Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chciałem tą informację podać na końcu, ale tutaj będzie pasować bo niejako odnosi się do poprzedniego akapitu. W podpisie użytkownika Qba5000 możecie zobaczyć wielki, czerwony napis "NOWA ERA W BOOKING ZONE NADCHODZI - MAJ 2014". Wtajemniczonych jest kilka osób, a ci którzy nie są na 100% mają na co czekać, bo projekt zapowiada się ciekawie, a na pewno rewolucyjnie Dostałem nawet propozycję udziału w nim, ale chcę teraz skupić się na WWE by xYoohas, i może nieco przyspieszyć tempo. Jednak w razie jakiś problemów jestem gotowy udzielić rady czy pomóc, nawet we wcześniej wspomnianej oprawie graficznej Także życzę powodzenia i mam nadzieję że wam to wypali

Oh, you! :twisted: Teraz czuję jeszcze większą presję niż wcześniej :D

Jesteś chyba jedyną osobą w tym diale od dłuższego czasu, która ma taki kontakt z "WWE Universe", szacunek ci za to. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-349636

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xYoohas

63

• Giero

20

• shocker98

12

• Mr. Ghost

12

Top użytkownicy w tym temacie

Robisz najlepszą grafikę w Booking Zone, bardzo mi się podoba, ale wytypuje też wyniki jako że i ty zaglądasz do mnie:

WWE Championship Match- The Rock

2 out of 3 Falls match- Brock Lesnar

Loser Leaves Town Match- Randy Orton

Last Man Standing- CM Punk

Tag Team Championship match- DX

Intercontinental Championship Match- Cody Rhodes

United States Championship Match- Boris Alexiev

Normal Match- Ryback

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-349944

1. Pierwszy segment niezły, choć wypowiedzi brzmiały trochę dziwnie. Przedstawiłeś jednak argumenty obu stron, więc segment jak najbardziej na plus.

2. Bardzo podoba mi sie gimmick Borisa, ale wydaje mi się, że jest to sprawa na kilka PPV. Po jakimś czasie porównywanie Rosji do kraju przeciwnika stanie sie zbyt monotonne. Piszesz to jednak świetnie, dlatego segment uważam za bardzo dobry.

3. Kolejne zwycięstwo Alexieva - walka też poprawna.

4. The Rock słownie atakuje Cenę, argumenty te same co wcześniej, ale napisane inaczej. Fajny motyw z wyjmowaniem gadżetów ze śmeitnika ;)

5. Króciutka walka giganta z lotnikiem, typowy squash. Po walce atak Rybacka i wszystko jasne.

6. Wywiad, w którym wypowiadali się obaj partnerzy. Nie było słodzenia tylko argumenty, segment musiał się więc podobać.

7. Sheamus jobberem? :D Alberto wygrywa walkę, po starciu rozmowa Dolpha i Del Rio - dobrze napisane, podałeś wiele argumentów, segment mi się podobał.

8. Kolejny wywiad, tym razem z Edgem. Wrestler porzucił gimmick zamaskowanego i skupił sie na Ortonie i - później - zdobyciu pasa. Wydaje mi się, że trochę za bardzo wybiegasz w przyszłość, ale wywiad na plus.

9. Rey mówi o swojej karierze - OK. Nie podobało mi się trochę przymilanie się Rhodesa (wydawało mi się, że jest heelem). Znowu wybiegasz w przyszłość, komentujesz Money in the Bank, zamiast skupić się na Payback. Wiem, że trudno pisać ostatnią tygodniówkę przed PPV, ale powinieneś sie skupić właśnie na tym, żeby podkreślić, że do gali pozostało już zaledwie kilka dni, a nie pisać o PPV, które odbędzie się za półtora miesiąca.

10. Mysterio wygrywa. Rey wygrał chyba wszystkie walki po Extreme Rules, więc jego starcie o z Codym zapowiada się naprawdę ciekawie.

11. Wypowiedź Johna krótsza niż The Rocka, ale o wiele od niej lepsza. Cena powiedział wszystko, więc z niecierpliwością czekam na Payback.

12. Walka - interwencja - brawl. Czy napisałeś kiedyś Main Event, który zakończył się czysto? :P Wydaje mi się, że to dziwne, że co tydzień walka wieczoru kończy się dyskwalifikacją.

1. The Rock vs John Cena - nie widzę przeciwnika dla The Rocka, gdyby ten po raz trzeci pokonał Johna. Cena jest zresztą heelem, więc może wygrać nieczysto, co tylko potwierdzi go jako "złego"

2. Batista vs Brock Lesnar - myślę, że powracająca bestia pokona przeciwnika. Poza tym, wydaje mi się że Paul Heyman nie powinien przegrywać zaledwie dwa miesiące po zdobyciu władzy.

3. Edge vs Randy Orton - trochę zdradziłeś się pisząc o planach Edge'a. Nie wydaje mi się, żeby zawodnik odchodził z federacji, skoro już zaplanował sobie walkę w Money in the Bank Matchu.

4. Dolph Ziggler vs Alberto del Rio - wydaje mi się, że Big E powstrzyma AJ i uniemożliwi jej wtrącenie się do walki. Z drugiej strony Alberto może wygrać nieczysto, jednak mam nadzieję na zakończenie tego feudu i rozpoczęcie nowego.

5. Chris Jericho vs CM Punk - mam nadzieję, że nie upokorzysz Punka, sprawiając że przegra on trzecią walkę o miano najlepszego z rzędu.

6. DX vs Brothers of Destruction - zanosi się na feud Daniela z Kane'm, byłby on możliwy gdyby bracia utrzymali pasy.

7. Cody Rhodes vs Rey Mysterio - ponownie wybiegłeś w przyszłość. Rey mówił że niedługo kończy karierę, Cody, że ma zamiar wygrać walizkę. Wydaje mi się, że Rhodes utrzyma więc pas

8. Boris Alexiev vs Jack Swagger - Boris ma fajny gimmick, więc wydaje mi się, że utrzyma pas jeszcze kilka PPV.

9. John Morrison vs Ryback - kolejny feud trwający już kilka miesięcy, nie wydaje mi się, by był to dobry pomysł. John wygrywał kantem, więc wydaje mi się, że Ryback zwycięży uczciwie i zakończy storyline.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-350267

http://imageshack.com/a/img841/3568/vk9b.png

http://imageshack.com/a/img703/3517/l4mk.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie na Payback! Galę otworzył pokaz pirotechniczny, ale to najmniejsza z atrakcji którą dziś dla was mamy! Pojedynki o wszystkie pasy, a do tego walka Lesnar vs. Batista, Punk vs. Jericho oraz Edge vs. Orton, nie zapominając oczywiście o walce Rybacka z Johnem Morrisonem! Wszystko to składa się na 9 pojedynków które przyniosą niesamowite emocje. Czy zobaczymy zmianę posiadacza tytułu mistrzowskiego? Kto opuści federację? Tego wszystkiego dowiemy się w ciągu najbliższych godzin! A więc zaczynajmy!

Wybrzmiewa muzyka Johna Morrisona, i szaman wchodzi na arenę! Nie ma przy nim Big Showa który został zaatakowany przez Rybacka na poprzednim RAW, w rezultacie czego GM RAW Steve Austin zadecydował że Ryback zmierzy się w pojedynku z Johnem Morrisonem! Nie wiemy czy John jest z tej decyzji zadowolony, ponieważ te wydarzenia miały miejsce po zejściu RAW z anteny. John wchodzi do ringu i zamierza nam coś powiedzieć.

John Morrison: Ta walka nie powinna się dzisiaj odbyć. Pomijając to że powinien tutaj teraz stać Big Show, co skutecznie umożliwił mu Ryback na ostatnim RAW. Nie jestem gotowy do tej walki! Nie miałem czasu na przygotowania, więc ta walka powinna zostać odwołana, więc czekam teraz na wyjście kogoś z zarządu i anulowanie tej walki.

Zamiast przedstawiciela władz na arenę wkracza Ryback i wchodzi do ringu.

Ryback: Nie ma szans John. Nie ma szans na to żeby ta walka została odwołana. Uciekałeś zbyt wiele razy żebym teraz odpuścił i pozwolił ci wyjść z tego ringu. Czekałem na ten moment od Extreme Rules, od Wrestlemanii, od pierwszego momentu kiedy zobaczyłem twój pysk. Teraz jest moment w którym pożałujesz wszystkiego co zrobiłeś przez ostatni miesiąc, i raz na zawsze oduczę cię drażnienia większych od siebie. Od dzisiaj będziesz chodził jak w zegarku, codziennie rano będziesz błagał Boga żeby nie spotkać mnie w korytarzu, i jeżeli jeszcze raz zechcesz powtórzyć to co zrobiłeś, to zrobię ci to jeszcze raz. Nikt nie da rady cię obronić, unicestwiłem Big Showa, więc nikt nie da rady mnie powstrzymać. Zaczynajmy tą walkę, czas na moją zemstę.

John Morrison: Poczekaj, na pewno jakoś się dogadamy!

Ryback: Za późno...

http://imageshack.com/a/img841/8505/929p.png

http://imageshack.com/a/img853/604/jetd.png

Ryback od razu rusza na rywala, ale ten przytomnie opuszcza kwadratowy pierścień. Skip rusza za nim, ale John biegnie dalej dookoła ringu. Morrison zyskał przewagę, i wchodzi do ringu. Sheffield staje przy krawędzi ringu i próbuje do niego wejść, ale John bierze rozbieg i wykonuje Baseball Slide. Ryback wpada w bandę, Morrison staje na krawędzi ringu i wykonuje Asai Moonsault, ale Ryback łapie go w powietrzu i mamy Running Powerslam! Skip podnosi rywala, chwyta go oburącz za głowę, zaciska zęby i patrzy rywalowi prosto w oczy, po czym wykonuje Face Slam. Sheffield chwyta rywala pod pachy i sadza przy schodkach. Ryback robi kilka kroków w tył, bierze rozbieg i chce uderzyć rywala kolanem, ale John wykonuje Drop Toe Hold i Skip mocno uderza głową w najwyższy stopień. Morrison poprawia rywala, kładzie jego głowę na schodkach i wskakuje na krawędź ringu. JoMo bierze rozbieg, i wykonuje Leg Drop! John chwyta przeciwnika i wpycha go do ringu gdzie próbuje pinu, 1... i kickout! Morrison podnosi rywala, i wykonuje Russian Leg Swep. John bierze rozpęd, odbija się od lin ale Ryback prześlizguje się pod szarżującym rywalem. Morrison wskakuje na drugą linę i wykonuje Springboard Crossbody, ale Sheffield łapie go w powietrzu i zapina Bear Hug. John desperacko macha rękami próbując coś chwycić, ale Skip stoi na środku ringu więc są za daleko od lin. Morrison próbuje wyślizgnąć się górą, zapiera się o ramiona rywala ale Ryback mocniej dociska uchwyt. JoMo wykonuje kilka ciosów łokciem w głowę rywala, Ryback pozwala przeciwnikowi stanąć na macie, ale ciągle trzyma go w uścisku. John wykonuje jeszcze kilka uderzeń, Skip puszcza rywala a ten dokłada kopnięcie w brzuch a następnie DDT. Ryback leży na brzuchu, John robi kilka kroków dystansu i wykonuje Breakdance Leg Drop, po którym obraca przeciwnika na plecy i pinuje, 1... i kickout! John przejął inicjatywę, podnosi Rybacka i wykonuje Irish Whip, ale ten kontruje to i wykonuje Clothesline! Morrison pada na ziemię, Skip błyskawicznie dopada do niego, staje nad Johnem okrakiem, chwyta go za głowę i kilka razy ciska z całej siły o matę. Sheffield podnosi rywala i Irish Whipem wrzuca go w narożnik. Skip bierze rozbieg i wykonuje Corner Splash. John pada na matę, Ryback obraca go na plecy, odbija się od lin i wykonuje Big Splash po którym pinuje, 1... i kickout! Sheffield chce wykonać Deadlift Powerbomb, wynosi Johna w powietrze ale ten kontruje to na Sunset Flip! 1... 2... i kickout! Skip szybko się podnosi, Morrison chce zaskoczyć go High Kickiem ale Ryback robi unik i zapina Waist Lock. John ponownie używa swoich łokci żeby uwolnić się z uchwytu rywala, i stojąc tyłem do Skipa wykonuje Pele Kick! Ryback leży na macie, a JoMo nie zwalnia tempa i wykonuje Standing Shooting Star Press! 1... 2... i kickout! John podnosi się i czeka na Sheffielda. Ryback powoli staje na nogi, Morrison szarżuje ale Skip zaskakuje go i wykonuje Spinebuster! Sheffield podnosi rywala i wykonuje Front Suplex. Skip wchodzi na narożnik i czeka aż John podniesie się, i kiedy w końcu staje na nogi Sheffield wykonuje Double Axe Handle! Ryback odwraca się do fanów i krzyczy "Finish It", a kiedy ponownie odwraca się do Johna ten zaskakuje go wykonując Small Package! 1... 2... i kickout! Obydwaj szybko się podnoszą, John wykonuje STO Backbreaker, a po nim płynnie przechodzi do Russian Leg Swep! Morrison wykonuje Standing Moonsault, ale Ryback zdołał w porę się odsunąć. Skip staje przy linach, John szybko się pozbierał, biegnie w stronę rywala ale ten wyrzuca go z ringu wykonując Back Body Drop, jednak Morrison złapał się lin i zdołał się utrzymać na krawędzi ringu. Ryback odwraca się w stronę Johna, ten wykonuje Enzugiri ale Skip robi unik. Morrison zaplątał się w liny, Ryback wciąga go do ringu, wrzuca do narożnika Irish Whipem i wykonuje Corner Spear! Skip podnosi rywala i sadza go na narożniku. Sheffield również wchodzi na narożnik, ale John nie zamierza mu ułatwiać zadania i atakuje go Headbuttem. Skip zachwiał się, a John dokłada kolejne Headbutty i Ryback ląduje na macie. Sheffield podnosi się i zostaje powalony Dropkickiem. JoMo podnosi rywala i wykonuje Neckbreaker po którym pinuje 1... 2... i kickout! John ustawia swojego rywala w okolicach narożnika, i wykonuje Starship Pain, ale Ryback dał rade się odsunąć. John trzyma się za rękę, Skip szybko podchodzi do przeciwległego narożnika i zaczyna krążyć ramieniem. Morrison podnosi się a Ryback wykonuje Meat Hook Clothesline! Sheffield bierze rywala na barki, maszeruje dookoła ringu i wykonuje Shellshock! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Ryback via Pinfall

Ryback zgarnia zwycięstwo! Może nie jest tak okazałe jak można by się tego spodziewać, ale fakt pozostaje faktem - Ryback w końcu ma swoje zwycięstwo. Skip celebruje swoje zwycięstwo, i pewnie w głowie już układa sobie plan na najbliższe tygodnie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesteśmy na zapleczu, gdzie Matt Striker za chwilę przeprowadzi wywiad z CM Punkiem.

Matt Striker: Phil, już za kilkadziesiąt minut zmierzysz się z Chrisem Jericho w stypulacji Last Man Standing, jakie są twoje odczucia przed walką?

CM Punk: Czuje się dobrze, bo wiem że już niedługo nadejdzie chwila na którą czekam przez ostatnie 2 miesiące. Nareszcie odbędzie się walka która raz na zawsze udowodni kto z naszej dwójki jest lepszy. Stypulacja tej walki sprawia że szanse na nieczystą wygraną spadają do minimum. Proste zasady, ostatni na nogach zwycięży, i tym kimś będę ja. Ostatnie miesiące były najgorszym co mi się przydarzyło przez wiele lat które spędziłem tutaj w WWE. Czułem niesamowitą frustrację, podczas każdej walki dawałem z siebie 100%, ale to nie wystarczało... Dla zawodnika z takimi umiejętnościami jak ja porażka jest zła, przegrana po nieczystym zagraniu jest gorsza, ale kiedy do tego wszystkiego dochodzi jeszcze ktoś taki jak Chris Jericho... Tego nie mogłem tak po prostu zostawić, dlatego dzisiaj świat w którym żyje Jericho, świat w którym to on jest najlepszy na świecie legnie w gruzach.

Matt Striker: Zostało nam mało czasu, więc jeszcze tylko jedno, szybkie pytanie. Jakie są twoje plany na okres po Payback?

CM Punk: Dokładnie takie jak zapowiedziałem na poprzednim RAW, dzisiejsze zwycięstwo da mi miejsce w walce Money in the Bank, a potem droga do pasa WWE jest otwarta. Zamierzam pobić mój rekord posiadania pasa, i na zamiarach się nie skończy.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://imageshack.com/a/img822/3623/byvq.png

http://imageshack.com/a/img836/6516/gje2.png

http://imageshack.com/a/img834/8931/bdrv.png

Czas na pierwszą walkę o pas na dzisiejszej gali. Zawodnicy którzy zmierzą się w tym pojedynku prezentują bardzo podobny styl walki, więc możemy być pewni że walka będzie zacięta. Pierwszy do ringu wchodzi Jack Swagger w towarzystwie Zeba Coltera. Zeb trzyma w dłoniach flagę amerykańską, którą zarzuca na plecy Jacka i razem schodzą w dół rampy. Wchodzą do ringu i stają obok siebie. Kładą dłonie na piersiach, i razem ze zgromadzonymi fanami wymawiają słowa "We, the people". Wybrzmiewa muzyka Borisa Alexieva i Rosjanin pojawia się na arenie razem ze swoim trenerem Igorem. Igor wachluje Borisa, a następnie schodzą w dół rampy i wchodzą do ringu. Menadżerowie obu zawodników opuszczają ring, i walka może się rozpocząć.

Gong i walkę możemy uznać za rozpoczętą. Panowie ostrożnie podchodzą do siebie, próbują odszukać słaby punkt rywala. W końcu Jack zdecydował się pierwszy zaatakować, schodzi bardzo nisko na nogi i przechodzi za rywala gdzie zapina Waist Lock, jednak nie kontroluje rywala zbyt długo, Boris chwyta ręce Swaggera i rozrywa uchwyt, i przechodzi do Wrist Locku. Alexiev wykręca rękę rywala, Jack pochyla się i otrzymuje kilka kopnięć w żebra. Boris puszcza rywala i wykonuje mu Neckbreaker. Alexiev podnosi rywala, chwyta go za głowę i uderza nią o narożnik. Rosjanin wpycha Jacka na narożnik, następnie sam na niego wchodzi ale Swagger wykonuje kilka ciosów w głowę rywala i Alexiev spada na matę. Jack siedzi na narożniku, Boris ponownie do niego podchodzi ale tym razem Swagger częstuje go Big Bootem. Rosjanin podnosi się, a Swagger dokłada Double Axe Handle. Boria leży na macie, Jack podchodzi do niego i zapina Half Crab. Boris męczy się chwilę, ale ostatecznie udało mu się złapać liny. Jack puszcza go od razu, chce ponownie go złapać, ale Boris leżąc na macie kopie go w kolano. Swagger schyla się i chwyta za kolano, a Alexiev wykorzystuje to i powala przeciwnika kopnięciem w głowę. Boris zaciąga przeciwnika na środek ringu i zapina Camel Clutch. Jack próbuje się wydostać, ale na razie nic z tego. Boris dokłada jeszcze kilka uderzeń w głowę rywala. Swaggerowi udaje się wydostać ręce, ale Alexiev ciągle trzyma go za szyję. Jack klęka, Boris siada na barki Real Americanina, a Swagger staje na nogi i wykonuje Sitout Electric Chair Facebuster! Jack pinuje, 1... i kickout! Swagger podnosi się, bierze rozbieg i dokłada Legdrop. Swagger podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem. Jack bierze rozbieg i wykonuje Corner Splash, ale Alexiev odsuwa się i Swagger z dużym impetem wpada w narożnik. Boris odwraca Jacka i zasypuje go serią Middle Kicków. Zawodnicy odchodzą od narożnika, Alexiev chwyta przeciwnika i wykonuje Belly to Belly Overhead Suplex. Boris pinuje, 1... i kickout! Alexiev podnosi się, staje nad rywalem, chwyta go za rękę i przechodzi do Triangle Choke! Czu ta walka zakończy się tak szybko? Jack robi się czerwony na twarzy, jest już u kresu swojej wytrzymałości, ale udaje mu się wykonać Deadlift Powerbomb! Swagger siada obok lin i masuje się po szyi, po chwili podnosi się a następnie rywala. All American American wykonuje Irish Whip, a następnie Side Walk Slam. Pin 1... 2... i kickout! Oboje są już coraz bardziej zmęczeni, Jack odbija się od lin i i wykonuje Double Leg Drop, ale Boris odsuwa się. Swagger klęczy na środku ringu, a Alexiev wykonuje serię Low Kicków, a następnie mamy DDT w wykonaniu Rosjanina. Boris pinuje, 1... 2... i kickout! Alexiev podnosi rywala i mamy Irish Whip. Jack odbija się od lin i zostaje powalony Shoulder Blockiem. Swagger szybko się podnosi, Boris próbuje wykonać kolejny Shoulderblock ale tym razem Jack robi unik. Alexiev staje na nogi, odwraca się i zostaje powalony Clotheslinem. Jack szybko podnosi rywala, i wykonuje Front Suplex na liny. Boris wisi na linach, Swagger bierze rozbieg i wykonuje potężne kopnięcie kolanem w głowę rywala! Boris jest zamroczony, złapał się jedną ręką lin i zdołał się utrzymać na krawędzi ringu. Jack ponownie bierze rozbieg, tym razem wykonuje Big Boot, ale Alexiev odsuwa się. Swagger wisi na linach, Boris cały czas będąc poza ringiem bierze rozbieg i to on wykonuje Big Boot. Jack pada na matę, Boris wchodzi do ringu i pinuje, 1... 2... i kickout! Alexiev jest już bardzo zmęczony, podnosi rywala i bierze na barki, chce wykonać Russian Buster ale Swagger ześlizguje się na matę i wykonuje Belly to Back Suplex. Pin, 1... 2... i kickout! Swagger chwyta rywala za nogę i rękę i ciągnie pod narożnik. Jack robi kilka kroków do tyłu, szarżuje i wykonuje Swagger Bomb, ale Boris podnosi się, łapie w locie rywala i wykonuje Powerlsam! Boris odpoczywa chwilę przy narożniku, podchodzi do Jacka, ale ten zaskakuje go wykonując Drop Toe Hold a następnie błyskawicznie przechodząc do Patriot Actu! Boris jest w ogromnych tarapatach, próbuje dostać do lin, ale Swagger odciąga go na środek ringu i jeszcze bardziej wykrzywia stopę rywala. Alexiev walczy jeszcze chwilę, ale jest zmuszony się poddać!

