Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC on Fuel TV 5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Data: 29 września 2012

Miejsce: Capital FM Arena, Nottingham, Anglia

Transmisja: Fuel TV

Walka wieczoru:

265 lbs.: Stefan Struve (24-5) vs. Stipe Miocic (9-0)

Główna karta:

170 lbs.: Dan Hardy (24-10) vs. Amir Sadollah (6-3)

135 lbs.: Brad Pickett (21-6) vs. Yves Jabouin (16-7)

155 lbs.: Paul Sass (13-0) vs. Matt Wiman (14-6)

145 lbs.: Jason Young (9-5) vs. Robert Peralta (15-3)

Pozostałe:

170 lbs.: Che Mills (14-5) vs. Duaene Ludwig (21-13)

145 lbs.: Andy Ogle (8-1) vs. Akira Corassani (9-3)

185 lbs.: Tom Watson (15-4) vs. Brad Tavares (8-1)

170 lbs.: John Maguire (18-3) vs. John Hathaway (16-1)

175 lbs.: Gunnar Nelson (9-0-1) vs. DaMarques Johnson (16-11)

205 lbs.: Jimi Manuwa (11-0) vs. Kyle Kingsbury (11-4)

Anglicy dostaja swoja gala UFC, czyli plaga Brytyjczykow bedzie miala szanse sie zaprezentowac. Dla nas nie ma moze fajerwerkow, ale znajda sie walki, ktore z checia zobacze. Chocby ze wzgledu na niechec do wiezowca Struve'a, ktory pewnie zaserwuje Chorwatowi pierwsza porazke, czy Jasona Younga, ktory jest mlody, efektowny, ale furory w UFC nie zrobil - porazki z Poirierem i Omigawa.

-----------------

Melendez doznał kontuzji i majaca sie odbyc tego samego dnia gala Strikefoce, zostala odwolana ;-)

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

6

• Bullinho

5

• -Raven-

3

• DesL

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228

Melendez doznał kontuzji i majaca sie odbyc tego samego dnia gala Strikefoce, zostala odwolana ;-)

Pewnie Danka i tak powie, że to Bones go kontuzjował z partyzanta, żeby położyć kolejną galę :lol:

Tak to jest jak się montuje chujowe karty, gdzie szczerze mówiąc, nawet main event z Melendezem mnie nie jarał.

Chocby ze wzgledu na niechec do wiezowca Struve'a, ktory pewnie zaserwuje Chorwatowi pierwsza porazke

Serio wierzysz, że Miocic ze swoim mocnym boksem i dobrymi zapasami (+ to, że Stefek lubi sobie dawać obijać ryja na początku, zamiast z miejsca ciągnąć w parter, co przy ciężkich łapach Chorwata może być dla niego samobójstwem) nie powiezie Wieżowca? Dla mnie będziemy tu świadkami ciężkiego (T)KO w wykonaniu Stipe, który nie da się obalić (a zapasy ma o wiele lepsze niż Struve) i ubije w stójce Stefana jak świniaka.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300894

Serio wierzysz, że Miocic ze swoim mocnym boksem i dobrymi zapasami (+ to, że Stefek lubi sobie dawać obijać ryja na początku, zamiast z miejsca ciągnąć w parter, co przy ciężkich łapach Chorwata może być dla niego samobójstwem) nie powiezie Wieżowca? Dla mnie będziemy tu świadkami ciężkiego (T)KO w wykonaniu Stipe, który nie da się obalić (a zapasy ma o wiele lepsze niż Struve) i ubije w stójce Stefana jak świniaka.

A obys mial racje! Ja jednak - mimo niecheci do niego - zawsze biore poprawke na: kozacki wzrost, doswiadczenie polaczone z mlodoscia - mowimy o 24latku, ktory ma juz za soba 29 zawodowych pojedynkow, z czego 11 na najwyzszym szczeblu (!) - i jak na ta kategorie wagowa, bardzo dobre umiejetnosci parterowe - 16 zwyciestw przez Sub.

Dla mnie to moze byc pierwszy powazny test dla Miocicia. Beltrana nie skonczyl przed czasem, a De Fries i Del Rosario, to nie sa jacys wielcy gracze - ten drugi jest dla mnie troszke przereklamowny.

Jakbym mial stawiac pieniadze, to ide za Holendrem.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300896

A obys mial racje! Ja jednak - mimo niecheci do niego - zawsze biore poprawke na: kozacki wzrost, doswiadczenie polaczone z mlodoscia - mowimy o 24latku, ktory ma juz za soba 29 zawodowych pojedynkow, z czego 11 na najwyzszym szczeblu (!) - i jak na ta kategorie wagowa, bardzo dobre umiejetnosci parterowe - 16 zwyciestw przez Sub.

Dla mnie to moze byc pierwszy powazny test dla Miocicia. Beltrana nie skonczyl przed czasem, a De Fries i Del Rosario, to nie sa jacys wielcy gracze - ten drugi jest dla mnie troszke przereklamowny.

