Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gdzie się podział ten SmackDown z tamtych lat?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ok może i było ważniejszą ale bez przesady żeby sprowadzić Smacka aż na samo dno (bo fatalnie niski poziom dziś prezentuje).

Też nie przesadzajmy z tym poziomem... :roll:

jak moja ulubiona gala upada z tygodnia na tydzień coraz bardziej i nawet nie próbuje powstać z kolan...

A no właśnie, twoja ulubiona. I mamy tu dwa problemy, pierwszy, że dla większej ilości osób ulubioną galą jest RAW, a drugi że niepotrzebnie żyjesz historią. To co mówisz tak naprawdę niewiele różni się od osób, która narzekają na PG, bo "kiedyś było inaczej".

Ja też bardzo lubiłem stare SD! Powiem więcej, moje początki z WWE to tylko SD!, bo tylko go mogłem oglądać na niemieckim Tele5. I też pamiętam świetne gale w których czołowa postacią był Taker, Batista, King Booker, świetną dywizję Tag Team z Kendrickiem i Londonem na czele. Ale czy to jest powód, żeby tak narzekać? Widzisz, żebym narzekał, że kiedyś było lepiej? Oczywiście, fajnie powspominać tamte czasy, ale na pewno nie mam zamiaru robić jakiś porównań, zwłaszcza, że człowiek z natury to co było ocenia o wiele lepiej, bo ma sentyment do starych czasów.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

19

• maly619

12

• MAT1

12

• Croos

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Matex napisał/a:

bo z tego bałaganu wynika, że Raw ma mistrza WHC, WWE i US a SD IC (Patrzyłem na ostatni draft w 2011 roku i na tamtejszy podział). Ale pojąć nie mogę, dlaczego mistrz WHC pojawia sie na Raw a WWE Champion na SD już nie?

Bo niepotrzebnie skupiasz się na tym, że ktoś jest z tego, a ktoś z tamtego brandu. Powinieneś zapomnieć o tym podziale, a tygodniówki brać jako dwie gale w których może wystąpić każda gwiazda WWE.

Ja też tego do końca nie rozumiem. Mówisz żeby zapomnieć o podziale na brandy a tygodniówki brać jako dwie gale gdzie może wystąpić każdy. Wszystko ok, tylko że tak pięknie jest tylko "na papierze". W praktyce jednak nikt z czerwonego ME (wspomniani Cena czy Punk) nie pojawia się na niebieskiej tygodniówce (a jeśli nawet to bardzo rzadko: np raz na pół roku). To tak jak z niektórymi przepisami w prawie: niby są zawarte a tak naprawdę są to przepisy martwe z których nikt nie korzysta :)

TakerFanKrk napisał/a:

Ja w przeciwieństwie do Ciebie, nie chciałbym zdegradować całkowicie Smacka (choć w pewnym sensie już jest zdegradowane) ale chciałbym powrotu do poziomu jaki tygodniówka prezentowała w latach 2008-2010.

Nikt nie mówi przecież o degradowaniu tygodniówki do poziomu Superstars. Sam wspomniałeś o okresie w którym było wiele młodych gwiazd wymieszanych z weteranami. I ja też chciałbym czegoś takiego.

Owszem ale w żadnym wypadku nie posunąłbym się do twierdzenia że było to (lub mogło by być) drugorzędnym show (a przynajmniej nie w tamtym okresie gdzie defacto Smack był tygodniówką numer 1 w WWE a RAW było w jego cieniu) :) Jeśli miałbym użyć tego twierdzenia, w odniesieniu do obecnych czasów- to pełna zgoda

A mnie się wydaje, że dla smartów to SD! było lepsze, bo właśnie tam były te przyszłe gwiazdy, ci których chcielibyśmy widzieć na szczycie. Natomiast dla marków atrakcyjniejsze było RAW. Tam byli ich idole, tam było to co ich jara (czyli walka ze złem ;P). Ich nie interesowało to, że na SD! były lepsze walki, bo dla nich lepsza walka to ta, którą wygrają ci dobrzy.