Zwycięzca i nowy mistrz Stanów Zjednoczonych:

Jack Swagger via Pinfall

Mamy pierwszą zmianę posiadacza pasa na dzisiejszej gali! Sędzia wnosi pas do ringu i podaje go Swaggerowi, a ten podnosi go do góry w triumfalnym geście. Dołącza do niego Zeb Colter i razem celebrują zwycięstwo. Do ringu wchodzi Igor, pomaga wstać Borisowi, i opuszczają ring. Alexiev utyka na nogę, zapewne jest to skutek dźwigni zapiętej przez Jacka. Zeb oraz Jack stają w rozkroku i razem z publicznością "We, the People"

http://imageshack.com/a/img842/4179/k5b0.png

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130610213453/logopedia/images/c/cd/Money_in_the_Bank_Logo.png

http://imageshack.com/a/img843/8809/s2jy.png

Na zapleczu widzimy Gods of Wrestling, czyli Daniela Bryana i Antonio Cesaro.

Antonio Cesaro: Ja jestem Antonio Cesaro, on to Daniel Bryan, i jesteśmy Bogami Wrestlingu. Już niedługo rozpoczniemy nową erę w dywizji Tag Team, erę w której to my gramy pierwszoplanowe role. Od dawna w WWE nie powstało równie dobre połączenie jak my. Najlepiej wyszkoleni technicznie wrestlerzy ostatnich lat, jesteśmy żądni sukcesów i nie przepuścimy żadnej okazji do zdobycia pasów.

Daniel Bryan: Pierwsza okazja będzie już na Money in the Bank, więc możecie zacząć odliczać czas do początku nowej ery, ery Bogów Wrestlingu... 28 dni... 28 dni do Money in the Bank, i 28 dni do początku reignu który zmieni całą dywizję Tag Team w WWE. Będą zmieniały się władze, będą zmieniali się pretendenci, a my ciągle pozostaniemy na szczycie.

Antonio Cesaro: 28 dni...

http://imageshack.com/a/img59/9021/8lg7.png

http://imageshack.com/a/img822/710/wg1j.png

http://imageshack.com/a/img706/1328/y9b5.png

Cody nie miał jeszcze okazji walczyć o tytuł mistrzowski, przypomnijmy że dostał go od Edge'a. Rey został pretendentem dzięki turniejowi, i jak sam podkreślił może to być jego ostatnia szansa na zdobycie trofeum przed końcem kariery. Pierwszy na arenę wchodzi właśnie Rey Mysterio. Wita się z fanami zarówno po jednej jak i po drugiej stronie, po czym wchodzi do ringu i wspina się na narożnik i pozdrawia fanów. Teraz kolej na mistrza Interkontynentalnego. Cody Rhodes wchodzi do ringu bez zbędnych ceregieli, przybijając po drodze kilka piątek. Podaje pas sędziemu który prezentuje go obu zawodnikom i podaje poza ring. Sędzia nakazuje uderzyć w gong i walka rozpoczyna się.

Zaczynają ostrożnie, podchodzą do siebie i podają sobie dłonie życząc sobie nawzajem powodzenia. Mamy klincz z którego zwycięsko wychodzi Cody Rhodes który wykonuje Face Slam. Cody podchodzi do nóg rywala i zapina Half Crab, jednak Rey szybko się wydostaje. Rhodes ponownie próbuje zapiąć klincz, ale Rey robi unik, a kiedy Cody odwraca się w jego stronę zaskakuj go Side Kickiem. Mysterio wychodzi za liny i wykonuje Slingshot Leg Drop. Pin, 1... i kickout. Rey podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Cody jest silniejszy i to on posyła rywala w liny. Rey odbija się od nich i chce wykonać Wheel Barrow Bulldog, ale Rhodes uprzedza go i wykonuje Wheel Barrow Back Suplex. Cody podnosi przeciknika i wykonuje Relase Front Suplex na liny. Cody bierze rozbieg i próbuje wykonać Running Knee Strike, ale Rey zsuwa się i staje na krawędzi ringu. Cody odwraca się i otrzymuje Slingshoot Dropkick. Rey wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Splash, ale Cody robi unik i Rey z hukiem ląduje na macie. Rhodes chwyta rywala, wsuwa pod liny i wykonuje Decapitator. Cody podnosi rywala i wykonuje mocne uderzenie łokciem w głowę, a następnie Russian Leg Swep. Pin 1... i kickout! Rey podnosi się i staje przy linach, Rhodes bierze rozbieg, ale Rey wykonuje Back Body Drop. Cody zatrzymał się na apronie, ale Mysterio zrzuca go wykonując Springboard Dropkick. Rey przez chwilę zastanawia się co zrobić, w końcu wychodzi z ringu, staje na krawędzi ringu tyłem do rywala i wykonuje Asai Moonsault, jednak Cody w międzyczasie zdołał dojść do siebie, złapał rywala w locie i wykonuje Running Bodyslam. Rhodes podnosi rywala i Irish Whipem wrzuca go w schodki, jednak Mysterio wskakuje na nie, i wykonuje Moonsault! Rey wchodzi na krawędź ringu i czeka aż Rhodes wstanie. Cody staje na nogi, a Rey wykonuje Apron Run Seated Senton. Rey nie zwalnia tempa, wchodzi do ringu a następnie na narożnik i szykuje się do kolejnej akcji wysokiego ryzyka. Cody podnosi się a Rey wykonuje Diving Crossbody ale Rhodes odsuwa się i Latynos ląduj na ziemi! Cody szybko podnosi rywala, bierze go na barki i wykonuje Argentine Backbreaker. Rey klęka, a Cody wskakuje na stół komentatorski i wykonuje Disaster Kick, jednak Mysterio robi unik! Rhodes stoi teraz ryłem do przeciwnika co ten wykorzystuje i wykonuje Dropkick po którym Cody wpada w stalową konstrukcję ringu. Mysterio podchodzi do rywala, chwyta go za ramię i odwraca w swoją stronę, ale Cody zaskakuje go wykonując Groin Kick, a następnie DDT! Cody podnosi rywla i wpycha go do ringu gdzie próbuje pinu 1... 2... i kickout! Rhodes wychodzi z ringu i wyciąga z niego rywala. Cody chwyta przeciwnika i wrzuca go Irish Whipem w barykadę. Rhodes szarżuje i wykonuje Running Knee Strike siedzącemu rywalowi, ale Rey w porę odsuwa się. Cody podnosi rywala, łapie go za głowę i próbuje uderzyć nią w barierki, ale Rey zapiera się rękami, a następnie wykonuje STO w barykadę! Cody chwieje się na nogach, Rey wślizguje się do ringu, bierze rozbieg i wykonuje Suicide Somersault Senton. Rey wrzuca przeciwnika do ringu i próbuje przypięcia 1... 2... i kickout! Rey wchodzi na narożnik, zeskakuje na liny i wykonuje Arabian Press Moonsault. Mysterio przewraca przeciwnika na plecy i zapina Muta Clutch. Rhodes ma zablokowane nogi, jednak jest blisko lin. Rey odciąga jego głowę do tyłu, ale Cody zdołał przesunąć się do lin i je chwycić. Rey puszcza rywala, Cody podnosi się i uderza kolanem w brzuch rywala. Rhodes odbija się od lin i wykonuje Dropdown Uppercut, jeden z Signature Moves jego brata, Goldusta. Cody podchodzi do leżącego rywala od strony głowy i mamy Leaping Knee Crush. Rhodes podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie Back Body Drop, ale Rey kontruje to na Tornado DDT! Rey zaciąga rywala w okolice narożnika. Mysterio wchodzi na narożnik, ale Rhodes szybko wstaje i podwadza mu nogi! Rhodes chwyta przeciwnika, bierze go na barki i wykonuje Muscle Buster! Pin, 1... 2... i kickout! Cody podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie sam odbija się od lin i wykonuje One Handed Bulldog. Rhodes chwyta przeciwnika, bierze go na barki i zapina Reverse Gore. Mysterio próbuje się wydostać, jednak Cody zapiął uchwyt bardzo mocno. W końcu udało mu się uwolnić ręce, i wykonuje Sunset Flip! Pin, 1... 2... i kickout! Cody siedzi na macie, Mysterio wykonuje kilka kopnięć w klatkę piersiową rywala i kończy to kopnięciem w głowę. Rey wchodzi na narożnik i czeka aż Cody się podniesie. Rhodes już na nogach, więc Rey wykonuje Diving Crossbody, ale Cody chwycił go w powietrzu i od razu wykonał Backbreaker! Cody trzyma przeciwnika, i wykonuje Fallaway Slam. Mysterio wychodzi z ringu, Rhodes podąża za nim, podchodzi do Reya ale ten zaskakuje go kopnięciem w brzuch. Mysterio zapina Wrist Lock, rozpędza się, wskakuje na schody i wykonuje Tronado DDT! Rey wchodzi do ringu, Cody powoli staje na nogi. Mysterio bierze rozbieg i wykonuje Slingshot Corkscrew Senton. Rey podchodzi do Rhodesa, podnosi go i wrzuca do ringu, próba pinu, 1... 2... i kickout. Mysterio podnosi się, i wykonuje Standing Shooting Star Press. Rey podnosi rywala, i wykonuje Irish Whip, ale Cody kontruje i ostatecznie to on wrzuca rywala w narożnik. Mysterio wskakuje na narożnik i przeskakuje nad Rhodes'em. Rey odwraca się w stronę rywala, a ten wskakuje na 2 linę i wykonuje Disaster Kick! Cody podchodzi do rywala który leży na plecach, chwyta go za szyję, podnosi i wykonuje Crossrhodes! Pin, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Cody Rhodes via Pinfall

Cody odbiera od sędziego swój pas i celebruje swoje zwycięstwo. Po chwili podchodzi do Reya Mysterio i pomaga mu wstać. Zawodnicy przytulają się co fani zgromadzeni na arenie nagradzają brawami. Cody Rhodes po raz pierwszy broni swojego pasa, na Money in the Bank będzie go bronił ponownie jednak już nie przeciwko Reyowi Mysterio. Pytanie co teraz z Latynosem? Na pewno dowiemy się czegoś na najbliższym RAW.

http://imageshack.com/a/img841/8209/4pb7.png

http://imageshack.com/a/img801/108/4ff1.png

http://imageshack.com/a/img706/1254/4q07.png

Czas na walkę o pasy drużynowe, pierwsi do ringu wchodzi D-Generation X w składzie Triple H i Shawn Michaels. Panowie wchodzą do ringu trzymając w rękach świecące podłużne lampki. HBK i HHH stoją w ringu, krzyżują nad sobą lampki a następnie wykonują gest "Suck It" 3 razy, czemu towarzyszą wybuchy z narożników. Teraz na arenę wchodzą Bracia Destrukcji przy dźwiękach Theme Songu Kane'a. Obydwaj wchodzą do ringu, Kane podnosi ręce a kiedy je opuszcza z narożników wybuchają płomienie.

Sędzia rozpoczyna pojedynek, do ringu wchodzi Kane. Z DX do walki oddelegowany został Shawn Michaels, ale kiedy Undertaker to zobaczył to on wszedł do ringu. Triple H zobaczył zmianę u rywali, i zmienił on w ringu Shawna. Gong i mamy rozpoczęcie walki. HHH i Undertaker podchodzą do siebie i zapinają klincz. Taker przechodzi do Headlocku, a następnie wykonuje Headlock Takedown. Deadman kontroluje rywala w parterze, dokłada do tego serię ciosów w głowę. Hunter wyrywa się, obydwaj wrestlerzy szybko stają na nogi, Hunter szarżuje i powala Undertakera Clotheslinem. Mark szybko się podnosi, HHH próbuje wykonać kolejny Clothesline, ale Undertaker robi unik. Hunter odwraca się i otrzumuje Big Boot. Callaway podnosi rywala, chwyta go za głowę i wykonuje Suplex, ale Hunter zdołał wylądować na nogi, i wykonuje Hangmans Neckbreaker. Triple H staje nad rywalem, i wykonuje Leaping Knee Drop. HHH podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Drop Down Facebuster. Deadman chwieje się na nogach, Hunter odbija się od lin i wykonuje High Knee, ale Taker odsuwa się, odbija się od lin i powala rywala Jumping Clotheslinem. Pin, 1... i kickout! Taker szybko podnosi się i wykonuje Leaping Legdrop. Deadman podnosi rywala i wrzuca go do narożnika Irish Whipem. Undertaker szarżuje i wykonuje Corner Clothesline, ale Triple H odsuwa się i Taker uderza w narożnik, odbija się od niego a Hunter wykonuje mu One Handed Bulldog. HHH podchodzi do rywala i zapina Cross Armbreaker. Undertaker szarpie się, udało mu się klęknąć, ale cały czas jest uwięziony w dźwigni. Deadman staje na nogi i wykonuje Deadlift Sneak Eyes! Mark zmienia się ze swoim bratem, jednak zanim wyszedł wykonał jeszcze Irish Whip. Kane wchodzi do ringu, i wykonuje nadbiegającemu rywalowi Sidewalk Slam. Pin, 1... i kickout. Kane podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, następnie szykuje się do Back Body Dropu, ale HHH zaskakuje go wykonując Drop Down Facebuster. Hunter odbija się od lin i wykonuje High Knee. Kane leży na macie, a HHH idzie do swojego narożnika gdzie zmienia się z HBK. Shawn wchodzi na narożnik, Hunter podnosi rywala, blokuje mu ręce za plecami a Michaels wykonuje Missle Dropkick w klatkę piersiową rywala. Shawn próbuje przypięcia, 1... i kickout. Mr. Wrestlemania przechodzi za rywala i zapina Armbar, jednocześnie dociskając kolano do jego pleców. Kane próbuje dosięgnąć ręką rywala, ale nie idaje mu się ta sztuka. Michaels ciągle trzyma rywala w dźwigni, ale ten zaczyna powoli się oswobadzać. Kane podnosi się, ale Shawn ciągle trzyma jego rękę. HBK puszcza rywala, i wykonuje szybkie kopnięcie w jego brzuch, ale Kane chwyta jego nogę a następnie powala potężnym Clotheslinem. Big Red Monster chwyta rywala za włosy i sadza na macie, a następnie odbija się od lin i wykonuje Basement Dropkick. Pin, 1... 2... i kickout! Kane podnosi rywala, wsadza jego głowę pomiędzy nogi, i wynosi pod Powerbomb, ale Shawn kontruje to na Sunsey Flip, jednak nie udało mu się przewrócić rywala, i ten stojąc nad Michaelsem wykonuje mu kolejny Basement Dropkick. Kane wchodzi na narożnik, i gdy Shawn staje na nogi wykonuje Diving Clothesline, ale Michaels odsuwa się, po czym momentalnie dopada do przeciwnika i wykonuje Russian Leg Swep. HBK wchodzi na narożnik, i szykuje się do Elbow Dropu ale widzi kątem oka jak Undertaker próbuje wejść do ringu, i zgłasza to sędziemu. Sędzia wypycha Deadmana z ringu, Shawn przygląda się całej sytuacji a Kane wykorzystuje sytuację i podcina nogi rywala! Shawn siada na narożniku, Big Red Monster bierze go na barki i wykonuje Electric Chair Drop. Pin, 1... 2... i kickout! Kane podnosi rywala i idzie z nim w stronę Undertakera. Bracia wykonują zmianę, Kane przytrzymuje rywala w narożniku a Taker bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Michaels odbija się od narożnika, a Deadman chwyta go oburącz za szyję i mamy Biel w wykonaniu Umarlaka. Undertaker zapina Wrist Lock i podchodzi do narożnika. Deadman wchodzi na niego, a potem na liny, szykuje się do Old School, ale Michaels chwyta go za nogę, i Deadman siada na linach okrakiem. Shawn ostatkiem sił odbija się od lin i wykonuje Crossbody nad górną liną! Obydwaj spadają poza ring, Shawn w miarę szybko staje na nogi, wchodzi na apron i wykonuje Asai Moonsault. Michaels wrzuca przciwnika do ringu i próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Shawn wstaje i chce iść zmienić się z HHH, ale Taker chwyta go za nogę. Shawn próbuje się wyrwać, ale Deadman trzyma go bardzo mocno. Michaela stoi na jednej nodze, i wykonuje leżącemu rywalowi Leg Drop. Shawn podnosi się i wykonuje zmianę z Triple H. Hunter podchodzi do rywala i chce go podnieść, ale Deadman zapina Triangle Choke! Undertaker bardzo mocno zapina dźwignię, Hunter pomimo że dopiero wszedł do ringu jest już w złym stanie, ale udało mu się wykrzesać resztki sił i wykonuje Deadlift Powerbomb! Triple H chwyta rywala za nogi, wsuwa pod liny i dokłada Decapitator. Pin, 1... 2... i kickout! Hunter podnosi rywala i wykonuje Iish Whip. HHH szykuje się do Double A Spinebustera, ale Undertaker powala go Big Bootem. Deadman szybko podnosi przeciwnika i wykonuje Gorilla Press, podchodzi z Hunterem na rękach do Michaelsa i wykonuje Gorilla Press Toss prosto w HBK! D-Generation X ląduje za ringiem, Deadman wychodzi z kwadratowego pierścienia, podnosi rywala i kładzie na apronie. Deadman wchodzi na krawędź ringu, bierze rozbieg i wykonuje Guilotine Leg Drop, ale HHH odsuwa się i Taker ma twarde lądowanie. Callaway odwraca się trzymając rękę na obolałej części ciała, ale zaskakuje go Triple H i wykonuje Spinebuster! Hunter wrzuca rywala do ringu i próbuje przypięcia, 1... 2... i kickout! HHH podnosi rywala i wykonuje Short Arm Clothesline, ale Taker robi unik, chwyta rywala i wykonuje Tombstone Piledriver! 1... 2... i kickout! Taker zmienia się ze swoim bratem, ten szybko podnosi rywala i dokłada kolejny Tombstone Piledriver! 1... 2... i w tym momencie do ringu wpada Shawn Michaels i próbuje przerwać pin, ale Undertaker przeskakuje nad Kane'm i powala go Jumping Clotheslinem! ... 3.

Zwycięzcy:

Brothers of Destruction via Pinfall

Brothers of Destruction bronią swoje pasy! Shawn Michaels podnosi się, i kulejąc podchodzi do Triple H i klęka obok niego. Bracia stają na środku ringu i patrzą na Michaelsa który ma łzy w oczach. Undertaker podaje swój pas Kane'owi, klęka na jedno kolano i w swoim sstylu wystawia język. Słyszymy uderzenie piorunu i Kane unosi pasy w górę. To chyba definitywny koniec kariery Shawna Michaelsa, ale poczekajmy do RAW, wtedy być może dowiemy się czegoś więcej.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie widzimy Paula Heymana rozmawiającego z lekarzem. Heyman jest wyraźnie wzburzony, gestykuluje rękami i krzyczy w kierunku mężczyzny. Kamera podchodzi bliżej.

Lekarz: Prosze się uspokoić, krzyk tutaj nic nie zmieni. Brock nie jest gotowy do tej walki i nie mogę go do niej dopuścić. Wyrażając zgodę na tą walkę wziąłbym za niego odpowiedzialność, ale tego nie zrobie bo nie jest w pełni sprawny.

Paul Heyman: Co to znaczy nie jest w pełni sprawny? Przecież sam mówił że wszystko jest w porządku i chce walczyć.

Lekarz: Może i czuje się dobrze, ale obrażenia są poważniejsze niż się nam wydawało na początku. Możliwe że podczas walki nic mu się nie stanie, ale wystarczy jeden cios za dużo i jego atan jeszcze się pogorszy. Weźmy pod uwagę że 2 out of 3 Falls Match potrwa dłużej niż normalna walka, więc ryzyko poważnej kontuzji rośnie.

Paul Heyman: Słuchaj nic mnie to nie obchodzi, Brock chce walczyć, JA chcę żeby walczył, setki tysięcy fanów i miliony dolarów które wpłyną na moje konto też chcą tej walki, dlatego albo wydasz tą zgodę, albo się rozstaniemy, bez żalu z mojej strony. Nie zajmie mi długo znalezienie nowego, bardziej posłusznego lekarzyny

http://imageshack.com/a/img819/156/nrf6.png

http://imageshack.com/a/img850/7576/ej9g.png

http://imageshack.com/a/img811/6105/h3ys.png

Jesteśmy już w połowie dzisiejszej gali, ta walka pokaże nam kto tak na prawdę jest "Best in the World". Pierwszy pojawia się CM Punk. Klęka na szczycie rampy, spogląda na zegarek i rusza w stronę ringu. Wchodzi do niego i biega dookoła z rozłożonymi rękami. Po chwili gaśnie światło, widzimy świecące się kontury kurtki, wybrzmiewa "Break the Walls" i Chris Jericho wchodzi na arenę. Po chwili zawodnicy stoją już w ringu.

