Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zabrałem się za czytanie i od razu komentuję.

Galę rozpoczęli CM Punk i John Cena. Widać ,że konflikt o walizkę trwa nadal. DO samego segmentu nie mam zastrzeżeń ale powiem szczerze ,że jak dla mnie Cena wypadł lepiej. Trzeba czekać na ME ale coś czuję ,że się on czysto nie zakończy.

Bray dalej straszy biednego Reya. Nie widzi mi się to ,że Rey miałby dołączyć do rodzinki. Przerażenie Reya jak najbardziej realne.

To ,że Barrett ruszy z miejsca po pas Interkontynentalny było tak pewne jak promocję na święta. Na początek można powiedzieć ,że delikatnie się to rozwija.

Cesaro i Daniel w szatni. Powiem tylko tyle ,że jeśli tego segment by nie było to gala by nie ucierpiała.

Story o Russian Federation Championship dalej nie kupuje i nie kupie. Inni użytkownicy pewnie się wypowiedzą.

Kolejny był segment Langstona z Jerichem i Zigglerem. Cieszę się ,że uwzględniłeś Dolpha przy walce na PPV. Szkoda tylko ,że jakoś nie daję mu więcej szans na jego wygranie. Nikt tutaj jakoś strasznie się nie wybił. Mimo wszystko najlepiej odebrałem tu Chrisa.

Co do Rocka to powiem ,że już chyba czas. Czas ,aby ktoś mu pas odebrał. Co do jego przeciwnika to mam swojego faworyta ale poczekam tak długo ile trzeba ,żeby dowiedzieć się kim będzie pretendent.

Bracia dalej nie dają za wygraną i dążą do odzyskania pasów. Sądzę ,że to powinna być jeszcze jedna walka o pasy drużynowe ,bo powoli przestaje mnie to interesować.

Barrett już w pełni sił po walce i tym co go spotkało. Serio Wade? Pokaż czy potrafisz pokonać Codiego :D

Fajny wywiad przed ME

Już miałem się pisać ,że zapomniałeś o The Shield ,a tu proszę jaka niespodzianka. John pokonał Huntera ,a Randy chyba zyskał partnera do walki na następnym PPV.

Gala źle nie wyszła. Widzimy się pewnie już w 2015 roku ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-370927

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xYoohas

63

• Giero

20

• shocker98

12

• Mr. Ghost

12

Top użytkownicy w tym temacie

http://3.bp.blogspot.com/-RzfbKDbLwVA/VJ_hBBEz-uI/AAAAAAAAAFc/uc8x9KEXiuc/s1600/rei.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie, tym razem nie będzie newsów, a w zamian za to powiem kilka słów na temat roku poprzedniego. Będzie to krótkie podsumowanie, a przynajmniej taki mam zamiar. Pomimo że moje diary za kilka miesięcy będzie obchodzić swoje drugie urodziny ( :o ), to rok 2014 jest pierwszym pełnym rokiem w historii.

Rok 2014 otworzyłem wydając RAW #9, czyli pierwsze RAW po Extreme Rules. Moim zdaniem razem z nowym rokiem rozpocząłem kilka nowych programów, które odświeżyły diary i towarzyszyły nam potem przez cały rok. Kilka osób zadebiutowało, kilka odeszło, kilka zmian pasów i tak dalej, i tak dalej... W moim odczuciu decyzje które podejmowałem w tym roku były dużo bardziej przemyślane niż te z roku 2013, można to tłumaczyć na wiele sposobów, jednak argumentem który najtrafniej będzie pasował do tej sytuacji jest po prostu doświadczenie. "WWE by xYoohas" jest moim pierwszym kontaktem z Booking Zone, do wszystkiego musiałem powoli dojść, i kontrast pomiędzy pierwszym odcinkiem ogólnie a pierwszym i każdym kolejnym odcinkiem roku 2014 jest porażająca. Pierwszym odcinkiem tego roku było RAW #9, ostatnim RAW #18 więc dodając do tego 2 gale PPV wychodzi nam 12. 12 odcinków na przestrzeni całego roku, czy to dużo? Na pewno nie jest to najlepszy wynik w historii, jednak odcinki były całkiem długie, więc to niejako rekompensuje wam ich ilość.

Jeszcze słowo o oprawie graficznej, która na przestrzeni tego roku kilkukrotnie się zmieniała, jednak z obecnej formy jestem bardzo zadowolony. Nad obrazkami trzeba spędzić trochę czasu, jednak moim zdaniem warto, potwierdzają to wszystkie ciepłe słowa z waszej strony na ich temat, za co dziękuję ;)

Walki od zawsze były moim problemem, jednak powoli wchodzę we właściwe tory. Przyznam szczerze, że wcześniej nastawiałem się na to, aby walki były długie, co nie zawsze było dobre dla ich jakości. Tak więc to jest kolejna rzecz która w tym roku się poprawiła. Segmenty to już zupełnie inna bajka. Od zawsze, to znaczy od początku pisania diary, lubiłem je pisać. Segmenty nie wymagały ode mnie w tym roku dużo pracy, po prostu kontynuowałem dobrą passę z zeszłego roku, chociaż i w tym elemencie zauważam poprawę.

Zabrzmiało trochę jakbym odchodził, jednak nic takiego nie będzie miało miejsca :D Dzięki za każdy komentarz który pojawił się w tym roku, i mam nadzieję że w kolejnym będzie ich jeszcze więcej ;)

Podsumowując:

2013 < 2014, a czy 2014 < 2015? Oby ;)

Początkowo chciałem zahaczyć o najlepszy storyline lub walkę, jednak ostatecznie nie zrobię tego, jednak wy możecie to zrobić w komentarzu pod kolejnym RAW, które być może pojawi się na początku stycznia ;) Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku oraz wielu miłych chwil spędzonych przy czytaniu WWE by xYoohas ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-371407

http://imagizer.imageshack.us/v2/632x125q50/538/IiWRf4.png

RAW #19

2 tygodnie do Battleground

Witam wszystkich bardzo serdecznie na kolejnym epizodzie Monday Night RAW! Z całą pewnością czekają nas ogromne emocje związane z m.in. The Shield oraz ich atakiem na Triple H'a. Emocji na pewno nie zabraknie, więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do oglądania Monday Night RAW! Zostańcie z nami do końca.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I zaczynamy właśnie od The Shield, a właściwie od chairmana WWE Paula Heymana, który wchodzi do ringu w towarzystwie Romana, Deana i Setha. Paul wchodzi do ringu pewnym krokiem, staje na środku kwadratowego pierścienia, a za nim ustawiają się członkowie Tarczy.

Paul Heyman: Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, to od trzech i pół miesiąca jestem szefem tej federacji, i jest to najlepsze co ją spotkało przez wszystkie lata jej istnienia. Jednak nie jestem tutaj żeby mówić o tym jak dobrym chairmanem jestem, bo każdy kto siedzi na tej sali o tym wie, bo co tydzień dostaje produkt który chce oglądać. Tydzień temu chłopaki z The Shield zrobili coś o czym wiele się mówiło przez ostatnie dni. Niektórzy zapytają, dlaczego to zrobili?...

Chyba rzeczywiście ktoś zamierza zapytać Heymana dlaczego. Słyszymy "Time to play the game" i Triple H pojawia się na arenie, jednak nie jest sam. Tuż za nim na arenę wchodzi Randy Orton, i ramię w ramię z Hunterem zmierzają w stronę ringu. Triple H i Orton stają naprzeciwko Heymana, a członkowie The Shield którzy do tej pory stali w pewnej odległości, podchodzą bardzo blisko Heymana.

Triple H: No właśnie, ktoś może zapytać dlaczego, i właśnie dlatego tutaj jestem. I nie chodzi mi nawet o walkę z Ceną, wiem że gdyby nie Shield to bym ją wygrał i tyle mi wystarczy, jednak ciekawi mnie coś innego. Kiedy zaatakowaliście Randala to wygłosiłeś cały referat na ten temat, nie to żebym się czegoś bał, ale chciałbym wiedzieć o co wam chodzi.

Paul Heyman: Gdybyś tu nie przyszedł i mi nie przerwał, to usłyszałbyś to stojąc spokojnie przed ekranem na zapleczu, jak reszta zawodników.

Triple H: Czyli według ciebie mam stać w szeregu ze spuszczoną głową i słuchać tego co masz mi do powiedzenia? Znasz mnie tyle lat, więc powinieneś wiedzieć jakie konsekwencje będą miały wydarzenia z zeszłego tygodnia.

Paul Heyman: Dobrze, więc zamiast stać ze spuszczoną głową na zapleczu, będziesz stał ze spuszczoną głową na środku ringu przed tysiącami fanów WWE. Jak już powiedziałem, jestem Chairmanem WWE od trzech miesięcy, i od tamtej pory staram się wyplewić co gorsze jednostki z rosteru aby zostawić w nim jedynie najlepszych, i co ważniejsze żeby nie został w nim żaden relikt przeszłości. Przeszłości, czyli symbole ery McMahona którą zakończyłem na Wrestlemanii. Poleciał już Batista, jednak to nie jest to. Jeśli zapytacie ludzi: "Jaki wrestler kojarzy ci się z Vinentem McMahonem", to nie odpowiedzą Batista. Odpowiedzą Randy Orton, Triple H... No i jeszcze kilku, ale na razie skupmy się na waszej dwójce. Randy Orton, najmłodszy mistrz WWE w historii, jednak wszyscy wiemy dzięki komu może się szczycić tym mianem. No i Triple H, człowiek który mógłby dzisiaj być na moim miejscu, jednak jego plany legły w gruzach kiedy jego teść stracił posadę na największych ze scen.

Randy Orton: Więc co teraz? Mam cię przepraszać za to że osiągnąłem sukces? Za to że jestem lepszy niż większość tych którzy teraz stoją w szeregu na zapleczu i wpatrują się w telewizor?

Paul Heyman: Teraz nie możesz już nic zrobić, nawet gdybyś postawił mi pomnik albo śpiewał hymny na moją cześć. Nic nie jest w stanie zmienić twojej sytuacji, ani twojej ani twojej

Randy Orton: Więc po co to wszystko? Po co każesz im atakować mnie i Huntera? Przecież to jest bez sensu. Jesteś szefem do jasnej cholery, możesz wywalić z tej federacji każdego, możesz zatrudnić każdego, wszystko możesz! Po co ten cały cyrk?!

Paul Heyman: Nie denerwuj się Randy, już ci mówię po co. Oczywiście, mógłbym cię zwolnić, nawet teraz, jednak to byłoby zbyt proste, sto razy bardziej wolę zwolnić was po przegranej walce na Battleground. Dean Ambrose, Seth Rollins i Roman Reigns kontra Randy Orton i Triple H.

Randy Orton: Trzech na dwóch? To chyba trochę nierówna walka?

Paul Heyman: Nie chciałem was obrażać i dodawać wam kolejnego partnera, to byłaby dla was obraza. Walka trzech na trzech z żółtodziobami, podczas gdy po drugiej stronie stoi najmłodszy mistrz WWE w historii, nie, to dopiero byłoby nieuczciwe.

Randy Orton: Nie wytrzymam, zaraz będziesz miał powód do zwolnienia mnie bez tej walki...

Triple H: A co jak wygramy? Skoro chcesz zwolnić nas po przegranej walce, to powinieneś zrobić to samo z The Shield kiedy to oni przegrają, czyż nie? Przecież gdybyś tego nie zrobił, to ktoś mógłby podważyć twój autorytet, a tego byś nie chciał, prawda?

Paul Heyman: Wiedziałem że mogę na ciebie liczyć Hunter. Oczywiście, jeżeli tylko chcesz, proszę bardzo. Seth Rollins, Dean Ambrose i Roman Reigns kontra Randy Orton i Triple H, przegrany zostaje zwolniony bez względu na to kto to będzie. Już nie mogę się doczekać, do zobaczenia chłopaki.

Wybrzmiewa muzyka Brocka Lesnara, i wychodzi z ringu zostawiając w nim zawodników którzy za dwa tygodnie zawalczą o swój dalszy los w WWE.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się przed halę w której odbywa się dzisiejsze RAW. Kamera pokazuje garstkę ludzi wchodzących do hali, a po chwili w kadr wchodzi mistrz WWE The Rock!

The Rock: Słyszałem wiele plotek przez ostatni tydzień. Niektórzy mówią że mój czas już się skończył, że powinienem jak najszybciej stracić swój pas, ale wiecie co? Mam to gdzieś. Kilka napinaczy nie przyćmi setek tysięcy jak nie milionów fanów The Rocka z całego świata. Oni chcą oglądać The Rocka, i mają do tego wiele okazji, spójrzcie Kto jest na pierwszym planie? The Rock, tak jest. A co to oznacza? Że The Rock jest najgorętszym towarem w WWE i władze wiedzą o tym, ale nie myślcie że to koniec, o nie, nie, nie, nie, nie! Jedziemy dalej, co tam wisi? Wielki plakat z The Rockiem, na dole mamy napis "RAW" data, i tak dalej, i tak dalej, "Kupujcie bilety i popcorn", bla, bla, bla, "The Rock tam będzie". I jaki to daje efekt? Wszystkie bilety sprzedane, ani jednego wolnego miejsca na trybunach. The Rock przyciąga ludzi, ale to jeszcze nie koniec, popatrzcie tam Ciężarówka, wielka jak cholera, a na naczepie kto? The Rock, jakżeby inaczej. Jeździ z ekipą WWE po całym kraju, i promuje federację tą uśmiechniętą twarzą Więc jeżeli następnym razem będziesz chciał powiedzieć albo napisać coś o tym że się "skończyłem", przypomnij sobie to co powiedziałem, usiądź w kącie i zapłacz nad swoim losem. Do Battleground zostało trzynaście dni, a do pierwszego RAW po Battleground równo dwa tygodnie. Przypominam jeszcze raz, czekam na pretendenta który zmiecie mnie z nóg, a kiedy go pokonam, nie będzie już nikogo kto powie mi że się "skończyłem", If. You. Smell. What. The Rock. Is. Cooking

http://4.bp.blogspot.com/-yUz9a-uPbLs/VKeuiufhoNI/AAAAAAAAAF8/-2Z96yykbdg/s1600/rey%2Bkofi.png

Rey Mysterio vs. Kofi Kingston

Kofi Kingston wbiega na arenę w swoim stylu, rozpędza się i wyskakuje wysoko w powietrze, a kiedy ląduje na rampie towarzyszy temu wybuch fajerwerków. Ghańczyk wita się z fanami po obu stronach ringu, a następnie wchodzi do ringu, wskakuje na narożnik i razem ze swoimi fanami skanduje "Boom, boom, boom" wykonując przy tym dobrze wszystkim znany gest. Boyaka, boyaka! Mr. 619 Rey Mysterio wbiega na arenę. Podchodzi najpierw na jedną stronę stage'u, potem przechodzi na drugą, za każdym razem dotyka podłogi, rozkłada ręce po czym widzimy wybuch fajerwerków. Rey wita się ze wszystkimi fanami, a z tymi którzy mają jego maskę styka się głową. Rey ma za sobą nerwowe tygodnie, miejmy nadzieję że dzisiaj spędzi czas na RAW w spokoju. Rey przechodzi obok Kofiego i przybija z nim piątkę, a następnie wskakuje na narożnik i podnosi do góry rękę.

Pierwsza walka dzisiejszego RAW jest gotowa do rozpoczęcia. Kofi i Rey jeszcze raz podają sobie ręce na środku ringu, a następnie rozchodzą się do narożników. Mamy gong i pojedynek rozpoczyna się. Kofi szybko rusza na rywala, jednak ten wychodzi mu naprzeciw i wykonuje Arm Drag Takedown, a następnie puszcza rękę rywala i dokłada Legdrop, 1... i kickout! Kofi szybko wstaje, ale Rey uprzedza jego zamiary i wykonuje Dropkick po którym Kingston ląduje w narożniku. Latynos nie traci czasu, rozpędza się i mamy Stinger Splash, jednak Kofi w porę odsuwa się i Rey z impetem uderza w narożnik, a Kingston wykorzystuje jego błąd i mamy School Boy! 1... 2... i kickout! Rey szybko się podnosi, ale Kofi ma dla niego Forearm Smash. Mysterio wstaje, Ghańczyk atakuje go kolejnym Forearm Smashem, jednak Rey robi unik, przebiega pod rękami rywala, a następnie wskakuje na drugą linę i mamy Springboard Crossbody i pin, 1... 2... i kickout! Kofi powoli staje na nogi, Mysterio odbija się od lin i biegnie w stronę rywala, jednak ten zaskakuje go Flapjackiem prosto na liny. Mysterio stoi odwrócony tyłem, a Kingston wykorzystuje sytuację i wykonuje Neckbreaker. Obywatel Ghany zaciąga rywala na środek ringu, a następnie odbija się od lin, zatrzymuje się przed Reyem i wykonuje Boom Drop, jednak Mysterio zgina kolana i Kofi uderza prosto w nie. Latynos poprawia pozycję przeciwnika i wykonuje Standing Moonsault, a następnie pinuje, 1... 2... i kickout! Rey podnosi rywala i podchodzi z nim do narożnika, jednak gdy są już na miejscu Kofi wyrywa się i uderza głową rywala w narożnik. Kingston dokłada kilka kopnięć w brzuch, a następnie wykonuje Monkey Flip. Rey ląduje w przeciwległym narożniku, a Kingston szykuje się do finishera. Mysterio powoli wstaje, odwraca się w stronę rywala a ten rozpędza się i wykonuje Trouble in Paradise, jednak Rey w ostatniej chwili pada na matę i unika kopnięcia. Mysterio siedzi przy linach, Kofi podchodzi do niego i próbuje go podnieść, jednak Rey zaskakuje go wykonując Drop Toe Hold! Kingston leży na linach, Rey podnosi rękę do góry, odbija się od lin, biegnie w stronę rywala i mamy 619! Kofi pada na matę, a Mysterio wchodzi na narożnik i mamy Frogsplash! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Rey Mysterio via Pinfall

Mysterio zgarnia zwycięstwo które da mu wiele pewności siebie, Rey wskakuje na narożnik i celebruje wygraną, jednak przerywa my dziwny dźwięk. Światła na arenie gasną, a na titantronie pojawia się zarys postaci. Zapala ona zapałkę, a następnie lampę naftową, i staje się jasne, że tą postacią jest Bray Wyatt. Za nim jak zawsze stoją Luke Harper i Eric Rowan.

Bray Wyatt: Przestań uciekać Rey, to bez sensu. Unikasz mnie, a ja tylko chcę ci pomóc. Ale twoja ucieczka i tak ma już ustalony punkt mety, to Battleground. Dzisiaj daję ci spokój, możesz jeszcze raz wszystko przemyśleć, i dołączyć do mnie, jednak jeżeli nie zrobisz tego za tydzień, będę musiał Rey. Nie chcę tego, ale będę musiał. Nie możesz się ukrywać w nieskończoność. Ale nie martw się, pocierpisz chwilę, ale potem wszystko już będzie proste. Zobaczysz że nie było się czego bać. Będę tutaj za tydzień, spokojnie, nie skrzywdzę cię, jednak... Nie zawiedź mnie Rey, od twojej decyzji dużo zależy, pamiętaj o tym... Do zobaczenia za tydzień...

Następne PPV

http://i39.servimg.com/u/f39/16/09/70/40/logo12.png

Battleground

Wracamy po reklamach, kamera pokazuje fanów zgromadzonych na arenie, a następnie kieruje się na titantron. Po chwili zaskakuje nas głośny huk i wybuch czerwonych płomieni, co w połączeniu z dźwiękiem organów może oznaczać tylko jedno. Brothers of Destruction w stałym nigdy nie zmienionym składzie, czyli Kane oraz Undertaker są w drodze na ring! Arena rozświetlona jest na czerwono, i w takiej otoczce wchodzą do kwadratowego pierścienia. Po chwili muzyka cichnie i bracia rozglądają się po trybunach. Undertaker podaje Kane'owi mikrofon.

Kane: Kilka tygodni temu kiedy jeszcze byłem mistrzem Tag Team Daniel Bryan ciągle męczył mnie jednym i tym samym zarzutem. Byłeś moim przyjacielem i się ode mnie odwróciłeś, cały miesiąc jedna gadka. A co on robi teraz? Kiedy tylko zabrał mi tytuł zaczął mnie unikać. I jak to teraz wygląda? Wszystkie te momenty w których wypominał mi zdradę są teraz nic nie warte, wyszło na jaw to co kierowało nim naprawdę. Zależało mu tylko na pasie, a oskarżył mnie o zdradę tylko po to żeby dostać szansę walki o mistrzostwo...

Daniel Bryan nie zamierza słuchać tego w spokoju na zapleczu. Razem z Antonio Cesaro wchodzą na arenę a następnie do ringu.

Daniel Bryan: Dawno się tak nie ubawiłem, serio. Pozwól że zacznę odpowiadać na twoje zarzuty od początku, tak żeby nie zapomnieć wyśmiać każdego z nich po równo. Zacząłeś z grubej rury, zacząłem cię unikać. Ciekawe, czyli według ciebie powinienem stać w ringu i czekać aż mnie zaatakujesz. No bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że chciałeś przerwać naszą walkę z AirBoom tydzień temu żeby mnie przeprosić i porozmawiać o wszystkich nieporozumieniach. I wydaje mi się, że to co zrobiliście Evanowi i Kofiemu chcieliście zrobić nam, ale co ja mogę wiedzieć... Nieważne, spójrzmy dalej. "Wypominał mi zdradę a tak naprawdę zależało mu jedynie na zdobyciu pasów". Pomyślmy, a może oskarżałem cię o zdradę bo po prostu mnie zdradziłeś? No chyba że nie można nazwać zdradą tego, że będąc sędzią mojego pojedynku z Undertakerem na Extreme Rules zaatakowałeś mnie i pozwoliłeś mu wygrać?

