Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gdzie się podział ten SmackDown z tamtych lat?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Im bliżej 2012 tak podział na brandy zaczął coraz bardziej zanikać, niebiescy pojawiali się na Raw lecz ci drudzy u niebieskich nie gościli (przynajmniej nie ci "więksi").
Właśnie to jest także moja bolączka. Czemu WWE nie pozwoli zawodnikom od "czerwonych" pojawiać się na SmackDown? W ogóle nawet się ostatnio dziwiłem gdyż przyjęło się że SmackDown był zawsze "domem" Undertakera (pamiętam że Michaels specjalnie pojawiał się "u Takera" na czas feudu w okresach WM XXV/XXVI) a tutaj prowadził on feud z CM Punkiem tylko na RAW (a gdyby obaj pojawiali się na SD to byłby to z zyskiem dla niebieskich) a na Smacku nie pojawiał się w ogóle :roll:
  • Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

19

• maly619

12

• MAT1

12

• Croos

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Jakiś wpływ na pewno miało, ale w PG też można zrobić dobre, kontrowersyjne, mocne story czego aktualnie brakuje

Nie zaprzeczę. PG wielokrotnie podarowało nam fajne walki i feud'y. Na początku ery Smack wciąż był do oglądania.

Nie wydaje mi się. WWE w rosterze ma jak naliczyłem około 60 wrestlerów, tylko, że 3/4 z nich do mid-card, low card lub jobbernia.

I marnują ich na występy w NXT, kiedyś Superstars, a teraz Mian Event zamiast dać czas na tygodniówkach. Dziwią się, że nie mają, co wsadzić na Smack'a. :roll:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Matex napisał/a:

Nie wydaje mi się. WWE w rosterze ma jak naliczyłem około 60 wrestlerów, tylko, że 3/4 z nich do mid-card, low card lub jobbernia.

I marnują ich na występy w NXT, kiedyś Superstars, a teraz Mian Event zamiast dać czas na tygodniówkach. Dziwią się, że nie mają, co wsadzić na Smack'a. :roll:

Tu nawet nie o to chodzi, tylko o to że WWE rozpoczyna kogoś promocję i potem dosyć szybko się zniechęca. Dajmy np Kharmę: pojawiła się dosłownie parę razy i została zwolniona (a mogła coś wnieść do dywizji kobiet). Był na SD np Kizarny czy Eric Escobar (pamięta ktoś ich jeszcze? :) . Także pojawili się parę razy na wizji i wylot. Tak samo z Corre- myślałem że będzie to druga La Famillia która będzie rządzić Smackiem a tu parę miesięcy i się rozpadli (dziś występują z grupy tylko Slater i Barrett, reszta utonęła). Boję się że z Shield będzie tak samo- zaliczą parę feudów i bye bye.

Z ogóle nawet zauważyłem że nie dają ostatnio nawet na Smacku segmentów- przedtem było często Cutting Edge czy Highlight Reel (czy niedawno MizTV co tydzień praktycznie) a teraz dosłownie NIC (zdarzają się nawet SD bez jakichkolwiek segmentów na zapleczu co jeszcze niedawno było nie do pomyślenia!)- nawet już śmiesznych segmentów z Hell No nie ma, tylko najczęściej krótkie wywiady czy krótka rozmowa zawodnika z Bookerem/Teddy'm

Tu nawet nie o to chodzi, tylko o to że WWE rozpoczyna kogoś promocję i potem dosyć szybko się zniechęca. Dajmy np Kharmę: pojawiła się dosłownie parę razy i została zwolniona (a mogła coś wnieść do dywizji kobiet).

Tutaj akurat było trochę jej winy. Nie powiedziała, że jest w ciąży. Urodziła i zajmowała się dzieckiem, a jej kontrakt w tym czasie kończył się. Myślę, że WWE nie ufało jej już i dlatego się pożegnali. To, że fedka daje komuś push, a potem rezygnuje, wiąże się również z tym, co mówiłem. Powalczy trochę i trafia do Midcard'u zamiast dalej ich promować. W miesiąc z nikogo nie zrobi się legendy.

