Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Aby AWF bylo jeszcze bardziej miodne...

Kraven

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  20.01.2006
  • Status:  Offline

Pozwolilem sobie zalozyc nowy temat po tym jak ladnie przeczytalem calutkiego Outbreak'a i dokladnie spenetrowalem zawartosc awf.com. ;)

Szykuje sie masa dobrej zabawy, roster moglby byc nieco wiekszy (co z zaloga z "Extream" ;) Pro Wrestling?) ale bardzo budujacy jest fakt, ze pojawil sie w fedzie naprawde silny zaciag starej gwardii (moja skromna osoba, Marco, Bubba, PrzemkO, czy tez alter ego 3 x PCW Polish & 3 x EWF World champa). Dla AWFu to troche niebezpieczne, bo ego mamy wieksze niz Warrior, Hogan i HHH razem wzieci, ale da sie to na pewno pogodzic. Najbardziej powinni skorzystac "nowi" RPerzy, nic tak nie pomaga w pisaniu RPow (no, moze poza praktyka...) jak podpatrzenie jak to robia "doswiadczeni".

Kilka "ale" :

1. Na stronie brakuje historii pasow. Chcialbym wiedziec jaka byla historia tytulow, fed doczekal sie prawie 10 gal, nie ma co, mozna sie przeszloscia pochwalic. Tradycja wplywa bardzo fajnie na zabawe, a wyglada na to, ze AWF naprawde moze przejac paleczke po EWF...

2. Jak wlasciwie brzmi nazwa najwazniejszego pasa ? Na stronie napisane jest "AWF Champion" co swiadczy o nazwie - "AWF Championship/ AWF Title". Na gali Chris Attitude mowi o World Title ("AWF World Championship" /AWF World Title", zaś na samej gali przy pojedynku napis brzmi AWF Heavyweight Title Match, czyli dosc dziwne "AWF Heavyweight Championship"/AWF Heavyweight Title". I badz tu madry :) Byc moze sie czepiam, ale jestem pasofilem (pasozerca? ;P) i zwracam na takie cos uwage...

3. Dzial forum z promami i ogolnie pomysl Rabola z punktami z regulaminu. Fajnie, ze sa proby urozmaicenia zabawy, ale sam pomysl jest wyjatkowo niedopracowany i moim skromnym zdaniem absolutnie zbyteczny. Jedno promo na dwa tygodnie, za ktore dostaje sie od 1 do 3 punktow, a shot na najwazniejszy pas jest wart 40 punktow ... Title shoty powinny byc zasluga za ciag solidnych rpow oraz za skale uznania w swiecie e-wrestlingu. Naprawde, nie ma co udziwniac, to podforum powinno zostac wywalone, proma zas tak jak i za dawnych czasow powinny byc integralna czescia RPow. Moze i jestem nadmiernym konserwatysta, ale byl to moim zdaniem bardzo dobry dodatek do standardowego erpingu, ktory mialbym ochote stosowac takze i w AWF.

4. Wracajac do tematu "narybku", mysle ze fajnie by bylo gdyby paru nowych forumowiczow majacych ochote powalczyc dogadalo sie razem i dalo wiecej ognia dla obecnie mizernie wygladajacej Tag Team division.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  04.11.2003
  • Urządzenie:  Windows

Pozwolilem sobie zalozyc nowy temat po tym jak ladnie przeczytalem calutkiego Outbreak'a i dokladnie spenetrowalem zawartosc awf.com. ;)

Szykuje sie masa dobrej zabawy, roster moglby byc nieco wiekszy (co z zaloga z "Extream" ;) Pro Wrestling?) ale bardzo budujacy jest fakt, ze pojawil sie w fedzie naprawde silny zaciag starej gwardii (moja skromna osoba, Marco, Bubba, PrzemkO, czy tez alter ego 3 x PCW Polish & 3 x EWF World champa). Dla AWFu to troche niebezpieczne, bo ego mamy wieksze niz Warrior, Hogan i HHH razem wzieci, ale da sie to na pewno pogodzic. Najbardziej powinni skorzystac "nowi" RPerzy, nic tak nie pomaga w pisaniu RPow (no, moze poza praktyka...) jak podpatrzenie jak to robia "doswiadczeni".

Moje alter ego posiadało jeszcze wiele więcej pasów :-) i ma ego rozdmuchane mocno :P Ale szczerze jak zobaczyłem twój powrót jako Kravena to pierwsze co pomyślałem to powrót Szakala do czynnego wrestlingu. Btw. oprócz tych osób które wymieniłeś z nicka są chyba jeszcze 2-3 "gwiazdy" które się ukrywają pod innymi gimmickami. Przyznam że zabawa była by straaasznie miodna gdyby wszyscy wrócili ze swoimi głównymi zawodnikami, ja jestem gotowy nawet na taki krok.

1. Na stronie brakuje historii pasow. Chcialbym wiedziec jaka byla historia tytulow, fed doczekal sie prawie 10 gal, nie ma co, mozna sie przeszloscia pochwalic. Tradycja wplywa bardzo fajnie na zabawe, a wyglada na to, ze AWF naprawde moze przejac paleczke po EWF...

