Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cóż... dawno nie wypowiadałem się w tym temacie :) Diary czytam w miarę regularnie i powiem szczerze, że należy do mojego TOP3 bookerów. W całej trójce rywalizacja jest bardzo ciekawa, a ja czekam na kolejne odcinki z niecierpliwością.

Ostatni odcinek był wprost genialny. Segment The Rocka z Make Wish był poprostu tym, czego ja oczekuję po mainstreamowym wrestlingu! Genialne wykorzystanie pracy Johna dla tej organizacji. Do tego Rock staje się ulubieńcem dzieci. :D

Fajnie wygląda story z Michaelsem, i czekam na walkę DX vs. BoD :) Mógłbyś wykorzystać też reszte degenaratów np. do namawiania Shawna do walki lub rezygnacji z kariery.

Feud na lini Morisson/Show vs. RyBack jakoś mnie nie kręci, ale same segmenty są dobre. Dzisiaj dostaliśmy także niezły segment na otwarcie gali.

Shield ochroną Heymana? YES! YES! YES! :)

Ziggler może mieć teraz problem z AJ i del Rio. Czekam na ich walkę na PB

A! Bym zapomniał! Jericho vs. Punk. Przyjemny segment. Pewnie Jericho zawalczy o czerwoną walizkę, a Punk pójdzie po pas WHC. Przynajmniej ja bym tego chciał.

PS Marella vs. Swagger. No no no... coraz ciekawiej wygląda postać Borisa. Po fedomenalnych segmentach z Antonio (lekcja geografii) teraz mamy kolejne przyjemne sceny z Rosjaninem. Na PPV powinno dojśc do Flag Matchu :D Napewno byłoby ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-345934

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xYoohas

63

• Giero

20

• shocker98

12

• Mr. Ghost

12

Top użytkownicy w tym temacie

Szpicu poprosił mnie bym udostępnił jego post na temat Twojego diary, więc mam nadzieję, że administrator zaakceptuję.

Nie będę rozbijał się tak jak moi poprzednicy, napiszę to co mi się najbardziej podobało.

-podoba mi się, że promujesz w swoim diary takie osoby jak Morrison, Ziggler czy Cesaro, ale do tego umiesz zachować proporcję i tak najważniejsze feudy mają Ci którzy mają największy star power, czyli Batista, Cena, Rock, i Lesnar. Bardzo mi się to podoba, bo większość bookerów na forum stawia na wrestlerów którzy są niedoceniani na co dzień, a Ty świetnie zachowujesz proporcję, więc wilk syty i owca cała ;)

- kolejnym plusem są segmenty, które bardzo dobrze mi się czyta. Potrafisz wczuć się w dany gimmick (z własnego doświadczenia wiem jak ciężko jest to zrobić), więc należą Ci się duże brawa. Do tego gale pojawiają się dosyć często, więc uważam, że jest to obecnie najlepsze diary na forum (minimalnie przed Kelley'em)

- sam pomysł na segment The Rocka był wyśmienity. Mistrz użył mocnych argumentów, które mnie przekonały, ale teraz pytanie brzmi - czy The Rock zostanie główną twarzą i baby-face'm nr. 1 w Twoim diary, czy może wypromujesz kogoś nowego. Tu kolejny plus, bo masz kilka możliwości. Co do feudu Ceny i Rocka, to mimo że widzieliśmy już dwie odsłony ich potyczki w prawdziwym WWE, to u Ciebie i tak mi się on nie nudzi więc należy Cię po raz kolejny już pochwalić.

- to samo feud Brocka Lesnara...ble Paula Heymana i Batisty bardzo mi się podoba. Co prawda segment na zapleczu w którym to Dave atakuje byłego mistrza UFC był według mnie nie potrzebny i dało się to zrobić o wiele lepiej, tak już końcowy segment był dobry i nakręcił mnie na walkę batisty i Lesnara, bo to jest coś co ma STAR POWER, a na takie walki mimo, że to Fantasty Booking czeka się najbardziej.

Podsumowując był to bardzo dobry odcinek. Wybacz, że nie rozdrobniłem się na każdą cześć gali, ale teraz za bardzo nie mam czasu, więc powiem jedynie, że reszta była równie dobra, co rzeczy które opisałem. Jedyne do czego mogę się przyczepić to walki, a raczej ich treść, bo same walki opisujesz bardzo dobrze, ale szczerze, to są one dla mnie nudne. Mam nadzieję, że z grubsza wiesz o co mi chodzi ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-345968

1. Wypowiedź Rybacka ciekawa, ale późniejsze pytania "a ty nigdy nie przegrałeś?" itp. brzmiały trochę dziwnie. Ryback jest gigantem, destroyerem, więc nie powinien otwarcie przyznawać sie do porażki. Reszta segmentu dobra

2. Genialna wypowiedź Rocka... po prostu :)

3. Walki takie jak zwykle, więc nie będę się rozpisywał na ich temat.

4. Trochę dziwnie wygląda kłótnia obu wrestlerów, bo zamiast rozmawiać o ich walce, mówią o kolejnym PPV (do którego zostały niemal dwa miesiące). Wypowiedzi dobre, więc segment na plus.

5. Fajny wywiad i wydarzenia po nim, walka poprawna.

6. Chyba najlepszy segment odcinka, czyli rozmowa HHH z Kane'm.

7. Walka Zigglera i Swaggera a także wypowiedź Heymana przed nią nei wyróżniały się, lecz były poprawne.

8. Batista atakuje Lesnara, krótko i treściwie.

9. Punk vs Edge, chyba najlepsza walka RAW #11.

10. Cena vs Del Rio - nieźle, ataki po walce także na miejscu.

11. W końcu debiut Shield :) o ile reszta użytkowników stawia na tą stajnię, u ciebie ich nei było i mi to nie przeszkadzało, nawet nie zauważyłem ich braku (dobrze promowałeś inne feudy). Teraz wchodzą w połowie drogi do PPV i dołączają do jednego z ważniejszych storyline'ów...ciekawe, jak ich poprowadzisz ;)

Feudy zostały podbudowane, jednak razi brak segmentów pomiędzy trzema ostatnimi wlakami (nie licząc krótkiego ataku Batisty, jednak tu nie było wypowiedzi). Ja piszę średnio dwa segmenty co walkę, myślę że mniejsza ilość sprawia że niektóre feudy są za słabo wypromowane.

Co do samego Payback, to mamy kilka walk w których wynik jest niemal znany (któreś z rzędu rewanże), jednak i tak czekam z niecierpliwością na to PPV ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-346044

• 3 tygodnie później...

• Urządzenie:  Windows

Czas na mój komentarz. W ogóle sorry, że tak rzadko komentuję Twoje gale, ale śledzę diarę od początku :-) Skomentuję tylko segmenty i ewentualnie jeżeli jakieś ciekawe końcówki walki były.

- Segment otwierający galę, między Rybackiem, a Big Showem i Johnem Morrisonem nie był zły, ale nie należał też na pewno do Twoich najlepszych. O ile wypowiedź Rybacka na samym początku była zaskakująco dobra, to wymiana zdań między całą trójką była dla mnie trochę zbyt krótka. I tutaj w porównaniu z pierwszą wypowiedzią Ryback trochę poległ...

- Po średnim pierwszym segmencie mamy duży skok i znakomity pomysł z wykorzystaniem Ceny jako byłej Twarzy WWE. The Rock wypadł świetnie!

- Podbudowa feudy między Punkiem, a Y2Jem i dobra decyzja SCSA odnośnie Money in the Bank. Zapowiada się, że na Payback dojdzie do końca feudu. Jedynie co na lekki minut to podkreślanie, że WWE Championship jest ważniejsze od World Heavyweight Championship. Według mnie te dwa tytuły powinny być na równi stawiane.

- Dobry segment z wywiadem Strikera z Del Rio i przekupienie Heymana przez AJ. Fajnie to rozegrałeś.

- Scenka między Triple H'em, a Kanem skojarzyła mi się Trudnymi Sprawami :D Dobrze, że podbudowujesz dywizję tag team feudem DX z Brothers of Destruction i mimo, że piszesz fantasy booking to wykorzystujesz motyw HBK'a i jego walki o karierę z Undertakerem, oraz złamaną mu obietnicę.

- Alexiev atakuje Swaggera po jego przegranej z Zigglerem. Dobrze, że pushujesz Borisa i wykorzystujesz "patriotyczne" motywy.

- No i w main evencie dobrze podbudowałeś dwa feudy tj. między Del Rio, a Zigglerem i Ceny z The Rockiem. Szkoda tylko, że John nie miał żadnego speecha w trakcie gali i nie odniósł się do segmentu z The Rockiem na początku odcinka. Ale może w kolejnym RAW to nadrobisz ;)

- No i ostatni segment. W końcu debiut The Shield! I to jako ochrona Heymana. Robi się ciekawie i to powoduje, że na Payback szanse Batisty maleją w pojedynku z Lesnarem. Choć sama walka zapowiada się ciekawie.

Gala ogółem wyszła dobrze, choć czegoś mi jeszcze brakowało. Może to o czym wspomniał Kelley, że między ostatnimi walkami było mało segmentów. Zobaczymy co się wydarzy na ostatnim RAW przed Payback i na samym PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-347508

http://imageshack.com/a/img833/5094/k776.png

Witam, z góry przepraszam wszystkich zawiedzionych tym że to nie nowy odcinek, ale mam coś co w małym stopniu może to zrekompensować :) Stworzyłem stronę internetową dla mojego diary - WWE by xYoohas. Możecie tam znaleźć aktualnych mistrzów, roster oraz w przyszłości newsy. Od razu uprzedzam że nie jest to cud techniki, traktowałbym to raczej w ramach ciekawostki :)

Jestem otwarty na wszelkie formy pomocy, jeżeli widzicie gdzieś błąd, piszcie. Poza tym poszukuję osoby która mogłaby pomóc mi w pisaniu biografii zawodników na podstawie diary. Przykład znajdziecie na stronie w zakładce Roster po kliknięciu na AJ Lee. Osoby zainteresowane zapraszam na PW.

