Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Diary Maja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czas na kolejny konkurs diary miesiąca.

W ramach przypomnienia dodaję jeszcze raz zasady:

1. Autor każdego opowiadania, które trafiło do konkursu jest jurorem (jeżeli któryś z jurorów nie oceni kolegów, jego diary zostanie wycofane z konkursu).

2. Jurorzy oceniają i opisują (nie muszą to być długie opisy) wszystkie pozostałe diary (oczywiście poza swoim).

3. Diary należy ułożyć od "1", gdzie "1" oznacza najlepsze diary.

4. Nie można przyznawać miejsc ex aequo.

5. Dodatkowo głosuje 1. niezależny sędzia UWAGA! W tym miesiącu wyjątkowo głosować może każdy. Jeśli zagłosuje zadowalająca liczba osób, wtedy być może co konkurs głosować będzie mógł każdy

Konkurs zostanie zamknięty w sobotę 8 czerwca, ok. godz. 11. Do tego czasu w tym temacie muszą zostać zamieszczone wszystkie oceny.

Diary, które zostały wstępnie wytypowane do konkursu:

1. Extreme Wrestling Federation (by szpicu) ©

2. WWE by xYoohas

3. WWE - Nowa Idea (by Austin)

4. WWE: Hunter Era by Artenis

5. Paul_Heyman presents: WWE!

6. TNA by Enigmatic_One

7. Monday Night Raw (by BigZake)

8. WWE - Attitude Era (by gierobek)

Punktacja:

1. 25 pkt

2. 20 pkt.

3. 16 pkt.

4. 12 pkt.

5. 8 pkt.

6. 6 pkt.

7. 4 pkt.

8. 3 pkt.

[/b]Proszę o uzasadnienie wyborów w przynajmniej dwóch zdaniach![/b]

Ostatnio konkuesy odbywały się co dwa miesiące (a raz nawet 3). Jednak z powodu dużej ilości diar, których autorzy regularnie wydają galę możemy narazie powrócić do co miesięcznej forumuły konkursu!

Edytowane przez TheVillain
  • Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

4

• szpicu

3

• 8693

2

• xYoohas

2

Top użytkownicy w tym temacie

Konkurs co miesiąc?! Może być ciekawie!

1.Miejsce - WWE - Nowa Idea (by Austin) trzeci raz w głosowaniu daje pierwsze miejsce, ale autor w pełni na to zasługuję. Jego odcinki są ciekawe, długie a co najważniejsze przemyślane. Do tego teraz prowadzi bardzo dobry storyline z zamaskowanymi no i zasłużenie 1 miejsce w moim zestawieniu.

2.Miejsce - WWE: Hunter Era by Artenis dałem drugie miejsce, bo mimo, że autor jest forumowym Świeżakiem, to mimo wszystko pisanie na razie idzie mu całkiem dobrze. Jest to taki Mr.Ghost w poprzednim głosowaniu...

3.Miejsce - WWE by xYoohas Wrestlemania i Raw po niej wyszło Ci przynajmniej dobrze. Widać, że się strasz i że się rozwinąłeś od czasu pierwszej gali. Teraz twoje odcinki są długie, jednak ciągle musisz pracować nad wypowiedziami zawodników, bo niektóre są nieprzemyślane.

4.Miejsce - Paul_Heyman presents: WWE! tutaj był dylemat, ale dałem czwarte miejsce naszemu modowi bo wydał chyba najwięcej gal ze wszystkich w maju, ale niestety nie były one zbyt dobre. Co miesiąc mam te same zastrzeżenia, a Mod moje zdanie zna, więc nie chcę mi się pisać je jeszcze raz.

5.Miejsce - Monday Night Raw (by BigZake) nie jest źle, ale mogło też być lepiej. Staraj się pisać więcej segmentów, a nie walk, do tego musisz jeszcze popracować nad samymi walkami i wypowiedziami.

6.Miejsce - WWE - Attitude Era (by gierobek) dopiero co ruszyłeś z tym projektem no ale po pierwszych 3 odcinkach mogę tylko napisać, że jest przeciętnie i nic poza tym.

7.Miejsce - TNA by Enigmatic_One nie będę owijać w bawełnę: galę są krótkie i niestety dosyć słabe.

