Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Trochę jestem zaskoczony tegoroczną galą SummerSlam. Niby w karcie mamy już 6 walk, do gali został tydzień a dalej nie mają walk np Axel, Ambrose,Shield czy nawet Ryback (choć pewnie ktoś z tej czwórki wyląduje w preshow)... Jeśli chodzi o Shield i Axela to dziwi mnie to podwójnie gdyż jeszcze do niedawna byli ostro promowani a tu naraz hype na nich po prostu osłabł (już nawet na Fandango nie ma takiej manii jak kiedyś-pomijając fakt że on również nie ma żadnej walki)...
  • Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

13

• Morison

11

• TakerFanKrk

10

• MAT1

10

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Trochę jestem zaskoczony tegoroczną galą SummerSlam. Niby w karcie mamy już 6 walk, do gali został tydzień a dalej nie mają walk np Axel, Ambrose,Shield czy nawet Ryback (choć pewnie ktoś z tej czwórki wyląduje w preshow)... Jeśli chodzi o Shield i Axela to dziwi mnie to podwójnie gdyż jeszcze do niedawna byli ostro promowani a tu naraz hype na nich po prostu osłabł (już nawet na Fandango nie ma takiej manii jak kiedyś-pomijając fakt że on również nie ma żadnej walki)...

Zgadza się, gdy budowa SummerSlam dopiero raczkowala, zastanawiałem się nad rolami niektórych zawodników w karcie, Axela łączyłem z Robem, co jednak byłoby trochę zbyt męczace dla Heymana, nie widziałem gdzie wsadzić Ortona (nie zdziwię się, gdy zasiądzie na przygotowanym dla niego krzesełku podczas main eventu i na tym skończy się jego rola na PPV), Sheamusa (problem sam się rozwiązał :D), Rybacka, Shield pewnie jednak dostanie handicap z olbrzymami, jeśli nie, to mamy w odwodzie Henrego i Ambrose'a, absencję TT Champów jakoś przebolejemy, Fandango zgasł po kontuzji, stąd nawet nie starano się znaleźć dla niego miejsca, karta jest dosyć ciekawa i świetnie podbudowana, ale cały czas wyczuwa się ten brak star poweru.

Inną sprawą i chyba największą zaletą karty jest nieprzewidywalność - z 6 zapowiedzianych walk w ciemno możemu obstawiać wynik jednej, góra dwóch, mówię tu o starciu Kane'a z Wyattem, gdzie ten drugi powinien bez problemu odnieść zwycięstwo, podobnie jak Alberto w starciu z Christianem. Best vs Beast - ciągłe besztanie Punka przez Brocka lekko zakłóca mi pewność wygranej tego drugiego (na ostatnim RAW przed galą Brooks pewnie pojedzie Dzika i zaspoileruje nam wynik walki), Bryana i Cenę rodzieliłbym sprawidliwym 50-50, a szanse na opuszczenie gali z tytulem 33-33-33, gdzie Orton ma również szanse na sukces, jeżeli walka Sandowa z Codym będzie miała walizkę na szali, raczej Damien obroni swój dobytek, jeśli będzie to singles match, Intelektualista nie jest już takim faworytem, w ostatnim starciu także mam wątpliwości, niby Ziggler i Kaitlyn wychodza zwycięsko z większości spięć, lecz czy Big E nie jeste jeszcze za cienki, by odliczyć Dolpha na pPV? Nie wierzę by po raz -nty AJ poddała swoją rywalkę (chyba że Big Ending przyjmie wrestlingowa Bjoergen :roll: ).

Liczę na zaskoczenia i niespodzianki, z typera PPV każdy może wyjść z kompletem punktów, ale może także zebrać słabiutką zdobycz.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

W starciach Brock vs. Punk jest już 3-0 dla tego pierwszego. O ile z początku przewidywałem, że Brock wygra to teraz mój typ nie będzie do końca pewny. Pamiętajmy, że Punkowi kończy się kontrakt w 2014 roku (było w newsach 1,5 miesiąca temu), i WWE będzie chciało robić wszystko by CM go przedłużył. Face turn pewnie miał być pretekstem do lepszego bookowania, a nie spieprzania z ringu jak ****. Ja mam jeden fajny scenariusz, w którym Punk wygrywa dajmy na to, że przez roll-up, albo nieczyste zagrania), ale od tyłu atakuje go Axel, lub Heyman i Punk z miejsca rozpoczyna feud dajmy na to z tym pierwszym. Mogłoby by być, ale szczerze w to wątpię.

