Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

rozpocząłby solową karierę z gimmickiem z NXT idąc po główne

Chodziło Ci pewnie o FCW, bo Ambrose'a w NXT nie było ;)

________

Została mi już tylko walka do omówienia, jest się MITB SD (resztę omówiłem wcześniej), a więc moim faworytem do ściągnięcia walizki jest albo Rhodes albo Ambrose (chociaż moim zdaniem jeszcze za wcześnie dla tego drugiego). Dlaczego Rhodes? A no dlatego, że wydaje się mi, iż federacja pamięta jego prześwietny reign z pasem IC i pewnie nie chcą go tak szybko zeszmacić, bo nawet ku temu żadnych podstaw nie było, bo ani Cody nie przeskrobał sobie na zapleczu ani nic innego nie odwalił, a te jobbowanie na maksa może zapowiadać nam jego zwycięstwo w tejże walce i z całą pewnością mogę stwierdzić, że chciałbym zobaczyć to jak inkasuje on swój kontrakt na pas WHC na Ziggim, a później oczywiście rozpocząłby z nim feud 8) Dlaczego Ambrose? Dokładnie sam nie wiem, ale tak się mi wydaje, że może i on wygrać. Choć moim zdaniem to jeszcze za wcześnie na taki push dla niego)... Chciałbym również, aby wygrał Cesaro lub Swagger, ale jak podają newsy, ci dwaj zawodnicy mają być połączeni w stajnię Coltera i najprawdopodobniej będą walczyć jako TT, a więc obaj odpadają... Czemu nie Fandango? Jakoś za nim nie przepadam i pewnie teraz ciężko będzie mu się wbić na taką pozycję, jaką miał przed nabawieniem się kontuzji. Jeśli chcą go ratować, to muszą zaserwować mu face-turn... Czemu nie Barrett? Chyba nie muszę tego uzasadniać, ale mam obawy, że to właśnie on może wygrać, czego nie chcę i naprawdę wkurwiłbym się, gdyby walizka powędrowała w jego łapy... Czemu nie Sandow? Bardzo lubię tego zawodnika, jest on naprawdę bardzo dobry, ale jednak byłbym na nie dla niego przy takim składzie... W typerze pewnie postawię na Rhodesa.

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

17

• TakerFanKrk

12

• Qba5000

12

• Croos

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Chodziło Ci pewnie o FCW, bo Ambrose'a w NXT nie było

Tak, dokładnie. Mój błąd ;)

Swoja droga nie wiem czy ktoś już to zauważył, ale w tym roku nie ma podziału MITB na pas WWE i WHC - teraz mamy podział na All Stars MITB i Prospects MITB, a co za tym idzie zwyciężcy obu walizek mogą wykorzystać swój kontrakt różnie (prospects na WWE a All stars na WHC) i np : na ten sam pas...być może dostaniemy taki myk, że ktoś zrealizuje kontrakt a za nim wejdzie kolejny zdobywca walizki i zrealizuje swój kontrakt na nowym mistrzu.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Swoja droga nie wiem czy ktoś już to zauważył, ale w tym roku nie ma podziału MITB na pas WWE i WHC - teraz mamy podział na All Stars MITB i Prospects MITB, a co za tym idzie zwyciężcy obu walizek mogą wykorzystać swój kontrakt różnie (prospects na WWE a All stars na WHC) i np : na ten sam pas...być może dostaniemy taki myk, że ktoś zrealizuje kontrakt a za nim wejdzie kolejny zdobywca walizki i zrealizuje swój kontrakt na nowym mistrzu.

Akurat na karcie matchu All Stars jest pas WWE więc wydaje mi się że na drugiej karcie logicznie będzie WH Title a obie nazwy to tylko taki chwyt że niby trzeba być kimś żeby wygrać pas WWE (All Stars) ale wystarczy być utalentowanym "młodym" zawodnikiem aby mieć szanse na pas WH (Prospects).

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Tego posta miałem gotowego już w środę, ale stwierdziłem że może poczekać.

Niebieska walizka to jest taka parodia że nie mogę się przestać śmiać. O ile fajne jest to że walkę zaangażowani będą tylko antangoniści, to w Dabju nie zdali sobie sprawy że każdy z nich jest tak chujowo bookowany, że ręce opadają (może poza Ambrose'a który ma pas US ... ale z drugiej strony to przekreśla jego szanse jako pierwszego, nie mówiąc o tym że tak szybko by na niego nie rzucili walizki).

Myślę że trzeba walizkę rozpatrzyć pod kątem tego kto z nich jest najgorzej bookowany, kto zbierał największe baty w ostatnim czasie. Barrett ostatnio miał 2 title runy z pasem IC, z Fandango robili fenomen trollowania oraz ma Summer Rae, więc on wyjątkowo mocno stoi. Ambrose ma pas US, więc odpada, Swagger miał walkę o pas na WM-ce, poza tym nie sądzę by dali walizkę mu drgui raz, nie mówiąc o jego kłopotach z prawem. Cesaro niedawno miał pas US, poza tym nie chce mi się wierzyć by dali walizkę komuś kto jest "nudny". Metodą prób i ich błędów zostali Rhodes Scholars. Tu szukałbym faworytów. Obydwaj zbierają największe baty, pasów nie mieli od założenia "tag teamu", ostatnio Sandow coś chciał kminić z Sheamusem, ale jak się skończyło to wiadomo. Nienawidzę Sandowa, w głównej mierze za ring skill i jednowymiarowość, i nie chciałbym by to on zdobył walizkę, więc po moich kalkulacjach zostaje Rhodes.