Tak samo z Corre- myślałem że będzie to druga La Famillia która będzie rządzić Smackiem a tu parę miesięcy i się rozpadli (dziś występują z grupy tylko Slater i Barrett, reszta utonęła). Boję się że z Shield będzie tak samo- zaliczą parę feudów i bye bye.

Jeśli chodzi o Shield to również się boję, bo jak pisałem wcześniej ta stajnia może być w przyszłości najlepszą od czasów La Familia, a nawet Evolution.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

• Reputacja:   0

Ah stare dobre Smackdown, chętnie sobie powrócę do przeszłości, Kurt Angle na Smackdown a także Brock Lesnar przydzielony pas WWE Championship, kiedyś to Smackdown przerastało RAW a teraz jest całkiem inaczej, Smackdown upadło do mega poziomu to nie to samo co DLV! teraz mamy sam PG V i co mamy nic ciekawego, wiejącą nudę.. kiedyś to się oglądało na każdym Smackdown niesamowite przemowy Brocka Lesnara w stronę Big Showa,Undertakera do tego John Cena Raper który wszystkim jechał po bani a teraz to tylko parę słów ani dobrych ataków znienacka nic kompletna wiocha i nuda. Smackdown 2005/2007 wtedy dostawaliśmy Christian w Main Evencie Smackdown jeżeli się nie mylę to był rok 2005 wtedy Christian miał swoje momentum ale WWE z tego nie zkorzystało oczywiście później mega szansa dla baby face'owego Batisty, Deadman co Smackdown, później jeszcze Heelowy Eddie i feud z Rey'em Mysterio do tego niesamowity feud The Undertakera z Ortonem zakończony na WrestleManii, później rok 2006 zacięte feudy pomiędzy Ortonem a Rey'em Mysterio, też ciekawe zalewki pomiędzy Angel'em a Taker'em rok 2007 był ostatnim rokiem dobrym dla Smackdown, jeszcze połowa roku 2008 a wtedy to sama nuda najwyżej feud Hardego i Punka uszedł w dobrym kierunku no i road to wrestlemania 26 była dobra ale później to było już cieniutko, ratingi spadały a Smackdown stało się zwykłą omijając się tygodniówką, właśnie na Smackdown jest potrzebny mega dobry zawodnik typu: Batista, Mysterio, Undertaker to oni wtedy elektryzowali pro wrestling! a teraz to tylko Orton, Del Rio no i Ziggler co cisną bo na Sheamusa nie ma co liczyć kompletny nudziarz.

Nie zapomniany moment na Smackdown walka Gowena z Lesnarem po prostu to był mega czasy, moje ulubione wspomnie ze smackdown, polało się dużo krwi a koleś bez nogi czyli Zach pokazał że ma mega jaja i że się nie boi takiego kogoś jak Brock Lesnar!.

Super Dissy od Angel'a w strone John Cena, dobre segmenty jak Cena leje na grób The Undertakera szkoda że to już nie wróci, dobre feud o pasy i wiele wiele innych ciekawych atrakcji które wtedy dawały mega emocje, może jeszcze kiedyś w co wątpię ujrzymy ciekawe i logiczne feudy zawodników na Smackdown, teraz to WWE całkiem się pojebało że tak się wyrażę, usuwają wszystkie filmiki! ze starych dobrych czasów a tak było dobrze sobie obejrzeć takie ciekawe emocjonujące się walki.

Poniżej mała dawka ze starego dobre Smackdown, 19-letni chłopaczyna walczy bez nogi i pokazuje na co go stać! a Cena zwykły chłopak rapując i cisnąc wszystkim po bani, mogli by sprowadzić Zach chociaż na jeden z odcinków RAW czy Smackdown! wtedy by pokazali że nawet ludzie nie pełno sprawni mogą spełnić swoje marzenie.

http://www.youtube.com/watch?v=_y0WGizjC3Q

Sprawiedliwość się liczy.

