Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Del Rio vs Ziggler i Ryback vs Show na WM? Mysterio powróci

Vercyn

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Poniedziałkowa gala RAW osiągnęła rating 3.04 co przełożyło się na 4 317 000 widzów. Jest to spadek z 3.18 (4 550 000) względem ostatniego tygodnia. Pierwszą godzinę RAW zobaczyło 4 370 000 widzów, drugą – 4 419 000, trzecią – 4 162 000.

Extreme Sports Channel poinformowało za pomocą Facebooka, że opóźni...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-del-rio-vs-ziggler-i-ryback-vs-show-na-wm.html

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmniejszenie liczby do 11 to dobra decyzja. Zostawia im to więcej możliwości na powracające osoby a w razie czego to i tak się upcha resztę jobberami.

Money in the Bank Ladder Match na WM to trochę dziwne rozwiązanie. Ziggler musiałby do tego czasu wykorzystać walizkę bo teoretycznie czas ma do lata ale 2 walizki na 1 tytuł to trochę nielogiczne. Trochę dziwnie też się ta sytuacja prezentuje: Big Show, Ryback Del Rio i Ziggler i każdy z nich może się zakręcić wokół WHC i każdy może mieć mecz na WM lub nie mieć w przypadku Del Rio i Zigglera :roll: Może Ziggler nie będzie w karcie na WM ale to by raczej zwiastowało, że zainkasuje walizkę.

Swietna informacja odniośnie okrojenia oficjalnej liczby uczestnikow RR matchu, w sumei nawet gdy czytałem newsy po RAW, wydawało mi się dziwne, że miejsce w walce ma taki McGiligilicutty a nie np. etatowy członek tego pojedynku czyli Kofi, który w pierwszej części pojedynku na pewno popisze się efektownym spotem, chyba że co roku zostaje wybrany do tego kto inny (2011 Morrison, 2012 Kofi).

Co do walki o walizkę na Wrestlemanii jestm jak najbardziej za, jeśli Ziggler swoją utrzyma do Wrestlemanii, stworzy to wiele możliwości na jakieś fascynujące momenty, typu, mistrz WHC sponiewierany przez rywala, wbiega ziggler, inkasuje po 10 mintuach cięzkiej walki, wpada zdobywca drugiej walizki, kasuje ją na zigglerze / Mistrz WWE i mistrz WHC dostają łomot od np Shield, wbiega Ziggler, kasuje walizkę na mistrzu WH, potem zdobywca drugiej i kasuje na mistrzu WWE, co do ralności takich scenariuszy trudno się wypowiadać, ale na pewno zostałoby to zapamiętane na wieki wieków. Najbardziej możlwie jest, że w razie MitB matchu na Manii swoją walizkę Ziggler może wykorzystać właśnie na WM, tym bardziej że idąc tradycyjnym układem karty walka o pas WHC może otwierać galę, a ladder match będzie gdzieś w środku WMki.

Czyli powoli klaruje się nam ostateczny matchcard na WM:

Sheamus vs Orton o WH title (:|)

Big Show vs Ryback

Ziggler vs del Rio

Punk vs Undertaker

Rock vs Cena

Triple H vs Lesnar

Bryan vs Kane lub Hell No vs ? o Tag Team titles

Mitb Ladder match: Cesaro vs Sandow vs Rhodes vs Miz vs ? vs ? vs ? vs ?

Divas title: AJ vs Kaitlyn? a może AJ & Marilyn Manson vs Kaitlyn & przypomnijcie mi jej pseudonim...Honey Boom Boom?

"...udział w Money in the Bank Ladder Matchu, jeżeli ten zostanie zorganizowany na WM 29"

Ludzie, przecież wiadomo, że Money in the Bank ladder match, nie odbędzie się na WM 29 w stu procentach.

Wszystkie gale, które odbędą się w 2013 są już zatwierdzone, a gala MitB jest w grafiku.