Strona może działać źle u osób z "kwadratowym" monitorem, ale w przyszłości postaram się to naprawić :D

Tymczasem zapraszam do odwiedzenia strony i napisania w komentarzu co o tym sądzicie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-348001

http://imageshack.com/a/img822/1368/it40.png

http://imageshack.com/a/img571/6793/0t9q.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie na ostatnim Monday Night RAW przed Payback! Tydzień temu byliśmy świadkami spektakularnego debiutu The Shield, czyli Romana Reignsa, Setha Rollinsa i Deana Ambrose'a. Oprócz tego zobaczyliśmy również kontynuację m.in feudów o główny pas organizacji - pas WWE. Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawy epizod, więc zostańcie z nami!

W ringu czeka na nas Batista, zobaczmy co ma do powiedzenia. Dave jest poobijany, jest to skutek zeszłotygodniowego ataku The Shield, i zdaje się że to o tym chce coś powiedzieć.

Batista: Przenieśmy się w czasie o kilka miesięcy. Wtedy szefem WWE był Vince McMahon, i każdy czekał na dzień kiedy będzie już na tyle stary że odda władze zięciowi, i w WWE nareszcie nastanie coś co można nazwać porządkiem i sprawiedliwością. Vince jednak trzyma się całkirm nieźle, ale na szczęście pojawił się Paul Heyman i przejął kontrolę. Oczywiście wtedy wszystkim wydawało się że to dobry znak, ale teraz poznałem prawdziwe oblicze Heymana. Tak na prawdę, to Heyman jest jeszcze gorszy niż był McMahon. Wystarczyło kilka miesięcy żeby Paul poczuł się pewnie i pokazał co tak naprawdę jest dla niego najważniejsze. Uwierzyliście że zależy mu na ratowaniu federacji? Nie przejmujcie się, ja też w to uwierzyłem, ale tak naprawdę chodzi tu o jego ego! Zaczęło się zaraz po tym jak zdobył władzę, wystarczyło żeby ludzie zaczęli wątpić w jego pozycję i to wystarczyło żeby obudzić prawdziwego Paula, Paula który dba tylko o siebie. A co robi osoba której ktoś zagraża? Próbuje tego kogoś wyeliminować

Sierra, Hotel, India, Echo, Lima, Delta... S.H.I.E.L.D. Trójka z The Shield schodzi w swoim stylu przez publiczność. Batista jest zaniepokojony, ale nie może sobie pozwolić na ucieczkę. Wchodzą do ringu.

Batista: Co, przyszliście bronić swojego szefa? Może powinniście mnie znowu zaatakować? No dalej, przecież po to tutaj jesteśmy.

Dean Ambrose: Gówno wiesz Dave, więc się nie wypowiadaj, dobrze? Jesteśmy tutaj żeby pilnować sprawiedliwości, a tydzień temu dostałeś to na co zasługiwałeś, czyli sprawiedliwy wymiar kary. Ty atakujesz, więc nie zdziw się jak też zostaniesz zaatakowany. Teraz my pilnujemy tutaj porządku, więc ty lepiej pilnuj siebie. Jeden niewłaściwy ruch, i skończysz tak jak tydzień temu. Jesteśmy zawsze blisko, chowamy się w twoim cieniu i kiedy myślisz że nikt nie widzi, pamiętaj że Shield widzi wszystko, i może wszystko. To co widziałeś na RAW tydzień temu to nawet nie jest przedsmak tego co może ci się stać kiedy nas poważnie wkurzysz, więc uważaj Dave.

Batista: Próbujesz mnie wystraszyć, czy co? Wygrywałem z lepszymi od was, więc lepiej wy uważajcie z kim zadzieracie, bo może się to dla was źle skończyć. Szukacie sprawiedliwości tak? To dlaczego nie zniszczyliście Heymana? Przecież to on jest największym ignorantem w tej federacji, i sprawiedliwość to ostatnie o czym myśli. Dlaczego nie zaatakowaliście kogokolwiek innego, tylko właśnie mnie? W całym WWE na pewno znajdzie się ktoś kto bardziej pasowałby do waszej idei, więc dlaczego ja?

Seth Rollins: Zachowujesz się jak dziecko Dave. Powiedziałeś że Paul Heyman jest niesprawiedliwy, ale według nas w jego postępowaniu nie było nic do czego można by się przyczepić. Co było według ciebie niesprawiedliwe, to że zabookował ci walkę z Lesnarem, i nawet pozwolił ci wybrać stypulację? To że chciał ci udowodnić że wcale nie jesteś aż taki dobry za jakiego się uważasz? On dał ci szansę udowodnić że był w błędzie, a ty co? 2 tygodnie przed walką demolujesz Brocka. Pokaż w którym momencie Paul był wobec ciebie niesprawiedliwy. To ludzie są wobec niego niesprawiedliwi, i nie oddają mu należytego szacunku. Więc jesteś jedyną osobą której można w tym starciu coś zarzucić. Na twoje szczęście, a właściwie nieszczęście pierwsze diagnozy są pomyślne. Brock raczej nie pojawi dzisiaj RAW, ale na Payback będzie gotowy.

Batista: Co wy pieprzycie? Ja jestem nieuczciwy wobec niego? To ma być żart? Heyman od samego początku próbuje się mnie stąd pozbyć, a wszystkim wmawia że to po to, żeby umocnić swoją pozycję jako szefa. To chyba nie jest sprawiedliwe, co? Wy robicie dokładnie to samo co on, zasłaniacie się walką o sprawiedliwość, a tak naprawdę chcecie mnie zniszczyć. Wszystko mogę zrozumieć, tylko powiedzcie mi po co to robicie? Jaki jest wasz cel?

Dean Ambrose: Powtórzyliśmy to dzisiaj już kilka razy, ale jak widać wciąż zbyt mało. Sprawiedliwość Dave. Oko za oko, ząb za ząb. Twoje czyny wrócą do ciebie szybciej niż ci się wydaje i w momencie w którym będziesz się tego najmniej spodziewał. Od teraz zastanów się dwa razy zanim powiesz coś na temat Paula Heymana, bo my słuchamy i wystarczy jedno słowo za dużo, i cała twoja kariera może lec w gruzach. Zastanów się nad tym Dave.

Batista: Nie dam się zastraszyć, nikt nie będzie mi mówił co mogę robić a czego nie, a zwłaszcza wy. Kim wy w ogóle jesteście co?

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara i do ringu zmierza Paul Heyman! Paul wchodzi uśmiechnięty do ringu i wita się z każdym z członków The Shield.

Paul Heyman: Kim oni są? Można powiedzieć że są zastępstwem za Brocka, ale nie do końca. Zastępca znika po powrocie właściwego obrońcy, ale w tym przypadku jest inaczej. Oni zostaną, lecz będą niewidoczni dla innych. Nawet po powrocie Brocka The Shield ciągle będzie pilnować porządku. Niech dzisiejsza demonstracja ich siły będzie ostrzeżeniem dla każdego który ma jakiekolwiek wątpliwości co do tego kto tu jest szefem, i jak się należę do niego odnosić.

Batista: Jaka demonstracja?!

Batista nie zdążył zacząć kolejnego zdania, bo członkowie The Shield rzucili się na niego! Paul Heyman spokojnie opuszcza ring, i idzie w stronę titantronu. Dean i Roman cały czas obijają Batistę, a Seth wchodzi na narożnik. Reigns podnosi Dave'a, a Rollins powala go Dropkickiem. Dean wychodzi z ringu i wyciąga z niego Batistę. Seth i Roman również wychodzą z ringu, i idą na zaplecze. Dean idzie z rywalem w górę rampy, w międzyczasie Reigns i Rollins wracają z zaplecza, i pchają przed sobą kontener na śmieci! Seth otwiera go, i razem z Romanem ustawiają go pod apronem. Dołączają do Deana, i wchodzą na szczyt rampy. Zawodnicy ustawiają się nad kontenerem, i wykonują Triple Powerbomb wprost do kontenera! Roman Reigns nogą zamyka kontener, po czym wszyscy zeskakują z apronu i wypychają pojemnik ponownie na zaplecze.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się na zaplecze, gdzie widzimy Jacka Swaggera i Zeba Coltera stojących przed amerykańską flagą.

Zeb Colter: Jak się zapewne domyślacie mam kilka słów do Borisa Alexieva. Tydzień temu na RAW miałeś czelność zaatakować Jacka po swojej walce. Ale można się było tego po tobie spodziewać, w końcu pochodzisz z kraju w którym nikt nie słyszał o prawach panujących w cywilizowanych krajach, a takim są Stany Zjednoczone. Rosja razem z tobą zatrzymała się na epoce średniowiecza, gdzie takie zachowanie jak twoje były na porządku dziennym, ale czasy się zmieniły. Często wspominasz o tym jak to Rosja jest lepsza od USA. Nasuwa się więc pytanie. Po co tutaj przyjeżdżałeś? Czyżby Rosja nie miała do zaoferowania nic co mogłoby cię tam zatrzymać? Na nieszczęście każdego prawdziwego Amerykanina, człowiek jest tak skonstruowany, że ciągnie go do miejsc lepiej rozwiniętych, więc Stany Zjednoczone stały się siedliskiem dla marginesu, którego jesteś idealnym przykładem Boris. Gdyby którykolwiek z ojców założycieli wiedział kto będzie w dalekiej przyszłości przyjeżdżał do jego pięknego kraju z miejsca strzeliłby sobie w łeb. Ameryka jest najwspanialszym miejscem na świecie, i prawdziwy amerykanin jak Jack Swagger nie może pozwolić na to aby ludzie jak Boris Alexiev przebywali na terenie tego kraju, dlatego na Payback Jack raz na zawsze udowodni wyższość Stanów nad Rosją.

Panowie stają na baczność, kamera oddala się i przenosimy się do ringu gdzie na titantronie całe to przemówienie z ringu ogląda Boris Alexiev razem ze swoim mentorem Igorem.

