Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Seba, próbę robienia PXW marnego PR pisząc w naszych wątkach w 1 os. mnogiej lub wysnuwając jakieś swoje teorie schowaj w kieszeń, swoje na attitude już pokazałeś i ja nie zamierzam za to płacić.

Nie lubię słowa bakcyard, nie używam go. IMO PXW jest alternatywą dla DDW a nie liderem polskiego backyardu, wrzucanie czegoś do osobnych worków z pro wrestlingiem i tym podwórkowym to rak który bardzo szkodzi chłopakom, którzy wg mnie robią robotę zasługującą na uwagę polskich fanów a nie zaksięgowanie w odpowiedniej teczce. Nic ponad to nie mówię i nad nikim nie próbuję wywyższać chłopaków, tymbardziej, że nie oglądam żadnej innej polskiej federacji oprócz PXW. I wydaje mi się, że dyskusja o tym jest zbędna, wątek został stworzony po to aby userzy mogli oceniać fajny materiał który DDTVN zrobił o chłopakach, a nie po to, żebyś wdawał się w polemikę i informował ludzi na jakich eventach warto się pojawiać w Twojej opinii a na jakich nie.

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• Natan

4

• VebVe

4

• Caribbean Cool

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

100% bzdury w bzdurze. Moja matka zaczęła ze mną oglądać wrestling będąc zdrowo po 40-tce. Moja babcia - mając z 70 na karku. I co? Wyprowadziłem się z chaty dawno temu, a moja matka nadal mi truje, bym jej zgrywał gale na pendrive'a i odpalał na TV Można? Można.

Mocno ekstremalny przypadek. Powiedziałbym, że wyjątek potwierdza regułę, ale też mama mogła patrzeć trochę przez pryzmat syna. On to ogląda, i ja dam temu szansę. Łatwiej było jej tę - bądź co bądź głupiutką - rozrywkę zaakceptować. Moje zdanie ciężko nazwać bzdurą, bo inaczej byśmy nie spotykali się z krytycznymi opiniami nt. wrestlingu, w zasadzie wszędzie.

Chodziło mi o to, że bzdurą jest takie generalizowanie "jak ktoś tego nie łyknął za młodu - to amba", bo jednak są wyjątki. Oczywiście zgadzam się, że moja familia z pewnością stanowi jakiś tam wyjątek, ale też stawiam, że podobne "rodziny" mogą się jednak zdarzać (patrz: gość, który jechał z nami w pociągu do Łodzi, z małą córką, który ewidentnie w miarę ogarniał temat, a bankowo nie oglądał wrestlingu od "małolata") i uderzając do TV, warto byłoby jednak chociaż spróbować dotrzeć z przekazem do tego typu osób, zamiast z biegu zakładać, że to mission impossible.

Jest cała masa fanów wrestlingu (bo backyard moim zdaniem nie jest do promowania wrestlingu od tego jest WWE) która nie wie o backyardzie i warto ich o tym poinformować. Media to najlepsza forma żeby poinformować tych pikników "HEJ POLACY NIE GĘSI SWÓJ WRESTLING MAJĄ" może wpadną i zainteresują Polską wersją swojego lubionego show.

Rozumiem Twój punkt widzenia, z tym, że ja jednak uważam, że jeśli można było upiec dwie pieczenie na jednym ruszcie, to jednak nie warto tak kategorycznie zakładać, że "My nie WWE i promowanie wrestlingu w Polsce, to nie nasza brocha".

[ Dodano: 2013-05-10, 00:40 ]

(bo backyard moim zdaniem nie jest do promowania wrestlingu od tego jest WWE

Tak się właśnie jeszcze zastanawiam… Czy będąc laikiem i oglądając przy śniadaniu, 5 minutową zajawkę wrestlingową w TV, bardziej do tego „sportu” zachęciło by mnie takie WWE, ładując mi motywy pląsającego Fandango, gibiącego się Brodusa, wjeżdżającego w trumnie Takera, czy odpalającego fajerwerki, ruchem rąk, Kane’a – czy może jednak urywki świetnych technicznie walk, kozackich spotów i efektownych dla oka akcji podwyższonego ryzyka, rodem z PWG, RoH, czy DG USA? Na dłuższą metę (gdyby taki „Kowalski” zaczął oglądać wrestling w miarę cyklicznie) pewnie lepszy efekt osiągnąłby mainstream, ale jeżeli chodzi o kilkuminutowy materiał promujący w TV, to stawiam tu na wizualną magię Indys i że to jednak bardziej potrafiłoby zainteresować kompletnego laika.

