Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

WWE by backayrdowania

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jest to moje pierwsze podejście do pisana pamiętnika, ale postaram dać z siebie wszystko, bo mam masę pomysłów w głowie, więc czemu by nie spróbować?! Moje diary zaczyna się na SummerSlam 2013 i tę gale wydam, jako pierwszą. Wyniki gal PPV, które odbyły się przed SummerSlam są takie same jak w prawdziwym WWE. Rostery również są takie same, tyle że dodałem nieco starych gwiazd/legend na SmackDown, a oto, co czeka na was na największej gali lata:

Daniel Bryan vs John Cena(Champion) – WWE Championship Match

CM Punk vs Brock Lesnar /w. Paul Heyman – NO DQ Match

Dean Ambrose(Champion) vs Rob Van Dam – US Championship Match

The Shield(Champions) vs The Usos - Tag Team Championship Match

Dolph Ziggler vs Big E Langston /w. AJ Lee – Single Match

Damien Sandow vs Cody Rhodes – Single Match for MITB SD! Contract

Alberto Del Rio(champion) vs Christian – World Heavyweight Championship Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/mondaynightraw_mysterious.jpg

*BRAD MADDOX – GM RAW

John Cena – WWE Champion

Dean Ambrose – US Champion

Seth Rollins – Tag Team Champion

Roman Reigns – Tag Team Champion

Randy Orton – Mr. Raw MITB

Alex Riley

Antonio Cesaro

Big E Langston

Brodus Clay

CM Punk

Daniel Bryan

David Otunga

Epico

Evan Bourne

Fandango

Jack Swagger

Jey Uso

Jimmy Uso

Joey Mercury

John Morrison

Kane

Kofi Kingston

The Miz

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

Ryback

Santino Marella

Tensai

The Great Khali

Zack Ryder

Tag Teamy

The Shield(Reigns and Rollins) - Champions

The Usos(Jey Uso and Jimmy Uso)

Primo and Epico

Tons of Funk(Tensai and Brodus Clay)

MNM (Mercury, Nitro, and Melina)

Real Americans(Antonio Cesaro and Jack Swagger)

Legendy(pojawiają się sporadycznie)

Rob Van Dam

Chris Jericho

Triple H

Brock Lesnar

The Rock

Undertaker

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

Vickie Guerrero – GM SMACKDOWN!

Alberto Del Rio – World Heavyweight Champion

Curtis Axel – IC Champion

Damien Sandow – Mr. SmackDown MITB

Bray Wyatt

Erick Rowan

Luke Harper

The Big Show

Camacho

Christian

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Drew McIntyre

Darren Young

Dolph Ziggler

Ezekiel Jackson

The Great Khali

Heath Slater

Hunico

Jinder Mahal

Justin Gabriel

Mark Henry

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

Tyson Kidd

Titus O'Neil

Wade Barrett

Yoshi Tatsu

Tag Teamy

The Shield(Reigns & Rollins) - Champions

Prime Time Players(Titus O'Neil and Darren Young)

Camacho and Hunico

3MB(Drew McIntyre and Heath Slater)

The Wyatt Family(Rowan and Harper)

Legendy(pojawiają się sporadycznie)

William Regal

Raven

Rhyno

Ric Flair

Edge

Booker T

Divas(Pojawiają się na Raw i SmackDown!):

AJ Lee – Divas Champion

Aksana

Alicia Fox

Brie Bella

Cameron

Kaitlyn

Layla

Naomi

Natalya

Melina

Nikki Bella

Rosa Mendes

Tamina Snuka

Edytowane przez backayrdowania
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• backayrdowania

3

• DestructionMachine

2

• Qba5000

1

• xYoohas

1

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20130627100252/prowrestling/images/6/6c/SummerSlam_2013_Poster.jpg

Jedyna taka noc w pięknym i słonecznym sierpniu…czas na największe wydarzenie lata, to czas na SummerSlam! Już dzisiaj CM Punk będzie chciał zemścić się na swoim byłym najlepszym przyjacielu Paulu Heymanie i pokonać jego klienta Brocka Lesnara w pojedynku w którym nie będzie zasad…Brock Lesnar vs CM Punk…The Best vs The Beast! A do tego John Cena będzie bronić swojego WWE Title w starciu z przeciwnikiem, którego sam sobie wybrał! Panie i panowie John Cena kontra Daniel Bryan, a na szali znajdzie się WWE Championship! To i wiele…wiele więcej już dzisiaj na SummerSlam!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/2511_Dean_Ambrose.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/rvd_04.png

Walka Nr.1: Dean Ambrose(Champion) vs RVD – Single Match for US Championship

Dean pojawił się przy ringu bez swoich kompanów z The Shield, tymczasem wybrzmiał gong i panowie przez chwilę dogrzewali jeszcze mięśnie, po czym weszli w zwarcie. Ambrose przeszedł za plecy rywala i zapiał Key Lock, lecz RVD przekręcił to fikołkiem, szybko wstał sprężynką i powalił Deana Arm Dragiem. RVD ruszył na Ambrose’a ale ten powalił go silnym Shoulderblockiem, po czym szybko dorzucił kilka Twisting Elbow Dropów z miejsca. US Champion przez chwilę lekceważąco kopał rywala w głowę, po czym wyniósł Roba do góry i próbował wykonać Suplex, lecz RVD skontrował to przeskakując Deanowi za plecy i wykonując mu German Suplex. RVD zachęcił publiczność do dopingu, po czym dorzucił Running Leg Drop i Standing Moonsault! 2 Count! Rob podniósł przeciwnika, ale Dean ogłuszył go Jawbreakerem, po czym szybko złapał za głowę i wymierzył mu Snap DDT! 1…2…Kickout. Ambrose był wyraźnie wściekły, przez co zaczął na oślep uderzać pięścią w liny, na co zareagował sędzia, który nawołał Deana do uczciwej walki. Ten trochę się uspokoił, po czym wdrapał się na narożnik, ale tu dopadł go RVD i panowie zaczęli wymieniać ciosy na narożniku, aż w końcu Van Dam przerwał to i zdecydował się na szalony ruch - TOP ROPE HURRICANRANĘ POZA RING! Świetna akcja, przy której ucierpieli obaj zawodnicy, tymczasem sędzia rozpoczął wyliczanie. Szybciej ku radości młodszych widzów podniósł się RVD, który wskoczył na krawędź ringu i wykonał z niej podnoszącemu się poza ringiem Deanowi Flip Dive! Rob wykonał swój charakterystyczny taunt, po czym nadział Deana na bandę Atomic Dropem! Auć…to musiało boleć, bo Dean trzymał się za czułe miejsce, ale RVD nie dał mu choć na chwilę odetchnąć i wrzucił z powrotem do ringu, a tu Rob wykonał jeszcze Rolling Thunder, tyle że trafił na kolana Ambrose’a, który szybko skorzystał z zamroczenia przeciwnika i zaskoczył go Small Package’m, ale Van Dam skontrował to jednak na Cross Armbreaker! Środek ringu, więc Dean był w poważnych tarapatach, jednak w końcu udało mu się zebrać na tyle sił, by nie tylko wydostać się, ale i skontrować dźwignię rywala na Powerbomb! Starsi fani oklaskiwali Ambrose’a głośno cheerując go, tymczasem obaj wresterzy długo zbierali się, by wstać, ale gdy to w końcu uczynili to weszli w wymianę ciosów. Fani postawili się po stronie Ambrose’a, lecz to wspierany przez najmłodszych RVD wygrał wymianę ciosów, co pozwoliło mu wymierzyć Spinning Wheel Kick! Rob wskoczył na falę i po chwili dorzucił kolejne kopnięcie, Monkey Flip i śliczny Split-legged Moonsault! 1…2…Kickout! Van Dam szybko wskoczył na narożnik, ale Dean równie szybko doskoczył tu do niego i panowie ponownie wymieniali ciosy na szczycie narożnika. Górą z tego starcia wyszedł Van Dam, który zepchnął przeciwnika z narożnika i skoczył na niego z Five Star Frog Splashem, tyle że…SPUDŁOWAŁ! Zamroczenie rywala od razu wykorzystał Dean, który złapał Roba za włosy i wykonał mu swój Headlock driver i uzyskał pinfall, broniąc przy tym US Title!

Zwycięzca poprzez przypięcie i ciągle aktualny US Champion Dean Ambrose

Na zapleczu w towarzystwie Matta Strikera, rozgrzewał się Dolph Ziggler.

Matt Striker: Dolph Dolph czy mogę Ci zająć chwilkę?

Dolph Ziggler: Matt pozwól, że to Ja będę mówić, a nie Ty okey? Miesiąc teamu AJ Lee zdradziła mnie, przez co nie stoję teraz przed wami, jako mistrz świata wagi ciężkiej, a jako zdradzony kochanek i czuję się dokładnie tak samo, jak Bret The Hitman Hart czuł się na Survivor Series. Różnica jednak jest taka, że Ja nie wybaczę. Nie wybaczę AJ Lee, tego co mi zrobiła, bo teraz ona na zawsze będzie w moich oczach parszywą, zdradliwą i niegodną małą małą suką! Jeśli chodzi natomiast o Ciebie Big E, to nie obchodzi mnie to, jaki jesteś silny i jaki masz obwód bicepsa – to już sprawa AJ Lee, ponieważ dzisiaj Ja po raz kolejny wniosę się na swoje wyżyny! Na poziom, którego nie jest w stanie osiągnąć nikt inny, a tak się składa, że dzisiaj jesteśmy w Hollywood! W mieście Aniołów, w Los Angeles, tak więc otwórzcie szeroko oczy i podziwiajcie to, co zrobię z Langstonem i jego małą zakłamaną…dziwką! Babe widzimy się w ringu! SHOW OFF!

Matt Striker: Dziękuje za wywiad Dolph Powodzenia.

Ale Dolph nie usłyszał słów Strikera, bo udał się już na swoją walkę.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/ziggler_7_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/bigelangston1_wrestlingmaniac.jpg /w. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2347/AJ_Lee_CutByJess_21June2013.jpg

Walka Nr.2: Dolph Ziggler vs Big E Langston /w. AJ Lee – Single Match

Sędzia dał znak do rozpoczęcia pojedynku, a Big E od razu wściekle ruszył na Zigglera, jednak ten wykazał się swoim sprytem i Drop Tue Holdem nadział Langstona na narożnik. Ziggler przez chwilę wściekle obijał przeciwnika w narożniku, jednak Big E pokazał swoją siłę i w końcu jednym potężnym ciosem powalił Dolpha na matę. Ziggler jednak błyskawicznie wstał, ale po chwili Langston ponownie powalił go na matę Running Forearmem, tym razem na dłużej. AJ wyśmiewała się z Dolpha, więc ten w odpowiedzi pokazał jej środkowe palce! To strasznie rozłościło Langstona, który podniósł Dolpha i potężnym Belly-To-Belly Suplexem wyrzucił Zigglera aż POZA RINGI! Holy Shit - rozbrzmiało na trybunach, tymczasem Langston ruszył poza ring, gdzie dodatkowo wbijał Dolpha w barykadę, jeszcze bardziej osłabiając jego plecy, a jakby tego było mało, po chwili ku uciesze AJ Lee wymierzył mu Back Suplex na krawędź ringu! AJ podeszła do ledwo przytomnego Zigglera i…pocałowała go namiętnie pokazując przy tym w jego kierunku środkowe palce, na co złością zareagował Langston, który z łatwością wrzucił sobie Dolpha na barki i dalej, z jeszcze większą intensywnością wbijał się jego plecami w krawędź ringu! To wprawiło AJ w jeszcze lepszy nastrój, a Langston Military Press Slamem wrzucił Dolpha powrotem do ringu, po czym sam powrócił do kwadratowego pierścienia, ale tu czekał go niespodzianka, bo Dolph zaskoczył go Jumping DDT! Obaj ucierpieli przy tej akcji i obaj podnieśli się mniej więcej w tym samym czasie, co zaowocowało wymianą ciosów. Fani postawili się po stronie Zigglera głośno cheerując każdy jego cios, ale to Langston wygrał wymianę ciosów atakując już i tak mocno obite plecy Dolpha, po czym wymierzył mu jeszcze serię Backbreakerów, dzięki czemu jeszcze bardziej osłabił plecy Zigglera, które były całe posiniaczone. Langston nie odpuszczał i wepchnął Zigglera do narożnika, a tu wbijał się w jego plecy barkiem, po czym wziął rozbieg i wykonał Corner Splash, ale Dolph uniknął tej akcji. Ziggler niesiony gromkim dopingiem fanów ruszył na Langstona z serią ciosów w narożniku oraz Corner Splashem. Następnie wziął rozbieg i szybko dorzucił Running Dropkick, po czym przeszedł do swojej serii Elbow Dropów, przy których oczywiście nie zabrakło popisywania się i typowych dla Dolpha tauntów! 1…2…Kickout. Ziggler daj trzymał się za plecy, odczuwając ból, ale to nie przeszkodziło mu w wymierzeniu Swinging Neckbreakera, ale próba pinu ponownie przyniosła tylko 2 count. Wobec tego Ziggler stanął w narożniku sygnalizując Fameasser, jednak wtedy na krawędzi ringu pojawiła się AJ, która zdekoncentrowała Dolpha, co wykorzystał Langston, który szybko podbiegł do Zigglera i wymierzył mu POWERBOMB W NAROŻNIK! Plecy Dolpha były już tak osłabione, że aż zaczęła lecieć z nich krew, a Langston wykorzystując jego obecną słabość zapiał na nim Camel Clutch i to z naciskiem na plecy! Wydawało się, że jest już po wszystkim, ale Dolph nie poddał się i mimo wielkiego bólu zdołał sięgnąć lin. Fani nagrodzili go za to kolejną dużą dawką popu, a Langston chciał już ostatecznie zakończyć walkę i zasygnalizował finisher. Dolph powoli podnosił się i był lekko ogłuszony, a Big E pomógł mu wstać i wyniósł pod Big Ending, tyle że Dolph skontrował zeskakując za plecy Langstona, a kiedy ten się odwrócił, to dodatkowo zainkasował Fameasser od Dolpha! 1…2...Kickout! Ziggler oczekiwał, aż Langston się podniesie, a kiedy tak się stało, to Dolph wskoczył mu na plecy i zapiął Sleeper Hold! Big E powoli odpływał, a sędzia co róż sprawdzał, czy nie brak mu tlenu i gdy wszystkim wydawało się, że to koniec, to Langston zdecydował się na heroiczny ruch i wstał układając sobie Dolpha w idealnej pozycji pod finisher, a już po chwili Dolph zainkasował BIG ENDING! To musi być już koniec! 1……….2……..KICKOUT! Fani byli w euforii, czego nie można było powiedzieć o AJ, która wyglądał na wściekłą. Podobnie Langston, który przewrócił Dolpha na brzuch i zaczął wściekle wymierzać ciosy w jego plecy, wpadając przy tym we wściekła furię, bo robił to chyba aż przez pół minuty, po czym wyniósł półprzytomnego Dolpha w górę pod Big Ending, ale Dolph jakimś cudem zdołał bezpośrednio skontrować Big Ending na Zig Zag! Dolph jednak nadal odczuwał potężny ból w plecach, bo aż wił się, przez co nie mógł przypiąć rywala. Dopiero po chwili Ziggler powoli zdołał stanąć na nogi przy pomocy lin w narożniku, ale tu czekał już na niego Langston, który ruszył na Dolpha z szarżą, ale Ziggler miał jeszcze w zanadrzu SUPERKICK, którym z nikąd powalił szarżującego rywala! Dolph przy wykonywaniu kopnięcia upadł na Langstona, a sędzia rozpoczął odliczanie – 1…..2…..3!

Zwycięzca poprzez przypięcie Dolph Ziggler

Po tej wyczerpującej walce Ziggler nie miał nawet siły żeby wstać, podczas gdy AJ wbiegła na ring mając krzesełko w rękach! Lee uderzyła krzesełkiem swojego byłego chłopaka w plecy, po czym z furią i wściekłością zaczęła intensywnie wymierzać mu w plecy krótkie ciosy krawędzią krzesełka. Po około minucie i chyba trzydziestu uderzeniach poprzestała widząc podnoszącego się Langstona. AJ ustawiła krzesełko na środku ringu, a Langston wniósł Dolpha w górę i potężnym Spinebusterem wbił go w rozłożone krzesełko! Dolph padł bez życia, tymczasem AJ wzięła mikrofon do ręki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2347/AJ_Lee_CutByJess_21June2013.jpg

AJ Lee: Kochanie co Ci się stało?! Kochanie słyszysz mnie?! Nie…on się nie rusza…słyszycie nie rusza się! Pomocy! Czy ktoś mnie słyszy?! Mój chłopak jest Mój były chłopak jest wpatrzonym w siebie sukinsynem! Tak kochanie, a ta krew na Twoich umięśnionych i zgrabnych plecach Ta krew, to…to krew mego złamanego serca. Złamałeś moje serce, ale teraz to Ja złamałam Ciebie. Teraz to Ty leżysz nieprzytomny, a Ja mam nad Tobą przewagę SYŁYSZYSZ MNIE?! Ha…Mam nad Tobą przewagę! Przewagę…fizyczną i psychiczną. Ale wiesz, co jest w tym wszystkim najlepsze Ziggy?! Najlepsze w tym wszystkim jest to, że znęcanie się nad Tobą przynosi mi naprawdę wiele radości i zabawy. A teraz śpij dobrze…Kochanie!

