Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Długo trzeba było czekać, ale w końcu mamy Extreme Rules. Na początek fajny segment promujący Borisa Alexieva. A jeżeli promować to na całego i dać mu mistrzostwo U.S. :)

Następnie segment podbudujący atmosferę przed walką Batisty z Ceną i The Rockiem.

Nadchodzi pojedynek Rybacka z Morrisonem.

John wykonuje Crossbody, jednak Skip zdołał go przechwycić w locie! Ryback obraca się wokół własnej osi zbierając heat, po czym wykonuje Black Hole Slam.

Czy Black Hole Slam to nie jest nazwa zarezerwowana dla Abyssa? ;)

Jak już to Spinning Side Slam, wiem takie upierdliwe przyczepianie się ;)

Fakt, że John Morrison przetrwał Shell Shocked na dach karetki i jeszcze zdołał wygrać walkę jest zaskakujący.

Pojedynek Ortona z Zamaskowanym. W pełni wykorzystałeś gimmick Fall Count Anywhere i za to plus. Połączenie w zespół Edge'a i Cody'ego Rhodesa to już dla mnie zaskoczenie, choć może być trochę logiczne, bo obydwaj kiedyś byli tag team partnerami, a potem rywalami Ortona.

W walce tag teamów zwycięstwo DX było do przewidzenia przez to jak ich promujesz i ciągle pushujesz.

O ile wygrana DXów nie było zaskoczeniem, tak zwycięstwo Zigglera nad Del Rio już dla mnie tak. Dodatkowo dobry motyw wykorzystania AJ Lee po walce.

Chris Jericho vs CM Punk i patrząc na ich feud racze można było się spodziewać nieczystej walki. Jericho po raz kolejny zwycięża. Teraz chętniej jednak widziałbym CM Punka w innym feudzie. Ale cóż co będzie zobaczymy...

Brothers of Destruction powracają i szykuje się feud z DX. Czy już kiedyś czegoś takiego nie było? ;)

Widać było, że w Main Event włożyłeś najwięcej sił, ale sposób zwycięstwa The Rocka nie był imponujący. Cieszy ewentualny heel turn Ceny.

Gala dobra i czekam na kolejne RAW ;)

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xYoohas

63

• Giero

20

• shocker98

12

• Mr. Ghost

12

Top użytkownicy w tym temacie

Extreme Rules się pojawiło. Muszę przyznać, że jest genialne! :)

Ocena poszczególnych segmentów:

Fajnie, że Heyman pozwolił na walkę Cesaro z Borisem. Wydaję mi się, że Heyman już stał się pełnoprawnym face'm. Walka Cesaro z Alexievem dobra, spodziewałem się takiego wyniku no i nie było zdziwienia. To co mi się na prawdę podoba, to to, iż jest feud o pas Stanów Zjednoczonych, a nie jakiś pretendent z du*y. Początek Extreme Rules wyśmienity.

Na Backstage'u też ciekawy segment, co tylko prowadzi do jeszcze większego zaciekawienia Main Eventem. :)

Następnie walka Rybacka z Morrisonem. John po raz kolejny dzięki swojemu sprytowi pokonał Rybacka. Myślę, że tak się to nie zakończy. Ba, jestem tego pewny. Ryback po prostu nie może tego tak zostawić. Kolejna świetna walka.

Teraz walka Ortona z Zamaskowanym. Mimo, iż to była dobra walka, to jednak uważam że to był najsłabszy punkt gali (w mojej opinii). Chodzi już o segment po walce, zamaskowanym jest Edge, co niestety nie spodobało mi się. Przywracasz wiele starych gwiazd (Batista, HBK, Edge) do normalnego uczestnictwa w galach. Według mnie najwyższa pora dać szansę nowym, młodym gwiazdom. No ale to ty jesteś bookerem, mam nadzieję, że wyjdzie z tego na prawdę coś ciekawego. Ale przesyt gwiazd doprowadził do tego, że o pas Interkontynentalny walczą zawodnicy, którzy spokojnie mogliby posiadać pasy WWE czy Wagi Ciężkiej.

Segment ze zwolnieniem Chrisa Hero, podoba mi się stanowczość Heymana. Ale wątpię, że Chris tak sobie odejdzie.

No i walka Tag Teamów. To o czym niedawno mówiłem, powrót starych gwiazd, tym razem to D-Generation X. Jednak ich powrót odebrałem pozytywnie, bo szykuje się nam niesamowicie interesujący feud o pasy Tag Team z

Pokaż ukrytą zawartość

Mam przynajmniej nadzieję, że do takowego dojdzie.

Później segment na zapleczu i walka Zigglera z Del Rio. Z wyniku jestem zadowolony. Walka na wysokim poziomie. Ale ciekawe było to, co się działo później. AJ po prostu robi co chce z Zigglerem i Langstonem. Myślałem, że w końcu ucieknie z pasem, ale na szczęście tak się nie stało. Nie mniej jednak uważam, że to nie koniec feudu Ziggler vs Del Rio & AJ :)

Walka na zasadach "I Quit" przypadła mi najbardziej do gustu. Po zakończeniu widać, że Jericho chciał zrobić wszystko, byle nie powiedzieć, że Punk jest Best In The World. Punk nie może tego tak zostawić. Myślę, że między tą dwójką dojdzie do jeszcze poważniejszego feudu, aniżeli na lini Ryback-Morrison.

Walka na którą najdłużej czekałem, czyli pojedynek Takera z Bryanem ze specjalnym sędzią nie rozczarowało mnie, ale też niczym nie zaskoczyło. Po walce Tag Teamów w której wygrali DX byłem niemal pewny, że zobaczymy powrót Braci Destrukcji. I tak też się stało. W sumie wolę ten scenariusz, aniżeli dalej ciągniecie Teamu Hell No. Jednak uważam, że Bracia Desktrukcji nie powinni przejąć Pasów Tag Team. W końcu Bryan też jest w połowie posiadaczem. W mojej opinii Brothers of Destruction powinni zmierzyć się o te pasy z Bryanem i jego nowym Tag Team Partnerem. Albo z... DX! :D

Main Event też był bardzo dobry. Niemniej jednak trochę się rozczarowałem wyeliminowaniem jako pierwszego mojego faworyta, czyli Batisty. Później już po prostu było pasmo zaskoczeń, czytałem walkę z zapartym tchem. Szczególnie końcówkę. Pod sam koniec walki byłem niemal pewny, że Cena wygra i zostanie Mistrzem WWE, a tu takie zaskoczenie, które było wręcz... Genialne! Tylko co dalej? Cena nie może tego tak zostawić, przegrał przez frajerski Roll Up, a dodatkowo na końcu przeszedł Hell Turn. Jeszcze przecież jest Batista. Coś fantastycznego. Czekam z niecierpliwością na Raw. A Extreme Rules oceniam na 9/10 :)

Fajne diary o dablju dablju i:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=419110

"Look in my eyes, what do you see?"

1221692335316239be3243.jpg

Nie będę się rozpisywał, ale napiszę, że nie spodziewałem się kilku wyników walk. Jak zwykle opisałem wszystko tak jak powinno to wyglądać. Czasem aż nie chciało mi się czytać tych wszystkich walk, ale w końcu je przeczytałem ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

• 1 miesiąc temu...

http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2012/211/3/5/wwe_raw_new_2012_logo_by_windows8osx-d597m7b.png

Monday Night RAW

Episode #9, 4 Tygodnie do Payback

Witam wszystkich bardzo serdecznie na kolejnym, dziewiątym już epizodzie Monday Night RAW! Ostatnio na Extreme Rules miało miejsce wiele wydarzeń, poznaliśmy wiele odpowiedzi, jadnak na ich miejsce weszło jeszcze więcej pytań, nie pozostaje nam nic innego, jak rozpocząć dzisiejszy epizod Monday Night RAW!

Wybrzmiewa "My time is now", i do ringu wchodzi John Cena. John ma na na twarzy uśmiech, i bez żadnych zbędnych gestów wchodzi do ringu.

John Cena: Nareszcie! Nareszcie Naprawdę nie wiecie jak bardzo gdzieś mam to co o mnie myślicie! Możecie mówić cokolwiek, i myśleć cokolwiek, ale ja wiem swoje. Może i na Extreme Rules przegrałem walkę o pas WWE, ale wygrałem coś o wiele bardziej ważnego, i coś co zmieni wiele rzeczy w moim życiu i w mojej karierze. Wygrałem siebie. Tak, dobrze słyszycie, wygrałem siebie samego. Po wielu, wielu latach nareszcie jestem wolny. Przez całą swoją karierę byłem zniewolony przez to kim byłem. Nie mogłem robić wielu rzeczy które chciałem, tylko ze względu na "Dobro biznesu". Ale to nie był mój pieprzony biznes! Ale teraz koniec tego, koniec z tym wszystkim! Koniec z Johnem Ceną jakiego wszyscy znali!

IF YA SMELL! Na arenę wchodzi The Rock.

The Rock: Brawo! Brawo! Ale teraz odpowiedz mi na jedno pytanie, na które powinieneś znać odpowiedź. Kogo to interesuje? Czy twoim zdaniem twoja "przemiana" obchodzi kogokolwiek który ma więcej niż 1,30 wzrostu? Nie, to nie obchodzi nikogo! Możesz nawet stanąć na głowie, a i tak wzbudzisz w ludziach tylko współczucie i litość. Ale hej, John Cena heelem! Niesamowite! I sposób w jaki to zrobił, wow. Przypomnijmy to sobie, proszę, tak bardzo chcę to obejrzeć jeszcze raz. Tylko popatrzcie, idol wszystkich utrapionych, po tym jak przegrał z The Rockiem, który wykorzystał swój spryt, zaatakował go od tyłu jak ostatni frajer.

John Cena: Wykorzystałeś swój spryt? Człowieku, Roll Up nazywasz sprytnym zagraniem? To dopiero był frajerski chwyt, a nie to co zrobiłem po walce. Wiesz co, powiem ci coś. Kiedy sędzia doliczył do trzech, nie mogłem uwierzyć w to co się stało. Usiadłem na środku ringu i myślałem, że pokonałem długą drogę do tego by walczyć o pas WWE, i gdy w końcu udało mi się, jestem na dobrej drodze do zwycięstwa, przegrywam przez Roll Up... Kiedy ja siedziałem, ty skakałeś po narożnikach i się śmiałeś. I wtedy zdałem sobie sprawę, że przez całą moją karierę dawałem się upokarzać, i nic z tym nie robiłem. Każdy pomiatał mną tylko dlatego, że byłem tym dobrym. Kiedy wchodziłeś na narożnik dotarło do mnie, że jeżeli chcę coś zmienić, to muszę zareagować...

The Rock: Bla, bla, bla... Według ciebie przeszedłeś niewyobrażalną zmianę, a według mnie cały czas jesteś tym samym Johnem co zawsze. Stoisz w tym ringu, i wylewasz nad sobą żale... Według regulaminu masz prawo do rewanżu na Payback, i pewnie z niego skorzystasz, ale to będzie twoja ostatnia walka o ten pas, gwarantuję ci to.

John Cena: Oczwiście że na Payback zawalczymy o pas WWE, ale o jedyna rzecz w której masz rację. To dopiero początek mojego odrodzenia, dlatego radzę być czujnym...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wracamy po przerwie, w ringu czeka na nas Daniel Bryan i ma nam coś do powiedzenia.

Daniel Bryan: Jak zapewne wiecie, na Extreme Rules zachował się jak ostani dupek, i zdradził mnie w najmniej oczekiwanym momencie. Kane był dla mnie kimś bardzo ważnym, był przy mnie w ciężkich chwilach i wspierał mnie całym sobą, ale każdy etap ma swój kres, ale jeżeli myślicie, że będę po nim płakał i rozpamiętywał to co było, to jesteście w dużym błędzie. A Kane jeszcze pożałuje swojej decyzji, i ja się o to postaram. Ale żeby móc zemścić się na moim niedawnym przejacielem, muszę dostać z nim walkę, a nie sądze żeby teraz chciał walczyć 1 vs. 1, bo jest mistrzem Tag Team i musi bronić swojego pasa, więc mój plan jest prosty - zostać pretendentem do pasa Tag Team! Pewnie zastanawiacie się jak chcę to zrobić w pojedynkę? To oczywiście niemożliwe, ale w WWE jest pewna osoba, która straciła Tag Team partnera na tej samej gali co ja, i tak jak ja jest jednym z najlepszych techników w tej federacji, dlatego panie i panowie, powitajcie mojego nowego, lepszego Tag Team partnera i przyszłego mistrza Tag Team...

Na arenę wchodzi Antonio Cesaro! Po zwolnieniu Chrisa Hero na Extreme Rules Cesaro stracił partnera, ale znalazł następnego bardzo szybko. Antonio wchodzi do ringu i wita się z Danielem uściskiem dłoni. Bryan przekazuje mikrofon Antonio.

Antonio Cesaro: Pewnie jesteście zaskoczeni, że to ja stworzę z Danielem Tag Team, ale nie powinniście, bo mam z nim wiele wspólnego. Oboje przyszliśmy tutaj z Ring of Honor, oboje jesteśmy jednymi z najlepszuch techników zarówno w WWE, jak i na całym świecie, i oboje nie zamierzamy płakać po naszych dawnych Tag Team partnerach. Chris Hero został zwolniony, ale jak już dzisiaj Daniel powiedział "Każdy etap ma swój kres", i dla mnie etap o nazwie "Chris Hero" jest skończony. Z nim byliśmy "Królami Wrestlingu", ale razem z Danielem stworzymy coś lepszego, będziemy Bogami Wrestlingu! Nazwa naszego Tag Teamu to Gods of Wrestling, i radzę wam ją zapamiętać, bo to nazwa przyszłych mistrzów Tag Team!

Antonio i Daniel ponownie ściskają sobie dłonie, i czekają na swoich rywali, z którymi stoczą pierwszą walkę na dzisiejszym RAW.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_36_GD.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Antonio_Cesaro2_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2101/Heath_Slater_7_GD.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2591/Jinder_Mahal_11_GD.jpg

Walka nr 1

Gods of Wrestling (Daniel Bryan & Antonio Cesaro) vs. 3MB (Heath Slater & Jinder Mahal /w Drew McIntyre)

W ringu zaczynają Heath Slater oraz Daniel Bryan. Heath rusza na Daniela z Clotheslinem, ale ten robi unik i zapina Waist Lock. Bryan trzyma rywala w chwycie, i wykonuje mu German Suplex. Heath podnosi się szybko, ale równie szybko Bryan posyła go na matę Dropkickiem. Daniel podnosi swojego rywala, chwyta jego rękę i wykręca ją zapinając Wrist Lock. Daniel kontroluje rękę rywala, kopie go w korpus i zmienia się z Cesaro cały czas trzymając jego dłoń. Antonio wpycha Slatera w narożnik przy pomocy barku. Heath jest już w narożniku, a Cesaro atakuje go raz za razem Shoulder Tackle'm. Heath robi kilka kroków do przodu, a Cesaro powala go Hiptossem i zapina Arm Drag. Heath podnosi się z dźwigni i wykonuje Groin Kick. Slater bierze rozbieg, odbija się od lin ale Antonio zaskakuje go, i wykonuje Flapjack na liny. Szwajcar chwyta głowę rywala i podchodzi do Daniela aby wykonać zmianę. Panowie zmieniają się, a Heath wyrywa się i wykonuje zmianę z Jinderem. Mahal atakuje Daniela, ale ten zaskakuje Hindusa Drop Toe Holdem, i próbuje zapiąć Yes Lock, ale Mahal chwyta liny i Bryan musi przerwać natarcie. Jinder podnosi się i atakuje Clotheslinem, ale Daniel robi unik, odwraca się i wykonuje High Kick! Bryan zmienia się z Antonio, ten podchodzi do leżącego rywala i wykonuje Giant Swing! Cesaro podnosi rywala, wyrzuca go w powietrze i mamy Uppercut! Antonio zmienia się z Danielem, ten wchodzi na narożnik i wkonuje Flying Goat! Daniel ponowinie zmienia się z Cesaro, wspaniała współpraca. Antonio podnosi Mahala, i wykonuje Neutralizer! Slater próbuje zaatakować Antonio który próbuje pinu, ale do ringu wchodzi Daniel i powala go wykonując Buisaiku Knee! Do ringu wchodzi Drew McIntyre, ale Daniel od razu powala go High Kickiem! Antonio podnosi Jindera, i ponownie wukonuje Neutralizer, 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na zapleczu Batista stoi przed drzwiami do gabinetu Paula Heymana. Drzwi otwiera Brock Lesnar, i Animal wchodzi do pomieszczenia, i podchodzi do biurka gdzie siedzi chairman WWE Paul Heyman. Panowie witają się.

Paul Heyman: Siadaj Dave. Ciesze się że mnie posłuchałeś i nie interweniowałeś w segmencie Johna i The Rocka.

Batista: Zrobiłem to tylko dlatego, że szanuje cię jako szefa, ale nie mogę zrozumieć dlaczego nie chciałeś żebym się wtrącił do ich rozmowy?

Paul Heyman: Zaraz ci wszystko wyjaśnie Dave... Nie chciałem żebyś się wtrącał, bo mam inne plany związane z pasem WWE. Plany, w których nie ma miejsca dla ciebie Nie ma się co dziwić, we wczorajszej walce zostałeś wyeliminowany jako pierwszy, więc to John Cena ma prawo do rewanżu, ale to nie jest jedyny powód. Jak zapewne wiesz na Wrestlemanii uwolniłem WWE od władzy Vince'a McMahona i zostałem najważniejszą osobą w federacji nazywanej World Wrestling Entertainment.

