę wraz z zawodnikami wykrzykiwała "YES!" i "WHAT?!". Steve w końcu po kolejnym okrzyku Bryana nie wytrzymał... i wykonał na nim Stone Cold Stunner!!! Przy okazji rozlał piwo na swojej koszulce.

Steve Austin: Mylisz się Daniel. Wiesz co ja Ci powiem? NO! NO! NO! Cholera jasna! Kolejna koszulka do prania!

Walka #3

Normal Non-Title Match

John Cena (World Heavyweight Champion) vs Dolph Ziggler

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/cena_by_rexcs.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/ziggler_by_rexcs.jpg

Od razu Cena nie ma zamiaru bawić się z rywalem i w Headlock Takedown sprowadza go do parteru. Dolph zdołał jednak podnieść się z przeciwnikiem na plecach i zrzuca go w narożnik. Cena puścił uchwyt, ale za chwilę potraktował Zigglera Punchem w głowę i przerzucił go do cornera. Tam zaatakował kilkoma Shoulder Thrustami. John ciska Irish Whipem oponenta w przeciwległy narożnik i rusza z szarżą. Dolph jednak skontrował kopnięciem i wchodzi na drugą linę. Z niej zaatakował Cenę Missile Dropkickiem. Pin... ale tylko one count. Dolph zapina Headlock w parterze. John jednak wstał i odepchnął rywala na liny. Do tego powala go Shoulder Blockiem. The Champ odbija się od lin, a Ziggler przechodzi pod nim. Cena ponownie się odbija i Dolph chwyta go... ale to John skontrował i wyprowadził Hip Toss! Dolph chwiejąc się wstał przy narożniku... a Cena momentalnie wykonał Monkey Flip! Po chwili zapina Chin Lock. Dolphowi jakoś za pomocą siły udaje się rozerwać dźwignię i częstuje przeciwnikami uderzeniami z łokcia. Ziggler próbuje ruszyć, by odbić się od lin... ale Cena chwyta go za włosy i brutalnie sprowadza na matę. Sędzia zwraca mistrzowi uwagę, ale ten sobie nic z tego nie robi. Cena podnosi oponenta i ciska go w narożnik, a tam częstuje go serią Punchy na tułów. John odchodzi kilka kroków i rusza... ale uderza prosto w corner, bo Dolph zrobił unik. Natomiast ten... atakuje Stinger Splashem! Ziggler sprowadza przeciwnika do parteru Snapmarem... i mamy Neck Snap! Dodatkowo mamy charakterystyczny gest Dolpha... i Jumping Elbow Drop! Pin 1...2... Kick Out! Niespodziewanie były World Heavyweight Champion wyrobił sobie przewagę nad obecnym Mistrzem. Dolph podnosi przeciwnika i ciska go na liny. Ten się ich chwyta... ale zaraz zostaje wyrzucony z ringu Missile Dropkickiem! Ziggler wchodzi na narożnik i szykuje się na atak po za ring. Będzie Diving... ale John przechwytuje go na barki!!! Ten się jednak jakoś wydostał... i mamy Jumping DDT prosto w podłogę! Ziggler podnosi przeciwnika i wrzuca go do ringu. The Show-Off wskakuje na apron i czeka aż rywal wstanie. Gdy ten to robi... mamy Springboard Dropkick! Pin 1...2... Kick Out! Dolph podnosi oponenta... a ten zaczyna kontrować serią Punchy i wyprowadza uderzenie z kolanka! Do tego... Snap Suplex!!! Cena jakby się odrodził Wchodzi na narożnik i czeka aż przeciwnik się podniesie, a potem... mamy Diving Leg Drop Bulldog! John się nakręca! Wznosi rękę ku górze... i mamy "You Can't See Me!" w kierunku publiczności, oraz komentatorów. Po chwili... Five Knuckle Shuffle!!! Czy to sygnalizuje koniec walki? John czeka... i wynosi Zigglera na barki! Mamy Attitude Adjustment!!! Pin 1...2...3!

Winner: John Cena (by pinfall)

Zabrzmiała muzyka Johna Ceny i ten zaczął tauntować, ale po chwili poprosił o mikrofon i jakby gestem uciszył swój theme song.

John Cena: Chill, chill, chill... Wstrzymajcie się z tą muzyką. Dzisiaj pokonując Dolpha Zigglera potwierdziłem swoje wcześniejsze słowa. Nieważne z kim będę walczył... mój rywal już na starcie jest na straconej pozycji! Dzisiaj w Main Evencie Monday Night RAW Jeff Hardy i Kurt Angle zmierzą się o szansę walki ze mną na Extreme Rules o mój... powtarzam, mój pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej! Nie obchodzi mnie kto wygra to starcie. Jednak czuje się ignorowany jako sam Mistrz. Nikt nie spytał mnie, czy chcę w ten sposób wyłonić swojego rywala, oraz nie podoba mi się to, że oni dwaj walczą w Main Evencie, a ja sześć dni przed Extreme Rules muszę męczyć się z jakimiś jooberami w środku gali! To jest kpina ze mnie jako najwspanialszego World Heavyweight Championa! Na Extreme Rules wygram, nieważne czy to z Jeffem Hardym, czy to z Kurtem Angle! Mój cel to pobicie najdłuższego reignu wśród World Heavyweight Championów, który należy obecnie do Batisty i wynosi dwieście osiemdziesiąt dwa dni. Mój obecny reign trwa już sto osiemdziesiąt trzy dni, a więc jeszcze prawie sto! Jest to dla mnie pestka i dokonam tego pokonując swoich rywali, najpierw na Extreme Rules, potem na Over The Limit, następnie na Payback, No Way Out i w końcu na SummerSlam będę najdłużej panującym World Heavyweight Championem w historii WWE!

John chciał coś jeszcze powiedzieć, ale wtedy... zabrzmiał theme song The Real Americans! Antonio Cesaro i Zeb Colter wychodzą na ring, a były U.S. Champion trzymał walizkę Money in the Bank.

Antonio Cesaro: Cena, Cena, Cena... kiedyś ulubieniec dzieci, a dzisiaj? Zarabia na walkach jak każdy przeciętny Amerykanin, by mieć na codzienne życie. John nic do Ciebie nie mam... ale Twoje gadki stały się już nudne, a te Twoje niby odmienione oblicze... to jest dopiero kpina. Widzisz John co mam w ręce? To jest walizka Money in the Bank. Na pewno wiesz do czego ona zostanie użyta. Mogę ją wykorzystać i zrealizować kontrakt albo na WWE Championie, albo... na World Heavyweight Championie! Mogę to zrobić w każdym momencie, ale spokojnie... teraz nie będę niszczył Twoich marzeń o kolejnym rekordzie. Będę czyhał na zapleczu i w każdej chwili będę gotów, by Twoje cele o najdłuższym reignie jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej zostały zniszczone.

John Cena: Ta... widzę Antonio, że żyjesz w kompletnie innym świecie. Jestem jedenastokrotny WWE Championem! Jestem trzykrotnym World Heavyweight Championem! Byłem trzy razy U.S. Championem. Do tego cztery razy miałem pasy tag team, oraz dwukrotnie wygrałem Royal Rumble Match i raz Money in the Bank Match. Ty chcesz mi grozić? Jedyny pas jaki miałeś ja zdobywałem kiedyś pokonując samego Big Showa na WrestleManii dwudziestej! Jestem twarzą tej organizacji! Kiedy ty jeszcze zbierałeś na swoją pierwszą grę o WWE to ja już byłem w organizacji i walczyłem z największymi! Z zdecydowanie lepszymi od Ciebie.