AJ namiętnie pocałowała Dolpha i uśmiechnięta odeszła wraz z Langstonem na zaplecze, tymczasem na ring przybiegli lekarze, którzy zajęli się opatrywaniem Zigglera.

W ringu zameldowali się już The Shield oraz bracia Uso, którzy czekali już tylko na gong rozpoczynający ich walkę, tymczasem na rampie pojawił się GM Raw Brad Maddox!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/Brad_Maddox_7_GD.jpg

Brad Maddox: Witam wszystkich fanów Brada Maddoxa na SummerSlam! Ja wiem, wiem, że chcielibyście bym to Ja brał udział we wszystkich walkach i wszystkie je wygrywał, ale niestety, albo może stety jestem tu GM…Generalnym Menadżerem i wobec tego mogę wyrzucić każdego, każdego fana na tej arenie, który nie okazuje mi szacunku, ale…Ale jako, że dzisiaj jesteśmy na największej gali lata, to mam dla was małą niespodziankę! Panie i panowie Tag Team Match, który miał się właśnie odbyć przeszedł już do historii, bo teraz oficjalnie będziecie mogli zobaczyć pojedynek nie dwóch, a aż czterech drużyn! The Shield będą bronić swoich pasów w Ladder Matchu, a ich rywalami będą bracia Uso The Real Americans oraz Ci dwaj panowie!

Wybrzmiało "Paparazzi" i na rampie ku wielkiej owacji fanów pojawili się MNM(Mercury, Nitro, and Melina), podczas gdy sędziowie przynieśli na ring kilka drabin.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/theusos2_wfmashupz.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/roman_reigns__seth_rollins.jpgvs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/2452_Jack_Swagger.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/2571_Antonio_Cesaro.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/590/mnm.jpg

Walka Nr.3: The Usos vs The Shield(Champions) vs Real Americans vs MNM – Ladder Match for Tag Team Championship

Wybrzmiał gong i MNM ruszyło na The Shield, a Real Americans na braci Uso. Po chwili Shield wyrzucili z ringu MNM, a Real Americans pozbyli się braci Uso, tak więc w ringu pozostały dwie Heelowe drużyny. Reigns szybko powalił Swaggera Shoulderblockiem, a Rollins chciał wymierzyć Cesaro Hurricanranę, lecz Szwajcar skontrował to na Sitout Powerbomb i ruszył na Romana z serią ciosów. Po chwili do walki dołączył się Jack, który pomógł Cesaro i dzięki temu Real Americans popisali się pierwszą zespołową akcją, wymierzając Romanowi podwójne Inverted DDT! W tym momencie do ringu powrócili MNM oraz bracia Usos i teraz to Faceowe drużyny przez chwilę razem okładali The Real Americans w narożnikach. Po chwili Morrison i Mercury wyrzucili z ringu The Shield, po czym wzięli rozbieg i wykonali im świetne Double Suicide Dive poza ring! W ringu tymczasem Jey wymierzył Swaggerowi Exploder Suplex, po czym dołączył do swojego brata i wraz z nim obijał Cesaro w narożniku, podczas gdy kamera pokazała nam MNM, którzy poszli na rampę po drabiny. Wtedy jednak pojawił się Rollins, który wbiegł z impetem w Morrisona wymierzając mu Running Dropkick w drabinę, a Reigns z kolei to samo uczynił z Mercurym. Shield następnie wzięli drabiny i chcieli je wrzucić na ring, lecz bracia Usos wyrzucali je z powrotem z ringu. W końcu jednak Roman znalazł sposób i dostał się na ring z drabiną w rękach, którą powalił braci Uso! W tym czasie jednak do ringu powróciły wszystkie zespoły, a Shield posłali Cesaro do narożnika i wymierzyli mu akcję w stylu braci Hardy, mianowicie Roman ustawił się w pozycji klęczącej, a Rollins odbijając się od jego pleców wymierzył Cesaro Corner Leg Lariat! To nie był jednak koniec zespołowych akcji, bo po chwili zamroczony Cesaro złapał się również na Snapshot od MNM, czyli połączenie Flapjacka z DDT! W ringu dalej panował chaos, tymczasem Swagger chciał podwójnym clothesline’m powalić barci Uso, lecz Ci uniknęli i wymierzyli mu Double Superkick, po którym wyleciał z ringu! Po drugiej stronie ringu Seth wymierzył Cesaro Diving Elbow Drop z narożnika, po którym Antonio wyturlał się z ringu, by odetchnąć. Po chwili również z ringiem pożegnał się Morrison, ale jego Dropkickiem wyrzucił Jay, ale nie wyszło mu to na dobre, bo kiedy się odwrócił, to wpadł prosto na potężny cios drabiną od Reignsa! Jimmy pomścił brata i powalił Romana potężnym High Kickiem, ale wtedy odnalazł się Rollins, który wymierzył mu Enzuigiri. Seth rozstawił drabinę i zaczął się po niej wdrapywać, ale w tym czasie Jimmy zaskoczył Romana Atomic Dropem i Running Dropkickiem zrzucił Rollinsa z drabiny! Jimmy zaczął wdrapywać się po drabinie, ale w połowie drogi zatrzymał go Rollins. Na pomoc bratu przybył jednak Jey, który rzucił się na Rollinsa z ciosami, a w tym samym czasie po drugiej stronie ringu Morrison próbował Springboardową akcją zrzucić Jimmy’ego z drabiny, lecz ten w ostatniej chwili zeskoczył z niej i John paskudnie uderzył w drabinę! Usosi przez chwilę obijali Morrisona w parterze, ale wtedy odnalazł się Mercury, który powalił ich ciosami drabiną. Joe roztaił drabinę i zaczął się po niej wspinać, ale gdy był na szczycie, to zatrzymali go bracia Uso. Po chwili dołączyli do tego The Shield, którzy z pomocą barci Uso zepchnęli drabinę z Mercurym prosto na Morrisona, który znajdował się poza ringiem! Rollins szybko dorzucił Slingshot Crossbody poza ring na wstającym Cesaro, a w ringu Jey wymierzył Romanowi Corner Dropkick, po czym ponownie rozstawił drabinę. Tym razem nawet nie zdążył nawet na nią wejść, bo do ringu powrócił Rollins, który miał dla niego Blackout i to na dodatek na drabinę! Seth ustawił drabinę w narożniku, w którą potężnym Irish Whipem wbił Jey’a. Po chwili taki sam los czekał Jimmy’ego, tyle że ten pozostał na drabinie, a wtedy Rollins chciał wymierzyć mu Splash, tyle że Jimmy uniknął i Seth trafił w drabinę¡ Jimmy dodatkowo Spinning Heel Kickiem powalił wstającego Reignsa, po czym wraz ze swoim bratem wymierzyli Romanowi również i Double DDT! Usosi sięgnęli po drabinę, na którą powoli wdrapywał się Jimmy, lecz gdy był w połowie, to odnalazł się Reigns, który zrzucił go z drabiny prosto na swoje barki i wymierzył Samoan Drop! Wtedy sytuację wykorzystał Jey, który sprytnie wskoczył z narożnika na drabinę i nawet zdążył już dotknąć pasów, ale wtedy ponownie na posterunku był Roman, który doskoczyło niego na drabinę i zrzucił Jey’a z niej Sitout Powerbombem przy okazji samemu z niej spadając! Reigns jednak szybko się podniósł i od razu zobaczył wstającego Jimmy’ego, którego powalił potężnym Superman Punchem. Poza ringiem odnalazł się Morrison, który wybijając się z bandy powalił Antonia potężnym Leg Lariatem. W ringu Roman ułożył drabinę na linach i próbował Jimmy’emu wymierzyć na nią Suplex, lecz Jimmy skontrował i Dropkickiem ułożył Reignsa na drabinie, a wtedy odnalazł się Jey, który wdrapał się na narożnik i wymierzył Romanowi SuperFly Splash z narożnika przez drabinę ułożoną na linach, która uległa zniszczeniu! Do ringu powrócił Morrison, który wbił Jay’a w metalowy narożnik, a po chwili powrócił również i Mercury, który Frankensteinerem powalił drugiego z braci Uso. Joey i John postawili na zespołową akcję i wymierzyli Jay’owi zespołową kombinację: Powerbomb/Diving Neckbreaker! Następnie ułożyli dwie drabiny poziomo w ringu, jedną na drugą i przeszli do Rollinsa, którego ułożyli na narożniku i próbowali mu wymierzyć podwójny Superplex. Wtedy jednak interweniował Reigns, który zrzucił członków MNM z narożnika, a Morrisona dodatkowo ułożył na drabinie, a na narożniku ocknął się Rollins, który korzystając z okazji wymierzył Morrisonowi genialny Corkscrew 450° Splash z narożnika przez drabinę! Reigns ustawił kolejną drabinę i zaczął się po niej wspinać, ale na zdjęcie walizki nie pozwolili mu bracia Uso. Roman z początku dobrze sobie radził i udało mu się nawet zepchnąć z drabiny Jey’a, ale Jimmy był sprytniejszy i wymierzył mu Russian LegSweep z drabiny! Do ringu po długiej przerwie powrócili The Real Americans, którzy wyczyścili ring pozostając w nim tylko z Jey’em Uso. Następnie ułożyli dwie drabiny poziomo w przeciwległych narożnikach pomiędzy dugą, a trzecią liną i na jedną z nich Swagger wymierzył Jey’owi Muscle Buster, a w drugą Cesaro wbijał Jimmy’ego poprzez Giant Swing! Swagger rozstawił drabinę, na którą wdrapywał się Cesaro. Drabina jednak była zbyt niska, więc Jack poszedł po drugą. W międzyczasie na ring powrócił Mercury, ale on nadział się na Pop-Out Uppercutt od Cesaro! Swagger wepchnął do ringu większą drabinę i sam powrócił do kwadratowego pierścienia, gdzie był tylko z Cesaro. Antonio rozstawił drabinę, ale do ringu powrócił Reigns, który ruszył z ciosami na Real Americans. Reigns wygrał wymianę ciosów z Cesaro i z Jackiem, dzięki czemu udało mu się wymierzyć Swaggerowi Swinging Neckbreaker. W międzyczasie poza ringiem Rollins poszedł po dużą drabinę, którą rozstawił przy ringu i zaczął się po niej wspinać, a w kwadratowym pierścieniu Roman skontrował atak Cesaro na Spear! Reigns ułożył obu członków The Real Americans koło siebie i dał znak Sethowi, który gotowy był na akcję wysokiego ryzyka, ale wtedy powrócił Morrison, który wymierzył Dropkick w drabinę, na której stał Rollins, przez co Seth czułym miejscem nadział się na liny! John wpadł na falę i zaczął wszystkim po kolei rozdawać ciosy drabiną, a po chwili położył drabinę na ringu i wymierzył na nią Cesaro Moonlight Drive! John pozbył się jeszcze z ringu Reignsa oraz Swaggera, po czym rozstawił drabinę i rozpoczął wspinaczkę. Kiedy był w połowie, to doskoczył do niego Jimmy, ale John poradził sobie z nim, lecz po chwili był już bezradny, bo drugi z braci Uso Springboard Dropkickiem zrzucił go z drabiny! Jey i Roman zwieńczyli szansę i rozpoczęli wspinaczkę na drabinę, a kiedy byli na szczycie to weszli w wymianę ciosów. Roman poradził sobie z Jay’em i zrzucił go z drabiny, a kiedy wydawało się, że sięgnie pasów, to odnalazł się Jimmy, który doskoczył do Reignsa i wymieniał z nim ciosy na szczycie drabiny. Wymianę wygrał Jimmy, ale Roman był sprytniejszy i Back Body Dropem zrzucił go z drabiny, ale przy okazji sam z niej spadł! Shield jednak nie załamywało się, bo na ring wparował Rollins, który rozstawił drabinę i zaczął się po niej wspinać, ale kiedy był na szczycie to doskoczył do niego Morrison. Seth jednak poradził sobie z Johnem i wymierzył mu genialny Sunset Flip Powerbomb z drabiny! Reigns ustawił dwie drabiny koło siebie i ponowie zaczął się wspinać po jednej z nich, ale ponownie nie zdołał ściągnąć pasów, bo tym razem na jego drodze stanął Swagger, który pchnął drabinę z Romanem prosto na Cesaro, a ten złapał spadającego z drabiny Reignsa potężnym European Uppercuttem! Real Americans zaczęli wspinać się po dwóch drabinach, ale na ring powrócił Jey Uso, który zepchnął Swaggera z jednej z drabin i sam zaczął wspinać się po drabinie na której był Cesaro. Jey szybko doskoczył do Cesaro na szczyt i wymieniał z nim ciosy, lecz wtedy odnalazł się Swagger, który zrzucił Jey’a z drabiny i wymierzył mu Belly-to-Belly Suplex prosto w narożnik! Cesaro tymczasem był już bardzo bliski ściągnięcia pasów, ale odnalazł się drugi z barci Uso, który desperacko wskoczył na drabinę, na której znajdował się Cesaro i zrzucił go z niej poprzez Samoan Drop, przy okazji samem z niej spadając! Przez chwilę wszyscy uczestnicy walki leżeli bezwładnie poza ringiem, ale w końcu Jey zebrał w sobie resztkę sił i bardzo powoli wdrapywał się po drabinie. Po chwili dołączył do niego Reigns i panowie po raz kolejny wymieniali już ciosy na drabinie. Nie trwało to jednak długo, ponieważ na ring powrócił Cesaro, który pchnął drabinę na której byli Reigns i Jey Uso prosto na stół komentatorski, który uległ zniszczeniu! Antonio szybko rozstawił kolejną drabinę, ale kiedy był na szczycie, to Morrison zebrał w sobie jeszcze siły, wskoczył na krawędź ringu i wykonał fenomenalny Springboard Cutter, którym zrzucił Cesaro z drabiny! Wszyscy uczestnicy walki leżeli nieprzytomnie…wszyscy z wyjątkiem Rollinsa, który widząc że nikt mu nie przeszkodzi po raz ostatni w tej walce ustawił drabinę na środku ringu i spokojnie wdrapał się po niej zdejmując pasy Tag Team, kończąc przy tym tą wspaniałą walkę!

Zwycięzcy i ciągle aktualni mistrzowie Tag Team Roman Reigns oraz Seth Rollins

Na zapleczu w swojej szatni był Cody Rhodes, który miał zgolone wąsy!

Cody Rhodes: Pewnie zauważyliście małą, ale bardzo istotną zmianę w moim wyglądzie…zgoliłem wąsy. Paskudne, okropne, przynoszące mi hańbę, wstrętne wąsy! Do teraz nie mogę ponieść, jak ktoś o tak wspaniałej cerze jak Ja mógł sobie pozwolić, na taką zniewagę, jednak wiem, że ludzie pokochali mnie za te wąsy. Dzięki nim zaczęli mnie postrzegać zupełnie inaczej i zaczęli…dopingować mi! Z początku było to wspaniałe uczucie, kiedy wchodziłem na rampę i cała arena oddawała mi cały swój doping, jednak kiedy wchodziłem do szatni i stawałem przed lustrem to czułem wstręt…przed samym sobą! Taki sam wstręt, jaki czuję obecnie do Sandowa, któremu mimo wszystko muszę podziękować, bo to dzięki niemu zgoliłem wąsy. To w dużej mierze dzięki niemu fani zaczęli mnie dopingować, ale to nie jego zasługa tylko moja! Zbyt długo byłem zbyt dobry i dzisiaj udowodnię to wszystkim na arenie i odbiorę Damienowi to, na co zasłużyłem sobie latami…Odbiorę mu MITB Briefcase! Bo w końcu harowałem na tą pieprzoną walizkę jak wół! Każdego dnia, miesiąca…cały rok dawałem z siebie wszystko, a mimo wszystko błąkałem się na nizinach federacji walcząc z jakimiś nic nieznaczącymi wrestlerami, jednak dzisiaj koniec z tym! Koniec z Cody’m Rhodesem synem Dusty’ego Rhodesa. Koniec z "Cody Moustache"! Od dzisiaj czas zacząć całkiem nową erę w historii tego sportu – erę Cody’ego Rhodesa, jako World Heavyweight Championa!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/damien_sandow_3.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/cody_6.png

Walka Nr.4: Damien Sandow vs Cody Rhodes – Single Match for SmackDown! MITB Briefcase

