Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Attitude User Awards 2012 - Oficjalne Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Użytkownik roku - N!KO

Angażuje się we wszystkie większe projekty związane z Attitude i co najważniejsze - zawsze jest na czasie. Nigdy nie pozwolił sobie na dłuższy zastój. Filmowy masochista. Ogląda wszystko, sięga nawet po pozycje, które w ciemno można zaliczyć do grona gniotów. Nie zawsze zgadzam się z jego ocenami filmów, ale recenzje czyta się przyjemnie.

2. Redaktor roku - Vercyn

Najbardziej regularny ze wszystkich newsmenów. Pisze sporo, obszernie i treściwie. Dużo wolnego czasu przeznacza na tłumaczenia książek, które czyta mi się z przyjemnością. Doceniam wszystkich nominowanych, ale to Vercyn w kończącym się roku wykonał najwięcej pracy na rzecz forum.

3. Moderator roku - Vercyn

Moderowanie forum to przede wszystkim pilnowanie porządku oraz karanie ostrzeżeniami trolli i to Vercyn stał najwytrwalej na posterunku.

4. Felieton roku - SixKiller: Jak rodziło się Attitude. Historia Vince'a Russo 1991-1999

Historie związane z WCW i jego upadkiem czytało mi się najlepiej.

5. Debiutant roku - brak głosu

Jakoś nie zapadł mi w pamięć żaden z nominowanych.

6. Progres roku - Schoop

Bez urazy dla pozostałych, ale tylko Schoop zasługuje tutaj na głos. Choć rzadko wypowiada się w tematach, to awansował na newsmana i udziela się w podcastach.

7. Regres roku - hadaszyszek

Wszyscy znaleźli się w nominacjach z jednego powodu - brak aktywności w postaci postów. Głos na hadaszyszka, bo jego wypowiedzi brakuje mi najbardziej.

8. Inicjatywa roku - Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper"

Uwielbiam biografie, szczególnie sportowców. Zawsze przyjemnie czyta się historie zawodników na dorobku, którzy pokończyli już kariery (albo są u jej schyłku) i mają o czym opowiadać. Takich smaczków dostarczono mi sporo, za co wszystkim tłumaczom - stokrotne dzięki.

9. Diary roku - nie czytam, także brak głosu.

10. "WTF?!" roku - nominowanie mnie na użytkownika roku. Serio, nie mam pojęcia za co.

11. Avatar roku - Robocop na pegazie. Niestety nie potrafię znaleźć właściciela tego avatara.

12. Grafik roku - brak głosu

Nie zdarzyło mi się jeszcze zajrzeć do działu Grafix Zone.

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305961

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

4

• Grishan

1

• Alvathen

1

• ksco

1

Top użytkownicy w tym temacie

1.Użytkownik roku- N!KO

2.Redaktor roku- Vercyn

3.Moderator roku- xero

4.Felieton roku- Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu

5.Debiutant roku- Hammer

6.Progres roku- Schoop

7.Regres roku- Ghostwriter

8.Inicjatywa roku- AM

9.Diary roku- Blaze Stream

10.WTF roku- RR

11.Avatar roku- Ghostwriter

12. Grafik roku-

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305965

• Reputacja:   1

1.Użytkownik roku- N!KO

2.Redaktor roku- Vercyn

3.Moderator roku- xero

4.Felieton roku- Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu

5.Debiutant roku- Hammer

6.Progres roku- Schoop

7.Regres roku- Ghostwriter

8.Inicjatywa roku- Attitude mówi

9.Diary roku- Ring of Death

10.WTF roku- AFF

11.Avatar roku- Bonkol

12. Grafik roku-

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305969

1. Użytkownik roku

N!KO

2. Redaktor roku

Bonkol

3. Moderator roku

Euz

4. Felieton roku

SixKiller: Jak rodziło się Attitude. Historia Vince'a Russo 1991-1999

5. Debiutant roku

Hammer

6. Progres roku

Tupak

7. Regres roku

Euz

8. Inicjatywa roku

Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper"

9. Diary roku

Blaze9 - Blaze Stream

10. "WTF?!" roku

Alvathen i AFF

11. Avatar roku

N!KO

12. Grafik roku

brak

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305970

1. Użytkownik roku

-Raven-

2. Redaktor roku

SixKiller

3. Moderator roku

xero

4. Felieton roku

5. Debiutant roku

Hammer

6. Progres roku

Alert

7. Regres roku

hadaszyszek

8. Inicjatywa roku

Attitude Mówi

9. Diary roku

Pinio - WWE w Nowym Wydaniu

10. "WTF?!" roku

Alvathen i AFF

11. Avatar roku

-Raven-

12. Grafik roku

brak

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305984

1. Użytkownik roku

N!KO - za całokształt.

2. Redaktor roku

Vercyn - patrz niżej.

3. Moderator roku

Vercyn, wiele do wyjaśnienia nie mam, dla mnie murowany zwycięzca.

4. Felieton roku

SixKiller: Jak rodziło się Attitude. Historia Vince'a Russo 1991-1999, mogłem tutaj równie dobrze zagłosować na "kwintesencję wrestlingowego syfu" Bonkola, równie dobra robota, jednak felieton SixKillera bardziej przypadł mi do gustu.

5. Debiutant roku

Hammer - właśnie to jego posty kojarzę, w przeciwieństwie do innych zgłoszonych tutaj userów, tak więc głos leci na Hammera.

6. Progres roku

Schoop - awans na newsmana, świetne newspacki wrzucane dość często, innych kandydatów nie brałem pod uwagę.

7. Regres roku

Euz - spodziewałem się po Marcinie więcej, tymczasem w tym roku nie był tak aktywny, jak w poprzednich latach.

8. Inicjatywa roku

Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper" - bez wątpienia Vercyn zasługuje, świetna robota.

9. Diary roku

Kari - Ring of Death. Szkoda, że Pinio opuścił loty. Pozostałych dwóch nie brałem pod uwagę, diary Blaze9 jest cienkie jak barszcz, a wypociny lukaszka123 nie przykuły mojej uwagi.

10. "WTF?!" roku

Żałuję, że znalazł się tutaj mój projekt, który z braku czasu upadł, ale rozumiem to, bo inicjatywa była fajna i sam chciałbym to dalej prowadzić. Bez głosu.

11. Avatar roku

Bonkol, z braku laku.

12. Grafik roku

Nie zaglądam do Grafix Zone.

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305993

1. Użytkownik roku: -Raven-

Naprawę chciałbym, żeby pojawił się user, którego posty byłyby równie ciekawe i inspirujące. Sam łapię się czasami na tym, że używam stwierdzeń używanych przez Ravena (jeżeli chodzi o porównania, to spokojnie można mówić o juz o ravenowskiej szkole) i wydaje mi się, że dostrzegam to także u innych. Nakręca dyskusje, niezmordowanie komentuje gale, udziela się praktycznie w każdym co ciekawszym dziale. Jestem pełen podziwu, że tak trwa przy forum i swojej pasji do wrestlingu.