Batista: No wiem, brałem udział w tej walce.

Paul Heyman: No właśnie. Według niektórych osób moja drużyna wygrała tą walkę tylko dlatego, że ty zdradziłeś McMahona. Jako szef tej federacji muszę budować swoją pozycję i musi ona być najsilniejsza, więc nie mogę pozwolić żeby moje zwycięstwo budziło jakiekolwiek wątpliwości. Ludzie z natury trzymają się zdania które raz obrali, więc będzie mi ciężko uświadomić im, że jestem najpotężniejszym człowiekiem tej federacji, ale na całe szczęście oprócz niewątpliwej potęgi posiadam również wrodzoną inteligencję, więc mam pomysł co zrobić.

Batista: Więc co zamierz...

Paul Heyman: Co zamierzam zrobić? Dokładnie to. Zamierzam pokazać wszystkim fanom WWE, że Dave "Animal" Batista jest zbyt słaby, żeby zadecydować o losie pojedynku, i nawet jeżeli nie zdradziłby McMahona, moja drużyna i tak zgarnęłaby wygraną.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger12_cutout_by_Crank.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/sheamus_01.jpg

Walka nr 2

Jack Swagger (w/Zeb Colter) vs. Sheamus

Przez okres pomiędzy Wrestlemanią a Extreme Rules nie widzieliśmy Jacka Swaggera w ringu WWE, ale teraz powraca i ma nadzieje coś zdziałać. Walka rozpoczyna się, zawodnicy podchodzą do siebie i zapinają klincz, z którego zwycięsko wychodzi Jack Swagger i wpycha rywala do narożnika. Sędzia rozpoczyna odliczanie, i Swagger odchodzi od Sheamusa, ale nie na długo, bo od razu atakuje rywala kolanem. Jack odchodzi od narożnika i rozkłada ręce co spotkało się z negatywną reakcją publiczności. Swagger rozpędza się, ale nie trafia z Corner Splashem i odbija się brzuchem od narożnika, co wykorzystuje Sheamus i wykonuje Small Package! 1... 2... i kickout w ostatniej chwili! Pojedynek dopiero się rozpoczął a już mógł się skończyć. Jack podnosi się, i Great White powala go Clotheslinem. Irlandczyk wykonuje kolejny Clothesline, ale Jack robi unik i zapina Waist Lock. Sheamus chwyta ręce Jacka które są oplecione wokół jego brzucha, ale Swagger wynosi go w górę i wykonuje German Suplex. Jack od razu po wykonaniu akcji doskakuje do leżącego przeciwnika i chwyta jego głowę. Sheamus powoli podnosi się, ale Swagger dociska go do ziemi. Great White zdołał dostać się do lin i Swagger musi go puścić. Swagger podnosi się, ale Sheamus zaskakuje go Groin Kickiem. Irlandczyk wykonuje Irish Whip, a następnie Back Body Drop. Jack trzyma się za plecy, a Sheamus bierze rozbieg i kopie rywala w plecy. Great White podnosi rywala, szykuje się na Backbreaker, ale Swagger wydostaje się i wykonuje przeciwnikowi Neckbreaker. Jack podnosi rywala, i wykonuje mu Fallaway Slam. Jack ustawia rywala przy narożniku, bierze rozbieg i wykonuje Swagger Bomb! Swagger podnosi Sheamusa, i wykonuje Gutwrench Powerbomb! Jack nie pinuje przeciwnika, obraca go na brzuch i zapina Patriot Act po którym Sheamus odklepuje!

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu widzimy świeżo upieczonego Intercontinental Championa Edga wraz z Cody Rhodes'em.

Edge: Na Extreme Rules zostałem mistrzem Interkontynentalnym, ale to już wiecie. Zapewne wielu z was było w szoku po tym, gdy zobaczyło wczoraj moją twarz, ale uwierzcie mi, że wiem co robię. Nie martwcie się o mnie, bo ja się nie zmieniłem, jednak są pewne sprawy które wymagają zdecydowanej reakcji. Randy Orton był, i nadal jest osobą która uważa że należy mu się wszystko. Tylko przez to że nazywa się "Orton". Randal stał się arogancki, i wielu z was myśli że zachowuje się chamsko i bezczelnie tylko wobec swoich wrogów. Zarówno ja, jak i Cody byliśmy kiedyś przyjacielami Ortona, ja w RatedRKO, Cody w Legacy, i możemy z pełną świadomością powiedzieć, że Orton jest największym bucem jakiego w życiu spotkaliśmy. Gdybyście zapytali ludzi na zapleczu kilka miesięcy temu każdy by zaprzeczył, no wiecie, ściany mają uszy, i ja ich rozumiem, ale zapytajcie ich teraz! Teraz to co sądzisz o Ortonie nie odbije się na twojej karierze, i większość zawodników potwierdzi nasze słowa. Tak naprawdę moim celem nie jest, i nigdy nie był ten tytuł, co zaraz udowodnię. Moim celem jest zrobienie czegoś, co powinno stać się już dawno. Zamierzam pozbawić Ortona posady w WWE! Teraz kiedy Randy nie ma statusu nietykalnego, zamierzam zrobić to, co chce zobaczyć wielu fanów WWE, i to jest od teraz moim celem. Zapewne zastanawiacie się dlaczego Cody milczy. Jest tak, ponieważ Cody chce udowodnić swoją wartość w ringu, i ja zamierzam mu to umożliwić. Rozmawiałem z Paulem Heymanem, i to co teraz zrobię jest z nim uzgodnione, i jest w 100% zgodne z regulaminem WWE. Dlatego teraz, przedatawiam wam nowego mistrza Interkontynentalnego, Cody'ego Rhodes'a! <Edge zdejmuje pas i przekazuje go Cody'emu. Panowie wymieniają się uściskami, a kamera pokazuje teraz Ortona który ogląda zaistniałą sytuację w telewizji. Randal wściekły wychodzi z pomieszczenia, i kieruje się do gabinetu Heymana. Orton z hukiem otwiera drzwi i wchodzi do gabinetu, gdzie są Paul Heyman, oraz Steve Austin i jego asystent Vince McMahon>

Randy Orton: Co to ma znaczyć! (Randy podchodzi do Heymana)

Steve Austin: Nie zapomniałeś się trochę chłopczyku? (Austin wstaje i szturcha Ortona w ramię)

Randy Orton: Nie z tobą rozmawiam (Randy zdejmuje rękę Austina ze swojego barku i odwraca się ponownie do Heymana) Co to za przerzucanie się moim pasem? Żądam walki o pas na Payback!

Steve Austin: Żądać to ty sobie możesz, masz prawo do walki z Edgem, a nie z Codym.

Randy Orton: Zawalcze z nimi dwoma, tylko zabookujcie tą pieprzoną walkę. Musicie dać mi rewanż o pas, i musicie dać mi rewanż z Edge'm. Tyle razy powoływaliście się na ten wasz "regulamin", więc może zacznijcie go przestrzegać i dajcie mi z nimi walkę! 2 vs. 1, dwie walki 1 vs. 1, Gauntlet Match, wszystko mi jedno!

Paul Heyman: Regulamin jest w tej kwestii bardzo luźny, i można go rozumieć dwojako. Moja interpretacja jest taka, że masz minutę żeby wybrać czego chcesz, walkę o pas, czy walkę z Edgem. Czas start

Randy Orton: Co?! Jakim prawem?! To jest najgłupsza rzecz jaką mogłeś wymyślić!

Paul Heyman: 45 sekund...

Randy Orton: Vince, zrób coś do jasnej cholery!

Vince McMahon: Obawiam się, że nic nie mogę zrobić... Przykro mi Ran...

Steve Austin: Cisza, chyba nie pozwoliłem ci się odzywać, Vince?

Paul Heyman: 25 sekund...

Randy Orton: Wszyscy jesteście popieprzeni... Dobra, Edge zrobił to specjalnie, jest z wami w zmowie, ale ja nie dam się okraść, wybieram walkę o pas Interkontynentalny na Payback

Paul Heyman: Czas stop! Decyzja podjęta.

Steve Austin: Aha, jeszcze jedno, nie wybrałeś walki o pas Interkontynentalny na Payback, tylko udział w półfinale turnieju o miano pretendenta do pasa Interkontynentalnego na dzisiejszym RAW.

Randy Orton: Chyba was wszystkich poje*ało, jeszcze zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni!

Promo turnieju o #1 pretendenta do pasa Intercontinental

RAW #9 - półfinały

Rey Mysterio vs. John Morrison

R-Truth vs. Randy Orton

Zwycięzcy zmierzą się ze sobą na RAW #10, w walce która wyłoni pretendenta do pasa Intercontinental!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/john_morrison_4.png vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/2875_Rey_Mysterio.jpg

Walka nr 3

John Morrison vs. Rey Mysterio

John wchodzi na ring pewny siebie, przypomnijmy że na Extreme Rules pokonał Rybacka w Ambulance Matchu, jednak sposób w jaki to zrobił nie był czysty. Walka rozpoczyna się. Panowie ruszają na siebie, John sprytnie przechodzi do pleców rywala i zapina Waist Lock. Morrison trzyma przeciwnika, wynosi do góry, ale Rey przechwytuje go będąc w powietrzu i wykonuje Inverted DDT. Rey bierze rozbieg, ale John podnosi się i przeskakuje nad nim. Rey odbija się od lin i wykonuje Roundhouse Kick, ale John robi unik i Latynos ląduje na macie. Rey podnosi się, ale John powala go Dropkickiem. Morrison podchodzi do Reya, i zapina Armbar. Rey powoli podnosi się, stoi już na nogach i wykręca rękę Morrisona. Mysterio kontroluje rękę rywala, wskakuje na narożnik i wykonuje mu Arm Drag Takedown. Morrison szybko się podnosi, ale Rey atakuje go uderzeniem oburącz w klatkę piersiową. John podnosi się, Rey ponawia atak, ale tym razem Morrison robi unik, chwyta Latynosa za głowę i mamy Neckbreaker. Morrison podnosi rywala, wykonuje Snap Suplex i przytrzymuje Pin. 1... i kickout. John wychodzi za liny i staje na krawędzi ringu. Morrison wykonuje Springboard Senton, ale Rey odsuwa się i Szaman ląduje na macie. Mysterio bierze rozbieg, i wykonuje Leg Drop po którym pinuje rywala. 1... i kickout. Rey podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Morrison zapiera się i to on rzuca rywala w liny, Mysterio wskakuje na 2 linę i wykonuje Crossbody. Mysterio wchodzi na narożnik, ale Morrison doskakuje do niego i wykonuje Enzugiri! John bierze rywala na barki i chce wkonać Powerbomb, ale Rey wykonuje mu Sunset Flip! 1... 2... i kickout! Rey dokłada jeszcze kilka kopnięć, po czym ponownie wchodzi na narożnik. Mysterio czeka aż John wstanie, i kiedy Morrison jest już na nogach Latynos wykonuje Crossbody, ale Morrison kontruje i wykonuje Oklahoma Slam! 1... 2... i kickout! John podnosi rywala, i atakuje go kolanem. Rey przewraca się i ląduje przy linach. John bierze rozbieg, ale Rey zaskakuje go Drop Toe Holdem, i Morrison ląduje na linach! Rey bierze rozbieg i wykonuje 619, ale John łapie jego nogi, i wypycha go z ringu. Morrison bierze rozbieg, i wykonuje Suicide Dive poza ring! John wrzuca Reya do ringu, i ustawia go pod Starship Pain, ale w tym momencie w stronę ringu zaczyna biec Ryback! John przytomnie opuszcza ring. Panowie stają po przeciwnych stronach ringu, Ryback zaczyna biec do Morrisona, ale ten ucieka, biegnie w górę rampy. W międzyczasie sędzia wyliczył Johna!

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu widzimy Dolpha Zigglera i Big E Langstona. Matt Striker przeprowadzi z nimi wywiad.

Matt Striker: Dolph, poprosiłeś mnie o możliwość przekazanie czegoś WWE Universe, o co chodzi.

Dolph Ziggler: Dzięki Matt za tą szansę. Na Extreme Rules obroniłem swój pas, ale o mały włos i nie tylko nie obroniłbym swojego pasa, ale też odniósł poważną kontuzję. Od dwóch tygodni nie mogę swobodnie się poruszać, bo AJ Lee może mnie zaatakować. AJ Lee już niejednokrotnie udowadniała swoją niepoczytalność, czy to na RAW #8 kiedy próbowała wyrwać mi włosy, czy to na Extreme Rules kiedy próbowała zrzucić mnie z drabiny. Każdy widzi, że ktoś taki jest niebezpieczny dla otoczenia, a w szczególności dla mnie, więc występuje z prośbą o zamknięcie AJ Lee w odpowiednim szpitalu, i wydanie zakazu zbliżania się na odległość mniejszą niż 10 metrów. To wszystko co miałem do powiedzenia, nie zamierzam się rozgadywać, ale podczas mojej dzisiejszej walki AJ Lee ma się do mnie nie zbliżać, bo w przeciwnym razie skontaktują się z nią moi prawnicy.

MizTV

Czas na MizTV, a gościami The Miza będą Chris Jericho i CM Punk.

The Miz: Witam wszyskich w Miz TV! Pierwsze pytanie do CM Punka, jak odniesiesz się do wczorajszych wydarzeń z Extreme Rules?

CM Punk: Nie mam zamiaru niepotrzebnie się denerwować, krzyczeć czy wylewać swoich żali, zamierzam wygrać z Chrisem Jericho na Payback, i raz na zawsze udowodnić kto jest najlepszym wrestlerem na świecie, i pokazać gdzie jest miejsce Jericho.

Chris Jericho: Co?! Możesz powtórzyć bo chyba się przesłyszałem, co chcesz zrobić? Na jakiej podstawie myślisz, że na Payback zamierzam z tobą walczyć? Przypomnijmy sobie, na Wrestlemanii pokonałem cię w walce, która miała pokazać kto jest najlepszy. Miesiąc później, pokonałem cię w kolejnej walce, więc chyba dostatecznie udowodniłem ludziom kto jest najlepszy.

CM Punk: Co udowodniłeś? To że jesteś fałszywcem który musi nagrywać rywali na dyktafon żeby wygrać? To że manipulujesz ludźmi żeby coś osiągnąć? To że nie jesteś na tyle dobry żeby zwyciężyć w uczciwy sposób? Tak, te wszystkie rzeczy udowodniłeś wczoraj na Extreme Rules, kiedy zabrałeś mi zwycięstwo.

Chris Jericho: Z mojej strony to wszystko wygląda zupełnie inaczej. Według mnie oprócz tego że jestem najlepszy, udowodniłem że jestem również bardzo sprytny, co jeszcze mogę zrobić żebyś w końcu w to uwierzył?

CM Punk: Jeszcze... jedna... walka...

Chris Jericho: Bawisz się w Christiana? Punk, nie ośmieszaj się, walczyliśmy już dwa razy, i za każdym razem wygrywałem, naprawdę nie widzę powodu dla którego powinienem dać ci szansę walk ze mną - Najlepszym na świecie.

CM Punk: Naprawdę sposób w jaki wygrałeś cię zadowala? Myślisz że te wygrane czynią cię najlepszym? Mam dla ciebie propozycję, Chris. Na Payback zmierzymy się w walce, po której nie będę miał do nikogo pretensji, nawet jeśli przegram. Ta walka będzie naszą ostatnią, a jej wynik będzie ostateczny. Żeby zminimalizować ryzyko oszustwa, będzie to Last Man Standing Match! Przyjmujesz wyzwanie?

Chris Jericho: Zastanowie się

The Miz: Wygląda na to, że kolejny odcinek MizTV w którym odezwałem się tylko raz dobiegł końca, do zobaczenia!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy-orton_3.png vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/rtruth_by_cs.jpg

Walka nr 4

Randy Orton vs. R-Truth

Walka już ma się rozpocząć, ale wybrzmiewa "You think you know me", i na arenę wchodzą Edge i Cody Rhodes. Przechodzą obok ringu, Randy Orton patrzy na nich z nienawiścią w oczach. Panowie zajmują miejsca przy stole komentatorskim, a walka rozpoczyna się. Randy wściekle rusza na rywala, ale ten robi szpagat i Orton wpada w narożnik. R-Truth dopada do rywala i zasypuje go ciosami w głowę, ale Orton odpycha go i Truth ląduje na macie. Ron szybko się podnosi i atakuje Ortona, ale ten zaskakuje go potężnym Uppercutem. Truth chwieje się na nogach, Randy wchodzi na narożnik i powala go Double Axe Handle. Pin 1... i kickout. Orton podnosi rywala, wykonuje Irish Whip i ustawia się przy linach żeby wyrzucić rywala z ringu Back Body Dropem, ale Truth kopie go w klatkę piersiową. Randy stoi przy linach, a Killings wykonuje kilka Chopów, po czym tańczy w swoim stylu i dokłada cios w głowę Ortona, ale ten robi unik, chwyta rywala i wykonuje Inverted Headlock Backbreaker. Truth ląduje na macie, Randal chodzi dookoła niego i wykonuje Angry Stompy w jego kończyny, i wykończa go Leaping Knee Dropem w głowę. Pin, 1... i kickout. Orton zapina headlock, ale Truth szybko się z niego wydostaje, wykonuje Groin Kick na środku ringu, odbija się od lin ale Orton zaskakuje go Clotheslinem i Truth wypada z ringu. Randy opuszcza kwadratowy pierścień i idzie w stronę R-Trutha, ale Cody Rhodes odwraca uwagę sędziego, a Edge powala Ortona Spearem! Truth podnosi się, i wrzuca Randala do ringu. Killings podnosi Randala, i wykonuje Lil' Jimmy! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Wracamy do Monday Night RAW, w ringu czekają na nas D-Generation X, Triple H i Shawn Michaels.