Głosujemy co miesiąc, będzie ciężej utrzymać się na szczycie :)

1. WWE - Nowa Idea (by Austin) - Miesiąc temu był niżej, jednak teraz przekonałem siędo jego diary. Wszystko jest super, pod względem oprawy graficznej jak i jakości walk i segmentów. Dla mnie nr 1.

2. Extreme Wrestling Federation (by szpicu) - Nasz aktualny mistrz. W tym miesiącu chciałem także umieścić go na 1 miejscu, ale ostatecznie postanowiłem uhonorować dorobek Austina. Diary ciągle trzyma się na szczycie Booking Zone, i mam wrażenie że jeszcze długo tam zostanie.

3.Paul_Heyman presents: WWE! - Gale ciągle mają niedociągnięcia, jednak 3 miejsce dostaje za otwartość na pomoc, i chęć dążenia do poprawy. Diary jest pisane dobre, jednak wciąż możemy się przyczepić do ich długości.

4.WWE: Hunter Era by Artenis - Wydał w maju bardzo dużo gal. Teraz podjął decyzje o zmniejszeniu częstotliwości ich wydawania, i dobrze. Pamiętaj, liczy się jakość a nie ilość.

5.WWE - Attitude Era (by gierobek) - podobnie jak w zeszłym miesiącu widać różnicę między poszczególnymi częściami tabeli. Z tej dolnej części podoba mi się diary gierobka. Pisanie diary w którym mamy 2001 rok daje wiele możliwości. Wiele gwiazd które aktualnie są na emeryturze, wtedy było w świetnej formie, powodzenia.

6.Monday Night Raw (by BigZake) - Gale są średnie, słaba oprawa graficzna, segmenty w formie raportu, ale staraj się dalej pisać coraz lepsze odcinki.

7. TNA by Enigmatic_One - Gale krótkie, sprawiają wrażenie napisanych w 10 minut, niemal brak segmentów na tygodniówkach. Diary było warunkowo otworzone, czyli mogliśmy się spodziewać nowego zapału, a dostaliśmy co dostaliśmy.

Wspomnę też o wielkim nieobecnym tego głosowania, czyli Mr.Ghost. Szkoda że przestał piać, ale mam nadzieję jego powrót. Comiesięczne głosowania mu pomogą, bo gdybyśmy głosowali co 2,3 miesiące, a powróciłby teraz, to tą przerwę trzeba by uwzględnić. Czekamy na ciebie Mr.Ghost :D

Edytowane przez xYoohas

1. Extreme Wrestling Federation (by szpicu) - W tym miesiącu walka o pierwsze miejsce jest zażarta. Ja zdecydowałem postawić na szpica gdyż moim zdaniem jego gale są ciut lepsze od Autina. Szpicu pisze naprawdę długie tygodniówki, wszystkie walki i segmenty są na poziomie.

2. WWE - Nowa Idea (by Austin) - Drugie miejsce choć niewiele brakowało do pierwszego. Tutaj podobnie jak u szpicu wszystkie walki i segmenty są na bardzo wysokim poziomie.

3. WWE by xYoohas - Do Wrestlemanii było średnio, ale po największej gali w roku xYoohas wziął się do roboty i zaczął pisać naprawdę długie i bardzo dobre gale.

4. Paul_Heyman presents: WWE! - Ostatecznie zdecydowałem się postawić Paula_Heymana poza podium. Muszę być obiektywny i w tym miesiącu to xYoohas wydawał lepsze gale. Trudne jest porównywać gale pisaną w formie raportu z końcówkami walk, z naprawdę długimi galami w czasie rzeczywistym. Myślę że gdyby nasz moderator zaczął pisać całe walki i speeche w formie dialogów to mógłby znaleźć się na podium.

5. Monday Night Raw (by BigZake) - Całość jest średnia. Myślę że niepotrzebnie dajesz tak dużo walk w jednej tygodniówce. Z segmentów w formie raportów trudno jest coś wyciągnąć, w dodatku brak oprawy graficznej. To wszystko na minus.

6. WWE - Attitude Era (by gierobek) - Tutaj gale są zdecydowanie za krótkie. W rosterze masz bardzo dużo zawodników, a na tygodniówce są tylko 3-4 walki. W dodatku segmenty są strasznie krótkie.

7. TNA by Enigmatic_One - No cóż, gale są krótkie i słabe. Nie mogłem dać tego diary wyżej.

--------------------------

xYoohas, napisałeś

Pamiętaj, liczy się ilość a nie jakość
a chyba chodziło ci o coś odwrotnego :smile: .