I ja też chciałbym, żeby SD! znów takie było. Tak jak mówiłem, niech RAW będzie dostarczycielem dobrego show, dobrych storylinów. Natomiast niech na SD! będą ci lepsi ringowo, którzy zamiast opowiadać historię w segmentach, niech opowiadają ją w ringu.

A no właśnie, twoja ulubiona. I mamy tu dwa problemy, pierwszy, że dla większej ilości osób ulubioną galą jest RAW, a drugi że niepotrzebnie żyjesz historią. To co mówisz tak naprawdę niewiele różni się od osób, która narzekają na PG, bo "kiedyś było inaczej".
Ale ja już nawet nie wspominam o Attitude Erze, tylko o Smacku który już był pod PG :) Poza tym czemu mam nie żyć historią? Mam zamknąć oczy, na to co było jeszcze nawet te 2 lata temu, i cieszyć się z tego dna i 2 metrów mułu które nam Vincent obecnie serwuje?

Wszystko ok, tylko że tak pięknie jest tylko "na papierze". W praktyce jednak nikt z czerwonego ME (wspomniani Cena czy Punk) nie pojawia się na niebieskiej tygodniówce

bo tak jak mówiłem wcześniej, na SD! nie ma czasu, by ci mogli się pojawiać. Nie mówiąc o tym, że gdyby mieli oni pojawiać się 2 razy w tygodniu, to bookerzy musieliby dwa razy w tygodniu przygotowywać im jakiś ciekawy segment. O walkach nawet nie wspominam, bo jeszcze tego by brakowało, żeby czołowe gwiazdy musiały walczyć na RAW, SD!, potem przez 3 dni na houseshowach, a potem jeszcze na PPV. Chcesz ich zajechać na śmierć :D?

[ Dodano: 2013-04-15, 11:01 ]

Ale ja już nawet nie wspominam o Attitude Erze, tylko o Smacku który już był pod PG :) Poza tym czemu mam nie żyć historią? Mam zamknąć oczy, na to co było jeszcze nawet te 2 lata temu, i cieszyć się z tego dna i 2 metrów mułu które nam Vincent obecnie serwuje?

Życie wspomnieniami jak najbardziej tak, sam przed chwilą przypomniałem sobie to stare SD! Bardziej chodzi mi o używanie takiego argumentu, że "wtedy było lepiej". Było, no i co z tego? Ja też widzę, że te gale były lepsze, ale widzę też powody dla których SD! jest teraz słabsze, no i co najważniejsze, te powodu do mnie trafiają. Jasne, że chciałbym, żeby SD! było super. Tak samo jak chciałbym, żeby RAW było jeszcze lepsze albo, żeby PPV były jeszcze lepsze, albo jak chciałbym mieć milion dolarów na koncie. Cudów nie ma.

akerFanKrk napisał/a:

Wszystko ok, tylko że tak pięknie jest tylko "na papierze". W praktyce jednak nikt z czerwonego ME (wspomniani Cena czy Punk) nie pojawia się na niebieskiej tygodniówce

bo tak jak mówiłem wcześniej, na SD! nie ma czasu, by ci mogli się pojawiać. Nie mówiąc o tym, że gdyby mieli oni pojawiać się 2 razy w tygodniu, to bookerzy musieliby dwa razy w tygodniu przygotowywać im jakiś ciekawy segment. O walkach nawet nie wspominam, bo jeszcze tego by brakowało, żeby czołowe gwiazdy musiały walczyć na RAW, SD!, potem przez 3 dni na houseshowach, a potem jeszcze na PPV. Chcesz ich zajechać na śmierć :D ?

