Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://imageshack.us/a/img822/834/pzac.jpg

RAW episode 1

31.03.2013 4 tygodnie do WrestleManii

Witam was bardzo serdecznie na pierwszym epizodzie RAW, który mam nadzieje będzie początkiem mojej dłuższej przygody z bookingiem. Już na samym początku mocne uderzenie. W drodze do ringu Chairman WWE Vincent Kennedy McMahon! Jego wyraz twarzy zwiastuje, że nie jest dziś w najlepszym nastroju...

Dosyć! Dosyć gwiazd, które są w WWE tylko dlatego, że są sławne. Dosyć gwiazd, które przychodzą do WWE tylko na "pięć minut", i co więcej, zdobywają najważniejszy pas w federacji. Tak, mówię do ciebie, Rock. Wystarczyło, że zostawiłem władzę w federacji na pare miesięcy, i dzieją się tu takie rzeczy, ale to już koniec. Pora na zmiany. Mam, ze sobą listę, na której zapisane mam zmiany które mam zamiar wprowadzić w federacji.

Zmiana nr 1: Wszystkie gwiazdy z krótkoterminowymi umowami z WWE, mają czas do najbliższego RAW, aby zdecydować się, czy podpisują kontrakt długoterminowy, i są w federacji na takich samych prawach jak inni, czy nie. Mam na myśli gwiazdy takie jak: Brock Lesnar, The Rock, Chris Jericho, Undertaker! Tak dobrze słyszeliście, gwiazdy z Main Eventów gal muszą podjąć decyzję...

Ale co to....wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara!!! Ale na rampie pojawia się Paul Heyman!

Vincent Kennedy McMahon:Paul, nawet nie zbliżaj się do tego ringu, nie jestem dzisiaj w nastroju do rozmowy z tobą.

Paul Heyman:Dobrze, zostanę tutaj, ale chciałbym ci zadać pytanie, Vince, czy wiesz, kto zarabia pieniądze dla tej federacji?

VKM:Mniemam, że uważasz że to Brock?

PH: Dokładnie tak Vince, Brock Lesnar, najbardziej elektryzująca gwiazda tej federacji, ale wiedz, że nie zmusisz go do pracy na takich samych warunkach co Kofi Kingston, czy Cody Rhodes.

VKM:Wiesz co wyróżnia zawodników których wymieniłeś od Brocka? Oni ciągle udowadniają swoją wartość poprzez treningi, a Brock jedzie na swojej dawnej chwale. Jeżeli nie chce co tydzień dawać z siebie 100% to droga wolna. Koniec z wywiadami via Satelite. Z mojej strony to wszystko.

Po tych słowach Vince McMahon opuszcza ringside, wymieniając spojrzenia z Paulem Heymanem spojrzenia pod titantronem.

Walka nr 1

Antonio Cesaro vs. Daniel Bryan (w/Kane)

Początek walki, od razu przechodzimy do klinczu, który wygrywa Antonio przechodząc do Headlocku. D.Bryan wychodzi po chwili z tego chwytu wykonując Irish Whip, jednak potem nieudana próba Back Body Dropu. Antonio wykonuje nad leżącym przeciwnikiem swój taunt, za który otrzymuje soczystą porcję heatu od żywiołowo reagującej publiczności. Szwajcar podnosi Daniela, lecz ten próbuje przejść do NO! Locku !!! Cesaro w tarapatach, dźwignia zapięta! Lecz zdołał doczołgać się do lin. Rope Break 1... 2... 3... 4... Sędzia nie zdążył doliczyć do 5, Daniel wypuścił Antonio z dźwigni, lecz zaatakował podnoszącego się z maty przeciwnika serią Low Kicków, zwieńczonych High Kickiem. Próba przypęcia 1... 2... TWO COUNT! Antonio wychodzi cało z opresji, Bryan patrzy z niedowierzaniem, podchodzi do rywala, lecz ten rzuca go w narożnik! Seria ciosów od Cesaro, jednak Bryan zdołał go odepchnąć, wchodzi na narożnik, próba Dropkicku, ale co to? UPPERCUT OD ANTONIO CESARO!!! Szwajcar przygotowuje się do Goth Style Neutralizera, ale w tym momencie do ringu wkracza Kane i go atakuje, sędzia ogłasza dyskfalifikację!

Zwycięzca:

Antonio Cesaro prze dyskfalifikację

Kane nie przestaje okładać szwajcara, dołącza do niego Daniel Bryan który doszedł już do siebie. Przerywa im wybrzmienie zupełnie nieznany theme song, zmieszani patrzą w stronę titantronu... CHRIS HERO!!! Tak, były Tag Team partner Antonio Cesaro w drodze na ring! Szwajcar wykorzystał chwilę konsternacji i zaatakował Daniela Bryana. Dołącza do niego Chrs Hero, i razem przepędzają Hell NO! z ringu! Chris bierze do ręki mikrofon do ręki...

Chris Hero: Kings of Wrestling są znowu w grze!

Po czym podaję dłoń Antonio, który czyni to samo. Wygląda na to, że mamy nowych pretendentów do pasów Tag Team!

[bACKSTAGE]

Na backtage'u mamy Johna Cene który spotkał Vinca McMahona.

JC: Ciesze się że wróciłeś, szefie.

VM: Tak, ja też się cieszę że wróciłem.

JC: Widziałem twoje dzisiejsze wystąpienie, i zgadzam się z tobą w 100%, ludzie tacy jak The Rock i Brock Lesnar zabierają spotlight takim ludziom jak ja.

VM: Wiesz co John? Przez Paula nie dokończyłem czytać mojej listy. To ludzie tacy jak ty zabierają spotlight zawodnikom którzy, w przeciwieństwie do ciebie, umieją walczyć.

Vince odchodzi zostawiając zszokowanego Johna samego sobie.

Zapowiedź walki wieczoru

CM Punk vs. Alberto del Rio

Walka nr 2

Ryback vs. The Usos

Bracia nie mogli się zdecydować który ma walczyć, więc Ryback powalił ich obu Clothslinem, po czym na każdym wykonał ShellShocked, po czym odliczył obu braci. Squash dla Rybacka

Zwycięzca:

Ryback przez pinfall

Chris Jericho, jeden z wymienionych przez Vinca McMahona jest w drodze na ring! Wygląda na zdenerwowanego...

Walka nr 3

Chris Jericho vs. Kofi Kingston

Chris nie czekając długo rzucił się na rywala, okładając go w parterze, sędzia musiał interweniować. Obaj wrestlerzy na nogach, ale błyskawiczny Clothesline od Jericho, próba Lionsaultu, ale kontra od Kingstona! Odbicie od lin i shoulderblock dla Jericho, i następny, Kofi na fali, będzie Boom Drop, odbicie od lin, Boom, Boom, i chybił! Slam od Chrisa, Irish Whip i Back Body Drop, Kofi na macie. Druga próba Lionsaultu, i znów nieudana, Kofi czeka aż rywal się podniesie, i mamy Dropkick! Kingston wchodzi na narożnik, skacze i.... CODEBREAKER! CODEBREAKER OD JERICHO! Kofi leży na macie, trzecia próba Lionsaultu, nareszcie udana! Jericho na fali. Zakłada Walls of Jericho!!! Kofi odklepuje!

Zwycięzca:

Chris Jericho przez Submission

Jericho bierze mikrofon

VINCE, CIĄGLE UWAŻASZ ŻE ZA MAŁO SIĘ ANGAŻUJĘ?! PRZYNIEŚ TU TEN CHOLERNY KONTRAKT!

No chance!...

Vince McMahon znów w drodze na ring, trzyma w ręku kontrakt, gdy tylko wszedł do ringu, wściekły Jericho wyrwał mu go z rąk, podpisał i wepchnął chairmanowi do rąk, po czym od razu opuścił ring, zostawiając w nim zadowolonego McMahona!

[bACKSTAGE]

Matt Striker na zapleczu z Zebem Coelterem i Jackiem Swaggerem.

MS: Jack, nie jest tajemnicą, że jesteś 100% amerykaninem, nie przeszkadza ci, że mistrzem WHC jest meksykanin, Alberto del Rio?

JS: Trafiłeś Matt, trafiłeś. To jest nienormalne, żeby człowiek z kraju tak zacofanego, był mistrzem czegokolwiek, a już zwłaszcza mistrzem WHC. Ale to wkrótce się kończy, szybciej niż myślicie...

ZC: Dokładnie tak, nie pozwólmy, żeby imigranci panoszyli się w naszym kraju! WE, THE PEOPLE!

Walka nr 4

Non-Ttitle Match

Randy Orton vs. Intercontinental Champion Wade Barrett

Wade od razu przejął inicjatywę, po kilku ciosach w głowę uwięził Randala w Wrist Locku, i trzymał tak dobrą minutę. Orton w końcu się wydostał, wykonał kopnięcie w korpus, i podbródkowy, którym powalił anglika na matę.

[REKLAMY]

Wracamy po reklamach, i widzimy head lock w wykonaniu Randala. Wade po woli się z niego wydostał, wykonał Irish Whip i powalił rywala Clotheslinem, który powtórzył gdy tylko Orton się podniósł. Barrett pokazuje na łokieć, i chyba wszyscy wiemy co to oznacza. Próba Bullhammera, którą kontruje Orton! Odbicie od lin i... Powerslam od Randy'ego! Wade na macie, Orton również, lecz tylko po to by zasygnalizować RKO. Anglik powoli się podniósł, lecz gdy tylko zobaczył rywala przygotowanego do finishera opuścił ring, zabrał swój pas i opuścił ringside. Wściekły Randy Orton w ringu może tylko patrzeć jak sędzia doliczył do 10.

Zwycięzca:

Randy Orton przez Count-Out

Na minuty przed Main Eventem, widzimy materiał filmowy na którym widnieje rozgrzewający się Dolph Zigger! Co to oznacza? Być może dowiemy się w niedalekiej przyszłości.

MAIN EVENT

CM Punk vs. Alberto del Rio

W ringu jest już Alberto del Rio, czekamy tylko na CM Punka. Oto i on, ale co to? Trzyma w ręku krzesło i mikrofon.

CM: Alberto, ta walka zasługuje na dodatkowy smaczek. Może Chairs Match?

ADR: W sumie dlaczego nie.... Aaaaa tak, już wiem dlaczego nie. TO JA JESTEM MISTRZEM I JA USTALAM ZASADY! ODŁÓŻ TO KRZESŁO I WCHODŹ DO RINGU.

CM Punk wyraźnie poirytowany zachowaniem Alberto przystępuje do natychmiastowego ataku. Powalił Alberto shoulder blockiem i zapiął body scisors, w których trzymał Alberto dłuższą chwilę. Meksykanin zdołał się podnieść, i złapał Brooksa w Waist Lock, ten jednak podbiegł do lin, i złapał się ich. Sędzia odsunął del Rio, ten jednak momentalnie doskoczył do CM Punka i wykonał Backstebber! Próba przypięcia 1... 2... 2-COUNT Punk opuścł ring, Alberto momentalnie podążył za nim, lecz były WWE Champion rzucił go w stół komentatorski! po czym wrócił do ringu. Alberto po chwili podniósł się, a Punk to wykorzystał wykonując świetny suicide dive poza ring!