Zeb Colter: John swoimi słowami pokazujesz tylko ignorancję i to, że jesteś przedstawicielem warstwy pomylonych, oraz przekonanych, że są wyjątkowymi ludźmi, a tak naprawdę to kłamstwo. Żyjesz w zakłamanym świecie John. Nie powinno być takich jednostek jak ty w naszym społeczeństwie. Działasz źle na nasz naród, wpływając na nich i ugłupiając ich. John Cena musisz zrozumieć, że nie jesteś kimś więcej niż człowiekiem. Nie będziesz zwyciężał w nieskończoność. A tak naprawdę pierwszymi w kolejce do WWE Championship, czy World Heavyweight Championship nie są CM Punk, Jeff Hardy, czy też Kurt Angle.... a stojący tu obok mnie przedstawiciel Prawdziwych Amerykanów, The King of Swing - Antonio Cesaro!

John Cena: Skończyłeś? Gdybym chciał na jakieś wykłady na temat naszego społeczeństwa to składałbym papiery w sierpniu. Tak patrzę na Was i przypomina mi się film... "Głupi i głupszy"! Zastanawiam się tylko kto który z Was jest głupi, a który głupszy! Zamknij mordę Zeb, The Champ przemawia! Antonio... czy naprawdę jesteś taki głupi, by wykorzystywać tą walizkę na moim World Heavyweight Championship, kiedy jestem obecnie w najwyższej formie? Jest obecnie może dwóch, trzech zawodników na cały roster, którzy byliby w stanie ze mną wygrać. Ale ty nie należysz do nich. Spełnię jeden ze swoich ostatnich celów. Zostanę najdłużej panującym w historii Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Ty mi w tym nie przeszkodzisz nawet realizując na mnie z pięć takich walizek!

Antonio Cesaro: John... szanuję Cię za to co zrobiłeś w WWE. Jednak wiedz, że Twoja kariera powoli zmierza do końca, a z tyłu czeka nowe pokolenie gwiazd. A na ich przodzie jestem ja! Antonio Cesaro! Jeszcze nie zdecydowałem czy wykorzystam kontrakt na WWE Championship, czy na World Heavyweight Championship. Ale powiem Ci to jeszcze raz! Mogę zrealizować ten kontrakt w każdym momencie... a ty mniej się lepiej na baczności!

Obydwaj patrzyli sobie w oczy i kiwali głowami. W końcu wydawało się, że Antonio i Zeb opuszczą ring... ale jednak Cesaro się odwrócił i uderzył walizką w głowę Ceny! Do tego chwycił go za nogi... i mamy Cesaro Swing!!! Publiczność liczy okrążenia, aż w końcu Antonio puszcza Johna. Jednak to nie wszystko, bo King of Swing... ma jeszcze Neutralizer dla obecnego World Heavyweight Championa! Po tym wszystkim zabrzmiała muzyka The Real Americans, ale Antonio nie zdecydował się na realizację kontraktu.

Michael Cole: Antonio Cesaro wysłał oficjalne oświadczenie według mnie zarówno Johnowi Cenie, jak i Randy'emu Ortonowi! Ma walizkę Money in the Bank i na pewno ją wykorzysta w właściwym momencie!

Jerry Lawler: Cesaro WWE Championem lub World Heavyweight Championem? To na pewno byłoby ciekawe! Ale na razie Antonio chyba nie odważy się na realizację kontraktu przy formie obydwóch zawodników.

Michael Cole: Przed nami arcyciekawy pojedynek! Już za chwilę obecny WWE Champion - Randy Orton zmierzy się... z samym The Undertakerem! Czy Deadman będzie górą w starciu z kolejnym Mistrzem?

Jerry Lawler: Zostańcie Państwo z nami, bo szykują się ekscytujące starcia!

Walka #4

Normal Match

Christian vs Sheamus

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_CutByJess_03November2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/sheamus_cutby_rexcs.jpg

Zaczynamy pojedynek od tradycyjnego klinczu. Sheamus zdołał natychmiast przepchnąć rywala do narożnika i tam poczęstował go potężnym kopnięciem z kolanka. Do tego kilka uderzeń z pięści w plecy... ale sędzia przerwał akcję. Celtycki Wojownik ruszył ponownie ku oponentowi, ale ten... uderzył go z liścia! To rozzłościło Irlandczyka, ale Christian sprytnie uciekł pomiędzy liny, więc rywal nie mógł go dorwać. Obydwaj wracają do pozycji wyjściowej i ponownie mamy zwarcie. Z inicjatywą wyszedł Christian i zapiął boczny Headlock. Sheamus zdołał go jednak odepchnąć na liny... a chwilę później potraktował go Shoulder Blockiem! Pin... ale tylko one count! Sheamus kontynuuje natarcie i ciska przeciwnika w narożnik. Rusza na niego z szarżą... ale ten kontruje kopnięciem. Ponadto Christian wykonuje Diving Crossbody z natychmiastowym przypięciem! 1...2... Kick Out! Obydwaj wstają... ale to Irlandczyk zdołał powalić rywala Running Axe Handle! Sheamus wynosi Christiana... i wykonuje Fallaway Slam! Po tej akcji Kapitan Charyzma wypadł z ringu. Celtic Warrior jednak nie zamierza przerwać ataku. Decyduje się, by wejść na szczyt narożnika. Czeka aż przeciwnik się podniesie... Diving Shoulder Block po za ring! Przy okazji jednak Sheamus też ucierpiał przy tej akcji. Zdołał się jednak pierwszy podnieść i pokazuje swoją wyższość nad rywalem. Idzie do Christiana... a ten kontruje wyprowadzając Uppercut. Do tego ciska głową Sheamusa w metalowe schodki! Christian wchodzi na też na te schody... i wykonuje z nich Tornado DDT! Holy shit! Christian wrzuca przeciwnika do ringu i sam wstaje na krawędzi. Czeka aż Sheamus wstaje... i mamy Springboard Sunset Flip! Irlandczyk zdołał się jednak natychmiast wydostać i wyprowadzi potężne kopnięcie w głowę! Sheamus wstaje przy narożniku i sygnalizuje finishera! Czeka aż Christian się podniesie... i rusza z szarżą, ale ten robi unik i przechodzi do wykonania Killswitch! Sheamus jednak zdołał odepchnąć rywala na liny... i mamy Brogue Kick!!! Christian jednak wypada ponownie z ringu, a Sheamus nie zdołał go złapać. Irlandczyk wychodzi z ringu i wrzuca rywala do środka. Sam też wraca i wynosi Christiana... wykonując White Noise! Pin 1...2... Kick Out! Celtycki Wojownik jest już mocno zdenerwowany. Ponownie sygnalizuje Brogue Kick. Rusza... ale mamy Spear znikąd od Christiana! Pin 1...2... Kick Out do cholery jasnej! Kapitan Charyzma zachęca publiczność do wsparcia. Czeka aż Sheamus wstanie... i mamy Killswitch!!! Pin 1...2...3!

Winner: Christian by pinfall

Christian pokonuje Sheamusa! Szczęśliwy dziękuje swojemu rywalowi za walkę, co publiczność kwituje dużym popem. Irlandczyk obolały opuszcza ring, a w kierunku kwadratowego pierścienia idzie... Edge! Gratuluje swojemu przyjacielowi, ale jeszcze bierze mikrofon.

