Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Main Event (komentarze,dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Szkoda, że Christian wyleciał, ale za to dostaliśmy dobrego i długiego Triple Threata, gdzie mógł zatryumfować Ziggler. Niestety walka z mistrzem już równie dobra nie była. A mogłaby być - w innym dniu[gdzie by Dolph wchodził na świeżo], tydzień po jakimś promie przypominającym ich przeszłość - tak na przykład.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Odpowiedzi 536
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

77

• Kcramsib

55

• VillainLee

49

• aRo

43

Top użytkownicy w tym temacie

Skusiłem się na Main Event bo słyszałem, że w ostatnich tygodniach poziom nieco się podniósł. Pojedynek o miano pretendenta był niezły, niestety tylko taka opinia bo cały czas przed oczami miałem walkę, która odbyła się dzień wcześniej i była bliźniaczo podobna. Cieszy oczywiście wygrana Zigglera choć ta końcówka dość mocno naciągana i WWE chyba zbyt bardzo przekombinowało. Pojedynek div przewinąłem bo promocja Total Divas czy samego mistrzostwa jest tak denna, że nie chce mi się tego oglądać. Walka wieczoru, która niestety nie wypadła dobrze. Federacja popełniła dość spory błąd puszczając Zigglera do drugiego pojedynku po dość jednak wyczerpującym w zaledwie kilkanaście minut od finishu. Chętnie zobaczyłbym to starcie przykładowo za tydzień na RAW przy dobrych 15 minutach czasu antenowego i nawet nie pogardziłbym jakąś stypulacją. Ta dwójka ma za sobą dość ciekawą przeszłość i gdyby WWE chciało to zrobiłoby z tego fajny, krótki feud.

cały czas przed oczami miałem walkę, która odbyła się dzień wcześniej i była bliźniaczo podobna

Możliwe, że sporo akcji było takich samych, nie wątpię. Na pewno Del Rio znów spróbował enzuigiri na Sheamusie przy linach. To mi się rzuciło w oczy, bo dzień wcześniej w tym momencie strzelił botcha :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

The Shield vs. Wyatt Family

Dostali dużo czasu przez co pierwsza część walki była nudna i oparta na standardowym motywie obijania face'ów i hot tagów. Do tego nawet Harperowi nie za bardzo dali się pokazać i było to zwykłe obijanie członków Tarczy. Dopiero końcowa faza walki przyniosła fajne spoty i ogólnie z walki jestem zadowolony. Nie była to walka o tym samym poziomie co na Elimination Chamber, ale mimo tego zachęcam do obejrzenia.

Z pewnością jest to słaby tydzień dla Wyatta. Przegrana z Ceną, później wygrany 6-man tag i znów przegrana. Nie sądzę, aby Wyatt spadł od razu po przegraniu z Ceną, ale jest to w pewnym sensie niepokojące.

Co do The Shield to w tej walce najmocniej zabookowano Rollinsa, który powoli przeistacza się w całkiem solidnego zawodnika. Najbardziej martwiłem się o niego po rozpadzie Tarczy, ale teraz chyba można stwierdzić, że i on sobie poradzi.

Nie wiem czy taki był skrypt czy Ambrosowi coś się stało, że nie za bardzo mógł mówić. W końcu zaskoczył mnie Reigns, który przy mikro potrafił skłonić do interakcji fanów i ogólnie powiedzieć coś tak jak należy.

Jack Swagger vs. Dolph Ziggler

Walka krótka, średnia i z oczywistym wynikiem, bo przecież Swagger musiał wygrać, bo jest uwikłany w feud z Cesaro, a WWE będzie chciało chociaż częściowo ze Swaggera zrobić godnego rywala dla Cesaro. SZkoda że podkładanym musiał zostać Ziggler.