Gong i pojedynek jest już rozpoczęty, jest to walka.na zasadach Last Man Standing, więc możemy się spodziewać naprawdę solidnego starcia. Zaczynają bez zaskoczenia, od klinczu, jednak CM Punk odpycha przeciwnika. Jericho próbuje wykonać Dropkick, ale Punk odsuwa się i Chris ląduje na macie. Brooks nie marnuje czasu, podchodzi do rywala i zapina Deathlock. Jericho nie może się ruszyć, ale Punk nie zamierza go długo trzymać w tej dźwigni, więc wykonuje Deathlock Curbstomp. Punk bierze rozbieg, odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. CM podnosi rywala, ale ten zaskakuje go ciosem w brzuch. Phil stoi zgięty w pół, a Chris nie zastanawiając się długo wykonuje Swinging Neckbreaker. Jericho chwyta rękę rywala, kładzie ją na macie i wykonuje Angry Stomp. Y2J wychodzi z kwadratowego pierścienia i staje na krawędzi ringu. CM Punk podnosi się, Jericho szykuje się do akcji wysokiego ryzyka, ale nie zdążył wskoczyć na liny bo Punk doskoczył do niego i wykonał Shoulder Tackle. Chris utrzymał się na apronie, Phill chwyta go i wykonuje Suplex do ringu. Punk podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Tilt a Whirl Backbreaker. Jericho klęczy na środku ringu a Punk wykonuje serię Kicków w korpus rywala. Po chwili Brooks odchodzi od rywala który cały czas jest na kolanach, bierze rozbieg, odbija się od lin i wykonuje Shining Wizard, ale Jericho robi unik. Punk odwraca się w stronę rywala, a ten podchodzi do niego, i wykonuje Belly to Belly Overhead Suplex. Jericho podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie sam odbija się od przeciwległej liny, i powala go Slepper Hold Backbreakerem! Jericho przytrzymuje ciągle zapięty Slepper Hold, Punk powoli staje na nogi i wykonuje Jawbreaker. Jericho trzyma się za szczękę, Punk próbuje go zaskoczyć Roundhouse Kickiem, ale Chris robi unik, i wykonuje Belly to Back Overhead Suplex. Jericho nie przerywa natarcia, podchodzi do Punka, i chce zapiąć Walls of Jericho, ale Punk nie pozwala mu tego zrobić, i odpycha go nogami. Jericho odbija się od lin, CM prześlizguje się pod nim. Jericho ponownie odbija się od lin, i tym razem zostaje powalony przez Punka po wykonaniu Heel Kick. Punk podnosi rywala, ale tylko po to żeby powalić przeciwnika STO. Brooks podnosi rywala i wyrzuca go w narożnik, następnie bierze rozbieg i mamy Running High Knee. Phil szykuje się do Bulldoga, ale Jericho kontruje to na Body Slam. Chris rozpędza się, wskakuje na drugą linę i wykonuje Lionsault, Punk odsuwa się a Jericho ląduje na nogach. Brooks szykuje się do Arm-Trap Neckbreakera, ale kiedy już trzyma rywala za głowę pod Neckbreaker Jericho odpycha go. Punk odbija się od lin i wykonuje Clothesline. Jericho szybko podnosi się, CM próbuje wykonać kolejny Clothesline, ale Jericho przebiega pod jego ręką. Chris wskakuje na 2 linę i wykonuje Springboard Crossbody, ale po upadku Punk robi przewrót w tył, i podnosi się trzymając Jericho na rękach. CM wykonuje Backbreaker i przez chwilę naciąga rywala na kolano, po czym podnosi się i wykonuje Fallaway slam. Punk pobudza publiczność ruchem rąk, na co ci reagują cheerem. Brooks wychodzi z ringu i staje na apronie, po czym wykonuje Heilo. Efektowna akcja w wykonaniu Punka. Chicago Made podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Chris odbijając się od lin chwyta je. CM szarżuje na rywala, a ten wyrzuca go z ringu Back Body Dropem. Punk utrzymał się na krawędzi ringu, ale Jericho wskakuje na 2 linę i wykonuje Triangle Dropkick. Brooks ląduje na ziemi, a Y2J nie zwalnia tempa, bierze rozbieg, wskakuje na 2 linę i wykonuje Triangle Asai Moonsault! Niesamowita akcja w wykonaniu Jericho! Sędzia widzi że Punk się nie podnosi, więc rozpoczyna liczenie, 1... 2... 3... 4, ale Phil podnosi się. Jericho podchodzi do rywala, ale ten zaskakuje go wykonując Flapjack na barykadę. Punk wchodzi na barierki, i wykonuje Leg Drop. CM przedziera się przez pierwsze rzędy fanów, podnosi rywala i ponownie wykonuje Flapjack na barierki. Punk przeskakuje na drugą stronę barykady, bierze rozbieg i wykonuje Running Knee Strike. Jericho znowu ląduje pod nogami fanów z pierwszego rzędu, Brooks chwyta rywala, przerzuca nad barierkami i wykonuje Brainbuster. Sędzia rozpoczyna liczenie, 1... 2... 3... 4... 5... ale Jericho podnosi się przy pomocy barierek. Punk chwyta przeciwnika, i popycha go i ten wpada w ring. Phil chwyta przeciwnika, i wykonuje Back Suplex na apron. Brooks zdejmuje Chrisa z krawędzi ringu, i wrzuca go Irish Whipem w schodki, ale Jericho kontruje i ostatecznie to Punk w nie wpada. Jericho podnosi rywala, łapie go za głowę i uderza w schodki. CM chwieje się na nogach, a Y2J wskakuje na apron i wykonuje Enzugiri. Chris podnosi rywala, i wykonuje Double Arm DDT. Jericho wskakuje na krawędź ringu, bierze rozbieg i wykonuje Diving Knee Drop. Sędzia odlicza, 1... 2... 3... 4, ale Chris uznaje że to nie wystarczy, chwyta rywala i wrzuca go w krawędź ringu. Punk odbija się od niego, a Jericho chwyta go i wykonuje Inverted DDT. Jericho złapał przeciwnika za nogi, podchodzi do barierek i wykonuje Giant Swing. Punk raz za razem uderza o barykadę, po chwili Chris odchodzi od barierek i próbuje szybko zapiąć Walls of Jericho, ale CM odpycha go nogami. Jericho szybko podbiega do podnoszącego się Punka nie chcąc stracić inicjatywy, ale Phil zaskakuje go Groin Kickiem. Brooks wykonuje Knee Strike, a następnie Roundhouse Kick. Jericho ląduje na barierkach, a Punk chwyta go i wykonuje German Suplex. Brooks wrzuca rywala do ringu, a sam wchodzi na narożnik, a kiedy Jericho podnosi się, CM powala go Diving Crossbody. Phil podchodzi do leżącego przeciwnika i zapina Bow & Arrow. Jericho jest już zmęczony, i ma problem z wydostaniem się z chwytu, ale ostatecznie Chris dał radę się oswobodzić. Y2J klęczy na macie, a Phil wykonuje Arm Trap Neckbreaker. Punk ustawia przeciwnika pod narożnikiem, staje przy nim tyłem do rywala i wykonuje Split Legged Moonsault. Brooks odpoczywa chwilę w narożniku, chwyta rywala i wykonuje Irish Whip, ale Chris przytrzymuje rękę rywala i mamy Stun Gun w narożnik. Jericho robi kilka kroków w tył, szarżuje na rywala i wykonuje Monkey Flip. Chris nie zealnia tempa, wskakuje na 2 linę i wykonuje Lionsault! Y2J wycofuje się do narożnika, siada przy nim i łapie oddech, a sędzia zaczyna wyliczać Punka, 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7, ale Brooks staje na nogi. Jericho rusza na rywala i wykonuje Gut Kick. Chris odbija się od lin, ale Punk zaskakuje go Shoulder Blockiem. Y2J szybko się podnosi, Phil próbuje wykonać kolejny Shoulder Block, ale tym razem to Chris jest szybszy i wykonuje Scoop Powerslam. Jericho ociera pot z czoła, chwyta przeciwnika i wynosi rywala pod Deadlift Powerbomb, ale Punk kontrujr to na Facebuster. Jericho od razu staje na nogi i trzyma się za twarz, a Brooks powala go High Kickiem. Sędzia ma zamiar rozpocząć odliczanie, ale Phik powstrzymuje go, wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Elbow Drop! 1... 2... 3... 4... 5... Jericho powoli czołga się w stronę lin, 6... 7... 8... i Chris podciąga się przy pomocy lin. Punk rozpędza się, Jericho próbuje wykonać Back Body Drop, ale Phil kopie rywala w klatkę piersiową. Brooks ponownie rozpędza się, i wyrzuca rywala z ringu Clotheslinem. Punk podchodzi do narożnika i opiera się i niego czekając aż Jericho się podniesie. Chris staje na nogi, a Phil wykonuje Pescado. Punk podnosi rywala, ale ten zaskakuje go i wykonuje Codebreaker, jednak Punk zdołał się wyrwać z chwytu zanim jego głowa uderzyła o kolana rywala. Brooks podnosi rywala, bierze go na barki i wykonuje Go To Sleep! To koniec! 1... 2... 3... 4... 5... 6..., Chris chwyta barierki i próbuje się podnieść 7... 8... 9... i Jericho staje na nogi! Niemożliwe! Punk nie może uwierzyć w to co widzi, chwyta rywala i chce wykonać kolejne Go To Sleep, ale Jericho zsuwa się z jego pleców i wykonuje Codebreaker! 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7..., Punk prawie podniósł się, ale tylko prawie, Phil ciągle leży 8... 9... i w ostatniej chwili Punk staje na nogi! Niesamowity fragment walki! Jericho podchodzi do Punka i ostatkiem sił wykonuje Irish Whip, ale ten ruch był pozbawiony jakiejkolwiek siły i Punk zatrzymuje się kilka metrów dalej. Brooks podchodzi do wycieńczonego rywala, i wykonuje potężny High Kick! Jericho nie ma prawa się po tym podnieść, ale Punk podnosi go i wykonuje Go To Sleep! 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10.

Zwycięzca:

CM Punk

Punk nie ma siły celebrować zwycięstwa, jeżeli ufać słowom obu wrestlerów jest to ich ostatnie starcie, teraz CM Punk powalczy o kontrakt na walkę o pas WWE, a Jericho zawalczy w walce o niebieską walizkę. Punk podnosi się, ostatkiem sił podnosi rękę w geście zwycięstwa i opuszcza arenę, a Chrisem zajmują się służby medyczne.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie Matt Striker będzie przeprowadzał wywiad z Johnem Ceną.

Matt Striker : John, fani zarzucają ci że w ciągu ostatnich tygodni nie byłeś zbyt rozmowny, dlaczego?

John Cena: Było kilka powodów, jednym z nich było to, że postanowiłem mniej mówić a więcej robić. Podczas ostatnich gal RAW stoczyłem kilka walk, które na 100% przygotowały mnie do dzisiejszego starcia lepiej niż bezsensowna gadka o niestworzonych rzeczach które istnieją tylko w głowie The Rocka. Podstawione dziecko które przyprowadził do ringu na RAW, rysunki "dzieci", które zapewne sam podrzucił do tego śmietnika, tylko na tyle cię stać? Tanie chwyty, w które uwierzy tylko ktoś kto naprawdę jest zapatrzony w The Rocka jak Heyman w Lesnara. A po drugie, można mówić że rano wstanie słońce, ale po co? Jest to rzeczą tak oczywistą, że nie ma najmniejszej potrzeby żebym mówił o tej walce cokolwiek. A The Rock? The Rock jest jak prezenter pogody przepowiadający wydarzenia na 2 miesiące do przodu. Oczywiście jest szansa że jego prognoza jest poprawna, ale szanse na to są mniejsze niż na to że w tym momencie w dach tej hali wleci różowy Jumbo Jet z prezydentem Gwatemali na pokładzie. Mógłbym jeszcze rzucać przykładami i przysłowiami, na przykład "Krowa która dużo liczy mało mleka daje", ale nie zrobię tego, bo to nieważne. Ważne jest to, że jeszcze dzisiaj The Rock zostanie pokonany, i straci pas WWE na rzecz najważniejszej obecnie gwiazdy w całym rosterze.

Matt Striker : No dobrze, a masz jakiś plan na tą walkę?

John Cena: Plan jest taki żeby wejść do ringu, wygrać i wyjść... masz jakieś lepsze pytania?

Matt Striker : Nie... możesz dodać coś od siebie.

John Cenaodchodzi kiwając głową z niezadowoleniem.

http://imageshack.com/a/img838/6738/61y5.png

http://imageshack.com/a/img856/2421/qinw.png

http://imageshack.com/a/img89/7112/tudr.png

Pora na przedostatni pojedynek o pas na dzisiejszej gali. Pierwszy do ringu wchodzi pretendent - Alberto del Rio razem ze swoją partnerką AJ Lee. Oboje zatrzymują się na szczcie rampy i widzimy pocałunek pomiędzy Alberto a AJ po którym razem idą w dół rampy i wchodzą do ringu. Czas na mistrza. Dolph i Big E wchodzą na arenę, Obydwaj przybijają piątki z fanami siedzącymi w pierwszych rzędach i wchodzą do ringu. Ziggler przekazuje pas sędziemu i walka za chwile się rozpocznie. AJ patrzy na Dolpha, a ten podchodzi do Langstona i mówi mu coś na ucho. Big E patrzy na AJ i przytakuje. Langston i Lee opuszczają ring.

Gong i walka rozpoczyna się. Alberto rusza na rywala i zapina Waist Lock, ale Dolph zachowuje się przytomni, wyrywa się z uchwyty i wykonuje Wrist Lock. Ziggler przechodzi do Hammer Locku, Alberto próbuje dosięgnąć rywala łokciem, ale ten robi unik głową a następnie wykonuje Back Suplex. Ziggie przechodzi do Chinlocku, a po chwili kontrolowania przeciwnika w parterze decyduje się na Headstand Chinlock. Del Rio przez chwilę ma problem z wydostaniem się, ale ostatecznie udało mu się wydostać. Alberto podnosi się, ale Dolph ponownie sprowadza go na matę wykonując Arm Drag Takedown. Ziggler trzyma zapięty Armbar, ale del Rio szybko się podnosi i wykonuje Belly to Belly Overhead Suplex. Ziggler ląduje blisko narożnika, Latynos podchodzi do Zigglera i wykonuje serię kopnięć, sędzia musi interweniować, 1... 2... 3... 4... i Alberto odchodzi od rywala, ale tylko na chwilę. Latynos ponownie zbliża się do Zigglera, chwyta liny, wybija się i wykonuje Double Stomp prosto w klatkę piersiową rywala. Dolph siedzi w narożniku i trzyma się za klatkę piersiową, Alberto bierze rozbieg i wykonuje Big Boot. Del Rio odciąga rywala od lin i próbuje przypięcia, 1... i kickout! Latynos podnosi rywala, wykonuje Irish Whip i szykuje się do Back Body Dropu, ale Ziggler kontruje to na Sunset Flip! 1... 2... i kickout! Było blisko ogromnej niespodzianki, ale nie ma czasu na przerwę, obydwaj już stoją na nogach, Alberto podchodzi do Dolpha, ale ten zaskakuje go Dropkickiem. Latynos leży na macie, a Ziggler wykonuje serię 10 Elbow Dropów, czyli Rolling Elbow Drop Combo. Dolph podnosi przeciwnika, robi krok do tyłu i wymierza Knee Lift. Alberto pada na matę, ale zostaje ponownie podniesiony przez rywala i otrzymuje Northen Lights Suplex. 1... i kickout! Alberto podnosi się, Ziggler wykonuje Superkick, ale del Rio robi unik, i wykonuje Briding German Suplex. 1... i kickout! Dolph szybko się podnosi, i otrzymuje Scoop Powerslam. Alberto wstaje, odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Del Rio podnosi rywala i wykonuje Irish Whip w narożnik. Latynos bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Dolph pada na matę, Alberto wspina się na narożnik i wykonuje Diving Moonsault! 1... 2... i kickout! Alberto podnosi rywala, bierze rozbieg i wykonuje Clothesline, ale Dolph robi unik i wykonuje Jumping Lariat. Ziggler podnosi rywala i wykonuje Russian Leg Swep. Ziggler wychodzi z ringu i staje na apronie, a następnie wykonuje Springboard Elbow Drop. Ziggler próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Ziggler podnosi rywala, wykonuje Irish Whip i powala przeciwnika wykonując Jumping DDT. Alberto upada na matę, Ziggler podnosi go tak aby ten usiadł, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Rolling Neck Snap. Dolph odpoczywa przez chwilę, po czym ponownie wychodzi z ringu i staje na apronie szykując się do akcji wysokiego ryzyka, ale AJ odwraca jego uwagę. Ziggler odkrzykuje coś w jej stronę, ale Alberto wykorzystuje chwilę nieuwagi i wykonuje Enzugiri! Ziggler ląduje poza ringiem, del Rio bierze rozbieg i wykonuje Suicide Dive. Albero przejmuje inicjatywę, podchodzi do rywala, wynosi go na rękach do góry i wykonuje Gorilla Press Sitout Driver. Del Rio chwyta rywala i wykonuje Release German Suplex. Ziggler leży poza ringiem, a Alberto wskakuje do kwadratowego pierścienia, wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Double Chop. Latynos podnosi rywala, ale ten odpycha go i wykonuje serię ciosów w jego głowę. Dolph kontynuuje natarcie, ale Alberto blokuje jeden z ciosów i wykonuje Double Knee Armbreaker. Del Rio wykonuje Wrist Lock, a następnie wykonuje silne uderzenie łokciem w bark rywala. Alberto przechodzi do Hammer Locku, i wykonuje Hammer Lock Front Slam. Latynos podnosi rywala i ponownie zapina Wrist Lock. Alberto podchodzi do konstrukcji ringu, wsadza rękę rywala w przestrzeń między ringiem a stalową rurą, bierze rozbieg i naciąga rękę rywala na ową rurę. Ziggler podchodzi do stołu komentatorskiego i trzyma się za obolałą rękę. Del Rio zbliża się do niego, ale Ziggler zaskakuje go Groin Kickiem a następnie DDT na krawędź stołu komentatorskiego. Ziggler wskakuje na krawędź ringu, Alberto podnosi się i otrzymuje Apron Run High Knee. Latynos opiera się o stół komentatorski a Dolph chwyta go za głowę i wykonuje Russiaj Leg Swep. Ziggler wrzuca przeciwnika do ringu i próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Dolph podnosi rywala i wrzuca go do narożnika Irish Whipem. Ziggler szarżuje na rywala i wykonuje Stinger Splash. Ziggie wpycha rywala na narożnik, a następnie bierze go na barki i wykonuje Electric Chair Bridge. 1... 2... i kickout! Dolph podnosi rywala i ponownie wrzuca go go narożnika Irish Whipem. Ziggler bierze rozbieg, wskakuje na rywala i wykonuje Monkey Flip. Dolph podnosi rywala i wykonuje Firemans Carry Takeover. Ziggler zapina Headlock. Jest to strategiczny ruch ze strony Zigglera, sam odpoczywa a jednocześnie zmusza rywala do wysiłku. Alberto powoli się podnosi, a kiedy już stoi na nogach wykonuje Back Suplex. Latynos szybko wskakuje na narożnik i wykonuje Double Foot Stomp. Alberto podnosi rywala, bierze go na barki i wykonuje Firemans Carry Gutbuster. Ziggler klęczy trzymając się za wiadomą część ciała, a Alberto wykonuje Spinal Tap. Dolph wstaje trzymając się za plecy, a del Rio zapina Wrist Lock a następnie Single Arm Stunner. Alberto próbuje zapiąć Cross Arm Breaker, ale Ziggler zdołał się w porę wyrwać. Del Rio podnosi się, ale Ziggler zaskakuje go Superkickiem! Pin, 1... 2... i kickout! Dolph podnosi rywala, bierze go na barki i szykuje się na Firemans Carry Gut Buster, ale Alberto ześlizguje się z pleców rywala i wykonuje Backstabber! 1... 2... i kickout! Alberto podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Tilt a Whirl Backbreaker. Del Rio wychodzi z ringu, staje na jego krawędzi i wykonuje Heilo, ale Dolph odsuwa się i Alberto ląduje na macie. Ziggler wchodzi na narożnik, ale zanik zdołał cokolwiek zobić Alberto zrzuca go z narożnika wykonując Avalanche Arm Drag. Ziggler szybko się podnosi, del Rio podchodzi do niego ale Ziggler zaskakuje go kopnięciem w brzuch a następnie Fameasser! 1... 2... i kickout! Dolph szykuje się do Zig Zag, ale AJ wskakuje na apron i odwraca jego uwagę. Sędzia podchodzi do AJ i każe jej zejść ja ziemię, a w tym czasie Alberto wykonuje Enzugiri! Dolph pada na matę, a del Rio zapina Cross Armbreaker! Latynos trzyma rywala w dźwigni, ale Lee która ciągle trzyma sędziego zaczyna go całować! Dolph walczy ale ostatecznie odklepuje, jednak sędzia tego nie widzi! Alberto wstaje i unosi ręce w geście zwycięstwa, ale zauważa że sędzia nie widział jego wygranej. Big E krzyczy do Zigglera że walka jeszcze nie jest skończona, a Alberto kłóci się z sędzią. Dolph wstaje i wykonuje Zig Zag! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Dolph Ziggler via Pinfall

Ziggler wygrywa! Big E wchodzi do ringu, podaje mu pas i podnosi jego rękę do góry. AJ wchodzi do ringu, Alberto podnosi się i krzyczy na nią, a ta wymierza mu Bitch Slap! AJ podchodzi do Zigglera, uśmiecha się do niego i jemu też wymierza Bitch Slap! Lee wychodzi z ringu i uśmiechnięta wychodzi z areny zostawiając w ringu zszokowanych Zigglera oraz del Rio. To był chyba ostatni pojedynek Alberto oraz Dolpha o pas.

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351022

PART 2

http://imageshack.com/a/img823/1685/zhm0.png

http://imageshack.com/a/img835/3830/lt3i.png

http://imageshack.com/a/img842/1627/2riq.png

Przegranyw tej walce musi opuścić WWE. Pierwszy na arenę wchodzi Rated R Superstar Edge. Copland wbiega na arenę i energicznie wita się z fanami po obu stronach areny po czym kieruje się w stronę ringu. Adam staje w połowie drogi do kwadratowego pierścienia i podnosi ręce do góry czemu towarzyszy pokaz pirotechniczny. Edge wślizguje się do ringu i czeka na swojego przeciwnika. Wybrzmiewa "I hear voices" i Randy Orton pojawia się na arenie. Randal zmieza do ringu spokojnym krokiem, ze wzrokiem skierowanym na Edge'a. Orton wchodzi do ringu, przechodzi obok rywala, wchodzi na narożnik i przyjmuje charakterystyczną dla siebie pozę. Sędzia rozkazuje uderzyć w gong.