Boris Alexiev: Colter, Colter, Colter... Szkoda że nie miałeś tyle do powiedzenia tydzień temu. Byłeś dużo mniej rozmowny kiedy patrzyłeś jak demoluję Swaggera. Wydajesz się być mądry, ale niektóre tezy które stawiasz są kompletnie bezpodstawne... Oceniasz Rosję, a mogę się założyć że nie byłeś tam ani razu. Skąd możesz wiedzieć jak tam jest skoro widziałeś ten kraj jedynie w telewizji. To jest typowe amerykańskie myślenie, widzicie jedynie czubek własnego nosa. Ameryka jest najlepsza, a wszystko co poza nią o wiele gorsze, co z tego że nie mam pojęcia jak tam jest, to musi być gorsze bo nie jest Ameryką, krajem grubasów i idiotów! Kolejne bezsensowne bzdury o których mówisz, po co tutaj przyjeżdżałem skoro tak nienawidzę Stanów? Pomyśl sam, jaki jest sens w pokazywaniu wyższości mojego kraju siedząc w nim? Przecież tam każdy o tym wie. Nie jestem taki jak ty, pies który szczeka głośno tylko gdy jest przywiązany do łańcucha, a kiedy się go uwolni to momentalnie cichnie. Ja miałem odwagę opuścić moją ojczyznę i gnębić rywala na jego terytorium, w przeciwieństwie do ciebie, bo swoje odważne tezy głosisz tylko na bezpiecznym gruncie mając dookoła takich samych amerykańskich ignorantów jak ty, dlatego nie mam zamiaru dalej słuchać tych głupot i zajmę się tym co robię najlepiej, walką.

http://imageshack.com/a/img59/4690/9xuh.png

Walka nr 1

Boris Alexiev (w/Igor) vs. Tensai (w/Brodus Clay)

Boris szybko zdominował rywala wykonując mu Headlock Takedown a następnie serię Ground and Pound. Alexiev podnosi się, odbija od lin i szarżuje w stronę leżącego rywala, ale ten prześlizguje się pod nim. Rosjanin odbija się od lin i wpada w Tensaia. Boris próbuje wykonać Oklahoma Slam, ale Lord okazuje się być dla niego zbyt ciężki. Alexiev ponownie próbuje podnieść rywala, ale ten znowu pozostaje na ziemi, i wykonuje German Suplex. Tensai odbija się od lin i wykonuje Senton Bomb, ale Boris w porę się odsuwa. Lord siedzi na środku ringu, Boris szarżuje i wykonuje Big Boot po którym mamy pin 1... 2... i kickout. Alexiev nie wie jak się zabrać do rywala, więc zasypuje go kopnięciami. Sędzia rozpoczyna liczenie, 1... 2... 3... i Boris odchodzi od przeciwnika. Alexiev podnosi rywala i chwyta go za głowę pod DDT, ale Tensai wbija się barkiem w jego brzuch i wpycha przeciwnika w narożnik. Lord wykonuje jeszcze kilka Headbuttów, po których Boris ledwo co stoi na nogach, Tensai bierze rozbieg, szarżuje na rywala i mamy potężny Corner Splash! Boris pada na kolana, a następnie na matę. Lord zaciąga go na środek ringu, bierze rozbieg i wykonuje Splash, ale Boris znowu się odsuwa. Tensai klęczy, Alexiev momentalnie dopada do niego i wykonuje serię Low Kicków, którą zakończył poprzez DDT. Walka nie układa się tak jak Alexiev sobie wyobrażał, Rosjanin podnosi rywala, odbija się od lin i szarżuje w stronę Lorda, ale ten zaskakuje go wykonując Back Body Drop. Boris odbija się od maty, staje na nogi i wiesza się na linach, podchodzi do niego Tensai ale Boris wykonuje Side Kick. Sweet T stoi zgięty w pół, Alexiev bierze rozbieg i mamy Bulldog. Boris chyba wrócił na właściwe tory, sygnalizuje że ta walka zbliża się ku końcowi, podnosi rywala i próbuje wziąć go na barki, ale Tensai nie daje się podnieść, i wykonuje Spinebuster! Lord klęczy przed Borisem i patrzy na publiczność, a Alexiev wykorzystuje to i zapina Triangle Choke! Tensai próbuje się wydostać ale musi odklepać!

Zwycięzca:

Boris Alexiev via Submission

Boris nie jest zadowolony ze sposobu w jaki zwyciężył w walce, szybko zabiera swój pas i znika na zapleczu, jeżeli chce zachować swój pas, musi poprawić wszystkie błędy jakie popełnił dzisiaj, żeby nie powtórzyły się za 6 dni na Payback.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kamera pokazuje duży budynek. Podchodzimy bliżej, i na tabliczce powieszonej obok wejścia widzimy napis "Szkoła podstawowa". Drzwi otwierają się i wychodzi z nich pewnym krokiem The Rock. Mistrz WWE staje w rozkroku, unosi głowę i wciąga powietrze nosem. The Rock odwrócił się w stronę kamery.

The Rock: Nareszcie The Rock powrócił tam gdzie spędził najlepsze lata swojego życia! Oczywiście nie chodzi o ten konkretny budynek, chodzi o szkołę podstawową. Kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt lat temu mały Rock chodził do takiej szkoły, był najsłodszym małym Jabroni na świecie, ale nie o tym teraz. Chodzi o to że The Rock wie jak to jest być małym Jabroni, i wie jak mały Jabroni reaguje na różne rzeczy. Kiedy The Rock był mały miał swoich idoli. Tata Rock, dziadek Rock... A co stałoby się z małym Rockiem gdyby któryś z nich nagle stałby się tym złym? Te dzieci traktowały Johna Cena jak swojego bohatera, a on wypiął się na nich... Gdybym był ojcem takiego dziecka, to po czymś takim candy ass Johna Ceny zostałby skopany tak jak jeszcze nigdy. W tym całym zamieszaniu Cena zapomniał że niektóre rzeczy nigdy nie powinny być zmienione. John miał na plecach ciężar wychowania dzieci, ale ten ciężar okazał się zbyt duży... Teraz dzieci podzielą się na 2 grupy, na te które załamią się po stracie swojego bohatera, i na te które wezmą z niego przykład i zaczną się bić z tymi załamanymi. Jedno jest pewne, żadne z nich już nigdy nie będzie takie samo, a wszystko to dzięki Johnowi Cenie. Ale zaraz, zastanawiacie się pewnie kiedy wejdziemy do środka, ale tutaj was zaskoczę, bo nie wejdziemy. Znacznie bardziej interesuje nas to co The Rock może znaleźć ZA szkołą. Zobaczmy co tutaj znajdziemy Spójrzmy na pierwszy obrazek z brzegu Podpis "John Cena"... kolejny "Ja i John Cena... "Najlepszy wrestler na świecie John Cena"... no dobra... wystarczy... Uwierzcie mi że na każdym z tych rysunków jest John Cena. Był dla nich czymś więcej niż wrestlerem, ale zawiódł je wszystkie... Ale jest dla nich nadzieja. Po drugiej stronie ulicy jest dom w którym mieszka mały fan Ceny, a właściwie były mały fan Ceny, zobaczmy co on ma w śmietniku Zobaczmy... Koszulka Cenation! Szukajmy dalej Frotki Cenation! Czapka Cenation! Mamy tu jeszcze łańcuch Cenation, pas WWE z podpisem John Cena, budzik z Johnem Ceną i całą resztę tego syfu. Jedyną dobrą stroną tej całej sytuacji jest to że wszystkie rzeczy związane z Johnem Ceną trafiły tam gdzie ich miejsce, do kosza na śmieci. W tą niedziele Cena dołączy do tych rzeczy, i raz na zawsze dowie się gdzie jego miejsce... IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKING!

http://imageshack.com/a/img18/4662/2xrf.png

Wracamy po reklamach do Monday Night RAW! W ringu czeka już Justin Gabriel, czekamy na jego przeciwnika, którym jest Big Show! Big Show zchodzi w dół rampy razem z Johnem Morrisonem. Big Show wchodzi do ringu a Morrison staje przy kwadratowym pierścieniu.

http://imageshack.com/a/img23/4472/k5xi.png

Walka nr 2

Justin Gabriel vs. Big Show (w/John Morrison)

Walka rozpoczyna się, Show powoli zbliża się do rywala, ale ten cofa się do narożnika. Paul jest coraz bliżej, ale Gabriel przebiega pod jego rękami i staje przy drugim narożniku. Big Show ponownie zbliża się do Gabriela, ten znowu chce uciec ale tym razem Show podstawia mu nogę i Justin przewraca się. Big Show chwyta rywala za szyję, wciska w narożnik i wykonuje potężny Chop. Gabriel pada na kolana, a Wright chwyta go, wykonuje Irish Whip a następnie Side Walk Slam. Pin 1... 2... i kickout. Show podnosi Gabriela, a ten wykonuje serię Low Kicków. Justin bierze rozbieg, wskakuje na drugą linę i wykonuje Crossbody, ale Big Show łapie go w locie i wykonuje Backbreaker. Big Show ciągle trzyma rywala, i wykonuje Fallaway Slam. Paul podnosi rywala, i wykonuje Chokeslam, ale będąc w powietrzu Gabriel zdołał się uwolnić, wylądował za plecami rywala i wkonuje Small Package! 1... 2... i kickout! Gabriel szybko wskakuje na narożnik, wykonuje Dropkick ale Big Show odsuwa się i wykonuje K.O. Punch! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Big Show via Pinfall

Po walce John wchodzi do ringu i chce coś powiedzieć, ale zanim zdołał to zrobić wybrzmiewa muzyka Rybacka i ponawia się on na arenie. Ryback schodzi powoli w dół rampy, a Big Show wychodzi z ringu i staje na przeciwko Sheffielda. John zostaje w ringu i śmieje się w stronę Skipa, ten podchodzi do Big Showa i patrzy mu w oczy. Ryback patrzy na Morrisona, Show też odwraca głowę w stronę Johna i w tym momencie zostaje zaatakowany przez Rybacka! Skip otłukuje Showa, a następnie rzuca nim w stalową rurę podtrzymującą ring! Ryback wchodzi do ringu, ale Morrison zdołał z niego uciec i wbiega w trybuny. Ryback stoi chwilę w ringu, po czym wraca do Big Showa i kontynuuju natarcie. Podnosi rywala, i powala go Meat Hook Clotbeslinem! Skip podnosi górną część schodków i odrzuca ją na bok. Zaciąga Big Showa pod dolną częś schodów i kładzie tam jego głowę, po czym podnosi część którą odrzucił i z całej siły ciska ją w głowę Big Showa! Ryback odchodzi na zaplecze a Big Showem zajmują się służby medyczne, Paul zdaje się nie reagować na bodźce zewnętrzne. Medycy kładą go na nosze i wywożą na zaplecze, jego występ na Payback stoi pod znakiem zapytania.