Undertaker: Ale skoro już tutaj jesteś i nie musimy cię gonić, możemy sobie wyjaśnić parę spraw twarzą w twarz, chociaż nie wiem czy jesteś z tego powodu zadowolony

Antonio Cesaro: Nie, czemu mielibyśmy mieć coś przeciwko? Przecież chcecie tylko porozmawiać, tak samo jak chcieliście to zrobić tydzień temu, prawda?

Undertaker: No właśnie, tylko porozmawiać... Słuchaj, jakiś czas temu mówiłem, że wracam do WWE na dłużej, i że zamierzam wygrać pasy a potem trzymać je jak najdłużej się da, jednak nie trwało to tak długo jak się spodziewałem, jaki z tego wniosek?

Daniel Bryan: Że powinieneś zakończyć karierę i zachować resztki godności...

Undertaker: Nie denerwuj mnie gówniarzu, oddawaj nam pasy zanim rozgniewasz nas do tego stopnia, że będziemy musieli ci zrobić krzywdę!

Daniel Bryan: To ty mnie nie denerwuj! Przychodzicie do tego ringu i żądacie nie wiadomo czego, a zapominacie o tym, że ja straciłem pas przez oszustwo, a wy przegraliście go w uczciwej walce. Za dwa tygodnie na Battleground macie rewanż, i jeżeli ciągle was na coś stać, to udowodnijcie to w uczciwej walce. Miałem się kontrolować, ale chyba nie dam rady! Antonio powiedz im!

Antonio Cesaro: A do czasu walki będziemy używać pewnej sztuczki, którą z resztą wy znacie doskonale...

Ledwo co Antonio skończył zdanie, na arenie zgasło światło, a kiedy zapaliło się ponownie w ringu byli jedynie Brothers of Destruction. Nie są zadowoleni z tej sytuacji.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie Matt Striker jest już ze swoim pierwszym gościem tego wieczoru, a jest nim Cody Rhodes.

Matt Striker: Cody, mamy mało czasu, jednak zdąże zadać ci kilka pytań. Na Battleground zmierzysz się z Bad News Barrettem w obronie twojego pasa, czy masz przed tą walką jakiekolwiek obawy?

Cody Rhodes: Barrett to zawodnik jak każdy inny, powiedziałbym nawet że trochę gorszy, więc nie mam przed nim najmniejszych obaw. Stoczyłem w swojej karierze setki walk, i walka z Barrettem jest dla mnie tylko jedną z wielu i kolejną na drodze do wyższych celów.

Matt Striker: Wspominasz o wyższych celach, jednak czy wspinanie się po drabinie kariery wiąże się z pasem Interkontynentalnym czy myślisz o czymś bardziej prestiżowym.

Cody Rhodes: Zawsze mówiłem że pas Interkontynentalny jest dla mnie tylko przystankiem na drodze do jednego z dwóch głównych pasów, jednak dopóki nie nadarzy się odpowiednia chwila nie zamierzam oddawać mojego pasa. Najbliższa okazja do zdobycia Title Shoota dopiero za pół roku na Royal Rumble, więc conajmniej do tej pory chciałbym utrzymać mistrzostwo.

Matt Striker: Ostatnie pytanie, jak czujesz słysząc oskarżenia ze strony Randy'ego Ortona?

Cody Rhodes: Nic. Pas dostałem od Edge'a a nie od Ortona, i obroniłem go przeciwko Reyowi Mysterio, więc czuję się pełnoprawnym mistrzem, a Randy nie ma prawa nic mi zarzucić.

Matt Striker: Dzięki za wywiad, moim i państwa gościem był mistrz Interkontynentalny Cody Rhodes.

http://1.bp.blogspot.com/-b0c-zQ7MkbI/VKeuhZHRr3I/AAAAAAAAAFs/Z_gPRIqiNug/s1600/damian%2Bboris.png

Damian Sandow vs. Boris Alexiev (w/Igor)

Wracamy po reklamach, w ringu stoi już Damian Sandow, teraz czekamy na jego rywala. Boris Alexiev oraz jego trener Igor wchodzą na arenę, i od razu kierują się w stronę ringu. Rosjanie wchodzą do kwadratowego pierścienia i walka za chwilę się rozpocznie.

Damian ostrożnie podchodzi do rywala, jednak Boris nie przebiera w środkach, podbiega do niego i kopie go w brzuch, a następnie chwyta go za głowę i wykonuje Snap Suplex. Alexiev szybko podnosi rywala i wykonuje kolejny Suplex, a następnie podnosi go i zaskakuje potężnym Uppercuttem. Sandow pod wpływem uderzenia cofa się do narożnika i odwraca się plecami do przeciwnika, Alexiev podchodzi do niego, jednak Sandow zaskakuje go ciosem łokciem. Boris trzyma się za twarz, a Sandow wykonuje Small Package! 1... 2... i kickout! Boris szybko staje na nogi, ale Sandow momentalnie powala go Clotheslinem, Alexiev ponownie szybko wstaje a Damian ma dla niego kolejny Clothesline, jednak tym razem Rosjanin robi unik, chwyta rywala i wykonuje Belly to Belly Overhead Suplex. Boris chwyta rywala za nogi, wsuwa go pod liny i mamy Decapitator. Damian trzyma się za gardło i siada na apronie, jednak Alexiev nie daje mu szansy na odpoczynek, chwyta go za włosy, podnosi i wrzuca do ringu wykonując Hiptoss, a następnie wykonuje pin, 1... 2... i kickout! Alexiev jest bez wątpienia stroną dominującą w tym pojedynku, podnosi rywala i wykonuje Irish Whip w narożnik a następnie rozpędza się i mamy Corner Clothesline, jednak na tym nie kończy, wysyła przeciwnika w przeciwległy narożnik i mamy kolejny Corner Clothesline. Sandow chwieje się na nogach, próbuje uderzyć rywala, jednak ten robi unik, bierze Sandowa na barki i mamy Samoan Drop. Boris podnosi rywala, mamy Irish Whip a następnie Spinebuster! Alexiev klęka przy rywalu, a następnie zapina Triangle Choke zwany przez niego Siberian Clutchem! Sędzia sprawdza stan Damiana, jednak ten nie odpowiada i arbiter kończy walkę!

Zwycięzca:

Boris Alexiev via Submission

Igor wskakuje do ringu i zarzuca swojemu podopiecznemu ręcznik na kark, a Boris pokazuje, że jego celem jest pas Russian Federation. Możemy się spodziewać zaciętej walki na Battleground pomiędzy nim a Alexandrem Rusevem.

Ledwo co swoją walkę zakończył pretendent do pasa RFC, a już poznamy zdanie drugiej strony. Alexander Rusev i Lana będą gośćmi Matta Strikera.

Matt Striker: Rusev, jesteś jak dotąd niepokonany, jak myślisz, jak długo potrwa jeszcze twoja zwycięska passa?

Lana: Passa potrwa dopóki nie pojawi się w tej federacji ktoś kto będzie w stanie go pokonać, czyli przez bardzo długi czas. Rusev jest maszyną do wygrywania, i musi się stać naprawdę katastrofa żeby Rusev chociaż przez chwilę poczuł się zagrożony. On przybył tutaj żeby wygrywać, i nie ma takiej możliwości żeby został pokonany.

Matt Striker: A co z Borisem Alexievem? Od swojego powrotu jest również niepokonany, czy dajesz mu jakiekolwiek szanse na pokonanie Ruseva?

Lana: Po powrocie, jest niepokonany po swoim powrocie... A dlaczego musiał zrobić sobie przerwę? Alexiev przegrał na Payback, co więcej, poddał się. Alexiev odklepał na oczach tysięcy ludzi na arenie, oraz milionów przed telewizorami, to plama której nic nie jest w stanie zakryć. Rosja nie może sobie pozwolić na takiego przedstawiciela, dlatego na Battleground.Rusev nie tylko pokona Alexieva, ale sprawi, że już nigdy nie wejdzie do ringu.

Matt Striker: Czy walka Alexandra i Borisa na najbliższym PPV odbędzie się w jakimś Gimmicku, czy będzie to zwyczajny Singles Match?

Lana: Paul Heyman kontaktował się z nami w tej sprawie, i uzgodniliśmy z nim na jakich zasadach odbędzie się ta walka. Będzie to Submission Count Anywhere Match, taki sam jak ten, w którym Alexiev odniósł kontuzję. Zapewne ma z nim nie najlepsze wspomnienia, ale Rusev pokaże mu, że to co zrobił mu Swagger nie jest najgorszym co może go spotkać.

Matt Striker: Dziękuję za wywiad, moim i państwa gościem byli mistrz RF Alexander Rusev oraz Lana.

http://2.bp.blogspot.com/-H3eBFrM8fkY/VKeujvmVXxI/AAAAAAAAAGM/TRVKdiDzpso/s1600/wade%2Bsheamus.png

Bad News Barrett vs. Sheamus

Pierwszy do ringu wejdzie Sheamus. Great White staje na szczycie rampy, uderza się w pierś dwukrotnie i rozkłada ręce, a następnie rusza w stronę ringu. Irlandczyk przybija po drodze kilka piątek z młodszymi fanami i wchodzi do ringu. Sheamus wykonuje swoje klasyczne taunty i czeka na rywala, a po chwili słychać dźwięk uderzenia młotkiem w drewniany blat, Great White spogląda w stronę titantronu i widzi tam Bad News Barretta, jego dzisiejszego rywala. Wade ma nam coś do powiedzenia.

Bad News Barrett: Jeśli myślicie, że Bad News Barrett nie wygra dzisiejszego pojedynku, to mam dla was złe wieści! Barrett jest w gazie, wygrywa wszystko po koleji i jest o krok od odzyskania pasa Interkontynentalnego. Na waszym miejscu już wykupiłbym PPV żeby nie przegapić tego momentu

Walka rozpoczyna się, zawodnicy wchodzą w klincz, szarpią się przez chwilę, ale Barrett odpycha rywala i tauntuje na co publiczność reaguje solidnym buczeniem. Panowie ponownie zapinają klincz, jednak i tym razem BNB odpycha rywala, odwraca się do niego tyłem i rozkłada ręce krzycząc coś ww stronę publiczności, ale tym razem Sheamus nie zamierza na niego czekać, szarżuje na niego i powala go Clotheslinem w tył głowy. Wade leży na macie i zasłania głowę a Great White wściekle atakuje go serią ciosów, jednak BNB złapał liny i sędzia odciąga Irlandczyka. Barrett wstaje i stoi przy linach, a Great White nie traci czasu i rusza na niego, jednak tym razem Anglik jest sprytniejszy i wykonuje Back Body Drop po którym Sheamus ląduje za ringiem. Irlandczyk zdołał złapać w locie liny i zatrzymał się na apronie, Bad News próbuje chwycić go za głowę, jednak Sheamus zaskakuje go ciosem łokciem. Barrett robi krok w tył i chwieje się na nogach, a Great White wykonuje Slignshoot Shoulderblock i wykonuje próbę pinu, 1... i kickout! Barrett podnosi się i próbuje złapać oddech, jednak Sheamus nie daje mu chwili wytchnienia. Irlandczyk chwyta rywala i wykonuje Irish Whip w narożnik, jednak Wade kontruje ten ruch i ostatecznie to on wysyła rywala w narożnik. Barrett rozpędza się i wykonuje Corner Clothesline, a następnie dokłada Scoop Slam. Bad News wstaje i wykonuje serię kopnięć, a następnie odbija się od lin i mamy Elbow Drop. Wade podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie powala przeciwnika wykonując Wind of Change! 1... 2... i kickout! Bad News wstaje, jednak na jego twarzy widzimy uśmiech. Barrett staje w narożniku, zdejmuje ochraniacz z łokcia i czeka na rywala, a kiedy ten staje na nogi Bad News rusza na niego i wykonuje Bullhammer, jednak Sheamus robi unik! Wade odwraca się w jego stronę, a Irlandczyk już na niego czeka i wykonuje Brouge Kick, jednak Bad News pada na matę i Great White nie trafia! Barrett podbiega do rywala, jednak zanim zdołał cokolwiek zrobić Irlandczyk wykonuje na nim White Noise! 1... 2... i kickout! Sheamus bije się w piersi i rozkłada ręce, a następnie staje w narożniku i razem z fanami głośno skanduje "Brouge". Barrett wstaje, Great White rusza na niego i wykonuje Brouge Kick, jednak i tym razem Wade robi unik! Sheamus wpada w narożnik, odwraca się i widzi jak Bad News Barrett biegnie w jego stronę i powala go na deski Bullhammerem! 1... 2... 3.

Zwycięstwo:

Bad News Barrett

Bad News Barrett zapisuje kolejne zwycięstwo na swoje konto, jednak nie była to wygrana w wielkim stylu, i Wade zdaje sobie z tego sprawę. Zaraz po ogłoszeniu przez sędziego wyniku walki opuszcza ring i szybko udaje się na zaplecze, jeżeli chce za dwa tygodnie odzyskać pas Interkontynentalny z rąk Cody'ego Rhodesa, to musi jeszcze wiele poprawić.

Następne PPV

Battleground

Wracamy po reklamach, i nie zwalniamy tempa, wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej podkręcamy obroty. W ringu ustawiona jest już scenografia do MizTV które odbędzie się już teraz. Na przygotowanych krzesłach siedzą główni aktorzy najbliższych kilku minut, mistrz Wagi Ciężkiej Big E Langston, oraz dwóch pretendentów, Chris Jericho i Dolph Ziggler. Wybrzmiewa "I came to play" i gospodarz programu, The Miz jest w drodze na ring. Mizanin wchodzi do kwadratowego pierścienia i wita się po kolei ze wszystkimi obecnymi w ringu, a więc jesteśmy gotowi do rozpoczęcia.

The Miz: Witam wszystkich na MizTV, czyli najlepszym programie telewizyjnym prowadzonym przez The Miza, niektórzy uważają że to dlatego, iż jest to jedyny program który prowadzę, ale nie o tym dzisiaj. Dzisiaj skupimy się na sytuacji wokół pasa Wagi Ciężkiej, która rozwija się fenomenalnie, i walka Triple Threat o ten pas zapowiada się bardzo ciekawie, spójrzmy na najciekawsze fragmenty dotychczasowej rywalizacji Pierwsze pytanie kieruję do Chrisa Jericho, jak czujesz się po przegranej z bądź co bądź, żółtodziobem.

Chris Jericho: Nie byłoby z mojej strony uprzejme gdybym przed wszystkimi ludźmi zebranymi na trybunach umniejszał sukces Langstona. Mógłbym oczywiście wyliczać powody, po pierwsze, byłem wtedy wykończony po długiej walce i trochę poobijany, po drugie, Big E zaskoczył mnie i nie byłem przygotowany do obrony pasa w tym momencie, po trzecie...

Dolph Ziggler: Zaraz, zaraz, czyli kiedy ja dowiaduje się o moim rewanżu na kilkadziesiąt minut przed samą walką, to wszystko jest w porządku, ale kiedy ktoś zaskakuje pana Jericho, to nagle staje się to głównym powodem jego porażki, tak?

Chris Jericho: Really? Naprawdę nie odczuwasz subtelnej różnicy pomiędzy prawie dwoma godzinami które miałeś do przygotowania się do walki, a paroma sekundami które upłynęły od zakończenia walki z tobą do początku walki z nim?

Dolph Ziggler: Nie, nie, wyczuwam ją bardzo dobrze, ale wyczuwam jeszcze coś, coś, co mamy okazję oglądać po każdej walce której nie byłeś w stanie wygrać... Nie byłem gotowy, i to, i tamto, daj w końcu spokój, przegrałeś walkę i...

Chris Jericho: Really?! Nazywasz to walką?!

Dolph Ziggler: A ty nazywasz te dwie godziny czasem do przygotowania się do walki?!

The Miz: Panowie, hej! Spokojnie... oszczędzajcie siły na Battleground, i proszę was pozwólcie mi chociaż raz, jeden jedyny raz poprowadzić to show bez problemów, ok? Big E, a jak ty odnajdujesz się w tej sytuacji?

Big E Langston: Cały czas nie mogę w to uwierzyć, jeszcze trzy tygodnie temu nie miałem praktycznie nic, potem walizka Money in the Bank, no i pas WHC, to najlepsze co mnie spotkało w tej federacji, i zamierzam być mistrzem jak najdłużej.

Chris Jericho: Jeżeli uważasz miesiąc za długi okres czasu, to tak, będziesz mistrzem długo, jednak za dwa tygodnie kiedy spotkamy się w tym ringu ponownie, to twoja kwestia będzie brzmiała mniej/więcej tak: "Należy mi się rewanż na Summerslam".

Dolph Ziggler: Jeżeli miesiąc to dla ciebie mało, to co powiesz o dwudziestu czterech godzinach przez które ty byłeś mistrzem?

Big E Langston: Lubicie dużo gadać, co? Ale kiedy przychodzi co do czego, to zawodzicie, bo wtedy nie ma już miejsca na słowa, wtedy trzeba się spiąć, a tego nie potraficie.

Chris Jericho: Sugerujesz wielokrotnemu mistrzowi świata że nie potrafi się "spiąć"?!

Big E Langston: Pozwól mi dokończyć. Mówicie sporo o waszych osiągnięciach, to może teraz ja powinienem powiedzieć coś o sobie. Przez wiele miesięcy chodziłem przy boku Dolpha, i uśpiłem waszą uwagę na tyle, że nikt nie spodziewał się tego co nadejdzie. Teraz to ja jestem mistrzem, i każdy musi się ze mną liczyć.

Chris Jericho: Jak mnie bawią tacy jak ty, wcześniej myślałem, że coś z ciebie będzie, ale teraz widzę, że te miesiące spędzone z Zigglerem zrobiły swoje. Jesteście obydwaj tacy sami. Powtarzam chyba po raz setny, to że zdobyłeś pas nie oznacza automatycznie że jesteś mistrzem, i może to wam się wydawać głupie, ale jak dorośniecie, to zrozumiecie. To co robicie jest chańbą dla wszystkich poprzednich posiadaczy tego pasa, w tym dla mnie. Naciesz się swoją zabawką, bo za dwa tygodnie zostaną ci tylko wspomnienia. A teraz idę się przygotować do walki, tobie też bym to radził Dolph...

Dolph Ziggler: Śmiej się ile chcesz, ale ja wiem swoje. Niektórzy do swojej szansy przygotowują się latami, więc w porównaniu do nich moje dwie godziny są niczym.

Big E Langston: Znowu to samo, wiecie co? Zostańcie tutaj i pogadajcie sobie o czym chcecie, ja powiedziałem co miałem powiedzieć, ale mogę wam to jeszcze raz powtórzyć. Żaden z was w najbliższej przyszłości nie zbliży się nawet do tego pasa, więc popatrzcie sobie na niego, bo po Battleground już żaden z was nie będzie miał podstaw do żądania rewanżu

The Miz: Nie, nie, zaczekaj. Właściwie i tak już skończyliśmy, więc tak oto kończy się kolejny odcinek MizTV, tym razem bez większych problemów, moimi gośćmi byli Big E Langston, Chris Jericho oraz Dolph Ziggler!

Cała trójka wstaje i patrzy raz na jednego raz na drugiego, czeka nas pasjonująca walka na Battleground.

Przenosimy się na zaplecze RAW, widzimy tam CM Punka który otwiera drzwi do swojej szatni, jednak podchodzi do niego John Cena i je zamyka.

CM Punk: Czego chcesz?

John Cena: Ty już dobrze wiesz czego ja chcę. Miałem wygrać, wygrałem, i na Battleground zawalczymy o walizkę.

CM Punk: Na Battleground? A dlaczego nie dzisiaj?

John Cena: Nawet zaraz, jestem gotowy o każdej porze dnia i nocy, o...

CM Punk: No już, już... Nie podniecaj się tak. To będzie Tag Team Match, playa. A tak na marginesie, jesteś dumny z tej wygranej? Gdyby nie The Shield, to dzisiaj byśmy ze sobą nie gadali.

John Cena: Nie obchodzi mnie to, wygrałem tydzień temu, wygram i dzisiaj, bądź gotowy Punk

http://4.bp.blogspot.com/-D0BkgBG2BQo/VKeuiL2jgkI/AAAAAAAAAF4/dYPmvnCaXnk/s1600/kane%2Bshow.png

Kane (w/Undertaker) vs. Big Show (w/John Morrison)

Pierwszy na arenę wchodzi Big Show. Wright wchodzi na arenę w towarzystwie Johna Morrisona, i razem powoli idą w stronę ringu a następnie wchodzą do kwadratowego pierścienia. Wybuchają płomienie a arenę rozświetla czerwone światło więc za chwilę zobaczymy rywala Big Showa. Kane oraz Undertaker powoli idą w dół rampy a następnie wchodzą do ringu. Walka za chwilę się rozpocznie.