Jeśli Cody wpadnie na genialny pomysł ogolenia wąsów na dzień PPV, to z miejsca jego szanse wzrastają. Ze wszystkich uczestników on ma najdłuższy staż (trochę pasów już zdobył), ma ring skill pozwalający na dobre walki (kto będzie HF-em tej walki? pewnie on, z racji moonsaultów i Disaster kicków) z main eventerami (jedynie z Sheamusem były gorsze, ale nie wiedzieć czemu nikt nie może z Sheamusem zrobić dobrej walki). Jego losing streak jest już większy od tego który miał Ziggler, więc w tym temacie, idealnie się wpasowywuje w obrazek z walizką. Mic skill ma wystarczająco dobry (jak jest się synem Dusty'ego to trzeba mieć mic skill) by toczyć równe boje z innymi ważniakami. Jedyne czego mu potrzeba to jakiegoś gimmicku - jako popychel Ortona był beznadziejny, jako Dashing urywał dupę, jako zamaskowany szaleniec urywał wszystko co było do urwania, dopiero po stracie pasa IC na WM-ce coś się zahamowało (z Bykiem radził sobie bardzo dobrze, do momentu walki), nie mówiąc o tym dramatycznym pomyśle na tag team z Sandowem (na którym obaj stracili)

Generalnie cieżko wytypować zwycięzce niebieskiego MitB, głównie dlatego że każdy z nich jest chujowo bookowany.

Pogrupowanie MitB na All Stars i Prospects służy przede wszystkim pokazaniu (choć to wszyscy wiedzą) że pas WWE jest najwazniejszy, a pas WHC jest drugi (robi za dawny IC Title)

Przecież to nie ma pieprzonego sensu! W takim wypadku zrobiliby jedną walkę o walizkę, nie dwie...

116218737055c51bc30a173.jpg

Patrząc jeszcze raz na kartę i tym razem cholernie obiektywnie, muszę stwierdzić z pewną dozą zarozumiałości że uczestników obu meczy wytypowałem w ponad 80% dobrze. Nie spodziewałem się tylko RVD(ojej to ja dawno temu typowałem btw. zaraz po WMce) i myślałem że całe Shield będzie a nie tylko Dean. Ale przecież o niebieską walizkę kto ma się bić. Tam upatrzyłem sobie Cesaro i Rhodes'a. O ile Antonio jest ostatnio raczej nudny to Cody przeżywa kolejną(wrestlingową) młodość. Patrząc na ostatnie gale, gdzie managerem Claudio był Zeb Colter, to w nim zaczynam pokładać coraz więcej szans. Przecież tak naprawdę on wyciągnął Swaggera z dupy do raju. Dzięki niemu Jack walczył o pas WHC ostatnimi czasy, a nie o US czy pas jobbera(osoby która ma najwięcej porażek z rzędu :D). Mimo wszystko nie widzę go tak szybko z walizką więc zostaje nam Cody...

O czerwoną walizkę to nie ma w sumie o czym mówić. Przecież to oczywiste że wygra Daniel Bryan. Ze względu na zajebisty powrót Marka Henrego, walka Dragona została "przełożona" w czasie. Wygrywa czerwone MiTB, inkasuje na Marku który przejął pas od Ceny. Happy End? Nie do końca. Będą teraz walki Cena - Bryan bez końca. Przecież dzieci, mimo że Daniel robi z nimi co chce, będą chciały John'a z pasem. Jak to rozwiązać? No tak! Posłać go na jakiś zapychacz. Z tego miejsca przypuszczam, że będzie to kolejny powrót - Jaś, czyli RVD vs SuperDuperHiperPiper John Cena...

Inne walki mnie mało obchodzą, szczerze mówiąc i mam tylko nadzieję, że pas przejmie Mark Henry.

196226315251bf7dfc3a762.png

Swoja droga nie wiem czy ktoś już to zauważył, ale w tym roku nie ma podziału MITB na pas WWE i WHC

Chyba tylko ty, bo na RAW było jasne powiedziane, że to WWE Championship Money in The Bank.

