Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Lockdown 2013 PPV

marcel

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://i46.tinypic.com/25ew4mv.png

Data: 10 marca 2013

Miejsce: Alamodome. San Antonio, Texas

Oficjalna strona: http://www.tnalockdown.com/

Oficjalny theme song: Otep "Seduce & Destroy"

Oficjalna karta:

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP STEEL CAGE MATCH:

Jeff Hardy © vs. Bully Ray

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown1.jpg

LETHAL LOCKDOWN MATCH:

Team TNA (Sting, Magnus, Joe, Storm, Young) vs. Aces and Eights (Devon, Anderson, DOC, Bischoff, Knox)

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown2a.jpg

STEEL CAGE MATCH:

Kurt Angle vs. Wes Brisco

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown3.jpg

TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH:

Bobby Roode & Austin Aries © vs. Hernandez & Chavo Guerrero vs. Bad Influence

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown4.jpg

KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP MATCH:

Velvet Sky © vs. Gail Kim

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown5.jpg

Robbie E vs. Robbie T

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown6.jpg

X DIVISION CHAMPIONSHIP:

Zema Ion vs. Kenny King © vs. Christian York

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown7.jpg

Joey Ryan vs. Joseph Park

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/lockdown2013/lockdown8.jpg

Edytowane przez marcel

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• Ghostwriter

4

• marcel

4

• Aeger

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   20
  • Urządzenie:  Android

Ostatnio przestalem ogladac TNA bo mnie nudzilo ale postanowilem ponownie zaczac regularnie od LockDown. Karta prezentuje sie nawet niezle, Lethal LockDown napewno bedzie lepszy niz rok temu. Kim i Sky zapowiada sie na niezla walke pan. Mam pytanie co do 3 Wayu o pasy TT: czy ona bedzie w klatce bo na karcie na Wikipedii nie pisze o tym a u wszystkich innych pojedynkow tak.

• Urządzenie:  Windows

Wystarczy spojrzeć na obrazki w pierwszym poście lub na stronę LockDown. Walka o pasy TT i KO nie są w klatce.

Nie wiem po co zmieniali ideę tego PPV, ten raz w roku wszystkie walki w klatce - to było dobre.

Jeżeli faktycznie kilka walk chcą zrobić bez klatki, to 3-Way o pasy drużynowe powinien być jedną z nich. Zamknięcie tych trzech tagów byłoby zbrodnią. Dużo by ich to ograniczało, a tak będzie można liczyć na widowiskowe spoty poza ring i wysoki poziom widowiska. Daniels powinien być być gdzie indziej obsadzony (wszyscy wiemy gdzie), ale i tak cieszy obecność Bad Influence w ważnej walce, bo po stracie pasów mogli ich powoli zsyłać niżej w hierarchii.

Tak patrzę na nazwiska, które mają wystąpić w Lethal Lockdown i nie widzę nikogo, kto mógłby się popisać jakimś efektownym spotem, a wiemy przecież, że ten rodzaj pojedynku zawsze przebiega tak samo i dopiero po wejściu wszystkich do klatki, ktoś robi akcję podwyższonego ryzyka, która przeważnie ratuje to starcie. Czegoś efektownego od gangu na pewno nie zobaczymy, bo są u nich sami brawlerzy i jedno beztalencie w postaci Bischoffa. Długo upierałem się, że Anderson nie będzie członkiem Asów i ich wykiwa, a jednak wejdzie do klatki walcząc po ich stronie. Jedno z najdziwniejszych przejść na stronę wroga, jakie widziałem.

Nie podoba mi się pomysł na walkę 1na1 Angle z Brisco. Kurt powinien reprezentować drużynę TNA w Lethal Lockdown, bo jest centralną postacią tego konfliktu, a pod nieobecność Stinga to on ciągnął ten storyline. Patrząc na umiejętności Wesa, a w zasadzie ich brak, szykuje się marne widowisko i nawet taki kozak jak Angle będzie miał problem, żeby wycisnąć coś z tego beztalencia.