Wiesz moim zdaniem nie byłoby takiego problemu gdyby nie nawał tygodniówek który mamy obecnie w WWE. Oprócz głównych: RAW i SmackDown dochodzą jeszcze Main Event, Superstars i Saturday Morning Slam (o NXT nie pisze bo tam występują całkiem inni zawodnicy). Gdyby je wyrzucić (Main Event) to zawodnicy mieliby więcej czasu na odpoczynek a młodzi mogliby się zacząć pokazywać na SmackDown (jeśliby wyrzucono SMS i Superstars) co byłoby z pożytkiem dla niebieskich

[ Dodano: 2013-04-15, 11:09 ]

Jasne, że chciałbym, żeby SD! było super. Tak samo jak chciałbym, żeby RAW było jeszcze lepsze albo, żeby PPV były jeszcze lepsze, albo jak chciałbym mieć milion dolarów na koncie. Cudów nie ma.
Tu cudów nie potrzeba. Tu potrzeba tylko odrobiny dobrej woli ze strony kreatywnych i samego McMahona by przestał traktować Smacka w taki sposób jak obecnie (szczególnie w roli przypominacza zdarzeń z RAW a można by było wykorzystać ten czas antenowy który poświęcają na wspominki na zrobienie jakiegoś przyzwoitego segmentu których obecnie bardzo na SD brakuje).

maly619 napisał/a:

akerFanKrk napisał/a:

bo tak jak mówiłem wcześniej, na SD! nie ma czasu, by ci mogli się pojawiać. Nie mówiąc o tym, że gdyby mieli oni pojawiać się 2 razy w tygodniu, to bookerzy musieliby dwa razy w tygodniu przygotowywać im jakiś ciekawy segment. O walkach nawet nie wspominam, bo jeszcze tego by brakowało, żeby czołowe gwiazdy musiały walczyć na RAW, SD!, potem przez 3 dni na houseshowach, a potem jeszcze na PPV. Chcesz ich zajechać na śmierć :D ?

Wiesz moim zdaniem nie byłoby takiego problemy gdyby nie nawał tygodniówek który mamy obecnie w WWE. Oprócz głównych: RAW i SmackDown dochodzą jeszcze Main Event, Superstars i Saturday Morning Slam (o NXT nie pisze bo tam występują całkiem inni zawodnicy). Gdyby je wyrzucić (Main Event) to zawodnicy mieliby więcej czasu na odpoczynek a młodzi mogliby się zacząć pokazywać na SmackDown (jeśliby wyrzucono SMS i Superstars) co byłoby z pożytkiem dla niebieskich

Twój post który zacytowałem mówił o czołowych gwiazdach. Mówiłeś, że nie występują na SD!, więc podałem ci powód tego. Więc teraz powiedz mi co ma Superstars i te inne marne gale do Ceny, Punka i tych Main Eventerów? Oni tam nie występują, więc nie ma problemu. A występy i zmęczenie innych tam wstępujących? Po pierwsze chciałeś na SD! więcej gwiazd czołowych, więc występy jobberów z Superstars na SD! tego nie poprawią. A po drugie, walki na tym tygodniowych galach to walki takich zawodników, których nie ma na PPV, na tych prawdziwych tygodniówkach też raczej ich nie ma, a nawet jeśli są, to mają krótkie walki, które raczej nie przemęczają ich tak jak walki wieczoru czołowych gwiazd.

Te gale SMS czy SS też są uciążliwe, i to też jest jeden z powodów dlaczego SD jest takie słabe. mały 619, ja próbuję traktować to jako dwie tygodniówki na których może pojawić sie każda gwiazda, ale czyż nie może być w ten sposób, żeby zlikwidowali te 3H Raw i tą godzinę dać na SD zamiast powtórek? Ja się tu zagalopowałem jeśli chodzi o te brandy. Dal mnie SD powinno mieć dwa segemnty w ringu podbudowujące feud o WHC i np. IC czy jakiś inny feud np. Mark vs Sheamus i z co najmniej cztery walki 10-cio minutowe. Tak jak napisał Taker, tu potrzeba dobrej woli i chęci ze strony Vince'a. Dla chcącego nic trudnego :D

