Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2013 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Cesaro jest słaby na walizkę? a Berrett już nie?

Chyba oglądamy inną federacje haha...

Porównaj sobie title run Cesaro z pasem USA a ostatni run anglika...

Widzisz różnice?

Zresztą przypomnij mi jakiś jego porządny run bo nie mogę sobie żadnego przypomnieć...

Poza mocnym wejściem nic później nie pokazał, i on ma dzierżyć główny pas???

Jak dla mnie faworytem do niebieskiej walizki jest Sandow. No chyba że CC, ale on może zostać predendentem do pasa bez walizki więc to bez sensu.

W odwodzie zostają Cesaro i Swagger.

Od momentu stworzenia dwóch osobnym walizek jedną zgarnia któś nowy, a drugą wypromowana gwiazda. I ta wypromowana gwiazda zgarnie czerwoną walizkę, ale musimy poczekać na ogłoszenie składu walk żeby wskazać konkretną osobę.

Cesaro miał bardzo dobry run bo mial zajebisty gimnick anty-amerykanina. Barrett miał dobry gimnick, ale chujowo go wykorzystywano. Wade ma 100-razy lepsze mic-skille od Cesaro, a w ringu aż tak zły nie jest.

Jeszcze jedną osobę brał bym pod uwagę - Curtis Axel. Mimo, że posiada pas IC to ja jednak czuję, że może tą walizkę zdobyć.

Natomiast nie wydaje mi się, żeby ktoś z Shield zdobył walizkę. Seth i Roma mają feudować z Brathers of Destruction a Ambrose z Mysteriem po powrocie Rey'a.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

17

• TakerFanKrk

12

• Qba5000

12

• Croos

12

Top użytkownicy w tym temacie

Zapytam jeszcze raz:

Orientuje się ktoś jak będzie wyglądała walka o czerwoną walizkę ? Czy dalej będą mogli w niej uczestniczyć tylko byli mistrzowie ?

Zapytam jeszcze raz:

Orientuje się ktoś jak będzie wyglądała walka o czerwoną walizkę ? Czy dalej będą mogli w niej uczestniczyć tylko byli mistrzowie ?

A myślisz że na forum mamy jasnowidzów? jesteśmy świeżo po jednej gali PPV więc o MitB wiadomo tyle że będzie tam Cena vs Henry i powróci RVD, radzę się uzbroić w cierpliwość, za tydzień lub dwa na pewno wszystko będzie wiadomo.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

• Urządzenie:  Windows

Zacznijmy od tego, że Money in the Bank to moja ulubiona gala w roku. Spodziewam się więc po niej sporo, tyle, żeby chociaż dorównała PPV sprzed roku.

Pomysł na walkę Ceny z Markiem uważam za udany. Osobiście wolałbym jednak pojedynek Johna z Bryanem, ale mam raczej pewność, że do takowego dojdzie, biorąc pod uwagę ostatnie newsy. Wyniku meczu nie umiem przewidzieć (co jest dodatkowym plusem); John niby powinien to wygrać, żeby powalczyć z Danielem o mistrzostwo, ale, jak to napisał HudsonMaverick - Henry może dostać pas na koniec swojej kariery, tym bardziej, że jako słabego mistrza go nie widzę (a jakby się prezentował z pasem...). Ogólnie więc na walkę o pas czekam, także ze względu na przewidywany poziom ringowy.

Co do walizek: prawdopodobnie jedną z nich wygra Cesaro. Kto drugą? Nie wiem, w każdym razie MitB ladder matche to coś przyjemnego dla oka, i wcale nie będę rozpaczał, jeśli wygra ktoś słaby.

Wstępnie czekam na galę, zobaczymy, co będzie potem :-)

44775659151dfd1ab60abe.jpg

@Tatanka:

Równie dobrze mogą zrobić tak, że Bryan zdobędzie walizkę MitB, walkę wygra Henry, Bryan zainkasuje walizkę, a Henry zakończy karierę bez korzystania z rewanżu. Wtedy będzie Cena i Bryan na SS.

