Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Survivor Series PPV - 18.11.2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie wiedziałem, gdzie to napisać, ale w perspektywie Elimination Chamber przyszedł mi do głowy fajny pomysł związany z Foleyem i Punkiem. Jeżeli okaże się, że na Royal Rumble nie zobaczymy walki Punk vs Rock, to w przypadku przejęcia pasa przez Rocka można by było zobaczyć reunite Rock & Sock Connection na lutowej gali i walkę przeciwko heelom. To ułatwiłoby reign Rocka do WM i jednocześnie feud z Foleyem trzymałby się kupy.

Proszę cię...mamy oglądać grubego pulpeta w ringu i to jeszcze z The Rockiem który po 4 minutach się zajedzie...WWE na to nie pójdzie.

A tak na poważnie, bardzo fajny pomysł, tylko na tą chwilę ciężko mi znalezc dwóch wiarygodnych heeli do tego składu oprócz Punka.

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-303960

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PiTeRo

8

• Bonkol

6

• PH93

6

• Bullinho

5

Top użytkownicy w tym temacie

WWE TITLE TRIPLE THREAT MATCH

CM PUNK © vs Ryback vs John Cena

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/thumb/2012/11/20121105_EP_LIGHT_SurvivorSeries_match-cena-punk-ryback_C-homepage.jpg

SURVIVOR SERIES 5 VS 5 MATCH

TEAM FOLEY (??, Kofi Kingston, Daniel Bryan, Kane, Randy Orton) vs TEAM ZIGGLER (Dolph Ziggler, Alberto del Rio, Cody Rhodes, Damien Sandow, Wade Barrett)

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/11/20121105_EP_LIGHT_SurvivorSeries_match_teamfoleyziggler_C-homepage.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304132

• Urządzenie:  Windows

Nie oglądałem jeszcze RAW (ale wiem co się działo) i typuję, że brakującą osobą w drużynie Foleya będzie Miz po face turnie. Jest to też chyba najlepsza okazja by przeprowadzić to co nieuniknione (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Miz w końcu będzie facem). Poza tym Miz miał dostać push, więc możliwe, że to właśnie od face turnu zacznie się jego ponowna droga na szczyt.

Mnie niesamowicie cieszy stawianie na Zigglera. Daje to duże nadzieje, jeśli chodzi o przyszłość jego postaci. Zresztą, co do przyszłości, to od razu jak stał się liderem i zastąpił w tej roli Punka, to pomyślałem o cash in'ie. Ale to raczej mało prawdopodobna opcja.

W walce o pas WWE widzę taki scenariusz, jaki był już omawiany przy Hell in a Cell, gdy typowano, że to już tam dostaniemy walkę tej trójki. Ryback, żeby nic nie stracić ze swojej postaci zakończy walkę finisherem na Cenie, ale to Punk przypnie Jasia. No chyba, że WWE ma jednak inne plany co do Royal Rumble i to Cena ma zawalczyć tam z The Rockiem. Tak czy siak jedno jest pewne - Ryback nie zdobędzie pasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304133

Jeżeli CM Punk ma zejść z pasa teraz i to John Cena miałby walczyć z The Rockiem na Royal Rumble, to byłbym za o ile RRmatch wygrałby Punk i doszłoby do starcia Brooks-Dwayne na WM-ce. Tyle, że takie rozwiązanie wydaje mi się mało realne z jednego powodu. Mieliby podłożyć po raz drugi Cenę Rockowi? Postawiłbym jednak na scenariusz, w którym na SS Brooks fartem broni pasa.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304138

• Reputacja:   1

Nie oglądałem jeszcze RAW (ale wiem co się działo) i typuję, że brakującą osobą w drużynie Foleya będzie Miz po face turnie. Jest to też chyba najlepsza okazja by przeprowadzić to co nieuniknione (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Miz w końcu będzie facem). Poza tym Miz miał dostać push, więc możliwe, że to właśnie od face turnu zacznie się jego ponowna droga na szczyt.

No offence, ale face turn Mizanina to byłaby największa głupota. Koleś jest stworzony do bycia tym "złym". Zresztą wystarczy spojrzeć na jego byłego "podopiecznego", Alexa Rileya. Był świetny jako heel i miał bardzo dobre mic skillsy. Po przejściu na jasna stronę mocy cały jego potencjał został zablokowany, zaczął spadać w hierarchii, aż całkowicie zniknął z anteny. Wiadomo, że Miz ma znacznie lepszą pozycje niż Alex, ale i tak nie wyjdzie mu to na dobre.