Walka dwóch byłych najlepszych przyjaciół, którzy teraz walczą o walizkę gwarantującą kontrakt MITB. Fani wyraźnie powiedzieli się po stronie Rhodesa, a sędzia kazał bić w gong. Panowie weszli w zwarcie, z którego Damien szybko zapiał Headlock. Rhodes jednak równie szybko pchnął rywala w liny wydostając się z uchwytu i powalił przeciwnika Arm Dragiem. Damien szybko się podniósł, a wtedy Cody chciał powalić go Dropkickiem, jednak Sandow skontrował to łapiąc go za nogi i przechodząc do pinu poprzez Jacknife Cover - 2 count! Panowie ustawili się w przeciwległych narożnikach, a Damien ironicznie oklaskiwał wyczyny Rhodesa, jednak Cody nie dał wciągnąć się w jego gierki, wręcz przeciwnie pokazał mu środkowe palce! Sandow wściekły na zachowanie Rhodesa ruszył na niego z szarżą, lecz Cody przeskoczył nad nim, a kiedy zaskoczony Sandow się odwrócił to zainkasował Dropkick. Cody chciał przejść do dalszego ataku, lecz Sandow uciekł poza ring, ale Rhodes znalazł również sposób i na to i wymierzył mu Suicide Dive poza ring! Poza ringiem Cody Russian LegSweepem wbił jeszcze Sandowa w schodki, po czym wrzucił go z powrotem do ringu, a sam wdrapał się na narożnik, pobudził jeszcze publiczność i skoczył na Damiena z Diving Crossbody, lecz Sandow złapał go w powietrzu Dropkickiem! Tym razem to Cody wyszedł z ringu, ale Sandow nie dał mu odetchnąć i przeszedł na krawędź ringu, skąd wymierzył mu Flying Clothesline poza ring. Damien wrzucił przeciwnika z powrotem na ring i sam do niego wrócił. Sandow podszedł do przeciwnika i wyniósł go do góry, jednak Cody przeszedł do serii ciosów na Damiena, po czym odbił się od lin, ale to Sandow zaskoczył go Spinebusterem! 1…2…Kickout! Damien szybko podniósł się i posadził rywala na narożniku szykując się do Top Rope Superplexa, ale Cody serią ciosów zrzucił Damiena z narożnika i po chwili sam wymierzył swój śliczny Top Rope Moonsault! 1…2…Kickout! Rhodes przeszedł do serii ciosów, po czym Irish Whipem posłał przewiniła w liny, lecz Damien zatrzymał się na nich, więc Cody ruszył w jego stronę, ale Sandow Back Body Dropem przerzucił go na krawędź ringu. Cody jednak korzystając z okazji nadział Damiena na liny, po czym wszedł na narożnik i ku radości fanów wykonał Top Rope Missile Dropkick! 1…2…ale znowu tylko 2 count! Cody nie poddawał się i wyniósł przeciwnika pod Alabama Slam, lecz Damien skontrował to na Sunset Flip, ale próba pinu przyniosła ledwie 2 count, więc Damien sięgnął po broń większego kalibru i powalił wstającego przeciwnika Running Corkscrew Neckbreakerem. Do tego dorzucił Elbow of Disdain, a po tym przyszedł czas na Terminus, ale Rhodes skontrował akcję kończącą przeciwnika na Alabama Slam! 1…2…Kickout! Rhodes nie poddawał się, bo miał w zanadrzu jeszcze Beautiful Disaster, lecz Sandow uniknął tego kopnięcia i z nikąd wymierzył swój drugi finisher, czyli Silencer! 1…2…KICKOUT! Wściekły Sandow zaczął desperacko wymierzać Rhodesowi serię ciosów kolanem w jego korpus, co doprowadziło Cody’ego do dużego ogłuszenia. Wtedy okazję zwieńczył Damien, który po raz drugi próbował wykonać Terminus, ale Rhodes po raz drugi skontrował i tym razem udanie wymierzył Beautiful Disaster! Cody nie przypinał, tylko wyniósł półprzytomnego przeciwnika w górę i dobił go poprzez Cross Rhodes! 1…2…3! Cody Rhodes wygrał to ładne, techniczne starcie!

Zwycięzca poprzez przypięcie i nowy posiadacz walizki SmackDown! MITB Cody Rhodes

Na zapleczu był Josh Matthews, a obok niego stał CM Punk.

Josh Matthews: Witam WWE Universe na SummerSlam! Ja jestem Josh Matthews, a jest ze mną…

CM Punk: Najlepszy Wrestler na świecie i człowiek, który dzisiaj skopie tyłek Brocka Lesnara…CM PUNK!

Josh Matthews: No właśnie, Punk powiedz jak czujesz się przed swoją walką?!

CM Punk: Jak się czuję?! Jak się czuję…Josh to będzie jedna z najcięższych walk w mojej dotychczasowej karierze, a Ty pytasz o jakieś pieprzone samopoczucie?! Damn It! Lepiej zjeżdżaj stąd Josh jak najszybciej i zostaw mnie teraz samego, bo chcę przygotować się do walki Lesnar mógłbym godzinami mówić o naszej walce, ale to nie ma sensu, bo jesteś zbyt głupi, by moje słowa dotarły do Ciebie, dlatego powiem Ci jedynie, że dzisiaj poślę Cię do snu i na koniec show najlepszy na świecie znowu zwy…

Punk nie zdążył dokończyć, bo od tyłu zaatakował go Curtis Axel. Curtis wbił Punka w szafkę, po czym złapał za krzesełko, którym chciał uderzyć Punka w głowę, ale Mr.Best In The World uniknął hair shota i wymierzył High Kicka w krzesełko, które trafiło Curtisa w głowę. Punk wyniósł jeszcze Axela w górę i wymierzył mu G.T.S, które zadedykował Lesnarowi!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_Jess11Feb2013.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_CutOut_Jess-x_2.jpg

Walka Nr.5: Alberto Del Rio(Champion) vs Christian – Single Match for World Heavyweight Championship

Obaj spotkali się już na Extreme Rules 2011, wtedy w walce z drabinami Christian po raz pierwszy został mistrzem świata wagi ciężkiej, a jak będzie dzisiaj? Sędzia sprawdził czy zawodnicy są gotowi do walki, po czym kazał bić w gong. Już od początku panowie narzucili sobie mordercze tępo i co róż kontrowali swoje próby rozmaitych akcji, aż w końcu Christian powalił przeciwnika Spinning Heel Kickiem. Alberto szybko się podniósł, więc Christian osłabił go Savate Kickiem i odbił się od lin, ale na środku ringu Del Rio zaskoczył go Titl-a-Whirl Backbreakerem. Alberto nie przypinał, tylko zapiął w parterze Headscissors wspomagane ciosami łokciem! Christian jednak był jeszcze zbyt świeży i szybko skontrował to Roll-Up - 2 count. Del Rio szybciej się podniósł, ale Christian zaskoczył go Mule Kickiem, po którym Alberto wyleciał poza ring, a Christian wdrapał się na narożnik i dorzucił Diving Crossbody poza ring! Kapitan Charyzma wrzucił oponenta z powrotem na ring, a tu próbował wykonać jeszcze Inverted DDT, ale Del Rio skontrował to na Running Powerslam, po czym odbił się od lin i dorzucił Running Back Senton - 2 count! Alberto ruszył z serią low Kicków, po czym spróbował Back Suplexa, ale Christian skontrował lądując za plecami rywala i szybko wykonując Inverted DDT - 2 Count! Christian podniósł przeciwnika i przeciągnął go do narożnika, by wykonać Tornado DDT, lecz Alberto skontrował to na Atomic Drop i szybko dorzucił Release German Suplex! 1…2…Kickout! Del Rio posłał przeciwnika do narożnika i szykował się na Corner Step-Up Enzuigiri, ale Christian uniknął tego i tym razem udanie wykonał Inverted Tornado DDT z narożnika! 1…2…Kickout! Christian stanął w narożniku i zasygnalizował Spear, lecz Alberto świetnie skontrował tą akcję na Step-Up Enzuigiri! 1…2…Kickout!! Niepocieszony Del Rio próbował dobić rywala Low Superkickiem, ale Christian uniknął i od razu przeszedł w Schoolboy pinfall, jednak Del Rio szybko odkopał, więc Christian podniósł się i zaskoczył przeciwnika Spearem! 1…2…KCIKOUT!! Christian nie poddawał się, bo miał w zanadrzu jeszcze Killswitch, lecz Del Rio skontrował to popychając przeciwnika w narożnik, przez co Christian był zamroczony, a Alberto wykorzystał ten moment i zapiał Cross Armbreaker! Wydawało się, że to już koniec, ale Christian mozolnie walczył i w końcu udało mu się dosięgnąć lin, przez co Alberto był zmuszony przerwać dźwignię. Wściekły Del Rio miał już dosyć i wyszedł z ringu, by zabrać pas. Alberto z uśmiechem na twarzy szedł w stronę zaplecza, ale nagle wybrzmiało "Monster" i na rampie pojawił się Rhino! Alberto przecierał oczy ze zdumienia, tymczasem Rhino szedł w jego stronę, przez co Del Rio wrócił się do ringu, ale ciągle nie spuszczał wzroku z Rhino, co wykorzystał Christian, który zaszedł go od tyłu i szybko wykonał Killswitch! 1…2…3! Christian został nowym mistrzem świata wagi ciężkiej!

Zwycięzca poprzez przypięcie i nowy World Heavyweight Champion Christian

Po walce Rhino wyciągnął spod ringu stół, a Christian udał się na rampę, by świętować. W ringu tymczasem Rhino ustawił stół w narożniku, wyczekał aż Del Rio się podniesie i wymierzył mu Spear przez stół ustawiony w narożniku! Fani oklaskiwali wyczyny powracającego Wrestlera, a Rhino uciekł przez trybuny, tymczasem na rampie pojawił się Cody Rhodes, który od tyłu zaatakował Christiana walizką! Cody wrzucił półprzytomnego Christiana z powrotem na ring i zasygnalizował, że chcę zrealizować kontrakt, a sędzia nie miał wyboru i nakazał bić w gong!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian-2011Cutout_by_Jibunjishin14.jpg Vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/cody_6.png

Walka Nr.6: Christian(Champion) vs Cody Rhodes – World Heavyweight Championship

Cody wyczekał, aż Christian się podniesie i odbijając się od lin próbował wymierzyć Beautiful Disaster, tyle że Christian…UNIKNĄŁ! Zdezorientowany Rhodes odwrócił się w stronę Christiana, a ten zaaplikował mu SPEAR!! Christian jednak nie miał dużo sił i przeszedł do pinu dopiero po chwili…Czy Cody Rhodes jako drugi w historii nie wykorzysta walizki MITB?! 1……2……KICKOUT! Christian szybciej się pozbierał i zasygnalizował Killswitch. Niczego Niue spodziewający się Rhodes powoli się podnosił, a kiedy był już w dogodnej pozycji, to Christian próbował wymierzyć Killswitch, ale Rhodes SKONTROWAŁ to na Cross Rhodes! Nowy Mistrz…1…….2……CHRISTIAN POŁOŻYŁ NOGĘ NA LINIE! HOLY SHIT! Wściekły Rhodes przez chwilę stompował rywala w parterze, po czym wyniósł go w górę i po raz drugi wymierzył mu Cross Rhodes! 1…….2…….3! Cody Rhodes nowym mistrzem świata wagi ciężkiej!

Zwycięzca poprzez przypięcie i nowy mistrz świata wagi ciężkiej Cody Rhodes

Po walce Rhodes przez chwilę świętował zdobycie pasa w narożniku, co publiczność przyjęła mieszaną reakcją, po czym udał się na rampę, tymczasem kamera pokazał nam Christiana, który siedział oparty o narożnik i widać było, że jest załamany. Publiczność dodawała mu otuchy głośno cheerując go, ale Christian nie zareagował na to i ze spuszczoną głową udał się na zaplecze.

Kamera przeniosła nas do szatni, gdzie byli Brock Lesnar i Paul Heyman.

Paul Heyman: To już dzisiaj The Best vs The Beast, najbardziej wyczekiwana walka roku! Ale zanim przejdę do tego wydarzenia, może cofnijmy się w czasie, a dokładnie do zeszłorocznego SummerSlam. Tam mój klient Brock Lesnar walczył z Paulem Levesque znanym powszechnie jako Triple H. Ale mniejsza o to, bo ważniejsze jest to, co Brock Lesnar zrobił wtedy z Triple H…On złamał mu rękę! Dzisiaj Brock Lesnar wejdzie do ringu z Philem Brooksem i nie tylko złamie mu rękę, ale i złamie samego CM Punka! Złamie go od środka i sprawi, że po dzisiejszej walce z Brockiem Lesnarem CM Punk nie będzie mógł w stanie spojrzeć w lustro, bo będzie wiedział że popełnił największy błąd swojego życia odłączając się od Paula Heymana, ale przede wszystkim Brock Lesnar sprawi, że CM Punk będzie wiedział, że nie jest już najlepszym na świecie!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/163/Brock_Lesnar10_cutout_by_Crank.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/2595_CM_Punk.jpg

Walka Nr.7: Brock Lesnar /w. Paul Heyman vs CM Punk – NO DQ Match

Od początku tak jak się wszyscy spodziewali mamy mocny, fizyczny brawl. Punk dzięki swojej zadziorności z początku uzyskał małą przewagę, ale Lesnarowi wystarczyły zwykłe kolana w korpus, by odzyskać inicjatywę. Brock mocnymi Irish Whipami wbijał Punka w narożniki, a następnie clothesline’m posłał go poza ring. The Beast ruszył poza ring, gdzie dodatkowo przerzucił Punka przez barierki, jednak Punk szybko się podniósł i wyskakując z barierek powalił Lesnara Flying Clothesline’m. Brock tak jak Punk szybko się podniósł, więc The Voice of the Voiceless przez chwilę osłabiał go High Kickami, ale to nie powaliło Lesnara, więc Punk odbijając się od bandy wymierzył jeszcze jednego High Kicka, ale tym razem Brock padł na podłogę! CM Punk sięgnął pod ring, skąd wyciągnął krzesełko, którym chciał uderzyć Lesnara w głowę, ale w ostatniej chwili powstrzymał go Heyman, więc Punk chciał zaatakować Paula, ale wtedy odnalazł się Lesnar, który powalił Punka Spearem! Lesnar podniósł krzesełko, które wyciągnął Punk i nim przez chwilę wściekle okładał Punka po plecach, po czym podniósł Phila i wymierzył mu Belly-To-Belly Suplex w stalowy słupek podtrzymujący konstrukcję ringową! Heyman podjudzał Brocka do dalszego ataku, więc Lesnar sięgnął po schodki, którymi chciał uderzyć Punka w głowę, ale Straight-Edge Savior uniknął i wymierzył Dropkick w schodki, które trafiły Brocka w twarz. Lesnar jednak nie upadł, więc Punk ruszył z wściekłą serią ciosów łokciem, a gdy Brock był już dostatecznie ogłuszony, to Punk wymierzył mu jeszcze swoje Devil Lock DDT na schodki, po czym ze wściekłością ruszył w stronę Heymana! Paul uciekał przed Punkiem, ale Mr.Best in the World w końcu dopadł Heymana, ale gdy trzymał już nad nim rękę, by go uderzyć, to ponownie interweniował Lesnar, który wymierzył Punkowi Low Blow oraz F5 na barykadę! Holy Shit! Lesnar wrzucił Punka na ring, a już w ringu chciał dorzucić drugie F5, ale Punk skontrował i ruszył z serią ciosów. Lesnar jednak zastopował jego ataki wymierzając mu kolana w korpus, przez co Punk był ogłuszony, a Lesnar wykorzystał ten moment, wyniósł go na barki i wymierzył już drugie F5! 1…2…KICKOUT!! Heyman podał Lesnarowi krzesełko, a ten ulokował je pomiędzy drugą, a trzecią liną w narożniku, ale w tym czasie ocknął się Punk i kiedy Lesnar się obrócił to zainkasował G.T.S od Punka! 1…2…i Heyman wyciągnął Punka za nogę z ringu przerywając pin! Wściekły CM Punk bez skrupułów zaatakował Heymana wbijając go w schodki, ale to nie wszystko, bo Punk wyniósł jeszcze Paula na barki i wymierzył mu G.T.S! Punk wrócił na ring, ale tu Lesnar zaskoczył go zakładając Kimura Lock! Punk był w ogromnych tarapatach, ale nie poddawał się i zdołał sięgnąć lin, jednak nic mu to nie dało, bo to NO DQ Match. Lesnar jeszcze mocniej zacisnął dźwignię, ale Punk jakimś cudem przy pomocy lin heroicznie zdołał skontrować dźwignię Lesnara na Anaconda Vise! Teraz to Lesnar był w tarapatach, ale na szczęście dla niego poza ringiem doszedł do siebie Paul Heyman, który widząc co się dzieje szybko wszedł na ring z krzesełkiem w ręku i przerwał dźwignię uderzając Punka krzesełkiem w plecy. Heyman z nieludzką pasją uderzał Punka krzesełkiem w plecy, a gdy to robił to podniósł się Lesnar, który przytrzymał półprzytomnego Punka w pozycji klęczącej, a wtedy Heyman wymierzył mu potężnego Hair Shota w głowę doprowadzając przy tym krzesełko do wygięcia! Z głowy Punka polała się krew, tymczasem Lesnar nie przypinał tylko wrzucił sobie Punka na barki i wymierzył już trzecie dzisiaj F5! 1…2…3! The Beast lepszy od The Best w tym brutalnym pojedynku!

Zwycięzca poprzez przypięcie Brock Lesnar

Po walce Heyman wziął mikrofon do ręki i uklęknął koło Punka.

Paul Heyman: Wyłączyć tą pieprzoną muzykę! Słyszycie mnie?! Wyłączyć, ponieważ na świętowanie jeszcze nie czas, bo przed nami najważniejszy punkt dzisiejszej gali! Tak, panie i panowie mam zaszczyt poinformować, że właśnie teraz CM Punk publicznie przyzna się, że nie jest już najlepszym Wrestlerem na świecie! Dalej Phil!

CM Punk: Pocałuj mnie w dupę…pierdolony sukinsynie!

