Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Newsy z sceny backyardowej

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Chcemy raz na miesiąc informować o najnowszych wydarzeniach z sceny backyardowej. Potrzebujemy zatem materiałów do newsów od was, prowadzących fedki backyardowe. Raz w miesiącu do ustalonej daty, poprosimy was o przesłanie newsów z waszych federacji. Dzień później wylądują one na głównej stronie.

Jesteście zainteresowani taką formą promocji backyardu?

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

11

• VebVe

5

• WKSW

4

• SixKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Cześć!

W końcu coś się z tym działem zaczęło dziać :)

Wrestlingowy Klub Sportowy Wołów pisze się na to.

Co do kwestii terminu : ostatni dzień każdego miesiąca i 1szego akurat byłby news.

Moglibyście dać też ograniczenia co do ilości ich chociaż na chwilę obecną grup jest mało...ale jakieś 5 newsów żeby nie było ogólnego spamu byle jakimi informacjami.

Pozdrawiamy

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329030

Szkoda, że wszystko tak późno- PXW nie ma, DSW nie ma, WSW też... Wszystko o tyle czasu za późno, gdy wszystkie federacje potrzebowały wsparcia i jakiegoś zainteresowania od chociażby administracji for... ; (
https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329305

Wrocławska Scena Wrestlingu chociaż rzadko to zawsze na propsie. Wpiszcie nas to coś wam tam damy. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329315

• Reputacja:   15

Szkoda, że wszystko tak późno- PXW nie ma, DSW nie ma, WSW też... Wszystko o tyle czasu za późno, gdy wszystkie federacje potrzebowały wsparcia i jakiegoś zainteresowania od chociażby administracji for... ; (

Trzeba było nas męczyć oto wcześniej :) Na pomysł wpadłem spontanicznie po PW od WKSW w sprawie promocji.

No dobrze, deadline na pierwszy news do 3 września?

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329319

SaViK, nie wiem, jak to wygląda na innych forach, ale tutaj backyard ma osobne forum, czasem zdarza mu się gościć w AM, więc takie "Panowie, spóźniliście się" jest chyba trochę nie fair... :) Inna sprawa, że nie ma wśród nas (mam na myśli redakcję, administrację itd.) backyardowców, więc nie znamy waszych potrzeb i wszystko powinno być na waszej głowie. Ale mniejsza z tym, gdyby któraś z tych federacji się reaktywowała, np. PXW, o którym słyszałem dużo dobrego, to nie czekać, tylko walić od razu do tego tematu.
https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329333

SixKiller, stwierdzenie że jest za późno (bo jest o dobre 2 lata) jest jak najbardziej trafne. Na attitude ostatnimi czasy backyard nie cieszył się przychylnością redakcji. Po tym jak moja droga rozeszła się z drogą Attitude właściwie już nikt nie promował backyardu. Jak poprosiłem Niko żeby wspomniał w AM o Backyardmani 4 to najpierw się zgodził, a gdy przypomniałem mu live stwierdził że nie będzie poruszał takich tematów. Tyle jeśli chodzi o promocje backyardu. Backyard umarł i to nie zdarzyło się w jeden dzień tylko to jest długi proces. Są setki powodów dlaczego backyard wymiera, ale proces ten jest już raczej nieodwracalny. Federacje które potrzebowały wsparcia bo robiły niesamowitą robotę już nie istnieją. Kto został z "poważnych graczy"? BWN i WKSW.

Nie zrozumcie mnie źle bo to bardzo fajnie że attitude chce WRÓCIĆ do promocji backyardu (bo kiedy backyard gościł w AM to były jego najlepsze czasy) ale szkoda że z czasów kiedy kiedy robiłem materiały wspierające tą forme wrestlingu to nikt mi nie pomagał i nie wspierał w tym.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329346