Próba forowania w tamtym roku hadaszyszka była moim zdaniem na wyrost. Zresztą przodował w tym sam Raven i nie za bardzo rozumiałem o co mu chodzi (posty hada są jak najbardziej ok, ale podobnie jak całej reszcie "pretendentów" sporo mu do Ravena brakuje). Co do obecnych pretendentów, to nominacja się im należy, ale jak dla mnie Raven bije wszystkich na głowę. N!KO trwa przy AM (za co wielki szacun), posty trzymają poziom, ale to za mało, żeby dać mu tak wypromowany tytulik. Mały619 to jeden z wyróżniających się userów, aktywny, ale argumentacja w niektórych jego postach w ogóle mnie nie przekonuje. E_9 zdecydowanie się wybił, ale na nominacji powinno się skończyć. Jeżeli o kimś miałbym napisać coś naprawdę dobrego (z wyjątkiem Ravena, któremu tradycyjnie posłodziłem), to marcel. Pisze najciekawsze obok Ravena posty w tematach o TNA i dość nieźle komentuje WWE. Co prawda w temacie McMaholandii widać dość wyraźnie przymknięcie oka, ale spojrzenie fana Diexielandu na konkurencyjną federację zawsze budzi moje zainteresowanie.

Jeszcze a propos Ravena. Ravena z realu. To dobry kompan do picia, rozmowy (nie tylko o wrestlingu) i od niedawna mój trener fitness. Myślę, że -Raven- ma czasami dość moich pytań w pw odnośnie każdej pierdoły związanej z treningiem, ale znosi to z anielską cierpliwością. :)

2. Redaktor roku: Vercyn

Jeżeli mielibyśmy traktować Attitude jako portal, to możnaby powiedzieć, że "Attitude to Vercyn". Powiem szczerze, że wydawało mi się, że Vercyn straci w końcu zapał do tłumaczeń. Tak się nie stało i bardzo dobrze. Poza tym przez cały rok ratował dział z newsami. Chciałbym, żeby pozostali newsmani byli przynajmniej w połowie tak regularni i tak przykładali się do roboty jak on; bez żadnej ściemy i bez pominięcia informacji, które trudniej przetłumaczyć. Co do pozostałych nominacji, to są one nieco chybione. Wywaliłbym stamtąd siebie i postawił na Włos of Attitude. NIKO jak, już wspomniałem, trwa z AM, które jest bardzo fajnym urozmaiceniem Attitude i nominacja w tej kategorii należy mu się jak psu kość. Pozostałe nominacje są ok. Bonkol i SixKiller zanotowali chyba jakieś przebudzenie (przynajmniej w stosunku do poprzedniego roku) z artykułami. Jeszcze teraz, pisząc o redaktorze roku, nie mam pojęcia, który felieton uznam za najlepszy. Niemniej właśnie Bonkol z Sixem pisali najciekawsze i najchętniej postawiłbym ich na podium razem.

3. Moderator roku: Vercyn

Straszna kategoria. Cóż... Vercyn mi pomagał jak sam jeszcze miałem kolorek z tymi skomplikowanymi sprawami w zonie modów. No i ma mój głos. Ostatnio mi też Six poprawiał artykuł, ale jego nie ma wśród nominowanych. Gwoli sprawiedliwości muszę przyznać, że Koper z kolei to już od początku mojego pisania po mnie sprzątał. Ale jako urodzony buntownik mam jakąś awersję do głosowania na adminów. :D

4: Felieton roku: hmmmm

Masakra po prostu. Bonkol napisał kilka miłych słów na temat mojego artykułu o Rockersach i miło mnie to połechtało. Teraz martwię się, że jak na niego zagłosuję, to zostanie to uznane za rewanż. Że sobie razem jajca liżemy. Tak czy siak uważam, że w tej kategorii na podium stanąć może tylko ktoś z dwójki SixKiller-Bonkol. Obaj, kolokwialnie mówiąc wymiatali na tym polu. Ciekawe artykuły, ciekawe tematy, trafiające w gusta czytelników Attitude, dobrze napisane. Chociaż akurat w przypadku Sixa i Bonkola bardziej ciekawiły mnie inne artykuły ich autorstwa. Z bonkowych zdecydowanie lepiej czytało mi się o wrestlingowym syfie made in WWE, a Six świetnie trafił z tematem opisując historię Johna Laurinaitisa (nie wiem, czy odniosłem dobre wrażenie, że Six podobnie jak ja był fanem popularnego Johnny'ego?) i ciekawie pisał o ECW. Natomiast nie głosowałbym w tej kategorii na felieton BRKSTRM. Żeby nie było wątpliwości - to było ciekawe, trafne i nieźle napisane (odnośniki do przeszłości, szersze spojrzenie na temat), ale to samo można mówić o postach niektórych userów. A posty niektórych userów na temat WM-ki były wg mnie ciekawsze niż felieton BRKSTRM. To była po prostu długa opinia na ten temat i równie dobrze mogła ona znaleźć się w poście. Natomiast warto tutaj podkreślić, że tekst BRKSTRM jako jedyny był rzeczywiście felietonem. Od dawna wali po gałach, że w miejscu, do którego dodajemy artykuły jest napisane "felietony". Admini! Zróbcie coś z tym!

Acha. Głos idzie na "Flair: żałuję, że pomogłem Bischoffowi" Sixa. Wymyśliłem sobie, że zagłosuję na tego, który napisał więcej tekstów w tym roku.

5. Debiutant roku: Hammer

Pod względem braku skromności i tak nie zdołam przebić N!KO więc ośmielę się napisać, że w tamtym roku ta kategoria była lepiej obsadzona. Ja sam do niej nie pasowałem z przyczyn technicznych, ale jak już mnie tam przypisali to broniły mnie wywiady i gorące dyskusje, w których uczestniczyłem. Miałem groźnych rywali w postaci VebVe, który błysnął swoimi pierwszymi Vttitude i Sebu, płodzącego post za postem (przy czym nie chodziło tu tylko o ilość, ale i jakość postów). A teraz jest Hammer, który się wyróżnia i nakręca dyskusję, a później jest długo, długo nic. Rywalizacji takiej jak rok temu nie będzie. Przykro mi, że niewiele potrafię napisać o pozostałych. W każdym razie mam nadzieję, że nie były to przypadkowe nominacje i będą rosnąć następcy Ravena.

6. Progres roku: Schoop

Kurczak dostaje ode mnie głos nieco na wyrost, bo wyraźnie obija się z podliczaniem typera TNA, w którym nieźle mi idzie (gdyby szło mi gorzej, to nie molestowałbym go tak) i pisaniem postów na forum. Ale pod względem ekipy Attitude jako społeczności, to już całkiem inna bajka. Do dzisiaj pamiętam jak skradł show w Gdańsku w gimmicku Funky Chickena i chyba będę pamiętał to do śmierci. Oglądam fotki z tamtego zjazdu i myślę sobie "chcę na kolejny zlot!". Brakuje mi tutaj kategorii w stylu: "osobowość zlotu". Schoop poskładałby w niej rywali niczym Ryback jobberów na tygodniówkach.