Edge: Wielkie gratulacje Christian! Po raz kolejny pokazałeś, że nieważny jest wiek, a ważne są chęci i determinacja. Między nami ostatnio były różne momenty. Te trudne, kiedy nie mogliśmy się zrozumieć po moim powrocie... oraz te przyjemniejsze, gdy zrozumieliśmy znowu, że jesteśmy największymi kumplami w tym biznesie. Dlatego też... mam dla Ciebie pewną propozycję. Co ty na to, by znowu połączyć siły? Co ty na to, by znowu być najlepszym tag teamem w WWE? Ten czas, który zmarnowaliśmy na wzajemne kłótnie w okresie Road to WrestleMania można nadrobić.

Christian: Wiesz Edge, że szanuję Cię. Jako kumpla, jako zawodnika... rzeczywiście czasami się nie zgadzaliśmy. Miałem pretensje, że wróciłeś mimo iż cztery lata temu wmówiłeś wszystkim, że to koniec. Zrozumiałem jednak, że na Twoim miejscu zrobiłbym to samo. Gdybym miał jakąkolwiek szansę na powrót do ringu to wykorzystałbym ją. Edge... zdobyliśmy siedem razy mistrzostwa tag team. Czy myślisz, że jesteśmy w stanie zrobić to po raz ósmy?

Edge: Oczywiście, że tak! To jest głupie pytanie Christian! Jesteśmy w stanie zdobyć ósme mistrzostwo tag team. Jesteśmy w stanie być obecnie najbardziej dominującym tag teamem w WWE! Czy Saint Louis, Missouri też tak uważa?! Wspaniale! To jak Christian?

Christian: Myślę, że najlepiej będzie jeżeli to udokumentują fotografowie!

Edge: Czyli czas na five second pose!

Christian i Edge wykonali kilka swoich pozycji, a z trybun natychmiast widać było blaski fleszy. Po chwili skończyli i zabrzmiała muzyka Christiana. Przy niej obydwaj opuścili uśmiechnięci ring.

Przenosimy się na ring, a jest on udekorowany i przystrojony. Stoi monitor, na którym napisane jest... Highlight Reel! Po chwili z głośników brzmi Break to Walls Down! Chris Jericho zmierza do ringu, witany owacyjnie. Y2J wszedł z mikrofonem do kwadratowego pierścienia.

10338691_10201266397896510_1207299193157487944_n.jpg

Chris Jericho: Witajcie na Raw... is... Jericho! Do Extreme Rules pozostało sześć dni. Co prawda ja nie biorę udziału w żadnej walce, ale ostatnimi tygodniami było głośno o dwójce ludzi. Dwóch młodych, gniewnych rywalizuje ze sobą o U.S. Championship. Byli partnerami w The Shield. A w niedzielę zmierzą się z Ladders Matchu! Mowa oczywiście o Sethcie Rollinsie i Deanie Ambrosie! Zapraszam Was obydwóch do ringu!

Wtedy usłyszeliśmy "Why So Series?" i zabrzmiał theme song Deana Ambrose'a! Dean w stylu The Shield wyszedł do ringu przez trybuny! Zignorował chęć podania dłoni przez Jericho i wziął mikrofon.

Dean Ambrose: Nie mam całego dnia, więc Seth rusz swoje szanowne dupsko na ring i powiedzmy sobie co mamy do powiedzenia! Śmiało Rollins... nie bój się. Na razie The Street Dog Cię nie ugryzie!

Przez chwilę była cicha... aż w końcu słyszymy "Battle On". Seth Rollins z pasem U.S. Championship uśmiechnięty i pewny siebie wchodzi do ringu.

Chris Jericho: Witajcie po raz pierwszy w historii na Highlight Reel! Jako gospodarz tego programu chciałbym Wam zadać kilka pytań...

Dean Ambrose: Stul pysk Chris! To nie Ciebie dotyczy konflikt o U.S. Championship, więc lepiej po prostu stań z boku i się nie odzywaj! Mam gdzieś Ciebie, wszystkich, którzy przyszli tutaj na trybuny, by nas oglądać, oraz mam też gdzieś Ciebie Seth! Jestem tutaj tylko w jednym celu! By odzyskać to, co zostało skradzione mi na WrestleManii trzydziestej! Wykorzystałeś to, że zostałem wcześniej osłabiony przez Romana Reignsa. Inaczej nie stałbyś teraz tutaj w ringu z tym pasem, który jest mój!

Seth Rollins: To śmieszne, ale czy tak nie postępuje zwykle prawdziwy "The Street Dog"? Czy uliczny pies nie powinien czyhać na okazję i zgarniać co jego? To chyba paradoks, co Dean? Nie możesz pogodzić się z tym, że to ja odebrałem Ci pas mistrzowski, przez co ty nie pobiłeś rekordu jako najdłuższy reign w historii WWE! Nie możesz się pogodzić, że ktokolwiek z naszej trójki, byłego The Shield może być Mistrzem, a ty nie! Dean to przez Ciebie doszło do rozpadu The Shield. To ty namawiałeś mnie przeciwko Romanowi. A tak po prostu bałeś się, że on robi się coraz silniejszy i lepszy od Ciebie. Bałeś się też, że to samo będzie w moim przypadku.

Dean Ambrose: Brednie, brednie, brednie! Roman wcześniej czy później odszedłby od nas, ja tylko pośpieszyłem ten proces. Seth spójrz prawdzie w oczy... nie czułeś, że marnujesz się z dwoma innymi u boku? Nie czułeś, że jesteś stworzony do wyższych celów niż ciągłego statystowania przy walce wraz z Twoimi kumplami? Tak, wiesz, że wewnątrz Ciebie była chęć w końcu rozpoczęcia kariery solowej! Wiesz, że wcześniej czy później doszłoby do naszego rozpadu. I chyba lepiej, że doszło do niego przed WrestleManią trzydziestą. Ty wręcz możesz mi za to dziękować!

Seth Rollins: Dziękować Ci? Jesteś śmieszny. Ten pas miałbym w posiadaniu wcześniej czy później. To byłaby tylko kwestia czasu. Ale teraz nie to jest ważne. Ważniejsze jest to co wydarzy się na Extreme Rules już za sześć dni! Zmierzymy się w Ladders Matchu i już nie mogę się doczekać, by sprawić Ci ból jakiego nie zaznałeś nigdy wcześniej! Teraz Dean już nie ma i nie będzie żadnych sentymentów. Nieważne jest to, że byliśmy kiedyś partnerami w jednej stajni. Teraz liczy się tylko to! .

Dean Ambrose: Przynajmniej w jednej kwestii się z Tobą zgadzam Seth. Teraz najważniejszy jest pas United States Championship! I nikt! Absolutnie nikt mnie powstrzyma! Nieważne czy będę walczył z Tobą , z Tobą , z Big Showem, CM Punkiem, Randym Ortonem, Johnem Ceną i kimkolwiek jeszcze! Ten pas mistrzowski znowu będzie mój! Na Extreme Rules to ja wejdę na szczyt drabiny i ściągnę to co mi się należy! A ty obolały będziesz z dołu patrzył zrozpaczony jak ja celebruję zwycięstwo!

Seth Rollins: Zawsze byłeś mocny w gębie Dean. Ale jeżeli chodzi o umiejętności ringowe to posiadasz zdecydowanie słabsze od moich. Nie jesteś w stanie mnie pokonać w bezpośredniej konfrontacji! Udowodnię Ci to na Extreme Rules! Budząc się rano następnego dnia będziesz miał w głowie obrazek jak to ja wznoszę pas mistrzowski do góry i dobrze będziesz wiedział, że to nie był sen, czy nawet koszmar... tylko brutalna rzeczywistość.