Kane odważnie rusza na rywala, wykonuje kilka ciosów w głowę po których Big Show cofa się do narożnika, Big Red Monster chwyta go i wykonuje Irish Whip w narożnik, a następnie rozpędza się i wykonuje Corner Clothesline. Kane chwyta rywala za głowę i próbuje uderzyć nią o narożnik, jednak Big Show zapiera się rękami i wykonuje cios łokciem w głowę przeciwnika. Wright chwyta rywala i wykonuje Irish Whip a następnie powala przeciwnika Shoulder Blockiem. Glen podnosi się jednak Show ma dla niego kolejny Shoulder Block, a kiedy Kane wstaje po raz trzeci, Big Show ma dla niego Scoop Slam i próba pinu, 1... i kickout! Gigant staje nad rywalem i wykonuje Elbow Drop, jednak Kane w porę się odsuwa, Big Show próbuje się podnieść, ale Big Red Monster ma dla niego potężny Stomp w brzuch i Paul siada na macie. Kane nie traci czasu, odbija się od lin i wykonuje Basement Dropkick. Pin, 1... i kickout! Czerwona Maszyna dokłada killa kopnięć a następnie podnosi rywala i wykonuje Suplex, jednak Big Show kontruje ten ruch na Russian Leg Swep. Kane leży na środku ringu, a Wright odbija się od lin i mamy Headbutt i próbę pinu, 1... 2... i kickout! Big Show podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie szykuje się do Back Body Dropu, jednak Kane w porę się orientuje, i wymierza Basement Dropkick. Big Red Monster wspina się na narożnik, i czeka na rywala, a kiedy ten się podnosi Kane wykonuje Diving Clothesline, jednak Show robi unik. Paul podnosi rywala, wrzuca go w narożnik a następnie rozpędza się, jednak zanim zdołał cokolwiek zrobić Kane zatrzymuje go Big Bootem. Big Show chwieje się na nogach stojąc na środku ringu, Wielka Czerwona Maszyna wpycha go na liny a następnie wykonuje Sidewalk Slam. Kane staje przy narożniku i poprawia rękawicę, Big Show wstaje, Kane chwyta go za szyję i próbuje wykonać Chokeslam, jednak Wright wyrywa się, odbija od lin i mamy Spear! 1... 2... i kickout! Big Show wstaje i zaciska pięść, Kane staje na nogi, Paul wykonuje KO Punch, jednak Kane robi unik i mamy Chokeslam! Jednak Glen na tym nie kończy, podnosi przeciwnika i mamy Tombstone Piledriver! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Kane via Pinfall

Undertaker wchodzi do ringu, i razem z bratem stoi nad Big Showem, a będący poza ringiem John Morrison chwyta go za rękę i z trudem wyciąga go z ringu. Kane podnosi ręce do góry a następnie energicznie macha nimi w dół, jednak zamiast wybuchu płomieni na arenie gaśnie światło! Nikt nie wie co się dzieje, ale po chwili światło wraca, a za Brothers of Destruction stoją Daniel Bryan i Antonio Cesaro! Bracia odwracają się i robią kilka kroków w tył, jednak Gods of Wrestling stoją w miejscu. Kane podchodzi do Antonio, popycha go, a ten przewraca się, to są manekiny! Kane patrzy na Undertakera za zdziwieniem, a następnie wymierza potężny Uppercut manekinowi Daniela Bryana, po którym jego głowa odpada. Kane ponownie wykonuje charakterystyczny ruch rąk, i teraz z narożników wybuchają płomienie.

Następne PPV

Battleground

http://1.bp.blogspot.com/-I7tddkJ8XPE/VKeuiMUoRqI/AAAAAAAAAF0/WCCMkwtBEOw/s1600/punk%2Bcena.png

MAIN EVENT

CM Punk & Dolph Ziggler vs. John Cena & Chris Jericho

A więc doczekaliśmy się, pora rozpocząć Main Event dzisiejszego pojedynku! Pierwsi do ringu wejdzie drużyna złożona z Dolpha Zigglera i CM Punka. Panowie wchodzą przy Theme Songu Brooksa, Phil wykonuje swoje tradycyjne taunty na szczycie rampy a Dolph stoi za nim, a kiedy Punk rozkłada ręce, Ziggler idzie za nim i razem wchodzą do ringu. Światła na arenie gasną, na titantronie widzimy odliczanie od dziesięciu w dół, a kiedy zegar pokazuje zero wybrzmiewa "Break the walls now", i Chris Jericho razem z Johnem Ceną wchodzą na arenę. Panowie nie rozglądają się dookoła, zmierzają prosto do ringu. Walka rozpoczyna się.

W ringu zaczynają Dolph Ziggler oraz John Cena. John rusza na rywala, jednak ten uprzedza go i zapina Wrist Lock i płynnie przechodzi do Russian Leg Swep. Ziggie kontroluje rywala w parterze, ale Cena dość szybko się uwalnia, i razem wstają. Panowie zapinają klinch, ale Prototype zrywa uścisk i wykonuje cios kolanem w brzuch, a następnie odbija się od lin i mamy One Handed Bulldog i pin, 1... i kickout! Dolph wyciąga rękę w stronę Punka, jednak John zapina Headlock. Cena mocno zapiął dźwignie i próbuje zaskoczyć rywala i przyciska go do maty, 1... 2... i kickout, jednak Dolph ciągle jest uwięziony. Ziggler zaczyna się powoli podnosić, po chwili obydwaj stoją na nogach, Ziggie wykonuje cios łokciem w brzuch rywala, Cena stoi zgięty w pół a Dolph wykorzystuje to i mamy Jumping DDT. Show Off podnosi rywala, podchodzi z nim do Punka i mamy zmianę. Ziggler wykonuje Irish Whip i wychodzi z ringu, a Punk wskakuje na liny i wykonuje nadbiegającemu rywalowi Springboard Clothesline! Chicago Made pinuje, jednak sędzia nie liczy, ponieważ kiedy Cena odbijał się od lin, Chris klepnął go w ramię. Punk odwraca się w jego stronę, a ten stoi na narożniku i wykonuje Missle Dropkick! Pin, 1... i kickout! Jericho podnosi rywala, wykonuje Irish Whip i szykuje się do Back Body Dropu, jednak CM wykonuje fenomenalny Swinging Neckbreaker w pełnym biegu. Punk szybko wstaje, i dokłada Eblow Drop, pin, 1... i kickout! Punk jednak nie wstaje, tylko szybko zapina Anaconda Vise! Jericho rozpaczliwie wierzga nogami, jednak jest daleko lin. Kiedy wydaje się, że Jericho odklepie, Chris przechyla rywala i mamy pin, 1... 2... i kickout! W ostatniej chwili! Obydwaj szybko się podnoszą, biegną na siebie, jednak Y2J jest szybszy i wykonuje Arm Drag Takedown a następnie szybko wstaje i dokłada Legdrop. Chris wstaje, patrzy na Punka i rusza w stronę lin. Jerich wskakuje na drugą linę i szykuje się do Lionsaulta, ale Ziggler kopie z liny i Y2J spada z lin uderzając tyłem głowy w matę. Jericho trzyma się za głowę, Punk podchodzi do niego na kolanach i pinuje, 1... 2... i w ostatniej chwili kickout! Punk podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem, a następnie rozpędza się i wykonuje High Knee. CM nie tracąc czasu chwyta rywala za głowę i chce wykonać Bulldog, jednak kiedy jest już w powietrzu Jericho wyrywa się i kontruje na Backbreaker. Chris chwyta rywala za nogi i próbuje zapiąć Walls of Jericho! Punk walczy, próbuje się wydostać i ostatecznie odpycha rywala nogami. Y2J ląduje w narożniku gdzie zmienia się z Ceną. John wpada do ringu, Punk zdążył już wstać ale Cena powala go Shoulder Blockiem. Punk ponownie wstaje, i ponownie zostaje powalony Shoulderblockiem, wszyscy wiemy do czego to zmierza, CM wstaje, wykonuje Clothealine i trafia! Cena na macie, a Punk zmienia się z Zigglerem. Dolph wchodzi do ringu i pochyla się nad Johnem żeby go podnieść, jednak ten zaskakuje go i wykonujr Small Package! 1... 2... i kickout! John szybko staje na nogi, bierzy rywala na barki i szykuje się do Attitude Adjustment, jednak Ziggler zsuwa się po jego plecach i wykonuje Inverted DDT. Ziggler wstaje i wykonuje Rolling Elbow Drop Combo, a po dzisiątym Elbow Dropie pinuje, 1... 2... i kickout! John leży na macie, Dolph odbija się od lin i biegnie w stronę rywala, jednak ten zaskakuje go wykonując Drop Toe Hold, a następnie zapina STF! Ziggler próbuje dosięgnąć lin, jednak jest daleko od nich. Do ringu wchodzi Punk i próbuje przerwać dźwignię, jednak Jericho również wchodzi do ringu i zatrzymuje Brooksa Dropkickiem! Ziggler walczy jeszcze przez chwilę, ale ostatecznie odklepuje!

Zwycięzca:

John Cena & Chris Jericho via Submission

Cena i Jericho zwyciężają dzisiejszy Main Event, jednak czy tak samo będzie na Battleground? Zobaczymy już niebawem, tymczasem kończymy ten odcinek RAW, widzimy się na jubileuszowym, RAW #20 ;) Zapraszam do oceniania i komentowania :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-372188

Czas na pierwszy twój odcinek w nowym roku. W tym zdaje mi się że masz doszyć szybkie tempo i chyba wrzucisz wiecej niż w zeszłym oby bo twoje odcinki czyta sie z przyjemnością ;)

Na początek segment Paula, Shield, Ortona i HHH. Przegrani opuszczają federację? Trochę się scchyba pośpieszyłeś z taką decyzją mogło to być na Battleground. Shield pewnie wygra, bo trochę dziwne by było gdyby przegrali pierwszy swój match i już zostali zwolnieni, ale z drugiej jest Hunter i Orton. Będzie ciekawie.

Kolejna świetna wypowiedź WWE Champa. Dobrze że nie dajesz o nim zapomnieć i o pasie WWE

Rey wygrywa z Kofim. Przewidziane, ale po walce po raz kolejny pokazujesz że umiesz sie w czuć w Braya. Fajny segmencik i czy Rey rzeczywiście dołączy do rodzinki?

Kolejna promocja walki o pasy Tag Team. Słabo Kane, Bryan nie co lepiej a Taker podobnie. Taki sobie ten segment, pokazywałeś że umiesz robić lepsze, alecnie był on zły tylko mógł wypaść lepiej. Gods powinni obronić pasy i ruszyć na inny cel

Za to wywiad z Codym już fajny ;-)

Alexiev dalej na fali.

Kolejny wywiad na plus podobnie jak match BNB z Sheamusem. Celticc Warrior był faworytem do wygrania walizki wygrywał wszystko a teraz jobbuje, słabo.

Kolejny długi i dobrt segment miedzy Chrisem, Langstonem i Dolphem i MizTV wreszcie dotrzymało do końca :twisted: Sytuacja podobnie jak z Handicap Matchem jest cały czas otwarta.

Następnie kolejne seg Punka i Ceny. Tag Team, playa z czymś się to kojarzy :twisted:

Kane pokonuje Showa. Bez niespodzianki, ale po walce...manekiny Gods Of Wrestling :twisted: GOW chyba powoli robią sobiw0e żarty z vraci i żeby się nie przeliczyli

Main event...i co. Rozumiem ze nie chciałeś dać do jednego teamu Jericho i Punka z wiadomych przeczyn, ale przeciez Punk to face a Ziggler to heel a rywale to Jericho face i Cena heel. Troche dziwne połączenie według mnie to mogłeś dać Punk i face vs Cena i heel. Bądź co bądź Cena z Jericho wygrywają i Cena chyba dostanie swój match o walizkę na Battleground no chyba ae dopiero na Summerslam

Pierwszy epizod w nowym roku wyszedł na plus i mam nadzieje że ten rok będzie jeszcze lepszy w twoi wykonaniu, chociaż wiem że potrafisz robić lepsze odcinki niż ten. Powodzenia ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-372210

Nowy odcinek to jedziemy w tematem.

Na początek dostajemy wyjaśnienie sytuacji z poprzedniego RAW. Teraz już wiadomo ,że Heyman chce się pozbyć i Huntera i Ortona. Walka na PPV i przegrany będzie musiał opuścić WWE. Powiem szczerze ,że nie chaiłbym żeby zwolnieni byli jedni i drudzy. Co do pierwszego segmentu to chyba tyle.

Fajnie wypadł Rock. Widać ,że mimo braku walki na najbliższym PPV cały czas chcesz by mistrz był obecny. Kupiłem tą gadkę o tym ,że jest najgorętszym towarem w WWE. Mimo wszystko chyba tego się oczekuje od mistrza organizacjii ?

Rey mysterio odnosi zwycięstwo. Po walce mamy Braya ,który dalej nie odpuszcza Reyowi.mimo wszystko Rey jest tutaj skazany na porażkę.

Następnie napięta sytuacja z Gods of Wrestling i Brothers of Destruction. nie porwało mnie to. Warta odnotowania jest sztuczka wykorzystana przez Antonia i Daniela.

Kolejne MizTV. Podobał mi się spokój Langstona w tym segmencie. Zaprezentował się jak człowiek ,który nie po raz pierwszy ma ważny pas. Jericho i Ziggler chcieli usprawiedliwić swoje porażki. Walka na Battleground napawdę jak dla mnie będzie ciekawa.

W main evencie Doplh musiał odklepać. Cena ma obsesje na punktcie walizki. Na chwilę obecną jest raczej pewienien ,że Punk nadal będzie biegał z walizką.

RAW dobre. Nie schodzisz poniżej swojego pewnego poziomu i to jest na plus. Pozostaje czekać na kolejny odcinek.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-372212

• Urządzenie:  Windows

Widzę, że konkurencja nie śpi, więc czas na skomentowanie przedostatniego RAW przed Battleground ;)

Nie wiem czemu, ale przez połączenie Randy'ego Ortona z Triple H'em mam wrażenie, że Batista wróci przed SummerSlam i dostaniemy motyw walki The Shield vs Evolution. Wątpię, by walka Huntera i Ortona z Tarczą na Battleground zakończyła się czysto i raczej według mnie nikt nie zostanie zwolniony ;) Sam segment dobry, choć mnie jakoś nie porwał. Od tak gadka szmatka i tyle. Jakbyś dodał jakiś brawl to może byłoby od razu podgrzanie atmosfery, ale może za tydzień ;)

Promo The Rocka jak większość. Miało podkreślić jego rolę jako ciągle mistrza WWE. Nic więcej.

Rey wygrywa z Kofim, ale z Bray'em raczej nie ma szans. Mnie bardziej ciekawi kto będzie następny na celowniku Wyatta i w którą stronę pójdzie jego postać...

Tak się przyzwyczaiłem do segmentów na linii Brothers of Destruction - Gods of Wrestling, że następne ich speeche trochę mnie już przynudziły. Po prostu czekam już na zakończenie ich feudów i kolejnych rywali dla Bryana i Cesaro. Stworzyłeś bardzo dobry tag team z własną wizją, za co plus dla Ciebie... ale sam feud już mało skupia moją uwagę ;)

Dobry wywiad z Rhodesem, dobrze, że dajesz mu czas antenowy także przy mikrofonie. Natomiast wygrana Borisa z Damienem dla mnie raczej nie jest czymś, co mówi o jego ewentualnej wygranej z Rusevem na Battleground. Wręcz przeciwnie. Zwłaszcza jeżeli w następnym wywiadzie dowiadujemy się, że ich walka odbędzie się w Submission Count Anywhere Match. Mam też przeczucia, że po tej walce Rosjanów wróci Swagger i na SummerSlam zobaczymy jego rewanż z Ruskiem.

Wygrana BNB podgrzewa nieco jego feud z Codym Rhodesem. I prawdę mówiąc... jest to jeden z feudów który w tej chwili najbardziej skupia moją uwagę. Zastanawiam się czy naprawdę dasz Cody'emu dłuższy reign, czy też BNB po odświeżeniu gimmicku odbierze pas Rhodesowi.

Podobnie ma się rzecz z WHC. Tutaj całkowicie zamieszałeś cashingiem Biggego. MizTV wypadł dobrze i podkreślił, że Langston nie jest tutaj od gadania, a od walki. A ona na Battleground zapowiada się naprawdę gorąco...

Feud Punka z Ceną po prostu mnie nie grzeje. Jest dla mnie kolejnym odgrzewanym kotletem. Wiem... wiem, że tym razem chodzi o walizkę, ale cóż. Najpozytywniejszym w tym wszystkim jest fakt, że dzięki temu feudowi zaczynam powoli odczuwać iż zaczynasz powoli kreować Cenę na Heela.

Z kolejnej walki na Twoim RAW ciekawią mnie dwie rzeczy: jak długo potrzymasz połączenie Big Showa z Johnem Morrisonem i czy Cesaro i Bryan będą właśnie po części takimi komediantami (po tak nieco odebrałem efekt z manekinami. Chyba już wiem na co zagłosować w WTF Roku 2015 ;) ).

Main Event od tak sobie, po prostu się odbył i tyle. Powoli przyzwyczajam się, że w Twoim RAW tag teamowe walki dość często są jako main event, playa!

Reasumując... konkurencja nie śpi i dobrze ;) Jednak o ile to RAW było dobre, to jednak mam wrażenie, że jest jednym ze słabszych z ostatnich. Ja lubię jak coś się dzieje, są brawle... a tu właściwie same walki, proma i wywiady. Ale kolejne RAW będzie ostatnim przed Battleground i myślę, że to już podgrzeje atmosferę przed samym PPV ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-372228

Raw bardzo ciekawe, czuć atmosferę przed Battleground. Ogólnie rywalizacje prowadzone są bardzo solidnie, jednak niektóre mnie zaczynają nudzić (kings of wrestling vs brothers), a z innych można by wyciągnąć coś więcej (Rusev vs Alexiev). Są jednak feudy, które jarają mnie niemiłosiernie, przykład Big E vs Jericho vs Ziggler, a właściwie Jericho vs Ziggler. Ci dwaj zawodnicy prowadzą ten feud za mikrofonem, ale zwycięstwo pewnie i tak przypadnie żółtodziobowi. Coś mi się jednak wydaje, że jeden z blondasków będzie miał okazję ponownie zdobyć pas na SummerSlam.

Drugi z takich feudów, to Shield vs Evolution (mam nadzieję, BATISTA PLZ!), tzn. ekhem Shield vs Triple H & Orton. Jestem pewny, że to połączenie nie było przypadkowe. Batista wróci na Battleground i na SummerSlam dostaniemy już piękne starcie Tarczy z Ewolucją. Tylko czym zajmie się Brock? Rocky vs Brocky, tak coś czuję, to będzie piękne :D

Może zostanę za to wyśmiany, ale kolejnym feudem który mnie jara jest Punk vs Cena. Według mnie nie ma takich dwóch innych osób w rosterze, które tak pasują ze sobą rywalizować. To już ich trzecia rywalizacja, ale mnie jara jeszcze bardziej. Za każdym razem jest jakaś nowa odsłona. 2011 - hype na Punka i poniekąd starcie dwóch face'ów. 2012 - heel Punk i face Cena. 2013 - face Punk i heel Cena. Starcie na Battleground będzie prawdopodobnie ich ostatnią walką na PPV, zwycięży Straight Edge Warrior.

Jeszcze tak z innej beczki, nie mam pojęcia kto może wygrać w walce na Battleground pomiędzy BNB a Rhodes'em. Obaj są świetni i w przyszłości awansują do ME, szybszy bilet zyska ten, kto przegra. BNB to coś nowego, dlatego coś mi się wydaje, że zyska pas, a Cody jako uznana marka będzie się piął do ME. Wyatt vs Rey to też feud któy mnie grzeje. Nie myślałem, że można jeszcze tak dużo wyciągnąć z Mysterio. Ale nie ukrywajmy, Bray ciągnie ten feud. Natomiast widzę, że pogrzebałeś już Sheamusa. Pewnie za dużo powiedział na zapleczu. :twisted: Był jednym z faworytów do wygrania walizki, ale dobrze, że jej nie zgarnął. Rudy to taki zawodnik, który nie pasuje do wielu feudów, jak dla mnie jego właściwym miejscem jest midcard i pas US.

To tyle, czekam na Raw i Battleground. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-372263

• 3 tygodnie później...

http://imagizer.imageshack.us/v2/632x125q50/538/IiWRf4.png

RAW #20, 6 dni do Battleground

Witam wszystkich bardzo serdecznie na ostatnim Monday Night RAW przed Battleground PPV! Czekają nas dzisiaj ostatnie szlify przed niedzielną galą, więc możemy spodziewać się wielu emocji. Nie przedłużając, zapraszam na RAW #20!

Dźwięki "Cult of Personality" wypełniają arenę, co oznacza, że CM Punk za chwilę wejdzie do ringu. Punk wita się z fanami i po schodach wchodzi do kwadratowego pierścienia, a następnie wchodzi na drabinę która jest ustawiona na środku ringu. Kiedy Brooks jest już na szczycie, zawiesza na haku swoją walizkę, a następnie opiera się łokciami o drabinę stojąc kilka stopni niżej.

CM Punk: Cena chce walki, i wiecie co? Dostanie ją. On pewnie będzie myślał, że to jego zasługa, bo wygrał walkę Tag Teamową tydzień temu, i dwa tygodnie temu pokonał Triple H'a, co więcej, zaraz pewnie tutaj przyjdzie i sam wam to powie, ale ja jestem tutaj żeby dodać coś od siebie i powiedzieć o co mi chodzi tak naprawdę. Oczywiście, mógłbym powiedzieć, "Wal się John, miałeś swoją okazję, teraz patrz jak zdobywam pas WWE i pogódź się z tym, że nie możesz z tym już nic zrobić" ale nie, i mam ku temu kilka powodów. Po Wrestlemanii miałem serię mniej udanych walk, i nie chodzi mi o ich poziom, bo był on bardzo wysoki, jak zwykle, ale bardziej o ich wynik. Oczywiście, Jericho oszukiwał ile mógł i kiedy mógł, jednak w zakodował w was przeświadczenie, że CM Punk = porażka, i teraz moim zadaniem jest odbudowanie mojej pozycji. A co może podbudować ją bardziej niż pokonanie Johna Ceny? Pokonanie go dwa razy! Money in the Bank Match to szczególny rozdzaj walki, tak jak np. Royal Rumble czy Battle Royal. Jest dużo zawodników, więc jest na kogo zrzucać winę za porażkę, i bardzo łatwo umniejszyć w oczach fanów czyjeś zwycięstwo, w tym przypadku moje, czego dowodem jest ta walizka I kiedy ktoś zapyta mnie jaki jest mój cel, to wskarzę tą walizkę i nie wypowiem ani jednego słowa. Ale nie chcę zdobywać mistrzostwa mając na koncie same porażki na PPV, więc wygrałem na Payback, wygrałem na Money in the Bank, a kiedy wygram na Battleground będę miał za sobą wszystkie problemy, a przede mną jeden obraz - CM Punk jako mistrz WWE. A kiedy już nim zostanę, to... a z resztą, na to będziecie musieli jeszcze chwilę poczekać, ale powiem wam jedno, jest na co czekać.