7. Regres roku: hadaszyszek

Odechciało mu się pisać po tym jak ośmieszył się kilkakrotnie w dyskusji ze mną. Ja i had prekursorami Hell No? Czemu nie. Oczywiście ja jestem Danielem Bryanem, a hadaszyszek Kane'm tego tag teamu. :twisted:

Dobra... całkiem na poważnie. Mógłbym napisać o hadaszyszku dokładnie to samo, co on napisał na mój temat. Mimo wszystko uważam, że bywałem i pisałem tutaj więcej niż had, ale oczywiście przyznaję, że trochę dałem sobie spokój z forum. Chociaż regres kojarzy się źle, to jest to jednak pozytywna kategoria. I w takim sensie oddaję głos na mojego gorszego tag team partnera. Had ogarnij się i wracaj! To może i ja też będę częściej zaglądał. Wytłumaczę ci dlaczego grubasy nie są takie złe. :twisted:

Dodam jeszcze, że zarówno had jak i ja mamy niezłych konkurentów. Jedna z lepiej obsadzonych kategorii. Jak jakimś cudem wygram (chociaż uważam hada za faworyta), to będzie większy sukces niż w przypadku tego nieszczęsnego tytułu żółtodzioba sprzed roku.

8. Inicjatywa roku: Attitude Mówi

Normalnie zagłosowałbym na tłumaczenia, ale Vercyn dostał ode mnie głos jako redaktor (zatem doceniłem już jego pracę na forum) i mogę bez wyrzutów sumienia zagłosować na nieśmiertelne AM. N!KO zasługuje tutaj na głos z tego powodu, że z wytrwałością godną podziwu dalej prowadzi swoją internetową audycją i robi to dobrze. AM popularyzuje wrestling w tym internetowym światku, jest dobrym uzupełnieniem forum. Rozważyłbym jeszcze oddanie głosu na nasz zlot, ale uważam, że na Raw było gorzej niż na Smacku i odpuszczam.

9. Diary roku: Blaze

Regres zaliczam, na forum rzadko zaglądam, a wy mi jeszcze każecie diary czytać. :roll: Głos idzie na Blaze'a. Czasami pisze chaotycznie, ale wydaje mi się też, że stara się pracować nad sobą. Aktywny forumowicz.

10. WTF roku: anonimowi komentatorzy i olek

Anonimowi komentatorzy, którzy potrafią wyrzygać pod newsami każdą literówkę i błąd w nazwisku. Czasami też piszą coś bez sensu, a zripostowani zapadają się pod ziemię. W końcu internet to anonimowość. Oczywiście nie chodzi tu o wszystkich anonimowców. Gwoli ścisłości należy też przyznać, że wśród mądrali znajdują się ci zarejestrowani. Niejaki olek zapisał się na forum głównie po to, żeby czytać newsy i płakać, że ktoś nie umieścił czegoś w spoilerze, albo, że coś zostało nie tak przetłumaczone. Głównie przypieprza się o pierdoły.

11. Awatar roku: Bonkol

Schoop, Vercyn i Bonkol - trzej faworyci. Dwaj pierwsi, bo mają ciekawe awki nawiązujące do forumowego gimmicku, a trzeci, bo śmieszny. Nie wiedziałem na kogo postawić, to Ralphus dostaje głos, bo Bonkola skrzywdziłem w felietonach.

12. Grafik roku: Filipooo666

Ja akurat czasami przeglądam grafiki, bo szukam kogoś, kto mógłby mi zrobić awatara. (Aczkolwiek wiernie trwam przy grafice wyciętej fotoszopem z plakatu promującego WM25 i niewykluczone, że tak zostanie). Filipooo jest najlepszy wśród grafików, ale widziałem też kilka fajnych obrazków autorstwa innych userów.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-305997

• Urządzenie:  Windows

Na początku chcę powiedzieć, że wielkie brawa należą się organizatorom za wprowadzone zmiany. Dobrze, że dostajemy typy do wyboru i nie musimy sami wrzucać ich do tematu, by potem praktycznie powtarzając argumentację wybierać tego jedynego.

1. Użytkownik roku

Pierwsze co, to pragnę podziękować za nominację mojej osoby. Osobiście uważam, że moja aktywność mogłaby być większa, bo na pewno jest gorsza niż np. rok temu, a samą nominację dostałem dzięki mocno obstawionej kategorii Regresu Roku ;) Nie mniej jednak dzięki za docenienie ;)

Co do mojego głosu, to stawiam na -Ravena-. Nie ukrywam jednak, że długo zastanawiałem się, czy jednak nie postawić na N!KO, ale jednak o wyborze przesądziła jakość postów o wrestlingu, a o tym, że Raven pisze genialne posty nie trzeba nikogo przekonywać.

Trzeba jednak oddać N!KO, że chyba jeszcze nikt nie zbliżył się tak bardzo do Ravena, a jak patrzę na aktualnie oddanie głosy, to jest spora szansa, że dojdzie do "detronizacji króla".

2. Redaktor roku

Portal Attitude nie miał od dawna tak dobrego newsmana jak Vercyn. Częstotliwość i jakość wrzucanych newsów jest bardzo wysoka i za to należą się ogromne brawa. A jeśli dodamy do tego prowadzenie Raportu Miesiąca, tłumaczenia tekstów, czy inną działalność, to mamy redaktora roku. Już w poprzednim roku Vercyn wykonywał nieziemską pracę, a w tym udowodnił, że można robić to jeszcze lepiej.

3. Moderator roku

Tak jak wiele osób zauważyło, aktywność xero w kwestii moderowania ostatnio spadła, także głos oddaję na Vercyna, który bardzo dobrze pilnuje porządku na naszym forum.

4. Felieton roku

Gdy pisałem o swojej zmniejszonej aktywności, brałem pod uwagę też czytanie i komentowanie różnych tekstów pojawiających się na forum. W poprzednich latach bardzo mało było tekstów których nie przeczytałem i musiały one być o kompletnie nie interesującej mnie tematyce. W tym roku było odwrotnie, bo tekstów przeczytałem bardzo mało, a jeśli czytałem, to musiał to być wyjątkowo interesujący mnie temat. Tak było w przypadku tekstu Bonkola: "TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu", dlatego też głos oddaję na ten felieton.

Przy okazji obiecuję nadrobić zaległości i przeczytać inne felietony, bo po opiniach innych forumowiczów widzę, że warto ;)

5. Debiutant roku

Tak naprawdę w tej kategorii można powiedzieć, że jest Hammer i reszta (oczywiście bez urazy dla reszty). Czytając nicki nominowanych osób najbardziej kojarzyłem posty właśnie Hammera, dlatego głos musiał trafić do niego.

6. Progres roku

Chciałem zagłosować na kogoś innego, bo jednak Schoop rzadko udziela się na forum, a to jest dla mnie najważniejsze. Jednak patrząc na resztę nominowanych ciężko wybrać mi kogoś innego. Myślałem nad Alertem, bo lubię ten jego totalny hejt na WWE :D , ale jednak kontrowersyjne posty to trochę za mało w porównaniu z Schoopem, który został newsmanem, podobno ( :twisted: ) zajmuje się typerem TNA, oraz bierze czynny udział w podcastach.