Historii pasów chyba nie ma dlatego że jeszcze nie zmieniały one właścicieli.. chyba pierwsza zmiana jest taka że : World Heavyweight Title zmieniło właściciela na vacat.

2. Jak wlasciwie brzmi nazwa najwazniejszego pasa ? Na stronie napisane jest "AWF Champion" co swiadczy o nazwie - "AWF Championship/ AWF Title". Na gali Chris Attitude mowi o World Title ("AWF World Championship" /AWF World Title", zaś na samej gali przy pojedynku napis brzmi AWF Heavyweight Title Match, czyli dosc dziwne "AWF Heavyweight Championship"/AWF Heavyweight Title". I badz tu madry :) Byc moze sie czepiam, ale jestem pasofilem (pasozerca? ;P) i zwracam na takie cos uwage...

Mi się wydaje że jest tak jak w regulaminie czyli : World Heavyweight Title które w skrócie można określać jako World Title.

3. Dzial forum z promami i ogolnie pomysl Rabola z punktami z regulaminu. Fajnie, ze sa proby urozmaicenia zabawy, ale sam pomysl jest wyjatkowo niedopracowany i moim skromnym zdaniem absolutnie zbyteczny. Jedno promo na dwa tygodnie, za ktore dostaje sie od 1 do 3 punktow, a shot na najwazniejszy pas jest wart 40 punktow ... Title shoty powinny byc zasluga za ciag solidnych rpow oraz za skale uznania w swiecie e-wrestlingu. Naprawde, nie ma co udziwniac, to podforum powinno zostac wywalone, proma zas tak jak i za dawnych czasow powinny byc integralna czescia RPow. Moze i jestem nadmiernym konserwatysta, ale byl to moim zdaniem bardzo dobry dodatek do standardowego erpingu, ktory mialbym ochote stosowac takze i w AWF.

To samo już kiedyś sugerowałem że pomysł jest chybiony dlatego też nie napisałem do dziś żadnego promo.

4. Wracajac do tematu "narybku", mysle ze fajnie by bylo gdyby paru nowych forumowiczow majacych ochote powalczyc dogadalo sie razem i dalo wiecej ognia dla obecnie mizernie wygladajacej Tag Team division.

true.. TT czeka :)

• Dołączył/a:  23.03.2004

Co do punktu o tag teamach, to proponuję tag team Fuckin' Animals - Panter i Big Bad Bear... Pantera i Niedźwiadek :)

• Dołączył/a:  20.12.2004

co do punktu o tag teamach, jest tez punkt o rosterze... a roster wyraznie mowi... Panter - face, Bear - heel... obaj debiutuja dopiero, wiec przynajmniej 3-4 gale wypada poczekac na turn ktoregos z nich... a poza tym, to Big Bad Bear feuduje z Toba, a Panter dostal walke w tagu z Oscarem... to na razie tyle :P

Z zalem stwierdzam ze Grim nie ustosunkowal sie do mojego marudzenia odnosnie dzialu z promami, pomimo cennego wsparcia jakie otrzymalem od innego starego egomaniaka ;)

Szak - o ile gimmick "nieukrywany" jak w przypadku Twoim [szakal jest heelowy, brakuje w fedzie dobrych face'ow wiec dobrze sie w sumie sklada z Chris'em...] czy pewnego zgryzialego Imperatora ;) nie jest niczym zlym, to o tyle tych dwoch bardzo tajemniczych panow z rzekoma przeszloscia e-fedowa powinno sie wstydzic ...

Zdejmijcie te maski do cholery, tylu dziadow wokol, nie ma sie czego wstydzic :P

Aha, ponadto jestem w mega szoku ze nie zmieniaja sie tutaj pasy ... tacy slabi nr.1 contenderzy, czy bylo tak malo walk o tytuly? :)

Edytowane przez Kraven

• Dołączył/a:  20.12.2004

Kraven;-) zanim sie ustosunkuje, musimy to przedyskutowac ze Scy, a to sie uda najwczesniej dzis wieczorem na gg :) ... nie wykluczam, ze punkty za promo zostana zniesione, aczkolwiek sam dzial moze zostawimy... np. jesli zawodnik zapragnie zmienic akcje konczaca, czy theme (a ma prawo to zrobic), to chcialbym zobaczyc w tym celu osobne promo... jesli natomiast promo jest forma build up przed walka, to sadze, ze mogloby sie po prostu pojawic w RP, jak proponujecie... ale jesli jest to cos w rodzaju mojego "Tunelu", to sorki, ale za cholere nie chce tego widziec w role play'u :)

• Dołączył/a:  22.09.2005

Ekkhhm!! Więc niech new boss of federation zabierze tutaj głos :D

No więc narazie jedynie eXtreme Title zmienił właściciela. Pierwszym w historii eXtreme Championem był Big eL, następnie stracił pas w walce z Itchytude. Druga zmiana jeśli chodzi o pasy to wspomniany przez PO vacat. Kraven, historię pasów moge Ci obiecać, ale jeszcze troche wytrzymaj bez tego działu :)

