Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE - What about a Revolution

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wyniki Wrestlemanii 29:

Loser Leaves WWE (Osoba, która zostanie przypięta)

The Shield def. Randy Orton, Sheamus and The Big Show (RKO on The Big Show and Pin Fall)

Chris Jericho def. Fandango (Walls of Jericho)

The Miz def. Wade Barrett (Skull Crashing Finale and Pin Fall) - New IC Champion

Big E Langston def. The Miz (Big Ending and Pin Fall) - New IC Champion

Brodus Clay & Tensai & The Funkadactyls draw Team Rhodes Scholars & The Bella Twins (Double DQ after Catfight)

Triple H def. Brock Lesnar (Pedigree on two tables)

AJ Lee def. Kaitlyn - New Divas Champion

Dolph Ziggler and Big E Langston def. Team Hell No! (Big Ending on Daniel Bryan and Pin Fall) - New Tag Team Champions

Ryback def. Mark Henry (Shell Shocked and Pin Fall)

The Undertaker def. CM Punk (Tombstone Piledriver and Pin Fall)

Alberto Del Rio © def. Jack Swagger (Cross Armbreaker and Give Up) - Still WH Champion

Dolph Ziggler def. Alberto del Rio © - New WH Champion

The Rock drew with John Cena (Masked Man Attack and Double DQ)

RAW/Kwiecień/Tydzień 3

No Chance

W ringu stoi Chairman of the Board Vince McMahon.

Vince: Zwykle staję w tym ringu i wygłaszam płomienne przemowy o tym i o tamtym, ale dzisiaj mam ważniejszą sprawę. Jestem tutaj, by wezwać tego sukinsyna, który zniszczył Main Event wczorajszej gali. Więc wyjdź tutaj kimkolwiek jesteś!

Your time is up, my time is now.

Cena! Co on tu robi?! Przecież on walczył, jak mógł...

Cena: Vince, Vince, Vince. Nie tylko ty pragniesz, żeby ten maminsynek...

Vince: Jaki kurwa maminsynek, zachowuj się jak wrestler Cena!

Cena: ... dostał to na co zasłużył. Ja także pragnę dostać go w swoje łapska i gdy skończę z nim odbiorę tytuł Rockowi.

Vince: Tutaj mam dla ciebie złą wiadomość, Rock jest kontuzjowany i pas zostaje zwakatowany.

Cena: Więc należy się mnie, ja z nim walczyłem.

Vince: Zorganizujemy turniej o pas, ale najpierw sprawa tego zamaskowanego skurwiela, wyjdź tu!

Cena: Czekamy.

Nagle zza pleców Cenę atakuje zamaskowany zawodnik, Vince otrzymuje Low Blow i klęka w narożniku, zamaskowany nachyla się nad nim i wtedy Vince zrywa mu maskę. To jest Jeff Hardy! Jeff odwraca się i Twist of Fate dla Ceny! McMahon próbuje wstać, ale momentalnie otrzymuje uderzenie w brzuch i kolejne Twist of Fate!

Jeff: Rewolucja właśnie się zaczyna.

(reklamy)

Match No.1

Chris Jericho, The Miz and Tons of Funk vs Fandango, Wade Barrett and Rhodes Scholars

Końcówka Walki: Miz i Fandango wymieniają ciosy, Awesome One odbija się od lin i Spinning Kick od tancerza, Fandango wpuszcza do ringu Cody'ego i Leg Drop dla Miza. Do ringu wchodzi Jericho i Codebreaker dla Rhodesa! Barrett i jego Bullhammer! Tutaj jednak czeka Tensai i Baldo Bomb. Tensaia atakuje Fandango i Jumping DDT, ale na Fandango czeka już Clay i Crossbody! Sandow jednak widzi już Claya i Double Axe Handle z narożnika, Brodus przechwytuje Damiena i Exploder Suplex, tutaj jednak Rhodes i piękne Cross Rhodes! Miz już chwyta Cody'ego pod Skull Crashing Finale, ale Cody przerzuca Miza i Low Dropkick od Rhodesa. Mizanin wstaje, ale otrzymuje DDT. Fandango wchodzi do ringu po zmianie z Rhodesem i Diving Leg Drop! 1..2..3! Fandango odlicza Miza.

W ringu zostają lekarze i Miz, Mike ma jakiś problem z lewym kolanem. Miejmy nadzieję, że nie będzie to nic poważnego.

