Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Main Event (komentarze,dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rusev zaskakująco długo męczył się z Kofim. Nie wyłączałem po przemowie myśląc ze znów to potrwa z minutę, a tu niespodzianka. Lana natomiast po raz kolejny robiła z Putina ideał nie tyle przywódcy, ale też mężczyzny. No cóż, dobrze że się nie powtarza tylko zawsze mówi o czymś innym.

Kolejne promo Setha nie powaliło, bo mówi same oczywiste rzeczy i całkowicie popieram Chanty publiki dotyczące słabego poziomu tej gadki. Walka z Dolphem również nie powtórzyła poziomu ze SmackDown, niestety, bo zamiast dawać ciągłe reklamy to mogli dać im zrobić kilka fajnych akcji.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-353920

• Odpowiedzi 536
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

77

• Kcramsib

55

• VillainLee

49

• aRo

43

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Widać, że zmienienie formuły Main Event przyniosły zmiany i dostajemy coś więcej niż wcześniej czyt. segmenty w ringu. Nie wiem jak reszcie, ale mi się podobały wszystkie trzy osoby, które wystąpiły i okazało się to całkiem fajne.

Layla ma swoją zemstę. Zabijcie mnie, ale wolałbym dostać starcie Layla vs. Summer Rae na Money in the Bank niż starcie Paige vs. ... o pas Divas.

Lana po raz pierwszy powiedziała o swoich walorach. Powoli kończą im się pomysły co Lana ma mówić, więc prędzej czy później można się było tego spodziewać.

Przyznam się szczerze, że zaskoczyło mnie zwycięstwo Usosa z Harperem. Jeśli Wyatt Family mają być pretendentami to moim zdaniem idealnym rozwiązaniem byłoby zwycięstwo Harpera.

Main event Main Eventu całkiem fajny, ale szczerze mówiąc tylko dzięki końcówce. Zwycięstwo Rollinsa było od początku pewne, chociaż Rollins nadal w gearze Shield to jednak chyba pomyłka. Czyżby z brzuchem Rollinsa było aż tak źle?

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-353921

Witkacy, Nie chodzi tu o rzeźbę ciała Rollinsa. Zmiany wprowadzają krok po kroku. Teraz zapewne WWE skupi się na mixowaniu theme songu jak to mają ostatnio w zwyczaju a wyposażą go w swoim czasie. W sumie dochodzę powoli do wniosku, że zatrzymanie ubioru tarczownika ma jakiś sens. "wychował" się w shield i nie krytykuje tego projektu, wypisując się z niego a wnioskując z jego drugiej już wypowiedzi chce iść na szczyt po trupach swoich braci. Konflikt jeszcze jest świeży. Stary ubiór da mu większy heat i pasuje do aktualnego feudu. Będzie zapewne tak jak z Cesaro ;) a nawet w sumie już jest.
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-353968

• Urządzenie:  Windows

Warto zerknąc żeby zobaczyć zalązek rozpadu drużyny. Ok, to będą tylko Funkadactyls, ale grunt, że coś się dzieje. Po cichu liczę na ten rozpad, bo po ewentualnym feudzie Arianne z Naomi, ta pierwsza mogłaby śmiało poszukać pracy gdzie indziej.

Z ważniejszych rzeczy, Seth znów rozpoczyna Main Event od proma. Wniosek? WWE ma świadomość o jego mikrofonowych nieudolnościach, więc wrzuca go tam, gdzie nawet jak zepsuje, to nie będzie dramatu. Na większych tygodniówkach bedzie pewnie wychodził z obsada. Przynajmniej do czasu az udowodni swoją wartość. Niedawno byli tacy, którzy nie byli w stanie tego zrobić, i teraz wysyłają znów CV na ochroniarza Snoop Doga. Czy tam Liona, whatevs.

Info: Rollins może gadał oklepane pierdoły, ale zapowiedział drugi Ladder Match na MitB PPV. To, o czym mówilo się w WWE, czyli tradycyjną walkę o walizkę. Finał pocieszenia zapowiedziany na tygodniówce.... pocieszenia :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-354548

Dajesz im main event PPV, trzymasz w kluczowym feudzie i uwieńczasz RAW ich obecnością... aby teraz ich mały konflikt, materiał na coś wielkiego, toczyć na początku wiodącej tygodniówki i tej trzeciego rzędu? Czy nie jest to zbyt duża degradacja? Aż w końcu możemy mówić tu o pewnym zbitym momentum Setha i Deana? Mimo to cieszy mnie powrót Moxleya do ring gearu z niezależnej i nowego, pasującego mu theme. Jeżeli walka o walizkę w pewnym stopniu oparta będzie o 2/3 dawnego shield to już można być spokojnym ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-354555

Seth Rollins wypadł w tym probie chyba najlepiej, odkąd został heelem. Ogłoszenie drugiej walki MitB zasługiwało na coś więcej niż Main Event i o wiele większą promocję...

Rusev kontra Santino Marella

Nie ucieszyło mnie w tej walce kolejne zwycięstwo bezbarwnego Ruseva, w przeciwieństwie do porażki Santino Marelli...