Tak... Epic fail, oczywiście liczy się jakość, a nie ilość, dobrze że wychwyciłeś.

To i Ja zagłosuję sobie!

1. Extreme Wrestling Federation (by szpicu) tutaj nie miałem wątpliwości nawet na chwilę. Szpicu to obecnie nr. 1 booking zone! W maju wydał chyba cztery lub trzy gale ale każda była bardzo dobra. Długością odcinków miażdży innych użytkowników i wypada tylko bić brawo i życzyć, by nasz najlepszy booker się nie wypalił.

2.WWE - Nowa Idea (by Austin) tutaj dałem nową ideę, bo Austin widać że się stara czego efektem jest storyline z zamaskowanymi. Jednak do Szpica sporo mu brakuję, bo myślę, że feud Abyss - Ray jest lepszy!

3.WWE by xYoohas fajne diary z masą ciekawych pomysłów. Jeszcze nie do końca masz dopracowane niektóre segmenty i wypowiedzi, ale jeśli nad tym popracujesz to będzie bardzo dobrze!

4.WWE: Hunter Era by Artenis bardzo ciekawe diary w którym mistrzów masz wręcz dla mnie idealnych! Bryan, Jericho, Cesaro, Ambrose! Thi is It! Chciałbym coś takiego zobaczyć w WWE!

5.Monday Night Raw (by BigZake) mimo, że odcinków nie było zbyt wiele, to mimo wszystko fajnie mi się czyta twoje diary, jednak musisz zwiększyć ilość segmentów i poprawić jakość walk. Nie wiem jak masz z tym problemy to popatrz do Austina albo do Szpica. Tam segmenty, speeche i walki masz bardzo dobre.

6.Paul_Heyman presents: WWE! tu nie jest najlepiej mimo, że autor opowiadania piszę najdłużej spośród wszystkich forumowiczów to i tak nie jest najlepszy. Walki,speeche, segmenty nie są zbyt dobre. Sporo brakuję Ci do czołówki!

7.TNA by Enigmatic_One niczym nie wyróżniające się diary...no może poza pomysłem z TNA. Taki ot forumowy zapychacz. Przeczytać - zapomnieć.

8.WWE - Attitude Era (by gierobek) kolejne słabe diary. Nie chcę mi się argumentować dlaczego jest na ostatnim miejscu, bo autor mógłby uznać to za hejt. Po prostu wszystko jest do poprawy. No może poza walkami.

Mojego diary nie ma w głosowaniu. Proszę o dodanie.

A ja mogę ocenić? Proooooszę

:)

1. Extreme Wrestling Federation (by szpicu) © - W tym miesiącu Szpicu zaczął pisać NXT co nie wpłynęło na poziom jego diary, ale na pewno sprawiło że będzie trudniej go ocenić. Jest jednym z najlepszych bookerów jakich widziałem, ale zawsze jest jakieś ale.

2. WWE by xYoohas - U kolegi nie ma się do czego przyczepić, segmenty są na wysokim poziomie, walki na dobrym, jest oprawa graficzna, w sumie to jeden z czołowych bookerów na obecną chwilę :)

3. WWE - Nowa Idea (by Austin) - Nowy mistrz Booking Zone w tym momencie. Segmenty i walki są na poziomie EXTREME, poprostu nie ma u Austina żadnego "ale".

4. WWE: Hunter Era by Artenis - Słabo kojarzę twoje diary. Możliwe że nie podszedł mi twój styl pisania. Ale postaram się ocenić uczciwie tak żeby nie pokrzywdzić(przed wystawieniem przeczytam dwie ostatnie gale)

5. Paul_Heyman presents: WWE! - Mod się opuścił trochę, ale pisać dwie gale przez tyle czasu? Trzeba być bardzo cierpliwym i wytrzymałym. Nie wiem jeszcze jak go ocenić ponieważ zamyka diary, ale pomyślę :)

6. TNA by Enigmatic_One - Tutaj właściwie nie ma co mówić. Diary jest słabe bez polotu. Nic tak naprawdę w tym nie ma. Przykro mi

7. Monday Night Raw (by BigZake) - Walki są w miarę dobre. Segmenty raczej średnie, ale oprawy graficznej kompletnie brak. Tyle co banner. Proszę to poprawić :)

8. WWE - Attitude Era (by gierobek) - Walki są dobre, ale jest ich zdecydowanie za mało. Oprawa graficzna jest i to też daje "plusik". Segmenty takie sobie, ale wszystko przed tobą :)

1.WWE - Nowa Idea(Austin)

2.Extreme Wrestling Federation (Szpicu)

3.WWE by xYoohas

4.WWE: Hunter Era by Artenis(przeczytałem, wszystko jest bardzo dobre :D)

5.Paul_Heyman presents: WWE!