[REKLAMY]

Wracamy po reklamach, zawodnicy już w ringu AdR w narożniku otrzymuje High Knee od Punka, jednak przy próbie Bulldoga Phillips zostaje pchnięty w narożnik, gdzie otrzymuje ENZUGURI! Przypięcie 1... 2.... ZNÓW 2-COUNT! CM PUNK znów poza ringiem, gdzie dostrzegł krzesło, które przyniósł ze sobą. Zabrał je ze sobą do ringu, i ZNOKAUTOWAŁ ALBERTO DEL RIO! Sędzia oczywiście zdyskwalifkował Punka

Zwycięzca:

Alberto del Rio przez dyskwalifikację

CM Punk zadowolony na środku ringu nad leżącym del Rio, chce coś powiedzieć, ale...

I'M HERE TO SHOW THE WORLD

MR. MONEY IN THE BANK DOLPH ZIGGLER BIEGNIE DO RINGU Z WALIZKĄ!

Chce wykorzystać swoją walizkę, i robi to!

Walka nr 6

Pas WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP na szali

Alberto del Rio© vs. Dolph Ziggler

Dolph czeka aż Alberto wstanie, ale...

JACK SWAGGER W DRODZE NA RING!!!

Sędzia nie zamierza wpuścić Jacka do ringu, odwraca się plecami do walczących zawodników, gdzie Dolph Ziggler otrzymuje High Kick od CM Punka! Sędzia odciąga Punka, i próbuje wypchnąć go z ringu, a za jego plecami Jack Swagger wykonuje Gutwrench powerbomb Zigglerowi i kładzie na nim Alberto del Rio! Kompletny chaos w ringu! Sędzia liczy pin 1... 2... 3... Alberto del Rio broni tytuł!

Zwycęzca i ciągle WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION:

Alberto del Rio przez Pin-Fall

Widokiem półprzytomnego Alberto del Rio siedzącego w narożniku ściskającego swój pas kończymy pierwszy epizod RAW w moim wykonaniu!

Prosze o komentarz i opinię :)[/b]

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xYoohas

63

• Giero

20

• shocker98

12

• Mr. Ghost

12

Top użytkownicy w tym temacie

xYoohas, jak na 1. epizod to nieźle. Jednak mógłbyś podać jakąś datę albo cokolwiek, bo ja nie wiem czy to jest RAW tydzień przed WrestleManią czy dwamiesiące przed, a jestem tego ciekaw. Zaglądnij też do diary innych i weś z nich przykład a na pewno wyjdzie Ci to na dobre, chociaż jakna początek to było nieźle.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315024

Zgadzam się z Paul_Heyman. Jakbyśmy wiedzieli jaka to data to byłoby dobrze :) Chociaż myślę ,że poprostu zapomniałeś ,ale nie będę tutaj dywagował.

Gala wyszła dobrze ,ale - DOLPH nie wykorzystał walizki!? Kurczę jak to czytałem to myślałem - Jest, jest Dolph mistrzem ,a tu takie coś. :shock: Oczywiście to twoje diary i ty tu decydujesz ,ale no wiesz... :wink:

Ogółem jest fajnie i mam nadzieję ,że długo będziesz pisał te diary.(Obym ja też tego podołał :P )

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315030

Jednak mógłbyś podać jakąś datę albo cokolwiek, bo ja nie wiem czy to jest RAW tydzień przed WrestleManią czy dwamiesiące przed, a jestem tego ciekaw.

Chcę robić gale w systemie: 4 tygodniówki i 1 PPV, daty PPV i tygodniówek nie będą się zgadzać z tymi w realu, gale mogą być co 2 dni, lub co 2 tygodnie, zależy od tego czy będę miał chęć do pracy, i pomysły jak rozwinąć feudy.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315038

Gala wyszła dobrze ,ale - DOLPH nie wykorzystał walizki!? Kurczę jak to czytałem to myślałem - Jest, jest Dolph mistrzem ,a tu takie coś. :shock: Oczywiście to twoje diary i ty tu decydujesz ,ale no wiesz... :wink:

Jeżeli jesteś fanem Dolpha, to śledź mój diary, bo w niedalekiej przyszłości możesz być mile zaskoczony :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315055

Jestem jego troochę fanem :)

Nie odbieraj tego jakby co, jako hejtu. Poprostu ,wiesz jakoś tak wyszło :P

W sumie i tak oglądał bym twoje diary ,bo zawpowiada się bardzo ciekawie.

P.S Zapraszam do siebie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315064

Mr. Ghost, Przeczytaj regulamin booking zone, bo następnym razem będzie warn!
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315066

Pierwszy odcinek był całkiem, całkiem i normalnie napisałbym, że był słaby, ale jak na pierwszy raz nie było najgorzej. To co mi się rzuciło w oczy to segmenty i speeche zawodników, które są absolutnie do poprawy. Z walkami również nie jest za różowo, ale jak na pierwsze tygodniówki to nie będę od Ciebie wymagał 10 liniowych walk na tygodniówka. Tak więc ogólnie nie jest najgorzej, widać że masz wyobraźnię i pomysły, tylko teraz trzeba je jeszcze dobrze "wylać na papier", ale to pochłania dużo czasu, lecz jeśli chcesz być poważnym kandydatem do konkursy w diarach miesiąca to musisz wydłużyć odcinki, poprawić walki i segmenty.
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315136

RAW episode 2

1.04.2013 3 tygodnie do WrestleManii

Witam wszystkich bardzo serdecznie na drugim już epizodzie RAW. W zeszłym tygodniu chairman WWE Vince McMahon zaczął czytać swoją listę, lecz przeszkodziło mu nadejście Paula Heymana, czy dokończy dzisiaj? Cóż, dowiemy się tego w ciągu najbliższych 2 godzin, podczas Monday Night RAW.

I'M HERE TO SHOW THE WORLD!

Były już Mr. Money in the bank Dolph Ziggler w drodze na ring! Towarzyszą mu jego menadżerka AJ Lee i Big E Langston. Gdyby byli z nim podczas ostatniego odcinka RAW, dzisiaj zamiast mikrofonu Dolph trzymałby pas wagi ciężkiej.

DZ: Wszyscy byliśmy świadkami tego, co CM Punk razem z Jackiem Swaggerem zrobili mi podczas ostatniego Monday Night RAW. Zabrali mi to, co było moim celem od ponad pół roku, czyli od Money in the bank PPV w 2012 roku. Zabrali mi pas WHC. Ale możecie być pewni jednego, tak łatwo się nie poddam! Zgodnie z regulaminem WWE, po stoczeniu walki o pas, przegranemu przysługuje prawo do rewanżu. Tak jest, rewanż który odbędzie się na największej ze scen, za 3 tygodnie, na WRESTLEMANII!

Ale co to!? W drodze na ring Jack Swagger ze swoim menadżerem Zebem Coelterem! Oboje wchodzą do ringu, All American American bierze mikrofon.

JS: Serio Dolph? Myślisz, że po tym jak przegrałeś swoją walkę o pas na ostatnim RAW w niecałą minutę masz prawo domagać się title matchu na największej gali roku? Ta walka należy się MI, jako zwycięzcy Elimination Chamber Matchu, i bądź pewien, że nie zamierzam walczyć w Triple Threat Matchu!

DZ: Dobrze wiesz w jakich okolicznościach skończyła się moja walka tydzień temu, i że po tym co zrobiłeś powinieneś zostać pozbawiony title-shota na pas WHC!

ZC: Oj Dolph, oboje wiemy, że jedyną osobą która jest godna zakończyć title run Alberto del Rio jest Jack Swagger. Jack jako prawdziwy patriota i 100% amerykanin za 3 tygodnie na WrestleManii zakończy panowanie meksykańskiej sensacji nie tylko jako mistrza, ale również jako zawodnika, bo po spotkaniu z All American Americanem jego kostka nigdy nie powróci do pełnej sprawności.

DZ: Może i masz rację, ale regulamin jest regulaminem, i mam prawo do rewanżu czy to się wam podoba czy nie, dlatego za 3 tygodnie na...

Dolphowi przerywa nadejście Alberto del Rio ze swoim ring announcerem Ricardo Rodrigezem!

AdR: Amigos, nie ma się o co kłócić, mogę pokonać najpierw jednego z was, a potem drugiego, ale nie o tym teraz. Przynoszę wieści od przepięknej GM-ki RAW Vickie Guerrero Otóż dzisiaj, w Main Evencie Dolph Ziggler zmierzy się z Jackiem Swaggerem w 1 on 1 Normal Matchu o miano pretendenta do pasa WHC, tego samego, który trzymam teraz na ramieniu, i który przez długi czas nie będzie należał do żadnego z was! A zapomniałbym jeszcze o jednej decyzji Vickie, ze specjalną dedykacją dla Dolpha. AJ Lee i Big E Langston nie mogą znajdować się przy ringu podczas tej walki! Hahaha! Adios amigos!

Tak więc znamy Main Event dzisiejszej gali! A jeszcze dziś Vince McMahon przedstawi nam dalszą część jego listy

[PROMO WRESTLEMANII]

Walka nr 1

Team Hell NO! vs. The Rhodes Schollars

Początek walki bardzo spokojny, zaczeli Daniel i Damian, pierwszy z nich szybko przejął inicjatywę zakładając headlock i wykonując headlock takedown! Walka przenosi się do parteru, gdzie górą jest Bryan. Sandow stara się wydostać zasypując głowę rywala ciosami łokciem. Po kilku ciosach udaje mu się wyswobodzić, wykonuje irish whip i shoulder block który powala Daniela na matę. Dokłada jeszcze elbow drop i próbuje przypięcia 1... 2... i tylko 2, Damian zmienia się z Codym. Ten od razu przechodzi do ataku wykonując serię kopnięć. Podnosi rywala, odbija go od lin, próba back body dropu, ale skontrowana przez Daniela, który wykonuje zmiane z Kanem. Kane błyskawicznie przejął inicjatywę ciosami w głowę, rzucił przeciwnika w narożnik, gdzie okładał go ciosami w korpus. Cody osunął się na kolana, jest w środku ringu, a Kane czeka na niego na narożnika. Rhodes wkońcu się podnosi, i otrzymuje flying clothesline od Kane'a! Próba przypięcia 1... 2... i Damian Sandow przerwał pin, ale został natychmiast ukarany przez Bryana, który wyrzucił go z ringu dropkickiem! Kane poprawił rękawiczkę co może oznaczać tylko jedno. Cody podnosi się i otrzymuje Chokeslam! Jeszcze zmiana z Danielem, który wykonuje diving headbutt! Przypięcie 1... 2... 3.

Zwcięzcy:

Tem Hell NO przen Pinfall

Co za zaskoczenie, wybrzmiewa theme song Antonio Cesaro, i na rampie pojawiają się The Kings of Wrestling! Pokazują charakterystycznym gestem, że domagają się pasa, wymieniają spojrzenia z Kanem i Danielem Bryanem, po czym odchodzą.

[bACKSTAGE]

Na backsage'u Matt Striker jest z Johnem Ceną!

MS: John, podczas ostatniego RAW Vince McMahon zarzucił ci że nie umiesz walczyć, jak odniesiesz się do tych słów?

JC: Mogę powiedzieć tylko tyle, że Vince nie znajdzie w tej federacji zawodnika z większym sercem do walki niż ja. Powiedzieć mi, że nie umiem walczyć to jak wbić mi nóż w serce. Dzisiaj udowodnię mu, że jest w błędzie.

Jeszcze dziś odpowiedź The Rocka, Brocka Lesnara i The Undertakera na temat kontraktów!

Jesteśmy już w ringu WWE, gdzie Wade Barrett ma nam coś do zakomunikowania.

