Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE oczami Shockera

shocker98

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam po dość długiej przerwie. Ostatnio naszła mnie ochota na kontynuowanie diary ale jednak złośliwe oprogramowanie wkradło się do mojego diary, teraz już takiego zagrożenia nie ma. Wiem czym to było wywołane. Rostery:

Raw:

Alex Riley

Brodus Clay

CM Punk

David Otunga

Dean Ambrose

Epico

Evan Bourne

Jack Swagger

John Cena

JTG

Kane

Kofi Kingston

Mason Ryan

Michael McGillicutty

The Miz

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

Roman Reigns

Ryback

Santino Marella

Seth Rollins

Tensai

Triple H

Zack Ryder

SmackDown:

Alberto Del Rio

Antonio Cesaro

Big Show

Booker T

Camacho

Christian

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Daniel Bryan

Darren Young

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Ezekiel Jackson

The Great Khali

HeathSlater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Johnny Curtis

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

Titus O'Neil

Trent Barretta

Tyson Kidd

UnderTaker

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

GM:

Raw - Vickie Guerrero (tymczasowy)

SmackDown - Booker T

Komentatorzy:

Raw - Jerry Lawler i JBL

SmackDown - Michael Cole i Jim Ross

Przeprowadzający wywiady:

Raw - Josh Mathews

SmackDown - Matt Striker

Posiadacze pasów:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/wwe_burak_s.png

Obecny posiadacz: CM Punk

Poprzedni posiadacz: Alberto Del Rio

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/ic_burak_s.png

Obecny posiadacz: Jack Swagger - od Raw 14.01.2013

Poprzedni posiadacz: Kofi Kingston

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/whc_burak_s.png

Obecny posiadacz: The Big Show

Poprzedni posiadacz: Sheamus

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/us_burak_s.png

Obecny posiadacz: Antonio Cesaro

Poprzedni posiadacz: Santino Marella

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/246/smackdown_cutby_lewis0214.png

Obecny posiadacz: Dolph Ziggler

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/246/raw_cutby_lewis0214.png

Obecny posiadacz: ?

Kalendarz Gal PPV:

Royal Rumble - 27 styczeń

Elimination Chamber - 24 luty

WrestleMania 29 - 31 marzec

Extreme Rules - 28 kwiecień

Over The Limit - 26 maj

No Way Out - 23 czerwiec

Money In The Bank - 28 lipiec

Summer Slam - 25 sierpień

Night Of Champions - 22 wrzesień

Hell In A Cell - 27 październik

Survivor Series - 24 listopad

TLC - 22 grudzień

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

4.01.2013

Witam na pierwszym SmackDown w nowym roku! Nie przedłużając przenieśmy się do ringu w którym stoi Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - Big Show!

Big Show: Skończyłem rok 2012 jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej. Ja! Nie Sheamus, nie mr. Money in The Bank Dolph Ziggler. Udowodniłem wam wszystkim, że jestem najlepszy!

"It's a shame that they..."

Sheamus: Show, może jesteś mistrzem ale miałeś dużo szczęścia w ostatnim pojedynku na TLC. Z chęcią jeszcze raz bym się z Tobą zmierzył o to co nosisz na swym ramieniu.

Big Show: Sheamusie, zaczynasz mnie irytować. Dałem ci już wystarczająco dużo szans na odzyskanie...

"Can you dig it sucka?" Booker T na rampie!

Booker T: Ja tu jestem Generalnym Managerem i ja tu rządze. Nie wątpliwie Sheamus trzymał bardzo długo pas więc należy mu się jeszcze jedna szansa ale nie tak prędko. Żeby zapewnić sobie walkę z Showem o pas Wagi Ciężkiej na Royal Rumble będziesz musiał wygrać w dzisiejszym Main Evencie. Sheamus i tag team partner którego sam wybiorę kontra Big Show i tag team partner którego również sam wybiorę. To wszystko.

Walka #1

Justin Gabriel vs Hunico

Walka dwóch High Flyer'ów. Publiczność była za Gabrielem, jednak w walce przeważał Hunico. W Końcu Powerbomb od Hunica, Gabriel leży. Meksykanin wspina się na narożnik, Splash ale Justin wystawia kolana i Hunico pada ledwo przytomny na podłoże. Były członek Nexusa wchodzi na narożnik i 450 splash! 3 count!

Zwycięzca - Justin Gabriel via pinfall. Długość walki: 6:31

Walka #2 - Non Title

Untied States Champion Antonio Cesaro vs Tyson Kidd

Wyrównany pojedynek, fani zgromadzeni na arenie skandowali "Tyson", mogli wybuchnąć entuzjazmem gdy ten zapiął SharpShooter ale ostatecznei Antonio doczołgał się do lin. Od tego momentu rozpoczęła się przewaga Szwajcara. W końcu Irish Whip, Swiss Death a następnie Gotch-Style Neutralizer. 1..2..3!

Zwycięzca - Antonio Cesaro via pinfall. Długość walki: 8:03

W ringu stoją już Rhodes Scholars. Widocznie mają coś do przekazania zgromadzonym. A tak przy okazji, Cody ściął wąsa.

Sandow: Proszę o zachowanie ciszy, jak na razie tylko proszę... Zamknąć się!

Rhodes: Na TLC wygraliśmy no. #1 contender match a więc na Royal Rumble zmierzymy się z Teamem Hell No o pasy TT. Wiemy, że nas nie lubicie, my was też. Ale chcieliśmy wam przekazać abyście się zaczęli już powoli przyzwyczajać, że po RR będziemy się pojawiać jako mistrzowie.

Theme Song Teamu Hell No. Kane i Daniel Bryan wkraczają do kwadratowego pierścienia.

Bryan: Myślicie, że te pasy będą należeć do was? No! No! No!

Kane: Uważacie, że po Royal Rumble będziecie nosić te pasy? To dlaczego już teraz się o nie nie zmierzymy?!

