Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Zanurzanie się w szaleństwie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Promo, które puszczane jest na kanale AWF TV.

(Obraz wygląda tak, jakby był kręcony przy użyci zwykłej kamery video. Widzimy jakiś pokój, którego ściany są ozdobione różnymi napisami. Widzimy duży wyryty napis: Odebrano mi radość, odebrano marzenia, pozostawiono nienawiść… do samego siebie. Na innej części ściany widnieje napis: Wyzwolić się od cierpienia, wstydu i odrzucenia, odnaleźć wyzwolenie. Widać o wiele więcej różnych napisów, lecz obiektyw kamery robi nagły obrót i zatrzymuje się na siedzącej na podłodze postaci. Znoszone dżinsy, koszulka z logiem Nirvany i twarz przesłonięta częściowo przez opadające długie brązowe włosy składają się na jej aparycje. Wiadomo kim ów postać jest – udręczonym grungerem, imię jej Vaclav. Vaclav spogląda w kamerę, obojętnym wzrokiem.)

Vaclav: Od najdawniejszych dni ludzie próbowali posegregować wszystko według swoich norm. W wyniku tego procesu niektórzy zostali uznani za pod ludzi, niektórzy za szaleńców, niektórzy za zupełnie niepotrzebnych społeczeństwu. Tych wszystkich, którzy zostali zepchnięci za margines społeczny czekało zamknięcie w różnych ośrodkach odosobnienia, gdyż społeczeństwo nie chciało patrzeć na swe ofiary, które były odbiciem jego niedociągnięć i złych decyzji. To właśnie brak tolerancji i zrozumienia były murami labiryntu depresji i nienawiści, w którym kluczyłem przez całe moje marne życie. Z kolejnym krokiem, kolejnym zakrętem miałem nadzieje na znalezienie wyjścia, lecz mym oczom ukazywały się następne zakręty, następne niezliczone korytarze. I oto w końcu odnalazłem wyjście – duże wrota, które były zamknięte. Pomimo licznych prób otwarcia pozostały niewzruszone, nie drgnęły ani o cal. Gdy rozpacz i wściekłość ogarnęły mną zupełnie zacząłem uderzać w nie z całych sił. Z każdym uderzeniem me ciało opadało w dół, aż w końcu klęcząc pchnąłem je ostatkiem sił. Głębokie skrzypnięcie było dźwiękiem mego sukcesu, lecz także porażki. Okazało się bowiem, ze otworzyłem wrota szaleństwa, za którymi ukazała mi się droga tak samo trudna, jak ta którą podążałem, droga pełna przemocy, brutalności i cierpienia. I oto niczym mityczny Syzyf, zaczynam swą tułaczkę od nowa, zamknięty w kręgu udręki, z którego pragnę odnaleźć wyzwolenie. Czy jesteś gotów przekroczyć wrota szaleństwa? Czy jesteś w stanie pójść za mną, by odnaleźć wolność od bólu? Jeśli tak, to wskaże ci kierunek, I’ll show you the way to hell!

(Następuje zmiana kadru. Na czarnym ekranie pojawiają się białe litery, które zdają się być światłem latarni w mroku nocy. Składają się na napis: Chodź ze mną… (zmiana napisu) drogą wiodącą do wyzwolenia… (zmiana liter) której początek znajduje się za… (Litery znikają, pojawia się obraz wielkich, gotyckich wrót, które rozwierają się z skrzypnięciem i wyłaniają się z nich czerwono krwiste litery) Wrotami szaleństwa. (Litery zaczynają falować i znikają. Ekran pozostaje czarny.)

(Widzimy arenę, która znajduje się w wewnątrz Olsztyńskiej hali. Jest ona wypełniona po brzegi, gdyż jest to dziesiąty, jubileuszowy Outbreak, a do tego karta jest naprawdę znakomita. Kamera ukazuje nam podekscytowanych fanów, którzy generują cheer, a nawet przynieśli dowody swojej aktywności, czyli znane na całym świecie transparenty. Oto część z nich: „Scyther to dobry chłop, bo pije tyle ile ja” „Na co nam tu się Kraven panoszy?” „A na co tu siedzi cala ta żółta zaraza?” „Vaclavowi umarł chomik!” „Big Bad Bear jest sprytniejszy, niż przeciętny niedźwiedź!” „Psycho, pamiętaj – zażywasz, przegrywasz!” „Bubba is back! Bubba is back!” „Chris Attitude nadzieją narodu!” „Jupiter wróć!” „Itchy – dab- ju” No i w końcu kamera zagląda tam, gdzie zwykle – czyli na stanowisko komentatorskie. A tam, jak zwykle trwają na swych posterunkach, Double M i The Czoło.)