7. Regres roku

No, kategoria obstawiona lepiej niż na użytkownika roku :D Wybierając kogoś w tej kategorii, mamy wybrać użytkownika, którego postów brakuje nam najbardziej. Z całej piątki na pewno brakuje mi postów Sebu, Ghostwritera i hadaszyszka. Głos oddaję jednak na Ghostwritera, bo z podanej trójki, to właśnie z nim prowadziłem częste dyskusje i to właśnie tego mi brakuje. Sebu pisał bardzo fajne posty, które często zgadzały się z moimi poglądami, także dyskusja była tu często wykluczona. A hadaszyszek? Cóż, rok temu nazwałem go nudziarzem roku, także oddanie teraz głosu, że brakuje mi jego postów byłoby spora niekonsekwencją :P

A co do brakujących mi dyskusji z Ghostem to :P :

Mały619 to jeden z wyróżniających się userów, aktywny, ale argumentacja w niektórych jego postach w ogóle mnie nie przekonuje.

Trochę zmieniłeś post, bo wcześniej pisałeś o tym, że moim częstym argumentem jest: "nie podoba się, to nie oglądaj" i właśnie do tego chciałem się odnieść. Zdaję sobie sprawę, że często stosuję ten argument, ale wynika to z tego, że sam stosuję tą metodę. Dla przykładu, SD! nie oglądałem już od wielu miesięcy, od BFG praktycznie nie oglądam TNA i jedynie RAW jest tygodniówką, którą potrafię obejrzeć, choć też nie zawsze. Uważam to za normalne zdrowe podejście.

8. Inicjatywa roku

Każda z tych inicjatyw była ciekawa i zasłużyła na wyróżnienie, ale złoty okres w roku 2012 przeżywało Attitude Mówi. Gdy wydawało się, że AM zaczyna tracić na wartości, N!KO wpadła na genialny pomysł AM Versus, które mocno ożywiło program i okazało się strzałem w dziesiątkę. AM to niewątpliwie mój ulubiony podcast na portalu i zawsze chętnie po niego sięgam.

9. Diary roku

Pinio - WWE w Nowym Wydaniu

10. "WTF?!" roku

Na przestrzeni całego roku nie zdarzyło się nic, co wywołało burzę na forum, a sam nie mam pamięci do mniejszych afer, dlatego skorzystałem z postów poprzednio głosujących osób i wybierając z tak stworzonej listy stawiam na RR i wszystko co działo się, gdy kończył się jego czas na naszym forum (łącznie z sławnym odcinkiem AM)

11. Avatar roku

Nic konkretnego nie rzuciło mi się w oczy, ale avatar Vercyna jest fajny, pasujący do tego co robi dla forum.

12. Grafik roku

Filipooo666

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306002

1. Użytkownik roku

N!KO

2. Redaktor roku

Vercyn

3. Moderator roku

xero

4. Felieton roku

Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu

5. Debiutant roku

Hammer

6. Progres roku

Schoop

7. Regres roku

Ghostwriter

8. Inicjatywa roku

Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper"

9. Diary roku

Blaze9 - Blaze Stream

10. "WTF?!" roku

Alvathen - Attitude Forum Federation

11. Avatar roku

BRKSTRM

12. Grafik roku

Brak

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306025

1. Użytkownik roku - N!KO - Jeden z sympatyczniejszych użytkowników na forum (a przynajmniej taki się wydaje :D). Jego posty zawsze są ciekawe i często ma bardzo trafne i mądre spostrzeżenia. Jedyny minus to to, że kibicuje Man United :D

2. Redaktor roku - Ghostwriter

4. Felieton roku - Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu - Zarówna wersja z TNA jak i z WWE była bardzo ciekawa i czytałem ją z zainteresowaniem. Dużo nie trafionych gimmicków poznałem właśnie, dzięki tym felietonom. Mam nadzieję, że Bonkol nie poprzestanie i niebawem uraczy nas następna częścią z tej serii.

5. Debiutant roku - EDIT/ Po avku skojarzyłem Hammera, który często pisał posty w różnych działach, więc na niego leci głos.

6. Progres roku - Schoop - Zaczął dużo pisać, został newsmanem, był wszędzie. Nawet jako kurczak w Ergo Arenie. Więcej nie trzeba mówić.

7. Regres roku - hadaszyszek

8. Inicjatywa roku - Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper" - osobiście nie przeczytałem żadnej z nich w całości (Mysteria jeden rozdział, ale za to Jericho już całą), ale trzeba podziękować Vercynowi za trud i starania włożone w przetłumaczenie wszystkich tych autobiografii. Nie przestawaj.

9. Diary roku - Blaze9 - Blaze Stream - Z podanych wariantów, tylko to wg mnie się jakoś wyróżnia. Blaze pisze dość ciekawie i systematycznie i często potrafi zaciekawić feudami w jego wymyślonej fedce. Czasem pisze niezrozumiale, ale są to pojedyncze zdania. Każdemu się może zdarzyć. Pinio w tym roku coś opadł z sił, a zawsze pisał bardzo ciekawie i wytrwale.

10. "WTF?!" roku - nie mam pojęcia co tu mogę umieścić.

11. Avatar roku - Schoop

12. Grafik roku - Filipooo666

Edytowane przez Badu
https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306029

1. Użytkownik roku

N!KO

2. Redaktor roku

Vercyn

3. Moderator roku

Vercyn

4. Felieton roku

5. Debiutant roku

6. Progres roku

Schoop

7. Regres roku

Ghostwriter

8. Inicjatywa roku

Attitude Mówi

9. Diary roku

Blaze9 - Blaze Stream

Przy debiutancie i przy pozostałych których nie zaznaczyłem wstrzymam się :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306031

1. Użytkownik roku - Zdaję sobie sprawę, że to mój główny "konkurent" w tej kategorii, ale tak jak inni, lubię czytać jego posty, i powymieniać się poglądami filmowymi, czy MMA. Mimo wieku - :twisted: - zachował spory dystans do siebie, i nie skończył jak Clint Eastwood w "Gran Torino". Wszystko, co czytacie w jego postach, to on - poznałem człowieka, i możecie być pewni, że te trafne spostrzeżenia przychodzą mu łatwo -Raven-

Nie przekreślałbym innych nominowanych. Jeśli ktoś piszę, że ja jestem wszędzie, i staram się udzielać na tylu polach, na ilu mam coś do powiedzenia, to takie samo zdanie powinien mieć o małym. Facet wciąż dodaje swoje 3gr, i zasługuje na nominacje, jak mało kto - STOP! Przekreślaniu małego za numerek 619! :wink:

Marcel nie dziw się nominacji, bo praktycznie pieściłeś dyskusje o TNA. WWE przeżyje, bo ma więcej widzów. Dixieland na Atti Cię potrzebuje! E_9 zaś zrobił taki progres... ... że ja pierdziu. Przeskoczył tą kategorię i powalczy o główną nagrode.

2. Redaktor roku - O tym nie wiecie - u mnie możecie liczyć na szczerość - ale miałem tu widnieć. Zdenominowałem się, co mogło wyglądać na skromność, ale kto mnie zna, ten wie, że takim czymś średnio operuję. Zrobiłem to, bo... wiedziałem że polegne. Pozostała trójka śmiałków też musi chyba uznać wyższość Vercyna. Brak jego triumfu tutaj, byłby większą historią, od braku zwycięstwa Ravena w poprzedniej kategorii. Jestem ciekaw, jakby to było, gdyby go nie było. Obawiam się, że musiałbym zaliczyc powrót do zagranicznych portali z newsami.