Ziggler vs Alberto na WM-ce? To byłaby świetna walka nawet jeśly by nie była o pas. A może jeśli by była to mogła by być coś takiego: Del Rio zwycięża świętuje zwycięstwo, wchodzi Big E i dosłownie niszczy Del Rio: wykonuje mu swój finisher, tłucze go poza ringiem, demoluje krzesłem i w tym czasie Dolph odzyskał siły i inkasuje walizkę. Tylko przypina i zwycięstwo! Jednak scenariuszy są setki.

Może się rozpędziłem trochę ze wstawieniem linku, więc przepraszam.

Co do samej gali:

Money In The Bank - 7/14/13 - Philadelphia, PA

Kiedy czyta się takie newsy, jak te o niby możliwym meczu o walizkę na WM, to ... jak traktować opublikowaną rozpiskę gal PPV w 2013? Jako śmieć?

Niestety, przeciwko meczowi Del Rio vs. Ziggler mam przeciwko bardzo wiele. Obaj powinni być teraz promowani - Meksykanin jako nowy face, a Ziggler jako przyszły(?) mistrz świata wagi ciężkiej. Z drugiej strony pamiętam, jak lekką ręką WWE odebrało pas Alberto po stosunkowo krótki titlerunie i nie zdziwie się, jeśli w tym wypadku zrobią to samo.

W czym w organizacji PPV MitB przeszkadza zrobienie jednej walki o walizkę na WM? Przecież równie dobrze na tej lipcowej gali mogą zrobić 10-osobowy pojedynek o jedną walizkę z titleshotem na dowolny pas, jak było kiedyś - a nie muszą jak do tej dla dwóch różnych. Na WM jedna walka, które zwycięzca może wybrać sobie dowolny pas, a 4 miesiące później druga walka na PPV MitB, której zwycięzca również może wybrać sobie dowolny pas. Nie trzeba wtedy realizować jednej walizki szybko, jak było do tej pory (Kane, Cena i del Rio - wszyscy w przeciągu miesiąca, a nawet tej samej nocy), a z drugą zwlekać na potęgę. Strasznie przesadzacie z tą paniką o walkę MitB na WM i jednocześnie zrobienie PPV.

Jak traktować rozpiskę? Normalnie - wszystko się zawsze może zmienić. Przecież nie ma jeszcze ustalonej nazwy gal na czerwiec, a w lipcu może się wszystko zmienić. Samo WWE nie musi przecież na sztywno na ponad pół roku wcześniej wszystkiego bookować i się tego trzymać. Chociaż to byłoby bardzo pożądane zachowanie z ich strony.

Ted DiBiase Jr. wyjawił na Twitterze, że powodem jego nieobecności jest to, że przechodzi rehabilitację kontuzjowanej dłoni.

To bardzo poważna kontuzja jak jego nie ma już z dwa lata.

W czym w organizacji PPV MitB przeszkadza zrobienie jednej walki o walizkę na WM? Przecież równie dobrze na tej lipcowej gali mogą zrobić 10-osobowy pojedynek o jedną walizkę z titleshotem na dowolny pas, jak było kiedyś - a nie muszą jak do tej dla dwóch różnych. Na WM jedna walka, które zwycięzca może wybrać sobie dowolny pas, a 4 miesiące później druga walka na PPV MitB, której zwycięzca również może wybrać sobie dowolny pas. Nie trzeba wtedy realizować jednej walizki szybko, jak było do tej pory (Kane, Cena i del Rio - wszyscy w przeciągu miesiąca, a nawet tej samej nocy), a z drugą zwlekać na potęgę. Strasznie przesadzacie z tą paniką o walkę MitB na WM i jednocześnie zrobienie PPV.

Wcale nie byłbym tego taki pewien - jeśli zawodnik nie wykorzysta walizki od WM do MiTB, to znowu będzie sytuacja, w której będziemy mieli dwie walizki w tym samym czasie. WWE zmieni czas wykorzystania walizki z roku na 4 miesiące do następnej gali? Widzisz, jakby nie patrzeć - zawsze może nastąpić realizacja zbyt szybko. Nie widzę w tej sytuacji rozwiązania, które zadowoli wszystkich.