Rusev vs. Sin Cara

Przeciwnik dla Ruseva teoretycznie mocniejszy, ale i tak przegrał w podobnym - jak nie krótszym - czasie co Ryder. Fajnie, że Lana kontroluje Ruseva, chociaż z drugiej strony żal, bo Lana jest ex-modelką, a tak mało pokazuje. :)

Shield vs Wyatt Family Trzecia walka tych dwóch teamów ze sobą i moim zdaniem najgorsza. Przez większość czasu było nudno, a jak ktoś nie chce tracić czasu, to warto zobaczyć tak około pięciu ostatnich minut walki, gdzie działo się już sporo. Harper zaliczył standardowe już suicie dive, Rollins też, do tego jeszcze raz skakał. Ogólnie jakby to starcie było krótsze, to oceniałbym je zdecydowanie lepiej, bo nie naraziłbym się na nudę. Fajnie że Shield wygrało, bo teraz są jednak budowani mocniej niż Wyatt family.

Jack Swagger vs Dolph Ziggler Jack łatwo sobie poradził z Dolphem. Niestety, bo Zigglera mu podłożyli, ale Swagger dopiero co rozpoczął nowy feud, więc przegrana bardzo by mu zaszkodziła.

Alexander Rusev vs Sin Cara No cóż, można się było spodziewać powtórki z RAW, gdzie Rusev też szybko wygrał, no i jak wchodził to do końca gali zostały ze trzy minuty. Trzy akcje na krzyż i koniec, wiele razy tak już było w NXT, więc w ogóle mnie to nie ciekawi.

28054889252fa02dfba372.jpg

Zgadzam się z Kowalem, tempo walki Shieldsów i Wyattów rozkręciło się dopiero w samej końcówce przy wymianie sygnatur, oczywiście wczesniej nie było źle, ale mniejsza niż w poprzednich pojedynkach dawka emocji przełożyła się negatywnie na ogólne wrażenie. A jeśli mowa o wrażeniu to najbardziej podobała mi się wypowiedź Boskiego Romana (tym razem dopasował się do przydomku), który z gejowego żygolaka nagle zmienił się w Schoopa rzucającego wyzwanie Mentosowi :twisted:

Pozostałe pojedynki po prostu się odbyły, dziwi mnie podłożenie Zigglera Jackowi - myslalem, że Show off odbił się od dna.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Opener podniósł range tej tygodniówki. Niepotrzebna porażka Wyattów, jeśli chcieli wypromować Shield to mogli im dać Rybaxel i jakiegoś trzeciego zawodnika. Ciekawi mnie jak będzie wyglądać karta Extreme Rules, bo jeśli dojdzie do starcia Shield vs Evolution(starcie w którym jest Kane walczący zamiast któregoś z członków nie będzie wystarczająco dobre pod względem emocji) to Bryan nie ma przeciwnika.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Sięgnąłem po Main Event głównie dzięki walce, która została zapowiedziana podczas RAW. Zapowiadała się ona dobrze i taka właśnie była. Jakością nie pokonała dwóch poprzednich starć między tymi drużynami, ale dostaliśmy solidne starcie z odpowiednim czasem trwania. Chciałbym zobaczyć te dwie drużyny walczące w jakiejś stypulacji, może nawet z dodatkiem eliminacji na PPV gdzie dostaną sporo czasu antenowego. Nie dziwi mnie wygrana Shield - niedawno drużyna przeszła faceturn, dodatkowo jest zaplątana w główne story wokół którego tygodniówki się kręcą. Wyatt Family sobie jeszcze odbije tą porażkę, zresztą dzień wcześniej wygrali z wyżej postawionymi zawodnikami w hierarchii.

