Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE Main Event (komentarze,dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Patrząc na Wasze zachwyty postanowiłem obejrzeć ostatni odcinek. I wcale się nie zawiodłem.

Antonio Cesaro vs Kofi Kingston - ****

Justin Gabriel vs Heath Slater - ***½

Zobaczyliśmy walki czterech bardzo dobrych ringowo zawodników. Są oni wszyscy, w mojej ocenie, niedoceniani przez federację. Spójrzmy na Kofiego - jest nazywany królem midcardu i trzyma te pasy, ale to dla niego i tak za mały (albo i wystarczająco duży, lecz nie w tej formie, co trzeba) push. Wierzę, że jeśli przeszedłby heel turn, (na co są podobno plany) to nie tylko stałby się ciekawą postacią, ale również mógłby być dobrze pushowany. A co byłoby wynikiem promowania jego postaci? Walki z dobrymi ringowo main - eventerami. Podczas, gdy jest mistrzem US, raczej nie dostaje dobrych przeciwników, (o Cesaro, oczywiście, nie mówiąc) a tak? Mogłaby się zdarzyć nawet walka z CM Punkiem, a patrząc na umiejętności ringowe obu zawodników... stawiałbym nawet na coś ponad cztery gwiazdki. Oczywiście to tylko gdybanie, ale wcale nie tak nierealne, jak mogłoby się wydawać. Co do pozostałych zawodników, to najpierw trochę muszą wyjść z dołka, żeby być pushowanymi.

Ale teraz o samym Main Event, bo to był lekki off-top :D - patrząc na moje oceny, można wywnioskować jakość, więc nie będę się rozpisywał. Ale jeśli program pójdzie w tę stronę, co teraz, (pokazywanie niedocenianych, dobrych zawodników i dawanie im dużej ilości czasu na walki) to bardzo chętnie będę go odpalał co tydzień. Może nawet chętniej niż Smackdown? Jest to, jakby nie patrzeć, możliwe, bo odpowiedni star - power mamy już na Raw, a po co oglądać jeszcze raz te same gwiazdy, tylko w gorszym wydaniu? Dużo lepiej jest pooglądać świetnych wrestlerów w akcji, nie martwiąc się o żadne squashe ani Raw Rewindy.

Reasumując - naprawdę warto zobaczyć! :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318288

• Odpowiedzi 536
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

77

• Kcramsib

55

• VillainLee

49

• aRo

43

Top użytkownicy w tym temacie

Całkowicie popieram zdanie przedmówców, którzy powiedzieli iż starcie o pas United States było świetne. Przypomniało mi się od razu kiedy to na Main Event końcem 2012 roku walczył Miz z Zigglerem i również dostali podobną ilość czasu co przełożyło się na bardzo dobre starcie. Tutaj mieliśmy praktycznie wszystko, no może oprócz ewentualnego zwycięstwa Cesaro co mogłoby być shockerem dla fanów siedzących na widowni. Efektowne akcje, mało przestojów, świetne kontry oraz niewidziane do tej pory akcje złożyły się na bardzo dobry pojedynek. Jak widać feud się jeszcze nie kończy, ale może to i dobrze bo chętnie podobne starcie jeszcze pooglądał. Marzę o tym aby panowie spotkali się na Extreme Rules PPV w jakiejś stypulacji, która umożliwi im jeszcze większą szansę na umilenie oglądania tego show nam wszystkim.

Drugie starcie było krótsze, ale również nie ma co narzekać. Panowie dostali solidne kilka minut i wykorzystali je w odpowiedni sposób. Choć ten żałosny gimmick rockendrolowy u Heatha mi się nie podoba to szanuję go bo to naprawdę niezły zawodnik. Gabriel jest niedoceniany przez WWE, ale tutaj przynajmniej sobie wygrał.

Ogólnie to Main Event bardzo udany, jeden z najlepszych odkąd ta tygodniówka powstała i co najważniejsze nie dostaliśmy pół godziny powtórek z RAW :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318298

Kilka ostatnich epizodów nawet nie oglądałem patrząc na skład walk ale tym razem po Waszych pozytywnych recenzjach postanowiłem zobaczyć czy te pochwały nie są na wyrost.

Nie są :-)

Kofi vs Cesaro miało chyba prawie wszystko czego potrzeba do bardzo dobrej walki. Może brakowało trochę reakcji publiki i feudu ale jeżeli pociągną jeszcze ten program to na PPV (o ile dostaną odpowiednią ilość czasu) możemy dostać bardzo dobry pojedynek. Antonio po raz kolejny (już nie liczę, który bo sporo tego było) udowadnia, że potrafi w ringu bardzo dużo. Walizka wydaje się być dobrą opcją na niego bo już teraz pokazuje, że to materiał na ME.