"Can you dig it sucka?" GM SmackDown ma coś do przekazania.

Booker T: Nie, nie, nie. Walka o Pasy Tag Team jest zaplanowana na Royal Rumble i tylko na Royal Rumble odbędzie się pojedynek o te pasy. Jednak dziś będzie mogli poznać przedsmak RR. Albowiem już teraz Kane zmierzy się z Cody'm Rhodes'em! Dzięki za uwagę.

Walka #3 - Non title

Kane /w. Daniel Bryan vs Cody Rhodes /w. Damien Sandow

Kane miał przewagę siłową dlatego przeważał w ringu. Damien kilka razy wchodził do ringu, jednak nie dalej niż za liny, sędzia go upominał i to właśnie wtedy Cody wykonywał nieczyste ruchy. W końcu Sandow po raz kolejny wchodzi, jednak sędzia nakazuje mu opuścić arenę. Damien rozpoczyna dyskusję, a Cody w ringu wykonuje kilka potężnych Low Blow. Sandow nie chce opuścić areny, więc Bryan chwyta go za włosy i wyprowadza za kulisy. Tymczasem Kane trzymając się za pewne miejsce w które został uderzony otrzymuje Cross Rhodes i jest po walce.

Zwycięzca - Cody Rhodes /w. Damien Sandow via pinfall. Długość walki: 10:10

*Przenosimy się do szatni gdzie jest Rey Mysterio i Sin Cara*

Rey Mysterio: Następnym razem się bardziej postaraj.

Sin Cara: O co Ci chodzi?

Rey Mysterio: Nie wiesz? Nie wiesz o co mi kurwa chodzi?

Sin Cara: No nie.

Rey Mysterio: Jakbyś się bardziej postarał to może na Royal Rumble walczylibyśmy o pasy Tag Team. A tak to możemy sobie powalczyć najwyżej z tymi murzynami Prime Time czy coś.

Sin Cara: Dobra, skończ już. Twoje gadanie nie ma sensu. Byliśmy słabsi razem, a nie tylko ja. Z resztą wychodzę, zaraz mam walkę...

*Kamera się urywa...*

Walka #4 - Non Title

Mr. Money In The Bank SmackDown Dolph Ziggler /w. Aj Lee vs Sin Cara

Aj Lee przez całą walkę kibicowała Dolphowi który przeważał w ringu nad Sin Carą. Jednak wystarczyła jedna kontra i Sin Cara zaczął prowadzić pojedynek. Jest Hurricanrana od Luchadora, Dolph leży. Sin Cara teraz wchodzi na narożnik, szykuje się Splash ale Ziggler się odsuwa! Mr. Money In The Bank jest w narożniku, Sin Cara się podnosi i unika Closthalinu! Jednak jest Super Kick! Ziggler przypina 1..2.. kick out! Ziggler szykuje się do wykonania Zig Zag. Meksykanin się podnosi i natychmiastowo otrzymuje finishera! 1...2...3!

Zwycięzca - Mr. Money In The Bank SmackDown - Dolph Ziggler via pinfall. Długość walki: 8:54

Big Show już w ringu, jednak kto będzie jego partnerem? Słychać theme Alberta Del Rio. Meksykański Arystokrata będzie dziś towarzyszył Mistrzowi Świata.

"It's a shame..." Celtic Warrior wchodzi do kwadratowego pierścienia, jednak kto będzie jego partnerem?

"I hear Voices..." RANDY ORTON! Legend Killer partnerem Sheamusa!

Main Event - Jeśli Sheamus i Orton zwyciężą to Sheamus zostaje prendentem do Pasa Wagi Ciężkiej

Sheamus & Randy Orton vs WHC Big Show & Alberto Del Rio

Rozpoczęli Sheamus i Big Show, Sheamus naładowany energią chciał rozgromić Big Showa jednak Mistrz Świata nie dał się tak łatwo. Po kilku minutach Big Boot i zmiana. Del Rio w ringu. Alberto zaczyna obijanie Celtic Warriora, jednak w końcu Sheamus kontruje jedną z akcji na Irish Course i Del Rio trzymając się za plecy leży. Sheamus zmienia się z Ortonem. Viper pokazuje Meksykaninowi "gdzie pieprz rośnie". W końcu kolejna zmiana, Sheamus w kwadratowym pierścieniu. Celtic Cross! Celtycki Wojownik udaje się do swojego narożnika i tam zaczyna bić się po piersi. Jednak wbrew jego woli Orton klepie go w plecy co oznacza zmianę! Sheamus popycha Randy'ego. Ten zdenerwowany wykonuje swemu tag team partnerowi RKO! W tym czasie Alberto zmienił się z Big Show'em! Mistrz wbiega do ringu, próbuje zaatakować Vipera Closthlainem ale ten robi unik i RKO! Jest przypięcie, 3 count! Randy z neutralną miną wychodzi z ringu. Sheamus pretendentem do Pasa Mistrza Świata Wagi Ciężkiej!

Zwycięzcy: Sheamus & Randy Orton via pinfall. Długość walki: 14:31

Widokiem zdziwionej miny Sheamusa gala schodzi z anteny...

Wyniki Main Event:

Otunga def. JTG

Jinder Mahal def. Michael McGillicutty

Jey Uso def. Trent Barretta

Yoshi Tatsu def. Epico

Mason Ryan def. HeathSlater

Wyniki Superstars:

Primo def. Jimmy Uso

Brodus Clay def. Alex Riley

Co-Bro (Zack Ryder & Santino Marella) def. Prime Time Players

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam nowego bookera! Fajnie, że mamy konkurencję. SmackDown napisane dobrze. Nie miałem jednak jeszcze czasu na dokładne czytanie walk. Powiem tylko tyle, że fatalne roztrzygnięcie walki wieczoru SD! Randy Orton najpierw atakuje Sheamusa a potem zdobywa mu title whota... WTF? Pozatym na gali Main Event ja widzę samych jobberów... no rzeczywiście "wydarzenie wieczoru"...