Nah, każda powtórka to już nie to samo a odegrana na trzeciorzędnej tygodniówce uwłacza pierwowzorowi. Ale tu i tak chodziło o to co działo się po walce bo na takich średnio popularnych galach można dać się wypowiedzieć komuś kto niekoniecznie musi zrobić co trzeba. Roman miał świetną okazje dosłownie przetestować co to znaczy być "over" i po jego minie widać, że mu się spodobało. Fakt. że Ambrose chyba nie powiedział "dzień dobry ważny panie z board of directors" i za kare przez 85% walki był bity a momentami wręcz masakrowany to w czasie segmenty wypluwał płuca (co jest fajnym momentem do pokazania komuś "zielonemu", że wrestling nie jest lekką fuchą ) dał szanse 2/3 The Shield ma pogadanie i zagranie troski o kolegę ( po tym jak Dean skończył mówić Seth zaśmiał się tak sztucznie, że odruchowo zajrzałem na wiki, sprawdzić czy Ambrose jeszcze dycha bo to brzmiało jak "hehe, dobre Dean..... Jezu przecież on zaraz tu zejdzie ).

Zły tydzień dla Bray'a. Przegrana w niedzielę, dzisiaj na Main Event w TT Matchu porażka. Co do walki to jakoś nie porwała, tempo mocno wzrosło mniej wiecęj 4/5 minut przed końcem starcia. Rollins polatał, Roman zaczyna być over z fanami, Ambrose obijany. Jakiś sleeper to nie był, ale z początku trochę przywiało nudą.

Miałem wrażenie, że Zigglera zaczną odbijać od dna, ale jednak się myliłem. Nie mogli podłożyć Jacka, bo teraz mamy jego feud z Cesaro i trzeba pokazać dominację podopiecznego Coltera.

Rusev będzie pewnie obijać tych mniejszych z początku, zanim dostanie kogoś z wyższej półki. Podobna akcja jak na Raw - szybko było, szybko się skończyło ;)

Ambrose chyba się naprawdę trochę poobijał (miał kiedy), Piękny Roman zaliczył zaś najlepsze chyba promo w karierze. Kto, w chwili debiutu "Moxleya, Blacka i tego trzeciego" pomyślał, że tak się to potoczy? ;)

A sama walka? Cóż, poprzednicy napisali już wszystko: z dotychczasowych starć tych teamów najsłabsza, wciąż jednak lepsza, niż większość walk, które oglądamy na tygodniówkach. Kolejnego starcia się pewnie jeszcze doczekamy, sądzę jednak, że na jakiś czas drogi obu stajni się rozejdą - Shieldzi mają co robić, Rodzinka... coś się im znajdzie. Oby.

Mniej doceniana część Real Americans wyszłą i bez wysiłku wygrała z Zigglerem. Ktoś ma jeszcze nadzieję na solidny push dla Dolpha? Z rzeczy wartych odnotowania zdziwiło mnie, że sporo ludzi powtórzyło "We the people" - myślałem, że cała reakcja na to hasło pójdzie się kochać razem z Cesaro...

Trzecie starcie... było. Nie ma to jak zacząć wypuszczać zawodników w 50 minucie programu trwającego 55 minut :P Bulgarian Brute crash, następni w kolejce są pewnie Sandow, Fandango i Ziggler. A potem? Obstawiam starcie o IC w ciągu trzech miesięcy. Przegra - podzieli los Kozlova, Tensaia czy innego Rybacka, wygra - pewnie też podzieli, ale później :P Choć ruchy to on ma niezłe, na starcie kupuję go bardziej, niż Big E po kilku miesiącach z pasem. Ale ja po prostu nigdy nie byłem fanem Big E :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Los Matadores vs. Jinder Mahal & Drew Mcintyre

Tak naprawdę walki nie było, bo głównie chodziło o walkę karzełków, czyli Hornswaggle'a i El Torito. Tak się zastanawiałem kiedy przypomną sobie o wydarzeniach z Hall of Fame i się doczekałem. Oczywiście miało to być komediowe, ale wyszło jak wyszło i wyraz mojej twarzy nie zmienił się ani na sekundę. Jest mi wstyd za to, że chciałbym zobaczyć walkę dwóch karzełków. :)

Sin Cara vs. Bad News Barrett

Wade dosyć spokojnie pokonał Sin Care, ale nie było to w tak rekordowym czasie jak Rusev tydzień temu. Szczerze mówiąc Barrett jest pewniejszym kandydatem do wygrania turnieju, ponieważ Swagger i Colter przypomnieli sobie o Cesaro na tej samej gali. Zastanawia mnie tylko kto przeszkodzi Sheamusowi w wygranej z Barrettem, bo nie wierzę, że Anglik wygra czysto.