6.Monday Night Raw (by BigZake)

7.WWE - Attitude Era (by gierobek)

8.TNA by Enigmatic_One

Gierobek, Zake jest przed tobą ponieważ ma trochę więcej walk, a poziom ten sam. Popraw ilość a będziesz wyżej :)

Blalight, możesz mi wypisać w tym poście te moje "ale" odnośnie mojego diary, bo chcę wiedzieć, co według Ciebie muszę poprawić.

• Reputacja:   1

Że tak się wtrącę, te komentarze i opinie zamieszczone w tym temacie powinny być akceptowane w ostatnim dniu, w którym głosowanie się kończy, bo tak to jest to do dupy zrobione ;) Tak było, gdy Kari, Adrian wraz z Vercynem byli modami tego działu i tak pozostać powinno :)

Że tak się wtrącę, te komentarze i opinie zamieszczone w tym temacie powinny być akceptowane w ostatnim dniu, w którym głosowanie się kończy, bo tak to jest to do dupy zrobione ;) Tak było, gdy Kari, Adrian wraz z Vercynem byli modami tego działu i tak pozostać powinno :)

Tylko, że teraz posty w dziale "diary miesiąca" są akceptowane automatycznie. Pozostaje więc tylko opcja słania na PW.

• Reputacja:   1

Wiem, wiem. Zauważyłem to podczas dodawania postu... To wydaje się mi, że już nawet ta opcja z PW jest lepsza niż od razu wyświetlane posty, ponieważ może dojść do czegoś takiego, że jedna osoba sprawdzi, że ma u kogoś pierwsze miejsce, to się w ten sam sposób odwdzięczy jeśli będzie zastanawiać się komu dać pierwsze miejsce... Chyba zrozumiale napisałem? Lub zgłoś też to do któregoś z moderatorów forum, aby przywrócił ten ''stary'' sposób dodawania postów.

Wiem, wiem. Zauważyłem to podczas dodawania postu... To wydaje się mi, że już nawet ta opcja z PW jest lepsza niż od razu wyświetlane posty, ponieważ może dojść do czegoś takiego, że jedna osoba sprawdzi, że ma u kogoś pierwsze miejsce, to się w ten sam sposób odwdzięczy jeśli będzie zastanawiać się komu dać pierwsze miejsce... Chyba zrozumiale napisałem? Lub zgłoś też to do któregoś z moderatorów forum, aby przywrócił ten ''stary'' sposób dodawania postów.

Od następnego miesiąca na PW. Potem będę dodawał posta w stylu:

Blaze9-

1. miejsce xxx autora xxx; .....

Szpicu

1. miejsce xxx autora xxx; ....

itd.

W ten sposób nikt nie będzie wiedział kto i jak głosuje.

Mojego diary nie ma w głosowaniu. Proszę o dodanie.

Kelley, Twoje diary chyba nie może zostać dodane, bo w maju napisałeś tylko jeden odcinek, a według regulaminu BZ:

IV. KONKURSY I WYRÓŻNIENIA

[...]

2. W konkursach mogą brać udział gale, w których pojawiły się w danym miesiącu przynajmniej 3 odcinki i spełniają kryteria podane w temacie konkursu.

[...]

Choć gdybyśmy chcieli być tacy dokładni, to chyba tylko czterech z ośmiu wytypowanych autorów dodało 3 lub więcej gal. Ale mimo wszystko pozostali napisali po 2, a wydaje mi się, że 1 to jednak za mało. Co prawda ja nie mam tu nic do gadania, ale przypuszczam, że moderator myśli podobnie.

Pozostając w temacie - Sądzę, że dobrze by było, gdyby od kolejnego głosowania wprowadzony został swego rodzaju "okres akceptacji" (nie wiedziałem jak to inaczej nazwać :grin: ), czyli czas w którym autorzy diary niewytypowanego w konkursie mogli by się o to ubiegać. Przykładowo trwało by to 5 dni (maksymalnie), a po upływie tego czasu ogłaszana była by ostateczna lista konkursowa. Później były by kolejne np. 5 dni na oddawanie głosów. Bo teraz może się zdarzyć, że jeżeli przeoczyłbyś jakieś diary, Paul_Heyman, to ktoś może oddać głos jeszcze przed zgłoszeniem się pominiętego autora.