Ogólnie reszta rozpisana nienajgorzej jak na początkującego bookera.

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-308186

Jakbyś przeczytał całą galę to byś wiedział dlaczego w takim układzie rzeczy Sheamus został pretedentem. Na Main Event i Superstars będą się pojawiać jobberzy i tak zostanie.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/raw39_Kopie.jpg

7.01.2013

Witam na pierwszym Raw w roku 2013. Jednak przed oficjalnym rozpoczęciem gali przypomnijmy co wydarzyło się na SmackDown!:

Gabriel def. Hunico

Cesaro def. Tyson Kidd

Cody Rhodes /w. Damien Sandow def. Kane /w. Daniel Bryan

Dolph Ziggler /w. AJ Lee def. Sin Cara

Sheamus & Orton def. Big Show & Del Rio

Przenieśmy się już do ringu, w którym stoi Mistrz WWE - CM Punk

CM Punk: Na TLC miałem walczyć z Rybackiem o Pas WWE. Jednak doznałem kontuzji i na TLC walka nie doszła do skutku. Ale dziś, gdy wróciłem, ledwo po kontuzji muszę stoczyć pojedynek! Powiedzcie mi...

"If you smell what The Rock is cooking..." Publiczność zachwycona! The Rock zmierza do ringu!

CM Punk: Czego ty tutaj szukasz?!

The Rock: Chciałem ci przekazać Punku bardzo ważną wiadomość.

CM Punk: Zamieniam się w słuch.

The Rock: Otóż dostałem od Vince'a McMahona bardzo ważną wiadomość. Jako, że stoczę pojedynek z Tobą lub Rybackiem na Royal Rumble... Zostałem poproszony o sędziowanie w dzisiejszym Main Evencie!

CM Punk: WHAT?!

The Rock: Dzisiejszy pojedynek o pas WWE, CM Punk vs Ryback sędziować będzie THE ROCK!

Przy swoim Theme The Rock odchodzi zostawiając w ringu przerażonego Punka.

Walka #1

Mason Ryan vs Michael McGillicutty

Od początku do końca tej krótkiej walki przeważał Mason Ryan. W końcu kilka Closthlainów i Spear! Następnie Ryan wyniósł McGillicutty'ego i wykonał mu Batista Bomb! Które zakończyło ten pojedynek.

Zwycięzca: Mason Ryan via pinfall. Długość walki: 3:21

Walka #2

Jack Swagger /w. Vickie Guerrero vs Zack Ryder w. Santino Marella

Widać było w tym pojedynku kto był Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Zack nie dał się łatwo ale jednak był obijany przez Jacka. Zack jest w narożniku, Swagger próbuje w niego wjechać Closthlainem ale trafia w narożnik, Zack się odsunął. Teraz Ryder próbuje zaatakować Swaggera który jest w narożniku ale otrzymuje potężnego Big Boota od All American American. Następnie Jack wykonuje swoją stylową akcję - Corner Slingshot Splash. Były mistrz ECW zapina Ankle Lock! Ryder odklepuje ale Jack nie puszcza go!

Zwycięzca - Jack Swagger via submisson. Długość walki: 7:45

Marella wbiega do ringu, ale otrzymuje potężnego kopniaka w brzuch a następnie Gutwrench Powerbomb! Ryder się podnosi i dostaje Closthlaina takiego, że wypada z ringu. Vickie bierze mikrofon i ma zamiar coś powiedzieć.

Vickie Guerrero: Excuse Me! Excuse Me! Aktualnie Raw nie ma Generalnego Managera i panuje to niezły chaos, dlatego chciałabym się ogłosić...

Theme Vince'a McMahona. Prezes WWE chce coś przekazać.

Vince: Vickie, nie tak prędko. Zgadzam się, że panuje tu chaos i chciałabyś go ogarnąć. Jednak nie chce mi się w to tak bardzo wierzyć, że za Twojej władzy będzie wszystko pięknie i ładnie. Mimo to, nie ma aktualnie nikogo lepszego, więc zostajesz tymczasowym Generalnym Managerem Raw!

Publiczność na arenie nie jest zadowolona z werdyktu Vince'a, ale muszą to zaakceptować.

Walka #3

Team Hell No (Daniel Bryan & Kane) vs Primo & Epico

Przez cały pojedynek dominowali Hell No. Primo oraz Epico w tym starciu byli chłopcami do bicia. Epico otrzymuje potężnego Big Boota od Kane'a! Big Red Machine wchodzi na narożnik i zeskakuje uderzając pięścią w twarz wstającego już Epica. Zmiana. Bryan w ringu. Epico jest już na kolanach i zaczynają się tradycyjne uderzenia nogą w pierś byłego Tag Team Championa. Epico ledwo przytomny leży w ringu a Bryan atakuje Prima! Danielson wraca do Epica i zapina mu No Lock! Ale do ringu wbiegają The Rhodes Scholars z krzesełkami! Sandow atakuje Kane'a a Rhodes Bryana. Primo i Epico trzymając się za głowy opuszczają ring. Natomiast zwycięzcami poprzez dyskwalifikacje są nieprzytomni Kane i Bryan.

Zwycięzcy: Team Hell No via DQ. Długość walki: 9:11

*Przenosimy się na Backstage gdzie jest już Josh Mathews wraz z Sin Carą.*

Josh: Sin, przegrałeś w piątek pojedynek z Dolphem Zigglerem. Jednak w Twoim narożniku nie było Rey'a, co było tego powodem?

Sin Cara: Nie wiem, nasz Tag Team przechodzi teraz trudny okres. Mam nadzieję jednak, że uda nam się to przetrwać.

Josh: Podobno Rey oskarżał Ciebie o przegraną na...