Przenosimy się na zaplecze gdzie Matt Striker przeprowadza wywiad z Danielem Bryanem oraz Antonio Cesaro.

Matt Striker: Dzisiaj są ze mną Gods of Wrestling, panowie, kilka tygodni temu zszokowaliście cały wrestlingowy świat ogłaszając że od tej pory będziecie walczyć w tag teamie. Jakie są wasze plany?

Antonio Cesaro: Jesteśmy najlepszym Tag Teamem, więc nasze miejsce jest na samym szczycie najlepszej federacji wrestlingowej na świecie. Odpowiedź na to pytanie nie może być inna, naszym celem jest mistrzostwo Tag Team. Mistrzowie są wizytówką federacji, a kto może lepiej reprezentować WWE niż najlepszy Tag Team? Nikt, dlatego dla dobra naszego, federacji i fanów WWE zamierzamy przejąć pasy już na Money in the Bank, a w najgorszym wypadku na Summerslam.

Matt Striker: Daniel, byłeś poprzednim posiadaczem pasów drużynowych razem z Kane'm, jak to wspominasz?

Daniel Bryan: Jak to wspominam? Czy ty naprawdę zapytałeś mnie jak to wspominam? A jak mogę wspominać zdradę człowieka którego uważałem za najlepszego przyjaciela?! Przepraszam, uniosłem się ale nie mogłem zareagować inaczej. Nie chce rozmawiać o Kane, mogę powiedzieć jedynie jak potoczy się jego dalsza historia. Teraz ma pas, i myśli że wszystko jest w porządku, ale kiedy je mu odbierzemy jestem pewien że Undertaker znowu go opuści, i zostanie z niczym, bez pasa, bez brata i bez najlepszego przyjaciela.

Matt Striker: A co sądzicie o aktualnych pretendentach do pasów Tag Team?

Daniel Bryan: Triple H i Shawn Michaels to bardzo doświadczeni, ale lata świetności mają już za sobą, i raczej do niej nie powrócą. D-Generation X są dobrą atrakcją, ale nie na długo. Federacja potrzebuje młodych, utalentowanych zawodników, a HHH i HBK takimi nie są. Zresztą Undertaker i Kane też nie są już zbyt młodzi, więc można powiedzieć że bez nas ta dywizja umrze, i dosłownie i w przenośni.

Matt Striker: Podczas waszych przemówień mówicie że jesteście towarem luksusowym, co konkretnie macie na myśli?

Antonio Cesaro: Na całym świecie wrestling uprawiają dziesiątki tysięcy ludzi. Najniższy poziom, backyard. Ringi poskładane na swoich podwórkach, zabawa ze znajomymi która po jakimś czasie może zamienić się w pracę. Kolejny poziom to regionalne federacje. Prawie w każdym kraju znajduje się jakaś federacja. Federacje Indy wyższego poziomu, czyli ROH, DGUSA, czy federacje z Meksyku lub Japonii. I wreszcie Main Stream w którym prym wiedzie WWE. Wrestling uprawia się w każdym zakątku świata, a my prezentujemy go w formie w której mało kto jest w stanie go przedstawić, dlatego jak nikt inny mamy prawo żeby mówić o sobie jako o towarze luksusowym. To dla nas ludzie wykupują bilety na galę i kupują PPV. To my dajemy im najlepszy wrestling, i to nas chcą oglądać. Jesteśmy najgorętszym towarem w tym biznesie, i dlatego nazywamy się towarem luksusowym. A najlepsze jest to, że nie widzieliście jeszcze wszystkiego. Pełnie naszych umiejętności zobaczycie dopiero podczas walki o złoto.

Matt Striker: Dzięki za wywiad.

http://imageshack.com/a/img811/7371/rulz.png

Walka nr 3

Alberto del Rio (w/AJ Lee) vs. Sheamus

Sheams stara się od początku przejąć inicjatywę, ale Alberto studzi jego zapędy i sprowadza go do parteru wykonując Headlock Takedown. Del Rio szybko podnosi rywala i wrzuca go w narożnik gdzie wykonuje serię ciosów barkiem. Latynos chwyta Sheamusa za głowę i próbuje uderzyć jego głową w narożnik, ale ten zapiera się nogą. Irlandczyk kilka razy uderza rywala łokciem a następnie odpycha go. Alberto szybko się podnosi, ale równie szybko zostaje powalony Clotheslinem. Great White próbuje zaatakować przeciwnika kolejnym Clotheslinem, ale Alberto chwyta go za rękę i wykonuje Double Knee Armcrusher! Del Rio chwyta Sheamusa i próbuje wykonać Cross Armbreaker, i prawie mu się to udało ale Sheamus nie dał się przewrócić na plecy. Alberto walczy żeby zapiąć dźwignię, ale nic z tego nie wychodzi. Irlandczyk wnosi rywala do góry, i wykonuje Powerbomb! Pin 1... 2... i kickout! Sheamus podnosi przeciwnika i wykonuje Irish Whip, a następnie Back Body Drop. Alberto wyczołgał się za liny, ale Great White nie traci czasu, podnosi go i wykonuje Beats of the Bodhram. Del Rio stoi poza ringiem, Sheamus bierze rozbieg i wykonuje Brouge Kick, ale del Rio robi unik! Irlandczyk utknął na linach, a Latynos wskakuje do ringu i mamy Double Knee Backbreaker! Pin 1... 2... i kickout! Alberto podnosi rywala, wykonuje Belly to Belly Overhead Suplex i ponownie próbuje pinu 1... i kickout. Meksykanin przejął kontrolę w pojedynku, odbija się od lin i wykonuje Elbow Drop. Alberto staje tyłem do rywala i wykonujr Moonsault, ale Sheamus zgina kolana i Dos Caras Jr. na nich ląduje. Sheamus podnosi rywala i wykonuje Running Powerslam. Irlandczyk wrzuca rywala w narożnik i wykonuje Corner Splash. Alberto zgina się w pół i robi kilka kroków w przód a Sheamus bierze rozbieg i wykonuje Running Knee. Great White podchodzi do narożnika i sygnalizuje swoją akcję kończącą. Alberto powoli podnosi się, ale AJ łapie Sheamusa za nogę! Irlandczyk próbuje się wydostać, a del Rio bierze rozbieg i wykonuje Enzugiri! Latynos ciągnie rywala na środek ringu i zapina Cross Armbreaker! Sheamus miota się przez chwilę ale w końcu odklepuje!

Zwycięzca:

Alberto del Rio via Pinfall

AJ Lee wskakuje do ringu i wpada w ramiona Alberto który jest zadowolony że ta pomogła mu wygrać dzisiejszy pojedynek. Razem świętują w ringu podczas gdy wybrzmiewa muzyka Dolpha Zigglera i Show Off pojawia się na arenie wraz z Big E Langstonem. Dolph wchodzi do ringu.

Dolph Ziggler : Widzę że AJ nie wychodzi z formy... Wylewamy litry potu na treningach tylko po to żeby w momencie kiedy walka jest już praktycznie wygrana zostać powstrzymanym przez kogoś kto nie powinien nawet zbliżyć się do ringu. Tak było dzisiaj, tak było na Extreme Rules, ale tam nie wystarczyło to żeby mnie powstrzymać. Kupiłaś sobie miejsce przy ringu na Payback, nie wnikam czy zrobiłaś to tym co miałaś w walizce czy tym co masz pod bluzką, ale nie obchodzi mnie to, tak samo jak Extreme Rules, tak samo Payback opuszczę jako mistrz Wagi Ciężkiej, choćbyś nie wiem jak się starała to zmienić.

Alberto del Rio: Chyba o kimś zapomniałeś Dolph. Nie będziesz walczył z nią tylko ze mną, a w porównaniu ze mną AJ to małe zmartwienie. Jestem stworzony do bycia mistrzem, i w przyszłym tygodniu będziesz na mnie mógł mówić "Mistrz Alberto del Rio"

Dolph Ziggler: Mistrz? Jedyne co mogę powiedzieć pod twoim adresem to desperat. Człowiek który jest w stanie wykorzystać wszystkie możliwe chwyty żeby tylko dostać to czego chce.

Alberto del Rio: Jesteś całkiem odważny ww swoich tezach Dolph, szkoda że zachowanie AJ nie raziło cię tak kilka tygodni temu, kiedy jeszcze była po twojej stronie. Dlaczego tak szybko zmieniłeś poglądy, co? Dopóki przynosiło ci to korzyś było w porządku, ale gdy tylko strony się odwróciły, nagle masz z tym wielki problem. A poza tym, to AJ jest wolną osobą, może robić co chce i nic ci do tego, przestań wyolbrzymiać i szukać problemu tam gdzie go nie ma.

Dolph Ziggler : Nic mi do tego powiadasz... No tak, w sumie upadek z 5-cio metrowej drabiny to nic takiego, musiałem sobie coś ubzdurać. Właściwie to próba wyrwania włosów to też drobnostka... Po Payback pas WHC zniknie z twojego horyzontu i nie pojawi się na nim przez długi czas, do zobaczenia Alberto.

Dolph opuszcza arenę. Alberto zostaje w ringu, ale nie wydaje się być zmartwiony zaistniałą sytuacją.

http://akshaykumarsinghonjour.files.wordpress.com/2012/01/postpic.png

Na zapleczu widzimy Edge'a który za chwilę odbędzie wywiad z Mattem Strikerem.

Matt Striker: Edge, od twojego powrotu minął nieco ponad miesiąc, jak ocenisz ten okres?

Edge: Po pierwsze cieszę się że mój stan zdrowia pozwala mi na rywalizację w ringu. Objechałem cały kraj wzdłuż i w szerz, odwiedziłem dziesiątki specjalistów ale dzięki temu mogę teraz być tutaj i rywalizować na najwyższym poziomie. Wstrzeliłem się z moim powrotem w doskonały czas. Zmiana władzy pozwoliła mi zrobić to czego nie mogłem zrobić podczas rządów Vince'a McMahona. Jeszcze kilka lat temu powiedzenie złego słowa o Ortonie byłoby samobójstwem, ale teraz nic nie stoi na przeszkodzie i Randy przestał być ulubieńcem McMahona, a właściwie ciągle nim jest, ale teraz McMahon nie znaczy w tej federacji nic i nie zanosi się na to żeby w najbliższej przyszłości się to zmieniło. Pokonałem Ortona na Extreme Rules i zabrałem mu pas, a na Payback pozbawie go posady w WWE, więc można powiedzieć że oceniam swój pobyt w WWE jako bardzo dobry.