Pojedynek rozpoczyna się, oboje są ostrożni, stawka tej walki jest duża i nikt nie chce popełnić błędu. Edge rusza pierwszy i próbuje zapiąć klincz, ale Orton robi unik i wykonuje kilka mocnych ciosów w głowę rywala, po czym popycha go w narożnik. Edge ląduje plecami w narożniku, a Orton bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Rated R Superstar pod wpływem impetu odbija się od narożnika, a Orton wykonuje Sidewalk Slam. Pin, 1... i kickout! Randy podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. Edge odbija się od lin, a Randy wykonuje Back Body Drop. Orton podchodzi do rywala i wykonuje Full Body Stomp, czyli Angry Stopm na każdą kończynę rywala. Randal podnosi przeciwnika i wykonuje Irish Whip. Randy próbuje wykonać Clothealine, ale Edge robi unik, odbija się od lin i wykonuje Forearm Smash. Edge podnosi rywala, i wykonuje Scoop Slam. Randy podnosi się, Adam chwyta go za głowę i chce wykonać Suplex, ale Orton zapiera się i ostatecznie to on wykonuje Suplex rywalowi. Randy szybko się podnosi, odbija się od lin i wykonuje Knee Drop. Orton zapina Headlock, ale Edge szybko się podnosi i wykonuje Back Suplex. Copland podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. Rated R Superstar wykonuje Dropkick, ale Randy robi unik. Adam jest na kolanach, Randal chwyta go i wykonuje Headlock Backbreaker. Orton podnosi rywala i wrzuca go w narożnik. Randy szarżuje i wykonuje Corner Back Elbow, a następnie One Handed Bulldog. Orton podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Edge zapiera się, wykonuje Groin Kick a następnie płynnie przechodzi do Swinging Neckbreakera. Adam odbija się od lin i wykonuje Splash, a następnie szybko podnosi rywala i wykonuje Monkey Flip. Randy podnosi się i staje przy linach, Edge szarżuje i próbuje wykonać Shoulder Block, ale Orton zaskakuje go wykonując Back Body Drop za ring. Rated R stoi na apronie i czeka aż Randy odwróci się w jego stronę i kiedy to zrobił próbuje zaskoczyć go uderzeniem barkiem między linami ale Orton odsuwa się i wykonuje Knee Strike. Edge wisi na drugiej linie, a Randal nie zastanawia się długo, chwyta go i wykonuje Hangman's DDT! Pin 1... 2... i kickout! Orton podnosi rywala i dokłada European Uppercut. Edge chwieje się na nogach, Randy odbija się od lin i wykonuje próbuje powalić rywala Clotheslinem, ale ten robi unik, Orton ponownie odbja się od lin i zostaje powalony przez rywala który wykonuje Flapjack. Edge chwyta nogę rywala i zapina Ankle Lock. Randy początkowo próbuje się wyszarpać z uścisku rywala, ale po chwili postanawia zmienić taktykę i dostać się do lin. Orton wyciąga rękę w stronę lin i udało mu się ich dosięgnąć. Edge jest zmuszony odpuścić, Randy wstaje i zaskakuje rywala ciosem w brzuch. Orton chwyta rywala, wynosi go do góry i sadza na linach, a następnie potrząsa nimi sprawiając rywalowi ogromny ból. Adam ciągle siedzi na linach, Randy odchodzi od niego, wskakuje na 2 linę i wykonuje Triangle Dropkick którym wyrzuca go z ringu! Copland ląduje na ziemi za ringiem, Randy również opuszcza kwadratowy pierścień i podchodzi do rywala. Orton pomaga Edge'owi się podnieść, wykonuje Uppercut a następnie popycha przeciwnika i ten wpada w barykady. Edge wpada w barierki i siada na ziemi, Orton bierze rozbieg i wykonuje Running Knee Strike. Edge kładzie się na ziemi, a Randy podchodzi do niego i wykonuje Leaping Knee Drop. Randy podnosi rywala i wykonuje Belly to Back Suplex, a następnie wrzuca rywala do ringu żeby spróbować przypięcia, 1... 2... i kickout! Randy wyślizguje się z ringu i wyciąga z niego swojego przeciwnika, następnie Randy próbuje wykonać Clothesline ale Edge robi unik i popycha rywala w stalową rurę podtrzymującą ring. Randy trzyma się za głowę, Edge bierze rozbieg i wykonuje Shoulder Tackle w nogę rywala. Adam nie daje rywalowi odetchnąć, podnosi rywala i wykonuje Swinging Neckbreaker, a następnie dokłada Leaping Legdrop. Copland podnosi rywala i opiera go o krawędź ringu, a następnie wykonuje kilka Chopów. Randy trzyma się za klatkę piersiową, a Edge wykonuje Groin Kick a następnie DDT. Edge wrzuca rywala do ringu i próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Edge podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie widzimy Sitout Spinebuster! Pin, 1... 2... i kickout! Edge podchodzi do narożnika i czeka aż Randy podniesie się, a kiedy ten już stoi na nogach, Rated R Superstar szarżuje w jego stronę i wykonuje Step-Up Enzugiri, ale Orton robi unik i Edge ląduje na macie. Randy zachodzi leżącego rywala od tyłu i zapina Camel Clutch. Edge nie jest w stanie dosięgnąć lin, ale udaje mu się wydostać jedną rękę. Po chwili dokłada drugą i zaczyna powoli stawać na nogi, Adam chwyta rywala za nogi i bierze go na barki, po chwili wstaje z rywalem na plecech i wykonuje Electric Chair Drop! Adam wdrapuje się na narożnik i wykonuje Diving Splash, a następnie przechodzi do przeciwległego narożnika, odwraca się do rywala i zachęca go do podniesienia się wykonując charakterystyczny ruch dłonią. Randy podnosi się, Edge szarżuje i wykonuje Spear, ale Orton odsuwa się i unika Finishera. Orton dopada do rywala i wykonuje Headlock Backbreaker, a następnie podnosi rywala i mamy Irish Whip. Edge odbija się od lin i otrzymuje Powerslam, Randy pada na matę i bije w nią rękami. Copland podnosi się, Orton wykonuje RKO, ale Adam zdołał go odepchnąć. Orton odwraca się, a Edge zaskakuje go wykonując Edgecator! 1... 2... i kickout! Edge nie może w to uwierzyć, podnosi rywala i podchodzi z nim do narożnika, ale Randy zdołał uprzedzić rywala i zamienił się z nim miejscami. Orton wpycha rywala na narożnik i wykonuje Superplex! Orton wstaje i czeka na rywala. Edge podnosi się i otrzymuje RKO! 1... 2... 3

Zwycięzca:

Randy Orton via Pinfall

A więc Edge musi opuścić WWE, od tej pory już oficjalnie nie jest pracownikiem WWE i nie pojawi się na żadnej gali spod szyldu tej federacji, chyba że jako widz. Randy przesadnie nie celebruje zwycięstwa, wchodzi na narożnik, odwraca głowę w stronę Edge'a, a następnie przyjmuje swoją pozę po czym opuszcza ring. Edge powoli podnosi się, i również opuszcza ring a towarzyszą mu chanty "Thank you Edge".

Przenosimy się na zaplecze, konkretnie do szatni Brocka Lesnara. Wchodzimy do środka i widzimy Paula Heymana siedzącego obok Brocka.

Paul Heyman: Jak samopoczucie przed walką Brock?

Brock Lesnar: Trochę boli mnie głowa, ale przecież rozmawiałeś z lekarzem i mówił że to nic poważnego.

Paul Heyman: No jasne... słuchaj, wyjdź tam i daj z siebie 100 procent, najlepiej żebyś wygrał 2:0 i nie pozostawił mu złudzeń. Pamiętaj, on nie podważył tylko mojego autorytetu, on podważył twoje umiejętności. Twoje, The Rocka i Undertakera, dlatego musisz to zrobić dla mnie, dla ciebie i dla nich.

Brock Lesnar: Czyli mam po prostu wygrać?

Paul Heyman: Tak... Dobra, chodźmy już twoja walka jest następna Uważaj na głowę Brock.

http://imageshack.com/a/img838/7407/0o5l.png

http://imageshack.com/a/img841/3677/ddxs.png

http://imageshack.com/a/img163/5420/1sbl.png

Pierwszy do ringu wchodzi Batista, dochodzi do połowy rampy, kuca i zaczyna "strzelać" czemu towarzyszy pokaz fajerwerków. Batista wchodzi do ringu i czeka na rywala. Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnarai wkracza on na arenę razem z jego menagerem i jednocześnie Chairmanem WWE Paulem Heymanem. Oboje schodzą w dół rampy, Brock wskakuje na apron a następnie do ringu, a Paul Heyman zajmuje miejsce obok kwadratowego pierścienia.

Walka rozpoczyna się, Batista rusza na rywala, ale ten przytomnie przechodzi za jego plecy i zapina Waist Lock, a następnie Takedown. Dave szybko się podnosi, wydostaje się z dźwigni i zapina Wrist Lock, a następnie przechodzi do Hammer Locku, jednak Brock nie pozostaje mu dłużny, chwyta rywala za głowę i wykonuje Headlock Takedown. Batista i tym razem szybko staje na nogi i będąc cały czas uwolnionym w uchwycie odbija rywala od lin. Brock nabiera szybkości, Batista próbuje powalić go Shoulder Blockiem, ale to Lesnar posyła rywala na matę wykonując właśnie tą akcję. Batista podnosi się, i wpada prosto w ręce rywala który wykonuje Scoop Slam. Brock podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem w narożnik, Batista odbija się od niego, Lesnar chwyta go i wykonuje Belly to Belly Suplex. Brock podchodzi do rywala, podnosi go i bierze na bark, po czym bierze rozbieg i wykonuje Running Powerslam. Lesnar chwyta rywala za głowę i ustawia pod Powerbomb, ale nie udaje mu się wynieść Batisty w górę, i Dave wykonuje Back Body Drop. Animal odbija się od lin, bierze rozbieg i wykonuje Elbow Drop. Batista podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie wykonuje nadbiegającemu rywalowi Sidewalk Slam. Animal podnosi rywala i wrzuca go w narożnik, a następnie widzimy w jego wykonaniu serię Chopów. Batista próbuje chwycić rywala, ale Lesnar odpycha go. Brock rusza w stronę przecuwnika, a ten zaskakuje go wykonując Stun Gun w narożnik. Big Thing stoi tyłem do ringu trzymając się za szczękę, a Batista wykonuje School Boy próbując zdobyć pierwszy fall, 1... i kickout! Animal podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie próbuje go zaskoczyć Clotheslinem, ale Brock robi unik i biegnie dalej. Lesnar odbija się od lin i powala przeciwnika Forearm Smashem, Batista szybko się podnosi i otrzymuje kolejny Forearm Smash. Lesnar podnosi rywala i wykonuje Atomic Drop, a następnie bierze rozbieg, odbija się od lin i powala przeciwnika potężnym Clotheslinem! Pin, 1... i kickout! Brock podnosi rywala, wrzuca go w narożnik i wykonuje serię Shoulder Thrusts. Batista opiera się o narożnik, Lesnar bierze rozbieg i wykonuje Corner Shoulderblock. Dave pada na twarz, a Brock zapina Half Crab. Batista próbuje się wydostać i po chwili udało mu się wyprostować nogę i wrzucił rywala w narożnik. Lesnar uderzył głową w narożnik, Batista podchodzi do niego, zapina Full Nelson i wykonuje Full Nelson Slam. Batista próbuje pinu, 1... ale z racji że Dave wykonywał pin blisko lin, Brock nie omieszkał z tego skorzystać i kładzie na nich nogę. Dave zaciąga rywala, obraca go na brzuch i zapina Camel Clutch. Lesnar powoli zbliża się do lin, ale Batista nie ułatwia mu zadania. Dave wstaje na chwilę żeby odciągnąć rywala od lin, ale Lesnar wykorzystuje moment nieuwagi rywala i wykonuje Drop Toe Hold. Lesnar podnosi się i wykonuje Knee Crush. Paul Heyman podpowiada swojemu podopiecznemu aby ten skupił się na nodze rywala, na co Lesnar przystaje i zapina Brock Lock, czyli naciąganie nogi rywala na swoim karku. Batista opiera się na rękach żeby zminimalizować ból, ale Lesnar odsuwa się do tyłu i teraz Dave wisi jedynie na nodze. Batista walczy zarówno z rywalem jak i z bólem, zaczyna się powoli "wspinać" po Lesnarze, chwyta go rękami za głowę i zapina Triangle Choke! Lesnar klęka na macie, a Dave coraz mocniej zaciska dźwignie. Brock robi się czerwony na twarzy, ale oatatkiem sił udało mu się wykonać Deadlift Powerbomb, jednak Batista ciągle trzyma go w uścisku. Lesnar zbiera się w sobie i wykonuje kolejny Deadlift Powerbomb po którym obydwaj padają na matę. Wrestlerzy przez chwilę leżą w bezruchu na macie, Lesnar powoli czołga się do narożnika a Batista próbuje podciągnąć się na linach. Brock podnosi się w narożniku, Dave szarżuje w jego stronę ale nadziewa się na Big Boot. Batista robi kilka kroków w tył trzymając się za twarz, a Lesnar wskakuje na natożnik i wykonuje Double Axe Handle. Dave klęka na jedno kolano, a Brock podchodzi do niego i mamy DDT po którym Lesnar próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Next Big Thing podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie Tilt a Whirl Backbreaker. Brock opiera się o liny i przez chwilę odpoczywa, po czym podchodzi do Batisty i nachyla się nad nim, ale Dave zaskakuje go wwykonując Small Package! 1... 2... i kickout! Obydwaj w miarę szybko się podnoszą, Lesnar wykonuje Clothesline ale Dave robi unik. Brock odwraca się, ale otrzymuje Groin Kick a następnie Batista chwyta go i wykonuje Vertical Suplex. Dave podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Spinebuster! Pin, 1... 2... i kickout! Batista leży obok Lesnara, po chwili podnosi się i wychodzi z ringu, a następnie wyciąga z niego Brocka. Dave chwyta rywala za głowę i próbuje uderzyć nią o stalowy pręt podtrzymjący ring, ale Lesnar kontruje i sotatecznie to głowa Batisty wita się z metalem. Lesnar chwyta rywala i wykonuje Back Suplex na barierki! Dave leży na barykadach, Lesnar ustawia go tak żeby połowa ciała Batisty zwisała z barykady, po czym bierze rozbieg i wykonuje Running Knee Lift, ale Dave zsuwa się za barierki i wpada w publiczność. Lesnar podchodzi do rywala i próbuje go przerzucić na swoją stronę, ale Batista odpycha jego ręce i wykonuje Uppercutt. Brock robi kilka kroków w tył, a Batista wskakuje na barykady i wykonuje Double Axe Handle. Dave opiera przeciwnika o barierki, robi kilka kroków w tył, bierze rozbieg i wykonuje Spear! Obydwoje lądują w stosie kabli, nie podnoszą się przez dłuższą chwilę. Dave podnosi się, a następnie pomaga wstać rywalowi, po czym idzie z nim w stronę ringu. Batista wrzuca rywala do kwadratowego pierścienia i pinuje, 1... 2... i kickout! Batista nie może uwierzyć, podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Brock zaraz po odbiciu od lin zaskakuje rywala Forearm Shashem. Batista podnosi się i wpada prosto w ramiona Lesnara który podnosi rywala i wykonuje Backbreaker. Brock ciągle trzyma rywala na rękach i dokłada Fallaway Slam. Paul Heyman Guy podnosi rywala i wrzuca go w narożnik, po czym podchodzi do Batisty i sadza go na cornerze. Lesnar dołącza do Dave'a, i wykonuje Superplex! Brock szybko podnosi rywala, bierze go na barki i wykonuje F5! 1... 2... 3. Mamy pierwsze przypięcie! Heyman pogania swojego podopiecznego, ale Lesnar musi poczekać aż sędzia pozwoli mu kontynuować. Batista podnosi się i opiera o narożnik, jest ledwo przytomny, ale sędzie pozwala kontynuować pojedynek. Lesnar ponownie bierze go na barki i chce wykonać F5, ale Batista uderzył go łokciem w głowę, i Brock pada na matę! Co się stało?! Brock pada jak rażony piorunem, Dave nie wie o co chodzi, po chwili konsternacji pinuje, 1... 2... 3. 1:1! Cóż za szybka zmiana w tym pojedynku! Sędzia sprawdza czy z Lesnarem wszystko w porządku, ale Batista odpycha go, podnosi Brocka i wykonuje Batista Bomb! Pin, 1... 2... ale Heyman wyciąga sędziego z ringu! Sędzia krzyczy coś do Heymana, ale ten tylko groźnie na niego spojrzał i aarbiter zamilkł. Batista podchodzi do lin i patrzy na Paula, Chairman WWE uśmiecha się i w tym momencie wybrzmiewa muzyka The Shield! Reigns, Ambrose i Rollins wchodzą na arenę a następnie do ringu. Shield otoczyło Batistę, Heyman tłumaczy coś sędziemu i w tym momencie Shield atakuje Batistę! Zawodnicy przez chwilę obijają Dave'a, po czym podnoszą go. Ambrose i Seth wykonują Double Irish Whip, a Reihns powala rywala wykonując Spear! Dean i Seth podnoszą Batistę i wykonują Triple Powerbomb, a następnie kładą na nim Lesnara! Heyman rozkazuje sędziemu odliczać, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Brock Lesnar via Pinfall

Zarówno Lesnar jak i Batista leżą nieprzytomni w ringu, lekarze wchodzą do ringu i podbiegają do Batisty, ale Heyman nakazuje im podejść do Brocka. Służby medyczne podchodzą do Lesnara, zakładają mu kołnież usztywniający i wynoszą z ringu na noszach. Shield staje nad Batistą i pozują dołącza do nich Heyman. Stoją tak przez dłuższą chwilę, ale nie decydują się na atak.

http://akshaykumarsinghonjour.files.wordpress.com/2012/01/postpic.png

http://imageshack.com/a/img163/8681/n9gi.png

http://imageshack.com/a/img690/6742/hwfv.png

http://imageshack.com/a/img841/5918/nqro.png

Pora na ostatnią walkę dzisiejszego wieczoru, Main Event którym jest walka o najważniejszy pas federacji, pas WWE. Pierwszy na arenę wchodzi pretendent, John Cena. John staje na szczycie rampy, rozgląda się po arenie i rozpoczyna drogę do ringu. Zdaje sobie sprawę, że jeżeli przegra to nie dostanie kolejnej walki o pas w najbliższej przyszłości, wchodzi do ringu, zdejmuje czapkę makuje rzut w publiczność, ale upuszcza ją na ziemię. To samo czyni z koszulką, a teraz czas na naszego mistrza. IF YA SMELL! The Rock wchodzi na arenę, i pewnym krokiem zmierza w stronę ringu, po czym wchodzi do kwadratowego pierścienia i wchodzi na narożnik. Dwayne przekazuje pas sędziemu i walka za chwile się rozpocznie. Zawodnicy stają w przeciwległych narożnikach a sędzia nakazuje uderzyć w gong.