Paul Heyman: Błąd…duży błąd Phil! Brock...skończ z nim! Tak Brock! Dalej! Złam go…złam tego śmiecia! Jak widzieliście przed chwilą chciałem dać mu szansę, ale Punk po raz kolejny odrzucił mnie, dlatego teraz Brock Lesnar zakończy jego karierę!

Lesnar rozstawił w ringu schodki, nad którymi rozstawił stół, po czym podszedł do Punka i gdy miał go już wynosić w górę to wybrzmiało "Special Op" i w okolicach ringu pojawili się The Shield! Heyman zrobił bardzo zdziwioną minę, tymczasem The Shield otoczyli ring, a Lesnar i Paul za bardzo nie wiedzieli, o co chodzi, podczas gdy Shield weszli do ringu i zaatakowali…Lesnara! Heyman krzyczał, co oni robią, ale uciszył go Reigns, który wymierzył mu Spear! Brock widząc to wpadł w furię i jednym ruchem odgonił od siebie Ambrose’a i Rollinsa, po czym rzucił się na Romana. Lesnar ze wściekłością okładał Reignsa w narożniku, ale po chwili z odsieczą przybili dwaj pozostali członkowie grupy i Shield szybko opanowali sytuację, by na koniec wymierzyć Lesnarowi swój Triple Powerbomb przez stół, pod którym stały schodki! Holy Shit! Shield dali nogę z ringu, w którym nieprzytomnie leżeli Lesnar, Heyman oraz Punk. Po chwili pojawiły się służby medyczne, które wywiozły z areny na noszach całą trójkę.

Kamera przeniosła nas do pokoju na zapleczu, gdzie byli Triple H i Vince McMahon.

Triple H: Co to przed chwilą miało znaczyć…tato?!

Vince McMahon: Możesz mi wyjaśnić, o co Ci chodzi…synu?

Triple H: Nie udawaj…dobrze wiem, że to Ty nasłałeś The Shield na Brocka Lesnara i Paula Heymana, tylko pytam się, po co?

Vince McMahon: Pieprzenie…to jest właśnie Twoje głupie pieprzenie! Myślisz, że nie mam ważniejszych spraw na głowie? Przecież już za chwilę odbędzie się walka wieczoru, a w niej John Cena zmierzy się z Danielem Bryanem i lepiej niech John Cena szybko wygra z tym małym i zarozumiałym trollem, a jeśli tak się nie stanie to…

Triple H: To, co?! Może pójdziesz na ring pod koniec walki i zrobisz kolejny Screwjob, czy może naślesz na Bryana chłopaków z The Shield?! To jest Twój znakomity plan?!

Vince McMahon: Nie Twoja sprawa Triple H, a poza tym znowu pieprzysz od rzeczy!

Triple H: Wiem, że coś knujesz, ale wiedz, że Ja nie dopuszczę do tego, byś wtrącił się w walkę wieczoru! Słyszysz nie dopuszczę! < Zdenerwowany Triple H wyszedł z pokoju>

Vince McMahon: To się jeszcze okaże!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/2533_Daniel_Bryan.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_58_unconquerable.jpg

Main Event: Daniel Bryan vs John Cena(Champion) – Single Match for WWE Championship

Bryan został powitany ogromnym popem, który fani wyrazili głośno skandując "Bryan!", z kolei Cena został przywitany buczeniem, ale nie można tego porównać do Heatu, jakim został powitany na MITB 2011. Po oficjalnej prezentacji obaj dogrzewali jeszcze mięśnie, po czym ruszyli w zwarcie. Cena przeszedł w Headlock, ale Bryan szybko pchnął go w liny, lecz na środku ringu to John powalił go Shoulderblockiem, na co fani zareagowali buczeniem. Cena nic sobie jednak z tego nie robił i szybko powalił wstającego Bryana poprzez Side Headlock Takedown, ale w parterze Daniel znakomicie skontrował dźwignię Ceny na dawno niewidziany Cattle Mutilation! Fani od razu pobudzili się do dopingu skandując "YES!", ale ku ich niezadowoleniu Cena szybko wydostał się z dźwigni Bryana kontrując ją na Back Suplex. Po tym szybkim początku Cena i Bryan ponownie stanęli w przeciwległych narożnikach i po chwili znowu weszli w zwarcie przepychając się przez chwilę po całym ringu, aż w końcu John pchnął Daniela w liny i ponownie powalił Shoulderblockiem. Fani nie przyjęli tego zbyt optymistycznie, tymczasem Cena obił się od lin, ale Bryan przeskoczył nad nim, a gdy zaskoczony Cena obrócił się w jego kierunku, to zainkasował Northern Lights Suplex! 1…2…Kickout! Bryan szykował się do dalszej akcji, ale John kopnął go w korpus i w odpowiedzi wykonał Fisherman’s Suplex - 2 count! Bryan szybko się podniósł, a John Irish Whipem posłał go w stronę narożnika, lecz Bryan w swoim stylu Backflipem skontrował w narożniku, po czym odbił się od lin i spróbował Running Forearmu, ale John przechwycił go w powietrzu i wyniósł na swoje barki pod Attitude Adjustment! Bryan jednak wydostał się poprzez uderzenia łokciem i teraz to on próbował przejść do Yes Locku, ale John nie dał się zaskoczyć i skontrował próbę zapięcia dźwigni Bryana na Sidewalk Slam. John chwilę odsapnął w narożniku i ruszył w stronę Bryana, ale Daniel zaskoczył go poprzez Enzuigiri, po czym odbijając się od lin powalił Cene Running Forearmem. Cena szybko się podniósł, ale Daniel ruszył na niego z kopnięciami, co od razu pobudziło publiczność do skandowania "YES!". Bryan kopniakami zagonił Cene do narożnika, a w narożniku dalej kopał Cene po całym ciele, aż w końcu John zablokował jedno z kopnięć i powalił Bryana Clothesline’m, po czym szybko wykonał Spinebuster - 2 count! Cena wyniósł Bryana w górę i przymierzał się pod Sitout Powerbomb, lecz Daniel Back Body Dropem przerzucił go za siebie, po czym zapiął widowiskowy Surfboard, z którego po chwili przeszedł w Dragon Sleeper! Cena był w poważnych tarapatach, podczas gdy fani skandowali "YES!" chcąc doprowadzić Cene do klepania, ale ten jakby na przekór fanom wstał z Bryanem na plecach i wymierzył mu Running Powerslam. Cena przez chwilę zbierał siły, po czym wdrapał się na narożnik skąd próbował wykonać Diving Leg Drop Bulldog, ale Daniel złapał go w locie Dropkickiem przez co Cena wyleciał aż poza ring! Daniel zachęcił publikę do dopingu i skoczył na Cene z Suicide Dive’m poza ring, ale teraz to Cena zrobił unik, przez co Bryan z impetem wbił się w barykadę! John nie czekał i wyniósł Daniela w górę i wymierzył mu jeszcze German Suplex w krawędź ringu, po czym wrzucił go z powrotem na ring, a sam wdrapał się na narożnik i tym razem udanie wykonał Diving Leg Drop Bulldog! 1…2…Kickout! Cena zasygnalizował AA, a Bryan nic się nie spodziewając powoli podnosił się, a kiedy był już na nogach, to John ponownie wyniósł go pod Attitude Adjustment, ale Daniel ponownie wydostał się zeskakując za plecy Johna i wymierzając mu świetny Deadlift German Suplex Hold! 1…2…ale znowu tylko 2 count! Cena wolno podnosił się, ale Bryan nie dał stanąć mu na nogi i przeszedł do serii swoich kopnięć w korpus, gdy rywal klęczy. Publiczność jak zawsze przy każdym kopniaku skandowała "YES!", tymczasem Bryan chciał wymierzyć decydującego kopniaka w głowę, ale John uniknął i odbijając się od lin ruszył z Shoulder Tackle. Po chwili mamy kolejny Shoulder Tackle, a po tym przyszedł czas na Protobomb, tyle, że Bryan skontrował to Arm Dragiem, po którym John wylądował w narożniku! Bryan stanął w przeciwległym narożniku i ruszył na Cene z Running Corner Dropkickiem w narożniku. John osunął się na matę, a Bryan wziął rozbieg i po chwili dorzucił również i Corner Low Dropkick oraz Double Underhook Suplex - 2 Count! Daniel wdrapał się na narożnik i próbował wykonać Top Rope Missile Dropkick, ale tym razem to John przechwycił go w powietrzu i wymierzył Protobomb! Cena gotowy był już na Five Knuckle Shuffle, ale podczas pokazywania YCSM Bryan kopnął go w głowę, wstał ładną sprężynką i w końcu udanie wymierzył ogłuszonemu Johnowi mocnego kopniaka w głowę! 1….2.…Kickout! Bryan chciał ruszyć z dalszym atakiem, ale John podciął go Drop Tue Holdem i przeszedł do STF! Fani od razu wyrazili swoją dezaprobatę skandując "NO!", ale Daniel faktycznie był w poważnych tarapatach, bo John zapiał dźwignię na środku ringu. Pretendent jednak pokazał swoją wolę walki i ku radości fanów zdołał złapać lin, więc Cena był zmuszony przerwać uchwyt. John szybko wstał i zasygnalizował Attitude Adjustment, ale Bryan ponownie skontrował i tym razem udanie przeszedł do Yes Locka! Publiczność ponownie głośno skandowała "YES!", ale nie stało się to, na co wszyscy czekali i John nie odklepał. Wręcz przeciwnie wstał mając Bryana na plecach, a po chwili przerzucił go sobie na barki i zaaplikował mu Attitude Adjustment! 1….2….KICKOUT!! Na trybunach euforia, tymczasem Cena nie podawał się i kopnął wstającego Bryana w brzuch i wymierzył Sitout Powerbomb, ale próba pinu znowu przyniosła tylko 2 count! Wobec tego Cena posadził rywala na narożniku i szykował się do wymierzenia Top Rope Attitude Adjustment, ale Bryan nie dał sobie znowu wykonać akcji kończącej Johna i sam wymierzył mu Hurricanranę z narożnika! Cena padł bezwładnie na matę, a niesiony dopingiem fanów Bryan wskoczył na narożnik i wymierzył Johnowi Flying GOAT, ale próba pinu ponownie przyniosła tylko 2 count, więc zdesperowany Bryan szybko wyniósł Cene do góry i wymierzył mu finisher swojego trenera, czyli Regal-Plex! 1….2….KICKOUT!! Niesamowite! Obaj długo zbierali się, a gdy stanęli na nogi to weszli w wymianę ciosów. Publiczność oczywiście postawiła się po stronie Bryana skandując "YES!" przy każdym jego ciosie, z kolei gdy Cena wyprowadzał cios publiczność skandowała "NO!". Wymianę ciosów, ku radości publiczności wygrał Bryan, ale Cena nagle wyniósł go na barki i po raz drugi już wymierzył Attitude Adjustment! To musi być już koniec – 1…..2…..I BRYAN ODKOPAŁ PO DRUGIM AA! Fani byli w euforii, a swoją radość wyrazili głośno skandując "This is Awesome", podczas gdy Cena nie mógł uwierzyć, że Daniel odkopał i przez chwilę wykłócał się z sędzią, za co publiczność zbeształa go skandując "You Can't Wrestle"! Cena długo zastanawiał się, jaki zrobić kolejny ruch, aż w końcu zwyczajnie podszedł do Bryana i chciał wynieść go w górę, ale Daniel zaskoczył go przechodząc do Yes Locka! Fani znowu pokazali jak ważnym ogniwem są w tym starciu i ponownie skandowali "YES!" podczas gdy Bryan jeszcze mocniej zacisnął dźwignię! Cena był w ogromnych tarapatach, bo Daniel zacisnął dźwignię na środku ringu. John jednak pokazał swoją niesamowitą wolę walki i po około minucie walki z ogromnym bólem zdołał złapać lin. Fani po raz kolejny wyrazili swoje niezadowolenie krzycząc w kierunku Johna "Cena Sucks" tymczasem obaj wresterzy byli już bardzo zmęczeni, bo przecież walczyli już około 25 minut. Po chwili jednak obaj zebrali sobie siły i weszli w kolejną wymianę ciosów pokazując jak niesamowitymi są wojownikami. Cena wygrał wymianę ciosów, ale to Bryan zaskoczył go próbując przejść do Yes Locka. Cena tym razem jednak zablokował i wymierzył Gutwrench Suplex, a Daniel upadając przypadkiem trafił w sędziego, który wyleciał poza ring! John wyszedł na chwilę z ringu, by sprawdzić, co z rozjemcą pojedynku, który był nieprzytomny. Cena za bardzo nie wiedział, co robić i wrócił na ring, a tu Daniel zaskoczył go wyprowadzając kopniaka w brzuch i wymierzając PILERDIVER! Holy Shit rozbrzmiało na trybunach, tymczasem Bryan chciał przejść do pinu, ale sędzia leżał znokautowany poza ringiem, wobec tego Daniel ruszył poza ring, by go przebudzić. Nic jednak nie wskórał, więc wrócił z powrotem na ring, ale wtedy na ring wparowali The Shield, którzy zaatakowali Bryana! Daniel z początku dobrze sobie radził, ale po chwili padł po Spearze od Reignsa. Następnie Ambrose i Rollins wystawili Bryana Romanowi, który czekał na narożniku i przy asyście swoich kolegów wymierzył Danielowi Top Rope Powerbomb z narożnika! Shield ułożyło ciągle nieprzytomnego Cene na równie nieprzytomnym Bryanie i dali nogę, podczas gdy sędzia przebudził się po chwili i bardzo powoli przeszedł do pinu! 1….2….KICKOUT!!! Fala nieziemskiej euforii obiegła trybuny, a w ringu Cena szybciej się poniósł i przeszedł do STF! Bryan był bliski odklepania, ale nie zrobił tego, bo na rampie pojawił się Vince McMahon! Vince powiedział, że to koniec i kazał bić w gong, ale wtedy od tyłu zaatakował go Triple H, który wymierzył Vince’owi Pedigree na rampę! Cena za bardzo nie wiedział, o co chodzi i patrzył się na to wszystko z ringu, a wtedy jego chwilę nieuwagi wykorzystał Bryan, który zaskoczył Johna poprzez Schoolboy pin! 1….2….i Cena odkopał, po czym szybko wyniósł Bryana na barki, ale Daniel nie dał sobie wykonać finishera i przez przypadek pchnął Cene na sędziego. Sędzia ponownie został znokautowany, podczas gdy Cena wyniósł zaskoczonego Daniela na barki i wymierzył mu trzecie Attitude Adjustment! John nie przeszedł do pinu, bo sędzia leżał znokautowany, ale wtedy wybrzmiał GONG i przez chwilę zrobiło się ciemno, a gdy świtało zapiało się to w ringu stał The Undertaker! Cena z niedowierzaniem patrzył na grabarza, a ten nie czekając wymierzył zszokowanemu Johnowi TOMBSTONE PILEDRIVER! Ponownie zrobiło się ciemno, a kiedy światło zapaliło się to w ringu nie było już Undertakera, tylko John Cena, na którym leżał Daniel Bryan! Sędzia po chwili ocknął się i przeszedł do pinu – 1………2………3! Daniel Bryan nowym mistrzem WWE! Niesamowite!

Zwycięzca poprzez przypięcie i nowy mistrz WWE Daniel Bryan

Po walce Bryan bardzo powoli dochodził do siebie, a publiczność wpadła wręcz w szaleństwo i głośno skandowała YES! Po chwili Daniel dołączył do nich i mając WWE Title w rękach skandował wraz z publiką YES! I takim akcentem kończy się największa gala lata!

Nikt nie komentuje to zrobię to ja:

* już jesteś moim ulubieńcem za powrót MNM

* psychopatyczne zachowanie wyglądało naprawdę strasznie. Może czas ją gdzieś skierować? :twisted:

* szkoda, że Sandow przegrał, ale dobrze że zobaczyliśmy cashing. Szkoda, że na Christianie

* powrót Rhyno, nie wiem po co on tu, ale cóż. Lepszy byłby Goldberg :D

* dwa segmenty przed Main Eventem to mistrzostwo.

* ME genialny! Musiał się wtrącić Vince. Szykuje nam się feud HHH z Vincentem, to dobrze. Może 5 vs. 5 na SS? Wraca Undertaker, tylko zastanawiam się po co. Fajnie by było jakby Orton nastraszył Bryana walizką.

Gala wypadła naprawdę bardzo dobrze, bo na minimum 4. Powodzenia w dalszym pisaniu.

Tak jak się spodziewałem, Twoja pierwsza gala wypadła naprawdę obiecująco. Poziom trzymały zarówno segmenty, jak i walki. Mam jednak trochę uwag, więc opiszę to bardziej szczegółowo.

- Pierwsza walka RVD vs Ambrose, czyli byłeś szybszy niż WWE. :grin: Walka dosyć dobra, ale bez szału, bo obrona pasa była pewna. Trochę nie podobało mi się tak częste podkreślanie dziecięcej publiczności stojącej za RVD, a z kolei dorosłych za Deanem. Rob to nie jest Cena ani Hornswoggle (nie podam Mysterio jako przykładu, bo on dostaje również mocny cheer od bardziej kumatych fanów, zresztą zasłużony), bo on otrzymuje przede wszystkim doping od jego fanów jeszcze z czasów ECW i WWE z Ruthless Aggression. Raczej starsi widzowie byli by także po jego stronie.