(Przypomnienie Wrestlemanii)

Na zapleczu widzimy siedzącego w swojej szatni Dolpha Zigglera, obok niego stoją AJ Lee i Big E Langston.

Ziggler: WWE Divas Champion, WWE Intercontinental Champion, WWE Tag Team Champions oraz WWE World Heavyweight Champion, czy może być potężniejsza grupa niż my? Dzisiaj Del Rio chce rewanżu, nie dostanie go. Dostanie go na Extreme Rules.

AJ: Skoro to będzie Extreme Rules to dostaniesz także specjalną stypulację Alberto. Ty i Dolph zmierzycie się w Ladder Matchu!

Langston: Przechodząc do ciebie Miz, ty także dostaniesz swój rewanż na Extreme Rules. Dostaniesz go w Hardcore Matchu.

AJ: Kaitlyn ty dostaniesz swój rewanż już za chwilę, ale nie będzie to specjalny mecz. Nie jesteś godna uwagi.

Ziggler: Team Hell No! dostanie rewanż za tydzień, Elimination Match powinien wam odpowiadać, a teraz wyjdźcie. AJ musi się przygotować do swojej walki.

(Przypomnienie pierwszego segmentu)

Match No.2

WWE Divas Championship

AJ Lee © vs Kaityln

Końcówka Walki: AJ odpycha Kaitlyn, a ta próbuje wykonać Spear. AJ zwinnie ucieka i odbija się od lin, Shining Wizard! 1..2..3... AJ broni tytułu.

AJ: To było łatwe, a teraz jeśli pozwolisz droga Kaitlyn. *AJ staje nad Kaitlyn* Właśnie zostałaś zwolniona.

AJ uśmiechając się opuszcza ring.

(reklamy)

Match No.3

Alberto del Rio vs Sheamus

Końcówka Walki: Del Rio wykonuje Step Up Enzuigri i czeka na podnoszącego się Sheamusa, ten wstaje przy pomocy lin i szybko przerzuca nadbiegającego del Rio! Wiemy co czeka zawodnika w tej sytuacji, Irish Riestra! Sheamus wykonuje serię uderzeń w klatkę piersiową, a następnie nie patyczkując się wynosi Del Rio pod White Noise. Meksykanin jednak jest zbyt świeży i uwalnia się spadając za plecy Irlandczyka i wykonując Backstabber, co za akcja. 1..2.. Kick Out! Del Rio dopada ręki, Cross Armbreaker prawie dopięty, ale Sheamus wykorzystuje swoją niewiarygodną siłę i wynosi Del Rio do góry, Sheamus przechwytuje Alberto i High Cross! 1..2.. Kick Out! Del Rio chyba nie żyje, a Sheamus staje w narożniku z dzikim wyrazem twarzy, Brouge Kick w drodze, ale zaraz.

Na ring wbiega Randy Orton, RKO dla Sheamusa. Widzieliśmy to wczoraj na Wrestlemanii, Del Rio na kolanach i Punt Kick! Orton obraca się do Sheamusa, ale powstrzymują go sędziowie. Tymczasem Del Rio zostaje zabrany na noszach.

(Reklamy)

Jesteśmy na zapleczu, gdzie widzimy Jeffa Hardy'ego.

Jeff: Wczorajszej nocy na największej scenie ze wszystkich zrobił to czego pragnąłem. W końcu pokazałem wszystkim durniom waszego pokroju prawdziwego Jeffa Hardy'ego. Przybyłem na Wrestlemanię, by uratować WWE. Uratować od napływu gówna, które wy przyjmujecie z uśmiechem. Na cześć rewolucji, hip hip hura.

W tym momencie kamera oddala się i pokazuje pięć postaci w kapturach stojących dookoła Jeffa.

?: Hip, Hip! Hurra!

(reklamy)

Match No.4

Antonio Cesaro vs Big E Langston

Końcówka Walki: Potężny mecz pomiędzy mistrzami Stanów Zjednoczonych i Interkontynentalnym. Cesaro wynosi Langstona i Gutwrench Suplex. Jak on to zrobił?! Ale to nie koniec, Cesaro odpycha Langstona i potężny Dropkick, jednak Langston łapie nogi Cesaro i zapina Single Leg Boston Crab, nagle przy ringu pojawiają się zamaskowane postacie, które widzieliśmy przy Jeffie Hardym. Jedna z nich staje na apronie i podchodzi do Langstona. Chwile mierzą się wzrokiem, ale gdy Langston chce zaatakować zakapturzonego osobnika ten blokuje cios i zeskakuje z apronu, Big E śledzi przeciwnika, ale nadziewa się na Springboard European Uppercut od Cesaro, Neutralizer! 1..2..3.. Langston został zneutralizowany.

