Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. Attitude
    Attitude opublikował(a) temat w Rezultaty
    Nazwa gali:AEW Dynamite #354 Data:15.07.2026 Typ:TV-Show Lokalizacja:Boston, Massachusetts, USA Arena:MGM Music Hall At Fenway Format:Live Platforma:TBS Komentarz:Excalibur, Taz, Tony Schiavone & Don Callis Karta: Wyniki: Spoiler Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  2. IIL
    IIL opublikował(a) temat w Ogłoszenia
    Od dawna nie podobało mi się to, że najważniejsze treści na forum upchane były w max dwóch działach: Dyskusje i Wydarzenia. W dyskusjach tematy zbiorcze dla tygodniówek itd zlewały się ze sobą i ciężko tam było cokolwiek znaleźć. Stali bywalcy się do tego już zapewne przyzwyczaili, ale patrząc z boku wyglądało to mało atrakcyjnie i panował tam spory nieporządek. Nowy podział: Dyskusje - miejsce na ogólne tematy. World Wrestling Entertainment - megatematy weekly shows + PLE z Wydarzeń i cały kontent o WWE. All Elite Wrestling - jak wyżej. Independent Zone - tutaj miałem sporą zagwozdkę jak to zorganizować. TNA i ROH może średnio pasują jako subfora pod "sceną niezależną", ale trzeba było je jakoś odizolować (mają dużo archiwalnej treści, więc warto było to uporządkować). Japonię chciałem wyciągnąć do osobnego, ale na razie zostaje połączona z działem. Dział Wydarzenia został usunięty. To gruba zmiana i sam od wielu lat też przywykłem do wcześniejszego stanu rzeczy, ale myślę, że warto popróbować nowych rozwiązań. Jestem otwarty na sugestie, itd. Wszystko można w każdej chwili przeorganizować.
  3. IIL
    Chciałem poruszyć temat, który od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie – wady i zalety dzisiejszego pro wrestlingu w porównaniu do tego, co było 15-25 lat temu. Wiele rzeczy poszło zdecydowanie do przodu, ale sporo też straciliśmy po drodze... Na dobry początek: Zaleta: Lepszy dostęp – nie musimy już polować na VHS-y, nagrywać z satelity czy ściągać wolnym łączem z torrentów. Streamy, Netflix, MyAEW, tony materiałów na YouTube itd sprawiają, że praktycznie wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wada: Mniej kayfabe – prawie wszyscy są "przyjaciółmi" za kulisami, wszystko wycieka do internetu, a wrestlerzy sami psują gimmicki na social mediach. Chyba tylko MJF trzyma fason cały czas. Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami
  4. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Majesty temat w World Wrestling Entertainment
    Prawda. Turniej w zasadzie został ośmieszony, bo wygrywający Oba i tak wolał walczyć z Lesnarem, niż skorzystać ze swojej szansy, mimo że ją wywalczył. Głupkowate. Skoro od początku rzeczywiście planowano walkę Seth vs. Roman to mogli dać wygrać Rollinsowi turniej, a Femiemu mógł wtedy w wygranej przeszkodzić Lesnar i walka Femi vs. Lesnar 3 i tak byłaby grana. Szkoda, że już po balu, bo tak naprawdę obie przedstawione przez Ciebie wersje są lepsze od tego, co ostatecznie wybrano. Zobaczymy. WWE trochę samo się teraz zakiwało w tym momencie. SummerSlam, czyli najważniejsza gala lata dla WWE. Idealny moment, żeby Femi zawalczył o złoto. Jeżeli tak bardzo chcieli utrzymać Romana przy pasie, to można było przecież to rozegrać jakoś inaczej, chociażby tak, jak zasugerowałeś wyżej. Femi to taki gotowy produkt, że naprawdę chcę wierzyć, że jedynym powodem, dla którego poświęcono właśnie teraz tę szansę i odłożono ją na bok to WrestleMania moment, gdzie dopiero tam dostaniemy stracie Roman vs. Oba z wygraną tego drugiego. Sporo jednak tego czasu zostało i jest to ryzykowny krok. Jeszcze wiele może się zmienić. Tak czy inaczej, na dziś nie podoba mi się to, co wymyśliło WWE. Czas pokaże, czy wyjdą z tej sytuacji z twarzą w najbliższych miesiącach.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylko jak rozwiązać motyw kasowania walizki na obecnych mistrzach? bo raczej nie wyobrażam sobie że np: Seth Rollins walczy w walce 1vs1 z Bryanem ale przegrywa i nie może się ocknąć a reszty The Shield nie widać, wpada 2 gości z walizką i co wtedy