Matt Striker: Przypuśćmy że rzeczywiście pokonasz Randy'ego Ortona na Payback, jaki będzie twój następny krok?

Edge: Źle postawione pytanie. Powinno brzmieć "Jaki będzie twój następny krok po pokonaniu Ortona na Payback". Zawodnik taki jak ja nie może długo pozostać poza akcją, w ostatnich latach miałem już wystarczająco dużo wolnego, więc nie zamierzam zwalniać tempa. Kolejnym PPV jest Money in the Bank, więc zamierzam wziąć udział w 6-osobowym Ladder Matchu o kontrakt na walkę o pas. Jeszcze nie wiem czy o pas WWE, czy o pas WHC, ale którykolwiek z nich by to nie był, możliwe że jeszcze przed Summerslam zobaczymy nowego mistrza.

Matt Striker: Na koniec wróćmy jeszcze do tematu Ortona, czy przed swoim powrotem myślałeś o konfrontacji z nim, czy temat pojawił się w ostatnim momencie?

Edge: Po odejściu z federacji miałem dużo czasu na myślenie. Mogłem na spokojnie przeanalizować sobie wszystkie wydarzenia z przeszłych lat, i doszedłem do wniosku że byłoby fajnie gdybym kiedyś mógł wrócić do WWE i zrobić dla tej federacji coś dobrego. Zastanawiałem się kto najbardziej mnie drażnił, i odpowiedź mogła być tylko jedna. Orton jest najbardziej egoistycznym człowiekiem którego kiedykolwiek poznałem. Utwierdzał młodszych zawodników w przekonaniu że nie ważne co by zrobili, on i tak zdobędzie więcej niż oni. WWE skorzysta na odejściu Ortona, a zawdzięczać to będzie właśnie mnie, więc gra jest warta świeczki. Do Payback zostało 6 dni, i jest to ostatnie 6 dni Randala w tej federacji.

Jesteśmy już spowrotem w ringu gdzie czeka na nas Rey Mysterio.

Rey Mysterio: Spędziłem w WWE sporo czasu, kilka razy byłem mistrzem ale złoto nigdy nie przysłoniło mi wartości w których zostałem wychowany i którymi kieruje się przez całą karierę. Szacunek dla rywala i walka według reguł. Zawsze byłem tym dobrym, face w WWE, tecnico w Lucha Libre, ale nie jestem nim bo ktoś mi kazał, jestem tecnico bo ten styl walki i zachowania się w ringu odzwierciedla to kim jestem. Nie ważne czy mój przeciwnik jest również dobry, czy też należy do Rudos, czyli tych złych, ja zawsze traktuje rywala z szacunkiem. Zdobyłem w ten sposób oba najważniejsze tytuły w WWE, ale kontuzje sprawiły że prawdopodobnie już nigdy nie będę w stanie tego powtórzyć, dlatego tym bardziej ciesze się że udało mi się wywalczyć prawo do walki o pas Interkontynentalny na Payback. Być może nie uda mi się wygrać, ale w moim wieku nawet miano pretendenta jest sukcesem. Ciało High Flyera starzeje się szybciej, dlatego to mogą być moje ostatnie miesiące w WWE, więc chcę podsumować moją karierę ostatnią walką o pas Wagi Ciężkiej. Na Money in the Bank wezmę udział w walce o niebieską walizkę, i jeżeli uda mi się ją zdobyć, wykorzystam ją na SummerSlam.

Na arenę przy dźwiękach swojego Theme Songu wchodzi Cody Rhodes. Bierze ze sobą mikrofon i wchodzi do ringu.

Cody Rhodes: Masz rację Rey. Nie jesteś już najmłodszy, twoja kariera jest już blisko końca, więc tym bardziej ciesze się że będę z tobą walczył, ale dopiero co zostałem mistrzem i nie zamierzam oddawać mojego tytułu. Czas na świeżą krew, młodych zawodników którzy wdrapią się na szczyt i pozostaną na nim przez wiele lat. Pas Interkontynentalny jest dla mnie jedynie pierwszym przystankiem na drodze do najwyższych celów. Drugim jest niebieska walizka Money in the Bank, a kolejnym sam pas Wagi Ciężkiej. Nie obraź się Rey, jesteś niesamowitym wrestlerem, ale na każdego kiedyś przychodzi czas, a twój właśnie nadszedł. Ale mimo wszystko, powodzenia Rey.

http://imageshack.com/a/img24/9853/xm1n.png

Walka nr 4

Rey Mysterio vs. Damian Sandow

Damian szybko chwyta przeciwnika i sprowadza do parteru wykonując Headlock Takedown. Rey przechyla rywala i pinuje 1... 2... i kickout. Mysterio rozpędza się i unika Clothesline'u, Rey odbija się od lin i zostaje powalony przez Double Axe Handle w wykonaniu Damiana, mamy pin 1... i szybki Kickout. Sandow podnosi rywala ale ten zaskakuje go wykonując Small Package 1... 2... i Kickout! Rey wskakuje na drugą linę i wykonuje Crossbody, ale Damian chwyta go w locie i wykonuje Backbreaker. Sandow chwyta nogę rywala i kopie go pod kolano. Damian chwyta nogę Reya pod pachę i wykonuje DDT. Intelektualny zbawca mas ciągnie Reya do lin, i naciąga na nich nogę przeciwnika. Sędzia rozpoczyna odliczanie, 1... 2... 3... 4... i Damian puszcza Latynosa. Rey leży na macie, Sandow chce go podnieść ale Mysterio zaskakuje rywala i wykonuje Drop Toe Hold. Damian ląduje na linach, Rey bierze rozbieg i wykonuje 619, ale Sandow chwyta go za nogi. Mysterio stoi na krawędzi ringu, Damian podnosi się i próbuje zepchnąć Reya na ziemię, ale ten zaskakuje go wykonując Enzugiri. Sandow cofa się, lecz ciągle stoi na nogach. Latynos wskakuje na liny, i powala przeciwnika wykonując Head Scissors. Rey spadając na ziemię od razu przeszedł do biegu, odbija się od lin i wykonuje Senton po którym próbuje pinu. 1... 2... i kickout! Mysterio podnosi rywala, chwyta go za nadgarstek, wskakuje na narożnik i atakuje rywala, ale Sandow chwyta go w powietrzu i mamy Running Bodyslam. Damian próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Sandow podnosi rywala i wrzuca go w narożnik, gdzie wykonuje serię Turnbuckle Shoulder Thrusts. Damian podnosi rywala i wykonuje Underhook Knee Strikers. Sandow rzuca rywala na matę, odbija się od lin i wykonuje Elbow of Disdine, ale Rey odsuwa się. Sandow klęka na jedno kolano, Rey rozpędza się i powala do Cartherwheel Kickiem. Latynos podchodzi do głowy rywala i mamy Leaping Legdrop. Rey podnosi się i dokłada Moonsault po którym pinuje 1... 2... i kickout. Mysterio podnosi rywala, ale ten zaskakuje go ciosem w korpus. Rey stoi zgięty w pół, a Sandow powala go potężnym uderzeniem łokciem w tył głowy! Damian przewraca przeciwnika na plecy, dokłada Elbow of Disdine i pinuje, 1... 2... i kickout! Sandow podnosi rywala i wykonuje You're Welcome, ale Rey kontruje to na Tornado DDT! Po chwili Damian stoi na nogach, a Rey wykonuje Superkick po którym Sandow ląduje na linach. Mysterio bierze rozbieg i mamy 619! Rey pinuje, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Rey Mysterio via Pinfall

Kolejne zwycięstwo na koncie Reya

Jesteśmy na zapleczu, gdzie widzimy Johna Cenę który ma nam coś do powiedzenia.

John Cena: Pewnie wiecie co The Rock dzisiaj zrobił. Pewnie myślicie że ma racje, ale na szczęście to co myślicie nie ma żadnego znaczenia. Od kilku tygodni, konkretnie od pierwszego RAW po Extreme Rules, The Rock próbuje wam udowodnić że nie zasługuję na mistrzostwo WWE bo byłbym złym wzorem dla dzieci, ale przypomnijcie sobie co mówił przed Extreme Rules, dlaczego John nie zasługuje na tytuł? Bo jest za bardzo cukierkowy... Nasz mistrz jest trochę mało konsekwentny, nie prawdaż? Więc albo Dwayne ma problemy z tożsamością i ma kilka osobowości, albo po prostu jest największym ignorantem w historii istnienia WWE. Teraz cokolwiek bym nie zrobił, The Rock stanie na przeciwko mnie i zmieni swoje zdanie tylko po to żeby mieć argument w starciu ze mną. Nawet gdybym znowu stał się tym dobrym, Dwayne zarzuciłby mi brak konsekwencji w tym co robie, dlatego na Payback odbiorę mu pas i raz na zawsze odsunąć go od pasa, a kiedy zabiorę mu pas nie będę musiał go oglądać w tej federacji, bo nie mam wątpliwości że po straceniu pasa The Rock odejdzie. Skończy się robienie sobie jaj z każdego tematu, wreszcie będzie mógł wracać tam skąd przyszedł. Dwayne chowa się za maską klowna, ale kiedy żarty się kończą traci swój jedyny argument. Koniec jest blisko Dwayne...

http://imageshack.com/a/img19/244/9zvg.png

Main Event

CM Punk & Kane (w/Undertaker) vs. Triple H & Chris Jericho (w/Shawn Michaels)