- Moje zdanie na temat tej części gali już znasz. :D

- Walka o pasy Tag-Team długa, ale dobra. Już na samym początku zaskoczenie, czyli powrót MNM... Ale skoro Nitro walczy jako Morrison, to chyba bardziej MMM. :D Zdziwiło mnie, że najciekawsi (choć to trochę subiektywna opinia) ringowo Real Americans służyli głównie do przyjmowania spotów, choć w Ladder Matchu faktycznie większe pole do popisu mają high-flyerzy. Zszokowało mnie z kolei rozpisanie Reignsa jakby był jakimś ringowym wirtuozem, m.in.:

[...]wymierzając mu Running Dropkick w drabinę, a Reigns z kolei to samo uczynił z Mercurym.

Ciężko mi sobie to wyobrazić (choć pewnie nie jest to dla Reignsa problem), bo opisujesz to jakby to była najzwyklejsza akcja w jego wykonaniu, a WWE przedstawiło by ten Dropkick raczej jako wzniesienie się przez Romana na wyżyny umiejętności. Mimo tych uwaga cała walka wypadła jak najbardziej pozytywnie.

- Promo Rhodesa było heelowe i spodziewałem się, że dostaniemy walkę zły vs zły, w której Cody wyroluje Damiena i Zbawca Mas przejdzie face turn... A za chwilę widzę, że widownia staje po stronie byłego członka Legacy. Starcie również dobrze rozpisane, choć wolałbym Sandowa jako zwycięzcę.

- Wywiad/Segment z Punkiem to taki przerywnik. Nie było jakichś wielkich tekstów, ot takie podgrzanie sytuacji przed walką z Brockiem i sposób na wyeliminowanie z niej Axela.

- WH Championship Match to kolejna dobra walka. Nie pasuje mi tutaj tylko Rhino i zupełnie nie widzę go w federacji. Nie wiem, może jakoś ciekawie to rozwiniesz. Pozostając w temacie WHC - Nie widzę cashingu w ringu z leżącym Del Rio i rozwalonym stołem. Jeżeli jednak po prostu "zapomniałeś" napisać, że ring już uprzątnięto, to jest OK. Rhodes niedługo po zdobyciu walizki ją wykorzystuje, ale wolałbym, żeby był to Sandow. Dlaczego? Bo ostatnio Damien był jobberem dla Main Eventerów, a Rhodes dla... innych jobberów. Jeszcze wracając do walki - Po nieudanym przyłożeniu Rhodes mógł wykonać Beautiful Disaster, a nie powtarzać Cross Rhodes. Sądzę, że lepiej by to wyszło.

- Promo Heymana w podobnym charakterze co Punka, ale to było po prostu lepsze.

- The Best vs The Beast - Lesnar to niby taka bestia, a nie może odbić po GTS i zerwać Anaconda Vise? Punk z kolei odbija po 2 F-5? Poza tymi uwagami walka wypadła dobrze (jak wszystkie na gali). Później krótka wymiana "uprzejmości" między Punkiem i Heymanem oraz... atak The Shield. Tego się nie spodziewałem. Zastanawiałem się czy Brock nie będzie pierwszym, który w pojedynke rozniesie The Shield. Widać, że jesteś jednak konsekwentny, bo skoro nie zrobili tego RyBack, Kane, Big Show ani Henry, to i Lesnar nie powinien. Jestem jednak pewny, że The Beast tak tego nie zostawi. Swoją drogą... Spear na Paulu musiał wyglądać komicznie. :lol:

- Dialog Vinca i HHH wyszedł naprawdę fajnie, w szczególności dzięki tym wymuszonym "tato" i "synu". Ale czy "pieprzenie" to nie za dużo na PG? W końcu dostaliśmy już "sukinsyna". :D

- Tak jak inne walki były dobre, ale nie porwały, tak Main Event był kapitalny! Długi i bardzo dobrze rozpisany, przełamania finisherów, kontry i zmiana mistrza. Czego chcieć więcej? Do tego wmieszanie Shield, Vince'a, Triple H-a i Undertakera otwiera furtkę kilku programom, a przecież jeszcze czai się gdzieś Orton z walizką... Ale niezależnie od wyniku starcia w realu sytuacja będzie podobna.

Podsumowając: Gala wyszła bardzo dobrze, a jak na pierwszy raz, to wręcz rewelacyjnie. Wszystkie walki były dobre (choć bez fajerwerków), a zakończenie gali świetne. Segmenty także były bardzo solidne. Muszę się tylko przyczepić do nadużywania słowa "ring" ("kwadratowy pierścień" słyszałeś?) i zbyt dużej ilości zdań wielokrotnie złożonych. Jednak teraz przed Tobą najważniejszy sprawdzian, bo musisz napisać tygodniówkę bazując na wynikach i wyłącznie własnych pomysłach. Jak Ci to wyjdzie? Chętnie się przekonam!

Witamy w Booking Zone! :) Przewijałeś się w roli komentatora, i fajnie że spróbowałeś napisać coś swojego. Początek za tobą, i muszę cię uprzedzić, że to jest łatwiejsza część. Napisanie długich walk jest łatwiejsze niż rozwinięcie feudów na tygodniówkach. Walki były długie, i świetnie pasowały do PPV, na tygodniówkach musisz znacząco ograniczyć czas ringowy, a wydłużyć segmenty.

Z doświadczenia wiem, że po początkowym zapale przychodzi brak weny, który np. u mnie potrwał 2 miesiące. W tym miejscu wypada ci tylko życzyć powodzenia, wytrwałości i ciekawych pomysłów. Czekam na pierwsze RAW :)

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/mondaynightraw_mysterious.jpg

Data: 19.08.13

Miejsce: San Diego, California

Nim ukazało nam się intro gali kamera pokazała nam wydarzenia z parkingu, a tam z limuzyny wysiedli zdenerwowani Brock Lesnar i Paul Heyman. Po chwili podbiegł do nich Josh Matthews.

Josh Matthews: Paul, Brock co myślicie o wczorajszym ataku The Shield na wasze osoby?!

Paul Heyman: Josh żartujesz sobie ze mnie!? Shield dopuścili się jednego z najstraszniejszych ataków w historii tego sportu rzucając mojego klienta Brocka Lesnara przez stół, pod którym stały metalowe schodki. Za takie coś powinno się na stałe zawiesić tą trójkę degeneratów, bo ten spot mógł zakończyć karierę Lesnara. Brock jednak po raz kolejny pokazał, że jest nie do pobicia i nie tylko nic mu się nie stało, ale jest on tu ze mną i jest gotowy do walki, do walki z The Shield!

Josh Matthews: Paul, a co sądzisz o rozmowie Triple Ha z Vince’m McMahonem?! Z niej wyraźnie można wywnioskować, iż Triple H sądzi, że to Vince McMahon nasłał na Ciebie i Twojego klienta The Shield.

Paul Heyman: Triple H sądził również, że może pokonać Brocka Lesnara, a skończyło się to tym, że to Brock złamał rękę jemu! Jednakże w każdej plotce jest ziarno prawdy, dlatego też dzisiaj udam się na prywatną rozmowę z Vince’m McMahonem i lepiej dla niego by, to były tylko plotki, bo w przeciwnym razie Brock Lesnar zrobi to, co za chwilę zrobi z Tobą Josh.

Josh jakby nie wiedział, co mówi Paul tylko się jemu przyglądał, ale po chwili Brock Lesnar wyniósł sobie Matthewsa na barki i wymierzył mu The F5 na maskę samochodu. Paul i Brock odeszli, a do Josha podbiegli sędziowie, którzy sprawdzali jego stan.

SummerSlam już za nami, tymczasem my dalej emocjonujemy się wydarzeniami z tej gali, na której odbyło się aż osiem niesamowitych i emocjonujących pojedynków. Poznaliśmy nowych mistrzów, widzieliśmy brutalne walki, ale przede wszystkim Daniel Bryan zrobił to, na co liczyło 15 tysięcy fanów zgromadzonych w hali w Los Angeles – pokonał Johna Cene i został nowym mistrzem WWE! Już dzisiaj Daniel Bryan odniesie się do tego pojedynku i do faktu bycia WWE Championem! To i wiele więcej dzisiaj na Monday Night Raw!

A dzisiejszy epizod Raw otworzył nie, kto inny, jak John Cena! Przywitany sporym buczeniem były już WWE Champion w swoim stylu udał się na ring, gdzie podano mu mikrofon.

John Cena: W ostatnią niedzielę stoczyłem jedną z najbardziej wymagających walk w swojej karierze. Daniel Bryan, co róż zasypywał mnie dźwigniami i akcjami, których nie jest w stanie wykonać połowa wrestlerów na tym zapleczu, ale jeśli chodzi o mnie…przegrałem! Przegrałem i przez to nie jestem teraz mistrzem WWE, ale wiecie co, nie mam żalu do Daniela. Wręcz przeciwnie, bo stoczyłem jedną z najlepszych walk w moim życiu i chciałbym teraz podziękować nowemu mistrzowi WWE…Daniel jesteś naprawdę dobry, ale musisz uważać, bo teraz jesteś na ustach wszystkich, ale wystarczy chwila nieuwagi, lub interwencja z zewnątrz byś stracił swój tytuł! Chcecie Takera tu i teraz?! Ja też chcę go tu mieć, ponieważ dalej nie wiem, dlaczego ktoś taki jak Undertaker zaatakował mnie w walce wieczoru, a przy tym pozbawił mnie WWE Title! The Undertaker...Phenom! Żywa Legenda! Człowiek, który na własnym ciele wypromował współczesny Wrestling i człowiek, którego szanuję i podziwiam. The Undertaker nie oczekuję od Ciebie dużo. Po prostu chcę wiedzieć, po co, lub dlaczego wymierzyłeś mi Tombstone Piledriver, przez co teraz nie mogę teraz dobrze ruszać szyją! Czy to dużo?! Nie, patrząc na to w kontekście Twojego wczorajszego ataku.

Fani coraz bardziej się niecierpliwili i jeszcze głośniej skandowali "We Want Taker!" A po chwili zgodnie z ich oczekiwaniami wybrzmiał gong, przez chwilę zrobiło się ciemno i zaczęło grać theme Undertakera! Fani od razu wybuchli euforią, a Phenom rzeczywiście pojawił się na rampie. Zmarły w swoim stylu wszedł do ringu, a tu czekał na niego Cena, który dalej wyglądał na nieźle zszokowanego.

The Undertaker: Pytasz mnie dlaczego, ale to Ja przychodzę tu, by zadać pytanie Tobie! Czy jesteś gotowy Cena…Czy jesteś gotowy na to, by na największej ze scen stanąć twarzą w twarz, z tym, który jeszcze nigdy nie przegrał!? Czy jesteś gotowy przyjąć wyzwanie i postawić na szali każdego swojego fana, każdy swój tytuł?! Postawić na szali nie tylko puste słowa Hustle Loyalty Respect, ale i postawić na szali własne umiejętności w walce z tym, który nigdy nie przegrał na Wrestlemani! Chcesz wiedzieć, czemu Cię zaatakowałem?! Ponieważ Ty, jako największa gwiazda WWE nigdy nie walczyłeś ze mną na największej ze scen! Chcesz wiedzieć, dlaczego przy tym pozbawiłem Cię pasa WWE?! Ponieważ siedzę w tej organizacji już ponad dwadzieścia lat i tak jak mówiłeś oddałem WWE całe swoje zdrowie, a co WWE dało mi w zamian?! Ciebie za mistrza! Wrestlemania XXX John Cena, jedenastokrotny mistrz WWE, kontra The Undertaker…Legenda Wrestlemani!

John Cena: Każdego dnia w tej federacji dawałem z siebie wszystko, bo wiedziałem, że kiedyś przyjdzie taki dzień. Wiedziałem, że dwie tak wielkie osobowości jak Ty i Ja w końcu będą musiały stanąć naprzeciw siebie i…walczyć! Czekałem na ten dzień Taker od tego dnia, w którym sięgnąłem szczytu. Teraz w końcu stoimy twarzą w twarz, a Ja mógłbym teraz zrobić to, co pewnie zrobiliby wszyscy na moim miejscu. Zaatakowali Cię z zaskoczenia i przyjęli wyzwanie. Ja jednak nie jestem inni…Taker musisz pamiętać, że jestem John Cena i jestem największą gwiazdą tej federacji! Zapracowałem sobie na to ciężką pracą i żaden fan na trybunach skandujący Cena Sucks nie może odmówić mi jednego…zawsze daje z siebie wszystko! Hustle Loyalty Respect to nie są wcale puste słowa…to droga, którą kieruję się w życiu. Ty pozbawiłeś mnie WWE Title, Ja postaram się pozbawić Ciebie Twojego streaku! Wrestlemania XXX John Cena kontra jedyny i niepowtarzalny The Undertaker!

Cena wyciągnął rękę w kierunku Undertakera, a ten uścisnął ją, co oznacza, że już oficjalnie na Wrestlemani XXX John Cena zmierzy się z Undertakerem! Po chwili na Titantronie ukazał się oficjalny plakat WM XXX, na którym była reklamowana walka Ceny i Undertakera. Umarlak przejechał palcem po szyi patrząc przy tym w stronę Ceny, po czym wybrzmiał gong, na chwilę zrobiło się ciemno, a gdy znowu ujrzeliśmy światło to w ringu nie było już Undertakera. Cena przez chwilę rozglądał się po ringu, jakby nie był pewny, czy Taker oby na pewno już się nie pojawi, po czym chciał opuścić ring, ale wtedy na rampie pojawił się GM Raw Brad Maddox!

Brad Maddox: John do Wrestlemani jeszcze szmat czasu, dlatego nie możesz siedzieć bezczynnie i nic nie robić! A Ja, jako Generalny Menadżer Raw muszę dbać nie tylko o dobro tego programu, ale też i o moich podwładnych, a co za tym idzie nie mogę dopuścić, byś do Wrestlemani obniżył swoją formę fizyczną, dlatego już za chwilę zmierzysz się z RVD! Ale to nie wszystkie atrakcje jakie przygotowałem dla was na dzisiejsze show, bo jeszcze dzisiaj Brock Lesnar będzie chciał wziąć odwet za atak The Shield i zmierzy się z Sethem Rollinsem! A w walce wieczoru zobaczycie kolejny mój świetny pomysł, czyli Tornado Tag Team Match, w którym to powracający do WWE MNM zmierzą się z braćmi Uso!

Brad udał się na zaplecze, tymczasem Raw zeszło na przerwę reklamową, po której zobaczymy starcie Johna Ceny i RVD!

Już dzisiaj Brock Lesnar będzie chciał zemścić się na The Shield i stanie do walki z jednym z członków The Shield…Czy Brock Lesnar weźmie odwet na The Shield?! Brock Lesnar vs Seth Rollins już dzisiaj na Raw!

A na SmackDown! Ulubiony Demon Diabła Kane zmierzy się z najbardziej pokręconym człowiekiem na planecie Bray’em Wyatt’em w pojedynku, od którego nie będzie ucieczki! Ring Of Fire Matchu Kane vs Bray Wyatt już w najbliższy piątek na SmackDown!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_58_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/rvd_04.png

Walka Nr.1: John Cena vs RVD – Single Match

Rozpoczęli od zwarcia, z którego John przeszedł w Headlock, ale RVD szybko pchnął go na liny, lecz na środku ringu to Cena wyprowadził Shoulderblock. Rob jednak szybko się podniósł, więc Cena ruszył z kolejny Shoulderblockiem, ale tym razem RVD przeskoczył nad nim i zaaplikował Dropkick. RVD dorzucił do tego Back Suplex, po czym przeskoczył na krawędź ringu i stamtąd dorzucił widowiskowy Slingshot Somersault Leg Drop - 2 count. Rob nie poddawał się i Dropkickiem wyrzucił Cene z ringu, by wykonać świetne Diving Crossbody z narożnika poza ring! Fani nagrodzili wyczyny Van Dama skandując "ECW", a RVD nie zwalniał tempa i ułożył sobie Johna na barykadzie, po czym wdrapał się na krawędź ringu i wymierzył efektowny Spinning Heel Kick wiszącemu na barykadzie Cenie! Rob zaprezentował jeszcze swojego taunta, a tymczasem Raw zeszło na przerwę reklamową.

Po reklamach akcja działa się już w ringu, gdzie Cena Flapjackiem nadział szarżującego Roba na liny i wymierzył Fisherman’s Suplex - 2 count! Cena chciał dorzucić do tego Gutwrench Suplex, ale RVD skontrował i wyniósł sobie Cene na barki, by po chwili wymierzyć mu Rollins Fireman's Carry oraz Standing Moonsault! 1…2…Kickout! Rob przeszedł do Koji Clutchu, z którego jednak John ładnie się wydostał i wykonał DDT! John wdrapał się na narożnik i mimo, że długo się przymierzał, to udanie wykonał Diving Leg Drop Bulldog z narożnika! 1…2…Kickout! Cena wyniósł RVD w górę, ale ten zaskoczył go wykonując Enzuigiri. Rob szybko wykorzystał ogłuszenie Johna i wymierzył mu również German Suplex. Do tego miał dojść Split-legged Moonsault, tyle, że Cena uniknął i ruszył ze swoim combo zakończonym poprzez Five Knuckle Shuffle! Po tym miało dojść już tylko Attitude Adjustment, ale RVD skontrował i powalił Cene Springboard Spin Kickiem, a po chwili udanie wymierzył Split-legged Moonsault, ale próba pinu ponownie przyniosła tylko 2 count, więc Mr.Monday Night wdrapał się na narożnik, skąd dorzucił Flip Dive, tyle że John przechwycił Van Dama w powietrzu i świetnie przerzucił na swoje barki aplikując Attitude Adjustment! 1…2…3!

