Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

vs. Vaclav

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Przed chwilą skończyła się ostatnia gala AWF, Outbreak #9. Kamerzysta przenosi nas do szatni Dominusa, który niespodziewanie przegrał w walce o eXTREME Title Shot, ale zaprezentował się jako całkiem niezły hardcorowiec. Wraz z kamerzystą, do szatni udał się Paweł Macheta.

Paweł: Witam Dominusie. Mogę prosić o krótki interview?

Dominus: Oczywiście. Zapraszam

Kamera pokazuje nam dokładnie skąpą szatnię Dominusa, a także samego Pana, który z licznymi obrażeniami siedzi i obwiązuje bandażem nadgarstek...

Paweł: Widzę, że nieźle ucierpiałeś. Co powiesz o walce?

Dominus: Była piękna. Tego się spodziewałem, jednak nie spodziewałem się porażki. Vaclav nie zasłużył na zwycięstwo, ale co się stało to się nie odstanie. Marze już dziś o rewanżu na tym bezbożniku. A fakt, że ucierpiałem... Ja już mówiłem, że ból fizyczny to żaden ból. Dum spiro, spero Pawle.

Paweł: Aha. Rozumiem. Na dłużej zostaniesz w dywizji hardcorowców?

Dominus: Mogę o ile zdrowie na to pozwoli. Przyznam szczerze, że póki co nie mam co mierzyć w AWF Champion itp., więc może lepiej się skupić właśnie na pasie dla extreme players?

Paweł: Powiedz nam jeszcze w kilku zdaniach co sądzisz o obecnej sytuacji w AWF?

Dominus: Szczerze? Nie interesuje mnie ona. Nawet nie wiem, kto z kim dziś wygrał. Nie interesują mnie inni, interesuje mnie walka w Jego imie i obecnie, postać Vaclava, który zdrowo się naraził...

Paweł: Dziękuje i do zobaczenia za tydzień w Olsztynie.

Dominus: Również dziękuje i proszę, bądźcie ze mną w Olsztynie!

Kamerzysta wyłącza sprzęt, a pan Macheta żegna się z Dominusem i oddala w nieznanym kierunku...

--

Właśnie przed momentem w AWF TV wszyscy fani mieli okazję oglądnąć promo Vaclava, a już za chwilę ich życie przepełni się szczęściem, bo o to program poświęcony Dominusowi!

Kamera przenosi nas na balkon jakiegoś skromnie urządzonego mieszkania, widok „na horyzont” odstrasza biedotą blokowiska, czy szarością ulic. Po chwili obraz wraca do mieszkania. Na ścianach obrazy, najczęściej o chrześcijańskiej tematyce, w rogu stary telewizor i adapter, sam Dominus ubrany jak zwykle w wielki habit siedzi na wytartej, skórzanej sofie. Z kuchni dobiega charakterystyczny dźwięk brzęczenia starych lodówek, z łazienki zaś skrzypienie okna, którego nie da się domknąć. Dominus poprawia swą maskę, zdejmuje kaptur habitu i zaczyna swój mini-speech...

Dominus: Ile razy można pokazywać się na House Showach i przerywać wypociny młodym chłopakom? Ile razy można stawać na ringu, wśród ukochanej publiczności i napawać się ich oklaskami, miłymi słówkami, czy gestami sympatii. Dlatego postanowiłem kredyt dobroci dla mnie zostawić w całości na kolejną gale, a dziś spotkać się z Wami poprzez ekran telewizora. O to możecie zobaczyć jak Pan mieszka. To moja skromna, ascetyczna norka, której możecie tylko pozazdrościć, bo tylko takie miejsce, nie przepełnione luksusem i wygodą może spowodować prawdziwie docelowe rozmyślenia.... Parenaście minut temu mogliście obejrzeć, relacje z jakiś wystąpień Vaclava. Człowieku. Błądzisz, a co gorsza, w tym błądzeniu zgrywasz osobę, która doskonale wie co, i o czym mówi. A nie wiesz. Uwierz, że z chęcią z Tobą pójdę, żeby pokazać Ci jak przezwyciężyć Wrota Szaleństwa, żebyś poznał dobro i łaskę. Bo świat bez tego jest pusty i smutny.... Widzicie wszyscy w moim życiu chorobę psychiczną, totalne zapatrzenie się w świat Chrystusa i brak jakichkolwiek innych zainteresowań. Mylicie się, jestem bogatszy od Was, mam od Was wiele więcej, i nie chodzi mi o pieniądze w skarpetce, tylko o umysł i duszę.... I jeszcze jedna prośba Vaclavie. Jesteś jedną z ostatnich osób jakich znam, która ma jakiekolwiek prawo porównywać się do Chrystusa. Za to również zostaniesz ukarany, jak ludy wschodu w średniowiecznych walkach o Jerozolimę. Będę dla Ciebie Templariuszem. Będę Twoją zmorą, na tak długo, póki nie pozwolisz na swoim gruncie zasiać ziarenka dobrej woli i nadziei. Rozumiesz? EXtreme match, który przed nami, będzie tylko przedsmakiem tego, co czeka Cię wkrótce. Dla osób takich jak Ty, dla których ból psychiczny jest niczym, a fizyczny mordęgą, walka ze mną będzie wielkim złem i karą. Przekonasz się o tym już na najbliższej gali, kiedy to cały Olsztyn zobaczy upokorzonego Vaclava proszącego o przebaczenia. Zapamiętaj synu, Dominus ante portas. Ante tuum portas!

