Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Newsy z sceny backyardowej

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   22
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Chcemy raz na miesiąc informować o najnowszych wydarzeniach z sceny backyardowej. Potrzebujemy zatem materiałów do newsów od was, prowadzących fedki backyardowe. Raz w miesiącu do ustalonej daty, poprosimy was o przesłanie newsów z waszych federacji. Dzień później wylądują one na głównej stronie.

Jesteście zainteresowani taką formą promocji backyardu?

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

11

• VebVe

5

• WKSW

4

• SixKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Cześć!

W końcu coś się z tym działem zaczęło dziać :)

Wrestlingowy Klub Sportowy Wołów pisze się na to.

Co do kwestii terminu : ostatni dzień każdego miesiąca i 1szego akurat byłby news.

Moglibyście dać też ograniczenia co do ilości ich chociaż na chwilę obecną grup jest mało...ale jakieś 5 newsów żeby nie było ogólnego spamu byle jakimi informacjami.

Pozdrawiamy

Szkoda, że wszystko tak późno- PXW nie ma, DSW nie ma, WSW też... Wszystko o tyle czasu za późno, gdy wszystkie federacje potrzebowały wsparcia i jakiegoś zainteresowania od chociażby administracji for... ; (

Wrocławska Scena Wrestlingu chociaż rzadko to zawsze na propsie. Wpiszcie nas to coś wam tam damy. Pozdrawiam.

• Reputacja:   22

Szkoda, że wszystko tak późno- PXW nie ma, DSW nie ma, WSW też... Wszystko o tyle czasu za późno, gdy wszystkie federacje potrzebowały wsparcia i jakiegoś zainteresowania od chociażby administracji for... ; (

Trzeba było nas męczyć oto wcześniej :) Na pomysł wpadłem spontanicznie po PW od WKSW w sprawie promocji.

No dobrze, deadline na pierwszy news do 3 września?

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Reputacja:   1

SaViK, nie wiem, jak to wygląda na innych forach, ale tutaj backyard ma osobne forum, czasem zdarza mu się gościć w AM, więc takie "Panowie, spóźniliście się" jest chyba trochę nie fair... :) Inna sprawa, że nie ma wśród nas (mam na myśli redakcję, administrację itd.) backyardowców, więc nie znamy waszych potrzeb i wszystko powinno być na waszej głowie. Ale mniejsza z tym, gdyby któraś z tych federacji się reaktywowała, np. PXW, o którym słyszałem dużo dobrego, to nie czekać, tylko walić od razu do tego tematu.

1005187806541accfacb3d6.jpg

SixKiller, stwierdzenie że jest za późno (bo jest o dobre 2 lata) jest jak najbardziej trafne. Na attitude ostatnimi czasy backyard nie cieszył się przychylnością redakcji. Po tym jak moja droga rozeszła się z drogą Attitude właściwie już nikt nie promował backyardu. Jak poprosiłem Niko żeby wspomniał w AM o Backyardmani 4 to najpierw się zgodził, a gdy przypomniałem mu live stwierdził że nie będzie poruszał takich tematów. Tyle jeśli chodzi o promocje backyardu. Backyard umarł i to nie zdarzyło się w jeden dzień tylko to jest długi proces. Są setki powodów dlaczego backyard wymiera, ale proces ten jest już raczej nieodwracalny. Federacje które potrzebowały wsparcia bo robiły niesamowitą robotę już nie istnieją. Kto został z "poważnych graczy"? BWN i WKSW.

Nie zrozumcie mnie źle bo to bardzo fajnie że attitude chce WRÓCIĆ do promocji backyardu (bo kiedy backyard gościł w AM to były jego najlepsze czasy) ale szkoda że z czasów kiedy kiedy robiłem materiały wspierające tą forme wrestlingu to nikt mi nie pomagał i nie wspierał w tym.