Coś mi świta, że WWE zrezygnowało z walki The Shield z niedźwiedziami. Na ostatnim Raw i SD nie było o tym żadnej wzmianki ani segmentu, a nawet Usosi walczyli z prawdziwym amerykanem i szwajcarem. Mam nadzieje, że do tej walki nie dojdzie, bo wtedy Shield skazani by byli na porażkę, a poza tym starcie by nie porwało. Co do starcia Christiana z Albertem, to nie byłbym taki pewien wygranej Alberta. WWE może chcieć dać mu ten jeden ostatni run z głównym pasem. Poza tym Del Rio może go odzyskać na NoC, a biorąc pod uwagę fakt, że feudu Big E & AJ vs Ziggler nie zakończy Mixed Tag Team na Summerslam, to kontynuacja konfliktu między kapitanem charismą a Meksykaninem byłaby jak najbardziej wskazana.

O ile z początku sądziłem, że to Cody wygra walizkę na Summerslam, to później po wrzuceniu walizki do zatoki Meksykańskiej moje zdanie na ten temat się zmieniło. Jednak ostatnio zaczyna przeważać Sandow więc tutaj nie mam zielonego pojęcia kto wygra. Sandowa nie lubię, Cody'ego owszem. Nie wyobrażam sobie Damiena z WHC (w tym gimnicku).

106454733352d6a8573c2d7.jpg

W starciach Brock vs. Punk jest już 3-0 dla tego pierwszego. O ile z początku przewidywałem, że Brock wygra to teraz mój typ nie będzie do końca pewny.
Jeśli już poruszamy temat Lesnara: to ile razy możemy oglądać go robiącego cały czas to samo? Każdy feud Brocka opiera się na tym samym: wejście-----> F5--------->wyjście. Nie wiem czy ktokolwiek się ze mną zgodzi ale moim zdaniem zaczyna być to już powoli nudne, nie ma żadnej innowacji w jego programach (choć nie powiem: ostatnio zaskoczyli z tym filmikiem gdzie wygłaszał promo) a i tak prawdopodobne jest że dostanie w dupę od Punka skoro Lesnar ubija go na prawie każdym RAW...

• Urządzenie:  Windows

W kwestii braku miejsca w karcie dla niektórych zawodników, to zalatuje mi to jakimś Battle Royal czy innym Gauntlet Matchem o #1 contendera do WHC albo nawet zwakowaniem tytułu. Wrzucenie walki ADR vs Christian już na Smacka każe myśleć, że któryś jest kontuzjowany i będzie zdjęty tuż przed walką (rola dla The Shield?), a to daje możliwość zagospodarowania zawodników, którzy aktualnie nie mają co robić.
EAT IT, YEAH!

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

No niby jest te sześć walk, ale tak naprawdę trochę miejsca jeszcze w karcie zosatło. Jeśli rvd ma zmierzyć sie z cesaro w pre showie to tak naprawdę zostaje jescze znaleźć przeciwników dla shield (henry i show/czy tam orton, który na tabene nie ma swego pięć minut zapisanego, nie licząc ewentualnego cash inu).Zostaje jescze najprawdopodobniej jedna walka. Ale ja się pytam kogo wy tam chcecie wcisnąć? Skipa który jest już promowany jak zwykły mid carder. Curtisa?Który jest obecnie wyłącznie dodatkiem do feudu Punka z Lesnarem. Jego czas nadejdzie gdy Brock znów zrobi sobie dłuższą przerwe. No chyba że straci pas na rzecz Kofiego. :grin: Moim zdaniem zamknięcie karty na 7 pojedynkach jest dobrym rozwiązaniem. Nie ma co na siłę robić pojedynków z dupy...

163870508457e2d890447a3.jpg

No niby jest te sześć walk, ale tak naprawdę trochę miejsca jeszcze w karcie zosatło. Jeśli rvd ma zmierzyć sie z cesaro w pre showie to tak naprawdę zostaje jescze znaleźć przeciwników dla shield (henry i show/czy tam orton, który na tabene nie ma swego pięć minut zapisanego, nie licząc ewentualnego cash inu).Zostaje jescze najprawdopodobniej jedna walka. Ale ja się pytam kogo wy tam chcecie wcisnąć? Skipa który jest już promowany jak zwykły mid carder. Curtisa?Który jest obecnie wyłącznie dodatkiem do feudu Punka z Lesnarem. Jego czas nadejdzie gdy Brock znów zrobi sobie dłuższą przerwe. No chyba że straci pas na rzecz Kofiego. :grin: Moim zdaniem zamknięcie karty na 7 pojedynkach jest dobrym rozwiązaniem. Nie ma co na siłę robić pojedynków z dupy...