Druga walka tak mnie nie porwała ale przyjemnie się ją oglądało. Heat pokazał się z dobrej strony i w sumie trzeba przyznać, że z nijakiego jobbera staje się powoli najważniejszym jobberem w WWE (jeżeli już nawet nie jest). Pomógł mu w tym program z gwiazdami na 1000 odcinek RAW a także przywództwo nad 3MB.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318315

Orton ma w najbliższym czasie stoczyć walkę z Big Showem natomiast Cesaro jest w tym momencie bezrobotny dlatego wynik ich walki był do przewidzenia. Emocji jednak nie brakowało, Cesaro spełnił oczekiwania CT, którzy umieścili go w tej walce i po raz kolejny udowadnia jak dobrym jest zawodnikiem. Przez większość pojedynków to on dominował, ładnie prowadził Ortona. Z ciekawszych akicji można wymienić axe handle na barierki czy superplex z ostatniej liny. Zobaczyliśmy także fajny armbar w wykonaniu Cesaro. Bałem sie, że końcówka będzie bylejaka czyli RKO z dupy ale dobrze, że Cesaro przynajmniej próbował dojść do neutralizera.
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318704

Walka była prowadzona w żółwim tempie. Nie przyśpieszyła ani na chwile nawet w końcówce. Była bardzo przeciętna. Na szczęście był Cesaro, który poprowadził Randalla w tej walce. Wynik był z góry znany, ale Mr. Main Event znowu się dobrze pokazał.

Btw. Czy nie zastanawia was dlaczego czwórka Cesaro/Barrett/Rhodes/Sandow jest skazana na ciągłe walki na tygodniówkach z Ortonem/Sheamusem ? Mam nadzieje, że po Extreme Rules miejscami zamienią się Antonio ze Swaggerem.Swaggi będzie jobbował a Szwajcar pójdzie w górę.

Warto odnotować kolejną wygraną Gabriela. Po za tym Justin złapał za mikrofon i poprawnie zapowiedział swoich tag team partnerów .

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318709

Cesaro vs Orton nie było złe ale dużo brakowało do poziomu walki sprzed tygodnia. Randall to nie jest high flyer i nie można było się spodziewać mnóstwa widowiskowych akcji ale ogólnie Antonio znów podołał zadaniu.

3MB vs Gabriel & Usos - walka nie za długa ale bardzo przyjemna. Dużo akcji, było dynamicznie, bardzo fajna końcówka z gdzie poleciało fajne combo finisherów. Mnie się spodobało to starcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-318725

Z najnowszego odcinka warto zobaczyć tylko pojedynek Kane'a z Sethem Rollinsem. Panowie dostali ponad 15 minut ale miałem wrażenie, że można je wykorzystać o wiele lepiej. Nieco zdziwiłem się samym przebiegiem walki bo Rollins dostał bardzo mało czasu, większość pojedynku to dominacja Kane'a.

Kolejne dwa pojedynki a więc Cara vs Barret oraz Rhodes vs Gabriel można śmiało pominąć. Oba pojedynki trwały niecałe 4 minuty i miały podobny przebieg: szybkie tempo, bardzo duża ilość akcji z obu stron i finish.

Cara powrócił i wygrywa z Barrettem? Pas IC spada coraz niżej i obecnie jest tylko po to aby był a na Barretta nie ma kompletnie żadnego pomysłu. Cara wygrywa przez coś co miało przypominać Hurricanranę natomiast Rhodes wygrywa przez kombinację Alabama slam +cross rhodes

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319200

Obejrzałem ze względu na singlowy debiut ex Blacka (walki z Big Showem nie liczę) i powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. Wiadomo, z "Czerwoną Maszyną" nie jest łatwo skleić coś konkretnego (nawet Bryan miał problemy na SSlam), ale mając w pamięci Blacka z niezależnej i Rollinsa z FCW, słabo to wyglądało. Mam nadzieję, że na ER pozwolą mu trochę powalczyć z Danielem, to się na pewno sprzeda.

Sin Cara wrócił i pojechał mistrza IC? Tytuł ten sięgnął dna... Nie zdziwię się jak Meksykanin dostanie na PPV walkę o pas, w końcu jaki tytuł, taka podbudowa... :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319202

• Urządzenie:  Windows

Rollins w Shield nie wykonuje prawie żadnych akcji wysokiego ryzyka. Latać zacznie dopiero po rozpadzie grupy, takie mam wrażenie. Póki co jego singlowe walki będą wyglądały jak ta z Kanem, niestety. Może jako mistrz TT się trochę zmieni, doda movesy z NXT.