The Shield atakują Sin Carę, po kilkudziesięciu sekundach zostawiają go nieprzytomnego i odchodzą.

Josh: Sin, ocknij się.

Zaraz po tych słowach Mathews wzywa lekarzy którzy zabierają Sin Carę do szpitala.

Walka #4

John Cena vs Tensai

Pojedynek wyrównany z lekką przewagą Ceny. Kiedy już John wyszedł na prowadzenie wykonując swoje combo - 2x Shoulder Block + Spin Out Powerbomb a następnie Five Knuckle Shuffle! Tensai się podnosi, szykuje się Attitude Adjustment ale Tensai wyskakuje z ramion Ceny! John się odwraca i Tensai chwyta go za głowę, szykuje się Clawhold STO ale Cena wynosi Tensaia pod AA i wykonuje mu ten finisher! 1...2..3!

Zwycięzca: John Cena via pinfall. Długość walki: 11:11

Main Event, WWE Championship Title Match with Special Referee - The Rock:

CM Punk © /w. Paul Heyman vs Ryback

CM Punk nie chciał wdawać się w klincz z Rybackiem, bo wiadomo kto by wyszedł z niego zwycięsko. W końcu jednak Ryback dopadł CM Punka i zaczęła się dominacja byłego uczestnika NXT. Kilka Closthlainów od Rybacka i szykuje się Military Press, ale Punk unika tego i kontruje na dropkick! Punk zaczyna atakować, jednak długo jego dominacja nie potrwała, Bulldog skontrowany na Big Bot. Ryback znowu zaczyna swoje combo. Kilka Closthlainów, Millitary Press i szykuje się Shell Shocked. Punk na ramionach Rybacka, Ryback stoi przed The Rockiem który atakuje go kopniakiem w brzuch! Ryback trzyma się za brzuch a Punk już wynosi go na ramiona i Go To Sleep! 1.2.3! Rock w szybkim tempie odliczył i tym samym zapewnił sobie pojedynek z Punkiem, nie Rybackiem o pas WWE na Royal Rumble.

Zwycięzca: CM Punk via pinfall. Długość walki: 14:42

CM Punk z uśmiechem na twarzy i pasem na biodrach, przy tym trzymając się za obite żebro opuszcza arenę. I takim akcentem kończy się to Raw!

Aktualna karta na Royal Rumble 2013:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/punk_24_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/207/Rock7.jpg

WWE Championship title match: CM Punk © vs The Rock

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/big_showcutby_lewis0214.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/Sheamus_2012CutByJibunjishin32.jpg

World Heavyweight Championship Title Match: Big Show © vs Sheamus

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3847/team_hell_no_1_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3862/rhodes.png

Tag Team Championship Title Match: Team Hell No © vs The Rhodes Scholars

30 - Man Royal Rumble Match

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-308291

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

11.01.2013

Czas na kolejne SmackDown! Jednak zanim rozpoczniemy show, przypomnijmy co wydarzyło się w poniedziałek na Raw:

Mason Ryan def. Michael McGillicutty

Jack Swagger /w. Vickie Guerrero def. Zack Ryder /w. Santino Marella

Team Hell No def. Primo & Epico

John Cena def. Tensai

WWE Championship Title Match with speciall referee - The Rock: CM Punk © def. Ryback

W ringu już stoją Tag Team Champions - Team Hell No. Przenieśmy się do ringu.

Kane: Mamy już dosyć ataków The Rhodes Scholars.

Bryan: Jeżeli jesteście tacy mocni, to wyjdźcie do ringu. Skopiemy wam dupy.

Słyszymy Theme The Rhodes Scholars. Pretendenci do tytułów tag team chyba przystali na propozycję mistrzów.

Rhodes: Damien, słyszysz co oni mówią? Myślą, że skopią nam dupy.

Sandow: Muszę wam powiedzieć, że macie poczucie humoru. Najlepiej żebyście już oddali te tytuły już teraz, bo może będziecie jeszcze mieć szanse na dostanie się do Royal Rumble Matchu.

Bryan: No! No! No! Na Royal Rumble będziecie kolejnymi naszymi ofiarami.

"Can you dig it sucka..." Booker T na rampie!

Booker T: Wasz konflikt się zaostrza, dam wam już dziś walkę, ale nie 2 na 2. Lecz 3 na 3! W Main Evencie dzisiejszego SmackDown The Rhodes Scholars i Big Show vs Team Hell No i Sheamus!

Walka #1

The Great Khali vs Drew McIntyre /w. HeathSlater & Jinder Mahal

Od początku dominował The Great Khali który nie dawał szans McIntyre'owi. W końcu kilka shoulder blocków od giganta. McIntyre się podnosi i Khali chwyta go za głowę, Vice Grip! Wydaje się, że zaraz Drew straci przytomność, ale do ringu wbiegają HeathSlater i Jinder Mahal którzy atakują Khaliego! Khali sprzedaje headbutta Slaterowi ale Jinder wskakuje na giganta i zaczyna go obijać od tyłu. Do tego dołącza się McIntyre a następnie Slater. Po kilku minutach zostawiają zwycięzce walki nieprzytomnego i przy buczeniu kibiców opuszczają arenę.

Zwycięzca - The Great Khali via DQ. Długość walki: 4:12

Walka #2 - Non Title

Mr. Money In The Bank SmackDown Dolph Ziggler /w. AJ Lee vs Justin Gabriel

Tym razem ofiarą Pana Money In The Bank był Justin Gabriel. Jednak w końcu Gabrielowi udało się skontrować. Running Enzuigiri i Ziggler na podłożu. Justin na narożniku, szykuje się 450 splash jednak w porę, Dolph turla się za ring! Gabriel nie może się podnieść. Show Off na narożniku i Elbow Drop! Ziggler zaczyna tauntować, podnosi swego rywala i natychmiast wymierza mu Super Kick! Były Mistrz Wagi Ciężkiej poprawia fryzurę i czeka na wstającego już byłego członka The Corre. Zig Zag! 3 count.