Aż sobie przypomniałem, że chłopak dawno nie maił US/IC champa :D No to prawdopodobnie będziemy mieć kolejną walkę: Kofi vs Axel lub Kofi vs Ambrose. Stawiam na to pierwsze, bo Shielda pewnie nie rozdzielą, bo nie ma sensu teraz.

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Nie wiem ile w tym prawdy, ale na jednej z angielskich/amerykańskich stron natknąłem się na coś taiego.

Na ss ponoć w me gali(starcie brayan vs cena) ma dojść do interwencji z zewnątrz.Osoba ta ma pomóc ortonowi w inkasowaniu walizki.Ma to niby być ktoś dawno nie widziany w wwe...zgaduje że santino, albo inny kid. Czy to prawda wątpię , ale coś takiego znalazłem, to daje...

163870508457e2d890447a3.jpg

Wrzucenie walki ADR vs Christian już na Smacka każe myśleć, że któryś jest kontuzjowany i będzie zdjęty tuż przed walką

Jeden z nich jest kontuzjowany i z tego powodu nie zawalczy na SummerSlam, ale robi pełnowymiarowy pojedynek na Smackdown 9 dni przed PPV. :roll:

Co do dzisiejszego RAW - czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby wrzucenie Battle Royal na pre-show SummerSlam (każdy, od Rybacka po Justina Gabriela mieliby swoje 5 minut i wszyscy otrzymaliby wynagrodzenie) a w głównej karcie zobaczylibyśmy walkę Deana ze zwycięzcą BR. Moim zdaniem Ambrose vs Rob to PPV kaliber, chociaż po fakcie możemy sobie gdybać :) Cieszy fakt, że w pre-show panowie dostaną pewnie więcej czasu niż podczas głównej gali.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Mam nadzieję, że Cena pokona Bryana i odzyska pas. Martwi mnie kontuzja łokcia Ceny, Bryan może to wykorzystać ze swoją dźwignią, aż się boję o tym myśleć :(

Ale i tak sądzę, że Cena da z siebie wszystko i okaże się lepszy od Bryana, w końcu tyle tytułów mistrza WWE do czegoś zobowiązuje, przypadkiem ich nie zdobył, tylko umiejętnościami :)

Mam nadzieję, że Cena pokona Bryana i odzyska pas. Martwi mnie kontuzja łokcia Ceny, Bryan może to wykorzystać ze swoją dźwignią, aż się boję o tym myśleć :(

Cena nie odklepie. A na tą rękę będą uważać trochę bardziej.

Mam nadzieję, że Cena pokona Bryana i odzyska pas.
Ale jak ma odzyskać coś co (jeszcze :wink: ) sam posiada? A nawet jeśli to bardziej prawdopodobne jest że Bryan będzie feudował z heelowym Ortonem o złoto (jeśli ten wykorzysta w niedzielę walizkę, a wszystko na to wskazuje) a Cena pewnie pójdzie na przerwę (zresztą od powrotu na Royal Rumble w 2008 John występuje praktycznie cały czas)

Ale jak ma odzyskać coś co (jeszcze :wink: ) sam posiada? A nawet jeśli to bardziej prawdopodobne jest że Bryan będzie feudował z heelowym Ortonem o złoto (jeśli ten wykorzysta w niedzielę walizkę, a wszystko na to wskazuje) a Cena pewnie pójdzie na przerwę (zresztą od powrotu na Royal Rumble w 2008 John występuje praktycznie cały czas)

Czytając cały komentarz tego usera mam wrażenie, że to tgz. smart :D

Wystarczy spojrzeć na ilość postów (i ich treść) tego usera. Przecież to najzwyklejsza prowokacja. W dodatku z failem.

W kwestii SummerSlam - Dodanie Triple H-a do walki o pas WWE w połączeniu z plotkami o jego turnie może zwiastować zmianę mistrza, ale paradoksalnie - porażkę Bryana. Daniel raczej tym złym się nie stanie, a żeby wyeliminować Cenę na jakiś czas (operacja itd.) przydałby się Orton i jego Punt Kick (a co za tym idzie również i jego turn). Niby Randy mógłby pojechać również Daniela, ale wtedy pozostaje (nie)kontuzjowany John.

PS. Paul_Heyman, Chyba warto zmienić podpis. :grin:

Nawet jeśli masz rację, to zastanawia mnie skąd koleś sobie wymyślił że Cena już nie posiada pasa? No chyba że chłopak ma jakieś specjalne wtyki w WWE i widział już PPV przed premierą :twisted:

[ Dodano: 2013-08-14, 16:17 ]

Wystarczy spojrzeć na ilość postów (i ich treść) tego usera. Przecież to najzwyklejsza prowokacja. W dodatku z failem.
Kuzyn kornika? ;D