Z całym szacunkiem dla Claudio Castagnoliego ze sceny niezależnej, życzę Cesaro aby nie zdobył walizki na Mitb. Jeszcze nie teraz. Pomimo tego title runu którym tak wiele osób jarało się, nie ma on odpowiednich atrybutów aby awansować. Pomimo świetnego ring-skilla bardzo cienko sprzedaje się w walkach. Oczywiście pod względem technicznym pozytywnie zaskakuje aczkolwiek te jego miny, "wykręcanie" głowy przed neutralizerem czy masa innych zagrań nie generują odpowiednich reakcji. Może słowo "nudny", które wywołało ostatnio kontrowersje jest zbyt mocne, ale z pewnością "nie przyciągający uwagi" już tutaj pasuje. W moim odczuciu to cienkie zdolności adaptacyjne są sprawką wymienianego non stop poprawianego gimmicku i tak jak na scenie niezależnej CC był znośny, tak WWE'wowski Antonio jest do opchnięcia widowni dosyć ciężki.

Moje typy do walizki to Sandał, Big E. Chyba że jeszcze powróci Fandango na którego moda się skończyła i jedynie walizka bądź odpowiedni program (na który niestety przy aktualnej rozpisce nie może liczyć) może jeszcze uratować mu dupę.

Spuszczanie się nad Cesaro jest troche na wyrost, bo dla mnie nic wielkiego nie pokazał, ok workerem jest dobrym, ale to wszystko nie miał nawet poważniejszego programu z pasem US, żeby możnaby go sprawdzić. Chociaż wiadomo jak to jest z walizkami, że dostaja je ci którzy aktualnie moga jobbować. Myślę jednak, że jakis tzw jobber może dostać walizke niebieskich patrz Cesaro, Sandow, Rhodes. Jednak na Raw już tak nie jest patrząc na choćby ostatnie dwa lata gdzie wygrywał Del Rio i Cena. W tym roku w tym miejscu widze Rybacka

Moim zdaniem największe szanse na zgarnięcie niebieskiej walizki ma Cesaro. Po chwilowym jobbowaniu wraca na właściwe tory, dostał solidnego managera i partnera, w miesiąc można go jeszcze podbudować, by był wiarygodnym pretendentem do WH title, drugą opcją jaką widzę jest Sandow, w którego wreszcie zainwestoewano na PPV, nie wyszedł tam na popierdółkę, gdyby to on zgarnął niebieską walizkę, nie miałbym nic przeciwko.

Za to kompletnie nie wiem, co z shotem na WWE title, zostają członkowie Shield, ale czy aby nie za wcześnie tak promowac Ambrose'a, który ma chyba największe szanse? Po za nim żadne nazwisko nie przychodzi mi do głowy, oby nie był to ktoś pokroju Rybacka, czy Ortona, tzn. obecni main eventerzy, którzy moga w każdej chwili zgarnąć tytul bez walizki, dla Fandango czy Big E'go jeszcze za wcześnie na którykolwiek z tytułów, za to Christian...zawsze w MitB matchach był tym drugim, który spadał na matę ostatni, głośno było o jakimś dużym programie dla CC, kto wie, jego także bym nie skreślał, ale biorę pod uwagę tylko WH title briefcase.

Równie dobrze mogą zrobić tak, że Bryan zdobędzie walizkę MitB, walkę wygra Henry, Bryan zainkasuje walizkę, a Henry zakończy karierę bez korzystania z rewanżu. Wtedy będzie Cena i Bryan na SS.

Rozwiązywałoby to wszystkie niejasności i odpowiednio łączyło cały story w całość, boli mnie jednak pomysł kolejnego zwycięstwa Bryana z pomocą walizki, przecież może on dojść do title shota bez niej, wystarczy przykładowe pokonanie Ortona na MitB.

DeanAmbrose napisał/a: Zapytam jeszcze raz:

A myślisz że na forum mamy jasnowidzów? jesteśmy świeżo po jednej gali PPV więc o MitB wiadomo tyle że będzie tam Cena vs Henry i powróci RVD, radzę się uzbroić w cierpliwość, za tydzień lub dwa na pewno wszystko będzie wiadomo.

Dokładnie tak, moim zdaniem forma walki z przed roku, gdzie mogli brac udział tylko byli mistrzowie, była jednorazowym pomysłem, tak jak jest to np. z Elimination Chamber matchami, gdzie raz mamy title match, innym razem na szali jest #1. Contender's spot. Oczywiście lepiej jest mieć w pojedynku 8 przyszłościowych zawodników, niż 4-5 wypalonych gwiazd, a obecny roster WWE pozwala na obsadzenie obu MitB bardzo bogato.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