A teraz właściwa część mojego postu, czyli głosowanie. Przy okazji chciałem zauważyć, że mimo mniejszej liczby diary niż w poprzednim głosowaniu poziom Booking Zone wcale się nie obniżył, a po prostu zdarzył się mały przestój u niektórych autorów. Mamy jednak rekompensatę w postaci zaciekłej walki o pierwsze miejsce.

1. Extreme Wrestling Federation (autor: szpicu) - W poprzednim głosowaniu postawiłem na Austina, ale na przestrzeni tego miesiąca bardziej przemówił do mnie szpicu. Od razu dodam, że jest to różnica minimalna. Diary stoi na bardzo wysokim poziomie, pod względem walk jest najlepsze na forum, segmenty również są świetne. O pierwszym miejscu przesądziło NXT - Sam pomysł oraz wykonanie.

2. WWE - Nowa Idea (autor: Austin) - Znakomite diary. Na przestrzeni kolejnych miesięcy Austin będzie prawdopodobnie kontynuował batalię o pierwsze miejsce ze szpicem. Według mnie w tym diary jest nawet większa powtarzalność, jeżeli chodzi o poziom odcinków, niż u obecnego "mistrza". W mojej opinii storyline z Zamaskowanymi ustępuje jednak całokształtowi NXT.

3. WWE by xYoohas (autor: xYoohas) - W pełni zasłużone miejsce na podium. W poprzednim miesiącu diary było średnie, ale teraz autor naprawdę wziął się do roboty. Odcinki są długie i dobre. "Pamiętnik" ustępuje na razie pierwszej dwójce, ale nie jest to przepaść... A pomiędzy podium a resztą już tak.

4. Paul_Heyman presents: WWE! (autor: Paul_Heyman) - Diary już nieaktywne. Byłem z nim od pierwszego do ostatniego odcinka i bardzo mnie wciągnęło. Może poziom nie był porywający, ale na pewno nie był to zły "pamiętnik".

5. WWE - Hunter Era by Artenis (autor: Artenis) - Nowe, bardzo dobrze zapowiadające się diary. Wszystko jest estetyczne, fajnie prowadzone, ale ocenę za całokształt zaniżają dosyć słabe segmenty. Jeżeli Artenis je poprawi, z pewnością będzie wyżej. Miejsca 4-5 znacznie ustępują pierwszej trójce, ale jeszcze bardziej wyprzedzają miejsca 6-8.

6. Monday Night Raw (autor: BigZeke) - Diary nie jest złe, ale do mnie nie przemawia. Być może jest to spowodowane zbyt dużą ilością walk na tygodniówkach, które z kolei wcale nie przekładają się na długość odcinków.

7. WWE - Attitude Era (autor: gierobak) - Na razie słabe diary. Autor co prawda słucha rad i każdy kolejny odcinek jest lepszy, ale to wciąż za mało, aby przyznać wyższe miejsce. Do poprawy zdecydowanie segmenty. Gale muszą być również dłuższe.

8. TNA by Enigmatic_One (autor: Enigmatic_One)- Ostatnie miejsce, choć poziomem wcale nie ustępuje dwójce wyżej. Na jego nie korzyść działa to, że autor co chwilę zmienia projekty i kończy je po kilku odcinkach... za każdym razem na niskim poziomie. W dodatku diary otworzone warunkowo, a zaangażowania autora nie widać. Będę zaskoczony, jeżeli nie skończy się to ostrzeżeniem. Ostatnie odcinki wcale nie zostały skomentowane, co w sumie mnie nie dziwi, bo chyba nikt nie bierze już tego na poważnie. Pozostaje mi tylko powiedzieć (choć z przykrością): Enigmatic_One, Odpuść sobie!

Też się pokuszę, aby zagłosować, choć nie lubię się za takie rzeczy zabierać :)

1. Extreme Wrestling Federation (autor: szpicu) - Tygodniówki są świetne. Storyline są przemyślane. Walki mega rozpisane, a speeche pasują do postaci. Jeśli dodamy do tego wykazanie inicjatywy do prowadzenia NXT z forumowiczami otrzymujemy najlepsze Diary Maja.