Jak traktować rozpiskę? Normalnie - wszystko się zawsze może zmienić. Przecież nie ma jeszcze ustalonej nazwy gal na czerwiec, a w lipcu może się wszystko zmienić. Samo WWE nie musi przecież na sztywno na ponad pół roku wcześniej wszystkiego bookować i się tego trzymać. Chociaż to byłoby bardzo pożądane zachowanie z ich strony.

Chciałbym wierzyć, że WWE ma to bardziej poukładane, niż na to wygląda...

to 2K Sports wykupiło licencję WWE, a nie EA Sports prędzej. Tak przynajmniej słyszałem, bo dość dużo newsów o tym w internecie w ciągu ostatnich kilku-kilkunastu godzin się pojawiło :>

to 2K Sports wykupiło licencję WWE, a nie EA Sports prędzej.

A czy jest napisane, że EA Sports WYKUPIŁO? Jest napisane, że EA Sports przymierza się do tego, ale to są tylko plotki zaczerpnięte z portali zagranicznych a nic potwierdzonego oficjalnie. Licencję na gry WWE finalnie przejęło Take Two.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejne Monday Night Raw, pierwsze po Crown Jewel. Materiały były nagrane w niedzielę w Arabii Saudyjskiej. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Wyjątkowo Raw komentowali Michael Cole i Corey Graves, którzy pracowali także przy Crown Jewel. Same show otworzyła natomiast Liv Morgan w towarzystwie Raquel Rodriguez i Dominika Mysterio. Jak stwierdziła, zrobiła wszystko, co zapowiadała, kończąc swój tour zemsty na zdobyciu Crown Jewel Championship. Chciał także przemówić Dominik... ale w tym miejscu przerwały im Jade Cargill i Bianca Belair. Wspomniały, że pamiętają o ostatniej konfrontacji z Liv i Raquel. I jeżeli ma dojść do ich walki o pasy tag team, to może to mieć miejsce już teraz. Liv próbowała prowokować mistrzynie, sugerując, iż obydwie myślą o sobie, że są najlepsze w każdej kategorii. A ją i Raquel z kolei łączy prawdziwa przyjaźń. Pojawił się Adam Pearce. Wyznaczył Battle Royal o miano pretendentki do pasa Liv. Ta próbowała prokować dalej Jade i Biancę, więc Belair wymierzyła liścia w policzek Morgan. Same Battle Royal wygrała IYO SKY. Raquel i Liv przyczyniły się do eliminacji Jade i Bianci. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Wyemitowano kolejny materiał od Wyatt Sicks. Bo Dallas stwierdził, że Miz powinien cierpieć tak samo, jak cierpiały inne osoby przez jego. Link do filmu War Raiders pokonali New Day. Link do filmu Doszło do konfrontacji Samiego Zayna i The Usos. Zayn przypomniał, że to Jimmy wprowadził go do Bloodline. A w kulminacyjnym momencie, to on wymierzył mu pierwszy cios. Choć jednocześnie przyznał, iż przez moment poczuł się na Crown Jewel, jak za starych dobrych czasów, co było dla jego specjalne. Jey Uso zaprosił Samiego Zayna, by pojawił się na SmackDown. Tak, by mogli w czwórkę porozmawiać o ich sytuacji - on, Zayn, Jimmy i Roman Reigns. Link do filmu Link do filmu Dragon Lee pokonał Chada Gable przy zamieszaniu z udziałem Ivy Nile, Zeliny Vegi i Reya Mysterio. Link do filmu Damian Priest pokonał Dominika Mysterio, Setha Rollinsa i wypracował title shot na World Heavyweight Championship. Swoje trzy grosze dorzucił Bronson Reed, ingerując w pojedynek. Po walce Priest skonfrontował się z Guntherem. Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Przypomniały się stare czasy https://x.com/WWEDawnMarieECW/status/1852897832774127641
    • Kaczy316