Triple H: Brothers of Destruction. Nowi mistrzowie Tag Team, i zarazem nasza przeszkoda na drodze do tych pasów. Gdyby nie to całe zamieszanie z Undertakerem i Bryanem, już bylibyśmy mistrzami, ale co się odwlecze, to nie uciecze, i już za miesiąc na Payback zdobędziemy złoto. Nasza reaktywacja od samego początku miała na celu sięgnięcie po złoto, i teraz nareszcie będziemy mieli na to szanse.

Shawn Michaels: Dokładnie tak Hunter, DX nie zadowala się drugim miejscem, naszym miejscem jest szczyt...

Wybuch płomieni i na arenę wchodzą Brothers of Destruction!

Shawn Michaels: Dlaczego mi przerwaliście? Przecież wasza "koronacja" miała być po nas.

Undertaker: Postanowiliśmy odpuścić sobie tą uroczystość i wejść do ringu teraz, bo mamy sobie coś do wyjaśnienia. Przed chwilą mówiłeś o powrocie DX, a teraz ja powiem, że do tego powrotu nigdy nie powinno dojść. Pamiętasz może Wrestlemanię 26? Jeżeli nie, to ci przypomnę, Undertaker vs. Shawn Michaels, Streak vs. Career, mówi ci to coś?

Shawn Michaels: Coś tam kojarzę...

Undertaker: "Coś tam kojarzysz"? Kariera kontra seria. Postawiłeś na szali cały swój dorobek, ja postawiłem swoją serię, którą budowałem przez 20 lat. Przypomnij sobie jeszcze wcześniejsze wydarzenia. Wrestlemania 25, pierwsza walka Michaels vs Undertaker na Wrestlemanii, przegrywasz. Slammy Awards, dostajemy nagrodę za walkę roku, rządasz rewanżu ale ja odmawiam. Odmawiam, bo wiem, że jesteś w stanie zrobić to co zrobiłeś, czyli postawić na szali swoją karierę, ale po tym jak zaatakowałeś mnie na Elimination Chamber i pozbawiłeś mnie tytułu, zgodziłem się. Błagałeś mnie o tą walkę Shawn. Błagałeś, a teraz łamiesz zasady? Twoja kariera miała być skończona, a teraz jak gdyby nigdy nic wracasz?

Shawn Michaels: To nie tak...

Triple H: Cicho Shawn! Nie musisz się tłumaczyć. A ty co sobie myślisz? Wracasz jak gdyby nigdy nic, i z "miłości" do swojego brata rozwalasz coś, co było dla niego najważniejsze, przyjaźń z Bryanem.

Kane: Było! Bryan wykorzystał moją słabość i mnie opętał, ale teraz już koniec, powrócił Kane, który nie ma sobie równych. Poza tym, temat Shwna jest niewyodny, co? Szybko starasz się go uciąć, ale wszyscy dobrze wiemy, że Michaels nie powinien tutaj być!

Shawn Michaels: Wrestling to całe moje życie, chyba nie myśleliście że tak po prostu odejdę? Na Payback zabiorę wam te pasy, i pokaże że naprawdę kocham to co robie!

Undertaker odpycha Michaelsa, a potem Triple H odpycha Undertakera. Kane atakuje Huntera, ale w międzyczasie HBK oraz Taker wstają, i między drużynami wywiązuje się brawl. Panowie okładają się chwilę, po czym rozchodzą się do przeciwległych narożników.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_2_CutByJess_24December2013.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/dolph_ziggler_world_champ_by_timinater94.jpg

Main Event

CM Punk vs. Dolph Ziggler (w/Big E Langston)

Walka rozpoczyna się, zawodnicy ostrożnie zbliżają się do siebie, Punk atakuje nogi przeciwnika Shoulder Tackle'm, ale Dolph odsuwa się i przechodzi za plecy Punka i zapina Waist Lock. Punk chwyta ręce Zigglera, przenosi je nad swoją głową i zapina Wrist Lock. Dolph próbuje wydostać się z dźwigni, ale zanim to zrobił Punk wykonuje Arm Drag Takedown, i zapina Armbar leżącemu rywalowi. Ziggler powoli podnosi się, ale Punk dociska dźwignię i Dolph siada na macie, ale po chwili udało mu się wykonać Small Package, 1... i kickout. Zawodnicy podnoszą się, Punk atakuje Clotheslinem ale Ziggler robi unik i zapina Slepper Hold! Dolph mocno zacisnął ręce na głowie rywala, ale Brooks cofa się i uderza w narożnik, Ziggler musi puścić przeciwnika. Punk odwraca się w stronę Dolpha, i wykonuje serię Chopów. Nemeth idzie wzdłuż lin, Punk chwyta go, wykonuje Irish Whip i powala przeciwnika Hiptossem, potem szybko odbija się od lin i dokłada Elbow Drop po którym pinuje, 1... i kickout. Punk nie podnosi się, i od razu próbuje zapiąć Anaconda Vise, ale Ziggler nie daje zapiąć dźwigni! Dolph miota się, Punk jest już bardzo blisko dopięcia chwytu, ale Dolph przechyla go na plecy i pinuje, 1... i kickout Punk szybko się podnosi, a Dolph atakuje go Clotheslinem. Philip podnosi się i robi unik przed kolejnym atakiem i próbuje zaskoczyć Dolpha Double Axe Handle'm, ale Ziggler schyla się, chwyta głowę Punka i wykonuje Backbreaker. CM stoi na środku ringu i trzymq się za plecy, a Ziggler wskakuje na niego i zapina Slepper Hold! Punk nie daje się przewrócić i ciągle stoi na nogach. Powoli idzie w stronę lin, już prawie ich dotknął ale ciągle brakuje mu kilku centymetrów. Punk wyciąga rękę i udaje mu się chwycić liny, jednak Dolph go nie puszcza. Sędzia odlicza, 1... 2... 3... 4... i Ziggler zchodzi z Punka. Dolph bierze rozbieg i atakuje Brooksa, ale ten zaskakuje Ziggiego i wyrzuca go z ringu Back Body Dropem, jednak Dolph zdołał się złapać lin, i zatrzymuje się na krawędzi ringu. Punk odwraca się do Dolpha a ten wykonuje Enzugiri, ale Philip robi unik i wykonuje High Kick po którym Dolph spada z ringu. Punk podchodzi do narożnika, opiera się o niego i czeka aż Dolph wstanie. Ziggler staje na nogi, Punk wchodzi na narożnik i wykonuje Crossbody, ale Nemeth odsuwa się i Chicago Made ląduje na ziemi. Dolph powoli podnosi rywala, i wykonuje Irish Whip, ale Punk kontruje i to Dolph wpada w schodki. Punk podnosi przeciwnika, ale ten kopie go w kolano i CM odsuwa się od niego. Dolph chwyta Punka za głowę, i uderza nią o barykadę. Punk trzyma się za głowę, Dolph wchodzi na barierki i wykonuje Dropkick, ale Brooks odsuwa się i uderza potężnym Uppercutem brzuch rywala. Punk chwyta Zigglera, i chce go wrzucić w barierki Irish Whipem, ale Dolph kontruje i to Punk wpada w barykady. CM podnosi się, ale nie na długo bo Ziggler powala go Superkickiem! Dolph wrzuca Punka do ringu, ale zanim sam do niego wszedł wybrzmiewa muzyka Alberto del Rio, i na arenę wbiega rozwścieczona AJ Lee! Dolph chowa się za komentatorów, a Big E Langston powstrzymuje AJ. Dolph wykrzykuje coś do AJ, a z zaplecza wybiega 3 ochroniarzy, którzy wynoszą Lee. Ziggler wchodzi do ringu, a Punk powala go High Kickiem! CM Podnosi rywala, wykonuje Go To Sleep i pinuje 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez xYoohas

Według mnie, była to gala... dobra. Segmentom i walkom nic nie brakowało, z drugiej strony chciałoby się czytać więcej ;)

Daniel i Antonio tworzą tag team, ale jak na taką świetną drużynę powinni dostać lepszych przeciwników.

Batista prawdopodobnie dostanie walkę z Lesnarem - zapowiada się ciekawy pojedynek, najlepiej w stypulacji

John Cena vs The Rock o WWE Title, ale ile można to ciągnąć? Mam nadzieję, że wygra Cena, bo po pokonaniu Jasia trzy razy z rzędu Rock nie miałby wiarygodnego pretendenta.

DX i Brothers of Destruction. Lubię Shawna, ale mam nadzieję, że na Payback przegra i naprawdę zakończy karierę, a pretendentami zostaną Gods of Wrestling

Prawdziwy Amerykanin vs Rusjanin o US Title? Feud zapowiada się ciekawy, choćby ze względu na gimmicki i narodowości obu zawodników.

Orton zaskakująco przegrywa po interwencji i niewiadomo, jak potoczy się sytuacja z IC Title czy Edgem.

Rey Mysterio vs R-Truth na następnej gali. Mam nadzieję, że wygra Meksykanin i dasz mu pas ;)

Punk vs Jericho, czyli kolejny raz drugi rewanż. Miz fajnie podsumował MizTV ;)

Powodzenie w pisaniu dalszych odcinków

Dobra, pora ocenić ostatnią galę. :)

Wszystko zaczęło się od wymiany zdań Rocka i Ceny. John po raz kolejny zawalczy o WWE Championship, ciekawi mnie szczerze jak to rozwiniesz. Nie mam pojęcia kto wygra na Payback, ale feud tych panów już powoli zaczyna się nudzić.

Cesaro i Bryan, zdecydowanie pasują do siebie. Teraz mogą iść pewnym krokiem po pasy Tag Team i mam nadzieję, że DX im w tym nie przeszkodzą. Walka była na dobrym poziomie.

Batista wpada do biura Heymana, a ten po prostu niszczy go argumentami. Dodatkowo Lesnar zadał mu kilka ciosów krzesłem. Myślę, że to dobra podbudowa pod ewentualną walkę Batista vs Lesnar. A w efekcie może Batista vs The Heymanity... ;)

Walka Swaggera z Sheamusem była na dobrym poziome, niezmiernie cieszy mnie, że dałeś zwycięstwo Swaggerowi. Teraz tylko czekać na walkę Swaggera z Alexievem.

Teraz chyba najlepszy segment gali. Edge oddaje pas Interkontynentalny Rhodes'owi, co mnie ucieszyło. Dodatkowo Orton nie ma zbyt łatwego życia, kiedy federacją rządzi Heyman, i dobrze.

Walka półfinałowa. Dobrze, że dałeś zwycięstwo Reyowi. Mysterio będzie mógł się zając pasem Interkontynentalnym, natomiat JoMo będzie (mam nadzieję) dalej prowadził feud z Rybackiem, mając u boku Big Showa.

Wywiad z Dolphem sobie odpuszczę, był taki sobie. O wiele lepsze było MizTV. Walki Punka z Jerichem i ich feudy widzieliśmy wiele razy, ale twój feud ani trochę mnie nie nudzi! Na prawdę świetne rozpisane ta ich konfrontacja w MizTV. Ciekawi mnie, czy dojdzie do ich pojedynku na Payback.

Walka Ortona z Truthem w półfinale była taka sobie, ale końcówka już zdecydowanie lepsza. To jak to rozwiązali Edge i Cody Rhodes było godne podziwu. Teraz po prostu musi dojść do walki Ortona z Edge'm na Payback.

Konfrontacja DX z Brothers of Destruction. Nie emanowałem szczęściem, gdy przywróciłeś Michaelsa. I nic się nie zmieniło. Uważam, że jeśli HBK zakończył karierę to nie powinien walczyć. Cóż, feud między DX a Brothers of Destruction jest ciekawy, ma fajną podbudowę, no ale jednak to już nie to. Uważam, że lepiej dla biznesu byłoby, gdy Shawn sobie odpuścił.

No i Main Event. Punk wygrał, co mnie ucieszyło. Ale jeszcze bardziej ucieszyło i zarazem zadziwiła końcówka walki. Dolph zapiął Sleper Hold, a później jeszcze wszedł Y2J który przyjął wyzwanie. Jeszcze niedawno ciekawiło mnie, czy dojdzie do ich walki, a to już potwierdzone. Ich feud zapowiada się na prawdę fascynująco.

Fantastycznie wszystko rozpisujesz i według mnie zdecydowanie zasługujesz na miano bookera no. #1 na attitude. Nie mogę doczekać się kolejnej gali, tymczasem tę oceniam na 8.5/10 :)

• 3 tygodnie później...

Widzę, że od czasu kiedy zaczynałeś pisać swój wrestlingowy ,,pamiętnik" wiele się zmieniło, zaliczyłeś świetny progres, piszesz według mnie bardzo dobre o ile nie najlepsze diary na tym forum aktualnie. Widać to po twoim ostatnim odcinku, który był świetny, ale mam zamiar przeczytać cały ten temat, aby jak najbardziej zaznajomić się już do końca z Twoim diary i ocenić go jak najbardziej ogarnięty :D . Tak czy inaczej - Segmenty piszesz świetne, walki także, dopatrzyłem się kilku literówek, które mimo wszystko nie raziły aż tak w oczy. Widzę także historię z Triple H'em, Shawnem Michaelsem i Undertakerem - za to już Cię bardzo lubię :D .

Więc ogólnie - diary piszesz świetne mam nadzieję, że mimo wszystko wrócisz do pisania, ponieważ ostatni odcinek pojawił się prawie miesiąc temu :sad:

3930159675357f7ecdcc03.jpg

• 2 tygodnie później...

http://imageshack.com/a/img585/3669/5f1b.png

3 tygodnie do Payback

Witam was wszystkich bardzo serdecznie na kolejnym epizodzie Monday Night RAW! Już dzisiaj dowiemy się m.in. kto spośród dwójki R-Truth - Rey Mysterio zostanie pretendentem do pasa Interkontynentalnego, który jest w posiadaniu Cody'ego Rhodes'a, po tym jak na RAW #10 Edge zrzekł się tego trofeum właśnie na jego korzyść. Co dalej z Rybackiem i Johnem Morrisonem? Czy AJ Lee dostanie zakaz zbliżania się do Dolpha Zigglera? Na te wszystkie i wiele więcej pytań poznamy odpowiedź już dzisiaj, na Monday Night RAW!

Dzisiejszą galę otwiera Batista! Przypomnijmy że tydzień temu został on zaatakowany przez Brocka Lesnara, po tym jak Paul Heyman oskarżył Animala o to, że przez jego zachowanie na WrestleManii niektórzy ludzie uważają, że jego zwycięstwo jest spowodowane jego zdradą.

Batista: Pewnie myślicie, że jestem tutaj żeby domagać się wyjaśnień odnośnie zeszłotygodniowego ataku na mnie, ale jesteście w błędzie. Nie zamierzam tego robić, bo doskonale wiem o co chodzi Heyman'owi, i żadnych wyjaśnień nie potrzebuję. Heyman powiedział, że "pewni ludzie" uważają, że to dzięki mnie został Chairmanem WWE. Nie wziął jednak pod uwagę, że to prawda. Paul Heyman wie jaka jest prawda. Wie, że gdyby nie ja, to nie byłby teraz tam gdzie jest. Zwycięstwa nie zapewnił mu ani Brock Lesnar, ani Undertaker, ani The Rock... To ja zapewniłem mu wtedy zwycięstwo, a on jak mi się odwdzięcza? Po tym co dla niego zrobiłem, powinien być mi wdzięczny, a on co? Chce mnie wywalić z federacji. Heyman nie rozumie tego, że beze mnie ciągle byłby nikim w tej federacji...

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara, i na arenę wchodzi Paul Heyman! Paul oraz Brock zatrzymują się na szczycie rampy.

Paul Heyman: Batista, mówisz że są wątpliwości co do mojego zwycięstwa, i to prawda. Ale mówisz też, że wygrałem dzięki tobie, co jest największą bzdurą jaką kiedykolwiek słyszałem. Ty po prostu nie dałeś mojej drużynie cię pokonać i uciekłeś, a teraz mówisz o tym jak o twoim największym sukcesie. Zrozum raz na zawsze, ty nie pomogłeś mi wygrać, ty tylko sprawiłeś że ta walka trwała krócej. Gdybyś wtedy wszedł do ringu zamiast uciekać, spotkałbyś jego a on wiedziałby co z tobą zrobić, i na Payback zrobi to, co zrobiłby miesiąc temu na Wrestlemanii.

Batista: Nie odwracaj kota ogonem Heyman, dobrze wiesz jaka jest prawda. Nie tylko ja tak uważam. Popytaj ludzi na zapleczu, wszyscy doskonale wiedzą gdzie byłbyś teraz, gdyby nie ja.