Wybrzmiewa muzyka Punka i Brooks powoli schodzi z drabiny, jednak przerywa mu "My time is now"! Punk zatrzymuje się, uśmiecha i wraca na szczyt drabiny, a do ringu zmierza John Cena. John wchodzi do kwadratowego pierścienia, a następnie wskakuje na narożnik i siada na nim.

John Cena: Żenujące. Nazywasz się najlepszym na świecie, a zachowujesz się jak żółtodziób. Pokonałem najpierw Triple H'a, potem Zigglera i ciebie, a ty dalej psioczysz jak mała dziewczynka. Wywalczyłem sobie rewanż za Money in the Bank, i twoje przygotowania do przejęcia pasa WWE to marzenia ściętej głowy.

CM Punk: Wiedziałem że tak będzie...

John Cena: "Wiedziałem że tak będzie", "Wiedziałem że tak będzie", skończ już, dobrze? I pamiętaj, że dużo łatwiej spaść z drabiny niż na nią wejść Powiedziałeś, że jak wygram z Hunterem to zgadzasz się na walkę. Nie ma sprawy, wygrałem. Ale czy to wystarczy dla pana Money in the Bank? No pewnie że nie, a dlaczego? Bo nie podoba mu się sposób w który wygrałem... Już pomijając to, że nie miałeś zastrzeżeń co do sposobu wygranej kiedy wyrywałeś mi z rąk walizkę którą to JA wcześniej zdjąłem.

CM Punk: Ale John, o co ci chodzi? Przecież masz swoją walkę, pokażesz wszystkim jaki jesteś utalentowany i bez problemu zdobędziesz walizkę, może ci się nie udać tylko pod jednym warunkiem. Kiedy jednak zdecyduję się pojawić na tej gali. Wiem że powtarzałem to już wiele razy, ale sam wiesz, "Najlepszy na świecie", jakby to wyglądało gdybym z tobą przegrał. Swoją drogą, chyba jakoś niedawno miałeś się zmienić, czy coś w tym stylu, prawda? Wybacz że pytam, ale zdaje mi się, że już kiedyś słyszałem z twoich ust coś podobnego jak, tylko że wtedy nie byłeś jeszcze tym złym, stanowczym Johnem Ceną, to jest ta twoja hucznie zapowiadana zmiana? Zapowiadasz fanom coś co ma zmienić ich życie na zawsze, a dostają tego samego Johna Cenę tylko że ze smutną miną i zmarszczonym czołem.

John Cena: Dobrze się bawisz, co? Ciekawe jak się będziesz bawił spadając sześć metrów w dół z drabiny za ring

CM Punk: Oszalałeś?! Odejdź od tej drabiny!

John Cena: Nie martw się, oszczędzę cię do Battleground. Nie chcę ci dawać kolejnej wymówki. Walka odbędzie się za sześć dni, i dokładnie za sześć dni walizka zmieni swojego posiadacza, a kolejną rzeczą która go zmieni będzie pas WWE. Kiedy tylko zdobędę walizkę nie będę miał jakichkolwiek skrupułów żeby ją wykorzystać. Nie zamierzam budować swojej pozycji, najlepiej podbuduje ją zdobycie pasa WWE, i stanie się to już za parę tygodni.

CM Punk: Nie "Kiedy zdobędę", tylko "Jeśli zdobędę". Zdobycie walizki nie przyjdzie ci tak łatwo jak wyciąganie kasy z portfeli siedmiolatków przed stoiskiem z twoimi koszulkami.

John Cena: Wiesz co? Jeszcze pare sekund temu wachałem się co zrobić, ale teraz nie mam już żadnych wątpliwości

Kiedy John kończył zdanie, Punk szybko odpiął swoją walizkę. Cena popycha drabinę, jednak zanim upadła, Punk schodzi pare szczebli w dół i wyskakuje za ring łapiąc się w locie lin! CM bezpiecznie ląduje na ziemi za ringiem, a John podbiega do lin i wrzeszczy do Brooksa żeby wracał, jednak ten powoli z uśmiechem na ustach wycofuje się w górę rampy. Jeżeli CM Punk chciał wkurzyć Cenę, to udało mu się to w stu procentach. Czeka nas sporo emocji na Battleground, ale teraz skupmy się na tym co przed nami, na Monday Night RAW!

Przenosimy się na zaplecze dzisiejszej gali, kamera idzie korytarzem, po chwili skręca w ciemniejszą odnogę holu, i wchodzi do małego pomieszczenia w którym sprzątaczki trzymają swoje przyrządy. W pokoju jest zupełnie ciemno, po chwili zapala się latarka i widzimy Daniela Bryana oraz Antonio Cesaro. Bryan ma założoną na głowie latarkę, oraz trzyma w rękach coś, co wygląda jak plan budynku.

Antonio Cesaro: Po co tutaj przyszliśmy? Przecież jako mistrzowie Tag Team mamy jedną z najlepszych szatni w rosterze, a gnieździmy się w jakiejś kanciapie, po co?

Daniel Bryan: No właśnie, oni się spodziewają że tam będziemy.

Antonio Cesaro: Kto?

Daniel Bryan: A jak ci się wydaje?! Kto od dwóch miesięcy obserwuje twój każdy krok i kilka razy ci się od nich oberwało? Pewnie że Kane i Undertaker. Pierwszym miejscem w którym będą nas szukać jest nasza szatnia, więc jest chyba oczywiste, że nie może nas tam być kiedy tam przyjdą. Dobra, mamy swoich ludzi tu, tu, tu i jednego tutaj jedyne co musimy zrobić, to...

Antonio Cesaro: Zaraz, zaraz, poczekaj. Dlaczego mieliby nas zaatakować?

Daniel Bryan: No nie wiem, może dlatego, że są od nas dwa razy starsi, i nie mają żadnych szans żeby wygrać w czysty sposób? Proszę cię, nie zadawaj już więcej pytań, dobrze? Tak jak mówiłem, mamy swoich ludzi na kluczowych pozycjach, i kiedy Kane i Taker wpadną w sidła, wkraczamy do akcji.

Antonio Cesaro: Czekaj, do jakiej akcji, nic nie rozumiem.

Daniel Bryan: Później ci wszystko wytłumaczę, nawet wymyśliłem nazwę dla naszej akcji, uważaj. "Rozbrat". Rozumiesz? Bo to są bracia, rozbrat... Dobra, nie ważne, zajmij pozycje

Ciemność ciągle panuje na ekranie, ale po chwili widzimy jak odpalana jest zapałka, a od niej lampa naftowa, która oświetla twarze zarówno Braya Wyatta, jak i stojących za nim Luke'a Harpera i Erica Rowana. Bray siedzi w fotelu bujanym i odkłada lampę na stolik.

Bray Wyatt: Czasami musisz wyjść z bagien, otworzyć się na świat, jednak nie dla tego, że jest w nim coś na co warto zwrócić uwagę. Stojąc wśród tych wszystkich ludzi zdaję sobie sprawę jak wielu z nich potrzebuje pomocy, a potem kiedy wracam do swego domu dociera do mnie, że nie uda mi się pomóc im wszystkim Nie uda mi się! Żaden z nich nigdy nie otrzyma pomocy której potrzebuje, ich życie będzie uzależnione od ich lęków tylko dlatego, że nie znają nikogo kto jest w stanie ich od nich uwolnić. Ja jestem, ale nie im wszystkim Ale oni nawet o tym nie wiedzą... Przez całe swoje nędzne żywota nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że nie mają nad nim żadnej kontroli. Ludzie potrzebują lidera, są jak owce które gromadzą się w stadzie i nie wiedzą co z sobą zrobić. Ja jestem takim liderem, i wiem co zrobić żeby ich uratować, słyszę co mam robić Dzisiaj nie jesteśmy na bagnach... We're here... Rey

http://3.bp.blogspot.com/-4WTZrgjytII/VL5oPbywz6I/AAAAAAAAAHM/jKXJNGpWcLM/s1600/reyevan.png

Rey Mysterio vs Evan Bourne

Przed chwilą widzieliśmy promo od Braya Wyatta, były to niepokojące słowa, a na dodatek teraz do ringu wejdzie Rey Mysterio, a miejąc na uwadze wydarzenia z poprzednich tygodni, ma się czego obawiać. Mr. 619 wbiega na arenę w swoim stylu, jeżeli jest czymś zaniepokojony, to kompletnie tego po nim nie widać. Rey wita się z fanami i wskakuje do ringu. Teraz pora na jego rywala, którym w tym tygodniu będzie Evan Bourne. Evan energicznie wbiega na arenę a następnie do ringu, walka rozpoczyna się.

Rey od początku próbuje zaskoczyć rywala. Mysterio szarżuje na rywala, Evan próbuje powalić go Forearm Smashem, ale Rey przebiega pod jego rękami. Latynos wskakuje na drugą linę, Bourne odwraca się w jego stronę i otrzymuje Springboard Crossbody. Rey przechodzi do pinu, 1... 2... i kickout! Mysterio podnosi rywala, chwyta go za rękę i zapi a Wrist Lock. Evan próbuje się wykręcić, ale Rey dociska dźwignię. W końcu Bourne znajduje sposób na wydostanie się z dźwigni, wykonuje salto w przód, a następnie przewraca przeciwnika Arm Drag Takedownem. Evan podnosi rywala, wykonuje Irish Whip, a następnie Side Walk Slam. Mysterio leży na macie, a Bourne wychodzi z ringu na apron, chwyta liny i wykonuje Heilo, po czym pinuje, 1... 2... i kickout! Evan podnosi rywala i wrzuca go w narożnik, a następnie bierze rozbieg i wykonuje Corner Knee Strike. Rey pada na matę, a Evan wskakuje na narożnik. Bourne wykonuje Diving Moonsault, ale Rey w porę się odsuwa, i Evan mocno uderza o matę. Mysterio podnosi rywala i wykonuje Dropkick, po którym Bourne wpada w narożnik. Rey robi kilka kroków do tyłu, rozpędza się i wykonuje Stinger Splash. Evan pada na matę, a Rey szybko pinuje, 1... i kickout! Rey podnosi rywala, bierze rozbieg a następnie wskakuje na Evana tyłem, odpycha się rękami od podłogi i wykonuje Wheel Barrow Bulldog. Rey wychodzi na apron, i wykonuje Springboard Legdrop, a następnie przechodzi do pinu, 1... 2... i kickout! Mysterio ponownie podnosi rywala, odbija się od lin i próbuje wykonać Head Scissors, ale Evan kontruje to na Tilt-a-Whirl Backbreaker. Bourne przejmuje inicjatywę, zapina Waist Lock, a następnie wykonuje German Suplex. Rey ląduje w rogu ringu, szybko podnosi się i staje w narożniku, ale Evan nie daje mu odpocząć, szarżuje, wskakuje na rywala i wykonuje Monkey Flip. Mysterio leży na środku ringu, Bourne bierze rozbieg i wbiega na narożnik, a następnie odwraca się, wykonuje Diving Double Leg Stomp i pinuje, 1... 2... i kickout! W ostatniej chwili! Evan ustawia rywala w rogu ringu i wchodzi na narożnik. Bourne staje na narożniku, wyskakuje i wykonuje Air Bourne, ale Rey odsuwa się! Mysterio podnosi najpierw siebie, a potem rywala. Evan chwieje się na nogach, a Rey wysyła go Dropkickiem na liny! Bourne leży na drugiej linie, Mysterio bieże rozbieg i mamy 619! Rey stoi na apronie, wskakuje na liny i wykonuje Springboard Frog Splash! Pin, 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Rey Mysterio via Pinfall

Rey zaniepokojony rozgląda się dookoła, jednak nic się nie dzieje. Po chwili Mysterio wskakuje na narożnik i celebruje zwycięstwo, jednak widać po nim, że jest zdenerwowany.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie czeka na nas mistrz WWE, The Rock.

The Rock: Sześć dni do Battleground, The Rock jest tutaj, tak jak obiecał, bo The Rockowi zależy. Zależy mu na wszystkich którzy w niego wierzą, którzy dają mu wsparcie za każdym razem kiedy pojawia się na arenie i wchodzi do ringu. Tydzień temu The Rock wjaśnił wam dlaczego jest najlepszym mistrzem WWE od wielu lat, a dzisiaj zabierze was na krótką sentymentalną podróż Mamy tutaj wielu wspaniałych mistrzów, rekordzistów i legendy wrestlingu. Bruno Samartino, Steve Austin, Hulk Hogan, Andre the Giant, ale nie ma tam The Rocka. Nie ma go, chociaż spokojnie mógłby tam być. Nie ma go tam, bo to wszystko co osiągnął do tej pory, to jeszcze nie koniec. Stać go na wiele więcej, i osiągnie wiele więcej. Jak już wcześniej mówiłem, nie będę walczył na Battleground, ale to nie znaczy, że mnie tam nie będę, co więcej, będę się przyglądał tej gali bardziej niż każdej innej, bo każdy który się tam pojawi jest potencjalnym pretendentem do pasa i moim rywalem na Summerslam. Ale nie wyciągajcie pochopnych wniosków, The Rock nikogo się nie obawia. On obserwuje, wyszukuje słabe punkty rywala i wykorzystuje je w odpowiednim momencie. On jest jak myśliwy, a każdego który spróbuje zabrać mu jego trofeum czeka taki sam los. Jednak ja nie tracę nadziei, czekam na godnego rywala i chociaż jego los jest już znany, to The Rock szykuje dla niego coś specjalnego... If ya smell! What The Rock... is... cooking!

http://1.bp.blogspot.com/-fRNmXX1eDKc/VL5oOVN3C0I/AAAAAAAAAG8/Q18a6MpqugQ/s1600/cody3mb.png

Cody Rhodes vs. Drew McIntyre (w/3MB)

Pierwszy do ringu zmierza Drew McIntyre razem ze swoimi kolegami z 3MB, Heathem Slaterem i Jinderem Mahalem. Panowie zatrzymują się na szczycie rampy i imitują grę na instrumentach w rytm swojego Theme Songu, a następnie udają się w drogę do ringu. Teraz czas na jego rywala, którym jest aktualny mistrz Interkontynentalny Cody Rhodes. Cody pewnym krokiem wchodzi do ringu i walka może się rozpocząć.

Z początku Drew próbuje przejąć inicjatywę, szarżuje na rywala i wykonuje Clothesline, jednak rywal robi unik, zapina Waist Lock i sprowadza rywala do parteru. Rhodes podnosi Szkota cały czas trzymając go w Headlocku, jednak Drew odbija przeciwnika od lin i powala go wykonując Big Boot. McIntyre podnosi rywala i wrzuca go w narożnik a następnie szarżuje na niego i mamy Corner Clothesline. Cody odbija się od narożnika i chwiejnym krokiem idzie w stronę środka ringu, a Drew wykonuje Tilt a Whirl Backbreaker i pinuje, 1... 2... i kickout! Szkot podnosi rywala i szykuje się do Future Shock DDT, jednak w ostatniej chwili Cody kontruje to na Back Body Drop. Obydwaj szybko wstają, Cody jest szybszy i wykonuje Groin Kick a następnie odbija się od lin i mamy Dropdown Uppercut. McIntyre chwieje się na nogach, Cody wykonuje Dropkick, Szkot wpada w liny, odbija się od nich a Rhodes bierze go na barki, zaczyna szybko obracać się dookoła własnej osi i wykonuje Argentine Backbreaker. Dashing podnosi rywala i chwyta go pod Crossrhodes. jednak Drew chwyta go za głowę, przedostaje się za jego plecy i mamy Inverted DDT. Drew dokłada Leg Drop, po czym podnosi rywala i wykonuje Release German Suplex. Cody ląduje przy narożniku i podnosi się przy pomocy lin, McIntyre rozpędza się i wykonuje Corner Smash, jednak Rhodes robi unik. Cody szybko wskakuje na liny, i mamy Disaster Kick! Szkot leży na macie, jednak Rhodes jeszcze go podnosi i dokłada Crossrhodes! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Cody Rhodes via Pinfall

Cody odbiera swój pas z rąk sędziego a następnie celebruje wygraną, jednak przerywa mu nadejście Bad News Barretta!

Bad News Barrett: Jeżeli myślałeś...

Cody Rhodes: Nie, nie, nie... To ja mam dla ciebie złe wiadomości, jeżeli myślałeś że co tydzień będę wysłuchiwał twoich wywodów. W niedzielę zmierzymy się na Battleground, i mam nadzieję że po mojej wygranej na tej gali nasze drogi już nigdy się nie skrzyżują.

Bad News Barrett: Jak chcesz, więc po prostu odejdę z pasem Interkontynentalnym i dopilnuję żebyśmy już nigdy o niego nie zawalczył.

Bad News Barrett uderza młotkiem o blat, a Cody wskakuje na narożnik i podnosi do góry swój pas.

Następne PPV

Battleground

W ringu stoi już Boris Alexiev i czeka na swojego Tag Team partnera w walce z Big Showem i Johnem Morrisonem. Niespodziewanie wybrzmiewa Theme Song Steve'a Austina i GM RAW pojawia się na arenie razem ze swoim asystentem Vincem McMahonem.

Steve Austin: Długo zastanawiałem się nad tym kto powinien być twoim Tag Team partnerem, i doszedłem do wniosku, że jest tylko jeden właściwy zawodnik... Alexander Rusev!

Boris Alexiev: Co?! Nie ma mowy, nigdy nie będę z kimś takim w drużynie, zapomnij!

Steve Austin: Na szczęście to nie ty podejmujesz tu decyzje. Jeżeli za chwilę w tym ringu nie pojawi się Alexander Rusev, to obaj jesteście zwolnieni!

Po chwili wybrzmiewa znany Theme Song i Alexander Rusev pojawia się na arenie w towarzystwie Lany. Rosjanie niechętnie przystali na decyzję Austina, jednak w tej sytuacji byli bez wyjścia. Rusev zajmuje miejsce w kwadratowym pierścieniu, a Alexiev staje na apronie. Sędzia nakazuje zawodnikom rozejść się do swoich narożników, i walka rozpoczyba się.

http://3.bp.blogspot.com/-_hsvPpT7Ntw/VL5oNnj1tOI/AAAAAAAAAG0/hleouSDNlvY/s1600/borisbig.png

Boris Alexiev & Alexander Rusev vs. John Morrison & Big Show

W ringu zaczynają Rusev i Big Show, jednak zanim Alexander zdążył podejść do rywala, Boris klepie go w ramię i mamy zmianę. Rusev nie chce wyjść z ringu, jednak Alexiev razem z sędzią przemawiają mu do słuchu. Ex-Santino odwraca sięw stronę Big Showa, a ten z zaskoczenia wykonuje K.O. Punch! 1... 2... i kickout! Alexiev leży blisko swojego narożnika, wyciąga rękę w stronę Ruseva jednak ten zeskakuje z apronu! Big Show podnosi rywala i wykonuje Gorilla Press Slam a następnie zaciąga go do narożnika swojej ekipy. Paul wpuszcza do ringu Morrisona, a ten wskakuje do ringu i od razu wykonuje Starship Pain! 1... 2... 3.

Zwycięzcy:

John Morrison & Big Show

Po wale wygrana drużyna przez chwilę celebruje wygraną i opuszcza ring, natomiast do kwadratowego pierścienia wchodzi Rusev. Alexander obraca rywala na brzuch i wykonuje mocny Stomp na jego lędźwie, jednak nie zapina Accolade, a tylko pozuje z pasem nad leżącym przeciwnikiem.

Przenosimy się na zaplecze dzisiejszej gali. Widzimy jak Kane i Undertaker idą wzdłuż korytarza i co chwilę oglądają się za siebię przy okazji sprawdzając czy ktoś za nimi idzie. Bracia zatrzymują się przed szatnią Gods of Wrestling i stają po obu stronach drzwi. Undertaker daje znak, i razem wbiegają do szatni, jednak nikogo tam nie ma! Przeszukują całe pomieszczenie, jednak nikogo nie znajdują. Undertaker podchodzi do drzwi z zamiarem opuszczenia szatni, jednak drzwi są zamknięte! Taker bije w nie pięściami, a po chwili wywarza je kopnięciem. Bracia wychodzą z szatni, a po prawej stronie od drzwi stoją kukły Antonio i Daniela! Brothers of Destruction podchodzą do nich i w tym momencie od tyłu atakują ich prawdziwi Antonio Cesaro i Daniel Bryan! Bogowie powalają ich na ziemię i wykonują serię ciosów krzesłem a następnie uciekają zostawiając nieprzytomnych Undertakera i Kane'a!

http://4.bp.blogspot.com/-MJvju9HKY3k/VL5oPWFe5CI/AAAAAAAAAHQ/FBNAb7_Bhls/s1600/zgg.png

Dolph Ziggler vs. CM Punk

Pojedynek pomiędzy Tag Team partnerami z zeszłego tygodnia, pierwszy z dwóch takich na dzisiejszym RAW. Pierwszy do ringu wejdzie Dolph Ziggler. Ziggie zatrzymuje się na szczycie rampy, odwraca się tyłem do ringu i w swoim stylu kręci biodrami. Już za sześć dni zmierzy się on w pojedynku o pas WHC z Chrisem Jericho i Big E Langstonem. Dolph jest już w ringu, teraz pora na jego rywala. Wybrzmiewa "Cult of Personality" a fani zgromadzeni na arenie wręcz eksplodują. CM Punk wolnym krokiem wychodzi zza titantronu trzymając w ręce walizkę MiTB. Phill klęka na szczycie rampy, wodzi palcami po podłodze a następnie rusza w drogę do ringu krzycząc "It's clobbering time". CM jest już w ringu, pojedynek rozpoczyna się.