Zwycięzca: Dolph Ziggler via pinfall. Długość walki: 7:33

W ringu stoi już Booker T, zobaczmy co GM SmackDown ma do przekazania:

Booker T: Widzieliśmy już mnóstwo razy pojedynek Big Showa z Sheamus o pas Wagi Ciężkiej. Dlatego podjąłem decyzję, że już dziś zobaczymy pojedynek o drugiego pretendenta do tego tytułu. W czwartym pojedynku dzisiejszego wieczoru zobaczymy walkę zawodników którzy ewidentnie się nie lubią. Alberto Del Rio vs Randy Orton o miano drugiego pretendenta do Pasa Mistrza Świata . Dzięki za uwagę.

Walka #3 - Non Title

US Champion Antonio Cesaro vs Wade Barrett

Widać, że Wade'a łatwo skóry nie chciał sprzedać Mistrzowi Stanów Zjednoczonych, dlatego walka była wyrównana. W końcu Wade sprzedaje dwa closthaliny mistrzowi US. Irish whip i big boot! Mistrz Stanów Zjednoczonych na podłodze. Wade podnosi swego rywala i szykuje się Wasteland! Jednak Cesaro ucieka z ramion Wade'a! Barrett odwraca się i unika Closthlainu, odbija się od lin ale otrzymuje Swiss Death! Szwajcar zaczyna tauntować. Barrett się podnosi i otrzymuje jeszcze Gotch-Style Neutralizer po czym zostaje odliczony do trzech.

Zwycięzca: United States Champion Antonio Cesaro via pinfall. Długość walki: 7:28

Przenosimy się do recepcji szpitalu w którym leży Sin Cara. Trzy postacie, na razie nie widzimy ich twarzy, pytają się recepcjonistki gdzie leży Sin Cara. Kobieta podaje im numer sali do której po chwili udają się trzy postacie. Gdy wchodzą do sali ukazane są ich twarze, to The Shield!

Rollins: Cześć Sin. Tęskniliśmy za Tobą...

Ale do sali wchodzą Mason Ryan oraz Ryback! Dwójka gigantów zaczyna atakować "tarczę". Po chwili Ambrose oraz Reigns leżą nieprzytomni na podłodze. Mason chwyta obitego Rollinsa i wykonuje mu Batista Bomb na sąsiednie łóżko! W taki sposób urywa nam się obraz.

Walka #4 - no. #2 contender to World Heavyweight Championship Title Match:

Alberto Del Rio /w. Ricardo Rodriguez vs Randy Orton

Widać było, że zawodnicy się nie lubią. Orton lepiej wyszedł z klinczu, dlatego przez kilka minut trwała jego dominacja. Później po kontrze dominować zaczął Meksykanin. W końcu Del Rio dropkickiem wykopuje Ortona z ringu. Ricardo mówi coś do wstającego Randy'ego, który zdenerwowany atakuje go Closthlainem. Alberto w celu obrony swego przyjaciela udaje się za ring ale otrzymuje również potężnego Closthlaina a następnie zostaje wrzucony do ringu. Alberto wstaje, jest w ringu ale nie za linami co daje szansę Randy'emu na jego tradycyjną akcję. Del Rio otrzymuje potężne uderzenie w brzuch a następnie tradycyjne DDT z lin. Dwukrotny mistrz WWE podniesiony, Backbreaker od Randy'ego. Alberto próbuje uderzyć byłego Mistrza Wagi Ciężkiej ale ten robi unik a następnie Powerslam! Viper zaczyna tauntować. Zwycięzca Royal Rumble 2011 wstaje, szykuje się RKO ale Del Rio odpycha Legend Killera do narożnika i jest Enzuigiri! Chyba będzie Cross Armbreaker, jednak nie! Był członek Legacy odpycha arystokratę a następnie wykonuje mu RKO! 3 count! Orton pretendentem!

Zwycięzca: Randy Orton via pinfall. Długość walki: 13:59

Main Event - Non Title

World Heavyweight Champion Big Show & The Rhodes Scholars vs Sheamus & Tag Team Champions Team Hell No

Rozpoczęli Big Show i Sheamus, po kliku minutach obijania do ringu wszedł Cody Rhodes który zaraz został skarcony przez Sheamusa. Kane w kwadratowym pierścieniu. Zaczęło się obijanie Cody'ego. Daniel w ringu, Cody kontruje. Zaczyna się Sandow kontra Bryan. Znowu po kilku minutach do ringu wchodzi Big Show. Chwila pojedynku i KO Punch od Showa! Bryan za ringiem. Wchodzi Kane ale od razu otrzymuje KO Punch i również wypada za ring. Wchodzi Sheamus, unika KO Puncha, odbija się od lin i Broughe Kick! Sheamus się nie zatrzymuje i atakuje Broughe kickiem jeszcze Rhodes'a który w ringu był, ale poza linami. Pretendent do tytułu mistrzowskiego wrzuca Sandowa do ringu i jeszcze jemu wymierza Broughe Kick! Damien poza ringiem. Sheamus odwraca się ale otrzymuje potężnego KO Puncha od Big Showa! 3 count!

Zwycięzcy: World Heavyweight Champion Big Show & The Rhodes Scholars via pinfall. Długość walki: 15:51

Big Show bez entuzjazmu zabiera swój pas i udaje się za kulisy jednak na jego drodze staje uśmiechnięty Orton, po chwili Randy udaje się za kulisy a kamera pokazuje zdenerwowanego Big Showa. Na koniec jeszcze ukazany jest nieprzytomny, zakrwawiony Sheamus i gala schodzi z anteny.