WB: Tak więc dzisiaj w Main Evencie odbędzie się walka o miano pretendenta do WHC. Moim zdaniem powinna odbyć się dzisiaj jeszcze jedna walka. O miano pretendenta do pasa Intercontinental, którego jestem szczęśliwym posiadaczem. Zapraszam więc na ring minimum dwóch wrestlerów, którzy uwarzają że są godni stanąć w jednym ringu ze mną. Zapraszam.

I oto mamy pierwszego kandydata. Do ringu zmierza Santino Marella! Swoim chodziarskim krokiem okrążył ring, poczym wszedł do niego. Wade był wyraźnie rozbawiony.

WB: Naprawde uważasz że jesteś godzien, żeby walczyć ze mną o ten pas?

SM: Nie mam co do tego wątpliwości, pytanie, czy ty jesteś godzien żeby walczyć ze mną! Byłem mistrzem interkontynentalnym podczas gdy ty byłeś gwiazdą prowincjonalnych gal w Anglii!

WB: OK, powiedzmy że będziesz planem B, lub nawet C. Czy naprawdę on jest jedynym kto odważył się odpowedzieć na moje wyzwanie?

I HEAR VOICES!

Randy Orton zmierza w dół rampy.

WB: Hmmm... niech pomyślę. Oboje jesteście równorzędnymi przeciwnikami, chyba będziecie musieli się zmierzyć w pojedynku o miano pretendenta. TERAZ. A ja tymczasem zasiądę przy stole komentatorskim.

Walka nr 2

O miana pretendenta do pasa Interkontynentalnego

Randy Orton vs. Santino Marella

Santino próbował wykonać sholder block, ale nie miał wystarczająco dużo siły by przewrócić by go przewrócić, i sam wylądował na macie. Randy pokazał włochowi jak wykonywać tą akcje, i to dwukrotnie. Odbicie od lin, i powerslam dla Santino! Randy przygotowuje się do swojej akcji kończącej, Marella podnosi się i RKO! 1... 2... 3. Koniec walki,

Zwycięzca i pretendent do pasa Intercontinental

Randy Orton przez Pinfall

Randy wchodzi na narożnik i tauntuje. Patrzy na Wade'a Barretta, na logo WrestleManii i tauntuje ponownie.

[bACKSTAGE]

John Cena zmierza w stronę wejścia do ringside. Wygląda na bardzo zmotywowanego.

Walka nr 3

John Cena vs. Kofi Kingston

Nie ma wątpliwości, że nie jest to dobry okres dla Kofiego, tydzień temu Chris Jericho, dziś John Cena, wróćmy do ringu. Jak mogliśmy się spodziewać Cenator przejął inicjatywe, i wykonał snap suplex. Irish whip od Johna, prosto w narożnik, i zaraz po nim potężny clothesline. Próba przypięcia 1... i kickout. Cena łapie Kofiego pod gutwrench suplex, ale Kingston kontruje to na S.O.S 1... i odkopuje. John wyraźnie poddenerwowany, irish whip w narożnik, Kofi odbija się jak od ściany, i mamy buldoga, Kingston na macie. Kofi podnosi się, próbuje clotheslinu, ale Cena kontruje to na protobomb! John podnosi rękę do góry, macha nią Kingstonowi przed twarzą, odbicie od lin, You can't see me connectin! Cena wynosi rywala pod attitude adjustment i wykonuje swoją akcję kończącą, przypięcie 1... 2... 3.

Zwycięzca:

John Cena przez pinfall

John pokazał co potrafi w ringu, może udowodnił coś panu McMahon, już za chwilę jego wystąpienie.

No chance! Vincent Kennedy McMahon w drodze na ring! Humor wyraźnie lepszy niż tydzień temu, zobaczmy co ma do powiedzenia.

VKM: Może tym razem nikt mi nie przerwie i będę mógł odczytać moją...

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara, i podobnie jak tydzień temu na arenę wchodzi Paul Heyman, zatrzymuje się na szczycie rampy.

PH: Proszę o wielką owację dla najbardziej elektryzującej gwieździe w tym biznesie.... BROCKA LESNARA!!!

BROCK LESNAR WCHODZI DO GRY! Dołącza do Paula Heymana, i razem kierują się w stronę ringu.

BL: Vince, czyżbyś na ostatnim RAW zakwestionował moje umiejętności w ringu? Cóż na Wrestlemanii będziesz miał okazję sprawdzić to osobiście, co powiesz na pojedynek Brock Lesnar vs. Vince McMahon? Będziesz miał okazję zobaczyć najbardziej elektryzującą gwiazdę tego biznesu w akcji...

IF YA SMELL....

MISTRZ WWE THE ROCK ZMIERZA DO KWADRATOWEGO PIERŚCIENIA!!!

TR: Usłyszałem o najbardziej elektryzującej gwieździe w tym biznesie, więc jestem. FINNALY, THE ROCK HAS COMEBACK...

VKM: Wkońcu, dobrze powiedziane, mistrz WWE raczył pojawić się na RAW.

TR: Czy ty właśnie mi przerwałeś? I drugie pytanie, czy myślisz, że jestem złym mistrzem?

VKM: Właściwie to t...

TR: IT DOESNT MATTER WHAT YOU THINK! Twój mistrz wrócił, więc okaż troche szacunku, a tak nawiasem, dawno nie walczyłeś Vince, ciekawe czy jesteś w formie, może sprawdzimy to na WrestleManii?

Look in my eyes! CM Punk zamierza dołączyć do dyskusji

CM: Usłyszałem o szacunku, więc postanowiłem coś wam powiedzieć, a zwłaszcza tobie, Paul, ty nigdy nie okazywałeś mi szacunku, kiedy byłeś moim menadżerem, zawsze byłem gorszy od Brocka.

BL: I tak zostało

CM: Zamknij się ok? To ja tu jestem Best in the world.

BREAK THE WALLS NOW Chris Jericho w drodze do ringu.

CJ: Usłyszałem best in the world, więc jestem. Chyba się zapomniałeś, Punk. To ja jestem prawdziwy best in the world, i nikt nie może tego podważyć.

CM: Może sprawdzimy to na Wrestlemanii?

CJ: Dobrze

BL: Hej nie zapomnieliście o mnie? Też chciałbym skopać tyłek temu przemądrzałemu typowi.

VKM: To ty chyba zapomniałeś o czymś Brock. To ja jestem chairmanem tej federacji, i żadna walka nie odbędzie się bez mojej zgody, poza tym chciałem coś ogłosić, a ty mi przerwałeś.

PH: Vince prosze zamknij się, nikogo nie obchodzi twoja lista, nikt nie chce cię w tej federacji!

VKM: Jestem tu szefem, nikt nie ma tu nic do gadania.

PH: No właśnie Vince, nie liczysz się z niczyją opinią, odejdź z federacji, albo cię do tego zmusimy.

VKM: Chyba oszalałeś! Kto byłby szefem po moim odejściu?

PH: Oczywiście ja! Słuchaj Vince, mam propozycje, Brock Lesnar, The Rock i Chris Jericho vs. CM Punk na WrestleManii jeżeli Punk przegra, odchodzisz z federacji, jeżeli moja drużyna przegra podpisują długoterminowe kontrakty i występują na każdej tygodniówce, tak jak tego chcesz.

VKM: 3 na 1? Chyba zwariowałeś! Chris Jericho, przechodź na moją stronę, przecież podpisaliśmy kontrakt!

CJ: Wiesz co Vince, wsadź sobie gdzieś ten kontrakt! Na Wrestlemanii twoje rządy dobiegną końca!

My time is now! Jojn Cena ma coś do dodania.

JC: Mogę dołączyć do twojej drużyny jeśli chcesz Vince, będę miał okazję pokazać ci, że umiem walczyć.

VKM: Dobrze, ale ciągle jest was tylko 2 na 3.

TIME TO PLAY THE GAME! TRIPLE H WRACA!

HHH: Potrzebna pomoc ojczulku?

VKM: Taa... mam tu takiego natręta...

PH: Kogo nazywasz natrętem Vince? Ciekawe czy będziesz taki dowcipny, gdy będziesz mnie prosił, żebym cię przyjął do WWE jako sprzątacza.

VKM: Wiesz co Paul? ZGADZAM SIĘ! 3 vs. 3 na WrestleManii!

PH: Wiesz co Vince, to nie będzie 3 vs 3, to będzie 4 vs. 3 ponieważ mam tu jeszcze kogoś, kto nie jest zadowolony z twoich rządów...

DONG! UNDERTAKER W DRUŻYNIE HEYMANA!

UT: Dokładnie tak Vince, czas twoich rządów wkrótce dobiegnie końca, ponieważ nikt nie jest w stanie pokonać mnie na WrestleManii, i ty dobrze o tym wiesz.

VKM: Nieładna zagrywka Paul, myslisz że się go boję? Jeżeli tak, to jesteś w błędzie! Ale ja też mam kogoś w zanadrzu. Zanim mi przerwałeś, chciałem powitać kogoś spowrotem w WWE, tak więc panie i panowie, powitajcie powracającego...

BATISTE!!!

DAVE BATISTA ZNÒW W WWE!

VKM: Tak więc na Wrestlemanii mamy walke 4 vs. 4, ale WM nie może sie odbyć bez walki o pas WWE, tak więc po raz pierwszy w historii, pas WWE będzie broniony w walce tag-teamowej! Będzie to elimination match, a zawodnik z mojej drużyny który zgarnie zwycięstwo, będzie mistrzem WWE!

PH: A co jeśli wygra ktoś z mojej drużyny?

VKM: Zapewniam cię że tak się nie stanie, ale gdyby jakimś cudem wygrał ktokolwiek z twojego teamu, wtedy pas zostaje u The Rocka.

PH: Niech tak będzie, do zobaczenia na Wrestlemanii.

VKM: Nie tak szybko Paul. Każdy zawodnik który weźmie udział w tej walce, musi pojawić się na każdym RAW na drodze do WrestleManii.

Po tych słowach Vince McMahon opuszcza ring wraz ze swoją drużyną, zostawiając w ringu drużynę Paula Heymana.

Niesamowity segment, ale nie zapominajmy, że przed nami walka o miano pretendenta do pasa WHC, Dolph Ziggler vs. Jack Swagger, która już za chwilę!

Walka nr 4

O miano pretendenta do pasa WHC

Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

Zgodnie z tym co ogłosiła Vickie Guerrero, AJ Lee i Big E Langston zostali na backstage'u gdzie oglądają walkę na telewizorze. Jack Swagger nie czekając długo złapał rywala w Wrist Lock i wykonał german suplex, stoi w narożniku czeka aż Dolph się podniesie i wykonuje clothesline, przypięcie 1... i tylko jeden Ziggler odkopuje. Dolph zdołał uciec Jackowi, i wykonał back elbow, Swagger nie trafił z clotheslinem, i otrzymuje jumping DDT, przypięcie, 1... i też tylko 1. Jack wykonuje Irish Whip, Dolph unika clotheslinu, i wykonuje crossbody! Jednak Swagger łapie go w locie i wykonuje overhead suplex! Ziggie ułożył się idealnie pod Swagger Bomb, Jack rozpędza się, i nie trafia! Dolph wchodzi na narożnik i wykonuje dropkick. Jack podnosi się i otrzymuje Fameasser! 1... 2... ale Zeb Coelther założył nogę Jacka na liny - Rope break. Ziggler wrzeszczy na menagera, i rywal to wykorzystuje, zakładając Ankle Lock! Ziggler stara się doczołgać do lin, ale Swagger zaciągnął go powrotem na środek ringu. Dolph zdołał się obrócić na plecy, i odpycha rywala. Jack odbija się od lin i otrzymuje jumpng DDT! Dolph dokłada jeszcze kilka elbow dropów, zachodzi rywala od tyłu, Swagger wstaje i ZIG ZAG OD ZIGGLERA! 1... 2... 3. Dolph Ziggler jedzie na WrestleManie!