Seth rzucił mikrofon i wzniósł pas mistrzowski tuż przed twarzą Deana. Ten także odrzucił mikrofon i krzyczał, że znowu będzie U.S. Championem.

I hear voices in my head... I jest! Walka na którą czekała publiczność zgromadzona w Saint Louis, Missouri! Arena niemal wybuchnęła popem, gdy do ringu zmierzał Randy Orton. Viper uśmiechnięty i pewny siebie wszedł do kwadratowego pierścienia i wykonał swoją pozę. Po chwili jednak... DONG i światło zgasło! Oczywiście to zwiastowało nadejście The Undertakera, który... wszedł do ringu przy niesamowitej ciszy ze strony trybun. Jakby wszyscy zamarli!

Walka #5

Normal Non-Title Match

Randy Orton (WWE Champion) vs The Undertaker

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_wrestlemania_xxx_by_timinater94.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/33/Undertaker_20_GD.jpg

Orton na początku nie kwapi się do klinczu. Wymija rywala i częstuje go kopnięciem w nogę. Viper wyprowadza Uppercut. Undertaker odbija się od lin i chwyta przeciwnika za gardło, po czym przerzuca go do narożnika. Tam częstuje go nawałnicą strike'ingowych Punchów na korpus. Orton kontruje kopnięciem z kolanka. DeadMan odpowiada solidnym podbródkowym. Do tego zapina boczny Headlock. Orton popycha go na liny i przeskakuje nad nim... by potem poczęstować go Drop Kickiem! Viper przypina... i tylko one count. Teraz to Orton przechodzi do bocznego Headlocku. Umarlak jednak zdołał go odepchnąć na liny. Robi unik przed ciosem... a potem Clotheslinem wyrzuca Ortona z ringu! Phenom wychodzi z kwadratowego pierścienia i wynosi Randy'ego... by Snake Eyes cisnąć go na metalowe schodki! Do tego częstuje go Big Bootem! Undertaker podnosi oponenta... i Irish Whipem wysyła w metalową rurę od narożnika! Taker rzuca rywala na krawędź narożnika, a sam też wstaje na apronie. Mamy Running Leg Drop! Big Evilowi się nie śpieszy i powoli, spokojnie wspina się na szczyt cornera. Randy zdołał się podnieść... i podcina Takera, który kroczem spada na corner! Ale to nie koniec, bo Orton, choć obolały... wykonuje Superplex ze szczytu narożnika! Pin 1...2... Kick Out! Randy jest zły na siebie. Przechodzi do osłabiania rywala poprzez Garvin Stomp w kończyny. Orton zaczyna czuć swoją przewagę i wykorzystuje moment na pozę... ale w tej samej chwili Taker usiadł w swoim stylu. Podnosi się, a Randy próbuje go osłabić serią Punchów. To jednak nie robi wrażenia na Undertakerze, który jednym solidnym podbródkowym powala rywala. Deadman podnosi oponenta i zapina Wrist Lock... by chwilę później wyprowadzić Shot-Arm Clothesline! Taker ponownie podnosi przeciwnika i wykręca mu rękę... by chwilę później wejść na trzecią linę, przejść po niej i wykonać Old School! Deadman stracił już trochę sił, przez co powoli podchodzi do Ortona. Ten zdołał w odpowiednim momencie skontrować Jawbreakerem. Do tego mamy Inverted Headlock Backbreaker! Publiczność stara się wspomóc swojego Mistrza. A Randy... sygnalizuje RKO! Czeka aż rywal się podniesie i mamy RKO... jednak nie! Taker odpycha Ortona na liny! Ponadto po chwili chwyta go za gardło! Randy zdołał jednak skontrować Gut Kickiem i wyprowadza Uppercut. Po chwili kolejny i mamy Irish Whip... ale odwrócony i to Randy odbija się od lin, by chwilę później nadziać się na Running DDT od Takera! Pin 1...2... Kick Out! Undertaker nie ma dość. Podnosi Ortona... i wynosi na Last Ride!!! Randy jednak skontrował kilkoma Punchami i wydostał się... po czym wykonał RKO!!! Pin 1...2... Kick Out!!! WWE Champion w to nie wierzy! Na trybunach też rozległ się jęk zawodu. Randy postanowił wykonać akcję z narożnika. Wspina się... a w tym samym czasie Taker siada w swoim stylu! Deadman się podnosi, a Randy mimo wszystko próbuje wykonać Diving Axe Handle... ale zostaje schwytany za gardło! Undertaker... wykonuje Chokeslam!!! Ale to chyba nie koniec! Deadman sygnalizuje ostateczne zakończenie walki i wynosi Randy'ego... by chwilę później wykonać Tombstone Piledriver! Pin 1...2...3!

Winner: The Undertaker by pinfall

Publiczność jest mocno zawiedziona, ale nagradza oklaskami Undertakera. Ten w swoim stylu celebruje zwycięstwo, a na dodatek wznosi do góry Mistrzostwo WWE jakby na podkreślenie swoich słów sprzed kilku tygodni.

Jerry Lawler: A zatem The Undertaker pokonuje kolejnego mistrza po WrestleManii! No, no, no... Myślisz Michael, że rzeczywiście za jakiś czas Deadman będzie nosił jeden z dwóch najważniejszych pasów mistrzowskich?

Michael Cole: Wydaje się to coraz bardziej prawdopodobne, ale The Undertakera nie zobaczymy na Extreme Rules. Za to zobaczymy na niedzielnym PPV w Main Evencie Three Stages of Hell match o WWE Championship!

Jerry Lawler: Widzę, że ty lubisz przechodzić do konkretów. Ale rzeczywiście Randy, który dzisiaj przegrał pojedynek z Deadmanem ma jeszcze przed sobą podpisanie kontraktu na ten pojedynek z CM Punkiem.

Michael Cole: A w Main Evencie dzisiejszego Monday Night RAW, ostatniego w tej formie Jeff Hardy zmierzy się z Kurtem Angle o miano pretendenta do World Heavyweight Championship! Lepszego zamknięcia PG Ery nie można było wymyślić. Zostańcie Państwo z nami!

DROGA DO WALKI Z JOHNEM CENĄ O WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP NA EXTREME RULES

http://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/64175_10201266387776257_7258479978318849236_n.jpg

DEEP... Widzimy Bray'a Wyatta z jego towarzyszami - Erickiem Rowanem i Lukiem Harperem..

71473_10201280904859175_3905675263949416566_n.jpg

Bray Wyatt: Ogień... gdyby nie ogień to nasza obecna planeta byłaby zimna, nieprzyjemna, wręcz wroga... Czasami ten ogień może być naszym sprzymierzeńcem jak i spalić nas. AJ Styles. Widzę w Tobie ogień, który bucha jaskrawymi płomieniami. Jednak ten ogień równie dobrze może spalić Ciebie od wewnątrz. Za sześć dni zmierzymy się jeden na jeden na Extreme Rules. I mimo, że nasz pojedynek odbędzie się na normalnych zasadach to możesz mieć pewność, że sama walka normalna nie będzie. Będzie to walka, w której to ja będę miał cały czas inicjatywę. Wygram tą walkę i udowodnię Ci, że tylko demony mogą rządzić tym światem. Tylko demony mogą stworzyć nowy porządek. A żeby stworzyć nowy porządek to trzeba spalić stary. Rozpocznę to od Extreme Rules, na którym pokażę Ci dlaczego powinieneś się bać Bray'a Wyatta... He's Got The Whole World... In His Hands. He's Got The Whole World... In His Hands...

Wracamy na arenę, a z głośników rozlega się... Feed Me! Feed Me More! Publiczność owacyjnie wita Rybacka, który z mikrofonem wszedł do ringu.