VebVe, ja jestem w redakcji i wiem, z jakimi reakcjami spotyka się backyard. Pisanie, że nie cieszył się przychylnością, i że miało to coś wspólnego z twoim odejściem, to jakieś nieporozumienie. AM to autorski program N!KO - mówi w nim, o czym chce i niektóre moje pomysły też odrzuca. Ale umówmy się co do jednego - Attitude nie ma żadnego obowiązku promować backyardu i pisanie, że się spóźniliśmy, jak gdyby coś nam przeszło koło nosa i jest to jeszcze nasza wina, to nieporozumienie. Nikt z redakcji nie interesuje się backyardem, ale nie mamy problemu, by wydzielić mu trochę miejsca. Jeżeli więc sami backyardowcy nie zgłoszą się z konkretnymi propozycjami (innymi niż "wymyślcie nam coś"), to nikt tego za nich nie zrobi. Tyle. Kto potrzebował wsparcia, mógł przyjść i powiedzieć: "potrzebujemy tego, tego i tego, możecie nam to dać?". Zamiast tego, czytam teraz "potrzebowaliśmy waszej pomocy dawno temu i jej nie dostaliśmy". Pytanie - a przyszedł ktoś do nas po konkretną pomoc? (bo takie "chcielibyśmy się wypromować", owszem, dostawaliśmy, ale wychodziło na to, że tę promocję to mamy za backyardowców wymyślić sami) Edytowane przez SixKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329348

Wspierać, wspieramy, ale na większą promocję trzeba dać nam pretekst. Jeśli mam lepsze tematy w AM, to nie zrezygnuje z nich dla backyardu. Jak się coś działo, to pomagałem - było o czym gadać. Jak się nie dzieje nic, to wałkować tematu nie wypada.

Newsy raz w miesiącu, to spoko inicjatywa, ale faktem jest, że lekki poślizg zaliczyła - szczególnie przez ostatni koniec PXW. Mamy jednak nadzieję, że jeszcze nie można mówić o definitywnym końcu, jakiegokolwiek backyardu, w tym kraju.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329351

• Urządzenie:  Android

Bakjard skończył się, kiedy Vebve odszedł z Vttitude. Cool story Bro! Vebve, a ile tak naprawdę temu backyardowi pomogłeś? (bodaj) 3 materiały w Vttitude to wielka pomoc? Nie przesadzaj, że byłeś wyznacznikiem promocji chłopaków, bo to zakrawa na śmieszność.

Wystarczy jeszcze tylko przypomnieć, w jaki sposób chudy "promował" swoje WKSW na łamach Attitude Mówi.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329353

Vercyn, to że masz urojenia i zawsze pakujesz w moje usta słów których nie wypowiedziałem to norma. Dlatego nigdy nie udzielałem się na forum bo takich Vercynów na forum jest kilka. Backyard na atti (w sensie promocja na głównej stronie) skończył się razem ze mną. Jak nie to pokaż mi dowód że było inaczej. Pokaż mi audycje lub news w którym pojawiał się backyard po moim odejściu to cie wręcz przeproszę. Aha i pomijamy Vtti z ByM 4 bo zrobiło więcej antyreklamy niż promocji dla sceny.

Oczywiście u ciebie to standard jeżdżenie po mnie bez powodów (przykład, jak ja pokazałem pochlebne komentarze to zrobiłeś z tego afere że hoho, jak Niko robi to tydzień w tydzień to już jest ok. Oh wow Vercyn). Nienawiść do mnie od twojej osoby biła od zawsze co najlepsze bez powodu bo nie gadałem ani z tobą, ani z nikim innym więc do dziś jest trochę śmieszne i żałosne że na atti zrobiłem sobie wrogów mimo że nic nie robiłem poza wypuszczaniem materiałów. Ahhh te wspaniałe fora społecznościowe.

Oczywiście tego że napisałem że backyard miał swoje najlepsze lata za czasów kiedy Niko spraszał ludzi z niego do AM też przeoczyłeś bo jeszcze twój komentarz mógłby nie nabrać sensu.

Co do przemilczenia Niko kwesti BYM 4 nie chciałem żeby poświęcał całe AM o tym mu zresztą napisałem, chciałem żeby wspomniał. Schoop zresztą chciał poruszyć ten temat ale został szybko uciszony przez prowadzącego. Nie mi oceniać dlaczego. Nie mój program i racja nic mi do tego o czym mówi prowadzący. Stwierdzam fakt.