Jakbym mial stawiac pieniadze, to ide za Holendrem.

Ja tam Stefka w miarę lubię, ale w tej walce kasę postawiłbym jednak na Chorwata. Jego zapasy mogą odegrać tu decydującą rolę (on narzuci, gdzie ta walka będzie się toczyła), a w stójce będzie to mecz do jednej bramki. Oczywiście doświadczenie Holendra może tu być "czynnikiem X", ale Struve zbyt często lubi powalczyć sobie w stójce (podobnie jak ostatnio Jacare) zapominając o swoim kozackim parterze, co w tym przypadku może być dla niego baaardzo zgubne.

Ogólnie lata mi kto to wygra (choć stosunkowo bardziej jednak lubię Stefka), ale większe szanse daje Miocic'owi.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300898

Strikeforce powinno zakończyć swoją działalność - nie zmieniam zdania pomimo faktu, że prawdopodobnie w 2013 zobaczymy w tej organizacji Mameda Chalidowa.

Z omawianego pojedynku M-E - Miocic przypomina mi Browne, który znokautował. Jednakże jeśli walka będzie trwała coraz dłużej, to w moim mniemaniu zwiększają się szanse Struve...

Inne ciekawe walki? Na pewno Pickett (Jabouin jest rywalem słabszym o klasę od Anglika, ale...), czy Sass założy kolejny raz skrętówkę ? I najważniejsze - które miejsce zajmę w typerze MMARocks na koniec sezonu :P? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300902

I najważniejsze - które miejsce zajmę w typerze MMARocks na koniec sezonu

A to jeszcze jakas szansa na XBoxa jest, czy juz tylko zostala satysfakcja? Ktory jestes?

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300911

A to jeszcze jakas szansa na XBoxa jest, czy juz tylko zostala satysfakcja? Ktory jestes?

Tylko satysfakcja ;) Po zsumowaniu punktów ze wszystkich kont (ah, te bany...) - 717 punktów.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300914

Po zsumowaniu punktów ze wszystkich kont (ah, te bany...)

Ta edycja trwa od czerwca. Chcesz powiedziec, ze zdazyles w tym okresie dostac bana - tudziez kilka banow? Patrzac po stazu na Atti, to nie najlepsza reklama :wink: W kazdym badz razie, tez juz o Xboxa sie nie "szarpie", ale miejsce 46 z 514 (64 trafione walki - 36 nie), to nie jest jakas wstydliwa lokata dla fana wrestlingu wsrod maniakow MMA.

... ale teraz skupmy sie na temacie Struve vs Miocic

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300917

Chcesz powiedziec, ze zdazyles w tym okresie dostac bana - tudziez kilka banow?

Pod względem rozdawania banów za krytykę (konstruktywną) redakcji, ciężko dorównać Venomowi i paru innym redaktorom z tamtej strony - szczególnie wtedy, jeśli dyskusja dotyczy tematu KSW. Kto regularnie ją odwiedza to wie, o czym mówie:P Oj i obiecuję, będe grzeczny ;) I EOT z mojej strony.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300918

Jak już się chwalimy postępami w tym typerze to ja zajmuje 24 miejsce z 717 punktami.

Co do gali: solidna rozpiska (jak na Fuelową, które zwykle ssą pałę) ale nic takiego nad czym mógłbym się szerzej rozpisać. Chętnie obejrze i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-300931

Na razie jestem po prelimsach. Dwie szybkie walki, dwie decyzje i fajny debiut Manuwy z Kingsburym. Jimi ma w tej chwili rekord 12-0. Facet kilka lat temu siedzial w wiezieniu, a za idola obral sobie Tysona. Warto zobaczyc twarz Kingsburyego po walce, bo oka to tam nie bylo :twisted: Lubie takich zawodnikow, ktorzy nie rzucaja sie do parteru - maja swiadomosc, ze tam nie blyszcza - tylko pokazuja swojemu przeciwnikowi, zeby wstawal i nie pajacowal na dupie. Bardzo ciekawa stojka, chyba zalatwila Kingsbu zwolnienie - w koncu to 3 porazka z rzedu.
https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-301325

No i po gali ;)

Zaskoczeniem były dla mnie: wygrana Peralty, taktyka Hardy'ego na walkę oraz KO w wykonaniu Holendra. Struve w ostatnich walkach pokazał, że po słabej pierwszej rundzie potrafi przyśpieszyć w drugiej i tam kończyć swoich rywali. Czas zmienić opinie o tym, jaki to Struve jest słaby w stójce i ma szklaną szczękę.

Negatywnie zaskoczył mnie Kingsbury - postawa tragiczna, a to zamknięte oko... Okropny widok.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-301334

Po tym, co zrobil z nim Peralta, Youngowi tez moga juz podziekowac w UFC. Efektowny, ale coz z tego, jak wiekszosc moczy.

Czas zmienić opinie o tym, jaki to Struve jest słaby w stójce i ma szklaną szczękę.