Ryback: Trzydziesty września dwa tysiące trzynastego roku. Ten dzień pamiętam do dzisiaj. Ponieważ wtedy popełniłem największy błąd w swoim życiu. Zostałem Paul Heyman Guy'em. Zgodziłem się na połączenie mnie w tag team z Curtisem Axelem. To był drugi mój największy błąd w życiu. Straciłem pół roku. Straciłem pół roku na wałęsanie się z jakimś patałachem, a ten czas mogłem poświęcić na zdobycie jakiegoś tytułu mistrzowskiego i bronienie go na WrestleManii trzydziestej. Na szczęście w porę zrozumiałem jakie robię z siebie pośmiewisko będąc u boku tego gościa. W porę zrozumiałem, że z Paulem Heymanem nie zyskam zbyt wiele, a wręcz przeciwnie - cały czas będę stał w miejscu. Dlatego postanowiłem się rozprawić z nim i z jego ludźmi w ramach zemsty za stracony przez ze mnie czas na rozwój. The Big Guy, nie Paul Heyman Guy, The Big Guy na Extreme Rules zawalczy z Conorem O'Brianem. Kiedy się z nim szybko rozprawię, łamiąc nim stół to zajmę się Paulem Heymanem! I podobnie jak CM Punk nauczę tego faceta szacunku do innych!

Wtedy Ryback przerwał, bo zabrzmiała muzyka Brocka Lesnara, ale na stage'u pojawił się Paul Heyman.

Paul Heyman: Nazywam się Paul Heyman. Jestem adwokatem Bestii, jaką jest Brock Lesnar! Ponadto wśród swoich podopiecznych mam tag team, który wkrótce będzie najbardziej dominującym tag teamem w historii WWE - The Ascenscion! Natomiast ty Rybacku... ty okazałeś się zdrajcą! Twoje ego spowodowało, że znalazłeś się na z góry straconej pozycji, bo chcesz rywalizować z jednym z najlepszych w historii managerów - Paulem Heymanem! Uważasz, że obawiam się Ciebie? Myślisz, że nie było przed Tobą kozaków, którzy próbowali coś Paulowi Heymanowi? Jeżeli tak to jesteś totalnym głupcem, a nawet idiotą! Na Twoim miejscu nie byłbym tak pewny siebie przed Extreme Rules. Conor O'Brian to człowiek, który w przyszłości wraz z Victorem sięgnie po WWE Tag Team Championships! A ty cały czas będziesz w punkcie wyjścia, czyli na dnie!

Ryback: Nie interesuje mnie Conor O'Brian! Nie przejmuję się Victorem! Na ostatnim Monday Night RAW obydwaj byli dla mnie tylko przystawką! Nie martwię się nawet Brockiem Lesnarem! Jeżeli będzie potrzeba to jego też zniszczę. Jedyną osobą, która mnie w tej obchodzi to jesteś ty Paulu Heymanie! Przez Ciebie zawaliłem pół roku swojej kariery! Dałem się nabrać na Twoje obietnice, a ty miałeś mnie gdzieś! Podobnie zresztą jak Curtisa Axela, którego nie ma już nawet w WWE! Tak dbasz o interesy swoich klientów!

Paul Heyman: Curtis Axel jedynie co miał związanego z WWE to geny. Nie miał żadnych umiejętności, jakiekolwiek talentu i chęci zwycięstw. W dużym stopniu jest podobny do Ciebie Rybacku. Ile pasów mistrzowskich zdobyłeś w WWE? Zero! Ilu pokonałeś zawodników typu Brock Lesnar, CM Punk, czy John Cena? Zero! Nie będą Ciebie ludzie szanować, póki ty nie udowodnisz im, że są w błędzie! Ale do tego raczej nie dojdzie... ja tego dopilnuję! Mam w zanadrzu Bestię, która Cię wcześniej czy później dopadnie!

Ryback: Proszę bardzo! Jestem gotów! Nigdy nie byłem tak wnerwiony jak teraz jestem! The Big Guy ma ochotę, by ktoś położył mu posiłek na stół! Tak jak tydzień temu, tak i za sześć dni na Extreme Rules będę krzyczał - Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul! Feed Me Paul!

Publiczność krzyczała wraz z Rybackiem, a Paul Heyman pokręcił głową.

Edytowane przez Giero

Saint Louis, Missouri

Monday Night RAW PART 2

28.04.2014

Wracamy na arenę. Z głośników zabrzmiało "Another Me", a to oznacza, że czas na Main Event dzisiejszego wieczoru! Do ringu zmierza Jeff Hardy. Enigma zmienił się w ostatnim czasie i już nie jest obojętny na fanów. Przybija z nimi piątki i wykonuje kilka swoich tradycyjnych gestów. Hardy już jest gotów do starcia i słyszymy muzykę Kurta Angle! Ten podobnie jak Jeff jest owacyjnie witany. Wchodzi skupiony do ringu. Czas na pojedynek o miano pretendenta do World Heavyweight Championship!

Main Event

Normal Match for Number One Contender to World Heavyweight Championship

Jeff Hardy vs Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy92_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/Kurt_Angle_19.jpg