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304172

Tylko jeśli nie Miz, to kto? Także uważam, że Mike nie pasuje na face'a (swoją drogą, w obecnym czasie i tak nie zmieniło by to jego pozycji), a na dodatek, jego przejście do teamu Foleya nie wydaje się prawdopodobne. On po prostu olał Punka, co pewnie było efektem chęci wprowadzenia (i pewnie wyeliminowania nawet dwóch zawodników) Wade'a Barretta, któremu przepowiada się push od dłuższego czasu.

Fakt faktem, ciężko mi stwierdzić, kto zajmie miejsce Rybacka - zawsze mogą wrzucić Foleya, ale nie chcę oglądać ociężałego Micka w ringu. Przychodzi mi do głowy Mark Henry, jednakże wątpię, by tak nagle miał wrócić jako face. Mam nadzieję, że nie postawią na Rydera, bo gość dostający wpierdol od 3MB nie pasuje do takiego zespołu, szczególnie że pewnie wyląduje w drugim 5 vs 5 (Team Mysterio & Cara vs Team Prime Time Players?)

A propos, to taka walka - Meksykani i Spółka vs Millions of Dollars & Spółka jest całkiem możliwa, do PTP mogą wrzucić 3MB (o ile Drew będzie zdolny), a do Meksykańców Gabriela/Kidda + Rydera i niestety Santino. Jestem zwolennikiem takiej opcji, mid-carderzy powinni mieć szansę większego pokazania się.

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304174

Ostatnio nie zgadzałem się z opinią, że Ziggler pasuje tylko do roli heela, a w przypadku Miza uważam, że jest jeszcze większy potencjał na dobrego face'a. Jak dla mnie wystarczy spojrzeć na różne występy Miza poza WWE. Często pojawia się w różnych akcjach i tam nie gra przecież heela. Zresztą, Miz ma bardzo dobre mic skille, także bez problemu da sobie radę i wszystko nadrobi właśnie na mikrofonie i charyzmą.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304189

Miz ma bardzo prostą drogę na face'owanie, ale Ziggler ma jeszcze łatwiejszą. Szkoda, że dziś WWE oglądają tylko dzieciaki, bo im będzie się trudno przestawić na Ziggiego czy Miza jako dobrego. Publika za atti ery wyłapała The Rocka, który będąc heelem został doceniony przez publikę i został People's Champem. Kto wie jakby się potoczyła jego kariera, gdyby nie reakcje publiczności. Przecież na ich podstawie wreszcie przeszedł face turn.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304190

Miz ma bardzo prostą drogę na face'owanie, ale Ziggler ma jeszcze łatwiejszą. Szkoda, że dziś WWE oglądają tylko dzieciaki, bo im będzie się trudno przestawić na Ziggiego czy Miza jako dobrego. Publika za atti ery wyłapała The Rocka, który będąc heelem został doceniony przez publikę i został People's Champem. Kto wie jakby się potoczyła jego kariera, gdyby nie reakcje publiczności. Przecież na ich podstawie wreszcie przeszedł face turn.

Nie wiem ale i tak uważam że Ziggler to czysta kopia Billy'ego Gunn'a i dla tego dali mu walizkę bo ma podobno charyzme do Gunna który miał szanse zostać mistrzem w roku 1999 ale jednak Triple H był ważniejszy tak jak obecnie John Cena.Obecnie wydaje mi się jedynm szanowanym face'em jest właśnie Miz , hym jako Heel jest dobry ale mnie on nie przekonuje nie wiem ale za ciula go nie kupujei tyle ale Face Turn jest co raz bliższy..

Hym Walka Punka z Foley'em i z Ceną , coś tu się stanie z postacią Ceną , według mnie John dziś dziwnie się zachowywał na RAW co mnie bardzo dziwiło,wyglądało to tak jak był bym zazdrosny właśnie o to że publika bardziej kupuje Rybacka i to on jest obecnie najlepszym ass kickerem w WWE i uważam że Cena może go zaatakować i przejść na Tweener'ową strone dzięki czemu będzie mógł znowu feudować z Rockiem jako taki niby zły podszywany Cena który otrzymuje od publiki " Cena Sucks "

Byk Show i Sheamus pas WHC wiecie co wam powiem nie zdziwie się jeżeli Regal tu wbije w tą walkę albo po prostu wsadzą go do tej walki przecież obecnie Regal miał zamiar jeszcze zdobyć pas WHC chociaż w to wątpię więc uważam że to jest odpowiedni moment , Regal zdobył by pas na SS a później Off Show .. i new WHC .. i na TLC Fatal 4 Way ! o pas WHC .. którego broni ziggler .. to nie taki głupi pomysł postaci Regala była by niezmiernie ciekawa w tym pojedynku .