• Reputacja:   1

VebVe, ja jestem w redakcji i wiem, z jakimi reakcjami spotyka się backyard. Pisanie, że nie cieszył się przychylnością, i że miało to coś wspólnego z twoim odejściem, to jakieś nieporozumienie. AM to autorski program N!KO - mówi w nim, o czym chce i niektóre moje pomysły też odrzuca. Ale umówmy się co do jednego - Attitude nie ma żadnego obowiązku promować backyardu i pisanie, że się spóźniliśmy, jak gdyby coś nam przeszło koło nosa i jest to jeszcze nasza wina, to nieporozumienie. Nikt z redakcji nie interesuje się backyardem, ale nie mamy problemu, by wydzielić mu trochę miejsca. Jeżeli więc sami backyardowcy nie zgłoszą się z konkretnymi propozycjami (innymi niż "wymyślcie nam coś"), to nikt tego za nich nie zrobi. Tyle. Kto potrzebował wsparcia, mógł przyjść i powiedzieć: "potrzebujemy tego, tego i tego, możecie nam to dać?". Zamiast tego, czytam teraz "potrzebowaliśmy waszej pomocy dawno temu i jej nie dostaliśmy". Pytanie - a przyszedł ktoś do nas po konkretną pomoc? (bo takie "chcielibyśmy się wypromować", owszem, dostawaliśmy, ale wychodziło na to, że tę promocję to mamy za backyardowców wymyślić sami) Edytowane przez SixKiller

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Status:  Online

Wspierać, wspieramy, ale na większą promocję trzeba dać nam pretekst. Jeśli mam lepsze tematy w AM, to nie zrezygnuje z nich dla backyardu. Jak się coś działo, to pomagałem - było o czym gadać. Jak się nie dzieje nic, to wałkować tematu nie wypada.

Newsy raz w miesiącu, to spoko inicjatywa, ale faktem jest, że lekki poślizg zaliczyła - szczególnie przez ostatni koniec PXW. Mamy jednak nadzieję, że jeszcze nie można mówić o definitywnym końcu, jakiegokolwiek backyardu, w tym kraju.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Linux

Bakjard skończył się, kiedy Vebve odszedł z Vttitude. Cool story Bro! Vebve, a ile tak naprawdę temu backyardowi pomogłeś? (bodaj) 3 materiały w Vttitude to wielka pomoc? Nie przesadzaj, że byłeś wyznacznikiem promocji chłopaków, bo to zakrawa na śmieszność.

Wystarczy jeszcze tylko przypomnieć, w jaki sposób chudy "promował" swoje WKSW na łamach Attitude Mówi.

Vercyn, to że masz urojenia i zawsze pakujesz w moje usta słów których nie wypowiedziałem to norma. Dlatego nigdy nie udzielałem się na forum bo takich Vercynów na forum jest kilka. Backyard na atti (w sensie promocja na głównej stronie) skończył się razem ze mną. Jak nie to pokaż mi dowód że było inaczej. Pokaż mi audycje lub news w którym pojawiał się backyard po moim odejściu to cie wręcz przeproszę. Aha i pomijamy Vtti z ByM 4 bo zrobiło więcej antyreklamy niż promocji dla sceny.

Oczywiście u ciebie to standard jeżdżenie po mnie bez powodów (przykład, jak ja pokazałem pochlebne komentarze to zrobiłeś z tego afere że hoho, jak Niko robi to tydzień w tydzień to już jest ok. Oh wow Vercyn). Nienawiść do mnie od twojej osoby biła od zawsze co najlepsze bez powodu bo nie gadałem ani z tobą, ani z nikim innym więc do dziś jest trochę śmieszne i żałosne że na atti zrobiłem sobie wrogów mimo że nic nie robiłem poza wypuszczaniem materiałów. Ahhh te wspaniałe fora społecznościowe.

Oczywiście tego że napisałem że backyard miał swoje najlepsze lata za czasów kiedy Niko spraszał ludzi z niego do AM też przeoczyłeś bo jeszcze twój komentarz mógłby nie nabrać sensu.

Co do przemilczenia Niko kwesti BYM 4 nie chciałem żeby poświęcał całe AM o tym mu zresztą napisałem, chciałem żeby wspomniał. Schoop zresztą chciał poruszyć ten temat ale został szybko uciszony przez prowadzącego. Nie mi oceniać dlaczego. Nie mój program i racja nic mi do tego o czym mówi prowadzący. Stwierdzam fakt.

I czy ja gdzieś mam pretensje? Do Niko, do redakcji czy do kogolwiek (Vercyn pewnie dowodami z dupy udowodni że tak). Stwierdzam fakty. Na promocje backyardu jest już trochę za późno. Kto zna chłopaków i wie co się dzieje na scenie ten wie jakie wewnętrzne problemy mają federacje i dlaczego backyard umiera. Trza być tylko zainteresowanym tematem. Z tego co się orientuje tylko WSKW stoi stabilnie reszta jest na glinianych nogach. Zainteresowanie tematem od dawna wiedzieli że to będzie np. ostatni sezon PXW.