Ziggler agresywnie rusza na rywala, zapina klincz, jednak Punk wykorzystuje pęd rywala i powala go Face Slamem. Brooks dopada do leżącego rywala i próbuje zapiąć Anaconda Vise, jednak Dolph szarpie się i po chwili udaje mu się wstać. Punk powala przeciwnika Clotheslinem, szykuje się do kolejnego, jednak tym razem Ziggie robi unik i kontruje na Floatover DDT, pin, 1... i kickout! Ziggler szybko podnosi rywala i wrzuca go w narożnik Irish Whipem, a następnie rozpędza się i wykonuje Stinger Splash. Dolph wysyła przeciwnika w przeciwległy narożnik i ponownie wykonuje Stinger Splash, jednak tym razem CM robi unik. Showoff mocno uderza w narożnik, a Punk wykorzystuje jego dezorientację, chwyta go za głowę i mamy Inverted DDT oraz próbę pinu, 1... i kickout! Phil podnosi rywala i bierze go na barki z zamiarem wykonania Go To Sleep, jednak Ziggler zsuwa się po jego plecach i zapina Sleeper Hold! Brooks szarpie się, jednak nie jest w stanie dotknąć lin, Ziggler coraz mocniej dociska uchwyt a CM wygląda na bezradnego, jednak po chwili Punk zaczyna się cofać i z impetem uderza w narożnik. Ziggler zostaje w kornerze, Phil robi kilka kroków dystansu, szarżuje na rywala i mamy Running High Knee które Chicago Made łączy z Bulldogiem. Punk ustawia rywala bliżej lin, wychodzi z ringu na apron i wykonuje Heilo, jednak Ziggie zgina kolana i Brooks ląduje na nich plecami! CM Punk klęczy i trzyma się za plecy, a Dolph błyskawicznie doskakuje do niego i mamy Fameasser! 1... 2... i kickout! Ziggler szybko wstaje i wykonuje Rolling Elbow Drop Combo i po którymś z kolei uderzeniu łokciem, mamy pin, 1... i kickout! Showoff podnosi przeciwnika i wykonuje Irish Whip a następnie szykuje się do Back Body Dropu, jednak Punk przeskakuje nad nim i mamy Sunset Flip, 1... 2... i kickout! Obydwaj szybko się podnoszą, Punk chwyta rywala i próbuje wykonać Arm Trap Neckbreaker, jednak Ziggler kontruje to na Russian Leg Swep. Dolph wskakuje na narożnik i wykonuje Diving Leg Drop, ale Punk się odsuwa i Ziggie ląduje na macie. CM szybko podnosi rywala i wykonuje High Kick po którym Dolph wpada w narożnik. Punk wsadza rywala na narożnik, sam również na niego wchodzi i wykonuje Top Rope Hurricanranę! 1... 2... i kickout! Punk podnosi rywala, jednak Dolph odpycha go i CM ląduje przy linach. Brooks stoi przy linach, Dolph rozpędza się, wskakuje mu na plecy i próbuje wykonać Zig Zag, jednak Phil chwyta liny i Ziggler spada na matę. Punk chwyta przeciwnika i wykonuje Irish Whip a następnie powala go Roundhouse Kickiem! CM Punk kładzie głowę na swoich dłoniach, więc wiemy co nadchodzi. Brooks podnosi rywala, bierze go na barki i mamy Go to Sleep! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

CM Punk via Pinfall

Punk wskakuje na narożnik i celebruje zwycięstwo, ale jego radość nie trwa długo. Do ringu wpada John Cena i atakuje Brooksa, który jednak w porę zdołał zejść z narożnika i nawiązać walkę! Brawl ma miejsce w narożniku, jednak zawodnicy chaotycznie chodzą po całym ringu, po chwili Cena bierze Punka na barki i szykuje się do Attitude Adjustment, jednak Brooks chwyta liny i wyrzuca go z ringu wykonując Headscissors! John ze wściekłością uderza rękami o apron a Phil podnosi do góry swoją walizkę. Walka o walizkę zapowiada się naprawdę ciekawie. Dolph doszedł do siebie i opuścił ring o własnych siłach.

Przenosimy się na zaplecze a konkretnie do szatni Reya Mysterio który przebiera się i za chwilę opuści arenę. Nagle światło zaczyna migać, co zwraca uwagę Reya, jednak wszystko wraca do normy a Latynos zasuwa torbę i kieruje się do wyjścia, ale tym razem światło gaśnie na dobre. Po chwili pomieszczenie rozjaśnia się bardzo delikatnym światłem, Mysterio odwraca się i jego oczom ukazuje się Bray Wyatt a razem z nim Eric Rowan i Luke Harper.

Bray Wyatt: Nareszcie się spotykamy, Rey...

Rey Mysterio: Nie! Nie mam zamiaru cię słuchać! Co ja ci zrobiłem?! Co? Czego ty ode mnie chcesz! Co jest do cholery?

Bray Wyatt: Nie bój się, nie chcemy ci nic zrobić, gdybyśmy chcieli, to nie próbowalibyśmy się z tobą skontaktować... Potrzebujesz pomocy, a ja chcę ci ją zaoferować...

Rey Mysterio: Nie ma mowy, niczego od ciebie nie chcę. Co ty sobie ubzdurałeś? Nic mi nie jest, i nie potrzebuję żadnej pomocy, a zwłaszcza od ciebie Hej! Nie mogę otworzyć drzwi, możesz coś z tym zrobić

Bray Wyatt: To normalne Rey, każdy tak mówi. Wypierasz to z siebie tak bardzo, że sam uwierzyłeś w to, że nic ci nie jest. Ludzie tacy są, ale nie martw się cierpienie uszlachetnia...

Rey Mysterio: Jakie cierpienie? O czym ty mówisz?

Bray Wyatt: O Battleground... Twoja dusza dusi się w twoim ciele... Krzyczy, ale ty tłumisz jej głos Ale ja go słyszę... Słyszę ten głos, i zamierzam go uwolnić... Uwierz mi, to najlepsze co może cię spotkać... Zmierzymy się na Battleground i twoje problemy znikną... Na zawsze...

Luke i Eric podchodzą do Reya, ale w tym samym czasie ktoś otwiera drzwi z drugiej strony i wystraszony Mysterio wybiega z szatni, a Bray zaczyna się śmiać.

http://2.bp.blogspot.com/-yatUszHj7iM/VL5oOD-8PcI/AAAAAAAAAG4/12ertg7nFDw/s1600/cena.png

Chris Jericho vs. John Cena

Break the walls now! Chris Jericho stoi pod titantronem w swojej klasycznej pozie z rozłożonymi rękami, po czym odwraca się i idzie w stronę ringu. Y2J stracił tytuł zaraz po tym jak go zdobył, jednak już na najbliższej gali będzie miał okazję ją odzyskać. Chris jest już w ringu, teraz pora na jego rywala. John Cena wchodzi na arenę przy dźwiękach "World Life". Cena idzie prosto do ringu, nie wykonuje żadnych gestów, zupełnie nie tak jak to było jeszcze kilka miesięcy temu. John jest jeszcze poddenerwowany nieudaną interwencją w walce CM Punka, jednak może mu to pomóc wygrać starcie z Jericho.

John od razu rusza na rywala i powala go Shoulderblockiem, Chris podnosi się ale otrzymuje kolejny Shoulderblock. Cena szykuje się do Proto Bomb, ale Chris w porę wykonuje Groin Kick. Cena stoi zgięty w pół, Y2J odbija się od lin i wykonuje Running Knee Strike, Cena chwieje się na nogach a Jericho wskakuje na narożnik i mamy Missle Dropkick. Pin, 1... i kickout! Jericho podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, ale Cena kontruje ten ruch i to on wysyła rywala w liny a następnie mamy Tilt a Whirl Slam. Cena podnosi rywala i szykuje się do Suplexa, jednak Chris zapiera się nogą i kontruje tą akcję na Neckbreaker. Jericho chwyta rywala za nogi i próbuje wsunąć go pod liny, ale Cena zaskakuje go wykonując Drop Toe Hold i zapina STF! Jednak Y2J nie ma problemu z wyjściem z dźwigni, ponieważ liny są bardzo blisko i łapie je bez problemu. John odchodzi od rywala, a kiedy ten wstaje, Cena szarżuje na niego, jednak Chris uprzedza go i wyrzuca go z ringu Back Body Dropem, ale John zdołał chwycić liny i zatrzymał się na apronie. Jericho chyba tego nie zauważył, odwraca się w stronę lin a Cena wbija się barkiem w jego brzuch. Y2J zgina się i cofa na środek ringu, a John szybko wskakuje liny i mamy Diving Leg Drop! 1... 2... i kickout! Cena podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie szykuje się do Back Body Dropu, jednak Chris kontruje to na Swinging Neckbreaker. Jericho chwyta leżącego rywala za nogi i wsuwa go pod liny a następnie mamy Decapitator. Prototype siada na apronie i trzyma się za gardło, a Jericho chwyta go za głowę i podnosi. Chris próbuje wrzucić rywala spowrotem do ringu, ale Cena chwyta go za głowę i wykonuje Stun Gun. Jericho stoi na środku ringu i trzyma się za szyję, a John szybko wchodzi na narożnik i wykonuje Missle Dropkick, ale Y2J robi unik. Jericho wykorzystuje błąd rywala, chwyta go za nogi i zapina Walls of Jericho! John zbliża się do lin, jest już bardzo blisko i próbuje je chwycić, jednak Y2J wstaje i odciąga go na środek ringu! John powoli obraca się na plecy i po chwili odpycha rywala nogami. Jericho odbija się od lin, Cena szybko wstaje i mamy Shoulderblock. Y2J ponownie wstaje i otrzymuje kolejny Shoulderblock, a kiedy Chris próbuje zaskoczyć rywala Clotheslinem, John wykonuje Proto Bomb. John odbija się od lin i mamy Five Knuckle Shuffle. John podnosi rywala, bierze go na barki i szykuje się do Attitude Adjustment, ale wybrzmiewa muzyka CM Punka! John zrzuca rywala z ramion i podchodzi do lin, jednak nikt się nie pojawia, a Jericho wykonuje School Boy! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Chris Jericho via Pinfall

Cena szybko podnosi się, wychodzi z ringu i wbiega na backstage, prawdopodobnie chce odnaleźć Punka i podziękować mu za pomoc w przegraniu walki. Jericho przez chwilę celebruje zwycięstwo i opuszcza ring. Y2J wchodzi po rampie, jednak zanim zdołał opuścić arenę został zaatakowany przez Dolpha Zigglera! Ziggler obija rywala przez chwilę, po czym wrzuca go do ringu gdzie wykonuje na rywalu Zig Zag. Dolph tauntuje nad leżącym rywalem, jednak od tyłu atakuje go Big E Langston! Biggie wynosi rywala pod Big Ending, jednak Dolph zsuwa się z jego ramienia i ucieka z ringu! Langston podnosi pas który zrzucił kiedy wchodził do kwadratowego pierścienia i podnosi go do góry pokazując kto jest mistrzem, a Ziggler powoli wycofuje się na zaplecze.

Przenosimy się na zaplecze gdzie widzimy biegnącego Johna Cenę. John przeszukuje różne pomieszczenia na zapleczu, jednak nic tam nie znajduje. Po chwili John wybiega na parking i widzi tam CM Punka który wsiada do samochodu na miejsce pasażera, a auto powoli rusza. Cena rusza w pogoń za samochodem, jednak nie daje rady go dogonić, przez uchylone okno Punk pokazuje mu walizkę Money in the Bank i macha na pożegnanie

I hear voices! Randy Orton wchodzi na arenę razem z Triple H'em, przypomnijmy, że już za tydzień zmierzą się oni w walce 2 vs 3 z The Shield, a na szali będą posady całej piątki. Hunter i Randy są już w ringu.

Randy Orton: Nadchodzi Battleground, i uwierzcie mi, że to będzie prawdziwe pole bitwy... Kiedy ktoś ma tyle do powiedzenia na mój temat, to po prostu nie mogę się doczekać żeby wyprowadzić go z błedu. Od kiedy jestem w tej federacji nie słyszałem większych bzdur od tych które przez cały miesiąc wmawiają i mi i wam Paul Heyman razem z jego pachołkami z The Shield. To co osiągnąłem jest tylko i wyłącznie moją zasługą, i nie ma znaczenia kto był wtedy szefem, to dzięki mojej ciężkiej pracy jestem tu gdzie jestem, i nikt nie jest tego w stanie zmienić.

Triple H: Zabawne, kiedy jednemu z najbardziej doświadczonych i utytułowanych zawodników najwięcej do zarzucenia mają ci, którzy nie osiągnęli nic... Powiecie młode wilki, ale ja powiem banda małolatów z mlekiem pod nosem które aż proszą się żeby ktoś pokazał im ile tak naprawde znaczą. Stawałem do walki w tym ringu setki razy, zdobywałem największe tytuły o których większość może jedynie pomarzyć, i nagle pojawiaja się trzech żółtodziobów i pod pretekstem walki o sprawiedliwość próbują podważyć moją pozycję w tej federacji. Pozycję na którą i ja, i Randy pracowaliśmy latami. A oni? No właśnie, zastanówmy się gdzie byliby teraz Dean Ambrose, Roman Reigns i Seth Rollins gdyby ich bóg nie wziął ich pod swoje skrzydła. Pewnie nikt nie zwróciłby na nich swojej uwagi, ot, kolejni zawodnicy z wielkim marzeniami i małymi szansami na ich spełnienie. Paradoks to słowo które idealnie opisuje ich sytuację. Ludzie którzy chcą nas wyrzucić z WWE za to, że ich zdaniem całe nasze kariery zawdzięczamy Vince'owi McMahonowi sami wszystko zawdzięczają Paulowi Heymanowi...

Randy Orton: Z całej tej sytuacji można wyciągnąć jeden wniosek. Zanim Paul Heyman został Chairmanem WWE zarzekał się, że skończy ze wszystkimi układami które według niego mają miejsce, ale z tego co widzę, to Heyman pozbywa się ludzi którzy mu nie pasują i wprowadza na ich miejsce swoich podopiecznych.

Na titantronie pojawiają się członkowie The Shield.

Dean Ambrose: Odważna teoria. Jednak pozwólcie mi się wtrącić do waszej historyjki. Może zacznę od początku, żółtodzioby. Ja wiem, że tak wielki tuzy jak wy niechętnie wychylają nos za swoje podwórko, ale podobno człowiek uczy się całe życie. WWE nie jest jedyną federacją na świecie. Każdy z nas ma za sobą wiele lat walki na prawie wszystkich kontynentach świata.

Roman Reigns: Jesteśmy wyselekcjonowanymi zawodnikami, każdy z nas jest inny, a razem tworzymy całość która jest bardzo trudna do pokonania. Mamy siłę, mamy finezję, mamy szaleństwo, mamy wszystko co potrzebne żeby przetrwać w tym biznesie, a oferta którą złożył nam pan Heyman tylko przyspieszyła to, co i tak prędzej czy później by nadeszło.

Seth Rollins: Układy... Powiedzieliście, że pan Heyman zastępuje stare układy nowymi, czyli tym samym potwierdziliście, że stare układy jednak istniały. Żeby je obalić potrsebny był ktoś z zewnątrz, ktoś jak The Shield. Belive in the Shield.

Roman Reigns: Belive in the Shield.

Dean Ambrose: Belive in the Shield.

Obraz znika z ekranu.

Triple H: Gratulacje, ktoś kto napisał wam to promo odwalił kawał dobrej roboty. Finezja, spryt, siła... Ja i Randy mamy to wszystko, ale nie rozłożone na trzy osoby. Jeden z was jest silny, jeden z was jest sprytny, jeden z was ma finezję, czy naprawde macie się czym chwalić? Potrzebujecie lekcji pokory, i damy wam ją zupełnie za darmo na Battleground a przy okazji pozbędziemy się was raz na zawsze...

Sierra, Hotel, India, Echo, Lima, Delta... SHIELD! Hounds of Justice zbiegają po schodach i przez publiczność przedostają się w okolice ringu a następnie wchodzą na apron, ale Hunter i Orton nie zamierzają czekać na ich ruch. Randy rusza na rywali i zrzuca na ziemię Romana i Deana, a HHH wrzuca do ringu Rollinsa. Hunter podnosi go i odpycha w stronę Ortona, a ten wykonuje na nim RKO! Roman chwyta swojego kolegę za nogi i wyciąga z ringu, a następnie razem z Deanem powoli wycofują się w górę rampy. HHH i Orton wskakują na narożniki i podnoszą ręce do góry. Oby po Battleground mieli równie dużo powodów do radości. A tymczasem dotrwaliśmy do końca kolejnego epizodu RAW, kolejnym przystankiem będzie Battleground PPV! Do zobaczenia, zapraszam do komentowania i oceniania.

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-373943

Kolejne bardzo dobre Raw. Teraz to już jestem całkowicie nakręcony na Battleground, ale po kolei.

Pierwszy segment bardzo przypadł mi do gustu. Pokazujesz, że kotlet odgrzewany po raz trzeci może być smaczniejszy niż odgrzewany za pierwszym i drugim razem. Chodzi mi tu konkretnie o rywalizację Punka z Ceną :twisted:

Kolejny niezły segment z udziałem Antonio i Daniela.

Bray Wyatt jest bardzo intrygującą postacią, nie zdziwię się, jeżeli Rey niedługo wyląduje w szpitalu psychiatrycznym.

The Rock wygłasza promo. Już niedługo nadejdzie prawdziwy rywal dla Rocka. HERE COMES THE PAIN! (moje przewidywania :D)

Rhodes i BNB, no cóż, feud taki sobie.

Rusev i Alexiev muszą zawalczyć w jednej drużynie. A ja kompletnie zapomniałem, że SCSA jest GM'em, a Vince jego asystentem XD. Wracając, dobrze, że nie było współpracy między Rosjanami.

Punk pokonuje Zigglera, jednak po walce wkaracza Cena, który po raz drugi dzisiejszej nocy zostaje upokorzony.

Jericho pokonuje Cenę, John upokorzony przez Punka po raz trzeci. Na pewno będzie się chciał na nim wyżyć podczas Battleground.

No i na zaskakujący koniec segment z udziałem The Shield i 2/3 Evolution. BATISTA PLZ COME BACK ON BATTLEGROUND! :)

Raw jak już mówiłem bardzo dobre. Fajnie jakbyś wrzucił kartę Battleground, można by się było zabawić w typera. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-374003

Ostatnia gala przed Battleground zdała egzamin. Takie tygodniówki mają służyć do ostatecznego rozgrzania feudów i na tym Raw było to widać. Wszystkie feudy dostały swój czas i to na duży plus. Trochę słabo, że powtarzasz schemat z zamknięta szatnią dwa razy na jednej gali, ale to takie szukanie dziury w całym. Nie mogę się doczekać, aż poznamy pretendenta do tytułu WWE i kto wie może równocześnie nowego mistrza. Na pewno dodałoby to trochę świeżości.
https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-374063

• 2 tygodnie później...

KARTA BATTLEGROUND PPV

Nie będzie newsów, atmosfera przed Battleground według mnie zbudowana nie najgorzej, więc jedziemy z kartą, możecie dawać typy, chociaż nagród nie będzie :D

http://4.bp.blogspot.com/-5gKxz1KLVGU/VM4HZjooyzI/AAAAAAAAAI4/jRdAfnOM8GQ/s1600/rey%2Bwyatt.png

Rey Mysterio vs. Bray Wyatt (w/Wyatt Family)

http://4.bp.blogspot.com/-ZMUEXW6bX6Q/VM4HYnc5_0I/AAAAAAAAAIk/vol6bue1su0/s1600/bnb%2Brhodes.png

Intercontinental Championship Match

Bad News Barrett vs Cody Rhodes ©

http://3.bp.blogspot.com/--ElmxdBXVFU/VM4HaCqOg7I/AAAAAAAAAJA/jxsfgutObFw/s1600/rusev%2Bboris.png

Russian Federation Championship Match

Submission Count Anywhere

Alexander Rusev © (w/Lana) vs. Boris Alexiev (w/Igor)

http://2.bp.blogspot.com/-33RjrdhsSAU/VM4HbxwBKbI/AAAAAAAAAJU/zH7WWMv2OOw/s1600/whc.png

World Heavyweight Championship Match

Big E Langston © vs. Dolph Ziggler vs. Chris Jericho

http://2.bp.blogspot.com/-Gqp8y7trZfw/VM4HY4NVVSI/AAAAAAAAAIs/PQvBTI91BAo/s1600/gods.png

Tag Team Championship Match

Gods of Wrestling © vs. Brothers of Destruction

http://2.bp.blogspot.com/-2YerQ3ywyYw/VM4Ha0plt2I/AAAAAAAAAJM/08rI_B0jjDo/s1600/shield%2Bhhh.png

The Shield vs. Randy Orton & Triple H

http://4.bp.blogspot.com/-ugmM0xGwj74/VM4HY26wjaI/AAAAAAAAAIo/ayFRNzcKszU/s1600/cena.png

Ladder Match

John Cena vs CM Punk

Połowa lutego? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-375522

Moje typy:

Bray Wyatt def. Rey Mysterio

Bad News Barrett def. Cody Rhodes

Rusev def. Alexiev

Big E def. Ziggler, Jericho

Gods Of Wrestling def. Brothers of Destruction

The Shield def. Randy Orton & Triple H via DQ (BATISTA!)