Dziś albo jutro jest mój dzień , Linda znowu przegra wybory chyba z tego szczęścia wypije herbatę z miodem :roll: ma takie szanse jak kot napłakał . :D w końcu jacyś mądralę nie będą się czepiać o wspaniałą erę attitude a Vince będzie mógł robić sobie co chce :D

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304204

Nie wiem ale i tak uważam że Ziggler to czysta kopia Billy'ego Gunn'a i dla tego dali mu walizkę bo ma podobno charyzme do Gunna który miał szanse zostać mistrzem w roku 1999 ale jednak Triple H był ważniejszy tak jak obecnie John Cena.

Nie tyle Tripel co kontuzja. Jasne, że są do siebie podobni. Ten sam fryz, akcje rozpoznawcze, taunty przy entrance, ale Ziggler jest w jednej rzeczy inny od Gunna. Billy był ciągle w cieniu. Jak nie członek całego DX, to dodatek do NAO. (nie oszukujmy się, Road Dogg robił najwięcej rozrywki w tym teamie). Ziggy jest singlowym wrestlerem i ma managerkę, która chyba już się od niego zaczyna odłączać. Nie ma nic do stracenia, gdyż ma walizkę i pas ma w 99% zapewniony, bo nie sądzę, że przewalą 2 walichy pod rząd. Billy Gunn bardziej był takim cichym jeleniem, który fajnie wygląda przy Road Doggu i nikt nie chciał ryzykować wyrzucać go dalej, bo pasowało im, że ma te pasy tag team i jakoś tą dywizję ciągnie, a main eventy powierzono Stone Coldowi i The Rockowi (kilka miesięcy potem Tryplowi i Y2J'owi równiez). Ziggler, tak jak mówiłem nie ma na sobie obciążenia, a oprócz tego na jego korzyść działają kolejne odejścia gwiazd i potrzeba produkowania nowego gorącego produktu. Nie ma już Trypla jako stałego wrestlera, nie ma Edge'a, nie ma HBK, nie ma Jericho, Rock i Lesnar są od święta, Cena ma już co raz większe problemy, Ryback to nie jest stabilny plan na przyszłość, Del Rio nie spełnił nadziei, Rey już nie śmiga w ME, Henry out, Big Show już kończy, Kane również, Punk też już niedługo sobie odpocznie od pasa, więc czas na okres, w którym Ziggler zaznaczy swoją obecnosć w rosterze i nawet jeśli otrzyma do 2-3 miesięcy runu z pasem, to będzie to tylko i wyłącznie jego czas, bo nikt inny nie będzie zainteresowany kolejnym biegiem Ceny czy innego buraka.

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304206

Odkąd markuję Miza, uważam, że jego gimmick i postawa są jedną z fundamentalnych rzeczy "ciemnej strony" w WWE, wydaje się być bardziej przekonujący niż Kane, który zaczął nas bawić w historii z Danielem Bryanem i mistrzostwem Tag-Team. Ale.. Ale osobiście uważam, że face-turn nie zaszkodziłby Mike'owi a może i otworzyłby obiecaną drogę do pushu? Najpierw wyparcie się udziału walki w zespole Punka a teraz na Smackdown po porażce wyciągnął rękę w stronę Kofiego. Chciałbym zobaczyć jak Miz trafia do zespołu Foleya i zapewnia im wygraną po przypięciu Cesaro, który trafiłby do zespołu Zigglera jako szósty zawodnik. Na następnym RAW Miz jako tweener zacząłby program z Cesaro, który uważałby, że ktoś taki jak Miz, który traci pas na rzecz Kingstona i nie może go odzyskać odliczył mistrza Stanów Zjednoczonych do trzech. Pas US nabrałby tym samym wreszcie kolorowych barw. Finałem ich feudu byłaby walka na przyszłorocznym PPV, w którym zwycięsko wyszedłby Mike i jako nowy mistrz Stanów Zjednoczonych, który jest z nim w dużej mierze kojarzony przechodzi na jasną stronę mocy. Oczywiście to tylko moje domysły, które zapewne nie sprawdzą się w żadnym stopniu, gdyż idąc tokiem rozumowanie CT jestem zbyt tępy. Co do walki o WWE Title. Troszkę w głupi sposób to wszystko zostało rozegrane. Najpierw pierwsze RAW po HiaC bez niczego mamy już wybrane drużyny, a teraz na ostatnią chwilę mamy Triple Treath Match o tytuł WWE, żeby Punk był bardziej wiarygodny jako posiadacz pasa, który znów obroni tytuł mistrzowski. W jaki sposób? W końcówce RAW już widoczne było nieprzyjemne spięcie pomiędzy Rybackiem a Ceną, gdzie było ewidentnie pokazane, że Ci dwaj nie będą współpracowali w walce o tytuł. W mojej wersji Punk zostanie obity na początku żeby potem dużo czasu zyskali Cena i Ryback, gdzie na końcu Cena padnie ofiarą wędkarza, a Punk go przypnie, bądź Cena wykona Attitude Adjusment na Rybacku, a zaraz potem Punk oszołomi zdezorientowanego, zmęczonego Johnboya po czym odliczy go do trzech. Scenariuszy jest w tym wypadku wiele i jestem ciekaw jak kreatywnie zostanie zakończona ta walka.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304208