Zwycięzca:

Dolph Ziggler przez Pinfall

Dolph celebruje w ringu, ale przerywa mu muzyka Alberto del Rio! Meksykanin wkracza na arenę klaszcząc. Zatrzymuje się na szczycie rampy, pokazuje na znak WrestleManii wznosi swój pas do góry. Tym widokiem kończymy kolejny epizod RAW. Dziękuję za uwagę,

Aktualna karta na WrestleMania PPV:

WHC Championship Match

Alberto del Rio© vs. Dolph Ziggler

Intercontinental Championship Match

Wade Barrett© vs. Randy Orton

Tag Team Champonship Match

Hell NO!© vs. Kings of Wrestling

8-man Elimination Tag Team Match

Vince McMahon Team (CM Punk, HHH, Batista, Cena) vs. Paul Heyman Team ( Lesnar, The Rock©, Undertaker, Jericho)

*Jeżeli Paul Heyman wygra,zostaje chairmanem,a Vince McMahon zostaje zwolniony

*Jeżeli wygra drużyna McMahona, zawodnik który zgarnął zwycięstwo dla jego drużyny zostanie WWE Championem

jeżeli przeczytałeś, pozostaw po sobie jakiś ślad, pozdrawiam :)

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315151

Pojawił się nowy odcinek więc skomentuje :)

Pierwsze co mi się w oczu rzuca to to ,że jak jest dialog to piszesz np;

PH:

,A mógłbyś poprostu

Paul Heyman: Albo poprostu - Heyman:

Kolejną sprawą jest.... Hmmm.... :)

Okej chodzi mi o to ,że mógłbyś pod galą Raw pisał jaka jest aktualna gala na PPV ( w tym przypadku Wrestlemanii ) ,bo tak chyba będzie się łatwiej połapać jakie są walki :)

No i mamy Main Event Wrestlemanii - Team Heyman : Brock Lesnar , The Rcok , The Undertaker i Chris Jericho vs Team Vince: John Cena , CM Punk , BATISTA , Triple H.

Hmm... Dość dziwny skład.. Ale spoko ,zobaczymy jak się to rzowinie :P

Ogólnie diary jest fajne i widać ,że spoko ci to wychodzi. Powodzenia w dalszym pisaniu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-315170

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaVaBLTjWr8WgH_ruUNVCIxuZ0F0CLYyZJZRvWncZvbg8aAOXoXg

Episode 3

2 tygodnie do WrestleManii

Witam was bardzo serdecznie na kolejnym epizodzie RAW! Do Wrestlemanii pozostało już tylko 13 dni, i coraz więcej kart jest odkrytych.

NO CHANCE!

Przedostatnie RAW przed WrestleManią zaczynamy od chairmana WWE Vincenta Kennedy McMahona! Ale nie jest sam, tuż za nim na ring zmierza jego 4-osobowa drużyna.

Vince McMahon: Pozwólcie że przypomnę kto wchodzi w skład mojej drużyny:

- The Game Triple H!

- Animal Batista

- Best in the world CM Punk.

, i John Cena!

Za 13 dni jeden z was zostanie mistrzem WWE.

John Cena: Będę najlepszym mistrzem jaki kiedykolwiek był w tej federacji.

CM Punk: Co? Chyba się przesłyszałem John. Ty chcesz zostać mistrzem? Byłeś najgorszym mistrzem jaki kiedykolwiek wszedł do tego ringu, byłeś najgorszym mistrzem jaki kiedywolwiek panował w jakimkolwien sporcie. Arcymistrz szachowy z Armenii dostarczyłby fanom WWE więcej emocji niż ty John! Przecież to jasne, że mistrzem powinien być najlepszy, prawda Vince?

Vince McMahon: Masz rację Punk, tak powinno być.

CM Punk: No właśnie, więc dlaczego ty miałbyś być mistrzem, a nie best WRESTLER in the world, CM PUNK!? Czy nie rozumiesz, że ciągłe pieprzenie o tym jaki jesteś honorowy, nie sprawi, że fani cię pokochają? Czy jakikolwiek fan WWE pomyśli "hmmm... ten gość nie umie walczyć, ale jest honorowy i ma kolorową koszulkę, dlaczego nie jest mistrzem?" nie John, prawdziwy fan WWE pomyśli "Hmmmm... CM Punk jest świetny w ringu, ma fantastyczny mic-skill, będzie świetnym mistrzem". Dokładnie tak wygląda sytuacja, Cena.

Batista: Punk, Cena, naprawdę myślicie że wróciłem do tej federacji żeby patrzeć jak któryś z was panoszy się z pasem który należy się mi?

CM Punk: Nie, myślę że byłeś zbyt słaby, i nie dałeś sobie rady w MMA.

Batista: Wiesz co Punk, sporo gadasz jak na faceta którego głowa zmieściłaby się między palcami u mojej stopy. Na twoim miejscu, modliłbym się, żebym uznał twój żałosny komentarz za żart.

HHH: Ludzie, chyba zapomnieliście, o co będzie się toczyć walka na WrestleManii.

CM Punk: Chyba o pas WWE, ale mogę się mylić.

HHH: Nie tylko Punk, ta walka zaważy na tym czy mój teść będzie chairmanem tej federacji, czy nie.

Vince McMahon: Dzięki Hunter nareszcie ktoś kto zdaje sobie sprawe...

HHH: Co nie oznacza, że oddam wam pas WWE. Nie będę płakał z żalu, gdy będziecie po kolei eliminowani, a ja zdobędę najcenniejszy pas w tej federacji...

Vince McMahon: I...

HHH: Co "i"?

Vince McMahon: Chyba o czymś zapomniałeś.

HHH: A tak, przy okazji zachowasz swoją posadę, dwie pieczenie na jednym ogniu, jak to mówią.

Vince McMahon: Potraktujcie tą stypulacje bardzo poważnie, od tej walki zależy mój los, a pas potraktujcie jako przyjemny bonus.

Batista: Mam potraktować najważniejszy pas w WWE jako "bonus"? Vince zastanów się, czy traktujesz tą federacje powarznie, czy liczy się tylko twoja posada

Batista rzuca mikrofon na ziemie, i wychodzi z ringu. Pozostała trójka wrestlerów spogląda podejrzliwie na siebie, i na Vince'a McMahona.

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Matt Striker złapał zdenerwowanego Batiste.

Matt Striker: Dave, wszyscy widzieliśmy co...

Batista: CM Punk nie powinien tego mówić. Teraz idę przygotować się do walki, i pokaże temu pyszałkowi i to znaczy być prawdziwym wojownikiem!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/batista_13.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1725/Yoshi_Tatsu_4YearsPSDD_byJibi1.jpg

Walka nr 1

Batista vs. Yoshi Tatsu

Batista nie patyczkował się z rywalem, od razu powalił go clotheslinem. Podnosi go, rzuca nim o liny, i spinebuster. Batista stoi nad leżącym japończykiem, podnosi kciuk, i kieruje go na dół, wyrok został wydany, podnosi go, i wykonuje Batista Bomb! Przypięcie 1... 2... Batista przerywa pin! Co chodzi po głowie tej bestii? Dave wychodzi z ringu, i szuka czegoś pod nim. Po chwili wyciąga stół, wrzuca go do kwadatowego pierścienia, rozkłada i powerbomb przez stół dla Yoshi'ego! Ale Batista nie ma dość. Wyrzuca przeciwnika z ringu, zdejmuje ze stołu komentatorskiego wszystko co na nim było, doprowadzwjąc go do stanu surowego. Wchodzi z Yoshim na stół komentatorski, i wykonuje Batista Bomb! Wrzuca Tatsu spowotem do ringu, przypięcie 1... 2... 3.

Zwcięzca:

Batista przez pinfall

Po walce Batista pokazuje na logo WrestleManii, i charakterystycznym gestem pokazuje, że jego celem jest pas.

[REKLAMY]

Wracamy po reklamach, jesteśmy już w ringu, gdzie są już The Kings of Wrestling, w składzie Antonio Cesaro i Chris Hero.

Antonio Cesaro: Jak zapewne wiecie, jestem mistrzem kraju, który jest siedziskiem największych ignorantów i szumowin na całym świecie! USA! Jako inteligent i poliglota nie chce już nigdy więcej być kojarzony z tym krajem, więc rezygnuje z posiadania tego pasa! Teraz wraz z moim kompanem Chrisem Hero zdobędziemy mistrzostwo TagTeam! Rozmawiałem już z odpowiednimi osobami, które zadecydowały, że dzisiaj odbędzie się pierwsza walka kwalifikacyjna turnieju o pas USA, którego finał odbędzie się na WrestleManii. Jednak zapamiętajcie jedno. Ten pas nigdy nie będzie w rękach równie wykształconego i niesamowicie utalentowanego zawodnika jak ja, Antonio Cesaro!

Kings of Wrestling opuszczają ring, wyglądają na bardzo.pewnych siebie, a na arene wkracza Gm Raw Vickie Guerrero!

Vickie Guerrero: EXCUSE ME! W związku z rezygnacją Antonio Cesaro z pasa US, zostanie zorganizowany 4-osobowy turniej z finałem na WrestleManii. Dzisiaj odbędzie się pierwsza walka turniejowa, pomiędzy Reyem Mysterio, a Kofim Kingstonem. Walka zaczyna się teraz!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofikingston1_wfmashupz.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/mysteriohq.png

Walka nr 2

1 walka turnieju o pas US

Rey Mysterio vs. Kofi Kingston

Kofi w ostatnich tygodniach był bardzo poniewierany przez rywali, najpierw Chrisa Jericho, później Johna Cene, ale dzisiaj ma szanse załapać się karty WrestleManii. Kingston ruszył na rywala, i powalił go na ziemię arm-dragiem. W parterze Rey próbuje się wydostać z dźwigni na rękę, po chwili jest już tego bardzo bliski, ale Kofi dociska dźwignię i meksykanin znowu na ziemi. Rey wkońcu wydostaje się, odbija się od lin i wykonuje spinning wheel kick. Podnosi rywala, próbuje wykonać irish whip, jednak Kofi kontruje i to on odbija rywala od lin, Mysterio przebiega pod przeciwnikiem, wskakuje nogami na drugą linę i wykonuje crossbody! 1..., ale Kofi błyskawicznie odkopuje. Rey atakuje rywala serią low kicków, ale nie trafia przy próbie high kicku, i Kingston kontruje to na S.O.S! 1... i Rey odkopuje. Kofi odbija rywala od lin i wykonuje dropkick. Kingston wychodzi z ringu, stoi przy linach, i gdy tylko rywal się podnosi wykonuje flying clothesline, Rey na ziemi, Kofi to wykorzystuje, odbija się od lin i wykonuje Boom Drop! 1... 2... Rey odkopuje! Kofi szykuje się na ostateczne zakończenie tej walki, ale Mysterio pochyla się, i kontruje Trouble in paradise na superkick! Kingston chwieje się na nogach, więc Rey posyła go dropkickiem na liny, rozpędza się i 619! Wchodzi na narożnik i wykonuje Frogsplash! 1... 2... 3...

Zwycięzca:

Rey Mysterio przez pinfall

Mysterio clebruje zwycięstwo w ringu, za tydzień na RAW dowiemy się kto będzie jego rywalem w walce o pas US na WrestleManii.

