Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE Main Event (komentarze,dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Co to tam dziś było? Aha, już pamiętam ^^

Rhyhorn... Rhyno (za dużo Pokomen Go z bratem :D) vs Erick Rowan - To Erick potrafi wykonać Dropkick? Chyba że coś mnie ominęło/nie pamiętam :grin: Norweg postawił się rywalowi i wygrał, w walce która jak dla mnie była i tak niezła jak na gabaryty obu panów. Tylko jakoś za łatwo podłożyli tego Rhyno.

Reklamy a ja sobie zapuściłem John Parr - St Elmo's Fire (Man In Motion)

Hype Bros vs Vaudevillains - już nawet jest ekipa od Hype Bros, a sam Mojo przy tych okrzykach potrafi się ładnie głośno wydrzeć. Walka nie przypadła mi do gustu. Vaudevillains spadli szybko do głębokiej jobberki, ale przynajmniej kroją niezłe pieniądze na byciu chłopcami do przegrywania.

Ujdzie w tłoku ten odcinek, ale bez fajerwerek (w końcu to nie 31 Grudnia aby fajerwerkami strzelać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-409694

• Odpowiedzi 536
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

77

• Kcramsib

55

• VillainLee

49

• aRo

43

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Nadrabiamy, nadrabiamy...

Rhyno - Erick Rowan: Pomijając zasadność ściągania Rhyno tylko po to, by jobbować go przeciwnikom pokroju Rowana, przyznać należy, że była to całkiem przyjemna walka. Jak na starcie dwóch klocków, w tym jednego pół-emeryta oczywiście. Wolniutko, w starym stylu i bez błysków, ale przyjemnie.

Reklamy a ja sobie zapuściłem John Parr - St Elmo's Fire (Man In Motion)

Najbardziej amerykański ze wszystkich Brytyjczyków ;)

The Vaudevillains - The Hype Bros: Vaudevillains stoją już chyba w hierarchii niżej niż Ascension, ich walki traktować należy więc jak walki Ascension - bez większego zainteresowania. Porozmawiajmy więc o tej "Hype Section" - pewnie powstała na podobnej zasadzie co w NXT, gdzie Mojo ściągał na swoje walki kolegów spoza świata wrestlingu ;)

Od oglądania Main Eventu nie bolały w tym tygodniu oczy, jest postęp. Może za jakieś pół roku wrócimy nawet do poziomu sprzed podziału na brandy...

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-409706

The Vaudevillains - The Hype Bros: Vaudevillains stoją już chyba w hierarchii niżej niż Ascension, ich walki traktować należy więc jak walki Ascension - bez większego zainteresowania. Porozmawiajmy więc o tej "Hype Section" - pewnie powstała na podobnej zasadzie co w NXT, gdzie Mojo ściągał na swoje walki kolegów spoza świata wrestlingu ;)

Od oglądania Main Eventu nie bolały w tym tygodniu oczy, jest postęp. Może za jakieś pół roku wrócimy nawet do poziomu sprzed podziału na brandy...

Vaudevillains = Ascension - oboje mieli pasy tag teamowe w NXT, i obie ekipy w WWE nic nie osiągnęły, i zapewne nic nie osiągną. Tacy Hajp Bros pewnie też nie, ale kiedyś pewnie zasmakują title-shota na pasy tag-team (mam na myśli w walce 2vs2, nie jakieś homo-niewiadomo-co z wykorzystaniem wszystkich drużyn)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-409721

Ale jednak Ascension mają chociaż swoje gabaryty (Konnor "w cywilu" wygląda jak main eventer, co za paradoks...), Vaudevillains zaś mają... Gotcha, który od debiutu wyżej zdążył już podpaść praktycznie każdemu na backu. A podpadanie wszystkim na backu nigdy nie kończy się dobrze...

Cóż, kiedyś pewnie dostaniemy walkę obu ekip, wtedy się przekonamy kto jest górą... kto jest bardziej dołem.

A, co pokazało ostatnie SmackDown, jak za jakieś 20 lat do wwe tv wróci któraś z tych ekip, to i tak będą o nich mówili jako o "legendarnym tag teamie" :twisted:

Edytowane przez Kcramsib
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-409810

Vaudevillains zaś mają... Gotcha, który od debiutu wyżej zdążył już podpaść praktycznie każdemu na backu. A podpadanie wszystkim na backu nigdy nie kończy się dobrze...