Aktualna karta na Royal Rumble 2013:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/punk_24_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/207/Rock7.jpg

WWE Championship title match: CM Punk © vs The Rock

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/big_showcutby_lewis0214.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/Sheamus_2012CutByJibunjishin32.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_new_3_adam.jpg

World Heavyweight Championship Title Match: Big Show © vs Sheamus vs Randy Orton

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3847/team_hell_no_1_unconquerable.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3862/rhodes.png

Tag Team Championship Title Match: Team Hell No © vs The Rhodes Scholars

30 - Man Royal Rumble Match

Wyniki Main Eventu:

Otunga def. Yoshi Tatsu

Jinder Mahal def. JTG

PrimeTime Players def. The Usos

Rey Mysterio def. Hunico

The Miz def. Regal

l

Wyniki SuperStars:

Brodus Clay def. Hawkins

Curtis def. Barretta

HeathSlater def. R-Truth

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-308451

Zacznę od tego, że podoba mi sie Twoja oprawa graficzna nie tyle samej gali, co kart itd. Do estetyki nie mogę mieć zastrzeżeń. Wrzuciłeś już trzy gale, zatem nie skomentuję każdej z osobna. Skupię się raczej na storyline'ach itp.

- Fajnie zapowiada się walka TT, bo feud między Rhodes Scholars a Hell No jest bardzo rozbudowany.

- Wygląda na to, że będziesz pushował Zigglera i Swaggera. Podoba mi się to, bo obaj zasługują na push.

- Vickie jako tymczasowy GM Raw to nic nowego. Nie oznacza to jednak, że nie da się zrobić z tego ciekawego programu.

- The Rock przerollował RyBacka. Coś czuję, że nie skończy się to dla People's Championa najlepiej, bo wzbogacił on łańcuch pokarmowy.

- Orton vs Big Show vs Sheamus. Liczę na to, że Show obroni pas, a Irlandczyk da sobie w końcu spokój. Randy na pewno dostanie jeszcze szansę.

Twoja historia zapowiada się interesująco i kolejne odcinki postaram się komentować na bieżąco.

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-308548

• 2 tygodnie później...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/raw39_Kopie.jpg

14.01.2013

Witam na kolejnym Raw w 2013 roku! Czeka nas kolejne niesamowite show, ale najpierw przypomnijmy wyniki ostatniego SmackDown!:

The Great Khali def. McIntyre /w. HeathSlater & Mahal

Ziggler /w. AJ Lee def. Justin Gabriel

Cesaro def. Barrett

no. #2 to WHC: Randy Orton def. Alberto Del Rio /w. Ricardo Rodriguez

Big Show & Rhodes Scholars def. Sheamus & Team Hell No

W kwadratowym pierścieniu wraz z Paulem Heymanem stoi CM Punk!

CM Punk: W poprzednim tygodniu udowodniłem każdemu, że jestem Best In The World pokonując Rybacka w pojedynku którego stawką był pas WWE Championship! Nie boję się nikogo i niczego. W tej federacji nie ma nikogo kto mógłby mi zagrozić!

"If you smell what The Rock is cooking..." My God! The Rock na Raw!

The Rock: Gdyby nie ja, na Royal Rumble stanął bym do walki o pas WWE z Rybackiem. Cicho Punku, wiem co chcesz teraz powiedzieć. Że beze mnie też byś sobie dał radę z Rybackiem, że jesteś Best In The World oraz, że jesteś najlepszym mistrzem WWE w historii, ale to bzdury! Na Royal Rumble skończy się Twoje kaleczony run z pasem W...

Theme Song Rybacka! "Feed Me More" Ryback zdenerwowany stoi już na rampie z grającym w tle jego Songiem. Jednak The Shield! The Shield atakują Rybacka. Dean Ambrose zmierza za kulisy, wraca po chwili z wózkiem inwalidzkim. Po kilkudziesięciu sekundach Ryback zostaje wywieziony w wózku na zaplecze!

The Rock: Oni pracują dla Ciebie Punk?! Już nie mogę się doczekać aż skopie ci dupę na Royal Rumble!

Po tym The Rock wybiega z kwadratowego pierścienia i biegnie w pomoc Rybackowi.

Walka #1

Mason Ryan vs Alex Riley

Od rozpoczęcia pojedynku inicjatywę przejął Mason Ryan, utrzymał ją do czasu gdy wykonał swemu przeciwnikowi kilka Closthalinów, Powerslam, Spear a następnie BATISTA BOMB! Po tym skończył się pojedynek. Dosyć duża grupka fanów zaczęła ostro buczeć na Ryana, za to, że ten wykonuje nie jego finisher.

Zwycięzca - Mason Ryan via pinfall. Długość walki: 4:27

W ringu The Miz, a więc pora na MIZ TV!

The Miz: Witam wszystkich, czas na pierwsze MIZ TV w nowym roku! Dzisiaj porozmawiamy sobie z jedną z twarzy federacji, nie mówię o sobie.

Theme Song Johna Ceny! 10 krotny mistrz WWE gościem dzisiejszego MIZ TV!

The Miz: Ladies and Gentleman please welcome Johnboy Cena!

Cena: Miz, wątpię byś na dobry początek chciał oberwać.

The Miz: Chyba sobie żarty stroisz John.. Nie ważne, ważny są pytania które dziś Ci zadam. A więc przejdźmy do pierwszego. Dlaczego w dalszym ciągu chcesz walczyć o pas mistrzowski WWE zamiast dać szansę młodym, uzdolnionym zawodnikom?

Cena: Może dlatego, że jeszcze nie jestem staruszkiem który powinien odejść stąd? Chcę jeszcze coś osiągnąć w tej federacji i nie sprzedam łatwo skóry.

The Miz: Dzięki temu utrudniasz rozwój młodym, może w przyszłości lepszym zawodnikom od Ciebie. Następne, jeżeli jakimś cudem wygrałbyś Royal Rumble, to na walkę o który pas byś się zdecydował?