[bACKSTAGE]

Matt Striker: Wade, tydzień temu Randy Orton wywalczył sobie prawo do walki z tobą o pas Interkontynentalny na WrestleManii, co o tym sądzisz.

Wade Barrett: Wywalczył? Przypomnijmy, że jego przeciwnikiem był "bóg wrestlingu" Santino Marella, więc rzeczywiście, Randal ma się czym pochwalić. Bądźmy szczerzy, gdyby tydzień trmu zamiast Ortona na ring wyszedłby ktokolwiek inny, np. Heath Slater, to on miałby zaszczyt walczyć ze mną na największej ze scen.

W tym momencie dołącza do nich Randy Orton!

Randy Orton: Masz jakiekolwiek wątpliwości co do mojej wygranej? Wygrałem, i za 13 dni wygram ponownie, tym razem w walce o pas Interkontynentalny. Nie zastanawiałeś się może dlaczego Santino chciał być pretendentem, nie żaden Main Eventer, tylko Santino? Ponieważ jako mistrz, nie reprezentujesz sobą nic, a ja wyszedłem wtedy na ring tylko po to, żeby na WrestleManii pozbawić cię pasa, i sprawić żeby znaczył cokolwiek, bo teraz nie znaczy nic, czego dowodem jest to, że mistrzem jest taki "bóg wrestlingu" jak ty. Ale jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do moich umiejętności w ringu, to zmierzę się jeszcze dziś z dowolnym zawodnikiem, z rosteru WWE, którego wybierzesz.

Wade Barrett: Dobrze Randal, przygotuj się do swojej walki, możesz mieć trudności, bo chyba wybiorę Hornswoggle!

Randy Orton: Wade, to byłby przeciwnik z twojej półki, ja wolałbym, żebyś wybrał kogoś mojego formatu.

Wade Barrett: Wiesz co Orton? Możesz pożałować tej decyzji, jeżeli nie chcesz walczyć z karłem, to powalczysz z gigantem. Twoim przeciwnikiem będzie Big Show!

Wade Barrett odchodzi i zostawia oniemiałego Randy'ego

MizTV

Ring przygotowany, w nim znajduje się gospodarz programu The Miz, którego gośćmi będą dziś WHC champion Alberto del Rio razem z Ricardo Rodriguezem, pretendent do pasa WHC Dolph Ziggler razem z AJ Lee i Big E Langstonem, oraz zwycięzca Elimination Chamber Matchu Jack Swagger ze swoim managerem Zebem Coeltherem.

The Miz: Panowie, w ostatnich tygodniach dużo się działo wokół pasa WHC, a konkretnie wokół miwna pretendenta do tego pasa. Najpierw był nim Jack Swagger, później Dolph Ziggler, do WrestleManii jeszcze sporo czasu i dużo może się zmienić.

Dolph Ziggler: Miz, zapewniam cię, że w tej kwestii nie zmieni się już nic. Pretendentem jestem ja, i nic ani nikt nie powstrzyma mnie przed zdobyciem pasa WHC na WrestleManii.

Jack Swagger: To jest niedopuszczalne! W moim własnym kraju zostałem okradziony z mojego title-shota, w walce, która nigdy nie powinna mieć miejsca! Ziggler miał swoją szansę, i ją zmarnował, więc nie widzę powodu żeby dostawał kolejną. To ja wygrałem Elimination Chamber Match, i to ja mam prawo do walki na WrestleManii, bez względu na to z kim walczyłem, i jaka była stawka tej walki.

Dolph Ziggler: Jack, to nie ja przegrałem, tylko ty nie pozwoliłeś mi wygrać tej walki, więc ja tylko odebrałem ci to co należy do mnie.

The Miz: Panowie, dam wam szansę ochłonąć, i dam się wypowiedzieć mojemu trzeciemu gościowi. Alberto, z kim wolałbyś walczyć na WrestleManii?

Alberto del Rio: Miz, jest mi to kompletnie obojętne, czy będę walczył z przewartościowanym amerykaninem, który ubzdurał sobie, że ma misję, i tylko on jest godzien odebrać mi tytuł, zapominając że ja nie zamierzam go nikomu oddawać, czy z playboyem, którego bardziej interesuje to czy jego włosy dobrze wyglądają w telewizji, niż to czy wygra swoją walke. Oni obaj razem wzięci nie mają na tyle umiejętności, żeby pokonać samego Alberto del Rio, meksykańskiej sensacji! Jestem pewien, że mógłbym pokonać ich dwóch jednocześnie, więc powtórze, że mam to głęboko gdzieś który z nich będzie ze mną walczył na WrestleManii.

Dolph Ziggler: Będziesz walczył ze mną...

Jack Swagger: Dolph, powtarzam ci, że jako iż wygrałem Elimination Chamber Match, to ja będę walczył z tym meksykańskim popaprańcem na największej gali roku.

EXCUSE ME!

Na arenę wkracza GM RAW Vickie Guerrero.

Vickie Guerrero: Zachowujecie się jak małe dziewczynki, nie mam pojęcia dlaczego kiedyś byłam waszym managerem, ale poniewasz mam was już dosyć, dlatego ogłaszam, że na WrestleManii odbędzie się Triple Threat Match o pas Wagi Ciężkiej.

Alberto del Rio: Fantastyczna decyzja Vickie, właśnie dałaś mi szanse raz na zawsze uciszyć tych krzykaczy, i pokazać im kto tak naprawdę jest najlepszy. Tak więc do zobaczenia na WrestleManii ombres!

Alberto del Rio opuszcza ring i zostawia w nim swoich rywali, którzy chwile później też wychodzą.

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Matt Striker jest z Paulem Heymanem, za którym stoi jego drużyna.

Matt Striker: Na samym początku dzisiejszego RAW byliśmy świadkami rozłamu w drużynie Vinca McMahona, co pan o tym myśli.

Paul Heyman: Dzisiejsza sytuacja pokazuje tylko jakim beznadziejnym przywódcą jest Vince. Nie umie sobie poradzić z czteroma osobami, więc jak może dowodzić całą federacją? Na szczęście, to już długo nie potrwa, ponieważ na WrestleManii moja drużyna zakończy erę panowania człowieka który niszczy ten biznes od środka, a rozpocznie erę Paula Heymana, człowieka, który przywróci WWE jej dawny blask. Parę lat temu na ECW pokazałem, że potrafie dowodzić ludźmi, więc przygotujcie się na nową jakość w WWE. Vince McMahon, już niedługo zobaczysz jak powinno się kierować największą federacją wrestlingową na świecie

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_62_GD.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_2013CutByJibunjishin2.jpg

Walka nr 3

Randy Orton vs. Big Show

Orton nie radził sobie z wiele większym rywalem, ale udało mu się nadziać go na liny. Gdy jednak wrócił by zaatakować, nadział się na Sidewalk Slam - 2 count. Randy umknął przed KO Punchem, odbił się od lin, i wszedł barkiem w nogi Big Showa. Orton trzymał rywala w Sleeperze, ale Show wydostał się i wykonał Clothesliny oraz Splash w narożniku. Szykował się na Running Shoulderblock, ale Randy powalił go Dropkickiem! Poza ringiem Show wbił rywala w stół komentatorski, ale gdy wchodził na ring otrzymał kopniaka i Hangman's DDT z 3 liny! Randy spróbował RKO, ale Show pchnął go na liny, i próbował Chockeslamu, które Randy skontrował na RKO! Już chciał przypinać, ale na ring wparował Wade Barrett i uderzył Ortona pasem.

Zwycięzca:

Randy Orton przez dyskwalifikację.

Wade jeszcze chwilę obijał rywala, po czym wstał, i pozował z pasem spoglądając na logo WrestleManii, stojąc nad leżącym przeciwnikiem. Tym widokiem kończymy przedostatnie RAW przed największą galą roku.

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-316040

Nooo dobra ,nowy odcinek ,więc czas skomentować... :)

Segment z McMahonem i jego drużyną

Tu było ciekawie. Widać napięcie w tej drużynie ,no i będzie ciekawie. Trochę ten segment ,krótki, mógłbyś go przedłużyć. Do tego sądzę ,że Batista przyczyni się do przegranej Vince'a na Wrestlemanii...

Walka nr. 1 Batista vs Yoshi Tatsu

Ekhem... czy ktoś miał wątpliwości kto tu wygra? :D Rzeź niewiniątka - tak można to ująć ;P. Mam jednak sugestie - to chyba był Normalna walka. Więc w jaki sposób Batista wziął stół i wykonał na nim Powerbomb? To chyba jakieś niedociągnięcie...

Segment z Antonio Cesaro i Chrisem Hero

Dlaczego Cesaro oddał pas?! Według mnie to było wogóle niepotrzebne... Mogłeś nawet zrobić ,tak ,że Antonio miał pas U.S I T-T. Tutaj jednak dla mnie wogóle nietrafiony pomysł...

Walka 2 Kofi Kingston vs Rey Mysterio

Hm... pierwsza sugestia to ta ,że Rey odkopał po SOS. Tą akcją ,Kofi kończy nieraz pojedynki ,a Mysterio odkopał, kiedy nawet nie było 2! Do tego wygrywa Rey... szkoda ,jednak , że taki skład tego pojedynku...

MizTV

Segment był przyzwoity. Jednak mam kolejną sugestie... Zeb Colter menadżer Swaggera, nic nie mówi... A on miał podnieść Mic-skill w ich ,,drużynie''. Jack jednak się rozgadał ,no niech będzie. Triple Threat na Wrestlemanii o pas WHC! Chcę ,aby doszło do zmiany posiadacz... :P Może Dolph? Noooo.....

Walka 3 Big Show vs Randy Orton

3. Walka to MAIN EVENT?!?! Dlaczego nie było więcej walk? No kurde.... Ale przejdźmy do pojedynku. Orton wygrywa przez dyskwalifikację, przez Wade'a... No niech będzie..

A teraz przedźmy do moich zażaleń.... :D -

-> Ekhem....ekhem... Dłuższe walki! Naprawdę to podniosłoby poziom twojego diary... No i tylko trzy walki?!?! No proszę... To też do poprawy...

-> Czy mistrz WWE ,coś dzisiaj powiedział? Czy się pokazał? NIE! No właśnie... Do tego... Szkoda ,że nie dałeś konfronatacji - twarz na twarz - pomiędzy Vincem i Heymanem. Noo....

-> Segmenty także mogłyby być dłuższe. Taak to byłoby wtedy dobrze... :)

Jest tych zażaleń jeszcze trochę ,ale zostawię je...

Gala wyszła poniżej oczekiwań. Nic więcej do dodania nie mam....

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-316144

No coż, też nie jestem dumny z tego odcinka, ale od teraz więcej się przykładam, walki będą dłuższe, pozostaje wam tylko czekać, trochę przepchałem ten Main Event na WM-ce, możnaby z tego zrobić 3 oddzielne...
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-316154

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaVaBLTjWr8WgH_ruUNVCIxuZ0F0CLYyZJZRvWncZvbg8aAOXoXg

Epizod 4, 6 dni do WrestleManii

Witam was wszystkich bardzo serdecznie na 4 odcinku RAW! Po ostatnim epizodzie pozostało sporo niewiadomych, kto będzie walczył o pas US na WrestleManii? Czy drużyna Vinca McMahona będzie w stanie dojść do porozumienia? Dowiemy się tego już na tym RAW!

IF YA SMELL! Mistrz WWE The Rock zmierza na ring przy bardzo żywiołowej reakcji publiczności.