Paul Heyman: Dave, ty chyba nie rozumiesz co ja do ciebie mówię. TY nie dałeś nam szansy cię pokonać. Mówisz o swojej potędze, i o tym jak zmieniłeś bieg historii, ale zapominasz o jednym. Nie jesteś zawodnikiem, który jest w stanie zmienić rezultat walki swoim zachowaniem. Jesteś zbyt słaby, i zamierzamy ci to udowodnić na Payback za trzy tygodnie. Może wtedy staniesz do walki, a nie uciekniesz w obawie przed potęgą Brocka Lesnara.

Batista: Ja jestem zbyt słaby? Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz. Wiesz co, na Payback spinuję Lesnar nie raz, a dwa. Proponuję 2 out of 3 Falls Match.

Paul Heyman: Dobrze, mogę się na to zgodzić. A jeżeli przegrasz tą walkę, a przegrasz napewno, to nie zawalczysz już o żaden pas w tej federacji, do końca mojego panowania, czyli do końca mojego życia!

Batista: A co jeśli wygram?

Paul Heyman: Nie wygrasz...

Paul Heyman razem z Brockiem Lesnarem znikają na zapleczu.

http://imageshack.com/a/img30/9871/0nlu.png

Walka nr 1

Sin Cara vs. Boris Alexiev (w/Igor)

Czas na pierwszą walkę podczas dzisiejszego Monday Night RAW! Obydwaj są już w ringu, sędzia nakazuje uderzyć w gong i walka rozpoczyna się. Zaczynają od klinczu, z którego zwycięsko wychodzi Boris, i wpycha rywala w narożnik. Boris trzyma Meksykanina w narożniku i naciska łokciem na jego twarz. Sędzia odlicza, 1... 2... 3... 4... i Alexiev puszcza przeciwnika. Rosjanin robi krok do tyłu, a Cara go policzkuje! Rosjanin rzuca się na zamaskowanego, ale ten robi unik i to Boris ląduje w narożniku. Sin wykonuje serię Low Kicków, ale Boris po kilku kopnięciach odpycha go, i Sin ląduje na macie. Cara podnosi się, Boris bierze rozbieg i powala go Clotheslinem. Alexiev chwyta rywala za głowę, i wykonuje Suplex po którym przytrzymuje pin 1... 2... i kickout. Boris podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. Sin Cara odbija się od lin, Alexiev próbuje powalić go Clotheslinem ale Cara przebiega pod jego ręką. Sin staje na rękach, odbija się od lin i posyła przeciwnika na matę Elbow Strikiem. Sin wchodzi na narożnik i czeka aż Boris stanie na nogi. Alexiev podnosi się, Cara wykonuje Crossbody, ale Rosjanin przechwytuje go w powietrzu i wykonuje Overhead Suplex. Sin wyślizguje się z ringu, Alexiev również opuszcza kwadratowy pierścień i podchodzi do Latynosa. Boris chwyta rywala i wrzuca go do ringu. Mamy przypięcie, 1... 2... i kickout! Boris podnosi przeciwnika i wynosi go pod swojego finishera. Sin Cara próbuje się wydostać, wierzga nogami, chwyta Alexieva za głowę, wykonuje Inverted DDT i pinuje 1... 2... i kickout. Cara podnosi Borisa, wykręca mu rękę i wskakuje na narożnik, jednak Rosjanin ciągnie go za rękę i Latynos spada z narożnika. Alexiev chwyta go w powietrzu, i wykonuje Samoan Slam! Boris bierze rywala na barki, i mamy Russian Buster! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu widzimy Shawna Michaelsa i Triple H'a, czyli D-Generation X! HBK idzie z opuszczoną głową, HHH zatrzymuje go.

Triple H: Shawn, co jest? Przez cały tydzień chodzisz jakiś nieobecny, o co chodzi?

Shawna Michaelsa: Undertaker ma rację, nie powinienem wracać do ringu, przegrałem z nim na Wrestlemanii 26, a jedynym warunkiem pod którym zgodził się na tą walkę było to, że gdy przegram to kończę karierę... Złamałem zasady Hunter...

Triple H: Znowu zaczynasz? Rozmawialiśmy już o tym. Nikt nie może ci rozkazywać! Chcesz, to walczysz, nie, to nie, Undertaker nie ma tutaj nic do gadania. Nie wiesz czemu wtedy chciał twojej kariery na szali? Bo się ciebie bał! Wiedział że tak wysoka stawka cię sparaliżuje, gdybyś przed tą walką miał spokojną głowę i nie musiałbyś się martwić o swoją karierę, seria byłaby skończona. To nie było honorowe, Undertaker wymusił na tobie postawienie na szali swojej kariery, podczas gdy sam nie dał nic! Seria vs. Kariera... Przecież gdyby przegrał, to streak i tak zostałby przerwany, a ty musiałeś zakończyć swoją karierę? Shawn, nie musisz się tym przejmować, Undertaker wykorzystał okazję żeby namącić ci w głowie, ale to już przeszłość, teraz twoim i moim celem są pasy Tag Team, i zdobędziemy je za 2 tygodnie, więc bierz się w garść, i idziemy, nie mamy czasu!

Shawna Michaelsa: Dzięki Hunter, zawsze mogę na ciebie liczyć.

Witamy ponownie na Monday Night RAW. Wybrzmiewa muzyka Dolpha Zigglera, i Showoff wraz z Big E Langstonem wchodzą na arenę! Jednak nie są sami, otacza ich 5 ochroniarzy, których zadaniem będzie powstrzymanie AJ Lee w interwencji w walce Dolpha Zigglera. Ziggie jest już w ringu, Langston podaje mu mikrofon.

Dolph Ziggler: Hahaha, i co teraz AJ? Koniec! Już nigdy więcej nie dotkniesz mojego wspaniałego wysportowanego ciała! Od teraz twój nowy kolega będzie sobie musiał ze mną poradzić sam. Jeżeli przyjdzie ci do głowy zbliżyć się do mnie, a co gorsza mnie zaatakować, popatrz tylko na tych pięciu mężczyzn, którzy tylko na to czekają. Nie muszę chyba przypominać, że nie możesz być obecna przy ringu podczas mojej walki na Payback, więc jej wynik jest już znany. Dolph Ziggler obroni pas Wagi Ciężkiej, i raz na zawsze odsunie od niego Alberto del Rio!

Dolph rzuca mikrofon na matę, i czeka na swojego rywala którym będzie HBK Shawn Michaels!

http://imageshack.com/a/img607/2272/a9p4.png

Walka nr 2

Dolph Ziggler (w/Big E Langston) vs. Shawn Michaels (w/Triple H)

Shawn jest już w ringu, spogląda na Triple H'a który potakuje, i motywuje partnera do walki. Gong, i walka rozpoczyna się. Shawn nieśmiało rusza na rywala, ale ten robi unik i przechodzi do pleców Shawna i zapina Waist Lock. Michaels chwyta ręce Zigglera i przenosi je nad swoją głową. HBK zapina Wrist Lock, z którego Dolph szybko się wydostaje. Zawdnicy czają się na siebie w środku ringu, ruszają na siebie i Shawn zapina Headlock. Dolph ciągle uwięziony w chwycie, ale udało mu się dojść do lin, i odbija od nich Michaelsa. HBK rozpędza się, Dolph próbuje Back Body Dropu, ale Shawn kopie go w klatkę piersiową. Ziggler prostuje się, i trzyma rękami za miejsce w które przed chwilą otrzymał kopnięcie, ale Shawn odsuwa jego ręce odsłaniając tors, i wykonuje potężny Chop. Po chwili na klatce piersiowej Zigglera ląduje kolejny Chop.Michaels wpycha rywala do narożnika, i Irish Whipem posyła w przeciwległy narożnik. Shawn Michaels bierze rozbieg i wykonuje Elbow Smash, ale Dolph odsuwa się, bierze rozbieg i wykonuje Michaelsowi który wpadł w narożnik Stinger Splash! HBK pada ma matę, mamy przypięcie 1... 2... i kickout. Dolph zapina Chin Lock. Shawn próbuje dostać się do lin, wyciąga rękę w ich stronę ale Ziggler dociska dźwignię i Michaels opuszcza rękę. HBK robi się czerwony, przesuwa się w stronę lin, i wkońcu udaje mu się do nich dopaść. Shawn przytula się do lin, ale Dolph go nie puszcza. Sędzia zaczyna odliczać, 1... 2... 3... i Dolph uwalnia przeciwnika. Shawn podnosi się, Ziggler rozpędza się i atakuje rywala, ale HBK zachowuje się bardzo przytomnie i wyrzyca go z ringu Back Body Dropem. Dolph wisi na linach, Shawn odbija się od lin i wykonuje Baseball Slide w plecy wiszącego za ringiem rywala! Ziggler ląduje poza ringiem, Shawn podnosi go i wrzuca do ringu. HBK pinuje, 1... 2... i kickout! Michaels staje w narożniku i szykuje się do Sweet Chin Music. Dolph powoli podnosi się, Michaels rusza w jego stronę, ale na arenie gaśnie światło! Słyszymy gong i wybrzmiewa muzyka Undertakera, jednak on sam nie pojawia się na arenie. Słychać odgłos uderzenia piorunem, i na titantronie pojawia się napis "Nie powinieneś wracać, Shawn". Napis znika i na arenę wraca światło. Shawn stoi przy linach i patrzy w stronę titantronu, ale od tyłu atakuje go Ziggler, i wykonuje Zig Zag! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu Matt Strikerprzeprowadza wywiad z AJ Lee.

Matt Striker: AJ, sporo się ostatnio wokół ciebie działo, rzucasz Dolpha, a zaraz potem jesteś z Alberto, co ty knujesz?

AJ Lee: Kiedy w tej federacji jeszcze istniała dywizja div, to ja byłam mistrzynią. Byłam najlepszą mistrzynią od wielu lat, i zasługuję na mistrzowskie traktowanie. A Dolph? Dolph nie może mi tego zapewnić, i byłam z nim tylko dlatego że jest mistrzem, ale poza tym nie ma w sobie nic co jest w stanie zaspokoić kobietę.

Matt Striker: Czyli byłaś z Dolphem tylko dlatego że jest mistrzem?

AJ Lee: Co?! Dolph jest moją największą miłością, kocham tylko jego. Zawsze będzie dla mnie najważniejszy, cokolwiek by się nie stało tak pozostanie. Jest między nami coś, co nie pozwala mi przestać o nim myśleć i pozostanie w moim sercu na zawsze. Jest najwstanialszym mistrzem Wagi Ciężkiej jakiego miała ta federacja, a w dodatki jest mój!

Matt Striker: Zaraz... czekaj. Przed chwilą mówiłaś że nienawidzisz Dolpha, a teraz znowu go kochasz?!

AJ Lee: Kocham? Chyba oszalałeś! Ten człowiek wydał mi zakaz zbliżania się do niego, jak mogę czuć do niego cokolwiek oprócz obrzydzenia i nienawiści? Między mną a Dolphem wszystko skończone. Nie mogę się do niego zbliżać, ale na Payback i tak straci tytuł na rzecz Alberto del Rio.

Matt Striker: No właśnie, Alberto del Rio... Co z nim?

Alberto del Rio: A Alberto jest teraz szczęśliwy u boku AJ Lee, a za 2 tygodnie na Payback zdobędę od niego pas, i AJ dostanie mistrza na jakiego zasługuje, bogatego, przystojnego i bez miski makaronu na głowie. Alberto del Rio którego przeznaczeniem jest bycie mistrzem. Chodź AJ, za chwilę mam walkę.

http://imageshack.com/a/img534/1710/olvl.png

Walka nr 3

Walka o miano pretendenta do pasa Interkontynentalnego

Rey Mysterio vs. R-Truth

Zwycięzca tej walki zmierzy się z Cody Rhodes'em na Payback. Cody zajmuje miejsce obok komentatorów, więc jesteśmy już gotowi do rozpoczęcia walki. Mysterio i Truth podają sobie ręce na środku ringu, po czym rozchodzą się do narożników i walka rozpoczyna się. Oboje ruszają na siebie, R-Truth próbuje chwycić rywala, ale ten robi unik i zapina Waist Lock. Ronowi udaje się przejąć kontrolę, i teraz on przechodzi za plecy Latynosa, i zapina Waist Lock. Truth rozpędza się, wpada w liny, wykonuje przewrót w tył i pinuje 1... 2... i Rey kontruje to na kolejny pin 1... 2... i kickout. Killings podnosi się, ale tam już czeka na niego Rey z Double Axe Handle. Truth szybko podnosi się, Mysterio atakuje kolejnym Double Axe Handle, ale tym razem Ron robi unik. Truth odbija się od lin, i powala przeciwnika Clotheslinem. Walka nabiera tempa. Rey podnosi się, Killings atakuje go Clotheslinem jednak tym razem to Latynos robi unik. Rey przebiega pod ręką rywala, odbija się od lin i szarżuje na R-Trutha, jednak ten zaskakuje go i wykonuje Hiptoss. Pin 1... 2... i kickout. Truth nie podnosi się, lecz od razu po nieudanej próbie pinu zapina Headlock. Rey powoli się podnosi, klęka na jedno kolano i próbuje zerwać uchwyt. Meksykanin jest już na nogach, wykonuje uderzenie łokciem w korpus rywala, zaraz potem kolejne i Rey jest już wolny. Truth stoi na środku ringu a Rey Mysterio dokłada jeszcze Side Kick, po którym Ron zgina się w pół. Rey rozpędza się, odbija się od lin, wskakuje tyłem na Killingsa, odbija się rękami od maty i chce wykonać Bulldog, ale Truth robi kilka kroków do przodu i Rey ląduje okrakiem na linach. Mysterio siedzi na linach, Truth bierze rozbieg i wskakuje na narożnik. Ron obraca się w stronę rywala, i atakuje go Dropkickiem, po którym obydwaj lądują poza ringiem! R-Truth już się pozbierał, wstaje i podnosi Reya. Truth wykonuje Irish Whip w stalowe schody, jednak Mysterio zapiera się nogą. Ron atakuje przeciwnika ciosem w głowę, ale Rey robi unik i wykonuje Drop Toe Hold na schodki! Rey wrzuca rywala do ringu, a sam staje na jego krawędzi. Latynos chwyta liny, wskakuje do kwadratowego pierścienia wykonując leżącemu przeciwnikowi Leg Drop. Rey wchodzi na narożnik, i czeka aż R-Truth wstanie. Ron staje na nogi, a Mysterio skacze i wykonuje Crossbody! Killings pada na matę, jednak udało mu się zrobić przewrót w tył i wstać, cały czas trzymając Reya na rękach. Truth wykonuje Backbreaker, i pinuje 1... 2... i kickout! R-Truth podnosi rywala, wykonuje Groin Kick i bierze rozbieg. Ron odbija się od lin i wykonuje Scissor Kick, ale Rey w ostatniej chwili odsuwa się. Truth podnosi się ale wskakuje na niego Mysterio i posyła na liny Hurricanraną! Rey rozpędza się, odbija od lin, biegnie w stronę rywala i mamy 619! Truth pada na matę, a Rey wskakuje na narożnik, unosi ręce w górę na znak pamięci o Eddie'm Guerrero i wykonuje Frog Splash! Pin 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Highlight Reel

Witamy w reaktywacji jednego z najlepszych programów emitowanych w WWE - Highlight Reel prowadzone przez Chrisa Jericho który jest już w ringu. W ringu jest również obecny jego gość CM Punk.

Chrisa Jericho : Witam wszystkich bardzo serdecznie na Highlight Reel! Moim dzisiejszym gościem jest CM Punk, przywitaj się z nimi!

CM Punk: Lepiej powiedz po co mnie tutaj ściągnąłeś? Obaj dobrze wiemy, że nie reaktywowałbyś swojego marnego show gdybyś nie chciał go wykorzystać przeciwko mnie, więc nie przedłużaj i pokaż co na mnie masz.

Chrisa Jericho : Co? Skąd ten pomysł? Punk, tydzień temu zgodziłem się na tą walkę

CM Punk: Atakując mnie, nie zapominajmy o tym. Nie miałeś odwagi powiedzieć mi tego prosto w twarz, dopiero kiedy Dolph doprowadził mnie do nieprzytomności przyszedłeś mnie "dobić" i wtedy odważyłeś się przyjąć wyzwanie, tak postępuje najlepszy na świecie?

Chrisa Jericho : A czy najlepszy na świecie dałby się doprowadzić do nieprzytomności? Gdybyś naprawdę był najlepszy, to rozmawiałbym wtedy ze zwycięskim Punkiem, a nie z nieprzytomnym. Potrzebowałem po prostu więcej czasu na zastanowienie się, chciałem ci o tym powiedzieć po twojej walce, ale byłeś niedysponowany więc... Tak wyszło...

CM Punk: Tak wyszło? Czy ty masz mnie za skończonego kretyna? Od Wrestlemanii przez Extreme Rules aż do dzisiaj mnie prześladujesz. Nie wygrałeś czysto ani razu, ale nie przeszkadza ci to w nazywaniu się najlepszym na świecie. Ale to już koniec, na Payback nie będziesz miał możliwości kantować... Last Man Standing... Wtedy raz na zawsze udowodnie kto tu jest najlepszy.

Chrisa Jericho : Punk, jesteś ostatnio jakiś inny, spięty...Obejrzyjmy film który dla ciebie przygotowałem Czujesz się teraz lepiej?

