Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

2006.04.06 Backlash 2006 - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Tylko nasuwa się pytanie co to by było za DeGeneration X? Z Edgem, Carlito? Nie mówie, że nie powinno być w WWE stajni, bo powinna. Ale nie powinno to być DX. Gdyby stało się tak jak piszesz to przypominałoby ono nWo, w którym był Booker T i nieoficjalnie Goldust. Zostawmy DX w spokoju ;).

WWE dobrze postąpiło kiedy zdecydowało się na stworzenie Evolution. Na długo przed jego powstaniem w internecie pojawiały się informacje, że tworząca sie stajnia ma być reaktywacją IV Horseman. Wtedy pukałem się w czoło, bo co to za IV Horseman, w którym jedynym ogniwem łączącym przeszłość z teraźniejszością był Ric Flair? Dobrze, że do tego nie doszło, a Evolution było strzałem w dziesiątkę. Tak samo teraz, zróbmy stajnię, ale taką która będzie miała nową nazwę i nową strukturę. Bo jechanie na starych pomysłach (nawet bardzo dobrych) mija sie z celem.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

12

• SixKiller

11

• evertonian

11

• Viruss

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Moim zdaniem (abstrahujac od tego, czy bedzie to dobra decyzja), stworzenie DX-bis to kwestia czasu... Nie sadze, zeby taunt'y HBK i Trypla podczas WM22 byly dzielem przypadku... Wiem, ze Carlito czy Edge nie bardzo pasowaliby do DX, ale gdyby na RAW powstala jakas stajnia, to zapewne przynajmniej jeden z nich (Carlito :?: ) powinien sie w niej znalezc... Ja trzymalbym sie wersji, ze zobaczymy jakas mutacje DegenerationX, ale nawet jesli stajnia ta mialaby inna nazwe, to nawiazywalaby (zalozywszy ze HBK i HHH wejda w jej sklad) zarowno do starego DX (wiadomo, Ci sami zalozyciele), jak i do Evolution (dwaj "zawodowcy" + jakies mlode wilki (tu widziabym wlasnie CCC))... pozostaje tylko pytanie - z kim wlasciwie mieliby feudowac :?: RVD :?: jak najbardziej... Kane :?: w chwili obecnej nie ma wystarczajacej pozycji na main eventowe feudy... Cena, Masters (oni niech jeszcze potrenuja)...

ogolnie moje podejscie do ewentualnego planu Vince'a co do stworzenia stajni to "walka plusow i minusow":

na (+):

- solidna stajnia jest potrzebna w WWE

- nie mam nic przeciw reaktywacji DX

- stajnia to dodatkowe pole do popisu dla writer'ow

na (-):

- brak zawodnikow, ktorzy mogliby stanac u boku HBK i Triple H

- ograniczona liczba zawodnikow, ktorzy mogliby z nimi feudowac (chyba ze jakies trojprzymierze RVD+Kane+Big Show, ale to byloby juz maksymalnie naciagane)

GDzies czytalem ze w amerykanskiej telewizji reklamowali ONS II. W między czasie podano informacje, by ogladac WWE jak RVD wykorzystuje swoj TitleShot przeciwko Triple H... zobaczymy ile w tym prawdy. Mam nadzieje ze na Backlash wygra Triple H

• Styl:  Jasny

Grim zgodze sie z Toba ale troche mi tu tylko Edge nie pasuje :/ Lita spoko ;)

Choc w sumie ja poza HHH & HBK widze tutaj Carlito , kogos tam jeszcze no i moze hmm Mickie :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

na (-):

- brak zawodnikow, ktorzy mogliby stanac u boku HBK i Triple H

i ten minus może zamienić się w plus, ponieważ RAW mógłby wtedy z konieczności powiększyć roster o jakieś zupełnie nowe twarze a mają kogo i skąd wziąść - może jakaś szansa dla CM Punk :jupi:

Czyli jest jakaś szansa że WWE pójdzie jednak za ciosem (mam na myśli Spirit Squad) i sprowadzi np. OVW następnych zdolnych chłopaków. Ale czy jest to możliwe :?: :?: :?:

1724760860440aabdb41ec3.png

Grim zgodze sie z Toba ale troche mi tu tylko Edge nie pasuje :/ Lita spoko ;)

Choc w sumie ja poza HHH & HBK widze tutaj Carlito , kogos tam jeszcze no i moze hmm Mickie :D

Viruss: racja, zapomnialem o Mickie... Edge pchalem tam troche na sile ze wzgledu na Lite, ale Psycho Lady nadawalaby sie bardziej... Anakin wspomnial o CM Punk'u... no i mamy stajnie: HBK, HHH, Mickey James, CM Punk, Carlito... CCC moze pasuje tu srednio, ale reszta idealnie wkomponowalaby sie w wizerunek reaktywowanego DX

Zanim o Backlash cofne sie na chwila do poniedzialkowego RAW. dawno tak dobrze nie bawilem sie ogladajac "zwykla" gale. Wiem, ze to tylko chwilowy zryw, ale jak jak zawsze napisze, ze jak chca to potrafia zrobic fantastyczny show. Nie rozumiem pomyslow typu Boogeyman itp bo nie wydaje mi sie to potrzebne. Do samego cartoon wrestling nic nie mam, ale niech to bedzie robione z glowa (czyt. z umiarem) i na Boga niech to bedzie jakis w miare normalny wrestler (jak dla mnie np Masters jest calkiem w porzadku jesli idzie o umiejetnosci, za pare lat bedzie rzadzil).