Sin Cara powrócił i pokazał całe jedno crossbody. Dali mu wygrać, ale akcji zrobić nie mógł. Oby to też się zmieniło.

Obcięli wejściówkę Rhodesowi, pokazali całą Gabriela - przez chwilę nawet bałem się o wynik, ale Cody jednak wygrał. Szkoda, że pewnie jobbnie Mizowi w pre-show ER.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319203

Walka Rollinsa z Kanem mnie urzekła. Jak by dali mu walkę z Bryanem i z 20 minut, przy pełnym move-secie jednego i drugiego jestem pewien, że byłby to five star. Seth wyciągnął z Kane'a dużo. Ogólnie to Rollins jest lepszy w ringu nawet od Punka i Cesaro - Takie jest moje zdanie. W WWE ustępuje tylko Bryanowi.

Sin Cara wygrywa (jaką ja mam do niego słabość :') ) Bardzo lubię tego zawodnika, a po walce pokazał, że chce pas pokazując na biodra. Chciałbym by dostał pas IC juz na ER lub na Raw po ER. Walka jak na 5 minut miała bardzo szybkie tempo, dlatego była dobra.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319211

Walka Rollinsa z Kanem mnie urzekła. Jak by dali mu walkę z Bryanem i z 20 minut, przy pełnym move-secie jednego i drugiego jestem pewien, że byłby to five star.

Jak pokazała historia nie ma co napalać się na genialne walki wrestlerów z indy. Podobne spekulacje był przy feudzie Punka z Bryanem. Wieszczono im five stara a jednak troche do tego brakowało.

Masz rację, że przy pełnym move secie mogłoby być bardzo dobrze ale do tego raczej nie dojdzie.

Chciałbym by dostał pas IC juz na ER lub na Raw po ER.

Jeżeli Cara dostanie shota bardzo możliwe, że pokona Barretta i zdobędzie swój pierwszy tytuł. Pytanie tylko po co? Nie widzi mi się oglądanie mistrza, który nie potrafi nic powiedzieć po angielsku (zakładam, że w dalszym ciągu tak jest). Z drugiej strony IC jest na tak niskim poziomie, że w tym momencie bez różnicy kto dostanie ten pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319226

• Reputacja:   1

ME obejrzane, a więc do rzeczy... Opener był długi, ale pod względem akcji spodziewałem się czegoś więcej, lekko się zawiodłem ogladajac walkę, ale nie było źle, było dobrze. Tylko jak mówię liczyłem na jakieś akcje wysokiego ryzyka w wykonaniu Rollinsa, ale nic takiego nie miało swojego miejsca. Usos przybiegli na pomoc Kane'owi, a to ci niespodzianka! Czyżby coś się dla nich szykowało? Nie, odpuście sobie. Ich czas, gdy mogli coś ugrać już minał, a było to już dosyć dawno, bo było to podczas NXT Redemption... IC ''Champion'' vs Botch Cara, no i właściwie dlatego postanowiłem obejrzeć najnowszy odcinek ME, ponieważ chciałem zobaczyć jak żenujaco niski poziom prezentuje Barrett jako posiadacz gównowartego paska IC. Walka to nic ciekawego. Powracajacy BotchMan, który nawet zbotchował Hurricaranę, która zakończył walkę, skopał dupę gościowi z numerem jeden do wyjebania z federacji. Bogu dzięki, że Wade chwilę przed MITB 2012 złapał kontuzję... Rhodes vs Gabriel, walka choć krótka, to dobra.
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319228

- 1 walka spodobała mi się. Kane jak na swoje gabaryty i wiek cakiem dobrze wypadł z Rollinsem. Wiadome było, że nie narzucą takiego tempa jak to miało miejsce np. z Bryanem ale i tak jestem zadowolony. Seth starał się jak mógł a Kane czasami stopował akcje i zapał młodego wilka i ogólnie dobrze sprzedali walkę. Dyskwalifikacja to tak jakby nie przegrać :) Co ważniejsze JBL i Cole mówili, że walka na ER to będzie tornado tag team match (chyba nie mówili o tym na RAW albo coś przegapiłem) i zapowiada się to bardzo dobrze ;)

- Sin Cara jako postać ciekawy nie jest. Umiejętności ringowe ma ale nie prezentuje się jako ktoś ważny czy wyróżniający się. Barrett odwrotnie - w ringu przeważnie zasysa ale jakąś charyzmę i umiejętności na micu. Ten pierwszy nie zasłużył jeszcze, żeby pojechać mistrza i tym bardziej na tytuł. Jak nisko pas IC by nie był to i tak czasami trzeba się z nim pokazać i coś powiedzieć a tego sobie nie wyobrażam. Z kolei porażka Wade'a mnie nie boli bo jego fanem nie jestem ale skoro jest to mistrz i ma się jakoś prezentować to nie może wtapiać na podrzędnych tygodniówkach. Niech straci pas na rzecz kogoś z perspektywami, kogoś kto wypromuje zarówno siebie jak i podniesie rangę pasa (tak jak zrobił to Cesaro z US). Miz dopomina się o match :???:

- Nad losem Rhodesa żaliłem się ostatnio a teraz zrobił malutki krok na przód. Na PPV i tak przegra pewnikiem niestety...