Nie potrafię zrozumieć pomysłu walki Brisco-Angle. Dają temu jobberowi walkę na jednym z najważniejszych PPV z samym Kurtem. Ja rozumiem że niby kumple itp., ale to walka góra na Impact. Zgadzam się że Kurt powinien być w teamie Stinga, gdzie zamiast niego upchnięto wyciągniętego nagle Younga oraz Storma, na którego zupełnie teraz nie ma pomysłu. Obstawiam w main evencie że przywódcą asów okaże się Bully który zgarnie pas.

• Reputacja:   1

Z tych wszystkich walk, które są do tej pory zapowiedziane, to interesują mnie tylko dwie, a mianowicie walka o pas WHC oraz o pasy TT. Reszta, to nieporozumienia, które mają nieprawidłowy skład lub też nadają się tylko i wyłącznie na zwykły impact- Brisco vs Angle. Kurt powinien się znaleźć właśnie w drużynie Stinga, no ale cóż... O Knockouts się nie wypowiem, bo w ogóle mnie ta dywizja nie interesuje. W walce o pas WHC zapewne zostaną użyte jakieś przedmioty i to mnie ciekawi, a walka o TT z tego względu, że ma bardzo ciekawy gimmick match i bardzo dobry skład pomijając oczywiście Guererro i Hernandeza. To wszystko.

Po cichaczu dodano szóstą walkę: Robbie E vs Robbie T. To tłumów nie porwie.

A theme songiem Lockdown jest Otep - Seduce&Destroy, niezwykle klimatyczny utwór swoją drogą -

TT z tego względu, że ma bardzo ciekawy gimmick match i bardzo dobry skład pomijając oczywiście Guererro i Hernandeza.

Możesz to nieco rozwinąć, czemu akurat w/w panów ?

Bo ja uważam, że skoro spodziewamy się kozackich akcji za ring to musi być jakiś kawał chłopa, który będzie "ratował" spadających poza ring kolegów.

Sprawa druga Hernandez też potrafi skakać poza ring:

Co do Chavo, na micu nie miażdży ale w ringu nie można mu zarzucić aby prezentował się gorzej niż np. RVD, a to właśnie raczej ring skillsy będą tu najważniejsze.

[ Dodano: 2013-03-06, 12:14 ]

Po cichaczu dodano szóstą walkę: Robbie E vs Robbie T. To tłumów nie porwie.

a tam, ja już wiem, która walka skradnie show :twisted:

Mimo tego, że TNA wciąż jest przewidywalne, to jednak ostatnio zyskuje moje uznanie, gdy porównuje je do WWE. Samo Lockdown zapowiada się dość ciekawie, chociażby ze względu na stadion, na którym ma się odbywać gala. Analizując mapkę z biletami, zastanawiam się tylko do kogo będą mówić wrestlerzy podczas segmentów - chyba do kamer i pustych trybun, bo na pewno nie do widowni. W każdym razie może być niezłe show, ale na pewno gala roku to nie będzie.

WWE zasypuje nas sztampą nawet w okresie WM i dlatego mam nadzieję na fajne show od TNA. Lockdown to początek dużych zmian u Dixie i oby przyniosło to dużo niespodzianek...

Robbie E vs Robbie T... komediowy akcent PPV ale przynajmniej zrobiono im małą podbudowę (co mnie zawsze cieszy). Duży i mały Robercik to dość niezły duet z perspektywy komedii, więc nie ma co narzekać.

W walce o WHC czekam tylko na jedno... nagły zwrot akcji i zakończenie gali w postaci turnu skurczybyka z Nowego Yorku. Jeżeli nie wykorzystają w tym momencie fajnie rozpisanej historii (face-turn, ślub z córką szefa i zyskanie zaufania, title-shot) i Bully nie przejdzie na złą stronę to będę rozczarowany. Wszystko układa się w piękną całość, oby tylko tego nie zepsuć!

Lethal Lockdown... za wielu niezłych spotów pewnie nie dostaniemy (personalia na to nie pozwalają), ale liczę w takim razie na trochę hardcore'u, a tego w Main Streamie dawno nie doświadczyliśmy.

Kolejny ciekawy element to ukazanie tożsamości VP... ME, turn Bubby, świętowanie A&8 i wejście VP, który zdejmuje maskę i "zaskakuje" świat to fajny myk na zakończenie PPV. Jeżeli zaś nie w ME to walka Angle'a nie jest czymś interesującym w tym momencie i interwencja olbrzyma i jego identyfikacja może to uatrakcyjnić.