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Więc teraz powiedz mi co ma Superstars i te inne marne gale do Ceny, Punka i tych Main Eventerów? Oni tam nie występują, więc nie ma problemu. A występy i zmęczenie innych tam wstępujących? Po pierwsze chciałeś na SD! więcej gwiazd czołowych, więc występy jobberów z Superstars na SD! tego nie poprawią. A po drugie, walki na tym tygodniowych galach to walki takich zawodników, których nie ma na PPV, na tych prawdziwych tygodniówkach też raczej ich nie ma, a nawet jeśli są, to mają krótkie walki, które raczej nie przemęczają ich tak jak walki wieczoru czołowych gwiazd.
Już Ci odpowiedziałem w poprzednim poście. Na Main Event nadal występują main eventerzy (tzn już z mniejszą częstotliwością jak wcześniej, ale jednak) a jeśli chodzi o Superstars to chodzi mi o to żeby zamiast ich tam marnować to żeby pozwolić im występować na SD (czy ktoś jeszcze kilka lat temu przypuszczał że gimmick mesjasza odgrywany prze Punka właśnie na SD zrobi z niego czołową gwiazdę?), dając im przy okazji jakieś ciekawe gimmicki. Bo widzisz jak jest teraz: z nowych promowanych gwiazd jest tylko Shield i Fandango a reszta służy tylko za mięso armatnie dla tych "większych"

maly619 napisał/a:

Jasne, że chciałbym, żeby SD! było super. Tak samo jak chciałbym, żeby RAW było jeszcze lepsze albo, żeby PPV były jeszcze lepsze, albo jak chciałbym mieć milion dolarów na koncie. Cudów nie ma.

Tu cudów nie potrzeba. Tu potrzeba tylko odrobiny dobrej woli ze strony kreatywnych i samego McMahona by przestał traktować Smacka w taki sposób jak obecnie (szczególnie w roli przypominacza zdarzeń z RAW a można by było wykorzystać ten czas antenowy który poświęcają na wspominki na zrobienie jakiegoś przyzwoitego segmentu których obecnie bardzo na SD brakuje).

No to wracamy do punku wyjścia :roll: To co mówiłem, Vince aktualnie promuje przede wszystkim RAW. Ma ku temu powody i nie oczekujmy od niego nie wiadomo jak drastycznych zmian. A to właśnie tak drastycznie zmiany jak proponujecie to ten "cud" o którym mówiłem. Jak długo mamy 3h RAW? Chyba nie myślisz, że po tak krótkim czasie Vince zrezygnuje z tego pomysłu pokazując wszystkim: "tak to był hujowy pomysł". Nie wspominam już o podziale na brandy, czy jeszcze inne rzeczy o których tu mówicie, bo to są zbyt drastyczne zmiany, które zmieniają bardzo dużo jeśli chodzi o pracę federacji od środka. Nie możemy patrzeć tylko na siebie, czyli fanów. Popatrzmy też jak to wygląda logistycznie, jak to wygląda pod względem podróżowania, wygody zawodników. To też są ważne rzeczy.

[ Dodano: 2013-04-15, 11:32 ]

Na Main Event nadal występują main eventerzy (tzn już z mniejszą częstotliwością jak wcześniej, ale jednak)

Ja tam nie widziałem tej "mega" czołówki. Osoby pokroju Del Rio, Ziggler tak, ale Cena czy Punk już nie (a jeśli byli, to pewnie z raz, albo dwa i to na początku).

jeśli chodzi o Superstars to chodzi mi o to żeby zamiast ich tam marnować to żeby pozwolić im występować na SD (czy ktoś jeszcze kilka lat temu przypuszczał że gimmick mesjasza odgrywany prze Punka właśnie na SD zrobi z niego czołową gwiazdę?), dając im przy okazji jakieś ciekawe gimmicki. Bo widzisz jak jest teraz: z nowych promowanych gwiazd jest tylko Shield i Fandango a reszta służy tylko za mięso armatnie dla tych "większych"

Ale nie rób ze mnie obrońcy Superstars ;P Sam napisałem, że są to gówniane tygodniówki, bo tak jest. Zgadzam się z tym, że czas który jest tam marnowany mógłby być wykorzystany na SD!