Vince McMahon - juz na WM kiedy odmowil "modlitwe" ostro sie na niego spialem. Nie jestem fanatycznym katolikiem, wiem ze to sa stany ale za tego typu teksty powinien beknac finansowo :kill: Na RAW kontynuacja - zapowiedz walki Shane'a i Vince'a z HBK i Bogiem. paranoja. czemu zamiast Boga nie dali Eddiego ? mogliby chociaz dalej pociagnac troche kasy na nim (czy tylko ja mam wrazenie, ze po smierci Eddie jest wazniejsza postacia w federacji niz byl w niej za zycia ??)

Nowi tag team champions - no prosze, a jeszcze wczoraj napisalem, ze nie wyobrazam sobie zeby ktos pokonal Show'a i Kane'a :) Niespodzianka bardzo dobra, a i sama walka lepsza niz pojedynek na WM. Spirit Squad beda dobrymi mistrzami!

Wracajac jeszcze na sekundke do Eddiego: to zabawne, ze cala "spuscizna" przeszla na Rey'a, a nie na Benoit czy na Chavo..Jakos nie wierze ze Rey Rey byl "planowanym" champem. tymczasem duzo lepszy Chavo "odchodzi" z WWE...

Fajnie ze gala odbyla sie znow w Chicago, publika byla super :):)

Backlash. Main Event zapowiada sie super dobrze. Obejrzalem jeszcze raz Cena-HHH z WM i w sumie nie byla to az taka zla walka jak napisalem. Wynik troche przycmil to co dzialo sie na ringu. Mysle, ze na Backlash kazdy z pretendentow ma rowne szanse, bo kazdy jest bardzo dobrze wypromowany. Na pewno Foley nie podlozyl sie Edge'owi tylko po to aby ten mogl sobie wystapic w main evencie za miesiac. Wydaje sie oczywistym ze Cena straci pas, wiec go pewnie zachowa :) Nie kumam WWE czemu go na sile lansuja. Chyba tylko dlatego, ze dobrze sprzedaja sie koszulki i krecace gowienka.

GrimReaper napisal ze McMahon ma zajebiste ego i pewnie przez to wygraja na Backlash. ego nie ego, ale naprawde nie przypominam sobie ostatniego zwyciestwa Vince'a, podkladal sie nawet jednonogim kalekom ! Sam pomysl jest okej, ale nie wiem po co mieszaja do tego Boga :/

Z checia obejrze znow Trish vs Mickey. Nie ejstem przekonany co do tego kubanskiego wrestlera. z pewnoscia podloza mu Flair'a, wiec po co to ogladac ? :) Sam kolos zrobil niezle wrazenie, ale Kamala juz byl !!

Nie jestem przekonany do Carlito jako face'a. jako heel byl swietny ! Ewentualna walka z Masters'em pewnie bedzie cienka. nie mniej jednak Backlash samym main eventem zapowiada sie duzo lepiej niz zeszloroczny.

Reaktywacja DX ? bez sensu. po tym co sie dzialo miedzy HBK a HHH takie cos nie mialoby najmniejszego sensu. sama stajnia by sie przydala, ale taka main eventowa i w miare spojna. Na razie nie uwazam tego jako czegos niezbednego.

129287286446c8a666924a3.jpg

Hmmm idea DX w skladzie HHH, HBK i Edge jako glowni czlonkowie brzmi super dla mnie. Lita tez pasuje tam jak ulal. Mysle, ze grupa w tym skladzie byla by glowna sila napedowa federacji. "Don't give a fuck" attitude tej grupy przyciagalby ludzi przed ekrany.
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Evertonian, pisales ze DX nie miałoby sensu po tym co bylo miedzy HBK a H. Poklocili się czy jak to bylo?

No. HHH chcial zakonczyc kariere Shawn'a w Hell in a Cell. Strzelil go pare razy mlotem, a ostatnio zmasakrowal razem z Vince'm. Mysle ze HBK jako czlowiek honoru nie chcialby sie wiazac znow ze swoim oprawca. :afro:

129287286446c8a666924a3.jpg

Hmm, wrestlerzy walcza ze soba, przyjaznia sie ze soba, wszystko dla dobra federacji. Nie widze problemu by HBK i HHH byli razem w jednej stajni. Kiedys wychodzilo im to rewelacyjnie i mysle ze nie gorzej byloby tym razem.
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Hmm, wrestlerzy walcza ze soba, przyjaznia sie ze soba, wszystko dla dobra federacji. Nie widze problemu by HBK i HHH byli razem w jednej stajni. Kiedys wychodzilo im to rewelacyjnie i mysle ze nie gorzej byloby tym razem.