A ja chciałem się odnieść do MITB Matchy. W ostatnich latach po prostu, aż się czekało kiedy dany zawodnik zdobędzie walizkę (Daniel Bryan, Ziggler, Swagger, Del Rio, wszyscy byli na fali). Natomiast w tym roku? Nie widzę nikogo kto mógłby zgarnąć walizkę (a nie był już mistrzem) i pasowałby na przyszłego WWE/World Heavyweight Championa. Sandow? Który ostatnio jest nudny jak flaki z olejem, Rhodes? W ostatnim czasie spadł do pozycji jobbera, a jeszcze rok temu każdy chciał, żeby to Ziggler lub Cody sięgnął po walizkę. Oprócz nich mamy jeszcze właśnie np. Antonio Cesaro, jednak jak dla mnie Szwajcar nie jest jeszcze gotowy na walizkę i w ostatnim czasie przez trochę gorsze prowadzenie jego postaci, tak jak już to ktoś pisał "przestał przyciągać uwagę". No bo czy ktoś w obecnej chwili wyobraża sobie takiego Sandowa jako World Championa? Tak wiem, że walizka ma wypromować zawodnika i to się może zmienić, ale tak czy siak po prostu gościa nie trawie. Czasami zabłyśnie jakimś promem, ale w ringu niestety nie porywa, a z tymi promami i tak różnie bywa. Jak dla mnie na obecną chwilę mam tylko dwa typy, a mianowicie: Fandango (którym zainteresowanie ostatnio spadło), oraz Curtis Axel. Tyle czy nie byłoby to za szybko dawanie młodemu Perfectowi walizki chwile po przejęciu przez niego IC Title, który tak na prawdę póki co promuje go, a nie on pas? W sumie w WWE wszystko jest możliwe, póki co nie znamy jeszcze uczestników MITB Matchu, ale na pewno nie chciałbym zobaczyć Zigglera czy Bryana ponownie sięgających po walizkę. Obaj mieli już swoje momenty, obaj są na fali i title shota mogą dostać prawde mówiąc z dupy i WWE dobrze o tym wie, jednak boję się, że i tak pójdą na łatwiznę i ktoś z dwójki Bryan/Ziggler otrzyma w prezencie jeszcze raz walizkę. W sumie WWE co raz częściej pokazuje, że brak im jaj i nie potrafią od tak zbudować jakiegoś solidnego Main Eventera a muszą iść po łatwiźnie jak np. dawanie komuś dwa razy walizki.

A może... Punk? Nikt nie pomyślał o takim rozwiązaniu? Tak wiem, Philip może dostać title shot i bez tego. Ale...Możnaby wplątać w story między nim a Lesnarem Axela. Potem Curtis dostaje miejsce w walce, więc Punk również chce dołączyć, ale tylko po to żeby utrzeć nosa Heymanowi. Potem na SS Punk vs. Lesnar gdzie mamy mega walkę, zakończoną przez to, że obydwaj tracą przytomność i mamy remis. Punk jest wypromowany, zdobywa pas i wszyscy są zadowoleni.

Co do niebieskiej walizki to ja tu widzę Kofi'ego... :D Nie no oczywiście żartuję. Tu, jak dla mnie, nie ma wątpliwości kto powinien zdjąć kontrakt. Jest to oczywiście Capitan Charisma- Christian! Wiadomo, jest niezły, a do tego jeśli już idziemy tym tropem, który wyznaczacie do walki o pas to CC też szykuje się raczej do zakończenia kariery.

Jednak jak znam WWE to walizki zdejmą Swagger i Miz/Barrett.

Ja swoje oba typy mam upatrzone od dawna.Do niebieskiej walizki upatruję jobbujący ostatnio faworyt z poprzedniego roku - Cody Rhodes.Wydaję się, że jest jednym, którzy najbardziej na to zasługują od dawna.

Do czerwonego brandu - Antonio Cesaro. Chcę jego walki na Survivor Series z Bryanem o pas WWE.Mam nadzieje, że moja wizja się spełni :D

Co do walki o WWE Title - Mark Henry powinien wygrać. Jeśli federacja zrobi inaczej, bedzie to po prostu głupie.

Ja swoje oba typy mam upatrzone od dawna.Do niebieskiej walizki upatruję jobbujący ostatnio faworyt z poprzedniego roku - Cody Rhodes.Wydaję się, że jest jednym, którzy najbardziej na to zasługują od dawna.