3. Moderator roku – Może xero obniżył loty, ale oceniamy całe 12 miesięcy. Vercyna wypada pochwalić za prowadzenie facebooka – którego ostro rozkręcił – ale ja tu miałem swojego faworyta już wcześniej. Jeśli nie byłby modem, to prawdopodobnie dałbym sobie rękę uciąć, że już na Atti nie zagląda – Euz. Jak nie pochwalić gościa, który pojawia się, daję warna i znika. Toż to zamaskowany mściciel!

4. Felieton roku – Doceniam wszystkie teksty, ale znów wyjdę trochę naprzeciw społeczeństwu, i postawię na BRKSTRM. To jedyny felieton w tej gromadce. Pozostałe to wycieczki w przeszłość, i przybliżenie faktów, które – w większości – są mi znane.

5. Debiutant roku – Mam nadzieję, że będziemy mogli bez problemu Was nominować w przyszłym roku do „progresu”. Na ten moment, najbardziej rzuca się w oczy Hammer, choć to nie jest tak, że pozostali są anonimowi. Bullinho jest chyba najkrócej z nominowanych, a to też godne pochwały.

6. Progres roku – Różne są sposoby, żeby wybudować sobie “markę” na forum. Jedni są pamiętani za posty, inni za tłumaczenia, ale że ktoś wskoczył w żółty strój kurczaka w Ergo Arenie?! Nie chcę umniejszać pozostałym, bo też zasługują tu być – a jeden z Was pewnie nawet nie ma pojęcia, jak blisko był nominacji do „Użytkownika roku” – ale Schoop wpisał się w karty historii Attitude, a to osiągnięcie sporych rozmiarów.

7. Regres roku – Euz i Street mi tu od początku nie pasują - stronili od forum już w 2011. Pozostała trójka powinna mieć świadomość, że zasługuje na nominacje. Jednak w momencie, gdy wymyśliłem tę kategorię, miałem w głowie jeden nick – hadaszyszek. Jeśli ktoś walczy o użytkownika roku, a później z tego forum znika, to to jest książkowy przykład regresu.

8. Inicjatywa roku - VI Zlot Fanów Wrestlingu w Gdańsku. Nie ma nic lepszego, jak zobaczenie twarzy, które dotychczas kojarzyłeś tylko z avatarami. Ze zlotu na zlot, ludzie znają się lepiej, a czas mija jeszcze szybciej. To jedna z tych inicjatyw, której każdy powinien spróbować. Jednak ostrzegam, że po jednej wizycie, nie będziesz w stanie odpuścić kolejnych zlotów.

10. "WTF?!" roku – Smutne, gdy jeden z ciekawych userów, pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Nie wiem, co chłopakowi odbiło, ale z gościa, z którym dało się pogadać poza forum, zaczął jechać po wszystkim i wszystkich. Sam dałem mu możliwość wyjaśnienia w AM, a on odpłacił się pojechaniem odcinka z Ravenem w komentarzu - oczywiście z innego nicka :wink: Jakkolwiek tego nie ująć - Szopka z RR'em

11. Avatar roku – Chciałbym zakomunikować, że mój avatar jest najlepszy i najbardziej reprezentatywny, więc nie wstydźcie się swych głosów. Sam też bym to zrobił, ale jest jeden avek, który zobaczyłem i pomyślałem – „Kur.. N!KO, czemu na to nie wpadłeś, przecież on jest stworzony dla Ciebie” – JeffreyNero... ... PS. Nienawidzę Cię.

12. Grafik roku – Wszedłem do działu, i stwierdziłem, że oddam głos na tego, którego prace mnie zauroczą jako pierwsze. Przejrzałem kilka galerii i zdecydowanym faworytem był Filipoo666. Dodatkowo facet ma świetny avatar, który najpewniej jest jego autorstwa, więc... ... też Cię nieniawidzę :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306032

Mimo mojego niedużego stażu wśród forumowej braci, postaram się dodać swoje trzy grosze i chociaż nie znam wszystkich nominowanych, to jednak zagłosuję tak, jak to widzę swoimi oczami :wink:

1. Użytkownik roku - N!KO - dla mnie to jeden z dwóch ludzi na Forum, których to można określić mianem człowieka-orkiestry. Rzeczy, którymi N!KO zajmuje się na Attitude zostały tutaj już wymienione, dlatego nie mam zamiaru tego powielać, ale jest tylko jedno, co chciałbym od siebie dodać - wielkie gratulacje dla N!KO za wytrwałość i chęci. Zawsze pierwszy ocenia tygodniówki, filmy, gry... pozazdrościć tylko wachlarzu zainteresowań i umiejętności pisania o tym. Również plus za Attitude Mówi, które wydawane jest ciągle na bieżąco, poruszane są w dalszej mierze ciekawe tematy i chwała za to.

2. Redaktor roku - Vercyn - kolejny człowiek renesansu. Tam, gdzie Bóg nie może, tam Vercyna pośle :wink: Świetne, obszerne newsy, zawsze zakończone miłym dla oka akcentem, do tego tłumaczenia, artykuły, pilnowanie porządku na forum, udział i prowadzenie podcastu. Można wymieniać w kółko. Na pewno gdyby nie Vercyn, to Attitude dużo by straciło na swojej obecnej wartości. Pozostaje w tym miejscu mieć nadzieję, że w następnej kampanii Vercyn będzie kontynuował swoją świetną robotę i wciąż będziemy mogli czytać jego newsy.

3. Moderator roku - Vercn - może wyjdę na ignoranta, ale tylko jego nick jakoś do mnie przemawia w tej kategorii. Pewnie jest to spowodowane moim małym stażem, mizerną regularnością śledzenia tematów i poczynań innych modów, ale to działalność Vercyna najbardziej rzuciła mi się w oczy.

4. Felieton roku - SixKiller: Jak rodziło się Attitude. Historia Vince'a Russo 1991-1999 - za pomysł. Od kiedy czytam Forum, spotykałem się z opiniami, że wszystko co złe = Russo. Ten tekst pozwolił mi bardziej poznać tego znienawidzonego przez wielu człowieka, jak i dowiedzieć się więcej na temat historii wrestlingu. Bardzo przyjemna literatura. Żeby nie było - nie mam nic do pozostałych twórców, bo każdy tekst można wyróżnić, jednak to ten SixKillera przypadł do mojego gustu najbardziej.

5. Debiutant roku - B-Side - posty tego użytkownika kojarzę najbardziej. Właściwie, to każdego w jakimś stopniu kojarzę - oprócz tego kolesia wypisanego jako pierwszego - ale wydaje mi się, że B-Side najbardziej zasłużył na głos. Czytając jego posty często mam wrażenie, że w podobnej sytuacji napisałbym to samo. Nie chcę się ponosić na zwrot "pokrewieństwo dusz", ale jednak wiele jego opinii pokrywa się z moimi :D

6. Progres roku - nikt - wiem, że w takich głosowaniach po prostu nie wypada nie przyznać nikomu punkciku, ale jestem zmuszony tak zrobić. Nie było mnie tutaj w zeszłym roku, przez co nie mam zielonego pojęcia, kto jak się zachowywał, czy zasłużył na tę nagrodę. Nie chcę nikogo w ten sposób urazić i wybierać pierwszy, lepszy nick z listy, bo nie o to tutaj chodzi.