Jestem dokładnie tego samego zdania. Nie rozumiem troche ludzi, którzy są na NIE dla reaktywacji DX, no ale każdy ma prawo do własnego zdania. Ja osobiście uważam, ze reaktywacja mojej ulubionej stajni byłaby zajebistą sprawą, a co do HBK'a, to wcale nie chciałbym jego heel turn'u, lecz lekką zmianę gimmicku (w stylu tej z czasów "attitude"), dodac do niego HHH, no i kogoś z wyżej wymienionych. DX nie mogłoby być heelową stajnią, ponieważ widzieliśmy reakcję publiczności po tauntach Michaelsa i Huntera na WM (w górze wszystkie skrzyżowane łapy).

Co do Backlash, to licze na solidną galę WWE. Main event będzie dobry, mimo Ceny, no i tym razem Jaś musi stracić pas, bo to byłoby już po prostu chore! Walka McMahonów z HBK'em tez zapewne bedzie niezła, no i liczę na kolejne zwycięstwo Shawna. Co do Carlito to moim zdaniem będzie dobrym face'em, poniewaz cheer otrzymywał jeszcze wtedy, gdy był heel'em. Najwazniejsze, zeby kompletnie nie tykali mu gimmicku. Niech bedzie taki jaki był, tyle że face :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Ty nie rozumiesz tych, którzy są na NIE, ja nie rozumiem tych, którzy są na TAK, moim zdaniem trzeba iść do przodu, a nie wracać do przeszłości. Dlaczego nie chce ich powrotu napisałem wyżej i nie będę się powtarzal ;).

DX nie mogłoby być heelową stajnią, ponieważ widzieliśmy reakcję publiczności po tauntach Michaelsa i Huntera na WM (w górze wszystkie skrzyżowane łapy).

Wrestling jest pełen heelów, którzy otrzymują pop. Tak było członkami nWo, tak było z członkami DX. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie aby publicznośc na taki znak zareagowala inaczej skoro mógł on się im kojarzyć tylko pozytywnie ;).

[ Dodano: 2006-04-06, 22:51 ]

A poza tym jestem Living Legend, mozecie już sie ustawiać w kolejce do gratulacji 8).

1005187806541accfacb3d6.jpg

moim zdaniem trzeba iść do przodu, a nie wracać do przeszłości

skoro można wracać do przeszłości w feudach, odgrzewając czasem po 3 razy starego kotleta, to równie dobrze można to zrobić ze stajnią, oby z głową. Zresztą, ten Michaels przed WM już dawno mi się przejadł. Tutaj zgadzam się całkowicie z komentarzem J.R.'a po walce Shawna z Vince'em - "DX - YES! ATTITUDE - YES!" :)

[ Dodano: 2006-04-06, 23:06 ]

btw. Dziś na Raw mieliśmy "2 words for ya: SUCK IT!!" :D Kurde, coś mi to troche podpada. Ciągnęliby to przez WM i Raw po WM tylko dla atrakcji? :/

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Giero
      Za nami kolejny, ostatni przed Survivor Series 2025 odcinek WWE Monday Night Raw. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. Zgodnie z zapowiedziami, Raw otworzył Roman Reigns. Dość szybko przerwał mu… WWE Champion Cody Rhodes. Cody przypomniał, że Roman poprzednim razem wywiązał mu się z danego słowa. Chciał wiedzieć, by ponownie tak będzie. I jaki cel ma Roman w związku z nadchodzącym WarGames. Reigns odpowiedział, iż on i Cody nie lubią się. Nawet zbytnio się nie znają
    • IIL
      Kusi, aby finałem była walka Okada vs Takeshita. Kazu jest mocarnie bookowany i byłby to bardzo emocjonujący finał ze względu na to, że Takeshita jest mistrzem IWGP i wygrał tegoroczny G1 Climax. Jon Moxley ostatnio poddaje grubsze walki przez submission i jemu taka wygrana by się teoretycznie przydała, ale jego wizerunek jest już oczywiście zabudowany na maxa i może to też uwalić. Hajp na Darby Allina po powrocie nieco przygasł, także jemu wygrana w turnieju i zdobycie mistrzostwa Con
    • Grins
      Coś czuje że Kyle O'reilly miał być zwycięzcą tego turnieju, na chwilę obecną to największe szansę mają PAC, Darby, Moxley, Fletcher ale po ostatnim zwycięstwie bym widział właśnie PAC'a we finale no i Darby'ego któryś z nich mógłby zdobyc mistrzostwo. 
    • CzaQ
      Z początku myślałem, że chodzi o Króliczka z pierwszego odcinka drugiego sezonu - kiedy to nabijali się na castingu z jej waginy   Ale raczej chodzi o Hawkgirl, czyli Isabele Merced, która występuję oczywiście jako Dina w Last of Us sezonie drugim Absolutnie ładna babeczka. (W grze Dina była brzydsza ;p )
    • MattDevitto
      Podobno też gala z weekendu wyszła dobrze, choć jeszcze nie miałem czasu sam zajrzeć jak wypadła. Co ciekawe CMLL w ostatnich dniach również zebrało bardzo dobre recenzje
  • Dodaj nową pozycję...