Przed rozpoczęciem walki obydwaj podają sobie ręce w geście fair play. Mamy gong i zaczęli. Ruszyli w klincz, w którym miotali się niemal po całym ringu. W końcu Kurt zdołał przepchnąć Jeffa do narożnika, ale nie zdecydował się na atak, choć sygnalizował Punch. Sędzia rozerwał obydwóch zawodników i wrócili do pozycji wyjściowej. Ponownie mamy zwarcie, z którego znowu lepiej wychodzi Cyborg i zapina boczny Headlock. Enigma odpycha go na liny, ten odbija się... i zaskakuje Hardy'ego Shoulder Blockiem! Angle ponownie odbija się od lin, ale Hardy zdołał przejść pod nim... a potem zaatakować Arm Dragiem! Kurt dosyć szybko się podnosi, ale inkasuje kolejny Arm Drag i tym razem mamy Headlock w parterze zapięty przez Jeffa. Trwają w dźwigni, ale Kurt zdołał się podnieść i kontruje serią uderzeń z łokcia. W końcu wydostaje się z dźwigni i wysyła Irish Whipem rywala w narożnik. Angle rusza z szarżą... ale Hardy kontruje Uppercutem! Do tego wchodzi na szczyt cornera... i mamy Diving Clothesline! Pin 1...2... Kick Out! Jeff podnosi rywala i częstuje go Atomic Dropem. Kurt upada po tej akcji, a Hardy wykonuje jeszcze charakterystyczny Double Leg Drop... i Low Front Dropkick! Pin 1...2... Kick Out! Jeff podnosi oponenta i ciska go Irish Whipem w narożnik. Enigma bierze rozbieg na Stinger Splash... ale trafia w pustkę, bo Kurt zrobił unik! Do tego mamy wspaniały Overhead Belly to Belly Suplex od Cyborga! Pin 1...2... Kick Out! Znakomite tempo walki. Angle podnosi przeciwnika i ciska go w cornera. Ten odbija się od niego... i zapina Headscissors, po którym przechodzi do Hurricanrany! Kurt po tej akcji wypadł z ringu, a Jeff nie ma zamiaru stopowania tempa... i atakuje Angle'a Baseball Slidem! Hardy wychodzi z kwadratowego pierścienia i używa metalowych schodków, by wykonać Poetry in Motion! Enigma wrzuca oponenta z powrotem do ringu. Czeka aż ten wstanie... i mamy Whisper in the Wind! Pin 1...2... Kick Out! Jeff jest zdenerwowany. Widzi, że Kurt powoli się podnosi i decyduje się na odbicie się od lin... ale Angle robi unik i mamy German Suplex! Cyborg nie przerywa uchwytu, a to zapowiada... drugi German Suplex! Kurt szuka jeszcze siły, by... wykonać trzeci German Suplex! Kurt sygnalizuje finishera! Wynosi przeciwnika na Olympic Slam... ale ten się wydostaje i wyprowadza Twist of Fate znikąd! Jeff szykuje się do ataku z narożnika! Ale co to... pojawia się John Cena! Jaki on ma zamiar? Otacza ring... i siada przy stole komentatorskim. To rozproszyło Jeffa, który... został zaskoczony Avalanche Belly to Belly Suplexem! Realizator ponownie pokazuje World Heavyweight Championa, który zakłada słuchawki. Natomiast Kurt... przechodzi do Ankle Locku!!! Czy Jeff odklepie? Walczy długo z bólem... ale zdołał się doczołgać do lin i przerwać dźwignię! Angle chcąc nie chcąc musi przerwać uchwyt. Kurt podnosi przeciwnika... a ten kontruje Sitout Jawbreakerem! Jeff chce wyprowadzić kopnięcie, ale rywal przechwytuje jego nogę. To nie robi problemu Hardy'emu, który wyprowadza Mule Kick! Jeff podnosi oponenta... i mamy Alley Oop Facebuster!!! Ależ ta akcja wyglądała! Pin 1...2... Kick Out! Hardy jest zaskoczony! Cena z napięciem przygląda się walce. Enigma podnosi Kurta... i wykonuje drugi Twist of Fate w tym pojedynku! Jeff zdejmuje koszulkę, co sygnalizuje akcję z cornera! Hardy wspina się na szczyt narożnika... i mamy Swanton Bomb!!! Pin 1...2... Kick Out!!! Czy jest coś w stanie zniszczyć Cyborga?! Enigma zmęczony już serią wyprowadzonych akcji powoli podnosi rywala. Ten... znikąd wykonuje Olympic Slam!!! Pin 1...2... Kick Out do cholery jasnej! Fenomenalne starcie! Teraz to Angle decyduje się na akcję z Top Rope! Jest już na szczycie cornera... i mamy Moonsault!!! Ale to chyba nie wszystko... bo mamy koronną akcję Kurta Angle - Ankle Lock!!! Jeff pokazuje, że się nie podda... ale Kurt zapina jeszcze mocniej uchwyt, przechodząc do parteru! Hardy nie ma sił doczołgać się do lin... więc odklepuje!!!

Winner: Kurt Angle by submission

Kurt jest szczęśliwy, ale nie ma już zbytnio sił, by świętować zwycięstwo. Wstaje za pomocą sędziego i pomaga podnieść się Jeffowi. Obydwaj dziękują sobie za walkę i Hardy opuszcza ring. Angle nie zauważa... że do ringu wbiega John Cena, który szykuje się do uderzenia z pasa mistrzowskiego! Kurt odwraca się i... wydawało się, że John zaraz go zaatakuje, ale zatrzymał się. World Heavyweight Champion wstaje twarzą w twarz ze swoim przyszłym rywalem i wznosi do góry tytuł mistrzowski.

Michael Cole: Zatem w końcu wiemy! Znamy przeciwnika Johna Ceny na Extreme Rules - jest nim Kurt Angle! Człowiek, który był pierwszym rywalem obecnego World Heavyweight Championa w jego karierze. Historia zatoczyła koło, co nie Jerry?

Jerry Lawler: O tak, ale to tylko lepiej robi dla widowiska. Kurt pokonał w znakomitym stylu Jeffa, choć przez dużą część pojedynku to Enigma miał inicjatywę. Ciekaw jestem jak potoczy się walka o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej na niedzielnym PPV!

Michael Cole: Tym samym walka Jeffa Hardy'ego z Kurtem Angle zamknęła pewną część historii dla WWE. PG Era przestaje istnieć. Od Extreme Rules będziemy świadkami ery Hardcore Justice! Natomiast już za chwilę będziemy świadkami ważnych wydarzeń dla Main Eventu gali, którą będziemy mieli za sześć dni!

Jerry Lawler: Dokładnie! Już za chwilę Best in the World - CM Punk podpisze kontrakt wraz z The Apex Predatorem - Randym Ortonem na walkę o WWE Championship. The Best vs The Face. Three Stages of Hell Match. Lepiej zapowiedzieć się tej walki chyba nie da. Zostańcie z nami!

RANDY ORTON (WWE CHAMPION) VS CM PUNK [PROMO - EXTREME RULES 2014]

http://www.youtube.com/watch?v=ABEeUSacjvU

Here Comes the Money! Publiczność ponownie dzisiejszego wieczoru wybuchnęła popem, bo pojawia się obecny COO - Shane McMahon! Syn Chairmana uśmiechnięty i w swoim stylu zmierza do ring, z dokumentami, którymi prawdopodobnie jest kontrakt na walkę Randy'ego Ortona z CM Punkiem o pas WWE Championship. Shane wchodzi do specjalnie przygotowanego ringu, kładzie dokumenty na stole i staje przed nim.

http://www.wwe.com/f/styles/photo_large/public/photo/image/2009/02/9275930.jpg

Shane McMahon: Saint Louis, Missouri... Wszyscy, którzy są tutaj zgromadzeni, oraz oglądają nas na żywo przed telewizorami mogą być dumni, bo są świadkami czegoś historycznego. Nadszedł czegoś koniec, a przyjdzie także i początek. WWE od WrestleManii trzydziestej przygotowywało Was na nadejście całkowicie nowej rzeczywistości. Dzisiaj, oficjalnie mogę powiedzieć... PG Era przechodzi do historii! Wiem, że jesteście zachwyceni. Ja także! WWE wraca na stare, dobre tory. A wszystko rozpoczyna się od notabene, Extreme Rules 2014 PPV już w tą niedzielę! Dokładnie, za sześć dni będziemy świadkami nowej ery w historii WWE, ery Hardcore Justice! Ale Wy już o tym wiecie. Main Eventem niedzielnej gali będzie walka, na którą za chwilę będziemy świadkami podpisania kontraktu. Obecny WWE Champion... The Viper, The Legend Killer, The Apex Predator - Randy Orton zmierzy się z The Voice of the Voiceless, The Straight-Edge Savior... z The Best in the World z CM Punkiem w Three Stages of Hell Matchu! Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match i Ladder Match! Teraz chciałbym zaprosić obydwóch zawodników do ringu, by złożyli podpisy na kontrakcie.

I zabrzmiało z głośników Cult of Personality! Publiczność musiała trochę czekać na nadejście oczekiwanego zawodnika... ale w końcu pojawił się na stage'u CM Punk! Został on wybuczony, ale się tym nie przejmował. Szedł dość pewnym krokiem do ringu, choć się nie uśmiechał. Raczej wyglądał na skupionego.

10374466_10201288408326757_7500533169034077632_n.jpg

Gdy Punk usiadł już przy stole... zabrzmiała muzyka Randy'ego Ortona! Ten też powoli zmierzał do ringu, bo był poobijany po walce z The Undertakerem. Ale publiczność zdecydowanie życzliwiej go powitała niż Punka. Nic dziwnego. W końcu WWE Champion jest u siebie...