Zwycięzca poprzez przypięcie John Cena

Jeszcze dzisiaj Daniel Bryan odniesie się do swojej walki z Johnem Ceną i do faktu bycia nowym WWE Championem, tak więc jest na co czekać!

Na ring, przy mieszanej reakcji fanów przeszedł Vince McMahon.

Vince McMahon: Zeszła niedziela była najgorszą niedzielą w historii WWE. Najpierw mój zięć Triple H wymierzył mi Pedigree na rampę, a później stało się to, czego obawiałem się najbardziej. Daniel Bryan został nowym WWE Championem! NO! Daniel Bryan, jako WWE Champion to największe gówno, jakie widziałem w historii mojej federacji. Mały człowieczek o twarzy trolla ma być teraz nową twarzą federacji?! Nie! Słyszycie nie dopuszczę do tego, by ktoś taki jak on zaprzepaścił cały dorobek mojego życia! Nie dopuszczę, by jego panowanie trwało długo…18 sekund! To kluczowe słowa w tym przypadku, bo tak jak Sheamus na Wrestlemani zakończył panowanie Bryana w 18 sekund, tak samo Ja pozbawię go pasa WWE…w 18 sekund!

Po chwili jednak Vince już się nie śmiał, bo wybrzmiało "Time to Play The Game" i na ring przyszedł zdenerwowany Triple H!

Triple H: Co Ty do cholery wyprawiasz Vince?! Najpierw nasyłasz Shield na Heymana, potem nieudanie ingerujesz wynik wczorajszej walki wieczoru, a teraz to!?

Vince McMahon: Co Ja wyprawiam?! Nie, co Ty wyprawiasz?! Huh…Najpierw atakujesz mnie podczas SummerSlam, a teraz przychodzisz tu jakby nigdy nic i pytasz, co Ja robię. Ale to przecież jest moja organizacja i mogę robić, co mi się żywnie podoba, dlatego jeszcze dzisiaj Daniel Bryan zostanie pozbawiony pasa WWE! I to jest moje jedyne i ostatnie słowo i ani Ty i ani nikt inny mi w tym nie przeszkodzi!

Triple H: Ciekawe, że tak sądzisz, ponieważ już raz chciałeś postawić na swoim, a skończyło się na tym, że leżałeś na rampie po tym, jak wymierzyłem Ci Pedigree! Ale wiesz co, podobało mi się, bo to było całkiem zabawne, kiedy podnosiłeś się z rampy, a w Twoich oczach było widać porażkę. I to samo uczynię również dzisiaj…powstrzymam Cię, bo jesteś niezrównoważonym starym kretynem Vince, skoro nie umiesz zauważyć pieniędzy w kimś takim jak Daniel Bryan!

Vince McMahon: Ja jestem starym kretynem? Ja!? Jak śmiesz mnie tak nazywać…synu? Jak śmiesz! Gdyby nie Ja Ty siedziałbyś teraz na jakiejś farmie i zrywał truskawki kasując za to jakieś śmieszne kwoty! Gdyby nie Ja, nie było by kogoś takiego jak Triple H, nie byłoby Wrestlingu! To Ja poświęciłem własne pieniądze, zdrowie na to, by wypromować coś takiego jak Wrestling, a Ty śmiesz prawić mi kazania?! Śmiesz nazywać mnie kretynem?! Mnie! Największego promotora Wrestlingu na świecie! Powiem Ci coś Triple H. Wrestling to nie fani…Wrestling to rozrywka, z której musisz czerpać jak najwięcej zysków dla siebie samego, bo inaczej fani zjedzą Ciebie. Jak myślisz, dlaczego ze świetnie prospektującej ery Attitude zmieniłem swój program na nędzne TV PG?! Albo, dlaczego zamiast dalej tworzyć gimmicki przeklinających i złych sukinsynów zacząłem tworzyć postacie takie jak John Cena, czy Rey Mysterio?! Jak myślisz, dlaczego wprowadziłem te zmiany?! Odpowiedź jest prosta. Dla pieniędzy! Dla sponsorów, dla wszystkich, którzy kochają Wrestling! I dlatego właśnie Daniel Bryan nie może być mistrzem WWE! Nie może, ponieważ ktoś taki jak on nie może reprezentować WWE…nie może być Twarzą mojej federacji, bo nie przynosi sponsorów, nie przynosi zysków!

Triple H: Daniel Bryan nie może być mistrzem WWE…dlaczego?! Ponieważ nie ma wyglądu gwiazdy? Nie jest odpowiednio zbudowany? O to Ci chodzi Vince?! Czy może po prostu Ty nienawidzisz Daniela Bryana?! Huh…Jak jest naprawdę Vince?!

Vince McMahon: Nie! Nie mam zamiaru odpowiadać na Twoje głupie pytania Triple H, a wiesz czemu?! Bo to Ty jesteś kretynem! Ty nigdy nie osiągniesz tego, co Ja zdołałem osiągnąć. Nigdy nie wykreujesz takich gwiazd, jak choćby Stone Cold Steve Austin, The Rock, Brock Lesnar, Shawn Michaels, czy choćby Triple H, ponieważ Ty słuchasz ich! Słuchasz fanów WWE, a tak naprawdę liczą się tylko zyski i…wizja! Ja miałem wizje. Ciągle Ją mam, dlatego wynoś się teraz z tego ringu i zejdź mi z drogi, bo zanim przejmiesz tą federację musisz się jeszcze wiele nauczyć!

Triple H: Przez dwadzieścia lat podglądałem Twoją pracę na tym zapleczu i uwierz mi, że mam już Ciebie serdecznie dosyć. Czekam tylko na dzień, w którym Vince McMahon odda swoją organizację w moje ręce, a wtedy wiesz co zrobię jako pierwsze?! Posłucham WWE universe! Posłucham fanów, ponieważ to oni nakreślają ścieżki, ponieważ to oni generują zyski! Wracając do głównego tematu, dzisiaj możesz sobie przychodzić na ring i próbować odebrać Bryanowi jego pas, ale wiedz, że Ja nie dopuszczę do tego! Nie dopuszczę, byś zabrał mu coś, na co ciężko zapracował i1 jeśli będzie taka potrzeba, to tak samo jak na SummerSlam przyjdę na ring, powstrzymam Cię, a przy tym skopię Ci tyłek!

Triple H rzucił mikrofon i udał się na zaplecze, a Vince McMahon nie wyglądał na zadowolonego.

Już dzisiaj Brock Lesnar będzie chciał zemścić się na The Shield i stanie do walki z jednym z członków The Shield…Czy Brock Lesnar weźmie odwet na The Shield?! Brock Lesnar vs Seth Rollins już dzisiaj na Raw!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/2535_The_Miz.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpg

Walka Nr.2: The Miz vs Evan Bourne – Single Match

Bourne przywitany sporą owacją, bo po raz ostatni fani widzieli go w akacji pod koniec 2011 roku. Już w ringu sędzia dał znak do rozpoczęcia pojedynku i obaj szybo narzucili wysokie tępo. Szczególnie Bourne był w dobrej dyspozycji i co róż widowiskowo kontrował próby ataków Miza, aż w końcu Mizanin powalił Evana Dropkickiem i dorzucił Swinging Neckbreaker. Miz nie przypinał tylko posłał rywala do narożnika, ale tu przy próbie szarży nadział się na kolana Bourne’a, który wykorzystał ogłuszenie Miza i ruszył z Hurricanraną, High Knee i Spinning Heel Kickiem, ale przy próbie Springboardu nadział się na kopniaka od Miza oraz Snap Suplex. Miz dorzucił do tego Diving Double Axe Handle z narożnika, ale próba pinu przyniosła jedynie 2 count, więc Miz chciał wykonać również i Snapmare Driver, ale Bourne ładnie skontrował , po czym wykonał Springboard Dropkick, High Kick i Standing Moonsault - 2 count. Bourne wdrapał się na narożnik, skąd wykonał także Diving Splash, tyle że Miz świetnie wystawił kolana na które nadział się Evan i wymierzył mu udanie Snapmare Driver! 1…2…Kickout! Miz chciał ruszyć z dalszym atakiem, ale Bourne świetnie Hurricanraną wyrzucił go z ringu, po czym wykonał Corkscrew Planchę poza ring! Jakby tego było mało Evan wykonał jeszcze Jumping Knee z krawędzi ringu, po czym wrzucił Miza z powrotem na ringu, a tu dorzucił świetny Springboard Corkscrew Moonsault! 1…2…Kickout! Bourne nie tracił czasu i chciał wykonać Enzuigiri, ale Miz uniknął i wymierzył kombinację Backbreakera i Neckbreakera, po czym dorzucił Awesome Clothesline w narożniku! Miz zasygnalizował Skull-Crushing Finale, ale Burne świetnie skontrował finisher rywala na mocno zapięty Roll-Up i niespodziewanie uzyskał pinfall!

Zwycięzca poprzez przypięcie Evan Bourne

Po walce Miz był wściekły i wydawało się, że za chwilę zaatakuje on Evana, ale zamiast tego podszedł do niego i pogratulował mu wygranej.

Kamera przeniosą nas na backstage, gdzie do pokoju Vince McMahona przyszli wściekli Paul Heyman i Brock Lesnar.

Paul Heyman: Vince, czy prawdą jest, to że to Ty nasłałeś na mnie i na Lesnara The Shield!?

Vince McMahon: Paul, Paul umówmy się na coś…wszytsko co mówi Triple H to bzdury. A poza tym, przecież przyjaciele nie atakują siebie nawzajem, mam rację?!

Paul Heyman: Przyjaciele?! Czy Ja dobrze zrozumiałem?! Nazwałeś mnie przyjacielem?!

Vince McMahon: Tak Paul, ponieważ mam propozycję nie do odrzucenia, dla Ciebie i Twojego klienta!

Paul Heyman: Propozycję?! I like this! Brock czy mógłbyś, co zrobić z kamerzystą?

Lesnar na polecenie Heymana zaatakował kamerzystę, przez co obraz z pokoju McMahona urwał się.

A na SmackDown! Ulubiony Demon Diabła Kane zmierzy się z najbardziej pokręconym człowiekiem na planecie Bray’em Wyatt’em w pojedynku, od którego nie będzie ucieczki! Ring Of Fire Matchu Kane vs Bray Wyatt już w najbliższy piątek na SmackDown!

Po reklamach, w ringu stał już Justin Roberts, który zapowiedział powracającego do WWE Rey’a Mysterio! Po chwili wybrzmiało Booyaka, Booyaka 619 i na rampie, przy wielkiej owacji fanów pojawił się REY MYSTERIO! Rey w swoim stylu wszedł do ringu, gdzie Justin przekazał mu mikrofon.

Rey Mysterio: Tak, wspaniale jest powrócić w swoim rodzinnym mieście. San Diego, zawsze byliście niesamowici. Zawsze mogłem na was liczyć i dzisiaj również pokazaliście mi, jak bardzo brakowało mi tego ringu i tej atmosfery. Ostatnie dwa lata nie były dla mnie zbyt udane. Ciągle trapiły mnie kontuzję, przez co tak naprawdę nie mogłem walczyć na sto procent. Niedawno zaliczyłem kolejną wizytę u lekarza, który doradził mi bym zrezygnował z dalszej kariery w WWE. I faktycznie długo się nad tym zastanawiałem. Czy to ma faktycznie jeszcze jakiś sens?! Czy nie lepiej by było już odejść na emeryturę i zrobić miejsce młodszym?! Długo myślałem, ale doszedłem do wniosku, że jeszcze nie jest pora, by odwiesić buty na kołku. To jeszcze nie ten czas! Dzisiaj przybyłem tu na ring, by przekazać ważną informację – Rey Mysterio powraca do WWE!

Rey nie mógł kontynuować, ponieważ przerwał mu Ryback, który jednak nie wszedł do ringu, tylko stanął na rampie.

Ryback: Rey Mysterio…kolejny super bohater powraca, by ratować świat! Jakie to głupie, że koleś w masce ma większą pozycję u fanów niż ktoś taki jak Ja! Wasz wielki bohater Rey Mysterio mówi, że nie chce zabierać czasu młodym, tymczasem, co robisz teraz?! Kradnie Spotlight młodym gwiazdom, takim jak Ja, jak złodziej! Ale mnie to nie dziwi, ponieważ to typowe zachowanie dla bohaterów. Ludzi, którzy walczą, dla ludzi! Głupi stereotyp, ale prawda jest taka, że super bohaterzy nie istnieją! A Rey to tylko zwykły kłamca, który omotał sobie wokół palca…was! Głupich fanów, którzy ślepo wierzą w każde jego słowo! Ja tymczasem zawsze mówię prawdę Rey i tu jest problem, ponieważ uczynię Twój powrót najbardziej spektakularnym w historii wysyłając Cię w tym samym dniu, w którym powróciłeś na kolejną przerwę, tym razem już na zawsze!

Ryback rzucił mikrofon i wolnym krokiem podążał w stronę ringu. Rey tymczasem zachęcał go do wejścia na ring i szykował się do walki, tymczasem na rampie pojawił się Brad Maddox!

Brad Maddox: Panowie widzę, co się święci, ale jako Generalny Menadżer muszę nad tym zapanować, dlatego mam dla was propozycję! Ryback kontra Rey Mysterio, do tego w stalowej klatce! Ale nie dzisiaj, tylko za tydzień na Raw Roulette w rodzinnym mieście Rybacka, w Las Vegas!

Fani przyjęli decyzję Maddoxa sporym heatem, podczas gdy GM Raw udał się na zaplecze. Kamera tymczasem pokazała nam jeszcze Rybacka i Mysterio, którzy intensywnie wymieniali spojrzenia.

Za tydzień Raw zawita do Las Vegas, więc obowiązkowo będziemy kręcić ruletką! Do tego mamy zapowiedzianą już jedną walkę na te show, a będzie Steel Cage Match, w którym to powracający do kwadratowego pierścienia Rey Mysterio, podejmie niszczycielskiego potwora Rybacka, w dodatku w jego rodzinnym mieście w Las Vegas! Rey Mysterio vs Ryback Steel Cage Match już za tydzień na Raw Roulette!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3350/Primo_Epico_Rosa_Mendes.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/2452_Jack_Swagger.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/2571_Antonio_Cesaro.jpg

Walka Nr.3: Epico and Primo /w. Rosa vs The Real Americans /w. Zeb Colter – Normal Tag Team Match

Rozpoczęli Epico i Cesaro. Po krótkim technicznym pokazie obu panów Cesaro powalił Epico European Uppercuttem, po czym szybko wykonał świetny Delayed Gutwrench Suplex i dokonał zmiany ze Swaggerem, który od siebie dorzucił Side Belly to Belly Suplex, ale nie trafił z próbą Leg Dropa, przez co Epico zmienił się z Primo. Primo nie czekając ruszył na Jacka z Springboard Clothesline;m, Standing Dropkickiem oraz Diving Splashem z drugiej liny! 1…2…i Cesaro przerwał pin. Wobec tego Epico też chciał interweniować i skoczył na Cesaro z Springboard Crossbody, ale Antonio świetnie złapał go w powietrzu European Uppercuttem! Cesaro chciał przejść do ataku na Primo, ale ten powalił go poprzez Enzuigiri, ale przez to nadział się na potężnego Big Boota od Swaggera! Jack do tego wymierzył Gutwrench Powerbomb, a że Epico leżał znokautowany za ringiem, to spokojnie uzyskał pin.

Zwycięzcy poprzez przypięcie The Real Americans

Jeszcze dzisiaj Daniel Bryan odniesie się do swojej walki z Johnem Ceną i do faktu bycia nowym WWE Championem, tak więc jest na co czekać!

Po krótkiej przerwie na Titantronie ukazali się członkowie The Shield!

Seth Rollins: Po wczorajszym SummerSlam krążyło wiele plotek i pytań odnośnie The Shield. Mówi się, że to Vince McMahon nasłał nas na Daniela Bryana, czy Brocka Lesnara, ale to są zwykłe bzdury, bo Shield nigdy dla nikogo nie pracowało i nigdy nie będzie dla nikogo pracować. Umówmy się na coś, my działamy tylko w imię sprawiedliwości! A teraz cały świat zastanawia się, dlaczego zeszłej nocy The Shield tak brutalnie potraktowali Brocka Lesnara…Dean, Roman odpowiedzcie dlaczego! Dlaczego odważyliśmy się na tak szalenie odważny czyn atakując bestię! Atakując byłego UFC Championa!

Roman Reigns: Większość ludzi sądzi, że działamy tylko w imię zła, ale czy dążenie do sprawiedliwości to zła rzecz?! Fani wygwizdywali nas, kiedy staraliśmy się pomóc Punkowi w starciu The Rockiem, ale przecież my działaliśmy w słusznej sprawie, bo niby, dlaczego facet, który pojawia się raz do roku, kasuję największą kasę i w dodatku ssie we wszystkich aspektach wrestlingowych, miał odebrać pas komuś, kto jest najlepszy na świecie?