3272852445174f943ab47d.jpg

Tu nawet nie o to chodzi, tylko o to że WWE rozpoczyna kogoś promocję i potem dosyć szybko się zniechęca. Dajmy np Kharmę: pojawiła się dosłownie parę razy i została zwolniona (a mogła coś wnieść do dywizji kobiet).

Tutaj akurat było trochę jej winy. Nie powiedziała, że jest w ciąży. Urodziła i zajmowała się dzieckiem, a jej kontrakt w tym czasie kończył się.

Kharma poroniła w Sylwestra... Z tego co pamiętam była w złym stanie psychicznym więc WWE dało jej czas na dojście do siebie. Aby ją podbudować pozwolili jej wystąpić w RR Matchu (akcja z Zigglerem m.in.). A potem dopiero rozwiązali kontrakt, nie pamiętam jednak dokładnej przyczyny.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Łał... To widać, że niezłego fail'a walnąłem. :???: Doczytałem się, że głównym powodem oprócz sytuacji z dzieckiem było chyba to, że przytyła jeszcze bardziej. W każdym razie pojawiło się info, że wraca do TNA.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

A wiadomo może kiedy nastąpiła zmiana na stanowisku głównego bookera (bo może to jest jedna z głównych przyczyn obecnego stanu rzeczy)? W ogóle najlepszym przykładem tego jak kiepski jest dzisiejszy SmackDown jest fakt że nawet Undertaker już się tam nie pojawia (byłem wręcz przekonany że Punk specjalnie z okazji feudu będzie pojawiał się na SmackDown a tutaj prowadzili konflikt tylko na RAW) :roll:

[ Dodano: 2013-04-14, 09:40 ]

W ogóle w dzisiejszych czasach byłoby nie do pomyślenia żeby dzisiejsi Main Eventerzy typu Orton czy Sheamus feudowali ze sobą o pas midcardowy typu IC czy US (co było standardem jeszcze kilka lat temu: wspomniani Jericho vs Mysterio)... To doskonale pokazuje jak Smack był dobrze obsadzony gdyż nawet ME nie kręcili się cały czas wokół WHC (czy WWE Title gdy HHH był na Smacku) a walczyli nawet o te mniej ważne pasy (dzisiaj jest to praktycznie niemożliwe)...

A wiadomo może kiedy nastąpiła zmiana na stanowisku głównego bookera (bo może to jest jedna z głównych przyczyn obecnego stanu rzeczy)?

To na pewno jest jedna z głównych przyczyn, nie oszukujmy się, booking u niebieskich po 700+ odcinkach jest gorszy niż scenariusz mody na sukces po 6548 odcinkach (Wikipedia fuck yeah 8) ) A jeżeli jakiś feud niebieskich nabiera rozpędu...to rozpędza się on na Raw :roll:

Z drugiej strony nie wiem kiedy główny booker się zmienił ale po dużym spadku gali wnioskuje że było to dosyć niedawno :)

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Moim zdaniem tu już nie chodzi o booking, lecz o sukcesywne odchodzenie od idei brandów. Teraz SD! jest potrzebne tylko do promocji pasa WHC który na Raw jest słabo promowany (mistrz zazwyczaj walczy w środku gali, bez żadnego proma lub segmentu) oraz do reszty mniej ważnych rzeczy które mimo 3h Raw nie zmieściło się na antenie. Sam osobiście nie oglądam już SD! od dobrego roku. Ale czy jest potrzeba? Skrót tego co się wydarzyło i tak pokażą na poniedziałkowej tygodniówce. Smacka zabił "usunięcie" podziału na brandy. W okresie 08/09 pamiętamy zajebiste feudy jak choćby Punka z Hardym. Wyobraźmy sobie ten feud w dzisiejszych czasach, 90% na Raw, 10% na SD. Ale olać to, to nie jedyna przyczyna. W tamtych latach wracałem z myślą do domu co się stanie dziś na SD. Miałem okazje obejrzeć gwiazdy których nie widzieliśmy na Raw więc sam fakt ciekawości co oni prezentują sprowadzał mnie przed ekran komputera. Może nie jestem obiektywny bo to był okres gdzie zaczynałem moją przygodę z wrestlingiem i oglądałem go na potęgę jak pojebany. Obecnie na SD jest tragedia, nie oszukujmy się, już wole obejrzeć sobie NXT przyszłościowych przynajmniej Mid Cardowców :)