7. Regres roku - nikt - sytuacja analogiczna do powyższej.

8. Inicjatywa roku - Seria konkursów we współpracy z firmą Mattel - generalnie w tym miejscu można by było wyróżnić każdą z wymienionych propozycji, albowiem każda z nich miała jakiś wpływ na rozwój Forum i samego Portalu. Skupię się jednak na współpracy z firmą Mattel, ponieważ moim zdaniem był to doskonały pomysł. Dzięki temu, Wy - redaktorzy - sprawdziliście kreatywność użytkowników, pozwoliliście im się wykazać i zaprezentować swój nick przed szerszą publicznością, na głównej stronie Attitude. Takie coś zawsze działa mobilizująco i chwała Wam za ten koncept.

9. Diary roku - nikt - niestety nie czytam, w związku z czym znów jestem zmuszony oddać pusty głos.

10. "WTF?!" roku - RR - mimo swojego stażu miałem możliwość porozmawiać z nim w jednej z dyskusji. Szkoda, że został zbanowany, bo wydawało mi się, że jest naprawdę w porządku, można z nim porozmawiać o wrestlingu. Nie znam szczegółów tej afery, nie chcę poznać (nie moja broszka), ale ubolewam nad faktem straty cennego użytkownika.

11. Avatar roku - Vercyn - to mój trzeci głos na Vercyna, ale niestety nie mogę postąpić inaczej, mimo naprawdę najszczerszych chęci. Pióro i mikrofon to dwie rzeczy, po jakich można poznać Vercyna i najprościej opisują jego osobę.

12. Grafik roku - Filipoo666 - wielkie podziękowania dla niego! Tuż po zarejestrowaniu się na Forum napisałem do niego, czy mógłby zrobić mi avatar + sygnaturę. Zgodził się natychmiast i fajnie, że ma czas i chęci, by pomóc nawet anonimowemu użytkownikowi. Od tego czasu pomógł mi parokrotnie, wszystkie jego prace bardzo mi się podobają i powinien moim zdaniem zgarnąć zwycięstwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306047

1. Użytkownik roku - -Raven- - jego posty jakoś tak czyta mi się najlepiej. Nie wiem jak to działa, ale skoro byłbym w stanie go tu wpisać bez patrzenia na nominacje, to coś w tym jest.

2. Redaktor roku - Vercyn - za newsy i książki, z naciskiem na Pipera.

4. Felieton roku - Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu - ale wszystkie zasłużyły na nominację. Akurat ten mnie najbardziej zainteresował.

5. Debiutant roku - Hammer - już na starcie poleciały 3 osoby, bo tylko dwóch z listy kojarzę po nicku[prościej by było po avkach]. Mam wrażenie, że mój drugi finalista uaktywnił się dosyć niedawno, więc postawię na Młota.

6. Progres roku - Tupak - Schoop na pewno wygra, więc dam głos komuś innemu, takie małe wyróżnienie. Za fajne posty, Weekendy z TNA i prowadzenie kanału YouTube ze świetnymi walkami z wcześniejszych lat fedki.

A sam fakt, że zostałem nominowany... Szkoda, że trafiłem do grupy z pewniakiem na zwycięstwo, ale już samo wyróżnienie to miła niespodzianka :) I fajnie, że ktoś nawet na mnie głosuje, dzięki :D Bardziej poważnie - kolejny rok może być lepszy. Po co się ograniczać do postów na forum, jak można skrobnąć dłuższy tekst lub coś nagrać - zobaczy się co z tego wyjdzie ;)

7. Regres roku - nikogo nie wytypuję.

8. Inicjatywa roku - Tłumaczenie autobiografii Mysterio "Behind the Mask" i Pipera "In the Pit with Piper" - z naciskiem na PIPERA! I czekam na kolejne książki :)

9. Diary roku - nie czytam to i głosować nie będę.

10. "WTF?!" roku - nie mam pojęcia, co wybrać.

11. Avatar roku - Bonkol - ciężko mi to wyjaśnić :P

12. Grafik roku - tu też się powstrzymam od głosu.

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306052

Mimo, iż jestem "świeżakiem" na forum (konto założyłem w lutym ale swoje posty zacząłem publikować we wrześniu) i nie wszystkich userów jeszcze kojarzę to postaram się wypowiedzieć i uargumentować moje wybory jak najlepiej.

1. Użytkownik roku

N!KO

Głos Attitude Mówi przez cały rok ciężko pracuje (nie umniejszając zasług innym nominowanym), nagrywa audio felietony, zdaje relacje, przeprowadza wywiady i robi mnóstwo innych rzeczy, które powodują, że forum i strona rozkwita. W swoich postach (za przykład można wziąć temat o RAW czy każdej innej tygodniówce) zwraca uwagę nie tylko na rzeczy oczywiste ale także na szczegóły i niuanse, które były dla mnie niewidoczne lub wcześniej nieznane. Ponad to w swoich wypowiedziach pokazuje, że ma szeroką wiedzę i znajomość świata wrestlingowego. Na forum pisze także dużo na tematy nie związane z wrestlingiem (sport, filmy w szczególności) więc za całokształt to właśnie na Niego idzie mój głos.

2. Redaktor roku

Vercyn

Jak inni użytkownicy pisali wcześniej - świetna robota z tłumaczeniami. Do tego dodałbym duża ilość newsów, które prawie zawsze są obszerne i zawierają jakieś miłe dla oka dodatki. Szkoda tylko, że Tydzień Według Vercyna nie trwał tak długo jakbym sobie tego życzył aczkolwiek na pochwałę zasługuje samo podjęcie takiej decyzji i prowadzenie tego nie ważne jak długo.

3. Moderator roku

Vercyn?

Znak zapytania bo to po prostu jedyna osoba, którą kojarzę z bycia moderatorem (warny i krucjata przeciw dzieciom Neostrady). Pozostali również z pewnością dbają o forum lecz nigdy nie zwróciłem na ich pracę uwagi.

4. Felieton roku

Bonkol: TNA, czyli kwintesencja wrestlingowego syfu

Wszystkich należy pochwalić za własną twórczość i przelanie swoich przemyśleń na nasze monitory, lecz ten felieton spodobał mnie się najbardziej z powodu bardzo ładnego i składnego stylu jakim został napisany. Poza tym ciekawa i dosyć zabawna lektura poparta filmikami.

5. Debiutant roku

Hammer

Nie chodzi tu tylko o wymianę kurtuazji :-) ale ten użytkownik pisze dużo i na temat. Byłem trochę zdziwiony jego nominacją, gdyż zawsze myślałem, że ma o wiele większy staż i należy do grupy starych wyjadaczy. Jednakże najbardziej zdziwiony byłem nominacją mojej skromnej osoby :oops: Szczerze mówiąc zauważyłem to dopiero za którymś tam razem gdy w postach użytkowników spostrzegłem swój nick :shock: Przewijam w górę a tu taki zonk :P Dziękuje za nominację, naprawdę miło z Waszej strony.

6. Progres roku

Schoop

Z postaci nie wszystkim dobrze znanej stał się "ikoną" forum. Przebraniem i swoją osobą przyćmił live event RAW. Niektórzy nawet pisali coś w stylu (parafrazuję) "Walić WWE, jadę zobaczyć Kurczaka" :D Poza ukazaniem światu swojej prawdziwej natury czynnie bierze udział w podcastach i pisaniu newsów.