CM Punk: Nie przeginaj Jericho... Pokazałeś teraz dlaczego jestem "nieswój". Przez takich ludzi jak ty tracę radość z robienia tego co robię, i jeżeli na Payback nie wygram, nie mam po co dalej walczyć

Chrisa Jericho : Czekaj Punk, mam dla ciebie jeszcze jeden film Do zobaczenia Punk.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie widzimy Gods of Wrestling.

Daniel Bryan: Pewnie zastanawiacie się dlaczego nie ma nas dzisiaj w ringu, i nie dziwie się w końcu mówimy o najbardziej uzdolnionych i najlepiej wyszkolonych technicznie zawodnikach w tym biznesie, Antonio Cesaro - Siłacz z Europy. Niesamowita budowa ciała, scisły umysł oraz nienaganna technika czynią go znakomitym wrestlerem...

Antonio Cesaro: Oraz Daniel Bryan - Człowiel który swoją charyzmą powala na kolana, a swoimi wyczynami w ringu przyprawia rywali o ból głowy. Nie ma wątpliwości że jesteśmy najlepszym Tag Teamem w WWE, więc jesteśmy towarem luksusowym...

Daniel Bryan: No właśnie, towar luksusowy. Musimy wam dawkować ilość naszych występów żeby was nie przesycić, dlatego zawalczymy dopiero za tydzień. Nie miejcie nam tego za złe, to dla waszego dobra. Do zobaczenia.

http://imageshack.com/a/img199/5628/ycip.png

Walka nr 4

Ryback vs. Alberto del Rio (w/ Ricardo Rodriguez & AJ Lee)

Zaczynają od klinczu, Ryback ma przewagę fizyczną i wpycha rywala do narożnika. Skip atakuje rywala barkiem, i wbija Latynosa w narożnik. Sheffield powtarza akcję kilkukrotnie, sędzia jest zmuszony rozpocząć liczenie 1... 2... 3... i Ryback odchodzi, jednak nie na długo, Skip szarżuje, ale Alberto zdołał zrobić unik i Big Guy ląduje w narożniku. Del Rio odpłaca się swojemu rywalowi, wykonuje serię kopnięć kolanem w korpus rywala, tym razem sędzia również jest zmuszonu rozpocząć odliczanie 1... 2... 3... 4... i Alberto odchodzi. Ryback podchodzi do stojącego na środku ringu del Rio, a ten odpycha go, jednak Ryback zdaje się nic z tego nie robić. Skip uśmiechnął się lekko i sam odepchnął rywala, który przewrócił się i wpadł w narożnik. Ryback bierze rozbieg i atakuje rywala Clotheslinem, jednak Alberto robi unik. Skip odwraca się, i del Rio zaskakuje go Side Kickiem. Sheffield stoi zgięty w pół, a Alberto próbuje zaskoczyć go Cross Armbarem, ale gdy Latynos przeniósł nogę nad ręką Rybacka, ten wyprostował się i wykonał Back Suplex. Skip podchodzi do rywala, podnosi go i wykonuje Irish Whip. Ryback ustawia się pod Back Body Drop, ale Alberto mocno kopie go w klatkę piersiową. Skip prostuje się, i momentalnie rusza na rywala wykonując Shoulder Block. Zaskoczony Alberto podnosi się, a Ryback powala go kolejnym Shoulder Blockiem! Skip bierze rozbieg, odbija się od lin, jednak Alberto przesuwa się i Ryback przeskakuje nad nim. Skip odbija się od lin a del Rio atakuje go Dropkickiem. Sheffield pada na matę, a Alberto pinuje 1... i kickout! Del Rio podnosi przeciwnika i wykonuje Double Knee Armbreaker. Ryback na kolanach, a Latynos po taz kolejny próbuje wykonać Cross Armbreaker, i tym razem mu się udaje! Del Rio mocno wygina rękę rywala, jednak są blisko lin i Ryback zdołał je chwycić. Ryback staje w narożniku, tyłem do rywala i trzyma się za łokieć. Próbuje to wykorzystać Alberto del Rio, i wykonuje Enzugiri, jednak Ryback jakimś cudem zdołał się schylić. Del Rio ląduje na macie, Skip błyskawicznie do niego doskakuje i zapina Waist Lock. Sheffield trzyma rywala, a gdy ten zaczyna dochodzić do głosu Ryback wykonuje German Suplex. Ryback stoi w narożniku i ruchem barkiem sygnalizuje Meet Hook Clothesline. Alberto powoli staje na nogi, ale AJ Lee chwyta Rybacka za nogę! Skip wyrywa się z uchwytu bardzo szybko, ale Alberto zdołał się już podnieść i wykonuje Enzugiri! Big Guy pada na twarz, del Rio pinuje 1... 2... i Ryback kładzie nogę na linach! Alberto wstaje, i sygnalizuje Cross Armbreaker. Ryback podnosi się, Alberto próbuje zaskoczyć go Groin Kickiem, ale Skip chwyta jego nogę, po chwili z impetem rzuca ją na matę i powala przeciwnika Clotheslinem! Ryback ponownie staje w narożniku, ponownie sygnalizuje swój Signature Move, Alberto podnosi się i tym razem Ryback trafia z Meet Hook Clotheslinem! Skip krzyczy "Finish It" i bierze Latynosa na barki. Skip rozpoczyna swój marsz dookoła ringu, ale w tym momencie wybrzmiewa muzyka Johna Morrisona! Ryback zrzuca rywala na matę i podchodzi do lin, jednak na rampie nikt się nie pojawia. W międzyczasie Alberto dochodzi do siebie, i wykonuje niczego niespodziewającemu Rybackowi Backstabber! Del Rio zaciąga przeciwnika na środek ringu, i tam zapina Cross Armbreaker! Skip walczy chwilę, ale finalnie odklepuje!

Pokaż ukrytą zawartość

http://2.bp.blogspot.com/-zbR2VlObqdY/UoJM47Sl3sI/AAAAAAAAAD0/vpKSahoewuQ/s1600/don%27t%2Btry%2Bthis%2Bat%2Bhome.png

Witamy po reklamach, w ringu czeka już John Cena.

John Cena: Co tydzień przez wiele lat wchodziłem do tego ringu, rzucałem wam koszulkę, czapkę i całe to gówno które na sobie nosiłem. Potem dawałem wam najlepszą walkę jaką byłem w stanie wam dać, albo najlepszy speech, nieważne. Wam i tak było mało. Imponowałem tylko młodszym, ale ile można? Cały czas słyszałem "Nie rób tego, bo to będzie miało zły wpływ na dzieci", "Nie rób tamtego, bo nie możesz być zbyt agresywny w tym co mówisz i robisz". Ale teraz już koniec z tym, będę robił co będę chciał, będę mówił co będę chciał, i nikt nie ma prawa mi tego zabronić. Czuje się jakby zdjęto mi kajdany po wielu latach, czuje wolność której nie da się opisać słowami. Teraz poznacie prawdziwego Johna Cenę. Johna, który nie ma skrupułów, Johna który za wszelką cenę osiągnie swój cel.

Przerywa mu muzyka The Rocka, i Dwayne wchodzi na arenę, jednak nie sam. Razem z nim wchodzi kilkuletni, mały chłopiec. Wchodzą do ringu.

The Rock: Zmieniłeś się John. Ale czy pomyślałeś o innych? Nie, bo dla ciebie liczysz się tylko ty. A co z nim? Pomyślałeś co stanie się z nim i tysiącami malutkich istotek jak on? Jak masz na imię chłopczyku.

Chłopiec: Bob

The Rock: Bardzo ładnie. A powiedz mi Bob, kto jest twoim ulubionym wrestlerem, oprócz The Rocka oczywiście.

Bob: Lubiłem Johne Cenę, ale teraz nie wiem co o nim myśleć.

The Rock: Widzisz John? Widzisz co zrobiłeś?! Jak mogłeś zabrać tym wszystkim dzieciom swojego bohatera... Jesteś potworem John, a potwór nie może zostać twarzą federacji...

John Cena: Dwayne... Co ty pieprzysz?! Oni już mnie nie obchodzą, teraz liczę się tylko ja, i nikt nie będzie mnie szantażował tym że jestem idolem dzieci, bo to już skończone. To była dla mnie trudna decyzja, ale musiałem to zrobić żeby znowu zobaczyć siebie z dawnych lat, siebie, za którym tęskniłem.

The Rock: Zrójnowałeś ich świat John.

John Cena: Nie obchodzi mnie to.

The Rock: Nie obchodzi cię to?! Jeżeli to prawda, to muszę coś zrobić w imieniu milionów małych fanów The Rocka na całym świecie, IF YA SMELLL...

The Rock nie dokończył zdania, rzucił mikrofon na matę i zaatakował Johna. Panowie brawlują w narożniku, i wyświetlają się reklamy.

http://imageshack.com/a/img837/7731/0y0v.png

Main Event

Cm Punk & The Rock vs. John Cena & Chris Jericho

Wracamy po reklamach i od razu zaczynamy Main Event! W ringu zaczynają Punk i Cena. Punk ostrożnie podchodzi do rywala, ale ten rusza niego agresywnie, raz za razem bije pięściami w głowę rywala zaganiając go do narożnika. Cena kontynuuje swoje natarcie, ale Punk zdołał sparować jeden z ciosów i odepchnął Johna nogą. Cena przerwaca się, i Punker momentalnie dopada do niego i odpłaca się tym samym, czyli serią ciosów. Punk podnosi Johna i próbuje wykonać Suplex, ale Cena nie daje się podnieść. Punk ponownie próbuje poderwać rywala ale i tym razem Cena pozostaje niewzruszony, i teraz to on wynosi Punka i wykonuje Suplex. Cena pinuje 1... i szybki kickout. John podnosi się i bierze rozbieg. Cena szarżuje ale Punk zaskakuje go wykonując Headlock Takedown. Punk kontroluje przeciwnika w parterze, jednak ten szybko się wydostaje. Punk szybciej się podnosi, bierze rozbieg i atakuje Cenę, jednak ten zdążył zmienić się z Jericho. CM obija Johna, ale od tyłu zachodzi go Jericho i wykonujr School Boy! 1... 2... i kickout w ostatniej chwili! Zszokowany Punk podnosi się, ale zostaje szybko powalony Clotheslinem. Philip staje na nogi, Chris atakuje kolejnym Clotheslinem, ale Punk robi unik i zmienia się w biegu z The Rockiem. CM odbija się od lin i powala Jericho wykonując Crossbody. CM opuszcza ring, a mistrz WWE pinuje leżącego rywala 1... i kickout. Dwayne podnosi rwala i wykonuje Atomic Drop. Jericho stoi na środku ringu, The Rock bierze rozbieg, odbija się od lin, jednak nie trafia z Clotheslinem. Rock odwraca się w stronę Chrisa, a ten powala go Dropkickiem. WWE Champion leży na plecach, Jericho próbuje to wykorzystać i próbuje zapiąć Walls of Jericho! Chris mocuje się z leżącym rywalem, próbuje przekręcić go na brzuch ale Dwayne stawia opór, i odpycha Chrisa. Rock podchodzi do Jericho i wykonuje serię ciosów. Chris chwieje się na nogach, Rock robi krok w tył i powala przeciwnika potężnym prawym sierpowym! Dwayne podnosi rywala, podchodzi z nim do narożnika i wpycha na niego rywala. Rock wchodzi na narożnik, podnosi Chrisa i szykuje się na Superplex, ale Jericho nie daje się podnieść. Chris wykonuje kilka ciosów, i zrzuca Rocka z narożnika wykonując Headbutt. Dwayne podnosi się, a Chris atakuje go Crossbody! Jericho pinuje, 1... 2... i kickout! Chris szybko się podnosi, bierze rozbieg, wskakuje na 2 linę i wykonuje Liontamer, jednak Dwayne odsuwa się i zmienia z Punkiem. Chris staje na nogi i trzyma się za brzuch, podchodzi do niego Punk i wykonuje Arm Trap Neckbreaker. CM podnosi Chrisa, odpycha go i wykonuje High Kick, jednak Jericho pada na kolana i czołga się do Ceny, z którym robi zmianę. John wpada do ringu, i powala Punkera Shoulder Tackle'm. CM podnosi się i John ma dla niego kolejny Shoulder Tackle. Punk nie trafia z Clotheslinem, i Cena wykonuje Proto Bomb, ale będąc już w powietrzu Brooks kontruje to na DDT! Punk pinuje, 1... 2... i kickout! CM podnosi rywala i bierze go na barki, jednak nie udaje mu się wykonać Go To Sleep, John zsuwa się na ziemię i wykonuje DDT! John pinuje, 1... 2... i kickout! Cena zmienia się z Chrisem, Jericho ponownie wskakuje na 2 linę i wykonuje Liontamer, ale CM wystawia kolana i Jericho już drugi raz nie trafia ze swoim Signature Movem. Brooks podnosi Jericho i wykonuje Russian Leg Swep. Philip zaciąga Jericho na środek ringu, i podchodzi do The Rocka. Punk mówi coś na ucho mistrzowi WWE, ten przytakuje i wykonują zmianę. Dwayne wchodzi do ringu, i od razu zmienia się z Punkiem! Co oni kombinują? Punk wchodzi na narożnik, a The Rock zapina Shatpshooter! CM podnosi ręce, i wykonuje Elbow Drop! Dwayne wychodzi z ringu, i Punk ponownie się z nim zmienia. The Rock pinuje, 1... 2... ale John Cena przerywa pin! The Rock podnosi się i staje twarzą w twarz z Ceną. Panowie patrzą sobie w oczy, do ringu wchodzi Punk i podchodzi do nich. Chris Jericho podnosi się z maty i również podchodzi do stojącej trójki, i w tym momencie wywiązuje się brawl! Cała czwórka wypada z ringu i kontynuują walkę poza kwadratowym pierścieniem. Sędzia liczy, ale nikt nie wchodzi do ringu! Podwójne wyliczenie!

Pokaż ukrytą zawartość

INFO OD AUTORA

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez xYoohas

Cóż, nowy odcinek więc wypada skomentować!

Te 3 tygodnie do Payback dłużą się, oj dłużą... ;)

Początek Show udany. Cieszę się, że na Payback dojdzie do 2 out of 3 falls matchu pomiędzy Batistą a Lesnarem. Ta walka ma potencjał. Może z tego wyjść naprawdę świetny pojedynek.

Podoba mi się "Santino Marella" w nowej, o wiele ciekawszej odsłonie. Świetnie prowadzisz jego postać. Ciekawi mnie, co wyjdzie z jego walki ze Swaggerem.

Jeszcze niedawno nie podobało mi się to, że HBK powrócił na "pełny etat" i w sumie nie zmieniła się moja opinia co do powrotu Mr. WrestleManii, ale w sumie może z tego wyjść niezły feud z Brothers of Destruction.

Walka Michaels vs Ziggler. Widać, że to co powiedziałem zdanie wcześniej chyba jednak się wydarzy. HBK przegrywa przez Undertakera, bo sądzę, że to on stoi za tym napisem.

Następnie naprawdę świetnie rozpisany wywiad z AJ! Może to dziwne, ale śmiałem się czytając to! :D AJ zachowuje się, jak niepełnosprawna umysłowa, ale może taki jest jej cel? Zobaczymy, jeszcze raz gratuluję tak świetnie rozpisanego wywiadu :D

Walka o miano pretendenta do pasa Interkontynentalnego jakoś mnie nie interesowała, więc jej nie przeczytałem. Aczkolwiek cieszę się, że to Mysterio wygrał. No i ta cała sytuacja z Ortonem. Może to wszystko wyjść jeszcze ciekawiej, jeżeli Rey zdobędzie pas IC.

Highlight Reel - gdy dowiedziałem się, kto jest gościem Y2J'a byłem pewny, że dojdzie do bójki. Ale nic z tego. Panowie odbyli kulturalną rozmowę i szykuje się ciekawy pojedynek na Payback.

Gods of Wrestling - fantastyczne połączenie. Jeśli indywidualność nie przerośnie ambicji, to może z nich wyjść naprawdę fajny Tag Team.

Ryback przegrywa z del Riem w najprostszym możliwym sposobie. Słychać Theme Song Morrisona, co oznacza, że to nie koniec ich feudu.

Cena jako heel, nie obraź się, ale jakoś tego nie czuję. Po prostu nie wyobrażam sobie Ceny wypowiadającego takie słowa. Ale mimo wszystko przeszedł Heel-Turn i jego kolejna walka z Rockiem dojdzie do skutku. Może tym razem Cena zwycięży.

Main Event, zdecydowanie najlepsza część show. Składem walki byłem trochę zaskoczony, gdyż myślałem, że w feudzie Punk-Jericho to Y2J jest face'm. Walka ogólnie stała na bardzo dobrym poziomie. Trochę jednak uwierało w oczy to, że Jericho wykonywał Liontamer z lin. Jakim sposobem? Chyba ci się pomyliło z Lionsaultem :D Ale to tak bardzo nie raziło w oczy. Wynik walki jeszcze bardziej podbudza apetyt przed Payback, do którego jeszcze pozostały dwie tygodniówki.

Jeśli chodzi o obrazki, to mi to nie robi różnicy, chodź te obrazki robią wrażenie. Więc jak dla mnie możesz je zostawić. Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. Mam nadzieję, że pojawi się szybciej, niż ostatni. :)

Czytałem Twoje gale i czytałem, raz dokładniej, raz sobie wzrokiem przeleciałem i jakoś nie chciało mi się ich nigdy komentować. Teraz - mam czas to coś wystukam.