CM Punk def. John Cena

Nawet nie żartuj z tą połową lutego... Marzec :twisted:

PS. Ładnie przerobiłeś strój Marelli :D

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-375529

Doszyć rzadko wydajesz odcinki, ale gdy się pojawią odrazu je czytam z zapartym tchem. Skomentuje twój ostatni epizod i przyokazji oddam typy ;-)

Pierwszy segment był bardzo dobry, zresztą odrazu się zauważa że twoim mocnym punktem są segmenty z walkami jest już o wiele lepiej niż np: koło odcinka nr 10. Co do walki na Battleground to Brooks powinien z niej wyjść zwycięzko. Nie po to zgarnął walizkę żeby ją tracić już na nastepnej gali ppv. Segment mojego ulubionego tag teamu jak zwykle mnie powalil. To było dobre

W pokoju jest zupełnie ciemno, po chwili zapala się latarka i widzimy Daniela Bryana oraz Antonio Cesaro. Bryan ma założoną na głowie latarkę, oraz trzyma w rękach coś, co wygląda jak plan budynku.
:twisted:

Ogólnie to Bryana wkońcu odwiozą do szpitala bo co raz dziwacne rzeczy wymyśla, "tu mamy swoich ludzi". Ogólnie to pewnie jak stracą pasy to wydarzy się to przez Cesaro, który wkońcu będzie się chciał oderwał od Daniela, który może ruszy wtedy na pas WWE? Następnie promo Wyatta i było w nim czuć tego Wyatta. Na Battleground Bray powinien wygrać, ale konflikt nie zakończy się chyba tak szybko... Co do pojedynków to ogólnie wszystkie trzymały poziom "tygodniówkowy". Nie były jakieś długie odniosę się jeszcze co do dwóch ostatnich walk później. Rocky poraz kolejny wygłasza promo. Dobrze że widać Rocka na każdej tygodniówce i nawet nie przeskadza że nie będzie on bronił pasa, i tak by go obronił. Feud Rhodesa i BNB jakąś poszedł, ale nic specialnego. Faworyt jednak trudny do wytypowania. Austin znowu przypiekł komuś i ustalił pojedynek Showa z Johnem na Ruseva....i Borisa. Troche dziwne połączenie a wyszedł z tego króciutki pojedynek ze zwycięstwem Johna i Showa. Po walce Boris dostał jeszcze Stompa...a gdzie Accolade :?. "Rozbrat" wypalił Bogom i obili oni BOD krzesłami, szkoda że konflikt zakończy się na Battleground, po robi się on ciekawy, ale ciekawe co przyskują na innych Bryan i Cesaro w szczególności Bryan :twisted: Punk wygrywa z Dolphem a następnie mamy atak Ceny, ale to Brooks po raz drugi wychodzi zwycięsko. Kurde bo wkońcu zacznę wierzyć że Cena to wygra ;-) Kolejny segment promujący pojedynek Braya i Mysterio. Kolejny na wysokim poziomie, co raz bardziej zaczynam wierzyć że Rey przed lub na SummerSlam dołączy do Rodzinki. Chris dzięki małej pomocy Punka wygrywa z Ceną. Po walce Cena poszedł szukać Punka a tutaj i Ziggler i Langston są i mamy promocję walki o pas WHC. Big E obroni pas? Czy Chris go odszyka? Raczej Ziggler odpada, jest na doczepkę. Punk odjezdza Cenie pokazując kto ma obecnie szanse na pas. Nie no co raz bardziej zaczynam myśleć że Cena wygra. Ostatni segment chyba najlepszy na całej gali. Orton, HHH i Shield spisali się tutaj znakomicie a sam konflikt podobnie wygląda. HHH i Orton wygrywają ostatnią konfrontację przed Battleground. Nie przegrają za łatwe to by było. Co mi się zdaje że bedzie No Contest i powrót Batisty i Evolution vs Shield tylko że teraz to Evolution są po dobrej stronie. Sam Odcinek kolejny raz na plus, wszystkie segmenty trzymały poziom a walki go nie obniżyły. Czekam z niecierpliwością na Battleground. Powodzenia w pis....chwila jeszcze typy;-)

Bray Wyatt vs Rey Mysterio

Cody Rhodes © vs Bad News Barrett - Interciontinental Championship

Rusev © vs Boris Alexiev - Russian Federation Championship

Big E © vs Dolph Ziggler vs Chris Jericho - World Heavyweight Championship

Gods Of Wrestling © vs Brothers of Destruction - Tag Team Championship

The Shield vs Randy Orton & Triple H - No Contest (powrót Batisty po walce)

CM Punk vs John Cena - Punk's Money In The Bank Contract

Mam nadzieję że gala wcześniej ;-) Powodzenia w pisaniu

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-375585

Dawno u ciebie nie komentowałem, ale to nie oznacza, że nie śledzę co się u ciebie dzieje. Odniosę się teraz do każdego z feudów z osobna. Przede wszystkim fajnie, że Mysterio u ciebie wrócił do czynnej akcji chociaż jego feud z Bray'em raczej mnie nie wciągnął za bardzo. Wyatt prawie na pewno pokona Rey'a na Battleground. Później mamy feud Rhodes-Barrett, który wydaje mi się, że był trochę na uboczu, mało promowałeś to starcie i nie sądze, że Barrett miałby stracić pas. Później jest walka dwóch Rusków i muszę tutaj przyznać, że ta walka ma bardzo dobrą podbudowę, ale zobaczymy czy długo to się u ciebie utrzyma jeżeli chodzi o ten pas, bo dałeś nam jeden feud Rusek vs. Rusek, a potem już się kończy feud i oby pas nie poszedł w zapomnienie. Następnie mamy Triple Treat Match o WHC. Przede wszystkim nie spodziewałem się, że Big E tak szybko wykorzysta walizkę. Feud był fajnie podpromowany, ale trochę mała promocja jak na WHC. Fajnie, że nie unikfikujesz obydwu pasów, bo zawsze wolałem oba pasy oglądać. Później fajna odmiana u Bogów Wrestlingu jeśli chodzi o gimmick. Możnaby było to napisać lepiej, bo te ich segmenty mnie wogóle nie śmieszyły. Sam feud został dobrze podbudowany i teraz tylko czekać na walkę, z której to chyba mistrzowie wyjdą zwycięsko. Ten feud z Shield jakoś taki słaby trochę ci wyszedł. Mało podbudowy, wydaje mi się, że za mało czasu im dałeś. Bardzo prawdopodobne jest, że ktoś dołączy do Ortona i Tryplaka aby wyrównać siły. Główny feud Punk-Cena, który jest nie wiem który raz, ale u ciebie przynajmniej to fajnie wygląda. Fajna podbudowa i to jest jedyna walka gdzie będzie ciężko przewidzieć zwycięzce, ale sądze, że wygra Punk i pójdzie z walizką na Rocka na SS. Fajny okres miałeś przed Battlegorund, było ciekawie. Teraz tylko czekać na zwieńczenie gali.

Bray Wyatt vs Rey Mysterio 

Cody Rhodes © vs Bad News Barrett - Interciontinental Championship 

Rusev © vs Boris Alexiev - Russian Federation Championship 

Big E © vs Dolph Ziggler vs Chris Jericho - World Heavyweight Championship 

Gods Of Wrestling © vs Brothers of Destruction - Tag Team Championship 

The Shield vs Randy Orton & Triple H -

CM Punk vs John Cena - Punk's Money In The Bank Contract

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-375643

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich bardzo serdecznie na Battleground! Gala na którą czekali wszyscy fani WWE na całym świecie. Już dzisiaj dowiemy się kto wejdzie na drogę do Summerslam jako mr. Money in the Bank, kto zostanie zmuszony do opuszczenia federacji, oraz zobacymy wiele walk z pasami na szali. Czeka na nas wiele emocji, więc nie ma sensu przedłużać, zapraszam na Battleground PPV!

http://4.bp.blogspot.com/-5gKxz1KLVGU/VM4HZjooyzI/AAAAAAAAAI4/jRdAfnOM8GQ/s1600/rey%2Bwyatt.png

Rey Mysterio vs. Bray Wyatt (w/Wyatt Family)

A galę rozpocznie pojedynek wokół którego powstało wiele teorii. Rey Mysterio wbiega na arenę i w swoim stylu wita się z fanami i wbiega do ringu. Nikt do końca nie wie czego chce Bray Wyatt, ale już za kilkanaście minut zobaczymy do czego prowadziły te wszystkie tajemnicze wypowiedzi. Mysterio wita się z najmłodszymi fanami po obu stronach rampy i wchodzi do ringu, teraz czekamy na jego rywala. Światło gaśnie, widzimy jedynie delikatne światło lampy naftowej co oznacza że Bray Wyatt zmierza do ringu. Oczywiście towarzyszą mu Erick Rowan i Luke Harper. Fani zebrani na arenie rozświetlają ją swoimi telefonami co tworzy wspaniały klimat. Bray siada na bujanym fotelu który stoi przed ringiem a następnie zdmuchuje płomień. Kiedy światło się zapala w ringu za plecami Reya Mysterio stoi Wyatt i szepcze mu coś do ucha. Wystraszony Latynos ucieka do narożnika, a sędzia rozpoczyna pojedynek.

Wyatt stoi na środku ringu i powoli zbliża się do stojącego w narożniku Reya, który wskakuje na narożnik i powala go wykonując Headscissors. Mysterio rozpędza się, wskakuje na drugą linę i mamy Springboard Splash i pin, 1... i kickout! Rey podnosi się i odbija od lin a następnie wykonuje Senton. Latynos podnosi rywala i zostawia go na środku ringu a następnie rozpędza się i mamy Running Crossbody, ale Bray chwyta go w locie i mamy Fallaway Slam. Rey ląduje w narożniku, Wyatt powoli podchodzi do niego i chce złapać rywala, ale Mysterio przebiega pod jego rękami i przechodzi do przeciwległego narożnika. Rey czeka na ruch rywala, Bray stoi odwrócony placami, i po chwili robi efektowny mostek i szybko zbliża się do przeciwnika który ucieka z ringu, jednak tam czekają na niego Rowan i Harper. Latynos patrzy na nich i nie odrywając od nich wzroku wchodzi na apron, a Wyatt wykorzystuje to, chwyta go za głowę i wrzuca do ringu. Bray wykonuje Irish Whip w narożnik a następnie rozpędza się i mamy Corner Smash. Wyatt chwyta rywala i tańczy z nim szarpiąc go w różne strony, po chwili kładzie go na kolanie i szykuje się do Sister Abigail, ale Rey w porę odzyskuje świadomość, oplata się nogami wokół głowy rywala i wykonuje Headscissors. Rey wychodzi z ringu i staje na apronie, jednak Rowan chwyta go za nogę. Latynos szarpie się z rywalem, po chwili udaje mu się kopnąć Erica w głowę i towarzysz Wyatta puszcza Reya. Mysterio odwraca głowę ponownie w stronę ringu, jednak w międzyczasie Bray zdążył wstać i próbuje chwycić Reya, jednak ten w porę orientuje się w sytuacji i wbija się w niego barkiem. Wyatt stoi pochylony przy linach, a Latynos długo się nie zastanawia i wykonuje Slignshoot Sunset Flip i pin, 1... 2... i kickout! Rey podnosi przeciwnika a następnie podchodzi z nim do narożnika, jednak Wyatt odzyskuje świadomość i odpycha rywala. Rey przewrócił się jednak szybko stahe na nogi, jednak nie na długo bo Wyatt rozpędza się i wykonuje Clothesline. Bray stoi nad leżącym przeciwnikiem, gładzi uśmiecha się i gładzi po brodzie, a następnie odbija się od lin i mamy Running Senton! Wyatt podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie płynnie przechodzi do Belly to Belly Overhead Suplex. Bray powoli zbliża się do rywala i co jakiś czas lekceważąco kopie go po głowie, następnie podnosi przeciwnika i rzuca nim po rinu. Wyatt rzuca rywalem w okokice narożnika a następnie podchodzi do niego, jednak Rey zaskakuje go Small Package! 1... 2... i kickout! Rey szybko wstaje i wykonuje kilka Low Kicków w kolano, Wyatt klęka a Mysterio wykonuje na nim Superkick po którym Bray siada w narożniku. Mysterio podchodzi do środka ringu, a następnie szarżuje na rywala i mamy Bronco Buster. Wyatt leży pod narożnikiem, Latynos poprawia jego pozycję, wchodzi na korner a następnie odwraca się tyłem do ringu żeby wykonać Arabian Press Moonsault. Pin, 1... 2... i kickout! Wyatt odkopał, jednak ciągle leży na macie, Rey ma zamiar to wykorzystać i wchodzi po raz kolejny na narożnik a następnie podnosi rękę do góry i mamy Frogsplash, jednak Wyatt robi unik. Bray turla się po ringu by ostatecznie z niego wyjść. Będąc poza ringiem Bray chwyta rywala za ręce i wyciąga go na apron i ustawia tak, że jego głowa wystaje poza krawędź ringu. Rey próbuje się wydostać, jednak Wyatt dokłada kilka Headbuttów i Mysterio jest zamroczony. Bray odchodzi kilka kroków wzdłuż ringu, a następnie szarżuje na rywala i wykonuje potężny Running Knee Strike! Wyatt spokojnym krokiem idzie dookoła ringu i wchodzi do niego z przeciwnej strony. Podchodzi do Reya i chwyta go za głowę, jednak ten zaskakuje go Drop Toe Holdem i Wyatt ląduje na linach! Rey rozpędza się i mamy 619! Mysterio szybo wskakuje na liny i mamy Springboard Splash, pin, 1... 2... i kickout! Rey nie może w to uwierzyć, siedzi na macie i bije pięściami w podłoże. Po chwili wstaje i staje nad Wyattem, jednak obraca się i widzi jak Erick Rowan oraz Luke Harper wspinają się na apron. Bracia Wyatta stoją na krawędzi ringu i wpatrują się w Reya, Rey również patrzy na nich i wygląda jakby był sparaliżowany. W tym czasie Bray zdołał się podnieść, płynnym ruchem chwyta rywala, całuje go w czoło i mamy Sister Abigail! Bray leży obok Latynosa i się uśmiecha. Po chwili podnosi się, ponownie układa rywala na kolanie i mamy kolejne Sister Abigail! Wyatt klęka przy głowie rywala i kładzie dłoń na jego czole. Po chwili rozkłada ręce i odchyla głowę do tyłu głośno się przy tym śmiejąc. Wyatt chwyta Reya za głowę i przytula ją do siebie. Delikatnie ustawia rywala w odpowiedniej pozycji, i z uśmiechem na ustach wykonuje trzeci raz Sister Abigail! Jednak i tym razem nie pinuje rywala. Wyatt wychodzi z ringu i siada na bujanym fotelu które przyniósł Luke Harper po tym jak zostało ono odstawione przez porządkowych przed walką, sędzia rozpoczyna odliczanie. 1... 2... 3.... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10!

Zwycięzca:

Rey Mysterio via Count Out

Co zrobił Bray Wyatt! Miał zwycięstwo w zasięgu ręki, ale pozwolił mu wymknąć się z jego rąk. Bray buja się w fotelu i zakłada kapelusz, a Erick Rowan wyciąga nieprzytomnego Reya z ringu i bierze go na bark, a następnie cała rodzinka opuszcza arenę. Na pewno dowiemy się czegoś o tej sytuacji na następnym RAW, więc jest na co czekać, ale jeszcze dzisiaj czeka na nas wiele emocji, więc nie zwlekajmy i kontynuujmy Battleground!

Jesteśmy na zapleczu dzisiejszej gali, gdzie już czeka na nas Matt Striker razem z Johnem Ceną.

Matt Striker: Moim pierwszym dzisiejszym gościem jest John Cena który zmierzy się dzisiaj w Main Evencie gali z CM Punkiem, a na szali znajdzie się czerwona walizka Money in the Bank. John, jak czujesz się przed walką.

John Cena: Zawodnik taki jak ja nigdy nie może nawet myśleć o porażce, a kiedy staje na przeciwko takiego kogoś jak Punk, to motywacja jest jeszcze większa.

Matt Striker: No właśnie, CM Punk nie szczędził ci nerwów podczas ostatniej gali, czy wpłynie to na przebieg dzisiejszej walki.

John Cena: Zdecydowanie tak. Do tej pory chciałem tylko pokonać Punka i odebrać mu moją walizkę, ale teraz zamierzam go zniszczyć i zrównać z ziemią. Prowokować i uciekać potrafi każdy, Punk już pokazał że jest mistrzem w braniu nóg za pas, ale teraz na nic mu się to zda. Kiedy walizka zawiśnie nad ringiem nie będzie mógł uciec, będzie musiał się po nią dostać, ale tam ja będę na niego czekał w tym ringu, i na pewno nie ułatwię mu zadania.

Matt Striker: Przypuśćmy że uda ci się zdobyć dziś walizkę, wykorzystasz ją na The Rocku, czy poczekasz aż pas zmieni posiadacza i wtedy zdecydujesz się zrealizować kontrakt?

John Cena: Nie powiem kiedy zamierzam to zrobić, jednak moje sprawy z The Rockiem nie są jeszcze rozwiązane. Zdobycie pasa WWE będzie ukoronowaniem mojej przemiany, ale odebranie go właśnie jemu sprawi, że to wydarzenie będzie jeszcze lepiej smakowało.

Matt Striker: Na koniec ostatnie pytanie, dzisiaj dojedzie do pojedynku Handicapowego pomiędzy The Shield a Ortonem i Triple H, jak myślisz, kto opuści dzisiaj federację?

John Cena: Ciężko ocenić, ale nie wydaje mi się żeby Heyman pozwolił swoim pieskom przegrać swojej pierwszej walki w WWE, wnioski wyciągnijcie sami.

Matt Striker: Dzięki za wywiad, moim dzisiejszym gościem był John Cena.

http://4.bp.blogspot.com/-ZMUEXW6bX6Q/VM4HYnc5_0I/AAAAAAAAAIk/vol6bue1su0/s1600/bnb%2Brhodes.png

Intercontinental Championship Match

Bad News Barrett vs. Cody Rhodes©

Pierwszy pojedynek z pasem na szali za chwilę się rozpocznie. Pierwszy do ringu wejdzie pretendent, Bad News Barrett. Wade wolnym krokiem wchodzi na arenę i zatrzymuje się na szczycie rampy a następnie wącha różę którą ma wsadzoną w przednią kieszeń marynarki i zrzuca z siebie okrycie. Bad News był w posiadaniu pasa Interkontynentalnego w okresie Road to Wrestlemania, jednak stracił go na rzecz Randy'ego Ortona i został przez niego kontuzjowany. Powrócił po Money in the Bank i zamierza odzyskać to co kiedyś było jego własnością. Teraz pora na mistrza. Cody Rhodes pojawia się na arenie, wolnym krokiem zmierza w dół rampy i wchodzi do ringu. Rhodes podaje pas sędziemu który prezentuje go obu zawodnikom i walka rozpoczyna się.

Od początku inicjatywę próbuje przejąć Bad News Barrett który zapina klincz, wpycha rywala w narożnik i zasypuje jego korpus serią ciosów kolanem. Rhodes opiera się o narożnik, Wade robi kilka kroków dystansu, szarżuje i wykonuje Corner Clothesline, jednak Cody robi unik i dokłada kilka ciosów w głowę a następnie sprowadza rywala do parteru wykonując Snapmare. Rhodes odbija się od lin i wykonuje Basement Dropkick i mamy pin, 1... i kickout! Cody podnosi rywala, jednak ten zaskakuje go ciosem w brzuch, Bad News odbija się od lin i mamy Swinging Neckbreaker. Efektowna akcja po której Barrett przechodzi do pinu, 1... i kickout! Wade podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie wykonuje Clothesline, jednak Rhodes robi unik, przebiega pod ręką Barretta i odbija się od lin, jednak Bad News uprzedza go i mamy Sidewalk Slam. Jeszcze nikomu nie udało się w tym pojedynku przejąć inicjatywy, ale Wade podejmuje kolejną próbę. Anglik wykonuje dwa Elbow Dropy, a następnie odbija się od lin i mamy Knee Crush prosto na głowę leżącego rywala. Cody siada na macie i trzyma się za głowę, ale rywal nie daje mu chwili wytchnienia i wykonuje silne kopnięcie w lędźwie a następnie chwyta go za głowę i mocno ciska o matę. Bad News podnosi go i wrzuca w narożnik, a następnie staje na liny i wykonuje serię Mount & Pound. Wade robi kilka kroków w rył, rozpędza się i wykonuje Spear w narożniku, jednak Rhodes w porę odskakuje i Bad News uderza barkiem o stalową rurę. Rhodes chwyta rywala za nogi, wyciąga w połowie i wykonuje Midsection Kick. Cody podnosi rywala, próbuje wykonać Irish Whip jednak Wade kontruje i to on wysyła przeciwnika w liny, Barrett ustawia się pod Back Body Drop, jednak Cody zatrzymuje się tuż przed nim, pada na matę i mamy Dropdown Uppercut. Rhodes podnosi rywala, ale zanim zdołał zrobić cokolwiek Wade chwyta go za rękę, odpycha od siebie i wykonuje Bullhammer, ale Cody przebiega mu pod ręką, wskakuje na drugą linę i mamy Disaster Kick! Pin, 1... 2... i kickout! Rhodes chwyta rywala za głowę i ustawia pod Cross Rhodes, ale Barrett nie poddaje się i kopie rywala w głowę. Cody jest lekko zamroczony, jednak cały czas trzyma rywala. Bad News wstaje, bierze rywala na bark i wykonuje Shoulderbreaker. Barrett dokłada kilka kopnięć i Stompów, po czym podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie sam odbija się od lin i powala przeciwnika potężnym Clotheslinem. Wade ustawia przeciwnika w odpowiedniej pozycji i wchodzi na narożnik, a następnie wykonuje Diving Knee Crush! Pin, 1... 2... i kickout! Wade ponownie podnosi rywala i tym razem wykonuje Snap Suplex. Barrett klęka przy przeciwniku i zapina Headlock. Rhodes szuka lin, jednak jest na tyle daleko że nie udaje mu się ich dotknąć, następnie próbuje zdjąć ze swojej szyi ręce Barrett, jednak oprócz tego że ta sztuka mu się nie udaje, Bad News jeszcze mocniej dociska dźwignię. Po chwili twarz Rhodesa jest już czerwona, jednak udaje mu się opleść swoje nogi dookoła głowy Barretta i przechodzi do School Boya! 1... 2... i kickout! Oboje szybko stają na nogi, ruszają na siebie, lecz z próby sił zwycięsko wychodzi Rhodes i powala rywala Clotheslinem, Wade wstaje a Cody bierze go na barki, obraca się wokół własnej osi a następnie klęka wykonując Argentine Backbreaker. Rhodes podnosi rywala i podchodzi z nim do narożnika a następnie wpycha na niego swojego przeciwnika. Cody wynosi rywala cały czas stojąc na macie i mamy Muscle Buster! 1... 2... i kickout! Rhodes podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, Wade odbija się od lin i zaskakuje rywala Big Bootem. Bad News podnosi przeciwnika, bierze go na barki i wykonuje Wasteland! 1... 2... i kickout! Barrett nie traci czasu, podchodzi z rywalem do narożnika, razem na niego wchodzą i Wade wykonuje Superplex! 1... 2... i kickout! Bad News zdejmuje ochraniacz z łokcia a następnie podnosi rywala i wykonuje Irish Whip a następnie Bullhammer, jednak Cody robi unik! Rhodes wskakuje na liny i wykonuje Disaster Kick, ale Bad News pochyla się i Rhodes również nie trafia ze swoim finisherem! Barrett chwyta rywala za rękę i ponownie próbuje wykonać Bullhammer, jednak i tym razem Cody daje radę zrobić unik, jednak szybko wykorzystuje chwilę dezorientacji rywala i mamy Crossrhodes! 1... 2... 3.