Tak więc byłbym ostrożny ze stwierdzeniami typu: „wrestling dla mas niech promuje WWE, bo to działka McMahona”.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0

Tak się właśnie jeszcze zastanawiam… Czy będąc laikiem i oglądając przy śniadaniu, 5 minutową zajawkę wrestlingową w TV, bardziej do tego „sportu” zachęciło by mnie takie WWE, ładując mi motywy pląsającego Fandango, gibiącego się Brodusa, wjeżdżającego w trumnie Takera, czy odpalającego fajerwerki, ruchem rąk, Kane’a – czy może jednak urywki świetnych technicznie walk, kozackich spotów i efektownych dla oka akcji podwyższonego ryzyka, rodem z PWG, RoH, czy DG USA?

Nie przeceniaj backyardu w Polsce. Jest kilku naprawdę dobrych zawodników ale do poziomu PWG to jeszcze bardzo daleka droga. Uważam po prostu że federacja która ma miliony dolarów na marketing i która z się z tego utrzymuje do tego ma bandę celebrytów na usługach (chociażby The Rock) rozpromuje to o wiele bardziej niż banda pasjonatów. Poza tym większość ludzi po tym jak się dowiaduje że "wrestling to udawane gówno" czuje nic więcej niż pogardę (dlatego uważam że promowanie wrestlingu PWG, ROH czy DG USA to zły pomysł, zresztą te fedy są wypełnione po brzegi smartami, a żeby stać się smartem czasem trzeba długiej drogi). Backyard to świetna rzecz na promowanie wrestlingu lokalnie co widać na galach PXW gdzie przychodzą ludzie z ciekawości, ale na ogólnopolską sławę nie ma co liczyć póki co. Bądź co bądź WWE potrafi uderzyć całą otoczką wielkich hal, muskularnych zawodników, celebrytów itd. bardziej niż grupa ludzi na podwórku.

Nie mniej każdy na jakiś sposób promuje wrestling moim zdaniem backyard powinien się skupić na promowaniu samego siebie wśród fanów wrestlingu, którzy o tym jeszcze nie wiedzą (ratingi na youtube dupy nie urywają) bardziej niż na szukaniu nowych ludzi do zarażenia ich tym hobby.

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

Nie przeceniaj backyardu w Polsce. Jest kilku naprawdę dobrych zawodników ale do poziomu PWG to jeszcze bardzo daleka droga.

Przecież to oczywiste, że od poziomu PWG dzielą was pewnie lata świetlne. Chodziło mi tylko o porównanie, że prędzej laika złapie się na ringowe "fikołki" i atrakcyjne wizualnie spoty (a'la RoH czy PWG) niż gimmickowe (dla laika) "szopki", rodem z WWE.

Mówiłem tu o "zainteresowaniu" marka, mając zaledwie 5 minut czasu w TV. Tak jak napisałem wcześniej - długofalowo, zapewne lepszy efekt odniósłby mainstream, ze swoja otoczką, posturami gladiatorów, fajerwerkami itp., ale jeżeli chodzi o przyciągnięcie uwagi w kilka minut i to, by laik nie pukał się w czoło (a takie są najczęstsze reakcje, gdy laik widzi wyraziste gimmicki w TV), to ja jednak postawiłbym tu na technikę ringową i efektowne akcje podwyższonego ryzyka, rodem z Indys.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

jest mozliwosc moze zobaczenia tegoz zdarzenia gdzies na youtube albo cus ,szkoda ze nie zobaczylem tego live w tv bo naprawde tak jak juz ktos powiedzial morda sama by sie usmiechala :)

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

VebVe dzięki serdeczne :-)

163870508457e2d890447a3.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...