#1 Contenders Match For The Divas Title: Nikki Bella Vs. Cameron Vs. Naomi Vs. Emma Vs. Tamina Vs. Alicia Fox Vs. Aksana Vs. Eva Marie Vs. Natalya

Eva Marie powinna występować tylko w Total Divas, bo nawet w Battle Royal (!) trwającym 3 min. 19 sek. (!) nie potrafiła sobie poradzić. Ogólnie match był beznadziejny i mimo tak krótkiej długości błędów pań było bez liku. Zastanawia mnie dlaczego AJ nie było w tym matchu. Są dwie opcje - albo AJ otrzyma rewanż z automatu lub WWE nie zamierza jej dawać rematchu. Nie wiem też co planują zrobić z Taminą, bo jeśli ona walczy o pas na Extreme Rules to raczej AJ do tego starcia nie dorzucą.

Jack Swagger vs. The Big Show

Swagger i Colter przypomnieli sobie o Cesaro, więc myślę, że w turnieju o miano pretendenta o pas IC możemy spodziewać się ich interwencji.

Jack dominował przez całą walkę, ale ostatecznie i tak przegrał co było do przewidzenia. Trochę to krzywdzące, bo Big Show jest już bliżej niż dalej końca i powinni trochę rozważniej bookować jego postać. Oczywiście nie może podkładać się na prawo i lewo, bo wtedy nie będzie na kim budować nowych gwiazd, jednak przegrana ze Swaggerem to nie jest ogromna ujma na honorze.

Ogólnie gala pod względem wrestlingowym dosyć słaba, jednak warto obejrzeć, bo kilka nowych planów WWE można z tego wywnioskować.

I tak najważniejsze wydaje się to co stało się po gali a więc:

10245370_10152073521001443_2121874897288759681_n.png

Nie wiem tylko dlaczego WWE nie puściło tego

No bardzo dziwne to...bo dostajemy powrót prawdziwego Kane'a (w końcu), ale nieoficjalny, poza tv. Ok, Main Event to za mała gala może, chcieli poczekać do RAW czy może SD(nie czytam spoilerów, to nie wiem co tam się wydarzy), no ale wtedy po cholerę robić powrót poza tv, po Main Event ? To mogli i z tym się wstrzymać i poczekać do piątku lub poniedziałku. Dziwne, no bo chcieli reakcję sprawdzić czy warto ? :lol: No, ale to mały problemik w sumie, aczkolwiek na pewno jest to warte odnotowania.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

3MB vs Los Matadores No takimi walkami to obie widowni nie zwiększą. Najpierw walka bez walki, a po chwili podwójne dq za to ze karły się miziały w gejowskim uścisku na środku ringu. Swoją drogą zamieniać Slatera na Hornswoogle’a? Potem coś próbowali jeszcze podziałać, ale wyszło tylko na to, że każdy dostał po czułym miejscu… Takie show mogli sobie odpuścić zdecydowanie.

BNB vs Sin Cara Wade znowu wygrał, choć Scooby Cara narobił mu trochę problemów, co jest aż dziwne, skoro nawet Kofi poległ szybciej od niego, choć jest lepiej wypromowany. W sumie to Barrett jak na razie dobrze sie prezentuje w ringu, ale powinien wrócić do wygłaszania również swoich złych newsów.

Swagger vs Big Show Gigant lepszy niż Cena. Całą walkę był obijany, już mdlał z bólu, ale nagle ozdrowiał i skoczył to starcie. A myślałem że dadzą się Jackowi wypromować przy okazji feudu z Cesaro. A tymczasem Cesaro z nim wygrał, Swagger przegrał, więc wiadomo kto będzie faworytem.

28054889252fa02dfba372.jpg