Zwycięzca:

Cody Rhodes via Pinfall

Cody Rhodes broni pas Interkontynentalny! To zwycięstwo na pewno umocni go na pozucji mistrza, a Bad News Barrettowi nie wróży niczego dobrego. Cody odbiera pas od sędziego i celebruje wygraną w ringu a następnie opuszcza go i udaje się na zaplecze, a w kwadratowym pierścieniu zostaje tylko pokonany Barrett. Ciężko będzie mu się teraz odbudować.

Przenosimy się na zaplecze, konkretnie do łazienki gdzie przy umywalce stoi Dolph Ziggler. Dolph myje ręce, wyciera je a następnie przegląda się w lustrze i w tym momencie do pomieszczenia wchodzi Chris Jericho.

Chris Jericho: A ty znowu przed lustrem, na miłość boską, nie możesz wytrzymać kilku chwil bez patrzenia na swoją wykremowaną twarz?

Dolph Ziggler: Znowu? A niby kiedy jeszcze widziałeś mnie przed lustrem?

Chris Jericho: Nie martw się o to, swoje widziałem i nie zamierzam ci tego teraz opowiadać. Powinieneś iść do psychologa albo jeszcze lepiej do psychiatry, takie samouwielbienie może być spowodowane urazem mózgu, i jak tak na ciebie patrzę to jest to całkiem prawdopodobne.

Dolph Ziggler: Odwal się Jericho, po prostu chcę żeby ludzie zobaczyli przyszłego mistrza z jak najlepszej strony.

Chris Jericho: Przyszłego? Nie wiem czy wiesz, ale mistrz może być tylko jeden, i będę nim ja, więc ty możesz mówić o sobie tylko były mistrz.

Dolph Ziggler: Tak? To ciekawe, bo wydaje mi się że ty też nie masz pasa, więc "Były mistrz" pasuje do ciebie sto razy lepiej. Ja jestem przyszłością federacji, a twój czas minął już dawno.

Chris Jericho: Tak? No to pokaż co potrafisz!

Jericho i Ziggler zaczynają się szarpać, ale przerywa im odgłos spuszczanej wody i drzwi otwarte z hukiem. Z kabiny wychodzi Big E Langston trzymając pod pachą gazetę. Na ramieniu ma zawieszony pas.

Big E Langston: Żałosne...

Po tych słowach Big E wychodzi z łazienki, Jericho odpycha Dolpha i również opuszcza pomieszczenie, a Ziggler odprowadza go wzrokiem a następnie poprawia w lustrze fryzurę.

http://3.bp.blogspot.com/--ElmxdBXVFU/VM4HaCqOg7I/AAAAAAAAAJA/jxsfgutObFw/s1600/rusev%2Bboris.png

Russian Federation Championship Match

Alexander Rusev (w/Lana) © vs. Boris Alexiev (w/Igor)

Nie zwalniamy tempa, szybko przechodzimy do kolejnej walki, tym razem będzie to pojedynek z RFC na szali. Pierwszy do ringu wchodzi pretendent, Boris Alexiev. Boris ma zarzucony na głowę i kark biały ręcznik, Igor wiernie podąża za swoim podopiecznym. Panowie wchodzą do ringu, Alexiev staje w narożniku a Igor zdejmuje mu z karku ręcznik i macha nim przed twarzą Borisa. Teraz pora na mistrza. Alexander Rusev oraz Lana pojawiają się na arenie, Rusev trzyma w rękach flagę Rosji i macha nią energicznie. Alexander i Lana udają się w stronę ringu, Rusev zostawia flagę przed ringiem i wchodzi do kwadratowego pierścienia. Igor opuszcza ring, a sędzia odpiera pas mistrzowi i prezentuje go pretendentowi. Walka rozpoczyna się.

Rusev wściekle rusza do ataku, dopada Borisa w narożniku i próbuje wykonać Clothesline, jednak Alexiev robi unik i natychmiast zasypuje rywala serią kopnięć. Po chwili Alexander odpycha rywala, Alexiev ląduje w narożniku, Rusev szarżuje na niego i wykonuje Corner Smash, jednak i tym razem Alexiev ucieka i wykonuje serię ciosów. Boris chwyta rywala za głowę i sprowadza go do parteru wykonując Snapmare, a następnie szybko odbija się od lin i dokłada Legdrop, jednak nie podnosi się z maty i zapina Cross Armbreaker! Alexiev trzyma zapiętą dźwignię, jednak Rusev nie jedt jeszcze na tyle obity żeby poddać walkę. Alexander powoli obraca się na bok i klęka, jednak Boris ciągle mocno trzyma rękę rywala. Rusev krzywi się, jednak udaje mu się wstać i wykonuje Powerbomb, jednak Alexiev nie puszcza jego ręki! Bułgar ponownie podnosi rywala, i mamy kolejny Powerbomb, jednak i tym razem Borisowi udało się utrzymać dźwignię, jednak chwyt trochę się rozluźnił. Alexander pada na kolana, ale zbiera się na siły żeby jeszcze raz podnieść rywala, rozpędza się i mamy Snake Eyes prosto w narożnik. Rusev przechodzi do natarcia, po raz pierwszy w tym pojedynku. Podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, a następnie wyrzuca rywala z ringu Back Body Dropem, jednak Alexiev złapał się lin. Alexander odwraca się w stronę rywala, a ten próbuje go uderzyć, jednak Bułgar odsuwa się i wykonuje Superkick po którym Boris spada z krawędzi ringu. Alexiev wpada na barykady, Alexander powoli wychodzi z ringu, staje na apronie i wykonuje Double Axe Handle w plecy rywala. Ex-Santino wygina się i łapie za bolące plecy, a Rusev popycha go w stalową rurę i Boris wpada na nią z impetem. Alexiev leży blisko rampy i trzyma się za twarz, Rusev podchodzi do niego i próbuje go podnieść, jednak Rosjanin kopir go w kolano. Alexander potyka się i klęka na jedno kolano, a Boris wykorzystuje to mamy DDT. Alexiev pomaga rywalowi wstać i wrzuca go Irish Whipem w stalowe schody które pod wpływem uderzenia rozpadają się. Boris ponownie podnosi rywala, przerzuca jego rękę za swoją głowę i rozpędza się w stronę metalowej rurki uderzając w nią plecami przeciwnika. Alexander leży i trzyma się za plecy, a Alexiev chwyta go za nogę i dokłada kilka kopnięć pod kolano, a następnie oplata nogę Ruseva dookoła stalowej rury! Dźwignia zapięta, Alexander w trudnej sytuacji, jednak na pewno nie podda się bez walki. Rusev siada na podłodze i próbuje dosięgnąć rywala rękami, jednak Boris odchyla się. Po chwili Alexander wykonuje kilka kopnięć w głowę rywala, po których jest zmuszony skapitulować. Rusev wstaje i lekko kuleje na prawą nogę, jednak na jego twarzy widać furię. Alexander podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, Boris biegnie jednak potyka się o schodki i uderza o barierki. Rusev podchodzi do niego, chwyta większą część schodków i rzuca nimi w przeciwnika, jednak udaje mu się uniknąć ciosu. Boris ucieka na czworaka wzdłuż bandy, Alexander podnosi drugą część schodów i rzuca w stronę rywala, jednak Alexiev przyspiesza i udaje mu się uciec. Boris siada przy bandzie, Rusev szarżuje na niego, przeskakuje nad schodkami i wykonuje Running Hipp Attack. Rusev przykłada stopę do szyji rywala i dociska ją do bandy, a następnie próbuje go podnieść, jednak Boris wykonuje Drop Toe Hold i Alexander uderza głową w barierki. Alexiev przeskakuje przez barykady na stronę publiczności i wykonuje potężne kopnięcie w głowę rywala. Alexander stoi i chwieje się na nogach, Boris zachodzi go od tyłu i wykonuje German Suplex. Boris błyskawicznie przechodzi do Siberian Clutch! Triangle Choke zapięte! Czy to wystarczy na Ruseva? Szuka rękami czegoś, co mógłby urzyć jako broni, jednak na nic nie trafia, bije pięściami po udach Alexieva, jednak Rosjanin zaciska zęby i jeszcze mocniej dźwignię. Alexander robi się czerwony na twarzy, to zły znak, jednak udało mu się podnieść z kolan. Boris próbuje sciągnąć go na dół, jednak Rusev pokazuje swoją siłę, bierze go na barki i wykonuje Powerbomb na krawędź ringu! Alexiev leży bezwładnie na apronie, jednak Alexander nie ma dość. Podnosi rywala i kładnia go na schodach plecami do góry, a następnie podnosi drugą część schodów i uderza nimi w plecy rywala! Co za brutalny ruch! Alexiev leży na schodach i krzyczy w niebogłosy, ból jest tak duży, że Boris odklepuje! Sędzia który jest tuż obok zamierza dać sygnał do uderzenia w gong i zakończenia walki, jednak Alexander rzuca w niego schodki które trzyma w ringu! Sędzia pada nieprzytomny, a Lana rozkłada ręce i pokazuje że to był przypadek. Igor podbiega do swojego podopiecznego, jednak Rusev ma dla niego Superkick! Alexander staje nad rywalem i zapina Accolade! Boris ma dość, wrzeszczy i od razu odklepuje, jednak sędzia nie jest w stanie zakończyć walki! Mija sekunda za sekundą, a Boris cierpi coraz bardziej, w końcu na arenie pojawia się drugi sędzia, podbiega do zawodników i kończy walkę.

Zwycięzca:

Rusev via Submission

Sędzia odciąga Ruseva od Borisa, a właściwie to Alexander sam od niego odchodzi, jego misja jest skończona. Natchmiast pojawiają się służby medyczne i zajmują się Alexievem oraz Igorem. Ledwo co Boris powrócił po kontuzji, a już wpakował się w kolejną, kto wie czy nie poważniejszą. Alexander odbiera pas i udaje się na zaplecze, a Alexiev i Igor opuszczają arenę na noszach, to zdecydowanie nie jest najlepszy okres dla Borisa.

Następne PPV

WWE-SummerSlam-Logo.png

Summerslam

http://2.bp.blogspot.com/-33RjrdhsSAU/VM4HbxwBKbI/AAAAAAAAAJU/zH7WWMv2OOw/s1600/whc.png

World Heavyweight Championship Match

Dolph Ziggler vs. Big E Langston © vs. Chris Jericho

Jeden z dwóch najważniejszych pasów federacji za chwilę znajdzie się na szali. Pierwszy do ringu wejdzie Dolph Ziggler. Showoff zatrzymuje się na szczycie rampy, odwraca się tyłem do ringu i kręci biodrami, po czym udaje się w drogę do ringu. Ziggler był mistrzem Wagi Ciężkiej jeszcze miesiąc temu, jednak sytuacja jest na tyle dynamiczna, że pas miało w rękach już dwóch zawodników od czasu straty pasa przez Dolpha, obaj są jego dzisiejszymi rywalami. Światło na arenie gaśnie, pod titantronem widzimy zarys sylwetki pewnego mężczyzny, jednak dla nas nie jest tajemnicą kim on jest. Break the walls now! Y2J Chris Jericho w drodze na ring! Chris wita się z fanami, wskakuje na apron i wchodzi do ringu. Chris stracił pas na pierwszym RAW po Money in the Bank, na dodatek na rzecz zawodnika który jest od niego dużo mniej doświadczony. Y2J zajmuje miejsce w narożniku i obserwuje Zigglera który również patrzy prosto na swojego rywala. Jednak ten obrazek przerywa nadejście mistrza Wagi Ciężkiej. Big E Langston wpada na arenę klaszcząc w ręce, w moment otacza go chmura białego pyłu, a Biggie wybiega z niej trzymając nad głową pas Wagi Ciężkiej. Big E wita się z fanami po obu stronach rampy i wchodzi do ringu. Mistrz oddaje pas sędziemu który prezentuje go obu pretendentom. Walka rozpoczyna się.

Zawodnicy powoli krążą dookoła ringu, próbują wyczekać odpowiedni moment na atak, po chwili Ziggler i Jericho spotykają się wzrokiem, i postanawiają zaatakować Langstona. Pretendenci wpychają mistrza do narożnika i obijają go tam przez dłuższą chwilę, jednak Ziggler postanawia wykonać School Boy na Jericho! 1... 2... i kickout! Walka mogła skończyć się zanim na dobre się rozpoczęła, Dolph i Chris stoją naprzeciw siebie, Jericho popycha rywala, a ten odpłaca mu tym samym i Y2J wpada na Clothesline od Langstona. Big E nie zatrzymuje się, biegnie dalej i trafia na Zigglera, któremu wbija bark w brzuch i wpycha w narożnik gdzie wykonuje kilka Shoulder Strike'ów. Dolph stoi w narożniku, Lagston podchodzi do Jericho, podnosi go i wrzuca Irish Whipem w Zigglera, ale kiedy Chris biegnie w stronę rywala wyskakuje, i wykonuje Corner Dropkick. Big E podchodzi do Jericho i podnosi go, jednak Y2J wbija się barkiem w brzuch rywala. Langston stoi zgięty w pół, Jericho chwyta go za głowę i wykonuje szybki Swinging Neckbreaker. Jericho podnosi Zigglera i wysyła go w przeciwległy narożnik Irish Whipem, a następnie szarżuje na niego i wykonuje Corner Clothesline, jednak Ziggie robi unik, odbija się od lin i mamy Forearm Smash. Dolph podnosi Jericho, jednak zauważa że Big E na niego szarżuje i momentalnie odskakuje, a Langston wykonuje E-Train na Jericho! Langston odwraca się w stronę Zigglera, biegnie na niego i wykonuje Clothesline, jednak Dolph robi unik, płynnie przechodzi na plecy przeciwnika i zapina Sleeper Hold! Stoją na środku ringu, Big E ma zasłonięte oczy, próbuje dostać do lin jednak jest od nich daleko. Biggie podchodzi do lin, jednak zanim do nich dociera Dolph staje nogami na macie i sprowadza rywala do parteru. Big E walczy, próbuje dotknąć lin nogą, i po chwili ta sztuka mu się udaje. Sędzia rozpoczyna liczenie, 1... 2... 3... i w tym momencie Dolph otrzymuje potężne kopnięcie w plecy od Chrisa. Big E klęczy przy linach, Y2J podnosi Zigglera i wykonuje Irish Whip a następnie Flapjack, a kiedy Ziggler leci twarzą w kierunku ziemi, Big E dokłada Uppercutt! Świetna akcja drużynowa! Jednak Langston jest jeszcze zamroczony po niedawnym ataku Zigglera, co wykorzystuje Jericho, który podnosi Big E i próbuje wykonać Irish Whip, jednak Biggie zatrzymuje się, ciągnie Chrisa za rękę j bierze go na bark. Langston gotowy do wykonania Big Ending, jednak Jericho zsuwa się po jego plecach i kontruje to na Inverted DDT. Big E leży na środku ringu, Chris rozpędza się, wskakuje na drugą linę i mamy Lionsault! Chris próbuje przejść do pinu, jednak Dolph chwyta go za głowę, wykonuje DDT i pinuje Langstona, 1... i kickout! Ziggler sprytnie wykorzystał sytuację, jednak teraz musi zdecydować kim się zająć. Dolph decyduje się na Chrisa, podnosi go, wykonuje Irish Whip a następnie powala go Lou Tesz Pressem i zasypuje głowę rywala serią ciosów. Ziggler podnosi się, i mamy Rolling Elbow Drop Combo. Po którymś z rzędu Elbow Dropie Dolph wchodzi na narożnik, jednak Big E podcina mu nogi. Langston chwyta rywala i zrzuca go z narożnika, a Ziggler spadając ląduje na Chrisie. Big E podnosi ręce do góry na co publiczność reaguje bardzo żywiołowo. Langston podnosi Jericho, wykonuje Irish Whip i mamy Spinebuster! Biggie podnosi się, jednak Ziggler zaskakuje go i mamy Zig Zag! 1... 2... i kickout! Dolph łapie się za głowę, jednak szybko dochodzi do niego, że nie może teraz przerwać natarcia, podchodzi do Langstona, jednak ostatecznie decyduje zająć się Chrisem. Ziggler podnosi rywala, ale ten odpycha ręce rywala i mamy Codebreaker! 1... 2... i kickout! Y2J podnosi Zigglera i zostawia go na środku ringu i rusza w kierunku lin, w tym momencie Big E podnosi się i odpycha Zigglera który pada na matę i wyrolowuje się z ringu. Jericho odbija się od lin, a Langston już na niego czeka, bierze go na bark i mamy Big Ending! 1... 2... i kickout! Biggie podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, jednak Chris łapie się lin. Big E rusza na niego, jednak Jericho wykonuje Back Body Drop i Langston ląduje na ziemi. Big E od razu próbuje złapać Chrisa za nogę i wyciągnąć z ringu, jednak Y2J ucieka do narożnika. Langston patrzy przez chwilę na Chrisa, jednak nie decyduje się wejść do ringu a podchodzi do Zigglera, jednak ten zaskakuje go Drop Toe Holdem i Big E uderza twarzą o barykady. Dolph chwyta rywala, jednak nie zdąża nic zrobić, bo w międzyczasie Jericho wskakuje na narożnik i mamy Diving Crossbody dla obu rywali! Niesamowita akcja, ale Y2J nie traci czasu, wrzuca Zigglera do ringu i mamy Pin, 1... 2... i kickout! Chris podnosi rywala, wrzuca go do narożnika Irish Whipem a następnie wykonuje Corner Clothesline, jednak Ziggler robi unik. Jericho odwraca się i mamy Superkick! Chris opiera się o narożnik, Dolph odbija się od przeciwległego narożnika, szarżuje i mamy Stinger Splash. Y2J ciągle opiera się o narożnik, Ziggler wykonuje Snapmare, wskakuje na narożnik i mamy Diving Elbow Drop! 1... 2... i kickout! Ziggler podnosi rywala, jednak Chris wyrywa się i mamy Russian Leg Swep. Ziggler leży na środku ringu, Chris wskakuje na drugą linę i mamy Lionsault, jednak Big E wskakuje do ringu, i kiedy Y2J jest w powietrzu Langston odpycha go na bok i Jericho nie trafia w Zigglera! Chris leży przy linach i trzyma się za brzuch, a Big E podnosi Zigglera, bierze na bark i szykuje się do Big Ending, jednak Ziggler zsuwa się po jego plecach. Dolph odbija się od lin i wykonuje Running Crossbody, jednak Langston łapie go w powietrzu i mamy Big Ending! Langston podnosi się, odwraca w stronę Chrisa ale ten już na niego czeka i mamy Codebreaker! Jericho kładzie Langstona na Zigglerze, wskakuje na drugą linę i mamy w końcu trafiony Lionsault! Chris wyrzuca Langstona z ringu a na Dolphie zapina Liontamer! Ziggler przez chwilę walczy, jednak chwila ta jest bardzo krótka i Ziggler odklepuje!

Zwycięzca:

Chris Jerich via Sumbission

Chris Jericho odzyskuje pas Wagi Ciężkiej! Po miesiącu walki słownej z Big E Langstonem i Dolphem Zigglerem nareszcie pokazał że to on jest prawdziwym mistrzem. Jericho odbiera swój pas i celebruje zwycięstwo na narożniku. Ziggler i Langston powoli dochodzą do siebie, jednak nie zamierzają mu przeszkadzać. Chris zarzuca pas na ramię i opuszcza ring nawet nie spoglądając na swoich rywali. Teraz Big E nie ma już walizki, więc jeśli chce odzyskać pas, to musi się dobrze przygotować do rewanżu, który prawdopodobnie odbędzie się na Summerslam.

Przenosimy się na zaplecze, tam czeka na nas mistrz WWE The Rock.