Gotch nie może na ringu nic wygrać, na backstage'u nie może (przykład z Sin Carą, czy kim to tam było) więc powstaje pytanie - czy on potrafi cokolwiek wygrać? :D

Cóż, kiedyś pewnie dostaniemy walkę obu ekip, wtedy się przekonamy kto jest górą... kto jest bardziej dołem.

A, co pokazało ostatnie SmackDown, jak za jakieś 20 lat do wwe tv wróci któraś z tych ekip, to i tak będą o nich mówili jako o "legendarnym tag teamie" :twisted:

Kto jest górą w tej nizinie zawodniczej w WWE :lol: Sam jestem ciekaw tego starcia.

Legendarny Tag-Team. Ciekawe kto za 20 lat będzie szukał po Wikipedii czy innych takich kim byli Ascension, albo temu podobne teamy.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-409814

Dopiero dzisiaj do internetów dotarło Main Event, więc pora skomentować:

The Usos (Jimmy Uso & Jey Uso) vs The Ascension (Konnor & Viktor) - taki to Tag-Team match był, że walczyli 1vs1. Nie pamiętam kto z kim, ale zwycięzca oczywisty. Ten Splash na koniec bardziej wyglądał jak Crossbody na leżącego rywala.

American Alpha (Chad Gable & Jason Jordan) vs Breezango (Tyler Breeze & Fandango) - I to był tag-team match. Może nie do końca ciekawy, ale był. Zwycięzcy do przewidzenia, i zdarzył się botch, którego oczywiście nie pokazali, gdyż kamerzysta skupił się na pokazywaniu Chada Gable (czyli musiał być to ostry botch)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-410113

Pora na tygodniówki C klasy, tak więc najpierw Main Event.

Dolph Ziggler vs Aiden English - Jakie to było jednostronne. Jakie to było.... nudne. Po prostu nudne. Ziggy zebrał się, potem nagle prawie został zatrzymany, Superkick i do domu. Nie ma co opisywać.

Jack Swagger vs Jinder Mahal - Panowie! Pomyliliście drzwi, to tygodniówka Smackdown, a wy jesteście z RAW, co z wami? I kolejna walka która była tak zajebista że och ach. A była tak krótka że..... że minęły nie całe 3 minuty a tutaj już koniec. Z jednej strony że tak szybko, bo przynajmniej oczy mniej cierpiały :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-410264

• 2 tygodnie później...

Rich Swann vs Lince Dorado - ***

Dodalbym kilka minut, ale walka mimo wszystko jak najbardziej na plus. Jezeli cruisery beda mieli regularnne wystepy na main event i SS to bede chetnie to ogladal. Tutaj bylo jak najbardziej na plus, nawet postarali sie ograniczyc loty i troche skupic sie na psychologii. Nie wyszlo to za dobrze, ale nie mozna miec wszystkiego. Zdziwilo mnie, ze Swann wykonal cos podobnego do Curb Stompa, w koncu akcja jest chyba zakazana dla wszystkich.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-410867

• Urządzenie:  Windows

Jak tu też będą cruiserzy, to poświęcę te dodatkowe ~10 minut w tygodniu. Swann i Dorado wypadli całkiem spoko.
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-410876

Może i nie było cruiserów na Main Event, ale... to już za chwilkę:

Apollo Crews vs Tyler Breeze - Nudnawo było i nic więcej. Połowa walki to obijanie nogi Crewsa, i w sumie to wszystko co z tego zapamiętałem, no poza tym że walka trwała około 10 minut. Jest progres, bo tydzień temu pierwsza walka też była 10 minutowa

Kane vs Baron Corbin - Meeeeeeeeeeh. Po raz pierwszy od dawna (chyba że się mylę) zakończenie walki na tygodniówce klasy C zakończyło się poprzez DQ! Ludzie, ale się zdziwiłem tym. Krzesełko użyte raptem dwa razy, ale jednak. Baron spieprzył od razu gdy jego krzesełko poleciało wpierdu i tyle na dzisiaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-411331

• 4 tygodnie później...