7. Regres roku

?

Jak pisałem na wstępnie mam dosyć krótki staż na forum i nie chciałbym negatywnie oceniać osób, które zrobiły dużo więcej niż ja i pod każdym względem wnoszą więcej na forum. Może za kilka lat pokuszę się o skarcenie kogoś ale na razie pozwolę sobie wstrzymać się z głosem w tej kategorii. Jedyne co mogę w tu napisać to to, że zauważyłem brak Ghostwritera w podcastach ale to pewnie spowodowane jest pracą/nauką czy innymi osobistymi sprawami, więc trochę nie fair była by ta nominacja.

8. Inicjatywa roku

Attitude Mówi

Każde z tych przedsięwzięć zasługuje na pochwałę lecz doceniam wytrwałość i zabieganie o jakość produktu jaki dostajemy w Attitude Mówi. Słucha się tego bardzo przyjemnie a poza tym będąc laikiem dzięki takim dyskusjom można się dowiedzieć nieco więcej o wrestlingu z bardziej "smartowego" punktu widzenia. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że słuchanie Was pozwoliło mnie się obyć z wieloma pojęciami wrestlingowymi, których używaliście a poprzez wielokrotne powtarzanie ich w różnych kontekstach zacząłem je rozumieć. No i najważniejsze dla mnie jest to że Attitude Mówi świetnie umila czas podczas gry w PES'a :twisted:

9. Diary roku

?

Niestety żadnego nie czytałem, więc wstrzymam się.

10. "WTF?!" roku

Sytuacja z N!KO i VebVe

Nie wiem czemu ale cała ta historia poruszana publicznie w podcastach czy na forum wydaje mnie się dosyć dziwna :P Sytuacja sprawia wrażenia jakby Panowie mieli do siebie jakiś żal i zamiast się spotkać i wygarnąć sobie co nieco (nawet przy użyciu rąk :D) przenoszą to na forum :lol: Nie chodzi mi o to, że robicie tu spam, flame war i że mam jakieś pretensje z tego tytułu tylko dorosłym ludziom takie coś nie przystoi. Aczkolwiek jeden tekst o mieszczeniu się na zdjęciach na Facebooku mnie rozbawił do tego stopnia, że zapamiętałem go na dłużej i pozwoliłem sobie użyć :twisted: Z drugiej strony swoim feudem zapewniacie entertainment a o to przecież chodzi :D

11. Avatar roku

Ghostwriter

Nie wiem, czy ten avatar nie wygrywał we wcześniejszych edycjach, bo pewnie Ghostwriter ma go od dłuższego czasu ale jest on bardzo charakterystyczny i symboliczny a nader wszystko strasznie mnie się podoba. Jeżeli sam go zrobiłeś to naprawdę duże słowa uznania za to.

12. Grafik roku

Filipoo666

Wszystkim tworzącym coś od siebie należą się pochwały ale pracę tego użytkownika oglądam w miarę regularnie. Dla mnie zabawa z grafiką to czarna magia i się na tym nie znam ale jego tapety są po prostu dla mnie ładne.

https://forum.wrestling.pl/topic/31661-attitude-user-awards-2012-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-306063