- Bardzo podobało mi się otwarcie gali - lubię obu zawodników i generalnie speeche wypadły bardzo fajnie. Szkoda, że Brock nie powiedziałem kilku słów, a tu raczej bestia jaką jest wyszła na zwykłego przydupasa z wyższej władzy - obyś zmienił to i na następnej gali Lesnar chwycił mikrofon. Ostatnio dwa słowa Paula dały mi do myślenia, iż to raczej Lesnar wygra, obojętnie jak walczyłby Animal.

- Nie wiem, jak w twoich diary wrócił Michaels do ringu jako czynny wresler, jednak sam pomysł nie podoba mi się - zakończenie kariery, to zakończenie kariery i ogólnie lepiej byłoby jakby wspierał Huntera w solowych walkach przy narożniku - takie jest moje zdanie, choć wypomniał mu to walce Undertaker (najprawdopodobniej to on, może czymś zaskoczysz?). Przed walką dobry speech Zigglera.

- Świetny wywiad z AJ Lee, takie coś chce się czytać :) dobrze odegrała tu rolę takiej niepoczytalnej i może namieszać w walce Del Rio vs. Ziggler na PPV, ba! Na pewno na miesza...

- Znów na plus kolejny segment - Jericho vs. CM Punk. Naprawdę dobrze Ci to wyszło i teraz myślę, że na Payback wygra... Jericho i udowodni Punkowi że jest najlepszy w tym co robi :D Same wypowiedzi zawodników jak najbardziej na plus - Jericho szczególnie, bo fajnie zabawił się z CMem.

- Średniawy segment tag teamu - zbyt przesłodzony przez co wzięło mnie na mdłości :)

- O tak, o tak! John Cena heelem, heel > face według mnie :) Czytałem z kilkanaście diar i tylko ze cztery razy Cena występował jako heel i na pewno wychodziły to na spory plus. Jest o wiele ciekawszy w swoich segmentech, aniżeli jako ten fejsowy, który słodzi dzieciom. Tu The Rock był dobry, choć zabrakło mi jego gadek w trzeciej o sobie "The Rock to, tamto", ale zdecydowanie lepszy Cena, jednak minus ode mnie - brawlują, a tu reklamy? Mogłeś rozwinąć ten brawl :)

Reasumując gala wypadła dobrze, jednak myślę,że stać Cię na więcej. O walkach nie będę się wypowiadał bo przyznam się - nie czytałem ich. Na spory plus oprawa graficzna i te proma w postaci video - zastanowię się, czy nie zrobić czegoś takiego w swoim diary :)

+ Nie wiem, czy tu mogę napisać - czy ktoś chce ode mnie komentarz? Jak tak, walić na priv :)

Mamy mały jubileusz czerwonej tygodniówki, więc po prostu wypada skomentować. Na początek rzecz, która mi się nie podoba - połączenie tak świetnych wrestlerów, jak Daniel Bryan i Antonio Cesaro w Tag Team... Moim zdaniem głupi ruch z Twojej strony, no ale zobaczę jeszcze, jak to poprowadzisz ; )

Na początek mamy bardzo dobry segment z Heymanem i Batistą, odnośnie walki "The Animal vs. The Beast" na Payback. Bardzo ciekawy Gimmick Matchu, a stypulacja jeszcze lepsza. Coś czuję, że Lesnar wygra, z niewielką pomocą Heymana, ale o tym wypowiem się podczas typowania wyników najbliższej PPV.

Walka Sina i Borisa przeprowadzona w bardzo szybkim tempie, przez co wydawała się krótka, a zwycięzca był do przewidzenia, no ale cóż, jakoś musisz promować Mistrza. Znacznie ciekawsza od walki była wypowiedź Alexieva. Przyjął wyzwanie Jacka i mam wrażenie, że niechybnie zbliża się koniec panowania Borisa z pasem.

Shawn znowu użala się nad sobą, a potem przegrywa z Dolphem. Po walce HHH robi porządek w ringu i bardzo dobrze.

Ciekawy finał turnieju o pretendenta do pasa Interkontynentalnego, który powoli staje się chyba ważniejszy od pasa Wagi Ciężkiej, skoro walczą o niego takie gwiazdy, jak Orton, Mysterio, czy Edge. Wracając do tego pierwszego, to mamy bardzo ciekawą sytuację po walce.. Czekam na ciąg dalszy.

Walka Rybacka i Del Rio nadzwyczaj dobra. Myślałem, że z kupy mięcha, jaką jest Ryback nie da się wyciągnąć nic ciekawego, a tu proszę, bardzo przyzwoita walka w wykonaniu siłacza.

Jedyne, co było fajne w następnym segmencie, to Bob xD... Było to kompletnie nie potrzebne, chociaż może i trochę uwiarygodniło Cenę jako Heela...

Potem z dupy mamy koniec Brawlu i walkę. Oryginalnie... Tag Team Match Playa... Ale jaki Tag Team match! W ringu cztery ogromne gwiazdy, a walka kończy się, jakby walczył dzieci. Tacy profesjonaliści nie powinni tak kończyć walki. Miałem nadzieję, na nieczysty tryumf przez przypięcie Punka, przez Cenę, a doczekałem się końcówki, która nie mówi mi kompletnie nic... No cóż. Czekam z niecierpliwością na kolejną galę.

• 3 tygodnie później...

1. Segment z Batistą i Paulem Heymanem przeciętny, choć bardzo podobało mi się zakończenie "nie wygrasz..." ;)

2. Poprawna walka, choć uważam że długie starcia są lepsze. Mam nadzieję, że na PPV będziesz pisał co najmniej tak długie jak na ostatnim.

3. Segment z DX był chyba pisany pod wpływem komentarzy, w których każdy pisał kilka zdań o powrocie Michaelsa. O ile zbytnio nie przeszkadzało mi że wrócił, to segment był według mnie słaby. Napisałeś go dobrze, ale głupio brzmiały wypowiedzi Triple H'a. Shawn przegrał z Takerem, więc zakończył karierę. Pomysł z wypominaniem tego przez Deadmana był fajny, ale już sama obrona kolegi przez HHH słaba, bo.... Shawn po prostu nie powinien wracać po przegranej na WM kiedy na szali postawił karierę. Taker wspominał przed walką, że on stawia streak a HBK karierę, więc tekst The Game'a o tym ze Deadman nic nie stawiał też trochę nieudany ;)

4. Wypowiedź Dolpha poprawna z punktu widzenia storyline'u, napisana także nieźle.

5. Trochę dziwnie czytało mi się starcie prawdziwej legendy z mistrzem (mimo posiadania WHC Ziggler nie znaczy aż tyle co HBK), jednak samo rozpisanie starcia dobre, końcówka wręcz świetna.

6. Świetna wywiad z AJ, nie będę się rozpisywał bo po prostu nie było błędów.

7. Lubię Rey'a i kibicowałem mu podczas starcia, dlatego cieszę się, że wygrał.

8. Dobre Highlight Reel, jednak segment z Gods of Wrestling był zbyt przesłodzony. Zawodnicy (choć świetni) wychwalali się nawzajem i brzmiało to dziwnie.

9. Za dużo walk kończy się po interwencjach (lub ich próbach). Rozumiem, że w ten sposób łatwiej pociągnąć feud, ale dla mnie lepiej robić to poprzez segmenty, których u ciebie było trochę mniej niż zwykle :(

10. Bardzo dobry pomysł z wprowadzeniem dziecka, jednak nie podoba mi się to jak prowadzisz ten feud. Cena-heel chce zdobyć pas, a Rock-face uważa że Cena jest zdrajcą bo odwrócił się od dzieci. O ile pamiętam, przed WM/ER Rock narzekał że John jest przesłodzony, więc wygląda to trochę tak, jakby mistrz nie miał się do czego przyczepić i złapał się pierwszej lepszej opcji. Potem brawl dwóch największych gwiazd rosteru... i reklamy?! WTF?! Rozumiem, że nie chciałeś pokazywać choćby pośrednio kto jest tym lepszym, jednak o wiele lepiej pasowałaby tu np. ucieczka Ceny, który - odpychając fanów i potwierdzając się jako heel - zwiałby Rockowi.

11. Dwie największe gwiazdy walczą w ringu, reklamy, nagle walka? Lepiej sprawdziłby się oklepany sposób "brawl - wchodzi GM - ustala walkę". Końcówka walki także dziwna.

Payback zapowiada się nieźle. Trochę dziwnie prowadzisz storyline'y z pasami, np. The Rock miał tytuł i obronił go na WM, Cena (choć przegrał) i tak dostał rewanż, przegrał ponownie... i dostał kolejnego shota? Dolph wygrał na WM, Del Rio nie wykorzystał rewanżu, mimo to dostając kolejny? Dziwnie czyta się kolejną galę z rzędu te same feudy, ale to twoje diary i - skoro w większości prowadzisz story dobrze - to czemu nie?

Mimo błędów odcinki czyta się świetnie, bo piszesz przystępne tygodniówki, w których wiem o co chodzi i nie muszę czytać czegoś po kilka razy żeby zrozumieć sens zdania. Co do zdjęć - bardzo mi się podobają, świetny pomysł także z wklejaniem prom PPV i innych.

Gala trochę słabsza niż zwykle, jednak dalej należysz do czołówki bookerów na forum.

http://imageshack.com/a/img196/1478/sq6t.png

2 tygodnie do Payback

Witam wszystkich bardzo serdecznie na kolejnym Monday Night RAW! Publiczność zgromadzona na arenie wprost nie może się doczekać pierwszej walki. Jesteśmy w połowie drogi do Payback, i wszystkie rywalizacje nabierają rozpędu. Ryback będzie musiał pokonać przeszkodę w postaci Big Showa, Brothers of Destruction kontynuują szerzenie zamętu w głowie Shawna Michaelsa, ciąg dalszy konfliktu na linii USA-Rosja i wiele, wiele innych czekają na nas dzisiaj, więc pora zaczynać to show!

Feed Me More! Dzisiejszą galę rozpoczyna "Big Guy" Ryback! Tydzień temu na RAW John Morrison i Big Show odwrócili jego uwagę podczas walki z Alberto del Rio, co spowodowało jego porażkę. Ryback jest już w ringu, zobaczmy co ma nam do przekazania.

Ryback: Wiele lat temu, kiedy Big Guy nie był jeszcze taki Big jak teraz, chodziłem do podstawówki. Piękne czasy, ale nawet wtedy były osoby które lubiły uprzykrzać życie innym. Do mojej klasy chodził pewien Tom, nie miał zbyt wielu kumpli, lubił prowokować inne dzieci, a gdy te miały już dosyć i puszczały im nerwy, Tom uciekał do swojego starszego brata. Nie przypomina wam to czegoś? John Morrison nie ma na tyle odwagi żeby stanąć ze mną twarzą w twarz, i zasłania się swoim większym kolegą, ale po części go rozumiem, przecież nikt nie chciałby się spotkać w ringu z Big Guy'em. Ale jedno jest pewne. Kiedyś będzie musiał. Dokończę wam opowieść o Tomie, otóż kiedy brat Toma skończył szkołę, dla Toma zaczęły się ciężkie czasy. Każdy któremu zaszedł za skórę wziął na nim odwet, i to samo czeka na Morrisona. Po tym jak na Payback pokonam Big Showa, droga do zemsty będzie otwarta, więc Morrison może zacząć się bać

Wybrzmiewa muzyka Johna Morrisona, i Szaman Seksu wyłania się zza wejścia razem z Big Showem. Obydwaj zatrzymują się na szczycie rampy. Ryback podchodzi do lin, krew napływa mu do głowy i ma przyspieszony oddech, ale nie decyduje się na atak, puszcza liny i spokojnie robi kilka kroków w tył.

John Morrison: Zacząć się bać? Czego? Sam powiedziałeś, że jeśli, podkreślam, jeśli pokonasz Big Showa to zmierzysz się ze mną, ale ja w waszym pojedynku nie widzę po twojej stronie żadnego argumentu. Big Show jest od ciebie wyższy, jest od ciebie silniejszy, ma większe doświadczenie, naprawdę nie widzę w tym pojedynku dla ciebie żadnych szans.

Ryback: Wyższy? To na pewno, widać to na pierwszy rzut oka. Silniejszy? Tutaj mam wątpliwości, ale przypuśćmy że i tutaj masz rację, ale zapominasz o jednym. W tych rzeczach w których Big Show jest lepszy ode mnie, ja jestem lepszy od ciebie. Na Payback czeka mnie ciężka przeprawa, nie zaprzeczam, ale gdy wygram, nie będę dla ciebie litości, i na Money in the Bank raz na zawsze udowodnie kto tutaj jest lepszy.

John Morrison: A więc masz nade mną niewyobrażalną przewagę? Więc dlaczego nie wykożystałeś jej na Wrestlemanii? Dlaczego nie wykorzystałeś jej na Extreme Rules? Cały czas starasz się coś udowodnić, ale gdy w końcu dochodzi do walki, przegrywasz.

Ryback: Sam widzisz John, to że ktoś ma przewagę przed walką nie daje gwarancji wygranej. Big Show może być wyższy, może być bardziej doświadczony, może być silniejszy, ale nie będę bał się walki. Nie znajdę sobie kogoś kto mnie obroni, bo tego nie potrzebuję. Sam potrafię o siebie zadbać.

Big Show: Ryback, przegrałeś z nim 2 razy, naprawdę uważasz że potrafisz o siebię zadbać?

Ryback: A ty nigdy nie przegrałeś? Przez całą twoją karierę nie przegrałeś żadnej walki? Nie powinniście mnie lekceważyć, i udowodnie wam to, najpierw tobie ,a potem tobie ,i nie będziesz tego mile wspominał.

Ryback rzuca mikrofon i wybrzmiewa jego Theme Song. Sheffield skanduje z fanami "Feed me more"

Na naszych ekranach widzimy duży budynek, jednak nie wiemy jeszcze co w nim się znajduje. Kamera zbliża się do drzwi, i wychodzi przez nie The Rock.

The Rock: Witajcie, pewnie zastanawiacie się dlaczego The Rock was tutaj zabrał? Już tłumaczę, w tym budynku mieści się siedziba fundacji "Make a Wish". Ta fundacja jest bardzo znana wszystkim widzom WWE, i do niedawna największą gwiazdą WWE która z nią współpracowała był John Cena. Był, bo dwa tygodnie temu zerwał porozumienie między nim, a fundacją, ale wejdźmy do środka, tam zobaczymy ile dzieci zostanie zawiedzione przez Johna Cene. Chwila, zanim pójdziemy tam gdzie na nas czekają, zatrzymajmy się na chwilę przy tym zdjęciu. Widzicie te smutne oczy? Marzeniem tego chłopca może być zobaczenie Johna Ceny na żywo, ale teraz kiedy John ma wszystkich fanów gdzieś, marzenie tego chłopca pozostanie niespełnione. The Rock nigdy by wam tego nie zrobił Chodźmy dalej. Za tymi drzwiami przechowywane są zgłoszenia które są tutaj przesyłane, wejdźmy do środka Dziękuję. Wiecie co to jest? Te wszystkie kartki zostały tutaj przysłane przez opiekunów i rodziców dzieci, których marzeniem jest spotkanie Johna Ceny, widzicie? "Spotkanie z Johnem Ceną". I co teraz usłyszą te dzieci? Przepraszam, ale John Cena jest dupkiem? I teraz stawiam przed wami pytanie, czy to jest człowiek który powinien zostać mistrzem WWE? Nie! Miliony fanów Rocka na całym świecie skopałyby mi dupę gdybym do tego dopuścił, dlatego na Payback The Rock raz na zawsze odsunie Johna Cenę od pasa i najbardziej elektryzująca gwiazda w tym biznesie pozostanie mistrzem. Nie będę oszukiwał, The Rock nigdy nie przepadał za Johnem Ceną, tak samo jak za płatkami które reklamował, bądźmy szczerzy, smakują jak kolorowe gówno, ale po tym co zrobił teraz... John powinien wziąć wszystkie kolorowe frotki które znajdzie w domu, i zacisnąć sobie na szyi, zanim zrobią to rodzice tych dzieci, albo ja, bo na Payback zmierzymy się w Backstage Brawl Matchu, i na 100% The Rock znajdzie na zapleczu chociaż jedną, malutką frotkę którą zaciśnie na twojej szyi. IF YA SMELL... WHAT THE ROCK IS COOKING!