48798430952f294e69c1e4.jpg

To wa takim razie się wycofuje, zmyliło mnie WWE, gdzie na ich stronie widnieje przy składzie MITB (raw) napis "all star" a nie ma wzmianki o pasie WWE.

qba5000

Sens pieprzony ma, bo tu chodzi o zaskoczenie, fani by robili cheer lub heat nowemu mistrzowi a tu bum i wchodzi kolejny zawodnik kasować walizke - coś co jest serwowane x2 z reguły jest lepsze. Nie wiem skąd twoja logika, że 1+1 =1? :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Największą zagwozdkę mam nad walką o niebieską walizkę.Tu dosłownie - może oprócz Swaggera z wiadomych względów - każdy może być zwycięzcą.Jednak jeśli się bardzo uprzeć i wytypować wygranego, trzeba to zrobić drogą eliminacji. Ciężko mi sobie wyobrazić smackdownowe złoto na Fandango, przynajmniej nie w tej postaci. Cesaro został niby dokoptowany do Coltera, czyli coś tam w niego inwestują, ale prędzej będzie TT ze Swaggerem niż Mr. Money in the bank.Barrett już bardzo zgasł i nie widzę go jako mistrza. Z trójki Ambrose, Sandow i Rhodes najtrudniej jest kogoś wywalić, jednak gdybym miał to zrobić to Damien.O intelektualiście było ostatnio na SD głośno za sprawą feudu z Sheamusem a jego jednowymiarowy i jakby nie spojrzeć - trochę komediowy gimmick może mu wszystko utrudnić. Kiedy Miz zgarniał walizkę też miał pas US, tylko znacznie dłuższy staż w głównym rosterze od Deana. Jednak nie zdziwiłbym się gdyby to on wygrał, chociaż wolałbym żeby pokusili się o danie mu Royal Rumble tak jak Del Rio dwa lata temu.I tak doszedłem do Rhodesa, który jobbuje na lewo i prawo, był bladym tłem w feudzie jego Tag team partnera z Sheamusem, czyli ktoś kogo byśmy się nie spodziewali i mój główny kandydat.To na Cody'ego postawię w typerze i mam nadzieję, że to on wygra, gdyż jako Dashing i Undashing był świetny i wtedy pokazał na co stać i że warto na niego stawiać.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Dla mnie niebieską walizkę na 90% zgarnie Barrett. Już od dawna planują mu ją dać, teraz po prostu jest cisza przed burzą. Przy czerwonej mam większy dylemat, bo nie wiem czy Daniel Bryan czy Christian. Na pewno ktoś z tej dwójki. ;)

Dla mnie niebieską walizkę na 90% zgarnie Barrett. Już od dawna planują mu ją dać, teraz po prostu jest cisza przed burzą. Przy czerwonej mam większy dylemat, bo nie wiem czy Daniel Bryan czy Christian. Na pewno ktoś z tej dwójki. ;)

Jeżeli chodzi o obie walizki to zawsze cieszę się jeżeli jest jakaś niespodzianka ale zawsze zastanawiam się nad jednym "Czy ten title run zawodnika nie będzie podobny do jego poprzedniego z innym pasem" i jeżeli chodzi o Barretta to jego run z pasem IC nie powalał, ba, przez czas od Royal Rumble aż do WM'ki nie wiedziałem kto jest mistrzem! Dlatego widziałbym Wade'a z pasem WH ale 1.Nie z tak drętwo prowadzonym Gimmickiem 2.Lepsze feudy.

coś co jest serwowane x2 z reguły jest lepsze.

albo nudne. :) Przecież nie ma sensu realizować walizki na tym, który przed chwilą wykorzystał walizkę. Dlatego albo dwie oddzielne, albo jedna wspólna.

116218737055c51bc30a173.jpg

Jeżeli chodzi o obie walizki to zawsze cieszę się jeżeli jest jakaś niespodzianka ale zawsze zastanawiam się nad jednym "Czy ten title run zawodnika nie będzie podobny do jego poprzedniego z innym pasem" i jeżeli chodzi o Barretta to jego run z pasem IC nie powalał, ba, przez czas od Royal Rumble aż do WM'ki nie wiedziałem kto jest mistrzem! Dlatego widziałbym Wade'a z pasem WH ale 1.Nie z tak drętwo prowadzonym Gimmickiem 2.Lepsze feudy.

Posiadacze pasa US i IC nie mają jak sie wykazać, ponieważ te pasy są tylko nic nie znaczącą błyskotką, nie dostają oni żadnych segmentów na podbudowe, a walki na ppv (jak już są na ppv bo czasami i z tym było ciężko) o te pasy są najczęściej zapowiadane w ostatniej chwili i to jeszcze na wwe.com lub jako "świetny bonus" już na samej gali.

Ostatni dobry program o pas midcardowy jaki pamiętam (moge sie mylić..) to Y2J vs Rey w 2009, ale też zawodnicy byli inni to i coś z tego wyszło. Prawdziwy test przychodzi dopiero z tym głównym pasem kiedy dostaje sie chociaż jakiś feud.

Może ktoś mi podpowie który mistrz midcardowy w ostatnich latach miał jakiś pamiętny segment lub walke (na siłe można wcisnąć Cesaro ale tylko za to jak go bookowali... co już zepsuli 8) i muszą go budować na nowo)

Może ktoś mi podpowie który mistrz midcardowy w ostatnich latach miał jakiś pamiętny segment lub walke (na siłe można wcisnąć Cesaro ale tylko za to jak go bookowali... co już zepsuli i muszą go budować na nowo)

Można tu na siłę wepchnąć takiego Rydera który z pasem US brał udział w głównych feudach federacji (Cena vs Kane i mały udział w Cena vs Awesome Truth) no i jeszcze dostawał sporo segmentów :P