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• IIL
      AEW Dynamite 25/12/2024 Wjazd kamery na otwarcie z rampy prosto w Hammerstein Ballroom piękny. Ogólnie ujęcia i produkcja wygląda o wiele lepiej niż podczas np sobotniego Collision. Galę tę nagrywano w niedzielę, także mieli trzy dni na popracowanie na tym nagraniem.  Fajny patent z plakatem walk całej gali w pierwszych minutach, żeby zapoznać widzów z rozkładem jazdy (te plakaty btw AEW robi piękne, dobrze tam sypią grafikowi)   Continental Classic: Brody King vs Will Ospreay Dobra walka. Sufit co prawda nie spadł na dół - a mógł przy takim składzie - ale odwalili porządne widowisko i zagrzali tym openerem na resztę show.  Continental Classic: Darby Allin vs Ricochet Miodny kąsek, dzięki heelowej robocie Ricocheta, zajebistej publice i oczywiście Allinowi z jak dla mnie momentum do wygrania pasa od Moxa w przyszłości. Zajebista walka, przeplatana z konkretnymi chantami publiczności (You fucked Samanta! Bald! Bald! Bald! ) i świetną akcją ringową. 630 w wykonaniu Ricocheta na stół poza ring poleciał (coś jak Guevara i Allin na Revolution 2020). Mógł sobie tutaj Ricochet darować big pop spot i oddać go Allinowi. Miał dużo pola do popisu z publicznoścą i mógł ich czasami bardziej dopingować do hejtowania. Remis na koniec sprzeda kiedyś rewanż na ppv w przyszłości. W ostatniej minucie widać jak sędzia co dziesięc sekund mówi im ile jeszcze mają czasu, hehe. Polecam!   Gdy Allin i Ricochet byli jeszcze na ringu puścili wejściówkę Kommandera. Trzecia walka niczym na ppv bez innych segmentów pomiędzy. Continental Classic: Claudio Castagnoli vs Kommander Kommander robi ostatnio furorę. Można rzec, że budowany jest na nowego Reya Fenixa. Najpierw wygrana pasa ROH World Television na piątkowym ROH Final Battle, a teraz również i wygrana z Claudio dzięki kreatywnej końcówce. Kommander wyjął z kurtki jaką zostawił Allin pod ringiem kastet i uderzył nim Klaudiusza...  Po czym doprawił go finisherem. Dobra walka, Claudio dbał o powermovesy, a Kommando latał wokół niego.  Continental Classic: Kazuchika Okada vs. Shelton Benjamin Kazu chyba zapomniał o fryzjerze albo zapuszcza naturalne włosy. Wolę go w blondo-złotym kolorze.  Sheltona ogląda mi się ostatnio o wiele lepiej niż kiedyś. Przypakował, dobrze wygląda na swój wiek i doświadczenie też robi swoje. Walka to taki G1 match Okady, czyli zupełnie inny match pace od poprzednich trzech zmagań ligowych. Starcie heel vs heel przy takiej widowni to trochę strata, ale też dali o sobie znać. Okada wygrywa po mocnej walce, szczególnie jak na tv. Handshake na koniec po czym Okada puścił odwróconemu Benjaminowi "ukryty" środkowy palec bezcenne...   W końcu segment na backstage w wykonaniu Swerve'a. Ricochet znów pokazał, że ten hejt na socialach, że jego heel turn się nie przyjmuje był o wiele za wczesny. Ten jego nowy catchprase "AHAAA" już nawet Strickland powtórzył...  ""thats why you got house no more" lol Chris Jericho z swoimi ziomkami z Nowego Jorku promuje walkę z Antony Bowensem na ostatnim Rampage ever... Nie rozumiem hejtów na Chrisa Jericho.  Toni Storm vs Taya Valkyrie Storm w obecnym gimmicku złapania amnezji ogląda się jak zwykle dobrze, ale zupełnie nie kupuję jej oponentki. Reakcja publiczności też nie powolała. Storm wygrywa i powoli przesuwa się dalej do wydaje mi się walki z Mariah May w Australii.  Promo video dla Cole vs MJF na Worlds End. Osobiście bardzo podobał mi się ich storyline z 2023 roku i szkoda było patrzeć na to, jak ze względu na kontuzje cały ten finał "Whos the Devil?" z zajebistego potencjału został rozmieniony na drobne. Cieszę się, że ta walka dostanie swój finał.  Continental Classic: Daniel Garcia vs Kyle Fletcher Fletcher robiony jest na super rookie gwiazdę i muszę przyznać, że w tej heelowej odsłonie przypomina nieco Randy Ortona z 2003-2004 roku. Panowie dobrze ze sobą pracowali kończąc te show przyzwoitą klamrą. Udało im się zbudować emocje po dosyć wyczerpującej gali. Kilka mocniejszych spotów, Fletcher czuje się coraz lepiej w swojej roli i jego wygrana na koniec awansuje go do półfinałów turnieju Continental Classic. Zostawia to nas z półfinałami Continetnal Classic na Worlds End w postaci Ospreay vs Fletcher i Okada vs Ricochet.  Na koniec Mox z klimatycznym promo w swoim typowym wykonaniu gdzieś na backu u boku Shafir. Buduje do czegoś wielkiego na Worlds End i ciekawe, czy faktycznie chodzi o Shane'a McMahona...   Ta gala, to taki G1 Climax w wykonaniu amerykańskiej tv w legendarnej hali Hammerstein Ballroom z  dobrymi walkami i na pewno jedną killer walką (Ricochet vs Allin). Jedynie jeden stinker (Storm vs Valkyrie). Nie był to typowy go home show naładowany segmentami, ale gala uderzała i w tym aspekcie tam gdzie trzeba (Mox/Hangman/Cassidy/White segment).  To zdecydowanie najlepsza gala z 3-dniowego nagrywania w Hammerstein Ballroom. Podobała mi się zdecydowanie bardziej od Collision i Final Battle. Jak pisałem w shoutbox, zrobiłem sobie ostatnio mały maraton po wydarzeniach w tej miejscówce, m.in. Final Battle 2008 (z boskim Danielson vs Morishima) i klasykiem ECW One Night Stand 2005 i 2006. Również poleciała tygodniówka ECW on Sci Fi w sławnym "Change the channel" dla Batista vs Big Show z 2006 roku). Świetna perspektywa, żeby po tylu latach ponownie zobaczyć tam tapingi gal wrestlingowych w większej skali niż wcześniejsze ROH w ostatnich latach. Gorąco polecam.       
    • Attitude
      Dwayne Johnson powrócił na ring WWE po raz pierwszy od 11 lat podczas WrestleManii 40, która odbyła się w kwietniu tego roku. Jednak, jak przyznaje, jego ciało nie reaguje już tak samo, jak dekadę temu. "To niesamowicie trudne" - powiedział 52-letni Johnson podczas otwarcia Cirque du Soleil "Auana" w Honolulu we wtorek, 17 grudnia. "Trening staje się naprawdę intensywny, a obóz treningowy bardzo wymagający". "Przeszedłem obóz treningowy przed WrestleManią, który trwał około ośmiu do dziewięciu tygodni" — dodał. "To naprawdę szybkie tempo, ale na szczęście udało mi się przez to wszystko przejść". Cały czas pojawiają się spekulacje, że może on ponownie powrócić na ring podczas WrestleManii 41, która odbędzie się w przyszłym roku w Las Vegas. --- Walka Logana Paula z Conorem McGregorem nie oznacza końca kariery wrestlingowej YouTubera, mimo jego prób przekonania fanów, że jest inaczej. Były mistrz Stanów Zjednoczonych nie pojawił się w WWE od czasu, gdy stracił swój tytuł na rzecz LA Knighta podczas SummerSlam w sierpniu tego roku. Na specjalnej konferencji promującej współpracę WWE z Netflixem Logan ujawnił, że będzie aktywnie uczestniczył w programie Monday Night Raw w 2025 roku. "Obiecuję wszystkim: patrzycie na przyszłego mistrza świata WWE, a jego imię to Logan Paul." Gunther odpowiedział na słowa Paula, stwierdzając, że z wielką przyjemnością "wybije ten głupi uśmieszek z jego twarzy." (slap that stupid smirk out of his face.)Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Mr_Hardy
      Bardzo smutny news, ale może wymyślą coś nowego.
    • IIL
      Japonia od 2027 zakazuje użytku, importu i sprzedaży jarzeniówek, co może wiązać się z sporymi zmianami w death matchowych federacjach. To byłby koniec pewnej ery, ale z drugiej strony może już czas na inne zabawki...  
    • Kaczy316
      Więc co? Zobowiązałem się do zabawy co roku i słowa dotrzymam! Lecimy z przewidywaniami na 2025 rok! O to moje typy, ciężko dać coś nieoczywistego, bo mam wrażenie, że obecnie wszystko z Hunterkiem jest możliwe i dzieją się świetne rzeczy w fedce, więc na razie ciężko coś zmienić na lepsze, bo cały czas jest co raz lepiej według mnie xD, ale O TO MOJE TYPY! ZAPRASZAM DO ZABAWY!   1.Dostaniemy totalnego bangerka w postaci Ilja vs Gunther na jakimś PLE prawdopodobnie o jeden z tytułów. 2.The Rock nie zawalczy na WM 41. 3.Orton skroi Rhodesa z Undisputed WWE Championship na WM/SS. 4.Sami Zayn lub KO w końcu dobiorą się do walizki. 5.Bron Breakker dostanie program o World Title na jakimś PLE. 6.Punk pierwszy raz w historii będzie Main Eventował WM. 7.Rhea odzyska tytuł Women's World na debiucie Raw na Netflixie. 8.Debiut Raw na Netflixie będzie tak samo pamiętny jak Raw 1000. 9.Jacob Fatu dostanie poważny singlowy pojedynek na WM. 10.Obstawiam, że Call Up w tym roku z NXT dostaną: Trick Williams, Oba Femi, Roxanne Perez, Cora Jade i The Family. 11.Dominik Mysterio niestety dalej nie będzie istotnym graczem podobnie jak w 2024, a szkoda. 12.John Cena vs Logan Paul na WM taka plotka krąży po sieci obecnie, a ja chciałbym to zobaczyć i to się wydarzy. 13.Royal Rumble męski w tym roku wygra ktoś kogo kompletnie się nie spodziewamy(czyli nie z grona faworytów) 14.Drew McIntyre będzie jeszcze bardziej kluczową postacią w 2025 niż był w 2024 i udowodni to wygrywając World Title na pewnym etapie. 15.Finn Balor będzie dostawał od fanów po raz enty "OSTATNI MOMENT NA ODBUDOWANIE SIĘ" Bo dostaję takie coś od kilku ładnych lat xD. 16.Cena dostanie Ortona jako ostatniego rywala w finałowej walce w 2k25. 17.Opos(Omos) zostanie w końcu wywalony z WWE. 18.Sheamus zostanie Grand Slam Championem, zdobywając ostatni brakujący tytuł czyli Intercontinental. 19.The New Day sięgną ponownie po mistrzostwa Tag Teamowe. 20.Tiffany Stratton zostanie mistrzynią kobiet skutecznie inkasując walizkę. 21.Zostanie ogłoszone pierwsze w historii 2-dniowe Royal Rumble.
  • Dodaj nową pozycję...