[ Dodano: 2013-04-15, 11:32 ]

Dla chcącego nic trudnego :D

Jasne, tylko zrozumcie, że Vince nie ma nawet powodów, żeby chcieć zmieniać ten stan rzeczy.

TakerFanKrk napisał/a:

maly619 napisał/a:

No to wracamy do punku wyjścia :roll: To co mówiłem, Vince aktualnie promuje przede wszystkim RAW. Ma ku temu powody i nie oczekujmy od niego nie wiadomo jak drastycznych zmian. A to właśnie tak drastycznie zmiany jak proponujecie to ten "cud" o którym mówiłem. Jak długo mamy 3h RAW? Chyba nie myślisz, że po tak krótkim czasie Vince zrezygnuje z tego pomysłu pokazując wszystkim: "tak to był hujowy pomysł". Nie wspominam już o podziale na brandy, czy jeszcze inne rzeczy o których tu mówicie, bo to są zbyt drastyczne zmiany, które zmieniają bardzo dużo jeśli chodzi o pracę federacji od środka. Nie możemy patrzeć tylko na siebie, czyli fanów. Popatrzmy też jak to wygląda logistycznie, jak to wygląda pod względem podróżowania, wygody zawodników. To też są ważne rzeczy.

Czy próby polepszenia poziomu storyline'ów i ogólnie poziomu tygodniówki to są dla Ciebie "drastyczne zmiany"? Poza tym czy Vince robi show dla zawodników czy dla fanów? Przecież nikt mu nie kazał tworzyć nowych tygodniówek (które i tak mało kto ogląda), przez co zawodnicy są wykończeni. Poza tym powiedziałem: skoro tak położył lagę na tą tygodniówkę to po co ona właściwie jeszcze istnieje (chyba tylko po to by można było gdzie wpychać te powtórki z RAW)?

[ Dodano: 2013-04-15, 11:40 ]

TakerFanKrk napisał/a:

Na Main Event nadal występują main eventerzy (tzn już z mniejszą częstotliwością jak wcześniej, ale jednak)

Ja tam nie widziałem tej "mega" czołówki. Osoby pokroju Del Rio, Ziggler tak, ale Cena czy Punk już nie (a jeśli byli, to pewnie z raz, albo dwa i to na początku).

Mimo wszystko Del Rio i Ziggler jeszcze jakoś się pokazują (Punk wystąpił tylko raz w pierwszym odcinku). Jednak prorocze były słowa SixKillera że Main Event prędzej czy później skończy jak Superstars...

TakerFanKrk napisał/a:

jeśli chodzi o Superstars to chodzi mi o to żeby zamiast ich tam marnować to żeby pozwolić im występować na SD (czy ktoś jeszcze kilka lat temu przypuszczał że gimmick mesjasza odgrywany prze Punka właśnie na SD zrobi z niego czołową gwiazdę?), dając im przy okazji jakieś ciekawe gimmicki. Bo widzisz jak jest teraz: z nowych promowanych gwiazd jest tylko Shield i Fandango a reszta służy tylko za mięso armatnie dla tych "większych"

Ale nie rób ze mnie obrońcy Superstars ;P Sam napisałem, że są to gówniane tygodniówki, bo tak jest. Zgadzam się z tym, że czas który jest tam marnowany mógłby być wykorzystany na SD!

Ale ja Cię nie atakuje :) Po prostu tak jak Ty uważam że jest to jeden z głównych powodów fatalności Smacka.