Dawno nic tu nikt nie pisał, pora to zmienić

Tyler Breeze vs Zack Ryder - Tyler zapowiedziany jako przebywający na Madagaskarze. Że kur.. co? Nie mieli innego lepszego miejsca niż Madagaskar? Nic innego nie wyniosłem z tej walki. Typowe starcie dla show klasy C

American Alpha vs Ascension - Podobnie jak wyżej, nic specjalnego. Obawiam się że AA kiedyś zbotchują ich finishera, bo o ile wcześniej robili go w miejscu, tak teraz niepotrzebnie robią coś tam jeszcze, w efekcie czego po prostu to spierdzielą.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-412363

Widać jak bardzo oczekują na własciwy moment dla American Alpha. Nie zdziwię się jak to własnie oni na Survivor Series poprawdzą zespół Smackdown do zwycięstwa. Szkoda tylko, że te walki z Ascension czy innymi Vaudevillainsi nikogo już nie interesują.

Hawkins zadebiutował i szczerze mówiąc jest dużo lepiej niż się spodziewałem. Chłop coś tam w ringu potrafi, a i nie jest kolejnym typem w gaciach. Wiadomo że będzie jobbował, ale lepiej oglądać go niż Ellswortha.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-412589

Wiadomo że będzie jobbował, ale lepiej oglądać go niż Ellswortha.

A mi się Ellswotha świetnie ogląda ^^

Co do poziomu Main Eventu to szału nie było.

AA gniją w Main Eventach całą walkę będąc tymi obijanymi. Czy zapewnią zwycięstwo Teamowi Smackdown na Survivor Series? Niby są na nich wielkie plany, ale na razie tego nie widać. Oby to pokazali właśnie na Survivor Series, bo jeśli nie wtedy to kiedy?

Odnośnie walki Apollo z Curtem, to bez fajerwerek. Tak wielce zapowiadany powrót Hawkinsa na Smackdown był przekładany i przekładany z tygodnia na tydzień, nawet na PPV od niebieskiego brandu nie zadebiutował, a nagle dostaje walkę tutaj na Main Event którą w dodatku......przegrywa. Naprawdę powrót z wielkim pierdolnięciem.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-412617

Main event mówiąc telegraficznym skrótem wypadł dzisiaj cieniutko.

Zwycięzcami okazali się faworyci (kto czytał ten wie. Przy okazji sorki że nie zawsze je wstawiam, tylko czasem w newsach ktoś mnie uprzedzi, stąd to też wynika, ale od teraz będę wrzucał pomimo tego)

Co do walki Swaggera z Gotchem, to rzucił mi się w oczy jeden fakt. Być może mi się wydaje, ale Jack często przed wykonaniem Clothesline'u klaśnie w ręce. To coś znaczy, czy on tak po prostu?

Co do Main Eventu Main Eventu to także bez porywów. Wydaje mi się że Slater i Rhyno mogą długo potrzymać tytuły. American Alpha jakoś na razie nie kręcą się wokół tytułów mistrzowskich, ale pewnie nimi nie zostaną. Myślałem że Usosi po przejściu heel-turnu skroją Slatera i Rhyno z tytułów, ale stało się inaczej, co z lekka mnie zdziwiło.

Miało być w telegraficznym skrócie, cóż... nie wyszło :D

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-412883

• 2 tygodnie później...

Kolejne ME za mną. Co tym razem było?

1/2 AA VS 1/2 Ascension - 4 minuty w trakcie których coś się działo, ale nic szczególnego. Gdy Jason otrzymał to High Knee od Viktora myślałem że znowu będzie obijanie i dźwignia, a tu kontra, Shoulder first, przekombinowany Suplex, i dziękujemy. Fajny ten przekombinowany Suplex (nie będę szukał nazwy po nocy)

Hype Bros vs The Usos - Średniawo. Za dużo obijania. Finisher Usosów okey, ale po tym Superkicku w tył głowy dodałbym DDT, i wtedy dopiero dźwignia, po to aby wyglądało to "mocniej" Nie są źli Usosi po turnie, ale nadal chyba im czegoś brakuje. Strój okey, muzyczka też spoko. Oby tylko przy większym programie nie robili z nich cipo-heeli, jak to w standardzie robi WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/35/#findComment-413143