Paige kontra Naomi

Na początku było trochę gimnastyki, potem dużo więcej nudy. Wynik walki mnie zaskoczył. Czyżby dni Paige w roli mistrzyni były policzone? Podobnie ma się chyba rzecz z istnieniem The Funkadactyls...

Six Men Tag Team Match

Zbyt często oglądałem to zestawienie, aby emocjonować się ich walkami. Niech The Wyatt Family obiorą sobie inny cel: zarówno ich lider, jak i jego pomagierzy. Na PPV Money in the Bank kibicować bedę The Usos. Niech The Ascension odbiorą im pasy...

W tym tygodniu Main Event zaserwowało słabą galę. Strach pomyśleć, co dziać będzie się na SmackDown...

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-354558

:lol:

Paige kontra Naomi

Na początku było trochę gimnastyki, potem dużo więcej nudy. Wynik walki mnie zaskoczył. Czyżby dni Paige w roli mistrzyni były policzone? Podobnie ma się chyba rzecz z istnieniem The Funkadactyls...

Nope. Po prostu nie chcą dać title shota Naomi z dupy, więc dali jej wygrać z mistrzynią. Tak samo było w przypadku Alicii Fox.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-354565

No i bardzo fajnie, że zapowiedzieli walkę o walizkę. Może i zarwę nockę dla tego PPV. Ciężko przewidzieć wynik obydwu Ladder Matchy(chyba że w MITB Match będą, oprócz Setha, Matadorzy, Rybaxel, Sandow i Rose - albo inny zestaw jobberni).

Walka Paige z Naomi może w raportach będzie się prezentowała lepiej, bo nie do końca im wychodziły wszystkie akcje, ale miały na to pomysł i było to nieporównywalnie lepsze od walki z RAW, gdzie była Cameron. Która pewnie stanie się heelem. I może zastąpi Aksanę, znaczy się będzie występować od święta i jako jobber u Div.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-354569

Ziggler podgrzał atmosferą przed Mitb… minimalnie. Bo wypuścili go tylko po to żeby przypomniał że kiedyś już zdobył walizkę. Tyle że teraz Dolph znaczy o wiele mniej niż kiedyś i najpewniej nie zdobędzie ponownie walizki. To nie Punk żeby zdobywać ją dwa razy.

W końcu jakiś sześcioosobowy TT match, w którym nie było Wyattów i Ceny. Walka wypadłą całkiem nieźle, choć trwała troszkę za krótko. Oczywiście skończył ją Seth, który moim zdaniem jest faworytem do zdobycia walizki. No ale po walce jako ostatni ostał się BNB, ale on ma pas IC i jak na razie raczej to dla niego wystarczająca ilość wyróżnień. Troszkę za mało było użycia drabin po walce, ale pewnie na SmackDown to nadrobią.

Wywiad Romanem w ringu nie wypadł źle, znając jego możliwości gadania do mikrofonu. Oczywiście stwierdził że nie boi się Kane’a , no i w sumie nie rzucił słów na wiatr, bo chwilę później odparł jego atak. Ich walka w piątek pewnie majstersztykiem nie będzie, ale z chęcią ją obejrzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355085

Dolph Ziggler nie powalił na kolana swoją przemową...Walizka z kolei ma ładny kolor... :P

6 Men Tag Team Match

Świetny był brak reakcji na RVD.. :D .Sama walka była niezła...Seth Rollins uzyskał pinfall, czyli jeszcze w niego wierzą i może nawet dadzą walizkę...

Bo Dallas kontra Fandango

To już widziałem na SmackDown...Sędziowie mają fajną robotę. Zarabiają na życie poprzez m.in. dotykanie w różnych miejscach takich klientek jak Layla i Summer Rae :D . Show skradł jednak Bo Dallas ze swoim ,,women". Mówił to jakby spał z tysiącem kobiet, choć ma twarz kogoś, kto ciągle śpi z pluszowym misiem :P ... Main Event wyrasta na tygodniówkę dla tych, którzy czekają na swoją szansę. Sporo było tam ostatnio Cesaro czy Braya Wyatta, teraz regularnie pojawia się Seth Rollins.

Tag Team Match

Zwolniono 2/3 3MB, więc ktoś musi być TT jobberami. Padło na czarnoskórych wrestlerów. Rybaxel chcą walki z braćmi Rhodes na PPV Money in the Bank? Znamy pre-show gali...

Roman Reigns wyrasta na faworyta walki o WWE World Heavyweight Championship. Daniel Bryan rok temu też nim był. Przegrał. Za Daniela - tak jak za Romana - wziął się Triple H. Reigns w niedzielę pewnie przegra przez intewencję HHH' a. Od tej pory chyba rozpocznie się droga kuzyna The Rocka po główny tytuł. Pewnie tak jak w przypadku D-Bryana, z finałem na WM. Hunter mówiąc w swojej przemowie o tym, że ,,cały świat uwierzył w Romana Reignsa" pewnie śmiał się w duchu ze wszystkich tych, którzy widzieli RR nie z Sethem Rollinsem i Deanem Ambrosem, lecz z tysiącami równie drewnianych co on drzew...