10365914_10201288410006799_7125215942350556419_n.jpg

Shane McMahon: Punk, Randy... na wstępie chcę Wam powiedzieć, że jesteście w elicie obecnego rosteru WWE. Jestem dumny, że to akurat Wy będziecie uczestnikami Main Eventu pierwszej gali w nowej erze. WWE Championship to obecnie najważniejszy tytuł mistrzowski, a Wy postawicie swoje kariery na szali w Three Stages of Hell matchu. Teraz jeżeli chcecie, możecie powiedzieć kilka słów do swojego oponenta przed Waszą walką, która odbędzie się za sześć dni!

CM Punk: Tak Shane, chcę coś powiedzieć. Nawet cholernie dużo mam do powiedzenia. Uwierzcie mi, że mimo iż nie siedzę tutaj w żadnym kaftanie bezpieczeństwa to momentami głowa wciąż mnie cholernie boli. Jestem jednak w stanie powiedzieć kilka słów o Tobie Randy i na temat naszej walki. Za sześć dni... Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match i Ladder Match. Dobrze wiesz zapewne Randy, że nasza walka to będzie totalne Extreme Rules. Tydzień temu po zainkasowaniu Punt Kicka zrozumiałem co może czekać mnie po tym pojedynku. Ale równie dobrze odnosi się to do Ciebie! Nie boję się niczego. Jestem szaleńcem skłonnym do najbardziej chorych i ryzykownych rzeczy. Three Stages of Hell to będzie mój plac zabaw! Hardcore Justice, chyba tak nazywa się era, która rozpocznie się w niedzielę, tak Shane? Szczerze to gówno mnie obchodzi w jakiej erze będziemy walczyć, ale mam ochotę zadać Ci taki ból, byś przynajmniej przez tydzień nie mógł normalnie usiąść.

Randy Orton: Three Stages of Hell Match... wiesz Punku, że to nie jest normalny pojedynek? Pięć lat temu brałem udział w podobnym starciu. I wygrałem. Z samym Triple H'em! Jednak nasza walka będzie kompletnie inna od tamtej sprzed pięciu lat. Będzie wszystko! Stalowa klatka, przypięcia liczone wszędzie i w końcu drabiny! Kiedy zabrzmi gong to obydwaj będziemy w piekle. A jako jeden z największych sukinsynów w tej biznesie cieszę się, że będę mógł w końcu legalnie użyć właściwie wszystkiego, by skopać Ci dupę! Co tam Chair Shoty, czy akcje na stoły komentatorskie. Nasza walka to będzie jedna, wielka bójka!

CM Punk: Przynajmniej w tym jednym się z Tobą zgodzę! Nasz pojedynek nie będzie zwykłym starciem. To będzie cholerna bijatyka! Owszem, nie brałem udziału w Three Stages of Hell Matchu. Ale z takich pojedynków wychodzą tylko najlepsi. A ja jestem Best in the World! Wygrywając walkę z Tobą i zdobywając WWE Championship to udowodnię. Udowodnię, że to ja jestem Najlepszy na Świecie! Tobie , Tobie! i Wam wszystkim!

Randy Orton: CM Punku... Dopilnuję w niedzielę, by pokazać jak bardzo się mylisz i że masz zbyt wygórowane o sobie ego. To ja jestem "Twarzą" tej organizacji! Byłem największą gwiazdą PG Ery. Byłem najlepiej zapowiadającym się młodym zawodnikiem ery Ruthless Aggression. I będę najbardziej dominującą gwiazdą ery Hardcore Justice! W niedzielę... pokonam Ciebie i dominacja The Legend Killera będzie dalej trwała!

Shane McMahon: Znakomicie! Już nie mogę się doczekać Waszego starcia! Punku, Randy... jeżeli jesteście gotowi to proszę - złóżcie podpis na tym kontrakcie. Punku... , Randy, Twoja kolej... . Także już oficjalnie! W niedzielę Main Event Extreme Rules 2014 PPV! Three Stages of Hell Match o WWE Championship! CM Punk vs Randy Orton! Czegoś takiego nie zobaczycie już nigdy więcej! Powodzenia Panowie!

Shane już odchodził... gdy Punk nagle przewrócił stół i stanął twarzą w twarz z Ortonem! Krzyczał, że jest Best in the World i pokazywał, że pas mistrzowski będzie jego. Randy odpowiedział tylko uśmiechem i wzniósł tytuł ku górze.

Tym obrazkiem kończymy ostatnie w historii WWE - Monday Night RAW. Już wkrótce widzimy się na Extreme Rules, a następnie pierwsza w dziejach gala RAW Is Hardcore!

Ostatnie Raw na drodze do Extreme Rules. Segmenty piszesz coraz lepsze, to oczywiście na plus. Walki to najwyższy poziom, więc nie ma się czego czepiać. A co do Raw, fajnie promowana jest walka Austina z Bryanem. To co mi się nie spodobało, to że Austin brał udział w turnieju o #1 Contender do Pasa Wagi Ciężkiej. Przegrał w pierwszej rundzie i teraz jakby, na pocieszenie walczy z Bryanem. Stone Cold to unikat, dlatego mam nadzieję, że na Extreme Rules wygra. Fajnie też wyszła konfrontacja Cesaro oraz Ceny. Ciekawi mnie, na kim Antonio zrealizuje kontrakt. Być może wydarzy się to już na Extreme Rules... Rollins i Ambrose też fajnie pogadali, ale chyba nikt nie spodziewa się, że na najbliższym PPV pas zmieni posiadacza. Undertaker w normalnej walce na tygodniówce, What? Angle pretendentem do pasa Ceny, no cóż, liczyłem na Hardy'ego, ale nie jest źle. I teraz to co najbardziej mnie kręci, feud Punka z Ortonem. W dodatku wmieszany w to wszystko jest Shane. Coś mi się wydaje, że na Extreme Rules Orton straci pas, a jego nowym posiadaczem wcale nie musi być Punk. We The People!

Fajne diary o dablju dablju i:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=419110

"Look in my eyes, what do you see?"

1221692335316239be3243.jpg

Dobra, obiecałem więc komentuje. Szybko uwinąłeś się z tym Raw, i miałem pewne obawy, co do poziomu, ale po przeczytaniu, jestem pod sporym wrażeniem. Bardzo podobają mi się Twoje walki. Potrafisz budować napięcie, są zmiany przewag, kick - outy po finsherach i to nawet na tygodniówce! xYoohas, patrz i się ucz ;) - to miał być taki żarcik. A teraz co nieco o Raw:

- Edge i Christian znowu Tag Teamem? Dla mnie bardzo dobry ruch! Wzmocni to nieco słabą dywizję Tag Teamów, i mam nadzieję, że dostarczy kilku fajnych, naturalnych segmentów, jak choćby ten dzisiaj.

- feud Bryana i Austina, to nie jest mistrzostwo świata, ale budujesz ten feud na fajnych segmentach, które są innowacyjne i inne niż reszta feudów w Booking Zone. Wymiana "What?" i "YES!" podobała mi się. Stone Cold sprzedał Bryanowi Stunnera, ale coś czuje, że na PPV również wygra.

- Ceny w tym odcinku było dużo, i szczerze - był to strzał w dziesiątkę! W kategorii najlepsza postać w diary w ciągu roku (gdyby taka była) postawiłbym właśnie na Twojego, Heelowego Cene. W tym odcinku fajnie zaznaczyłeś jego Heelowy charakter, za co kolejny plus. Dodatkowo jego postać, jest już na tyle mocno i dobrze podbudowana, że ten kto zabierze mu pas, będzie mega kozakiem. Masz szansę stworzyć nową gwiazdę.

