Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2014 - dyskusja, spoilery, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

heat dla większości faceów ? Jakoś Sheamus dostał pop życia jak wbił do matchu. To brak Bryana spowodował, że publiczność buczała.

Bryan podobny do SCSA ?? Sorry, ale Daniel może mu buty czyścić. Ringowe umiejętności pominę, ale charyzma, mic skill i reakcja - SCSA miażdży. Nie potrzebował Yesów, żeby publiczność go cheerowała. Powiecie, że było What?.... owszem, ale występowało tylko czasami, głównie w promach.

Edytowane przez DeanAmbrose
  • Odpowiedzi 631
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

54

• DeanAmbrose

35

• -Raven-

34

• TakerFanKrk

30

Top użytkownicy w tym temacie

Ciekawe dlaczego większość opinii broniących RR Matchu jest wygłaszana przez osoby, które mają mało postów i albo chcą powiększyć swoje konto przez niekończącą się dyskusję o RR, albo chcą dać się zauważyć.

No, muszę ci Kowal powiedzieć że teraz dowaliłeś niezłym argumentem, ktoś ma mało postów to jest zły, głupi, i głód na świecie też przez takie osoby. Jeżeli chodzi o mnie to WWE oglądam od 4 lat więc trochę wiem, na forum działam od roku, mam te 250 postów, nic zachwycającego, ale nikt mi nie powie że przez te posty moja opinia nie jest brana pod uwagę bo nic się nie znam, a prawda jest inna, znam się i to dobrze. To że ktoś działa na forum od np. 6 miesięcy nie oznacza że ogląda wrestling od tych 6 miesięcy. Podsumowując: bez obrazy ale trochę słaby ten twój argument :)

66487669857979e1f5d8b5.jpg

• Urządzenie:  Windows

Publikę, która była kapitalna - mega cheer dla zawodników heelowych i Bryana i totalny heel heat dla większości face'ów.

Od kiedy dobra publika to taka która reaguje odwrotnie od marków? :roll:

Nie chodzi mi o publikę z wczoraj, bo ta była dobra. Nie zgadzam się jednak ze stwierdzeniem, że cheer dla złych to oznaka dobrej publiki.

Bryan to nie Punk, że jak zdobędzie pas to zapewni nam przynajmniej dobre proma. Jestem pewien, że byłby to słaby run, jeśli chodzi o feudy, a dobry jeśli chodzi o walki.

http://www.youtube.com/watch?v=w3WTsKjhMtM

Bryan potrafi pojechać i ta sytuacja jak najbardziej pasuje do jego typu z RoH. Wkurwienie, bo zarząd sobie pomiata nim jak zabawką kiedy publika szaleje na jego widok. Po prostu mając na początku gimmick nerda, a teraz dziwnego gościa z brodą nie pasowałoby do niego takie work shootowe promo. Nie pasowałoby do teraz. Teraz jest do tego idealna okazja. Pokazanie prawdziwego Danielsona, który ma w dupie co sądzi o nim Trypel, który potrafi niszczyć w ringu.

48798430952f294e69c1e4.jpg

No właśnie Pitero, mógłbym dać Danielowi szanse jako Main Eventer, ale na pewno nie w tym gimmicku co teraz. Skrzat ogrodowy :roll: Oczywiście fajnie by było zobaczyć wkurwionego Danielsona, który ma w dupie zarząd i rozjeżdża wszystkich.

Ale mamy słodkopierdzącego brodacza, która zamiast się wkurwiać, wesoło krzycząc YES! zmierza do ringu. MONOTONIA !

Jak myślicie co zrobi Bryan na Raw ? Wjedzie na pełnej ku.rwie wkurzony na Authority, czy może wesoło pokrzykując jak gdyby nic się nie stało ? 0% - 1 opacja, 100% druga :twisted:

Daniel Bryan vs Bray Wyatt - Jak nie potrafię zrozumieć fenomenu Wyatta, bo poza gimmickiem nie ma nic więcej ciekawego do zaoferowania, tak tym razem muszę przyznać, że dał radę. Jak na opener i mniejsze znaczenie w stosunku do reszty karty (nawet Lesnar vs Show na papierze wyglądało na walkę z większej półki), to starcie dostało sporo czasu i zawodnicy w pełni je wykorzystali. Chanty "this is awesome" tym razem były w pełni uzasadnione. Wydaje się, że taki wynik wyjdzie obydwu zawodnikom na rękę. Wyatt pójdzie mocno podbudowany na Cenę (zaufałem plotkom i m.in. tym się kierowałem w typowaniu), a Dragon odbije sobie to niepowodzenie w RR matchu (piszę tego posta w trakcie oglądania i zakładam, że Bryan się tam pojawi).