The Rock: 6 dni. Tyle dokładnie zostało do WrestleManii, podczas której ja, najbardziej elektryzujący, ruszający brwiami, zjadacz ciast, braham bull, The Rock obronie swój pas, i sprawię, że za sterami tej federacji stanie Paul Heyman. Następne RAW nie będzie już takie samo. Nie będzie na nim pseudo-wrestlerów tancerzy, nie będzie na nim idiotycznych postaci, które mają sprawić że dzieci będą przychodzić na gale, a ich rodzice będą zostawiać w sklepach z pamiątkami miliony dolarów. W tym pędzie do pieniędzy, Vince pamiętał zapomniał tylko o jednej małej drobnostce. Zapomniał, że to jest WRESTLING! Tu nie chodzi o kolorowe koszulki, tu nie chodzi o kretyńskie gimmicki, tu chodzi o wrestling! Za tydzień zobaczycie, co to to jest wrestling, kiedy władzę przejmie największy fachowiec w tym biznesie, Paul Heyman. Ale, zostawmy już Vinca i to jakim jest beznadziejnym szefem, przeanalizujmy składy obu drużyn. Vince ma niedoszłego zawodnika MMA Batistę, Paul natomiast ma byłego mistrza największej federacji MMA na świecie UFC Brocka Lesnara. Vince ma Triple H'a, a Paul ma Phenoma The Undertakera, który pokonał go na WrestleManii już 2 razy, więc nie będzie miał problemów żeby zrobić to po raz 3. Vince ma "najlepszego wrestlera na świecie" CM Punka, Paul ma Chrisa Jericho, który jest najlepszy na świecie we wszystkim co robi. Vince ma Johna "wszystkie kolory tęczy" Cenę, a Paul ma mistrza WWE The Rocka. Wnioski wyciągają się same, przygotujcie się na zmiany. IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKING!

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Matt Striker jest z Jackiem Swaggerem i Zebem Coeltherem.

Matt Striker: Panowie, w ostatnich tygodniach panowało wielkie zamieszanie odnośnie walki o WHC na WrestleManii, wkońcu stanęło na Triple Threat Matchu.

Zebb Coelther: Zamieszanie, które było kompletnie zbędne, Jack wygrał Elimination Chamber Match, Dolph stracił swoją walkę o pas 3 tygodnie temu, więc naturalnym pretendentem jest Jack. Jest więc dla mnie niezrozumiałe dlaczego Dolph po kompromitacji w swoim title-matchu ciągle chce go zdobyć. Poza tym, przypomnijmy że Jack jest 100% amerykaninem, i doskonałym przykładem patrioty, jego krew od pokoleń jest czysto amerykańska, więc jest wręcz perfekcyjnym przykładem mistrza. W przeciwieństwie do Alberto del Rio, który jest meksykaninem, i to powinno wystarczyć jsko powód dlaczego nie ma prawa żeby być mistrzem, tak więc na WrestleManii pas Wagi Ciężkiej będzie w posiadaniu All American Americana, Jacka Swaggera.

Matt Striker: Chcesz coś dodać Jack?

Jack Swagger: Ja tu nie jestem od mówienia. Na WrestleManii Ameryka dostanie mistrza na jakiego zasługuje. WE, THE PEOPLE!

Jesteśmy już w ringu, gdzie Sin Cara czeka na swojego przeciwnika w 2 walce eliminacyjnej w turnieju o pas US, którego finał odbędzie się na największej scenie roku. Kto będzie przeciwnikiem Sina Cary? Co za niespodzianka, jego rywalem będzie Antonio Cesaro! Były mistrz US, który tydzień temu zrzekł się tytułu! Na arenę wkracza również jego partner Chris Hero. Posłuchajmy co Antonio ma do powiedzenia.

Antonio Cesaro: Jak zapewne wiecie, tydzień temu postanowiłem pozbawić siebie samego pasa US. To co działo się później, utwierdziło mnie w przekonaniu, że Stany Zjednoczone są beznadziejnym państwem. Otóż do walki o pas US, zgłosił się jamajczyk i meksykanin. Myślałem, że znajdzie się choćby jeden zawodnik który uratuje honor USA, i powalczy o ten tytuł, ale nie, w dzisiejszej walce oprócz Sina Cary miał wziąć udział Santino Marella. Nie było trudno go unieszkodliwić, dlatego dzisiaj pokonam Sina Carę, i na WrestleManii stanę się posiadaczem dwóch pasów, pasa US, i pasa Tag Team, który zdobędę razem z tutaj obecnym Chrisem Hero, pokonując team Hell NO!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Antonio_Cesaro_31_GD.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/Sin_Cara_17_GD.jpg

Walka nr 1

2 walka eliminacyjna turnieju o pas US.

Sin Cara vs Antonio Cesaro

Zwycięzca tego pojedynku zmierzy się z Reyem Mysterio na WrestleManii w walce o pas US. Zaczęli od klinczu z którego zwycięsko wyszedł Antonio, zakładając headlock. Po chwili Sin był już prawie oswobodzony, ale Cesaro w porę przerwał dźwignię, i zanim meksykanin zdołał zareagować kopnął go w brzuch. Szwajcar wykonuje Irish whip, i wchodzi barkiem w lewą nogę luchadora! Cesaro zasypuje nogę meksykanina serią kopnięć, aż sędzia musiał go odciągnąć. Antonio zakłada dźwignie na obolałą nogę rywala, Cara cierpi niesamowicie, ostatkiem sił doczołgał się do lin, i mamy rope break. Antonio nie kwapił się do puszczenia przeciwnika, ale kiedy sędzia doliczył do 4 puścił. Cesaro wykonuje Irish whip, i ponownie próbuje wejść w nogi rywala, ale Sin przeskakuje nad nim, odbija się od 2 liny, i mamy crossbody dla Cesaro! Sin nie podnosi się, od razu próba przypięcia, sędzia nie doliczył do 2, Antonio odkopuje. Meksykanin łapie rywala za rękę rywala, wykręca i zakłada wrist lock. Nie puszczając dźwigni wykonuje serię low kicków, puszcza rękę przeciwnika, i próbuje wykonać high kick, ale Antonio robi unik, i wykonuje German suplex! Cesaro próbuje przypiąć, ale Sin odkopuje po 1 klepnięciu sędzi w matę. Szwajcar ponownie skupił się na obijaniu nogi meksykanina, który próbuje odpędzić rywala kopnięciem z parteru, ale Cesaro w porę się odsuwa i dorzuca elbow drop. Antonio podnosi rywala, irish whip, i Sin Cara wykonuje przepięką hurricanranę! Cesaro w narożniku, otrzymuje enzugiri! Antonio na macie, Cara wchodzi na narożnik. Sin stoi już na narożniku, ale Cesaro podnosi się, i wskakuje do meksykanina. Teraz oboje stoją na linach, wymieniają między sobą ciosy, zwycięsko z tej wymiany wychodzi Cara. Cesaro na nogach, Sin próbuje crossbody, ale nadział się na Very European Uppercut! Echo uderzenia rozniosło się po hali, a szwajcar nie zwlekając wykonał Goth Style Neutralizer. Mamy próbę przypięcia, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Antonio Cesaro przez pinfall

Tak więc na WrestleManii Rey Mysterio zmierzy się z Antonio Cesaro w walce o pas Stanów Zjednoczonych. A jeszcze dzisiaj Vince McMahon odniesie się do wydarzeń z zeszłego tygodnia, i do słów Paula Heymana.

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Matt Striker jest z CM Punkiem.

Matt Striker: Podczas swojej dzisiejszej wypowiedzi, The Rock skonfrontował cię z Chrisem Jericho, co o tym myślisz?

CM Punk: The Rock powiedział, że Chris Jericho jest najlepszy we wszystkim co robi, ale Chris jest oprócz bycia amatorską gwiazdą rocka, jest wrestlerem, a nie od dzisiaj wiadomo, że najlepszym wrestlerem na świecie jestem ja. Za 6 dni na WrestleManii wygram nie tylko z Chrisem Jericho, ale także z każdym członkiem drużyny Paula Heymana, przy okazji zdobędę pas WWE, i uratuję posadę Vinca McMahona, czym udowodnię kto jest najlepszy na świecie.

Matt Striker: Na szali znajdzie się również seria Undertakera...

CM Punk: Która zostanie przerwana przeze mnie. Zakończę tą napompowaną serię, i sprawie że Undertaker nie będzie już miał powodu, żeby powracać do tej federacji. Bycie najlepszym wrestlerem na świecie to nie tylko bycie mistrzem i posiadanie pasa. Znakomitym przykładem tego o powiedziałem jest The Rock, który jest beznadziejny w ringu, a jest mistrzem. Na WrestleManii pas wróci tam gdzie powinien być zawsze, do rąk najlepszego wrestlera na świecie, CM Punka.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofikingston1_wfmashupz.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/sheamusby_cs.png

Walka nr 2

Kofi Kingston vs. Sheamus

W ostatnich tygodniach Kofi Kingston dostawał ostre cięgi od swoich rywali, może tym razem mu się uda? Początek na to nie wskazuje, Sheamus szybko przejął kontrolę zakładając headlock. Kofi wyraźnie słabszy fizycznie od irlandczyka długo zmaga się z tą dźwignią, ostatecznie udało mu się wyprowadzić irish whip, i chciał spróbować spinning wheel kicku, ale Sheamus wykonał unik, odbił się od lin, i mamy clothesline dla Kofiego. Sheamus atakuje leżącego rywala ciosami kolanem, i zapina headlock. Kingston znowu ma problem z uwolnieniem się, ale z pomocą przyszedł mu sam Sheamus, który doszedł do wniosku, że nic nie wskóra tym chwytem, i puścił rywala. Próbował wykonać kopnięcie, ale Kofi zdołał zrobić unik, rozpędził się, odbił od 2 liny i wykonał crossbody! Przypięcie, ale tylko 1. Kofi nie zwlekając podniósł rywala, odepchnął go i posłał do narożnika dropkickiem. Kingston na fali, bierze rozbieg i wykonuje monkey flip. Sheamus leży na środku ringu, Kofi drepta w miejscu podnosząc wysoko kolana, odbicie od lin, boom, boom, Boom Drop dla Sheamusa! Kingston sygnalizuje swój finisher, bierze rozbieg, ale irlandczyk robi unik, odbija się od lin, i wykonuje shoulder block, i zaraz za nim następny. Sheamus podnosi rywala, wynosi go do góry, i mamy backbreaker! Sheamus na fali, wychodzi za ring, w tym samym czasie Kofi podnosi się z maty, i Great White wskakuje do ringu uderzając Kofiego barkiem. Ta walka już długo nie potrwa, gdyż Sheamus sygnalizuje swoją akcję kończącą, Kofi na nogach, ale Sheamus nie trafia, Kingston przebiega pod nogą rywala, i wskakuje na narożnik. Jamajczyk popisał się umiejętnościami akrobatycznymi, szybko odwraca się w stronę ringu, i wykonuje dropkick! Sytuacja zmieniła się jak w kalejdoskopie, Kofi ponownie sygnalizuje finishera, i tym razem trafia! Trouble in Paradise dla Sheamusa! Kingston jeszcze podnosi rywala, i mamy S.O.S! Kofi przypina, 1... 2...3. Kofi Kingston zgarnia zwycięstwo!

Zwycięzca:

Kofi Kingston przez pinfall

Już dzisjaj w walce wieczoru spotkają się Wade Barrett & Jack Swagger vs. Randy Orton & Dolph Ziggler.