I nie twierdze też że pomysł głupi czy coś, wręcz go propsuje bo pomoże nieco odżyć scenie. Attitude nie ma żadnych obowiązków względem backyardu, ale to nie zmienia faktu że mogę zarzucić parę faktów.

A co do inicjatywy backyardowców to właśnie wypromowanie BYM 4 była taką inicjatywą z mojej strony. Jeśli największy event w backyardzie jest olewany i nikt o nim nawet nie chce wspomnieć to co mają myśleć ludzie z sceny? Że atti tak czy siak jest zainteresowane jakąś współpracą? Serio? Tutaj problem nie leży już w kwestii postawy backyardu tylko w postawie Atti. Ale jak mówiłem nikogo nie obwiniam. Scena zrobiła to co do niej należało czyli dosyć dobrą galę bez względu na wszystko. Nikt nie płacze i nikt nie ma żalu że wszyscy przemilczeli ten event.

Tyle na temat. Pomysł bardzo dobry, tylko już za bardzo nie ma o kim pisać newsów.

Vercyn, Może ja, jako backyardowiec sie wypowiem.

Odejście VebVe z attitude miało bardzo duże znaczenie na atmosfere w szeregach. Był to jedyny facet z redakcji, który nas oglądał i wspierał. Każdy z nas (tak mi się wydaje) starał się jak najmocniej tylko po to, by na koniec roku zostac wyróżniony w "Backyardowym podsumowaniu roku" bo Seba to gość, który ogarnia materia, a nie widze nikogo innego kto ogarnia tyle co on.

Vebve. Nie wychwalaj tak ByM, bo to jedna z najgorszych mieszanych gal backyardu w historii. Walki oprócz main eventu były niemal tragiczne, brak jakiegokolwiek zgrania czy pomysłu na walkę. DDT chyba z milion razy w każdym starciu, tak samo clothesline'y. Pytałeś się o promocję tej gali, a same wydarzenie było według mnie klapą. Nie będę tutaj komentował każdego z osobna, bo wiadomo, ze nie jesteś Kevinem Steenem i nie zrobisz spektakularnej akcji z takim balastem, ale samo promowanie wewnątrz backyardu (czyt. zabookowanie jakiejkolwiek walki) było zerowe. CMD to jest solidny gracz, więc raczej pewne było jego przybycie. Dodatkowo można było załatwić kilka opcji zamiennych. (Wiem, że main event miał mieć inną obsadę). Ale samym main eventem gala nie żyje i ewentualne walki z midcardu też muszą coś znaczyć, bo nie po to oglądam wrestling, żeby dowiedzieć się kto z kim walczy dopiero w trakcie gali. Oczywiste są fakty tego, że może coś komuś wypaść, ale nagrać proma na 2-3 tygodnie przed galą nie trudno, bo wtedy można przynajmniej w czasie gali dać ogłoszenie o zamianie, ale byśmy wiedzieli na czym stoimy.

48798430952f294e69c1e4.jpg

DDT chyba z milion razy w każdym starciu,

Widze typowo hejterskie podejście do backyardu. DDT na single match w rekordzie padło AŻ 2 RAZY i można było zliczyć więcej suplexów niż clotheslinów w przeciętnej walce.

Poza tym nie przyjechało 5 osób na gale (z czego dowiadywaliśmy się o tym na kilka dni przed galą,albo w ogóle w dzień gali) do tego jedna skręciła kostkę na treningu. Karta w była montowana na szybko w zastępstwo. Nie wyszło jak miało wyjść, ale robienie skryptów walk na godzine przed galą też nie sprzyjało temu. Nie twierdze że ByM 4 było lepsze od 3 twierdze że mimo wszystko event był warty wypromowania tym bardziej że o promocje prosiłem przed a nie po gali więc nikt nie mógł przewidzieć że stanie się wypadek + kilka osób da dupy.

Main event akurat miał solidną podbudowę z prom (CMD walnął według mnie jedno z najlepszych prom ever na backyardzie) więc na promocje przynajmniej ostatniej walki nie ma co narzekać.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...