Big Show vs Brock Lesnar - Samej walki nie ma sensu oceniać, bo nie ma czego. Ona nie miała tutaj znaczenia. Show posłużył za pokarm dla Lesnara, z którego wylazła prawdziwa bestia. Brock niszczyć, Brock miażdżyć - tak on ma wyglądać przed potencjalną walką z Takerem.

Randy Orton vs John Cena - Widziałem to już tyle razy, że walka mnie w ogóle nie kręciła. Postanowiłem jednak dać im szansę, ale publika swoimi reakcjami zabiła to starcie. Kiedy oni wyłożyli lachę na zawodników i znaleźli sobie inne zajęcie, mi również odechciewało się to oglądać. Podejmując ocenę zapominając o publice wyjdzie podobieństwo do walki Cena vs Rock z WM29, czyli nic specjalnego. Oparli walkę na samej wymianie finisherów, co nie mogło się podobać.

Royal Rumble match - Tradycyjnie miał swoje wzloty i upadki.

- Największa farsa to oczywiście brak Dragona i w pełni rozumiem rozgoryczenie publiki. Tu nawet nie chodzi o samą sympatię do zawodnika. Zawsze uważałem, że do RR matchu wrzuca się wszystkie największe gwiazdy, żeby potencjalnych zwycięzców było jak najwięcej. Bryan to absolutna czołówka WWE, kandydat do wygranej i jego nieobecnosć przeczy wszelkiej logice. WWE zrobiło tym krzywdę nawet Reyowi puszczając go z ostatnim numerkiem, z którym wszyscy widzieli właśnie Dragona, czym wystawili go na porcję gwizdów. Ostatnich minut i kociej muzyki nie trzeba komentować. Lepiej marnować spoty na karła i Bradshawa (mimo całej sympatii do niego - miejsce komentatorów jest za panelem, a nie w ringu), czym tylko spotęgowali cheat, który nasilał się z każdą minutą.

- Kolejna żenada to pobicie rekordu eliminacji przez Zagubionego Romana. Zawodnik, który jest tylko chwilowym "ochem" i "achem" (było wielu takich przed nim, będzie wielu po nim), do tego drewniany bez rokowań na przyszłość, nie zasługuje na zapisanie się w historii. Będzie tam tak długo, aż szefostwo WWE zachłyśnie się kolejnym mięśniakiem...

- Swój epicki moment tradycyjnie miał Kofi Kingston. Podziwiam go i jednocześnie zastanawiam się, jak on to robi. Wszystkie oczy zwrócone są niego, a on ma tylko jedną próbę i żadnego miejsca na błąd. Vince nie ma u siebie bardziej efektownego highflyera (a przynajmniej w głównym rosterze).

- W tym roku zabrakło powrotów godnych dłuższego rozpamiętywania. Nash był rok temu (choć wyjście przy muzie nWo trzeba zapisać do przyjemniejszych momentów), Sheamusa każdy się spodziewał, a Rusev jest tylko kolejnym koksem jakich wielu w WWE (pilnuj się Regins, za rok twój rekord może być zagrożony...).

- Nie jaram się Batistą i jego zwycięstwo szybko po mnie spłynęło. Facet musi popracować nad kondycją, bo było widać, że daleko mu z tym do ideału.

Ocena gali: 3=/6.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Nie rozumiem polityki WWE - wrestling to "zabawa" gdzie zwyciężać mają nasi bohaterowie i tak oto, na RR' triumfuje wybuczany albinos a największy heat zgarnia 30# Rey - coś tu jest nie tak, skoro face'owie dostają największy heat.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Hateowanie Dragona (obecnie najlepszy technik w WWE...tylko ten gimmick...) i cenienie drewna (i to bez formy!) jakim jest Dave :shock: Do czego ten świat zmierza...

Ogólnie PPV średnie-średnio-słabe - uratowało je walka Wyatta i...forma fizyczna Kane ^^.

Osobiście liczyłem na powrót Undertakera...ale najwidoczniej jest jeszcze czas...

Problem obecnego WWE?

http://www.youtube.com/watch?v=4va0yanY_z4

Dla kogo problem ? Bo chyba nie dla WWE, tylko dla fanów jak już. Vince będzie stawiał na koksów, czy tego chcecie czy nie. Dziwie się, że jeszcze się z tym nie pogodziliście :shock:

I nie wiem o co ci chodzi, pisząc o heatowaniu Dragona i cenieniu Batisty. Chodzi Ci tutaj, o dyskusję ? To jesteś w błędzie, bo nikt tutaj (oprócz mnie :D ) nie cieszy się z wygranej Batisty. A co do Bryana, to mówimy tylko, że nie można mieszać wszystkiego z błotem, bo nie pojawił się ulubieniec fanów.