      Pierwsze  Raw po CJ, niestety nagrywane, ale spoilerów nie widziałem, więc lecimy! No i zaczynamy od Liv Morgan tak jak było napisane w zapowiedzi, co ona nam powie?  W sumie mówi, że zrobiła to co chciała zrobić i że Revenge Tour dobiegł końca, a pora zacząć World Championship Tour, ale przerywają im najnudniejsze kobiety w rosterze czyli Jade i Pianek meh. No i w sumie miała się wywiązać z tego walka o pasy Tag Team kobiet, ale ostatecznie Pearce przerwał i zapowiedział Battle Royal o pretendentkę do pasa Women's World, segmencik no solidny, minusem tego bym nie nazwał. Cyk Battle Royal o pretendentkę do pasa Women's World lecimy, ale czemu w tej walce są prawie same Tag Teamy? A no tak, bo kleimy zlepki z każdego kogo popadnie xD. Powiem tak skipnąłem ten pojedynek całkowicie, trwał około 9-10 minut czasu w TV i nie wiem czy była jakaś reklama, wygrała Iyo i tyle, po prostu patrząc po składzie to dla mnie mógł tego nawet nikt nie wygrywać, nic ciekawego. The New Day na backu i kłótnia, ale w tym samym czasie przerywa im filmik W6 i pokazują porwanego Mizanina zapowiada się naprawdę fajne story. The New Day vs The War Raiders, tutaj chętnie to obejrzę, liczę na solidny ringowo pojedynek. Około 5,5 minuty solidnej walki w TV i jedna reklama to może z 7-8 minut panowie dostali, dobry pojedynek, dość krótki, ale War Raiders się promują przed swoim shotem, którego wygrali na pasy World Tag Team ostatnio, ale nie wiem czemu jeszcze nie walczą o te pasy xD, a The New Day dalej przegrywa i może w końcu Xavier pęknie xD. Czas na Samiego Zayna! Sami chcę wyjaśnić sytuację z CJ pomiędzy nim, a Romanem, ale przerywa mu Jey Uso! DAY ONE ISH! Jey dziękuję Samiemu, a potem pomimo obejrzenia powtórki chcę mieć pewność, że to, że Sami zaatakował Romana to był przypadek xD, no ciężko to stwierdzić po obejrzeniu powtórki naprawdę, wszystko przerywa Jimmy, który mówi, że Sami zrobił to celowo xD, no tutaj robi się z nas debili ewidentnie niestety i ostatecznie dowiadujemy się, że Sami nie chce robić tego ponownie i wychodzi z ringu, Jey jednak go zatrzymuję i zaprasza Samiego na SD, żeby wszystko wyjaśnić jak to w rodzinie powinno być, Jimmy mówi, że Sami nie jest rodziną, ale Jey wyprowadza go z błędu oj tak, bardzo dobry segmencik, podobał mi się. Seth jest dobry xD 3 The Best Of Wrestlers and Dominik Mysterio xDDDD Jakoś tak to powiedział, nie pamiętam już dokładnie, mimo, że to było minutę temu xD. Dragon Lee vs Gigachad Gable no miejmy nadzieję, że Gigachad to ugra no i liczę na bardzo dobry pojedynek, Ci zawodnicy powinni to dać. Po genialnej walce niestety Gigachad to przegrał, ale przez swoją decyzję, wolał skupić się na Reyu niestety, niemniej jednak walka naprawdę świetna i mógłbym ją obejrzeć ponownie i chętnie bym to zrobił, polecam mega, panowie dali z siebie mega dużo i sporo czasu dostali, bo ponad 8 minut w TV i reklama to z 11 minut dostali, jak na pozycję jaką mają to sporo. It's Main Event Time! Kurde jak szybko to zleciało Priest vs Dom vs Seth vs Sheamus, dziwna sprawa, bo przecież Dom miał mówione, że dostanie shota jak pokona byłego World Championa, pokonał Priesta i.....jest razem z nim w walce o pretendenta, bezsens, ale no jest jak jest, liczę na solidny pojedynek oj tak i wygraną hmm, w sumie nie wiem, ale raczej Priest to ugra, Dom nie ma szans dla mnie, Sethowi przeszkodzi Reed, a Sheamus no on nie wygrywa takich walk, chyba, że