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355105

Dobry segment dali jak na początek podrzędnej tygodniówki. Najpierw Heyman ogłosił że Cesaro nie może dziś walczyć ze względu na kontuzję. Wprawdzie powtórki nie pokazały kiedy do tej kontuzji doszło, ale nie bardzo wierzę że Cesaro w jakiś sposób będzie chciał wejść do ringu i walczyć w main evencie. Później zobaczyliśmy kolejne osoby, które dołącza do Battle Royal. Śmiesznie wyglądają Rybaxel wchodzący na kozaku, kiedy ostatnio przegrywają ile wlezie. Natomiast nie wiem czy Big E dostał zalecenia żeby wypowiadać w takim stylu, bo brzmi jak jakiś guru przemawiający sekcie. Na PPV mówiąc do Ruseva to jeszcze pasowało, ale dziś już kompletnie nie.

A jednak Cesaro pojawił się w ringu, choć nie na długo. Za pierwszym razem żeby stracić piracką opaskę, a za drugim żeby podłożyć się Dolphowi i zostać odliczonym. Fajnie że dali Zigglerowi skończyć tą sześciu osobową walkę. Zresztą opcje prócz niego były tylko dwie, bo Cesaro dostał za partnerów wiecznych przegranych, więc musiał przegrać wraz z nimi. W sumie zbyt ciekawe widowisko to nie było, ale i tak to jedyna walka za która chwyciłem w tym odcinku main event.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355846

Niech Biggie przestanie mówić jak ojcowie założyciele Stanów Zjednoczonych, bo niezbyt fajnie to brzmi w jego wykonaniu.

Patrząc na to jak bookowany jest Ziggler na pomniejszych tygodniówkach nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wygląda na nich strasznie dobrze po czym przychodzi RAW i znów wraca do głębokiego mid cardu.

Trutha i Woodsa łączą i dzielą w zależności czego im potrzeba. Chyba Woodsa czeka powrót do NXT lub zwolnienie skoro szukają oszczędności.

Jaki był cel walki tancereczek, Nikki i Alicii? Do tej pory się zastanawiam i żadnych wniosków.

Main event wypadł dosyć blado. Spodziewałem się chociaż solidnego poziomu, a tak naprawdę ciężko cokolwiek sobie przypomnieć oprócz zwycięstwa Ziggy'ego, które mnie zdziwiło.

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355847

Dla mnie Big E jakkolwiek by nie brzmiał, to wreszcie zaczął wypowiadać się płynnie. Wcześniej albo dukał albo mówił tak, że w sumie to nie byłem się w stanie skupić na jego słowach. Może ma podobny problem jak Jerzy VI i musi stosować takie zabawne wybiegi żeby dało się go słuchać.
https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355855

Lepiej, żeby Battle Royal o WWE Intercontinental Championship na PPV Battleground było promowane całkiem pokaźnymi czasowo segmentami na Main Event niż krótkimi walkami na pozostałych galach. Mnie najbardziej cieszy udział...Rybaxel. W BR każdy walczy na na swoje konto, a to zwiększa szanse na ich rozpad... :D

Tag Team Match

...Przejąć rolę Rybaxel, czyli jobbowania w walkach TT mogą uczestnicy tego meczu, czyli Xavier Woods i R-Truth... :D

Divas Tag Team Match

Walka mająca służyć tylko i wyłącznie podgrzewaniu atmosfery na linii Brie Bella - Stephanie mcMahon. Z kolei rozpad The Funkadactyls zostanie chyba odłożony w czasie, bowiem w dywizji kobiet obecnie mają coś ciekawego, mianowicie feud AJ Lee - Paige. W ogóle to ostatnio wyjątkowo dużo materiałów na programy kobiet. Szkoda tylko, że obejrzeć chciałbym jedynie ten o pas i to nie tylko z racji wygądu zawodniczek... :)

Six Men Tag Team Match

Tę galę bookował chyba Teddy Long :twisted: . Heelową drużyną stanowili ludzie pracujący dziś lub niegdyś z Paulem Heymanem. Rob van Dam też pracował z Paulem. A może to Paul bookował pojedynek? :P Chyba jednak nie, skoro jego chłopcy przegrali, a jego obecny klient został odliczony, co mnie zaskoczyło...

Main Event w końcu do czegoś posłużyło, tj. promowania walki o midcarodowy pas. To cieszy, nawet jeśli walki nie zachwycają poziomem...

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355861

Mnie najbardziej cieszy udział...Rybaxel. W BR każdy walczy na na swoje konto, a to zwiększa szanse na ich rozpad... :D

Powiem więcej. Oznacza to, że na Battleground nie zobaczymy milionowego starcia RybAxel vs Goldust & Stardust :D To dopiero plus :)

https://forum.wrestling.pl/topic/31205-wwe-main-event-komentarzedyskusje/page/21/#findComment-355893