http://imageshack.com/a/img845/3681/u1p9.png

Walka nr 1

Antonio Cesaro (w/Daniel Bryan) vs Sheamus

Walkę rozpoczyna uderzenie w gong. Zawodnicy ruszają na siebie, Sheamus próbuje zapiąć klincz, ale Antonio robi unik i zachodzi rywala od tyłu zapinając Waist Lock. Great White próbuje się wydostać, ale Cesaro robi użytek z mięśni i wykonuje German Suplex, i przytrzymuje pin 1... i kickout! Cesaro próbował szybko rozstrzygnąć pojedynek na swoją korzyść, jednak nic z tego. Sheamus rusza na rywala, ale Antonio wykonuje Headlock Takedown. Szwajcar kontroluje rywala w parterze, ale nie trwa to długo, Irlandczyk podnosi się i wykonuje Irish Whip, Cesaro odbija się od lin, Sheamus podnosi go do góry i mamy Backbreaker po którym Sheamus pinuje 1... i kickout! Great White robi kilka kroków do tyłu, lekko się rozpędza i atakuje głowę podnoszącego się rywala potężnym kolanem. Sheamus podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem. Irlandczyk bierze rozbieg i wykonuje potężny Clothesline. Cesaro pada na matę a Sheamus po raz kolejny pinuje 1... 2... i kickout! Ten pojedynek nie układa się po myśli Antonio, Irlandczyk podnosi go i wbija w narożnik barkiem. Sheamus kontynuuje natarcie, ale Cesaro zdołał się odsunąć, łapie Irlandczyka w pasie, odwraca się tyłem do środka ringu i wykonuje Gutwrench Suplex. Cesaro podchodzi do leżącego przeciwnika i wykonuje serię kopnięć, po czym bierze rozbieg i wykonuje Elbow Drop. Cesaro podnosi Sheamusa, wykonuje Irish Whip i następnie Back Body Drop. Antonio próbuje pinu, 1... 2... i kickout! Szwajcar zapina Chinlock. Cesaro mocno trzyma rywala, ale są bardzo blisko lin i Sheamus nie ma problemu żeby je chwycić. Antonio puszcza przeciwnika, oddala się i szarżuje w jego stronę, ale Sheamus zdołał przerzucić go nad linami. Antonio stoi na zewnętrznej krawędzi ringu, a Sheamus chwyta go i wykonuje Beats of the Bodhran, czyli uderzenia pięścią w klatkę piersiową uwięzionego między linami rywala. Po 10 uderzeniach Sheamus wrzuca rywala do ringu wykonując Hiptoss. Sheamus pinuje, 1... 2... i kickout! Irlandczyk wchodzi na narożnik, Cesaro powoli staje na nogi. Sheamus wykonuje Diving Shoulder Block, ale Antonio kontruje i mamy Very European Uppercutt! Pin 1... 2... i kickout! Cesaro nie może w to uwierzyć, podchodzi do leżącego rywala ale ten wykonuje Small Package! 1... 2... i kickout! Cesaro podnosi się, Sheamus wykonuje Clothesline, ale Antonio robi unik. Great White odwraca się i otrzymuje Dropkick od Szwajcara. Cesaro łapie przeciwnika za nogi, i mamy Giant Swing! Sheamus łapie się za głowę, ma już wyraźnie dosyć, ale Antonio nie! Cesaro w końcu puszcza rywala, i dokłada Neutralizer! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Wracamy po reklamach do Monday Night RAW! Za nami początek gali, który nie był pozbawiony emocji, ale przed nami jeszcze wiele emocjonujących wydarzeń. Słyszymy muzykę CM Punka, i pojawia się on na arenie! Schodzi w dół rampy, i jest w wyraźnie lepszym humorze niż tydzień temu. Ma ze sobą mikrofon, więc wysłuchajmy co ma nam do powiedzenia.

CM Punk: Witajcie wszyscy! Naprawdę jestem pod wrażeniem że ciągle na mnie reagujecie, gdybym był na waszym miejscu wybuczałbym samego siebie. Serio, a wiecie czemu? Od kilku tygodni jestem zmuszony mówić cały czas to samo. Najlepszy na świecie, najlepszy na świecie, w kółko to samo, oszaleć można. To wszystko powinno skończyć się na Extreme Rules, ale tak się nie stało. Naprawdę chciałbym wam dać z siebie o wiele więcej, ale nie mogę. Ta cała sytuacja z Chrisem Jericho mnie przytłacza, ale nie mogę tego tak zostawić. Pracowałem na moją obecną pozycję przez wiele lat, na Extreme Rules Jericho okradł mnie z mojej zemsty w najbardziej żałosny sposób jaki był możliwy, ale hej, przecież nic się nie stało! Dobra ludzie, mam już dosyć gadania o tym człowieku, porozmawiajmy o czymś bardziej przyjemnym. Kto chciałby zobaczyć CM Punka jako mistrza WWE? Tak myślałem. Jak wiecie następną galą PPV po Payback jest Money in the Bank, co oznacza Ladder Match o walizkę z kontraktem o pas WWE. Posiadacz takiej walizki może wyzwać mistrza WWE do walki w dowolnym momencie.

Break the walls! Punkowi przerywa nadejście Chrisa Jericho. On również ma mikrofon.

Chris Jericho: Po pierwsze. Przestań żyć przeszłością. Extreme Rules już za nami, przegrałeś i to ja jestem Best in the World, i potwierdzę to na Payback. Po drugie. Pas WWE należy się najlepszemu, konkretnie najlepszego na świecie, a jak potwierdzają moje zwycięstwa na Wrestlemanii, Extreme Rules i za dwa tygodnie na Payback najlepszy na świecie jestem ja, i to do mnie należy miejsce w tym pojedynku.

CM Punk: Trochę się zagalopowałeś Jericho, dla takich jak ty nie ma miejsca w pojedynku o główne złoto. Jak może pamiętasz, na Money in the Bank organizowane są dwa pojedynki o walizkę. Jeden o czerwoną walizkę, drugi o niebieską. Dla ciebie upatrywałbym miejsce w tym drugim pojedynku, o mniej prestiżowy pas. Zawodnocy walczący o pas WWE powinni cechować się chociaż odrobiną honoru i szacunku do zawodników z którymi walczą, więc nie ma tam dla ciebie miejsca Jericho.

Chris Jericho: Napewno znajdzie się miejsce dla najlepszego na świecie, więc to raczej ty będziesz się musiał zadowolić tym drugim pojedynkiem. Tacy jak ja, zawsze walczą o najwyższe cele, więc czerwona walizka będzie dla mnie jedynie początkiem drogi po pas WWE.

Dźwięk tłuczonego szkła i wszyscy wiemy co to oznacza! General Menager of RAW Steven Austin razem ze swoim asystentem Vincem McMahonem. Vince podaje swojemu szefowi mikrofon.

Steve Austin: Eh... Co ja mam z wami zrobć? Rozmawialiśmy z Paulem Heymanem o planach na Money in the Bank, ale to była luźna wymiana zdań, a tutaj widzę że lubicie planować z wyprzedzeniem. Ale to nawet lepiej, zaoszczędzimy czasu na pierwszym RAW po Payback, gdzie odbędą się walki eliminacyjne, i 2 miejsca w walkach obsadzimy już na Payback. Wspomnieliście że pas WWE jest "głównym złotem" i nie sposób się z tym nie zgodzić, dlatego mam dla was propozycje nie do odrzucenia, i naprawdę nie możecie jej odrzucić bo wszystko jest już ustalone i zabookowane. Wasz pojedynek na Payback dostaje dodatkową stypulację. Zwycięzca z Payback zostaje pierwszym uczestnikiem Money in the Bank Ladder Matchu o czerwoną walizkę, a przegrany zawalczy w "Niebieskim" Money in the Bank Ladder Matchu. Tyle ode mnie, mam nadzieję że jesteście zadowoleni z tego układu, a jeżeli nie... No to trudno, ja tu jestem szefem.

Steve Austin opuszcza arenę przy dźwiękach swojej muzyki, a w ringu Punk i Jericho stoją twarzą w twarz, po ich mimice można wywnioskować że są zadowoleni z tej decyzji.

Na zapleczu Matt Striker przeprowadza wywiad z Alberto del Rio. Nie ma prze nim AJ Lee.

Matt Striker: Tydzień temu miałem dosyć dziwną rozmowę z twoją partnerką AJ Lee, z resztą sam dobrze o tym wiesz, jednak słyszałeś jedynie końcówkę tego wywiadu. Wcześniej mówiła o tym że ciągle coś czuje do Dolpha Zigglera, co ty na to?

Alberto del Rio: Jestem jedynym mężczyzną w jej życiu, kiedyś popełniła błąd i związała się z Zigglerem, ale teraz jedyne co do niego czuje to wstręt i nienawiść, musiałeś ją źle zrozumieć

Matt Striker: Nie wydaje mi się, mamy to nagrane, a poza tym widziało to 5,5 miliona w telewizji na żywo. Jej słowa były jednoznaczne, cytuję: "Dolph jest moją jedyną miłością", więc raczej zrozumiałem jej słowa tak jak powinienem.

Alberto del Rio: AJ kocha mnie, i tylko mnie. Nawet nie próbuj wmawiać mi że jest inaczej, bo wiem jaka jest prawda. AJ jest przy mnie szczęśliwa, i nic tego nie zmieni. Dopiero kiedy wyrwałem ją ze związku z poczuła się doceniona. Dopiero ja potrafiłem dać jej to na co zasługuje.

Matt Striker: Alberto, sam słyszałem jak mówiła że Dolph...

Alberto del Rio: Zacznasz mnie wkurzać Striker! Chcesz znać prawdę? Jestem z AJ tylko po to żeby zdobyć tytuł World Heavyweight! I ona o tym wie, co więcej, nie ma z tym żadnego problemu bo ten układ jest dla niej korzystny. Miłość? Ja nie wierzę w miłość, ja wierzę w pieniądze, i moja wiara jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Pieniądze pomogły mi dostać się do WWE, i pomogą mi ponownie zostać mistrzem.

Matt Striker: Ale AJ nie będzie przy ringu podczas twojej walki!

Alberto del Rio: Nie martw się o to, moja wiara się tym zajmie

Paul Heyman: O co chodzi AJ?

AJ Lee: No wiesz szefie... Nie mogę być przy ringu podczas walki mojego Alberto, bardzo mi na tym zależy Zrobię wszystko żeby móc być przy nim.

Paul Heyman: Wszystko?

AJ Lee: Wszystko.

Paul Heyman: Chodźmy do gabinetu, na pewno się dogadamy

http://imageshack.com/a/img835/855/ngy4.png

Walka nr 2

Cody Rhodes (w/Edge) vs. R-Truth

Non-Title Match

Przed rozpoczęciem walki Edgebierze do ręki mikrofon i wchodzi do ringu

Edge: Na poprzednim RAW byłem nieobecny, musiałem załatwić kilka spraw, ale nie o tym dzisiaj. Mowa o tym, że pod moją nieobecność Orton zaatakował Cody'ego, i na to nie mogę się zgodzić. Randal, to jest sprawa między nami, i nie mieszaj do tego nikogo. Nie potrafisz nawet załatwić sprawy jak człowiek, wyjść i porozmawiać o tym z czym masz problem. Na Payback twój problem zniknie raz na zawsze, tak jak twoja posada w WWE, do zobaczenia Randy.

Gong i walka rozpoczyna się. R-Truth tydzień temu stracił szansę na walkę o pas Interkontynentalny, ale dzisiaj ma okazję spróbować swoich sił w walce z jego posiadaczem. Panowie ostrożnie podchodzą do siebie, Cody podnosi rękę jednak Truth nie daje się nabrać i wymierza Groin Kick. Cody zgięty w pół, Ron bierze rozbieg i chce szybko zakończyć walkę Scissor Kickiem, ale Rhodes odsuwa się i Truth ląduje na macie. Cody szybko doskakuje do rywala i zapina Arm Bar. Killings szybko się podnosi, odpycha rywala i wykonuje Dropkick. Cody opiera się na linach, Truth bierze rozbieg, ale Rhodes naciąga liny i Killings wylatuje z ringu. Cody rozpędza się i wykonuje Baseball Slide, ale Truth odsuwa się, chwyta rywala za nogi i wyciąga go z kwadratowego pierścienia. Ron chwyta głowę przeciwnika i próbuje nią uderzyć w stalowy narożnik, ale Cody kontruje i rzuca rywalem o barykady. Rhodes dokłada kopnięcie, podnosi Trutha i wrzuca go do ringu. 1... i kickout. Cody podnosi rywala i idzie z nim w stronę narożnika, ale zanim zdążył cokolwiek zrobić Truth popycha Rhodes'a, ten odbija się od lin i otrzymuje Powerslam od Killingsa! 1... 2... i kickout! R-Truth podnosi rywala i wykonuje Irish Whip. Ron szykuje się na Back Body Drop, ale Cody zatrzymuje się przed nim, klęka i uderza otwartą dłonią. Truth chwieje się na nogach, a Cody powala go Clotheslinem. Ron szybko wstaje, Cody próbujr kolejnego Clotheslinu, ale Truth kontruje to i bierze rywala na barki. Ron chce wykonać Running Powerslam, ale Rhodes zsuwa się po jego plecach i mamy niespodziewane Cross Rhodes! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu widzimy Kane'a, który idzie wzdłuż korytarza. Zaczepia go Triple H.

Kane: Co ty do cholery robisz?! Zabieraj te łapska! Czego chcesz?!

Triple H: Co wy robicie ze Shawnem?

Kane: Nie wiem o czym mówisz.

Triple H: Doskonale wiesz o czym mówię i przestań przede mną uciekać! Robicie mu we dwóch pranie mózgu, tylko po to żeby Shawn zrezygnował z walki, ale nigdy się to wam nie uda, możesz teraz iść i powiedzieć to swojemu braciszkowi.

Kane: Nie uda się? A mi się wydaje że jesteśmy już bardzo blisko. Jeszcze kilka tajemniczych telefonów, anonimowych listów na wycieraczce i kilka spotkań ze mną albo z Takerem, a Michaels odejdzie z federacji jeszcze przed Payback

Triple H: Ty sukinsynu, czy wy naprawdę nie macie co robić? To jest chore! Macie natychmiast przestać, bo porozmawiamy inaczej!

Kane: Hahaha, niby co mi zrobisz? Hunter, nie składaj obietnic których potem nie będziesz mógł spełnić, a co do Michaelsa, to nie wiesz może gdzie on jest?

Triple H: W sza... Co mu zrobiliście!?

Kane: Idź i sam zobacz.

http://2.bp.blogspot.com/-zbR2VlObqdY/UoJM47Sl3sI/AAAAAAAAAD0/vpKSahoewuQ/s1600/don%27t%2Btry%2Bthis%2Bat%2Bhome.png

http://www.youtube.com/watch?v=PsuSAMqxceM

Jesteśmy ponownie w ringu, gdzie do na rozpoczęcie swojej walki czeka Jack Swagger. Na arenę wchodzi Dolph Ziggler, jego dzisiejszy rywal! Razem z Zigglerem wchodzi kilku ochroniarzy. Dolph wchodzi na narożnik, i w tym momencie wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara i na arenę wchodzi Paul Heyman.

Paul Heyman: Dolph, mam ci coś do powiedzenia. Przeanalizowałem twoją sytuację jeszcze raz, i doszedłem do wniosku że AJ Lee nie stanowi aż takiego zagrożenia jak mówiłeś, wręcz przeciwnie. Widziałem się z nią dzisiaj, i okazała się być bardzo miłą osobą, dlatego twoja ochrona może odejść, a AJ może się do ciebie zbliżać, co oznacza że będzie przy ringu podczas twojej walki na Payback.

http://imageshack.com/a/img823/3645/b4r8.png

Walka nr 3

Dolph Ziggler (w/Big E Langston) vs. Jack Swagger

Ziggler daje się zaskoczyć Swaggerowi, który wykonuje mu German Suplex i przytrzymuje pin! 1... 2... i kickout! Walka mogła zakończyć się zanim na dobre się zaczęła. Ziggler jest rozjuszony przez decyzję Heymana, szybko podnosi się i powala Swaggera Clotheslinem. Dolph wykonuje serię Ground & Pound, raz za razem uderza w Jacka, sędzia rozpoczyna liczenie 1... 2... 3... 4... i w ostatniej chwili Ziggler odchodzi od Swaggera, ale zaraz potem ponownie dopada do rywala, ale tym razem wykonuje serię kopnięć. Ziggler podnosi Swaggera, i wykonuje Irish Whip, ale Jack pokazuje swoją siłę i to on ostatecznie posyła rywala w liny. Ziggler odbija się od lin, i zostaje powalony Big Bootem. Jack zaciąga rywala pod narożnik, rozpędza się i chce wykonać Swagger Bomb, ale Dolph podnosi się i wykonuje Drop Toe Hold i Swagger uderza twarzą w narożnik. Dolph odwraca rywala, i ustawia w narożniku. Ziggler bierze rozbieg i wykonuje Stinger Splash. Pin 1... 2... i kickout! Dolph podnosi rywala, ale ten zaskakuje go, wynosi do góry i wykonuje Gorilla Press Slam! Swagger nie traci czasu, szybko chwyta Zigglera pod Gutwrench Powerbomb. Swagger wynosi rywala do góry, ale ten kontruje finishera na Facebuster! Po chwili Jack klęka na jedno kolano, a Ziggler wykonuje Fameasser, ale Swagger podnosi się kiedy Dolph był na jego barkach! Swagger stoi z Dolphem na barkach, i wykonuje Electric Chair Drop! Pin 1... 2... i kickout! Jack podchodzi do Zigglera i zapina Patriot Act! Ziggler stara się wydostać, ale na jego szczęście liny były blisko i udaje mu się wydostać. Dolph podchodzi do narożnika, Swagger szarżuje w jego stronę, ale Dolph w porę się odsuwa, i Jack uderza barkiem w stalowy narożnik! Dolph chwyta rywala za szyję, wyciąga z narożnika i wykonuje Zig Zag! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu widzimy Brocka Lesnara który idzie korytarzem na swoją walkę. Lesnar wchodzi w ciemniejsze miejsce, i po chwili znów robi się jasno, ale z ciemności wydobywa się głos który woła Brocka. Lesnar odwraca się, i otrzymuje potężnego Chairshota! Postać wychodzi z cienia, i naszym oczom ukazuje się Batista! Dave jeszcze kilka razy uderza Brocka krzesełkiem, na twarzy Lesnara pojawia się krew! Batista podnosi Lesnara, i rzuca nim o ścianę. Brock jest oszołomiony i cały we krwi, Batista łapie Brocka za głowę, i wrzuca Lesnara w szklane drzwi! Brock leży zakrwawiony wśród odłamków szkła, a Batista odchodzi z uśmiechem na ustach.