2. Jak wlasciwie brzmi nazwa najwazniejszego pasa ?

AWF World Heavyweight Title! Tutaj także potwierdzę słowa PO: można używac skrótu World Title, nie przesadzajmy :)

3. Dzial forum z promami i ogolnie pomysl Rabola z punktami z regulaminu. Fajnie, ze sa proby urozmaicenia zabawy, ale sam pomysl jest wyjatkowo niedopracowany i moim skromnym zdaniem absolutnie zbyteczny

nie podejme tej decyzji sam z Grimem, ale w najbliższym czasie stworzymy ankietę dotyczącą tej sprawy. Jeśli większośc bedzie za usunięciem działu, to promosy pójda w pizdu :)

Nie ma się co oszukiwać, ale ta dywizja u nas ssie!! Praktycznie jeden jedyny tag team, który w dodatku właśnie rozpoczął proces rozpadu. Nie wiem jak to będzie z tą dywizją, a z drugiej strony lipnie kogoś zmuszac do teamu, skoro tego nie chce. Niestety większość wrestlerów woli walczyć single, a szkoda, bo moim zdaniem tag team to zajebista sprawa. W dodatku dużo osób uważa, że tag team titles są dla low-cardu, z czym się nie zgadzam, bo moim zdaniem akurat ten pas moga nosic nawet ME. Narazie to tyle ode mnie w tym temacie.

[ Dodano: 2006-04-04, 11:44 ]

Aha, ponadto jestem w mega szoku ze nie zmieniaja sie tutaj pasy ... tacy slabi nr.1 contenderzy, czy bylo tak malo walk o tytuly?

W AWF walki o tytuły odbywają się w wiekszości na PPV. Oczywiście zdarzają się czasami na Outbreak, ale nie co galę, bo nie podoba nam się pomysł title shotów co tydzień dla innego wrestlera. O ile dobrze pamiętam, dotychczas odbyła się tylko jedna walka o AWF World Heavyweight Title i było to na Rise of the Champions.

• Dołączył/a:  04.11.2003
  • Urządzenie:  Windows

Aha, ponadto jestem w mega szoku ze nie zmieniaja sie tutaj pasy ... tacy slabi nr.1 contenderzy, czy bylo tak malo walk o tytuly? :)

Nie było jeszcze aż tak wielu gal żeby się zmieniały często.. wcześniej prowadził to Rabol który bardzo zgrabnie prowadził feudy i robił build-upy porządne. Zresztą Rabol na początku też poszedł inną drogą .. nie porozdawał tytułów na pierwszej gali tylko dopiero na PPV które było po 3 czy 4rech Outbreak'ach..

Dlatego tak było.. ogólnie działalność Rabola jako bookera oceniam w tym czasie bardzo pozytywnie.. no ale cush wiadomo trzymał swój wysoki poziom.

• Dołączył/a:  22.09.2005

Rabol trzymał bardzo wysoki poziom, dlatego ja jedynie jako były "wrestler" bałem się to wszystko przejąc razem z Grimem, ale pierwsza gala mam nadzieje nie wyszła tak źle i liczymy z Grimem na to, ze uda nam się w miarę dobrze kontynuowac AWF. Nie sądzę, byśmy byli w stanie prowadzić federację tak jak robił to Rabol (jakby nie patrzeć bardzo doświadczony booker), ale jesteśmy dobrej myśli i wy też macie kurwa być! :P

1. Jestescie niewypaleni, mlode wilki = duzo checi do roboty.

2. Jest was dwoch, sprawujac nad soba aparat kontrolny istnieje duzo mniejsze prawdopodobienstwo ze Wam szybko przejdzie ochota do pracy.

3. Jestescie na biezaco z wrestlingiem, co jest istna kopalnia pomyslow i rozwiazan jesli chodzi o feud'y i angle.

Dlatego bedzie dobrze :P

• Dołączył/a:  31.08.2005

Co do punktu o tag teamach, to proponuję tag team Fuckin' Animals - Panter i Big Bad Bear... Pantera i Niedźwiadek :)

Wee jakbyś nie zauważył jestem Harleyowcem a nie gościem w skórze zwierzaka:D

• Dołączył/a:  21.09.2005

to promosy pójda w pizdu

czemu , kurwa ? :) to powinien być taki dopalacz do rpozki [ niekoniecznie ważny ] , napiszesz to napiszesz , nie to nie napiszesz . :) imo .

[ Dodano: 2006-04-04, 20:14 ]

wy też macie kurwa być!

haha :D exactly . :D

• Dołączył/a:  25.09.2004
  • Urządzenie:  Android

A ja tam jestem dobrej myśli jeżeli chodzi o przyszłość E-fedu. Co do Tag Teamu, to powinny powstać dwa tag teamy, ktore stoczylyby z sobą porządny feud, co wypromowałoby TTT.