I czy ja gdzieś mam pretensje? Do Niko, do redakcji czy do kogolwiek (Vercyn pewnie dowodami z dupy udowodni że tak). Stwierdzam fakty. Na promocje backyardu jest już trochę za późno. Kto zna chłopaków i wie co się dzieje na scenie ten wie jakie wewnętrzne problemy mają federacje i dlaczego backyard umiera. Trza być tylko zainteresowanym tematem. Z tego co się orientuje tylko WSKW stoi stabilnie reszta jest na glinianych nogach. Zainteresowanie tematem od dawna wiedzieli że to będzie np. ostatni sezon PXW.

I nie twierdze też że pomysł głupi czy coś, wręcz go propsuje bo pomoże nieco odżyć scenie. Attitude nie ma żadnych obowiązków względem backyardu, ale to nie zmienia faktu że mogę zarzucić parę faktów.

A co do inicjatywy backyardowców to właśnie wypromowanie BYM 4 była taką inicjatywą z mojej strony. Jeśli największy event w backyardzie jest olewany i nikt o nim nawet nie chce wspomnieć to co mają myśleć ludzie z sceny? Że atti tak czy siak jest zainteresowane jakąś współpracą? Serio? Tutaj problem nie leży już w kwestii postawy backyardu tylko w postawie Atti. Ale jak mówiłem nikogo nie obwiniam. Scena zrobiła to co do niej należało czyli dosyć dobrą galę bez względu na wszystko. Nikt nie płacze i nikt nie ma żalu że wszyscy przemilczeli ten event.

Tyle na temat. Pomysł bardzo dobry, tylko już za bardzo nie ma o kim pisać newsów.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329359

Vercyn, Może ja, jako backyardowiec sie wypowiem.

Odejście VebVe z attitude miało bardzo duże znaczenie na atmosfere w szeregach. Był to jedyny facet z redakcji, który nas oglądał i wspierał. Każdy z nas (tak mi się wydaje) starał się jak najmocniej tylko po to, by na koniec roku zostac wyróżniony w "Backyardowym podsumowaniu roku" bo Seba to gość, który ogarnia materia, a nie widze nikogo innego kto ogarnia tyle co on.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329360

Vebve. Nie wychwalaj tak ByM, bo to jedna z najgorszych mieszanych gal backyardu w historii. Walki oprócz main eventu były niemal tragiczne, brak jakiegokolwiek zgrania czy pomysłu na walkę. DDT chyba z milion razy w każdym starciu, tak samo clothesline'y. Pytałeś się o promocję tej gali, a same wydarzenie było według mnie klapą. Nie będę tutaj komentował każdego z osobna, bo wiadomo, ze nie jesteś Kevinem Steenem i nie zrobisz spektakularnej akcji z takim balastem, ale samo promowanie wewnątrz backyardu (czyt. zabookowanie jakiejkolwiek walki) było zerowe. CMD to jest solidny gracz, więc raczej pewne było jego przybycie. Dodatkowo można było załatwić kilka opcji zamiennych. (Wiem, że main event miał mieć inną obsadę). Ale samym main eventem gala nie żyje i ewentualne walki z midcardu też muszą coś znaczyć, bo nie po to oglądam wrestling, żeby dowiedzieć się kto z kim walczy dopiero w trakcie gali. Oczywiste są fakty tego, że może coś komuś wypaść, ale nagrać proma na 2-3 tygodnie przed galą nie trudno, bo wtedy można przynajmniej w czasie gali dać ogłoszenie o zamianie, ale byśmy wiedzieli na czym stoimy.
https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329362

DDT chyba z milion razy w każdym starciu,

Widze typowo hejterskie podejście do backyardu. DDT na single match w rekordzie padło AŻ 2 RAZY i można było zliczyć więcej suplexów niż clotheslinów w przeciętnej walce.