Cena: Nie wiem, nie mam pojęcia. Jednak byłby to Pas mistrzowski WWE lub Wagi Ciężkiej. Nic poza tym.

The Miz: I ostanie pytanie, czy w najbliższej przyszłości zamierzasz skończyć z Wrestlingiem?

Cena: Nie... A z resztą co Cię to interesuje kiedy skończę karierę?!

The Miz: Uważam, że nie tylko mi się już przejadłeś John. Wybacz, że to powiem, ale jesteś już nudny!

John Cena arogancko uśmiecha się, po czym wymierza Mizowi potężny prawy sierpowy. Kolejne ciosy, wyniesienie pod AA, jednak Mizowi udaje się uciec. Mr Awesome jest już przy linach, trzymając się za szczękę zamierza opuścić ring. John mu w tym pomaga potężnym Closthlainem. Po czym w arenie rozbrzmiewa Theme tauntującego Ceny!

Walka #2 - Non Title

Intercontinental Champion Kofi Kingston vs Tensai

Walka rozpoczęła się od klinczu po którym przewagę zyskał silniejszy Tensai. Następnie Kofi wyszedł na prowadzenie w tym pojedynku wykonując Lordowi kilka swoich tradycyjnych akcji, ale wreszcie Tensai skontrował i znów zaczął dominować. Headbutt, Kofi na macie. Lord tauntuje, Kingston się podnosi i natychmiastowo zostaje chwycony za czaszkę, szykuje się Clawhold STO ale mistrz Interkontynentalny wymierza Tensai'owi kopniak w brzuch i SOS! 1..2.. kick out! Kofi w narożniku zaczyna się taunt, Trouble in Paradise dla Lorda! 3 count! Kingston bardzo zmęczony cieszy się ze zwycięstwa!

Zwycięzca - Intercontinental Champion Kofi Kingston via pinfall. Długość walki: 9:30

Kofi ma zamiar opuścić ring ale na rampie pojawia się Vickie Guerrero wraz z Jack'iem Swaggerem!

Guerrero: Excuse Me! Excuse Me! Kofi, nie opuszczaj ringu. Jako, że jestem GM Raw ustalam, że właśnie teraz zobaczymy pojedynek Kofi Kingston kontra ten oto przystojniak All American American, Jack Swaggger!

Walka #3 - Intercontinental Championship Title Match:

Kofi Kingston © vs Jack Swagger

Kofi był bardzo zmęczony, ale nie chciał łatwo sprzedać skóry, mimo to Jack go w kilkadziesiąt sekund zdominował. Gutwrench Powerbomb i było bo walce. Mogliśmy świętować nowego mistrza Interkontynentalnego. Przynajmniej Vickie świętowała.

Zwycięzca - NOWY Intercontinental Champion - Jack Swagger via pinfall. Długość walki: 0:56

*Backstage*

Do idących, zadowolonych Vickie i Jacka Swaggera podchodzi The Rock.

The Rock: Gdzie jest Punk? Gdzie do cholery jest ten dupek Punk?!

Guerrero: Rocky, Rocky. Spokojnie, co się stało?

The Rock: Po pierwsze, nie mów do mnie Rocky bo to denerwuje. Po drugie, jestem przekonany, że za tą całą akcją z The Shield i Rybackiem stoi Punk!

Guerrero: Dobrze, Dwayne. Masz jakieś dowo...

Do zgromadzenia podchodzi Mistrz WWE wraz z Paulem Heymanem.

Punk: Czyżbyś mnie szukał, Rocky? Hahaha...

The Rock: Zamknij się! Wiem, że to Twoja zasługa mam zamiar skopać Ci dupę!

Po tych słowach Rock rzuca się na Punka ale w ostatniej chwili Vickie i Jack ich przedzielają.

Guerrero: Panowie, spokój, spokój! Jeśli tak bardzo chcecie się bić to Main Eventem dzisiejszego pojedynku będzie Tag Team Match! CM Punk i... The Miz kontra The Rock oraz..... John Cena! Stawką pojedynku będzie możliwość wyboru stypulacji pojedynku na Royal Rumble!

Po tych słowach kamera się urywa i przenosimy się do ringu, gdzie czeka nas kolejny pojedynek.

Walka #4 - Non Title

Tag Team Champions Team Hell No vs PrimeTime Players

Mistrzowie dominowali, jednak nie była to wielka przewaga. Czarnoskórzy zawodnicy chcieli pokazać, że zasługują na uwagę. Bryan i Young w ringu, Darren na kolanach dostaje serię kopnięć w pierś. Young na podłożu, Danielson szykuje się do zapięcia No Lock, jednak postanawia odpuścić i wpuszcza do ringu Kane'a. Big Red Machine znęca się nad Darrenem. I szykuje się ChokeSlam ale nagle z widowni wyłaniają się The Rhodes Scholars, odpychając ochroniarzy przedostają się za barykady w okolice ringu. Kane wypuszcza członka PrimeTime z uścisku i mówi coś do śmiejącego się Rhodes'a. W tym czasie Bryan dyskutuje z Sandowem. Nagle roll up od Younga dla Kane'a. 1...2...3! Kane jest niesamowicie zdenerwowany a The Rhodes Scholars wraz z PrimeTime Players, ciesząc się, opuszczają arenę.