Czas na Main Event dzisiejszego RAW! W ringu rozpoczynają CM Punk i Triple H. Punk próbuje rozpocząć od mocnego uderzenia wykonując Arm Trap Neckbreaker, ale HHH odpycha go. CM odbija się od lin i otrzymuje Atomic Drop. Hunter bierze rozbieg i chce wykonać High Knee, ale Brooks pada na matę i Lavesque przebiega nad nim. Hunter odwraca się i otrzymuje Side Kick. HHH stoi zgięty w pół, Brooks chwyta rywala i chce wykonać Suplex, ale ten zapiera się i Punkowi nie udaje się go podnieść. Tym razem to Hunter próbuje wykonać Suplex, i ta sztuka mu się udaje. Pin 1... i kickout. HHH zapina Headlock, ale Punkowi szybko udało się stanąć na nogi, i po kilku ciosach łokciem w brzuch rywala jest już wolny. Brooks chwyta rywala za głowę i wykonuje Russian Leg Swep, do którego po chwili dokłada Leaping Leg Drop. CM podnosi przeciwnika i zaciąga do narożnika gdzie zmienia się z Kane'm. Punk trzyma przeciwnika we Wrist Locku, a Kane wchodzi na narożnik i uderza w ramię Triple H wykonując Double Axe Handle. Kane chwyta rywala i zapina Wrist Lock, po czym szarpie rękę Huntera w dół. HHH klęka, a Big Red Monster ciągle trzyma rywala za rękę, kładzie nogę na plecach Huntera i dociska go do maty. Paul ma problemy z wydostaniem się, a Glen dociska go mocniej do maty. W końcu HHH zdołał chwycić rywala za nogę i przewrócić na plecy. Huntet szybko podnosi się, chwyta przeciwnika za nogę i zapina Half Crab, jednak Kane szybko wydostaje się z tego chwytu, prostuje nogę i odpycha rywala, który ląduje przy swoim narożniku gdzie zmienia się z Chrisem Jericho. Wielka Czerwona Machina rusza w stronę Huntera, ale ten chwyta go za nogi i podnosi do góry, a Chris Jericho powala go Springboard Clotheslinem! Kane leży na macie, Y2J wykonuje Lionsault, Jacobs odsuwa się ale Chris ląduje na nogi. Kane podnosi się a Jericho zaskakuje go Low Kickiem. Chris składa się do kolejnego kopnięcia ale Glen chwyta jego nogę i wykonuje potężny Headbutt w klatkę piersiową rywala. Kane posyła rywala w liny Irish Whipem, a następnie wykonuje Side Walk Slam. Pin 1... i kickout! Big Red Monster wstaje, odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Kane podnosi rywala i próbuje wykonać Chokeslam, ale Jericho przeskakuje za jego plecy i wykonuje Backbreaker. Po chwili Chris wykonuje Dropkick w plecy rywala, po którym Kane ląduje na linach. Jericho bierze rozbieg i wyrzuca przeciwnika z ringu Clotheslinem! Kane ląduje gdzieś poza kwadratowym pierścieniem, a Jericho staje na krawędzi ringu i wykonuje Moonsault! Chris podnosi rywala i wrzuca go do ringu, pin 1... 2... i kickout! Chris chwyta rywala za nogi i próbuje zapiąć Walls of Jericho, ale Kane nie ułatwia mu zadania. Jacobs odpycha rywala nogami, i Y2J wpada w narożnik. Kane bierze rozbieg i wykonuje Corner Clothesline. Kane chwyta rywala za głowę i idzie do narożnika gdzie zmienia się z CM Punkiem. Big Red Monster bokuje ręce Jericho za jego plecami, a Punk wykonuje serię kopnięć w korpus. CM wykonuje High Kick, ale Chris robi unik, zapina Waist Lock i błyskawicznie wykonuje German Suplex po którym mamy pin, 1... 2... i kickout! Jericho zmienia się z Triple H, ten podchodzi do Punkera, wykonuje Irish Whip a następnie próbuje Spinebustera, ale Chicago Made kkontruje to na Facebuster! Punk wchodzi na narożnik i wykonuje Elbow Drop, ale HHH odsuwa się i Brooks ląduje na macie. Hunter szybko podnosi rywala i z nikąd wykonuje Pedigree! Pin, 1... 2... ale Kane wpada do ringu i przerywa pin! HHH podnosi się i patrzy w oczy Kane'owi, ale od tyłu atakuje go Undertaker!

Zwycięzca:

Triple H & Chris Jericho via Interference

Bracia obijają Huntera, Shawn wchodzi do ringu i chce pomóc przyjacielowi, ale Kane powala go Big Bootem i wyrzuca z ringu. W międzyczasie Jericho podchodzi do Punka, podnosi go i wykonuje Codebreaker, po którym udaje się na zaplecze. Undertaker podnosi Huntera, i wykonuje Chokeslam! Kane wychodzi z ringu, podnosi Michaelsa i wrzuca do kwadratowego pierścienia. Kane blokuje ręce Shawna za plecami i ustawia przodem do Undertakera. HBK próbuje się wydostać, ale Kane trzyma go bardzo mocno. Taker podnosi HHH'a, i na oczach jego Tag Partnera wykonuje Tombstone Piledriver! Kane puszcza Michaelsa, a ten podbiega do Huntera. Shawn wstaje, i staje z Undertakerem twarzą w twarz. Taker przejeżdża kciukiem po swojej szyji, i tym obrazkiem kończymy ostatnie RAW przed Payback!

Newsy:

Po ataku Rybacka Big Show został przewieziony do szpitala gdzie został poddany badaniom. Jego stan jest na tyle poważny, że jego występ na Payback jest niemożliwy. Zobaczymy walkę John Morrison vs Ryback, która będzie prawdopodobnie ostatnią walką tej dwójki.

Na Payback zakończy się kilka programów. Prawdopodobnie toczony o jeden z głównych pasów, oraz około dwóch pobocznych.

Nie wiadomo jakie będzie zadanie The Shield po Payback. Kreatywni zastanawiają się nad dwoma rozwiązaniami. Jednym z nich jest kontynuacja programu z ochroną Paula Heymana, a drugim zejście na drugi plan i powrót w okolicach Summerslam.

Wade Barrett który został kontuzjowany przez Ortona na jednym z RAW ciągle nie wznowił treningów, przewidywana data powrotu to dopiero przyszłoroczne Royal Rumble.

Po Payback odbędzie się seria walk eliminacyjnych do pojedynku Money in the Bank. Ciągle nie wiadomo ilu osobowy będzie to pojedynek, podobno sam Paul Heyman jest zdania że powinien to być pojedynek 6-cio osobowy, chociaż w głowach kreatywnych zrodził się pomysł walk siedmio lub ośmioosobowych.

W najbliższej przyszłości nie należy spodziewać się spektakularnych powrotów lub debiutów. Na zapleczu mówi się że coś wielkiego jest szykowane na Survivor Series.

Na zapleczu panuje dobra atmosfera, większoś jest zadowolona ze swojej pozycji i z pracy zarządu.

Aktualna karta na Payback wkrótce.

Edytowane przez xYoohas
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-348246

Raw już jest i muszę przyznać, że jest to kolejna świetna gala w Twoim wykonaniu, ale po kolei:

- Batista miał co nieco do powiedzenia na temat Paula Heymana. Shield stanęło w obronie "sprawiedliwości" i Animal po raz kolejny obity. Widać, że zbiera plony, po zaatakowaniu Lesnara. I dobrze.

- Bardzo cieszę się z tego powodu, że nawet o pas Stanów Zjednoczonych jest feud. I to jaki feud! Feud który oprócz pasa ma podłoże patriotyczne. Świetnie jest to prowadzone i nie mogę się doczekać walki Alexieva ze Swaggerem na Payback.

- Kolejny świetny segment z The Rockiem. Jednak mam nadzieję, że ten bardzo dobry feud na Payback dobiegnie końca i Rock obroni swój pas, bo nie chciałbym kolejnego rewanżu.

- Big Show pokonuje Gabriela, ale to jest mniej ważne. Ważniejsze jest to, co wydarzyło się po walce. Ryback doprowadza do tego, że Show doznaje kontuzji. Prawdopodobnie dzięki temu na Payback zobaczymy ostateczne starcie między Rybackiem a Morrisonem.

- Bryan i Cesaro stworzyli Tag Team, a teraz dalej się promują. Fajnie, gdyż czuję, że w końcu nadejdzie ich czas.

- Del Rio pokonuje Sheamusa, a feud na linii Alberto - Ziggler jest kontynuowany.

- Edge, Edge, Edge... Wydaje mi się, że jego czas już minął...

- Fajne wypowiedzi Reya i Cody'ego. Dodatkowo poznaliśmy dwóch uczestników Niebieskiego Money In The Bank Ladder Matchu. Dodatkowo Mr. 619 pokonał Sandowa.

- No i Main Event, kolejna walka, która promuje feudy. Zakończenie Raw też bardzo ciekawe, które tylko napala na Payback.

Coś czuję, że będziemy musieli trochę poczekać na Payback, ale wcale tego nie żałuję. Pewnie znowu dostaniemy wyśmienitą Galę PPV, która powinna zakończyć kilka feudów. Co do urozmaiceń, to fajnie, że prowadzisz stronę internetową. Czekam na kartę Payback i na samą galę PPV. Tymczasem Raw oceniam na 9/10 :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-348597

http://imageshack.com/a/img703/3517/l4mk.png

http://imageshack.com/a/img197/4664/h9mw.png

http://imageshack.com/a/img163/8681/n9gi.png

http://imageshack.com/a/img690/6742/hwfv.png

http://imageshack.com/a/img841/5918/nqro.png

http://imageshack.com/a/img838/7407/0o5l.png

http://imageshack.com/a/img841/3677/ddxs.png

http://imageshack.com/a/img163/5420/1sbl.png

http://imageshack.com/a/img823/1685/zhm0.png

http://imageshack.com/a/img835/3830/lt3i.png

http://imageshack.com/a/img842/1627/2riq.png

http://imageshack.com/a/img838/6738/61y5.png

http://imageshack.com/a/img856/2421/qinw.png

http://imageshack.com/a/img89/7112/tudr.png

http://imageshack.com/a/img819/156/nrf6.png

http://imageshack.com/a/img850/7576/ej9g.png

http://imageshack.com/a/img811/6105/h3ys.png

http://imageshack.com/a/img841/8209/4pb7.png

http://imageshack.com/a/img801/108/4ff1.png

http://imageshack.com/a/img706/1254/4q07.png

http://imageshack.com/a/img59/9021/8lg7.png

http://imageshack.com/a/img822/710/wg1j.png

http://imageshack.com/a/img706/1328/y9b5.png

http://imageshack.com/a/img822/3623/byvq.png

http://imageshack.com/a/img823/9324/u5jl.png

http://imageshack.com/a/img834/8931/bdrv.png

http://imageshack.com/a/img853/8173/qi82.png

http://imageshack.com/a/img841/8505/929p.png

http://imageshack.com/a/img853/604/jetd.png

Nad zrobieniem karty spędziłem sporo czasu, ale wydaje mi się że wyszło całkiem nieźle :) Zapraszam do komentowania RAW #12 nad którym również spędziłem trochę czasu, oraz do podania swoich typów na Payback PPV. Nie przewiduję nagród, ponieważ mam już rozpisane co chcę zrobić na kilkanaście gal do przodu, (Czyli na 2 kolejne lata :D) ale zawsze wszystko może się zmienić ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-348971

Jest już oficjalna karta na Payback, więc pobawię się w typera. Tak jeszcze zanim przejdę do typów - robisz bardzo fajne obrazki. Takie niby urozmaicenie, a jak poprawia ogólną ocenę.