Na taka - to bedzie przyszly mistrz. Wciaz go nie lubie, wciaz mnie nie zachwycil z Miociciem, ale ciagle mam swiadomosc jego mlodosci. Jak inni z jego wagi - za jakies 5lat - beda chcieli konczyc kariery, to ten bedzie w kwiecie wieku.

Chorwat mial fajne kombinacje bokserskie i dzielnie walczyl do samego konca. Swietny byl motyw, ze ten facet - mimo lawiny ciosow - nie padl jak pet. Holender bije tak slabo, czy ten ma tytanowa szczene?

Pickett udowodnil, ze jego ksywka to nie przypadek.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-301344

Holender bije tak slabo, czy ten ma tytanowa szczene?

Szczęka Stipe nie została jeszcze sprawdzona w UFC, więc to pierwsze.

Najbardziej ostatnimi czasy podoba mi się fakt, że zawodnicy słynący dotychczas z dobrego parteru, jak Jacare, Werdum czy Struve nabyli umiejętności strikerskie i odnajdują się w nich rewelacyjnie. Potrafią dorównać współczesnym, wyszkolonym wszechstronnie zawodnikom i pokazują, że na naukę nigdy nie jest za późno.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-301347

Wiman vs. Sass - świetna walka dla miłośników grapplingu, gdzie poddanie (każdej ze stron) wisiało przez cały czas w powietrzu, a zawodnicy polowali na suba, jak rekiny. Świetnie zaczął to Sass, od razu ciągnąc na glebę, a nawet gdy Wimanowi udawało się uciec do stójki - ten wciągał go w swoją gardę. Niestety taka gra była też bardzo ryzykowna, bo Mattowi raz nieomal udało się wyciągnąć balachę (Paul dośc łatwo pakował się czy to w duszenie, czy w dżwignię), a za drugim takim razem już nie odpuścił i odklepał armbarem Sassa.

Krótka walka, ale niesamowicie dużo się w niej działo. Warto zwrócić uwagę, na bardzo ładne łokcie, zarówno Paula z pozycji dominującej, jak i Matta - z pleców (ładnie się odgryzał).

Pickett vs. Jabouin - spora część tej niedługiej walki, to wyczuwanie się i krótkie szarże z pojedynczymi uderzeniami (kicki ze strony Yves'a i punche ze strony Brada). Piękna końcówka, gdzie Pickett wciska czystego podbródkowego Jabouinowi i tak na prawdę, gdyby sędzia nie był tak daleko, to jakiekolwiek dobicie na ziemi było tu już zbędne, bo Yves poleciał na glebę już z odłączonym prądem. Przeciętna walka, ale świetne KO.

Struve vs. Miocic - he, he, N!KO nie będzie miał powodów do radości :D Stefek cierpi na przypadłość większości dobrych grapplerów, którzy na chama starają się udowadniać, że w stójce są równie biegli. Struve postanowił toczyć walkę w pionie (zero prób sprowadzania), co było dla niego zajebiście ryzykowne (punktowo dla mnie zmoczył pierwszą rundę, bo Stipe dość łatwo potrafił skracać dystans i wciskać kombinacje pięściarskie), ale na szczęście dla Wielkoluda, boks Miocica okazał się mocno przereklamowany, tak jak i jego kardio. W drugiej rundzie, Stipe jakby osłabł i Wieżowiec zaczął sobie poczynać coraz śmielej, trafiając coraz celniej w stójce. Po jednej z akcji, Miocic dość pechowo się poślizgnął, co od razu wykorzystał rywal, lokując mu strzała na twarz, a później dobijając go serią podbródkowych (sprytnie go wówczas przytrzymywał, żeby nie poleciał na glebę :D ).

Sama końcówka niby szczęśliwa dla Struve'a, ale Miocic ewidentnie słabł i zaczynał się gubić. Wg mnie, gdyby nie to poślizgnięcie, to Stefek i tak by go w końcu ubił lub poddał, bo Stipe wyglądał już dużo słabiej niż w pierwszej odsłonie (w przeciwieństwie do Struve'a, który się dopiero rozkręcał).

Struve staje się powoli takim gatekepeerem, jak kiedyś Gonzaga, czy Kongo - jeżeli się go pokona, to można myśleć o poważniejszych wyzwaniach, jeżeli nie - walka z czołówką wagi ciężkiej nie ma na obecną chwilę sensu.

Swietny byl motyw, ze ten facet - mimo lawiny ciosow - nie padl jak pet. Holender bije tak slabo, czy ten ma tytanowa szczene?

Struve go sprytnie przytrzymywał zadając ciosy, aby go ubić w stójce i nie dać upaść :wink:

Poza tym, faktycznie szczena szczena Stipe nie została jakoś porządniej przetestowana, chociaż jak dla mnie - dość wyraźnie odczuwał on celne trafienia Holendra.

https://forum.wrestling.pl/topic/31108-ufc-on-fuel-tv-5/#findComment-301355