http://imageshack.com/a/img191/8260/dl9r.png

Walka nr 4

CM Punk vs. Edge (w/Cody Rhodes)

Zawodnicy zaczynają od klinczu z którego zwycięzko wychodzi Edge. Rated R Superstar zapina Headlock, ale Punk nie zamierza długo pozostawać uwięziony i uderza łokciem w korpus rywala. Punk uderza jeszcze raz, udało mu się odrobinę rozluźnić uchwyt ale Edge wykonuje Headlock Takedown. Kanadyjczyk kontroluje rywala w parterze, ale Punkowi udaje się przewrócić przeciwnika na plecy, 1... i kickout. Edge podnosi się, a Punk wykonuje Clothesline. Rated R ponownie podnosi się, CM próbuje kolejnego Clotheslinu, ale tym razem Edge odsuwa się i chwyta rywala. Kanadyjczyk wykonuje Irish Whip a następnie Back Body Drop. Edge zapina Chinlock leżącemu rywalowi. Są blisko lin, ale Punk nie jest w stanie ich dosięgnąć. CM kilka razy uderza łokciem w korpus rywala, i udaje mu się wydostać. Punk szarżuje na rywala, ale zanim zdołał cokolwiek zrobić Rated R chwyta go i wykonuje Russian Leg Swep. Brooks stracił inicjatywę a tym pojedynku, Edge odbija się od lin i wykonuje Elbow Drop. Pin 1... 2... i kickout. Edge chwyta nogi rywala, i zapina Half Crab. Punk podnosi się na rękach, podchodzi do lin i chwyta je. Edge próbuje oderwać go od lin, jednak uchwyt Punka jest bardzo silny. Sędzia liczy, 1... 2... 3... 4... i Edge odchodzi od rywala, sędzia tłumaczy coś Adamowi na środku ringu, a Punk wykorzystuje sytuację, podnosi się i wykonuje Springboard Clothesline! Edge szybko staje na nogi, i otrzymuje kolejny Clothesline. Copeland ponownie podnosi się, i tym razem CM ma dla niego Arm-Trap Neckbreaker. Punk wchodzi na narożnik, unosi ręce do góry i wykonuje Elbow Drop, ale Edge odsuwa się i Punker z hukiem ląduje na macie. Adam podchodzi do narożnika i czeka aż CM podniesie się. Punk staje na nogi, Edge szarżuje i wykonuje Spear, ale Phil robi unik i nie trafia! Edge pada na kolana, ale szybko się podnosi, stoi jednak tyłem do Punka który wykorzystuje to, wskakuje na plecy przeciwnika i zapina Slepper Hold. Edge próbuje zrzucić rywala, ale ten mocno się trzyma. W końcu Edge łapie Brooksa za głowę, i wykonuje Jawbreaker. Edge podnosi rywala, wykonuje Irish Whip i następnie Flapjack po którym Punk ląduje na linach. Edge szarżuje na rywala, ale ten wykonuje Back Body Drop i Rated R ląduje poza ringiem, ale złapał się lin i stoi na krawędzi ringu. Punk nie orientuje się w sytuacji, idzie na środek ringu i próbuje odpocząć, ale Edge wchodzi do ringu, i wykonuje Edgecution! Pin, 1... 2... i kickout! Edge ponownie podchodzi do narożnika, szykuje się na Spear. Punk podnosi się, ale gdy Adam rozpędza się wybrzmiewa muzyka Ortona! Edge zatrzymuje się i podchodzi do lin, ale nikt się nie pojawia. Muzyka ucichła, Edge odwraca się i otrzymuje High Kick! Punk podnosi rywala, bierze na barki i mamy Go To Sleep! 1... 2... 3.

Pokaż ukrytą zawartość

http://imageshack.com/a/img822/1718/90gl.png

Main Event

John Cena vs. Alberto del Rio (w/AJ Lee)

Czas na Main Event dzisiejszego RAW, jednak mam informacje że nie będzie to koniec emocji na dzisiaj, ponieważ Chairman WWE Paul Heyman odniesie się do ataku Batisty na Brocka Lesnara. Ale tymczasem walka już się rozpoczęła, i Cena kontroluje rywala w parterze. Alberto podnosi się, i wykonuje kilka ciosów łokciem w brzuch rywala, i kiedy jest już uwolniony wykonuje Headlock Takedown. Cena szybko podnosi się, i odbija del Rio od lin. John wykonuje Atomic Drop, potem odbija się od lin i powala przeciwnika Clotheslinem. John podnosi rywala, zaciąga go do narożnika i uderza w niego głową Alberto. Cena odwraca rywala, bierze rozbieg i wykonuje Corner Splash. Alberto odbija się od narożnika i robi kilka kroków w przód, a Cena od odbija się od lin i wykonuje One Handed Bulldog. Pin 1... 2... i kickout. John podnosi rywala, bierze na barki i szykuje się na Attitude Adjustment, ale Alberto zsuwa się po jego plecach, i mamy Backstabber! Alberto podnosi rywala, i wykonuje Irish Whip w narożnik, następnie bierze rozbieg i mamy Enzugiri! Pin 1... 2... i kickout! Del Rio sygnalizuje swój Submission, podchodzi do Johna, ale ten wykonuje Drop Toe Hold a następnie zapina STF! Del Rio czołga się w stronę lin, i ostatecznie udaje mu się je chwycić. Cena nie puszcza rywala, sprawia mu dużo bólu, dopiero kiedy sędzia rozpoczął liczenie John puścił uchwyt. Alberto siedzi na macie, podchodzi do niego John ale del Rio częstuje go kopnięciem w kolano. Cena łapie się za miejsce uderzenia, a w międzyczasie del Rio podnosi się i wykonuje Low Kick w kolano przeciwnika. Alberto chwyta przeciwnika i zapina Waist Lock, z którego płynnie przechodzi do German Suplex. Del Rio zapina dźwignię na nogę rywala. Cena cały czas odczuwa skutki ataku Latynosa na jego kolano, próbuje wyrwać się z dźwigni ale Alberto wygina jego nogę jeszcze bardziej, i Cena jest ciągle uwięziony. Del Rio jest blisko zwycięstwa, ale John wykorzystuje fakt iż ma wolne ręce, i zasypuje głowę rywala serią ciosów. Alberto puszcza przeciwnika i szybko się podnosi, podobnie jak Cena. Alberto szarżuje na rywala, ale John wykonuje Hiptoss. Cena rozpędza się, biegnie w stronę rywala ale del Rio przechodzi pod nim, panowie biegną na siebie i Cena wykonuje Shoulder Block. Alberto podnosi się i mamy kolejny Shoulder Block. Del Rio próbuje Clothesline'u, ale Cena kontruje to na Proto Bomb, jednak nie udaje mu się podnieść Alberto! Latynos kilka razy uderza łokciem w głowę Johna. Cena cofa się do narożnika, Alberto bierze rozbieg i wykonuje Enzugiri! Del Rio nie traci czasu i zapina Cross Armbreaker, ale do ringu wbiega Dolph Ziggler i atakuje Latynosa!

Pokaż ukrytą zawartość

Wracamy do Monday Night RAW, w ringu jest już Paul Heyman, posłuchajmy co ma do powiedzenia.

Paul Heyman: Nie jestem już najmłodszym człowiekiem, przeżyłem już wiele i podczas trwania mojej kariery widziałem wiele rzeczy, ale nigdzie nie widziałem takiego głupka jak Batista. Naprawdę, każdy człowiek którego kiedykolwiek w moim życiu spotkałem był mądrzejszy od Batisty, a musicie wiedzieć że spotkałem kilku lub kilkunastu kompletnych idiotów. Ale przejdźmy do meritum, jak podejrzewam Batista chciał swoim zachowaniem wysłać wiadomość. Wiadomość że jest silny, że jest niebezpieczny, a jedyna wiadomość jaką wysłał to ta która mówi: Jestem kretynem. Jak inaczej nazwać kogoś, kto atakuje największą bestię w WWE wiedząc że za 2 tygodnie zmierzy się z nim w pojedynku bez dyskwalifikacji? Batista, wychodź natychmiast, mam ci coś do powiedzenia. Coś co muszę powiedzieć ci prosto w twarz.

Fani zgtomadzeni na arenie skandują "You're Fired", po chwili ciszy wybrzmiewa muzyka Batisty, i sam Dave wchodzi do ringu.

Batista: Zmierzy się? Czy ty widziałeś co z nim zrobiłem?

Paul Heyman: Na szczęście, a twoje nieszczęście pierwsze diagnozy są pomyślne. Brock raczej nie pojawi się na następnym RAW, ale na Payback będzie gotowy. Ale wezwałem cię tutaj bo...

Batista: Nie kończ. Doskonale wiem co chcesz zrobić, i powiem ci jedno. Zwalniając mnie w tym momencie udowodnisz że boisz się tego co mogę zrobić z Brockiem na Payback, i że jestem na tyle mocny żeby zaważyć na losach pojedynku, na przykład walki o władzę w WWE. Powinieneś mi za to podziękować, a ty co robisz?

Paul Heyman: Znowu zaczynasz... Nie mam siły znowu ci tego tłumaczyć, nie mam też zamiaru cię zwalniać, mam ludzi którzy sprawią że będziesz błagał o rozwiązanie kontraktu.

Batista: Lesnara? Mówisz o człowieku który teraz czeka w szpitalu na prześwietlenie podpięty do kroplówki? Nie rozśmieszaj mnie. Nie ma Brocka, więc nie ma kto cię bronić co Paul? Może to ja teraz zmusze cię do odejścia?

Paul Heyman: Bierz te łapy! Ty co najwyżej możesz zmusić do odejścia resztki fanów którzy jakimś cudem pozostali po twojej stronie. Brock jest moim człowiekiem od czarnej roboty, natomiast ja mówiłem o ludziach. O ludziach, którzy będą stali w cieniu, ale wejdą do gry w odpowiednim momencie. Nie moge się doczekać żeby ci ich przedstawić...

Sierra Hotel India Echo Lima Delta! Shield! Seth Rollins, Dean Ambrose i Roman Reigns! Cała trójka schodzi przez trybuny, przeskakują przez barierki, i otaczają ring. Paul Heyman jest uśmiechnięty i wychodzi z ringu. Batista stoi na jego środku i nerwowo patrzy na każdego z członków The Shield. Seth, Dean i Roman wchodzą na krawędź ringu, a potem do samego kwadratowego pierścienia. Podchodzą coraz bliżej Batisty, i wkońcu rzucają się na niego! Dave próbuje odpierać ataki, ale ulega i członkowie The Shield obijają go w parterze. Roman odchodzi od swoich partnerów, ci natomiast podnoszą Batistę. Seth i Dean wykonują Irish Whip, a Reigns wykonuje potężny Spear! Batista leży nieprzytomny, ale to jeszcze nie koniec. Shield wyciągają Batistę z ringu, i wykonują Triple Powerbomb na stół komentatorski! Paul Heyman podchodzi do Dave'a i kuca nad nim.

Paul Heyman: To dopiero początek Dave...

Paul rzuca mikrofon i razem z The Shield opuszcza arenę. Widokiem Batisty leżącego w odłamkach stołu komentatorskiego kończymy kolejny epizod Monday Night RAW. Kolejny odcinek będzie ostatni przed Payback! Zapraszam do komentowania ;)

Edytowane przez xYoohas

Pojawiło się Raw, więc czas na komentarz.

- Pierwszy segment to bardzo dobra wypowiedź Rybacka. Nie spodziewałbym się tego po gościu, który w moim odczuciu potrafi tylko walczyć. Ale pokazał, że to on jest tym "dobrym" i na Payback dojdzie do dobrego pojedynku pomiędzy nim, a Big Showem.

- Segment z Rockiem przeczytałem i powiem, że pomysł dobry. To tylko podbudza feud tej dwójki.

- Cesaro pokonuje Sheamusa, fajnie.

- Punk kontra Jericho. Mam nadzieję, że to będzie ich ostatnia walka, bo ten feud mimo dobrego pomysłu zaczyna się nudzić. Fajnie, że dodałeś do walki stypulację. Tylko pytanie, kto przegra? Bo co jak co, ale wciąż jest 2:2. Punk pokonał Y2J'a na WrestleManii 28 i Extreme Rules 2012, natomiast Jericho odegrał się Brooksowi dokładnie rok później. Czekam na walkę na Payback.

- AJ przekupiła Heymana (nie wiem czy zawartością walizki, czy może innymi atutatmi, ale to jest mało ważne) i ochrona na Zigglera zdjęta. Teraz Dolph będzie miał poważne problemy.

- Cody Rhodes pokonuje R-Trutha, a Edge zaognia feud między nim a Ortonem.

- No i chyba najlepszy segment na Raw. Triple H kłóci się z Kane'm, a w szatni zastaje nieprzytomnego Michaelsa. Shawn, Twój powrót był chyba niezbyt udany.

- Ziggler wygrywa ze Swaggerem, a następnie wchodzi Alexiev. Fajnie, że feud na linii Rosja - USA jest tak prowadzony.

- Batista atakuje Lesnara, no i kto teraz będzie bronił Heymana? Przekonamy się... ;)

- Punk trochę przy pomocy Ortona pokonuje Edge'a. Na tematu feudu tych panów już się wypowiadałem.

- Walka Albercika z Ceną, czyli starcie dwóch "heel'ów", przerodziło się w brawl, z którego zwycięsko wyszedł The Rock. Co nie było wielkim zaskoczeniem.

- The Shield nową ochroną Heymana! Zdaję się, że to ich debiut w Twoim diary. No cóż, ciekawi mnie jak ich poprowadzisz.

Ogólnie Raw wyszło bardzo dobrze. Najlepiej zostały podbudowane feudy Punka z Y2J'em oraz Edge'a z Ortonem. Niewątpliwie jeszcze bardziej czekam na Payback, ale trzeba jeszcze poczekać jedno Raw. Podsumuje wszystko jednym słowem - czekam!

Na początek dostaliśmy segment, który był słaby i nie wniósł nic ciekawego. Miałem nadzieję na jakieś Face-to-Face między Rybackiem, a Big Showem, albo nawet krótki Brawl, ale nic z tego. Wypowiedzi strasznie denne i każde następne zdanie nawiązywało do tego samego, czyli "ja na pewno wygram, mam w dupie, co do mnie mówisz"...

Potem mamy nagły skok poziomu i genialny segment The Rocka. Wszystko genialnie napisane. O ile nie podobała mi się ich ostatnia konfrontacja, tak teraz The Rock pokazał się z najlepszej strony i wreszcie mogę zobaczyć, że ten feud ma potencjał.

Następnie dostajemy walkę Rudego z Cesaro. Zwycięzca był z góry znany, a sposób, a jaki wygrał zbyt ciekawy nie był. Walka przeciętna, typowa rozgrzewka, przed kolejnymi pojedynkami.

Następny segment... Oł maj gad. "Najlepsze na świecie, najlepszemu na świecie należy się walka, jestem najlepszy na świecie, a ty nie", och shut your mouth! Wypowiedzi Jericho są tak bardzo irytujące.. Za to CM Punk zaprezentował się dobrze, widać, że prowadzisz go w dobrą stronę i mimo porażek nadal chce zdobywać najwyższe trofea, a na dodatek ma szansę na swoją zemstę i mam wrażenie, że ją wykorzysta. Do tego Stone Cold podjął słuszną decyzję, zobaczymy, jak się to dalej rozwinie..

Znów świetny segment, który nawet mnie rozbawił. Najpierw świetny wywiad z Alberto, który wybuchł gniewem, a potem genialna sytuacja z AJ. No tego się nie spodziewałem xD

Cody miażdży R-Trutha. Przeciętna, krótka walka... Ogólnie nic wartego uwagi.

Taker i Kane znów niszczą Shawna. Tym razem nie tylko psychicznie, ale i fizycznie. To się może naprawdę źle skończyć, ale mam takie samo zdanie, jak oni. Shawn nie powinien wracać.

Ogłoszenie Heymana, Swagger pokonany, wbija Boris, mówi dwa zdania i dobija pretendenta do pasa USA. Walka mimo swej długości była dość dynamiczna. Swagger od początku był skazany na porażkę, mimo to na Payback pas raczej zmieni właściciela..

Walka Edge'a i Punka trzymała w napięciu, do końca nie wiedziałem, kto wygra, ale to jednak Punk okazał się zwycięzcą, co jeszcze bardziej buduje go przed Payback, a zarazem zbliża mnie do postawienia na niego w typerze.

Mamy walkę, która nie była warta uwagi. Dużo ciekawsza rozpierducha po niej xD

AA, a później Rock Bottom... i jeszcze jedno, bo za mało xD. Ogólnie Rocky'emu na PPV większych szans nie daję, ale na Raw pokazał się ze świetnej strony.

Kolejny segment, bardzo dobry, który zmniejsza szanse Batisty na Payback do minimum. Do tego The Shield, które niszczy Zwierzaka... Zapowiada się ciekawie... Czekam na kolejną tygodniówkę ; )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...