Double M: Witam państwa prosto z Olsztyna, gdzie właśnie rozpoczął się dziesiąty Outbreak! Jest t niezwykły dzień, gdyż…

Czoło(wcinając mu się w słowo): Gdyż nie musimy patrzeć na tego kosmo zombie – Jupitera! Emeryt rencista zdał sobie w końcu sprawę, że już nie nadaje się do walki na ringu!

Double M: Czoło, jesteś naprawdę wstrętny! Wszyscy pamiętają, ze Jupiter doznał na ostatnim Outbreak groźnego wypadku, w wyniku ataku Yamato Konoe! Wielu fanów z troską wyczekuje kolejnych informacji o stanie jego zdrowia i ma nadzieję, że powróci do AWF.

Czoło: Równie dobrze mogliby wierzyć w intelekt i kulturę Leppera! Konoe zrobił to, co należało zrobić od dawna i wysłał Jupozaura do domu starców, gdzie może on zdobyć tytuł mistrzowski w walkach starców na wózkach inwalidzkich!

Double M: Jak zwykle nie masz szacunku da nikogo…

Czoło: Mam! Ale dla tych, którzy na to zasługują, jak Backstabber, Kraven, czy Konoe! To właśnie jeden z tych dwóch ostatnich zostanie nowym Attitude Wrestlig Federation World Heavyweight Championem!

Double M: Najpierw Staszku, to jeden z nich będzie musiał pokonać drugiego w dzisiejszej walce wieczoru, a następnie pokonać Chrisa „More” attitude’a! Dzisiejsza gala jest przystawką, dla dania głównego – Cage Revolution! Zobaczymy dziś 2 xtreme matche i 3 cage matche! Zapowiada się ekscytujące widowisko!

Czoło: Taa, próbka tego, co czeka Bubbę i Attitude’a na PPV – gorzkiej porażki.

(Nagle na arenie przygasają światła i zaczyna grać Nirvana „Endless Nameless”. Surowe gitarowe riffy i ostry, krzykliwy glos Kurta Cobain’a opanowują arenę. Publika generuje porządny cheer, oczekując na przyjście grungera. Theme gra dalej, a go nadal nie widać!)

Double M: Jak widać, Vaclav nie wyzbył się jeszcze swoich nawyków.

Czoło: Daj spokój! Pewnie zbiera całe swe siły, by zwalczyć tremę.

Double M: Jak zwykle gadasz od rzeczy Czoło! To nie pierwsze wystąpienie publiczne Vaclava. Jakoś nigdy nie widziałem, by miał tremę.

Czoło: Bo ty nie dostrzegasz wnętrza ludzi, tak jak ja to robię, swym super przenikliwym wzrokiem!

Double M:…

(W końcu kilka reflektorów skupia się w jednym punkcie – tuż nad jednym z wyjść z areny, ukazując nam opartego na barierkach bezpieczeństwa Vaclava. W ręku trzyma mikrofon. Publika znów daje porządny cheer. Vaclav rozgląda się po arenie i zaczyna speecha.)

Vaclav: Przybyłem, będąc takim, jakim jestem, takim jakiego mnie znacie. Nie zmieniłem swych wartości, ani priorytetów, nie porzuciłem swego celu – odnalezienie wyzwolenia. Jednak coś się w mnie zmieniło, znana wam forma przybrała nowy kształt, lecz nadal pozostała taka sama. Pytacie co się stało, odpowiem wam. Przekroczyłem ostateczne granice, postawiłem pierwszy krok za progiem wrót szaleństwa. Nie sankcjonowana przemoc, której byliście świadkami tydzień temu wdarła się wewnątrz mego umysłu i otworzyła mą świadomość na nowy wymiar żądzy – żądzy zadawania bólu za wszelką cenę. Ponieważ on jest kluczem… do prawdy. Inne uczucia przychodzą, słabną, aż w końcu przemijają, ból zaś jest odczuwalny zawsze. Nie ważne, gdzie pójdę, co zrobię, on zawsze będzie z mną, by upomnieć się o swoją daninę. Widzę kolejny etap mej Odysei cierpienia, którym będzie walka z Itchy’m na Cage Revolution! (całkiem spory cheer publiki).

Double M: Jak widać Vaclav nie może się doczekać swej walk o eXtreme title!

Czoło: Nie tylko on! Ja tez chcę, by ten młodociany popapraniec stracił swój ukochany tytuł!