Odcinek miał fajną 1 walkę - opener. Cara vs Barrett krótkie ale nie najgorsze, Cody vs Gabriel jeszcze krótsze i w sumie nie ma co komentować.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319230

Jeżeli Cara dostanie shota bardzo możliwe, że pokona Barretta i zdobędzie swój pierwszy tytuł. Pytanie tylko po co? Nie widzi mi się oglądanie mistrza, który nie potrafi nic powiedzieć po angielsku (zakładam, że w dalszym ciągu tak jest). Z drugiej strony IC jest na tak niskim poziomie, że w tym momencie bez różnicy kto dostanie ten pas.

Ludzie, porzućcie tą głupią tendencje do pisania o Carze, że ten nie umie mówić po angielsku! Sin na 100 % umie mówić po języku angielskim. Jeżeli by nie umiał, to by nawet żyjąc w Ameryce z nikim nie mógł się skomunikować. Po drugie, miał czas na naukę podczas kontuzji, więc pewnie też ćwiczył. Poza tym jeżeli by nie umiał języka to był by już dawno zwolniony z WWE, za brak profesjonalizmu. Żyjemy w 21 wieku, gdzie nawet Polocy znają Angielski :D Tak więc, jestem na 100 % pewien, że Sin zna język i posługuje się nim biegle.

Problem jednak leży w jego gimnicku. Sin Cara po hiszpańsku znaczy dosłownie "Bez Twarzy". I jak tu człowiek bez twarzy ma zacząć nawijać? To jest zamaskowany "terminator", który nie mówi bo mu na to gimnick nie pozwala. I to jest fajne, ale nie fajne dlatego, że mowa jest niezbędna do prowadzenia storyline'u. Jednak myślę, że jak Cara dostanie swój pierwszy w karierze w WWE tytuł to zacznie mówić.

Poza tym przestańcie mówić na Sina BotchCara :D Po pierwsze, to nie zupełnie jego wina, że robi botche. Po pierwsze, w lucha miał dobrych rywali, którzy mieli w jednym paluszku styl Lucha. W WWE mamy Slatera, który akcji dobrze nie umie przyjąć. Jak miał walkę z takim Cesaro na ME to wtedy mógł pokazać klase, bo miał świetnego rywala. Poza tym, ring jest trochę inny niż w Meksyku i ten "styl amerykański". Każdy lotnik popełnia botche, to jest taki styl w wrestlingu gdzie się popełnia najwięcej błędów.

I jeszcze jedno co może powodować jego botche - WWE wypuściło go do rosteru od razu po zatrudnieniu, bez żadnych występów w FCW.

Z drugiej strony IC jest na tak niskim poziomie, że w tym momencie bez różnicy kto dostanie ten pas.

W ostatnich dziesięciu latach ten pas był szmacony, i nie mówcie mi, że posiadali go Jericho, czy Mysterio. Nikt nie pamięta jego 10 sekundowej walki o ten pas na WM 25 z JBL'em? Fakt faktem, że feudowali o niego Jericho z Mysterio, ale ich walki z tego co pamietam były openerami na PPV.

Właśnie taki posiadacz jak Mysterio byłby dobry dla tego pasa, ale on pewnie będzie kończył karierę za niedługi i jesli ma dostać jakiś długi run, to na pożeganie - WWE Title albo WHC Title.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319232

- pierwsza walka była dobra, ale czegoś jej brakowało i nie przyciągała mojego oka na dłużej. Cieszy jednak fakt, że Seth "zagrał w Single Player" i raczej nie zawiódł.

- rozumiem, że Sin Cara musiał powrócić zwycięsko, ale musiał składać od razu mistrza IC Title? Przeciwieństwie do kogoś wyżej, nie zauważyłem botcha przy hurricanranie (ale ja się nie znam, możecie bić!). Sam pojedynek był OK.

- i na koniec dostajemy Cody'ego, który musiał wygrać przed niedzielnym pre-show. Myślę jednak, że to nie zmieni jego pozycji w najbliższym czasie, a The Miz zatriumfuje w ich bezpośrednim starciu.

Całkiem OK, ale odcinek z zeszłego tygodnia bardziej przypadł mi do gustu.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/6/#findComment-319234