Dean Ambrose: Dlaczego były UCF Champion bezkarnie panoszy się na ringach wrestlingowych i nazywa siebie najlepszym, skoro na bycie najlepszym trzeba zapracować. Brock Lesnar wcale nie zapracował na taki przydomek, skoro jest takim samym sukinsynem jak The Rock! Spójrzcie lepiej na nas! Jesteśmy największymi gwiazdami nowej federacji. Pobiliśmy w tym ringu wszystkie największe gwiazdy WWE włączając w to Johna Cene, Undertakera, Brocka Lesnara czy choćby The Rocka i działamy nie w imię pieniędzy, czy sławy, którą później byśmy wykorzystywali dla własnych celów…działamy w imię sprawiedliwości! I wiemy, że większość durnych fanów nie umie tego zrozumieć, ale są też tacy, którzy doceniają naszą walkę w imię sprawiedliwości!

Seth Rollins: Dzisiaj Brock Lesnar po raz drugi w przeciągu dwudziestu czterech godzin przekona się, co to znaczy poznać siłę Shield. Przekona się na własnej skórze, że sprawiedliwość zawsze zwycięży! Uwierzcie w to i uwierzcie w The Shield!

Po chwili wybrzmiało "Special Op" i na ring przez trybuny przyszli członkowie The Shield, którzy czekali już na Brocka Lesnara, ale zamiast Brocka na rampie pojawił się Vince McMahon!

Vince McMahon: Shield jakiś czas temu pochwaliłem was za okazywanie wzmożonej agresji, ale ostatnio chyba za bardzo wczuliście się w swoją rolę, przez co teraz musicie wyhamować, bo na boga to jest show dla dzieci, to jest PG era, a nie program, w którym leje się krew! Dlatego teraz nadeszła mała zmiana planów, wobec czego Seth Twój pojedynek z Brockiem Lesnarem nie będzie miał w ogóle miejsca! Powinniście się cieszyć, a nie buczyć na mnie, bo przecież nie mogę dopuścić by matki i ich dzieci oglądały na żywo krew, bo jak już mówiłem to jest Entertainment, a nie era Attitude! Kim do cholery jasnej jest Daniel Bryan?! Nikim! On jest nikim a jeśli chodzi o was Shield, to za chwilę czeka was 6 Man Tag Team Match, a waszymi rywalami będą wresterzy, którzy nastawieni są na rozrywkę, a nie agresję!

Vince zadowolony z siebie udał się na zaplecze, a tymczasem Shield byli wściekli. Po chwili wybrzmiało theme Tons of Funk i na rampę przy swojej muzyce wyszli Brodus Clay i Tensai, a wraz z nimi był The Great Khali. Trójka olbrzymów tańczącym krokiem powoli weszła na ring, a tu Shield zaatakowało ich jeszcze przed gongiem. Rozwścieczeni członkowie Traczy szybko zdominowali znacznie większych rywali, by na koniec wymierzyć Khaliemu potężny Triple Powerbomb, przy co ciekawe dużej owacji fanów. Shield szybko zwiali w trybuny, tymczasem trójką olbrzymów musieli się zająć służby medyczne.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2347/aj_9_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2402/Naomi_Summerslam_Divas_2_CutByJess_26July2013.jpg

Walka Nr.4: AJ Lee(Champion)/w. Big E Langston vs Naomi /w. Cameron – Non Title Divas Match

Początek to typowa kocia walka, ale trwało to bardzo krótko, bo AJ szybko zaskoczyła Naomi wymierzając jej Standing Dropkick. Mistrzyni nie marnowała czasu i szybko dorzuciła Running Headscissors Takedown oraz Swinging Neckbreaker - 2 count! AJ przez chwilę pracowała nad ręką rywalki, ale Naomi niespodziewania zaskoczyła ją Roll-Upem, który przyniósł jedynie 2 count, więc czarnoskóra zawodniczka szybko się podniosła i wymierzyła obecnej mistrzyni potężnego High Kicka! 1…2…Kickout! Naomi wdrapała się na narożnik, skąd wykonała Diving Crossbody, ale…chybiła! Ogłuszenie Naomi szybko wykorzystała AJ, która przeszła do Black Widow, a Naomi pozostało jedynie odklepać.

Zwyciężczyni poprzez poddanie AJ Lee

Cameron od razu zajęła się swoją przyjaciółką, tymczasem AJ posłała Langstona, po mikrofon, a ten zgodnie z jej poleceniem przyniósł go jej.

AJ Lee: Na SummerSlam ostatecznie upokorzyłam Dolpha Zigglera i teraz w końcu mogę to powiedzieć. Słyszycie mnie dobrze…jestem w końcu wolna! Cm Punk Mr.Best In The World! John Cena twarz WWE! Daniel Bryan nowy mistrz WWE! Kane…ulubiony demon diabła, a ostatnio Dolph Ziggler były mistrz wagi ciężkiej. Ich już nie ma! Nie ma rozumiecie?! Od dzisiaj jest tylko AJ! TYLKO AJ! Jestem szalona?! Nie! Tego nie można nazwać wariactwem, ale faktem jest, że jestem zdolna do wielu bardzo złych czynów, gdy ktoś złamie mi serce. Moja była najlepsza przyjaciółka Kaitlyn złamała mi serce, a Ja złamałam ją od środka zabierając jej Divas Title! Dolph Ziggler złamał mi serce, a Ja złamał go zabierając mu World Heavyweight Title! Ale to już przeszłość, ponieważ od dzisiaj liczy się tylko przyszłość! Widzicie to, co trzymam właśnie na ramieniu?! Divas Title…tytuł, który w moich rękach znowu zaczął coś znaczyć! To jest przyszłość TO! Nie Ziggler, Kane czy Cena tylko to! Divas Title! Tego żaden facet mi nie złamie ani nie zabierze! Żaden słyszycie!

AJ rzuciła mikrofon i w podskokach udała się w stronę zaplecza a za nią szedł Big E Langston.

Kamera przeniosła nad do pokoju GMa, a tu obecni byli Brad Maddox i Vince McMahon.

Vince McMahon: Brad jak się masz?

Brad Maddox: Dobrze, ale jak pan widzi staram się jak mogę i nie ma nawet chwili odpoczynku, bo co róż coś się dzieje, ale co zrobić przecież taka praca. Mam jednak nadzieję, że podoba się panu to, z jakim zaangażowaniem staram się zarządzać Raw i skromnie mówiąc moje decyzję są o wiele bardziej trafne niż decyzje Vickie Guerrero.

Vince McMahon: Powiedzmy, że tak.

Brad Maddox: Powiedzmy?! Huh…przecież Vickie nigdy by nie wpadła na pomysł, by ustalić tak charyzmatyczne i wspaniałe walki jak chociażby opener dzisiejszej gali, czy nieziemski Ladder Match na SummerSlam, który z kolei został nominowany do walki roku! Dzisiaj w dodatku ustaliłem walkę Brocka Lesnara i Setha Rollinsa, więc z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że moje rządy są wspaniałe!

Vince McMahon: Żartujesz sobie ze mnie, prawda?! Zgrywasz się Brad?! Nie?! Ty mówisz serio Myślisz, że wybrałem Cię dlatego, że jesteś dobry, lub charyzmatyczny?! Nie! Wybrałem Cię tylko dlatego, bo masz być mi posłuszny i robić wszystko, to co Ja mówię rozumiemy się?! Nigdy więcej nie wtrącaj się w moje słowa! Nigdy rozumiesz. Tak samo już nigdy nie podejmuj decyzji samemu, bo przez te Twoje świetne pomysły Morrison, Lesnar czy Rollins o mało nie przypłacili kontuzjami. Dzisiaj natomiast kolejny Twój świetny pomysł to danie walki Shield kontra Brock Lesnar…czy Ty postradałeś zmysły?! Pytam do cholery jasnej!?

Brad wyglądał jakby za chwilę miał się rozpłakać, ale wtedy do pokoju wszedł Triple H!

Triple H: Brad świetna robota! Dałeś fanom to, czego oczekiwali, czyli Wrestling! Dałeś im świetny Ladder Match i jeśli dalej się tak będziesz sprawował, to czeka Cię świetlana przyszłość.

Brad Maddox: Mówisz serio?!...Ohhh…nie wiem, co powiedzieć, dziękuję!

Triple H: Tak mówię serio, naprawdę dobra robota! Posłuchałeś fanów i efekty widać od razu!

Vince McMahon: NIE! NIE! NIE! To kolejna bzdura Triple H’a. Kolejny stek kłamstw i bzdur! Brad posłuchaj, liczą się tylko zyski, a nie fani! I jeszcze jeden taki nierozważny ruch z Twojej strony i usłyszysz dwa, doskonale znane wszystkim słowa…

Triple H: JEST DOBRZE!

Vince zdenerwował się i przez chwilę wydawało się, że uderzy Triple Ha, ale na szczęście pojawiła się Stephanie McMahon, która rozładowała emocję i zaproponowała uścisk rodziny, lecz Triple H powiedział że nie będzie brał udziału w tej szopce i odszedł głośno trzaskając drzwiami. Steph i Vince wymielili jeszcze parę zdań na temat jego relacji z Triple Hem, a Bard Maddox wyglądał na załamanego i po chwili aż popłakał się z nerwów, z czego spory ubaw miał Vince McMahon.

Za tydzień Raw zawita do Las Vegas, więc obowiązkowo będziemy kręcić ruletką! Do tego mamy zapowiedzianą już jedną walkę na te show, a będzie Steel Cage Match, w którym to powracający do kwadratowego pierścienia Rey Mysterio, podejmie niszczycielskiego potwora Rybacka, w dodatku w jego rodzinnym mieście w Las Vegas! Rey Mysterio vs Ryback Steel Cage Match już za tydzień na Raw Roulette!

Na zapleczu koło Matta Strikera obecni byli MNM!

Matt Striker: Panie i panowie moi goście na dzisiaj…MNM! John, Joey, Melina zeszłej nocy powróciliście do WWE, jakie macie odczucia co do waszego powrotu i w wczorajszego udziału w Ladder Matchu?!

Joey Mercury: Matt kwestią czasu było, kiedy fanom znudzą się ciągle te same zespoły, które złożone są z wrestlerów z przypadku. My natomiast nie jesteśmy przypadkiem. Jesteśmy najbardziej charyzmatyczną, onieśmielającą i najbardziej seksowną grupa w tym biznesie i zamierzamy to udowodnić wygrywając nie tylko dzisiejsze starcie z braćmi Uso, ale przede wszystkim wygrywając Tag Team Championship!

John Morrison: W końcu! W końcu szaman seksu i zarazem król parkuru w jednej osobie powrócił do należytego miejsca! WWE jest pełno miejsc, w których nie można odgonić się od blasku fleszy, a tak się składa, że John Morrison stworzony jest do tego, by pokazywać światu swoje nieskazitelne piękno i wdzięki! A jeśli mowa o pięknie, panie i panowie oto przyszła mistrzyni Div, a zarazem najlepsza kochanka na świecie…Melina!

Melina: Najpiękniejsza, najzgrabniejsza i najlepsza Diva w historii powróciła, by odebrać to, co jej się należy. Nie wiem, kto jest obecnie mistrzynią Div i szczerze gówno mnie to obchodzi, bo jedyne, na czym nam obecnie zależy, to sława i gloria. Każdy w tej szatni może się zacząć obawiać o swój spotlight, bo MNM wróciło na dobre i wróciło na szczyt!

MNM odeszło zostawiając zamyślonego Strikera.

Wyświetlony został krótki filmik promujący jubileuszową Wrestlemanie XXX oraz Main Event tego wydarzenia, czyli starcie John Cena kontra The Undertaker.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/theusos2_wfmashupz.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/590/mnm.jpg

Main Event: The Usos(Jimmy and Jey) vs Morrison and Mercury /w. Melina – Tornado Tag Team Match

Wybrzmiał gong i oba teamy od razu mocno ruszyły na siebie rozpoczynając brawl. Górą wyszli z tego MNM, którzy wypchnęli braci Uso poza ring i szybko wymierzyli im Double Suicide Dive poza ring! Świetna akcja! Poza ringiem John wybijając się ze schodków, chciał dorzucić Leg Lariat, ale Jey uniknął, przez co Morrison wbił się w barykadę, a Uso po chwili dobił go wymierzając mu Back Suplex w ową bandę! Jey ruszył na pomoc bratu, który wymieniał ciosy z Mercurym i wraz z Jimmy’m wymierzyli mu świetną zespołową akcję, czyli połączenie Flapjacka i Cuttera na podłogę! Jey sięgnął po krzesełko, bo te w tego typu starciach jest całkiem legalne i wrzucił je na ring, a po drugiej stronie w okolicach ringu Jimmy rozstawił stół, po czym zajął się Morrisonem, ale John zaskoczył go poprzez Enzuigiri. Morrison dorzucił do tego DDT na bandę i ruszył na Jey’a, ale ten zaskoczył go wymierzając mu z nikąd Superkick! Melina obserwowała to wszystko z dużym niepokojem, my tymczasem przenosimy się na przerwę reklamową.

Po reklamach w kwadratowym pierścieniu leżało krzesełko i kijki do kendo, stół oparty był o narożnik. Akcja działa się w ringu, gdzie Usosi osłabiali Morrisona wbijając go Irish Whipami w narożniki, a gdy John był już wystarczająco osłabiony, to wymierzyli mu zespołową akcję: Powerbomb/Diving Neckbreaker! 1…2…i Mercury wyciągnął Jimmy’ego za nogę z ringu przerywając przy tym pin! Poza ringiem Joey wbił Jimmy’ego w schodki i Exploder Suplexem przerzucił go przez stół, który oczywiście się zarwał! Mercury chciał wracać na ring, ale Jey nie dał mu wrócić i wymierzył mu Baseball Slide, po czym wziął rozbieg i dorzucił efektowny Flip Dive poza ring! Jey Uso zachęcał jeszcze publiczność do dopingu, a następnie wrócił na ring, ale tu John zaskoczył go wymierzając Running Tornado DDT i to w dodatku w krzesełko! Morrison sięgnął po kijki do kendo i nimi przez chwilę obijał rywala po plecach, po czym przeszedł do Camel Clutcha, który wspomógł dźwignię podduszając Jey’a kijkiem do kendo! Wydawało się, że Jey za chwilę odklepie, ale na szczęście powrócił drugi z barci Uso, który przerwał dźwignię nokautując Morrisona Low Superkickiem! 1…2…Kickout! Usosi stanęli w tym samym narożniku i przymierzali się na podwójny Superkick, ale wtedy na ring wskoczył Melina, która stanęła między nimi, a Morrisonem, przez co bracia Uso nie mogli wyprowadzić kopniaków. Usosi za bardzo nie wiedzieli, co robić, więc Jey podszedł do Meliny i chciał przesunąć ją siłą, ale zamiast tego Melina spoliczkowała go! Całej sytuacji przyglądał się drugi, z barci Uso, czyli Jimmy i on też za bardzo nie wiedział co robić, a wtedy sytuację wykorzystał Mercury, który zaszedł go od tyłu i pchnął prosto w stronę Morrisona, który złapał biegnącego Jimmy’ego Superkickiem! John przeszedł do pinu, a Joey Dropkickiem wyrzucił Jey’a z ring, przez co ten nie mógł przerwać pinu! MNM odniosło pierwsze, nie do końca czyste zwycięstwo po powrocie do WWE.

Zwycięzcy poprzez przypięcie MNM

Po walce MNM zostawili w ringu niezadowolonych braci Uso i udali się na rampę. Tu jednak od tyłu zaatakowali ich The Real Americans! Swagger wbił Joey’a w Titantron, a Cesaro zepchnął Morrisona z rampy na podłoge! Real Americans położyli swoją dłoń na sercu i wykrzyknęli WE THE PEOPLE, po czym znieśli ręce w górę w geście triumfu.

I przyszedł czas na długo wyczekiwany moment dzisiejszego Raw. Na ring przy ogromnej owacji fanów przyszedł nowy WWE Champion Daniel Bryan! Fani długo jeszcze skandowali YES! I przez dłuższy moment nie dawali dojść Bryanowi do słowa, ale po około minucie wszystko uspokoiło się i Daniel mógł spokojnie przemawiać.

Daniel Bryan: A więc to jest te uczucie, gdy stoi się na szczycie, na szczycie największej wrestlingowej federacji na świcie, watro to wiedzieć Zeszłej nocy stoczyłem bezwątpienia największą walkę w swoim życiu i dokonałem tego! Zrobiłem to czego wszyscy ode mnie oczekiwali! Pokonałem samego Johna Cene i dzięki temu stoję tu przed wami niejako słabe ogniwo, nie jako troll, tylko jako WWE Champion!! Nawet nie wiecie jak wspaniale jest budzić się z myślą, że jest się teraz na szczycie…w końcu! W końcu po tylu latach ciężkiej pracy i wyrzeczeń. Po tylu latach tułania się po świecie, walczenia w małych salach gimnastycznych, czy na ulicy, w końcu na samym szczycie góry wrestlingowego świata znajduje się osoba, która kocha Wrestling! Wiem, że wy też kochacie Wrestling i to, dlatego wybraliście mnie na rywala Johna Ceny! To wy nieśliście mnie dopingiem i to w Wy wypromowaliście postać Daniel Bryana, a Ja jako Bryan Danielson od siebie dodałem aspekt czysto wrestlingowy i wyszła z tego główna twarz WWE! Uwierzylibyście w to, po tym jak WWE zwolniło mnie?! Nie! Ja również nie wierzyłem w to, a jednak mimo wszystko, mimo tylu uprzedzeń fani WWE mogą w końcu z dumą chwalić się, że nie Entertainer, a Wrestler jest ich wizytówką, jest ich WWE Championem!