Rozpoczynają ostrożnie, zapinają klincz i wygrywa go The Rock wykonując Face Slam. Dwayne szybko chwyta rywala za głowę, podnosi i próbuje wykonać Suplex, ale Cena zapiera się i wyprowadza Swinging Neckbreaker. John szybko zapina Headlock, ale The Rock równie szybko staje na nogi i wykonuje Back Suplex. Obydwaj podnoszą się, Dwayne odbija się od lin i wykonuje Clothesline, ale John robi unik, mistrz WWE znowu odbija się od lin a Cena wykonuje Lou Thesz Press a następnie serię Ground & Pound. John podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Back Body Drop. Dwayne ląduje przy linach, John podchodzi do niego ale Rock zaskakuje go Drop Toe Holdem. Cena ląduje na linach, Dwayne wstaje, kładzie kolano na karku rywala i dociska do lin. Sędzia liczy, 1... 2... 3... 4... i The Rock puszcza rywala. WWE Champion zapina Sleeper Hold i cofa się do środka ringu. John macha rękami w poszukiwaniu lin ale jest od nich daleko. Po chwili męczarni John chwyta rywala za głowę i wykonuje Jawbreaker. Cena chwyta rywala w pasie i wykonuje Gutwrench Suplex. Pretendent podnosi przeciwnika, wykonuje Irish Whip a następnie Sitout Hiptoss. John podchodzi do rywala, chwyta go za nogę i zapina Half Crab, ale mistrz szybko zdołał przerolować się na plecy i odepchnąć Johna nogami. Dwayne podnosi się, Cena wykonuje Short Arm Clothesline, ale Rock robi unik i wykonuje Arm Trap Neckbreaker. Johnson podnosi rywala i wykonuje serię ciosów w głowę którą kończy wykonując Spit Punch. John pada na matę, Rock podchodzi do niego i wykonuje La Majistral! 1... 2... i kickout! Cena jest trochę zszokowany, Johnson nie daje mu ani chwili wytchnienia, wykonuje Irish Whip a następnie Samoan Drop. Dwayne chwyta leżącego rywala za nogi i próbuje zapiąć Sharpshooter, ale John odpycha go nogami. The Rock odbija się od lin, Cena szybko staje na nogi i powala rywala Clotheslinem. Mistrz WWE szybko się podnosi i otrzymuje Shoulder Block od Ceny, John szykuje się do kolejnego Shoulder Blocka, ale Dwayne opuszcza ring. John również wychodzi z kwadratowego pierścienia i rusza na rywala, ale ten zaskakuje go wykonując Knee Strike prosto w brzuch. Cena stoi zgięty w pół, a The Rock chwyta go i wykonuje Front Suplex na barierki. Cena mocno uderza brzuchem o barykadę, Dwayne podchodzi do niego, chwyta go za głowę i wykonuje Hangmans DDT. Johnson podnosi rywala i wrzuca go do ringu gdzie próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Dwayne podnosi rywala a następnie odbija się od lin, ale Cena zaskakuje go wykonując Forearm Smash. The Rock szybko staje na nogi, Cena chwyta go i wrzuca w narożnik Irish Whipem, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Stinger Splash. Dwayne opiera się o narożnik, Cena odsuwa od niego rywala, a następnie kopie Johnsona w brzuch. John wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Leg Drop po którym próbuje pinu, 1... 2... i kickout! John podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie posyła przeciwnika na matę Flapjackiem. Dwayne ląduje na brzuchu, a Cena próbuje to momentalnie wykorzystać, chwyta rywala za nogę i próbuje zapiąć STF, ale Rock w porę dosięga lin. Dwayne podnosi się przy pomocy lin, Cena szarżuje w jego stronę, ale Rock wyrzuca go z ringu Back Body Dropem. John spada na ziemię, a The Rock wychodzi z kwadratowego pierścienia i staje na krawędzi ringu. John powoli podnosi się, a Johnson wykonuje Apron Run Double Axe Handle. Dwayne podchodzi do stołu komentatorskiego, zdejmuje z niego wszystkie elementy a następnie podnosi Johna i wrzuca go na owy stół. Johnson dołącza do rywala, chwyta go pod Rock Bottom i próbuje wykonać swoją akcję kończącą, ale John zapiera się, wykonuje kilka ciosów łokciem w głowę rwala a następnie zrzuca go ze stołu. Dwayne spada na kolana, podnosi się a Cena wykonuje Missle Dropkick ze stołu komentatorskiego. Cena podnosi rywala i wrzuca go w schodki Irish Whipem, ale Dwayne przez nie przeskakuje i zatrzymuje się kilka metrów dalej. John bierze rozbieg, wskakuje na schodki i wykonuje Crossbody, ale Johnson chwyta go w locie i wykonuje Fallaway Slam prosto w barykady! Cena leży pod barierkami i trzyma się za plecy, Dwayne podnosi go i wykonuje Scoop Slam na stalowe schody! Rock wpycha Cenę do ringu i próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Great One podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Tilt a Whirl Shoulderbreaker. Cena leży na środku ringu, Dwayne staje nad nim i zdejmuje ochraniacz z łokcia! Rock bierze rozbieg, odbija się od lin ale w tym samym momencie John podnosi się i powala rywala Spinebusterem! Pin, 1... 2... i kickout! Cena chwyta podnoszącego się rywala i wykonuje Delayed Vertical Suplex. John podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem. Cena bierze rozbieg i wykonuje Shoulder Tackle. Dwayne robi kilka kroków w przód, John odbija się od lin i wykonuje One Handed Bulldog. Pin, 1... 2... i kickout! John podnosi rywala, ale The Rock go odpycha. Cena odbija się od lin i powala przeciwnika Jumping Shoulderblockiem, Johnson podnosi się i otrzymuje kolejny Jumping Shoulderblock, The Rock ponownie staje na nogi i próbuje zaskoczyć rywala wykonując Short Arm Clothesline, ale John robi unik i wykonuje Proto Bomb. Cena podnosi rękę do góry, wykonuje gest "You can't see me", odbija się od lin i wykonuje Five Knuckle Shuffle! John czeka aż The Rock się podniesie, i kiedy WWE Champion staje na nogi Cena bierze go na barki pod Attitude Adjustment, ale Rock ześlizguje się po plecach rywala jednocześnie chwytając jego głowę i wykonuje Inverted DDT! Dwayne powoli wchodzi na narożnik, ale zaskakuje go Cena, wskakuje na narożnik i wykonuje Avalanche Belly to Belly Overhead Suplex! Cena pinuje, 1... 2... i kickout! Cena wycofuje się do narożnika, Dwayne powoli staje na nogi, John szarżuje na rywala ale ten zaskakuje go i wykonuje Spinebuster! Cena leży na środku ringu, The Rock bierze rozbieg, przebiega nad rywalem, odbija się od lin i wykonuje People's Elbow! Pin, 1... 2... i kickout! The Rock nie może uwierzyć że to jeszcze nie koniec, po chwili wytchnienia podnosi Johna i chwyta go pod Rock Bottom, ale Cena kontruje to na STO. Cena podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie powala przeciwnika Big Bootem. John wrzuca rywala w narożnik a następnoe wskakuje na niego i wykonuje Monkey Flip. Cena ponownie wrzuca rywala w narożnik, tym razem John wchodzi na liny i wykonuje serię ciosów w głowę rywala. Po chwili Cena schodzi na matę, podsadza rywala na narożnik i decyduje się na wykonanie Super Hurricanrany. John wskakuje na barki rywala, ale nie udaje mu się zrzucić go na matę. Dwayne siedzi na narożniku i trzyma rywala wiszącego głową w dół. The Rock zbiera siły, podnosi przeciwnika i wykonuje Avalanche Release Powerbomb! Potężna akcja w wykonaniu mistrza WWE, Johnson schodzi z narożnika i pinuje, 1... 2... i kickout! The Rock podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Samoan Drop. Dwayne podnosi rywala, stawia go w okolicy lin i wykonuje serię Chopów, a następnie widzimy Spit Punch po którym John wypada z ringu. The Rock wychodzi z ringu i staje na apronie, John powoli podnosi się, a Dwayne atakuje go wykonując Double Axe Handle, ale Cena chwyta go w powietrzu i wbiega w stalową konstrukcję ringu. Johnson leży zmęczony na ziemi i trzyma się za plecy, John powoli wchodzi do ringu a następnie na narożnik i szykuje się do akcji w locie, ale Dwayne podnosi się, wchodzi na apron a następnie na narożnik, chwyta rywala i wykonuje Superplex poza ring prosto w stół komentatorski! Niesamowita akcja godna pojedynku o najważniejszy pas organizacji! Leżą w zgliszczach już bardzo długo, w końcu zaczynają się podnosić jednak bardzo powoli. Obydwaj podnieśli się, jednak są już bardzo zmęczeni i chwieją się na nogach. Cena ostatkiem sił próbuje wykonać Clothesline, ale Rock robi unik i kontruje to na Rock Bottom! Rock Bottom na szczątki stołu komentatorskiego! Dwayne próbuje zaciągnąć rywala do ringu, ale przychodzi mu to z trudem. Ostatkiem sił wpycha rywala do ringu i pinuje, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

The Rock via Pinfall

The Rock broni swój tytuł! Dwayne leży obok Johna, nie ma siły celebrować swojego zwycięstwa, po chwili podnosi się, odbiera swój tytuł od sędziego i unosi go w górę. Tym obrazkiem kończymy Payback, widzimy się już niedługo na RAW #13! Zachęcam do komentowania i oceniania ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351023

Więc jako pierwszy skomentuję dłogo oczekiwane Payback:

- Pierwszy Segment w którym Morrison chciał się wykręcić z walki po czym pojawił się Ryback i zaczął mówić o tym że czekał na tą walkę zbyt długo i że zniszczy Morrisona co jeszcze bardziej promowało go przed tą walką. Walka Morrisona z Rybackiem, fajna już mi się zdawało że John trafi Starship Pain'em, ale jednak Ryback wychodzi wreszcie zwyciesko i zdaje mi się że zawalczy o waliżkę.

- Później wywiad z Punkiem, który mówił o tym jak Jericho w nieczysty spósób go pokonywał i o tym że pobije swój Run z Pasem.

- Później czekała nas walka o pas USA. Zdziwiłem się zwyciestwem Swaggera po miałem nadzieję że wygra Boris, ale to twoje diary i zobaczymy co z tego wyniknie. A Sama walka porządna było dużo kontr, ale to jednak Jack wygrywa po Patriot Locku.

- Następnie małe promo Gods Of Wrestling. Wygląda na to że już mamy pretendentów do pasów Tag Team, ale tego przekonamy się na najbliższych epizodach.

- Następną walką była walka o pas IC. Tu raczej można było się spodziewać zwyciestwa Codiego, bo nie po to otrzymał pas od Edge'a by go tak szybko stracić.

Co do samej walki to była doszyć długa i według mnie[ moja opinia] Dobra.

- No i walka o pasy Tag Team, nad którą się najbardziej zastanawiałem na kogo obstawić, ale postawiłem na bardziej przeze mnie lubianych Dx. Zawiodłem się bo wygrali Brothers Of Destrucion a więcz pewnie na MITB dojdzie do starcia BOD z Gods Of Wrestling i ich długiego konfilktu. Co do samej walki do według mnie była Bardzo Dobra.

- No i najbardziej wyczekiwana przezemnie walka między Y2J a CM Punkiem. Według mnie najlepsza walka gali, dużo się działo, wymiana finisherów po Codebreaker myslałem już że Punk znowu przegra, ale wstał i Go To Sleep załatwiło sytuacje. Dobrze że Punk leci do Raw a Jericho do Smackdown możliwe że widzimy dwóch panów Money In The Bank bo obaj będą się liczyć w swoich walkach a w szczególnośći Chris.

- Później nastąpił wywiad z Johnem. John powiedział że pokona The Rocka i potwierdził się w roli Heela. Dobry Wywiad.

- No i Walka Zigglera z Del Rio na którą też czekałem i się nie zawiodłem. Przejdę do kończówki gdzie się najwięcej działo. AJ jak zwykle chciała pomóc Del Rio, ale to przez nią Alberto przegrał podobnie było w WWE tylko na odwrót na Money In The Bank. To co się wydarzyło po walce tylko potwierdza że wszyscy pójdą swoimi scieszkami oprócz Big E i Zigglera, ale zdaje mi się że Langston niedługo odzieli się od Mistrza i zacznie się konflikt między nimi o pas a Alberto pewnie na Raw będzie rządał jeszcze jednej walki, ale zdaje mi się że do niej nie dojdzie a Alberto pójdzie na waliżke a Ziggler znajdzie nowego przeciwnika, którym zdaje mi się będzie Langston.

- No i czas na przed ostatnią walkę Loser Leaves Town Match! Zdawało mi się że walka będzie dłuższa, ale i tak była fajna. Randy wygrał i chociaż że na niego stawiałem to jestem zdziwiony że Edge tak szybko odchodzi, ale wróci w okolicach Summerslam. A co z Randym? Pewnie zawalczy o jakąś waliżkę, ale pewnie jej nie wygra.

- Walka Lesnar z Batistą długa, ale przecież to 2 do 3 przypięć. Walka pewnie wygrał by spokonie Lesnar, ale przez kontuzję zrobiłeś z tego porządną wyrównaną walkę, którą ostatecnie wygrał Lesnar dzięki pomocy The Shield. To pewnie nie koniec ich konfliktu, który pewnie zakończy się na Summerslam.

- No i czas na Main Event. The Rock kontra John Cena, według mnie druga najlepsza walka wieczoru po walce Jericho z Punkiem. The Rock wygrywa i chociaż że stawiałem na niego to jednak myślałem że wygra John. Jestem teraz bardzo ciekawy komu dasz walkę z Rockiem. A John nie wiem, ale raczej złapie się w jakiś poważny konflikt, który zakończy się na Summerslam no chyba że zmierzy się o waliżkę, ale Smackdown bo o pas WWE raczej narazie się nie zmierzy.

Opisującz całą galę to wyszła ci bardzo fajnie i można było poczekać. Czekamy na następny odcinek Raw jak rozwiniesz Feudy a narazie powodzenia w dalszym pisaniu. :)

forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=42838- WWE Nowa Generacja zajrzyj i komentuj.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351069

No i pojawiło się Payback, świetna gala, tak jak sądziłem. Cieszy również to, że większość wyników trafiłem. :)

Przejdźmy do mojej opinii na temat PPV:

- Ryback w końcu dopada Morrisona. John co prawda uciekał, próbował sprytu, ale i tak ostatecznie poległ, i bardzo dobrze. Możliwe, że dla Rybacka szykuje się teraz jakiś push, może wygrana w Money In The Bank Ladder Matchu? No chyba, że po kontuzji wróci zdenerwowany Big Show. Pożyjemy, zobaczymy.

- Krótki, ale dosyć ciekawy wywiad Strikera z Punkiem. Na plus.

- Ha, trafiłem! Co prawda do końca ciekawiło mnie, czy Swagger zdoła pokonać Alexieva, czy to jednak Rosjanin zwycięży. Moje przewidywania się sprawdziły i to Jack wyszedł zwycięsko z walki i został nowym mistrzem Stanów Zjednoczonych. Jednak jestem pewny, że Boris tak tego nie zostawi.

- Cesaro i Bryan dają promo. Czyżby szykowani byli nowi mistrzowie Tag Team?

- No i walka w której miałem najtrudniejszy wybór. Rhodes czy Mysterio? Ostatecznie postawiłem na Cody'ego i ten nie zawiódł moich oczekiwań. Walka co prawda nie należała do najciekawszych. Fajny segment po walce, kiedy to Cody pomógł wstać Rey'owi.

- Bracia Desktrukcji oraz DX. Potężne nazwiska w środku karty. Na szali mistrzostwa Tag Teamów. Spodziewałem się zwycięstw braci i bardzo dobrze, że pokonali DX. Mam nadzieję, że w końcu Michaels ostatecznie odejdzie z WWE.

- Heyman jako prezes WWE nakazuje lekarzowi podpisać zgodę. Czyżby Brock nie był w pełni zdrowy...?

- Walka na którą najbardziej czekałem - Punk kontra Jericho. Straight Edge Warrior pokonał Y2J'a i to właśnie Brooks wyszedł z tego feudu zwycięsko, jako prawdziwy "Best In The World". Jednak podejrzewam, że więcej na tej przegranej może zyskać Jericho. Będzie on miał prawdopodobnie słabszych rywali w walce o walizkę, co może spowodować jego wygraną. Szczerze, bardzo na to liczę.

- Cena jeszcze bardziej umacnia się na pozycji heela w wywiadzie.

- Walka o pas Wagi Ciężkiej. Jezus Maria, ale AJ tu namieszała. Przecież ta kobieta może wszystko w tym biznesnie z takim sprytem. Ziggler mimo wszystko obronił pas, co prawda gdyby nie AJ to nowym mistrzem byłby Del Rio, ale mnie szczerze bardziej zadowala wygrana Show Offa. AJ chyba definitywnie kończy swój związek z Meksykaninem.

- Orton pokonuje Edge'a, whaaaaat? Edge ma opuścić WWE? Trochę bezbarwny był jego krótki pobyt w WWE.

- Lesnar ma kłopoty z głową, no cóz, to może niezbyt dobrze wpłynąć na przebieg walki.

- 2 out of 3 falls match, najlepsza walka na Payback, zdecydowanie. Brock radził sobie dobrze, do zdobycia pierwszego przypięcia. Później było już tylko gorzej. Uderzenie łokciem w obolałą głowę i być może kończy się to dla Lesnara ponowną kontuzją. W każdym razie 1:1, cóż za emocje! Jeszcze w dodatku Batista wykonuje Batista Bomb, to powinno skończyć się wygraną Animala, ale Heyman oczywiście musiał namieszać. Paul coś tam wmawia sędziemu, a tu nagle Shield. Batista pokonany, Lesnar nieprzytomny wygrał walkę. Tylko czyżby to miało prowadzić do face-turnu Brocka? Trochę sobie tego nie wyobrażam, ale przecież on nie wygrał sam, to może go trochę zdenerwować.

- The Rock vs Cena. Feud który się już całkowicie przejadł. Kończy się to wszystko wygraną Rocka i zatrzymaniem pasa. Rocky prawdopodobnie swój tytuł straci w okolicach SummerSlam, na rzecz zwycięzcy Money In The Bank. Tylko, no właśnie. Kto wygra Money In The Bank?

Payback wypadło bardzo dobrze. Feudy Morrisona z Rybackiem, Edge'a z Ortonem, Rocky'ego z Ceną, Y2J'a z Punkiem, zostały zakończone. Z niecierpliwością czekam na Raw, a tymczasem Payback ode mnie otrzymuje ocenę 8.5/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351077

• Urządzenie:  Windows

Co do poziomu gali i spraw technicznych nie muszę się wypowiadać, bo cały czas jesteś w najwyższej formie ;)

Skomentuję to co mnie zaskoczyło. A mianowicie, że Swagger pokonał Alexieva. Myślałem, że przez to w jaki sposób promujesz Borisa to obroni on tytuł. A tu klops... Ale to zapowiada, że feud będzie trwał przynajmniej do Money in the Bank. Gods of Wrestling vs Brothers of Destruction na kolejnym PPV? Zapowiada się ciekawie :) No i Edge tak szybko opuszcza WWE? Trochę nie chce mi się wierzyć, że pozbywasz się go w taki sposób...

Reszta walk jakoś była do przewidzenia o wyniki. Czekam na pierwsze RAW po Payback :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351093

Najbardziej wyczekiwana gala PPV w Booking Zone ujrzała światło dzienne i czas to skomentować. Tak patrzyłem cały czas i karta twojej gali Payback była lepsza od nie jednej WM od WWE. Ma się tego nosa bo tylko jedna walka mi nie siadła ,a byłą to walka o pasy Tag Team. Do rzeczy:

Na rozgrzewkę dostajemy Rybacka. John zachowywał się jak... leszcz i tak samo skończył. Ryback po nim przejechał i zobaczymy co masz dalej dla niego w planach.

Walka o pas US jakoś nie przykuwała mojej uwagi ale trafiłem ,że Jack wygrał. Teoretycznie skoro było to poddanie to Boris nie ma co szukać ale jako były mistrz pewnie dostanie rewanż. Jednym słowem WE THE PEOPLE !

Promo Cesaro i Daniela nie wiem kto wygra pasy Tag Team ale wiem ,że to są następni pretendenci.

Walka o pas Interkontynentalny i tutaj bardzo chciałem ,aby Rey wygrał ale postawiłem na Rhodsa i ten wygrał. Sama walka solidna ,a na koniec mamy przyjemny akcent.

Suck It ! Tuaj byłem pewien ,że DX wygra ale...nie?Tak myślałem ,że lepiej Ci będzie potem rozpisać feud DX z Danielem i Antoniem ale się przeliczyłem ,a szkoda. Zobaczymy co dalej i co masz dla DX teraz a może Triple Threat ?

Who is BEST IN THE WORLD ? Już wiemy. Ale czy ,aby na pewno to było ich ostatnie starcie ? Cieszy wygrana Punka ale i Jericho w moich oczach nie stracił coś czuje ,że widzimy przyszłych dwóch mistrzów federacji. Kto wie może Champion vs Champion.

Walka o pas wagi ciężkiej trochę mnie przy nudziła może dlatego ,że nie dawałem Del Rio żadnych szans. Ale końcówka rozbudziła mnie i powiem ,że najwięcej emocji w tej walce wzbudziła AJ. Mam też nadzieje ,że nie będziemy słuchać Alberta ,który mówi iż Ziggler klepał.

Do walki Ortona i Edga nie przywiązywałem dużo wagi ,bo nie pasowało mi to że jeden albo drugi mieliby opuścić WWE. Ostatecznie zrobił to Edge i znów trafiłem z typem. Trochę to dziwne ,że na podrzędnej gali PPV dzieje się taka rzecz ale cóż. Trochę mnie to zniesmaczyło ale co dalej z Randym ?

Lesnar i Batista czyli bardzo dłuuuga walka ,a wygrana leci na konto Lesnara. Nie powiem ,że nie było emocji bo one były w 100%. Mimo ,że stawiałem na Lesnara to miałem pewne wątpliwości ale po segmencie Heymana z lekarzem już byłem pewny wygranej bestii. Końcówka ciekawa zobaczymy co dalej.

I Main Event i również bardzo długa walka i BARDZO DOBRA walka. Byłem ciekaw kto wygra i jak i już wiem. Było tu dużo akcji. Były chwile w ,których już nie byłem pewnie czy wygra Rock ale chwilami nawet kibicowałem Johnowi ,który ostatecznie poległ. Nie będę gdybał co dalej sam nam to pokażesz.

Podsumowując. Gala wypadła bardzo dobrze ,może trochę rozplanowanie karty wyszło słabo bo zacząłeś od mniej znaczących pojedynków ,a jeśli by ta gala odbywała się realnie to jeżeli bym nie swoich potrzeb przed walka o pasy TAG TEAM to musiałbym lać w gacie bo walki był ważne i cięzko by było nawet na chwile wyjść z areny. Pewne historie dobiegły końca ale zbliża się Money In The Bank. Nie będę sypał oceny ani gwiazdkowej ani liczbowej bo nie jestem tutaj na bieżąco. To chyba tyle czekam na RAW ,który przeczytam po maturze. Powodzenia w dalszym pisaniu !

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351096

Finally! Payback już jest, czas więc zabrać się za czytanie i komentowanie :D

*Ryback vs. John Morrison

Tuż przed tym pojedynkiem dane nam było usłyszeć proma obu zawodników, no i John stara się nie dopuścić do walki, ale wiadome było, że wszystko i tak zakończy się ich konfrontacją w ringu, którą ostatecznie wygrał Ryback. Dobre rozwiązanie według mnie i to już jednak jest chyba definitywny koniec tego feudu :)

*Boris Alexiev vs. Jack Swagger

Meh, myślałem, że nie dojdzie do zmiany posiadacza, a jednak :D Boris jest w twoim diary ciekawą postacią i mam nadzieję, że nie odejdzie szybko na drugi plan.

*Cody Rhodes vs. Rey Mysterio

Mistrzostwo Interkontynentalne pozostało przy swoim obecnym posiadzczu, bardzo dobrze. Teraz czekamy na kolejnego przeciwnika dla młodego Rhodesa, ponieważ myślę, że Mysterio już nie powalczy o ten pas.

*Brothers of Destruction vs. DX

Tak jak myślałem, to Bracia Destrukcji odnieśli zwycięstwo i obraniają swoje tytuły mistrzowskie. Czy to koniec Shawna Michaelsa? Według mnie tak i oby tak było, bo powrót HBK'a do ringu był według mnie dość średnim pomysłem. :)

*Chris Jericho vs. CM Punk

Kolejna długa rywalizacja, która na pewno ma swój koniec tu, na Payback. To właśnie CM Punk ostatecznie ukazał, że to on jest ,,Best in the World" Bardzo dobrze, teraz czekamy aż wymyślisz coś więcej dla tych zawodników niż walka o kontrakt :D

*Dolph Ziggler vs. Alberto del Rio

Nieczysta wygrana Dolpha, szkoda, że to tak się skończyło, bo mistrz Wagi Ciężkiej wychodzi na takiego cipo-heela...AJ ,,zdradziła " del Rio, no i raczej dostanie jeszcze szansę, aby walczyć o ten pas. Chociaż wolałbym, aby o predentenctwo udzielał się jeszcze jeden zawodnik.

*Edge vs. Randy Orton

Naprawdę myślałem, że to Edge pokona swojego byłego Tag-Team partnera, pozostawszy w WWE, a Orton wróci gdzieś tak za kilka miesięcy. Stało się jednak inaczej i to najprawdopodobniej definitywny koniec kariery Edge'a.

*Brock Lesnar vs. Batista

Lesnar złapał kontuzję przed walką i myślałem, że chcesz w ten sposób wzbudzić w nas wrażenie, że to Animal odniesie zwycięstwo. The Shield pomaga Brockowi ostatecznie wygrać. tak więc raczej zrobi sobie przerwę na kilka miesięcy.