Vaclav: Lecz podobnie jak Chrystus, który zanim został ukrzyżowany, musiał dojść na Golgotę z swym krzyżem, tak samo ja muszę się zmierzyć jeszcze z jednym przeciwnikiem, zanim podążę dalej drogą szaleństwa wraz z Itchy’m. Dominus (cheer publiki), sądzisz ze znalazłeś odpowiedzi na wszystkie wątpliwości? Sądzisz, że Biblia jest w stanie wskazać ci kierunek ku wyzwoleniu? Zastanów się porządnie, gdyż stawisz czoła człowiekowi, dla którego jakiekolwiek zasady straciły znaczenie już dawno temu. Gdy zapadasz się o otchłani nienawiści, przestajesz respektować swoje człowieczeństwo, tym samym człowieczeństwo innych też traci jakiekolwiek znaczenie W niepamięć odchodzą zasady moralne, nauki nauczycieli, czy przykazania głoszone przez kapłanów. Pozostaje tylko wściekłość, gniew i chęć położenia końca swej męce. Czy jesteś w stanie odrzucić zasady, w które tak głęboko wierzysz? Czy potrafisz zdegradować drugiego człowieka do roli ofiary swojej chęci niesienia udręki? Ja to potrafię, gdyż sam byłem taką ofiarą przez niezliczone sekundy swej egzystencji.

Czoło: A ten znów snuje swoje smutne powiastki. Poszedłby do szatni tego mnicha i pokazał tą jego drogę szaleństwa.

Double M: Pomimo że nie zgadzam się z wszystkim, co Vaclav mówi, to muszę przyznać że jest człowiekiem honoru i nigdy nie poniżył się do tak niecnych zagrywek.

Vaclav: Bo widzisz Dominusie, zmierzymy się w eXtreme Matchu, który jest uosobieniem tego, co w człowieku najgorsze. Odrzucenie reguł, brak szacunku dla drugiej osoby, zaspakajanie żądzy zadawania cierpienia. Bezmyślna przemoc będzie tym, co ci ludzie ujrzą, tym na co czekają! Będziemy jak dwaj rycerze na polu bitwy, zanurzeni w własnej krwi, zepchnięci do ostateczności, chwytający się wszelkiego oręża, jakiego możemy dosięgnąć. Zapomnimy o kodeksie honorowym, który zanika na polu walki, będzie się liczyło tylko jedno: zwycięstwo. Wiem z jaką odrażą słuchasz mych słów, mając zakorzenione w głębi umysłu myśli wielkich, dawnych mistrzów. Ale musisz sobie zdać sprawę, że piasek w klepsydrze dziejów przesypuje się z każdą chwilą, odmieniając oblicze tego świata. I właśnie na istotę tych zmian otworze ci oczy, przy użyciu przemocy, jaką te zmiany z sobą niosą. Dzięki mnie zobaczysz świat na nowo, bądź… oszalejesz, nie mogąc pojąć tych zmian. W końcu przekroczysz wrota szaleństwa, dołączając do mnie, by razem odnaleźć wyzwolenie. Chodź, ze mną… a wskaże ci drogę, I’ll show you the way to hell!

(Światła reflektorów przygasają, by pochwali zapaliły się światła na arenie. Vaclava już tam nie ma. Kamera pokazuje nam stanowisko komentatorskie.)

Double M: i oto on, zanurzony w własnym szaleństwie Vaclav. Mam nadzieje, że eXtreme match nie będzie tak brutalny, jak zapowiadał.

Czoło: A ja wręcz przeciwnie! eXtreme match jest po to, by ktoś zdrowo oberwał i krwawił! Nie mogę się doczekać tej walki.

Double M: Wiem, Stasiu, ale najpierw czeka nasz krotki commercial break. Nie odchodźcie od odbiorników, więcej akcji dopiero przed nami!

No to proszę o krytykę.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

2

• Scythe

1

• Big Bubbowski

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Konkretny RP. Tak konkretny, że nie mam nic do zarzucenia. Po prostu bomba. Bardzo mi się podoba postać samego grungera (być może dlatego, że też m.in. takiej muzyki słucham , nieźle odwzorowujesz mentalność tamtejszej 'kultury', a raczej tych 'upadłych' jak Cobain.

Konkretne opisy, konkrety dialog, materiał na mistrza świata. Brawo.

Tako rzecze Bubba :spoko: . Pozdrawiam.

HardCore I.C.O.N.

877480213449ffc22ab4dc.jpg

no grooobo Vaclav! Teraz jestem juz na 100% pewny, ze "push" dla Ciebie nie jest dziełem przypadku :D Brawo! Konkretny RP.
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Urządzenie:  Windows

Dziękuje za słowa uznania. Będą one dla mnie motywacją, do dalszej wytrwałej pracy.