72808822254bc0bb0ef609.jpg

• Urządzenie:  Android

Nie przyłączę się do narzekań. Tzn. szkoda mi, że Smackdown osiągnął dno, ale cieszę się, że zatarły się różnice między brandami. Nigdy tego wewnętrznego podziału nie lubiłem, bo zamykał drogę do wielu feudów, która to droga teraz jest otwarta. Doszło do tego, że WWE champion i World champion mogą się spotkać na jednej gali - wreszcie. Nie znaczy to oczywiście, że nagle mi się spodobało, że mamy dwóch mistrzów, ale w obecnym systemie nie przeszkadza mi to tak bardzo.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nigdy tego wewnętrznego podziału nie lubiłem, bo zamykał drogę do wielu feudów, która to droga teraz jest otwarta.

Troszkę się nie zgodzę, bo tak naprawdę jakby bookerzy chcieli by zrobić dany feud między wrestlerami z różnych brandów wymyśli by sobie jakiś lepszy czy gorszy storyline i do przejścia zawodnika do innego brandu nie musielibyśmy czekać do draftu. Rozumiem nie można by było robić tego zbyt często, ale mimo wszystko WWE tak postępowało.

72808822254bc0bb0ef609.jpg

Sixkiller, to że Mistrzowie Dabju i Świata mogą się spotkać na jednej gali to oczywiście pozytyw, ale wg mnie przez to że Brand Extension opadło, ich spotkania są trochę umniejszone, ot z dupy walka champion vs champion. Za Brand Extension ot z dupy walka mistrzów musiała być wcześniej rozgłoszona, były wielkie segmenty w których to menedżerowie brandów się ugadywali na takie rzeczy, mówiąc w skrócie walki pomiędzy mistrzami brandów przyciągały większą uwagę niż jest to teraz.

A jeśli chodzi o zamkniętą drogę między feudami, to było tak jak rafciu27 opisał, głupawy storyline, i nagle mogli się spotkać, ale nie będe tobie tego przypominał, w końcu sam dobrze widziałeś jak to wyglądało

Sixkiller, Ale ci się nie wydaje, że przez to jest wielki chaos? W dzisiejszym WWE nie podoba mi się w własnie to, że nie ma podziału na brandy. Do tego te 3 h Raw. Chodzą plotki, że pod koniec roku będzie koniec 3h więc może wtedy zrobią znowu podział na rostery? Na prawdę, jeszcze w lecie 2011 z ogromną chęcią oglądałem Smacka. Pamiętam czasy Edga, które były wspaniałe. Do tego dzisiaj dochodzi nudny GM SD, Booker, który mam nadzieję przejdzie heel turn (były takie newsy o tym). SD jest za bardzo zaniedbywane i niestety utonęło w tygodniówkach typu ME czy SMS których jest pierdyliard i na każdy dzień tygodnia. Potrzeba odświeżenia SD, bo nie wiem co zrobią gdy przywrócą 2H Raw, tam tego wszystkiego nie upchają - Już nie upychają.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Urządzenie:  Android

I te międzybrandowe feudy, które bookerzy bardzo chcieli, dostaliśmy. Ale były też takie, których najwyraźniej za bardzo nie chcieli, np. HHH vs. Kurt (do czasu przejścia tego drugiego do TNA), a które ja chciałem. I w tym cały problem. Kilka lat temu wymagało to jednak trochę zachodu, by przeprowadzić transfer z jednego brandu na drugi. Dzisiaj jest to możliwe ot tak. Możliwe są więc mniejsze programy między wrestlerami, którzy nominalnie należą do różnych brandów. Kilka lat temu nikt by sobie tym głowy nie zaprzątał.

1005187806541accfacb3d6.jpg