- Undertaker znowu pokonuje mistrza, za co należą Ci się kolejne brawa. Nie wiem, czy tylko Ja to tak widzę, ale obecna sytuacja przy głównych pasach jest arcyciekawa. Bo mamy przecież Cesaro z walizką, jest Cena, feud Punka z Ortonem, naprawdę możliwości jest dużo. Dodatkowym i ogromnym plusem jest to, że możesz połączyć te wszystkie historie i zrobić np. duży pojedynek o niekwestionowane mistrzostwo - Punk vs Taker vs Cena vs Orton vs Angle vs Cesaro? Możliwości jest dużo, i czekam co się stanie dalej.

- podpisywanie kontraktu między Punkiem i Ortonem dało się lepiej rozpisać, ale i tak nie było źle. Dodatkowo podgrzałeś emocje przed ich walką i sprawiłeś, że Ja kompletnie nie wiem, kto to wygra. Jest to zasługa, tego co napisałem wyżej - wątek z pasem głównym, w które wpisane jest kilka postaci! Brawo!

- feud dwóch byłych członków The Shield, również na plus. Nie wiem, gdzie zgubił się w tym wszystkim Roman, ale Ambrose vs Rollins to coś, na co na pewno warto zwrócić uwagę. Samo Highlight Reel było na dobrym poziomie. Podobał mi się tu szczególnie Seth, który chyba zatrzyma pas na PPV, a Ja mam taką cichą nadzieję, że zrobisz z niego takiego nowego CM Punka.

Reasumując, nie było tu super segmentów, jakiejś bomby, ale czytało mi się to bardzo dobrze. Ostatni raz miałem wypieki na twarzy, gdy czytałem dziewiąty epizod NXT, autorstwa Szpica, a uwierz mi - to już jest coś. ty, potrafisz zainteresować czytelnika, a to jest najważniejsze, dlatego ode mnie dostaniesz za ten epizod 8.5/10!

BRAWO I POWODZENIA!

http://s3.ifotos.pl/img/breaking-_enqprqw.png

Czas na kilka newsów i moich ogłoszeń odnośnie diary! Zacznę od ankiety, którą wstawiłem z tydzień temu. Mieliście wybrać czy mam pisać drugą tygodniówkę czy też nie. Większość zdecydowała, że ma być tak jak teraz, czy jedna tygodniówka. Dla mnie to w sumie lepiej i dla Was zapewne też, bo szybciej będzie leciał czas do każdej gali PPV. No i oczywiście mniej pracy dla mnie :twisted: Dzięki za ostatnie komentarze backayrdowania i shocker. Sam czuję, że pisanie walk to moja najsilniejsza strona :-) Zrezygnowałem jednak z podawania kalendarza na tygodniówki (kiedy się pojawią). Za to mogę już zdradzić, że Extreme Rules będzie 31 maja, a Over the Limit 29 czerwca. Przejdźmy teraz do sprawy najbliższego PPV ;-)

http://s6.ifotos.pl/img/ExtremeRu_enqprah.png

Panie i Panowie! Po raz pierwszy w historii Booking Zone jesteście świadkami... zresztą sami zobaczcie ;)

Otwieram kolejnego typera. Macie dziesięć dni (do 30 maja) na podanie swoich typów na Extreme Rules.

KARTA WALK:

Conor O'Brian vs Ryback (Tables Match)

AJ Styles vs Bray Wyatt (Normal Match)

Seth Rollins © vs Dean Ambrose (Ladder Match for U.S. Championship)

Mark Henry © vs Kane (Normal Match for Intercontinental Championship)

Daniel Bryan vs Steve Austin (Street Fight Match)

John Cena © vs Kurt Angle (Normal Match for World Heavyweight Championship)

Randy Orton © vs CM Punk

(Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match - Three Stages of Hell for WWE Championship)

Typujecie tak jak ostatnio, czyli np.:

AJ Styles vs Bray Wyatt

Zwycięzca: AJ Styles

Sposób: Pin

Nie piszecie jaką akcją wygra zawodnik! Mogę już zdradzić, że ostatniego typera z WrestleManii trzydziestej wygrał... xYoohas :-) Mógł on podjąć trzy decyzje:

1. Stypulacja walki na Extreme Rules o WWE Championship

2. Kto ma zgarnąć title shota na WHC

3. Zawodnika, który ma zadebiutować w WWE.

xYoohas zadecydował, że 1. walka odbędzie się w Three Stages of Hell (ja wybrałem gimmicki), 2. title shota na WHC ma zgarnąć Kurt Angle, 3. Zadebiutuje w WWE Kevin Steen (na RIH #1). Zwycięzca typera ER także dostanie pakiet trzech, ważnych decyzji do podjęcia, więc myślę, że warto zabawić się i wytypować wyniki :-)

Jeszcze czas na newspack...

:arrow: WWE martwi się poziomem dywizji tag team. Mówi się o zatrudnieniu Bad Influence, czyli Christophera Danielsa i Kazariana, by wzmocnili rywalizację. Ostatnio BI występowali w TNA, ale skończyły im się kontrakty.

:arrow: Kevin Steen oficjalnie podpisał dwuletni kontrakt z WWE i zadebiutuje na RAW Is Hardcore #1.

:arrow: Jeff Hardy przeszedł face turn.

:arrow: Nie wiadomo na razie kiedy wróci Triple H. Mówi się o dwóch terminach: SummerSlam i Royal Rumble 2015.

:arrow: Prawdopodobnie to ostatnie występy Marka Henry'ego w ringu WWE. Ciekawie wygląda sprawa Christiana, bo być może przedłuży kontrakt z organizacją, ale sprawa wyjaśni się prawdopodobnie w czerwcu. Rey Mysterio będzie w organizacji przynajmniej do SummerSlam. Natomiast stoi też duży znak zapytania jeżeli chodzi o Alberto Del Rio. Arystokrata jest wściekły, bo nie odgrywa obecnie znaczącej roli w WWE.

:arrow: Dużo mówi się o znaczącym pushu dla Bray'a Wyatta. WWE zastanawia się też nad rozłączeniem go od Ericka Rowana i Luke'a Harpera i wysłaniem obydwóch z powrotem do NXT.

:arrow: Apropos NXT. Z tego rosteru w ciągu najbliższego roku prawdopodobnie na RAW Is Hardcore pojawią się: Adrian Neville, Big E (ponownie) i Sami Zayn.

Wow! Zwykle nie komentuję diar, dlatego, że nie mam czasu na wszystkie, a nie chcę też wyróżniać kogoś tym, że ma on odemnie 10 komentów, a ktoś inny tylko 3. Juszę jednak napisać, że nie spodziewałem sie filmiku z match card. Dobry pomysł i niezłe wykonanie (może ktoś na YT akurat trafi na filmik i na dzięki temu na atti). Czekam z niecierpliwością na ER i powiem Ci, że obecnie jesteś w TOP 3 bookerów. Kiedy zaczynałeś, nie spodziewałem sie tego. Powodzenia.

A teraz czas na typy:

Conor O'Brian vs Ryback (Tables Match) via złamanie stołu rywalem

AJ Styles vs Bray Wyatt (Normal Match) via pin

Seth Rollins © vs Dean Ambrose (Ladder Match for U.S. Championship) via zdjęcie pasa

Mark Henry © vs Kane (Normal Match for Intercontinental Championship) via pin

Daniel Bryan vs Steve Austin (Street Fight Match) via pin

John Cena © vs Kurt Angle (Normal Match for World Heavyweight Championship) via pin

Randy Orton © vs CM Punk

(Steel Cage Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match - Three Stages of Hell for WWE Championship) via pin, zdjęcie pasa (przegra Steel Cage Match)

Edytowane przez TheVillain