Matex napisał/a:

Dla chcącego nic trudnego :D

Jasne, tylko zrozumcie, że Vince nie ma nawet powodów, żeby chcieć zmieniać ten stan rzeczy.

I nad tym ubolewamy...

Czy próby polepszenia poziomu storyline'ów i ogólnie poziomu tygodniówki to są dla Ciebie "drastyczne zmiany"?

Rzeczy które chcecie zrobić, bo uważacie, że poprawiłyby poziom SD! to są drastyczne zmiany.

Sama próba poprawy czegoś to już nie drastyczne zmiany, ale tak jak pisałem, nie ma się co oszukiwać, nic takiego nie nastąpi, a nawet jeśli, to jestem wręcz pewien, że stanie się to na RAW :D

Poza tym czy Vince robi show dla zawodników czy dla fanów? Przecież nikt mu nie kazał tworzyć nowych tygodniówek (które i tak mało kto ogląda), przez co zawodnicy są wykończeni.

Akurat o zmęczenie chodzi mi tu najmniej, bo tak jak mówiłem, na tych galach walczą osoby, które i tak na innych tygodniówkach się nie męczą. Chodzi bardziej o podróże, logistykę itd. Podział na rostery mógłby to trochę utrudniać, a tak mamy całą ekipą śmigającą razem i problemu nie ma.

I jeszcze jedno, Superstars i inne gale tego typu nagrywane są po/w trakcie/przed SD! więc problemu też nie ma. Jeśli ktoś jest na SD!, to może się pojawić też na tych galach.

I jeszcze kwestia istnienia tych gal. Gdyby nikt ich nie oglądał, to pewnie by nie istniały. Vince to biznesmen, więc gdyby takie Superstars nie przynosiło jakiegoś zysku, to nie marnowałby czasu i pieniędzy na tworzenie takiej gali. A skoro stworzył on kolejne takie gale, to chyba jednak zysk z tego ma.

Mam też drugie podejrzenie co do istnienia Superstars. Są to takie gale testowe. Testowani są tam ludzie, co do których Vince nie ma przekonania, czy chce ich takich w rosterze, a nie jest to na tyle radykalna zmiana, żeby chować ją przed fanami. Pamiętam jak Tyson Kidd przychodził co tydzień z nowym managerem na SS. Czy to nie był test? Albo ostatnio Daniel Bryan i jego teksty o wrestlingu z niedźwiedziem. Czy to nie jest test jakiegoś nowego gimmicku? Wszystko możliwe. Pamiętam też, że dużo rzeczy które zdarzały się na Main Event, były potem powtarzane na SD! Także też potraktowałbym to jako taki test przed publiką.

Do głowy przyszedł mi jeszcze jeden powód. Chyba wszyscy się zgadzamy ze stwierdzeniem, że wrestler który nie walczy to wrestler nieszczęśliwy. A Vince raczej nie chciałby w rosterze ludzi nieszczęśliwych, bo tacy psują atmosferę w szatni. I tak, dzięki Superstars mają oni jakąś tam szansę na pokazanie się. Oczywiście widzimy jak to wygląda w praktyce z dawaniem szans, no ale może Vince właśnie tak o tym myśli.