Do tego szykuje nam się kawałek dobrego wrestlingu w walce tagów... Bobby i Austin muszą po dobrej walce zatrzymać pasy, za dużo świetnej komedii nam ten duet serwuje żeby to tak szybko kończyć.

Jak dla mnie wygląda to nieźle... oby nie skończyło się tylko na oczekiwaniach.

Icon, a czy ja mówię o tym, że uważam ich za słabych zawodników? I czy ja nie wiem, że Hernandez potrafi niezłe akcje wykonać? Nie uważam ich za słabych i wiem o tym, że Hernandez potrafi skakać, ale mnie oni w ogóle nie interesują i z resztą widzę taki tag po raz n-ty... Homicide, Anarquia, Chavo, a następny kto? Hunico? Akurat, gdyby Hunico znalazłby się na miejscu Chavo to nie miałbym nic przeciwko temu, bo chłop w WWE jest szmacony na potęgę, a powinien być chociaż low midcarderem, a nie jobberem.,

Dwie nowe walki w karcie...

X-Div: może i znikąd, ale to akurat chętnie obejrzę. Powinni się jakoś wybronić. Boli tylko rozmiar dywizji, nie ma w tle nowych pretendentów...

Ryan vs Parks... Zastanawiałem się właśnie co z Joeyem. kto wymyślił to starcie? Zwolnić go.

Joey Ryan vs Joseph Park - Walka, ktora nawet na Impactcie nie wzbudzilaby emocji, jest czescia jednego z wazniejszych, tudziez nielicznych, PPV tej federacji. Ryan już nikogo nie interesuje, co tylko pokazuje, jak TNA potrafi popsuc dobry program - przypomnijmy, ze start miał genialny. Nie spodziewam się tu jakiejś głębszej myśli bookerskiej. Najpewniej "Abyss mode" i 1-2-3. Za tydzien na Impactcie, juz nikt nie bedzie mowil o tej walce.

Robbie E vs Robbie T - Budowali tą walkę powoli i akceptuje jej byt w tej karcie. Oczekuje sporo zdrowej komedii, jak i zwyciestwa duzego Roba, ktory wroci do swojego oryginalnego ring name'u. Nie powinien byc juz kojarzony z Jersey Shore. Widać, że będą się starali w niego zainwestowac czas, wiec porazka nie wchodzi w gre. Robbie E sie po niej podniesie, Terry mialby trudniej.

TNA X-Division Title 3-Way Match: Kenny King © vs Zema Ion vs Christian York - Cieszy, że RVD zrobił sobie przerwę, od zwalniania tempa w dywizji X. Z racji, ze mamy swiezego mistrza, wynik jest dosc oczywisty - jak w wiekszosci walk, na tym PPV - ale wypada nastawic sie na kilka efektownych spotow.

TNA Knockous Title Match: Velvet Sky © vs Gail Kim - Obawiam sie, ze walka ma jedynie na celu, podbudowanie rywalizacji, miedzy pretendentka, a.... Panią w pasiaku. Tiffany w koncu musi byc czescia walczacych KnockOuts, a Kim to dobra przeciwniczka na start. W ringu poprowadzi za rączkę, a i jobbnie bez problemu. Kolejny raz, swieza mistrzyni = znany wynik

TNA Tag Team Titles 3-Way Match: Bobby Roode/Austin Aries © vs Christopher Daniels/Kazarian vs Chavo Guerrero/Hernandez - Po cichu liczę, że ta walka skradnie show. Los Nachos Libres LAXos Mexicanos Americanos, to moze nie jest dream team, ale stać ich na jakiś jeden widowiskowy spot, ktory ładnie doprawi to, co zaserwuje pozostała czwórka. Na rozpad Roode'a i Ariesa, jeszcze za wczesnie, wiec tutaj tez sklaniam sie ku temu, ze pasy posiadacza nie zmiania. Zastanawia mnie tylko to, kto bedzie nastepny w kolejce. Mamy tam jeszcze jakies face'owe druzyny? Nie? To ja poprosze Daniels & Kaz vs Aries & Roode. Na poczatku to Bad Influence, krolowalo na Impactach. Teraz pałeczke przejeli championi. Mozna sobie tylko wyobrazic, jak dobry by byl program tych dwoch ekip.