2. WWE - Nowa Idea (autor: Austin) - Austin szykuje mocne pierdolnięcie na 1000 Raw :) Świetne gale, przede wszystkim przyjemnie się czyta. Przejrzyście napisane, z pomysłami, jest miodzio, jednak pomysł szpica z NXT przebił trochę Austina :)

3. WWE by xYoohas (autor: xYoohas) - Po Wrestlemanii Yoohas trzyma dobry poziom. Zostawił sobie otwartą furtkę do masy pomysłów i zmian. I tak też się stało. Obecne story są niezłe, choć diary czyta się samo w sobie dość ciężko.

4. WWE - Hunter Era by Artenis (autor: Artenis) - Masa odcinków w dość krótkim czasie. Epizody są niezłe, choć mogłyby być lepsze. Póki co musisz popracować nad pomysłami. Wybrałeś taki moment w WWE, w którym ciężko coś zdziałać bez jakiejś rewolucji :) Razi w oczy...brak komentarzy!

5. Paul_Heyman presents: WWE! (autor: Paul_Heyman) - Dość dobre diary, jednak już zakończone. Jednak jest na tyle dobre, że już niżej nie wypada mi go umieszczać :P

6. Monday Night Raw (autor: BigZeke) - Jest potencjał i są chęci. Brakuje tylko wprawy i doświadczenia, ale to przyjdzie z czasem. A póki co popracuj nad estetyką, bo choć całkiem przyjemnie minął mi czas przy diary, to czyta się je źle.

7. WWE - Attitude Era (autor: gierobak) - Diary jest nudne. Sam początek jest mega naciągany i głupi. Roster jest przepakowany gwiazdami, z których połowa nie ujrzała światla dziennego. Słabizna.