*The Rock vs. John Cena

Tak więc nadszedł czas na Main Event Payback! Dwayne trzyma pas WWE u ciebie już od początku, czyli grubo ponad kilka miesięcy, dorzucając do tego Heel Turn Johna spodziewać się można było, że dojdzie do zmiany posiadacza tego najważniejszego mistrzostwa w McMaholandii. Zaskoczyłeś mimo wszystko i teraz trzeba będzie wyłonić nowego predententa, bo Cena raczej nie zawalczy po raz kolejny.

Podsumowując, gala była bardzo dobra, ale tego się można było spodziewać. Kilka razy zaskoczyłeś w niektórych pojedynkach, co wyszło na plus. Czekamy na Raw#13, na którym początek będzie miało wiele feudów z racji tego, że wiele rywalizacji na tym PPV się zakończyło. Brawa dla ciebie za Payback, no i tak jak pisałem, czekamy na tygodniówkę! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351135

Wiem, że może nie darzysz mnie szacunkiem, a wręcz mnie nie lubisz (z wiadomych powodów), mimo wszystko zamierzam skomentować Ci ostatnie PPV.

- pierwszy segment typowy dla Big Guy'a Rybacka. Mimo wszystko wyszedł całkiem fajnie. Ryback chce zemsty na Morrisonie i ciekaw jestem jak poradzisz sobie z bookingiem walki. Pierwsze sekundy walki, czyli ucieczka JoMo na pewno na plus. Pokazałeś, że John obawia się Big Guy'a, i dzięki swojemu sprytowi obala go. Cała walka niestety bez większych emocji. Wrestlerzy po prostu przechodzili od akcji do akcji, co prawda Ryback kilka razy skontrował rywala łapiąc go w powietrzu, ale to bardziej wynikało z jego przewagi fizycznej, a nie sprytu. Do tego szkoda mi Morrisona, który przegrał w bardzo frajerski sposób - Ryback po prostu wykonał swój signature moves, finisher i to tyle, a szkoda bo Ci wrestlerzy mieli przecież za sobą sporą historię, którą jednak nie umiałeś przekuć na papier. Mimo wszystko walkę oceniam na 4/10

- US Champiosnhip - z początku postawiłeś na nieco techniki i w sumie to dobrze. Później walka nieco się rozkręciła, i tu było już widać zalążek jakiejś historii. Panowie popisali się kilkoma ciekawymi akcjami, ale nie była to typowa wymiana akcji, tak jak przy pierwszej walce. Widać było kontry i to, że walka była bardzo wyrównana. Końcówka, tu znowu mam te same zastrzeżenia - Boris przegrał jak zwykły frajer. Jack po prostu przeszedł do Patriot Locka, a Alexiev nawet ani razu nie złamał dźwigni rywala i nawet ani razu nie zapiął swojego finihsera.... Ogólnie walka była całkiem dobra. Początek i środek mi się podobały, tylko znowu ten głupi koniec - 5/10

- IC Championship - początek niezły. Cody próbował zapiąć dźwignie, Rey się nie dał. Potem było już dobrze, Rey popisał się kilkoma akcjami wysokiego ryzyka, jak choćby nietrafione Diving Crossbody z narożnika na podłogę. Były kontry i to nawet efektowne, jak Back Cody Drop na Tornado DDT. I to do czego się znowu przyczepię - KOŃCÓWKA! Rey nawet nie próbował wykonać 619....wyszło to słabo, ale i tak nie wpłynie to znacznie na ocenę walki, bo walka mi się mimo wszystko podobała. Były efektowne akcje, kontry, zmiany przewag, tylko znowu ta końcówka...Ocena 7.5/10 (Gdyby nie zła końcówka ocena z pewnością byłaby większa)

- TT Titles - całkiem fajna walka. Z początku HHH i Taker narzucili niezłe tempo. Wymieniali się akcjami, były near-falle i do tego KICK OUT po finisherze....WOW! Można....? Można! Mimo to końcówka napisana była w sztampowy sposób. Taker wykonuje Tombstone'a, HHH Kick-Outuje, po chwili wchodzi Kane i dokłada kolejnego Tombstone'a....Really? Dało się to napisać na milion innych, lepszych sposobów, ale mimo wszystko plus dla Ciebie za Kick - Out po Tombstonie. Ocena: 7/10

Chris Jericho vs CM Punk - No! Tu z całą świadomością mogę powiedzieć, że walka była dobra! Ale, tylko dobra bo nie wykorzystałeś całego potencjału. Mogłeś dać jeszcze jedną akcję wysokiego ryzyka i walka byłaby bardzo dobra, ale w sumie nie ma co narzekać. Y2J i CM Punk podnieśli się po finisherach rywali, a to już jest coś w Twoim diary, przez co Chris dużo nie stracił na porażce. Finalnie to Phil wygrał i pewnie teraz pójdzie on na The Rocka lub Cene, nie wiem kto wygra... Ocena: 8.5/10

- WHC Match. Kolejna fajna walka. Były zmiany przewag, kilka ciekawych akcji, co prawda do pełni szczęścia zabrakło mi przełamania Cross-Armbrakera przez Zigggy'ego, ale jak na Ciebie ta walka byłą i tak niezła. Ocena: 6.5/10

- Edge vs Randy Orton - mimo że walka była dobrze rozpisana, to na Boga, miała tak chujowy Booking, że aż płakać się chcę! Yoohas, przecież Edge walczył o swoją karierę, a on nawet nie wykonał Speara, ani nie odkopał po RKO! Really? Tak chujowego i sztampowego bookingu nie widziałem dawno. Naprawdę spory zawód, bo to tej walce oczekiwałem przede wszystkim emocji, a Ty zjebałeś ją koncertowo. Ani jednego Kick - Outa po finisherze...Ocena: 3/10 (Już lepiej jakbyś napisał walkę na 10 linijek i dał tam z dwa kick-outy po finisherach)

- Brock Lesnar vs Batista - fajna walka, w której czuć było przede wszystkim emocje i Star Power. Co prawda szkoda, że ani Brock, ani Dave nie odkopali po finisherze przeciwnika (wiem, wiem Paul wyciągnął Dave'a za nogę po Batista Bomb, ale lepiej by wyglądało gdyby to sam Brock odkopał) Końcówka spoko, The Shield wchodi i niszczy Batiste, który pewnie teraz uda się na przerwę. Ocena 7/10 (większej nie dam, bo nie było kick-outu po finisherze)

- WWE Championship - Main Event mnie szczerze zawiódł. Rock co prawda pokazał kilka fajnych akcji, to samo Cena, ale nie było czuć EMOCJI! Co prawda John odkopał po People Elbows, ale już nawet nie wykonał ani razu AA! Kurde, przez to John wyszedł na mega frajera. Do tego nie wykorzystałeś historii, która była pomiędzy nimi. Ogółem, słaba walka z dobrym opisem, nie było emocji, dlatego ode mnie 5.5/10

Reasumując, było to bardzo przeciętne PPV. Najlepsza walka to Cody vs Rey i to w dodatku o IC Title. Szkoda, bo PPV miało bardzo duży potencjał. Czekałem na tę galę z niecierpliwością, ale niestety się przeliczyłem. Opisy walk, są dobre, tyle że brakuje TREŚCI! Nie umiesz sobie w dodatku poradzić z budowaniem emocji, przez co walka od początku do końca wygląda u Ciebie mniej więcej tak samo, a nie o to w tym wszystkim chodzi. Mimo, że PPV było bardzo przeciętne, to doceniam to, że starasz się ciągle wprowadzać nowości do diary, a walki? One nie są najważniejsze. Co prawda na PPV tak, ale to TYGODNIÓWKI napędzają diary, a te w Twoim opowiadaniu są na bardzo wysokim poziomie. Reasumując, atk jak już mówiłem bardzo przeciętne PPV, które miało bardzo dobrą podbudowę, ale niestety wyszło jak wyszło... Ocena: 5/10 NA PPV OCENIA SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM WALKI, A NIE SEGMENTY!

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351229

http://imageshack.com/a/img841/6820/lxwd.png

Witam wszystkich, powiem szczerze, że jestem zaskoczony ilością komentarzy pod ostatnim odcinkiem. Bardzo mi miło, że Paybak spotkało się z dobrym odbiorem, a i słowa krytyki szanuję i poniekąd rozumiem, bo zawsze podkreślam że pisanie walk nie jest moją mocną stroną ;) Kiedyś planowałem "zatrudnienie" kogoś, kto pomógłby mi napisać walkę na poziomie, ale po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że jeżeli będę robił to sam, to może się czegoś nauczę, a jeżeli nie, to chociaż pokażę, że z walkami na średnim poziomie można tworzyć całkiem ciekawe diary :D Poprzednie WWE by xYoohas News" miało być jednorazowym wybrykiem, ale pojawiło się tyle komentarzy, i tyle odmiennych opinii na temat gali, więc postanowiłem się do tego odnieść ;) Tak jak poprzednim razem, połączę Newsy z odpowiedzią na komentarze, więc myślę że tyle słowem wstępu, przejdźmy do właściwej części.

:arrow: Brock Lesnar odniósł, a właściwie odnowił kontuzję głowy. Uraz jest na tyle poważny, że Lesnar nie pojawi się w TV co najmniej do Money in the Bank. Oficjele mają nadzieje, że do tej pory uda się go przywrócić do zdrowia, i przygotować dla niego program który zaprowadzi go do walki na Summerslam.

:arrow: Boris Alexiev który również odniósł uraz na Payback powinien być gotowy do walki na Money in the Bank, ale na zapleczu mówi się, że to może być jego ostatnie starcie o pas Stanów Zjednoczonych. Nie wiadomo jednak czy oznacza to spadek w hierarchii, czy push.

:arrow: Podobno za stworzeniem Tag Teamu "Gods of Wrestling" stoją sami zawodnicy, a nie jak do tej pory myśleliśmy writerzy WWE. Ponoć Daniel i Antonio już od dawna zgłaszali, że chcą walczyć w drużynie, i jak widać dopięli swego.

:arrow: Rey Mysterio, który przegrał walkę o pas Interkontynentalny zdementował plotki o swoim odejściu z WWE w niedalekiej przyszłości. Podkreślił jednak, że ewentualna kolejna kontuzja oznaczałaby dla niego koniec kariery, jednak na razie czuje się świetnie, i ma nadzieję, że kontuzje nie będą go już nachodzić.

:arrow: Shawn Michaels prawdopodobnie opuści WWE na RAW #13, ale jego partner, HHH ma pozostać aktywnym wrestlerem, jednak writerzy milczą na temat jego przyszłości.

:arrow: Chodzą słuchy, że spośród dwójki wrestlerów którzy zakończyli ostatnio swój feud, czyli CM Punka i Chrisa Jericho, przynajmniej jeden z nich zostanie wkrótce mistrzem WWE lub WHC, możliwe że przy pomocy walizki MitB.

:arrow: Randy Orton nie jest aktualnie przewidziany do roli Main Eventera, jedyne na co może liczyć to Upper Midcard, możliwe że spróbuje odzykać pas Interkontynentalny.

Teraz czas na komentarz do waszych komentarzy :D

jestem zdziwiony że Edge tak szybko odchodzi, ale wróci w okolicach Summerslam.

Nie wróci ;) Muszę przyznać że popełniłem mały błąd przywracając Coplanda do rosteru, ale wydaje mi się że i tak wycisnąłem z niego kilka dobrych segmentów. No i myślę że to był lekki shocker, bo Edge dopiero wrócił, a tutaj już odchodzi. Może nie na miarę przerwania Streaku przez Lesnara, ale zawsze coś ;)

Możliwe, że dla Rybacka szykuje się teraz jakiś push, może wygrana w Money In The Bank Ladder Matchu?

Powiedzmy że będzie miał szansę wziąć udział w tym pojedynku, ale czy ją wykorzysta? Niby wszystko jest możliwe, ale kandydatów jest zdecydowanie więcej.

Czy to koniec Shawna Michaelsa? Według mnie tak i oby tak było, bo powrót HBK'a do ringu był według mnie dość średnim pomysłem. :)

Mam nadzieję, że w końcu Michaels ostatecznie odejdzie z WWE.

Tak, HBK jest kolejną osobą która opuści WWE, miałem co do niego pewne plany, ale jego powrót nie spodobał się "WWE Universe", więc spotka go taki los a nie inny. Tutaj jest dobre miejsce żeby wam coś przekazać. Czytam wszystkie wasze komentarze, i jeżeli widzę że coś się nie podoba, i nie jest to jedna osoba, ale kilka, a w dodatku jest poparte jakimiś argumentami, to nie mam problemu żeby to zmienić. Tak było w przypadku Michaelsa, i tak będzie być może w przyszłości, jeżeli oczywiście będzie taka potrzeba ;)

Tylko czyżby to miało prowadzić do face-turnu Brocka? Trochę sobie tego nie wyobrażam, ale przecież on nie wygrał sam, to może go trochę zdenerwować.

Brock będzie miał teraz przerwę, ale powrót nie powinien zająć zbyt długo. Nie wykluczam żadnej ewentualności ;) Możesz mieć wiele racji :D

Myślałem, że przez to w jaki sposób promujesz Borisa to obroni on tytuł.

Moje spojrzenie na Borisa troche się zmieniło, no bo ile można ciągnąć feud opierający się na rywalizacji międzypaństwowej? Na Money in the Bank sprawa powinna się wyjaśnić.

Who is BEST IN THE WORLD ? Już wiemy. Ale czy ,aby na pewno to było ich ostatnie starcie ?

Tak, wiemy. To ich ostatnie starcie. Jak ktoś kiedyś zauważył, Punk i Jericho feudują od początku mojego diary, więc chyba już wystarczy ;)

Dwayne trzyma pas WWE u ciebie już od początku, czyli grubo ponad kilka miesięcy, dorzucając do tego Heel Turn Johna spodziewać się można było, że dojdzie do zmiany posiadacza tego najważniejszego mistrzostwa w McMaholandii.

The Rock jest dobrym mistrzem, przynajmniej mi się tak wydaje, więc nie widzę potrzeby jego zmieniania, przynajmniej na Payback takiej nie widziałem. Potrzebny był jakiś wiarygodny pretendent, a Cena-Heel takim jest, a właściwie był ;)

Wiem, że może nie darzysz mnie szacunkiem, a wręcz mnie nie lubisz (z wiadomych powodów)

Nie przesadzaj :P To że raz się nie zgodziliśmy ze sobą, czy mieliśmy małą spinkę nie oznacza że cię nie szanuję czy nie lubię. Nie znam cię prywatnie, więc nie wiem czy cię lubię czy nie, ale na pewno cię szanuję, między innymi za to, że udzielasz się w wielu pamiętnikach ;) Z mojej strony na pewno nie ma żadnej zawiści czy czegokolwiek. Wydaje mi się że chodzi ci o tą sytuację z przesunięciem diary szpica do Nieaktywnych. Jeżeli tak, to tylko wyraziłem swoją opinię, którą zresztą napiszę tutaj jeszcze raz. Podczas kiedy miał 2 ostrzeżenia i nie mógł pisać, to można było powiedzieć że jest na forum, więc wydawał odcinki za twoim pośrednictwem, ale kiedy dostał bana to logiczne że jego temat został przesunięty. Nie ma go na forum, a prowadzi diary ;) Chodziło mi tylko i wyłącznie o to, nie było tam żadnych osobistych wycieczek. Wydaje mi się że te wpisy w Schoutboxie były niepotrzebne, wystarczyło wyjaśnić sobie to z Paul_Heyman na PW ;) No, to tyle na ten temat i nie chciałbym do tego wracać. Nie mam ci nic do zarzucenia, i mam nadzieję że ty mi również ;) :D

Wybacz backyardowania że nie odniosę się do poszczególnych części komentarza, ale poniekąd zrobiłem to już po części we wcześniejszych wpisach. Napiszę jeszcze że chyba był mi potrzebny taki komentarz, na otrzeźwienie ;) Momentami według mnie zbyt ostro, ale to twoja opinia.

No i te nieszczęsne walki... Nie umiem ich pisać i raczej to się nie zmieni :D Bywa, nie każdy jest doskonały :D Dzięki za każdy komentarz, licze że po RAW #13 frekwencja będzie podobna ;) Możliwe że po RAW #13 wrzucę kolejne newsy + omówienie komentarzy, o ile będę miał co omawiać :D Pozdrawiam ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351281

Chciałbym się odnieść, co do twojego cyklu ,,WWE by xYoohas News". Jest to dla mnie świetna inicjatywa, dzięki temu jeszcze bardziej zapoznajesz użytkowników ze swoim diary, pokazujesz, że masz szacunek do nas, czyli tych, którzy czytają twój pamiętnik :D Jest to zarazem ciekawe, to co piszesz odnośnie naszych komentarzy i co o nich sądzisz. Tak jak wcześniej napisał Qba5000, masz bardzo dobry kontakt z ,,WWE Universe", czyli z nami wszystkimi. Tak więc powodzenia w dalszym pisaniu i sądzę, że jest też kilku innych użytkowników, którzy czytają twoje diary, a nie komentują, ale ja ci obiecuje, że będę starał się komentować każdy twój odcinek :D
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351288

Powiem tak, zaciekawiłeś mnie tym Payback dlatego, aby bardziej wciągnąć się w twoje diary przeczytałem kilka starszych odcinków i jestem pod wrażeniem, diary jest prowadzone bardzo dobrze, mało jest rzeczy do których tak naprawdę można się przyczepić, a pierwsze co rzuca się w oczy to naprawdę ładna i schludna oprawa graficzna. Wiele bookerów korzysta z psd-dreams (wtedy oprawa jest schludna, ale powtarzalna), lub też samemu robi "paintowe" obrazki, które co tu dużo mówić wyglądają słabo. U ciebie wygląda to inaczej, grafika jest autorska, ale naprawdę ładna. Dobra, teraz przejdę do omówienia samego PPV.

Ryback vs. John Morrison

Króciutkie proma przed walką, ale na PPV wystarczą. Ryback pokonuje JoMo, powiem szczerze, fanem wielkiego głodu nie jestem, ale w diary dlaczego nie? Można fajnie poprowadzić jego postać i zrobić naprawdę porządnego, heelowego destroyera.

Boris Alexiev vs. Jack Swagger

Ten gimmick Borisa znacznie bardziej podoba mi się od tego co zaserwowało nam WWE, postać jest dobrze promowania i coś mi się zdaje, że odebrałem mu pas tylko po to, żeby przepchać do dalej.

Cody Rhodes vs. Rey Mysterio

Rhodes broni pas i bardzo dobrze, jest to świetny zawodnik oraz kolejna, młoda gwiazda którą promujesz w dobry sposób.

Brothers of Destruction vs. DX

W ringu czterech staruszków, ale walka naprawdę dobra. Mam nadzieję, że odbierzesz pasy bracią destrukcji i oddajesz je w ręce jakichś młodszych gwiazd jak chociażby Antonio i Daniel.

Chris Jericho vs. CM Punk

Długi, dobry feud dobiega końca, to była jedna z tych walk w której nie ważne kto wygra i tak będzie super, ponieważ jestem wielkim fanem obu panów. Jak dla mnie była to zdecydowanie najlepsza walka gali.

Dolph Ziggler vs. Alberto Del Rio

Dolph Ziggler to dobry mistrz WHC, niepotrzebnie jednak promujesz go na takiego typowego, oszukującego heela, mogłeś wypromować go na kozaka, ale to już twoja wola.

Edge vs. Randy Orton

Tutaj muszę cię opieprzyć, bo mogła być z tego naprawdę świetna walka, a emocji nie było czuć w ogóle. Edge kończy definitywnie karierę, czy to dobrze? Sam nie wiem.

Brock Lesnar vs. Batista

W WWE taka walka dwóch kup mięśni nie mogła by być dobra, ty jednak zrobiłeś z tego naprawdę dobry pojedynek. Pomoc The Shield i to Brock okazuje się być górą.

The Rock vs. John Cena

Walka naprawdę dobra, ale nic po za tym, jakaś epicka nie była i na pewno nie przebiła Punka i Y2J'a. Mimo to cały feud był dobry, ale w tej ostatecznej walce zabrakło emocji, kickoutów itd.

Ogólnie gala naprawdę dobra, stoisz na wysokim poziomie, chyba najwyższym na forum (nie jestem tu długo, ale zdążyłem zaznajomić się chyba ze wszystkimi aktywnymi pamiętnikami). Czekam na Raw, które z chęcią przeczytam choćby z ciekawości jakie nowe feudy rozwiniesz i na pewno zostawię komentarz.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-351774

http://imageshack.com/a/img845/3396/2vqb.png

http://imageshack.com/a/img834/5497/ilaj.png

http://imageshack.com/a/img842/7600/xpf7.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie na kolejnym Monday Night RAW, tym razem RAW z numerem 13! Dopiero co zakończyło się Payback które przyniosło nam kilka niespodzianek. Zmiana mistrza US, kontuzja Borisa Alexieva oraz Brocka Lesnara, federację opuścili Edge oraz Shawn Michaels, ten pierwszy już nie pojawi się galach spod szyldu WWE, ale HBK wygłosi dzisiaj pożegnalne promo. Wszystkie dzisiejsze walki będą kwalifikacyjnymi do Money in the Bank Ladder Matchu o kontrakt na walkę o pas WHC! Czeka na nas dzisiaj wiele atrakcji, więc zapraszam do czytania!

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara i na arenie pojawia się Paul Heyman! Chairman WWE wchodzi pewnym krokiem do ringu, próżno na jego twarzy szukać uśmiechu, zobaczmy co ma do powiedzenia.