Po walce zakapturzona postać, która odwróciła uwagę Langstona weszła na narożnik i wykonała Swanton Bomb.

Jeff Hardy pojawia się na arenie we własnej osobie, Ziggler i AJ próbują wyrwać się z uścisku zamaskowanych sługusów Hardy'ego. Tymczasem Enigma podchodzi do Zigglera i z uśmiechem mówi.

Jeff: Nie ma bardziej dominującej grupy od was, patrząc na poczynania w ringu można powiedzieć, że zostaliście zneutralizowani. Jest bardziej dominująca grupa w WWE. Strzeż się Jeffa Hardy'ego i Kapłanów Enigmy.

W tym momencie Ziggler i AJ zostają wrzuceni w stalowy słupek, a Kapłani podążają za Jeffem na zaplecze. Na rampie wybiega jednak John Cena. Cena nadbiega wprost na Hardy'ego, jednak ten łapie krzesło rzuconego przez jednego z kapłanów i wykonuje Chairshot prosto w głowę Johna, to było brutalne.

Hardy obraca się i podnosi rękę tauntując, kapłani idą za jego śladem i po chwili gaśnie światło, a RAW schodzi z anteny.

---------------------------------------------------

-> Jeff Hardy rozmawiał bezpośrednio z Triple H'em i nawet Vince nic nie wiedział o jego powrocie.

-> Miz prawdopodobnie zerwał więzadła krzyżowe i nie będzie go na antenie przez 4 miesiące.

-> Alberto del Rio jest kontuzjowany jedynie na antenie. Powodem takowego rozwoju wydarzeń jest prośba o urlop od zmęczonego wrestlera.

-> CM Punka nie zobaczymy prawdopodobnie przez 2-3 miesiące, zawodnik poddał się operacji kolana.

-> W internecie spekuluje się o tym kto może być Kapłanem Hardy'ego, pojawiają się takie nazwiska jak Corey Graves, Rob Van Dam, AJ Styles, Austin Aries oraz Kenny King.

https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DestructionMachine

2

• Enigmatic_One

2

• Mr. Ghost

2

• TheVillain

1

Enigmatic_One, Hip hip hura! Ten tekst mnie rozwalił :D

Sam odcinek jest ciekawy tylko, że bardzo krótki. Prosiłbym owydłużenie odcinków chociaż trochę (jedenk backstage + 1. walka). Mam nadzieję, że nie wypalisz się tak szybko jak z TNA i to diary potrwa trochę dłużej.

https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315063

Pierwszy odcinek był bardzo krótki i niestety słaby. Nic się nie wyróżniło, co zapadłoby mi w pamięć, no chyba że ten idiotyczny tekst Hip Hip Hura! Nie wiem ile masz lat, ale z taki Catch Phrases, jest najbardziej głupi jaki słyszałem w życiu. Wszytsko idzie do poprawy, walki segmenty niestety muszę to powiedzieć, ale twoje diary jest wręcz zbędne na tym forum, bo nic nie wnosi, a jedyne co to zaniża poziom działu Booking Zone.
https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315134

Trzeba zmienić w twoim diary ... - Walki , fajnie by było jakbyś pisał pełne walki - dawałoby to lepszy efekt. A jeśli już nie ,to w tych końcówkach walk ,nawet MÓGŁBYŚ je wydłużyć - tak byłoby dobrze :)

Przydałoby się więcej elementów - segmenty, w ringu, backstage - aby trochę urozmaicić to Diary :)

Jeśli się rozwiniesz ,wyjdzie z tego coś dobrego ,więc powodzenia! :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315270

Enigmatic_One, Nie chcę Cię krytykować i zniechęcać, ale piszesz chyba trzecie już diary w bardzo krótkim czasie. Każde z nich było dosyć średnie, a obecne jest chyba najsłabsze ze wszystkich. W dodatku Twoje gale są strasznie krótkie i nie chodzi tu wcale o ilość walk (odsyłam do WLF, którego autor przy 3 starciach potrafi przekazać dużo więcej). Twój "pamiętnik" to w zasadzie rozpoczęty program z Jeffem i jakieś przypadkowe walki, nie wiadomo po co i dlaczego. Wszystkie diary kończysz zaledwie po kilku odcinkach, więc mam dla Ciebie radę: Zrób w końcu coś porządnie, albo daj sobie spokój.
https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315280

Dzięki wszystkim za komentarze, ale to był tylko wstęp do właściwej formy mojego "diary". "What about a Revolution" jest odnośnikiem do naszego Booking Zone, a nie WWE. Pozdrawiam.