Poza tym nie przyjechało 5 osób na gale (z czego dowiadywaliśmy się o tym na kilka dni przed galą,albo w ogóle w dzień gali) do tego jedna skręciła kostkę na treningu. Karta w była montowana na szybko w zastępstwo. Nie wyszło jak miało wyjść, ale robienie skryptów walk na godzine przed galą też nie sprzyjało temu. Nie twierdze że ByM 4 było lepsze od 3 twierdze że mimo wszystko event był warty wypromowania tym bardziej że o promocje prosiłem przed a nie po gali więc nikt nie mógł przewidzieć że stanie się wypadek + kilka osób da dupy.

Main event akurat miał solidną podbudowę z prom (CMD walnął według mnie jedno z najlepszych prom ever na backyardzie) więc na promocje przynajmniej ostatniej walki nie ma co narzekać.

https://forum.wrestling.pl/topic/33736-newsy-z-sceny-backyardowej/#findComment-329365

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      Pamiętam, gdy będąc nastolatkiem czytałem jego posty na temat lucha libre jakby opisywał jakiś nieznany mi kosmos.  Spoczywaj w pokoju. 
    • Jeffrey Nero
    • abudhabi
      Z PpW z tego roku na pewno wyróżniłbym Jacob Crane vs Gabriel Queen obydwie części i 5vs5 elimination tag z Co Za Noc (chociaż nie wiem, czy z taśmy smakują tak dobrze jak smakowały na miejscu)
    • Attitude
      Z wielkim smutkiem informujemy, że odszedł od nas Piotr "Streetovs" - wieloletni redaktor i współpracownik portalu Attitude, a przede wszystkim nasz serdeczny przyjaciel. Przyjaciel z którym obejrzeliśmy na żywo nie jedną galę w kraju, jak i za granicą. Czy były to gale WWE w Polsce, wypad na HCW do Budapesztu czy też podróż do Londynu. Jego otwartość i luz zawsze wpływały pozytywnie na innych uczestników zlotu fanów wrestlingu. Zostawił po sobie niezatarte wspomnienia, które zawsze będą przywoływać uśmiech na naszych twarzach. Piotr nie interesował się tylko wrestlingiem głównego nurtu, ale był także pasjonatem meksykańskiego wrestlingu i to o nim najczęściej pisał na łamach Attitude. Spełnił też jedno ze swoich marzeń, czyli podróż do Meksyku i obejrzenie tam gal "Lucha Libre" na żywo. Dziękujemy Ci, Piotrze, za to jaki byłeś i za wszystko, co zrobiłeś dla naszej społeczności. Spoczywaj w pokoju. gfx/news/0125/sp-streetovs-grupa.jpg Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Nie jestem fanem tego rodzaju akcji (nawet jeśli nie lubię danej fedki), a tu wyglądało to po prostu nieporadnie. Zresztą GCW dość niezdarnie przerwało ten ,,performance'' kolejnym wideo... Co do gali - zawiodłem się, po prostu. Nie była taka zła jak ludzie malują ją w sieci, ale liczyłem zdecydowanie na więcej. Miało być święto sceny niezależnej, a wyszły imieniny cioci Stasi. Myślę, że jedynki na cagematch to wylew frustracji, ale gala to naprawdę takie 4/10 Nie ma za bardzo do czego wracać i o czym dyskutować. Do zapomnienia. W dodatku nie wiem kto wpadł na pomysł, żeby z pre-show całe ppv trwało jakieś 6h. To nie WMka czy WK, żeby to zajmowało tyle czasu. Męczyłem się wraz z trwaniem gali niemiłosiernie, żeby przetrwać...Brakowało flow przez co ciężko się to wszystko oglądało. Kontuzja Allie nie wyglądała dobrze i raczej można spodziewać się długiej przerwy. Już widziałem zarzuty do GCW, że barierki były zdecydowanie za blisko ringu przez co Katch nie miała za bardzo miejsca na lądowanie. Ciężko to mi, aż tak analizować, ale kontuzja pomieszała im mocno plany. Myślę, że do GCW nie wrócę dość długo - może w połowie roku coś odpalę by zobaczyć jak się sprawy mają, szczególnie, że Effy zdobył główny pas. Chłop nie nadaje się nawet na midcard a te tęgie głowy dały mu ME. Brawo wy
  • Dodaj nową pozycję...