Steel Cage Match: Wes Brisco vs Kurt Angle - Brisco dostał za wiele. Na pewno więcej, niż zasługuje. Został wyróżniony ze wszystkich członków Asów, bo każdy by wolał singlową walkę z Kurtem, niż storyline'owo ważniejsze, starcie druzyn. Wielki test przed nim. Na mikrofonie już oblał. Jak tutaj da dupy, to trzymalbym go z dala od TNA. Co oczywiscie jest mało prawdopodobne, bo Dixieland jest tak "mały", że musi się spuszczać nad wrestlerami entej generacji. Nawet jesli są oni bardzo kiepscy. Grunt, ze maja nazwisko i koneksje.

Lethal Lockdown Cage Match + TNA World Heavyweight Title Steel Cage Match - Najwazniejsze walki, ktore są ze sobą powiazane. Ciągle mnie zastanawia, w którą stronę pojdzie TNA.

1) Asy wygrywaja przekrętem z Team TNA, gdy ktoś przechodzi heel turn (Young?). To pozwala utrzymać ich przy życiu, a wtedy umożliwia gładkie zwyciestwo Hardy'ego.

2) Asy przegrywaja z Team TNA. Sting prowadzi swoich do zwyciestwa. Hulskter swietuje, ze pozbył się motocyklistow, gdy Bully Ray odkrywa swoje prawdziwe oblicze, zgarnia złoto i ujawnia się, jako członek stajni.

3) Asy wygrywaja i Bully odkrywa swoje prawdziwe oblicze. To pokazuje, ze TNA nie jest takie głupie, i chce jeszcze cos wycisnąć ze swojej stajni. Czarne chmury na Dixielandem

Mam swiadomosc, ze nie ma opcji zwyciestwa TNA i Hardy'ego, ale bylaby ona dla mnie głupia. Oznaczalaby koniec czegos, co na dobra sprawe nigdy skrzydel nie rozwinelo. To tak jak przyznac sie do błędu, i powiedziec, ze caly ostatni rok, zostal zmarnowany przez bookerów. Możliwe to nie jest, bo jeszcze Bischoff nie dołączył do Asów, a w koncu on musi to jeszcze ciagnac, przeciwko Hoganowi, przez kolejne kilkanascie miesiecy. Smutne, ze te siwe dziadki, wciąż myślą, że wszyscy się nimi tak interesuja, a oni sami są w stanie przyciagnac tłumy przed telewizory.

Ja bym się nie zdziwił, że taki low-carder jak Eric Young jest w Team TNA tylko po to by zostać pobitym na backstage'u i zwolnionym z tego matchu. I tutaj pojawią się 2 opcje: 1) zastępuje go powracający Aj Styles, który finalnie pomaga wygrać Asom i staje się ich oficjalnym członkiem, 2) Erica nikt nie zastępuje, walka zamienia się w handicap i heelowe zyskują przez to przewagę (później okazuję się, że to i tak Styles stał za atakiem na Younga i dołącza do ekipy). Mieszam w to wszystko Allena dlatego, że na tych ostatnich filmikach widać heelowe zachowanie i motocyklowe klimaty. Aczkolwiek sądzę, że jeszcze za wcześnie na Aj'a i będą to rozgrywać dłużej. To samo tyczy się Raya, ale uważam, że jego heel turn możliwy jest już na tej gali.

Na Styles'a za wcześnie. Mogliby jeszcze z miesiąc pociągnąć filmiki z Nim, by podsycać atmosferę wokół Niego.

Co do Bully'ego, to pytanie jak będzie karta ułożona. Lethal Lockdown Cage Match będzie ostatnią walką ?

Jeżeli tak to mogliby we wcześniejszej walce o pas dać go Bully'emu. Przyszedł by czas na Lethal, w którym tam TNA by przegrywał - więc pojawia się Bully. Wszyscy sądzą że pomoże on w pokonaniu Asów, a on przeszedłby na ich stronę. Bully zdobyłby pas, przeszedłby na stronę Asów i wszyscy byliby zadowoleni ( oprócz Hoganów :twisted: ).

A i jeszcze co do walki Pań. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że Ivelisse Velez zainterweniuje w tej walce..