-------------------------------------------------------------------

Obudziłem się i spojrzałem na stojący obok łóżka budzik, napis 6:00 bezczelnie wzywał do wstania i nawet nie chciał przestać buczeć. Z ciężkim westchnieniem podniosłem się i ruszyłem do łazienki. Po krótkiej toalecie postanowiłem ruszyć pobiegać, włączyłem ulubioną playlistę na MP3 i ruszyłem na przebieżkę ulicami Memphis. Już przed hotelem spotkałem mojego storyline'owego guru, Jeffa Hardy'ego oraz Coreya Gravesa, którzy także rozciągali się.

- Cześć panowie - przywitałem się - mała przebieżka na początek dnia?

- Cześć Chris - odpowiedział Jeff - znowu jesteś samotny i nie masz z kim pobiegać?

- Na szczęście wy jesteście tacy dobrzy i uraczycie mnie swoim towarzystwem. - zripostowałem ze śmiechem.

W dobrej atmosferze ruszyliśmy, powolnym truchtem wybiegliśmy na przedmieścia. W strugach kwietniowego deszczu biegliśmy żartując, rozmawiając i śmiejąc się. Gdy wróciliśmy do hotelu była już 7:00. Weszliśmy do holu i udaliśmy się do swoich pokojów, by wziąć prysznic i przebrać się. Po chwili byliśmy już w kawiarni jedząc śniadanie i dostarczając dzienną dawkę kofeiny.

- Jakie plany na dziś? - zapytał Corey - O której taping?

- O 12 mamy pojawić się na Pyramid Arena. - odpowiedział Jeff między jednym, a drugim kęsem pączka.

- A ty się nie powinieneś odchudzać - zagadnąłem - Wyjdzie na to, że wykonasz Swanton jeszcze gorzej niż Corey tydzień temu.

Musiałem wykonać szybki unik, bo inaczej dwa ciasteczka trafiłyby mnie prosto w twarz.

- Martw się lepiej o to, żebyś ty dał radę uniknąć wykonywania Swantonu - stwierdził Jeff - To nie takie łatwe jak się wydaje.

Resztę śniadania dokończyliśmy gadając o sporcie, panienkach i wrestlingu, a potem wróciliśmy do hotelu po nasze rzeczy. Zbliżała się jedenasta, więc powoli ruszyliśmy w stronę Pyramid Areny. Gdy weszliśmy do szatni zawołał mnie Jim Ross, kazał iść za sobą i zaprowadził do pokoju Bossa, Vince McMahona.

- Chciał mnie Pan widzie? - zapytałem trochę zaskoczony.

- Tak jest, wchodź Chris, wchodź. - powiedział Vince - Jestem z ciebie bardzo zadowolony i chcę byś został singlowym zawodnikiem.

- Naprawdę?! - Aż opadła mi szczęka

- Tak jest, już dzisiaj jedziesz do NXT! - krzyknął Boss - Zabieraj swoje rzeczy i widzimy się we wtorek.

Od autora: W następnym odcinku pojawi się pierwsza walka w NXT oraz opis postaci.

https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315345

Nie spodziewałem się, że będziesz pisał typowy pamiętnik. To trochę zmienia moje zdanie na temat Twojego dzieła, ale mimo wszystko gale też będziesz musiał pisać, więc dobrze żebyś zastosował się do rad zawartych w komentarzach. Liczę, że ciekawie rozwiniesz to diary i życzę powodzenia w dalszen pracy.
https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315599

Tak jak napisał DestructionMachine, nie spodziewałem się ,że zrobisz historię z perspektywy wrestlera. Mam nadzieję ,że wytrwasz w takim stylu ,bo o ile się nie mylę ,to będzie jedyne diary ,pisane w stylu pamiętnika. :)

Powodzenia! Życzę wytrwałości :D :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-315662

• 2 tygodnie później...

Odgrzebuję temat, ale wcześniej nie zauważyłem, że piszesz to w formie pamiętnika, szkoda że odcinki się już nie pojawiają, pomył naprawę orginalny, fajnie by było gdybyś powrócił do pisanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/32507-wwe-what-about-a-revolution/#findComment-316991

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...