potem odbębni shota na tygodniówce, żeby jobbnąć Guntherowi po raz enty xD, ale walka byłaby świetna jak zawsze pewnie, więc wygrywa Priest tutaj, a drugim wyborem jest raczej Sheamus imo, no zobaczymy kto to ugra. No i mamy świetny F4W, tak jak przypuszczałem, z takimi zawodnikami to ciężko o kiepski pojedynek, ktoś by musiał się naprawdę postarać, Reed nawet zaatakował Sheamusa i Priesta, a potem dorwał Rollinsa, tak jak przypuszczałem, ale przez atak na pozostałych członków to Bronson niestety też ma problemy, lecz sobie z nimi poradził i wrócił do Setha, no powiem tak nie spodziewałem się, że Bronson rozwali tak o 3 kozaków, niezła ta promocja jest pomimo, że oni byli wyczerpani to dalej rozwalenie w sumie 3 byłych world championów, ładnie ładnie, ale to jest to co mówiłem, Bronson nic nie stracił na porażce z weteranem i na sam koniec tej genialnej walki Priest wygrywa po około 11 minutach walki w TV i dwóch reklamach, więc pewnie 17-18 minut miał pojedynek, ale tu mnie mieli, myślałem, że już Dom to ugra po tej interwencji Monstera, ale jednak Priest to ugrywa i ciekawe kiedy zobaczymy ten pojedynek, liczę, że nie każą nam czekać na to ponad miesiąc na ten Saturday Night Main Event i dadzą to już na Survivor Series. Plusy: Segment początkowy Story W6 i Miza War Raiders vs The New Day Segment Samiego, Jeya i Jimmy'ego Dragon Lee vs Gigachad Gable Main Event Minusy: Nudny Battle Royal Podsumowanie: Bardzo przyjemne Raw, tak naprawdę poza Battle Royalem to minusów większych tutaj nie widziałem, cała reszta dowiozła, a BR pewnie też dowiózł tylko ja skipnąłem patrząc na uczestników xD, ale story poszło do przodu, dostaliśmy naprawdę bardzo dobre walki lub nawet świetne, dużo czasu podostawały, no ja jestem mega usatysfakcjonowany i uważam to za naprawdę bardzo dobre Raw, które można obejrzeć.
    • PTW
      Nowy tydzień rozpoczynamy kolejnym ogłoszeniem walki, która ma papiery na to, żeby skraść show! No. 1 Contender's Match Spartan PTW vs. Aaron Williams TO JEST TO! Wiele osób czeka na to, kto będzie w stanie zagrozić Puncherowi i zakończyć jego mistrzowskie panowanie. I tu pojawia się kilka niezwykle ekscytujących scenariuszy - reprezentant Szczecina będzie miał przed sobą przepotężne wyzwanie na najbliższej gali, a jeśli uda mu się je pokonać - na kolejnej będzie musiał podejmować albo Jednoosobową Armię, albo międzynarodowego gwiazdora, który w czasie swojej 19-letniej kariery zdobył 24 tytuły mistrzowskie! Ale nie wybiegajmy tak daleko, tylko cieszmy się na myśl o tym, co nastąpi 16 listopada. Dla Spartana, który jest w niesamowitym gazie będzie to test umiejętności i wytrwałości, bo jego rywal to weteran, który o wrestlingu zapomniał więcej niż niejeden kiedykolwiek się nauczy. Wojownik z Chorzowa ma swoje atuty, ale doświadczenie i ringowe cwaniactwo będzie zdecydowanie po stronie oponenta, który nie przyjeżdża do Polski na zwiedzanie, tylko by zostawić swój ślad, pokazać żółtodziobowi miejsce w szeregu, a w konsekwencji dodać do swojego dorobku już dwudziesty piąty pas mistrzowski! To co, Armio Spartana, będziecie wspierać swojego człowieka w tym niesamowicie trudnym boju? Kupujcie bilety i widzimy się 16 listopada! Do zobaczenia! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Frankie Kazarian lepszym Joe Hendrym niż sam Joe Hendry 🤣🤣  
  • Dodaj nową pozycję...