Zwycięzcy - PrimeTime Players via pinfall. Długość walki: 8:22

Main Event - Zwycięzca (The Rock lub CM Punk) wybierze stypulacje walki na Royal Rumble

WWE Champion CM Punk /w. Paul Heyman & The Miz vs The Rock & John Cena

Ewidentnie było widać, że Rock i Cena się nie lubią, ale jednak współpracowali razem. Mimo to od początku przeważała drużyna Punka i Miza, najpierw obijali Rocka, później Cenę. Miz i Cena w ringu. Mizanin przed chwilą wszedł do kwadratowego pierścienia i obija swego przeciwnika w narożniku. W końcu wyrzuca go na środek ringu. Mr Awesome na narożniku, skok w stronę Johna ale Dropkick! Johnboy wykonuje swemu przeciwnikowi dropkick i zapina STF! Jednak Mizowi udaje się zmienić z Punkiem. CM wchodzi do ringu, ale otrzymuje potężnego kopniaka w brzuch! Leg Drop z narożnika od dwukrotnego mistrza Wagi Ciężkiej. Zmiana! Rocky w ringu, dwa Closthlainy od The Rocka a następnie Rock Bottom! The Great One na fali , szykuje się People Elbow, Dwayne odbija się od lin przy tym uderzając Miza w twarz, a następnie People Elbow! 1...2...3! Rock wybierze stypulację!

Zwycięzca - The Rock & John Cena via pinfall. Długość walki: 15:51

Obrazkiem świętujących Rocka i Ceny kończymy Raw!

W karcie na Royal Rumble nie zaszła żadna zmiana, więc nie wklejam jej tutaj. Komentarze mile widziane. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-309435

Pisałem, że będę komentował na bieżąco, więc pora to zrobić. :-)

- Pierwszy segment trochę słaby. Ani Punk, ani Rock nie mówią niczego zaskakującego, a dialog jest zbyt krótki, aby dobrze podkręcić feud. Pojawienie się RyBacka służy tylko do pokazania, że ma program z The Shield. Pojawiło się kilka błędów, np. pas WWE Championship (pas mistrzostwo WWE?), w pomoc, Twoje kaleczony run.

- Riley vs Ryan - Nie ma czego opisywać, bo był to squash. Intrygujące jest to, że Mason używa po raz kolejny Batista Bomb. Czyżby szykował się wielki powrót?

- Słabe MizTV. Nie wnosi nic do gali... No może wyjaśnia lekko pojawienie się Ceny i Mike'a w Main Evencie, ale mogłeś bardziej się postarać.

- Walka nr 2 - Sama w sobie nie jest zła, ale szkoda, że Tensai jest i u Ciebie jobberem.

- Zdobycie pasa przez Jacka mi odpowiada. Wygrywa on ze zmęczonym Kingstonem, który może nie być ostatnią ofiarą rządów Vickie. Mam nadzieję, że poprowadzisz run Swaggera z pasem lepiej niż robiło to WWE.

- Segment na zapleczu również nie jest czymś wybitnym, ale jest lepszy od MizTV.

- Walka TT dobra i ciekawie zapowiada się walka Hell No z Rhodes Scholars. Na dodatek PTP także mogą ubiegać się o shota, bo pokonali mistrzów.

- Walka wieczoru niezła. Wynik do przewidzenia, ale nie można mieć wszystkiego. :grin: Jedyny błąd, jaki rzycił mi się w oczy, to Closthlainy. Powinno być Clothesline'y.

Poziom Twojego diary nie jest zły, ale to, co nadrabiasz walkami i estetyką, tracisz podczas segmentów. Popracuj nad nimi, a będzie OK.

PS. Podczas walk łączysz czas przeszły z teraźniejszym. Nie jest to błędem, bo używasz czasu przeszłego jako wprowadzenie do starcia, ale psuje to trochę całość.

https://forum.wrestling.pl/topic/31834-wwe-oczami-shockera/#findComment-309553

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Patrzcie. Właściwie to słuchajcie co znalazłem: Kurwa no słowo upadek, to jest jednak potężne nadużycie. To chyba musiał fan WWE przygotowywać ten materiał.   Liv Morgan:
    • KyRenLo
      Zależy, od której strony na nią spojrzeć Jest w porządku, ale jej koleżanka Steph wygląda na teraz lepiej. Zobaczymy, co to będzie w przyszłości. Rywalizacja między Paniami jest nieunikniona.  New Year's Evil:  
    • KyRenLo
      WWE ranks the Top 10 rivalries of 2024:   Dobra lista? Zdecydowanie zasłużone pierwsze miejsce. Miło widzieć, że Panie zostały wrzucone na podium.
    • Mr_Hardy
    • KyRenLo
      WWE Women's United States Title Tournament Final Match (vakant) Jesteśmy obecnie w fazie półfinałowej i wygląda to tak: Bayley vs. Chelsea Green Michin vs. Tiffany Stratton Bayley taki pas nie jest potrzebny. Tiffy ma walizkę i czekamy na udaną realizację. Wychodzi, że najlepszy zestaw na finał to Green vs. Michin, bo właśnie takie zawodniczki powinny rywalizować o tytuł US. Natomiast coś mi mówi, że któraś z tych bardziej uznanych Bayley/Tiffy w finale się znajdzie.  Liv Morgan (c) vs. IYO SKY Ringowo i wizualnie powinno być ładnie. Wynik, jednak chyba z góry znany. Walka Liv vs. Rhea to droga, na której jesteśmy i dziwne byłoby, gdyby Liv gdzieś w trakcie straciła tytuł. Gunther (c) vs. Finn Balor Kolejna walka ze sporą szansą na dobry poziom. Czy jest możliwa niespodzianka? Moim zdaniem nie. Priest się pewnie pojawi, a Gunther obroni tytuł. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Dodałbym tutaj jakąś stypulację, ale nawet bez niej będzie dobrze. Mogę sobie napisać, że fajnie byłoby zobaczyć KO na chwilę z pasem, ale nie sądzę, że Blondas przed WM straci tytuł. Spoko to wygląda. Zobaczymy, czy już po fakcie też będę chwalił. Jak wam się podoba karta na teraz? Myślicie, że coś zostanie jeszcze dodane? Będą jakieś niespodzianki (Nie chodzi o wyniki)? Jaki finał turnieju o pas US pasowałby wam najbardziej? I jaka zawodniczka powinna zdobyć ten tytuł na starcie?
  • Dodaj nową pozycję...