[Przypomnienie wydarzeń z poprzedniego RAW]

Wracamy po reklamach, za chwilę przeniesiemy się do ring, gdzie pewna osoba będzie miała coś do powiedzenia odnośnie WrestleManii.

BREAK THE WALLS NOW! Chris Jericho w drodze na ring. Chris weźmie udział w 8-mio osobowym Tag Team matchu na WrestleManii, będzie w drużynie Paula Heymana.

Chris Jericho: Właśnie oglądałem dzisiejsze RAW razem z moją drużyną i Paulem Heymanem, i zobaczyłem, jak CM Punk twierdzi, że jest w czymś lepszym ode mnie. Wyjaśnijmy sobie jedno, Punk, jeżeli Chris Jericho mówi, że jest najlepszy, to tak jest, i każdy kto twierdzi inaczej, musi tego dowieść. Przedyskutowaliśmy to razem, i doszliśmy do wniosku, że 3-osobowa drużyna wystarczy, żeby zdetronizować rządy Vinca McMahona, tak więc teraz, wyzywam cię Punk, na walkę 1 vs. 1 na WrestleManii! Skończyły się żarty, skończyły się przechwałki, a po WrestleManii skończy się bezpodstawne nazywanie siebie samego najlepszym na świecie, dlatego teraz chodź tutaj Punk, i przyjmij wyzwanie!

Look in my eyes! CM Punk wychodzi na arenę, schodzi w dół rampy, i zmierza do ringu.

CM Punk: Bezpodstawne? Czy ty powiedziałeś bezpodstawne? Jeżeli tak, to pokazujesz jakim jesteś ignorantem, i co tak naprawdę wiesz o wrestlingu. Mówiąc bezpodstawne, masz na myśli nieuzasadnione, i nie poparte dowodami. To nic, że przez długie lata zachwycam fanów na całym świecie swoją techniką i charyzmą, wystarczy że ktoś, kto do wrestlingu wraca ttlko wtedy, kiedy skończą mu się pieniądze, bo nie ma przychodu z koncertów swojego zespołu którego nikt nie chce słuchać.

Chris Jericho: Myślisz że w jakimkolwiek stopniu obchodzi mnie twoje zdanie o mojej muzyce? Jedyne co mnie obchodzi w tej chwili to walka z tobą, więc powiedz że się zgadzasz.

CM Punk: Ok, masz tą walkę, ale wygrana nad tobą mi nie wystarczy, będziesz musiał przyznać, na pierwszym RAW po WrestleManii, że jestem najlepszy na świecie.

Chris Jericho: Już możesz pisać sobie przemowę, do zobaczenia na WrestleManii, Punk

Chris Jericho opuszcza ring, i wygląda na to, że na WrestleManii zobaczymy jeszcze jeden pojedynek. A jeszcze dzisiaj Vince McMahon wypowie się przed walką na WrestleManii.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_23_GD.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/kane_7_unconquerable.jpg

Walka nr 3

Ryback vs. Kane (w/Daniel Bryan)

Pojedynek dwóch potężnych zawodników, dla jednego z nich zabrakło miejsca na WrestleManii. Rozpoczeli tak, jak wszyscy się spodziewali, od silnego zwarcia, z którego górą wychodzi Kane. Korzystając z przewagi jaką sobie wypracował wykonuje serię ciosów, którymi zagania rywala do narożnika. Bezradny Ryback próbuje odpowiedzieć na te ciosy, ale Kane ponownie wrzuca go do narożnika. Czerwona maszyna robi dystans, rozbiega się, ale nie trafia z Big Bootem, odbija się od narożnika, i trafia na rozpędzonego rywala, od którego dostaje tesh press. Ryback dokłada do tego parę ciosów w głowę, podnosi przeciwnika, wykonuje irish whip, i posyła go clotheslinem poza ring! Kane lądując spada twarzą na stół komentatorski, i pada na ziemię. Ryback podąża za rywalem, podnosi go, i wbija w metalową rurę! Daniel Bryan próbuje przemówić do rozumu Rybackowi, ale ten tylko go przepędza, jednak Bryan nie ustępuje. W międzyczasie Kane zdołał już wejść do ringu, przeciwnik zauważył to i podążył za nim. Ryback nabrał prędkości, jednak Kane zrobił unik, i pozwolił rywalowi biec dalej. Ryback odbija się od lin, i otrzymuje Side Walk Slam. Kane podniósł rywala, i dorzucił jeszcze Slam. Próbuje przypięcia, ale tylko 1, Wielka Czerwona Maszyna zapina chin lock. Ryback wygląda na opadniętego z sił, udało mu się klęknąć i doczołgać do lin. Ryback nie podnosi się, a big red monster wchodzi na narożnik, rywal podnosi się, Kane próbuje flying clothesline, ale Ryback odsuwa się, i i wykonuje clothesline podnoszącemu się rywalowi. Ryback stoi w narożniku, rusza ramieniem w stronę leżącego Kane'a, a fani w rytm skandują "feed me more", ale nie trafił z meathook clotheslinem, i Kane wymierzył Big Boot. Kane łapie go pod Chockeslam, i w tym momencie zabrzmiała muzyka Kings of Wrestling, Kane puścił rywala i podszedł do lin. Antonio Cesaro i Chris Hero, nie zeszli w dół rampy, czego domagał się Daniel Bryan, Ryback w międzyczasie zdołał dojść do siebie, Kane odwraca się, i dostaje Meathook Clothesline! Ryback podnosi rywala, i wykonuje Spinebuster! Daniel Bryan próbuje wejść do ringu, ale zostaje wyrzucony clotheslinem. Ryback na fali, krzyczy "finish it". Wynosi rywala w górę, maszeruje dookoła ringu i mamy ShellShock dla Kane'a. Przypięcie to tylko formalność, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Ryback przez pinfall.

Ryback wygrywa, z czego zadowoleni są "królowie wrestlingu". Oboje ruszają w stronę ringu, wchodzą do ringu, i stoją nad leżącym Kanem. Bryan wkracza do ringu, ale zostaje znokautowany przez Chrisa Hero ciosem łokciem. Antonio Cesaro podnosi Kane'a i wykonuje Goth Style Neutralizer! Oboje spoglądają na znak WrestleManii, i potakują głową. Możemy być pewni, że na WrestleManii czeka nas niesamowity pojedynek.

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Randy Orton idzie w stronę wejścia na ring. Po drodze mija szatnię, po chwili zastanowienia wraca, i puka do niej. Drzwi otwiera Dolph Ziggler, który widząc Randala, opuszcza szatnię i razem z nim kieruje się w stronę ringu, ich walka już za chwilę.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_17_unconquerable.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler16_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/wade_2_unconquerable.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger12_cutout_by_Crank.jpg

Walka nr 4

Randy Orton & Dolph Ziggler (w/ Big E Langston & AJ Lee) vs. Wade Barret & Jack Swagger (w/Zebb Coelther)

Przy stole komentatorskim Alberto del Rio, jest to pojedynek zawodników którzy za 6 dni zmierzą się na WrestleManii, w ringu zaczęli Jack i Randy. Orton założył headlock, ale Swagger nie był uwięziony tą dźwignią zbyt długo, i zdołał wyprowadzić irish whip. Jack szykuje się na back body drop, ale inkasuje kopniaka od Ortona. Swagger odczuł ten cios, ale Randy nie zważa na to, wrzuca rywala w narożnik i dokłada kilka chopów. Apex Predator wykonuje Irish whip, Wade zmienia się z Jackiem, Orton tego nie zauważył i wykonuje clothesline. Już chce podnosić rywala, ale dostał double axe handle w tył głowy od Wade'a. Swagger wytoczył się z ringu, Orton na macie, anglik dorzuca ciosy w głowę. Podnosi rywala, i wykonuje backbreaker. Próbuje przypięcia 1... i kickout. Barrett znów atakuje głowę rywala ciosami, podnosi i odbija go od lin, chce uderzyć Ortona łokciem, ale ten wykonuje unik i zmienia się z Dolphem. Ten od razu wykonuje clothesline, i zakłada leżącemu rywalowi headlock. Wade próbuje się wydostać, ale Dolph nie puszcza, więc anglik stara doczołgać się do lin, już niewiele mu brakuje, Jack Swagger staje na linach zmniejszając dystans dzielący dwóch partnerów, Wade wyciąga rękę, brakuje dosłownie centymetrów, stara się dosięgnąć dłoni Jacka, i robi to, mamy zmianę. Jack atakuje rywala clotheslinem, po chwili następnym, i dokłada german suplex. Swagger wrzuca Dolpha w narożnik i zasypuje go ciosami kolanami, Ziggler blokuje jedno z nich, odskakuje i wymierza Superkick! Nie zwlekając bierze rozpęd i dokłada Stinger splash w narożniku, Ziggler na fali, odbija się od lin, ale Jack posyła go na ziemię Big Bootem, jednak Swagger nie ma sił aby kontynuować natarcie i pada na mate.Partnerzy obu będących w ringu bardzo podekscytowani, chcą już znaleźć się w ringu, rywale powoli czołgają się w stronę narożników, poziom napięcie sięga już zenitu, obojgu brakuje już bardzo niewiele, i wkońcu mamy zmiany, Orton i Barrett ruszają na siebie, wpadają na ten sam pomysł aby wykonać clothesline, i panowie wykonują sobie clothesline jednocześnie! Oboje podnoszą się błyskawicznie, jednak Apex Predator robi to szybciej i teraz tylko on powala rywala clotheslinem. Orton wykonuje irish whip i uderza dropkickiem. Próbuje przypięcia 1... 2... i kickout. Cała czwórka już bardzo zmęczona, Randal zmienia się z Dolphem żeby zaczerpnąć trochę powietrza i odpocząć. Ziggler odciąga Wade'a na środek ringu, i atakuje go serią elbow dropów, łokcie Dolpha lądują na brzuchu Barretta, ta seria zdaje się nie mieć końca, w końcu Ziggler odpuszcza, Wade wstaje i otrzymuje Jawbreaker! Barrett słania się na nogach, i na jego szczęście zatoczył się do swojego narożnika, gdzie wykonuje zmianę ze Swaggerem. Ziggler rozpędza się i próbuje crossbody, ale Jack łapie go w powietrzu i wykonuje overhead suplex. Dolph w idealnej pozycji leży w okolicach narożnika, Swagger rozpędza się i mamy Swagger Bomb! All American American odciąga rywala na środek ringu, przypięcie, 1... 2... i kickout! Jack wściekły na sędziego, omal nie doszło do rękoczynów, ale Swagger powstrzymał się, i założył Patriot Act! Ziggler próbuje się uwolnić, kręci się w jedną, potem w drugą stronę, ale Swagger jest niewzruszony, wykręca kostkę jeszcze bardziej, Dolph musi cierpieć niesamowicie, na jego szczęście udało mu się dopaść do lin, i Jack jest zmuszony przerwać dźwignię, Ziggler ucieka z ringu do swoich ludzi, Swagger podąża za nim, ale na przeszkodzie staje Big E Langston, który jednak nie może zaatakować, bo skończyłoby się to dyskfalifikacją. Zajął jednak Jackowi wystarczająco dużo czasu, żeby Dolph doszedł do siebie i wrócił do ringu. Po chwili Swagger chce uczynić to samo, pochyla się żeby wejść do ringu, w połowie już jest w kwadratowym pierścieniu, ale otrzymuje Fame Asser! Przypięcie, 1... 2... i Zeb Colter położył nogę swojego klienta na linach! Rope break! Nie spodobało się to siedzącemu przy stole Alberto del Rio, który ruszył w stronę menagera Jacka, krzyczy do niego coś po hiszpańsku, Jack oszołomiony leży w ringu, ale gdy zobaczył jak Zeb jest atakowany, błyskawicznie opuścił ring. Alberto w porę się ulotnił, a w międzyczasie Randy zmienia się z Dolphem. Jack wraca do ringu, jednak zanim to zrobił, Orton zdążył go złapać. Randal przeciąga Swaggera między linami, i wykonuje Hangman's DDT! Randy sygnalizuje RKO, ale do ringu wkracza Wade Barrett, łapie Ortona, próbuje wykonać Bullhammera, ale przeszkadza mu Dolph, który podbiega do rywala, odciąga go od Randy'ego, i wykonuje Zig Zag! Swagger już na nogach, ale nie na długo, bo Randy wykonuje RKO! Przypięcie, 1... 2... 3.