The Rock: Dzień dobry, moim dzisiejszym gościem jest mistrz WWE i najbardziej elektryzująca osoba w tej federacji, The Rock. The Rock, jak samopoczucie? Czuję się świetnie, jak zawsze. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją gdzie The Rock nie byłby przyjęty dobrze, więc moje samopoczucie jest fantastyczne Rock, jesteś mistrzem od prawie pół roku, nie ma wątpliwości co do tego, że ten pas przez wiele lat nie był w lepszych rękach, jednak żeby nie wyjść z formy musisz mieć rywala. Jak myślisz, kto powinien teraz zostać pretendentem? Nie wiem. W poprzenich tygodniach mówiłem, że chcę kogoś na moim poziomie, ale potem zdałem sobie sprawę, że w WWE nie ma nikogo kto mógłby równać się ze mną, więc nie doczekałbym się żadnego ptetendenta. A więc czekam na kogoś, kto mnie choć trochę zaciekawi, żebym choć przez chwilę miał wrażenie, że ten ktoś jest w stanie nawiązać ze mną w miarę równą walkę. A co jeżeli nikt taki się nie znajdzie? Wtedy będę po prostu bronił swojego pasa miesiąc po miesiącu, w walkach z kimkolwiek, aż nie natrafię na kogoś kto mnie zatrzyma Jakiś przekaz na koniec? If ya smell what Thr Rock is cooking.

http://2.bp.blogspot.com/-Gqp8y7trZfw/VM4HY4NVVSI/AAAAAAAAAIs/PQvBTI91BAo/s1600/gods.png

Tag Team Championship Match

Gods of Wrestling © vs. Brothers of Destruction

Przed nami walka o pasy drużynowe, pierwsi do ringu wejdą aktualni czempioni, Gods of Wrestling w składzie Antonio Cesaro i Daniel Bryan. Bogowie wchodzą na arenę przy muzyce Antonio, na szczycie rampy podnoszą swoje pasy do góry i ruszają w drogę do ringu. Gods of Wrestling zdobyli pasy w walce ze swoimi dzisiejszymi rywalami, którzy na pewno będą chcieli dzisiaj odzyskać pasy. Daniel i Antonio są już w ringu, wskakują na narożnik i ponownie prezentują pasy, jednak wybuchają płomienie a cała arena rozświetla się na czerwono. Brothers of Destruction, czyli Kane i Undertaker wchodzą na arenę i pewnym krokiem idą w dół rampy. Bracia wchodzą do ringu, Taker klęka na jego środku, Kane ustawia się za nim i ruchem rąk sprawia, że z narożników wybuchają płomienie. Muzyka cichnie, zawodnicy zajmują swoje miejsca, walka rozpoczyna się.

W ringu zaczną Kane i Antonio. Jacobs od razu rusza do ataku, jednak Cesaro odskakuje i popycha rywala który wpada w narożnik. Szwajcar zasypuje przeciwnika serią uderzeń kolanem, jednak po chwili Kane odpcha go. Antonio szybko wstaje i podbiega do rywala, jednak ten łapie go za szyję i mamy Chokeslam! 1... 2... i kickout! Big Red Monster podnosi rywala i wynosi go pod kolejny Chokeslam, jednak Cesaro w ostatniej chwili wyrywa się, ucieka do narożnika i mamy zmianę. Bryan wchodzi do ringu, Kane od razu rusza na niego i wykonuje Big Boot, jednak Daniel robi unik. Glen nie może wdostać nogi z narożnika, a Bryan wykorzystuje to i mamy High Kick! Kane wisi na narożniku, mamy zmianę u Bogów, Cesaro wchodzi do ringu i łapie rywala za ręce, a Bryan wskakuje na narożnik i wykonuje Diving Double Foot Stomp. Antonio pinuje, 1... 2... i Kane kładzie nogę na linach, Cesaro chwyta obie nogi rywala i mamy ponownie pin, 1... 2... i kickout! Antonio podnosi rywala, ale ten zaskakuje Cesaro ciosem w brzuch, szwajcar stoi zgięty w pół, Kane odbija się od lin jednak nie trafia z Knee Strikem, odwraca się w stronę Antonio, a ten już czeka na niego z Lariatem. Kane szybko się podnosi, Cesaro wykonuje kolejny Lariat, jednak tym razem Glen robi unik. Claudio odbija się od lin a Kane wykonuje Sidewalk Slam. Big Red Monster podnosi rywala i podchodzi z nim do narożnika gdzie wykonuje zmianę ze swym bratem. Undertaker wchodzi do ringu i od razu zasypuje korpus rywala ciosami. Taker zapina Wrist Lock, wchodzi na narożnik ciągle trzymając rywala za rękę, przechodzi na liny i mamy Old School! Mark podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, następnie powala go Big Bootem, a potem sam odbija się od lin i mamy Leg Drop. Undertaker podnosi rywala, zapina Wrist Lock a następnie wchodzi na narożnik, jednak Cesaro podwadza mu nogi i Callaway spada na liny. Deadman siedzi na narożniku, Antonio wspina się na liny, podnosi rywala i wykonuje Superplex. 1... 2... i kickout! Cesaro chwyta rywala za nogi i mamy Cesaro Swing! Antonio kręci się dookoła, po chwili puszcza rywala i przechodzi do pinu, 1... i kickout! Szwajcar chwyta przeciwnika, wynosi go pod Neutralizer, ale Undertaker kontruje finisher na Back Body Drop. Deadman podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, następnie mamy Big Boot, jednak Cesaro przebiega pod nogą rywala, odbija się i mamy Clothesline od Antonio. Szwajcar podnosi rywala, ale ten odpycha go, Antonio odbija się od lin, Undertaker rozpędza się i mamy Jumping Clothesline, jednak i tym razem Cesaro robi unik, a następnie wysyła przeciwnika w narożnik Irish Whipem, szarżuje i mamy Corner Smash. Antonio wspina się na liny i wykonuje serię ciosów, ale po chwili Deadman bierze go na barki, rozpędza się w stronę przeciwległego narożnika i mamy Snake Eyes. Cesaro siedzi w narożniku, a Undertaker sfrustrowany wykonuje kopnięcie za kopnięciem, po chwili dokłada nogę do szyi rywala i poddusza go, sędzia rozpoczyna liczenie, a kiedy jest już blisko pięciu, Taker zmienia się z Kane'm. Glen wchodzi do ringu i podobnie jak swój brat wykonuje serię kopnięć. Kane podnosi rywala i wykonuje Snapmare, a następnie odbija się od lin i mamy Basement Dropkick, pin, 1... 2... i kickout! Wielka Czerwona Maszyna podnosi rywala, Irish Whip i mamy Gorilla Press Toss, po czym Glen zaciąga go pod narożnik i zmienia się z bratem. Taker wchodzi do ringu a Bryan szaleje za ringiem, chciałby pokazać co potrafi, jednak do tego potrzebna jest zmiana, a w tej chwili Antonio nie jest w stanie jej wykonać. Taker chwyta Cesaro, wynosi go pod Tombstone Piledriver, jednak Antonio wyrywa się, ucieka do narożnika i mamy zmianę. O ile poza ringiem Daniel był bardzo nerwowy, to teraz spokojnie podchodzi do Takera i staje z nim twarzą w twarz na środku ringu. Bryan zaczyna skandować razem z publicznością YES, Mark rozgląda się dookoła po czym patrzy na Bryana i przejeżdża kciukiem po gardle, ale Dragon wykorzystuje to i wykonuje Roundhouse Kick! Undertaker chwieje się na nogach, Daniel podchodzi do niego i wykonuje kilka Low Kicków po których Callaway klęka, Bryan odbija się od lin i mamy Buisaiku Knee! 1... 2... i kickout! Daniel staje w narożniku, czeka poddenerwowany na rywala, Taker powoli wstajr a Bryan rusza na niego i mamy kolejne Buisaiku Knee! Czy to koniec? 1... 2... i Kane przerywa pin! Big Red Monster podnosi Bryana i wykonuje Chokeslam! Glen chwyta swojego brata i chce położyć go na Danielu, ale dopada do niego Cesaro i mamy Neutralizer! Antonio wyrzuca z ringu Kane'a, kładzie Bryana na Undertakera i wychodzi za liny, 1... 2... i kickout! Oboje powoli czołgają się w stronę lin a następnie podnoszą się przy ich pomocy. Daniel rusza na rywala, ale Taker uprzedza go i wykonuje Tilt a Whirl Backbreaker. Mark chwyta przeciwnika za nogi, wsuwa go pod liny i mamy Decapitator, a następnie zmienia się z bratem który wrócił już na swoje miejsce i wychodzi na apron. Taker ustawia Bryana na krawędzi ringu, rozpędza się i wykonuje Guillotine Leg Drop, ale Daniel odsuwa się. Undertaker siedzi na apronie, a Bryan wykorzystuje to, rozpędza się i mamy kolejne Buisaiku Knee! Daniel staje na krawędzi ringu i tauntuje, ale Kane odwraca go w stronę ringu i wrzuca do kwadratowego pierścienia Hiptossem. Big Red Monster wykonuje Leg Drop i przechodzi do pinu, 1... 2... i kickout! Kane poprawia swoją rękawicę, Bryan powoli staje na nogi, Glen chwyta go za szyję i wynosi pod Chokeslam, ale w powietrzu Daniel chwyta go za rękę i przechodzi do YES Locku! Kane próbuje dosięgnąć do lin, ale chyba nie jest w stanie ich złapać, Taker leży poza ringiem i nie może mu pomóc, ale Kane ostatecznie doczołgał się do lin, jednak jego ramie jest w złym stanie. Daniel staje nad rywalem i wykonuje serię kopnięć w ramie rywala, jednak Kane odpycha go, Bryan odbija się od lin, a Big Red Monster łapie go za szyję, wynosi pod Chokeslam ale kiedy Daniel jest w powietrzu Kane upuszcza go i łapie się za ramie. Bryan nie marnuje czasu i zapina kolejny YES Lock! Taker próbuje wczołgać się do ringu, jednak Kane odklepuje!

Zwycięzcy:

Gods of Wrestling via Submission

Daniel i Antonio bronią pasy Tag Team! Odbierają swoje pasy, wskakują na narożniki i celebrują zwycięstwo z fanami. Bogowie przytulają się na środku ringu i opuszczają ring, ale to chyba nie koniec emocji. Taker podnosi się, patrzy na brata i pomaga mu wstać. Kane nie może utrzymać się na nogach, klęka przed Undertakrem a Deadman patrzy na niego przez chwilę, podnosi i mamy Tombstone Piledriver! Rozpad w Brothers of Destruction! Taker wychodzi z ringu i zostawia w nim nieprzytomnego brata, kolejne RAW powinno nam przynieść wyjaśnienie.

Przenosimy się na zaplecze, jesteśmy w ciemnym pomieszczeniu, po chwili zapala się lampa naftowa i naszym oczom ukazuje się Bray Wyatt. Nie ma przy nim Erica Rowana ani Luka Harpera.

Bray Wyatt: Jest teraz bezpieczny, nie było się czego bać. Od teraz moja rodzina tutaj w WWE będzie liczyła trzech braci, brata Erica, brata Luke'a i brata Reya, ale to jeszcze nie koniec. Ja wiem... Wiem kto dołączy do mojej rodziny. Opór nie ma sensu, D... <śmiech> Nie, jeszcze nie dzisiaj... Dowiecie się, niedługo. Wszyscy. Jeden po drugim, każdy w końcu dołączy do mnie, dla każdego jest przy mnie miejsce. Ludzie potrzebują lidera, a ja jestem tym, kto potrafi wskazać właściwy kierunek zbłąkanym... Follow the Buzzard

http://2.bp.blogspot.com/-2YerQ3ywyYw/VM4Ha0plt2I/AAAAAAAAAJM/08rI_B0jjDo/s1600/shield%2Bhhh.png

The Shield vs. Triple H & Randy Orton

Wybrzmiewa "Time to play the game", co oznacza że za chwilę na arenie pojawią się Triple H i Randy Orton. Fani chantują, jednak zawodnicy już długi czas nie pojawiają się na arenie. Fani zaczynają się niecierpliwić a na titantronie pojawia się obraz z kamery. Kamerzysta biegnie korytarzem, w oddali słychać odgłosy walki, kamerzysta wychyla się zza rogu i widzimy jak członkowie The Shield obijają Huntera i Ortona! Seth, Roman oraz Dean biją i kopią rywali, po chwili podnoszą Huntera i wykonują Triple Powerbomb przez stół! Dean rozstawia krzesełko i przytrzymuje nad nim półprzytomnego Ortona, a Rollins wykonuje na nim Curb Stomp! Shield oddala się i pozostawia HHH i Ortona na ziemi.

Następne PPV

WWE-SummerSlam-Logo.png

Summerslam

http://4.bp.blogspot.com/-ugmM0xGwj74/VM4HY26wjaI/AAAAAAAAAIo/ayFRNzcKszU/s1600/cena.png

Main Event

Ladder Match for Money in the Bank Briefcase

CM Punk vs. John Cena

Pora na Main Event dzisiejszego wieczoru. Pierwszy do ringu wejdzie John Cena. John oddalił się od pasa WWE, jednak wygrana w dzisiejszej walce da mu szansę na powrót na szczyt. Cena wolnym krokiem zmierza w dół rampy, wchodzi do ringu i staje przy narożniku, teraz pora na jego rywala. CM Punk zjawia się na arenie, klęka na szczycie rampy, wodzi ręką po ziemi, wstaje i pokazuje na walizkę która już wisi nad ringiem. Punk wita się z fanami po obu stronach rampy i wchodzi do ringu. Walka rozpoczyna się.

Sędzia nakazuje uderzć w gong i mamy początek walki. Obydwaj zawodnicy od razu wychodzą z ringu, Punk podnosi drabinę, jednak zanim zdołał wrzucić ją do ringu atakuje go John Cena który obiegł ring dookoła. John podnosi drabinę którą upuścił Punk i próbuje wymierzyć cios, jednak Brooks robi unik, przechodzi za plecy rywala i wykonuje Dropkick. Cena potyka się o schodki i upada, a Punk podnosi go i wykonuje Snap Suplex na drabinę. CM ponownie podnosi rywala i wykonuje Irish Whip w barierki a następnie szarżuje na niego i wykonuje Knee Strike. Punk podnosi drabinę i wrzuca ją do ringu a następnie rozkłada ją na środku ringu, szybko wbiega na jej szczyt i zaczyna szarpać się z walizką. Czyżby ta walka miała się zakończyć tak szybko? Nie! John Cena już wstaje, wskakuje do ringu i przewraca drabinę, jednak Punk w porę z niej zeskakuje. Drabina opiera się o narożnik, zawodnicy ruszają na siebie, Phil próbuje utrzymać inicjatywę, zapina klincz jednak Cena powala go Face Slamem. CM klęczy i trzyma się za szczękę, a John odbija się od lin i dokłada Floatover DDT. Cena wrzuca rywala w narożnik i zasypuje go serią ciosów w korpus, a następnie robi kilka kroków dystansu, rozpędza się i mamy Corner Smash. Punk stoi oparty o narożnik, a John zabiera się za rozkładanie drabiny, jednak zmienia zdanie i próbuje uderzyć nią w Punka, jednak ten schyla się i przebiega pod drabiną. Cena odwraca się a CM wykonuje Dropkick w drabinę, John upuszcza ją i wpada w narożnik. Punk kładzie drabinę w przeciwległym narożniku, chwyta Cenę i wrzuca go w drabinę Irish Whipem, a następnie rozpędza się i mamy Stinger Splash, ale Cena odsuwa się i CM uderza w drabinę. John wykorzystuje sytuację i wykonuje Proto Bomb, a następnie odbija się od lin i mamy Five Knuckle Shuffle! John podnosi drabinę, ustawia ją na środku ringu i próbuje ściągnąć walizkę, jednak Punk po chwili do niego dołącza i zawodnicy razem szarpią się z walizką. John wykonuje kilka ciosów w głowę rywala, Punk osuwa się kilka szczebli w dół, jednak szybko wraca na szczyt i odpowiada rywalowi ciosami w głowę. Cena blokuje jeden z ciosów i próbuje na niego odpowiedzieć, jednak Punk łapie go za głowę i uderza nią o drabinę a następnie przeskakuje nad rywalem i wykonuje Sunset Flip! Cena siada na macie i trzyma się za plecy, Brooks dokłada kilka kopnięć w lędźwie, a następnie odbija się od lin i wykonuje Shining Wizard! John leży przy linach, Punk poprawia drabinę która przesunęła się kawałek przy poprzedniej akcji, a następnie wchodzi na nią powoli i chwyta za walizkę. Phil z każdą sekundą jest bliżej wygranej, jednak Cena dochodzi do siebie, podchodzi chwiejnym krokiem do drabin i chwyta Punka za nogę. CM puszcza walizkę i schodzi parę szczebli na dół, jednak po chwili udaje mu się odepchnąć rywala który upada przy linach. Brooks szybko ponownie wspina się się na szczyt drabiny, jednak Cena równie szybko staje na nogi i ponownie próbuje ściągnąć rywala na matę, jednak i tym razem Punk szybko sobie z nim radzi. Chicago Made chwyta za walizkę ale John podejmuje trzecią próbę zneutralizowania rywala, John chwyta Punka i mamy Powerbomb z drabiny! Cena podchodzi do narożnika i opiera się o niego żeby złapać oddech, po chwili patrzy na drabinę, następnie na leżącego Punka i podchodzi do drabiny. Cena wchodzi na kilka szczebli, jednak zauważa że Punk powoli wstaje i postanawia zejść na matę i przewrócić drabinę. John podchodzi do Punka, chwyta go za głowę, jednak CM wbija się barkiem w brzuch rywala i wpycha go w narożnik gdzie wykonuje serię Shoulder Tackle. Cena stoi w narożniku a Punk nie tracąc czasu odbija się od lin i wykonuje Flying Knee a następnie dokłada Bulldoga. Phil sygnalizuje Go To Sleep, podnosi Johna jednak ten w identyczny sposób co jego rywal chwilę temu wpycha go do narożnika i zasypuje korpus Punka serią ciosów. John robi kilka kroków dystansu, rozpędza się i wykonuje Stinger Splash a następnie odbija się od lin i mamy One Handed Bulldog. Punk podnosi się i atakuje rywala Clotheslinem, ale John schyla się i kontruje na Proto Bomb, po czym szybko odbija się od lin i mamy Five Knuckle Shuffle! John ustawia się przy narożniku, i czeka aż Brooks staje na nogi, jednak po chwili jest już zniecierpliwiony i sam podnosi rywala. Cena bierze Punka na barki, szykuje się do Attitude Adjustment, jednak Phil zsuwa się z barków rywala i wykonuje Side Kick a następnie dokłada Swinging Neckbreaker. Punk podnosi rywala, bierze go na barki, wyrzuca w powietrze i wykonuje Go to Sleep, jednak opiera się rękami o kolano Punka i wykonuje Gut Kick a następnie dokłada Gutwrench Suplex. John ponownie wynosi rywala pod Attitude Adjustment, jednak i tym razem Punk schodzi na matę, i tym razem wykonuje potężny High Kick! John chwieje się na nogach, Brooks wynosi rywala i mamy w końcu Go to Sleep! Brooks podnosi rywala i wyrzuca go nad linami, a sam rozkłada drabinę i zaczyna się po niej wspinać, jednak zatrzymuje się w połowie i patrzy na Cenę, co zrobi Punk? Punk idzie po Johna! CM schodzi z drabiny, opuszcza ring i podchodzi do Ceny, ale ten zaskakuje go wykonując Drop Toe Hold na barierki. Punk trzyma się za brzuch i stoi zgięty w pół, a John podnosi się i wykonuje Floatover DDT. Cena chwyta barierki i powoli staje na nogi a następnie podchodzi do stołu komentatorskiego i zdejmuje z niego wierzchnią warstwę. John odwraca się w stronę rywala, ale ten tylko na niego czekał i mamy Roundhouse Kick! John wpada na stół i kładzie się na nim, a Punk wchodzi do ringu. CM przestawia drabinę bliżej lin i wdrapuje się na nią, następnie staje na jej szczycie, podnosi ręce do góry i mamy Flying Elbow, jednak Cena odsuwa się i Punk z hukiem niszczy stół komentatorski! John czołga się w stronę ringu, z trudem do niego wchodzi do ringu a następnie przestawia drabinę na środek ringu, wchodzi na nią, ale w tym momencie wybrzmiewa Theme Song The Shield! Członkowie "Tarczy" schodzą do ringu przez publiczność i stają dookoła ringu. Zawodnicy patrzą na Johna Cenę który siedzi na drabinie. John rozgląda się, i szybko wbiega na szczyt drabiny. Roman, Seth i Dean wskakują do ringu i łapią Cenę, ten próbuje jeszcze chwycić walizkę, jednak Seth i Dean trzymają go za nogi. Roman wchodzi pod Cenę, i mamy Triple Powerbomb z drabiny! Ambrose i Rollins podnoszą jeszcze Johna, Roman szarżuje i mamy Spear! Shield opuszcza ring i podchodzi do CM Punka, jednak nie atakują go i opuszczają arenę przez publiczność. Punk wchodzi do ringu, podchodzi do drabiny, patrzy jeszcze na Cenę jednak ten leży przy linach. CM wdrapuje się na szczyt drabiny i zdejmuje walizkę!

Zwycięzca:

CM Punk

A więc Punk broni swojej walizki, jednak robi to ze znaczną pomocą The Shield. CM celebruje wygraną na szczycie drabiny, po czym schodzi z niej i udaje się w stronę zaplecza zostawiając w ringu leżącego Johna. Tym obrazkiem kończymy Battleground, zobaczymy jak sprawy rozwiną się na RAW. Tradycyjnie zapraszam do oceniania i komentowania, chociaż nie wiem czy ukaże się kolejny odcinek ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/32506-wwe-by-xyoohas/page/10/#findComment-378771

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...