8. TNA by Enigmatic_One (autor: Enigmatic_One) - Krótkie gale, źle się czyta, pomysły słabe. Najkrócej mówiąc: brak pozytywów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      NJPW Road to The New Beginning 2025 - Day 1 Gala Road to the New Beginning Day 1 w NJPW miała kilka fajnych momentów, choć trzeba przyznać, że niektóre segmenty to po prostu przygotowanie gruntu pod przyszłe starcia, co miało swoje plusy i minusy. Hiroshi Tanahashi vs. Shoma Kato: Walka była solidna, choć wiadomo, że Tanahashi to klasa sama w sobie, więc Kato miał trudne zadanie, ale widać, że młodszy zawodnik dał z siebie wszystko. Zakończenie z Cloverleaf było pewne, ale te pojedynki z Young Lions zawsze mają taki ładny, klasyczny vibe. Tanahashi wygrywa, bo nie mógł przecież przegrać z kimś tak nowym w tej roli. House of Torture vs Daiki Nagai & Katsuya Murashima & Oleg Boltin & Toru Yano: Potem mieliśmy dość chaotyczną walkę ośmiu zawodników, gdzie House of Torture rozkręciło swoje standardowe numery. EVIL dalej na wakacjach, co akurat nie przeszkadza. Nagai i spółka próbowali walczyć, ale widać było, że to nie ich poziom. Sho, Narita, Kanemaru i Yujiro wygrywają - bez większej historii. BULLET CLUB War Dogs vs. Just 4 Guys: No i tu mamy dość średnią walkę, która toczyła się głównie poza ringiem. Sanada i Taichi starali się nadać temu matchowi dynamiki, ale były momenty, w których czułem, że po prostu się dłuży. Connors i Sanada wygrywają, co daje nadzieję na rozwój tego feudu. Shota Umino & Master Wato & Tomohiro Ishii vs. United Empire: Kto nie lubi Ishiiego? Jego wymiana ciosów z Akirą była świetna, widać, że Akira ma talent, ale Ishii, no cóż, to po prostu maszyna. Wato i Shota też nie zawiedli. Umino, Wato i Ishii wygrywają, ale to było jedno z tych starć, które mogli by spokojnie rozciągnąć na dłużej, bo było kilka naprawdę interesujących wymian. CHAOS vs. TMDK: Potem mieliśmy dość solidną walkę Robbie Eagles i reszta kontra Honma, Yoshi-Hashi i Yoh. Choć Honma miał znowu ten pechowy moment z rozciętą twarzą, to Eagles i spółka pokazali solidną grę drużynową. Zwycięstwo dla Eagles, Jacksona i Oiwy. Los Ingobernables de Japon vs. BULLET CLUB War Dogs: Kolejny mecz to Shingo Takagi, Tanahashi, Naito i Tsuji kontra Bullet Club War Dogs. To była bitka o charakterze typowego brawlu, w którym Shingo znowu pokazał, że nie ma sobie równych, a Naito niestety zniknął po chwili. Shingo, Tanahashi, Naito i Tsuji wygrywają, a Gedo jak zawsze miał swoje 15 sekund sławy. El Desperado & Hirooki Goto vs. TMDK: Szczerze mówiąc, ta walka mogła być odrobinę lepsza, ale sam fakt, że Sabre przegrał, to już coś wartego uwagi. Widać, że NJPW potrafi wywołać kontrowersje, stawiając na Goto przed starciem o pas. Goto i Desperado wygrywają, a Sabre może się trochę poczuć zszokowany. Gala była średnia, trochę więcej chaosu niż płynności ale tak jak mówiłem, to głównie rozwój do kolejnych starć. Było kilka naprawdę fajnych momentów, ale nie było to coś, co by mnie porwało na całość. Choć nie zapominajmy, że mamy przed sobą walki o mistrzowskie pasy, więc warto oglądać, jak te historie się potoczą! W ogóle, wstawka o Tanahashim i Gedo z jednym singles match na gali? Ma to sens, bo czasami te większe nazwiska powinny dostać swoje, indywidualne pojedynki, nie tylko tagi. Tak czy siak – dobra rozgrzewka przed większymi wydarzeniami!
    • DarthVader
      Ta cała gala kojarzy mi się z memem "Jozin marzy żeby było miło"... Tony jednak zapomniał, że aby się spełniło, to trzeba konkretnie wypromować takie wydarzenie.  Przeniesienie tej gali z stadionu do areny to rozczarowanie nie ze względu na brak fanbaseu (WWE robi tam 50k, AEW w innym mieście mogłoby zrobić przynajmniej połowę przy solidnej lokalnej promocji i z mocnymi feudami). Tutaj bardziej chodzi o to, że oni w ogóle nie promowali tej gali. Tak jakby Khan naiwnie myślał, że nowy rynek i stadion = zajebisty wynik jak w UK z pierwszym All In.  Jay White jest z Nowej Zelandii. Powinien być tutaj mocno pokazany i szykuje mu się walka z Moxem. Super, tylko dlaczego zjadł pina w 4 way w main event Worlds End? To się nie klei. Buddy Matthews jest z Australii. Jest zajebisty w ringu i też powinien zostać tutaj mocno podbudowany. Chętnie zobaczyłbym go tutaj z Omegą albo Ospreayem chociaż na ich booking akurat nie można narzekać.  Tag match Ospreay i Omega vs Takeshita i Fletcher ma mega potencjał. Po takim build upie na Dynamite nie pozostaje nic innego jak walnięcie takiego spotu ..     Mariah May i Toni Storm ma super podbudowę i nic tylko czekać, jak Storm przebudzi się w swoim kraju z amnezji i wygra ponownie Womens title.  
    • HeymanGuy
      Był Dragon Ball zatem zapodam coś też z vibem anime.    Jakie imię nosi największy rywal Tsubasy w reprezentacji Japonii, który staje się jednym z kluczowych zawodników w rywalizacji z drużyną Tsubasy?
    • DarthVader
      Puszczenie Cody'ego i Punka, to tak, jakby WCW puściło Hogana i Stinga do WWF w 1997 roku albo Taker i Michaels przeszli wtedy do WCW.  Lubię i kibicuje AEW, ale Khan uwalił w ten sposób jajca tej federacji na długi czas. Inna sprawa, że za bardzo nie wiedział jak korzystać z tych nazwisk i Cody np strzelił sobie w plecy sam. Jako EVP zawsze był brany jako booker, który sam układa sobie zwycięstwa. W każdym razie jakby Tony ich przytrzymał, to historia wyglądałaby zupełnie inaczej. WWE peakło mniej więcej od czasu werbacji Rhodesa. Run Romana był over, ale bez takiego rywala jak Cody ogladalibysmy pewnie znów Reigns vs Lesnar part 123456789... Chociaż może na WM XL doszłoby wtedy w końcu do walki Romka z Rockiem🤔
    • Jeffrey Nero
      Zadajesz dalej.
  • Dodaj nową pozycję...