WWE Championship Match: The Rock © vs John Cena

Są dwie strony medalu tego feudu. The Rock ma już pas 5 miesięcy i w sumie reing zaczyna się powoli nudzić, ale jeżeli teraz pas miałby przejąc Cena, to byłby to strzał w stopę. Rocky jest fanem młodej publiczności, która została rozczarowana przez Cenę. A jak wiadomo dobro musi zwyciężać nad złem, dlatego stawiam na Rocka i utratę pasa na SummerSlam.

Typ: The Rock 80% - John Cena 20%

2 out of 3 Falls Match: Batista vs Brock Lesnar

To nie skończy się czysto. Batista ma minimalne szanse na wygraną. Dave już sobie nagrabił u Prezesa WWE Paula Heymana, nagrabił sobie u Shield i nagrabił sobie u Lesnara. Brock sam lub przy pomocy kogoś z zewnątrz zniszczy rywala.

Typ: Brock Lesnar 90% - Batista 10%

Loser Leaves Town Match: Edge vs Randy Orton

Przegrany odchodzi z WWE, dobrze rozumiem? Cóż, na logikę... Nie, nie mam żadnego pomysłu jak to się zakończy. Choć jeśli miałbym już na siłę coś wymyślić, to uważam, że wygra Edge, a Orton później wróci jako członek jakieś stajni or something.

Typ: Edge 60% - Randy Orton 40%

World Heavyweight Championship Match: Dolph Ziggler © vs Alberto del Rio

Dolph wygra, Alberto zostawi już pas w spokoju i w taki sposób zakończy się ten świetny storyline, który według mnie głównie skupiał się na programie Dolph Ziggler vs AJ Lee. Sprawy tytułu zeszły na drugi plan.

Typ: Dolph Ziggler 75% - Alberto Del Rio 25%

Last Man Standing Match: Chris Jericho vs CM Punk

Ci zawodnicy są stworzeni do starć w jednym ringu i tworzenia Five-Starów. Ich długi feud zakończy się na Payback. Stawiam, że wygra Punk. Straight Edge Warrior nie po to przegrywał na WrestleManii i Extreme Rules, by jeszcze dodatkowo przegrać na Payback. W dodatku gala jest w jego rodzinnym mieście. Punk odgryzie się Y2J'owi. Ale nie sądzę, by w taki też sposób zakończyła się kariera Chrisa. Lionheart może dużo zyskać na tej przegranej, bo wejdzie do Niebieskiego Money In The Bank Ladder Matchu jako faworyt.

Typ: CM Punk 70% - Chris Jericho 30%

Tag Team Championship Match: Brothers of Destruction © vs DX

Oto i esencja diary. Undertaker naprawdę ma problemy, by zawalczyć raz do roku na WrestleManii, natomiast w diary może spokojnie walczyć co PPV. I dobrze. Oprócz pasów które są na szali, dochodzi jeszcze dodatkowy smaczek w postaci odgrzewanego kotleta, czyli Undertaker vs HBK. To samo jest w wypadku Undertaker vs Triple H. Grabarz okazał się lepszy od tej dwójki i tak samo będzie na Payback.\

Typ: Brothers of Destruction 80% - DX 20%

Intercontinental Championship Match: Cody Rhodes © vs Rey Mysterio

Cody stosunkowo niedawno zdobył (został mu podarowany) pas. I nie sądzę, by już teraz miał go stracić. Rhodes powinien wygrać, ale sądzę, że może dojść do niespodzianki.

Typ: Cody Rhodes 55% - Rey Mysterio 45%

United States Championship Match: Boris Alexiev © vs Jack Swagger

Nie wiem skąd wziąłeś obrazek Igora, ale fajnie, że jest nawet takie urozmaicenie. Feud o pas midcardowy to nieczęsto spotykana rzecz w prawdziwym świecie, natomiast u Ciebie feud jest, ba, i to jaki! Zawodnicy obijali się niemal co tygodniówkę i jestem strasznie napalony na to, kto ostatecznie wygra. Boris był mocniej budowany i powinien obronić pas, ale również nie sądzę, że każdy pas zostanie u pierwotnych posiadaczy, dlatego na logikę może wygrać Swagger. Cóż, ja stawiam na Jacka.

Typ: Jack Swagger 65% - Boris Alexiev 35%

Normal Match: Ryback vs John Morrison

Walka która zakończy już nudzący się feud. W imię zasady, że dobro powinno triumfować nad złem stawiam na Rybacka, bo jak dla mnie to on jest face'm w tym feudzie.

Typ: Ryback 95% - John Morrison 5%

Tak na koniec powiem, że karta mimo niektórych nudzących się feudów na papierze wygląda mocarnie. Niezmiernie czekam na Payback. I liczę na jakieś pier*olnięcie, czego po tobie można się spodziewać. Czekam, czekam. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349041

Widzę, że co najmniej kilka godzin spędziłeś nad tymi obrazkami. Są cholernie dobre!

United States Championship Match: Boris Alexiev © vs Jack Swagger (za obrazek Igora, który poprawił mi humor do końca dnia xD)

Normal Match: Ryback vs John Morrison

Zacznijmy od tego, że karta wygląda jak na jakąś galę z wielkiej 4, a to tylko podrzędne PPV :D

Mam nadzieję, że news o wielkich powrotach i debiutach jest z dupy, bo marzę o pojawieniu się kilku osób w twoim diary :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349060

Kurde zacznę tak na spontanie ale cholernie mi się podoba grafika.

WWE Championship: The Rock ©

2 out of 3 Falls : Brock Lesnar

United States Championship: Jack Swagger

Loser Leaves Town : Randy Orton

World Heavyweight Championship: Dolph Ziggler ©

Normal: Ryback

Last Man Standing : CM Punk

Tag Team Championship Match: DX

Intercontinental Championship : Cody Rhodes ©

Będe musiał widze tu sporo nadrobić ,aż żal bierze że za nie ciały miesiąc matura i brak czasu.

Karta na papierze wygląda mocno i pewnie show nie zawiedzie będę starał się skomentować PPV na świeżo.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349127

• Urządzenie:  Windows

Na wstępię plus za dodatkową stronę oficjalną dla diary. Mam nadzieję, że będzie ona dosyć często aktualizowana. Natomiast co do karty walk na Payback wygląda świetnie, choć mam nadzieję, że zakończysz kilka feudów. Teraz kilka słów co do pojedynków.

Ryback vs John Morrison

Liczę na zwycięstwo Rybacka, ale też, że jakoś ciekawie to rozwiążesz. Na przykład, że niespodziewanie wróci Big Show. Feud trwa od WrestleManii i mam nadzieję, że walka na Payback będzie ostatecznym starciem.

Boris Alexiev vs Jack Swagger

Prowadzenie postaci Borisa Alexieva to jest jedna z rzeczy, która odróżnia Twoje diary od pozostałych. Naprawdę świetnie prowadzisz Borisa, a przez to jak pushujesz go w ostatnim czasie to uważam, że obroni tytuł mistrzowski.

Cody Rhodes vs Rey Mysterio

Mam wrażenie, że trochę przypadkowo, ale znowu dostajemy odkurzone starcie. Cody dostał pas od Edge'a i mam nadzieję, że udowodni swoją wartość jako mistrza, choć ciekawie byłoby zobaczyć Rey'a jako Intercontinental Championa.

Brothers of Destruction vs DX

Zieeeeew :twisted: Dotychczas w storyline bardziej dominowali Bracia Demolki. Liczę na to, że w razie ich wygranej zakończysz raz na zawsze karierę Shawna Michaelsa, ale jeżeli wygrają DX to pewnie HBK będzie dalej walczył. Ciężko mi powiedzieć kto wygra.

Chris Jericho vs CM Punk

Cholera kolejny feud, który jest kontynuowany niemal od początku diary. Podoba mi się, że starannie rozpisujesz różne rywalizacje, ale ile można? Raczej na pewno będzie to decydujące starcie, a liczę na to, że wygra Punk.

Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio

Kolejna rzecz, która Ciebie wyróżnia jeżeli chodzi o story to związek Del Rio z AJ. Obecność jej przy ringu, oraz Big E po stronie Zigglera zapowiada, że nie będzie to czysty pojedynek. Chciałbym żeby wygrał Dolph.

Edge vs Orton

:???: Edge raczej bez powodu nie wrócił w Twojej diary, więc pewnie wygra z Ortonem, a później zacznie drogę do WWE Championship lub WHC.

Batista vs Brock Lesnar

Przyznam, że jest to walka, która najbardziej mnie jara ze wszystkich. Jestem niemal pewny, że nie odbędzie się bez interwencji The Shield. Czy w takim razie Animal ma jakiekolwiek szanse na zwycięstwo? Mam nadzieję, że zaskoczysz i podopieczny Heymana odniesie porażkę. Choć w to wątpię...

The Rock vs John Cena

Cena jako heel? YES! YES! YES! Rozpisanie jego postaci jako złej pokazuje ile wyobraźni może mieć booker. Jedynie na minus to fakt, że dosyć mało dawałeś mówić Cenie w trakcie ostatnich gal, a bardziej popisywał się Rock. Ale może ważniejsze będą czyny i zły Johny zostanie WWE Championem? O ile mdli mnie jako ta Twarz WWE zbierająca title shoty, to jako heela go kupuję.