Nie wiem ale i tak uważam że Ziggler to czysta kopia Billy'ego Gunn'a i dla tego dali mu walizkę bo ma podobno charyzme do Gunna który miał szanse zostać mistrzem w roku 1999 ale jednak Triple H był ważniejszy tak jak obecnie John Cena.

Nie tyle Tripel co kontuzja. Jasne, że są do siebie podobni. Ten sam fryz, akcje rozpoznawcze, taunty przy entrance, ale Ziggler jest w jednej rzeczy inny od Gunna. Billy był ciągle w cieniu. Jak nie członek całego DX, to dodatek do NAO. (nie oszukujmy się, Road Dogg robił najwięcej rozrywki w tym teamie). Ziggy jest singlowym wrestlerem i ma managerkę, która chyba już się od niego zaczyna odłączać. Nie ma nic do stracenia, gdyż ma walizkę i pas ma w 99% zapewniony, bo nie sądzę, że przewalą 2 walichy pod rząd. Billy Gunn bardziej był takim cichym jeleniem, który fajnie wygląda przy Road Doggu i nikt nie chciał ryzykować wyrzucać go dalej, bo pasowało im, że ma te pasy tag team i jakoś tą dywizję ciągnie, a main eventy powierzono Stone Coldowi i The Rockowi (kilka miesięcy potem Tryplowi i Y2J'owi równiez). Ziggler, tak jak mówiłem nie ma na sobie obciążenia, a oprócz tego na jego korzyść działają kolejne odejścia gwiazd i potrzeba produkowania nowego gorącego produktu. Nie ma już Trypla jako stałego wrestlera, nie ma Edge'a, nie ma HBK, nie ma Jericho, Rock i Lesnar są od święta, Cena ma już co raz większe problemy, Ryback to nie jest stabilny plan na przyszłość, Del Rio nie spełnił nadziei, Rey już nie śmiga w ME, Henry out, Big Show już kończy, Kane również, Punk też już niedługo sobie odpocznie od pasa, więc czas na okres, w którym Ziggler zaznaczy swoją obecnosć w rosterze i nawet jeśli otrzyma do 2-3 miesięcy runu z pasem, to będzie to tylko i wyłącznie jego czas, bo nikt inny nie będzie zainteresowany kolejnym biegiem Ceny czy innego buraka.

Nom i w końcu się doczekałem Linda End Kampania jezu ze szczęścia .. napije się herbaty rumiankowej..ale tak na prawdę jeżeli już nie ma zamiaru startować w następnych wyborach ! to jest nadzieje że Vince wrzuci coś świeżego na pakę dla nas :) jakiś ciekawy feud , dobry podkład pod walki na Wm 29.Może Survivor Series wypali miejmy nadzieje :D już TLC się nie mogę doczekać z jednego prostego powodu , koniec kampani = koniec czepiania się WWE o to jaki jest Vince i jaka była era attitude .. więc Vince może zrobić na prawdę teraz coś odstrzałowego <3 ! ja jestem za .. chodzi tu o lepsze walki itd .. teraz mamy 3 godz. RAW więc plany na stroy dobrze się rozpisze i gra ja jestem za mam nadzieje że ! Vince teraz się obudzi i zrobi coś niesamowitego :D .. tylko na to czekam Vince do roboty ! mam nadzieje że RR 2013 i TLC 2013 zrobią na mnie duże wrażenie,Linda Hey Hey Hey Goodbay :D ..