Nagle widok Dominusa zaczyna falować, skakać, aż ostatecznie zmienia się w śnieżyce... po chwili pojawia się logo AWF, co oznacza, że transmisja z domu Dominusa została zakończona...

--

Widzimy jeden z olsztyńskich pubów. Przy jednym ze stolików siedzi czwórka facetów ubrana od stóp po głowy w skórzane ciuszki. Przy innym młody chłopak z dziewczyną trzymają się za ręce, przy kolejnym grupa Psycho-maniaków, która co chwila zastanawia się tylko jak bezpiecznie i bez przypału skręcić blanta. Przy ostatnim, czwartym, siedzi dwóch facetów, mocno przypakowanych, jeden, wysoki, dość opalony, krótko ścięty, drugi niższy, mocniej umięśniony, zupełnie łysy. Rozmawiają, a podejrzliwym wzrokiem spogląda na nich barman. W końcu temu drugiemu dzwoni telefon, szybko żegna się z kolegą i wybiega z pubu. Barman, pełen podejrzeń, podchodzi do stolika i zaczyna rozmawiać z drugim facetem kończącym właśnie szklaneczkę Johnego Walkera.

Barman: Dzień dobry. Ja Pana skądś znam. Mogę zrobić zdjęcie i powiesić w gablocie?

Mężczyzna: Ale skąd? Kim ja jestem?

Barman: Właśnie nie wiem. Przypomina mi pan jakąś postać z telewizji. Sportowiec, patrząc na budowę ciała.

Mężczyzna: Wątpie...

Barman: Wiem! Wiem! Przypomniałem sobie. Szakal!

Mężczyzna: Nie znasz mnie...

Po czym mężczyzna odstawia pustą już szklankę po alkoholu, zakłada czarną maskę z żółtym krzyżem na potylicy i wychodzi, barman i goście zatrzymują się w chwilowym osłupieniu....

--

18.04.2006, Olsztyn, cała warmińsko-mazurska publiczność wrestlingu szykuje się już na przyjęcie gwiazd federacji AWF, największej, najznakomitszej i najlepszej federacji wolnej amerykanki w Polsce. Już dziś fani zobaczą w walkach Kravena, Yamato Konoe, Psycho, Bubbe, Vaclava, Itchytude i wielu, wielu innych. A wszystko to jak zwykle komentować będą gwiazdy polskiego komentarzu: Mazur i „Czoło”. Publiczność spragniona emocji macha transparentami, fani tego sportu na korytarzach hali wymieniają się kartami zawodników, które do kupienia są w specjalnych AWF Shopach. Ludzie przeglądają gazety szukając szczegółowych informacji o swoich pupilach. Panuje powszechna euforia i podniecenie całym tym wydarzeniem. Zawodnicy biegają po korytarzach, załatwiają ostatnie interesy, koncentrują się przed walką i dogadują strategie na mecze ze swymi menadżerami. Spokój, totalny spokój, zachowuje tylko jedna osoba – Dominus. To właśnie on, jako ostatni dotarł przed chwilą pod olsztyńską halę. Wyrzucił do kosza zużyty już bilet autobusowy, po czym wszedł do hali i omijając tłumy szarych ludzi, niezwykle skoncentrowany udał się do swej szatni. Przed wejściem do niej pogroził jeszcze kamerzyście pozłacaną rurką, którą zawsze trzyma ‘pod ręką’ w habicie, dostawił twarz do kamery, trzy razy wypowiedział „Vaclav”, po czym schował się w swym pokoju. Wszystko to olsztyńska publiczność oglądała na telebimie. Wszystko to podnieciło ich jeszcze bardziej. Wszyscy czekają już między innymi na extreme match między Dominusem, a Vaclavem. Będzie to niesamowity rewanż za walkę z poprzedniej gali. Zostańcie państwo z nami!

== Dum spiro, spero ==
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

1

• mu

1

• Scythe

1

• Dominus

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

dobry joint , nawet nie mam sie do czego przyjebać . :)

ale pisaueś lepsze . :afro:

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

• Reputacja:   1

Dominus: Ile razy można pokazywać się na House Showach i przerywać wypociny młodym chłopakom?

fakt :D

RP dobre. Miło się czyta. Konkretnie i na temat. Pozdrawiam Cię Dominusie ;)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

2 poprzednie były lepsze.