Paul Heyman: Payback to druga gala PPV za mojego panowania w WWE, bez cienia wątpliwości mogę powiedzieć, że była jeszcze lepsza niż poprzednia, ale dla niektórych jej skutki są opłakane. Mój klient Brock Lesnar wygrał swoją walkę, ale odniósł kontuzję która może go wyeliminować na wiele miesięcy. Cios po którym do niej doszło może nie wyglądał na najmocniejszy, ale w połączeniu z wcześniejszymi obrażeniami po ataku Batisty przyniosły opłakany skutek. No i dochodzimy tutaj do meritum mojego dzisiejszego wystąpienia. Batista. Człowiek który jest dowodem na to, że powinienem objąć władzę nad WWE dużo wcześniej. Co najmniej miesiąc wcześniej, bo wtedy nie doszłoby do jego zakontraktowania. Batista to człowiek który ma duże mniemanie o sobie i swoich umiejętnościach, ale tak naprawdę jest w przeogromnym błędzie. Dowodem na to niech będzie tegoroczna Wrestlemania, podczas której przegrał swoją walkę z m.in. Brockiem Lesnarem. Tegoroczne Extreme Rules gdzie przegrał walkę z Johnem Ceną i The Rockiem o pas WWE, oraz wczorajsze Payback gdzie ponownie przegrał z "Next Big Thing" Brockiem Lesnarem. Na trzy walki na PPV po swoim powrocie przegrał wszystkie, więc to najlepiej świadczy o jego umiejętnościach. Ale nie dość że Batista jest zawodnikiem który nie potrafi zwyciężyć, to na domiar złego stanowi zagrożenie dla innych, czego dowodem jest kontuzja Brocka na Payback. Taki człowiek nie zasługuje na to żeby znajdować się w najlepszej federacji wrestlingowej na świecie, ale zasługuje na to żeby ktoś pokazał mu gdzie jego miejsce, dlatego...

Paul wskazuje na titantron, a tam widzimy The Shield, czyli Deana Ambrose'a, Setha Rollinsa oraz Romana Reignsa którzy trzymają nieprzytomnego Batistę!

Paul Heyman: Taki los spotka każdego komu przyjdzie do głowy robić coś o czym nie powinien nawet przez chwilę pomyśleć. Napatrzcie się na niego, bo już nie będziecie mieli okazji się z nim spotkać. Niech to będzie dla wszystkich ostrzeżenie, pierwsze i ostatnie...

Heyman rzuca mikrofon na matę i wychodzi z ringu, natomiast na titantronie widzimy jak Roman Reigns bierze Batistę na bark i wychodzi z kadru.

Przenosimy się na zaplecze. Jesteśmy przed szatnią do której wchodzi Dolph Ziggler. W środku czeka na niego Big E Langston. Ziggler jest zmęczony, widać że biegł.

Dolph Ziggler: Cześć Biggie, myślałem że nie zdążę

Big E Langton: Ale moja walka jest dopiero pod koniec gali, jeszcze sporo czasu.

Dolph Ziggler: Haha, no właśnie... Mała zmiana planów, walczysz w drugiej walce i już ci tłumaczę o co chodzi. Dowiedziałem się że Alberto dostał walkę o wejście do niebieskiego Money in the Bank Ladder Matchu, walczy za chwilę, nie pamiętam z kim, chyba R-Truth ale mniejsza z tym...

Big E Langton: Mam mu przeszkodzić?

Dolph Ziggler: Nie! Właśnie nie! Znaczy, jeszcze nie teraz, wymyśliłem coś znacznie lepszego. Nikt nie będzie miał prawa się do niczego przyczepić. Del Rio pewnie wygra swoją walkę, ale to nic, ważne żebyś ty też wygrał swoją i dostał się do walki o niebieską walizkę, a potem zadbał o to żeby nie ściągnął walizki. Mam już dosyć jego, mam dosyć AJ i nie chcę już mieć z nimi nic wspólnego, ty pewnie też, więc niech tą walizkę zdejmie ktokolwiek byle nie del Rio.

Big E Langton: Nawet ja?

Dolph Ziggler: Coż... Jeśli chcesz... nieważne, byle tylko del Rio trzymał się od niej z daleka. Dobra, muszę już lecieć, powodzenia.

Big E Langton: Poczekaj, a kto będzie stał przy tobie podczas walki o pas na Money in the Bank?

Dolph Ziggler: Nikt, bo nie będzie takiej walki, biorę sobie wolne, wszystko już załatwione tylko nie zawal sprawy. Wygraj tą walkę, chyba z Justinem Gabrielem. Tylko to jest teraz ważne. Jeżeli ci się uda to szanse del Rio na walkę o pas spadają niemal do zera. Uua! Mam mało czasu, na razie Biggie,

Dolph wychodzi z szatni a Big E jest trochę zaskoczony, ale zadowolony z tego co usłyszał. Kamera wychodzi z szatni i przechodzi do oddalonej o kilkanaście metrów szatni Alberto del Riow której oprócz Latynosa znajduje się AJ Lee.

AJ Lee: Jak mogłeś z nim przegrać?! Obiecywałeś mi coś innego! Nie będę się zadawała z byle kim, a ty już nie zawalczysz o pas!

Alberto del Rio: Uspokój się, zaraz wejdę do walki o walizkę i zabiorę mu ten pieprzony pas tylko już się zamknij!

AJ Lee: Ja myślę, bo jeżeli nie to koniec z nami!

AJ wychodzi a Alberto uderza pięścią w szafkę. Jego walka jest następna!

http://imageshack.com/a/img838/7103/nkr2.png

http://imageshack.com/a/img838/4503/vrpv.png

Pierwszy na arenę wchodzi R-Truth. Ron śpiewa swój Theme Song, wita się z widzami a następnie wchodzi do ringu. Teraz kolej na Alberto del Rio, wybrzmiewa jego muzyka i Latynos wchodzi na arenę razem z AJ Lee. Mrs. April szybkim krokiem idzie po rampie i zajmuje miejsce obok ringu, del Rio jest niezadowolony z jej postawy i zdenerwowany wchodzi do ringu.

Gong i rozpoczyna się walka. Truth ostrożnie zbliża się do rywala, ale Alberto nie zamierza czekać i wykonuje Knee Strike. R-Truth stoi zgięty w pół, del Rio chwyta go za głowę, idzie z nim do narożnika i z dużą siłą uderzę w niego głową rywala. Alberto dokłada jeszcze kilka uderzeń barkiem i odchodzi od rywala. Truth pozostaje w narożniku, Alberto wykonuje Enzugiri ale Killings robi unik i Latynos nie trafia. Truth wykorzystuje błąd rywala, zapina Waist Lock i wykonuje German Suplex, 1... 2... i kickout! Alberto podnosi się, chce przejąć inicjatywę i wykonuje Clothesline, ale Ron robi szpagat i unika ciosu. Del Rio szarżuje na rywala ale ten zaskakuje go wykonując Hiptoss. Alberto leży na macie, a Truth odbija się od lin, wykonuje swój taniec a następnie widzimy Leg drop. Ron podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie szykuje się do Spinning Heel Kicku, ale del Rio robi unik. Killings podnosi się, ale nie na długo bo Alberto powala go Dropkickiem. Latynos podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Tilt a Whirl Backbreaker. Del Rio podnosi rywala i zapina Wrist Lock, potem przechodzi do Hammer Locku a następnie wykonuje Hammerlock Front Slam. Alberto podnosi rywala, ale ten zaskakuje go wykonując Side Kick. Del Rio stoi zgięty w pół, Truth odbija się od lin i wykonuje Scissor Kick, ale Alberto odsuwa się i Ron ląduje na macie. Del Rio zachodzi rywala od tyłu i wykonuje Backstabber. Pin, 1... i kickout! Alberto podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Samoan Drop. Del Rio pomaga wstać Truthowi i wykonuje Double Knee Armbreaker! Latynos osłabia rękę rywala, Ron klęczy na macie, Alberto chwyta go za ramię i próbuje zapiąć Cross Armbreaker, ale Killings w ostatniej chwili wyrywa się i rzuca się do lin i chwyta ja. Del Rio podchodzi do rywala, ale ten zaskakuje go ciosem w brzuch. Ron wykonuje Irish Whip a następnie powala przeciwnika Flapjackiem. Killings podnosi rywala, chwyta go za głowę i wykonuje Swinging Neckbreaker. Truth obraca rywala na brzuch, chwyta go za nogi i wykonuje Wheel Barrow Facebuster. Truth podnosi rywala i idzie z nim na środek ringu. Ron wykonuje Groin Kick, potem bierze rozbieg i próbuje wykonać Scissor Kick, ale Alberto ponownie unika finishera rywala. Del Rio podnosi rywala i zapina Wrist Lock, a następnie Single Arm Stunner. Truth trzyma się za rękę, Alberto podchodzi do niego i kopie go w brzuch. Killings stoi zgięty w pół, a Alberto zapina Cross Armbreaker! Truth od razu odklepuje!

Zwycięzca:

Alberto del Rio via Submission

Alberto nie puszcza rywala, wręcz przeciwnie, jeszcze mocniej dociska dźwignie. Sędzia próbuje go odciągnąć. Alberto widocznie wyładował już swoją złość, bo wstaje, wskakuje na narożnik, klepie się po piersi i mówi coś do publiczności co spotyka się z ich niezadowoleniem. AJ spogląda na Alberto, ale nie wchodzi do ringu tylko opuszcza arenę. Del Rio będzie miał za miesiąc możliwość zdobycia kontraktu na walkę o pas WHC. To powinno pomóc mu ponownie zjednać sobie AJ Lee.

Jesteśmy ponownie na zapleczu gdzie Matt Strikerprzeprowadza wywiad z Generalnym Menadżerem RAW, Stevem Austinem. Stoi przy nim oczywiście jego zastępca Vince McMahon.

Matt Striker: Mam dzisiaj przyjemność przeprowadzać wywiad z jedną z najważniejszych postaci w WWE, GM RAW Steve Austin. Panie Austin, jak odnajduje się pan w roli Generalnego Menagera? Czy sprawia to Panu dużo problemów?

Steve Austin: To bardzo odpowiedzialna rola, ale nie wydaje mi się żeby ktokolwiek miał do mnie zastrzeżenia, a przynajmniej nikt kogo zdanie mogłoby mnie chociaż trochę zmartwić lub mi zaszkodzić. No bo spójrzmy na takiego Vince'a McMahona. Jestem pewien że mnie nienawidzi, ale jest tak przestraszony że nie pisknie nawet słowem, poza tym wie, że nie został wywalony z WWE tylko dzięki mnie, więc wystarczy jedno słowo z Paulem, i go tu nie ma.

Matt Striker: Jesteśmy świeżo po Payback, wielkimi krokami zbliżamy się do Money in the Bank, czego mogą się w związku z tym spodziewać fani WWE?

Steve Austin: Nie ma żadnych niespodzianek, zobaczymy serię walk eliminacyjnych do Ladder Matchy o kontrakt na walkę o pas. Niektórzy już mają zapewnione miejsce w tej walce, na przykład Rey Mysterio i Chris Jericho w niebieskiej, oraz CM Punk w czerwonej, no i Alberto del Rio który dzisiaj wygrał swoją walkę. Do Money in the Bank zostało jeszcze sporo czasu, ale jestem pewien że będzie to jeszcze lepsza gala od Payback.

Matt Striker: W przeszłości widzieliśmy już kilka walk Money in the Bank, w niektórych walczyło ośmiu zawodników, w niektórych siedem, w jeszcze innych sześć. Jak będzie w tym roku?

Steve Austin: Razem z Chairmanem WWE podjęliśmy decyzję, że będą to walki siedmioosobowe. To wystarczy żeby znalazły się tam osoby które chcą wrócić na szczyt, oraz te które chcą się na ten szczyt wdrapać po raz pierwszy. Poza tym 7 to szczęśliwa liczba, jeżeli ktoś wierzy w takie bzdury to może to uznać za znak. Ogólnie, całe dzisiejsze RAW zostanie poświęcona World Heavyweight Championship Money in the Bank Ladder Match'owi, wszystkie dzisiejsze pojedynki będą kwalifikacyjne do tej właśnie walki, i jeszcze dzisiaj poznamy wszystkich uczestników.

Matt Striker: To wszystko z mojej strony, dziękuję za wywiad.

Wracamy do ringu gdzie czeka na nas Shawn Michaels. HBK podjął już decyzję o odejściu z WWE, teraz czeka na nas jego ostatnia przemowa.

Shawn Michaels: Deja vú, co? Już raz się z wami żegnałem, i czułem się wtedy tak samo źle jak teraz. Bo jak można się czuć dobrze, kiedy ma się świadomość, że twoja ostatnia walka w karierze już za tobą. Że już nigdy nie zejdziesz po tej rampie w stroju wrestlingowym i nie wejdziesz do tego ringu żeby zrobić to co umiesz najlepiej. To samo czułem kilka lat temu po WrestleManii XXVI. Udało mi się z tym pogodzić na kilka lat, ale chęć powrotu była silniejsza. Wiem że większość z was uważa mnie za gościa bez honoru, przecież jedynym warunkiem Undertakera było to, że jeśli przegram to muszę odejść... Nie wiem co dodać, wszystko chyba powiedziałem już poprzednim razem, i chyba nie mogę dodać nic więcej, więc powiem tylko jedno...

Time to play The Game! Wieloletni Tag Team partner Shawna Michaelsa wchodzi na arenę, a następnie do ringu.

Tripe H: Zastanów się nad tym Shawn. Najcięższą część masz już za sobą. Powróciłeś, pierwszy szok przeminął, ludzie się przyzwyczają i wszystko będzie jak dawniej.

Shawn Michaels: Nic nie będzie jak dawniej Hunter. Już nic nigdy nie będzie jak dawniej. Tak naprawdę swoją karierę przegrałem cztery lata temu, a to co robię teraz jest żałosne. Chcę żeby ludzie zachowali do mnie chociaż resztki szacunku, a nie przyzwyczaili się do tego że jestem człowiekiem bez zasad. Powrót to był błąd, i dobrze o tym wiesz.

Tripe H: Jesteś wolnym człowiekiem Shawn, możesz robić cokolwiek chcesz, gdziekolwiek chcesz i kiedykolwiek chcesz. Undertaker nie może ci zabronić pracować. Wrestling to twoja praca, tak zarabiasz na życie, a zawodnik taki jak ty zasługuje na to żeby pracować w największej federacji na świecie. Nie może zmienić twojego życia Shawn.

Shawn Michaels: Zgodziłem się na takie warunki, i nie powinienem ich łamać. Tak zrobiłby człowiek honoru... Prosze, pozwól mi zachować resztki szacunku do samego siebie, i odejść w spokoju, raz na zawsze. Przeżyliśmy razem w tej federacji wiele lat. Raz było lepiej, raz gorzej, ale zawsze wiedziałem że mogę na ciebie liczyć. Przez wiele lat dawaliśmy z siebie wszystko, ale teraz mój czas minął. Wszystko kiedyś się kończy, ja kończę się dzisiaj. Nie zatrzymuj mnie, proszę...

Hunter chciał jeszcze coś powiedzieć, ale Michaels kiwnął głową na boki, a Triple H rzucił mikrofon na matę i przytulił Shawna. Publiczność która do tej pory w milczeniu słuchała tego co ma do powiedzenia Michaels zaczęła skandować HBK. Shawn wychodzi z ringu, i razem z Hunterem opuszcza arenę.

http://imageshack.com/a/img834/8633/tduc.png

http://imageshack.com/a/img843/6272/4uow.png

Kiedy przenosimy się do ringu, widzimy że Justin Gabriel już stoi w kwadratowym pierścieniu, czekamy już tylko na jego rywala. Po chwili Big E wchodzi na arenę przy dźwiękach swojego Theme Songu. Zatrzymuje się na szczycie rampy, wciera w ręce kredę a następnie klaszcze w dłonie wywołując chmurę białego pyłu. Langston wchodzi do ringu, i możemy już rozpocząć walkę.

Langston nie patyczkuje się z rywalem, szybko zapina Waist Lock, a następnie Release German Suplex, ale Justin wykorzystuje swój spryt i ląduje na nogi. Gabriel cofa się kilka kroków i odbija się od lin, Big E odwraca się i otrzymuje Spinning Heel Kick. Justin próbuje pinu, 1... i kickout! Big E błyskawicznie staje na nogi, Gabriel bierze rozbieg, wskakuje na rywala i próbuje wykonać Hurricanranę, ale Langston przytrzymuje go i wykonuje Turnbuckle Powerbomb! Big E podnosi rywala i ustawia go w narożniku, po czym robi kilka kroków do tyłu, szarżuje na rywala i wykonuje Corner Clothesline. Justin pada na matę, Langston przewraca go na plecy i pinuje, 1... 2... i kickout. Big E podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. Gabriel odbija się od lin, Biggie wykonuje Back Body Drop, ale Justin kontruje to na Sunset Flip! 1... 2... i kickout! Oboje szybko się podnoszą, Langston próbuje zapiąć klincz, ale Gabriel uprzedza go i wykonuje Leg Swep. Big E leży na macie, a Justin podchodzi do lin i wykonuje Springboard Moonsault! 1... 2... i kickout! Gabriel był bliski zaskakującej wygranej, zastanawia się co jeszcze może zrobić. Justin wychodzi z ringu i staje na apronie, a kiedy Big E stanął na nogi wykonuje Springboard Crossbody, jednak Langston chwyta go w locie. Biggie wykonuje Ribbreaker, ale cały czas trzyma przeciwnika w górze. Po chwili Langston wykonuje kolejny Ribbreaker, a następnie dokłada Fallaway Slam. Gabriel ląduje przy narożniku, Big E podnosi go, i wrzuca Irish Whipem w przeciwległy corner. Justin wpada w narożnik plecami, odbija się od niego i wpada wprost pod E Train! Straps go down! Big E podnosi rywala i bierze na barki. Szykuje się na Big Ending, ale Justin kontruje to na Inverted DDT! Gabriel szybko wchodzi na narożnik i wykonuje 450 Splash, ale Langston odsuwa się i Justin ląduje na macie! Biggie szybko podnosi rywala i wykonuje Big Ending! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Big E Langston via Pinfall

Sędzia podnosi rękę zwycięzcy do góry, Langston jeszcze przez chwilę stoi na środku ringu po czym zadowolony opuszcza kwadratowy pierścień.

http://imageshack.com/a/img842/4179/k5b0.png

http://imageshack.com/a/img843/8809/s2jy.png

Wracamy do ringu, gdzie czeka na nas nowy mistrz US Jack Swagger , oraz jego menadżer Zeb Colter. Swagger trzyma na ramieniu flagę amerykańską, a Colter za chwilę zacznie przemowę.

Zeb Colter: Jakby to powiedział obecny mistrz WWE, finally... Nareszcie pas Stanów Zjednoczonych wrócił tam gdzie pasuje najbardziej i tam gdzie jego miejsce - do rąk prawdziwego Amerykanina Jacka Swaggera! Jednak w tej całej sytuacji możemy znaleźć kilka negatywów. W WWE aż roi się od amerykanów, ale żaden z nich nie poczuł że coś jest nie tak. Nie przeszkadzało im że pas US który powinien należeć do zawodnika pochodzącego ze Stanów Zjednoczonych najpierw posiadał Szwajcar, a potem Rosjanin. Dopiero Jack Swagger zrobił to, co należało, czyli zaprzestał bezczeszczeniu pasa przez Alexieva, i to w jaki sposób. Na Payback Jack sprawił, że Alexiev poddał się! Alexiev uległ przed potęgą Ameryki, błagał żeby Jack przestał, a do tego odniósł uraz który cały czas będzie mu przypominał o tym jak został pokonany.

Po tych słowach wybrzmiewa muzyka Borisa Alexieva, i Rosjanin pojawia się na arenie. Ex-Santino chodzi przy podpierając się kulami. Zatrzymuje się na szczycie rampy.

Boris Alexiev: Jedyne o czym będzie mi przypominać ta noga, to to że mam po co wrócić. Każdego dnia będę się budził, patrzył na nią i myślał sobie "Dochodź do siebie, wejdź do ringu i udowodnij im że stać cię na więcej". A poza tym, chwalisz się tym "patriotyzmem" jakby to było coś dziwnego i niezwykłego. Może u was tak jest, ale u nas takie zachowania są na porządku dziennym. W WWE jest wielu ludzi z Ameryki, ale nie każdy jest ze swojego kraju dumny. A my? Ostatnim Rosjaninem w WWE był Vladimir Kozlov, on był przykładem na to jaki jest każdy Rosjanin. Twardy i nieugięty.

Zeb Colter. Nie rozśmieszaj mnie Boris. Jesteście po prostu tacy słabi, że została wam tylko duma z kraju. Ale teraz zejdź mi z oczu, właśnie chciałem ogłosić, że poszukiwany jest pretendent do pasa US, czyli kolejny zawodnik który ulegnie Jackowi Swaggerowi.

Boris Alexiev: Jako byłemu mistrzowi należy mi się rewanż...

Jack Swagger: Nie byłeś w stanie mnie pokonać na dwóch nogach, więc tym bardziej nie zrobisz tego na jednej!

Boris Alexiev: Spokojnie, na mnie jeszcze przyjdzie pora, a do tej pory mam za mnie zastępstwo. Zanim ci go przedstawie powiem tylko, że nie będzie mi dane odebrać ci pasa, bo on zrobi to pierwszy, ale i tak jeszcze kiedyś się zemszczę...

Słyszymy nieznany do tej pory Theme Song, i po chwili obok Borisa pojawia się Alexander Rusev a razem z nim Lana. Kobieta rusza w dół rampy, a Rusev podąża za nią, po czym razem wchodzą do ringu. Swagger patrzy na rywala, i zaczyna się śmiać, chyba nowy pretendent nie wzbudził u niego uznania. Lana wygląda jednak na pewną siebie, Swagger podchodzi do Alexandra, a ten odwraca głowę w stronę Lany. Rosjanka kiwa głową na dół, a Rusev błyskawicznie rzuca się na Swaggera. Colter ucieka z ringu i staje w pobliżu stołu komentatorskiego. Rusev obija rywala, a następnie wrzuca go w narożnik i wykonuje Turnbuckle Kick Attack. Alexander chwyta rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie powala przeciwnika Samoan Dropem. Rusev obraca rywala i zapina Camel Clutch! Swagger niemal od razu odklepuje, ale to nie jest walka, więc Rusev nie zamierza go puszczać. Jack nie ma już siły krzyczeć. Alexander schodzi z niego a Swagger pada półprzytomny na matę. Rusev wychodzi z ringu, chwyta Swaggera za nogę i wyciąga go z kwadratowego pierścienia. Bułgar bierze rywala na ręce, i odwraca się przodem do Lany. Lana krzyczy w stronę swojego klienta "Crush!", a ten wykonuje Fallaway Slam prosto w krawędź ringu. Oboje patrzą na Swaggera po czym zadowoleni opuszczają arenę zabierając po drodze Borisa Alexieva. Zeb Colter podbiega do Jacka i próbuje go ocucić, ale Swagger nie reaguje na bodźce.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie czekają na nas członkowie The Shield.