Uważam że Ziggler może zrobić furorę jeżeli dadzą mu program z Ortonem na Royal Rumble 2013 i finał na Wm 29 wtedy powiem że w końcu porządni zawodnicy walczą o pas WHC więc będę za jeżeli tak się stanie,kupuje zigglera obecnie więc :) nie mam nic przeciwko żeby zdobył pas ale uważam że w NXT jest dużo zawodników którzy powinni juz dawnoć być WWE i otrzymać jakiś z najważniejszych pasów mianowicie chodzi mi o Kassusi Ohno :grin: ja kolesia kupuje więc uważam że powinien dostać pas WHC z mety , w NXT pokazuje się jak z najlepszej strony :D wiec też powinni wbić do main rosteru , Rollins podobnie jest młody więc też powinien zabłysnąć dość szybko,o Ambrose nie będę wspominał :P .. hym jest dużo talentów :D które dawno powinny być a mian rosterze sam Wade i Cody i jeden Ryback nic nie zdołają,jedynie Cena coś tam jeszcze zdziała ale on prędzej czy później przekaże swoją pałeczkę Rybackowi..Obecnie to Vince musi to wszystko najlepiej odświeżyć najlepszy moment to Wm 29 i po niej nowi zawodnicy , nowe story . lepsze ! , lepsze walki a nie jakieś kapciowate typu Brodus vs Tatsu ! :D więc Vince ma nadzieje że SS się uda.

dodam że WWE powinno coś wysunąć dla fanów z ECW bo fani na każdym RAW jak widzą Heymana i Punka to od razu skandują ECW ECW ECW ! aż mi się miło robi jak to słyszę,chociaż wątpię 2 ECW :( bo to nie możliwe .

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304230

Mała ciekawostka:

Źródło:http://en.wikipedia.org/wiki/John_Cena

"(...)He also holds a perfect 7-0 record in Survivor Series Pay-per-View, the second longest streak behind the 20-0 streak for The Undertaker in WrestleMania."

SS 2003:

Team Angle (Kurt Angle, Chris Benoit, John Cena, Hardcore Holly, and Bradshaw) defeated Team Lesnar (Brock Lesnar, The Big Show, Matt Morgan, Nathan Jones and A-Train)

SS 2004:

Team Guerrero (Eddie Guerrero, The Big Show, Rob Van Dam, and John Cena) defeated Team Angle (Kurt Angle, Carlito, Luther Reigns and Mark Jindrak) (with Jesús)

SS 2005:

John Cena © defeated Kurt Angle

SS 2006:

Team Cena (John Cena, Kane, Bobby Lashley, Sabu and Rob Van Dam) defeated Team Big Show (The Big Show, Test, Montel Vontavious Porter, Finlay (with Hornswoggle) and Umaga)

SS 2007:

Kontuzja

SS 2008:

John Cena defeated Chris Jericho ©

SS 2009:

John Cena © defeated Triple H and Shawn Michaels

SS 2010:

Randy Orton © defeated Wade Barrett(with John Cena as the special guest referee)

SS 2011:

The Rock and John Cena defeated Awesome Truth (The Miz and R-Truth)

SS 2012:

CM Punk © vs. John Cena vs. Ryback

czyżby więc:

John Cena defeated CM Punk © and Ryback hmm :| :?:

https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304279

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Cena prawdopodobnie skonczy swoj streak na tegorocznym SS bo Punk ma trzymac pas do RR aby walczyc z Rockiem. No coz takim pewnym co do tego to tez nie mozna byc bo nie wiadomo co WWE strzeli do glowy dzien przed gala lub nawet podczas jej trwania. RyBack raczej pasa nie dostanie bo jakby WWE chcialo to zrobic zrobilo by to na Hell in a Cell. Jestem ciekaw zakonczenia tego pojedynku, prawdopodobnie Punk odliczy kogos z nich po finisheru jednego z jego rywali jak to mialo miejsce na Summerslam. Wkurza mnie to ze widzimy kolejny Triple Threat Match o pas WWE gdyz bedzie to juz czwarty taki w Reignie Punka: TLC, No Way Out, SummerSlam, Survivor Series. Wolalbym zobaczyc juz jakis 6 Pack Challenge ktory Punk by wygral, to mocno by go podbudowalo przed walka z Rockiem.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304282

John Cena przed pojedynkem z Mizem na WM w 2011 miał streak 8-0 właśnie na wrestlemaniach. Skoro przerwali jego streak na WM, to zrobią to również na SS.
https://forum.wrestling.pl/topic/31420-wwe-survivor-series-ppv-18112012/page/4/#findComment-304307