Edytowane przez DeanAmbrose

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

Co do kondycji Batisty to fakt, nie jest zbyt dobrze. Lesnar też szybko się spocił, a nic wielkiego nie robił...

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

Będzie krotko i tylko o tym co najwazniejsze:

- New Age Outlaws z pasami. Oh,you didn't know? :D

No i sam RR match:

- Kane chyba nawet w czasach maski nie miał takich bajcepsów i w ogóle rocket fuel. Widocznie noszenie garniaka wzmaga kaloryfer...

- Nash też wyglądał dużo lepiej. Zasługa krótkich włosów czy godziny na siłce? Gdyby nie jego kolana to jest lepiej niż dobrze.

- Nie było DDP. Shame Vince...shame...

- Pięknie wyeksponowano Shield (zwłaszcza Romana), pod koniec, choć wiedziałem, ze Animal wygra to był tyci, tyci momencik, że zamarkowałem. A może? Dupsko...

- Dziwi brak Danielsona. Nie musiał wygrać, ale wsadzili karła w kostiumie byka a zabrakło miejsca dla brodacza? Imposibrru.

- No i nasz przyszły champ. Batista nie dość, że w jakichś śmiesznych gaciach jakby go dopiero na walkę obudzili to w dodatku jeszcze drewniany po przerwie - jejusiu ten spear, ten clothesline. Boje się co będzie na Manii w tym roku...

Gala mimo odrobiny RR magii (Kingston-Man, Kingston-Man, does whatever a Kingston can!) troszkę posysała. Ostatnio wróciłem do Raw'ów i Smackdownów bo się mi Impacty sypia na mordencję ale nie wiem co dalej. Na pewno będę śledził losy Shield i NAO oraz czy Stinger zmierzy się z Takerem ale tak to "Hello Dixieland!"

Edytowane przez Venomus

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Nie rozumiem polityki WWE - wrestling to "zabawa" gdzie zwyciężać mają nasi bohaterowie i tak oto, na RR' triumfuje wybuczany albinos a największy heat zgarnia 30# Rey - coś tu jest nie tak, skoro face'owie dostają największy heat.

Może kiedyś tak było teraz wygrywa ten który jest bohaterem dla Vinca a nie dla nas

2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

http://i.cubeupload.com/GCvVul.gif

:twisted:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   1

Bryan kontra Wyat to na razie walka roku, świetny pojedynek który rozgrzał mnie do czerwoności. Nie było momentu wielkiej nudy, cały czas wiele się działo. Nawet gdy inicjatywe w walce miał Bray. Do tego wygrał on czysto, więc chyba czas na Johna Cene. Jestem jak najbardziej za tą walką, walka na Wrestlemani z Johnem to nie byle co. A zwłaszcza dla osoby która zadebiutowała dopiero w Lipcu.

Royal Rumble Match wypadł - ok !! Wiadomo że szału nie było, ale były emocje. Roman Reigns stał się wielkim destroyerem, Motherfuckerem który niszczy i demoluje wszystko co stanie na jego drodze. Big E Langston wszedł z numerem 29 ! To chyba coś znaczy, Seth Rollins i Dean Ambrose pokazali się bardzo dobrze. Dean miał chyba nawet około 5-6 eliminacji. Rusev debiutuje i zrobił to co miał zrobić, pokazał się jako kolejny wielki koks którego musiało wyrzucić kilka osób. Goldust eliminuje Cody'ego, ale sądzę że walka między nimi jest za krótka na tą Wrestlemanie. Fandango, Ziggler dostali świetną reakcję (oczywiście największą Bryan którego nie było :twisted:) Ogólnie wiadomo że zwycięzca mi się nie podoba, wolałem nawet tego Romana. Ale kij tam, mogło być o wiele gorzej. A walce na Wrestlemani Orton vs Batista są pieniądze, tylko że raczej nie będzie to Main Event.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Może kiedyś tak było teraz wygrywa ten który jest bohaterem dla Vinca a nie dla nas

Dla Vince'a bohaterem jest ten kto daje pieniądze, a jak koleś którego wszyscy mają dość po tygodniu może dać pieniądze?

Mówiłe, że Batista będzie 2-tygodniową atrakcją? :)