Zasługiwanie jedną drogą a obecna dyspozycja danego zawodnika drugą drogą. Po bardzo dobrym mistrzy IC sprzed 2 lat pozostał tylko ślad i Cody stacza się po równi pochyłej. Od 3 lat mówiło się o nim jako potencjalnym zwycięscy jednej z walizke ale upatrywanie go w gronie faworytów w tym roku to spora przesada. Mówienie o nim jako o zwycięscy walizki to tak samo jak twierdzenie, że Ryder może coś osiągnąć. Obaj są na takim samym poziomie. Mimo, że WWE może nas zaskoczyć swoim wyborem to nie wierze, że sięgnął po aż tak głębokie rezerwy.

Do czerwonego brandu - Antonio Cesaro. Chcę jego walki na Survivor Series z Bryanem o pas WWE.Mam nadzieje, że moja wizja się spełni

To można równie dobrze podczepić pod fantasy booking. Jeżeli Cesaro nie jest gotowy na niebieską walizkę to tym bardziej wątpie, że rzucą go na główny pas. Dla takiej osoby jak Cesaro w obecnej sytuacji byłoby to baardzo duża próba możliwości. Nie twierdze, że nie chciałbym takiego rozwiązania ale napewno nie teraz.

• Urządzenie:  Windows

Do czerwonego brandu - Antonio Cesaro. Chcę jego walki na Survivor Series z Bryanem o pas WWE.Mam nadzieje, że moja wizja się spełni

To można równie dobrze podczepić pod fantasy booking.

Nie zgadzam się. Jeżeli ktoś napisałby o walce Cesaro z Bryanem i zdobyciu przez niego walizki jeszcze parę tygodni temu, to rzeczywiście, byłby to fantasy booking. Jednak WWE zrobiło później najlepsze, co można było zrobić - podczepiło Antonio pod Zeba Coltera. Uważam, że ten człowiek jest w stanie wypromować Szwajcara tak, ażeby spokojnie zdjął kontrakt na lipcowej gali. Zresztą, gdyby Swagger powrócił w lutym bez menagera, na pewno nie dostałby walki na Wrestlemanii o jeden z głównych pasów. Wrócił jednak z Colterem, któremu federacja dała kredyt zaufania co do odpowiedniego wypromowania swojego klienta i jego amerykańskiego gimmicku. Mimo zdarzenia z przekroczeniem prędkości przez Jacka, Zeb podołał swoim zadaniom. Federacja na pewno to doceniła, i pozwoliła mu uwiarygodnić jeszcze Cesaro. A jeśli Antonio nie zrobi tego, co Jack Swagger, to uda mu się spokojnie zdobyć walizkę i zawalczyć na PPV z Bryanem. Życzę powodzenia Szwajcarowi .

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Tak tylko kto powiedział, że Bryan musi wygrać WWE Championship?! To o czym Wy dyskutujecie to Fantasty Booking, bo na razie nie jest wcale pewne, że Daniel musi wygrać główne złoto federacji mimo, że bardzo mu tego życzę, to jednak nie oszukujmy się, to jest WWE. Tu najpierw szansę dostają wrestlerzy postury Rybacka (patrz przykład Masona Ryana z NXT), a dopiero później ludzie którzy są naprawdę dobrzy w tym co robią, a Bryan jest według mnie najlepszy. Dlatego dla mnie nie ma co się łudzić na walkę Bryan vs Cesaro o WWE Championship, bo to przy obecnej sytuacji obu panów jest po prostu nierealne i nie ma co sobie robić żmudnej nadziei na tę walkę, bo jestem prawie pewny że Antek niestety nie ściągnie walizki.

Ja też pobawię się w Fantasty Booking i zaproponuję Zigglera, który mógłby ściągnąć walizkę, ale czerwonego brandu, a międzyczasie Bryan wygrałby WWE Title i mamy Dream Match na którąś z gal PPV. Co wy na to?! :D

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Ja też pobawię się w Fantasty Booking i zaproponuję Zigglera, który mógłby ściągnąć walizkę, ale czerwonego brandu, a międzyczasie Bryan wygrałby WWE Title i mamy Dream Match na którąś z gal PPV. Co wy na to?

Taka walka byłaby napewno bardzo dobra, niestety póki co nie ma na nią szans. Ziggler dopiero co przeszedł faceturn, i wydaję mi się, że dopiero teraz zacznie się jego prawdziwe "main eventerowanie". Prawdopodobnie na SummerSlam zgarnie ponownie pas niebieskiego brandu, a niewykluczone, że w tym samym czasie Bryan sięgnie po złoto z RAW.

1161423919541b3db89050d.jpg