Czekam na Payback, a później gala PPV, która najbardziej mnie ciekawi - Money in the Bank :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349234

Po pierwsze - wielki plus za oprawę graficzną karty na Payback, jest boska :) A także wielki plus za oficjalną stronę twojego diary. A teraz czas przejść do typowania wyników nadchodzącej gali u ciebie.

Normal Match - Ryback vs. John Morrison

Feud tej dwójki trwa już dlugo, o ile się nie myla od Wrestlemanii. Sądzę, że na tej gali zakończy już się ich konflikt a walkę wygra Ryback, jakieś takie przeczucie.

United States Championship Match: Boris Alexiev © vs Jack Swagger

Według mnie, to świetnie prowadzisz postać Borisa Alexiev i mam nadzieję, że to on wygra i jednocześnie obroni pas Stanów Zjednoczonych.

Nie jestem na bieżąco z twoim diary (muszę zdecydowanie je nadrobić, bo jest świetne), ale z tego co kojarzę, to Cody nie ma długo tego mistrzostwa. Mimo wszystko myślę, że zwycięstwo Reya jest jak najbardziej możliwe, ale w moim mniemaniu to Rhodes ostatecznie wyjdzie z tej walki zwycięsko.

Oj, zdecydowanie chce, żeby to BoD zwyciężyło i takie mam właśnie przeczucie. Czytałem trochę poprzednie gale i to właśnie Bracia Destrukcji dominowali i przez to niestety myślę, że DX wygra, ale oby było inaczej :)

Pamiętam te zamierzchłe czasy jak na początku czytałem twoje diary i ta dwójka prowadziła ze sobą feud i tak jest nadal! Myślę, że to raczej będzie koniec tego konfliktu, trwa on od Wrestlemanii, a myślę, że ostatecznie zatriumfuje tu CM Punk.

Myślę, że tu wygra Dolph i tyle w temacie :D

Przegrany odchodzi z WWE? Chyba tak, przepraszam za mój nieogar, ale nie byłem w temacie z diary...Ale orientuje się w tym, że Edge nie dawno dopiero powrócił do WWE, także raczej Orton przegra.

Z tego co czytałem, to Batista raczej ma marne szanse na wygranie, aczkolwiek możesz nas wszystkich zaskoczyć i Animal wygra, co jest mało, ale jednak prawdopodobne.

The Rock ma pas WWE od początku twojego diary, także na logikę to raczej by przegrał w tej walce, ze względu na to, że do tego Cena przeszedł Heel Turn(co mi się strasznie podoba!) i myślę, że to właśnie John wygra i zdobedzie pas WWE.

Tak więc, dla jasności moje typy po kolei: :D

Ryback

Boris Alexiev

Cody Rhodes

Brothers of Destruction

CM Punk

Dolph Ziggler

Edge

Brock Lesnar

John Cena

Także czekamy na Payback! Karta wygląda świetnie, gala pewnie też będzie, wyczekujemy :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349467

Nie będę typował Payback, bo nie wiem jak dokładnie wyglądają realia federacji, czytając tylko ostatnią galę. Ale powiem, że... podoba mi się. Podbudowałeś Reya przed walką o IC, tak samo jak Alberto, walki są długie i ciekawe. Największa wada to chyba to, że nie lubię wykorzystywania legend do walki, czyli The Rocka i Edge'a. No i feud Cena-Rock to powielenie z prawdziwego WWE i gdybym chciał go obejrzeć znowu, to sięgnąłbym tam, to największy minus. Wkradło się kilka pomniejszych błędów składniowych, ale nie będę ich wypisywał, bo ogólnie na plus.
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349583

http://imageshack.com/a/img841/6820/lxwd.png

Dzięki za wszystkie komentarze, zaczynając od początku, szkoda że tylko shocker98 skomentował RAW #12, ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;)

Dzięki za dobre słowa o grafice którą wykonałem, włożyłem w nią trochę pracy, ale jak widać opłacało się ;) Pomył narodził się po wygraniu w kategorii Najlepsza Oprawa Graficzna, pomyślałem że jeżeli znowu nie uda mi się zdobyć nominacji do bookera roku, to chociaż postaram się obronić tytuł oprawy graficznej roku :D Także jeżeli ktoś zacznie używać podobnych obrazków, albo ogólnie kopiować oprawę to pamiętajcie że ja byłem pierwszy :D :D

Kilka osób zwróciło uwagę na obrazek Igora na karcie. Na tygodniówkach tylko pisałem że jest on obecny przy ringu ale nie używałem jego obrazka. Powód był 1 i dosyć prosty - jako że Igor jest jedyną fikcyjną postacią w moim diary, nie miałem gotowego obrazka. Dlatego postanowiłem poszukać na stronie WWE poszczególne sekcje, i w zakładce Hall of Fame znalazłem profil Harley'a Race, i wydał mi się on idealny do roli Igora, dlatego gościnnie będzie w moim diary funkcjonował jako trener Borisa Alexieva.

Teraz ogólnie o typach, niektórzy z was trafili więcej walk, niektórzy mniej ale średnia nie jest najgorsza, ale dokładniejsze dane poznacie dopiero po Payback, które, nie chcę zapeszać, ale być może pojawi się jeszcze w tym miesiącu. Gala PPV ma to do siebie, że segmenty są tam prawie nieobecne, a uwagę trzeba skupić na walkach które są moją słabszą stroną, ale opracowałem pewien sposób dzięki któremu praca idzie mi znacznie szybciej niż kiedykolwiek, co sprawia że połowę gali mam już napisaną ;)

Chciałem tą informację podać na końcu, ale tutaj będzie pasować bo niejako odnosi się do poprzedniego akapitu. W podpisie użytkownika Qba5000 możecie zobaczyć wielki, czerwony napis "NOWA ERA W BOOKING ZONE NADCHODZI - MAJ 2014". Wtajemniczonych jest kilka osób, a ci którzy nie są na 100% mają na co czekać, bo projekt zapowiada się ciekawie, a na pewno rewolucyjnie ;) Dostałem nawet propozycję udziału w nim, ale chcę teraz skupić się na WWE by xYoohas, i może nieco przyspieszyć tempo. Jednak w razie jakiś problemów jestem gotowy udzielić rady czy pomóc, nawet we wcześniej wspomnianej oprawie graficznej ;) Także życzę powodzenia i mam nadzieję że wam to wypali ;)

Teraz powiem coś o stronie internetowej. Stworzyłem ją żeby ułatwić wam odbiór mojego diary, ale już w trakcie pracy zdałem sobie sprawę ile wysiłku trzeba w nią włożyć, samo stworzenie rosteru było bardzo ciężkie, a co dopiero napisanie ponad 40 biografii i w miarę regularnie je aktualizować. Newsy zawsze lepiej wrzucić na forum, przynajmniej mam pewność że zainteresowani je przeczytają ;) Strony nie usuwam, zostanie żeby pokazać że diary nie musi się zamykać na forum, i że można stworzyć naprawdę szerokie uniwersum ;)

Na koniec odniosę się do komentarzy:

*shocker98 - człowiek który jest aktywny w każdym dziale w Booking Zone, komentujesz wszystkie moje odcinki i dzięki ci za to, czasami aż mi wstyd że komentuję u ciebie tak rzadko, ale mam nadzieję że kiedyś uda mi się do ciebie wpaść ;) Czytasz każdą galę, więc wiesz czego się możesz spodziewać, chociaż nie ustrzegłeś się kilku błędów ;)

*Qba5000 - skuteczność mniejsza, ale ponad 50% powinno być ;)

Mam nadzieję, że news o wielkich powrotach i debiutach jest z dupy, bo marzę o pojawieniu się kilku osób w twoim diary :)

Niestety ten news to prawda, zamierzam teraz wykorzystać ludzi których mam w rosterze, i nie uważam żeby tam kogoś brakowało, ale po Summerslam możliwe że ktoś zadebiutuje ;)

*Aquinio - nie napisałeś zbyt wiele, ale liczy się gest ;) Miło że ktoś kto nie jest stałym bywalcem Booking Zone trafił akurat do mnie ;)

*gierobak - czołówka bookerów zawitała do mojego diary, bardzo mi miło ;)

Na wstępię plus za dodatkową stronę oficjalną dla diary. Mam nadzieję, że będzie ona dosyć często aktualizowana.

Niestety, odpowiedź masz kilka linijek wyżej ;)

Natomiast co do karty walk na Payback wygląda świetnie, choć mam nadzieję, że zakończysz kilka feudów.

Tak też będzie. Jak ktoś wcześniej zauważył, wiele z nich toczy się od początku diary, więc najwyższa pora na powiew świeżości ;)

*Mr. Ghost - fajnie że wróciłeś ;) Typy raczej celne, bez jakichś zażaleń, więc nie mam się co rozpisywać ;)

*re.inc dxskv - nowy na forum, nowy w Booking Zone ;)

Największa wada to chyba to, że nie lubię wykorzystywania legend do walki, czyli The Rocka i Edge'a.

Rzecz gustu, niektórzy wolą więcej legend, niektórzy nie, ale szanuję twoje zdanie ;)

No i feud Cena-Rock to powielenie z prawdziwego WWE i gdybym chciał go obejrzeć znowu, to sięgnąłbym tam, to największy minus.

No i tutaj poruszamy ciekawy temat. Często niepotrzebnie mieszacie wydarzenia z prawdziwego życia z moją rzeczywistością. Zacząłem pisać w 2013 roku przed Wrestlemanią, więc historia obowiązuje do tego momentu. Przejąłem w tym momencie feudy WWE i stworzyłem nową rzeczywistość. W moim świecie Bryan nigdy nie był WWE Championem, Undertaker ciągle ma streak, Bray Wyatt nigdy się nie pojawił i nie miały w niej miejsca wydarzenia po 1 kwietnia 2013 roku ;)

Jeszcze raz dzięki za komentarze, trochę się przeciągnęło, ale myślę że fajnie jest poczytać takie wstawki ;) Jeżeli nie zgadzacie się z jakąś sprawą, odpowiadajcie tutaj, albo na PW ;) Pozdrawiam :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/5/#findComment-349617

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...