Seth Rollins: To dopiero początek... Jesteśmy najbardziej dominującą stajnią w WWE, a jeszcze nawet dobrze nie zaczęliśmy. Od dawna w tej federacji nie było nikogo, kto miałby taką siłę jak my. A to dopiero początek... Nie chciałbym być w skórze kogoś, kto stanie nam na drodze, bo skończy tak samo jak Batista, a może nawet jeszcze gorzej. Zanim coś zrobicie, zastanówcie się czy to nas nie rozzłości, bo konsekwencje będą dla was opłakane. Nie rozglądaj się, bo i tak nas nie zobaczysz. Nie nasłuchuj, bo i tak nas nie usłyszysz. Jesteśmy twoim cieniem, jesteśmy bliżej niż ci się wydaje, i wymierzymy sprawiedliwość w najmniej spodziewanym momencie. Od teraz widzimy każdy twój ruch, i słyszymy każde twoje słowo...

Roman Reigns: Batista był bardzo pewny siebie. Mówił że jest najpotężniejszy, że jest najważniejszym ogniwem tej federacji, że nie potrzebuje niczyjej pomocy żeby wygrać... a jednak potrzebował... potrzebował pomocy żeby obronić się przed sprawiedliwością. Ale ta nie nadeszła, z resztą, na niewiele by się zdała, ponieważ w tej federacji sprawiedliwości bronimy my, więc opór jest zbędny. Czyny które popełniasz prędzej czy później wracają do ciebie, tym razem prędzej, czasami ze wzmocnioną siłą. Dlatego uważaj co robisz, bo kiedy przyjdziemy wymierzyć sprawiedliwość, to możesz nie wyjść z tego cało...

Dean Ambrose: Trzech sprawiedliwych. Roman Reigns - Siła. Seth Rollins - Finezja. Dean Ambrose - Umysł. Połączenie które nie ma słabych stron. W WWE było już wiele stajni, ale każda prędzej czy później się rozpadała. Powód był zawsze jeden. W każdej z tych grup znalazł się ktoś, dla kogo swoje własne interesy były ważniejsze od dobra ogółu. Ale tutaj nie ma na to szans, bo mamy coś czego nie miał nikt wcześniej. Mamy wspólny cel. Oczywiście wiele frakcji ogłaszało że taki mają, ale to było tylko na pokaz. Dla nas to co robimy jest najważniejszą rzeczą w życiu. Nie znikniemy, chociaż nie będziecie nas widzieć... Belive in The Shield

Seth Rollins: Belive in The Shield

Roman Reigns: Belive in The Shield

http://imageshack.com/a/img835/253/zu0f.png

http://imageshack.com/a/img839/3499/wumx.png

Pierwszy do ringu wejdzie The Miz. Wybrzmiewa "I came to play" i Mizanin wchodzi na arenę. Mike ostatnimi czasy rzadko występuje w ringu, ale dzisiaj czeka go szansa na wejście do walki o niebieską walizkę. Miz jest już w ringu, teraz czas na meksykańską sensację. Sin Cara. wchodzi na arenę, zrzuca z siebie płaszcz, wskazuje na ring a następnie bierze rozbieg i wskakuje do ringu. Sędzia nakazuje uderzyć w gong i pojedynek się rozpoczyna.

Panowie rozpoczynają pojedynek od klinczu. Po chwili przepychanek Miz wykonuje Jawbreaker. Sin Cara trzyma się za szczękę, a Mike wykonuje Lariat. Sin ląduje na macie, a Mizanin próbuje przypięcia, 1... i kickout. Miz podnosi rywala, ale ten zaskakuje go Groin Kickiem, a następnie wykonuje Yoshi Tonic! 1... i kickout. Panowie szybko się podnoszą, Mike rusza na rywala ale ten uprzedza go i wykonuje Arm-Drag Takedown. Latynos zapina Armbar zza pleców, a po chwili podnosi się cały czas trzymając zapiętą dźwignię, przewraca rywala na brzuch i przechodzi do Fujiwara Armbar. Miz walczy z bólem, czołga się w stronę lin i po chwili udaje mu się ich dosięgnąć. Cara puszcza rywala, i próbuje go podnieść, ale Mike bardzo mocno trzyma liny. Sędzia odsuwa Sina, Miz klęka i patrzy na rywala, a ten rusza w jego stronę. Sin próbuje chwycić rywala, ale ten zaskakuje go wykonując Shoulder Tackle w jego brzuch. Mizanin podnosi się i posyła rywala na liny wykonując Stun Gun. Cara wisi na linach, Miz wychodzi z ringu i staje na apronie, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Knee Lift. Meksykanin spada z lin, a Miz pinuje, 1... 2... i kickout! Mike podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie próbuje wykonać Back Body Drop, ale Sin kopie go w klatkę piersiową. Miz prostuje się, Cara bierze rozbieg, wskakuje na 2 linę i wykonuje Springboard Crossbody. Sin szybko podnosi się, wychodzi z ringu, staje na apronie i wykonuje Heilo, a następnie pinuje, 1... i kickout! Sin podnosi rywala i wykonuje Irish Whip w narożnik, ale Miz kontruje ten ruch i ostatecznie to on posyła rywala w stronę narożnika. Cara chwyta liny, podskakuje i nogami chwyta głowę rywala, a następnie powala go wykonując Headscissors. Miz leży na macie, Sin Cara wskakuje na narożnik a następnie wykonuje Diving Moonsault, ale Miz odsuwa się i Latynos spada na matę. Cara klęczy i trzyma się na brzuch, a Mike szybko do niego doskakujr i wykonuje Kick Off DDT. The Miz podnosi rywala i chwyta go i wykonuje Backbreaker a następnie dokłada Inverted DDT. Pin, 1... 2... i kickout! Mizanin podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Sin zanim zdążył dobiec do lin wykonał Handspring Back Elbow. Cara wychodzi za liny, Miz szybko do niego podchodzi, ale Latynos zaskakuje go wykonując Hanging Enzugiri Kick. Miz chwieje się na nogach, a Sin wykonuje Springboard Hurricanranę! 1... 2... i kickout! Sin Cara wchodzi na narożnik, ale The Miz zaskakuje go i zrzuca go na matę. Mike podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Miz chwyta rywala i ustawia go obok narożnika, a sam wspina się na trzecią linę. Miz staje na narożniku, ale Cara zatrząsł linami. Mike zachwiał się i kucnął żeby odzyskać równowagę, ale Cara wykorzystał to i wykonuje Step Up Enzugiri. Latynos wskakuje na narożnik, chwyta rywala i wykonuje Spanish Fly! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Sin Cara via Pinfall.

http://akshaykumarsinghonjour.files.wordpress.com/2012/01/postpic.png

Wracamy po reklamach, w ringu czekają na nas Bogowie Wrestlingu, czyli Antonio Cesaro i Daniel Bryan!

Daniel Bryan: 27 dni. Tyle dzieli nas od Money in the Bank, tyle dzieli nas od walki Gods of Wrestling o pasy Tag Team, tyle dzieli nas od zdobycia pasów Tag Team przez Gods of Wrestling, i tyle dzieli nas od początku nowej ery w dywizji Tag Team w WWE. Od wielu lat w tej federacji nie było lepszego połączenia. Dwóch wrestlerów którzy osobno mogliby walczyć o najważniejsze pasy w federacji, połączeni w Tag Team, który po prostu musi odnieść sukces.

Antonio Cesaro: Opowiadaliśmy o sobie przez cały poprzedni miesiąc, i powiedzieliśmy już chyba wszystko co było do powiedzenia o nas samych. Teraz skupmy się na naszych rywalach oraz obecnych posiadaczach pasów Tag Team. Brothers of Destruction, Kane i Undertaker. Bardzo doświadczeni, spędzili w WWE wiele lat, więc najwyższy czas odsunąć się w cień i zrobić miejsce młodym, ambitnym zawodnikom z perspektywami na wiele lat w przód. Nie ma się co oszukiwać, że obydwaj są traktowani tak samo. Undertaker jest tym lepszym, a Kane to typowy młodszy brat. Zawsze pomijany, zawsze w cieniu, zawsze gorszy od Undertakera. I to nie tylko moje zdanie. Zapytajcie kogokolwiek chcecie, a odpowiedź będzie zawsze taka sama.

Antonio przerywa wybuch płomieni i Brothers of Destruction wchodzą na arenę, a potem powoli schodzą w dół rampy i wchodzą do ringu.

Undertaker: Chyba się trochę zagalopowaliście, jeden i drugi. Ty Daniel, zaszedłeś w snuciu swoich marzeń za daleko. Z tego całego słowotoku prawdą jest jedynie to, że na Money in the Bank zawalczycie o pasy Tag Team. Reszta to co najwyżej wasze marzenia. Zdobycie pasów? Nowa era? Wszysko wydaje się być w porządku, tylko zapomnieliście o jednym. Musielibyście nas pokonać, a to nie będzie tak łatwe jak rzucanie słów na wiatr, a to wychodzi wam najlepiej. A ty Cesaro? Co to możesz o nas wiedzieć?

Antonio Cesaro: Może i niewiele, ale nawet teraz utwierdzacie mnie w tym co powiedziałem. Kane, stoisz za swoim bratem jak wystraszone dziecko za swoją matką.

Kane: Uważaj, bo zaraz wystraszone dziecko zrobi ci coś, czego nie zapomnisz do końca swojego marnego życia. Cały czas porównujesz mnie do Takera, może teraz ja porównam cię do Daniela? A, no tak. Nawet nie mam czego porównywać. On przynajmniej był kiedyś WHC Championem, US Championem i mistrzem Tag Team, a ty? Ty byłeś tylko mistrzem US, a wszyscy wiemy ile ten tytuł znaczy. Zarówno ja jak i Undertaker trzymaliśmy w rękach największe złoto tej federacji, więc schowaj sobie te porównania, i popatrz na siebie. My jesteśmy utytułowanymi zawodnikami, a wy? Jeżeli ja jestem gorszy od Undertakera, to kim wy jesteście? Wy co najwyżej możecie starać się żeby nam dorównać, a zwłaszcza ty Cesaro.

Daniel Bryan: Myślisz, że opinia kogoś takiego jak ty nas obchodzi? Jesteśmy najlepszymi technikami w tej federacji, i nie potrzebujemy żadnych tytułów żeby to udowodnić. A ty już na zawsze pozostaniesz świnią która zdradziła swojego najlepszego przyjaciela!

Kane: Nie bądź śmieszny Daniel, cały czas do tego wracasz! Zrozum w końcu, że nie było żadnej przyjaźni! Po prostu potrzebowałem kogoś, kto byłby na tyle głupi i uwierzył w te całe brednie, na szczęście znalazłeś się ty...

Daniel Bryan: Kłamiesz!!! To wszystko przez niego!

Daniel rzuca się na Undertakera! Taker próbuje go odepchnąć, ale Daniel chwycił go bardzo mocno, i zasypuje głowę rywala ciosami. Antonio i Kane odciągają swoich partnerów od rywali, i stają w przeciwnych narożnikach. Daniel uspokoił się i sięga po mikrofon.

Daniel Bryan: Chociaż właściwie to twoja wina!

Daniel rzuca się na Kane'a! Big Red Monster zdołał jednak pchnąć rywala. Daniel wpada na Antonio, i w tym czasie Brothers of Destruction uciekają z ringu! Daniel staje przy linach, uśmiecha i zaczyna chantować z fanami YES!

Jesteśmy już na zapleczu, gdzie czeka na nas Chris Jericho.

Chris Jericho: Jak to możliwe? Przecież ja wynalazłem bycie najlepszym na świecie... Wynalazłem... Punk wygrał, ale to nie zmienia faktu, że jestem jednym z dwóch najlepszych wrestlerów na świecie, a to do czegoś zobowiązuje. Punk poszedł na łatwiznę, chce po prostu zdobyć najważniejszy pas federacji... Zaplanowałem to wszystko żeby udowodnić, że Punk nie jest najlepszy! To nie zwycięzca naszej walki na Payback jest najlepszy! Wręcz przeciwnie! Jeżeli Punk byłby najlepszy, to by przegrał! Już wam tłumaczę dlaczego... Wygranie pasa WWE jest proste, to tylko jedna walka i już ma się najważniejszy pas, ale dużo trudniejsze jest zdobycie pasa o troche mniejszej wartości, i sprawić, że ludzie będą o nim mówić jak o najważniejszym! I dla mnie to właśnie jest bycie najlepszym, a nie podpinanie się pod sukcesy innych. Dlatego już niedługo zdobędę walizkę, a potem pas, i wzniosę go na wyżyny, tam, gdzie nie wzniósł go nikt wcześniej. Zdobycie tego pasa będzie dobre nie tylko dla mnie, ale również na was. Przede wszystkim dla was, bo nie będziecie musieli oglądać żałosnych przebierańców w maskach jako mistrzów, tylko dostaniecie możliwość oglądania mnie - Chrisa Jericho noszącego dumnie na swym ramieniu pas Wagi Ciężkiej. Pan z zupką chińską nie będzie bronił pasa na Money in the Bank? To ma być mistrz? Kiedy Chris Jericho zostanie mistrzem you will never... eeeeeeeeeeeever be the same... again!

Jericho odchodzi a obraz ciemnieje

http://imageshack.com/a/img842/862/oj3x.png

http://imageshack.com/a/img843/5380/vb7e.png

Jako pierwszy do ringu wejdzie Drew McIntyre. Po chwili na arenę wchodzi 3MB, i energicznym krokiem wchodzą do ringu. Następnie arenę rozlegają dźwięki "Alleluja" i na arenie pojawia się Damian Sandow. Damian wolnym krokiem zmierza do ringu. Sędzia rozpoczyna pojedynek.

Damian próbuje zapiąć klincz, ale Drew zachodzi go od tyłu i mamy Waist Lock z którego szkot szybko przechodzi do wykonania German Suplexa. McIntyre podnosi rywala i wrzuca go do narożnika Irish Whipem, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Drew pinuje, 1... i kickout! Szkot zapina Headlock, ale Sandow szybko się podnosi i wykonuje Irish Whip. Drew odbija się od lin i zostaje powalony przez rywala który wykonuje Lou Thesh Press, a następnie serię ciosów w parterze. Sandow podnosi się, i wykonuje Leaping Knee Drop po którym próbuje pinu, 1... i kickout! Damian podnosi rywala, i wykonuje Underhook Multiple Midsection Knee Strikes. Drew stoi zgięty w pół, a Sandow bierze rozbieg i wykonuje Running Neckbreaker, pin, 1... i kickout! Damian podnosi rywala i próbuje wykonać Irish Whip, ale Drew przytrzymuje jego rękę, i wykonuje Short Arm Clothesline. Drew wykonuje kilka kopnięć w leżącego rywala, a następnie odbija się od lin i wykonuje Elbow Drop. McIntyre podnosi rywala, wykonuje Irish Whip a następnie Side Walk Slam. McIntyre chwyta rywala za nogi, wsuwa go pod liny i wykonuje Decapitator. Szkot podnosi rywala, chwyta go za głowę i wykonuje Vertical Suplex. Pin, 1... 2... i kickout! Drew podnosi rywala i próbuje zapiąć Headlock, ale Sandow uprzedza go i kopie rywala w brzuch, a następnie chwyta go za głowę i wykonuje Russian Leg Swep. Damian przerolowuje rywala na brzuch, chwyta go za ręce, kładzie nogę na jego plecach i naciska na nie. McIntyre próbuje się wydostać, i kiedy wydaje się że mu się uda, Damian wykonuje Curb Stomp. McIntyre kładzie się na plecach, a Sandow odbija się od lin i wykonuje Elbow of Disdine! 1... 2... i kickout! Sandow podnosi rywala, odbija się od lin ale Drew zaskakuje go wykonując Big Boot. Szkot podnosi rywala, podchodzi z nim do narożnika i uderza o niego głową rywala. Sandow opiera się o corner, a Drew wykonuje serię Shoulder Thrusts, a następnie wpycha przeciwnika na narożnik. Drew dołącza do niego, chwyta Sandowa za głowę i wykonuje Delayed Suplex! 1... 2... i kickout! Drew podnosi rywala i chwyta go pod Future Schock DDT, ale Damian wykonuje Back Body Drop. Sandow podchodzi do rywala, zapina Full Nelson i wykonuje You're Welcome! Damian nie pinuje, podnosi rywala i dokłada Terminus! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Damian Sandow via Pinfall

Przenosimy się na zaplecze, gdzie czeka na nas mistrz WWE The Rock

The Rock: Trzy razy. Tyle razy The Rock bronił swojego pasa. Trzy razy go obronił, i trzy razy powinien się zastanowić ktoś, kto będzie chciał stanąć ze mną do walki. Może i The Rock nie jest najlepszym wrestlerem na świecie, nigdy nie mówił że jest, ale kiedy chodzi o pas WWE wstępują w niego nadprzyrodzone siły. Kiedy miliony fanów The Rocka na całym świecie chantują... ...po prostu czuję że nie mogę ich zawieść i przegrać. Dajecie mi niesamowitą energię, i dzięki wam za to, ale wróćmy do mojego ulubionego tematu w tym miesiącu - John Cena. Kto przez cztery tygodnie usiłował wmówić WWE Universe, że ma chociaż cień szansy na pokonanie The Rocka? John Cena! Kto zdradził setki tysięcy dzieci na całym świecie? John Cena! Kto nie dał rady pokonać The Rocka na Payback? John Cena. Jak widać bycie sukinsynem nie popłaca, i John jest tego najlepszym przykładem. Nie wystarczy być wygadanym żeby zdobyć pas WWE. Trzeba to potem potwierdzić w ringu, a tego już John nie zrobił. Niech to będzie przestroga dla każdego kto będzie chciał spróbować zabrać mi mój...

The Rock nie zdołał dokończyć zdania, bo Triple H uderzył go w głowę Sledgehammerem! Dwayne pada nieprzytomny na ziemię, Hunter kuca nad nim i dotyka pasa WWE.

Triple H: Czas zagrać w grę...

HHH chwyta pas i wstaje. Przez chwilę patrzy na trofeum, a następnie rzuca go na leżącego rywala i odchodzi.

http://imageshack.com/a/img834/5492/v48j.png

http://imageshack.com/a/img842/2686/mf8y.png

Obydwaj stoją już w ringu, więc sędzia rozpoczyna pojedynek. John zdecydowanie rusza na rywala i zaskakuje go kopnięciem w brzuch. Cody stoi na środku ringu, a Morrison odbija się od lin i wykonuje Swinging Neckbreaker a następnie pinuje, 1... i kickout! John podnosi rywala, idzie z nim w stronę narożnika i próbuje uderzyć w niego głową Rhodesa, ale ten zapiera się nogą i wykonuje cios łokciem w głowę Morrisona. John stoi zamroczony, a Cody wykonuje Drop Toe Hold w narożnik. Rhodes odwraca przeciwnika i wpycha go na narożnik, a następnie sam na niego wchodzi. Mistrz Interkontnentalny chwyta rywala pod Superplex, ale Morrison nie daje się zrzucić. John zrywa chwyt, i spycha rywala na matę. Cody szybko się podnosi ale John wykonuje Diving Crossbody i pinuje, 1... 2... i kickout! John wstaje i wykonuje serię kopnięć w korpus rywala, a następnie wychodzi z ringu i staje na jego krawędzi. Morrison stoi na apronie, chwyta liny i wykonuje Heilo, ale Rhodes w porę się odsuwa i John spada na matę. Cody szybko chwyta rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie wymierza nadbiegającemu rywalowi Forearm Smash. John szybko staje na nogi, ale Rhodes powala go Dropkickiem. Cody podnosi rywala, bierze go na barki i wykonuje Argentine Backbreaker, pin, 1... i kickout! Rhodes podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale John wskakuje na drugą linę i wykonuje Springboard Moonsault! John wstaje i dokłada Breakdance Legdrop. Morrison podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. John pochyla się i czeka na rywala żeby wykonać Back Body Drop, ale Cody zatrzymuje się przed nim i wykonuje Dropdown Uppercut. John stoi zamroczony na środku ringu, a Cody wykonuje Russian Leg Swep. Rhoses chwyta rywala za nogi, wsuwa go pod liny i wykonuje Decapitator. John przerolowuje się na brzuch i trzyma się za krtań, a Cody chwyta go za nogi i wykonuje Wheel Barrow Back Suplex. Pin, 1... 2... i kickout! Cody szykuje się do Cross Rhodes, ale wybrzmiewa muzyka Randy'ego Ortona! Cody puszcza rywala i podchodzi do lin, a Randy spokojnie idzie w stronę ringu. Orton wchodzi na apron, ale nie wchodzi do ringu. Cody patrzy na Ortona, a Morrison zaskakuje go wykonując School Boy! 1... 2... i kickout! Rhodes odkopuje! Morrison podnosi się i staje obok narożnika, Cody również wstaje, ale w tym momencie do ringu wchodzi Orton. Cała trójka uważnie obserwuje resztę, czy Orton zaatakuje Cody'ego? Nie! Randy rzuca się na Johna Morrisona!

Zwycięzca:

John Morrison via Interference

Orton wymierzył kilka kopnięć po czym przestał. Randy odwraca się do Rhodesa. Na twarzy Cody'ego widać złość, pewnie wolał żeby to jego zaatakował Orton, wtedy wygrałby walkę i znalazł się w Money in the Bank Ladder Matchu, ale Orton wykazał się sprytem. Rhodes rusza w stronę rywala, ale ten zaskakuje go Powerslamem! Rhodes szybko się podnosi i otrzymuje RKO! Randal leży i patrzy na rywala, po chwili podnosi się i prosi o mikrofon.

Randy Orton: Chcę mój pas spowrotem!

Randy odrzuca mikrofon i stoi nad Rhodes'em. Tym obrazkiem kończymy pierwsze RAW na drodze do Money in the Bank! Skomentuj [you] jeżeli ci się spodobało, albo jeżeli masz jakieś zastrzeżenia. Na pewno odpowiem ci jeszcze przed RAW #14, podczas WWE by xYoohas News ;)

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/6/#findComment-352198

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...