Ale zauważ, że The Shield ma często walki w tag-teamach, czy to 2na2 czy 3na3. Tak np. po walce Bryana, Ortona i mistrzów RK'NO niszczy The Shield i panowie MitB inkasują.

213673226251bcc6644434c.png

• Odpowiedzi 266
  • Wyświetleń 77,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tylko jak rozwiązać motyw kasowania walizki na obecnych mistrzach? bo raczej nie wyobrażam sobie że np: Seth Rollins walczy w walce 1vs1 z Bryanem ale przegrywa i nie może się ocknąć a reszty The Shield nie widać, wpada 2 gości z walizką i co wtedy

Ale zauważ, że The Shield ma często walki w tag-teamach, czy to 2na2 czy 3na3. Tak np. po walce Bryana, Ortona i mistrzów RK'NO niszczy The Shield i panowie MitB inkasują.

To tylko przykład, 1:0 dla ciebie ale teraz mam pytanie: A co jeżeli byliby to The Usos lub inny dwu osobowy tag-team nie związane z rzadną "stajnią"? bo jak na razie to Tarcza jest jedynym od dawna tag-teamem któremu walki 1vs1 przypadają raz na ruski rok.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Opublikowano

To tylko przykład, 1:0 dla ciebie ale teraz mam pytanie: A co jeżeli byliby to The Usos lub inny dwu osobowy tag-team nie związane z rzadną "stajnią"? bo jak na razie to Tarcza jest jedynym od dawna tag-teamem któremu walki 1vs1 przypadają raz na ruski rok.

Że Shield walczą 1 vs. 1 raz na rok??? Ja Ci znajdę z 8 walk w samym czerwcu...

Opublikowano

Że w czerwcu walczyli dużo 1vs1 to akurat prawda (Niesamowita walka Seth vs Bryan :D) ale od czerwca do listopada 2012 jeżeli się przyjrzeć to mamy tam głównie walki 3vs3.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Opublikowano

Że w czerwcu walczyli dużo 1vs1 to akurat prawda (Niesamowita walka Seth vs Bryan :D) ale od czerwca do listopada 2012 jeżeli się przyjrzeć to mamy tam głównie walki 3vs3.

No nie powiedziałbym. Na początku walczyli 3 vs. 3. Ale od jakiegoś czasu nie raz walczyli 1 vs. 1 (bodajże od walki Ambrose vs. Undertaker z marca)

Opublikowano
(bodajże od walki Ambrose vs. Undertaker z marca)

raczej z końcówki kwietnia.

Opublikowano
(bodajże od walki Ambrose vs. Undertaker z marca)

raczej z końcówki kwietnia.

To było po WM-ce? A no tak... przecie Taker w tym roku nie zniknął od razu z TV... ale fail. No ale dwa miesiące a trzy tygodnie to jest różnica jednak :)

PS Na przyszłość nie poprawiaj "zielonych", bo może się to skończyć banem :D

Opublikowano
Paul_Heyman, na pewno, tym bardziej, że status moda Booking Zone jest bardzo mocny i za byle pyskówkę, czy poprawienie można skleić bana :)
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!
Opublikowano
Paul_Heyman, na pewno, tym bardziej, że status moda Booking Zone jest bardzo mocny i za byle pyskówkę, czy poprawienie można skleić bana :)

Nie zrozumiałeś co miałem na myśli. A ostrzeżenie dla cb było uzasadnine. i tak ci już raz odpuściłęm wcześniej.