Fani bardzo głośno skandowali Yes, tymczasem wybrzmiało "No Chance In Hell" i na ring już przy dużym buczeniu fanów przyszedł Vince McMahon. Vince zanim zabrał głos chciał uścisnąć dłoń Bryana, ale ten nie chciał uścisnąć dłoni Vince’a.

Daniel Bryan: Jeśli myślisz, że nie wiem po co tu przyszedłeś to jesteś w błędzie…Wiem, że chcesz zabrać mi to! Słyszysz to?! To Ci ludzie wnieśli mnie na miejsce, w którym teraz jestem, czyli na sam szczyt! To Ci ludzie dają Ci pieniądze, to Ci ludzie napędzają Twój pieprzony biznes, który nazywasz sportową rozrywką, a Ty?! Ty chcesz tak po prostu zabrać mi to, na co zasłużyłem harując jak wół dla Ciebie i Twojej rodziny! Nie waż mi więcej przerywać…Nigdy więcej! Powiem Ci więcej Vince…pzrzez ostatni rok Ci fani nie mówią o nikim innym. Ci fani nie chcą nikogo innego jako mistrza WWE, ponieważ to Daniel Bryan, a nie John Cena, czy Randy Orton, tylko Ja Daniel Bryan zbieram największy pop nie tylko wśród fanów, ale też i na zapleczu wśród oficjeli, więc wytłumacz mi dlaczego…dlaczego Ty chcesz zabrać mi WWE Title?!

Vince McMahon: Jak, by powiedział The Rock It doesn't matter if you matter!

Daniel Bryan: Czekaj chwilę The Rock…A kim on jest?! Największą gwiazdą Wrestlingu?! Nie! Powiem wam, kim jest The Rock…On jest nędznym aktorem, który nie kocha Wrestlingu, a za każdym razem, kiedy tu wraca to mówi, że powraca do domu, ale prawda jest tak, że powraca on po kasę Vince! Tak Vince McMahon płaci mu i innym Part-Timerom dwukrotnie większą pensję, niż wresterzy, którzy zasuwają na dobrą wizytówkę tej federacji i którzy nie mają nawet chwili odpoczynku, podczas gdy taki Brock Lesnar, albo The Rock powrócą na jedną noc, a Vince McMahon płaci im za to miliony. Czy to nie hipokryzja panie McMahon?!

Vince McMahon: Dosyć tego mały nędzny sukinsynie…w tym momencie przekroczyłeś granicę! Nie mam zamiaru dłużej się z Tobą bawić, ponieważ nie jesteś drugim CM Punkiem, a raczej jego kiepską marną kopią! Masz natychmiast oddać WWE Championship w moje ręce, a gdy to już uczynisz, to możesz zacząć pakować walizki, bo właśnie zostałeś zwolniony!

Fani zaczęli głośno skandować NO!, a Bryan nie chciał oddać Vince’owi pasa, więc ten zawołał ochronę, ale zamiast ich na arenie pojawił się Triple H!

Triple H: Vince jak mi to powiedziałeś, to nie wierzyłem, a Ty jednak przyszedłeś tu na ring i chcesz zabrać Bryanowi WWE Title.

Vince McMahon: I co z tego…synu?! Przecież jestem The Chairman of WWE i mogę robić żywnie, co mi się podoba..

Triple H: Tak, a Ja jestem COO of WWE i mogę zastopować każdą Twoją decyzję, dlatego bardzo mi przykro…tato, ale Twój plan się nie uda!

Vince McMahon: Nie rozśmieszaj mnie Triple H! Przecież wszyscy dobrze wiemy, że to Ja…Ja a nie Ty, czy moja córka ciągle mam największą władzę w tej organizacji. To przeze mnie przechodzą każde pomysły i to Ja ostatecznie podejmuję decyzję, a Ty…Ty przy mnie jesteś nikim!

Triple H: Jeszcze raz…

Daniel Bryan: Wystarczy! Triple H myślałem, że jesteśmy po tej samej stronie, a tymczasem Ty przychodzisz na ring i kradniesz mi moją chwilę! Widocznie Twoje wygórowane ego wzięło górę. A Ty Vince możesz próbować odebrać mi ten pas, lub mnie zwolnić, ale wiec, że fani nigdy o tym nie zapomną i nawet, jeśli mnie tu nie będzie, to na trybunach nikt nie będzie mówił o Twoim The Rocku, czy Brocku Lesnarze, tylko o Wrestleru, którego zwolniłeś za to, że po prostu wykonywał swoja pracę nie dla Ciebie, lecz dla tych fanów i któremu zabrałeś WWE Title!

Fani skandowali "Daniel Bryan", tymczasem Vince nie wytrzymał i chciał uderzyć Daniela w twarz, lecz ten zrobił unik i Vince trafił w twarz Triple H’a! COO chciał odpowiedzieć tym samym, ale teraz to Vince zrobił unik, przez co Triple H trafił w Bryana! Daniel zdenerwował się i chciał ruszyć na Triple H’a, lecz w ostatniej chwili się opamiętał i panowie ostro wymieniali krótkie zdanie stając przy tym twarzą w twarz, podczas gdy Vince uciekł na rampę.

Vince McMahon: Bryan dzisiaj to Ty wygrałeś, ale na Night of Champions nie będziesz miał już tyle szczęścia, ponieważ na Night of Champions będzie bronił swojego pasa w starciu z…BROCKIEM LESNAREM!

Bryan podobnie jak Triple H szeroko otworzyli oczy ze zdziwienia, podczas gdy wybrzmiało "Next Big Thing" i na rampie wraz z zadowolonym Paulem Heymanem pojawił się Brock Lesnar! Vince uścisnął dłonie obu panom, po czym zaczął się śmiać, a Bryan i Triple H dalej wyglądali na zszokowanych. Wymianą spojrzeń pomiędzy Lesnarem, a Bryanem kończy się ten epizod Monday Night Raw!

Kilka newsów:

- W Main Evencie SmackDown! Zobaczymy pojedynek Kane kontra Bray Wyatt w stypulacji Ring of Fire! Dodatkowo zapowiedziany na tą galę jest Rhyno, tak więc możemy spodziewać się jego konfrontacji z Alberto Del Rio

- Aktualna nieobecność Randy’ego Ortona jest związana z jego kontuzją, którą nabawił się na jednym z Live Eventów. Oryginalne plany zakładały, żeby Randy zrealizował swój kontrakt MITB już na dzisiejszym Raw, ale palny się zmieniły, przez co teraz na Night of Champions ujrzymy pojedynek Brocka Lesnara i Daniela Bryana. Orton z kolei będzie pauzował około dwóch miesięcy.

- W segmencie otwierającym Raw The Undertaker wyzwał Johna Cene na pojedynek na Wrestlemanie XXX. John zgodził się, tak więc w Main Evencie WM XXX zobaczymy stracie dwóch największych gwiazd WWE.

- aktualna karta na Night of Champions:

WWE Championship Match: Daniel Bryan(Champion) vs Brock Lesnar

• 2 tygodnie później...

Znalazłem trochę czasu, więc skomentuję ostatni odcinek. Na pewno nie był on tak dobry jak PPV, ale wyszedł dość solidnie. Zaskoczył mnie skład walki wieczoru, jednak moim zdaniem jest zdecydowanie za wcześnie na coś takiego. Przecież w WWE dywizja TT praktycznie nic nie znaczy, a u Ciebie po samym SummerSlam jej ranga nie mogła wzrosnąć do takiego poziomu. Walki... Są dobre w tej chwili, choć trochę dłuższe też mogłyby być.

Roman Reigns: Większość ludzi sądzi, że działamy tylko w imię zła, ale czy dążenie do sprawiedliwości to zła rzecz?! Fani wygwizdywali nas, kiedy staraliśmy się pomóc Punkowi w starciu The Rockiem, ale przecież my działaliśmy w słusznej sprawie, bo niby, dlaczego facet, który pojawia się raz do roku, kasuję największą kasę i w dodatku ssie we wszystkich aspektach wrestlingowych, miał odebrać pas komuś, kto jest najlepszy na świecie?

Akurat Reigns ma najmniejsze prawo do tego, żeby tak powiedzieć. I chyba nie muszę pisać dlaczego.

Dean Ambrose: Dlaczego były UCF Champion bezkarnie panoszy się na ringach wrestlingowych i nazywa siebie najlepszym, skoro na bycie najlepszym trzeba zapracować. Brock Lesnar wcale nie zapracował na taki przydomek, skoro jest takim samym sukinsynem jak The Rock! Spójrzcie lepiej na nas! Jesteśmy największymi gwiazdami nowej federacji. Pobiliśmy w tym ringu wszystkie największe gwiazdy WWE włączając w to Johna Cene, Undertakera, Brocka Lesnara czy choćby The Rocka i działamy nie w imię pieniędzy, czy sławy, którą później byśmy wykorzystywali dla własnych celów…działamy w imię sprawiedliwości! I wiemy, że większość durnych fanów nie umie tego zrozumieć, ale są też tacy, którzy doceniają naszą walkę w imię sprawiedliwości!

Przed chwilą The Rock ssał, a teraz jest jedną z największych gwiazd? Brak tu konsekwencji. :(

Potem The Shield dominuje Tons of Funk i Khalego. W przewadze liczebnej (przeciwko samym ToF)? Tak. Zwycięstwo w walce? Tak. Gdyby wchodzili pojedynczo? Tak. Ale w brawlu 3 vs 3 od początku? To już kwestia sporna.

Segmenty z McMahonem. Może mówić o biznesie, o zdzieraniu kasy z durnych fanów, ale po co te teksty o erze Attitude? Nie, Nie, Nie! Są pewne granice kayfabe i ich nawet w diary nie powinno się łamać.

Powrót Mysterio trochę zbyt schematyczny. RyBack mu przerwał, a on nawet nic nie odpowiedział? Żadnej dyskusji? Potem Maddox ustala Steel Cage Match na... Raw Roulette? Nie lepiej ustalić walkę, a za tydzień wylosować jej stypulację?

Segment Ceny i Takera wyszedł dobrze. Może zmieniłbym kilka zdań, ale ogólnie na plus.

Estetyka w porządku, dobrze się czytało, jednak trochę za dużo tych wpadek, żebym mógł napisać: "Gala była dobra" Na pewno nie było to A, ani też B+. Raczej w okolicach C.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      NJPW Road to The New Beginning 2025 - Day 1 Gala Road to the New Beginning Day 1 w NJPW miała kilka fajnych momentów, choć trzeba przyznać, że niektóre segmenty to po prostu przygotowanie gruntu pod przyszłe starcia, co miało swoje plusy i minusy. Hiroshi Tanahashi vs. Shoma Kato: Walka była solidna, choć wiadomo, że Tanahashi to klasa sama w sobie, więc Kato miał trudne zadanie, ale widać, że młodszy zawodnik dał z siebie wszystko. Zakończenie z Cloverleaf było pewne, ale te pojedynki z Young Lions zawsze mają taki ładny, klasyczny vibe. Tanahashi wygrywa, bo nie mógł przecież przegrać z kimś tak nowym w tej roli. House of Torture vs Daiki Nagai & Katsuya Murashima & Oleg Boltin & Toru Yano: Potem mieliśmy dość chaotyczną walkę ośmiu zawodników, gdzie House of Torture rozkręciło swoje standardowe numery. EVIL dalej na wakacjach, co akurat nie przeszkadza. Nagai i spółka próbowali walczyć, ale widać było, że to nie ich poziom. Sho, Narita, Kanemaru i Yujiro wygrywają - bez większej historii. BULLET CLUB War Dogs vs. Just 4 Guys: No i tu mamy dość średnią walkę, która toczyła się głównie poza ringiem. Sanada i Taichi starali się nadać temu matchowi dynamiki, ale były momenty, w których czułem, że po prostu się dłuży. Connors i Sanada wygrywają, co daje nadzieję na rozwój tego feudu. Shota Umino & Master Wato & Tomohiro Ishii vs. United Empire: Kto nie lubi Ishiiego? Jego wymiana ciosów z Akirą była świetna, widać, że Akira ma talent, ale Ishii, no cóż, to po prostu maszyna. Wato i Shota też nie zawiedli. Umino, Wato i Ishii wygrywają, ale to było jedno z tych starć, które mogli by spokojnie rozciągnąć na dłużej, bo było kilka naprawdę interesujących wymian. CHAOS vs. TMDK: Potem mieliśmy dość solidną walkę Robbie Eagles i reszta kontra Honma, Yoshi-Hashi i Yoh. Choć Honma miał znowu ten pechowy moment z rozciętą twarzą, to Eagles i spółka pokazali solidną grę drużynową. Zwycięstwo dla Eagles, Jacksona i Oiwy. Los Ingobernables de Japon vs. BULLET CLUB War Dogs: Kolejny mecz to Shingo Takagi, Tanahashi, Naito i Tsuji kontra Bullet Club War Dogs. To była bitka o charakterze typowego brawlu, w którym Shingo znowu pokazał, że nie ma sobie równych, a Naito niestety zniknął po chwili. Shingo, Tanahashi, Naito i Tsuji wygrywają, a Gedo jak zawsze miał swoje 15 sekund sławy. El Desperado & Hirooki Goto vs. TMDK: Szczerze mówiąc, ta walka mogła być odrobinę lepsza, ale sam fakt, że Sabre przegrał, to już coś wartego uwagi. Widać, że NJPW potrafi wywołać kontrowersje, stawiając na Goto przed starciem o pas. Goto i Desperado wygrywają, a Sabre może się trochę poczuć zszokowany. Gala była średnia, trochę więcej chaosu niż płynności ale tak jak mówiłem, to głównie rozwój do kolejnych starć. Było kilka naprawdę fajnych momentów, ale nie było to coś, co by mnie porwało na całość. Choć nie zapominajmy, że mamy przed sobą walki o mistrzowskie pasy, więc warto oglądać, jak te historie się potoczą! W ogóle, wstawka o Tanahashim i Gedo z jednym singles match na gali? Ma to sens, bo czasami te większe nazwiska powinny dostać swoje, indywidualne pojedynki, nie tylko tagi. Tak czy siak – dobra rozgrzewka przed większymi wydarzeniami!
    • DarthVader
      Ta cała gala kojarzy mi się z memem "Jozin marzy żeby było miło"... Tony jednak zapomniał, że aby się spełniło, to trzeba konkretnie wypromować takie wydarzenie.  Przeniesienie tej gali z stadionu do areny to rozczarowanie nie ze względu na brak fanbaseu (WWE robi tam 50k, AEW w innym mieście mogłoby zrobić przynajmniej połowę przy solidnej lokalnej promocji i z mocnymi feudami). Tutaj bardziej chodzi o to, że oni w ogóle nie promowali tej gali. Tak jakby Khan naiwnie myślał, że nowy rynek i stadion = zajebisty wynik jak w UK z pierwszym All In.  Jay White jest z Nowej Zelandii. Powinien być tutaj mocno pokazany i szykuje mu się walka z Moxem. Super, tylko dlaczego zjadł pina w 4 way w main event Worlds End? To się nie klei. Buddy Matthews jest z Australii. Jest zajebisty w ringu i też powinien zostać tutaj mocno podbudowany. Chętnie zobaczyłbym go tutaj z Omegą albo Ospreayem chociaż na ich booking akurat nie można narzekać.  Tag match Ospreay i Omega vs Takeshita i Fletcher ma mega potencjał. Po takim build upie na Dynamite nie pozostaje nic innego jak walnięcie takiego spotu ..     Mariah May i Toni Storm ma super podbudowę i nic tylko czekać, jak Storm przebudzi się w swoim kraju z amnezji i wygra ponownie Womens title.  
    • HeymanGuy
      Był Dragon Ball zatem zapodam coś też z vibem anime.    Jakie imię nosi największy rywal Tsubasy w reprezentacji Japonii, który staje się jednym z kluczowych zawodników w rywalizacji z drużyną Tsubasy?
    • DarthVader
      Puszczenie Cody'ego i Punka, to tak, jakby WCW puściło Hogana i Stinga do WWF w 1997 roku albo Taker i Michaels przeszli wtedy do WCW.  Lubię i kibicuje AEW, ale Khan uwalił w ten sposób jajca tej federacji na długi czas. Inna sprawa, że za bardzo nie wiedział jak korzystać z tych nazwisk i Cody np strzelił sobie w plecy sam. Jako EVP zawsze był brany jako booker, który sam układa sobie zwycięstwa. W każdym razie jakby Tony ich przytrzymał, to historia wyglądałaby zupełnie inaczej. WWE peakło mniej więcej od czasu werbacji Rhodesa. Run Romana był over, ale bez takiego rywala jak Cody ogladalibysmy pewnie znów Reigns vs Lesnar part 123456789... Chociaż może na WM XL doszłoby wtedy w końcu do walki Romka z Rockiem🤔
    • Jeffrey Nero
      Zadajesz dalej.
  • Dodaj nową pozycję...