Moim zdaniem Smackdown zepsuło zatarcie się granic pomiędzy brandami. Wszystko co najlepsze dostajemy na RAW a Smackdown jest ot tak byle odbębnić. Przykład na obronę zatarcia się granic brandów podany przez SixKillera jak dla mnie jest słaby bo widać jak WWE to wykorzystuje że w tamtym roku po Extreme Rules mieliśmy można powiedzieć wymianę pretendentów, Bryan ledwo co skończył z WHC i zaraz miał feud o pas WWE a Jericho od pasa WWE przeskoczył do WHC i to strasznie mi się nie spodobało i od tego czasu jestem bardzo zniechęcony do tego. Najgorszy jest ten chaos, nie znoszę chaosu a tak jest jeżeli chodzi o pretendentów. Kompletnie nie wiadomo kto o jaki pas miałby walczyć, nie jestem w stanie wytypować pretendentów do pasa i bardzo mnie to denerwuje. Tak samo jeżeli chodzi o pas WHC to raczej to tak nie zadziwia że dwóch mistrzów jest na jednej gali jeżeli widzimy dwóch co tydzień. To tylko obniża znaczenie WHC. Bo ma to sens jak są dwa klarowne brandy i będąc mistrzem jest się mistrzem bandu a teraz dwa główne pasy w WWE na praktycznie jeden roster mają taki sam sens jakby załóżmy TNA ciągle współpracowało z NWA i zrobiliby TNA WHC zostawiając pas NWA WHC i jakby były dwa główne pasy na Impact. To samo z pasami mid cardowymi, a jeżeli chodzi o składy mitb to już totalnie jestem zdezorientowany i taki chaos zniechęca mnie do oglądania. Od czasu RAW Supershow znacznie spadła moja chęć do oglądania WWE i to raczej nie zmieni się jak WWE nie wróci do starego podziału albo choć wielkim bólem spowodowanym sentymentem to jednak mogłoby być lepiej jak zostanie usunięte SD i pas WHC oraz US (to wtedy też dywizja TT by trochę odżyła bo byłoby więcej takich "niedobitków" z których można zrobić tagi i lepsze by to było niż bezbarwne reigny z singlowymi pasami które pojawiają się bo jest za dużo singlowych pasów na jeden roster).

Do głowy przyszedł mi jeszcze jeden powód. Chyba wszyscy się zgadzamy ze stwierdzeniem, że wrestler który nie walczy to wrestler nieszczęśliwy. A Vince raczej nie chciałby w rosterze ludzi nieszczęśliwych, bo tacy psują atmosferę w szatni. I tak, dzięki Superstars mają oni jakąś tam szansę na pokazanie się. Oczywiście widzimy jak to wygląda w praktyce z dawaniem szans, no ale może Vince właśnie tak o tym myśli.

Jeśli psuja atmosferę to niech wylatują. Taki Camacho, Jackson, Huwkins, Otunga, Mahal, JTG, Tatsu, Ryder to jest szrot który powinien zostać zwolniony. Ci zawodnicy powinni wylecieć bo to są jobberzy którzy nie mają przyszłości. W zamian za takich powinni dojść z NXT Neville, Wyatt, Ohno czy nawet Dallas.

SMS jest dla dzieci więc ta tygodniówka na pewno nie wyleci. SS może wylecieć co bym bardzo chciał. Miejscem testów to są house show'y.

Powód dla którego ciągle mamy SS jest chyba jasny. Vince chce otworzyć swój kanał WWE Network, i takie gale jak Slamy czy Superstarsy pozwolą zapełnić ramówkę tego kanału.

Main Event podzieli los Superstars i będzie tygodniówką dla jobberów za niedługo.

Ja uważam, że powinni przejść na Raw 2H i zapełnić SD show. Main Event jeszcze jest, więc co się nie zmieści na Raw może trafić na ME, którego ratingi są podobne do ratingów Impactów.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Jeśli psuja atmosferę to niech wylatują. Taki Camacho, Jackson, Huwkins, Otunga, Mahal, JTG, Tatsu, Ryder to jest szrot który powinien zostać zwolniony. Ci zawodnicy powinni wylecieć bo to są jobberzy którzy nie mają przyszłości. W zamian za takich powinni dojść z NXT Neville, Wyatt, Ohno czy nawet Dallas.

Jobberzy też są potrzebni, a zastąpienie ich ludźmi z potencjałem nie ma sensu. Już widzę fanów sceny niezależnej krzyczących, że Vince szmaci Chrisa Hero, albo PACa ;) Vince bardzo dobrze wie, że te osoby mają to coś, dlatego czeka z debiutem. I bardzo dobrze. Szybkie wprowadzenie do głównego rosteru nie wróży niczego dobrego.