Koniec dyskusji. To tematg o MitB a nie off-topic

Opublikowano
Jak widzicie obecność RVD na gali? Czyżby początek feudu z może którymś z klientów Heymana, czy Ladder Match?
Opublikowano
To ja wrócę do tematu gali MitB.

Nie wiem jak wy, ale ja osobiście chciałbym zobaczyć Money in the Bank ladder match for the WWE Divas Championship contract. Wiem, że ta walka nie porywałaby może tak jak pozostałe starcia o walizki, ale to byłoby zawsze jakaś odskocznia i coś ciekawego ujrzeć obijające się divy o różową walizkę money in the bank

A może o pasy Tag Team?

Dać 4 drużyny walczące o walizkę, jak fajnie by to wyglądało jakby obaj kasowali walizki

Wszystkie te pomysły są ciekawe, ale tylko jako jednorazowe starcie, odmiana od standardowych Money in the Ban matchy. WWE nie ma za bardzo powodów, by takie pojedynki rozpisywać, co do Ladder matchu o walizkę Div, byłaby to kolejna runda kobiecych starć między WWe a TNA (jak wiadomo zapowiedziano takowe starcie między Taryn a Gail Kim), ciekawszym dla mnie wydarzeniem byłby kilkuosobowy pojedynek z tytułem Divas na szali, nie mogę sobie wyobrazić przykładowej Bellaski kasującej rózową walizkę na AJ, to tak jakby Mick Foley wpadal z bliżej nieokreślonym narzędziem, które wykorzystuje i obijając bezbronnego Santino odbiera mu jego skarpetę - Cobrę. :sad:

Co do tytułów Tag Teams nie mam wizji, jak taki cash-in miałby wyglądać - jeden team obity, wpada drugi z walizką (a może dwiema) i mamy normalny TT match? Trochę to naciągane.

Moim zdaniem jakimś w miarę sensownym trzecim Ladder matchem byłby pojedynek o pretendenta do jednego z srebrnych tytułów (IC/US), gdzie skład byłby złożony z rzadko pojawiających się, niedocenianych zawodników, lub nawet członków NXT, według mnie idealny pojedynek na pre-show, a dla zwycięzcy mid-cardowy pas byłby na pewno dobrym startem w "zawodowej" karierze juniora.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Opublikowano
Moim zdaniem jakimś w miarę sensownym trzecim Ladder matchem byłby pojedynek o pretendenta do jednego z srebrnych tytułów (IC/US), gdzie skład byłby złożony z rzadko pojawiających się, niedocenianych zawodników, lub nawet członków NXT, według mnie idealny pojedynek na pre-show, a dla zwycięzcy mid-cardowy pas byłby na pewno dobrym startem w "zawodowej" karierze juniora.

Czyli jobberlandia dostaje swoje MitB tak? Bo inaczej nie rozumię jaki miałaby ta walka sens. O walizkę na WH lub WWE title walczą zazwyczaj upper-cartowcy, bo ma to być dla nich szansa na przebicie się. Dlatego o walizkę na IC/US title (może taka wspólna, na którykolwiek z tych pasów?) powinni walczyć zawodnicy pokroju. Alexa Riley'a, 3MB, Prime Players, Tonk of funks, Gabriel czy Ezekiel Jackson... teraz mi powiedźcie, który zasłużył choćby na pas IC/US poza Justinem?

Opublikowano

Czyli jobberlandia dostaje swoje MitB tak? Bo inaczej nie rozumię jaki miałaby ta walka sens. O walizkę na WH lub WWE title walczą zazwyczaj upper-cartowcy, bo ma to być dla nich szansa na przebicie się. Dlatego o walizkę na IC/US title (może taka wspólna, na którykolwiek z tych pasów?) powinni walczyć zawodnicy pokroju. Alexa Riley'a, 3MB, Prime Players, Tonk of funks, Gabriel czy Ezekiel Jackson... teraz mi powiedźcie, który zasłużył choćby na pas IC/US poza Justinem?