Zwycięzcy: Randy Orton & Dolph Ziggler przez pinfall

Alberto nie wygląda na szczęśliwego, jego rywale pokazali dzisiaj kawał solidnego wrestlingu, na WrestleManii czeka go ciężka potyczka. Poza tym Randy pokonał swojego przeciwnika, możemy być pewni, że przyszłotygodniowa Wrestlemania dostarczy nam iele emocji.

[bACKSTAGE]

Na zapleczu Matt Sttiker jest z Rybackiem

Matt Striker: W tym roku zabraknie cie na WrestleManii, czy jesteś z tego powodu zawiedziony.

Ryback: Każdy wrestler chce walczyć na WrestleManii, szczególnie gdy jest się jednym z najsilniejszych ludzi w tym biznesie, więc tak Matt, jestem zawiedziony, cholernie zawiedziony, ale do WrestleManii zostało jeszcze 6 dni, więc jeżeli ktoś sądzi że jest w stanie mnie pokonać, to czekam na niego w niedzielę, na MetLife Stadium. IT'S FEEDING TIME!

NO CHANCE! W drodze na ring chairman of a board Vincent Kennedy McMahon, przypomnijmy, że na WrestleManii na szali znajdzie się jego posada, a w wypadku przegranej jego miejsce zajmie Paul Heyman.

Vince McMahon: Już niedługo, na WrestleManii, zniszcze marzenia Paula Heymana o byciu chairmanem WWE. Może sobie gadać co chce, ale za 6 dni słowa już nie będą urzyteczne, ponieważ moja drużyna zniszczy jego drużynę. Skład naszych drużyn został nieco okrojony, ale myślę że wyjdzie nam to na dobre, ponieważ CM Punk był kością niezgody w mojej drużynie, a po odejściu Chrisa Jericho, w jego drużynie nie ma już żadnego zawodnika który może mi zagrozić. Po porażce Paula na WrestleManii raz na zawsze zakończy się jego przygoda z WWE, i z uśmiechem na ustach będę mógł mu prosto w oczy wykrzyczeć YOU'RE...

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara, i na arenę wkracza Paul Heyman!

Paul Heyman: Naprawdę Vince? Ani Undertaker, ani Brock Lesnar, ani The Rock nie są dla ciebie wartościowi? To jest kolejny dowód na to, jakim jesteś beznadziejnym chairmanem. Vince, uważasz że to Punk był problemem? Mylisz się, jedynym problemem jaki ma twoja drużyna, jesteś ty, Vince. Strata Chrisa Jericho ni jest dla nas osłabieniem, wspólnie podjęliśmy decyzje o jego walce z Punkiem, i tutaj kolejny powód dla którego powinieneś odejść. Jesteś szefem, a Punk podejmuje decyzje o walce bez twojej wiedzy! Vince, zaoszczędź sobie wstydu, i odejdź teraz, jeszcze nie jest za późno, jeszcze uda mi się uratować tą WrestleManię.

Vince McMahon: Heyman, Heyman, zobaczysz że jeszcze kiedyś będziesz mnie błagał żebym przyjął cię spowrotem, ale po twojej porażce na WrestleManii nie będziesz miał możliwości powrotu, znikniesz raz na zawsze, zniszcze cię, rozumiesz to? Najpier cię zwolnie, a potem cię zniszcze! Fani wrestlingu już nigdy nie usłyszą nazwiska najbardziej fałszywej i podłej gnidy, Paula Heymana!

Paul Heyman: Myślisz że twoje słowa cokolwiek dla mnie znaczą? Niestety cię zasmuce, bo mam głęboko gdzieś co myślisz na mój temat, ale ty powinieneś uważać na słowa, jeżeli chcesz żebym zostawił cię w federacji po mojej wygranej na WrestleManii, i wiesz co Vince, nie mam ochoty dłużej z tobą rozmawiać, niech przemówią umiejętności w ringu, nie moje oczywiście, do zobaczenia na WrestleManii, Vince.

Paul Heyman wychodzi z ringu, i zostawia w nim Vinca McMahona, który nonszalancko uśmiecha się pod nosem. Tym widokiem kończymy to RAW, które było ostatnie przed WrestleManią, do zobaczenia za 6 dni.

Aktualna karta na WrestleManię:

WHC Championship Triple Threat Match

Alberto del Rio© vs. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

Wade Barrett© vs. Randy Orton

US Championship Match

Rey Mysterio vs. Antonio Cesaro

Normal Match

Ryback vs. ???

Hell NO!© vs. Kings of Wrestling

Normal Match

CM Punk vs.Chris Jericho

6-man Elimination Tag Team Match

Vince McMahon Team (HHH, Batista, Cena) vs. Paul Heyman Team ( Lesnar, The Rock©, Undertaker,)

*Jeżeli wygra drużyna McMahona, zawodnik który zgarnął zwycięstwo dla jego drużyny zostanie WWE Championem

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-316601

No to nowy odcinek ; ) Czas skomentować.

Przemowa The Rocka

WWE Champion pojawia się i... przemawia. Daje solidne promo przed Wrestlemanią i według mnie, dobrze ,że pokazałeś go tuż przed najważniejszą galą w roku. Wypowiedź, jak już mówiłem była dobra, no i przechodzimy dalej.

Wywiad z Zebem COLTEREM i Jackiem Swaggerem

No i od razu mówię, że pisze się - Zeb Colter - ,a nie - Zeb Coelther - To jednak według mnie szczegół. Dobry wywiad, no i Jack ma realne szanse na WM 29.

Sin Cara vs Antonio Cesaro

Zastosowałeś się do mojego poprzedniego komentarza, w którym napisałem, że to, że Cesaro nie powinien oddawać pasa U.S . Teraz postanowiłeś, że chce go znowu odzyskać - trochę bezsensowne, ale niech będzie. Sama walka była dobra! Zastosowałeś się do mojej rady i piszesz dłuższe walki. To poprawi twoje diary. Antonio wygrywa, no i dobrze - zobaczymy jak na WM to rozwiniesz.

Kofi Kingston vs Sheamus

Walka taka chyba z niczego... Do tego obaj zawodnicy nie mają walki na WM! Tak sobie myślę, że mógłbyś zrobić tak, że Sheamus/ew. Ryback przechodzą Heel Turn i walczą między sobą na WM. Ale to takie gdybanie bez podstawy... : ). Wygrywa Kofi i sądzę, że Sheamus żegna się z WM.

Segment z Y2J'em i CM Punkiem

Obaj zawodnicy konfrontują się słownie w ringu... Czy będzie powtórka z WM 28? W odcinku piszesz, że zapewne się zmierzą, a w karcie tej walki nie ma. Nie wiem czy to niedociągnięcie, czy się nie zmierzą... W to drugie jednak nie za bardzo wierzę : ). Sam segment przyzwoity, ale według mnie mógłby być dłuższy.

Ryback vs Kane

Pojedynek dobry, a Big Red Monster przegrywa przez Antonio Cesaro i Chrisa Hero. Sądzę, ze na WM dojdzie do zmiany posiadacza pasów. : ). Ryback zmierzy się na WM... z kim? nie wiadomo ;P.

Randy Orton i Dolph Ziggler vs Wade Barrett i Jack Swagger

Walka była długa i dobra! To lubię :D. Randy i Dolph zwyciężają... Okej :twisted: .

Segment z Paulem Heymanem i Vincem McMahonem

Pisałem ci w poprzednim komentarzu, że przydałaby się pomiędzy nimi konfrontacja - słowna, spotkanie twarz w twarz. Cieszę się, że się do tego zastosowałeś. Segment był dobry, ale mógłby być dłuższy. :grin:

Ogólnie:

Raw wyszło ci przyzwoicie. Miałeś swoje wzloty i upadki, ale przeważnie było dobrze. Teraz czas na Wrestlemanię! Czekam. 8)

Teraz kilka moich sugestii :) -

-> Zdarzają ci się błędy typu - ,,uwarznie'' - oczywiście pisze się - uważnie. Mógłbyś to poprawić.

-> Błędy interpunkcyjne - było ich dość mało, ale kilka zauważyłem. Jednak nie czepiam się za bardzo, bo sam nieraz popełniam takie błędy. :twisted:

-> Mógłbyś wydłużyć trochę odcinki. Kilka segmentów, jeszcze na Backstage, przedłużyć trochę w ringu i gala od razu lepsza!

-> Nie obraziłbym się jakby była może jeszcze jedna walka... :)

Okej. A może teraz pobawię się w typerka? No to może :D

WHC Championship Triple Threat Match

Alberto del Rio© vs. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger - Dolph Ziggler. Mam nadzieję ,że to Show Off wygra, bo naprawdę.. no nie wiem :D. Liczę jednak na niego.

Szanse: Alberto - 40%, Dolph - 45%, Jack - 15%

Wade Barrett© vs. Randy Orton - Randy Orton - Myślę, że to wygra Randy. Jest dobrze promowany, no i zobaczymy.

Szanse: Wade - 40%, Randy - 60%

US Championship Match

Rey Mysterio vs. Antonio Cesaro - Skład nie jakiś powalający, ale niech będzie. Sądze, że Cesaro zwyciężcy

Szanse: Rey - 35%, Antonio - 65%

Normal Match

Ryback vs. ??? - Nie wiem kto będzie przeciwnikiem ,,Wędkarza"", ale myślę ,że to on zwycięży.

Szanse: Ryback - 55%, ??? - 45%

Hell NO!© vs. Kings of Wrestling - Hell No - Dlaczego oni? Myślę, że na pasy T-T dla Kings Of Wrestling jeszcze za wcześnie...

Szanse: Hell No - 55%, Kings of Wrestling - 45%

6-man Elimination Tag Team Match

Vince McMahon Team (HHH, Batista, Cena) vs. Paul Heyman Team ( Lesnar, The Rock©, Undertaker,)

*Jeżeli wygra drużyna McMahona, zawodnik który zgarnął zwycięstwo dla jego drużyny zostanie WWE Championem - Wogóle według mnie, nie wiem kto wygra. Może wygrać i on i on (czyli Vince, albo Paul :D ).

Szanse: Team Vince - 50% Team Paul - 50%

I jeśli odbędzie się walka -

Chris Jericho vs CM Punk - Myślę, że wygra CM Punk. Po prostu,ale mam dziwne przeczucie, że to Y2J zatrumfuje... Jeśli się walka odbędzie :twisted:

Szanse: Chris Jericho - 45% , CM Punk - 55%

Czekam na Wrestlemanię! No i powodzenia w dalszym pisaniu!

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/#findComment-316629

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...