Żaden z nich (nawet Gabriel). Natomiast ja bym poszedł trochę w inną stronę i jak już kogoś wsadzać do Ladder matchu to ludzi z NXT. Zrobić tam jakiś turniej eliminacyjny (teraz to już za późno, ale za rok to by można było). Zwycięzca może wyzwać mistrza IC/US o walkę o pas, na dowolnym PPV. Myślę, że to by w wielu przypadkach rozwiązało problem - kogo w debiucie może pokonać, żeby z drugiej strony tamten niewiele stracił, a debiut miał jakiekolwiek "pierdolnięcie". Nie ma sensu dawać szans jobberom, bo jeszcze szybciej ten pas stracą niż go zdobyli.

Co do RVD to wydaje mi się, że na samym PPV dostanie rolę Kofiego a dopiero na następnym RAW, czy kiedy tam się pojawi to dostanie jakiś feud.

Opublikowano

Serio? Zachowujesz się jak pępek świata i traktujesz wszystkich jakby twój piedestał znajdował się minimum na poziomie dziesiątego piętra. Przecież reszta to plebs, a szpicu to szlachta, nie?

Wracając do tematu gali i nawiązując do poprzednich wpisów:

Walka o walizkę div i pasów tag teamów po prostu nie ma sensu. O ile u div byłby roster nawet i z 2010 roku (nie mówię o latach wcześniejszych, gdzie dominowały Stratus czy Lita) to miałoby to jakikolwiek sens. Ale z tym rosterem, gdzie wybijają się trzy divy? Absolutne nie.

W dywizji tag teamów to jeszcze bardziej nie ma sensu. O ile można się tak wypowiedzieć. Bo co? Tacy Usosi zdobywają walizkę i po trzech miesiącach zaczynają się kłócić i rozpada się tag team. Really? A potem wpada jeden z tag team partnerem i realizuje walizkę, a następnie wpada drugi Uso i robi to samo? Nope.

Co do RVD - feud albo z którymś z ludzi Heymana (lepiej z Perfectem Jr.) albo z Ambrosem lub ogólnie Shield.

116218737055c51bc30a173.jpg

Opublikowano
Wracając do tematu gali i nawiązując do poprzednich wpisów:

Walka o walizkę div i pasów tag teamów po prostu nie ma sensu. O ile u div byłby roster nawet i z 2010 roku (nie mówię o latach wcześniejszych, gdzie dominowały Stratus czy Lita) to miałoby to jakikolwiek sens. Ale z tym rosterem, gdzie wybijają się trzy divy? Absolutne nie.

W dywizji tag teamów to jeszcze bardziej nie ma sensu. O ile można się tak wypowiedzieć. Bo co? Tacy Usosi zdobywają walizkę i po trzech miesiącach zaczynają się kłócić i rozpada się tag team. Really? A potem wpada jeden z tag team partnerem i realizuje walizkę, a następnie wpada drugi Uso i robi to samo? Nope.

Co do RVD - feud albo z którymś z ludzi Heymana (lepiej z Perfectem Jr.) albo z Ambrosem lub ogólnie Shield.

Jestem podobnego zdania jeśli chodzi o teamy. Trochę nad tym myślałem i stwierdzam, że jest to ogólny bezsens. Jeśli chodzi o divy, to wcale moim zdaniem taka walka mogłaby być niezła, ale tylko na 6-7 minut. RVD pewnie wróci jako face i dostanie kogoś tam. Nie będę zaskczony jeśli w przypadku kiedy nie powróci Rey Mysterio to Rob dostanie walkę o pas USA.

Wracając jeszcze do walizek. Nie skreślałbym opcji takich jak Sheamus/Orton. Wiadomo nie od dziś, że walizkę RAW dostają zazwyczaj Main-Eventerzy. A to czy chceilibyśmy tego to inna sprawa... :(